Nou San Trafford

Az Index blogja a világ legjobb futballjáról.

A szerkesztőségből...

Utolsó kommentek

jujjdeizgi

Friss topikok

Viszlát, Füles! - Serie A, 38. forduló

2007.05.28. 13:51 _benito

39 gól született a 38. fordulóban, ám ezek legtöbbje a kutyát nem érdekelte. Ott volt mindjárt hat ezek közül a FiorentinaSampdoria meccsen, ahol ugyan születhetett volna egy olyan, ami nagyon is érdekelne minket, de sajnos a több, mint fél órát játszó Koman Vladimir melléfejelte Quagliarella beadását. Livornóban szintén 6 gól született, Lucarelli két góllal búcsúzott (egy gólját nem adták meg, szemetek!), de az udinei és ascoli három gól sem számított sem ide, sem oda az ég világon semmit. Szintén a feleslges gálaelőadások kozé sorolhatjuk az Inter tripláját is, itt csak a búcsúzó Figo büntetője érdemel említést, de azért sem adnánk két tevénél többet


Nézzünk most néhány olyan gólt, amelyek számítottak. Itt van mindjárt Totti két találata, melyek nem csak győzelmet értek a Messina ellen, hanem duplájával az utolsó fordulóra megelőzte az aranycipőért folyó versenyben Alvest, jelen pillanatban virtuálisan ő Európa legjobb csatára. Van Nistelrooynak két forduló alatt három gólt kellene lőnie, ha meg akarja előzni (micsoda baromság, már miért ne akarná?!), ami egyáltalán nem lehetetlen feladat, mi mégis úgy gondoljuk, jobb helyen lenne Francesco vitrinjében a díj. Megrögzött olaszfoci-fikázók kedvéért: két egymást követő évben kerülne digó csatár birtokába az aranycipő, csókoltatnak mindenkit!


És akkor az igazán fontos gólokról. A mérsékelten veszélyeztetett Parma fél óra alatt hármat lőve kiütötte a mosolyogva büfiző csecsemőre emlékeztetően elégedett Empolit, így mindkét fél elégedetten indulhat nyaralni. Hasonlóan alakult a Reggina mérkőzése is, hiszen a 17 gólig jutó Amoruso már a 8. percben vezetést szerzett a kelletlenül pályára lépő friss BL-győztes ellen, melyben a heveny másnaposság és futballundor akut tüneteit mutató kezdő helyett mindenféle ifjoncok szerepeltek. Erről a meccsről szót se többet, biztos volt, hogy valami hasonló fog történni, viszont az előző fordulóban látott varázslatos Reggina-feltámadás (a szünet után 0-3-ról fordítottak!) miatt nyomozást indított az olasz szövetség. Egyelőre azonban maradjunk annyiban, hogy ha nem is a futballt legocsmányabbul csaló bagázs zuhant ki, a stabil középcsapatként teljesítő bordók is bennmaradtak, aztán majd hamarosan kiderül, hogy szokás lesz–e a Serie A-ban júliusban végeredményt hirdetni.


Verona szegény kis csacsijai húzták végül a legrövidebbet, mert hiába kezdtek sokkal jobban a Bolognában hazait alakító Catania ellen, nem sikerült gólt szerezniük, miközben a Siena már a 23. percben megszerezte a vezetést a Lazio ellen. A szicíliaiak a második félidőre nagyon feljavultak, de így is döntetlen közeli meccset láthattunk, aminek némileg ellentmond a Catania vezetőgólja, melyet ha nem is érdemtelenül, de egy kósza beadásból szereztek. Igen ám, de közben a Lazio egyenlített Sienában, így a Chievo annak ellenére bennmaradó helyen volt, hogy már ők is kevesebb veszélyt jelentettek az ellenfél kapujára, mint az első félidőben. Végül nem bizonyult jó taktikának, a Lazióba helyezett bizalom, hiszen a mérkőzést konkrétan leszaró bugyikék védelem úgy megörült az egykori játszótárs feltűnésének, hogy hagyták Negrót gólt szerezni a 85. percben, amivel végül a Siena menekült meg. A Chievo második kapott gólja már nem számított semmit, véget ért a csodálatos utazás, mely során egy kontinens tanulta meg a veronai pékcsapat nevét.

