Nou San Trafford

Az Index blogja a világ legjobb futballjáról.

A szerkesztőségből...

Utolsó kommentek

jujjdeizgi

Friss topikok

Én pedig lesújtok majd tereád hatalmas bosszúval és rettentő haraggal

2010.07.03. 18:59 heinrich

Nem azért érzek óriási és mindent elsöprő elégtételt, mert Maradona megsemmisült, és ostoba, kocsmába való hőbörgésének szikrányi hitele sem maradt a továbbiakban, hanem azért, mert a Labdarúgás a helyére tett egy magáról megfelejtkezett pojácát.  

Sokszor a demagógia határát súroló vagy azt át is lépő módon gondolkodom a labdarúgásról, szerintem ez nem sport, hanem tradíció, melyben csak akkor lehetsz igazán nagy és sikeres, ha végtelen szorgalommal és kitartással, alázatosan küzdesz napról napra. Az értékek nem változnak, Uruguay pont azért verte meg 1950-ben Brazíliát, mint Németország 2010-ben Argentínát. A sötét oldal mindig elnyeri méltó büntetését, nincs az a szobor, ami ne törne ripityára, ha felbőszíti a Labdarúgást. 

Maradona szánni valóan, a világ legmagányosabb embereként ácsorgott a pálya szélén, mert semmit sem tanult korábbi hibáiból, megint elhitte, hogy ő csinált a labdarúgásból bálványt és nem fordítva.  

Alázat, baszomalássan, anélkül soha nem fog menni.

195 komment

Címkék: h több mint foci vb 2010

A bejegyzés trackback címe:

https://nst.blog.hu/api/trackback/id/tr62127526

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

capor_ 2010.07.03. 19:05:06

Bizony bizony!

Az hiányzott tegnap a brazilokból is. Az elejétől fogva ordenáré módon reklamáltak mintha nekik ez a kiváltságuk lenne, alattomosak voltak és a végén meg is kapták a büntetést.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2010.07.03. 19:13:55

Egyébként én nagyon sajnáltam az argentin focistákat, mert ők tényleg alázatosan küzdöttek, hajtottak egy olyan szerkezetben, amelyik végülis nem működött.

Összehasonlíthatatlanul sportszerűbben vesztettek, mint a brazilok, szerintem ezt meg kell hagyni.

Henry The Navigator 2010.07.03. 19:15:33

"Sokszor a demagógia határát súroló vagy azt átlépő módon gondolkodom a labdarúgásról,"-Ez így igaz, ezt most is bizonyítottad.Az alázat pedig neked sem ártana, bár gondolom ez a véleményem túllépi a tűréshatárod...

heinrich · http://nst.blog.hu 2010.07.03. 19:15:42

@Csöncsön: ez teljesen igaz,a méltóságukat még így sem vesztettél el. Pontosabban nem ők veszítették el.

heinrich · http://nst.blog.hu 2010.07.03. 19:17:05

@Henry The Navigator: sosem szoktunk szerzőkre vonatkozó kritikát moderálni.

poolfanati 2010.07.03. 19:19:00

Tudom, hogy a legjobb öröm a káröröm, de azért nem kéne így bántani a vesztes csapatot.

Szívesebben olvasnék tőled egy elfogult és németeket dicsérő posztot majd tőled a meccsről:D

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2010.07.03. 19:19:29

@heinrich:

Argentína kipróbált valamit. Egy kísérlet volt: lehet-e igazi szakvezető nélkül, csak ösztönös döntésekre építve világbajnokságot nyerni? Nem lehetett.

Vissza kell térni a szakmai útra. Ez egy csodálatos generáció az argentinoknál. Nagyon-nagyon drukkolok nekik. De Maradona kinevezése zsákutca volt.

Phil Laak 2010.07.03. 19:27:36

@heinrich: Értelmes fickó vagy, és teljesen jogos minden szavad.

Henry The Navigator 2010.07.03. 19:31:05

@heinrich: Nem is a moderálásra gondoltam, csak arra, amilyen stílusban írsz minden idők legjobb labdarúgójáról, szinte süt belőled a káröröm, pedig leírhattad volna azt inkább, hogy miért is nem jó edző,miben hibázott, higgadtan és tárgyilagosan. Kár érte, biztos sokan várták már ezt, hogy leszerepeljen, de tőled nem ezt vártam...

Keelhaul 2010.07.03. 19:37:44

Kedves heinrich, ezzel így ebben a formában tökéletesen egyetértek, amit leírtál, ugyanakkor hálásnak kell lennünk Argentínának: valaki bevállalta. Ebben a társaságban lesz még 2 jó vb, reméljük az egyik összejön nekik.

Érdekelne a szakmai leírásod is, de követelem, hogy térj benne ki Otamendire, illetve az argentín jobbvédelemre. :)

neeskens 2010.07.03. 19:39:45

@Henry The Navigator: Igen, Maradona nem jó edző, de nem sportszerű ekkorát belerúgni.

Nem hiszem az alázattal volt a probléma, én nem éreztem sem Maradonán, sem a csapatán, hogy nagyképűen tolták volna.

rizla 2010.07.03. 19:43:57

@Henry The Navigator: maradona nem labdarúgóként, hanem edzőként szerepelt ezen a világbajnokságon. ha domenech is akkora klasszis lett volna játékoskorában, mint diego, akkor őt sem lehetne bohócozni? nem létezhetnek ledönthetetlen szobrok, mert az káros mindenkinek. ezesetben elsősorban argentínának.
bár így ez a poszt tényleg csak kárörvendés, de van rá alap. az edzői hibái meg ki lesznek még tárgyalva bőven.

Szaffi B. 2010.07.03. 19:45:48

@Csöncsön: Heinzét én valahogy nem tudom sajnálni...a többieket igen

Henry The Navigator 2010.07.03. 19:47:02

@rizla: Igen, csak heinrich "coming outja" az alázatról, enyhén szólva kontraproduktív így, ebben a formában, hogy egy divatos kifejezéssel éljek...

Messi88 2010.07.03. 19:49:24

@Henry The Navigator:
erre szokták azt mondani, hogy ki mint vet, úgy arat...
Ha normális hangnemben nyilatkozna, nem akarna mindenhol "szerepelni", ha mutatna egy kis alázatot edzőként, ha nem lenne ennyire beképzelt, akkor most nem egy ilyen írás született volna.
Így teljesen igazat adok Heinrichnek, meg mindenkinek, aki most szapulja.

neeskens 2010.07.03. 19:51:47

Egyébként hány olyan edző, játékos nyert trófeákat, akiben az alázatnak egy cseppje sem volt.

A foci nem büntet, nem tesz igazságot. Sőt, talán a legigazságtalanabb játék a világon.

Messi88 2010.07.03. 19:53:26

ja és ahhoz is gratulálni tudok neki, hogy ha már egy ilyen összetételű keretet hozott ki, akkor sikerült ebből is szinte végigpadoztatni Milito-t, meg Pastore-t.

Asidotus 2010.07.03. 19:54:22

Nem tudom, hogy kinek a hibája volt, de a németek a pályán mindenhol többen voltak.
A bekapott gól után azt hittem, hogy majd jönni fognak az argentinok, de nem tették. Sokszor volt olyan érzésem a helyzeteiknél, hogy még 1-2 ember hiányzott elől, még csak nem is több.
És ez főleg azért volt rossz, mert amikor meg a németek jöttek, akkor meg az argentin védelemben nem volt elég ember.
Annyira nem mentek föl támadni, hogy komoly gólszerzési lehetőségeik legyenek, de annyira meg mégis előre mentek, hogy ne tudják kivédekezni a kontrákat.
Tévéből ezt azért nehéz meglátni, mert a kamera azt mutatja, ahol az akció történik, és bizony sok argentin eltűnt valahol a pálya közepén, mert se elől, se hátul nem voltak.
Mintha azt hitték volna, hogy Messiék elől megoldják.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2010.07.03. 19:56:57

@neeskens:

+1

Ezzel együtt igazat adok @rizla: -nak. Hosszú távon káros (lett volna) Argentínának, ha tévedhetetlennek képzeli az Isteni Diegot.

Ő megmarad minden idők (minimum "egyik", de sokak számára "a") legjobb futballistájának. De szövetségi kapitány, edző ne ő legyen, mert annál vannak nála alkalmasabb emberek, nagyon úgy tűnik.

Asidotus 2010.07.03. 19:57:36

@Csöncsön:
épp az a bajom, hogy nem tartom igaznak, amit a még a meccsről szóló posztban válaszoltál nekem. Akkor azt írtad, hogy kevés volt a középpálya, Mascherano egyedül nem tudta megoldani.
Nekem megy pont úgy tűnt, mintha ott lett volna minden argentin, mert sem a támadásoknál sem a védekezésnél nem voltak elegen. Mintha mindenki megállt volna a középpályánál.

Zolte 2010.07.03. 19:58:49

@Henry The Navigator: Más a játékos és más az edző szerintem. Vannak, akiket játékosként csak balszerencse kísért, de edzőként meg klasszisok és fordítva. Lehet az én fiatalságom az oka, de én Murinnyóról sosem hallottam játékosként, csak edzőként. Roy Hogson sem kispályás, de az ő karrierje is ívelhetett volna magasabbra. Az ellenpélda pedig az "isteni" Diego. Ez van, edzőnek balfasz (elnézést). Ettől még lehet no. 1 világkirálymegaklasszis játékos. Edzőnek, pontosabban szövetségi kapitánynak pocsék. Képtelen mérlegelni, hirtelen dönt, nem látja a játékosokban az éppen zajló folyamatokat, nem készül fel az ellenfélből... Egyszerűen nem lehet hosszú távon csak ugyanazt a játékot játszani vagy pár emberben bízni. Az nem fog menni. Még Guardiola is majdnem belebukott az előző szezonban, de kis szerencsével és egy parádés Messivel (+ az elmaradhatatlan többi játékos) sikerült behúznia a bajnokságot.
Szerencsére nem kellett sokat néznem az argentínokat. Nem azért, mintha utálkoznék. Egyszerűen kártyavárra épült a csapat ott, ahol vasbeton kell. Nekem pont Zanetti és Cambiasso esete volt az, amikor azt mondtam, hogy ha másért nem, ezért mindenképp essen ki Maradona csapata (nem a játékos, hanem a teljesítményük hiányzott). Ha őket viszi, még azt mondom, hogy valami überundorító meccseken, de lett volna esély. Biztos védelem és/vagy parádézó támadósor nélkül ma már nem lehet nyerni.
@heinrich: Én pont azt éreztem a braziloknál is kicsiben, amit az argentínoknál. Hiányzott az igazi Tábornok (a 12. játékos) az oldalvonal mellett, aki nem esik pánikba, aki mindig tudja, hogy mi jön mi után, mikor mit tegyen. Enélkül is el lehet jutni sokáig (pl.: Fransziaohszág 2006-ban), de nem sok babér terem olyankor, amikor Löwök, Del Bosquék, Marweijkek is versenyeznek. A spanyol vezért kivéve még nem ismerem őket annyira, de mindhárom válogatottban ott van az esély, hogy a 120%-os teljesítmény+szerencse+kitűnő konstelláció+Murphy+összes vallás és totem esetére felkészülő ellenfelet is meglepik valamivel. Ha mással nem, a fanatikus reményükkel (pl.: tegnapi holland 11). Lehet mák meg kapushiba, ha ők nem hittek volna a győzelemben, az sem megy be. Egyik góljuk sem...

