Nou San Trafford

Az Index blogja a világ legjobb futballjáról.

A szerkesztőségből...

Utolsó kommentek

jujjdeizgi

Friss topikok

Hétvégi jóslatok – Championship, 5. forduló

2007.09.14. 21:29 brúking

Kedves NST olvasók, töredelmesen be kell vallanunk, hogy rendkívül csalódottak vagyunk, ugyanis a szombati és szerdai EB-selejtezőkön szinte egyik általunk főszereplőnek jósolt Championship játékos sem szerepelt úgy, ahogyan azt mi joggal elvártuk volna: Freddy Eastwood (Wolverhampton) sajnos nem lőtt mesterhármast a németeknek, Michael Mifsud (Coventry) nem tudta porig alázni a török védelmet (bár elvileg az ő lábában volt a győzelem, de óriási helyzetét az utolsó percekben elpuskázta), Andy Reid (Charlton) nem csavart védhetetlen szabadrúgásgólt sem a szlovák, sem a cseh kapus hálójába, Chris Brunt (WBA) a cserepadról beállva nem tudta visszahozni legalább az egyik pontot Rigában, sőt Reykjavíkban sem és Vaskó Tamás (Bristol City) nem szerezte meg élete első válogatott gólját egy Halmosi Péter (Plymouth) által beívelt szögletet követő bikaerős, felsősarkos fejessel az isztambuli katlanban (ami egyébként ott történt, arról az azóta sem múló düh miatt nem kívánunk szót ejteni).

Fájdalmunkban enyhe gyógyírként szolgál, hogy Gera (WBA) a selejtezők egyik kulcsfigurája volt (nagy formában van, amit a menedzser Tony Mowbray is elismer , reméljük a szerdai események nem vetik vissza a mi érzékeny lelkületű Zolkinkat), Freddy Eastwood mégiscsak betalált szerda este a szlovákok ellen a walesiek számára legfontosabb egyenlítő gólt szerezve, valamint, hogy (bár ez nem tartozik szorosan ide) kiderült az angolok sikerének és rég nem látott jó játékának a kulcsa (természetesen „Fat” Frank Lampard hiánya mellett, aki egyedüliként büszkélkedhet latin érettségivel a ködös Albion játékosai közül) a három egykori liverpooli csapattárs (Gerrard, Owen és Heskey) újbóli egymásra találása volt (emlékezzünk csak a 2001 szeptemberi legendás német-angolra!).

 

Stevie G szinte lubickol egyedül abban a szerepkörben, amit általában Lamparddal kell kényszerűen megosztania és Owen is szárnyal, amióta újra busafejű barátjával alkot ékpárt. Azonban a sérültek egyszer felgyógyulnak, és ez mindannyian tudjuk sajnos mivel fog járni.

Figyelemmel fogjuk kísérni a soron következő októberi EB-selejtező mérkőzéseket is, de addig is latolgassunk esélyeket, jósoljunk gólszerzőket, győzteseket, menesztett és visszatérő menedzsereket. Lássuk tehát a hétvége párosításait:

Barnsley – Scunthorpe
A hazaiknál kétséges Ferenczi „Big Steve” István játéka, mivel a legutóbbi fordulóban is fájdalomcsillapító injekciókkal vállalta a játékot, a menedzser, Simon Davey külön kérésére és az 50. percben le is cserélték. Ugyanez vonatkozik a Derby Countytól kölcsönbe érkezett fiatal védőre, a walesi válogatott Nyatangára, aki hátsérülése miatt már szerdán sem tudott pályára lépni. Bemutatkozhat viszont a Korcsoknál a Southendtől frissen igazolt szélső, Jamal Campbell-Ryce, aki már ezen a meccsen fel fogja pörgetni a Barnsley, egyébként néha haloványnak tűnő támadójátékát. A Vas ellen azonban ez nem lesz elég a győzelemhez, akik szívósságuk eredményeként egy pontot mindenféleképpen szerezni fognak. Hajrá Vas!
Jóslatunk: 1-1

Burnley – Blackpool
A meccs egyik nagy kérdése már a kezdő sípszót megelőzően el fog dőlni: Király kisebb sérülése után visszatér-e a kapuba? Csak remélni tudjuk, hogy igen. Aki viszont biztosan nem lép pályára a Bordóknál, az az albán csatár Berisha (akinek keresztnevét nem véletlenül nem írtuk ide, nézzen csak utána a kedves olvasó!), mivel térd keresztszalag sérülése miatt az egész idényt pihenéssel fogja tölteni. Becsapós a Burnley jelenlegi 13. helye a tabellán, mivel egy meccsel kevesebbet játszott. A Blackpool meglepően jól kezdte az idényt, két győzelmet is begyűjtött már, azonban az idegenbeli pontszerzésről szövögetett álmokat Andy Gray újabb duplájával gyorsan szerte fogja oszlatni.
Jóslatunk: 2-0

