Nou San Trafford

Az Index blogja a világ legjobb futballjáról.

A szerkesztőségből...

Utolsó kommentek

jujjdeizgi

Friss topikok

Fent minden, lent semmi nem dőlt el - Serie A, 37. forduló

2007.05.21. 12:41 _benito

Kezdjük a legfontosabbal, a négy BL-induló mellett már biztosan tudjuk, hogy a Messina ellen idegenben az utolsó 8 percben pontot vesztő Fiorentina, a Siena ellen mindhárom pontot otthon tartó Palermo és a Reggina ellen szívszélhűdéses meccsen pontot szerző Empoli indul az UEFA kupában. Utóbbi már 3 góllal vezetett, innen jöttek vissza a bordók, akik így jobb gólkülönbséggel bennmaradók, de a következő fordulóban illenék hazai pályán legalább egy pontot szerezniük a Milan kárára.


Apropó, Milan. Élő ember nem volt, akit érdekelt volna, hogy a serdülő kettőből felcibált kissrácokkal feldúsított csapat otthon kikap az Udinesetől, ha nem ez a visszavonulását góllal ünneplő Costacurta utolsó meccse. Billynek itt volt már az ideje, hogy befejezze, hiszen még játszott egy csapatban a galambősz Ancelotti mesterrel, meg hát lássuk be, nem mindent lehet rutinos helyezkedéssel pótolni. Posztjának örököse, Nesta a napokban írt alá újabb négy szezonra, így Costacurta úgy távozhat, hogy az ő kaliberével mérhető liberó tevékenykedik a régi harcostárs, Maldini jobbján.

Vieri majdnem gólt lőtt az Internek, Pinto viszont az első félidőben nem csak majdnem húzta bőrbe Burdissót, hanem teljesen és csak azután kapott röhögőgörcsöt, hogy elcsőrözte a labdát a kifutó kapus mellett is. Az Inter erejéből egyenlítésre futotta, mást meg nem is akartak, úgyhogy Bergamóban mindenki boldog volt a lefújás után. Ahol viszont nincs nagy boldogság, az a táblázat második fele, itt ugyanis a 11. Cagliari úgy kieshet, mint a tejfog, ha úgy alakul.

A fent említett Reggina mellett a Chievo tett még sokat a hátsó traktus átrendezkedéséhez, mivel ha nem is könnyen, de legyőzte otthon az Ascolit, némi bírói segédlettel. Ezzel meg ugyan nem nyugodhatnak, de pillanatnyilag nem őket, hanem szerencsétlen Sienát nézi könnybe lábadó szemmel a Torino kiesését tébolyultan kívánó sportbarát, aki ugyanakkor fejet hajt a Cagliari Roma felett aratott, legkevésbé sem meglepő győzelme előtt. Totti 24-re növelte góljai számát, de ami ennél is fontosabb, biztosította helyét az NST Szezonválogatottjában.

Jövő hétvégén két meccs kivételével csak olyanok lesznek, ahol a kiesési harcban érintettek lépnek pályára, néhol egymás ellen. És addigra azt is tudjuk már, hogy Olaszország ad–e nekünk BL-győztest idén.

4 komment

Címkék: olasz összefoglaló serie a

A bejegyzés trackback címe:

https://nst.blog.hu/api/trackback/id/tr784424

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

rowi 2007.05.21. 14:01:37

a 38 pontos Catania és a 39 pontos Chievo meccse miatt a 40 pontosok már biztonságban vannak...sztem legalábbis egyszerre nem szerezhetnek mindketten legalább 2 pontot...:D tehát a Torino marad...sajnos... csak a Reggina ne essen ki, a többinek mind1...

csiva66 2007.05.21. 14:10:18

lesz Szezonválogatott? és matulás Köcsögválogatott?

drani 2007.05.21. 16:12:20

a Regginának a BL-ben lenne a helye!
süti beállítások módosítása