Nou San Trafford

Az Index blogja a világ legjobb futballjáról.

A szerkesztőségből...

Utolsó kommentek

jujjdeizgi

Friss topikok

Dail(y) Africa - kicsit savanyú, kicsit sárga, de döntős

2010.07.07. 12:22 _benito

Cruyff, Haan, Neeskens csak nagyon közül kerültek hozzá. Van Basten, Rijkaard, Gullit egy Európa-bajnokságot húztak be. Bergkamp, De Boers, Overmars, Kluivert még a döntőig sem jutott. A fent említett holland játékosok bármelyik sztár lehetne a mostaniban, mégis van Bommeléknek van ott a kezükben az esély, hogy hazavigyék, ami a holland futballnak annyira hiányzik, és amit már egyszer valóban megérdemelne. De nem most. Azt hiszem, a torna egyik legnagyobb gólját a hosszú filóba ragasztó van Bronckhorst maga sem sértődik meg, ha azt mondjuk rá, elsült a kapanyél. És valami ilyesmi történik a holland válogatottal is, bár kicsit sarkos a példa. De mindjárt megmagyarázzuk.

Ez a holland válogatott még nagyon keveset mutatott a tudásából ezen a világbajnokságon. Ennek ellenére döntőbe jutott, amit óriási szerencséjének, az ellenfelek szerényebb játéktudásának, és néhány egyéni villanásnak köszönhetett. A sztárok közül Wesley Sneijder villog igazán, de ő is inkább szerencsés gólokkal segíti a csapatát, hosszú percekre eltűnik a mezőnyben. Beszédes tény, hogy a gólvágó irányító mögött kétségtelenül van Bommel a legfontosabb láncszem a hollandok játékában, aki egy bikkfavessző egyszerűségével teljesíti a feladatát. Ne felejtsük el, ő azért van ott, hogy mindenki utálja.

A többiek meg-megvillantanak valamit, de Kuyt sokkal kevésbé hasznos a balszélen, Robben és van Persie önző, és rajtuk kívül keveset jönnek fel a hátvédek. Van der Wiel még csak hagyján, bár az ő helyén Uruguay ellen Boulahruz játszott, akiről tudtuk, hogy nem fog sokszor felmenni, van Bronckhorst viszont egy ilyen esetnél a vb egyik legnagyobb gólját verte a bal felső sarokba. Muslera megítélését az elfogulatlan zsűrire bíznánk, de hát 35 méter az azért messze van.



Számomra nem volt csalódás Uruguay játéka, sőt, három alapember hiányában még jobbak is voltak, mint vártam. Cacares balhátvédként történő bevetésében az első félidőben benne volt 2-3 bekapott gól, de végül összeszedte magát. De Zeeuw, szegény, megélte azt, ami az egyik legrosszabb helyzet: tudja, hogy a vakparaszt ollózni fog, tudja, hogy máshogy nincs esélye blokkolni, csak ha elfejeli a labdát, és tudja, hogy a paraszt nem fogja visszahúzni a lábát. Becsukta a szemét, elfejelte, és benyelte a büntetést. Vivát, medált neki!

Az a kár, hogy a semmiből szerzett második uruguayi gól, és a semmiből szerzett két holland találat között túl sok idő telt el. Ha Uruguay mondjuk 10 percen belül visszajön a meccsbe, nagy hajrát láthattunk volna, így csak néhány kiváló perc tetőzte be az egyébként küzdelmes, de meglepően alacsony színvonalú meccset. Egy furcsa tévedésemet kell egyből belátnom: azt mondtam, ha a hollandok úgy játszanak, mint a vb-n általában, azzal Uruguay kiveri őket. Ez tévedés volt, Hollandia semmivel nem mutatott többet, mint korábban, mégis legyőzte – és tegyük hozzá, jogosan – ellenfelét.



És ha már meglepően alacsony színvonal. Ez bizony a hollandok vétke is, mert egy hagyományos németalföldi ars poeticát valló válogatottnak igazi csemege lett volna egy 50 százalék körül passzoló ellenfél. Sneijderék viszont nem használták ki, hogy Uruguay minden második-másfeledik passzát juttatja célba, ők is gyengén passzoltak, így alig alakult ki folyamatos játék. Nem szép, amit a hollandok csinálnak, felmondhatnák ugyanezt a leckét sokkal meggyőzőbben, több szurkolót szerezve is, de érthető módon magasról tesznek rá, mit gondolnak róluk, mikor éppen világbajnoki döntőre készülnek.

Még nincs késő semmihez. Van még hátra egy fontos meccs, ahol ha úgy fognak játszani, ahogy tudnak, senki nem fogja elvitatni, hogy jogosan szerezték meg első világbajnoki címüket. De azzal, amit eddig mutattak, csak akkor van esélyük, ha a futballtörténelem visszafizetős kedvében lesz. A németek már visszavágtak 66-ért Angliának, 86-ért Argentínának, a hollandok meg a braziloknak 94-ért, és most itt a lehetőség, hogy megfordítsák a 78-as 74-es döntőt: akkor jobb csapatuk volt, de  kikaptak, most bárki jön is a másik ágról, esélyes lesz Hollandia ellen.

A Clockwork Orange nagyon találó cím, de sajnos nem én jöttem rá, hanem a zindexes kolléga.

UPDATE! Heinrich túrt elő egy érdekes adatot, amit még helyénvalónak érzek megosztani itt a poszt végén: Only 53% of Holland’s passes have been in the opposition half at the tournament, the lowest of any team (vagyishogy a holland passzok mindössze 53%-a jelenkezett az ellenfél térfelén, ezt a mutatót minden más csapat felülmúlta).

Pedig nem mondható, hogy nehéz ellenfeleken keresztül jutottak el idáig. Vajon az any team magába foglalja Görögországot és Észak-Koreát is? Mert akkor csúnya csak igazán.

255 komment

Címkék: vb 2010

A bejegyzés trackback címe:

https://nst.blog.hu/api/trackback/id/tr262135705

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2010.07.07. 12:32:30

Milyen a rendes a Benito sporttárs, hogy csak a kedvemért revideálta magát és áthúzta azt az oda nem illő mondatrészt. :)

acdcisti 2010.07.07. 12:35:53

@_benito: az nem hetvennyolcas hanem hetvennégyes akar lenni.

danesdzsu2 2010.07.07. 12:37:09

Nekem ez túl savanyú, Hollandiának annyi helye van a döntőben, mint a franciáknak a VB-n.

volankombi 2010.07.07. 12:37:53

Egyáltalán nem értek egyet ezzel a folyamatos hollandfikázással még úgy is, hogy nagyon szorítottam az uruknak, és mekkora lett volna már egy 3-3.
Nem nagyon írja le senki, hogy hát végre egy egységes holland csapat, ahol nincsenek egymást utáló sztárok meg egymást utáló bőrszínek, ahol mindenki a sikerért dolgozik. Lehet, hogy sztárátlagban nem olyan ütősek, mint a 70-es évek vagy a 88-as EB csapata, de azért pl. Sneijderre és Robbenre nagypapa korunkban is emlékezni fogunk, és a csapatszellem tényleg példás. Mentálisan kinyírták a hisztis brazilokat, végigküzdötték az Uruguay elleni meccset, előtte pedig nem adtak ki többet, mint amennyi kellett, ez igazán ne legyen már probléma. Én nekik szurkolok a döntőben, akárki lesz is az ellenfél.

istenhátmögött 2010.07.07. 12:41:03

pedig egyszeru az egesz, a globalis felmelegedes miatt a nemetek jatszanak ugy mint a hollandok es a hollandok meg ugy mint a nemetek, ha ennyi es kesz

bz249 2010.07.07. 12:41:56

74-ben volt az a nemet-holland

hacsak a 78-as gyoztes Argentina valami titkos uton megis dontobe kerult

Beyonder 2010.07.07. 12:45:24

@volankombi: "nincsenek egymást utáló sztárok meg egymást utáló bőrszínek"

Ja, hát így könnyű, hogy kihipózták a csapatot. :D

Neil Blender 2010.07.07. 12:47:39

Alapvetoen a hollandfikazasnak szerintem az az oka, hogy a korabbi vilagversenyeken a parttatlan szurkolo is totalis tamadofutballt latott toluk, ami nagyon szimpatikus (kiveve persze ha vki olasz fan).

Ez a csapat nem brillirozik, nem lo konnyeden 4et, a csatarteljesitmeny egy VB dontoshoz merten 0, nincs otlet csak brusztolas,brusztolas hatan. Ez egy egyszeru, hollandokkal nem kulonosebben szimpatizalo szurkolonak szimplan nem jon be.

A cikk elso gondolatai jartak nekem is a fejemben, egy vilagsztarokkal nem tul jol allo, de azert kepessegekben kivalo csapat jutott most a dontobe, aki 3szor akkora taktikai fegyelemmel jatszik mint a korabbi egyuttesek, viszont harmadannyira is szorakoztato. Es azt se felejtsuk hogy a kocsogvalogatott orokos cskja is ebben a narancs szinu mezben amokfut a palyan.

Nekem raadasul azert is unszimpatikusak mert egy holland cegnel dolgozom es a kollegak szarnak a melora es mindent kibaszottul nekem kell megcsinalni :)

donnelly · http://nst.blog.hu 2010.07.07. 12:49:24

@_benito: "De Zeeuw, szegény, megélte azt, ami az egyik legrosszabb helyzet: tudja, hogy a vakparaszt ollózni fog, tudja, hogy máshogy nincs esélye blokkolni, csak ha elfejeli a labdát, és tudja, hogy a paraszt nem fogja visszahúzni a lábát. Becsukta a szemét, elfejelte, és benyelte a büntetést. Vivát, medált neki! "

Kb. ilyen érzés a tojásfociban, amikor az irányító látja a szabad elkapót meg a 130 kilójával rárontó defensive endet, és nem fossa össze magát, hanem elhajítja a lasztit, és benyeli az ütközést. Aztán vagy eszméleténél marad vagy nem...

Shikaka 2010.07.07. 12:51:39

"Nem szép, amit a hollandok csinálnak, felmondhatnák ugyanezt a leckét sokkal meggyőzőbben, több szurkolót szerezve is"

én azt hiszem ennél 'rosszabb' a helyzet szurkoló szempontból.

Vannak olyan emberek (pl. én) akiknek a holland gárda azért volt szimpatikus, mert minden tornán volt egy-két emlékezetes produkció. Támadófoci, látványos játék.

Na most, ezeket az embereket ez elijesztette, úgyhogy nem hogy szurkolókat szereztek, de szimpatzánsokat vesztettek.

popp · http://koncertblog.com/ 2010.07.07. 12:53:53

@_benito: Remélem nem kerül sor a '74-es döntő visszavágójára. A hollandok meg ha nem is szépen, de legalább megérdemelten járnak ott,ahol.

rio.pete 2010.07.07. 12:54:48

én se értek egyet a hollandok fikázásával. nem játszottak rosszul. a faragó által elültetett bogár, mely szerint cacéres rosszul játszott, egyszerüen nem igaz. rengetegszer ment fel a szélen, és rendre vissza is ért. többet mutatott mint a másik vébéújonc gyerek...

Dr. Remus Moody 2010.07.07. 12:55:44

Az egy kicsit erős, hogy az lesz az esélyes aki a német-spanyolról továbbjut. Itt már nincsenek esélyesek, nincsenek tiszta favoritok, itt morál van meg pillanatnyi forma, meg egyéni villanások, néha lenézés, néha félelem a góltól/másik csapattól/kieséstől. Ha Schweiniék elbízzák magukat és a spanyolok jutnak tovább a 200 passzos bekkelős focijukkal nagyon szomorú leszek.

Mondjuk inkább úgy, hogy bárkivel is kerül össze a holland válogatott, méltó ellenfélnek ígérkezik...

pote · http://nst.blog.hu/ 2010.07.07. 12:55:44

@donnelly:
vagy egy klicskó elleni meccs
abban is benne van a pofon :)

Neil Blender 2010.07.07. 12:59:32

@Dr. Remus Moody: 200 passzos foci még rendben van spanyol részről.

De bekkelős? LOL

grizligeza 2010.07.07. 13:02:02

valaki tényleg mondja már el nekem, hogy van bommel kinek a kije (az apóson kívül), hogy ennyire nem büntetik a bírók?! hihetetlen, mit meg nem tehet a pályán.

bz249 2010.07.07. 13:02:37

@Neil Blender: eleg sok felekeppen lehet bekkelni. Az olaszok ugyanezt a sajat kapujukhoz 30 meterrel kozelebb csinaltak.

Egyebkent egy nagyon hatekony vedekezo taktika biztonsagi passzokat nyomni orrverzesig.

pavel88 2010.07.07. 13:06:20

Most őszintén! Ki mit vár Hollandiától? Rúgtak12 gólt 6 meccsen, megvertek mindenkit akit odasodort a szél! És a selejtezőkről (+bari meccsek) nem is beszélve! Mi kell még? Kicsit táncoltassa Kuyt a nyelvével, majd Sneijder a pöcsével passzoljon Robbenhez, aki befingja a labdát? Ezeken az embereken akkora nyomás van, mint tán csak a spanyolokon! Mondjuk van Bumm el - en ez meg is látszik...:))

Althedokan 2010.07.07. 13:08:01

nem értek egyet azzal, hogy ha valaki tud jól és még szépen is focizni akkor elfogadható, hogy ha nem vele egyenrangú ellenféllel kerül szembe akkor ugyanolyan fostalicska módon játszik, mint az ellen. És egy, max. két talált góllal végigalibizi a meccset. Akkor sem ha ez esetleg elég lehet a győzelemhez. Tessék rendesen megverni az oda nem illő csapatokat!

Szerintem egyébként nem jó szó hogy "megérdemelt" vagy "nem megérdemelt" a döntőben létük. Sajnálom, hogy most ilyen antipatikus ez a válogatott. Mindig is nagyon szerettem a hollandokat, de nagyon nem tetszik, amit ezen a vb-n csinálnak. Van Persietől kiráz a hideg. Nem is értem mit keres a csapatban még mindig. Van Bommel meg a bírók nyalásával elkerüli a meccsenkénti 3 sárgalapot, amit a belépéseiért, műeséseiért, és egyéb gusztustalanságaiért érdemelne... Tegnap is úgy jutottak tovább a hollandok, hogy megadtak nekik két érvénytelen gólt és nem adtak meg egy 11-est Uruguaynak, arról nem is beszélve, hogy Van Bommel is már a meccs felénél lemehetett volna zuhanyozni... Ez az ami miatt most nagyon nem örülök annak, hogy itt vannak a döntőben, szemben egy nagyon szimpatikus, küzdő, és játékintelligenciával rendelkező Uruguayjal, aki játszhat a negyedik helyért... Nem mintha bármelyik másik ágról érkező csapat ellen esélye lenne a döntőben Uruguaynak, de szerintem ha valaki, akkor ők megérdemelték volna. Ahogy a másik ágon is azt érzem, hogy ha valaki akkor Németország érdemelné meg, és ennek nagyon nem örülnék. De sajnos a spanyolokkal kapcsolatban ugyanazt érzem, mint Hollandiával... Ők sem a vb-győztes formát mutatják...

@rio.pete: amúgy Caceres nem holland, vagy csak összeolvastam a kommentedet?

HosCincer 2010.07.07. 13:08:37

@Neil Blender: "Es azt se felejtsuk hogy a kocsogvalogatott orokos cskja is ebben a narancs szinu mezben amokfut a palyan" igaz, de nélküle nem tartana itt ez a csapat, bármannyire szomorú is ez.

Nem szép foci de eredményes és holland szempontból a lőtéri kutyát sem fogja érdekelni a szépség ha a vb trófeát majd Amszterdamban lengetik.

Piiii 2010.07.07. 13:10:32

hát azért nemcsak elsült a kapanyél...ebben az évben már másodszor...azért tud valamit

www.nemzetisport.hu/foci_vb_2010/video-giovanni-van-bronckhorst-rutinmunkat-vegzett-az-elodonton-2036058

horas 2010.07.07. 13:11:49

@volankombi:
Az azért szerinte túlzás,hogy mentálisan kinyírták a brazilokat,találtak egy gólt,arról ők szerintem nem tehetnek,hogy a brazilok ettől teljesen megzavarodtak...

