Nou San Trafford

Az Index blogja a világ legjobb futballjáról.

A szerkesztőségből...

Utolsó kommentek

jujjdeizgi

Friss topikok

Premiership és vidéke: köcsögválogatott 2006/07

2007.06.11. 22:59 Gitár János

Bár a spanyolok még nyomják, a nyári uborkaszezon és a strandfoci előtt még átfutunk az európai fociszezon lényegén. A legjobbak, a legrosszabbak, satöbbi. Első körben a pechesek, a bénák, a tragikusak, a jellemtelenek és a simán gonoszak. Negatív hősök a felsőszintű angol klubfutball elmúlt szezonjából.

Király Gábor (Aston Villa)

Mindannyian imádtuk egykor (egész Berlinnel együtt) a pizsamanadrágos bohócot, aki szimpatikus bizonyíték volt a "minden kapus őrült egy kicsit" közhely igazságára. Az elmúlt néhány évet viszont a legjobb lenne elfelejteni, különös tekintettel 2006/2007 fordulójára. Öt bajnokin védett tartalékhelyettesként az Aston Villában, az első négyet sorban elveszítette a csapat; január 2-án 0-0 a Chelsea ellen és minden szép volt. Sajnos csak 7-éig, amikor a Manchester United elleni idegenbeli kupameccsen az utolsó percben, 1-1-nél egészen komikus módon beengedte Solksjaer ahogy-esik-úgy-puffan jellegű, reménytelen lövését. Így nem lett újrajátszás Birminghamben és így nem lett Király azóta sem újra Premiership-kapus, hanem csupán egy szomorú bohóc.

Khalid Boulahrouz (Chelsea)

A - sportnyelven fogalmazva - marcona holland amúgy állítólag egy aranypofa és mindenki a szobatársa akar lenni az edzőtáborban. Ez azonban nem akadályozta meg a világ haladó közvéleményét abban, hogy őt tegye meg a Chelsea - részben - elszúrt szezonja egyik szimbólumának (Sevcsenko túl könnyű célpont, nem rúgunk bele). Persze hogy valójában nem azon múlt, de amikor az Arsenal elleni szezonvégi meccsen megcsinálta a 11-est (ráadásul az évad egyik fő nevetségforrása, Julio Baptista ellenében), akkor pont úgy nézett ki, mint egy favágó, akinek ez a Premiership-léc ahhoz is magasan van, hogy baltával eltalálja.

Anton Ferdinand (West Ham)

A West Ham csodás menekülése az évad egyik nagy története, de azért emlékezzünk arra is, hogy valahogy belekerültek abba a szarba, amiből aztán Tevez (és Zamora és persze Curbishley) kirángatta a kelet-londoni munkásság büszkeségét. A WHU úgy maradt benn, hogy több gólt kapott és rosszabb gólkülönbséggel zárt, mint a legjobb kieső Sheffield United, márpedig ezért valakinek felelni kell. Választásunk nem azért esett a Ferdinand-dinasztia tehetségesnek mondott legifjabb tagjára, mert annyira hülye frizurát hord, amennyire. Hanem mert ő volt az a szerencsétlen, aki a Hammers-szezon mélypontján, január elsején látványos öngóllal járult hozzá csapata totális összeomlásához (Reading-West Ham 6-0).

Titus Bramble (Newcastle)

Az angol futball elég nagy pofonokat kapott Európától ebben az idényben, s bár a BL háromból semmije nyilván sokáig emlékezetes lesz, a Newcastle szomorú sorsán is van mit kiröhögni. Glenn Roeder - aki amúgy menedzserként annyit sem ér, amennyiért a parkolóhelyét bérbe lehetne adni - Bramble-t tette meg az AZ Alkmaar elleni márciusi UEFA-kiesés bűnbakjának (4-2-es, meggyőző odavágó után sikerült kikapni 2-0-ra), egyesek szerint igazságtalanul. Mások szerint ez kiváló apropó arra, hogy az azóta már a Wigant erősítő (?) Bramble legyen a bénaválogatottban a Newcastle újabb semmire se jó szezonjának szimbóluma.

Gary Naysmith (Everton)
Balhátvédből manapság még bénát is nehéz találni, Gary Naysmith viszont a saját drukkereit sem képes maga mellé állítani: kedvenc evertonista blogunkban vad kirohanást olvastunk ellene. A lényeg: se nem ügyes, se nem gyors, se nem támad, se nem védekezik. Megvettük.

Ivan Campo (Bolton)
Sárgalap-mutatója alapján a Premiership egyik legdurvább játékosa a szebb napokat látott spanyol, akinek sikerült a Premiershipbe átmentenie a Real Madrid-játékosokat oly gyakran jellemző fennhéjazó attitűdöt. A Middlesbrough-ban (nem) játszó, 2000/2001-ben a világ legjobb irányítójaként reklámozott Mendietával együtt kiválóan szemlélteti a kiégett légiósokra alapozó csapatépítési megközelítés korlátait. (Ja, tudjuk, hogy a Bolton hetedik lett, attól még az idény nagy részében szarok voltak.)