Henry The Navigator 2010.07.03. 19:59:00

@Messi88: De akkor ti mivel vagytok különbek, ha aláztok valakit?Pont erről is szól ez a cikk, hogy mit kellett volna tanulnia Maradonának, miközben a szerző szintén nem mutat semmiféle alázatot, sőt...

Messi88 2010.07.03. 19:59:57

@Nűnű: simán csak nem voltak középpályások az argentínoknál. Nálam Maxi vagy Di Maria esetleg vonalszélsők, Messinek meg nem irányító az igazi posztja. Mascherano meg szűrő volt ugye. Szóval nem értem, hogy Maradona kivel akarta szervezni a játékot... Messivel? ez így teljesen érthetetlen, főleg hogy manapság a középpályán dől el minden. El is dőlt.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2010.07.03. 20:02:51

@Zolte:

Guardiola a világ egyik legjobb edzője. Pont a mostani argentin szereplés mutatja ezt meg egészen nyilvánvalóan.

Nagyon látványosan, kártyavárként omlott össze az "ezekkel a játékosokkal még én is megnyerném a BL-t" eleve nevetségesen buta elmélete.

@Nűnű:

A védekezés és a támadás is a középpályás labdaszerzésnél kezdődik. Mascherano a világ egyik legjobbja ezen a poszton, de egyedül egyszerűen még ő is kevés.

heinrich · http://nst.blog.hu 2010.07.03. 20:06:17

@Henry The Navigator: erre csak azt tudom mondani, nem én kezdtem :)

Szándékosan nem a "szakmai" oldaláról közelítettem meg, és nem vettem sorra az elkövetett hibáit sem, de ha csak egyetlen dolgot kiemelek, akkor az az, mikor elhajtotta Müllert a sajtótájékoztatóról, mert gőze nem volt róla, hogy kicsoda. Ennyit a szakmai alázatáról, meg az ellenfél tiszteletéről, bezzeg az újságírókat tudta kurvaanyázni, meg Schweinsteigernek üzengetni stb. a végtelenségig.

Nem értem, miért ne örülhetnék jó szívvel annak, hogy egy számomra teljesen elfogadhatatlan figura óriást bukott úgy, hogy közben belerúgott mindenbe, ami számomra érték.

Igen, gyerekesen örülök neki, káposztába hús kellett, meg ilyenek.

giacinto 2010.07.03. 20:07:15

@Csöncsön: "Vissza kell térni a szakmai útra. Ez egy csodálatos generáció az argentinoknál. Nagyon-nagyon drukkolok nekik. De Maradona kinevezése zsákutca volt. "

Nem Maradona kinevezése volt az, hanem az hogy nem ültettek le mellé KOMOLYABB szakembereket.
Mert állítólag a 2 bohóc felelt a taktikai részért, nos annak nyoma nem látszott a VB alatt. ja de, ma Di Mariát átküldték jobb oldalra, ahol aránylag még élt is.

vicc. Maradona csak mint név, mint motiváció kellet ta játékosoknak. de edző is kellett volna.

AntiChrist™ 2010.07.03. 20:08:14

Ezt az előző poszthoz kommenteltem:
"Maradona óriási játékos volt (minden visszásságával együtt), de edzőként (lásd nyilatkozatait, viselkedését az elmúlt hetekben) szinte semmi alázat nincs benne.
Nagyon durva vicc lett volna a sorstól, ha edzőként is világbajnok lesz..."

Pedig nem is olvastam előzőleg ezt a posztot.

Amit heinrich ír, az maximálisan igaz - még ha a stílus vitatható is.

@Henry The Navigator: Helyesbítsünk: Maradona minden idők EGYIK legjobb labdarúgója :)

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2010.07.03. 20:08:38

@heinrich:

Igen, csak szerintem jóérzésű embernek nem lehet tiszta az öröme, mert olyan játékosok is elbuktak most, akik legmagasabb szinten képviselik a foci legnemesebb értékeit (a küzdőszellemet, az alázatot, a csapatért való önfeláldozást).

heinrich · http://nst.blog.hu 2010.07.03. 20:09:17

@Henry The Navigator: mert Maradona egy okot sem adott arra, hogy tiszteljem, így nem is tisztelem, alázatot meg aztán főleg nem mutatok az irányába. Nem érdemli meg, sőt azt érdemelte, amit kapott, erről szól a poszt.

Nem tőlem kapta, hanem a labdarúgástól. Niylván lesz, aki ezzel nem ért egyet, de én így gondolom, vagy inkább így érzem.

giacinto 2010.07.03. 20:10:05

@Csöncsön: "A védekezés és a támadás is a középpályás labdaszerzésnél kezdődik."

ez sem igaz. a védekezés már a csatárok letámadásos szerepénél megkezdődik.

viszont Cambiasso brutálisan elfért volna Mascherano mellett. Zanetti pedig bárkit lenyomott volna a hátsó középszerből.

Otamendi, Demichelis, Burdisso..... egyik rosszabb mint a másik. Heinze afénykorában sem voilt egy csúcskategóriás játékos, de ő is már 1 klasszissal gyengébb.

Teljesen biztos vagyok benne hogy Zanettivel, Cambiassoval és Samuellel ez egy teljesen más meccs. nem azért mert interesek, hanem azért mert magasan kiemelkednek tudásilag ebből a mai hátvédsornak nevezett bohózatból.

heinrich · http://nst.blog.hu 2010.07.03. 20:10:35

@Csöncsön: az egy külön téma, a csapatot egy szóval sem bántottam.

giacinto 2010.07.03. 20:11:24

@Csöncsön: Guardiolának vannak kiváló védői. Maradonának is lehetett volna jobbak, de ő (ők) buták voltak.

Syztem 2010.07.03. 20:11:33

Demagóg és iszonyú szubjektív vélemény a post. Az alázat nyer? Messi, Tevez alázatával mi van? Szegény Gyant ilyen gyorsan elfelejtettük? Őrületes rusht rendez a Multinationelf, de ez inkább 'gyerekek baszki, minden bejön' mint a 'leiskolázzuk a mezőnyt'.Thomas Müller lőtt 3 gólt, de mindannyian látjuk szerintem: soha nem lesz klasszis, mint ahogy Neuer sem. English Money League? Sötét oldal? Ne már.
Maradonát mint edzőt eddig se vettük komolyan, még az argentinok sem. Nincs mentség arra, hogy a két interest otthon hagyjuk. De attól még, hogy ennyire túlfűtött módon élt együtt a válogatottal, hogy csinálta a showt pályán kívül,nincs a sötét oldalon. A Labdarúgás Pantheonjában helyezkedik el, ahová a büdös paraszt C. Ronaldo is fog tartozni, akik miatt milliók kezdenek el focizni, és ilyen ikonok miatt lesz a Labdarúgás mindig is több, mint egy sport, és miattuk merülhet egyáltalán fel, hogy nagy L-el írjunk egy sportágat.

sporttárs 2010.07.03. 20:15:08

@neeskens: Ez annyira így van, hogy ennek a vébének a legjobb négybe jutó csapatából minimum (MINIMUM) kettő is illusztrálni fogja. Bár nyilván minden csapatot és eredményt több aspektusból is lehet nézni.
De nem is emlékszem világversenyre, amikor ne bizonyosodott volna be így vagy úgy.

A foci igazságtalan játék, nagyon így van.

neeskens 2010.07.03. 20:15:52

@Syztem: Ott a pont.

Az Interből a szerény és alázatos, emellett mindig sportszerű Materazzi vb győztes, a nagyképű bohóc Zanetti sosem lesz az.Soroljam?

Baszomalássan

heinrich · http://nst.blog.hu 2010.07.03. 20:17:12

@Syztem: Demagóg és iszonyú szubjektív vélemény a post.

Igen, így van, sőt általánosít is.

Gyan pedig szintén külön posztot érdemelt volna, óriási dolog volt, amit csinált.

sporttárs 2010.07.03. 20:17:37

@Csöncsön: Na jó, azért erősen túlfellengzed az argentinokat. Messi-őrületeddel együtt, illetve nyilván főleg azért.
A fociban vannak vesztesek, köztük mindig szimpik is, erről még nem kell tragédiát írni. Vagy ha igen, akkor mindegyikről, nem emlékszem, hogy mondjuk Kakát sajnáltad volna tegnap.

Everred 2010.07.03. 20:18:12

@Csöncsön: uramisten, csöncsön, nagyon kérlek, ne moralizálj.

Neked is vannak olyan csapatok, akik veresége esetén az örömöd teljesen tiszta, hiába vannak nagyszerű sportemberek benne.

Avagy sirattad-e Ryan Giggset a római BL-döntő után?

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2010.07.03. 20:19:16

@Syztem:

Nagyon szép hozzászólás volt, köszi.

Szerintem sincs a sötét oldalon. Valahogy nekem az alattomos, kifinomult bunkók ellenszenvesebbek, mint az ilyen bohócok.

Kapitányként persze megbukott, ezen nincs mit vitatni.

kdb0413 2010.07.03. 20:19:44

@sporttárs:
ha szimpatikus veszteseket akarsz ott van tegnap Ghána!!!
abból Shakespeare milyen drámát írna ...

sporttárs 2010.07.03. 20:19:56

@heinrich: De mi? Az, hogy kapufára rúgott egy sorsdöntő 11-est? Mert ez számít. Hogy után odaállt és berúgta?

