Nou San Trafford

Az Index blogja a világ legjobb futballjáról.

A szerkesztőségből...

Utolsó kommentek

jujjdeizgi

Friss topikok

O gol milésimo

2007.04.18. 15:45 Bede Márton

Romario ezredik góljára lassan egy hónapja vár lélegzetét visszafojtva Brazília, valamint mindenki, akiben érző szív dobog. Ő azonban képtelen betalálni, és mi is megfogadtuk, hogy majd csak akkor magyarázzuk el, miért is Baixinho az utóbbi tizenöt év legnagyobb focistája, ha eljut az ezerig.

Addig inkább nézzük meg ezt a rövidfilmet az előző ezres, Pelé mérföldkövéről. Ha valaki nem értené sem a portugál szöveget, sem a spanyol feliratot, összefoglaljuk, mi is történik.



Pelé 1969 november 14-én a Botafogo ellen szerezte meg pályafutása 999. gólját. A következő meccsre Bahiában, a helyi csapat ellen került sor. Jurandir hazai kapus elmondja, hogy azért nagyon szomoró lenne, ha gólt kapna. Mindenki Pelét akarja látni, de a Bahia elnöke sem akarja, hogy ők kapják az ezrediket. Pelének egy nagy helyzete volt a meccsen, de hiába cselezett ki mindenkit, lövését Nildo hátvéd a gólvonalról kirúgta. Nildo el is mondja a kamerának, hogy a meccs után Pelé gratulált neki azzal, hogy ő aztán igazán tökos hátvéd. A következő meccsen Pelé és a Santos a Maracanába látogatott, ahol éppen Romario jelenlegi klubjával, a Vascoval csaptak össze. Pelének itt sem akart összejönni a dolog, csak a felső lécet sikerült eltalálnia. Végül azonban tizenegyeshez jutott a Santos, az idős bíró pedig elmeséli, hogy ő isten bizony ma is befújná a büntetőt, de azt azért elismeri, hogy nagyon szeretett volna bekerülni a türténelemkönyvekbe a várva-várt ezredik kapcsán. Pelé életében először remegő lábakkal állt oda a labda mögé, de azért sikerült betalálnia. Mindjárt az öltözőben fel is avattak a tiszteletére egy emléktáblát. Ma pedig már a Vasco akkori kapusával, Andradával is jóban van. Aki mellesleg a film készítésekor azt jósolta, hogy soha többé az életben senki nem fog ezer gólt rúgni.

Szólj hozzá!

Címkék: brazil történelem videó romario pelé

A bejegyzés trackback címe:

https://nst.blog.hu/api/trackback/id/tr5560358

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása