Nou San Trafford

Az Index blogja a világ legjobb futballjáról.

A szerkesztőségből...

Utolsó kommentek

jujjdeizgi

Friss topikok

Jó lesz az a fish 'n' chips

2010.08.06. 17:48 heinrich

Az NST történetének egyik leghosszabb és legintenzívebb, gyalázkodásoktól sem mentes  thread-je zárult le ma, Fabregas marad az Arsenalban, és a körülményeket patikamérlegen porciózva, emberi és sportszakmai szempontok szerint is így van ez jól. 2010 nyarán ez egy olyan transzfer lett volna, amely egy érintett fél érdekét sem szolgálja. Ez pedig - természeténél fogva - teljességgel idegen a profizmustól, más viszont nem játszik. Tovább után kifejtjük, miért gondoljuk így.

Most már egy jó ideje az megy, hogy Wenger knows, meg majd jövőre, stílus meg játék van rogyásig, csak épp az Arsenal egy vándorserleget nem tud felmutatni 2005 óta.

Ez idő alatt – még ha nem is meghatározó, de fontos kiegészítő emberként – Fabregas hazavitt egy Eb-vb-kombót, évszázados spanyol gyalázatot mosott le nagy erőkkel, mindezt ráadásul a barcás cimbik oldalán, és idén azt is végignézte elég közelről, hogy mit jelent a másik oldalon állni.

Szóval a serpenyő egyik felében egy kicsit rágós keszeg lapul sültkrumplival, nem az igazi, de hát mostohaapánk főztje, ő pedig mindig is féltó gonddal nevelgetett, dolgozott böcsülettel, csak hát szűkös a kosztpénz, drága volt az új konyha, még ki sincs füzetve.

A másikban a tenger gyümölcsei tobzódnak, hazai ízek, ahogy anyuka is készítette. Nyilván, hogy ott sündörög az ember, szinte már a pecsenye illatával is jóllakik, csorog a nyála.

Fabregas nem szokott feleslegesen rinyálni, mint ahogy az mostanság menő a sztárok körében, a válogatottban is leült, beállt, játszott, örült, egyszóval kellő alázattal viselte a helyzetet és a mostani döntésével is ezt a gerinchúrt pendítette meg. Végignézte az étlapot, de vacsorázni otthon fog.

Ha az emberi tényezőktől eltekintünk, akkor is korrekt a döntés. Eléggé fel kellene forgatni a Barcát, hogy beférjen a kezdőbe, ráadásul úgy kellene nagyot villantani (Messi, Iniesta, Xavi mellett, good luck), hogy fél Európa köpköd, hirtelen áruló lettél, etikátlan hisztis pöcs, aki végül csak kisírta magának a Barca-szerkót, az anyja szentségit. Simán belebukna.

Az elmúlt öt év frusztráló sikertelensége után most még egyszer, utoljára felfújhatja az arcát Londonban, hátha ki tud sajtolni egy kupát az elkerülhetetlen távozás előtt, és ezzel mindenki jól jár.

Az Arsenal kap egy motivált Fabregast, aki egyúttal egy komolyabb pénzeszsákot is megtestesít; a játékos megmarad embernek, és nem égeti meg magát sem a döntésével, sem a várható barcelonai buktájával, és mindenkinek van egy éve, hogy felkészüljön a pótlására, illetve előkészítse a helyét az asztalnál.

Először is, szeretnék elnézést kérni az Arsenal szurkolóitól, hogy nem döntöttem előbb a jövőmről, de magam sem tudtam, mitévő legyek.

Nem tagadhatom, hogy a Barcelona nagyon vonzó klub számomra, ott születtem, ott tanultam futballozni, ott élnek a barátaim, mindig arról álmodtam, hogy egyszer bekerülök a csapatba. Őszintén szólva, nem sok játékost ismerek, aki ne szeretne ott futballozni.

Az utóbbi hónapban nagyon sokat beszéltem Arsene Wengerrel. A részletekről nem szeretnék többet elárulni, de azt elmondhatom, hogy az Arsenal két hivatalos árajánlatot is elutasított. Mivel profi játékos vagyok, pontosan tudom, hogy a klubom miért döntött így.

Nagyon sokat köszönhetek az Arsenalnak, az edzőmnek és a szurkolóknak, úgy gondolom, tiszteletben kell tartanom a döntésüket, és az előttünk álló szezonban kizárólag az Arsenalra fogok koncentrálni.

Már nagyon várom a szezon kezdetét, szeretném magam mögött hagyni az elmúlt hónapok spekulációit. Az Arsenal játékosa vagyok, és ahogy felmegyek a pályára, minden erőmmel a csapat sikeréért fogok küzdeni.
(Cesc Fabregas)

Az Arsenal drukkereknek pedig el kell fogadni, hogy jelenleg vannak náluk nagyobb halak a piacon, egy világsztárt nem tudnak megtartani, csak felfedezni.

Az egy dolog, hogy igazán nagy sikereket nem értek el az utóbbi években, és valószínűleg idén sem fognak, de ettől még van új stadion, van stílus és koncepció, rendszeres BL-szereplés, presztízs, és persze Wenger knows.

Ez a működési modell maga a klub – Fabregasszal vagy nélküle. Hogy ez mennyit ér, arról kérdezzenek meg mondjuk egy juvés cimborát, hogy telt a tavalyi szezonja.
 

154 komment

Címkék: h több mint foci arsenal

A bejegyzés trackback címe:

https://nst.blog.hu/api/trackback/id/tr982204066

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

peter135 · http://www.youtube.com/Goonerpeter14 2010.08.06. 18:03:19

Most, hogy lezárult a szokásos nyári szappanopera, végre kezdhetjük a hangolást az új szezonra.

Ha jövőre valóban összejön valami trófea, akkor Fabregast nyugodt szívvel tudjuk búcsúztatni, ő elvégezte a dolgát.
Addigra pedig úgyis beérik Wilshere és reszkethet Európa! :)

rizla 2010.08.06. 18:09:49

faszt zárul le, csak szünetet tart (bár ebben sem vagyok biztos).

"Ha az emberi tényezőktől eltekintünk, akkor is korrekt a döntés."

fabregas azután döntött így, hogy az arsenal elutasította a barcelonát (kétszer, ahogy arra ő is utal), neki meg ugye szerződése van. nem volt választása. vagy hisztizik, és lejáratja magát londonban, vagy inkább szépen beáll a sorba, és focizik tovább felhajtás nélkül. abszolút érthető, csakhát kényszerpályán mozgott, amibe a tavalyi szerződésével jórészt ő kényszerítette magát.

azzal nem értek egyet, hogy a barcában bukott volna, legalábbis az "árulóság" miatt biztosan nem. a játékrendszerbe, stílusba tökéletesen illik, emberileg szintén, echte katalán, messi is fiatalkori jóbarátja, egy ilyen igazolás nem sülhet el rosszul. annyi van csak, hogy a kezdőben nem lett volna fix helye, és idén talán tényleg jobb nem szopni ezzel (bár a barcának így ráment a bizniszre a nyár, rengeteg elfecsérelt idő és energia, miközben a keret kurva szűk, és már csak kevés idő van hátra a szezonkezdésig).

"Az Arsenal drukkereknek pedig el kell fogadni, hogy jelenleg vannak náluk nagyobb halak a piacon, egy világsztárt nem tudnak megtartani, csak felfedezni."

ez a lényeg. most megtartották fabregast, de nem tudom, hogy lesz-e értelme a végsőkig kitöltetni vele a szerződését, csak azért, mert ő 8 év után csakazértsem léphet le (pires, vieira, henry, flamini, hleb, ők mehettek - henry ráadásul új szerződés aláírása után!!!! -, igaz, flaminit nem lehetett papírral odaláncolni). nyerni vele sem fog semmit az arsenal. előbb-utóbb kénytelenek lesznek eladni, ha wenger nem teljesen hülye (és szerintem még nem), akkor ezt tudja ő is.

heinrich · http://nst.blog.hu 2010.08.06. 18:12:41

@rizla: én nagyjából tényként kezelem, hogy jövőre megy a Barcába, ezért gondolom lezártnak a kérdést.

popp · http://koncertblog.com/ 2010.08.06. 18:18:01

Persze, hogy meg lehet kérdezni egy Juvés cimborát, amelyik egy bajnoki címre azért kicsit vékony keret második helye után is képes az edzőt a pokolba kivánni ;-).

Martin Astin 2010.08.06. 18:22:35

Ó, ez miért kellett? Valakinek tényleg hiányzik, hogy most megint jöjjön egy "pedofil Wenger, bölcsőrablók, hülye Barca, Més que un club, Messi a király" végtelen thread?

rizla 2010.08.06. 18:27:38

@heinrich: a gyalázkodásoktól mentes thread viszont nem fog lezárulni, arra gondoltam.

egyébként csalódott vagyok, mert ez az igazi két szék között a pad alá esés a barcának. én nem támogattam ezt az egész kurva hajtóvadászatot cescért, de ha sikerült volna megszerezni, akkor azt mondtam volna, hogy ok. de így, hogy nem sikerült, közben meg mást sem sikerült igazolni villa óta (csak egy darab adrianót, aki nem volt annyira létfontosságú, mint egy, de sokkal inkább két középpályás lenne), egyértelműen elbaszott ez az előszezon (is).

de arsenal-szurkolóként sem lennék boldog, komolyan. sikerült megtartani fabregast, de ha jövőre nem is lép le (amúgy szerintem is le fog, ez az egész kísértetiesen hasonlít a madrid-krisztina sztorihoz eddig), akkor is olyan keserű időhúzás szaga van az egésznek. a csapatkapitány elég világosan elvágyódott, aki egy 22 éves katalán, és ő a nagy veterán arsenalista jelenleg. identitás-válság a köbön. azért remélem nyernek valamit, legyen boldog mindenki.

nasteey 2010.08.06. 18:31:40

@heinrich: Csak nehogy egy ilyen szappanopera kelljen hozzá.
Tényleg, ha jönni akar, a klub is akarja, jöjjön.
De Barca drukkerként nekem kurvára megalázó volt ez a nyár, még akkor is, ha a felét csak a média generálta.
Mostmár annak örülnék a legjobban, ha valamelyik ifi úgy robbanna be, mint két éve Busquets, vagy tavaly Pedro, Fabregast meg szépen elfelejtenénk, és 2015. június 1-jén ingyen csatlakozna, addig meg nem bsztatni az Arsenalt. (bár gyanítom, hogy ha az Arsenal így folytatná, és a Barca nem keresné meg - úgyis megfogja - akkor olyan szépen koccolna le máshová, mint a pinty).

Mr.AT 2010.08.06. 18:37:46

Ketlem, hogy a Juventus es az Arsenal kozott barminemu hasonlosagot lehetne vonni a sajat kozegeben.

Bar a sikeresen osszeeskudott kizaras, es a tavalyi ev gyalazata utan nyilvan minden utszeli kocadrukker kejesen feni a nyelvet a Juventuson, a helyzet az, hogy meg akar az elmult 20 evben magat degeszre nyero ManU is csak SZERETNE olyan megfellebezhetetlen Nr.1 lenni a sajat kozegeben, mint amilyen az orokos rekordbajnok, az orszag kiemelkedoen legnepszerubb klubja Olaszorszagban, ahol minden olasz szeretne focizni, de csak keveseknek adatik ez meg. Hat meg az Arsenal...