Colchester – Charlton
A Colchesternek túl nagy falatnak tűnik a Charlton, az Atlétások egy percig nem fognak kétséget hagyni afelől, hogy a három pontért jöttek és azt el is fogják vinni. Pardew mester még jobban megerősített védelmet küld majd pályára, mivel a kölcsönbe vett Sam Sodje (Reading) letöltötte eltiltását, a csatársorral pedig eddig sem volt semmi gond: szépen termelik a gólokat. Érdekesség, hogy a Colchester tavalyi gólfelelőse, Chris Iwelumo a Charlton, míg a volt Charlton játékos, Kevin Lisbie a Colchester támadósorát erősíti immár. Amíg mi Edward „Intelligentleman” Sheringhamért fogunk szorítani, addig Iwelumo tovább szaporítja góljai számát. Ami viszont Balogh Béla orrát illeti, az továbbra is törött.
Jóslatunk: 1-3

Coventry City – Bristol City
A forduló legnagyobb meglepetése lesz a veretlen csapatok meccse: az Égszínkékek meg fognak botlani a Bristol ellen. A Coventry nincsen rózsás anyagi helyzetben, bár ezt a klub vezetői cáfolják és továbbra is bíznak a befektetőjelöltekkel való tárgyalások sikerében. De nem is a fenyegető csődhelyzet, hanem egy bizonyos Mr. Trundle lesz a hétvégén a Coventry végzete: miután végre beköltözött csajával, az Atomic Kitten tag, Liz McClarnonnal új bristoli otthonába és a dobozokat is kipakolta, visszatér a gólgyártáshoz. Vaskó Tamás ha csereként is, de szóhoz fog jutni a Vörösbegyeknél.
Jóslatunk: 1-2

Hull City – Stoke City
A Tigriseknél bemutatkozhat a két ex-boltoni: Okocha és Pedersen, akik segítségével a Hull magabiztosan fogja otthon tartani a három pontot. Kiváncsian várjuk Myhill kapus visszakerül-e a kezdőbe, azok után, hogy az esetleges elszerződéséről szóló pletykák újból feléledni látszanak. A jó formában lévő jamaikai Ricardo Fuller találata viszont csak a szépítésre lesz elég, a Higginbotham távozása miatt meggyengült Stoke-védelem eggyel többet fog beszippantani.
Jóslatunk: 2-1

Leicester City – QPR
A két csapat háza táján az elmúlt hetekben nagy várakozásokkal teli bizonytalanság uralkodott (menedzsermenesztés, illetve küszöbön álló felvásárlás), aminek először Milan Mandaric vetett véget azzal, hogy Gary Megsont nevezte ki a Rókák új menedzserévé. Az új menedzser, aki játékoskorában aktív részese volt a Norwich 1993/94-es UEFA kupa menetelésének (a Kanárik kiverték akkor a Bayern Münchent is), nagy tapasztalattal rendelkezik abban, hogy mi a fene is kell ahhoz, hogy feljussunk a Championshipből. Megson mester receptje szerint ehhez kevés rúgott, még kevesebb kapott gól, sok ütköző középpályás és rettenetes izzadtságszag szükségeltetik. A Rókák szurkerei tehát minden bizonnyal búcsút inthetnek a szép játéknak ebben az idényben.
Jóslatunk: 1-0

Norwich City – Crystal Palace
A Manchester Citytől kölcsönbe vett Paul Dickov szerint a Palace-szal mint a feljutásra esélyes csapattal kell számolni. Mi viszont egyáltalán nem tudjuk, hogy mire alapozza ezt az egykori skót válogatott csatár. A Championship tavalyi gólkirálya Jamie Cureton és Dion Dublin tenni fognak arról, hogy elgondolkozzon a Sasok tulajdonosa, Simon Jordan: meddig tart ki a türelem a menedzser Peter Taylorral szemben, akivel úgy tűnik a Palace egyre messzebb kerül akár a rájátszást érő helyektől is.
Jóslatunk: 2-0

Plymouth Argyle – Cardiff City
A forduló egyik legizgalmasabb összecsapásának ígérkezik, amelyre a vendégek nagy önbizalommal érkeznek majd, mivel eddig mindkét idegenbeli meccsüket hozták és bíznak benne, hogy a sztárok (Fowler és Hasselbaink) is elkezdik rugdalni a gólokat. Ami a Zarándokokat illeti, idén még egyszer sem sikerült a Home Parkban tartaniuk a három pontot, ezért éppen itt lenne az ideje, hogy jó játékkal és gólokkal rukkoljanak elő. Ez sikerülni is fog nekik a sok gólt hozó mérkőzésen a magyar játékosok főszereplésével (mindhárman gólt szereznek) kivívják első hazai győzelmüket. Ezt a megérzésünket az is megtámogatni látszik, hogy a Kékmadarak védelméből sérülés miatt Darren Purse és a holland Glenn Loevens is hiányozni fog.
Jóslatunk: 3-2

