Nou San Trafford

Az Index blogja a világ legjobb futballjáról.

A szerkesztőségből...

Utolsó kommentek

jujjdeizgi

Friss topikok

Hétvégi jóslatok - Serie A, 2. forduló

2007.08.31. 12:54 _benito

Őrségváltás a tabella élén, szomorkodó újoncok és feltámadó esélyesek felbukkanását jelezzük előre azoknak, akik még mindig hisznek nekünk. A mai esti szuperkupával melegítő Milan hétfői rangadója előtt is rengeteg izgalmas kérdésre kapunk választ a hétvégén, melyek közül csak egy, hogy Baldini félholtra ver –e egy szurkolót a lelátón most, hogy az ellenfél edzőjétől jelentős távolságra száműzték.

Sampdoria – Lazio  1-1
Lesz papíron ennél nagyobb rangadó is, de mi biztosan ezt választanánk, ha holnap ügyes kézzel húznának a traktoros szakszervezet emberei. A Samp idén elszánta magát, hogy levetkőzi az arctalanságot és egyből egy idegenbeli győzelemmel nyitott, tette ezt három csatárral rohamozva, akik között egyelőre még ott sem volt Cassano. A példátlan sérüléshullámmal sújtott Lazio ezzel szemben két hazai meccsén döntetlent játszott, de szerdán idegenben (főleg a második félidőben) már megvillantotta bicepszét a románok kárára. Rocchiék jók lesznek egy ikszre, ha nem csak ennyi lesz a céljuk.

Empoli – Inter 0-2
A forduló nyitómeccsén mindkét csapatnak lenne min javítania, hiszen a hazaiak elbukták a tartományi derbit, a címvédő pedig az utolsó pillanatban engedte ki a győzelmet a kezéből. A tét az Inter számára nagyobb, a héten ugyanis egy hatalmas lángosba futottak bele a Barcelona ellen és ha most sem sikerül nyerni, az Ezerfejű biztosan szétanyázza őket. Ezért azt orrantjuk, hogy Sztankovics és Figo megállás nélkül tömi majd labdákkal az Ibrahimovics – Crespo kettőst, akik testvériesen megosztozva a gólokon taszítják az utolsó helyre az európai debütálásra készülő Empolit. Pedig mi bírjuk őket valamiért.

Roma – Siena 3-1
Jól is teszik a hazaiak, ha gyorsan formába lendülnek, mert a negyedik fordulóval kezdődően egymás után a Juve, a Fiorentina és az Inter ellen kell helytállniuk, miközben még egy BL-bemutatkozást is letudnak a Dinamo Kijev ellen. A Siena szintén nehéz sorsolással melegít a várhatóan kisesésbe torkolló szezonra, hiszen a Roma elleni vereség után a Milant fogadják majd. Spalletti csatába küldi jobbunkóban a frissen igazolt Cicinhót, Juan viszont még mindig sérült, úgyhogy egyelőre várat magára a nagy döntés, hogy a rendelkezésre álló klasszis középhátvédek közül ki ül majd a padon.

Torino – Reggina 2-1
A Granata Novellino keze alatt sokkal jobb csapat lesz, mint tavaly volt, ebben nem csak azért vagyunk biztosak, mert nincs nehéz dolga. Rosinaldo tündöklése tovább folytatódik, Ventola és Bjelanovics pedig október végéig be kell, hogy bizonyítsa helyének jogosságát a kezdőben, mert Di Michele pont addig lesz eltiltva némi sportfogadással kapcsolatos susmus okán. Ellenfelük boldogabb is lehetne, hiszen csak egy könnyű síppal befújt kései büntető miatt nem győzelemmel kezdték a szezont, ráadásul jövő héten a Roma vizitál náluk, úgyhogy üdvös lenne legalább egy pontot elvinni Torinóból. Ej, de nagy kár volt Bianchiért, így most sajnos ez nem sikerül…