Ha mar hasonlosagot keresunk, akkor inkabb a Bayern. Hangsulyozom, fuggetlenul az utobbi 4 evtol, ami ketsegkivul a Juventus dicsosegtol ragyogo tortenelmenek legsotetebb legalja.

Iustizmord 2010.08.06. 18:38:20

@rizla: írd le nyugodtan: há ákággyon az ársenyál torkán a fábrégás :o)

de pártatlan szemlélőként igen élvezetes volt a vitád az arsenalosokkal, soha ilyn szórakoztató uborkaszezonunk nem volt :o)

Iustizmord 2010.08.06. 18:43:23

@Mr.AT: ÉS IGEN, MrAT is back!!!!!!!!!!

"meg akar az elmult 20 evben magat degeszre nyero ManU is csak SZERETNE olyan megfellebezhetetlen Nr.1 lenni a sajat kozegeben, mint amilyen az orokos rekordbajnok, az orszag kiemelkedoen legnepszerubb klubja Olaszorszagban, ahol minden olasz szeretne focizni, de csak keveseknek adatik ez meg."

ezt MOST elmentem és háttérképnek kiteszem, a szezonkezdet előtt már meg is kaptuk a juve-életérzés kvinteszenciáját, egyszerűen utánozhatatlan!

még egy interista kellene hogy szerénykedjen itt egy kicsit, és teljes a csapat :o))))

popp · http://koncertblog.com/ 2010.08.06. 18:44:02

@Mr.AT: "Hangsulyozom, fuggetlenul az utobbi 4 evtol, ami ketsegkivul a Juventus dicsosegtol ragyogo tortenelmenek legsotetebb legalja." - annak azért örülök, hogy ennek ellenére az arc még megvan, Spirito Juve, az ám ;-).

vadkutya 2010.08.06. 18:47:34

@rizla: Apropó, gyalázkodás.

"...a csapatkapitány elég világosan elvágyódott, aki egy 22 éves katalán, és ő a nagy veterán arsenalista jelenleg. identitás-válság a köbön."

Ezt például lehet olyan szemszögből is nézni, h már 22 évesen egy olyan kész, s érett játékos,h egy európai topcsapat karmestere. Aki 2003ban érkezett a csapathoz, s tavaly aláírt egy szerződést. Innentől kezdve pusztán a sajtóra támaszkodva "elég világos elvágyódás"-sal érvelni, hát...
No offense G, de nekem a mai nyilatkozat semmiben sem különbözik az eddigiektől, mármint ami a konstans augusztusi végkifejlet, kb amióta eljött onnan.

"(amúgy szerintem is le fog, ez az egész kísértetiesen hasonlít a madrid-krisztina sztorihoz eddig)"

Egyetértek, abszolút. S azzal a véleményeddel is,h ellenkező esetben, Barca szurkolóként inkább azzal foglalkoznál,h miért is akar lelépni?

bizsibazsi 2010.08.06. 18:47:55

"identitás-válság a köbön" még szerencse hogy a nagy cula országban katalán vér folyik még a csapból is. Csak azt tudnám megérteni hogy Cesc, "aki egy 22 éves katalán, valamint echte katalán" miért vágyódott el onnan tizenévesen, ahogy fiatalkori jóbarátai játszanak? Tényleg érdekelne a meglátásod.

CYHMK · http://bukottfocistak.blog.hu/ 2010.08.06. 18:49:53

@rizla:

nem akarja senki az Arsenalnál, hogy kitöltse Cesc a szerződését. de most nem mehetett el.
Wilshere még nem kész a feladatra, Ramsey meg ugye sérült. ha most eladtuk volna, akkor kezdhettük volna előlről az építkezést megint.

nem tudom, hogy meddig marad, én még 2-3 évig megtartanám, utána már hülyeség lenne nem eladni, úgy, hogy itt lesz a beérett Nasri, Wilshere meg Ramsey.
nem siettet minket az idő, 2015-ig van szerződése, bőven lesz még lehetőségünk nagy pénzért túladni rajta.
max. a Barcának lehet majd egyre sürgősebb a korosodó Xavi miatt.

ennyi a történet.

nasteey 2010.08.06. 18:51:24

"egyébként csalódott vagyok, mert ez az igazi két szék között a pad alá esés a barcának. én nem támogattam ezt az egész kurva hajtóvadászatot cescért, de ha sikerült volna megszerezni, akkor azt mondtam volna, hogy ok. de így, hogy nem sikerült, közben meg mást sem sikerült igazolni villa óta (csak egy darab adrianót, aki nem volt annyira létfontosságú, mint egy, de sokkal inkább két középpályás lenne), egyértelműen elbaszott ez az előszezon (is)."

óó, most jön majd csak az élvezetes része a dolgoknak. Ha jövőre jön Fabregas, akkor idén kit lehet igazolni? Egy évre nem igazán lehet senkit, főleg, hogy pénzügyileg sem a legjobb a helyzet. Szóval marad a Xavi - Iniesta - Busquets - Keita négyes, a többi ifi, mert nem éri meg pénzt költeni, ha jövőre el lehet költeni értelmesen is. Ha nem sérül meg senki, nincs nagy baj, de mondjuk egy jól időzített két hónapos Iniesta sérülésre rá mehet a szezon.
Érdekes idény lesz ez, reménykedni kell egy sérülésmentes szezonban.

chevyfan 2010.08.06. 19:02:13

@nasteey: "Érdekes idény lesz ez, reménykedni kell egy sérülésmentes szezonban."

Kétszer egymás után?

rizla 2010.08.06. 19:02:59

@vadkutya: lehet sok szempontból nézni, akár úgy is, hogy cesc nem is akart elmenni, elhitethettek magatokkal dolgokat, de az arsenalból jelenleg nagyon hiányoznak a meghatározó, tősgyökeres játékosok. ezt nem a mai nyilatkozata alapján mondom, ezt mondtam tavasszal is pl. nem akarok fellengzős lenni, de a barcánál egy csk-val sem nagyon fordulhatna ez elő, de felhozhatnám példának ugyanígy giggs-et, terry-t, zanetti-t, vagy nemrég maldini-t is akár. ez olyan, hogy mondjuk a csajod flörtölt az exével, elment vele vacsizni, aztán neked a szavát adja, hogy nyugi, nem volt semmi, csak egy kis tapi, nehari.. utána lehet örülni, meg nyugtatgatni magad, hogy nem hagyott ott, de azért elgondolkozol a kapcsolat jövőjén. elnagyolt párhuzam, de én így érzem az arsenal kapcsán. persze ezzel egyetértesz úgy látom, szóval végülis miért "no offense", mi lenne offense?:D

heinrich · http://nst.blog.hu 2010.08.06. 19:04:36

@Mr.AT: nem állt szándékomban, csak azt akartam érzékeltetni, hogy minden nézőpont kérdése.

rizla 2010.08.06. 19:05:20

@bizsibazsi: "még szerencse hogy a nagy cula országban katalán vér folyik még a csapból is."

így van, ez tényleg nagy szerencse.

"Csak azt tudnám megérteni hogy Cesc, "aki egy 22 éves katalán, valamint echte katalán" miért vágyódott el onnan tizenévesen, ahogy fiatalkori jóbarátai játszanak?"

húha, micsoda ellenpélda. azért egy iniesta vagy messi ott maradt így is, de jól bebizonyítottad az ellenkezőjét, ügyes vagy! egyébként átrágtuk már ezerszer, hogy miért ment el, majd korrepetál téged más, például a google, vagy az nst archívum.

rizla 2010.08.06. 19:07:32

@nasteey: nem lett volna szabad elengedni touré-t. elvégre szerződése volt!

....

vadkutya 2010.08.06. 19:08:08

@rizla: Ennyi, Arsenal ügyben már csak hobbiból kommentelek, látod. :D

Nekem minden mind1 má. Wenger csináljon amit akar, a MU-t legalább 1x verjük meg...

rizla 2010.08.06. 19:10:52

@vadkutya: mondjuk az MU sincs kis szarban mostanában, ahogy elnézem, szóval akár tovább is versenyben lehet idén az arsenal. samak hogy muzsikál eddig?

halareaal 2010.08.06. 19:15:24

@nasteey: "Érdekes idény lesz ez, reménykedni kell egy sérülésmentes szezonban."

ez kb. minden csapatra igaz. a Barca az utóbbi időben talán a legszerencsésebb a topcsapatok közül ilyen tekintetben (persze ebben a szerencsében benne van az is, h a Madrid meg kb a másik vége).

rizla 2010.08.06. 19:17:30

@halareaal: nem létezik szerencse, csak statisztika. az utóbbi két évet azért kapta a barca, mert előtte két évig nagyon durván szopott. amúgy iniestával eléggé kibasztak a sérülések tavaly, meg szűk is volt a keret, a BL szerintem erre ment rá. most még szűkebb lesz...

a madridra persze rájárt a rúd ilyen szempontból, ez nem is vitás, élen jártatok a sérüléses szopásban.

vadkutya 2010.08.06. 19:21:16

@rizla: Ahogy én láttam, fekszik neki a stílus, jól mozog a pályán, eredményes is volt már. A kérdés az - ami egy ideje folyamatos kérdés nálunk -,h hány százalékát értékesíti majd a kidolgozott helyzeteknek. Ugyanis Adebayor volt az utolsó, aki 30 felett rúgott az Ágyúsoknál egy szezonban. Leginkább itt kell intézkedni, a helyzeteink rendre megvannak, szóval ha már a "tősgyökerességet" nem is tudjuk hirtelen ellensúlyozni... No meg a kapuskérdés.

Véleményem szerint ezek a kardinális kérdések, minden más (fiatalok, kicsik, erőtlenek, szőrtelenek) csak ellenvélemény, még akkor is, ha ezt egy meccs alatt még én is megfogalmazom, akár dühből, akár komolyan.

chevyfan 2010.08.06. 19:26:45

@nasteey: mi nem jött át? Mert nekem ez...