Figyu, biztos fiatal vagy, nem emlékszel. Maradona nevű játékos '90-ben kihagyta a jugók ellen. Aztán odaállt a digók ellen is és berúgta. Óriási dolog volt?
Zico 86-ban. Mint Gyan: a meccsen kihagyta, a szétlövésben berúgta (franciák ellen). És ők is kiestek.
Nem tartom hőstettnek.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2010.07.03. 20:21:25

@Everred:

Igen, de én nem írok olyan posztot, mint Heinrich, hogy na végre, ez az öntelt SAF pofára esett.

Kicsit gyerekes lett ez a poszt.

sporttárs 2010.07.03. 20:22:04

@kdb0413: Ghánát azért tartja most mindenki sokkal szánnivalóbb veszt6esnek, mert a 120. percben 11-est hibázott. Baszki, szomorú, de ez legalább akkora balekság.
Igazi áldozat akkor lenne, ha mondjuk nem kapja meg azt a jogos 11-est, és most mindenki azt gondolná, úgyis berúgták volna.

Ezzel nem azt mondom, hogy nem szimpatikus vesztes, nagyon is az! Mert őszinte, jó focit nyomva elbukott. De ez igaz lett volna Uruguayra is!

Henry The Navigator 2010.07.03. 20:23:09

@heinrich: Akkor igazam van, az írásod elejéből a nem-et kell csak kihúzni és ez az őszínte véleményed, a többi csak púder.Csak tudnám, akkor minek kellett a többit leírnod, tök felesleges volt ez az alázatot mástól megkövetelő, bár általad sem gyakorolt "prédikáció".

Everred 2010.07.03. 20:24:59

@Csöncsön: de ez egy blog. Egy napilapban talán túlzás lenne, de itt ez még belefér, különösen, hogy kihangsúlyozottan egy maximálisan szubjektív, személyes véleményről van szó.

És egyébként én egyetértek vele, Maradona tűrhetetlen, bicskanyitogató megnyilvánulásai, arroganciája miatt teljes mértékben megérdemel egy efféle írást, ami miatt egyébként aligha fog álmatlanul, sírva hánykolódni a párnáján.

Titi120 2010.07.03. 20:25:51

Annyira egyetértek, hogy szinte már szégyenlem bevallani. :)

A probléma Maradona kiérdemelt pofáraesésében csupán annyi, hogy sikerült magával rántania olyanokat is, akik nem ezt érdemelték, illetve, hogy Zanettitől, Militotól vagy Cambiassotól életük talán utolsó nagy lehetetőségét vette el ez a dilettáns gyökér, már, ami a válogatottbeli pályafutásukat illeti.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2010.07.03. 20:29:47

@Everred:

Maradona egyedül a saját nemzetére volt veszélyes a megnyilvánulásaival. Az ilyen alakoktól kell a legkevésbé félni vagy "bicskát nyitni". Vannak sokkal bicskanyitogatóbb alakok a foci környékén. Igaz, ők nem nyilatkoznak hangzatosakat, meg talán még Müllert is fölismerik (vagy ha nem ismerik föl, úgy tesznek).

Titi120 2010.07.03. 20:31:24

Egyébként itt az ominózus Müller - Maradona incidens:
www.pepsifoci.hu/video/node/66998

Szaffi B. 2010.07.03. 20:33:45

@heinrich: Gyannal kapcs: a ghánaiaktól kapja rendesen a kottát meg is lepődtem, szerintem összeségében hero, büszkék lehetnének rá mégis sz@rják-fossák (nem mindenki de rengetegen)

montipájton 2010.07.03. 20:36:05

@Csöncsön: Én attól még jóérzésű embernek tartom magam, mert nem sajnálom túlzottan az argentin csapatot. Nem voltak annyira jók, mint amennyire fényezték őket, és kikaptak egy számomra sokkal szimpatikusabb csapattól. Ez még nem erkölcsi dráma, ne túlozzunk, jó? )))

értelmetlen_nevű 2010.07.03. 20:40:19

@Titi120: ez nagyon kemény. Ha tényleg ennyire nem ismeri az ellenfelet, akkor azért, ha meg simán csak ekkora gyökér, akkor meg azért.

heinrich · http://nst.blog.hu 2010.07.03. 20:41:31

@Henry The Navigator: szerintem nem is akarod érteni a lényeget, én meg nem akarok senkit meggyőzni, hogy igazam van. Lehet, h nincs, de blogot írok, nem bibliát.

@sporttárs: igen, engem lenyűgözött, ahogy KÉT perccel később ismét odaállt ELSŐ rúgóként. Szerintem ez volt a nagy dolog, az már csak extra, h be is rúgta.

kelta 2010.07.03. 20:46:56

nagyon jó cikk lett, grat Heinrich

Gazpacho 2010.07.03. 20:48:40

@Titi120: nekem nem olyan tiszta ez a videó, Maradona már az elejétől jugadornak hívja Müllert, a végén meg azt mondja, hogy azt hitte a sajt.táj csak a szöv.kapitányoknak van. És még elnézést is kért tőle!

Titi120 2010.07.03. 20:48:44

@értelmetlen_nevű:
Én se akartam ezt elhinni, de ezek szerint igaz.

Ezen a szinten ilyen hozzáállás egy edzőtől ...

Henry The Navigator 2010.07.03. 20:52:39

@heinrich: Sajnálom, hogy neked ez jött le az egészből, de mint már írtad, néha túlléped a demagógia határát. Természetesen nem a véleményeddel van a baj, hanem ahogyan azt palástolni próbáltad, majd később mégis felvállaltad. Na mindegy, tény, hogy Diego nem ettől fog álmatlanul hánykolódni az ágyában és tényleg sok az ő bűne.

Titi120 2010.07.03. 20:54:27

@Gazpacho:
Nem vágom a spanyolt, de több forrásból is azt olvastam, hogy elhangzott az a mondat, amely szerint "sajnálom, de nem tudtam, hogy ő egy játékos".
Ha meg nem komolyan mondta, akkor meg simán türhőség volt a német felé.

Zoli1019 2010.07.03. 21:02:51

@heinrich:
Nem kárörvendezni szeretnék csak megrohantak az emlékek...
1978-s Argentin Magyar meccsen olyan sportszerűtlen viselkedést láttam az argentinok részéről amit ma megint viszontláthattam a Német-Argentin meccsen. Semmit sem változtak az argentin focisták! Úgy látszik ez öröklödő betegség náluk. Ha nem ők állnak nyerésre akkor elkezdik rugdosni az ellenfél játékosait, kritizálják a bírói döntéseket, és a szokásos színészkedést sem hanyagolják el! Az emlékezetes 78-s meccsen Töröcsiket és Nyilasit is kiállította törlesztésért a bíró, miután már nem bírták elviselni, hogy szétrugdossák őket az argentin védőjátékosok. A bíró (sajnos) szó nélkül hagyta a magyar csatárokkal szembeni szabálytalanságokat. (Ki tudja miért?) A mostani meccsen is visszaköszöntek az argentinoknál szabványosított sportszerűtlen viselkedések. Szerencsére a bíró nem volt vevő ezekre, és amikor kellet akkor villant a sárga kártya. (szerintem többet is ki lehetett volna osztani a csíkos fiúknak!) Maradona edzőként leszerepelt. Játékosként sok szép gólt lőtt, leszámítva emlékezetes kezes gólját ami máig ott díszeleg a FIFA szégyenfalán, Tevez mostani méteres lesgóljával együtt.
A német csapat végig sportszerűen játszott és élvezetes játékkal nyert.
Gratulálok nekik!

progvog 2010.07.03. 21:03:47

@sporttárs: Ghánát azért szánnivalóbb vesztes, mert a 120. percben elvettek tőlük egy gólt, utána hagytak ki egy tizenegyest, és utána kaptak ki a büntetőpárbajban
azért ez picit más így :)

Gazpacho 2010.07.03. 21:04:08

@Titi120: most megnéztem mégegyszer: először azt mondja, hogy nem normális dolog, hogy egy játékossal az oldalán tart sajt.tájt, és inkább vár aztán amikor visszajön akkor először azt mondja hogy nem tudta, hogy játékos, aztán azt hogy azt hitte, hogy csak szöv.kapitányoknak van a sajt.táj, aztán elnézést kért tőle (Müllertől).

montipájton 2010.07.03. 21:06:39

Amúgy Németország kifogyott a talizmánból, mert több A-betűs ellenfél nincs a mezőnyben. Ausztrália, Anglia, Argentina ha Azerbajdzsán jönne a négy között, ismét láthatnánk 4 német gólt. )))

rajaram 2010.07.03. 21:11:33

@Zoli1019: Tökéletesen összefoglaltad. Ezt a csapatot edzhette volna bárki, ezektől a német gyerekektől akkor is kikaptak volna. Itt azért nem egy unalmas 1-0, 2-1 volt, hanem ilyen szinten egy kurva nagy zakó. Szarok voltak az Angolok? Lehet, de azért mégiscsak a világ legdrágább játékosai voltak a pályán. Ők is kaptak egy négyest. A Múller tavaly még az oberbayernháromban játszott. Ez volt a 7. válogatott meccse. A Messi 10 perc alatt többet keres, mint ő egy hónapban. Nem egy nagy tehetség, csak rúgdossa a gólokat, egy egyszerű 20 éves bajor gyerek.

Gazpacho 2010.07.03. 21:11:33

@montipájton: Szerbia, Spanyolorsz. :), de majd a polip eldönti

danesdzsu2 2010.07.03. 21:14:08

Én őszinte, és kaján kárörömmel szoktam figyelni, amikor a saját szakterületemen az aktuális Maradonák orbitális nagy pofáraesést produkálnak, miután összevissza hazudoztak mindenkinek.

Sajnos Maradona nem bukott elég nagyot.Kikaptak a németektől? Hátizé, előfordult már ilyen, jobbakkal is. Az eredményei eddig a VB-n? Hát-háát.. José Pekerman konkrétan egy lovat is lecidázott volna érte. Sőt. még Jogi is kb. gondolkodás nélkül cserélt volna a meccs előtt.

Ez az igazi nagy gáz.

Meg az, hogy Paraguaynak nem adtakmeg egy gólt.

jnzsblzs (Ki a franc nyúlta le a nevemet?!) 2010.07.03. 21:23:31

Csak a tisztallatas kedveert: A Vilagtortenelem legjobb jatekosa nem egett le ezen a tornan mert Pele valoszinuleg epp egy del afrikai szallodaban rohog.