Amúgy a brazilok elleni mecsen télleg kajak mázlijuk volt,amúgy meg egy tipikus nyerő gépezet ez a holland csapat.Semmit nem csinálnak csak megnyerik a meccset.

Mindenesetre a döntőben,nehéz dolguk lesz,nehezen hiszem,hogy úgy elkényelmesedne bármelyik csapat is mint a brazilok,és kevés lesz ez az eddig nyújtott létminimum is mert nem Szlovákia és Uruguay lesz az ellenfél.Van bommel nem lehet világbajnok,és szerintem nem is lesz az.

Althedokan 2010.07.07. 13:12:19

@bz249: ezért is kell különbséget tenni a kettő között!

a bekkelés = backelés, a spanyolokra ez semmiképpen nem mondható! az olaszok játéka is régen volt igazán olyan. most már ők sem tudnak bekkelni egész meccsen. Spanyolország játéka az ellen közelében való passzolgatásos kivárós foci, ami arra épül, hogy valaki egyszer csak jó helyre fut és megkapja a labdát, onnantól pedig mindenképpen életveszélyes! Erre azt mondani hogy bekkelés... Ez egy támadó felfogás, a védelem mozgatása, és feltörése az erre alkalmas időben és helyen.

Althedokan 2010.07.07. 13:14:13

@HosCincer: hát azért nem tartana itt ez a csapat, ha őt mindig kiállítanák, amikor megérdemli...

én például fogok foglalkozni ezzel akkor is ha Amsterdamban lengetik a kupát, mert nem érzem helyén valónak!

szferi 2010.07.07. 13:18:03

@Althedokan: a hollandok játéka cseppet sem szerethető, de uruguayé mitől az? 8 játékos felszántja a pályát, rombol kegyetlenül, elől ténfereg egy magányos csatár, köztük meg _egy_ játékos akitől várni lehet valami kreatív megmozdulást. amíg nem került forlánhoz a labda, garantáltan nem történt semmi említésre méltó, és nem csak tegnap.

Mala Suerte 2010.07.07. 13:23:06

Én megértem, hogy az ínyencek kikezdik a hollandokat, de nagyon remélem, ha ne adj' Isten a spanyol válogatott menne ma tovább, minimum hasonló megítélésben részesül majd (a korrektség jegyében).

Mala Suerte 2010.07.07. 13:25:24

@matthe07: [Mármint ha ugyanazt mutatja, amit eddig.]

Kettészakad a pálya középen jön fel a víz 2010.07.07. 13:27:56

Ha kell a németeknek is hajlandó vagyok szurkolni csak az a Hollandia ne nyerjen könyörgöm.
fanperszifanbommelrobben ááááááááá de gusztustalan arrogáns brigád. A román szlovák francia hármas ellen tudnék nekik szorítani. Holland ezüstöt.
Este meg hajrá spanyolok egy üveg JD a tét!
Igen még azt is beáldoznám a németalföldi ezüstért.

vorpex 2010.07.07. 13:28:04

Ha a hollandok megnyerik a döntőt lehet csinálok egy videót a YouTube-ra bemutatva a hollandok nagy menetelését. Hogy mit is látnánk?

1. Dánia ellen két hatalmas potyagólt szereztek, egyébként szart sem mutattak. És ha nincs az a két potya? Akkor egy ötlettelen, antifocit játszó együttest látnánk.

2. Japán ellen újabb potya, újra ugyanaz az ötlettelen, semmilyen, szürke játék (ami a legtöbb hollandszurkernél = "mentálisan nagyon jók, igazi csapatként játszanak") Köszönjék meg a japán kapus lepkéjének a dolgot.

3. Kamerun elleni meccsben hiba nem volt, de tétje sem nagyon.

4. Szlovákia ellen egy unalmas meccsen győztek, ahol egyáltalán nem voltak jók a hollandok, 1-0 után beálltak bekkelni. Könyörgöm a szlovákok ellen!!!

5. Brazília ellen türelmesen kivárták, hogy az ellenfél megverje saját magát. Úgy hogy az első félidőben a hollandok mintha egy másik meccset játszottak volna. Folyamatosan védekező Robben, hatalmas brazil helyzetek. Ja és a sokat emlegetett csapategység, meg mentalitás: hol voltak fejben a hollandok annál az ominózus Robben szögletnél? Azt se tudták ki-mit csinál és hol van. A második holland gólon kívül nem csináltak semmit sem a hollandok, 2-1-nél még a 3 támadó vs. 1 kapus különmeccset sem tudták megnyerni a most döntős sztárok. Tehetség, koncentráció meg megy a kukába... Nem beszélve a bírói teljesítményről, Van Bommel-ről, aki hogy-hogy még nem kapott pirosat az eddigi meccseken? Marco Materazzi méltó tanítványa...

Plussz Van Persie meg Robben...A zsenik. Nagyképű, arrogáns, önző bohócok.

6. Uruguay ellen 3 gól, mindegyiket 3 bírói hiba előzte meg. Köszönjük mákos banda.

Úgy indultam neki a VB-nek, hogy még szorítani is tudnék a hollandoknak, de ebből a köcsögválogatottból nem kérek.

És ne jöjjön senki se azzal, hogy de hisz döntősök. Ennyi mákkal, alattomossággal, bírói tévedéssel én meg a veresegyházi asszonykórus is ott lenne, mégse jutna senkinek se az eszébe azt mondani, hogy milyen jó válogatottunk van.

danesdzsu2 2010.07.07. 13:28:37

@imici77: Kicsit sárga, kicsit savanyú, de van akinek jó így is:)

balu11 2010.07.07. 13:30:54

az egyik legigazságtalanabb cikk, amit valaha olvastam itt

"döntőbe jutott, amit óriási szerencséjének, az ellenfelek szerényebb játéktudásának, és néhány egyéni villanásnak köszönhetett"

tehát a holland döntő oka:
elsősorban - a szerencse
másodsorban - az ellenfelek (pl. Brazília) gyengébb játéktudása
és a sor végén megemlítve, hogyazértmégis - néhány hisztis önző pojáca elsült kapanyele, egyéb villanásai

az egy dolog, h szerintem (holland-drukkerként) ez nem igaz, de azt gondolom, az ilyen fajta csúsztatás akkor is zavarna, ha nem az én kedvenc csapatom ellen szólna, akik éppenséggel minden egyes ellenfelüket megverték, akik eléjük állt a VB-cím felé vezető úton

balu11 2010.07.07. 13:31:55

@vorpex: vedd be a gyógyszert, feküdj le, elmúlik

Kettészakad a pálya középen jön fel a víz 2010.07.07. 13:32:22

@vorpex:
Köszönöm hogy van aki bővebben is kifejti.
Pusztuljanak!

CYHMK · http://bukottfocistak.blog.hu/ 2010.07.07. 13:33:03

"A Clockwork Orange nagyon találó cím, de sajnos nem én jöttem rá, hanem a zindexes kolléga."

a zindexes kolléga olvas akkor guardiant.

Dr. Ötker a belvárosi orvos 2010.07.07. 13:35:32

Nagyon sokan vannak itt olyanok, akiknek kicsi a faszuk, nem kúrnak az asszonnyal, vagy valami egyéb frusztrációjuk van.
Ez futball, gólra játszák, amiről ti beszéltek, az szertorna, ott kell pontozni a gyakorlat végrehajtását. Ja meg biztos csak a szerencse, Vénusz, Uránusz együtt állás, meg pár vajákos asszony rohadt ármánykodása miatt döntös Hollandia. Apátok kaszát. Egyébként remélem a németek szarrá gyalulják a spanyolokat, szép szögletes focival.
HAJRÁ HOLLANDIA

Althedokan 2010.07.07. 13:35:41

@imici77: csak ha túlérik, akkor piros lesz:D:D:D vagy vérnarancs lesz belőle, mindegy...

morphine · http://designpumpa.blog.hu/ 2010.07.07. 13:36:01

Én egy kicsit méltatlannak érzem a hollandok bántását a tegnapi meccsért. Láttam, hogy vettek el paraguaytól gólt olyanért, mint ami mellett Schneiderét megadták, illetve vBommel is kaphatott volna korábban sárgát, de lássuk be: két bíró két meccse közt szokott ekkora különbség lenni, láttunk már ennél csúnyábbat is a vébén. És azt is láttam, hogy az oranje nagyon is tudatosan győzelemre, lehetőleg magabiztos, több gólos győzelemre játszott, egységesen, közösen dolgozva. Igen, nem látunk szép megoldásokat tőlük, de ha őszinték akarunk lenni olyat ezen a vb-n viszonylag keveset látunk amúgy is (ráadásul a többségét a németektől), tehát ezzel sem lógnak ki. Plusz megverték a brazilokat, méghozzá úgy, hogy szerintem nagyon is tudatosan, egységesen, egész csapatként mentek direkt az idegeikre. (Zidanehoz is kellett Materatzzi.....)

Én büszke vagyok rájuk, hogy le tudják rázni az évtizedes átkukat. Ahogy a spanyolok is megteszik, szintén csúnyán játszva. Ilyen ez a világ, nem mindig a megszokott mederben folynak a dolgok, azt a több százezer hollandot, aki a világon mindenhol extázisban ünnepel semennyire sem érdekli, hogy akkor most hol is van a vanBasten csapatától két éve látott firmányosság, annak örül, hogy sehol sincs a vanBasten csapatától két éve látott összeomlás, hanem ott vannak a döntőben. Szép ez tőlük, megérdemlik, úgy ez a konkrét csapat, mint a futballkultúrájuk és történelmük.

(((Csak hármas zárójelben: a mindig a szépre emlékező úri közönség hajlandó elfelejteni, hogy a hollandok sosem álltak rosszul VB/EB mecceken elkövetett türhőségek számával. Gullit, Kluivert, Bergkamp, mind hagyot hátra csúnya momentumot is. Ez van, náluk úgy tűnik ez is a foci része - aki szereti őket ezt is szeretni kell)))

vorpex 2010.07.07. 13:36:41

@balu11: az érvekkel nem rendelkező vitapartnerek stratégiájának receptje: a tények figyelmen kívül hagyása, a vitapartner ellehetetlenítése

Köszi, balu! 4 év múlva rád szavazok köcsögpolitikusnak jó lennél!

gibson 2010.07.07. 13:36:56

Nagyon csalódott vagyok a tegnapi meccs után, egyrészt mert az uruknak szurkoltam, másrészt meg mert 3-3-as végeredmény esetén /rendes játékidő/ kétszázezret nyertem volna a kétezer forintos tétemmel. Annyira kevésen múlt... Na mindegy, ilyen a foci, mostantól hajrá spanyolok!

HosCincer 2010.07.07. 13:37:10

@vorpex: és mindezt egyszuszra mi? grat! csak legközelebb arra figyelj, hogy a mennyiség ne menjen a minőség rovására! :)

horas 2010.07.07. 13:40:42

@vorpex:
Hát én ennyi szót nem akartam rájuk pazarolni,én holland summázásom:
Egyetlen egy fegyverténye van ennek a holland csapatnak az a brazilok legyőzése.
De azt is,hogy sikerült,könyörgöm.
Én már régóta nyomatom ezt a szar dumát,de beértett:
Ez a VB úgy szar ahogy van.
Jó lesz már ha vége lesz,több fantáziát látok az Inter Amerikai edzőtáborában mint ebben a lengyel-piacos VB-ben.

pavel88 2010.07.07. 13:40:45

Vorpex, annyi mindent írtál, hogy abból 2 jutyúbós vidi is kikerülne! :P

pakesz (törölt) 2010.07.07. 13:41:35

"De Zeeuw, szegény, megélte azt, ami az egyik legrosszabb helyzet: tudja, hogy a vakparaszt ollózni fog, tudja, hogy máshogy nincs esélye blokkolni, csak ha elfejeli a labdát, és tudja, hogy a paraszt nem fogja visszahúzni a lábát. Becsukta a szemét, elfejelte, és benyelte a büntetést. Vivát, medált neki!"

ha tudta volna odarakta volna a kezet, elvegre az onvedelem lett volna
amugy nagyon csodalkoztam miert nem rakta ki a kezet, ha egyszer csak a fejet vedte volna

Althedokan 2010.07.07. 13:44:09

@balu11: először is, nem rangsor volt, hanem felsorolás, és el sem vitathatod, hogy az első kettőre is nagyon szüksége volt hollandiának. Ha azok nem lettek volna, akkor nem "verték" volna meg az összes szembejövő ellenfelet. De milyen szép is egy ilyen szép sorozatot a vb döntőben megtörni. Jellemző lesz Hollandiára.

@Dr. Ötker a belvárosi orvos: köszönjük az értelmes hozzászólást, a futtbalt elvileg érvényes gólra játszák. Ennyi. Itt már bukott volna a csapatod, bár ezzel nem lenne egyedül ezen a vb-n (videóbírót ide!)

vorpex 2010.07.07. 13:44:09

@Dr. Ötker a belvárosi orvos:

Unalmas ismételgetni, hogy a focit gólra játszák, vagy ha ez a mantránk, akkor tegyük azt is hozzá, hogy azonban az eredmény nem mindig azt tükrözi, hogy ki volt a jobb. Lásd Magyarország-Németország, 1954. Vagy a mostani VB-ről Spanyolország-Svájc, ahol a svajciak úgy nyertek 1 gólalla (szabálytalannal tegyük hozzá) hogy 11 emberrel védekeztek a meccs 90%-án át mert egyébként nem tudtak mást csinálni. A fociban nem mindig a jobb nyer.

Hogy megítéld ki a jobb nem csak az eredményt kell figyelembe venni, hanem a meccs egész képét. Még jobb ítéletet mondhatsz ha több meccs alapján teszed ezt. Ez alapján a hollandok egyáltalán nem jók! De legalább szimpatikusan lennének nem jók!

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2010.07.07. 13:48:46

Lehet, hogy a döntő után kellene idéznem, de szerintem már most is aktuális. Hegyi Iván írta 1994-ben a Sport Évkönyvbe a következőket:

"Miről mi marad meg... A világ régebben nem a csapatkapitány lelátói lecserélésére, valamint a közönségnek és a sajtónak az edző ellen vívott háborújára emlékezett a brazilokkal kapcsolatban, hanem azokra a gálaműsorokra, amelyet - hogy most már 1970-et ne is említsük - a "sikertelen" '74-es, '78-as, '82-es és '86-os válogatott rendezett. (Az1990-es együttest senki nem idézi fel, mert az akkori kapitány Sebastiao Lazaroni próbálta először európaivá gyúrni a brazilok játékát.) A húsz évvel korábbi világbajnokságon Brazíliának olyan labdaművészei voltak, mint Nelinho, Ze Maria (ez eddig két jobbhátvéd...), továbbá Luis Perreira, Francisco Marinho, Rivellino, Jairzinho, Dirceu. Aztán 1978-ban Rivellino és Dirceu mellett Zico is szerepelt a középpályás sorban (micsoda trió, istenem...) és játszott még Amaral, Oscar, Edinho, Cerezo. Az 1982-es mégiscsak lenyűgöző volt: hátul Oscar, Luisinho, Junior, középen Cerezo, Falcao, Socrates, Zico, elöl Eder... Majd 1986-ban - Socrates, Zico, Edinho mellett - pályára lépett (mit lépett: táncolt!) Josimar, Julio Cesar, Branco, Careca. Az aranyérmet elhódítaniuk ugyan nem sikerült, de mindahányan meghódították valamennyiünk szívét...

Mára maradt "három és fél" táncművész: Branco, Leonardo, Romario és (talán-talán) Bebeto. Négyen egyszerre azonban egyszer sem kerültek csapatba a vb-n, hiszen Branco csak azután játszott, hogy az amerikai Ramost leütő Leonardót eltiltották. A többiek? Ha összeállítanánk minden idők legkiválóbb brazil válogatottjait, akkor némelyikük beférne a hatodik-hetedik csapatba. A futball rémes igazságtalansága, hogy Zico nem volt világbajnok, de Rai igen, Dirceu nem, de Dunga igen, Marinho nem, de Mazinho igen.

