Nou San Trafford

Az Index blogja a világ legjobb futballjáról.

A szerkesztőségből...

Utolsó kommentek

jujjdeizgi

Friss topikok

Copa América - negyeddöntők

2007.07.06. 16:21 _benito

Megvert minket a sors, két jóslatunk közül az egyik jó lett volna, ha igaz, a másikban pedig jobban szerettünk volna tévedni. Előző okoskodásunkban azt mertük állítani, hogy minden bizonnyal sok gól esik majd a Copa América utolsó csoportkörében, ami igaz is volt - az első meccsre (Bolívia - Peru 2-2). A maradék öt viszont átlagban sem hozott egy egész gólt, hogy szakadnának háromba a felelősök. Abban viszont sajnos teljesen igazunk volt, hogy néhány csapat már csak az egyenes kieséses szakaszt tartja szem előtt, ami tényleg mutatós lábkapkodásban, alibizésben és dögunalmas meccsekben manifesztálódott. A többi meccs tényleg annyira csapnivaló volt, hogy mentálhigiénés okokból inkább be sem linkeljük az összefoglalóikat. Bár az utolsó körben mutatott játéka alapján senki nem érdemel továbbjutást, információink szerint mégsem zavarják haza a résztvevőket gondolkodni, hanem megtartják a negyeddöntőket, amelyek az alábbi párosításban kerülnek lebonyolításra.

Q1 Venezuela - Uruguay
Sorsolni tudni kell. Mit ad István, pont a házigazdák csoportjának győztese játszik a legggyengébb harmadikkal, micsoda vakszerencse, a mindenségit neki! Venezuela meg is lovagolta annak rendje és módja szerint, az meg már csak hab a tortán, hogy ismét csoportbeli riválisával, az eddigi három meccsén 1 (azaz egy) gólt begyötrő Urugay-jal meccsel a négybe jutásért. Az utolsó körben pont egymás ellen játszottak gólnélküli döntetlent egy olyan mérkőzésen, amelyen pontosan tudták, hogy ezzel az eredménnyel mindketten továbbjutnak és jó eséllyel egymás ellen folytatják az egyenes kieséses szakaszban. Venezuela története legnagyobb sikerét San Cristóbalban 40.000 szurkolója előtt kívánja elérni, amihez az eddig látott Uruguay maximum  asszisztálni fog tudni, ezért is bízunk benne nagyon, hogy Recoba visszatérése a helyes útra tereli őket. Ugyanakkor reméljük, hogy a Copába ölt 1 milliárd dollárból kizárólag stadiont és utakat építettek, másra már nem maradt pénz (vagy hogy kell ezt szépen megfogalmazni, khm).

Q2 Chile - Brazília
A lebonyolítás sajátosságának köszönhetően ebben a párharcban is két olyan csapat játszik egymás ellen, amelyek már korábban összemérték erejüket. Illetve Brazília hozzámérte az erejét Chiléhez, ebből sült ki az a 3-0 Robinho mesterhármasával, amely után elkezdtünk hinni abban, hogy látunk brazil focit a Copán. A remény még mindig él, de már egyre halványabb, hiszen korábban Mexikó ellen bebizonyosodott, hogy ha nagyon kell, akkor sem mindig megy, Ecuador ellen meg az, hogy ha nem kell nagyon, akkor meg sem próbálják. Chile feladata meglehetősen egyszerűnek tűnik: ki kell kapcsolni a játékból Robinhót. Hogy ezt milyen eszközökkel fogják megoldani, arról nyilván mindenkinek vannak elképzelései, azoknak meg biztosan, akik látták tegnap, hogy mit kapott Aimar a paraguayi húsz perc alatt. Talán a hiányzók miatt van, talán nem, de az biztos, hogy sokkal kevesebbet van a braziloknál a labda, mint általában szokott, ha pedig nekik kell alkalmazkodni, abból rendszerint baj van. Hogy Chile elég erős lesz-e ehhez, azt egyelőre nem tudhatjuk, de Dunga tökeinek érdekében reméljük, hogy nem, mert azoknál fogva akasztják fel, ha nem jutnak be a négy közé sem.

