Nou San Trafford

Az Index blogja a világ legjobb futballjáról.

A szerkesztőségből...

Utolsó kommentek

jujjdeizgi

Friss topikok

Hétvégi Jóslatok - Premier League 8. forduló

2007.09.28. 10:24 habitang

Miután a gömb szakszerű használata egy döntetlen csúszással tökéletes eredményt hozott benitónak az olasz bajnokság meccseit illetően, egy nagy levegővétel után elhatároztuk, hogy a távolabbi jövőbe is megpróbálunk ugyanilyen szakszerűen belekukkantani. Mit mondjunk, elborzadtunk :
"2012, Összeurópai liga, 9. kör: A forduló egyik legnagyobb rangadóján, a Bayern München - Barcelona meccsen a 28. percban Koman Vladimir, aki
huszonhétszer szerepelt Ukrajna, és háromszor Nyugat-Ukrajna válogatottjában, védhetetlen gólt ragasztott a Barcelona kapujának jobb felső sarkába. Fülöp emelni sem tudta a kezét." Durva, ugye? 
Kezdtük megérteni, hol csúszott el az az egyetlen döntetlen egy nap távlatából.
A "Vissza a Jövőbe" c. fimből tudjuk, hogy a jövő ismerete eltorzíthatja az időhorizontot, vagy mit, és egyszerre több szálon futó jövőt eredményezhet. Ez valamiért rendkívül veszélyes, így egyhangúlag úgy döntöttünk, hogy a világ megmentése érdekében inkább ismét a kőkorszaki nézésünket bevetve próbáljuk meg kiolvasni a gömbből a Premier League 8. fordulójának eredményeit.

Manchester City - Newcastle 2-2
A City otthon százszázalékos, de nem tömi ki az ellenfeleket, 1-0-ra hozták a hazai meccseiket, mint nem udvariatlan, de rendkívül határozott vendéglátók. A Newcastle rapszodikus. A Derby elleni szégyent a West Ham ellen meggyőző formát mutatva próbálták kitörölni a fejekből a Szarkák, ami azért nem megy egyik
napról a másikra. Hajlunk rá, hogy azt mondjuk, a City sorozatának most vége szakad, a Newcastle pedig a szokásos Owen-sérülés ellenére ponttal tér haza. Mi több, a Citynek kell majd küzdenie az egyenlítésért.


Chelsea - Fulham 2-1
A meccs szempontjából lényeges előzménynek tekintjük a Hull ellen idegenbeli győzelmet, bár ha a találkozó filmjéből kivágnánk a gólokat, csak egy nyilvánvalóan képzettebb csapat küzdelmét látnánk a képzetlenebbel, és készségesen adnánk hitelt a 0-0-ás végeredménynek is. Semmi okunk nincs azt feltételezni, hogy Grant Chelsea-jének bal oldala ne hozná legalább egyszer gólt érően zavarba a Fulham védelmének jobb oldalát, ahol Baird a tipikus angol hátvéd minden muszáj-attribútumát felmutatja, így azt is, hogy viszonylag könnyű elmenni mellette. Bár szokás szerint szerez gólt, nem a Fulham fogja megszakítani a Chelsea 2004 februárja óta tartó otthoni veretlenségi sorozatát, a Kékek pedig kettőt rúgnak majd, hogy eltüntessék azt az ellenfeleknek több önbizalmat adó csúnya-csúnya negatív számot a gólkülönbség oszlopban. Az a teljesen megmagyarázható érzésünk van, hogy Sevcsenko gólt ünnepel majd.

Derby - Bolton 1-2
A két csapat a táblázat legaljáról az ilyenkor szokásos indokolt feszültséggel készül a hatpontos mérkőzésre, és bár a Derby eddig főként az európai kupaindulásra esélyes csapatokkal volt kénytelen meccselni, még a Newcastle legyőzése ellenére is bajos őket esélyesnek nevezni. A Derby kevés híján kiverekszi a döntetlent egy olyan meccsen, amely minimum egy Anelka-gól hoz, már csak azért is, mert a Derby nehézkes védelmét mintha egyenesen franciának teremtették volna.

Portsmouth - Reading 2-1
Tojásfej Redknapp Portsmouth-áról az előző forduló beszámolójában azt találtuk mondani, hogy "jön". Mármint felfelé. Anniyra nem szeretünk saját magunktól sallert kapni, ezért továbbra is kitartóan ezt jósoljuk, méghozzá okkal. A Pompey nagyon nehéz meccseken van túl, utolsó két mérkőzésüket azt megelőzően veretelen csapattal vívták, mégis négy pontot szereztek. A tegnapi edzésen lesántikáló Convey-t ismét nélkülöző Reading a mérkőzés vége felé most nem győztes, csak szépítő gólt fog szerezni, így Manchester elleni idegenbeli pontszerzés továbbra is megmarad mementónak.