A döntő hosszabbításának második felében bejött egy Viola nevű zsonglőr. A 0-0-tól meggyötörten akkor kezdtem újra hinni benne, hogy visszatér még az az idő Brazíliában, amikor kinyílnak majd a violák... Mert igaz, Brazília 1994-ben (immár negyedszer) világbajnokságot nyert.

De vesztett a világ."

bakító 2010.07.07. 13:52:52

Bocs benito, de ez a VB leggyengébb és legelfogultabb posztja.
Ha komolyan gondolod, akkor jobb lett volna ha egy kevésbé ellenszurker jegyzi ezt a posztot, ha pedig csak közönség kedvenc akartál lenni, akkor az eléggé megvetendő. Politikusi pályán a helyed.

Én istenuccse kedvelem a ezt a spanyol válogatottat, a németeket pedig szép fokozatosan megkedveltem, de ez az öngerjesztő holland gyűlölet arra sarkal, hogy a döntőben az oranjénak szurkoljak. Borzasztóan sérti az igazságérzetem ez a csaholás ami itt folyik.

Én elismerem az uruk teljesítményét, de ha elvonatkoztatunk a körülményektől (esélyes csapat, kis ország és egyéb badarságok), egyáltalán nem érdemeltek győzelmet tegnap. Ha 3-1-nél nem idétlenkednek a hollandok, akkor nagyon csúnyán elrakhatták volna az urukat.

Érdekes, hogy a célfocit játszó 200 milló embert képviselő brazilokat mindenki körbenyálazta, de ha ugyanezt egy 15 milliós ország válogatottja játssza, az megvetendő és gyűlölendő.

Mija fene folyik itt?

pavel88 2010.07.07. 13:54:16

@Csöncsön: Ez elég szomorú! Mármint, hogy már Te is ezt a Mészöly-Mezey féle szarságot lököd!

01020304 2010.07.07. 13:57:05

"És ha már meglepően alacsony színvonal. Ez bizony a hollandok vétke is,..."
- Na nehogymá' a 100%-os csapat tehessen arról, hogy az ellenfelek csapnivalóan fociztak!

"Nem szép, amit a hollandok csinálnak, felmondhatnák ugyanezt a leckét sokkal meggyőzőbben,"
- Ezt a játékot gólokra játszák. Ha neked szép játék kell, menj műkorcsolyát nézni.

Nem a Hollandokat kellene szidni, hanem a kutyaütő csigazabálókat, a tésztazabálókat, délutáni teázó urifiúkat, meg a portugálokat. Ezek VALÓBAN rosszul teljesítettek. Míg a Hollandok veretlenek.

vorpex 2010.07.07. 13:58:17

Miért van az, hogy az összes holland drukker csak azt hajlandó ismételgetni, hogy: "De hát döntősök, de hát döntősök!" Könyörgöm, hogyan? Miért nem vesszük figyelembe, hogy hogyan jutottak el odáig? Mintha, amikor az MKP megnyerte a választásokat akkor csak erre emlékeznénk, arra nem, hogy azt csalással tették. Ezzel nem azt mondom, hogy a hollandok csalás miatt vannak a döntőben, hanem azt, hogy szar focival. Egy lényeges dolog, ami árnyékolja a képet elég jelentősen.

bakító 2010.07.07. 13:58:44

@Csöncsön: Hehe, hát ez kiváló!
Ugye, nem akar az NST Hegyi Iván szintre süllyedni?

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2010.07.07. 13:59:30

@Strigo a divatdrukker:

Ez tényleg jó!

Nekem a Handball oszlop tetszik legjobban. (Pedig tegnap a 94. percben le se fújták ott azt a 16-os előtti kezezést.)

montipájton 2010.07.07. 13:59:54

@bakító: A brazil és a holland "célfoci" közt volt némi különbség, konkrétan az első félidőben úgy egy osztálynyi.
Nem kell egyetérteni a fanyalgásokkal, szurkolni meg természetesen lehet a hollandoknak, de amikor a brazilok támadni akartak, még extraklasszis csatár nélkül is szinte füstölt olykor a játékuk, a hollandok meg tegnap 0-0-nál és 1-1-nél tanácstalanul passzolgattak. Ez a különbség.
Ettől még nem érdemtelemül vannak ott ahol, 6 győzelem az 6 győzelem, de elájulni ne kelljen már Sneijder + 10 iparos játékától. Ízlések, pofonok.

BISMARCK 2010.07.07. 14:00:20

Én 88ótak szurkolok a hollandoknak. Idáig nagyszerű futballistákkal, szép játékkal állandóan kiestek, hol így, hol úgy. Nem igazán érdekel, hogy hogyan jutottak el idáig, csak nyerjenek és kész.
Sajnos a sors igazságtalan. Van Basten, Bergkamp, Koeman, Davids, Seedorf, nem lett világbajnok, pedig helyük lett volna ott.
Ez van.

Althedokan 2010.07.07. 14:00:21

@bakító: micsoda baromság az hogy elvonatkoztatunk a körülményektől??? Egyébként ugyanannyira érdemeltek győzelmet tegnap, mint a hollandok, csak ők kaptak némi bírói segítséget, ennyi történt. Két ugyanolyan erős játékot mutató (bár kereteiben nem ugyanolyan erős) csapat csapott össze, amiből az egyik jött ki jobban, szerencsével.

imici77 · http://www.megujulasfc.blogspot.com 2010.07.07. 14:00:54

azt a holland csapatot még az a görög is oktatta volna. kb ideig fog elfajulni a beszélgetés.

jimbo1 2010.07.07. 14:01:02

@vorpex: szerintem a braziloknak szurkoltál, és nem bírja megemészteni a kicsi lelked, hogy jól elverték őket a narancssárga istenek ;D

United82 2010.07.07. 14:03:40

én mint totálisan semleges emberke a holland témában értetlenül állok...
100%os teljesítménnyel a döntőbe, 2év veretlenül és akkor..nem érdemlik meg...
hát ha nem ők akkor kik?

vorpex 2010.07.07. 14:04:30

@jimbo1: becsülettel elismerem, hogy 12 éves korom óta brazil drukker vagyok.

Ellenben ez még mindig nem cáfolja a tényeket, a Dánia, Japán, Kamerun, Szlovákia, Brazília - első félidő elleni szar focit.

És tényleg nehezen bírom megemészteni, de ha igazságos akarok lenni, akkor az a brazil válogatott, akik ennyitől összeesnek nem érdemelnek aranyat.

Hollandok sem, de ők más miatt.

bakító 2010.07.07. 14:04:31

@Althedokan: Olvas, szövegért, válaszol...

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2010.07.07. 14:06:21

@bakító:

A tartalomra reagálj, ne a személyre, aki mondja. Én pontosan ugyanazt látom most a hollandoknál, amit anno a braziloknál lehetett látni: hiányoznak azok a játékosok, akik miatt az ember leül megnézni egy meccset.

smartdrive 2010.07.07. 14:06:35

@vorpex: "Brazília ellen türelmesen kivárták, hogy az ellenfél megverje saját magát."

ezt kellett volna csinálnia mindenkinek, és akkor Brazília soha nem nyert volna még meccset

jimbo1 2010.07.07. 14:06:54

@vorpex: a hollandok 6 meccs alatt egyszer sem estek össze. Egyenletes, megbízható teljesítmény, jól játszó sztárok, ötletes játék, közönségszórakoztató örömfoci. Emiatt érdemlik meg teljesen a döntőt.

pavel88 2010.07.07. 14:07:42

@Csöncsön: Szerintem pl. Robbenért igenis érdemes meccset nézni! A Realban is élményszámba ment!

bakító 2010.07.07. 14:07:46

@vorpex: Akartam írni egy hosszabb választ erre, de rájöttem hogy fölösleges. Biztos csak én emlékszem az É-Korea, Portugália elleni meccsekre, a duble hand gólra, és a mentális összeomlásra. De amúgy a brazilok tényleg egy szuper csapat volt, csak a hollandok lemákolták őket.

ÁÁÁÁÁ...

Althedokan 2010.07.07. 14:08:20

@arphetamin: senki nem mondta, hogy rosszul teljesítettek, csak szimplán nem jól fociznak. És mivel ez a poszt a hollandokról szól, nem fogunk az említésre sem méltó franciákról meg olaszokról beszélni...
azt se mondta senki hogy a hollandok tehetnek a többiek focizni nem tudásáról, pusztán arról van szó, hogy a vb színvonalán ők sem javítottak semmit.
Egyébként én minden egyes világ, vagy európai szintű eseményen szurkolok a hollandoknak, és még az se zavarna, hogy most nem annyira szemet gyönyörködtető a játékuk. Nem kell mindig az, csak lenne valami látható cél, és tudás, valamint focizni akarás. Ami zavar, hogy céltalanul semmit téve alibi játékkal jutnak tovább, vagy ha nem akkor a bíró dob rajtuk egyet-kettőt... és ez szerintem gusztustalan, amitől nincs kedvem most nekik szurkolni. Ennél jóval többet vártam tőlük, és egy hatalmas csalódás amit kaptam.

r_magpie 2010.07.07. 14:10:54

A hollandok döntőbe jutása teljesen rendben van. Eddig mind a 6 velük szembejövő csapatot megverték. Pont.

Arról lehet beszélni, hogy nézhetetlen a játékuk, hogy mennyivel több lenne bennük, hogy Robben dobálja magát, hogy vBommel egy állat, és hogy mindez milyen szar nekünk, nézőknek. De, hogy megérdemlik-e, arról felesleges vitát nyitni. Szerintem.

bakító 2010.07.07. 14:11:09

@Csöncsön: Bocs Csöncsön, de éppen azt akartam jelezni milyen kiváló görbetükör ez a Hegyi Iván féle nyavalygás a Romario Bebeto féle brazil válogatottról.

Sajnos ugyanezt a szánalmas nyekergést érzem most itt is a hollandokkal kapcsolatban.

t.o.d. 2010.07.07. 14:11:17

Én sem látom, miért olyan egyértelmű az, hogy Hollandia nem való a döntőbe... 100%-kal lehozták a selejtezőcsoportot, a döntőig minden meccsüket rendes játékidőben nyerték, köztük a brazil meccset. Hogy nem ők domináltak néha? Hogy közel voltak az egyenlítéshez az ellenfelek? Hm. Ezzel az erővel a németek vagy az olaszok minden sikere érdemtelen. Pedig nem volt az. Ezt a játékot már rég nem a szépség iránti igény mozgatja, hanem a céltudatosság, abban pedig (talán...) Cruyffék fölé nőhet ez a talán kevesebbre tartott és hivatott társaság. Ha egyvalami miatt ellendrukkerük vagyok, az az, hogy az összes korábbi holland türhő csinált néha szép és szimpatikus dolgokat, de a mostani ügyeletes főköcsög MvB annyira az alja, hogy nem szeretném ha valaki aranyérmet akasztana a nyakába.

Althedokan 2010.07.07. 14:11:41

@jimbo1: hogy mi?
@bakító: várom az értelmes választ, ha már a fent említett folyamat végére értél...

Neil Blender 2010.07.07. 14:11:58

@HosCincer: Nyilvan nelkule gyengebbek lennenek a hollandok de a vilag joizlesu felenek kedveert megtehetnek azt a szivesseget hogy jegelik ezt a hentest :)

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2010.07.07. 14:12:18

@pavel88:

Robben egy nagyképű, végtelenül buta játékos. Pillanatnyilag kevés olyat tudok mondani a vb-mezőnyben, aki nála ellenszenvesebb volna.

A gólon kívül tegnap sem volt egyetlen olyan megmozdulása sem, amelyik ne lett volna kifejezetten rossz. (Vagy három komoly lehetőséget bénázott el az önzősége miatt. Az utolsó volt a legjellemzőbb: ő azt hitte, hogy akkora májer, hogy szépen átemeli a kapus fölött a labdát. Hát, nem sikerült... Méltó büntetés lett volna, ha Uruguay egyenlít a végén.)

Soha nem szerettem, ha egy futballista nagyképű.

pavel88 2010.07.07. 14:13:14

@t.o.d.: Miért? Akarta valaki Materazzi nyakába akasztani az aranyat? :D

bz249 2010.07.07. 14:13:16

@bakító: amugy erdekes dolog ez, mert a vb 4 legmasszivabb/legjobb csapatabol (Brazilia, Hollandia, Nemetorszag, Spanyolorszag) a leendo vilagbajnok minimum 2-t legyoz, megpedig a palyan. Maximum annyi lehet a kerdes, hogy mit jatszott volna a kimaradoval.

Szoval, ha a hollandok nyernek nem lehet vitatema a gyozelmuk megerdemelt volta. De azert az avatarod jatekat jobb volt nezni. A mostani holland tamadojatek (de mondjuk a spanyol vagy a brazil) nagyon arrol szol, hogy van egy vilagsztarunk oszt majd megoldja valahogy. Ez meg annyira nem szorakoztato, de tagadhatatlanul eredmenyes.

vorpex 2010.07.07. 14:13:31

@jimbo1:

- 6 meccs alatt egyszersem? Akkor a brazílok ellen az mi volt, ami abban a végtelenül rosszul elvégzett szögletben csúcsosodott ki? A taktika része?

- Egyenletesség: nem vitatom, bár a másik iránybó, egyenletesen szar

- Jól játszó sztárok? Van Persie, Robben, Van Bommel? Őket nem is kommentálom. Tiz-husz percre eltűnő Sneider? Ok, aztán lő egy gólt (ami öngól, vagy megpattan 3 védőn meg két labdaszedő fiún), vagy kioszt egy gólpaszt. Ez minden csak nem egyenletes teljesítmény. Ez így ellentmondás az előző pontoddal.

- Ötletesség? Közönségszorakoztató? Ugye csak viccelsz.

kötekedő 2010.07.07. 14:14:11

előre leszögezem, hogy nem vagyok elvakult holland drukker, gyerekkorom óta a német csapatért rajongok. DE:
- a hollandok valóben nem látványos, gólgazdag, hanem hatékony és eredményes focival jutottak a döntőbe. Aki 6 ból 6-ot nyer, az jogosan van ott, mindegy ki az ellenfél. nem Hollandia választotta ki az ellenfeleket, ezek jöttek szembe. nem az ő hibájuk, hogy a brazilon kívül nem játszottak (még) úgymond élcsapattal, a döntőben ez változni fog.
- érdemtelenül vs. nem érdemtelenül
nézzük meg az előző vb-döntőket:
2006: ITA-FRA, szerintem jobb, ha nem mondok semmit, 2 hulladék szar focit játzó defenzív csapat, a franciák egyetlen értékelhető meccse a brazilok kiverése volt, az olaszoké összesen 10 perc a német csapat elleni elődöntőben, a többi mák, kamu tizenegyesek és kínszenvedés
2002: objektíven nézve a német döntőbe jutás hasonló mák volt, mint a holland most, kiestek előlük a nagy nevek, ők meg szépen behúzták a meccseiket
1994: fentebb láttuk, de az tény hogy az olasz csapat itt sem nyűgözött le senkit.
1990: ARG: egy vicc volt a játékuk, Maradona is már túl volt fénykorán, de rajta kívül talán 1 támadó szellemű játékos volt, Caniggia, a többi, van Bommel szerű terminátor
- visszatérve 2010-re, ki is érdemelte volna meg a döntőbe jutást? Anglia? Franciaország? Olaszország? 10 meccsen összesen volt talán 1 félidőnyi játékuk, a többi kínszenvedés- eredménytelenül, ARG? edző nélkül komoly csapat ellen nem megy . Brazília? a sok "rutinos" név elveszti a fejét egy bekapott góltól? a legrosszabb argentín hagyományokat elevenítették fel... Portugália? lást az angol-klub... szóval? az van a döntőben, aki sorban hozza a meccseit, aki nem, az meg otthon van

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2010.07.07. 14:14:19

@bakító:

Nyilván az a '94-es brazil válogatott úgy viszonyult mondjuk a '82-es (nem láttam, de elbeszélések alapján), mint a mostani a '98-ashoz. Ez az analógia. Még a 12 év különbség is stimmel. :-)

pavel88 2010.07.07. 14:15:10

@Csöncsön: Igen, tegnap szar volt, nagyképú, arrogáns és pimasz! De néha hihetetlen dolgokat csinál (és fog is a döntőben)! Ennyi erővel sok más sztárt is lehetne utálni!

neeskens 2010.07.07. 14:16:38

Khm...aki nem elfogult az csak egyetérthet a po: szttal. Nekem a hollandok menetelése a négy évvel ezelőtti olasz csapatéra emlékeztet. Nekik akkor Németország, a hollandoknak most Brazília volt az egyetlen erős ellenfél a döntő felé vezető úton.