Javier Mascherano (West Ham, Liverpool)
Miután a télen átszerződött Liverpoolba, viszonylag hamar újra felvette a vb-n oly' impresszív, sokat futó, nagyon hasznos játékos formáját. Annál nagyobb bunkóságként értékeljük, hogy a West Hamben gyakorlatilag az első napon megsértődött és egyszerűen bojkottálta a játékot.

Joey Barton (Manchester City)

Állítólag ügyes futballista, mi ugyan még soha nem láttuk jól játszani, de nem vagyunk mazochisták, hogy folyton Manchester City-meccseket nézzünk, úgyhogy még az is lehet, hogy rúgott már két egyeneset. De, ahogy mondani szokás, nem ezért nem szeretjük. Barton korunk Lee Bowyere, egy igazi, közveszélyes, aggresszív tapló, akit remélhetőleg csak azért nem zavartak még el a Premiership környékéről is, mert így legalább szem előtt van és talán kevesebb bajt csinál. Ez az az ember, aki a csapatbulin egy ifijátékos szemében nyomja el a szivarját, aki kisgyereket támad meg, mert az nem az ő csapatának drukkol, és aki úgy megveri edzésen egy csapattársát, hogy az kórházba kerül. Köcsögválogatottunk csapatkapitányát emberi ésszel nem felfogható motivációktól vezérelve öt évre szerződtette a Newcastle. Akik ugye milyen klasszul jártak Bowyerrel is. Jó, hát egyszer meccs közben fojtogatni kezdte Kieron Dyert, de ezek szerint az ilyesmit ott direkt szeretik.

Julio Baptista (Arsenal)
Szemtanúk szerint egyszer régen hasznos tagja volt a Sevillának (pl. tíz meccsre vetítve átlagban szerzett hat gólt), aztán elment Madridba, aztán, köszönhetően Jose "Nyifi" Antonio "Nyafi" Reyes honvágyának, Londonba adták kölcsön. Volt egy jó meccse (négy gól a Liverpool ellen a ligakupában) és huszonvalahány pocsék, látványosan és kínosan nem is értette, hogy egyáltalán mit játszik Wenger csapata. Hogy ennek ellenére annyit lehetett a pályán, amennyit, szomorú előjele volt mindannak, ami azóta történt az Arsenalnál (David Dein távozása, lecsúszás Riberyről, Henry és Fabregas várható eligazolása).

Bernardo Corradi (Manchester City)
Laziós fénykorában sem volt egy gólüzem, Valenciában Ranierivel együtt égett, Manchesterben pedig beleállt a földbe. Huszonöt meccs, három gól, gratulálunk és irány a Serie B, ahol régi, kedves harcostársad és barátod, az ugyancsak gólképtelen befejező csatár Marco Di Vaio is megtalálta a neki való helyet.

Michael Owen (Newcastle)

Arról nyilván nem tehet a nyomorult, hogy folyton kitöri a lábát, abban viszont hajlamosak vagyunk igazat adni a Newcastle elnökének, Freddie Shepherdnek, hogy Owen és az ügyeit intéző beosztottjai lehetnének kicsit lojálisabbak ahhoz a csapathoz - és annak szurkolóihoz -, amelyik drága pénzért kimentette őt Madridból, hogy aztán 2005. december 31-e óta arra várjon: ez a mindenki szerint nagyon tehetséges fiú az ígéretes első meccsek után újra produkáljon valamit. Félő, hogy Owenből már soha nem lesz az a futballista, akit annak idején az argentinok elleni őrületes gólja ígért. De rendes ember attól még lehetne.

Menedzser: Glenn Roeder (Newcastle)

A saját szurkolóik körében óriási népszeruségnek örvendő, mondjuk a Readingnél nagyságrenddel több pénzből gazdálkodó szarkák úgy játszottak végig egy bajnoki szezont, hogy egy pillanatra sem csillant fel a remény. A kupából megalázó módon eltakarította őket egy másodosztályú csapat - az UEFA-öntökönszúrásról pedig már volt szó. Tizenegy bajnokiból tíz nyeretlenül, öt hazai meccs gól nélkül - ez egy Newcastle-erősségű kerettel még akkor is nevetséges, ha potenciális kulcsemberek sora volt sérült a szezon nagy részében. Nem egy öröm lefikázni valakit, akinek a személyes sorsa enyhén szólva nem irigylésreméltó (Roeder túlélt egy agydaganatot) és a pálya szélén való viselkedésében sincs semmi különösebben ellenszenves. De a reményelen meccsek sora és a rémszéria, amit Roeder a Newcastle-lel produkált, és ami végül május 6-ai lemondásához vezetett, garantálja a helyét a K-válogatott kispadján.