Preston North End – Sheffield Wednesday
Ezen a meccsen egy dolog biztos ki fog derülni: a két csapat közül melyik van nagyobb szarban, méghozzá akkora szarban, amiből kimászni is kész csoda lesz. Mi úgy gondoljuk, bár a szívünk is meghasad, hogy ez a csapat a Sheffield Wednesday lesz. Brian Laws menedzser utoljára ül szombaton a Baglyok kispadján, szépen elküldik majd az újabb vereséget követően. A PNE a győzelmével összeszedi egy kicsit magát és elindul felfelé a tabellán. Azt, hogy a létfontosságú gólt (a szezonban a másodikat) ki fogja szerezni, el sem tudjuk képzelni. Mellor, Ormerod, Agyemang? Vagy Darren Carter egy távoli bombából? Szegény Baglyok szempontjából végül is mindegy.
Jóslatunk: 1-0

Sheffield United – Wolverhampton Wanderers
Nagyon komolyan gondolják a feljutást a Farkasoknál, ugyanis tekintettel a fontos mérkőzésre az új tulajdonos, Steve Morgan magánrepülőgépe összeszedte a csapat EB selejtezőkön részt vett tagjait (Eastwood, Hennessey, Foley és Keogh) és egyenesen Wolverhamptonba szállította őket. Ezzel szemben az egyébként az utolsó percekben Izland ellen öngólt vétő Keith Gillespie (Sheffield United) a hazafelé tartó repülőúton brit szokás szerint összebunyózott a West Ham védőjével George McCartneyval. Nemcsak a fenti előjelek miatt, de úgy érezzük, hogy a Pengék ki fognak bizony kapni és Robson mester alatt mozogni kezd majd a kispad. A Farkasokkal kapcsolatos hír egyébként, hogy megérzéseink igaznak bizonyultak: McCarthy mester valószínűleg kölcsönadja Rósa Dinit egy alsóbb osztályú csapatnak.
Jóslatunk: 1-3

WBA – Ipswich Town
A West Brom otthon mindenkit meg fog verni az idén. Ez olyan biztos, minthogy a Zolki nem fog piros lapot kapni. Amennyiben az otthoni szemet gyönyörködtető folyamatos és főleg sikeres játékot a Bőgyatyások idegenbeli meccseiken is képesek lesznek nyújtani, nem lesz kérdéses ki nyeri a bajnoki címet. Na de ne szaladjunk annyira előre, a Traktoros Fiúk elleni meccset simán hozzák majd (a Gera-Koren-Greening-Brunt középpálya brillírozni fog), főleg, hogy a gólveszélyes Alan Lee sérülés miatt valószínűleg el sem utazik Birminghambe. Az Ipswich a jó rajt után bizony lecsücsül egy picit.
Jóslatunk: 3-0

Watford – Southampton
Nagyon fellélegeztünk, amikor kiderült, hogy a tabloidok által megszellőztetett, Burley mester távozásáról szóló pletykákat az érintett visszakézből cáfolta. Szintén nagy kő esett le a szívünkről, amikor biztossá vált, hogy az ifjú csillag, Andrew Surman nem megy egy házzal odébb a Portsmouth-hoz és marad a Szenteknél. A Watford viszont szép csendben nyeregetve a meccseit (semmi kunszt, egy-két gól) halad egyre feljebb a tabellán. Priskin megint nem fog pályára lépni (ha szerdán az a szép tekert lövés egy kicsit közelebb csavarodik a kapufához!), azonban a Lódarazsak támadószekciója (Marlon King, Darius Henderson és Nathan Ellington) ezúttal nem fog egy gólnál többet összehozni.
Jóslatunk: 1-1

4 komment

Címkék: videó angol üveggömb championship

A bejegyzés trackback címe:

https://nst.blog.hu/api/trackback/id/tr35165670

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Élőfa 2007.09.15. 08:28:39

Stuart Dougal dicsőségét már megénekelték. Ezt nézzétek meg. Komolyan megéri. Tán még egy önálló kis cikket is keríthettek köré:-))

www.xtratime.org/forum/showthread.php?p=5680851&posted=1#post5680851

rizla 2007.09.16. 10:37:39

gera milyen rendszerességgel játszik a west bromban, mi van mostanában?

brúking 2007.09.16. 13:57:28

Ez volt az első bajnoki meccs az idényben, amikor egyáltalán nem játszott, háromszor kezdőként és egyszer csereként lépett pályára. A Sport bizalmas és bennfentes információi szerint Gera "még találkozó előtt hosszasan elbeszélgetett Tony Mowbray menedzserrel" és közösen úgy döntöttek, hogy pihen. Ami egyébként érthető, hiszen két hétig nem edzett a csapattal, legalább 7-8 játékos tülekedik 4 kiadó helyért a középpályán, és kedden újabb fordulót rendeznek a Championshipben: a WBA az ebben a percben még éllovas Bristol City otthonába látogat.

A Mowbray mester abszolút elégedett vele, amit az is bizonyít, hogy az idény végén lejáró szerződését a klub szeretné meghosszabbítani.
süti beállítások módosítása