Q3 Mexikó - Paraguay
Képességek alapján ez akár lehetne jó meccs is, de inkább óvatosan jósolunk ilyeneket, mert igazából mi sem bízunk benne, hogy egymásnak esnek a csapatok. Ha mégis így lesz, az szerintünk inkább Paraguay miatt történik majd, mert ők tényleg lendületben vannak, ráadásul rendelkeznek egy rablógyilkos kinézetű Cabanassal, aki volt chilei és mexikói gólkirály is, azon kívül az idei Libertadores kupában sem lőtt nála senki több gólt, és itt is szépen termel (tipikus Inter-igazolás lenne...). Mexikó kiváló védelmét elnézve esélyes, hogy megpróbálnak majd mindenkit szépen álomba ringatni a tévé előtt, ezért inkább azt jósoljuk, hogy a mérkőzés elején Paraguay előnybe kerül és támadásra kényszeríti ellenfelét, ami szemet gyönyörködtető adok-kapok után egy pompás tizenegyes-párbajban kulminál majd. Egyébként meg nem is lesz olyan későn, úgyhogy tessék szépen leülni és megnézni!

Q4 Argentina - Peru
Ha Pizzaro nem egyenlít Bolívia ellen öt perccel a vége előtt, akkor most Venezuela ellen készülhetne Peru, mint legrosszabb továbbjutó. Pedig hogy örült neki Pizza, most meg gondolom ő viszi ki az edzésre a labdákat és mindenki szappannal dobálja a zuhanyzóban a marháját, hogy a harmatos hazaiak helyett a teljes vértezetben csatára készülő argentínok ellen kell meccselni. A mezőnyt pontveszteség nélkül uraló Messiék eddig elég meggyőzően a térdükre fektették a soros ellenfeleket, ezt a tornát ők tulajdonképpen már csak elveszíteni tudják. Azért óvatosan a fényezéssel, mielőtt a kezükbe is nyomnánk a meglehetősen szamovárra hajazó trófeát, azért várjuk meg, hogy lesznek-e megint olyan hülyék, mint a vébén, amit szintén galoppban kellett volna megnyerniük.

(Egy zárójeles hír a végére: a dél-amerikai szövetség lecseszte a lábáról az Egyesült Államokat, hogy ilyen gyenge csapatot küldtek el a Copára. Mi van???)

9 komment · 1 trackback

Címkék: üveggömb válogatott copa américa

A bejegyzés trackback címe:

https://nst.blog.hu/api/trackback/id/tr15113026

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: bandarq 2018.02.16. 01:03:33

Roland SH-01 Gaia gyorsteszt - MidiTom zenei blogja

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Romanes eunt domus 2007.07.06. 21:23:15

Ha Pizzaro nem egyenlít ki Bolívia ellen, akkor most hazafelé készülődhetne Peru, mint csoportutolsó...

salander 2007.07.07. 16:51:10

off: az Intertoto Kupa meccsekre fogtok tippelni később vagy az már nem a "világ legjobb futballja"? :]

sleepy 2007.07.08. 10:45:45

Venezuela, Mexiko, Brazilia, Argentina. Bar a fo cel az kellene hogy legyen, Dunga monnyon le, ehhez meg ki kellene kapni, na mindegy.

Lacóka 2007.07.08. 11:44:23

Sleepy: ha ez tipp, akkor kicsit le vagy maradva :D

schurrer 2007.07.08. 17:51:43

A dél -amerikai szövetséget én teljesen megértem, ha már meghívott vendég az usa akkor ugyan már jöjjön el a legjobb csapatával, ne a gold cup legyen a legfontosabb nekik, ahol játszott beasley, donovan, stb.! Így a copán indulhatott volna haiti vagy guadalupe helyettük...Azt meg nem értem miért nem brazília-uruguay, venezuela-chile meccsek voltak a negyeddöntökben, így a házigazda jobban járt volna....

sleepy 2007.07.09. 02:09:58

Az akart lenni. Innen tajekoyodom a Copa eredmenyekrol, lusta vagyok korulnezni mashol is..., no de jo volt a tipp? Ha mar igy beegtem, legalabb ezt tudjam meg

Lacóka 2007.07.09. 02:59:43

Uruguay - Venezuela 4-1
Brazília - Chile 6-1
Mexikó - Paraguay 6-0
Argentína - Peru 4-0

sleepy 2007.07.09. 10:02:28

Thanx!
Hat nagyon ugy nez ki hogy unalmas papirforma eredmenyek lesznek itten:(

Ronal-d'oh! 2007.07.09. 10:26:55

Amikor a leggólszegényebb meccs 4 gólt hoz, akkor leszarom a papírformát. Én örülök neki, hogy a képességekehez mérten a 4 legjobb került oda, ahová. Negyeddöntőkből arra lehet következtetni, hogy a brazilok és az uruk is most indultak csak be igazán, Argentína és Mexikó pedig eddig is jól játszott, tehát jó meccsek lesznek.
süti beállítások módosítása