Árpádka 2010.07.03. 21:26:58

@jnzsblzs (Ki a franc nyúlta le a nevemet?!): Szerintem meg Gerd Müller éppen most ünnepli a német sikert:D

danesdzsu2 2010.07.03. 21:27:17

@jnzsblzs (Ki a franc nyúlta le a nevemet?!): Pelé egy béna, aki sosem játszott komoly bajnokságban, a FIFA tolta mindig. Játékosként Diego volt a nonplusultra.

danesdzsu2 2010.07.03. 21:29:21

@Árpádka: Lenn a téren őt választod, vagy Maradonát?

:)

(Ps: szép.szép, de asztalnál meghalna.)

Árpádka 2010.07.03. 21:36:02

@danesdzsu2: Megkérdezzel 100 embert az utcán 25 mondaná a drogost.10 az Alzheimeres brazilt. a többi meg mást. Esteleg Ronaldot. Mindenkinek más a kedvence. Legyen Bölöni Laci :D
(Najó mondjuk elemi és 25 alatt SZCÉÉÉÉÉÉ-t meg Messit)

r_magpie 2010.07.03. 21:38:46

szerintem Maradona őszintén hitt ebben az önmaga által felépített álomvilágban, aminek ő maga volt az istene. 0-2 táján viszont csúnyán összedőlt minden, látszott rajta, hogy képtelen feldolgozni, hogy talán mégsem mindenható.

jnzsblzs (Ki a franc nyúlta le a nevemet?!) 2010.07.03. 21:43:20

@danesdzsu2: Hat... gyakran felhozzak hogy a Pele nem jatoszott komoly bajnoksagban de mivel akkoribban meg nem aramlot ki a minosegi footballistanyag braziliabol (vagy nem ennyire) ezert azt a barzil bajnoksagot (ha igaz a teoriam ami nem teljesen biztos mert nem nagyon ismerem az akkori footballt) nyugodtan nevezhetjuk a vilag egyik ha nem legkomolyabb bajnoksaganak. Es bar az igaz hogy a tobbi nemzet legjobbjaival csak a vebeken mert a ossze a tudasat de valamiert a negybol haromszor nem o hanem a komoly europai klubbokbol erkezo tobbiek talaltattak konnyunek

valogatos 2010.07.03. 21:47:54

A Mourinho féle önelégültség és arogancia váltott ki belőlem olyan ellenszenvet, mint amilyet Maradona. Nagy különbség, hogy előbbiről bebizonyosodott, hogy hatalmas edző és kvázi van mire nagyképűnek lennie.
Rendkívül igazságtalan lett volna, ha Maradona haverjai(Veron, Palermo stb) vb-t nyernek, míg Cambiasso pl nem. Szerintem.

AntiChrist™ 2010.07.03. 22:03:04

@jnzsblzs (Ki a franc nyúlta le a nevemet?!): Ebben azért van valami :)

Egyébként nem is értem, min vitatkoztok: köztudott, hogy Puskás volt a legnagyobb.

BISMARCK 2010.07.03. 22:11:46

Maradona bármelyik csapattal azonnal bukna, de Argentínában félisten. Voltak/vannak vitatható döntései, és?
2002-ben Bielsa mennyivel volt jobb? Annak a csapatnak a játékosállománya egy nagyságrendel volt jobb mint ez.

Már elnézést de Mourinho akkor lenne nagy edző ha pl. a vidivel tudott vna bajnokságot nyerni a 2009/10es idényben. Ezzel az interrel, ebben az olasz bajnokságban még Verebes Józsi is tudott vna nyerni.

valogatos 2010.07.03. 22:25:03

Természetesen nem az olasz elsőségre gondoltam...

jnzsblzs (Ki a franc nyúlta le a nevemet?!) 2010.07.03. 22:26:07

@AntiChrist™: Ja de ez olyan mint Chuck Norris. Valojaban az osszes Guinnessrekordot o tartja a konyv csak azoknak a jegyzeke akik a legkozelebb vannak hozza.

r_magpie 2010.07.03. 22:30:02

@BISMARCK: halkan megjegyezném, hogy Mourinho nem csak olasz bajnokságot nyert az idén

davidmoyes 2010.07.03. 22:52:48

@BISMARCK: Ezt a Murinnyós részt mióta szajkózom! te ismersz valahonnan? :)
..és mint tudjuk Pekermann például Bielsánál is rosszabb volt

BISMARCK 2010.07.03. 22:59:44

@davidmoyes:

Nem akartam elvenni a "verziódat" :D
Természetesen tiéd a dicsőség.

mocsing · http://nst.blog.hu 2010.07.03. 23:52:42

bizonyos szempontból hálás vagyok ennek a retardáltnak, mert egyrészt új dimenziót nyitott a káröröm témájában, másrészt először képes voltam azt érezni, hogy "igen, ellene még az olaszoknak is TELJES SZÍVBŐL drukkolnék"

ez utóbbi számomra nagyon nagy dolog :)

Tika_ 2010.07.03. 23:53:23

Azon gondolkodtam, hogy hasonló szitu, mint amikor a földművelésügyi meg a honvédelmi tárcát odaadták Torgyán kisgazdáinak: szakmailag zéró ripacs, de azt hiszi magáról, hogy nagyon tudja, és csinálja is a saját hülyeségét - és ezzel hatalmas kárt tud okozni.
Ezért sajnálom ezeket a fiatal és rendkívül tehetséges játékosokat.
Tegnap beírtam az msn-embe, hogy minden csapat legnagyobb ellenfele önmaga. Most kiegészítettem + a szövkap

Tika_ 2010.07.03. 23:54:44

A sötét oldal egyelőre kurva jól áll: Németország és Hollandia ott az elődöntőben - szóval én nem viccelnék vele (meg te kapod tőle a köv. pofont ;))

horas 2010.07.04. 00:07:33

Maradona-t ne védjük.
Ő tipikusan a non-stop elött kötekedő cigány csávó aki miután helyben hagyják,utána előre köszön annak akibe minden ok nélkül belekötött előzőleg.Magyarán egy jellemtelen senkiházi.

Tovbbájutottak selejtezőből,utolsó helyen utolsó utáni pillanatban,mindenkit elküldött az anyába.
Most tovább jutottak a csoportból mindenkitől követelte a bocsánat kérést.Most csúfosan megbukott,hadd lehessen már fenn hangon kiröhögni és elküldeni az anya picsájába,miközben megindokolhatatlan szakmai hibák tömkelegét követte el.Ő egy pojáca és úgy is kell kezelni,akárki is volt 25 éve.Szánalmas,nevetséges,és teljesen idegen a futball diplomatikus világában.

imici77 · http://www.megujulasfc.blogspot.com 2010.07.04. 00:09:35

Kár, h Messit nem engedte el a Barca a vb-re. :)

horas 2010.07.04. 00:10:50

@BISMARCK:
Mourinho nincs 10 éve a futball világ térképen kétszeres BL-győztes és nem a Barcelona-val és az MU-val.
Szevasz.

rizla 2010.07.04. 00:21:09

maradona megvédte messit. kellemes csalódás, és mea culpa.

jnzsblzs (Ki a franc nyúlta le a nevemet?!) 2010.07.04. 01:02:13

@horas: Murinho egyszeres Bl gyoztes es egy k@rva nagy mazlista (marmint kurva nagy mazlista hogy megvan neki a masik) de egyebkent igaz amit mondasz bar azt megjegyeznem hogy nem ertem mivel nehezebb az Interrel bl-t nyerni mint a Muval? Penz is van (illetve szokott lenni bar Junajtid most nem all jol) hirneve is van a klubnak igy mindenki akit el akar hozni azt eltudja hozni az aktualis szakvezeto. Es ha mar jo jatekosok vannak a klubnal akkor tokmindegy milyen szinu mez van rajtuk ugyanolyan konnyu (vagy nehez) veluk bl-t nyerni

vadkutya 2010.07.04. 01:26:41

A sors az úr. Ahogy ez a faszomöccse viselkedett a sajtótájékoztatón Müller-rel, aztán a 3. percben...

Földöntúli öröm volt számomra, köszönöm, a posztot is.

smartdrive 2010.07.04. 01:40:44

nanana. Mourinho ebben sokkal rosszabb, csak ő speciel szakmailag jó. de te Maradonánál sehol nem említetted ezt a kontrasztot, csak az első felét

rizla 2010.07.04. 04:52:10

@értelmetlen_nevű: egyébként ebben az a kemény, hogy ott van rajta a német melegítő. legalább a mezüket felismerhetné, atyavilág.

Agyalapom Irigy · http://geller.blog.hu 2010.07.04. 07:23:45

@Messi88: Maradona nagy arcában benne van egész Argentína. Nem tud egyet lépni, hogy ne boruljanak le előtte a nép egyszerű gyermekei. Az persze az ő minősítése, hogy ezt miként dolgozta fel... látjuk, rosszul.
geller.blog.hu

danesdzsu2 2010.07.04. 07:59:20

@mocsing: neee, olaszoknak és németeknek nem szabaaad!!!

;)

@imici77: itt volt helyette az Arsenal:P

bakító 2010.07.04. 08:13:39

@Titi120: Igen, ez mindennek a legalja. Ha másért nem, ezért biztosan megérdemelt minden megaláztatást a németektől. Felfuvalkodott pojáca.
Értelemszerűen a játékosai szenvedő alanyai ennek a bohózatnak.

szangye puncog 2010.07.04. 09:32:54

én sajnálom maradonát, lehet , hogy egy répa, de nem akart rosszat. ő azt tudta hozzátenni a játékhoz, hogy személyével motiválta a játékosokat. jobban felkészült edzők sem értek el többet az utóbbi vébéken....

simoo · http://artissimoon.blogspot.com 2010.07.04. 10:20:18

Szerencsétlen kokóst félretéve, alázatról beszélhetnének a brazilok is, fel nem foghatom h egy csapat ami láthatóan sokkal jobb mint az ellen miért gondolja h lötyöghetünk úgyis nyeerünk a brazilok ha rendesen meghajtották volna az elsô félidôt, porig alázták volna a narancsfejeket.. de ôk inkább az elsô gól után azt gondolták h ez megvan..összejön még kettô majd..s jöhetnek a csajok.. és mennyiszer történt már ilyenkor pofáraesés... a németek pont azt ccsinálták jól h nem álltak igazán vissza hanem tolták tovább, így nem adták meg az esélyt h talált gól felrázza az argentinokat.. nagyon várom a spanyol német mókát

halihalo 2010.07.04. 10:37:08

Egy - szerintem - egészen jó összefoglaló Argentinából, miért bukott el a csapat és Maradona:
www.misionmundial.com.ar/equipos/argentina/Maradona_0_291570926.html

A fordítás az origóról:
1. Az edzői stáb képtelen volt megoldani a felmerülő problémákat, nem talált megoldásokat a németek taktikai húzásaira. Maradona egész végig nem találta meg a csapatát, és a cserékkel is melléfogott.