Nem ismétlem sérülés témában a többieket

nasteey 2010.08.06. 19:26:53

@halareaal: Oké, de érted, fent állt az a kényelmes lehetőség, hogy akár Xavi, akár Iniesta kiválása esetén lenne olyan, aki _érdemben_ pótolni tudná őket. És azért az utóbbi években elég egyszerű volt a képlet: minőségi középpálya = fasza, eredményes játék, kevésbé minőségi középpálya = kevésbé fasza, kevésbé eredményes játék.

halareaal 2010.08.06. 19:27:06

@rizla: hát volt Eto'onak és Messinek egy-egy súlyos sérülése, de sztem ott átfedés is volt. ez azért szinte mindenhol megtörténik, vagy legalábbis elég gyakori. sokkal gyakoribb, mint ekkora mákkal lehozni két szezont. a Ronaldinho-érában szintén nem nagyon emlékszem komoly sérülésekre, legalábbis a kulcsemberek esetében. persze nem kívánom még a barcásoknak se, h bárki megsérüljön, csak azt modnom h szerencsések ilyen szempontból.

rizla 2010.08.06. 19:29:55

@halareaal: "a Ronaldinho-érában szintén nem nagyon emlékszem komoly sérülésekre, legalábbis a kulcsemberek esetében. "

ja, csak xavi dőlt ki fél évre, úgy sikerült megnyerni a duplát, meg hát messi is megsérült, épphogy felépült a vb-re. aztán a következő szezonban eto'o off, messi off, de saviola is kidőlt. az azt követőben eto'o újra megsérült, aztán messi kétszer is.

triplázni kulcsemberek sérülésével nem lehet, ez nem nagy megfejtés.

rizla 2010.08.06. 19:31:20

azt imádom amúgy a legjobban, amikor a madridisták kifejezetten messi "mákjával" jönnek. hogy micsoda szerencse, hogy két évet végigcsinált sérülés nélkül. hát igen, végülis 6ból 2 szezonja komplett volt, elnézést a kurva nagy mákért.

halareaal 2010.08.06. 19:33:28

@nasteey: persze értem, bár sztem nincs ok komoly aggodalomra. ha Xavi kiesett (volna), érdemben eddig se tudták pótolni. Iniestát sztem azért úgy-ahogy igen, persze más a csapat ha ott van, de az ő hiánya annyit nem ront a csapaton (a legkiélezettbb helyzetekben persze döntő lehet).
egyébként szte jön még idén vkp a Barcához, arra akkor is szükség lenne, ha Fabregas is a keretben lenne.

halareaal 2010.08.06. 19:40:18

@rizla: Xavi akkor még közel nem volt olyan fontos mint azóta. nem azt mondom nyilván, h a szerencse miatt nyertek, egy szezonjuk pl rá is ment a sérülésekre (a Messi+Etos), de kétségtelenül jó arányuk van a többi csapathoz képest, ami azért nem hátrány.

peter135 · http://www.youtube.com/Goonerpeter14 2010.08.06. 20:06:43

@vadkutya:
Hát a helyzetkihasználása hagy kívánnivalót maga után. Mindenesetre a pre-season alapján jobb mint Adebayor volt az első 1,5 évében. Viszont ha azt vesszük, hogy ő akkor 22-23 éves volt, Chamakh pedig most 26 éves, akkor ez annyira nem nagy dicséret.

popp · http://koncertblog.com/ 2010.08.06. 20:12:59

@halareaal: Azért a korábban kulcsember Rafa Marquez vagy az egyértelműen kezdőnek szánt Gaby Milito sokat volt sérült az előző két évben. Az meg nem volt előre borítékolható, hogy Piqué olyan zseniálisan teszi észrevehtetlenné két klasszis középhátvéd hiányát, hogy közben világklasszissá érik.

Blaugrana (törölt) 2010.08.06. 20:19:55

örülök
soha egy percig meg nem fordult a fejemben, hogy szeretném őt látni a barcaban
remélem majd a 8.-10. sikertelen arsenalos szezon után haza kullog, és pont akkor érkezik meg barcelonába amikor a kéub a már esedékes gyenge éveket éli meg, majd az újabb 5-6 kupátlan szezon után leigazolja a fradi
ettől független jó égészséget kívánok neki és családjának

remélem Pepnek lesz esze és beépíti idén Thiagot, mert a srác már most kreatívabb és komplettebb játékos, mint Cesc valaha is lesz
kell neki egy jó 50 meccs rutin, és garantáltan az összes barcas elfelejti, hogy valaha létezett egy Fabregas nevű focista
ez üzenet elküldése után én már el is felejtettem

rizla 2010.08.06. 20:24:48

@Blaugrana: "mert a srác már most kreatívabb és komplettebb játékos, mint Cesc valaha is lesz"

ezeket imádom. hát persze, 19 éves, a felnőtteknél láthattuk két félidőt focizni, de MÁR MOST JOBB, mint cesc, ez tuti!
egyébként tényleg ígéretes, de azért remélem lesz igazolás, és nem csak jds-t meg thiagot pakolja be pep a keretbe, és ennyi.

nasteey 2010.08.06. 20:45:03

"mert a srác már most kreatívabb és komplettebb játékos, mint Cesc valaha is lesz"

Adj már még pár támadási felületet az Arsenal drukkereknek... :D

JClayton · http://bumm.sk/blog/szemtanu/ 2010.08.06. 20:53:43

A Barcelona új évezredbeli aranykorának nagyjából itt van vége (az utóbbi két-három év pénzügyi és játékoskeretbeli fölényére gondolok). Ha tavaly hajtanak rá Fabregasra, egy ekkora nyilatkozatháború után undorral ugyan, de simán kiköhögnek érte 50-55 milliót, és mindenki jól jár (nem). Változnak az idők, ha nincs pénz, bizony nincs játékos sem. Az idén öt év után először lesz nullszaldós az FCB transzfermérlege... ha nem szakítanak pár milliót Ibrahimovicért valamilyen elszánt vevőtől.

Tika_ 2010.08.06. 20:54:23

kár etetni a trollokat ilyen posztokkal...
főleg, hogy ez csak mellékszála a flame-nek, a fészekrablás - túl olcsó-túl drága klubváltás, stb. a lényeg, amit ez csak erősít
végre Cesc gyerek maga is megszólalt (, karakán srác, 3 napig hugyozzon vért, hogy így megkavarta a szart..)

rizla 2010.08.06. 20:57:15

@JClayton: 50 millióért sem adja az arsenal, mellesleg annyit rászánt volna idén is a barca, a legutolsó ajánlat állítólag ennyiről szól/szólt. mellesleg a hírek szerint épp az a lényeg, hogy tavaly sem volt nullszaldós a barca, csak laportaék KAMUZTAK.

JClayton · http://bumm.sk/blog/szemtanu/ 2010.08.06. 21:01:50

@rizla: Nem az általános pénzügyi mérlegre gondoltam, hanem a transzfermérlegre. Nyilván nem fog csődbe menni a Barcelona, hiába a jelenlegi bérekre szánt hitel, de vissza kell fognia magát a költekezés terén. Erős a gyanú, hogy a Fabregasért ajánlott ötven millió sem tiszta kiadást jelentett, hanem a háttérben formálódott egy másik transzfer, akár Olaszország felé, akár a sejkekkel, valakinek kifelé állt a rúdja Bacelonából (kizárásos alapon Ibrahimovic, az ő ára fedezte volna Fabregast).

nasteey 2010.08.06. 21:01:52

@rizla: Valahol volt egy angol nyelvű cikk, ami arról szólt, hogy Rosell kb. annyira kamuzik, mint Laporta anno. Játék a számokkal, Laporta jobb színben akarta feltüntetni a helyzetet, Rosell meg be akarja bizonyítani, hogy Laporta nem is volt olyan jó elnök, majd ő...

rizla 2010.08.06. 21:21:25

@nasteey: nyilván ez ilyen politikai faszverés, akárcsak a nemzetek kormányai esetében, úgy itt sem lehet teljesen biztosan tudni a teljes igazságot.

@JClayton: ja, félreolvastam, bocs, de a transzfermérlegre nem jellemző a nullszaldó, tavaly pl nem volt az (hogy is lett volna?)

Martin Astin 2010.08.06. 21:25:01

@Blaugrana:
"remélem Pepnek lesz esze és beépíti idén Thiagot, mert a srác már most kreatívabb és komplettebb játékos, mint Cesc valaha is lesz"

Na, itt a másik nagyotmondó. Ilyenkor te magad is felröhögsz hangosan?:-D Azt tudom, hogy Thiago esélyes az aranylabdára, de azért ez mégis csak túlzás.

nikodémus 2010.08.06. 22:40:17

Fabregast még lesz idő beépíteni, ha megy a Barcába. Engem inkább az izgat, hogy hogy a fenébe engedhették el Touré-t... Hiányozni fog onnan a melóposztról, sokkal jobban, mint ha most Fabregas cicázna a helyén. Csak nehogy elkezdjen a Barca is galaktikusodni...

(nikó iz back :-)

CYHMK · http://bukottfocistak.blog.hu/ 2010.08.06. 22:45:36

@rizla:
hivatalos statement a barcától:

"In the light of the statement released today regarding the contractual future of Cesc Fabregas, FC Barcelona regrets the decision of Arsenal FC to declare the player not for sale and their decision not to take into consideration the offers proposed. None of those offers, in any way, exceeded 40 million euros (£33.3m)."

nem ajánlottak érte 50 millát, még a közelében sem voltak annak.

rizla 2010.08.06. 23:04:26

@CYHMK: ok, mondom ÁLLÍTÓLAG ennyiről szólt, ez amúgy kb mai hír volt, a nyilatkozattal egyidős.

a mondandóm lényege egyébként is az volt, hogy 50 misiért sem adná az arsenal, szóval édesmindegy.

vadkutya 2010.08.06. 23:29:54

@peter135: Nem baj az Peet, kell a rutin, főleg a jó befejezéshez. Az Emirates kupán a Milan ellen lőtt gólja nekem vmiért erről tanúskodik, az egy tudatos, higgadt találat volt...

Woland 2010.08.07. 01:52:47

szerintem is marhaság lett volna idén ezt az üzletet nyélbe ütni. semmi szükség jelenleg a Barcában Ferikére, az Arse-ban meg csak vele megy igazán a játék. (mondjuk szerintem Yayának is maradnia kellett volna..., kurva City)

nyilván szeretne a Barcában játszani, de idén max a Barca játékosa lehetett volna, de játszani közel sem játszott volna annyit mint az Arse-ban. hacsak Xavi nem sérül le hónapokra.

az Arse jó lesz idén is a harmadik helyre, ha komolyan veszik a Ligakupát egy elődöntő simán meg lesz. az FA-Kupa mindenkinek lutri minden évben.

bag 2010.08.07. 06:03:01

Köszönet a szerkesztőknek a külön topikért. Sosem késő. Reméljük aki ebben a szánalmas témában még hozzá akar szólni-bár el nem tudom képzelni mit lehet még ehhez hozzátenni:(-, az itt teszi meg és nem rinyálja tele az összes többit!

vadkutya 2010.08.07. 06:41:34

@bag: Az állandó siránkozásod pont ugyanennyire unalmas.

vadkutya 2010.08.07. 06:49:49

@Tika_: A legviccesebb télleg az, mikor pont Te trollozol. Te, aki egy tökéletes mintapéldánya vagy ennek az állatfajnak: idejössz, kinézel 4-5 embert, egy kommentben válaszolsz nekik, aztán még gyorsan lehülyézel itt mindenkit, a magad stílusában, miszerint szar az egész nst, az eurobarca sokkal jobb.