60 komment

Címkék: angol premiership köcsögválogatott

A bejegyzés trackback címe:

https://nst.blog.hu/api/trackback/id/tr1189418

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

güell (törölt) 2007.06.11. 23:24:34

ongol ide vagy oda, ferdinand akkor is tul jo ezek koze

ber_sta_emi 2007.06.12. 00:00:03

"jellemtelen...bohóc...béna...nyomorult...". Az ember rákattint a cikkre, hogy olvasson valami a fociról, erre ez. Mi volt ezzel a célod te humorkirály? Ez mi ez egyáltalán?

Nem szólnék, ha csak ilyen ratyi menne itt mindig. De nem az megy kizárólag. Ott van például a Bede. Szinte mindig tök elfogult barcás cikkeket ír, tele részrehajlással, utálja a madridot amit mindig el is rejt a szövegben, de legalább van az írásaiban ötlet, koncepció. Hogy-hogynem érdekesek alkalomattán.
Most akkor jön egy ilyen fos matulás fekáliacikk-sorozat? Juhé.

güell (törölt) 2007.06.12. 00:02:27

ber_sta_emi 2007.06.12. 00:00:03
berstaemi, elso latogatasod itt? az evad legjobb es legszarabb 11et megvalasztjak, ennyi. es ezzel most elkezdodott.

Lacóka 2007.06.12. 00:30:23

Mondok én is okosat: akinek nem tetszik az nst (vagy bármi más), az ne olvassa (általános esetben aztat ami nem teccik). Személyszerint a Boulahrouz-részen sírva röhögtem :D

Mellesleg az NST (meglátásom szerint) arra lett, h a fociról lehessen vicces írásokat is olvasni, ebben a cikkben spec tényleg a vicceskedő része dominál. Aki csak olvasni akar, olvasson NemzetiSportot, aki olvasni se, kövesse a LiveScore-t, a teljesen mazochistáknak meg ott a Léderer...

dejavubazz 2007.06.12. 00:51:48

Joey Barton meg a csalad visszafogott felebol valo: occse es unokatesoja bortonben dekkol, mert par eve egy jegcsakannyal(!) megoltek (asszem nem tisztazott, vegulis melyikuk csapott le) egy szinesboru sracot.

A valogatott kispadjara leultetnem a tehetseges golfjatekos Bellamyt.

ber_sta_emi: a kocsogvalogatott matulas hagyomany.

rizla 2007.06.12. 02:38:11

vicces, mert megalapozott kritikákra épül. berstaemi meg nyilván király gabi álnéven. mondjuk király berakását nem érzem szép húzásnak, hiszen nem is a premiershipben játszott, azt a pár meccset leszámítva.

Ronal-d'oh! 2007.06.12. 06:59:04

Owenen kívül szerintem mindenki megérdemelte. A Newcastle szinte mindig megszívja a drága igazolásokat. Talán Big Sam csapatot csinál belőlük, mert vagy ebben az évben, de legkésőbb a következőben az Arsenal lecsúszik még a 4. helyről is.

r_magpie 2007.06.12. 08:24:55

hiányolok legalább egy játékost a watfordból, ahol szerintem kisebbségben vannak azok, akik 10nél többet tudnak dekázni. mindig hitetlenkedve néztem, hogy ilyen technikai tudással is lehet angol első osztályban játszani. igaz, csak egy évig.

3 és fél ember a Newcastle-ből: sajnos jogos.
de majd jövőre! :))

heizer 2007.06.12. 08:32:49

Szerintem találó tizenegy. Király azért kellett bele mert védett a ps-ben de akkora lúzer hogy megjárt három csapatot és sehol sem kellett.

Az Arsenal lehet hogy vissza fog esni de a helyét nem a Newcastle foglalja majd el hanem a Spurs.

zstibi (törölt) 2007.06.12. 08:51:13

A Newcastle-nek egyetlen normális meccset sem sikerült játszania a 38-ból. Gratula érte, hihetetlen gyenge edző, motiválatlan játékosok.
Allardyce helyre teszi a csapatot ebben biztos vagyok, mert a sok nagy név rettentő sz*r szezont produkált. Bramble maga a vicc, de már évek óta csak kinevetni lehet.

sh4d0w 2007.06.12. 08:52:47

Mosmá csak azt mondja meg nekem valaki, hogy a másik Ferdinand, a Rio, mé maradt ki? Az, hogy bajnok lett a MU-val, még nem mentesíti elképesztően rossz középhátvéd létét. Nagyon soxor volt bizonytalan, helyezkedés ohne és hát vágott egy remekbe szabott öngólt akkor, amikor már nagyon nem kellett volna belenyúlnia a labdába; persze lehet, hogy azért nem került ide, mert csatárokat megszégyenítő módon sikerült elgurítania Van der Saar mellett....

güell (törölt) 2007.06.12. 09:21:19

kar h savage eltorte a labat januarban, mert befert volna meg egy igazan taplo barton melle.

r_magpie 2007.06.12. 09:37:28

azért eltúlozni nem kell, a Newcastle-nek voltak jó meccsei, a bigfour nem nyert a St James'ben, a Spurst odavisszaverték, otthon a Villa meg a Reading ellen is jó meccset játszottak. Mondjuk kábé ennyi.