Uruguayról:
@szferi:"8 játékos felszántja a pályát, rombol kegyetlenül, elől ténfereg egy magányos csatár, köztük meg _egy_ játékos akitől várni lehet valami kreatív megmozdulást. amíg nem került forlánhoz a labda, garantáltan nem történt semmi említésre méltó, és nem csak tegnap. "

Mondd te láttad az urugayiak meccseit?

Althedokan 2010.07.07. 14:17:06

@Neil Blender: arról nem is beszélve, hogy a vele szemben lévő játékos egész karrierjére is veszélyes. Pl csodálkozom, hogy az az uruguayi játékos nem szenvedett komolyabb sérülést az első gól előtti belépője után...

@Csöncsön: én sem szeretem ha valaki nagyképű, Robben lehet antipatikus is, de nagyon jó futbalista ezt el kell ismerni. Amikor balra viszi, már mindenki fosik a gatyájába. Ennyi. Ezért szeretjük. És mikor balra viszi és belövi már írom is az unokatesómnak, hogy "balra ment", és örülök is hogy megtette. Egyszerűen élmény nézni, ahogy mindig ugyanazt megcsinálja mindenki ellen:D Én emiatt szeretem, egyébként tényleg önző, és ha véletlenül nem jön ki neki a lépés akkor ez valóban idegesítő lehet, főleg a csatártársaknak...

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2010.07.07. 14:19:34

@pavel88:

Én egy igazi klasszis focistától többet várok el, mint hogy gyors legyen és jól lőjön.

Igazi klasszis például Sneijder, ő igen. Ő mindig tud találni mesteri megoldást. Helyzetbe hozza a társakat, remekül lát a pályán, és nem mellesleg legalább annyira gólveszélyes is, mint Robben.

Althedokan 2010.07.07. 14:21:25

@kötekedő: URUGUAY! sorban hozta a meccseit és hát a hollandoktól kaptak ki, de hogyan...

bakító 2010.07.07. 14:22:09

@Althedokan: Végzetes hiba... kommunikációs csatornáink összeomlottak. Sebaj.

@Csöncsön: Gondolom Ibrahimovicot és Eto'o-t sem szereted. Az tény hogy hogy hozzájuk jár kisinasként Robben nagyképűségórára.

@pavel88: Kiváló riposzt :)

@bz249: Értelemszerűen a Van Basten és Bergkamp féle csapatok játéka sokkal szemetgyönyöködtetőbb volt, sőt még a javarészt ezen játékosokból álló 2008-as csapat is sokkal szimpatikusabb volt. Ezt nyilván senki nem vitatja. Engem csak ez az igazságtalan gyalulás bánt.

Althedokan 2010.07.07. 14:22:45

@Csöncsön: én pedig egy klasszis csapattól többet várok el, minthogy semmit tevéssel a döntőben találja magát...

szferi 2010.07.07. 14:23:43

@neeskens: igen, én láttam is és nem csak néztem.

Althedokan 2010.07.07. 14:26:15

@szferi: nem úgy mint a bíró tegnap...

t.o.d. 2010.07.07. 14:26:38

@pavel88: nem tudom, de valaki megtette... :-) Egyébként ez a fószer nálam antipátiában még materazzin is túltesz. Pedig az már szint.

bz249 2010.07.07. 14:27:46

@Csöncsön: szoval ma este azt fogod uvolteni, hogy "Schland!!!" ? :D

Althedokan 2010.07.07. 14:27:51

@t.o.d.: más típus. Materazzi csak egy türhő paraszt, de Van Bommel... Ő rafinált. Kidumálgatja a bírónál magát. Ez pedig gusztustalan...

mocsing · http://nst.blog.hu 2010.07.07. 14:28:00

@Csöncsön: a mai nap tanulsága: robben NEM klasszis focista (viszont végtelenül buta)

én szerintem 5 centivel a föld felett indulok ma haza a melóból

bakító 2010.07.07. 14:28:34

@t.o.d.: Azért túlozni nem kell.

Althedokan 2010.07.07. 14:28:44

@bz249: kivéve, ha Spanyolország végre összeszedi magát és jó játékkal legyőzi Németországot... Máshogy nem is nagyon van esélye sajnos...

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2010.07.07. 14:31:00

@mocsing:

Múltkor hosszas filozófiai eszmecsere folyt Lojzi_-val a "klasszis" szó jelentéstartományáról. Maradjunk annyiban: ha Lahm nem klasszis, akkor Robben sem az.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2010.07.07. 14:32:59

@bz249:

Igen, @Althedokan: fogalmazta meg. Ha továbbra is bénázni fognak a spanyolok, akkor nem is érdemlik meg a döntőt.

LPal 2010.07.07. 14:33:40

Ha ez a holland "csapat" nyeri a döntőt, akkor nem a szép futball, nem a támadófutball nyer, hanem egy alattomos, sok esetben az ellenfélnek szándékosan sérülést okozó játékosokból álló banda lesz világbajnok. Akik ráadásul a kieséses szakaszban nagyon sokat köszönhetnek az aktuális bíróknak. Nagyon messze vannak attól a szinttől, amit a 2008-as EB-n nyújtottak.
Sajnos a FIFA nem a valódi versengést támogatja, hanem csak a zsebére gondol és nyilván Hollandiából sokkal több pénzt várhat, mint Uruguay-ból. Szinte evidens volt, hogy az uruk nem nyerhetnek, ezt maguk a játékosok is megértették, mikor van Bommel már sokadszorra rúgta le őket vagy legkésőbb a holland lesnél, ami után középkezdés következett. Jellemzően ez utóbbiről egyszer mutattak megfelelő szögű lassítást, azt is hamar lekeverték, miután egyértelmű volt az eset.
Sajnos a magyar televíziós közvetítésben sem vállalták fel az ismétlését, mint ahogy a hosszabításban történt holland kezezését sem.

Ha így folytatódik, akár még holland német döntő is lehet, aminek az lesz az egyetlen pozitívuma, hogy ott egyik társaság sem kifogásolhat semmilyen bírói hibát, hiszen mindketten azoknak köszönhetően jutottak döntőbe. Bízni is csak abban lehet, hogy mindkét csapaból az ötödik kiállítást egyszerre osztja ki a bíró...

mocsing · http://nst.blog.hu 2010.07.07. 14:34:31

@Csöncsön: nem olvastam a vitát, azonban aki szerint lahm nem klasszis, attól nem lep meg, ha robbenről is ezt gondolja.

embertársainkkal kapcsolatban is igaz, hogy a remény hal meg utoljára.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2010.07.07. 14:37:33

@mocsing:

Félre ne érts: szerintem Lahm egyértelműen klasszis.

Hogy Robben az-e, azt nem tudom: elvakít a gyűlölet. :-)

Paul polip 2010.07.07. 14:41:07

Bronkhorstnak nincs semmi eredeti ötlete, csak Haan-t másolta 1978-ból :)
Irtózatos gólok Sepp Maiernek és Zoffnak(!):

www.youtube.com/watch?v=-SosXjeehFw
www.youtube.com/watch?v=Hlvq2KQ4Y48

pimpalini 2010.07.07. 14:43:36

@szferi:

Pont ez a lényeg. Az urukban ennyi van. Kihozták magukból a maximumot. Lehet fikázni őket, de hajtós, őszinte, szimpatikus játékot nyújtottak.

A hollandok viszont ennél többre lennének képesek (lásd. Ghána: 4:1, Magyarország: 6:1), s az a bosszantó, hogy ennek ellenére teszik azt, amit.

Persze a cél szentesíti az eszközt, s az eredmény őket igazolja. Eddig...

dzolutan 2010.07.07. 14:44:07

MvB-t van Gaal tanította meg vénségére, hogyan legyen olyan patkány akit aranyhörcsögnek néznek a sporik. Ideje volt.
Jelenleg sokkal nagyobb féregnek tartom a buszkecc nevezetű katalán mocskot, az én szememben már most ott tart, ahol matrix, és gyanús, hogy ma este sem fog ez ellen tenni.
Robben: egész szezonban azt magyaráztam, hogy ha fele annyi játékintelligenciája lenne mint Ribérynek(Francknak is lenne mit tanulni Robbentől, pl. hozzáállást) már aranylabdás lenne.

pannonpuma77 2010.07.07. 14:44:26

Hogy miért csípi a szemem Hollandia?
-Dánia elleni első gól, a védő a védőre fejeli a labdát-öngól;
-Japánok elleni egyetlen gól, japcsi kapus bevédi-potya;
-Kamerun elleni lesgól, 2-1-re nyertek
-Brazília elleni egyenlítés-öngól, + VanBommel elmaradt kiállítása;
-Uruguay elleni első gól, helyette VanBommelt kellet volna kiállítani; 2. vezető gól ami lesgól, ráadásul 2 védőn megpattant. És még a 11-es gyanús helyzetnél is a hollandok javára ítélt a bíró.

Összefoglalva kibaszott nagy mák és bírói segítségek- nem megérdemelt döntő.

Strigo 2010.07.07. 14:44:57

Szerintem senki sem azt mondja, hogy a hollandok nem érdemelték meg a döntőbe jutást. De hadd legyen már meg az a választásunk, hogy ezt a focit, amit játszanak, gusztustalannak tartsuk. Ők szabálytalankodnak a legtöbbet, és a legpasszívabb hátul adogatást is ők mutatják be. Megfélemlítik, kizökkentik az ellenfelet, és befolyásolják a bírót. A szerencse, és a bírói tévedések erre csak rátesznek egy lapáttal.
Annyiban hasonlítanak a spanyolokra, hogy őket is a szerencséjük és a színészi teljesítményük miatt tartja sok semleges néző ellenszenvesnek.

neeskens 2010.07.07. 14:46:54

@szferi: Támadtak. Tegnap nem volt Suárez, és még így is voltak kiváló periódusai.

Övék a leggólerősebb támadókettős a vb-n.Mindegyik meccsük élvezetes összecsapás volt. erre neked az jön le, hogy nyolcan hátul rombolnak, elöl meg "ténferegnek"

Fasza

pimpalini 2010.07.07. 14:50:16

@LPal:

Annyit tennék hozzá, hogy a jelenlegi holland csapat ékesen láttatja magán az edző munkáját. Mind pozitív, mind negatív értelemben. Ezt az öntelt bazári majmot már régóta utálom, bár gondolom ez a magyar játékosokkal kapcsolatos benyögése miatt nem lehet meglepő.

A bíró meg ugyanaz, aki Messi kezezése után Müllernek adott sárga lapot, aki ott állt az eset mellett. De hátulról érkező becsúszásokat nem torolt meg. S ezek után még vezethet.
No comment...

Althedokan 2010.07.07. 14:51:31

@LPal: ebből egyedül a hollandokkal kapcsolatban írtakkal értek egyet. de a németek miért bírói segítséggel jutottak idáig???

egyébként a megérdemelte, nem érdemelte meg témához, valamint a gólra játszák vitához csak annyit: ha a gyerek rosszalkodik és kap csokit anyutól, azt megérdemelte? vagy ha jól viselkedik és ezért kap csokit, akkor azt megérdemelte? Ennyi. Ezen felül pedig éppen leszarom hogy nyertek-e meg ott vannak-e, ha nem jó focival csinálták!

bakító 2010.07.07. 14:51:45

@neeskens: Azt azért te sem tagadhatod, hogy a kreatív szekció két főből áll, ami tegnap egy fősre csökkent.

bakító 2010.07.07. 14:53:45

Úgy látszik az index címlap rendkívüli trolláradatot zúdított ide. Jobb ha a távozás mezejére lépek.

Althedokan 2010.07.07. 14:54:15

@dzolutan: na persze... Én is mindig mondom, hogy Gattuso mennyire csupaszív, futórobot, holott egy állat, ahogy a Juve drukkerek is joggal imádják az Edgar Davids nevezetű gyilkológépet, mindenki a saját csapata türhőit szereti... A realosok is addig utálták Cét, amíg oda nem ment...

mocsing · http://nst.blog.hu 2010.07.07. 14:55:44

@neeskens: hééé, a "leggólerősebb támadókettős" a müller-klose

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2010.07.07. 14:55:45

@dzolutan:

Busquets elhíresült, mint színészkedő játékos, jogosan is, mert minden szabálytalanságra gusztustalanul rájátszik, de ezen a vb-n abszolút visszafogott ebben is, a durvaság pedig (amit én sokkal elítélendőbbnek tartok, mint a színészkedést) egyáltalán nem jellemző rá.

Szóval szerintem nem említhető egy napon VB-vel.

Csörszike 2010.07.07. 14:55:52

@Csöncsön: én bírom a nagyképűeket, de kizárólag akkor, ha télleg tudnak focizni:)
pl maradona, cé vagy totti nagyképűsége nem zavar. mondjuk cét gyűlölöm, de nem azér:)

t.o.d. 2010.07.07. 14:56:37

@Csöncsön: Sneijderrel lassan csak az a baj, hogy nem a Barcelonában játszik... ;-)

Althedokan 2010.07.07. 14:59:10

@bakító: köszönjük...:P

szerinted egyébként mindenkinek kreatívnak kell lennie? Szerintem éppen elég egy-két kreatív, akik odateszik ahova tenni kell, a többiek meg dolgoznak a gyárban. persze ha ez a pár kreatív megpusztul vagy nem megy neki akkor nézhetik magukat... pláne ha csak egy ilyen van...braziloknál hiányzott... most is azt mondom, Ronaldinho többet tett volna a csapatért, mint Kaká... Egész évben azért küzdött, hogy ott lehessen, egészen biztos hogy nagy kedvvel játszott volna, már pedig ha ő nagy kedvvel játszik, akkor hollandia sem itt tartana...

BISMARCK 2010.07.07. 15:01:13

@Althedokan:

Furcsa lesz ez tőlem mint Milan szurkolótól, de Gattuso és Davids között van egy osztálynyi különbség játék intelligenciában Davids javára.

grizligeza 2010.07.07. 15:01:20

@Strigo a divatdrukker: köszi, magam sem írhattam volna le jobban.
@bakító: a hollandoknál eleve csak 1 fő...

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2010.07.07. 15:02:32

@Csörszike:

Ebben is van valami. :-) Vannak játékosok, akik már elérték azt a szintet, hogy felőlem akár nagyképűek is lehetnek, annyira jók.

t.o.d. 2010.07.07. 15:02:34

@Csörszike: igen, lehet vki akár nagyképű is, ha monnyuk letesz vmi többet az asztalra, minthogy van egy tipikus helyzet, amiből gólt szerez. Ennek ellenére Robbent jó futballistának tartom, a Bayern szezonját konkrétan megfordította. De ettől még nem szeretem, és a vébén inkább az óramű részének tekintem, mint egyéniségnek.

ke-cula 2010.07.07. 15:03:35

Én úgy gondolom nincs olyan, hogy "megérdemelt" vagy "nem megérdemelt" döntő. Olyan van, hogy bejutott, vagy sem.
Ennek ellenére Hollandia nem nyerheti a döntő, aminek egy oka van:
Kizárt dolog, hogy egy Van Bommel vb győztes legyen. Abszurdum, semmi köze a focihoz, olyan, mint Materazzi, csak előrébb játszik.
Van Bommel: sunyi, durva, alattomos......egyszerűen nem lehet azt a csapatot szeretni, ahol játszik.

Althedokan 2010.07.07. 15:06:25

@BISMARCK: ez mondjuk igaz, de más is a szerepük. Gattuso lényege az irdatlan mennyiségű futás, míg azért Davids mást is csinált, mint futott és elérte a labdákat... De nem is a két játékos focizni tudását akartam kiemelni, hanem az arrogancia oltárán feláldozott munkamennyiséget... Azért ha Davidsnak elborult az agya nem szívesen álltam volna elé... van egy hír, miszerint egyszer ki akarták szedni a kocsijából és el akarták lopni azt, mire kiszállt, szarrá verte a két csávót és továbbhajtott... :D Mondjuk őt speciel nagyon szerettem még emiatt is... játékintelligencia szintet nézve inkább Seedorfhoz hasonlítanám... Akit szintén nagyon szeretek...