2. Hibás válogatás. Kihagyta Esteban Cambiassót, összeveszett Juan Riquelmével, de a legnagyobbat akkor hibázta, amikor a zseniális szezont futó Javier Zanettira sem tartott igényt. És a jobbhátvéd-poszt? Jonás Gutierrezzel kísérletezett, majd a németek ellen kirakta a jobboldalra Nicolás Otamendit, aki eredetileg középső védő, s most gyakorlatilag valamennyi német gólban benne volt (ez erős túlzás, a védőt ugyanis a második német gól után azonnal lecserélte Maradona).

3. Szervezetlen védelem. Amikor átvette a válogatottat, kijelentette, hogy nála Heinze középen fog játszani. Ehhez képest balhátvéd volt. A legnagyobb melléfogás viszont Walter Samuel mellőzése volt a németek ellen.

4. Játék nélküli középpálya. Maradona Mascheranót tette meg kapitánynak. "Masche más diez", szólt a mondás, azaz "Masche plusz tíz játékos", csakhogy a Liverpool játékosa pocsék szezont futott, hiba volt a kezébe adni a karmesteri pálcát.

5. Messit rossz helyen játszatta. "Messinek teljes szabadságot adok, hogy mindig a labda környékén legyen" - mondta Maradona a Green Point stadionban a meccs előtt. Totális tévedés. Az idény legjobb góllövője, aki 43-szor talált a hálóba, a büntetőterülettől távol játszott, és szinte nem is került helyzetbe az egész vb alatt.

6. Belviszályok. Egy idő után mindenki megsértődött. Javier Pastore azért, mert az ő születésnapját senki sem ünnepelte meg, Messiét viszont igen. Juan Sebastián Verón és Gutierrez azért, mert kimaradtak a csapatból. Samuel meg azért, mert Maradona csúnyán nyilatkozott róla. A tréner nem tudta kezelni a belső konfliktusokat.

7. Mert kiderült, hogy a Mikulás nem létezik. Lassanként világossá vált, hogy Maradonának nincs taktikája, nincs terve, nincs semmije, csak a nagy hangja. Bebizonyosodott, hogy csak motivációval nem lehet világbajnokságot nyerni. Sokáig azt hitték a játékosok, hogy az edzőjük természetfeletti lény, mindent tőle vártak, de aztán rá kellett döbbenniük, hogy üres a csizmácskájuk, a Mikulás - a szakállas Maradona - semmit sem tett bele.

8. Az ellenfél sokkal jobb volt. Egy roppant egyszerű taktikával - egy-, maximum kétérintős játék, sok mozgás - szétzilálták Argentínát.

9. Schweinsteigernek igaza lett. A német karmester azt mondta a meccs előtt, hogy az argentinok mindig presszionálják a bírót, és az a hatásuk alá kerül. De ha nem, akkor megsértődnek. A mexikóiak ellen Tévez óriási lesről fejelt gólt, és ezt a világ legtermészetesebb dolgának vette. Amikor Németország ellen Higuaín úgy rúgott gólt, hogy négyen is lesen voltak, és a bíró persze nem adta meg, a Real Madrid csatára vérig sértődött.

10. Verón azt mondta, amikor az Uruguay elleni győzelemmel a sírból hozták vissza a kijutást a vb-re: "Sok mindennek meg kell változnia." Nos, semmi sem változott meg. Attól kezdve, hogy Alfio Basile lemondott, lényegében nem volt szövetségi kapitánya a válogatottnak.

neeskens 2010.07.04. 10:46:01

@halihalo: Hát igen.

Megmondom őszintén nekem Maradona gyerekkori bálványom, a selejtezőbeli bukdácsolást látva úgy gondoltam óriási hiba volt őt tenni meg szövetségi kapitánynak.

A csoportmeccseken aztán felcsillant a remény, hogy a segítői majd találnak taktikát, Maradona meg motivál.Persze voltak kétségei, de bíztam benne, hogy a német védelmet le tudjál
k egy-egyezni Tevezék.

Nem így lett. Az, hogy Maradona nem ismerte meg Müllert, tényleg gáz. Gratulálni illik a győztesnek.Maradona meg azért megmarad gyerekkori bálványnak.

_X_ 2010.07.04. 11:14:30

Amúgy sztem lehetne egy poszt Dél-Amerika helyrepofozásáról.

Még a csoportkörök után mindenki ámult bámult, hogy Dél-Ami csapatok milyen erősek stb. Most meg helyreállt a világ rendje... ebben a fordulóban: Európa-Dél-Amerika 3:0

horas 2010.07.04. 11:14:47

@jnzsblzs (Ki a franc nyúlta le a nevemet?!):
Hát az MU meg a Barca az elmúlt 10 évbn mondhatni kicsit kisajátítota a BL-t,de mondhatnám a Milan-t is.Hát figyelj az Inter 45 éve nem nyert és 28 éve aztszem,nem játszott döntőt sem.a Porto két BL-között is eltelt 20 év.

Mi ez a mázlista,hülye szöveg.
Két BL-döntője van egy 2-0 meg egy 3-0.
Ehhez képest Ferguson utolsó pillaantabna megfordított máig hallatlan illetve 11-esekkel megnyert döntői mik?
Ugyan.

halihalo 2010.07.04. 11:16:40

@Titi120: Ezt még így nem láttam, de ez alapján még sokkal nagyobb tuskó, mint alapjáraton gondoltam...

horas 2010.07.04. 11:19:33

@halihalo:
Egy szó mint száz,Maradona-nak a kokózás meg a szivarozás jobban megy és jobban is áll.

horas 2010.07.04. 11:23:15

@Titi120:
Ez akar világbajnokságot nyeri ez a faszkalap,a németek egyik jelenlegi szupertehetségét nem ismeri fel?
Egy Német rivális valamire való edző Müllerről azt is tudná mi a kedvenc filmje.

Én egész VB alatt szidtam,Maradona-t fura látni hirtelen milyen sokan lettünk ezzel.
:)

horas 2010.07.04. 11:25:03

@szangye puncog:
Hát nem zúgtak ki 0-4 el.
A 4-évvel ez elötti argentín csapat végig vezetett az otthon játszó némtek ellen mjad tizikkel buktak el.Azért ez és egy tükörsima 0-4 között van egy univerzum.

jnzsblzs (Ki a franc nyúlta le a nevemet?!) 2010.07.04. 11:53:36

@horas: Bla bla bla. Ez kamu! Semmit nem szamit az hogy kinek milyen csapata volt husz eve. Meg tiz eve. Bocsi a hagnemert de az ilyen faszsagokkal mindig fel lehet huzni. Az inter a vilag egyik legazdagabb es klubja volt es az egyik legnagyob nev a vilagon azt lehetet megszerezni akit csak az edzo akart. Megszerezte azokat a jatekosokat akikkel meg tudja oldani amit szeretett volna megoldotta (felreertes ne essek ez mind murinnyot dicseri csak semmivel nem volt ez nehezebb mintha a muban csinalta volna)
A portos bl gyozelme meg egesz egyszeruen egy vicc mint minden ami abban az evben az europai footballban tortent. Lasd meg: A portugal eb.
Rehakles is megcsinalt valami hasonlot mint murinnyo megsem unnepeljuk. Miert nem? Mert kiderult hogy nem olyan jo edzo. Murinnyorol kiderult hogy tenyleg jo menedzser de ha csak azt erte volna el amit portoban csinalt volna akkor reg csak legyintenenk a neve hallatan.
Tehat teny hogy elert ket bl gyozelmet de abbol az eggyik mak volt a masik meg egy jo es kemeny munkval elert gyozelem es en nem vitatom hogy a portugal nem jo edzo (mer` aki ilyet tesz az siman hulye) csak hogy az interrel nem nehezebb bl-t nyerni mint a Muval

horas 2010.07.04. 12:05:58

@jnzsblzs (Ki a franc nyúlta le a nevemet?!):
Hát így ,hogy most már Mourinho megcsinálta megnyerte az Inter-el a BL-it így már nem nagy szám.
Az Inter bárkit megtudott szerezni régebben is és volt ott Lippi-től,kezdve Cúper-en keresztűl mindenki megbukott.
A Porto-i BL cím akkor lett volna vicc,ha azóta nem ér el semmit.
Egy BL-cím nem lehet mák,ne beszélj baromságokat.

MB13_fan 2010.07.04. 12:12:58

azoktól, akik utálják a németek fociját ilyen vagy olyan oknál fogva, azoktól szeretném megkérdezni, hogy ha spanyol vagy portugál mez lenne Schweinin, Mülleren, Lahmon, stb., akkor hogyan változna a véleményük?????

horas 2010.07.04. 12:13:46

@jnzsblzs (Ki a franc nyúlta le a nevemet?!):
Rehhagel nyert egy Eb-t és kész,ez egy kifutott eredmény.
Az EB-n van 3 csoport meccs illetve egy negyed egy elő döntő és egy döntő.
3 egyneses kieséses meccs van,míg a BL-ben 6 plus a döntő.
Egy EB belehet 'mákolni'de az sem helytálló megfoglamazás,de egy BL-t nem,de kamuzol fater ráadásul jó nagyokat és értelmetleneket.

Az Inter-nél évtizedek óta buktam emg,sztárjátékosok tucatjai és sztáredzők sora.Mourinho vetett végett egy majdnem 50 éves kálváriának,a Porto meg egy mindkori sokkal szerényebb anyagi képességű csapat mint Európa más elit csapatai.

Ezek után,szerinted semmivel nem nehezebb az Inter-rel vagy a Porto-val BL-t nyerni mint az MU-val a Milan-nal vagy a Barca-val.Papíron nem az igaz,de gyakorlatban igen és ez tény kérdés.