Cagliari – Juventus 1-1
Mindkét csapat parádésan indította a szezont, hiszen nem csak a bajnokijukat nyerték meg, de az olasz kupában is a legjobb 16 közé jutottak a héten (így és így). Az Öreg Hölgy kiváló fiataljaival és frenetikus csatársorával szemben azonban egy meglepően jól összerakott szardíniai védelem áll majd, melynek közepén Bianco és a Diego Lopez helyére tolt Canini uralkodik majd. Lüktető iramú, fordulatos meccset várunk, melyen ugyan erősebbnek véljük a vendégeket, ám igazságos pontosztozkodást prognosztizálunk Aquafresca és természetesen Treze góljaival. Még annyit tennénk hozzá, hogy Iaquinta nem tud annyi gólt lőni, hogy ne Del Piero kezdjen, amit nagyon helyeslünk.

Milan – Fiorentina 3-2
A hazaiak pénteken bemelegítésnek megütköznek a Sevillával, ezért csak hétfő este játsszák le a forduló rangadóját, melyen a döntetlen tűnhetne a legvalószínűbb kimenetelnek, ha mindkét csapat legerősebb kezdőjével masírozna a pályára. A Milan a pénteki meccsen Ronaldóval és Emersonnal kezd majd és mivel egyikük sincs olyan állapotban, hogy három nappal később vérgőzös rangadót játsszon, nem esélyes, hogy hétfőn is szerepet kapjanak. A liláknak nincs ilyesfajta kötelezettségük, sérültjük viszont annál több: Semioli és Jörgensen biztosan nem léphet pályára és Montolivo játéka is a meccs előtt dől majd csak el. A Milan azonban az említettek nélkül is bivalyerős, Gattusónak például semmiféle gondot nem okoz ilyen rövid alatt kétszer üzemi hőmérsékletűre izzítania a csontdarálót, az ő futómennyisége pedig Pirlóéval kiegészülve némi alibizésre is lehetősége nyújt majd a Seedorf – Kaká kettősnek. Ez érzésünk szerint szoros meccsen egy fás Milan győzelmet eredményez majd.

Atalanta – Parma 1-1
Tavaly is pont ennyi lett, idén sem lesz másként, ráadásul szerintünk mindkét csapat a táblázat múlt szezonban preferált traktusaiban foglal majd helyet. Ez az Atalanta számára a csillagok szerencsés állása esetén akár egy UEFA-kupás helyet is jelenthet, míg a Parma célja a középmezőny és Rossi sztárrá nevelése lesz, amiben egyiküket sem akadályozza jelentősen a vasárnap megszerzendő egy pont. Mimmo De Carlo seggét szóbeli figyelmeztetésben részesítette a szövetség a Baldini lábával történt incidens okán, de eltiltást nem kapott, így helyet foglalhat a kispadon a gazdájával együtt. Hurrá!

Catania – Genoa 1-0
A fent említett incidens másik résztvevője, Baldini jobb lába viszont csak a lelátón járhat vitustáncot az idegtől, hogy az Elefántok megcsapják –e az első fordulóban otthon vereséget szenvedő Genoát. A 12 év után visszatérő Rossoblunak még szoknia kell kicsit a Serie A légkörét, számításaink szerint a következő fordulóban a Livorno ellen fogják megszerezni első pontjaikat, habár némi esélyük már most is kínálkozik erre. Ezt azonban Spinesi szokásosnak mondható gólja szertefoszlatja idejekorán.

Udinese – Napoli 0-0
Az egyik oldalon egy hatalmas malaccal megszerzett idegenbeli pont, a másikon egy országos blama a nyitóforduló mérlege. Az Udinese Inter elleni döntetlenje azért nem mondható érdemtelennek, hiszen egy gólon tartották a milánóiakat és a kiállítás után feljebb is merészkedtek egy kicsivel, aminek a jutalmát most fogják elrontani. A Napoli ugyanis remekül erősített, ráadásul most már játszhat(na) Blasi és Zalayeta is, mégis azt gondoljuk, hogy fogcsikorgató kínlódást látnak majd a Friuliba várhatóan alacsony számban kilátogató nézők. Ez az iksz nem rossz egyiküknek sem, ám ha ezt jövő héten Nápolyban nem követi győzelem, meg is lesz a szezon első lehulló feje.