árnyékgyuri 2010.07.07. 15:06:37

Ó, hogyaza fanyalgó kutyamindenség... Olyan a posztoló, mint a nagyapa a reklámban: a rééégi dógok... Haggyámá: Schneider: a hátán vitte a döntőig az intert, Robben: ugyanez a Bayernnel: ki a túró lenne náluk jobb játékos? Jó. Croyf (?) meg van Basten. De ennyi. A szezon legjobb játékosaiból most a hollandoknál játszik vagy 5 a spanyoloknál 5-8. Az EB győztes csapatot leszámítva soha ennyi jó játékos nem volt együtt a hollandoknál. Haan-ék nem voltak jók, csak akkor gyenge volt a világfoci Kicsit olyan ez, mint amikor a bulgárok jók voltak, meg a franciák vb-t nyertek. Utána végignézve kiderült, hogy a legnagyobb sztárok játszanak a csapatokban, azért olyan jók.

t.o.d. 2010.07.07. 15:06:53

@ke-cula: várjunk csak, nekem úgy rémlik, h materazzi mintha talán világbajnok lenne. ahogy pl tony schumacher is. ez a két legnagyobb jegyzett focitürhő, akire emlékszem.

Csörszike 2010.07.07. 15:06:56

csak átfutotta a kommenteket, mert én amagam véleményét már leírtam a beharangozó posztban, de nem mehetek el szó nélkül az általánosan tapasztalható fikázás mellett, miszerint "hollandia (vagy teccőleges korábbi döntős/világbajnok nem érdemli meg a döntőt/vb-t, mert...1.gyenge ágon2.szar játékkal3.mákkal4.tizenegyesekkel5.bármilyen agyament faszságot kiatlálva jutottak el odáig!!!!
SZÖGEZZÜK MÁR LE, KEDVES FIKÁZÓ BALFASZOK:
ÉRDEMTELENÜL NEM LEHET VB ELŐDÖNTŐBE/DÖNTŐBE JUTNI!!!!(max csalásal, pl déélkorea-de az se volt kutyaütő szar csapat, a 16 között mindenképp helye volt)
A HOLLANDOK MEGÉRDEMLIK, MERT EDDIG MINDENKIT MEGVERTEK! ARRÓL NEM ŐK TEHETNEK, H A DIGÓK ELBALFASZKODTÁK, ÉS EZÉRT A SZLOVÁKOKAT KELLETT LEBASZNIUK(ami valóban nem volt egy gálameccs, nade a focit gólra jáccák, nem gálára, legalábbis madrid francoista kerületeit, valamint a biciklisfutár liberális csak vb-kor-de akkoris divatból-szurkolókat leszámítva)!
azt pedig a legeslegfelháborítóbbnak tartom, amikor faszfej senkiházi netszörfölő szemüveges informatikus-hallgatók lekutyapicsáznak világbajnok csapatokat, játékosokat, komoly sportembereket, és nemzeteket, azzal, h pl a 2006os vb döntő résztvevőit fikázzák!!!
abcúg vb-szurkolók, mert előjön a bulvármocsok a kedvenc focioldalamon is!!!
a kötekedő álnevű senki takarodjon haza, és nézzen valami mást, de semmiképpen ne focit!

Csörszike 2010.07.07. 15:07:07

csak átfutotta a kommenteket, mert én amagam véleményét már leírtam a beharangozó posztban, de nem mehetek el szó nélkül az általánosan tapasztalható fikázás mellett, miszerint "hollandia (vagy teccőleges korábbi döntős/világbajnok nem érdemli meg a döntőt/vb-t, mert...1.gyenge ágon2.szar játékkal3.mákkal4.tizenegyesekkel5.bármilyen agyament faszságot kiatlálva jutottak el odáig!!!!
SZÖGEZZÜK MÁR LE, KEDVES FIKÁZÓ BALFASZOK:
ÉRDEMTELENÜL NEM LEHET VB ELŐDÖNTŐBE/DÖNTŐBE JUTNI!!!!(max csalásal, pl déélkorea-de az se volt kutyaütő szar csapat, a 16 között mindenképp helye volt)
A HOLLANDOK MEGÉRDEMLIK, MERT EDDIG MINDENKIT MEGVERTEK! ARRÓL NEM ŐK TEHETNEK, H A DIGÓK ELBALFASZKODTÁK, ÉS EZÉRT A SZLOVÁKOKAT KELLETT LEBASZNIUK(ami valóban nem volt egy gálameccs, nade a focit gólra jáccák, nem gálára, legalábbis madrid francoista kerületeit, valamint a biciklisfutár liberális csak vb-kor-de akkoris divatból-szurkolókat leszámítva)!
azt pedig a legeslegfelháborítóbbnak tartom, amikor faszfej senkiházi netszörfölő szemüveges informatikus-hallgatók lekutyapicsáznak világbajnok csapatokat, játékosokat, komoly sportembereket, és nemzeteket, azzal, h pl a 2006os vb döntő résztvevőit fikázzák!!!
abcúg vb-szurkolók, mert előjön a bulvármocsok a kedvenc focioldalamon is!!!
a kötekedő álnevű senki takarodjon haza, és nézzen valami mást, de semmiképpen ne focit!

Althedokan 2010.07.07. 15:07:11

@BISMARCK: ez mondjuk igaz, de más is a szerepük. Gattuso lényege az irdatlan mennyiségű futás, míg azért Davids mást is csinált, mint futott és elérte a labdákat... De nem is a két játékos focizni tudását akartam kiemelni, hanem az arrogancia oltárán feláldozott munkamennyiséget... Azért ha Davidsnak elborult az agya nem szívesen álltam volna elé... van egy hír, miszerint egyszer ki akarták szedni a kocsijából és el akarták lopni azt, mire kiszállt, szarrá verte a két csávót és továbbhajtott... :D Mondjuk őt speciel nagyon szerettem még emiatt is... játékintelligencia szintet nézve inkább Seedorfhoz hasonlítanám... Akit szintén nagyon szeretek...

t.o.d. 2010.07.07. 15:08:01

@ke-cula: várjunk csak, nekem úgy rémlik, h materazzi mintha talán világbajnok lenne. ahogy pl tony schumacher is. ez a két legnagyobb jegyzett focitürhő, akire emlékszem.

Everred 2010.07.07. 15:08:46

"A németek már visszavágtak 66-ért Angliának"

bazmeg, hányszor fognak még "visszavágni"? Most már háromnál tartunk, lassan hagyni kéne a revansdumát.

árnyékgyuri 2010.07.07. 15:09:02

Ó, hogyaza fanyalgó kutyamindenség... Olyan a posztoló, mint a nagyapa a reklámban: a rééégi dógok... Haggyámá: Schneider: a hátán vitte a döntőig az intert, Robben: ugyanez a Bayernnel: ki a túró lenne náluk jobb játékos? Jó. Croyf (?) meg van Basten. De ennyi. A szezon legjobb játékosaiból most a hollandoknál játszik vagy 5 a spanyoloknál 5-8. Az EB győztes csapatot leszámítva soha ennyi jó játékos nem volt együtt a hollandoknál. Haan-ék nem voltak jók, csak akkor gyenge volt a világfoci Kicsit olyan ez, mint amikor a bulgárok jók voltak, meg a franciák vb-t nyertek. Utána végignézve kiderült, hogy a legnagyobb sztárok játszanak a csapatokban, azért olyan jók. Ja és a foci: egy bombagól, (u.a. mint Arie Haan Zoffnak és Maiernek) meg egy álomfejes: tudatosan erősen letéve az alsóba. Mi kéne még?

BISMARCK 2010.07.07. 15:10:40

@Althedokan:

"van egy hír, miszerint egyszer ki akarták szedni a kocsijából és el akarták lopni azt, mire kiszállt, szarrá verte a két csávót és továbbhajtott."

Ezt vhogy nehezen tudom elképzelni a 170cm-ével.

Igen, ők ketten nagyon jól kiegészítették egymást.

Althedokan 2010.07.07. 15:11:01

@BISMARCK: ez mondjuk igaz, de más is a szerepük. Gattuso lényege az irdatlan mennyiségű futás, míg azért Davids mást is csinált, mint futott és elérte a labdákat... De nem is a két játékos focizni tudását akartam kiemelni, hanem az arrogancia oltárán feláldozott munkamennyiséget... Azért ha Davidsnak elborult az agya nem szívesen álltam volna elé... van egy hír, miszerint egyszer ki akarták szedni a kocsijából és el akarták lopni azt, mire kiszállt, szarrá verte a két csávót és továbbhajtott... :D Mondjuk őt speciel nagyon szerettem még emiatt is... játékintelligencia szintet nézve inkább Seedorfhoz hasonlítanám... Akit szintén nagyon szeretek...

ke-cula 2010.07.07. 15:12:09

@t.o.d.: ez így igaz. nem kell még egy ekkora segfej. én szurkolok az olasz válogatottnak (meg ne kérdezt miért, mert nem tudom), de az a győzelem materazzi miatt nem győzelem. Van Bommel pedig nem való a focipályára. Ne legyen VB győztes, ezt kívánom. Legyen bukott 2.

t.o.d. 2010.07.07. 15:12:47

@Csörszike: visszaolvastam, mit írt a nevezett "kötekedő", mivel váltotta ki üvöltő haragodat, vitatkozni lehet vele, de nem tűnik futballszűz netszörfölőnek. pl tudja a legutóbbi néhány vébé döntőseit... :-)

mocsing · http://nst.blog.hu 2010.07.07. 15:14:01

@Everred: ludasmatyi is megmondta a hájfej döbröginek :)

Althedokan 2010.07.07. 15:15:03

@BISMARCK: hát azért nem nehéz ezt elképzelni... nem kell ahhoz 2 méteresre nőni hogy lezúzhass két kis köcsögöt:D csupán erő, és megfelelő tűz kell hozzá. egyébként én simán kinézem ezt Davidsból.

@Csörszike: nem azért de a te hozzászólásod hasonlóképpen türhő volt, mint bármelyik trollé... Azért mert neked nem az a véleményed, még más nem lesz hülye... köszi

@árnyékgyuri: ezzel egyet értek, egyébként, nem a csapat összetételével van itt a baj, nekem még igencsak szimpatikus is volt a vb előtt. Pláne hogy a selejtezőkben tényleg jól is játszottak...

ke-cula 2010.07.07. 15:15:06

@BISMARCK: Ez milyen komment? 170 cm, na és akkor már nem tud jól verekedni? Mondjuk a támadók meg 169 cm magasak voltak, akkor mi van?

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2010.07.07. 15:16:19

@Csörszike: "azt pedig a legeslegfelháborítóbbnak tartom, amikor faszfej senkiházi netszörfölő szemüveges informatikus-hallgatók lekutyapicsáznak világbajnok csapatokat, játékosokat, komoly sportembereket, és nemzeteket, azzal, h pl a 2006os vb döntő résztvevőit fikázzák!!!"

:-DDD

Egyébként igaz: az a 2006-os olasz válogatott egy nagyon jó csapat volt. '94 óta nem láttam olyan jó (egységes, komplett) olasz válogatottat. Össze voltak rakva, és küzdöttek egymásért az utolsó percig. (Több fontos meccset is az utolsó tíz percben döntöttek el, már ez is jelent valamit.) Teljesen megérdemelték a vb-címet.

t.o.d. 2010.07.07. 15:16:29

@Csörszike: ja, és písz, ennél sokkal nagyobb trollságokat lehet itt olvasni néha a kommentekben. :-)

Karnamantra 2010.07.07. 15:19:34

Én már pénteken megmondtam, hogy döntősök lesznek a németekkel (!). Mindannak ellenére, amit vorpex leírt. A statisztikák szerint pedig a németek győznek vasárnap, az igazság szerint is - ők érdemelnék meg. A football csapatjáték, nem egyéni - ezt pedig a sok latin sztárnak kellett megtanulnia, és remélem, befejeződik ez a statisztika ma este.

neeskens 2010.07.07. 15:20:27

@mocsing: ok, igaz, mea culpa.

@bakító: az egy dolog, hogy mennyi kreatív játékosod van és az egy másik, hogy a kevésbé kreatívok is igyekeznek segíteni a támadásokat. Szerintem uruguay egyértelműen az utóbbi. A középpályások és a szélsőhátvédek is igyekeztek belépni a támadásokba, tegnap voltak olyan periódusai a meccsnek (első félidő máspdik fele, második félidő eleje és legvége), amikor a holland térfélen ment a labda.
Egyszerűen nem igaz az, hogy 8 játékos rombolt hátul, elöl meg ténferegtek a csatárok.

kötekedő 2010.07.07. 15:21:12

@Csörszike: valószínűleg annyira habzik a szád a haragtól, hogy nem látod, amit írni akartam: pont a hollandok döntőbe jutását nem vitatom,a korábbi példákkal azt akartam illusztálni, hogy korántsem a mindig a legszebb, leglátványosabb, leggólgazdagabb meccseket játszó csapatok jutottak a döntőbe... ha valaki világbajnok lesz, azon nincs mit vitatkozni, ellenben ha a fociját rühellem, pl. olasz,azt viszont el lehet mondani, nem tilos... nem hiszem, hogy a 2006-os döntőt az elvakult olasz szurkolókon kívül bárki élvezetesnek tartotta

BISMARCK 2010.07.07. 15:22:10

@Althedokan: @ke-cula:

Megkövetlek titeket, lehetséges.

Beren28 2010.07.07. 15:22:31

@Csörszike: Őszintén remélem, hogy elérted a célodat és megfutamítottad a trollokat! :DDD
Idegesítő volt már ez a sok fanyalgás...

danesdzsu2 2010.07.07. 15:23:14

@r_magpie: Dél-Korea 2002-es elődöntőbe jutásáról vitázni felesleges. Mindegyik meccsüket hozták.

;)

LPal 2010.07.07. 15:23:20

@Althedokan: A németeket szimplán utálom. Nem mondhatom, hogy '54 óta, mert csak a '82-es elődöntőről vannak emlékeim, de azok meghatározóak. Tudom, hogy ezek nem azok németek. (Jó, persze, nem is németek, inkább az azeri futsalcsapat nagypályás analógiája, csak több nemzetből merítenek...)
És azért az a második angol gól...
2-2 után is lehetett volna német győzelem, de azt hiszem, ezt megint a FIFA eldöntötte.
Aztán az argentínok elleni második találatot is lesnek éreztem (ugye a két német játékos már csak a kapussal állt szmbe, az a kérdés, hogy milyen az egymáshoz viszonyított pozíciójuk a labda elrúgásának pillanatában).
De ez végülis mindegy, ahhoz képest, hogy nem szenvedhetem őket.

ke-cula 2010.07.07. 15:24:04

@BISMARCK: Felesleges, de én úgy gondolom nincs összefüggés a magasság és egy adott bunyó végkimenetelében.

Althedokan 2010.07.07. 15:25:10

@BISMARCK: azért milyen jó, hogy ilyen kedves vitáim is vannak:D

@Beren28: ugyan-ugyan.. nem tartom magam trollnak, de nem tetszik ahogy a hollandok döntőbe jutottak, pedig még szeretem is őket. ez akkor fanyalgás nem? akkor most hülye vagyok? gyerekek, attól hogy nektek szurkolói elvakultságotok van, még lehet más szemmel is nézni a dolgokat... ennyi

pimpalini 2010.07.07. 15:25:29

@Csörszike:

Gratulálok ezekhez a nagyszerű sarkításokhoz, leegyszerűsítésekhez, általánosításokhoz:

- "biciklisfutár liberális csak vb-kor-de akkoris divatból-szurkolók",
- "faszfej senkiházi netszörfölő szemüveges informatikus-hallgatók",
- "kötekedő álnevű senki takarodjon haza".