Sunderland - Blackburn 2-1
Első ránézésre kicsit merésznek érezzük ezt a tippet, de a megérzéseink azt súgják, Roy Keane legyőzi Mark Hughest, és ez tényleg pusztán megérzés hiszen a jóslat - akár a játékosállomány minőségét, akár az eredményeket vagy a mutatott játékot tekintjük -  minden logikának ellentmond, ezért nem is kívánjuk megmagyarázni.

West Ham - Arsenal 1-2
A Fegyveres Erők Napja Londonban is a fegyveres erők napja lesz, az ágyúsok ismét nyernek. Jelenlegi formájukat elnézve nehéz elképzelni , hogy kettőnél kevesebb gólt szereznek, míg A West Hamről ugyanennyire nehéz elképzelni, hogy otthon ne lőjön gólt, bár arra tippelünk: Ashton gólszériája most megszakad. A Newcastle meggyőzően verte a Kalapácsosokat az előző fordulóban, akik csak szerencsével kerültek el egy nagyobb verést. Azt kell mondjuk, egyszerűen semmi nem szól mellettük ezen a mérkőzésen annak ellenére, hogy az Arsenal formája hosszú ideig nem tartható, és kérdéses, hogy hogyan reagálnak az első mérkőzésen, amikor igazán akadozik a gépezet.

Wigan - Liverpool 0-2
Ha. Ha Rafa Benitez - aki a hét közben a Reading ellen gondolta indokoltnak kezdőként bevetni legpusztítóbb fegyverét -, nem a padon dekáztatja Fernando Torrest az első egy órában. Szerintünk ezúttal nem így lesz, és arra is fogadnánk: nem a Heskeyt nélkülöző Wigan lesz az első csapat a PL-ben idén, amely gólt tud rúgni Reina kapujába - nem tizenegyesből. Annak ellenére sem, hogy Koumas képes a lassabb Liverpooli középső védőket zavarba hozni. Ám a zavar még nem gól.

Birmingham - Manchester United 1-2
A visszatérő duó aratni fog, Ron és Roo megteszi a magáét, a volt MU játékos Bruce csapata pedig pont nélkül marad. Úgy érezzük, Rooney be is talál a Liverpoolt múlt héten kínos helyzetbe hozó Birmingham kapujába és nem gondoljuk, hogy a Mifsud-sújtotta Unitedre nagy hatással lenne a Carling Cup kiesés. Nem ez a tipp hoz majd kínos helyzetbe minket a forduló után.

Everton - Middlesborough 1-0
Nagyon nagy kérdőjel. A hétközi kupagyőzelem után minden körülmény az Evertonnak kedvez, ráadásul nehezen hisszük, hogy a több, mint fél éve gólképtelen Andy Johnson nem talál be végre. Mi csereként játszatnánk, egy óráig a fülébe suttognánk, hogy ő a megmentőnk, majd Capello módra a 63. percben állítanánk csatasorba. Aztán a 76. percben : bumm! Ha véletlenül addigra McFadden vagy Yakubu betalálna, hát akkor sem fogjuk szégyellni magunkat.

Tottenham - Aston Villa 4-1
Olyan nincs, hogy Kőarc Jolnak végre ne jöjjön össze, pedig nagyon tiszteljük a Villát, egészen kellemetlen ellenfél, és jobb napjain bárkire veszélyes. Mégis, Berbatovnak idén annyi helyzete, veszélyes megmozdulása volt, amennyi már erős kétségeket ébreszt bennünk a góltalansági szériájának fenntarthatóságát illetően. Úgy sejtjük, hogy a Tottenham háza táján érezhető feszültségnek előbb-utóbb gólözön formájában kell kitörnie, és ez éppen most fog megtörténni. Berbatov kettő, Keane és Bale egy-egy góllal, Jenas pedig  két assziszttal tesz a menedzser további havi fixéért.

17 komment

Címkék: beharangozó premier league

A bejegyzés trackback címe:

https://nst.blog.hu/api/trackback/id/tr81179431

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

szferi 2007.09.28. 10:53:54

Szurkolok a NUFC - nak, de nem hinném hogy Manchesterből pontot fognak hozni. Szégyen, hogy ilyen játákoskerettel ennyire szenvednek. Nem tudom mi van Bobby Robsonnal, de visszajöhetne még egy pár évre...

habitang · www.nst.blog.hu 2007.09.28. 11:03:40

szferi!

Egy pont nem olyan sok! Inkább az othonában két gólt kapó City a kockázat, de hát a gömb mondta..;)

broáf 2007.09.28. 11:23:23

Torres természetesen nem lesz kezdő.
1. rotáció
2. szerdán BL meccs

Ettől függetlenül sima POOL győzelem lesz.

habitang · www.nst.blog.hu 2007.09.28. 11:30:37

Kedves Broáf!

ezek szerint személyedben regisztrálhatjuk a világ egyetlen emberét, akit Rafa Benitez még nem lepett meg!:)

Üdv

PS.: Amúgy van rá esély, igen, de előbb-utóbb rájön, hogy jobb egy játékos, aki az előző meccs utolsó húsz percét pihizte végig, mint az, akit az utolsó félórára beküldött, és idegesen szétfutja az agyát az aprócska győztes gólért.