Mascherano meg csak provokáció miatt van benne, nem?

gyz 2007.06.12. 09:59:29

jó a cikk, 1-2 ellenvetésem volna csak:

1. szegény Királyt békén kellene már hagyni. egyrészt nem PL-kapus, csak beugrott, másrészt stabil kezdő volt még mindig a CP-ban. nem nagyon láttam Championship-meccseket, de azért annak csak van oka, hogy őt védetik. a potya meg benne van a játékban.
2. Ferdinand. Kedvenc csapatom hátvédsorából lehetett volna ide jobban illő embert is választani. Sosem értettem, hogy mi a fenét lát Pardew - meg sok szurkoló - pl. Konchesky-ben vagy Gabbidonban. Hihetetlenül darabos és képzetlen emberek. És akkor még nem beszéltünk C. Dailly-ről. Nem véletlen, hogy Curbsnél csak Anton maradt a kezdő tagja.
3. Mascherano első félévéről nem tudni biztosat (nem akart játszani vagy Bárgyú nem játszatta). Az viszont tuti, hogy egyszerűen túl jó ide.

omgwtf 2007.06.12. 10:19:01

ja, Joey Bartonnak a génjeiben van az erőszak . Stuart Pearce megpróbálkozott dühkezelési terápiára küldeni, biztos olcsóbb, mint az a 120e fontnyi bünti, amit eddig fizetett a klub miatta. márciusban aztán őt is letartóztatták, mert hát egy liverpooli meccsről hazafele menet muszáj volt összebalhéznia a taxissal. biztos nem City drukker volt vagy meglátta a visszapillantó tükrön a Pool zászlót.

freddyD 2007.06.12. 10:20:24

Azért bohócnak nevezni Királyt enyhénszólva nevetséges...
Nagy bakija volt a Manchester elleni meccsen, DE azon a meccsen olyan óriási védései voltak, hogy nélküle már 2-3 góllal vezetett volna a Manchester.

Király továbbra is egy remek kapus, nem tudom miért lett sikk fikázni ezerrel

panu 2007.06.12. 10:36:20

Nohát-nohát... sikerült megfogni megint a legkönnyebb oldalát a dolognak: hogyan mondjunk oda a másiknak. Néhányan tényleg megérdemelték:)
Barton-t én sem értem, hogy miért van még pályán...
Király - örüljünk annak, hogy egyáltalán láthattuk PL-ben védeni...
Boulahrouz tényleg nem játszott vmi látványosan idén... kilógott a csapatból
Anton Ferdinand dolga nehéz, mert van egy agyon sztárolt bátyó... ezzel a névvel neki is központban kellene lennie... de sosem lesz olyan szintű játékos, hogy megérdemelje...

Julio Baptista szerintem külön téma... adott egy támadó játékos (talán még csatárnak is lehetne hívni:), akiből a Realban védekező középpályást csináltak... persze, hogy nem lőtt annyi gólt, mint a Sevillában, de a szurkolók csak a Sevillában szerzett góljaira emlékezett... elment egy szétesett Arsenálba, ahova nem egyszerű beilleszkedni... Henry is inkább sérültet jelentett, mint hogy velük szenvedjen...

Aki meg hozzá van szokva egy ország stílusához, nehezn tud változtatni... Shevának sem megy... pedig eddig a csapatainál isten volt... majd jövőre...

stb.)

drani 2007.06.12. 10:45:23

Király továbbra is remek kapus, csak sajnos jelenleg nem üti meg a PL szintjét. És pont a bakijai miatt. Egyenletesebb, megbízhatóbb teljesítménnyel már elvitte volna valamelyik első ligás klub

Frigo 2007.06.12. 10:50:33

freddyD, én már évek óta nem értek egyet Király szerepeltetésével a válogatottban (sem). Miért van az, hogy Király és a potya szavak olyan sűrűn kerülnek egy mondatba? Én, veled ellentétben, pedig azt nem értettem évekig, hogy miért sztárolták, miért volt kirobbanthatatlan helye a válogatottban a \"profi\" kapusnak. Miért bohóc? Mert egy felé tartó lövést is, amit egyszerűen meg lehetne fogni kézzel, kezeit lábait szétdobva üti ki, pattan, ahova, aki elé, csak pattan. Mert ezzel elhiteti a legtöbb emberrel, hogy na most éppen egy hihetetlen nagy bravúrt hajtott végre.