Elgurult a gyógyszered? Nem tetszik a más vélemény? Szerinted attól már rögtön jó lesz valami/valaki, ha - mindegy hogyan, mindegy milyen áron - célközelbe ér?

r_magpie 2010.07.07. 15:27:58

@danesdzsu2: még a beharang-poszthoz írtam az alábbi mondatot:)

"Nem megérdemelten sokáig jutni egy világversenyen eddig csak Dél-Koreának sikerült 2002-ben."

danesdzsu2 2010.07.07. 15:28:14

@Csörszike: a Csörszike álnevű senki takarodjon haza, és nézzen valami mást, de semmiképpen ne focit! És lehetőleg ne is játssza ezt a nemes sportot.

vorpex 2010.07.07. 15:28:17

Állítás1: Egy csapat megítélésében (hogy mennyire jó vagy rossz) csak az számít, hogy mennyi a meccseinek a végeredménye.

Állítás2: (Állítás1 átfogalmazása) Mivel a focit gólra játszák, ezért a végeredmény MINDIG jó fokmérője egy csapatnak.

Állítás2 következményeként kijelenthető, hogy az
1954-es Magyarország-Németország: 2-3-as eredmény alapján Németország jobb csapat volt, mint az akkori Aranycsapat.
Igaz, hogy az akkor is, most is, valamint az elmúlt 50 évben az egész világ (leszámítva pár bohócot) meggyőződése volt, hogy az akkori korszak legjobb csapata az Aranycsapat volt. De biztos mindenki téved, hisz a németek nyertek 3-2-re és a focit gólra játszák.

Persze a focit gólra játszák, de van, amikor az eredmény önmagában nem jó fokmérő. Lásd például a német-argentin 4-0-t. Ott az eredmény híven tükrözi a két csapat közti különbséget.
Szóval felejtsük már el ezt a csak az eredményt nézem és ez alapján ítélek szemléletet, mert van amikor félrevisz, ráadásul nem is kevésszer.

Karesz000 2010.07.07. 15:29:15

wazze azért mindenki, frankón fel tudjátok idegelni az embert
senki nem kérte tőletek, hogy szeressétek a holland csapatot. Nem kell szeretni. Majd mi holland szurkolók szeretjük helyettetek is. Azt hiszitek mi nem látjuk, hogy van Bommel sokszor szabálytalan.
Nem ez a lényeg. Az a lényeg, hogy mindenkit megvertek, aki eddig összekerültek velük.
Kib*****tul megnézném azt az okostojást, aki azt írja hogy megvárták, míg Brazília megveri saját magát. Mert akkor elmegyek a bankba veszek fel kölcsönt, megvásárolom a Magyarország - Brazília meccset, bemegyek a magyar öltözőbe, azt mondom, hogy srácok, nincs para, nem kell hajtani, menni, küzdeni, engedjetek be egy gólt, aztán onnantól kezdve nyertetek, mert majd a Brazilok megverik magukat. A maradék 10-20 milliót felteszem a magyar csapat győzelmére, annyit nyerek, hogy mindenkinek jut majd belőle, nem fogom sajnálni, ne féljetek!
Eszetlenek!
Ha a magyarok ilyen játékkal 2 pont birtokában kiesnének csoportutolsóként a VB G csoportjában, akkor mindenki rejszolna örömében!
Az meg hogy a hollandok rájöttek arra, hogy CSAK az eredmény számít, az meg nagy hülyeség és egyébként is szar az egész, mi?

neeskens 2010.07.07. 15:30:58

@pimpalini: Igen, ez a stílus nem jellemző itt. Lehet sokan ezért szeretünk itt vitázni, mivel itt kulturáltabbak a kommentelők.

Az érintettektől némi visszafogottságot, ha lehet.

danesdzsu2 2010.07.07. 15:32:43

@r_magpie: egyetértek. Főleg, hogy ott a kulcsszó: "eddig":)

A klub bővült:)

Ps: na jó, nem érdemtelenül jutottak, el, a csapat megérdemelné. De a helyzet az, hogy jelentősebb mennyiségű bírói tévedésre volt szükség ehhez, mint Dél-Koreának. Erről sem a holland csapat, sem a nekik szurkolók nem tehetnek.

vorpex 2010.07.07. 15:34:30

@Karesz000: Én írtam a hollandok megvárták...stb. dolgot. És igazad van, elnézést kérek, nem tettem ki az idézőjelet, jelezvén, hogy nem szó szerint kell venni a dolgot.

Szövegértelmezésből egyes, leülhetsz.

Grinya (törölt) · http://www.grinya.hu 2010.07.07. 15:34:51

csak a miheztartás végett, és hogy ne gondoljuk, hogy a történelem majd most újraíródik...
- a hollandusok bejutottak párévtized után ismét a döntőben, de csakúgy mint eddig megint nem lesznek világbajnokok
- a spanyolok szokás szerint nem fognak eljutni VB-n a döntőig is, nemhogy megnyerjék azt
- és végül a németek, ahogy kell végre ismét felülhetnek a trónra...
tetszik/nem tetszik ez van

Everred 2010.07.07. 15:35:24

@mocsing: ideje lenne, hogy Ludas Matyi nyugdíjba vonuljon, vagy legalábbis elkapja a köszvény, mer ez már túlzás.

r_magpie 2010.07.07. 15:36:08

@danesdzsu2: "És lehetőleg ne is játssza ezt a nemes sportot."

talált, süllyedt...

danesdzsu2 2010.07.07. 15:36:21

@imici77: Wenger, és a csúzlis drukkerek felelőssége természetesen vitathatatlan.:P

Althedokan 2010.07.07. 15:37:26

@Karesz000: ha ez úgy történne ahogy annak lennie kellene, akkor tényleg csak ez lenne a lényeg. Még az se lenne baj, ha szerencséjük lenne. Egyszer már lehet nekik is. Na de a bírói segítséggel továbbjutás semmiképpen nem sorolható ide. Nem mondhatod nyugodt lelkiismerettel hogy a hollandok megverték uruguayt, a körülmények figyelembevételével...

ha a bíró megadja a 11-est és nem adja meg az első gólt... ahogy azt kellett volna. Na akkor szívesen megnéztem volna, ahogyan a hollandok 2-0-ról felállva megnyerik a meccset és büszkén veregetik a mellüket, hogy minden meccset megnyertünk... Így azonban nem szimpatikus ez a hozzáállás

Kaján Halász 2010.07.07. 15:37:41

Én nagy vonalakban egyetértek az írással. Nincs nekem semmi bajom ezzel a holland csapattal, de valahogy szerintem sem nem az igazi.

És igen: "régen minden jobb volt" :-)
Én is 88-tól imádtam a holland focit, Gullit volt a kedvencem, és nagy csalódás volt, hogy 90-ben lebőgtek. De utána is nagyon szerettem a Jonk-Zenden-Davids-Bergkamp-Overmars-féle társaságot. Aztán akik utánuk jöttek, azokat valahogy nem tudtam megkedvelni. Ezért volt pozitív élmény a 2 évvel ezelőtti játékuk, főleg az olaszok ellen. Ezt a szintet az idén nem tudták hozni, mégis eredményesebbek. Ez van...

A mostaniak között is van pár szimpatikus: Robben, Sneider, Van Bronckhorst -azért emlékezzünk, mekkorát játszott ő is 2008-ban az olasz-meccsen: "For the second goal, he first cleared the ball off his own line and ran deep into the Italian half, then received the ball and crossed it to Dirk Kuyt who headed it down to Wesley Sneijder to slot between the post and the advancing Gianluigi Buffon. He later even scored another one himself to condemn the world champions to an embarrassing defeat." (wiki)

És van néhány nagyon ellenszenves: van Bommel, de leginkább van Persie (neki nagyon nem bírom a képét...)

De ez mind teljesen szubjektív.
És örülnék, ha lenne egy fele ilyen jó magyar csapat.

pimpalini 2010.07.07. 15:39:36

@Grinya:

Tartok tőle, hogy ismét a legszebb focit játszótól fogják "ellopni" a VB-címet a nézhetetlenek. Német-holland döntő után.
Bár ne így lenne...

Persze polip Paul szerint a spanyolok lesznek a döntőben...

vorpex 2010.07.07. 15:39:54

@pimpalini: "Szerinted attól már rögtön jó lesz valami/valaki, ha - mindegy hogyan, mindegy milyen áron - célközelbe ér?"

Egyettértek, pont erről beszélek. Ha egy olyan csapat nyerné a VB-t, amiben 11 Van Bommel játszik (Karesz000, tudom, hogy nincs tíz tökegyforma ikertestvére) úgy ahogy az eddigi egyszem Van Bommel játszott (és az eddigiek alapján a 11-ből ugyanígy nem állítanának ki senkit), akkor is azt mondanák a drukkerek, hogy milyen fasza játékosok és megérdemelték a győzelmet? Ne már!

Egyébként a holland drukkerektől szeretném megkérdezni (és lehet, hogy végre felnyilik a szemem, komolyan): Tegyük fel hogy a hollandok tényleg jobbak, mint az eddigi ellenfeleik (hisz a focit gólra játszák) és megérdemelten vannak ott, akkor ha jobbak, akkor ezt miért nem szép foci formájában teszik? Miért zárja ki egymást a hollandoknál az eredményesség és a szép foci?

spurs 42+42 2010.07.07. 15:40:44

@danesdzsu2: hát akkor mi a meglepő a dologban? a házigazdának mindig fújni szoktak, most is csak ez történik :)

Althedokan 2010.07.07. 15:43:30

@vorpex: ez a kérdés a hollandoknak joggal tehető fel... ők tudnának szépen is, bár ezt eddig csak Magyarország ellen mutatták... nem úgy pl az Internél... nem tudnak jobbat, kénytelenek csúnyán nyomni, hátha úgy nyerni tudnak. idén sikerült. remélem ezzel a játékkal utoljára...

neeskens 2010.07.07. 15:43:36

@Karesz000: Ugyanmár.A "megverni magát"-ot nem szószerint kell értelmezni.

Ott az első félidőben klasszis különbség volt a két csapat között. A brazilok elbaszták, mert túlságosan megnyugodtak.Hollandiának meg mázlija volt.

Tegnap szinte ugyanaz játszódott le. 1-0 és 3-1 után is megnyugodott, visszavett az amúgy jobb csapat. Csak az uruguayiak nem öngóllal egyenlítettek, meg nekik nem jött össze a továbbjutás.

Két hasonló karakterű meccs volt amúgy.

pimpalini 2010.07.07. 15:43:49

@Kaján Halász:

Az említett gól valóban az EB (egyik) legszebb találata volt.
Az oroszok elleni zakót meg nem értettem...

Karesz000 2010.07.07. 15:45:48

@vorpex: Nincs itt semmiféle szövegértelmezés egyes.
Persze, nyilván nem azért nyert a holland csapat a brazilok ellen, mert hátrányban elkezdett csodatrükköket, 150 méteres körömpasszokat használva, oktatóvideóba illő támadásokat vezetni.
Azért nyert mert kihasználta az ellenfél gyengeségét.
Én nem merném a véletlen számlájára írni ezt. Vagy a szerencséjére. Ahogy azonban Te írtad, úgy hangzik, mintha merő véletlenül gurult volna be a brazil kapuba kétszer a labda.

Althedokan 2010.07.07. 15:49:03

@Karesz000: az első azért elég nagy potya volt...

pimpalini 2010.07.07. 15:49:51

@Althedokan:

Ez az Inter nem fog több BL-t nyerni, mivel egy Mourinho névre hallgató vezérbika átigazolt a Real-hoz, hogy ott csináljon kevéssé látványos, ám taktikailag tökéletesen, fegyelmezetten robotoló, célfocit tökélyen művelő gárdát. Amennyiben a kritikus madridi közönség és a türelmetlen, hozzánemértő, idegbeteg elnökük engedni fogja ezt, a Real ismét nyerhet trófeákat. Sajnos.

neeskens 2010.07.07. 15:50:46

@Karesz000: hát az egyenlítő gól konkrétan tök véletlen került a kapuba. A hülye Melo nekiugrott a kapusnak, ráadásul még bele is csúsztatott a labdába.Ahhoz a hollandoknak nem sok közük volt.

Althedokan 2010.07.07. 15:53:33

@pimpalini: amennyiben nem úgy nyerik mint az Inter, úgy lelkük rajta, nem sajnálom, (hacsak azért nem mert a játékosok közül kb egy saját nevelés és a többi meg hihetetlen pénzekért vásárolt világsztár, de ezért az egész csapatot rühellem) játszanak szép támadójátékot, akkor nyerjenek is felőlem, bár komoly kihívóra számíthatnak a Milan személyében:D:D:D:D

hulk 2010.07.07. 15:54:07

@neeskens: azzal az apró különbséggel, hogy a hollandoknál nem volt egy ajándékozó kedvében járó Felipe Melo sem. Már történelem, de megérne egy mesét az ő minimum érdekes második félidei játéka.

Ez a holland csapat meg egyszerűen nem szimpatikus, de lehet, hogy a legjobb. Remélem nem.

Karesz000 2010.07.07. 15:55:25

Nem zárja ki egymást a szép foci és az eredményes.
Szép focit lehet bármikor játszani. De ha tét van, akkor soha nem kerül előtérbe. Erre nagyon jó példa az idei VB. Mindenki fanyalgott az első hét után, hogy milyen szörnyű a VB. Szerintem meg nem volt az. Aki szépen játszott, az azért tudott szépen játszani, mert vagy annyival jobb volt az ellenfelénél, vagy annyival szerencsésebb.
Én tudom, hogy van Bommel faragja az ellent, amikor csak tudja, és igen, talán pirosat érő megmozdulás volt az első holland gól előtt, de sárga minimum. De mindezek után minden csak ha. Azt mondod, ha megadják a 11-es, és ez nem gól. Ha megadják a 11-es és nincs az első holland bomba, akkor nincs Forlan gólja, a rendes játékidő vége 2-2, és lesz ami lesz 11esekkel továbbjutott volna valamelyik csapat. Nagyjából ennyit és a ha.
De ezt mindenki tudja.
Lehet hogy szar játékkal, lehet, hogy bírói segítséggel (véleményem szerint azért nem akkorával, bár én elfogult vagyok), de csak sikerült oda jutni nekik. Voltak már ennél nagyobb bírói tévedések is a világ futballjában, ami jobban rányomta a bélyegét az eredményre, mint ez.

Althedokan 2010.07.07. 15:56:19

@hulk: ezt sem szeretem, hogy ha valaki nyer akkor az a legjobb egyértelműen. Szerintem ha valaki nyer, az annyit jelent, hogy ő nyert. Itt azért még sok tényező közbeszól azzal kapcsolatban, hogy ki a legjobb. Azt se bírom, hogy most hogy az inter megnyerte a blt máris minden poszton az ő játékosaik lettek a legjobbak. pl Diego Militot nagyon túlértékelik ezen a blogon szerintem.

vorpex 2010.07.07. 15:57:23

@Karesz000: az első gólt akartam felhozni példának, de előttem már megcáfolák a kijelentésed. Egyébként ha három csatár nem tud együttesen megverni egy szem kapust 10-ből 10-szer, akkor nálam a második találat is veszít az értékéből, hisz egy tök egyértelmű helyzetet nem tudtak a hollandok támadok kihasználni, miért feltételezném, hogy a második találatnál nem pusztán a véletlen segített be. (Persze, hogy az utolsó mondatot nem gondolom véresen komolyan, de azt hiszem elgondolkodtató és mintha a holland drukkerek az ilyen jelenetekről megfeledkeznének, mikor az egekig magasztalják a csapatukat)

Althedokan 2010.07.07. 15:58:50

@vorpex: persze, mindenki (te is) az egekbe magasztalnád a csapatodat ha az bejutna a döntőbe... ennyi, ezért már csak nem róhatjuk meg őket!