A "fészekrablás" pedig már egy kurvára lejárt duma.

bag 2010.08.07. 07:28:21

@vadkutya: lényeg a lényeg Fabregassal vagy nélküle, de az Arsenal reméljük méretes zakót kao a szezonnyitón a Pooltól...:)

vadkutya 2010.08.07. 07:38:46

@bag: Nah, ez a komment már mindjárt szimpatikusabb, ezen el tudunk indulni vmerre... :)

De Ti előbb még szerezzetek szok kici pénzeket. ;)

bag 2010.08.07. 07:45:45

@vadkutya: hogy lesz-e pénz vagy sem nem tudhatjuk.
tény hogy Hodgsonnal végre megmozdult valami és a sztárok is beállnak a sorba alázattal és elkezdenek végre játszani. Úgy tűnik ő tudja motiválni őket, Benitez már nem tudta ezért is bukott meg.
A kispadunk még mindig elkeserítően rövid, -már-már Arsenal korú tinédzserekkel- de még talán lesz lehetőség egy vkp-t idehozni.

vadkutya 2010.08.07. 07:54:47

@bag: Hodgson sztem is egy jó edző, s ami mégfontosabb - ahogy Te is írtad - most a Pool-nál: jó manager is. Végülis Torres maradt, Gerrard-nak kell pár józanító pofon, aztán hadd szóljon. Benítez-re visszatérve, sztem nála már - akárcsak a vénasszonynál - túl sok volt a koncepció...

Mindazonáltal nem ártana egy jó Pool a bajnokságnak, mert az már ízetlen tréfának is durva,h a City & T.Ham kettős ott lepzselhet a vájú körül. :)

bag 2010.08.07. 08:01:25

@vadkutya: A második körben elkapjuk a Cityt is...:)

vadkutya 2010.08.07. 08:04:37

@bag: Akkor a két meccs közt vegyetek egy mészárost, s állítsátok a szellőléptű togóira. Tudom ajánlani Axel Witsel-t... :)

chrisred 2010.08.07. 08:44:49

@bag: Ezt a "Hodgsonnal megmozdult valami" állítás a nagynevű Rabotnicki elleni sikerekből levonható következtetés? Mert a másik három előkészületi meccsen nemhogy gólt, hanem még épkézláb támadást se nagyon sikerült összehozni. A játék képe alapján a Emirates Cup-on látott Arsenal uganúgy kitömheti az eddig látott Liverpoolt az idénynyitón, mint tavaly az Evertont.

Mr.AT 2010.08.07. 10:53:34

@Iustizmord: @popp: Pedig tetszik vagy sem, ez a helyzet. Mostanaban nyilvan divat fikazni a Juvet, a doglott oroszlanba is belerugok eleganciajaval, pedig az utobbi par ev csak arra bizonyitek, hogy egy jol mukodo vallalkozast, egy worldwide brandet is kepes siman hazavagni par szerencsetlen niemand, ha veletlenul sikerul vezetoi posztig kapaszkodnia - ahogy ez mar szamtalanszor bebizonyosodott a vilag mas teruletein is.

Ettol meg a Juventus nem lesz kevesebb. Nem 2 ev alatt valt azza, ami, s 2 ev alatt nem is lehet lerombolni a legendajat es a nevet. Secco es Blanc neve mar reg maximum csak gunyoros viccekben el majd par ev mulva, mikor a Juve ujbol cimek sokasagat nyeri majd.

Ez persze tartok tole meg nem iden lesz. Nekem szemely szerint tetszik, amerre Marrotta iden elindult, de nagyon nehez orokseget kapott a balfasz elodeitol: egyreszt nincs BL (kevesebb a zseton, kisebb a lang), masreszt van harminciksz jatekos, akik kozul legalabb 8tol meg kell szabadulnia, mielott ujakat igazolhatna, hisz nyilvan a penzugyi merleget nem vaghatja tonkre.

S akkor itt van a Tiago meg Grygera fele balfaszok kulon sztorija, akik TENYLEG azt hiszik magukrol, hogy jo jatekosok, s vmi alomvilagban elve irrealis fizetesekre szamitanak meg mindig. (Lasd. Tiago esete az Atletico Madriddal.)

Minderre pedig alig harom het maradt, ami alatt nyilvan nem lehet csodat tenni. Qrva nagy kupac szart hagytak itt az elodok, s eltart egy darabig majd, mire mindent kitakaritunk. Emiatt iden valszeg a top4 helyezes lesz a realis cel, ezen felul barmi mas csak kellemes meglepetes. (Bar a keret hianyposztjait tomkodjuk be, s vannak erossegeink is boven, szoval akar meg vmi jo is kisulhet belole.)

De ettol fuggetlenul a Juventus tovabbra is a Juventus, nemcsak Olaszorszag nr1 focibrandje, de a vilag egyik legnepszerubb es legeredmenyesebb klubja. Kijar hat neki a tisztelet, meg akkor is, ha most nagybeteg, s csak lassankent labadozik.

popp · http://koncertblog.com/ 2010.08.07. 11:23:40

@Mr.AT: Nem akarom ezt a flame-et hosszúra, meg tudom, hogy megvadulsz ha Juvéről van szó. De hogy lásd, hogy látja ezt egy nem Juventus szurkoló, de olasz foci szimpatizáns. Szóval, jelenpillanatban a hajatokra kenhetitek a rekord bajnokságot (ami persze nem jelenti azt, hogy egyértelműen ti volnátok az olasz non plus ultra, ugyanis a Milan a nemzetközi porondon sokkal eredményesebb nálatok). Jelenpillanatban - már vagy fél évtizede - az Inter uralja a bajnokságot - akár tetszik ez neked, akár nem (nekem se tetszik). Habár kiérdemli a Juve a tisztelet multja miatt, de ha egy Juve szurker egy ilyen szezon után - no offense szólván - ekkora pofát ereszt, azon csak mosolyogni lehet. Csak azt tudom ismételni amit Bástya elvtárs mondta Virágnak: "Szerénység, szerénység."

Ps:: Ezzel együtt szurkolok nektek az EL-ben és tőlem négybe is lehettek, ha a Roma mögött futtok be.

vadkutya 2010.08.07. 11:28:47

@popp: @Mr.AT: Addig jó, míg Alex él... ;)

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2010.08.07. 12:18:19

A poszt minden szavával egyetértek.

[Egyszer sem szóltam hozzá a hónapok óta tartó, számomra nagyon unalmas flame-hez; örülök, hogy vége az ügynek, és lehet végre érdekesebb dolgokkal is foglalkozni.]

England win The Ashes! 2010.08.07. 12:42:18

@Csöncsön: Például a mai Sky Blues-Pompey szezonnyitóval. ;-)

bag 2010.08.07. 12:48:49

@chrisred: Nemteljesen. Talán annyit kinézhetnél belőlem, hogy ahol csak tudok, angol és magyar oldalakon utána olvasok kedvenc csapatomról szóló híreknek, interjúknak. ezek alapján mondom hogy Hodgson jó választás és vele igenis megmozdult az állóvíz. Úgy néz ki talán maradnak a sztárok, és összehozza a csapatot. A munka, a feladat iránti alázatról beszéltem, ami eddig átjött és nem tinikkel folytatott nyári bulimeccsekről. Dehát ha fröcsögni és fölényeskedni akarsz csak tessék, még el sem kezdődött mi lesz később...

horas 2010.08.07. 12:58:03

"Az egy dolog, hogy igazán nagy sikereket nem értek el az utóbbi években, és valószínűleg idén sem fognak, de ettől még van új stadion, van stílus és koncepció, rendszeres BL-szereplés, presztízs, és persze Wenger knows."

Az Arsenal teljes mellszéleségben marketing irányba mozdult el,koncepcióról igazából csak ott tudunk beszélni,számomra annak néz ki az egész,hogy most a papírmunka fontosabb,lenn a pályán történetek pedig másodlagosak.Egyszerűen Wenger-től nem érzem a 100%-os fókuszt a csapaton.

"Ha az emberi tényezőktől eltekintünk, akkor is korrekt a döntés. Eléggé fel kellene forgatni a Barcát, hogy beférjen a kezdőbe, ráadásul úgy kellene nagyot villantani (Messi, Iniesta, Xavi mellett, good luck), hogy fél Európa köpköd, hirtelen áruló lettél, etikátlan hisztis pöcs, aki végül csak kisírta magának a Barca-szerkót, az anyja szentségit. Simán belebukna."

Nem hiszem,hogy ezen a szinten játszik,hogy mi megy a sajtóban meg ki mit mondd,mi a közvélekedés.Egyébiránt eldtudnám képzlni,hogy Fabregas-t egszerűen bedobná Keita helyére Guardiola és játszanának 3-4 irányítós játék,amit a Barca játszik mostanság,az is elképzlehetetlen volt 3 éve.

"Az Arsenal kap egy motivált Fabregast, aki egyúttal egy komolyabb pénzeszsákot is megtestesít; a játékos megmarad embernek, és nem égeti meg magát sem a döntésével, sem a várható barcelonai buktájával, és mindenkinek van egy éve, hogy felkészüljön a pótlására, illetve előkészítse a helyét az asztalnál."

Nem hiszem,hogy bármi változás történne,Fabregas ugyanúgy lekiismeretesen teszi a dolgát,az Arsenal aképességeihez méltóan fog szereplni,BL-8,PL 3-4,minden kifizetve,Wenger boldog,elégedett a csapatjátékkall,"még mindig fiatalok vagyunk",újabb botswanai ifik a radarban,mindeg megy szépen tovább.Fabregas jó neveltségből maradt és mert nem tudtak emgegyezni a felek,patt helyzet áll fen,igazából Fabregas a Barcelona médigépzet húzása lett volna,semmilyen szinten nincs rá szükség a Barca-nal,ahol olyan szintű a csapatjáték,hogy Busquets szintű spanyol másodosztályú futballisták szorítanak ki sosem látott sokoldalú klasszisokat...

Az,hogy jövőre Fab megy a Barca-ba egyáltalán nem vehető biztosra.Tavaly ilyenkor ki gondolta volna,hogy Ibrahimovic és Kaká az aktuális csapata legnagyobb fejfájása lesz...

nasteey 2010.08.07. 13:02:58

"Busquets szintű spanyol másodosztályú futballisták szorítanak ki sosem látott sokoldalú klasszisokat..."

Remélem a VB-n sikerült elcsípned pár spanyol meccset.

chrisred 2010.08.07. 13:31:19

@bag: Jó, de ezek reklámszövegek, csak azt bizonyítja, hogy Hodgsont kedveli a brit média. Az igazság a pályán derül ki, és ott még semmi sem történt.

Valóban pozitívum, hogy nem esett szét nyáron a csapat, de ez elsősorban annak köszönhető, hogy a klub eladása most már csak hetek kérdése.

Mr.AT 2010.08.07. 13:37:44

@popp: Szamomra az Inter folenye egyaltalan nem ennyire egyertelmu. A kizaras eveben, meg a feljutasunkat koveto 2 evben, mikor a sebeinket nyalogattuk, nyilvan nem voltunk, nem lehettunk ellenfelek, az, hogy ezeket az Inter behuzta, nem egy nagy teljesitmeny, ekkora hendikep mellett.

Az elso igazan kiegyenlitett ev a tavalyi volt, mikor deklaraltan a bajnoki cim volt a cel. Itt az igazi kulonbseget pedig a Mourinho-Ferraccheroni paros kozti tatongo szakadek adta.
Mi egy 1. hianyposztokkal tarkitott keretbol osszeallitott, 2. fizikalisan rosszul felkeszitett, emiatt serulesektol tizedelt, 3. rossz taktikaval palyara kuldott csapattal probaltuk tartani a lepest - nem csoda, hogy akkorat egtunk, mint ide Lachaza. Mindharom tenyezo tisztan szakmai felelosseg.