SWExile 2007.06.12. 11:00:18

É még azért a Chelsea-ből ide venném Obi Mikelt is. Szerintem a United sírva röhögött amikor felvették érte a fájdalom díjat.

dejavubazz 2007.06.12. 11:01:58

drani,

sajnos pont a kiszamithatatlansaga miatt nem remek kapus Kiraly (a potya az nemcsak a PL-ben potya).
Szerintem nem kene neki mindenaron Angliaban (nem-)jatszani. Egy kis levegovaltozas reven (holland vagy nemet bajnoksag) talan meg visszanyerhetne a formajat/onbizalmat.

dejavubazz 2007.06.12. 11:07:29

hat igen, Obi Mikel egy igazi vatesz, tudja hova kell igazolni =)

neeskens 2007.06.12. 11:08:17

Nekem csak az lenne a bajom a cikkel,hogy nem tisztáztuk:ez most a köcsög vagy a lúzer válogatott?Csak azért mert volt aki,azért került be,mert bénázott,más meg azért,mert tahó volt.

mediumnasty 2007.06.12. 11:14:39

Nem jó a cím. Ezek az urak itt nagyrészt nem köcsögök. Bolahrouz és Barton igazi suttyók, a többiek legfeljebb bénák. Ha köcsögválogatottat csinálunk, Mikelnek ott kéne lennie, Ben Thatchert meg végképp nem tudom, hogy lehetett kihagyni. Robbie Savage alapember. Andy Todd szintén. Kevin Davies is sokkal nagyobb bunkó mint bármelyik csatár ebben a csapatban. Szegény Roeder a légynek nem ártott soha, Allardyce vagy Pearce sokkal jobb választás lett volna.

Az Arsenallal kapcsolatban meg kicsit tájékozódni kéne. Henry meg Fabregas várható eligazolása? Mi alapján várható? A híresen szavahihető spanyol klubelnökök nyilatkozatai alapján? Henry ügynöke épp tegnap jelentette be, hogy be fogja perelni a France Footballt, mert ők is átvették a spanyoloktól az idióta pletykákat.

mediumnasty 2007.06.12. 11:16:43

Ja és Diouf. A Bolton egy aranybánya.

gyz 2007.06.12. 11:24:47

nem akarom védeni nagyon Királyt, de egy tény: még mindig ő a legmagsabb szinten rendszeres játéklehetőséget kapó magyar kapus. hogy megbízható-e vagy sem, azt az edzői eldöntik. mindenesetre a MU-potya óta is biztos kezdő volt a CP-ban, és általában dícsérték a tudósítások.

Engem csak az zavar, hogy míg őt általában divat utálni, addig Fülöpnek pl. tökéletes a sajtója. Csak sajna a segge meg már tiszta bőrkeményedés az állandó padozástól. Viszont lehet valami a srácban, ha ültében is meg tud győzni oly sokakat, hogy válogatottba való.

The Welsh 2007.06.12. 11:42:39

Van pár egyértelmű név, de inkább valami ilyesmi kellene, hogy legyen:

Turner(Everton) - Boulahrouz, Bramble, Michael Ball(ManCity),Cashley Cole(Chelsea) - Barton, Boateng(Middlesbrough),Robbie Savage(Blackburn),Richardson(ManUtd)-Sevcsenko(Chelsea),Tommy Smith(Watford)

The Welsh 2007.06.12. 11:46:33

Ja, manager meg egyértelműen Neill Warnock(Sheffield).

drani 2007.06.12. 11:48:20

dejavubazz:

azt hiszem ugyanazt mondtuk, csak más szavakkal: ha Király egyenletesebb teljesítményt nyújtana, jobb kapus lenne

brodaclop 2007.06.12. 13:09:39

dillinger: van ra egy huszasom, hogy toffeeweb.com, ott vannak ilyen kibaszott bitter kocsogok. (Naysmith egyebkent egy szereny kepessegu, de semmikeppen nem kirivoan szar jatekos. Es a viselkedese alapjan sem passzol ide. Akkor mar sokkal inkabb Yobo cipokotos megmozdulasa a Charlton ellen.)