Lacóka 2010.07.04. 12:17:42

Maradonához: én kicsit sajnálom. néha olyan, mint egy kisgyerek, mintha azt sem tudná, mi van vele.
www.origo.hu/foci-vb-2010/20100703-sobalvannya-valt-majd-a-vejebe-kapaszkodott-maradonareakciok-a-bekapott.html

Samuelt tényleg nem játszatta? Úgy értem, nem sérült?

@jnzsblzs (Ki a franc nyúlta le a nevemet?!): Mourinho elengedte a világ egyik legjobb csatárát. A másik egyik legjobbat kiküldte a szélre. Elhozta a madridból kiutált sneijdert és pandevet, aki fél évig nem játszott a lazioban. Mi a baj? H nem a fradival csinálta meg? Talán mert ez nem a fifa XY, h kiviszem szélre, beadom, középkezdés.

MB13_fan 2010.07.04. 12:19:32

a tegnapi meccshez annyit, hogy álmomban sem gondoltam volna, hogy négy lesz/lehet.. de valljuk be őszintén, hogy az első félidő második fele, és a második félidő eleje elég necces volt.. tulajdonképpen egy komolyabb helyzete sem volt az argentinoknak az egész meccsen, de azért abban a periódusban nagyon visszavettek a németek, könnyen baj lehetett volna belőle.. csak ívelgették a labdát, vagy gyorsan elvesztették.. ezzel csak azt akarom mondani, hogy nem igaz, hogy ez az argentin csapat rémgyenge volt.. Löw természetesen lenyomta Maradonát, de szerencsével hozhatták volna ezt a meccset is az argentinok egyéni megmozdulásaikkal.. szerencsére nem így történt..

Kettészakad a pálya középen jön fel a víz 2010.07.04. 12:27:39

Azért Klose nehogy már annyi gólt rúgjon mint Ronaldo! Beszarik a picsa.
Csak én látom úgy hogy ennek a Müller gyereknek nagyon ad a gép, de soha nem lesz belőle igazán nagy játékos talán még Bundásliga gólkirály sem?
Spanyolország eltakarítja ez a rendkívül szimpatikus német csapatot. Azért mert körülbelül 3 poszton van hasonló kaliberű játékosuk mint a spanyoloknak és az ibériaiak Maradonáékkal ellentétben csapatot is alkotnak. Egyszerűen lehetetlennek tartom, hogy ez a gárda a spanyolokat is üsse.
A bab nem hús.
Bár ha a német VB cím az ára, hogy a rendkívül tenyérbemászó visszataszító Hollandia ne nyerjen?
Csak akkor de csakis akkor hajrá Németország!

dzzzzz 2010.07.04. 12:29:19

@halihalo: Mascherano pocsék szezont futott? Ez egy baromság, a Liverpool 2. legjobb játékosa volt Reina után. A szezon elején volt pár gyenge meccse, de aztán remekül játszott év végéig, még jobbhátvédként is jó volt. Rajta nem múlott a Liverpool 7. helyezése.

MB13_fan 2010.07.04. 12:34:07

legújabban már arról dumcsiztak másik fórumon, hogy a német gyógyszergyártás az élen jár, és elképzelhetetlen, hogy ilyen fiatal németek mindenhol hamarabb voltak ott, mint a tip-top argentinok.. nem rosszból, de volt az első félidőben egy aránylag hosszú periódus, amikor akár én is állhattam volna az argentin csatársorban, már ami a futómennyiséget illeti..

a másik meg az, hogy szegény angolok meg argentinok meg brazilok azért estek ki, mert ki vannak zsigerelve a klubfutball miatt, a németek meg egész évben erre a vébére takarékoltak.. csak szeretném megjegyezni, hogy Schweini, Müller vagy éppen Lahm is végignyomta az idei szezont mind a BL-ben, mind a bajnokságban, és a kupában is.. és mégse hulladék teljesítményt nyújtanak, mint pl. Rooney, Messi, Ronaldo, Kaká, Higuain, Torres, Ribéry, vagy hát az egész olasz csapat.... bár azt meg kell jegyeznem, hogy néhányan közülük sérültek is voltak..

halihalo 2010.07.04. 12:36:33

@heinrich: Ha így gondolod, és egyetértek veled ez esetben, akkor te miért rúgsz bele másokba az indító posztban?

halihalo 2010.07.04. 12:38:00

@originalBalintos: Lehet, jobb volt, mint a Pool átlaga, de ebben a Poolban idén azért nehéz volt jó, vagy akárcsak közepes szezont futni idén. Ami persze nem feltétlenül csak az ő hibája.

heinrich · http://nst.blog.hu 2010.07.04. 12:40:15

@halihalo: ha arra gondolsz, hogy én nem mutatok kellő alázatot, miközben arról prédikálok, akkor csak azt tudom mondani, amit fentebb is írtam.

Aki árt a labdarúgásnak, az nem érdemel tiszteletet. Igaz ez Maradonára, igaz a magyar futball közegére. Hibázni lehet, sőt törvényszerű, de tanulni kellene belőlük, és itt nem is Maradona szakmaiságát bíráltam, hanem az emberi oldalát.

SZERINTEM jogosan.

halihalo 2010.07.04. 12:44:21

@heinrich: Maradonában egyetértünk. Én az "English Money League atlétái" kitételre gondoltam.

@originalBalintos: Egyébként ezt a cikket argentinok írták, és lehet, ők a válogatottbeli szereplésére gondoltak elsősorban.

Iustizmord 2010.07.04. 13:29:05

@horas: off, a milant mint bl-csapatot nem LEHEt hanem MUSZÁLY említeni, 20 év alatt 5 kupa, 3 döntő és 1 elődöntő az ún, egyeduralkodás :o)))

horas 2010.07.04. 14:12:15

@Kettészakad a pálya középen jön fel a víz:
Hasonlóan látom a dolgokat,de ne ennyire zabosan.
Müller-ben én semlátok semmit,de jön mint egy gőzmozdony.
Igen szőrnyű kár a Brazilokért főleg,hogy ez a jellegtelen Hollandok jutottak tovább.
Némteknek az lehet az esélyük a spanyolokkal szemben,hogy a spanyolok magukhoz képest elég gyengék most.De a két csapat játéksítulsa izleni fog egymásnak, a németek tudnak majd konrtázi a spanyolok meg szerintem tudnak maj nyomni beszorítani a németeket.Ahhoz,hogy a spanyolok játékos minőségi főlénye kijöjjön,ahhoz Villa-n kívül formába kellene lendűlnie még egy vagy két embernek,mert benne van,hogy ez így kevés lesz.

horas 2010.07.04. 14:12:52

@Iustizmord: Én szerintemm írtam,a Milan-t is nem?

értelmetlen_nevű 2010.07.04. 14:16:23

www.nemzetisport.hu/vb_sztorik/kokainbol-keszitett-vb-trofeat-talaltak-2035599/

szegény Maradonára rájár a rúd, ez már a második kupa, amit elvesznek tőle.

touristique 2010.07.04. 14:57:18

@Lacóka: Attól félek, hogy a kudarc visszarántja a piába/drogba. És akkor aztán mondhatom "priceless" lesz, hogy a "gonosz" elnyerte büntetését...

tb 2010.07.04. 15:43:24

@progvog: jogtalan lett volna, ha Ghana jut tovább, legalábbis ha a 120. percben szerzett góllal, ugyanis Appiah lesen volt az első lövés előtt:
www.youtube.com/watch?v=X7wcInhtW48

ha beintik, akkor nincs kezezés, nincs kiállítás, remélem ezt figyelembe veszik, amikor az 1 vagy 2 meccses eltiltásról tárgyalnak

_X_ 2010.07.04. 15:48:36

off:

Raul megy BuLiba Schalkehoz. Reméljük rá is érvényesül a Real utáni fellendülés varázsa :) (www.cfreal.com/2010/07/raul-schalke-04-done-thing/)

On:

írta vlki, hogy erre a német csapatra senki sem fog emlékezni, ha netán kihullanának.
Érvek ellene:

Klosenak 2 meccse van rá, hogy egy ÖRÖK ranglista élére kerüljön.
Ha ez teljesül, akkor ő góllövésének számához fogják viszonyítani a későbbi gólfelelősöket... De amikor első kettőt felsorolják ő már biztosan ott fog víritani...

Mostani német csapatra nem lehet azt mondani, hogy a "mákos" sorsolás miatt van ott ahol van. Argentína történelmi vereséget szenvedett németektől. Ekkora arányú vereségük ellenük még sosem volt.

Löwtől meg bocsánatot kérek. Élesen kritizáltam Podolski, Klose játszatását és ezért a fejét követeltem. Vlhogy helyrepofozta őket és nem értem hogyan.

Német szurkolóként tisztelem a spanyolokat és sztem Villa lehet a következő, aki majd talán 4 év múlva megszorongathatja Klose góllövő örökranglista eredményét, a meccs meg erősen 50-50%os lesz.

Pályaelhagyó autóversenyző 2010.07.04. 16:09:21

@originalBalintos: mascherano:

1, ha a csapatanak vacak szezonja volt, ez velhetoen kihat a teljesitmenyere (egyebkent ha jol sejtem, akkor
felreforditas a dolog)

2, kepessegei es a viselkedese alapjan teljesen alkalmatlan csk-nak, plusz nincs benne a top5-ben a posztjan. durva, nem vesz reszt a jatekban, reklamal. tamadasban annyira passziv, hogy az mar-mar az emberhatrany kategoria.

az argentin keretbol a jelenleg csucsformaban levo cambiasso, es meg zanetti is jobb ezen a poszton. (masokkal ellentetben en nem jatszattam volna egyutt mascheranot es cambiassot. aki cambiassonal kevesebbet vesz reszt a tamadojatekbol, az legyen kozephatved vagy kapus)

remelem, ezt a tokkelutottet (es a tobbit is) otthagyja benitez liverpoolban, nalunk meg mottat se szoritana ki

dzzzzz 2010.07.04. 16:19:32

@Pályaelhagyó autóversenyző: nincs a posztján a legjobb 5-ben? A legjobb 5 labdaszerző közt mindenképp ott van.
Tökkelütött? Látom nagyon jól ismered...