Ettol fuggetlenul (ezt most is tartom), mar a tavalyi csapat is egy nagyon eros keret volt, also hangon a masodik legerosebb a ligaban, ezt talan meg legboszebb kritikusaink is elismerik.
Az, hogy aztan ezt a keretet sikerult egy ilyen onbizalomhianyos, nezhetetlen fossa silanyitani, az edzo kompetenciaja - vagy inkabb inkompetenciaja.

Most vegre erkezett egy edzo, es a harom legegetobb hianyposztot mar elkezdtuk betomkodni (ugyebar A.) Cannavaro B.) szelsohatvedek C.) tamado kozeppalyasok). Ha sikerul jol takaritanunk a hatralevo 3 hetben, es tenyleg igazolunk meg 5 jatekost, ahogy Marrotta tervezi, meg egy jol kiegyensulyozott keret is kialakulhat.

HA (ismetlem, ha) ez bekovetkezik, meg barmi is lehet. Nyilvan barminemu ertekelest legkorabban decemberben lehet majd adni, de pl. az eddigi felkeszulesi es EL-meccseken a Motta-Bonucci-Chiellini tengely kifejezetten jol jatszott, s akar hosszu evekre is megbizhato megoldast kinalhat mind nekunk, mind a valogatottnak.

Szoval az ilyen kommenteket, hogy a kovetkezo 4-5 (horas szerint 200) evet az "Inter siman uralja majd", nem szivesen olvasok. Legfokepp azert, mert nem sok minden tamasztja ezt ala. A mourinho-i orokseg gyorsan olvad, mint azt a Chelsea-nel is lattuk, raadasul a mostani kulcsemberek nagy resze mar tul van a 30on, igy ott is neki kell alni hamarosan uj csapatot epiteni, az meg vagy sikerul, vagy nem.

Szoval a "szerenyseg!" felkialtas nem csak a Juve-tabor fele jogos.

horas 2010.08.07. 13:46:51

@nasteey:
Busquets-ben megmondtam,hogy semmit nem látok,nem mondom,hogy rossz játékos,de a Touré-val kapcsolatos események tökéletesen vázolják mi zajlik a srác körül.
Touré-t emberi számításokat alapúl véve még Cambiasso és Essien sem feltétlen tudná kiszorítani.

daneeka 2010.08.07. 15:20:19

@Mr.AT: Alex öregedésével arányosan egyre rosszabb a helyzet.
Nem látom, hogy a mostani igazolások közül ki lesz az, aki a nehéz időkben a hátán viszi a csapatot, és feltüzeli a többieket. Tavaly ez Diego feladata lett volna (no comment)...
Az idei igazolások közül szerinted ki lehet képes erre? Pepe számomra nem sokkal jobb, mint Camoranesi. Martinez sötét ló. Egyedül Lanzafame az, akiben látok valami kreativitást, de ő még túl fiatal ehhez. Ide clutch player kell, de nincs olyan, akit a Juve most megszerezhetne. Volt szó Ibráról, vagy Forlánról. Még ha lenne is rájuk pénz, nem hiszem, hogy szívesen váltanának.

Bonucci és Motta megszerzése viszont nagyon helyénvaló.

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2010.08.07. 15:57:04

a, ebbe a fesztivalba nem kellett volna a Barcanak beszallnia, boritekolt volt a szopas
b, Fabregas szamomra a PC/zsurfiu hozzaallasaval tobb mint vallalhatatlanna valt

horas 2010.08.07. 16:26:54

@Mr.AT: Sosem mondtam ilyet,hogy 200 év...
Pont az írtam,hogy még két szezonig tudná hozni a csapat a bajnokságot és a BL-ben a döntő körül tudnának maradni elégedett lennék utána elviselnék újabb,akár hosszabb vegetálást is.

horas 2010.08.07. 16:34:23

@daneeka: @Mr.AT:
Az idei szezonban szerintem,egy stabil alap felépítését kell célba venni,a Juventus-nak újra csábító lehetőséggé kell válnia európa bármely játékosának,újra perspektívát kell jelentenie.
Egy meggyöző szezon,újra kinyíthatja a kapukat és számoljuk azzal is,hogy az eddig nem kimondottan sztárgazolásokból valaki nagyon bejön.

nasteey 2010.08.07. 16:46:14

@horas: Akkor egyezzünk meg annyiban, hogy az általad fent említett hármas sem járhatott sokkal előrébb (ha egyáltalán...) 21-22 évesen.

Mr.AT 2010.08.07. 17:04:41

@daneeka: Az uj celpont Dzeko helyett Pazzini, elso korben 20 Mio EUR-al kopogtatunk erte. Ha o jon, Trez megy atadolistara, es vagy Pazz, vagy Amauri lesz az ek.

Masodik csatarkent alapbol Diego kez, fo csereje Del Piero, de Del Neri itt szamit Iaquintara is. Ez is rendben van, szvsz.

A ket szelen jelenleg harom jatekos van, Pepe, Martinez es Lanzafame, ide akar meg egy jatekost Marrotta, ez lenne ugye Krasic, vagy ha o nem jon, a gazzetta szerint Bastos, akiert hivatalosan penteken be is jelentkeztunk, allitolag 22 Mio EUR-os ajanlattal. Giovinco megy kolcsonbe a Parmaba, ha eg a haz, telen visszahozzuk, Camoranesi meg a Birmingham Cityhez, ugy nez ki.

Kozepen egyelore 6an vagyunk 2 posztra, Sissoko, Felipe Melo es Marchisio biztosan marad, Poulsen lehet, hogy megy Liverpoolba Hodgson hivasara, Tiago remelem egy maglyara es eltuzeljuk, Ekdal meg a Bolognaba kolcsonbe. Ha mindharman elmennek, ide meg hoz vkit Marrotta - csak mar latnam vegre, hogy mennek.

Szelsohatvedkent egyelore Motta es De Ceglie maradhat biztosan, Grosso allitolag Camoval egyutt megy Birminghambe, Zebina a PSGhez, Grygeraert es Salihamidzicert pedig egyelore nem erkezett ajanlat. Ide akar meg legalabb egy embert a Juve, leginkabb Vargast mondjak, 18-20 korul.

Belsohatvedkent a Chiello-Bonucci paros biztos kezdo, bennuk nagyon bizhatunk, Legro pedig csere es mentor, Del Neri meg egy cseret akar.

Kapusposzt pedig pipa, osszel Storari jatszik (a felkeszulesik alapjan jo valasztas volt), Buffon meg ha felepul, s ugye meg van a csere Manninger is.

Ez szerintem jo kis csapat lehet, vegre mindenhol lesz eleg jatekosunk, s tenyleg jatszhatunk egy tamado 4-4-1-1et.
(Remember: mikor kivetelesen mki egeszseges volt, felalltunk 3 tamado kozeppalyassal, hogy gazoltuk le a vegul 4.kent befutott Sampdoriat 5:1re. A taktika a kulcsfontossagu, a kepessegeink megvannak.)

Lezuzius 2010.08.07. 17:43:05

na kozben a Legia Varso 3-0ra megy az Arsenal ellen. Fabianski megint benezett egy szogletet. El kene cserelni a mostani varso kapusra, rosszabbul nem jarnank.

man city 2010.08.07. 17:47:43

lol Gera mesterhármas a Werder ellen, sztem csak nyalizik Sparky-nak

Arsenal is szépen áll a lengyelek ellen
Fabregas nehogy kijöjjön gyorsan egy új nyilatkozattal:D

nasteey 2010.08.07. 17:50:17

@Mr.AT: Lehet még ennyi pénz a Juvénál? Illetve jöhet be ennyi? Vagy ezek vagy/vagy/vagy alapon mennek majd?
Mert egyébként tényleg elférne egy Pazzini, Krasic, Vargas, plusz egy középhátvéd, hogy tényleg nyugodtan hátradőlve vághassanak neki az idénynek.

Mr.AT 2010.08.07. 18:01:57

@nasteey: Penz van boven, eddig kicsit tobb, mint 30 Mio EUR-t koltottunk csak, fizetni csak Bonucciert, Martinezert es Storariert kellett, meg jelkepes osszeget Motta es Pepe kolcsoneert, Lanzafame meg mar a mienk volt. (Almironert meg Molinaroert meg kaptunk is par milliot.)

Ha egy par jatekost meg sikerul eladni, 50-60 milliot meg siman kolthetunk, arrol nem beszelve, hogy a meglevok kozul paran irracionalisan sokat is keresnek (lasd.pl.Tiago), ami ugye tovabb konnyitene a budget-et.

bag 2010.08.07. 18:17:04

vao...

"Arsenal could be about to bid as much as £25m for Pepe Reina"

nocsak, nocsak

Lezuzius 2010.08.07. 18:33:29

@Lezuzius: kozben mar 4-3 az agyusoknak.
@bag: es ezt ki hiszi el? eddig max 16millio font volt amit jatekosert kiadtunk, es most egy kapusert ennyit aki most irt ala 5-6evre es mindig mondta hogy nem akar elmenni onnan.
Nem mintha nem kene egy jo kapus az Arsenalba...

chrisred 2010.08.07. 18:42:36

@Lezuzius: Főleg, hogy a forrás az a lap, amit Liverpool szurkoló még WC-papírnak sem használ.

Domingo 2010.08.07. 18:48:39

@vadkutya: Livescore-on már 6. :D

Domingo 2010.08.07. 18:50:09

Chamakh, Eboué dupla, Gibbs, JET, Nasri.

vadkutya 2010.08.07. 18:54:01

@Domingo: Mondjuk ez a 6. gól vicces volt...

Lezuzius 2010.08.07. 18:58:09

@vadkutya: ja, megsem lennenk elorebb a kapus cserevel.
Kozben 6-5 igazi gala meccs :)
A vedelem necces koromragos lesz iden is.

daneeka 2010.08.07. 19:00:46

@Mr.AT: A tavalyi idény legjobb meccse volt az az 5:1.
Azonban a reális cél idén a 2-3. hely lehet ezzel a kerettel, és a fiatalok beépítése.
Az ilyen Grygera-Tiago-Poulsen fajzatoknak semmi keresnivalója a kerteben. Nekem még Melo is böki a csőrömet, de majd (reméljük) rám cáfol. Viszont egy irányító jól jönne középpályára. Kérdés, hogy ki...

vadkutya 2010.08.07. 19:01:36

@Lezuzius: Spahic-csot kell elhozni sztem.

peter135 · http://www.youtube.com/Goonerpeter14 2010.08.07. 19:01:43

@Lezuzius:
Az első félidő siralmas volt.

Walcott pedig az évek során szép kis ballaszt emberré nőtte ki magát. Gyakorlatilag egy bábut is leszúrhatnánk a pályára az ő mezében. Az sem lenne hasznosabb, de a labda biztos fennakadna benne párszor, úgyhogy nem lenne feltűnő.

Amit meg Fabianski művelt megint a második gólnál.... Nem kapus a gyerek. Felejtsük már el.

A másodikban Walcott le és Eboue bejövetelével már 11-en voltunk. Valamint Szczesny személyében kaptunk egy kapust. Persze a kapott gól így is megvolt.