SWExile 2007.06.12. 13:45:02

Azért ha állatságokról, meg köpködésről van szó szerintem a Mido-t se feljtsük el, taplóságban bármelyikkel fel veszi a versenyt

Lond · http://lond.blog.hu 2007.06.12. 14:01:56

Mascherano és Owen ki, helyükre mehet Mikel és Seva, ja és Ballackot látta valaki jól játszani idén? viszont a csapatkapitányi szalag mindenképp Bartoné :)

_furry 2007.06.12. 17:24:32

Az Arsenallal kapcsolatban az már kissé unalmas, hogy Henry meg Fabregas ide-oda igazol. Többször kijelentették már, hogy nem mennek sehova. Wenger meg ismét csodát tesz majd ezzel a fiatal csapattal, lásd: angol ligadöntő, ahol a mérközés első félidejében lefocizták a fiatalok a dollármilliárdokért összevásárolt Chelseat. Már csak pár év kell és ismét a csúcson lesz ez a gárda méghogy lecsúsznak jövőre a negyedik helyről, muhahaha.

MiKeyRuLeS 2007.06.12. 18:17:25

Gitár Jani, te sem gondolhatod komolyan, hogy ezek a játékosok a Premiership alját képezik! Csak olyan neveket ragadtál ki, akit feltehetőleg minden angol focit néha-néha néző is ismer.

Mert ugye, a Watfordban, a Charltonban, és a Sheffieldban mindenki jobban teljesített, mint akár Baptista, Owen vagy Ivan Campo? Még a "mi" Tamásunk is?

Meg Roeder a legnevetségesebb edző, amikor Pardew szinte elintézte West Ham-ot, kirúgták, majd kiejtette a Charltont, míg a WHU bennmaradt?

De lehet, hogy ezekről nem is hallottál, akkor viszont érthető ...

ber_sta_emi 2007.06.12. 19:13:19

_furry 2007.06.12. 17:24:32

Nyilván most sem a negyedikek lettek volna, amennyiben Henry nem 16, V. Persie meg nem kb. 20 meccsen játszott volna. Mert ez az Adebayor nem helyettesíti egyiküket sem (Henry-t mondjuk értelemszerűen). És mert még velük is a legeslegtöbb helyzetet elbaltázó csapat volt az Arsenal a ligában, nélkülük meg csak rosszabb lehetett. Ha ez a két csatár rendesen játszik jövőre, nem sérülnek le huzamosabb ideig, hát akkor természetesen bajnokit nyerhetnek. Idén is sokkal jobbak lettek volna amúgy, ha a kisebb csapatok ellen tudják hozni, ami elvárható lett volna.

d3vnull 2007.06.13. 10:57:55

Jó, tudom, hogy mindig a Chelsea-t védem, de most mi bajotok Mikel-el? Komolyan kérdem.

Sok név kimaradt szerintem, és mérhetetlenül meg vagyok lepve, hogy nem kerültek be az alábbiak :)
- céronáldó (MUTD): (fúdenagyfutballistatényleg, de egyike a legvisszataszítóbbaknak. Gondoljatok csak az MU ligameccsén a szabadrúgásgólja utáni mozdulataira. Műesések, kamuzás, hiszti, hajzselé használata, stb.)
- Craig Bellamy (LFC): kell mondanom?
- Jens Lehmann (Arsenal) : atyaég, Király ártatlan béna, Lehmann viszont agresszív tapló is
- Andriy Shevchenko (CHELSEA): tudom, igazatok van, könnyű préda, de akkoris.
- Wes Brown (MUTD) : jó teljesítményt még nem láttam tőle (hál' istennek)
- Robbie Fowler (LFC) : nem tudja mikor kell abbahagyni

Edzőkből is fel tudnék vonultatni cserékkel együtt párat :) Ezt viszont nem teszem meg, mert nem akarok újraindítani egy-két vitát :)

tb 2007.06.13. 11:43:09

Mikellel én sem értem mi a baj..

a cikkel meg az, hogy ez félig köcsög, félig béna válogatott, persze vannak egy-ketten, akiknek méltán helyük van ebben is meg abban is, pl bouhlarouz

petykooo 2007.06.13. 12:05:23

hát azért a mindenki által legjobbnak válsztott játékost csak nem tenném be a köcsögválogatottba...

SWExile 2007.06.13. 12:16:47

A Mikellel az a problémám lenne, hogy már az alap ára is a iszonyat magas volt, a Chelsea pedig még plussz bánat pénzt fizetett a MU-nak csak, hogy bosszantsák őket. Ehhez képest szerintem simán a United járt jó mivel a Mikel nem csak az árához képest nem csinált semmit, hanem úgy egyáltalán. Szinte minden meccset végig alibizet, nem is nagyon emlékszem, hogy lett volna egyáltalán előrefelé egy passza is.

Ronal-d'oh! 2007.06.13. 13:43:47

d3vnull : ezt te se gondoltad komolyan. Csak mert zselézi a haját, köcsögválogatott? Műesések miatt meg Drogba is bekerülhetett volna, semmivel se jobb Ronaldonál.

d3vnull 2007.06.13. 14:04:14

petykooo : miért is? A köcsögválogatottba a köcsögnek vélt játékosok kerülnek be, ez az én értelmezésemben tudásfüggetlen.

