Nou San Trafford

Az Index blogja a világ legjobb futballjáról.

A szerkesztőségből...

Utolsó kommentek

jujjdeizgi

Friss topikok

Hétvégi jóslatok - Serie A, 38. forduló

2007.05.26. 19:01 _benito

Ascoli – Cagliari 0-0
Ha a hazai csapat mindössze háromszor nyer egy szezonban otthon, vendége pedig ennél eggyel még kevesebbszer idegenben, ráadásul szinte nincs is már miért pályára lépniük, akkor minden adott egy hátszőrborzoló, gólnélküli döntetlenhez. Vagy örömfoci a csapata góljainak csaknem felét szerző Suazo búcsúfellépésén? Szerintünk nem, de tudjuk jól, ez semmit sem jelent.

Catania – Chievo 1-1
Azért ennyi, mert a veronaiak ezzel bennmaradnak, és mi ezt szeretnénk. Ezzel persze nem biztos, hogy a Catania kiegyezik, hiszen míg egy győzelemmel biztosan bennmaradnak, az egy pont még idegőrlő várakozást generál majd a bolognai stadion kezdőkörében, ahol az otthonából száműzött Catania újabban hazai meccseit játssza. A Chievo az elmúlt 5 meccsén 10 pontot szerzett és nem kapott ki közvetlen riválisaitól sem, erre és Del Neri mester zsenialitására alapozzuk optimizmusunkat. Hacsak Spinesi másként nem gondolja...

Fiorentina – Sampdoria 2-0
A lilák kihozták a szezonból, amit ki lehetett: a –15 pont ellenére ott lesznek az UEFA-kupában jövőre. A fiatalítás mindig nehéz időszakát remekül vészelték át, Pazzinit már most kerülgetik a nagyok, de Pazienza és Reginaldo is sokat tett és tehet a jövőben azért, hogy Firenzében még nagyobb célokért küzdhessenek. Annyit már most elárulunk, hogy lesz Fiorentina-játékos a szezon válogatottjában, de azt egyelőre nem áruljuk el, hogy az illető Frey lesz.

Inter – Torino 3-0
Luis Figo korszakos egyénisége volt az európai futballnak, minden kétséget kizáróan a portugál aranygeneráció legtöbbre hivatott tagja volt. Lehetett volna ő is háromszoros BL-győztes, mint … (találós kérdés: ki az, aki?), hiszen kizárólag elitklubokban taposta hol a jobb, hol a baloldali partvonalat, de még az sem jött össze neki, hogy volt klubjaiban mindenhol jó szívvel gondoljanak vissza rá ilyen-olyan okok miatt. Büntetőből szerzett góllal, két gólpasszal és könnyes szemmel búcsúzik vasárnap.

Livorno – Atalanta 1-1
A Livorno négy egymást követő szezonban tudta megőrizni tagságát a Serie A-ban, ami elsősorban a szezon végén távozó, Pro Urbe-várományos Lucarelli megszámlálhatatlan góljának köszönhető. Az Atalanta az elmúlt években látott liftezése után idén remek középcsapattá érett, nyilván szeretnének ehhez mérten szépen búcsúzni, ha már az előző fordulóban otthon nem jött össze az egyébként megérdemelt győzelem az Inter ellen.

Parma – Empoli 1-0
A Parma Ranieri érkezése előtt nyakig ült a szószban, szinte mindenki biztos kiesőnek tippelte őket. A mester hozta magával az ifjú Rossit, vele pedig eljutottak odáig, hogy ha nem is nyugodtan, de nem pánikszerűen rettegve játsszák az utolsó meccsüket, hiszen már az egy pont is sima bennmaradást jelent az egyébként szimpatikus, ám teljesen elégedett Empoli ellen. Mivel azonban még nem biztos a megkapaszkodás, nem valószínű, hogy pályára lép a komikus, Gene Gnocchi, akit poénból igazolt a Parma, pedig a szerkesztőség 12000:1-ben fogadott rá, hogy gólt szerez. Ennyit a lélekben már elköltött három milláról.

Reggina – Milan 2-1
Vasárnap délután, Reggio Calabria, vendégöltöző. Ancelotti mester kirázza a hajából a konfettit, odébb rúgja az üres pezsgősüvegeket és borízű hangon így szól: "Na, ki akar játszani ma? Senki? Clarence, kibírsz egy félidőt okádás nélkül? Valaki ébressze fel Gennarót... ami sok, az sok! Nem, Paolo, nem játszhatsz centert, hányszor mondjam még?!

Roma – Messsina 2-0
Ha Totti le szeretné rángatni az aranycipőt Alfonso Alves lábáról, mindkettőt neki kell lőnie. Márpedig szerintünk le szeretné, mert így lesz teljes a római örömünnep, melynek során az Olimpicóban körbehordják a Coppa Italiát is. Persze, ne vessük el annak lehetőségét sem, hogy a Messina gólzsákja, Rigano 7 gólt szerez és övé lesz az aranycipő, de erre a csábító 50000:1 fogadási arány ellenére sem tettünk jelentős összeget. Csak egy szolidabbat.

Siena – Lazio 1-0
Pont ennyi kell a jelenleg a legszomorúbb kieső posztján veszteglő Sienának a másodosztály elkerüléséhez, de a Laziónak sajnos szokása az utolsó fordulóban beleszólni jelentős kérdésekbe, kérdezzük csak meg erről az Inter játékosait. Most is a legerősebb összeállításukban kezdenek a lelketlen szemetek, előre félünk tőle, hogy a szétkontrázzák a türelmetlen fekete-fehéreket, ugyanakkor hittel valljuk, hogy a nyugdíjas csatársor (Chiesa-Maccarone) rutinjával nem tud majd mit kezdeni a római védelem. Big Mac múlt heti szabadrúgásgólja egyébként is pazar munka volt, de a két kapott gól sem volt pitiáner. Tessenek esetleg megtekinteni:


Udinese – Palermo 3-3
Lehetne ez akár unalmas, nyögvenyelős 0-0 is, de mivel mindkét csapat pozitív hangulatban és jó előjelekkel érkezik a Friuliba, inkább prognosztizálunk egy lüktető, fordulatos döntetlent. Az Udinese Milánóban győzte le a Milan serdülőt, míg a Palermo otthon taposott rá a párkányba kapaszkodó Siena ujjaira, ráadásul jövőre az európai porondon is megvillanthatják csodaszép rózsaszín mezüket.

3 komment

Címkék: olasz üveggömb serie a totti

A bejegyzés trackback címe:

https://nst.blog.hu/api/trackback/id/tr7487428

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ronal-d'oh! 2007.05.27. 10:32:03

Rossi mesterhármassal simán bennmarad a Parma, visszamegy Manchesterbe, ahol Rooney-val megosztva, 25-25 góllal megnyeri az aranycipőt :)

Lond · http://lond.blog.hu 2007.05.28. 09:19:00

Viva Reggina!

A kiesőjelöltnek adnak egy 11 pontos handicapet és a végén "simán" bennmarad :)))

Tibiajax 2007.05.29. 09:47:42

Ez hihetetlen volt! Hogy tudtátok így megjósolni az inter-meccset?? :)) Mélységes respect a gömbötök előtt! :D
süti beállítások módosítása