Dr. Ötker a belvárosi orvos 2010.07.07. 15:59:06

@Althedokan: 1. "...érvényes gólra játszák...", könyörgöm miről beszél itt mindenki, ezen a vb-n azért volt pár les gól, a spanyolok is kipereghettek volna már, de nem ez a baj, hanem az, hogy nem értetted amit leírtam, bocsi.
Hiába rinyál itt mindenki, hogy egyes csapatok csúnya focit játszanak, ez őket a legkevésbé sem érdekli, persze szép amikor szambáznak a labdával, meg "esernyő, meg szívószál, meg oylan kék is legyen benne, meg kevés jéf, és maszírozd a lábam is, meg legyenek csajok pucéran" de ha beszopsz egy gólt és te egyet sem rúgsz, akkor kb. 90 percig mondják, hogy milyen jól járszott a gól nélküli csapat, a másik meg csúnyán (nem sportszerűtlenre gondolok) de ha nyer pont leszarja ezt.
Szóval lehet pofázni, meg okoskodni, Hollandia meg döntős, ennyi, és kb teljesen keresztbeszarják amiket róluk mondanak.

rv21 2010.07.07. 15:59:46

Egy-két észrevétel a sok "szakértőnek":
-Ez a Vb messze nem a legrosszabb (90-94 ulraszar vol), az egyenes kiesésés szakasz szerintem szabályossan perfekt (egy unalmas 0-0 val)
-A brazil drukkereknek (már ha néztek tv-t 2002-ben): az istencsászár brazil válogatottat a nyolcaddöntöben a belgák lefocizták, elvettek egy szabályos Vilmots gólt 0-0-nál, az utolsó fél órában kerekedtek fellül. A négy között a törökök szintén lefocizták őket, majd Ronaldo villant egyet.
Akkor ők is mákkal meg birói támogatással nyertek?????
-Szertném, ha bármelyik sportág magyar képviselője ilyen céltudatossan haladna a cél felé, mint hollandok. Akik őket szidják lehet, hogy soha nem sportoltak semmit, ellenkező esetben tudnák, hogy a "cél szentesíti az eszközt".
-A V Bommel-t szidoknak: ha lett volna az Arany Csapatban egy klonja, akkor most világbajnokok vagyunk
-A köcsögvállogatott kapusa Cipész TÓNI nem nyert világbajnoki aranyat, "csak" két ezüstöt '82 és '86
További jó ész osztást
üdv

Karesz000 2010.07.07. 16:00:28

Bizony, nagy potya volt az, ez biztos. A vezetés tudatában meg elbaltázták az összes többi óriási helyzetet. De nem akarom elhinni, hogy ugyanezt megtették volna rizikósabb körülmények között. Nem egy holland, de egy annál sokkalta gyengébb csapat is kihasználta volna éles helyzetben azokat a lehetőségeket. Lásd tegnap Robben. Egy döntetlen vagy hátrány esetén nem próbál meg trükközni, hanem csúnya megoldással beveri a gólt. Így meg a kapus kezébe pörgetett. Csak, hogy egy kicsit próbálja szolgálni a közönséget. Bár ezzel megint biztosan elfogult vagyok.

t.o.d. 2010.07.07. 16:02:46

@neeskens: a két meccs között az volt a legnagyobb különbség, hogy a másodikon azért a jobb csapat nyert, viszont mindkettőn a szerencsésebb.

@pimpalini: a murinnyó célfocijánál láttunk már a fociszerető szemnek sokkal borzasztóbb célfocit, pl a 2006-os Lippi-célfocit. de a célfoci, ha eléri a célját, akkor meg is érdemli.

pimpalini 2010.07.07. 16:03:24

@Althedokan:

Elismerve a Madrid idei - helyenként szemet gyönyörködtető, gólgazdag, látványos - játékát, mivel Barcelona szurkoló vagyok, nem örülnék a Real BL címének, bajnoki, és/vagy kupagyőzelmének semmilyen körülmények között sem.

Tökéletesen igazad van abban, hogy a Real játékospolitikája kb. kimerül aranylabdások, sokra értékelt kész futballisták, sztárok csillagászati összegekért történő szerződtetésében, amely baromira nem szimpatikus. Mert ne nyerjen már a pénz mindenhol.
Ettől függetlenül ha Mourinho-val nem nyernek semmit, akkor senkivel sem...

Althedokan 2010.07.07. 16:03:59

@rv21: ezt így nem fogadnám el ha nem baj. 11 évig vívtam versenyszerűen, de soha nem voltam sportszerűtlen azért hogy én nyerjek. Vagy ha igen, akkor vállaltam érte a megrovást. Van Bommel pedig nem lenne ilyen értékes ha annyiszor kiállítanák, amennyiszer megérdemli...

hulk 2010.07.07. 16:04:46

@Althedokan: Persze ez csak játék a szavakkal, én is úgy értem, hogy ezen a tornán ők lehetnek a legjobbak, vagyis a győztes csapat, aki mindent visz. és a végén úgy is csak ez számít.

Azért ezen a telesportos palimadarakon még mindig ki vagyok akadva, amit tegnap faragó, meg iker-somos produkált, egy vicc. ma meg gondolom jön a tüdőbeteg egri, eh.

neeskens 2010.07.07. 16:06:05

Ja, azt kéne belátni a holland fanoknak, hogy mindenki elismeri, jó ez a csapat. Csak vannak a semlegeseknek fenntartásai.

Kíváncsi vagyok, mit mondtak a totálisan hasonló sorsolással a döntőig menetelő, ugyanilyen célfocit játszó 2006-os olasz csapat kapcsán.

Althedokan 2010.07.07. 16:06:27

@pimpalini: kb úgy éreznél ha nyernének, mint én most... ezt meg is értem.. de nem is tetszik ez a Mourinho féle taktikázgatás meg mindegy mi van rúgjátok szét őket, csak mi nyerjünk hozzáállás...

Althedokan 2010.07.07. 16:07:36

@neeskens: nekik drukkoltam, de csak azért mert rühellem a franciákat...

neeskens 2010.07.07. 16:09:19

@t.o.d.: ja, de hát ez nyilvánvaló

neeskens 2010.07.07. 16:10:24

@Althedokan: én is. De volt bennem hiányérzet, nem vagyok szemellenzős.

kötekedő 2010.07.07. 16:10:28

Azt viszont szerintem nehéz vitatni, hogy a holland-spanyol-német hármasből bárki is nyeri a vb-t, az a közelmúlt és a jelen (értsd: VB) teljesítménye és eredményei alapján nehezen lesz vitatható (kivéve persze a döntőben 2 kamutizenegyes és 3 lesgól...:-))), mostanában ezek a válogatottak játssák a legjobb, legösszeszedettebb, és/vagy leghatékonyabb, legeredményesebb futballt

t.o.d. 2010.07.07. 16:10:55

@rv21:
A Tony Schumacher-dologban igazad van, valóban, '90-re gondoltam, de akkor már Illgner védett. De attól még ő a köcsögválogatott kapusa, az ziher.
Ami a vanbommel-témát illeti, lehet, hogy egy ilyen szerepkörű játékos kell, de erre a viselkedésre nincs szükség a pályán. az, amiért én utálom azt a szarházit, mindig sípszó után zajlik. Genny.
A vébé meg az első körben minden negatív rekordot megdöntött a gólok számát tekintve, de mostanra nincs panasz: 2,37 a pillanatnyi gólátlag...

t.o.d. 2010.07.07. 16:12:16

@neeskens: nem tudom, hogy mindenki úgy gondolja-e, hogy tegnap a holland volt a jobb csapat...

Althedokan 2010.07.07. 16:12:29

@neeskens: nem is mondtam hogy megérdemelték... zidane egymaga lejátszotta őket...

pimpalini 2010.07.07. 16:14:14

@rv21:

A felvetéseidre:

- senki sem beszélt arról, hogy ez a VB szar az egyenes kieséses szakasz miatt. Ha jól emlékszem itt a hollandokról volt szó.
- sosem kedveltem a brazilokat, mert mindig minden az ő esélyességükről szól, meg arról, hogy ők a legjobbak. S valóban, a belgák ellen jelentős játékvezetői segítségben volt részük, s szarul játszottak. Annyival nyertek VB-t, hogy volt két - sérülés miatt viszonylag pihent - klasszisuk (Rivaldo, Ronaldo), no meg az elitből nem kellett meccselniük - Anglia kivételével - senkivel a döntőig.
- a céltudatosságról annyit, hogy akkor már inkább nézem a céltudatos németeket, akik játékát élmény volt nézni már 2006-ban is.
- MvB és az Aranycsapat (ahol a jobbhátvéd is csatárként kezdte)?????!! Remélem ezt te sem gondoltad komolyan...
- köcsögválogatott meg az, ahová téged beválogatnak, te őstulok...

t.o.d. 2010.07.07. 16:14:41

@kötekedő: érdekes, hogy a hollandok az EB-n is mekkorát pörögtek, aztán a ruszkik megviccelték őket. de tényleg: az európai futballban tornán ezeken kívül nem volt meggyőzően játszó, vagy konstans eredményes csapat.

Althedokan 2010.07.07. 16:14:42

@t.o.d.: én például azt gondolom, hogy hasonló erősségűek voltak a mutatott játék alapján

pimpalini 2010.07.07. 16:20:30

@rv21:

Az utolsó részt félreértettem. Ha arra a köcsögválogatottra gondolsz, melyben szerepel Pepe, MvB, Felipi Melu (ahogy egyes gyík riporterek emlegetik), akkor természetesen igazad van, Toni a kapusuk.

rv21 2010.07.07. 16:21:39

@Althedokan:
A félreértések elkerülése véget nem a kedvencem, de ilyen jellegü játékosok nélkül mát nem lehet hosszú távon gyözni.
v.bommelben meg pont az zseniális, hogy elmegy a végső határig, amit a birók megengednek neki. Egy bajor országban lakó barátom véleménye után (ő már halotta többször élőben nyilatkozni) egy meglepően értelmes ember.
Egyébként meg a hollandok játékában hol van a sportszerütlenség? Én nem találtam.

Althedokan 2010.07.07. 16:24:15

@rv21: hát ha én lennék a játékvezető páros lábbal rugdosnám le a pályáról... (ne gondolj bele a technikába:D)

pimpalini 2010.07.07. 16:25:25

@kötekedő:

Ez így van, nekem nagyon tetszett a legjobb 8 csapat (az USA kiesését sajnáltam, mert megalkuvás nélkül hajtottak, nem színészkedtek, nem húzták az időt, mindig nyerni akartak, s még a bírók is általában a kárukra tévedtek), s a legjobb 4-be kerültekkel sem voltak kifogásaim (persze a hollandok játéka fos, s a spanyolok sem azt játsszák, amit elvárhatnánk tőlük). Csak lett volna a tegnapi meccs játékvezetői szempontból kifogástalan...

Althedokan 2010.07.07. 16:26:25

@rv21: amúgy nem mondtam, hogy buta, azt mondom, hogy gusztustalan, amit csinál. Ez az elmegyek a határig nagyon jó ha Michael Schumacherről beszélünk, aki a saját versenyét és pályafutását, kocsija és testi épségét veszélyezteti ezzel. De ha mást rúgsz fel akkor nekem ne feszegess semmilyen határt, mert repülsz az öltözőbe! És a szabályok meg mire vannak kitalálva ha nem erre? A bíró meg pont azért van ott hogy belenyúljon a meccsbe, amikor bele kell nyúlni!

t.o.d. 2010.07.07. 16:29:45

@Althedokan: az uruguayiak a kisebb futballtudást nagyszerű küzdőszellemmel ellensúlyozták, a hollandok pedig a nagyobb játékerőt arcoskodással, figyelmetlenséggel és önzőzéssel... :-)

pimpalini 2010.07.07. 16:30:57

@rv21:

Sportszerűtlen?

Pl. rögtön az első percben MvB páros lábbal csúszott oda valakinek, aztán a gól előtt szintén leterített egy embert, s a második félidőben miután letarolt egy ellenfelet, estében még szándékosan meg is próbálta rúgni, s neki állt feljebb. Hirtelen ennyi jutott eszembe, de ha gondolod, visszanézem a mérkőzést...

rv21 2010.07.07. 16:31:54

@pimpalini:
ha lett volna egy ilyen "köcsög" az aranycsapatban, akkor van egy aranyunk ezt fent tartom. (esteleg nem csak Puskás lába tört volna el a magyar-németen stb, stb). De meg sem probálom neked elmagyarázni, mert úgy néz ki nem igazán ér el a szürke állományig amit írni szerettem volna.

DennisVT1 2010.07.07. 16:33:14

miért nem tudtok ti elfogulatlanul cikket írni?!?!?!

körberöhögtétek volna aki a VB előtt a döntőbe várja a hollandokat, ígyis max a szőlő savanyú... Vicc ez az oldal, mondjuk eddig sem a szakmai hozzáértés hanem a jó humor miatt olvastam...

Kettészakad a pálya középen jön fel a víz 2010.07.07. 16:34:23

@rv21:
vanbommelben semmi zseniális nincs, ezt azért szögezzük le. talán Sneijderbe szorult valamennyi.
Az utolsó zseniális holland futballista Dennis Bergkamp volt.

Kettészakad a pálya középen jön fel a víz 2010.07.07. 16:36:03

@DennisVT1:
Ez egy blog. Így akár elfogult is lehet, nem muszáj olvasni. Neked ott a zöldsport.

OJ · http://sportvers.blog.nepsport.hu/ 2010.07.07. 16:38:08

@DennisVT1:
...ehhez képest mind a kettőt megtaláltad, valld be nyugodtan. ;)

vorpex 2010.07.07. 16:41:06

@rv21: Arra próbálják felhívni a figyelmed, hogy egy Bommel az Aranycsapatba sohase fért volna be. A foci sohasem az úriemberek sprotja volt, Puskás se volt egy szent a pályán, de olyan aljadék, geci, sportszerűtlen belépőket, amit ez a bohóc produkál, sohasem csináltak.

Talán mert tudták, hogy az ellenfél is a lábából és. Meg ne felejtsük el, nem is volt szükségük rá, hisz ŐK jó játékosok voltak. Gusztustalan, amikor valaki a tehetségtelenségét szabálytalankodásokkal kompenzálja.

pimpalini 2010.07.07. 16:43:53

@rv21:

MvB-t, vagy egy hozzá hasonló "csapatember" favágót az Aranycsapat közelébe sem engedtek volna. Ha azt hiányolod, hogy a 8:3-as meccsen nem volt olyan, aki lerúgta volna a németeket, végeredményben tévedsz. Mert tök felesleges lett volna bárkit is lerúgni, mivel - gondolom ezt te is tudod, ha már bölcsen összehasonlítod a mai foci henteseit az 50 évvel ezelőtti foci spílereivel - a döntőben felálló német csapat nyomokban sem hasonlított a zömében tartalékokból verbuvált, csoportmeccsen kiállított tizenegyre.

A németek egy soktényezős egyenlet végeredményeként nyerhettek akkor, melynek azóta is vannak erősen vitatott összetevői, melyeket nem annulált volna egy "jó", MvB-szerű labdaszerző, ütköző, szabálytalankodó játékos sem...

t.o.d. 2010.07.07. 16:49:50

@rv21: csak az uruguay elleni meccsen és csak vanbommelnek volt egy egész vébére való kirívó sportszerűtlensége (pl: GvB gólja előtti játékon kívüli bodicsek, a de Zeuw fjberúgása előtti szintén játékon kívül sípcsontra tartása, az ápolás alatt többször lassították, illetve a végén a fellököm-fektében belerúgok-üvöltök vele-lefekszem szenvedni mozdulatsor...) elég...? vagy "osszam még az észt" :-D

t.o.d. 2010.07.07. 16:53:23

@rv21: úgy bírom, hogy idejönnek ezek a "mindenkihülye, éntudomjól" okosgyerekek, és vita helyett szétvágják a társalgást.

rizla 2010.07.07. 16:53:55

nem tetszik, hogy a hollandok kritizálása a cirkuszi irányba megy el. hogy nem játszanak szépen, nem nyernek meg maguknak elég semleges drukkert, nincsenek szórakoztató meccseik. ez kit érdekel? nem az a gáz, hogy nem játszanak szépen.

inkább az a baj, hogy azon kívül, hogy megnyerték a szopóra álló, szar meccseiket is, ez a holland csapat nem nagyon rendelkezik vb-győztes klasszis vonással a támadófoci helyett SEM, beszürkülték magukat a döntőbe, mint a németek 54-ben (?). nincsenek bergkamp szintű egyéniségek, ugyanakkor azt sem lehet elmondani, hogy cserébe nagyobb lenne a csapategység. brutál védelem? ezt sem mondhatjuk azért, olyan nem kap a robinhoéhoz hasonló gólt. fantasztikus kontrák? ugyan, nézzük meg a németeket. totális foci ugye sehol. van persie, robben vitatható nagyságok, sneijder kurva jó, de nem egy gullit azért ő sem. valaki fejtse meg, hogy hogyan csinálták.