Ha a rotáció azt jelentené, hogy kétszer egymás után nem kezd ugyanazl a csatár, tavaly Dirk Kuyt sokkal kevesebb meccset lépett volna pályára.

broáf 2007.09.28. 17:56:56

Egy Wigan ellen elég lesz Kuyt és Voronin is. Nem kell ágyúval lőni verébre.

Rezgrof 2007.09.28. 19:41:11

Sevcsenkót addig kellene elmenekíteni a kékektől, ameddig lehet - ezzel mindenki jól járna. Ha már belekezdenek, akkor mehet vele Kalou is (tényleg vele képzelik el a Bl győzelmet?), SWP dettó (gyors, de önző és néha zavarja a labda, nem tud védekezni, törpe), Ballckot még ideig óráig meg lehet tartani, de ha nem mutat semmit, mehet az interbe.

Seva meg vissza milánóba, én ugyan ünneplek minden pontvesztést, de néha már nekem is fáj a töketlenség, lásd palermo, udine stb. meccseket.

crouchy 2007.09.28. 21:22:56

Felhívom kedves benítez figyelmét h az utolsó 4 meccséből azt nyerte meg amit torres crouch csatársorral kezdett. Igen ez az nstnek is szól, Torres és CROUCH:P:D

crouchy 2007.09.28. 21:37:45

sztem a villa kalapálja majd el legalább 3 1 re a tottanhamat

crouchy 2007.09.28. 22:13:42

pardon tottEnhamet. este wan..

schurrer 2007.09.28. 22:45:24

Ljungberg góljával nyer a West Ham and eggs az ágyúsok ellen, szerintem. Azért ez pikáns lenne nem?A másik verzió szerint Freddyt kiállítják volt csapata ellen, majd miután leballag, neki ugrik Wengernek, tömegverekedés és a kilenc főre fogyatkozó Arsenal három nullra elveri a nyolc fős WHU-t. Adebayor hattrickjével...

d3vnull 2007.09.29. 02:19:11

Rezgrof : Én is nagyon örülnék neki, ha Shevchenko menne. A fő problémám, hogy nem elég, hogy helyzetet nem alakít ki, de még a neki kialakított helyzeteket is elbassza. Megmentette már a banda seggét kétszer, ill. háromszor, de azt hiszem, hogy egy Shevchenko-tól ez egy olyan minimum, ami említésre sem méltó, természetes. Kalou-val nem tudom hogy álljak, de valahogy benne érzek annyi - hülye szó - alázatot, hogy hasznos tagja tud lenni a csapatnak. A BL győzelem témája nyílván nem rá épülhet, hanem egy Drogba - Pizzaro csatársorra pl.

SWP : őt most "nem engedem bántani" (hülye kifejezés, tudom). Tavaly teljesen szürke volt, de idén olyan tűz van benne, ami nagyon magasra csaphat. Nagyon akar, nagyon küzd és a kvalitása megvan hozzá, hogy ez beérjen. A törpeségről meg csak annyit, hogy pont emiatt tudott számos párbajból győztesen kijönni. Nyílván szöglet-fejesnél nem rá számítunk mondjuk :)

Ballack : primadonna effektust kéne megszűntetni valahogy és kurva jó lenne. Az a baj, hogy vele kapcsolatban több a gerjesztett duma mint a foci (most meg pláne, hogy sérült:)). Én örülök, hogy itt van nálunk, de krokodilkönnyeket nem ejtenék érte ha menne, bár sajnálnám azért. Viszont hogy egy Chelsea játékos az Interbe menjen, az mindig rosszul esne (világ bunkóinak gyülekezetének tartom az Intert, elnézést az Inter drukkerektől, magánvélemény). Bőven elég Crespo :(

Fülig Jimmy

crouchy 2007.09.29. 18:39:36

pompey reading 7 -4???????? mi wan? ez olyan mint a united roma meccs. azt láttam tvben de nem hittem el h annyi lett az eredmény, uh másnap csak ezér vettem egy nst.

h492019 2007.10.01. 14:13:02

szerintem érdemes lenne az MU meccsekre innentől mindig 1-0-t tippelni ;)

crouchy 2007.10.02. 21:50:54

na mit mondtam, na mit? azt h a Villa jól elveri a tottenhamet. és igazam lett? nem. basszus

habitang · www.nst.blog.hu 2007.10.03. 12:20:48

Crouchy

de nem ám!:) A tippelés úgyis kb arról szól csak, hogy jó helyen sejted-e a meglepetést, tehát ne bosszankodj. Kivéve, ha tettél rá jó nagy zsetont!:)

crouchy 2007.10.03. 18:45:17

á pénzel fogadni soha. smucig vagyok én ahhoz.
süti beállítások módosítása