A Lengyelek kapusa Eboue első góljánál azért nyomott egy Fabianskit. Ez biztos valami hagyomány a Legia kapusoknál.

Beteg ez a 6-5-ös végeredmény mindenesetre.

Kemény szezonunk lesz.

vadkutya 2010.08.07. 19:06:09

@peter135: Érdekes meccs volt, mindenképp. Amúgy egyetértek minden általad írttal.

Domingo 2010.08.07. 19:20:13

Nem gondoltam volna, hogy ezt mondom, de úgy érzem a 10/11-es szezonban még az eddigieknél is többet fogunk bosszankodni. Félelmetes, hogy ez a csapat mennyire nem tud védekezni.

montipájton 2010.08.07. 19:59:35

@popp: Az olasz focit abszolút kívülállóként kísérve adok neked igazat: nem is kérdés, hogy az elmúlt évtized első számú olasz klubcsapata a Milan volt. És hát a BL-győzelmek száma se a Juve örökös nagy elsőrendűségét támasztja alá.

De hát nem a Juve-fanokat fogom én se győzködni minderről. ))

peter135 · http://www.youtube.com/Goonerpeter14 2010.08.07. 21:11:26

Wilshere, Gibbs és Walcott is ott van Capello keretében.

vadkutya 2010.08.07. 21:13:44

@peter135: :DDDDDD Angolok. Az Arsenal-ból.

Domingo 2010.08.07. 21:27:34

Nézem a meccset a DigiSporton. Élvezhetetlen. Speciel most nem a védekezésre gondolok, hanem a csatorna kommentátoraira. Mintha berángattak volna két bükkaranyosi alkoholista kőművest, akiknek futballal kapcsolatos élményei, illetve tapasztalatai egy DVTK meccses buszos túrával ki is fújtak.

peter135 · http://www.youtube.com/Goonerpeter14 2010.08.07. 21:42:02

@Domingo:
A szakkommentátornak ez volt az első tv-s szereplése. Szerintem elnézhetjük neki.

Iustizmord 2010.08.08. 01:18:02

@Mr.AT: cimbi, nemvitatja senki a 2 csillagot, de van 2 meglátásom:
1. tudtommal a juve pont vrosának 2. számú csapata. hogy is van ez akkr? vagy senki sem próféta otthon?

2. számold össze a milan nemz.köz sikereit, és utána szemezgess a juve nemz.közi trófeáiből. ezen meg rugózhatnék én.

+1 én nem azért fikázom a juvét mert 09/10-ben szar volt, engem a z előző hsz-féle beszólűsaiod késztetnek fikázásra, mert már bocs, de ez a fajta ntömjénezés elég kacagtató :o)

Iustizmord 2010.08.08. 01:24:45

@Mr.AT: Szamomra az Inter folenye egyaltalan nem ennyire egyertelmu. A kizaras eveben, meg a feljutasunkat koveto 2 evben, mikor a sebeinket nyalogattuk, nyilvan nem voltunk, nem lehettunk ellenfelek, az, hogy ezeket az Inter behuzta, nem egy nagy teljesitmeny, ekkora hendikep mellett.

zsenilis !!!! lefordítom a halandóknak:

1. " a kizárás évében" = Az Olasz Nemzeti Sorstragédia Esztendejében ( az olasz Mohács)

2. "feljutásunkat követő 2 évben" = az Új Időszámítás Kezdete, A Liga 3. Megalapítása, ab urbe conditia

"nyilvan nem voltunk, nem lehettunk ellenfelek, az, hogy ezeket az Inter behuzta, nem egy nagy teljesitmeny, ekkora hendikep mellett."

ízlelgessük csak: szal a juve ki van jelölve (per divinem) hogy a scudettot megnyerje, ebben néha ez-az akadályozhatja, de tulképpen senki nem méltó rá. néha, a sportszerűség kedvéért a juve rábök 1-1 csapatra, hol a romára, hol az interre, hol a milanra hogy megküzdjön vele, de teszi ezt a fekete lovag önnön legyőzhetetlensége biztos tudatában.

mond, kiegyezünk egy döntetlenben ?

:o)))

Iustizmord 2010.08.08. 01:31:24

@peter135: Walcott pedig az évek során szép kis ballaszt emberré nőtte ki magát.

nem akarják eladni a m'boronak vagy a citeh-nek? ott szereti a "neveket"

:o)

Iustizmord 2010.08.08. 01:33:31

@vadkutya: :DDDDDD Angolok. Az Arsenal-ból.

megalol.

mint az inter olasz válogatotjai :o)

@Domingo: tudhatsz vmit a bükkaranyosiakról :o)

imici77 · http://www.megujulasfc.blogspot.com 2010.08.08. 13:05:55

hmmm... végigolvasva...

másképp közelítem meg icipicit.

Az Arsenal most eljutott arra a szintre, hogy NEM KELLETT eladnia a legjobb játékosát, mert pénzügyileg nem gond kifizetni a törlesztő részletet (emlékszünk a tavalyi évre, ugye?).
Remélem, ez még jobb lesz, főleg úgy, hogy jön még 1 (vagy 2) játékos.

Közben fű alatt meg jön JET, Jack, "P"ingpong, Gibbs, u19-es 2 francia Európa bajnok...

Én továbbra is hiszek ebben a koncepcióban.

Piiii 2010.08.08. 14:38:31

amúgy az elég furcsa,h Motta amíg a Rómában játszott sokat tavaly, az ideiben nem sokat, senki nem tartotta méltónak a címeres mezre, sem az itteni fanok, sem Lippi, azóta a válogatott táján új vizek eveznek, hál Isten, de mivel most a juve mezét viseli és lejátszott 2 barátságos meccset, most már a juve fanok szerint is húú de jó kis játékos, és egyből válogatott.nem értem, h miért kb csak egy másik mez viselésénél lehet kerettag. a vb előtt Rómások szívesen elnézték volna a válogatottban az ottani botrányos játékosok helyett, mindenki lehurrogott minket, most meg helyreállt a világ rendje h ot van...

rizla 2010.08.08. 14:52:24

"Úgy gondolom, az egész futballvilágnak fontos, hogy sikeres legyen az Arsenal. Hiszen nemcsak úgy lehet sikert elérni a fociban, hogy nagy összegeket költünk. Úgy érzem, rengeteg energiát és munkát invesztáltunk abba, hogy kidolgozzunk egy fiatal labdarúgókból álló jó csapatot. Természetesen mindegyik játékosunkat marasztalni akarjuk, és meg akarjuk mutatni, hogy a politikánk működőképes."

így van, az egész futballvilágnak fontos! ok, hogy a barca arrogáns, de azért wenger is eléggé el van szállva... és mit jelent a működőképes és sikeres politika? 3. hely?

mocsing · http://nst.blog.hu 2010.08.08. 15:06:41

@popp: "szerénység, ne tömjénezze magát! ha én szeretek valamit magamban, az a szerénység" mondta egész pontosan drága bástya elvtárs

bz249 2010.08.08. 15:07:50

@rizla: sikeres politika

- 14 szezon ota folyamatosan a Premiership elso 4 csapata kozott
- 10 szezon ota folyamatos tovabbjutas a BL elso csoportkorebol
- rendszeresen nyereseges mukodes
- allandoan teli 60.000-s stadion

valami ilyesmi

rizla 2010.08.08. 15:51:09

@bz249: "Hiszen nemcsak úgy lehet sikert elérni a fociban, hogy nagy összegeket költünk."

aki trófeákat akar nyerni, az kénytelen nagy összegeket költeni. persze aki nem akar, annak bejöhet valami alternatív megoldás is. csak erre céloztam, amúgy természetesen szép, hogy az arsenal mennyire kevés kiadással mennyire stabil, csakhát az ő szövegéből azt veszem ki, hogy úgy gondolja, nyerni is lehet pénzköltés nélkül. közben meg előadja magát hősnek. egy picit túlzás.

popp · http://koncertblog.com/ 2010.08.08. 15:51:24

@Mr.AT: Az most tökmindegy miért, de az Inter az utóbbi években nem tudott komoly ellenfele lenni az Internek (és a Romának is alig ;-). A 2009-es második szezon az utóbbi évek Juvéjétől egyértelműen kiemelkedő teljesítmény, hogy ne mondjam a plafon volt. Csak az anyagi gondokkal küzdő és az általad tavaly nyáron csúnyán lesajnált Roma tudta ezidő alatt megszorítani az Intert (kétszer is).

Egy brand értékelésénél a dicső múlt és a népszerűség csak egy-egy szegmens és ha leveszed a szemellenzőt neked is be kell látnod, hogy ezek ellenére sem a Juve az első számú olasz foci termék manapság.

Nyilván az Inter hegemóniája sem tart majd örökké, de egyáltalán nem biztos, hogy Juve fogja megtörni. A szakmailag már most elég jó Roma és a Palermo környékén arab milliomosok érdeklődnek, a nápolyi De Laurentis projektje masszívan fejlődik évről-évre, ha egyszer Berlusconi megbukik, mint miniszterelnök a Milan is föltámadhat és az idei mercatot szemlélve az is látszik, hogy genovai Preziosi sem gurigázik szarral.

@mocsing: Jár a kis ötös.

chrisred 2010.08.08. 16:01:00

@bz249: Egy közgazdász szemszögéből nézve.

bz249 2010.08.08. 16:01:02

@rizla: ha a sikert a vitrinbe allitott kupak szamaval merik, akkor azt valoban csak penzkoltessel lehet elerni. Elmeletileg a Wenger-projekt eppen arrol szolna, hogy meg kell keresni azt a penzt.

Az elmult evek "koltesehez" kepest szerintem oriasi siker, hogy az Arsenal ott tudott maradni a Big4-ban (minden evben vartak, hogy majd most kiesnek) es a BL 1. kalapjaban van.

Ellenpeldanak meg ott a Pool, amelyik ugyan jo nehany kupat nyert (bajnoksagot mondjuk nem), de hamarosan a Kinai Kommunista Part hivatalos csapata lehet az elszabadult penzugyi helyzete miatt.

rizla 2010.08.08. 16:11:15

@bz249: "de hamarosan a Kinai Kommunista Part hivatalos csapata lehet az elszabadult penzugyi helyzete miatt. "

aztán szépen megnyerik a bajnokságot..

amúgy ismétlem, tényleg szép, amit az arsenal csinál, de a siker, ha nem is a trófeákat jelenti, mindenképp magában foglalja az előrelépést. ha egyik évben 3. vagyok a csapatommal, jövőre 2. akarok lenni, az siker. ha 2. voltam, akkor 1. az arsenal az eredmények szempontjából nagyon is stagnál, és mindegy, hogy komoly teljesítmény kell ehhez is, előremozdulni nem tud. szóval wenger lehetne kevésbé fellengzős, és tisztelhetné annyira a szurkolókat, hogy legalább konkretizálja, hogy neki mi a siker.

imici77 · http://www.megujulasfc.blogspot.com 2010.08.08. 16:14:09

@rizla: szokta. Amikor megkérdezték, h mi a legnagyobb sikere az Arsenalnál, akkor azt válaszolta, hogy a 4ben tartotta a csapatát az utóbbi években.

popp · http://koncertblog.com/ 2010.08.08. 16:24:06

@popp: Mármint a Juve nem tudott komoly ellenfele lenni az Internek.

horas 2010.08.08. 17:07:36

Chelsea-ból hiányzik valami,talán egy csatár?

chrisred 2010.08.08. 19:42:00

@bz249: Ha már az Arsenal helyzetét ilyen szabatosan elővezetted, akkor illene tudni, hogy a Liverpool mostani helyzete nem a költekezés vagy a rossz gazdálkodás miatt olyan, amilyen. Sőt, az utóbbi években a klubnak kellett a saját maga által termelt bevételből kitermelnie a saját fenntartásán túl a tulajdonosok által ráterhelt (a klub megvásárlásáért felvett) hitel törlesztőrészleteit). Most is napi 110 ezer font folyik ki a klub költségvetéséből, egészen addig, amíg a két amerikait egy új tulajdonos fel nem váltja a közeljövőben.

horas 2010.08.08. 20:10:11

@Szergő: Igen Ancelotti legalább annyira fogalmatlannak tünt mint az Inter ellen tavaly.
Én a középpályán érzem az űrt,kellene oda egy irányító szerű,Van Der Vaart vagy Luzcho Gonzalez.

horas 2010.08.08. 20:17:49

@Szergő: Viszont a kontra meg az,hogy tavaly az összes rangadót szinte megnyerték még az Old Trafford-on is és gólrekordos bajnoki cím.