Livorno – Palermo 1-3
Miccoli mesterhármast vág, megígérte. A káprázatos rúgótechnikájú csatár már a Roma ellen is megdöngette a kapufát (lécet, pontosan) kétszer, ráadásul a 0-2 ellenére a Palermo egyáltalán nem játszott alárendelt szerepet. Ezzel szemben a Livorno a hajrában úgy összeesett Torinóban, mint a vizes bukta a réztepsiben, aminek egy megsemmisítő vereség lett az eredménye. Most ráadásul támadniuk is kell majd, ez pedig a Simplicio – Bresciano kettős által támogatott Amauri – Miccoli csatársor ellen annyit jelent, hogy cefetre lesznek kontrázva. Dhorasoo és Giannichedda bevetésével erősebbek lesznek, de még mindketten sérültek, úgyhogy ez most fájni fog.

 

 

11 komment

Címkék: olasz videó üveggömb serie a miccoli

A bejegyzés trackback címe:

https://nst.blog.hu/api/trackback/id/tr6153811

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

andras3 2007.08.31. 18:33:29

ronaldo es emerson (szinte) bizonyosan nem jatszanak ma. hetfon viszont varhatok a csapatba. ezt pont forditva gondoltad:)
a tippedben viszont bizom.

stonedraider · http://1sor.blog.hu/ 2007.09.01. 00:35:02

emerson végül jáccott, bár nem rajta múlott a győzelem.

rossoneri siamo noi!

lalasguy 2007.09.01. 09:57:58

Kedves cikkíró, már nem azért a két fillérért de Rossi már rég nem a parma játékosa, a nyáron ugynanis a Villarealba szerződött.

_benito · www.nst.blog.hu 2007.09.01. 10:16:09

kedves kommentelő, ez nem g rossi, hanem m rossi, aki a középhátvéd posztján éppen szorítja kifele fernando coutót és forrásaink szerint nesta utódja lehet, annál is inkább, mert múlt héten mindjárt gólt is szerzett.

köszönjük az észrevételt, örülünk, hogy figyeltek!

lalasguy 2007.09.01. 10:47:10

Hoppá, akkor elnézést, megkövetem az írót! Bár F. Coutot kiszorítani manapság nem túl nagy feladat! :D De ha nagy tehetség akkor a Milanban a helye! ;-)

Romanes eunt domus 2007.09.01. 23:24:05

empoli - inter telibe, grat.
még a végén hinni fogok nektek :))

Gabez 2007.09.02. 12:16:58

_benito, végre nem szóltál rosszat az Interre, ez jó pont - és mivel az eredmény is stimmel, ez már két jó pont ;)

_benito · www.nst.blog.hu 2007.09.02. 12:40:42

jujj, akkor ma nagyon jó napom van :)

Gabez 2007.09.02. 16:18:47

Hát azt majd meglátjuk...mindenesetre a Juve megint egy enyhén szerencsés gólt szerzett ;), és utána csoda történt ! Be fújtak ellenük egy 11-est! :)

drani 2007.09.03. 08:59:23

Hogy engedheti pályára valaki Zebinát, aki már látta két meccsét? Az első ember lenne, akit kitennék a csapatból. Viszont a Foggia a Juvéba is beférne.

Count Adyn 2007.09.03. 20:19:33

Milan-Fio meg Cagliari-Juve eredmény fel lett cserélve hálisten:D
Zebinát meg a Juve érdekében is remélem hogy eltiltják jópár meccsre a pofozkodásáért.
süti beállítások módosítása