Pályaelhagyó autóversenyző 2010.07.04. 16:54:05

@originalBalintos: kb 25 meccsen lattam, annyi eleg.

a posztjan nyugodtan nevezheted vilagelsonek is, mas nem el meg abbol, hogy csak szerelni tud (gattuso az egyetlen, aki egyaltalan eszembe jut az utobbi evekbol)

a jatek tobbi elemeben hol van essienhez, cambiassohoz, (a fenykoraban levo) vieirahoz kepest? sehol. (statisztika: egy atlag vkp 700 percenkent azert szerez golt, nala ez 2500 perc. a golpassz mutatoja szinten eleg rossz)

horas 2010.07.04. 17:09:04

@Pályaelhagyó autóversenyző:
Mascherano nagyon jól szerel,gyors és erőszakos.
Néha durva és elveszti a fejét.
Kombanítv játékban télleg kevés,de perpillanat ott van az elitben a posztján mindenképp.
Bár án sem látom a helyét.
Cambiasso mellé egy olyan ember kell aki tud előrefele is tud játszani.

Zolte 2010.07.04. 17:22:52

@Csöncsön: Én ugyan csak most tudok reagálni a kommentekre (tehát lehet, hogy egy elcsépelt dolgot mondok). Egy szóval sem állítottam, hogy Guardiola nem jó edző. Csak példákat hoztam arra, hogy egy jó játékos nem magától értetődően jó edző, illetve hogy lehet kevésbé jó játékos sikeres edző.
Guardiolára talán annyiban utaltam, hogy egy fajta stílust játszatni hosszabb ideig ma már nem életbiztosítás. Tavaly láttuk, hogy taroltak, de idén már nem volt új (ezek tények) + megtalálták ellene az eredményes taktikát . Ezek mellett én teljes mértékben elismerem a munkásságát. Szerintem nagyon nagy hatása van a mostani spanyol válogatott játékára (játékosai + a rövid passzos játék egyes elemei). A BL-nyerős elméletről nem is mondtam semmit...:D

Pályaelhagyó autóversenyző 2010.07.04. 17:39:01

@horas: szerintem te is emlekszel, h mekkora a kulonbseg a tamadojatekunkban, ha zanetti vkp es ha bekk... (es zanetti megprobal tamadni, csak szinte soha semmi nem lesz a szoloibol)

masc kabe ugyanaz a kategoria

ha az inter szeretne megkapaszkodni a tenyleges topcsapatok kozott, akkor a keveske kozeppalyas kozott egesz egyszeruen nem lehet olyan,aki ennyire kuka a jatekban. talan a barcaban elfert volna, ott a tobbiek olyan szinten muvelik a labdafenyezest (busquetsnek hasonloan pocsekok a statjai, de meg fiatal. keita, toure viszont jatekban is rendben van/volt)

a vedekezo kepessegeit nem kerdojelezem meg, + ugyanolyan termeszetes kepessege van a kiallitas meguszasahoz, mint vieiranak volt, akit konkretan meccsenkent atlag ketszer lehetett volna lezavarni.

szerintem a hagyomanyos vkp poszt idoszaka lejart, az univerzalis jatekosoke a jovo.

horas 2010.07.04. 17:47:45

@Pályaelhagyó autóversenyző:
Zanetti-t én fúrtam a legjobban míg a középpályán játszott.
Mascherano úgy kellene,ha Cambiasso nem lenne.
De van.
Ahogy mondtam,olyas valaki kell aki tud előrefele játszani vagy egy mélységi írányító.Motta évvégéen teljesen rendben volt,bár ő is állandó lap és piros veszély,

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2010.07.04. 18:39:40

Megnéztem "Az isteni Diego" című filmet, és nagyon tetszett.

Valamit elárul arról, hogy mennyire nevetségesek, szánalmasak vagyunk mi innen, Magyarországról, bárhonnan, amikor Maradona fölött moralizálunk. Ez már rég nem egy emberről szól, hanem egy legendáról.

Szerintem morálisan egyszerűen értelmezhetetlen a jelenség. Szakmailag kell elítélni, és kinevezni az utódját.

Strigo 2010.07.04. 18:40:49

@Csöncsön: mi lett a szoborral? A végéről pont lemaradtam, odáig láttam, hogy azt mondták neki, Diego elvitte magával.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2010.07.04. 18:43:28

@Strigo a divatdrukker:

Ez volt a vége. Meg, hogy kapott egy sorsjegyet, ingyen, a vak bácsitól, aki azt mondta neki, ő érzi, az a sorsjegy fog nyerni, feltétlenül legyen ott másnap a sorsoláskor.

danesdzsu2 2010.07.04. 18:56:57

@halihalo: Mit írhattak ezek Capelloról? Aki sokkal nagyobbat bukott Maradonánál....:)

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2010.07.04. 19:11:36

Szerintem ez nem ALÁZAT-NEM ALÁZAT kérdése.
Maradonának A FOCI MINDENE, és játékosként ez bőségesen elég volt! (egyébként szerintem is, ha valaki nem Maradona, akkor csak az alázat juttatja el valahova)

Edzőként úgy néz ki kevés a foci végtelen szeretete! (nem voltam biztos ebben még pár napja)

heinrich und alles, javaslom, ennek a videónak a megnézését:
www.youtube.com/watch?v=NZ2976_rR_s

, majd döntsük el, hogy lehet ezt a figurát nem szeretni? :)

értelmetlen_nevű 2010.07.04. 19:19:28

@mbemba:

nekem egy cseppet sem lett szimpatikusabb a videó megnézése után (mondjuk már láttam régebben is), sőt...

Szaffi B. 2010.07.04. 20:10:23

@mbemba: Jobb lett volna ha beáll :DDD

Szaffi B. 2010.07.04. 20:17:16

Nekem ez tetszik nagyon, a mókamiki 2:16-tól betette a bunyót alatta Májköl Dzsekszon priceless élmény végignézni. www.youtube.com/watch?v=NBpu-M6kXCk&feature=related

Szaffi B. 2010.07.04. 20:18:15

Kommentek alatta háááát besz@rás, jajjj de ráérek

halalosiram 2010.07.04. 20:58:05

A cikkel maximálisan egyetértek, Maradona szerintem sem mutatott semmilyen tiszteletet semmi iránt, így megérdemelten estek ki.

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2010.07.04. 22:19:32

@értelmetlen_nevű: Csak azt akartam érzékeltetni, hogy élvezi az egészet, mint egy gyermek. A gyermek pedig nem alázattal játszik, hanem játszik.

@birsalmamag: ...vagy le :)

értelmetlen_nevű 2010.07.04. 22:26:14

@mbemba:

Nekem teljesen más jött le a videóból, de persze ez szubjektív. Nem akartam kötözködni.

jnzsblzs (Ki a franc nyúlta le a nevemet?!) 2010.07.04. 22:34:43

@horas:
Hát így ,hogy most már Mourinho megcsinálta megnyerte az Inter-el a BL-it így már nem nagy szám.
Ki a fene mondta hogy nem nagy szam? En nem mondtam Mert en azt mondtam hogy az igen is egy igen komoly eredmeny ami jol mutatja hogy murrinho mekkora edzo, mert Bl cimet nyerni az esetek tulnyomo tobsegeben csak egy marha jo edzo tud nyerni egy marha jo csapattal. Ez alol a tendencia alol jelent kivetelt a 2004es ev ahol egy marha jo edzo (bar csak kesobb derult ki rola hogy marha jo edzo) nyert egy kozepes csapattal de ez kivetelesen nem csak az edzot dicseri hogy mekkora isten mar hogy portoval bl nyer hanem feltette a koronat az amugy is rohejes evre (ja bocs a korona az eb volt ez csak a megagyazasa volt annak)

Egy BL-cím nem lehet mák,ne beszélj baromságokat.
2004ig en is ebben a hitben eltem.

A Porto-i BL cím akkor lett volna vicc,ha azóta nem ér el semmit.
Ezt kicsit atfogalmaznam ha megengeded.
Murinnyo akkor lenne vicc ha csak a Portoi Bl cimet erte volna el. Igy nem az

Rehhagel nyert egy Eb-t és kész,ez egy kifutott eredmény.
Az EB-n van 3 csoport meccs illetve egy negyed egy elő döntő és egy döntő.
3 egyneses kieséses meccs van,míg a BL-ben 6 plus a döntő.
Egyreszt jo kerdes hogy mit csinalt volna Rehhagel ha kimozdul goroghonbol. Masreszt kiforditva a kerdest mit nyert volna Mou 2004 utan ha a seggen marad? valoszinuleg semmi ertelmeset. bar ez most lenyegtelen.
Kicsit megint elferditenem a kerdesed mivel azokrol a meccsekrol beszulunk amikhez "mak" (igen egyetertek nem ez a legjobb szo de ha mar eddig is ezt hasznaltuk az "alacsony valoszinusegua csapat szamara pozitiv kovetkezmenyekkel jaro veletlenszeru esemeny helyet akkor maradjunk is meg nala) kell ezert tegyuk fel ugy a kerdest hogy hany merkozes volt a 2004es eb-n amihez mak kellett a gorogoknek es hany mecs volt 2004es bl ben amihez a portonak mak kellett?
Hat a gorogoknek volt harom csoportmecs amibol ketton siman a masik volt az eselyes a harmadikon meg franc se emlekszik mar hogy milyen a ruszkik milyen erot kepviseltek de tegyuk fel hogy ahoz nem kellet mak.
A portonak volt hat csoportmeccse amibol ugyan biztos volt amihez kellet volna mak de osszesegeben a tovabjutashoz nem kellet hiszen igen valoszinu hogy csoportmasodikent illett volna tovabjutniuk a negyesbol amibe bekerultek (nem neztem pontosan utana es mar nem emlekszem ra pontosan ugyhogy sikits ha nem igy van) Tehat akkor volt meg 7 meccs amihez vegig kellet mak.
Tehat het meccs az ottel szemben. Szerintem annyira nem signifikans kuolnbseg. Oke negyven szazalekkal tobb de siman vannak ennel hosszab szerencs sorozatok. Peldaul hogy a legkezenfekvobbet emilitsem a roma tavalyi veretlensegi sorozata (ami tobb interes/lazios szerint igencsak "makos" volt:)