Mourinho már nem a király 2010.08.08. 20:28:01

@horas: de most elment Ballack, végük :DDD

horas 2010.08.08. 20:45:34

@Anthony-a Polip megmondja!:
Még az is megeshet,hogy hiányozni fog,azért Mikel-nél lényegesen sokoldalúbb volt.
Essien-el párban lehet túl defenzívek és lassúak lesznek középen.

Egyébiránt Scholes meglepően jó volt ma.

bz249 2010.08.08. 21:00:11

@chrisred: azert a Liverpool igazolasi politikaja megerne egy szosszenetet, de teny, hogy a "befektetok" kevertek a szar legnagyobb reszet. De ez amugy alapjaban veve tok mindegy, ha egy szaz ev feletti klub (esetleg) eltunik a sullyesztoben, akkor mindegy mi es hogyan vezetett oda.

Ezert fontos az anyagi stabilitas, mert amig van eleg penz, addig el lehet kerulni az amerikai befektetoket, olajsejkeket, orosz maffiozokat es kinai kommunistakat.

Strigo 2010.08.08. 21:05:52

@horas: Nem tudom, te melyik meccset nézted ma. A Chelsea jól játszott, veszélyesek voltak. Ha lett volna egy általad emlegetett irányítójuk, őt Carrick ugyanúgy levette volna a pályáról, mint ma Lampardot. Essien pedig minden volt ma csak defenzív és lassú nem.

horas 2010.08.08. 21:20:53

@Strigo a divatdrukker:
Kötekedik,imádom.
A második MU gólt szinte kézzel lehetett fogni úgy lógott a levegőben,a fogamatlan,erőtlen Chelsea támadások lekontrázásából.
A középpálya lassúságát Mikel-el és Essien-el párban említettem nem Essienre mondtam,olvass.
De jó neked tudod mi fog történni.
Egyébiránt Ancelotti is említette,hogy lassúak voltak.
Valószinüleg téved,és neked lesz igazad.

chrisred 2010.08.08. 21:46:46

@bz249: A kettőnek semmi köze egymáshoz, mert hiába áll olyan jól anyagilag az Arsenal, nem rajta múlik, hogy Ushmanov vagy Kroenke megszerezze a részvények többségét. Tudtommal az egyik orosz, a másik amerikai, és utána azt csinál a klubbal, amit akar. Nagyjából ezt történt a Liverpoollal is, soha nem volt olyan jó anyagi kondíciók között, mint 2007-ben.

Mr.AT 2010.08.09. 12:46:39

@popp: "Az most tökmindegy, hogy miért, de nem tudott ellenfele lenni"

Egyáltalán nem tökmindegy. Azért nem tudott ellenfele lenni, mert mesterségesen kizárták, kvázi lenullázták, és a padlóra lökték. Nem az történt, mint pl. a Milannál, hogy szépen lassan elsorvadt, elöregedett, hanem egy durva külső beavatkozás a csúcsról a földre lökte, ahonnan most kell visszakapaszkodnia.

Ezt leszámítva a Juventus MINDIG a bajnokság egyik esélyese volt. Nem úgy, mint a Roma, akiknek eddig írd és mondd összvissz 3 bajnoki címet sikerült a közel 100 éves történelmük alatt összegereblyézniük, így all-ever erős középcsapatnak is csak nagy jóindulattal nevezhetők a Serie A történelmében.
Engem vádolsz elfogultsággal meg szemellenzősséggel, aztán ugyanakkor te próbálsz egyenlőségjelet tenni a Roma és a Juventus közé, pedig ez eleve kudarcra ítélt vállalkozás. Ha mostantól kezdve 20 éven keresztül MINDIG a Roma lenne a bajnok, még akkor is kevesebb bajnoki címe lenne, mint a Juventusnak, ezt fogjuk már fel, pls!

"Egy brand értékelésénél a dicső múlt és a népszerűség csak egy-egy szegmens és ha leveszed a szemellenzőt neked is be kell látnod, hogy ezek ellenére sem a Juve az első számú olasz foci termék manapság."

Ez a másik qrva nagy tévedésed. Egy brandet PONT HOGY a múltja, a legendája, és az ebből fakadó népszerűsége éltet, nem pedig az aktuális jelene. Erre remek példa pl. a Coca Cola, amiről ma már mki tudja, hogy egészségtelen, szar, semmire sem jó, ENNEK ELLENÉRE mégis több fogy belőle, mint ásványvízből szerte a világon. Pusztán a legendája és az öröklött népszerűsége miatt!

A Juventus ugyanez. Hiába van a padlón az elmúlt pár évben mindkét csapat, mind a mai napig a Juve és a Milan mezei lógnak a balatoni (horvát, tunéziai, mallorcai, stb.) gagyiboltok lécein a Real, ManU, Bayern mezek mellett. Még Inter mezt is csak elvétve látsz, hát még Romát, vagy pláne mást. Egyszerűen azért, mert ezek a kelendők.
Ezek azok a BRANDEK, amiket mki ismer - a népszerűségük pedig az időtálló minőségükből és eredményességükből fakad.

"Nyilván az Inter hegemóniája sem tart majd örökké, de egyáltalán nem biztos, hogy Juve fogja megtörni."
Ezt senki nem is mondta. Te viszont horas-szal együtt olyan vérlázító flegmasággal legyintesz rá a Juventusra, mintha erre esély sem lenne.
A brand magas értéke egyáltalán nem egyenlő a biztos sportszakmai sikerrel, erről alighanem a Real-drukkerek is tudnának hosszasan mesélni. Viszont tekintve, hogy a Juventus a Serie A örökös rekordbajnoka, ráadásul utcahosszal, emellett az ország legnépszerűbb focicsapata, nyilván van esély rá, hogy a népszerűségéből és a súlyából fakadó forrásokat önmaga újjáépítésére fordítsa. (Lásd. idei 80 Mio EUR új forrás, épülő ultramodern új stadion, stb.) Ez pedig nyilván növeli az esélyeit, ha nem is garantálja automatikusan.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2010.08.09. 13:09:29

@Mr.AT:

"egészségtelen, szar, semmire sem jó"
"A Juventus ugyanez."

Ez jó volt. :-DDDD

Egyébként veled értek egyet. Hozzátéve, hogy a Milan (nemzetközi szinten) legalább ugyanakkora márkanév, mint a Juve.

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2010.08.09. 13:45:35

@Mr.AT: Olvasva a vitát, én is jobbára veled értek egyet, hozzátéve, hogy az utóbbi évek fényében még egyáltalán nem biztos hogy lesz olyan csapat valaha a Juventus, mint volt. Nyilván nagyon komoly eséllyel újra az a rettegett együttes lesz, de nem tudhatjuk. Az eredmények mindenesetre mellette szólnak, a pénz még inkább, új stadion, szóval én sem félteném.

Ezzel együtt, sok juventino múltba révedő dacos és fellengzős érvei olyanok nekem, mint akik hasonló módon sírják vissza Nagy-Magyarországot. Akkor minden csodálatos volt, szép volt, jó volt és erőszakkal, "kvázi lenullázták és a padlóra lökték." Igaz, de ennek felemlegetése a mai szarságokon nem segít, előre nem visz, még ha jó is néha fröccsözés mellett "kurvatótozni".

Szóval kíváncsi leszek a megújult Juventusra, de ha még tizenöt alkalommal beírod hogy micsoda brand, az akkor sem lesz biztosíték arra, hogy teszem azt dobogós lesz a csapat, vagy akár bajnok.

Mr.AT 2010.08.09. 14:08:41

@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa: Nem is írtam ezt, egy másik posztban részletesen értékelve az idei átigazolásainkat ki is fejtettem a véleményem erről.

Jelenleg lóg 5 átigazolásunk a levegőben, ami a távozóktól függ - ha ezeket sikerül végrehajtani, ütős kis csapat lehetünk, ami simán versenyben lehet akár a bajnoki címért is.
Ha nem, akkor azzal kell főzni, ami jelenleg van - hozzá kell tegyem, az eddigi 5 igazolásunk mind hiányposztra érkezett, s bár azt nyilván hiú remény várni, hogy mind egyszerre beválnak, a tavalyi alapcsapat már volt olyan erős (mégha féloldalas is), hogy akár még ebből is kisülhet valami.

Nekem mindösszesen csak az böki a csőrömet, hogy a Juventusra milyen divat lett lemondóan legyinteni, mindösszesen a tavalyi év balfaszkodásai miatt. A kizárás után, lényegileg ifistákkal ponthátrányból is simán megnyertük a B ligát, utána első osztályban rögtön egy harmadik, majd tavalyelőtt egy második hely. A felfelé tartó ívet ugyan nyilván megtörte az, hogy végül lecsúsztunk a BL-helyről a tavalyi sorozatos hibák (féloldalassá formált keret, rossz taktika, gyenge edző, rossz felkészítés miatti sorozatos sérülések, stb.) miatt, de azt azért nem kellene elfelejteni, hogy már jelenleg is egy kifejezetten erős játékoskeretű csapatról beszélünk, melyet egy jó edző könnyen ütőképessé is formálhat.

Szóval a potenciál simán megvan (a további igazolásokkal pedig pláne meg lehet) a csapatban - hogy aztán mit sikerül kihozni belőle, az majd elválik. (Nyilván egyelőre magam is szkeptikus vagyok, és inkább érjen kellemes meglepetés.)

horas 2010.08.09. 14:10:35

@Mr.AT:
"Te viszont horas-szal együtt olyan vérlázító flegmasággal legyintesz rá a Juventusra, mintha erre esély sem lenne."

Én sosem legyintettem a Juve-ra.Én mindig is írtam,hogy egy jó Juve hiányzik az európai palettáról,ahogy mindig is kedveltem a Roma-t és a Milan-t is.(Sőt a 2000-es évek közepén rendesen szerettem a Milan-t,játékosait,játékrendszerüket,stílusukat).