SWExile : 1. Az átigazolási árról nem Mikel tehet. 16m euró volt mindösszesen, ez azért annyira nem magas sztem. Magas persze, de nem kirívóan. 2. Véleményem szerint (és Chelsea drukkerként kritikusként szemlélem a teljesítményt) Mikel rendesen játszott, tette a dolgát.

nekedX : neked tényleg a hajzselé jött le az egész mondatomból? Lol. Azt pont poénnak gondoltam, mert természetesen nem gondoltam komolyan. A vele kapcsolatos mondandóm többi részét viszont halálkomolyan. Drogba is csinálja, tény. Csak céronáldó sokkal visszataszítóbban és frekventáltabban mint bárki más, és ez sztem a premiership-ben lenézendő. Kifejtsem bővebben? Csak mert ha nem muszáj nem tenném, mert már vagy 20-szor kifejtettem különböző embereknek és uncsi :)

SWExile 2007.06.13. 15:30:16

Jó megadom magam:) Végülis a Mikel tényleg nem játszott rosszul, mert szerintem sehogy sem játszott, ahogy hozzá került a labda egyből megfordult és visszapasszolta a védőknek, azt viszont tényleg jól csinálta, kár hogy ezt rajtakívül még bárki meg tudná csinálni sokkal kevesebb pénzért, bár itt most tényleg nem a pénzről van szó.

kuttorkutya 2007.06.13. 16:16:36

Turk: elment az eszed? Nem Pardew tehet róla, hogy a West Ham-et majdnem sikerült szétrombolni az iráni bűnözőnek, és ha megnézed, a kirúgása után Curbishley is hónapokig csak szívott.
Az meg, hogy kiejtette volna a Charltont, méretes ostobaság. A Charltont Dowie és Reed ejtették ki, Pardew legalább a reményt visszahozta az ördög segglyukából, nem rajta múlott, hogy addigra már kurva nagy hátrányba került a klub.

d3vnull 2007.06.13. 16:33:12

SWExile : hát ezen nem veszünk össze. Mindenesetre szegényt már csak azért se bántsd, mert legalább kétmeccsenként olyan iszonyatos erővel tökönrúgták, hogy nekem fájt a tv előtt. Jó, tudom, feketéknek a comb felső felére már rálóg ezért nem nehéz tökönrúgni, de szegény tényleg akkorákat kapott...

Kuttorkutya : jól beszélsz.

SWExile 2007.06.13. 17:36:37

d3vnull: :))))
Ha már így összebarátkoztunk elárulom, hogy idén én is a Chelseanek szurkoltam, de csak azért mert én már csak egy ilyen német foci buzi vagyok és amikor oda került a Ballack egyből Chelsea ultra lettem:)

Ronal-d'oh! 2007.06.13. 17:37:53

Akkor ezt a zselés dolgot hál' istennek félreértettem :)

d3vnull 2007.06.13. 17:48:44

Akkor örülünk egymásnak, király (gábor).

SWExile : akkor jövőre szintén maradhatsz, mert jött Pizarro is a Bayern-ből :) Nem született dojcs mondjuk. Remélem Shevát váltja a kezdőben :)

darkopancsev 2007.06.13. 18:08:50

Nem tudom...nem hiszem, hogy köcsögnek kellen hívni pl. Királyt. Évekig tényleg a legjobb magyar kapus volt, mostanában gyengébb, bizonytalanabb, öregebb. (Hasonló a véleményem pl. várhidi fikázásáról, amit a népnemzetisport forumain kórusban megy. Meg hogy ekkorát meg akkorát bukott az U-19 válogatottal is....nem bukott. Mindegy, a lényeg, a magyar foci lepkef..ng. )
Viszont ha már köcsög szó szerint, akkor tényleg céronaldó, róla süt a kőbutaság és messze túl van értékelve.

The Welsh 2007.06.13. 19:50:11

d?vnull:

Chelsea szurkerként igazán nem szabadna panaszkodnod műesésekre, náluk van a 3 legnagyobb műeső: Drogba, Cole és Robben.

Ahogy Drogba pedig minden alkalommal, mikor valaki kétméteren belül kerül eljátsza a nagyhalált, az külön komikus.

Mikellel meg az volt a szép történet, amikor előadta, hogy halállal fenyegették, ha nem ír alá a Manchesterhez. De én nem bánom, ennél jobb üzlete régen volt a Unitednek.