Everred 2010.07.07. 16:58:05

@pimpalini: "a döntőben felálló német csapat nyomokban sem hasonlított a zömében tartalékokból verbuvált, csoportmeccsen kiállított tizenegyre."

Azért ez így erős túlzás, Eckel, Posipal, Liebrich, Fritz Walter, Rahn, Kohlmeyer mindkét meccsen játszottak. És bár Turek nagyon jól védett, sokkal jobban, mint Kwiatkowski a csoportmeccseken, Morlock meg gólt rúgott, nem elsősorban a németek változtatásai miatt lett más az eredmény...

mréveiller 2010.07.07. 16:58:27

a hollandok most nagyon együtt vannak. plusz Sneijder Robben. szóval érik az első arany.

2010.07.07. 17:05:16

mondok egy nagy okosságot:
a döntőben kell a legjobban játszani és nyerni. :)
én már a szlovák meccs után azt éreztem, hogy a hollandok takaréklángon vannak, talán pont a döntőben lesznek csúcsformában, ahogy a spanyolok is(őket várom a döntőbe).
Bent Van Marwijk pedig nagyon jó kapitány, akármi lesz a vége

Mr.AT 2010.07.07. 17:06:03

Egyelőre nem olvastam még végig az összes kommentet, így nem tudom, volt-e már, de én nem Van Bommeltől sajnálnám az aranyat, hanem Boulahrouz.

Egyszerűen elképzelhetetlennek tartom, hogy Khalid Boulahrouz neve és a VB-győzelem bármilyen kontextusban harsány röhögés kísérete nélkül egy mondatba kerülhessenek. Hozzá képest Grosso a védők Maradonája.

bobbyperu · http://twitter.com/bobbyperublog 2010.07.07. 17:19:05

'For the first time in a long time, the Dutch squad has been a team. No fighting, no whining millionaires, no red cards. Nothing. A team.'

Titi120 2010.07.07. 17:24:35

@Mr.AT:
Felhívnám a figyelmedet bizonyos Andrea Barzaglira ... :)

Everred 2010.07.07. 17:25:19

@Titi120: Roque Junior rulez, ő ráadásul alapemberként lett világbajnok!

Kettészakad a pálya középen jön fel a víz 2010.07.07. 17:26:09

Csak nevek alapján 20 év múlva visszagondolunk kik lettek 2010-ben világbajnokok:
Boulahrouz, Van Bommel, Sneijder, Robben, Van Persie, Oijer
vagy.
Lahm, Schweinsteiger, Klose, Özil, Cacau, Podolski,Khedira
vagy
Casillas, Puyol, Iniesta, Xavi, David Villa, F. Torres, Xabi Alonso, S.Ramos

Ez csak a képzelet játéka.
Remélem hogy a spanyolok lesznek.

t.o.d. 2010.07.07. 17:26:38

@Strigo a divatdrukker: ja, tényleg, az alapszabály. picsába. :-)

pimpalini 2010.07.07. 17:34:34

@Everred:

Soktényezős egyenletről beszéltem, csak nem részleteztem.:)

Pl.:
- stoplik
- eső és sár
- két hosszabbítás okozta fáradtság
- meg nem adott Puskás-gól
- pihenési körülmények
- azóta sem kellően tisztázott tűk szerepe
- taktikai hibák

most hirtelen ezek jutottak eszembe, de emlékeim szerint mást is szoktak emlegetni.

rv21 2010.07.07. 17:39:26

@t.o.d.:
V.bommel nem egyenlő a holland válogatottal egy játékos (+ a nem kezdő kannibál). Tudsz még mondani másik játékost is csapatból aki sportszerütlennül viselkedett? (a színészkedés minden játékosnál és csapatnál fenn áll).
Annak a játékosnak pedig a megfegyelmezése a bíró feladata. Amig ezt nem teszi meg, addig ő pedig elmegy a határokig.
Ja és nem hiszem, hogy én csaptam szét a kulturált társalgást a forumon, elég csak visszaolvasni az általam nem kommentelt bejegyzéseket végig olvasni.

Kettészakad a pálya középen jön fel a víz 2010.07.07. 17:42:11

Mikor faszperszi visszagurult a pályára a brazilok ellen. Robben feje alapból sportszerűtlen. kuyt az egyetlen ember akit bírok, de ő meg ork. Pusztuljanak!

Everred 2010.07.07. 17:58:39

@pimpalini: töménytelen kihagyott helyzet; szabálytalanság a második német gólnál; meg nem adott tizenegyes a Kocsis elleni szabálytalanságért az utolsó percben; Puskás nem volt teljesen egészséges (bár két szabályos gólt szerzett, ami egy világbajnoki döntőben szerintem elég jó, függetlenül attól, hogy játszott egyébként); szimpla balszerencse

Minden összejött, na.

hulk 2010.07.07. 18:03:43

@bobbyperu: momentán ez pont nem igaz, egyrészt vanperszil és sneijder között igen szép kis ellentét van, az előbbi ezért sem kap túl sok labdát. másrészt azt nehezen lehet csapatjátéknak nevezni, hogy robben még zuhanyozni is magával viszi a gumilabdát.

giacinto 2010.07.07. 18:13:21

Az 53%-os támadó térfél passzok elsőre durvának hangzik, de ha jobban belegondolunk ez várható. Egyrészta a játékukból adódóan, gyorsan próbéálnak kapu felé törni, nem nagyon akarnak az ellenfél térfelén passzolgatni, egyenként megbontva pedig: Robben és Van Persie soha senkinek nem passzolnak, Kuyt technikailag képzetlenebb, Sneijder pedig vagy hosszú labdákkal operál vagy kockázatos zsugákkal próbál helyzetet teremteni a többieknek. Mögöttük Van Bommelék pedig szintén nem passzolóbajnokok.

értelmetlen_nevű 2010.07.07. 18:18:30

@rizla:

Tényleg erről van szó. Szerencsés sorsolás (nem az ő hibájuk), mázli a brazilok ellen (ez sem az ő hibájuk). Mégis hiányérzete van az embernek.

sporttárs 2010.07.07. 18:23:49

@rizla: Valószínűleg úgy, hogy az ellenfelek színvonala az övékét semmiben nem érte el vagy haladta meg. Kivéve a brazilokat egy félidőn át, azon a meccsen előbb tényleg brutál mákjuk volt, majd kiderült, hogy mentálisan instabil az ellenfél - ergo szintén nem jobb valamiben.

Igen, igazad van, ilyen "hiányos" ez a holland csapat, de döntőben van, ez szerintem a vb színvonalával azért kapcsolatban van, még ha az egyes meccsek izgik is. Sajnos.

(És igazán nem piszkálódásból, csak a gondolat folytatásaként, bár elvben persze a spanyolok tele vannak klasszisokkal, ők jelenleg kb. pont úgy tartanak ott, ahol, mint a hollandok. Szerinted?)

pimpalini 2010.07.07. 18:27:17

@Everred:

Így igaz. S ilyenkor aztán lehet mondogatni az eredménycentrikusoknak, hogy akkor az nszk megérdemelte?:) Lehet-e egyáltalán megérdemelni?
Vagy elég csak annyi, hogy a játékvezető szerint is megérdemelheti valaki?:)

balu11 2010.07.07. 18:29:04

Újra elolvastam a cikket, és nagyon nem tartom korrektnek, hogy a VB első döntőséről gyakorlatilag nincs egyetlen _csak_ pozitív mondat sem. Egy sem. Bármi esetleges nem-negatív kijelentést tesz a szerző, általában ott van a "de". Tökéletes példa: a VB eddigi legszebb gólja egy elsült kapanyél. Beszarok. Robben tanári fejesgólja meg sincs említve (!!!) a VB-elődöntős posztban. Igazából nektek viszonylag kapóra jön a néphangulat, mert így nem tűnik fel, hogy ez a poszt ... ... nem sikerült túl fényesre - "önző, mákos, semmit sem csinálnak" megvolt, a nép boldog. Azért legalább dobhattatok volna 1-2 csontot a kevés oranje-drukkernek.

(Talán most először kritizálok posztot, és nyilván elfogult is vagyok.)

Én értem, hogy nem Cruyff [egyébként őket az itteniek hány százaléka látta játszani...?], Van Basten, Bergkamp, de iszonyú erős ez az ellenszenv, ami a kommentek után most már a posztokból is árad, ami természetesen újabb kommenteket eredményez...

Azt is értem, hogy sok a frusztrált angol, olasz, francia, portugál (bár utóbbi kettő talán kevesebb), argentín, brazil drukker. Na de, ez a VB, 4 évig nem lesz ám ilyen, muszáj tényleg fikázni, és nem elismerni az érdemeket???

Mindegy, szerencsére szólászabadság van, csak nagyon sajnálom, hogy a kedvenc blogom ilyen ebben a pár napban, amilyen...

balu11 2010.07.07. 18:33:39

@rizla: ez a komment is meglehetősen kritikus a hollandokkal szemben, mégis azt mondom, hogy korrekt

mondjuk, egyet nem értek vele :)

pl. szólhatott volna erről is a mai cikk (hogyan csinálják?), akkor legalább érződött volna belőle, hogy a szerző minimálisan elismeri, hogy a hollandok jók, és (ha támadni, védekezni, focizni, ... nem is, de) valamit tudnak

pimpalini 2010.07.07. 18:46:49

@balu11:

Tudod mit? Csak azért, hogy ne kelljen idegesen nekigyürkőznöd a mai meccsnek, elismerem (bár nem vagyok szerző), hogy a hollandok tudnak valamit...

Csak a bíró ne segített volna, s a játékuk lenne nézhetőbb...:D:D:D:D:D

Csörszike 2010.07.07. 18:47:17

@kötekedő: ja, sorry. az agyamban összemosódott a te kommented a többivel. ettől még persze tartom, h nemtelen dolog fikázni a korábbi világbajnokokat. mindig az a legjobb csapat, amelyik megnyeri a vb-t. ne szubjektivizáljuk már a világbajnoki címet azzal, h aki szerinted nem játszik jól, az nem érdemli meg. pont ezért játszák gólra a focit, h ne pontozni kelljen a végén, h kia jobb.@pimpalini: igen elgurult a gyógyszerem. ettől a sok agyatlan kommenttől, akik állandóan fanyalognak, h ki jáccik szépen, meg ki jól. kérem tisztelettel, az játszik jól, aki nyer. pont.@danesdzsu2: épp az, h én jáccom ezt a nemes játékot, és nem biciklicselre:)

zsakfos 2010.07.07. 19:07:55

@rizla:
Egy dologban tévedsz, ez pedig a csapategység.
Voltak szebb focit játszó, szimpatikusabb arcokból álló, nagyobb klasszisokkal rendelkező holland válogatottak ez tény. De van Maarwijk és még inkább két segítője az integrátori szerepet betöltő F.de Boer és Cocu ebből a nagyon heterogén társaságból egy tartással rendelkező és egységes csapatot csinált, ahol mindenki tudja hol a helye és mindenki odateszi magát egymásért, a közös cél érdekében.
Mindezt egy olyan csapatban ahol ott van egy csendes, rutinos klasszis - van Bronkhorst, egy nagyravágyó, örök elégedtlen, önelégült pojáca -van Persie, egy csapatot összetartó, intelligens, de a pályán ámokfutó van bommel,egy önimádó zseni -Robben, egymással ifi koruk óta rivalizáló vezérszerepre törő kivételes képességű spílerek Sneijder, Van der vaart, egy lelkes, botlábú zongoracipelő Kuyt, egy 2 éve kevés lehetőséget kapó, frusztrált, örök ígéret Huntelaar, a középszerűség mintaképei Heitinga és Mathijsen, a kung-fu bajnok De Jong, egy gyakorló pszichopata ( megjegyzem-ha ez lehet mentség- elég nehéz életű) Boula, feltörekvő fiatalok -van der Wiel, Eila, egy van der Sari nehéz örökséget cipelő Stekelnburg, az alázatot korábban hírből sem ismerő Afellay, egy kocsmai verekedő Ooijer, a tehetséges, de fejlődésben megrekedő Babel, egy 40 éves korában a válogatottba bekerülő Boschker, az Oranjéban abszolút mellékszereplő, de az Alkmaarban vezér Schaars, a kicsit hibbant De Zeeuw és Vorm ( rá nem jut eszembe semmi:)
Mindezt megspékelve a holland mentalitással, fehér, suriname-i, marrokói, indonéz gyökerekkel meg ki tudja még mivel.
Na ez a csoda, hogy ez miért működik!

Lehet, hogy csak nekem tűnik annak,de mintha megfordult volna a világ. A németek játszák a szép focit, a hollandok meg rakolósan, egységesen, olykor szerencsével nyerik a meccseket.
A kérdés a végső győzelem kérdésében is megfordul a világ. . Persze ehhez még ma este a spanyoloknak is lesz egy pár szavuk.

pimpalini 2010.07.07. 19:10:46

@Csörszike:

Gondolom akkor az Aranycsapattal kapcsolatban is tartod a véleményed: vagyis az akkori nszk volt a legjobb, mert így vagy úgy de nyert...
MUHAHA!

Sejtettem, hogy nem elöl játszol, s a nagy példaképed Materazzi...:)

pimpalini 2010.07.07. 19:14:58

@zsakfos : @Csörszike: @balu11:

Lehet, hogy szar hallani, meg lehet, hogy megfordult a világ, de évtizedeken keresztül fikázta mindenki a németeket a célfoci miatt, meg érdemtelenségük okán...

Nektek már 3 nap is sok? Gyengék az idegeitek...:)

értelmetlen_nevű 2010.07.07. 19:15:42

@zsakfos :

kurva jó ez a jellemzés a hollandokról :)

jegesmedve 2010.07.07. 21:39:27

Ez mind igaz, de... Mindenkinek van emléke fantasztikus holland csapatokról, akik SEMMIT sem értek el. Mármint kvalitásaikhoz mérten. Képességeik alapján ez a csapat is tudna sokkal rafkósabban játszani, de az edzőjük nem engedi. Van Maarwijk ars poeticája az, hogy a "meg kell tanulniuk megnyerni a csúnya meccseket is", nos ha jól számoltam, eddig 6 csúnya meccsük volt a vébén. És pontosan ezért vannak a döntőben. Ha úgy játszanak mint 2 éve, amikor MAGASAN a legjobbak voltak a mezőnyben, már hazaküldte volna őket Brazília, legkésőbb. De most taktikusan játszanak, amennyire tőlük telik, úgy, ahogy a németek szoktak "mindig nyerni", vagy sokszor az olaszok, esetleg a szürkébb állományú brazilok. Én drukkolok, hogy sikerüljön behúzniuk a vébét, így utána megint lehet fényezni a labdát a következő alkalommal - és hazautazni a negyeddöntőből...

davidmoyes 2010.07.07. 22:44:56

@zsakfos : Zseniális jellemzés!! :)
Sajnálom, de ettől még szívesebben látnék égszínkék mezt a döntőben..

Ilu 2010.07.08. 10:56:07

Valaki aki nagyon ert hozza, utannanezhetne, hogy mennyire allja meg a hejet az a kijelentes, hogy pl rvp nem passzol soha sem, mert nekem remlik mar par golpassza ezen a veben, es konkretan az uruk ellen is kiosztott 3 olyan paszt, amibol gol lehetett volna, ha nem eppen Robben-nek megy :)

balu11 2010.07.08. 17:22:56

@pimpalini: első bekezdésért kösz, a másodikat véletlenül nem olvastam el :)

@zsakfos : 10/10 :)

CaBeL 2010.07.08. 17:30:29

Hozzáteszem a mai NS hátsó oldali Robben interjú nekem nagyon tetszett! Nagyon szimpatikus arc ez az Arjen! Hup Holland!
süti beállítások módosítása