Én a Juve múltbeli vezetőségét,minősítettem rendszerint,és azt,hogy lehet calciopoli-zni meg mittudomén,de egyszer belinkeltem már régebben,hogy az Inter-nek és a Juve-nak azóta 2-3 játékosnyi különbség van a keretet ért változásokban,aka arról már senki nem tehet,hogy a Juve nemtudott olyan csapatot építetni amilyet szeretett volna.

Egyértelmű,hogy az Inter hegemoniája véget fog érni egyszer.Én csak annyit mondtam,hogy a Juve jelenlegi igazolásai sem azok,akiktől a márkáns resurrection lehet várni,nyílván ez egy hosszabb folyamat és csak egy vélemény volt.

horas 2010.08.09. 14:18:29

Amúgy a Juve nívóját senki nem vonta kétségbe sosem,egyszerűen a jelenlegi állapotok tükrében tolmácsolta mindenki az észrevételeit,az,hogy a jelenelgi helyzet nem méltő a Juve történelméhez,arról most már senki nem tehet kivéve a Juventus-t magát.

imici77 · http://www.megujulasfc.blogspot.com 2010.08.09. 14:21:21

ez az a juve, amit a nemzetközi téren is könnyű Arsenal is lefocizott? :)

horas 2010.08.09. 14:28:11

www.nemzetisport.hu/angol_labdarugas/edzosors-wenger-nem-kizarolag-az-arsenalban-gondolkodik-2040266/

Ez mekkora flash lenne,Wenger aki hosszú távon gondolkodik és gazdaságilag akarja stabilan tartani a klubbot és azért nem igazol meg ilyenek,jövő nyáron elmenne...
:)

Mr.AT 2010.08.09. 14:31:54

@horas: "a Juve jelenlegi igazolásai sem azok,akiktől a márkáns resurrection lehet várni"

A Juve soha nem is erről volt híres. Szinte mindig vettünk egy-egy igazi klasszist, egy worldwide brand sztárjátékost, de a többiek mindig inkább a második, még jobbára árnyékban lévő vonalból érkeztek, jó szemmel kiválasztva, hogy aztán nálunk nőjék ki magukat igazi klasszissá.

Csillagnak megvásároltuk Roby Baggiot, Viallit, Buffont vagy épp Nedvedet, de pl. Camoranesi, Di Livio, Vieri, Iuliano vagy épp Torricelli mind-mind a bulvárköznép számára ismeretlenebb játékosokként kerültek Torinóba.

Ennek tipikus folytatása Bonucci - fiatal, tehetséges, már most válogatott, minden benne van, hogy igazi klasszissá váljon. Hogy úgy mondjam anno Moggi is lecsapott volna rá.

Nekünk ez a hagyományunk, ezt kell követnünk, nálunk soha nem lesznek Ronaldinhokra, Figokra meg Cristiano Ronaldokra kiadott eurószázmilliós transzferek. Ettől még a modell működhet, ha kellően jó szakmai stáb kezében van.

bz249 2010.08.09. 14:34:12

@horas: "I am at the stage where if I extend my contract, it means I will finish my career at club level at Arsenal," he told Observer Sport. "If I go for a different challenge – I have been offered many challenges you know – it has to be now.

"That's a decision I have to make. But basically, I have no desire to change from here. I have one more year, and we are maybe thinking about extending it."

www.guardian.co.uk/football/2010/aug/07/arsene-wenger-arsenal

horas 2010.08.09. 14:43:41

@Mr.AT: "Nekünk ez a hagyományunk, ezt kell követnünk, nálunk soha nem lesznek Ronaldinhokra, Figokra meg Cristiano Ronaldokra kiadott eurószázmilliós transzferek. Ettől még a modell működhet, ha kellően jó szakmai stáb kezében van."

Hogyne,persze.
De mondjuk most klasszis faktorban is van egy kisebb űr,de az alapkeret minőségre mindenképp jó,papíron egy jó edzővel sokkal többre kell képesnek lennie ennek a csapatnak mint tavaly.

Mindenesetre,az én véleményem az,hogy sem Del Neri-ben,sem a jelenlegi igazolásokban,nem érzem a kiugró szezon lehetőségét,viszont amire a Juve-nak szüksége van egy kis stablilitás és a viszonyok rendezése arra,tökéletes lesz.

Nálam,ez a szezon inkább erre tünik alkalmasnak,hogy az alapcsapat stabilitásának megteremtése,és jövőre,jöhet egy komolyabb ember aki erre rádolgozik,mint a Mancini-Mourinho munka hierarchia volt anno az Inter-nél.

Bármi megtörténhet,lehet Del Neri berobban végérvényes az elit edzők közé,és egy két igazolás gecire bejön,de az én személyes tippem,inkább az elöző.Szubjektív.

Mr.AT 2010.08.09. 14:52:03

@horas: Del Neri nagy taktikus, ezt tudjuk róla, ha mondjuk robotokból kellene kialakítani a legideálisabb futószalagot, biztos vagyok benne, hogy megtalálná a legjobb megoldást. Számomra az a legnagyobb kérdőjel, hogy elfogadtatni el tudja-e magát emberileg. Sok a nagy név nálunk, mint minden közösségben, itt is vannak előjogok, hierarchiák, kérdés, hogy ezeket mind jól tudja-e majd kezelni, kvázi "kis névként" a csapathoz érkezve.

Az biztos viszont, hogy Marrottával jól járt ő is, és jól jártunk mi is, már ebben a másfél hónapban többet tett a csapatért, mint a Secco-Blanc páros a megelőző 3 évben. Ő tapasztalt, ravasz róka, jól bejáratott név a piacon, a rutinja sokat érhet.

Én ezért nem féltem a csapatot, mégha az utóbbi napokban vihar előtti csend is van - nyilván mki kivár, mind vásárlói, mind eladói, mind játékosoldalon, hogy a lehető legjobb feltételeket zsarolja ki magának, de abban biztos vagyok, hogy legkésőbb 4-5 nappal augusztus vége előtt lökéshullám szerű változások lesznek, gyorsan egymás után.

horas 2010.08.09. 14:57:01

@Mr.AT: "Én ezért nem féltem a csapatot, mégha az utóbbi napokban vihar előtti csend is van - nyilván mki kivár, mind vásárlói, mind eladói, mind játékosoldalon, hogy a lehető legjobb feltételeket zsarolja ki magának, de abban biztos vagyok, hogy legkésőbb 4-5 nappal augusztus vége előtt lökéshullám szerű változások lesznek, gyorsan egymás után."

Ez mondjuk globálisan jellemző most az egész piacra.

Mindenesetre Marrotta már csak ránézésre is hozzaértőbbnek,rátermettebbnek tűnik Secco-nál,arról nem beszélve,hogy szerintem mocskos mód ismeri a Serie A-t,azért a Samp-nál nem a sztárcsapatok sztárjátékosait kellett kiszúrnia,hanem a kisebb csapatok jó játékosait,azokat figyleni.Ezt Secco-ról nehezen képzelem el.

popp · http://koncertblog.com/ 2010.08.09. 15:32:53

@Mr.AT: Úgy látom neked nem a véleménycsere a célod egy vitában, hanem ledorongolni a másikat, ennek érdekében folyékonyan csúsztatsz a partnered mondanivalójával kapcsolatban, így meg nehéz értelmesen vitatkozni.

Úgy értem, hogy tökmindegy miért tart ott a Juve ahol, mert hiába hivatkozol a Calciopolira jelenlegi állapoton már nem változtat.

"Ezt leszámítva a Juventus MINDIG a bajnokság egyik esélyese volt. Nem úgy, mint a Roma, akiknek eddig írd és mondd összvissz 3 bajnoki címet sikerült a közel 100 éves történelmük alatt összegereblyézniük, így all-ever erős középcsapatnak is csak nagy jóindulattal nevezhetők a Serie A történelmében." - kezdjük ott, hogy, ami szerinted majdnem száz év, az a valóságban nyolcvanhárom. Ezalatt nyert a csapat három bajnokságot, kilenc olasz kupát (holtversenyben a legtöbbet) és vagy tizenkétszer- tizenháromszor lett második. Bár előfordult, hogy kiesési gondjai voltak a Romának, de a nyolcvanhárom év alatt egyszer sem búcsúzott a Sere A-ból. Ezek alapján jogosan nevezhetem a klubot a Serie A történetének egyik meghatározó, legalábbis markánsan jelenlévő csapatának, még akkor is ha az Juvéjéhez, Interéhez vagy Milanéhoz nem mérhető a szerepe. Ennyit a nagy jóindulatodról.

"Ezt senki nem is mondta. Te viszont horas-szal együtt olyan vérlázító flegmasággal legyintesz rá a Juventusra, mintha erre esély sem lenne." - hol írtam, hogy Juvének esélye sincs? Inkább te próbáltad beállítani úgy korábbi kommentjeidben, mintha a Juve volna az egyetlen lehetséges ellenfele az Internek.

Nem sűrűn járom a török vagy egyiptomi bazárokat, de nem gondolnám, hogy ezen a nyáron a Juve mezek kelendőbbek, mint az Interéi. Másrészt manapság azért inkább hívják az és jobb pénzért hívják az Intert amerikai vagy ásziai haknira, mint a Juvét.

A Coca-Cola impozáns példa ugyan, de nem teljesen patent. Tartok tőle, hogy futball klubok pozíciója ingatagabb, mint a nagy üdítőipari cégé. Sehol sem írtam, hogy Juve nem számotttevő brand, mindössze azzal megállapításodat kérdőjelezetem meg, hogy egyértelműen Olaszország első számú brandje-e.

,

vadkutya 2010.08.09. 15:59:07

@popp: Namármost az a helyzet,h egy bizonyos török bazársoron a Barca és a MU mezei vezetnek, ezt azé tudom, mer láttam és mekkérdeztem. :)

popp · http://koncertblog.com/ 2010.08.09. 16:02:18

@vadkutya: és hogy áll az Inter meg a Juve.

Mr.AT 2010.08.09. 16:03:15

@popp: Erre a hozzászólásodra most akkor inkább nem írok semmit. Ha neked ez jött le a fentiekből, akkor valszeg nem is érdemes.

vadkutya 2010.08.09. 16:11:57

@popp: "Remek" angolja volt az arcnak, szóval ahogy én értettem, a Barcát és a MU-t az egész országban viszik, a Madridot mostanában annyira nem, ezentúl valóban a Juve és a Milan mezeiből adnak el a legtöbbet. Aztán rám akart sózni egy Hasszánsasos Galata mezt, de mivel kiröhögött akkor, mikor Arsenal trikót kerestem (ő még csak nem is látott, senkin, nemh a kínálatban), így én is kiröhögtem. Igazából, sztem mindketten be voltunk baszva, ő meg eképpen mutogatott.

Iustizmord 2010.08.09. 18:11:42

@vadkutya: pedig ott hassan sas nagyobb császár mint bergkamp volt a hoghburyn.... :o))))

Iustizmord 2010.08.09. 18:12:47

@Iustizmord: najó hakan sükür még nagyob, azt hiszem ő is úgy járt mind hagi: élő egyenesben adta a tv a nősülését (a nászéjszakáról nem tudok)
süti beállítások módosítása