Wes Brown meg kétszer olyan védő, mint akár Ferreira, Boulharouz, Cashley Cole vagy Wayne Bridge.

d3vnull 2007.06.14. 11:37:53

The Welsh : aha. Hát azt hiszem nem állok le vitatkozni mondandód nagyrészéről, mert teljesen meddő vita lenne. A 2.,3. és 4. pont szubjektív, elmondtad a véleményed, ami marhára nem egyezik az enyémmel, de ez így van jól. Viszont az első pontban szereplő Cole-t indokold már meg légy szíves. Drogbát érheti ilyen vád, ismét aláírom. Robbent nem hinném, Cole-nál viszont egyrészt nem tudom melyikre gondolsz, másrészt nem tudom, hogy láttad-e már játszani párszor őket, vagy ki akartad hozni 3-ra a szerepeltetettek névsorát. Úgyhogy kicsit kifejtősebben kérlek! Ja, ne linkelj be videót egy esésről kérlek, sem ellendrukker általi best-of műesés videót, mert nem mérvadó.

A Lehman-Drogba dolog egy szép jelenet, nagyon köszönöm, hogy felelevenítetted az emlékeimet :). Csak pár bökkenő van :
1. fizikailag hozzáérnek Drogbához
2. Drogba földrekerülés után felpattan
3. Nem a bírónak megy oda sírni
4. a bíró mindkettőjüknek adott egy sárgát
céronáldó pl. ezen pontok egyikét sem szokta teljesíteni.

A dologhoz persze még hozzátartozik, hogy Lehman eddig a pontig egész meccsen hozta az ő megszokott formáját, tehát tapló állat volt.

d3vnull 2007.06.14. 15:17:38

Ez jó vid. Sajna sehol sem adnak Championship meccseket, úgyhogy Királyt eddig csak a Premiership vendégeskedése végett láttam (meg persze a nemzeti 11-ben), és ott nem volt túl jó. Itt viszont nagyon jókat alakít. Egyenletesen ilyen teljesítménnyel biztos sokkal előrébb lenne.

The Welsh 2007.06.14. 17:32:30

Drogba interjú a MOTD-ban: ""Sometimes I dive, sometimes I stand.""

d3vnull 2007.06.14. 18:13:37

céronáldó a BBC-nek : "Azért estem el, mert éreztem, hogy hozzám értek. Ha megérintenek, eleshetek. Elvesztettem az egyensúlyom, megrúgtak. Nem tudom, néhányan nem kedvelnek engem, talán mert túl jó vagyok"

"Azért estem el, mert éreztem, hogy hozzám értek" vs. "Elvesztettem az egyensúlyom, megrúgtak" paradoxont lehet érteni. 1 mondat szünetre rá már ellent is mond. Utolsó mondathoz nem kell kommentár.

Talán ezekbe a témákba ne menjünk bele... A meccsen (Man UTD-Middlesboro - FA quarter finals) mellesleg tisztán látni, hogy a kutya nem ért hozzá, de persze oda lehet képzelni ha szeretnéd.

Ronal-d'oh! 2007.06.15. 06:26:15

Egy MU és egy Chelsea drukker vitatkozik. Vicces.

d3vnull 2007.06.15. 10:24:17

Nekem nem annyira :) Úgyhogy simán lecsukhatjuk, mert egyrészt 100 másik helyen elhangzottak valszeg ugyanezek az érvek, másrészt meddő. Sokkal inkább érdekelne egy ésszerű indoklás Cole műeséseiről, mert erről eddig nem hallottam (sőt, nem is láttam, pedig szoktam meccset nézni). Még azt sem tudom melyik Cole-ra gondolt a kolléga. Na, komolyan Welsh, egy nap eltelt, ennyi idő alatt simán kitalálhattál valamit.

The Welsh 2007.06.16. 10:21:47

youtube.com/watch?v=Pz_mgHPvuBU

Amúgy soha nem mondtam, hogy Ronaldo nem esik időnként, ha nem kéne(vagy akár Rooney).

Csak azt, hogy egy Chelsea szurkernek pont nem kéne emiatt panaszkodni.

d3vnull 2007.06.18. 11:09:31

Köszi, de idézek magamtól :
"Ja, ne linkelj be videót egy esésről kérlek, sem ellendrukker általi best-of műesés videót, mert nem mérvadó."

Amúgy igen, ez műesés. Arsenal-os színekben. Ilyet bárkitől lehet találni aki egy picit is hajlik a dologra (futballisták 40%-a legalább). Az igazi finomságok a frekventáltságban és az arcátlanságban rejlenek.

"Csak azt, hogy egy Chelsea szurkernek pont nem kéne emiatt panaszkodni."
Pedig de. Bárkinek.

Szerintem viszont hagyjuk ezt abba, mert attól még nem fogom úgy gondolni, hogy igazad van, hogy tudod használni a youtube-t, mert én meg végignéztem a Chelsea összes idei bajnokiját és semmit nem láttam (pedig kritikusan szemlélem őket is). Így tehát nem fogsz meggyőzni, nekem pedig ez nem is volt célom.

Písz, láv, FA-cup.

Mala Suerte 2009.12.31. 11:03:06

Király és Owen? Te se véletlenül nem írsz már ide...
süti beállítások módosítása