Ahogy sejthető volt, a Juventus, a Genoa és a Napoli jut majd fel, így jövőre 8 derbit látunk az első osztályban. Nem látjuk viszont Deschampsot, aki a napokban jelentette be távozását a Juvétól, ami egyrészt örömteli, mert lehet, hogy így jó lesz a Juve, másrészt roppant szomorú, mert állítólag a Lyonhoz tart.

12 komment

Címkék: olasz összefoglaló serie a totti lucarelli

A bejegyzés trackback címe:

https://nst.blog.hu/api/trackback/id/tr7088233

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

güell (törölt) 2007.05.28. 19:14:51

milyen furcsa az az elso osszefoglalo kommentar nelkul!

csiva66 2007.05.28. 20:02:27

"Nem látjuk viszont Deschampsot, aki a napokban jelentette be távozását a Juvétól, ami egyrészt örömteli, mert lehet, hogy így jó lesz a Juve"
én is egyből erre gondoltam, amikor kiderült, hogy elmegy. pedig örültem volna egy gyenge Juve-nak

güell (törölt) 2007.05.28. 20:34:59

hat ezt az evet is kibojtoltuk, vegre megint erdekes lesz az olasz bajnoksag, lesz juve es a milan es a fiorentina sem minuszbol indul..
(fradi viszont tovabbra sem, lol)

drani 2007.05.28. 21:19:54

güell: annyira szar volt a juve idén? nem láttam egyetlen meccsüket sem, azért kérdezem. csak nehogy Houllier jöjjön helyette. Jöhet megint Lippi.

_benito · www.nst.blog.hu 2007.05.28. 22:44:07

én úgy tudom, hogy van köze houllier-hez a váltásnak, de csak annyi, hogy deschamps megy lyonba helyette.

lippit rebesgetik, egyébként...

drani 2007.05.29. 08:54:55

tudom, hogy nem mondtad, csak kérdeztem.

dr. Wilbur Swain 2007.05.29. 12:00:48

Lippi nem megy vissza, ezt írja a Gazetta dello Sport
bár nekem 8, ki nem állhatom őket, fúj

güell (törölt) 2007.05.29. 12:15:58

en sem lattam egy meccset sem. sot egy olasz meccset sem lattam, mer nem adja a tvm. szoval meg mindig nem ertem miert nekem irtad. de jovore nemcsak az inter vezeti majd a bajnoksagot a 2. fordulotol, az tuti, ezert jo h visszajon a juve es a milan is 0rol indul. szoval mar megeri.
persze tovabbra sem nezek majd egy meccset sem, eleg az itteni osszefoglalo :)

csehmatyi 2007.05.29. 13:41:22

A Chievo személyében kiesett az egész európai focimezőny egyik (számomra) legszimpatikusabb csapata. Feljutásuk első évében egész közel voltak még akár a bajnoki címhez is, csak a bírók egész szépen csalták a rangadókat ellenük. Ráadásul mindezt komoly szurkolótábor nélkül érték el...
Aztán szépen lassan beleszürkültek a mezőnybe. Az idén (a kizárások eredményeként) még a BL-selejtezőben is indultak, de az már akkor nem sok jót jelentett, hogy (azt hiszem) bolgár csapat verte ki őket.
Del Neri bűvereje elillant, a bajnokság vége felé többször szerencséjük sem volt.
Sajnálom őket.
Mutatták a tv-ben a meccs alatt többször az elnöküket, az egész szezont látni lehetett szegénynek az arcán.

güell (törölt) 2007.05.29. 18:05:42

Luca Toni 2011-ig aláírt a Bayern Münchenhez
na ez is megvolt

güell (törölt) 2007.05.29. 18:07:34

"már akkor nem sok jót jelentett, hogy (azt hiszem) bolgár csapat verte ki őket."
jol emlekszel, a nagy levszki. pont akkor voltam szofiaban.
süti beállítások módosítása