Az Inter-nél évtizedek óta buktam emg,sztárjátékosok tucatjai és sztáredzők sora.
Ez teny de ha gondolkodo elmenek valjuk magunkat (es tudtommal annak valjuk meg ha nuncs is igazunk) akkor be kell latnunk hogy ilyen csapat atkok mint hogy az inter mindig rabasz mindenre egyszeruen nem lehet mas mint sok-sok szerencsetlen veletlen. En raadasul nem vagyok biztos benne de lenne ra egy fogadasom hogy az internek a majd otven eves "kalvariaja" (meg kiterek hogy miert tettem idezojelbe) nem mindig annyi penze es reputacioja volt mint mostanaban.
Amugy kalvaria, en ugyan nem tom te mit tekintesz annak de szrintem zsinorban harom negy bajnoki cim tobb okbol sem sorolhato oda (oke ertektelen senki mas nem volt nyenyenye) harom negy olasz bajnoki cim akkor sem lehet kalvaria ha nem is aranykor (Bar akar igy is felfoghatnatok ha nem lennetek ilyen telhetetlenek)
Oke mondhatod akkor nem 50 ev hanem 45 ev kalvaria. en ismondom hogy oke negyvenot ev kalvaria de akkor a vegenek semmi koze sincs mourinhohoz

Ezek után,szerinted semmivel nem nehezebb az Inter-rel vagy a Porto-val BL-t nyerni mint az MU-val a Milan-nal vagy a Barca-val.
O... megint nem jol ertelmezted az irasom (Elofordul hogy neha szrul fogalmazok irasban)
Uhogy ellmondom megegyszer tagoltan ertelemesen haromszor atolvasva.
Az interrel NEM nehzebb bl-t nyerni mint a mu val vagy a barcaval de ezzel egyut k@rva bonyolult
A portoval SOKKAL nehezeb bl-t nyerni olyannyira hogy kenytelen vagy olyan magyarazatokat keresni amik megkerdojelezik mourinho erdemeit csakhogy megfeleljek az occam borotvaja elvnek. (ami komondja hogy mindig a legegyszerubb magyarazat a legvaloszinubb) Ezen a gondolatmeneten haladva valoszinubbnek tartom Mou-nak szerencsje volt minthogy egy akkora szuper extra mega giga geniszhoz van szerencsenk a szemelyeben hogy egy kozepesnel valamivel jobb csapatbol bl gyoztest csinaljon.

... Papíron nem az igaz,de gyakorlatban igen és ez tény kérdés.
Hamar tenykerdes megkerdeznem toled hogy milyen tenyeket tudnal felhozni amellet hogy nehezebb megnyerni az interrel 2010ben BL-t mint ugyanezt a Barcaval vegrehajtani
@Lacóka:
Nem ertem mit szeretnel mondani ezzel? Mou nagy edzo nem felisten es a portos bl gyozelme vicc. En korulbelul ezeket allitottam (meg azt hozzateve hogy az interes bl gyozelme nem nagyobb kunszt mint a Barca 2009ese vagy a tobbieke, de ez felig meddig benne van abban hogy nagy edzo es nem felisten) Ezzel kapcsolatban se pro se kontra nem erveltel de meg gyakorlatilag hozza sem szoltal.

popp · http://koncertblog.com/ 2010.07.04. 22:38:14

@mbemba: Próbálkoztam már én is a gyermeki öröm, meg a szenvedélyeség kategóriák elsütésével valamint a foci az élete, a vére szöveggel. Be kell látnom, hogy az isteni megosztó személyiság.

Én is tisztelem a foci tradícióit, de benne a gyermeki játékossággal és a szenvedélyes rafináltsággal, Cseh Matyival, Garinchával, Georgie Besttel, Törőcsikkel, Maradonával és Ronaldinhoval. Erről a szikrázó tehetségű léha zseni típusról ítélkezik heinrich valami focierkölcsi piedesztálra emelkedve, vagy csak irigyli őket hogy fesztelenül lazán, a konveciókat leszarva voltak képesek élni, lubickolni ebben a játékban,

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2010.07.04. 22:38:52

@értelmetlen_nevű: Alles gut, alles oké! :)

Most kapcsolok, hogy stuttgarti a videó!

popp · http://koncertblog.com/ 2010.07.04. 22:49:19

Sokáig gondolkoztam, hogy leírjam, amit most itt alant.fogok Szóval, heinrichet, mint foci szakírót, messzemenőkig tisztelve és elismerve, valamint remek tollát kissé irigyelve meg kell jegyeznem, hogy ez a fenti eszmefutatás komplett baromság.

Mi bloggerek és kommentelők az óriási megmondó nagypofánkkal, akár vébé elődöntős csapatokat vag sokat bizonyított edzőket laza mozdulattal leszarozva vagyunk gyufásskatulya a tornádóban vagy homokvár a cunamiba, baszom alássan.

Diego Maradona inkább a legnagyobb csillag a planétán vagy koszorús fejedelem a Parnasszuson.

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2010.07.04. 23:03:41

@popp: Vagy csak nehéz belátni, hogy imádhatod bármennyire az olasz válogatottat és Lippit, de mindkettő bitang szar volt a vb-n, ahogy azt sokan mondták már régebben, de te a kritikát csak attól tudod elfogadni, ha akkora zseni, mint a fentebbiek. Vagy Maradona szar edzőként, ahogy ezt is sokan mondták, akik túllátnak az "Isten keze" nevezetű baromságon.

Persze még elmondhatod párszor, hogy mi mit nem engedünk meg magunknak, mert azokat szidjuk, akik hülyeségek garmadáját tették. Értsd meg: fociban csak most és itt van. Lippi lehet bármilyen jó, de SZAR döntéseket hozott mind a vb-n, mind előtte. Maradona lehetett akármilyen fantasztikus focistaként, edzőként csak egy ROSSZ, DROGOS és MÉLTATLANUL BUTA ember ahhoz, hogy egy többre hivatott válogatottat irányítson. Láss már túl a glória dicsfényén, ami ha volt is, már rohadtul távol van.

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2010.07.04. 23:08:21

@Szom Ki Van, a Denevér szálló lakosa: ,,Értsd meg: fociban csak most és itt van."

Kinn lesz a falon! :))

Lacóka 2010.07.04. 23:17:55

@jnzsblzs (Ki a franc nyúlta le a nevemet?!):
konkrétan erre reagáltam: "mindenki akit el akar hozni azt eltudja hozni az aktualis szakvezeto. Es ha mar jo jatekosok vannak a klubnal akkor tokmindegy milyen szinu mez van rajtuk ugyanolyan konnyu (vagy nehez) veluk bl-t nyerni"

Ebből nekem az jön le, h "ezzel a kerettel bárki BL-t nyert volna". Épp itt a poszt, az argentinoknál kurvára nem jött be. Az angoloknál se, pedig az ő keretük még talán kiegyensúlyozottabb, és nem is egy drogos vezette őket (éppen ezért, máig nem értem, h mi volt a baj.)

Mourinhonak két nagy skillje van: nagyon jó szeme van játékosokhoz (mellékelt ábra: Essien) és h a játékosai tűzbe mennének érte (mellékelt ábra: Lució a Barca/Chelsea ellen). És Etoo-ból jobbhátvédet rajta kívül ember nem csinált volna.

PS: ha szted 2009ben Pep nem lett minden létező pozícióból verbálisan leszopva, akkor olvass vissza.

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2010.07.04. 23:20:04

@mbemba: Jó ötlet! Ám ha valamivel nem értesz egyet, cáfolhatod is. Nem én védtem Lippi "nagyszerű" döntéseit a vb előtt. ;)

bz249 2010.07.04. 23:23:48

@jnzsblzs (Ki a franc nyúlta le a nevemet?!): "Rehhagel nyert egy Eb-t és kész,ez egy kifutott eredmény.
Az EB-n van 3 csoport meccs illetve egy negyed egy elő döntő és egy döntő.
3 egyneses kieséses meccs van,míg a BL-ben 6 plus a döntő.
Egyreszt jo kerdes hogy mit csinalt volna Rehhagel ha kimozdul goroghonbol. Masreszt kiforditva a kerdest mit nyert volna Mou 2004 utan ha a seggen marad? "

Mivel Rehhagel nem mai csirke ezért nagyjából látszik, hogy mit érhetett el, amikor nem görög kapitány volt.

Nyert egy KEK-et és két német bajnokságot a Werderrel a 80-as 90-es években, illetve 1997-ben feljuttatta a Kaiserslauternt, aztán a következő évben megnyerte velük a bundást.

A Bayernnal viszont befürdött.

Ezalapján egy kiváló kiscsapat edző.

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2010.07.04. 23:32:22

@Szom Ki Van, a Denevér szálló lakosa: Nem védtem a döntéseit, egyszerűen leírtam, hogy mit gondol, és úgy éreztem, hogy jobban érti a szakmát, mint a nép!

De nem, mert a népnek mindig igaza van! (ez már kinn van a falon:)

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2010.07.04. 23:35:23

@mbemba: Nincs mindig igaza, sőt, általában hülyeséget mond a nép. Most sem hiszem hogy többségben lettek volna a kételkedők. Ezúttal viszont igazunk lett. Van ez így. Remélem Prandelli jobban teszi a dolgát, nagyon drukkolok neki.

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2010.07.04. 23:39:22

@Szom Ki Van, a Denevér szálló lakosa: ,,jobban teszi" ? Prandelli nem hagyja abba, míg nem nyert 2 vébét? :))

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2010.07.04. 23:45:20

@mbemba: Ha nem szeretnél belekötni minden szavamba, akkor pontosan értenéd, hogy a legutóbbi 2 éves teljesítménynél kell jobban tennie a dolgát. Persze ezt mindenki értette aki olvasta a kommentem, de a továbbiakban is nagyon szívesen segítek.

popp · http://koncertblog.com/ 2010.07.05. 00:50:07

@Szom Ki Van, a Denevér szálló lakosa: Kritika és fikázás között van némi különbség. Lippi hibázott, az tény, maga is elismerte. De éppen azért szép a magyar nyelv, mert lehet árnyaltabban is fogalmazni.Te például már attól durcás vagy sokszor, ha a véleményeddel vitatkoznak. Mit szólnál például. ha nem értek egyet egy gondolatoddal és még be is bizonyosodik, hogy nincs igazad, akkor csak úgy leszaroználak.

"Értsd meg: fociban csak most és itt van" - lufaszt! Vannak érdemek, amelyeket el kell ismerni és teljesítmények melyek örökre fennmaradnak, még akkor is ha már éppen nem aktuálisak. Maradona rossz edző, nem egy észlény, de egy csupszív szerethető figura, aki nélkül szegényebb lenne a foci. Slussz-passz!

Elfogadom, hogy másnak más a véleménye, de nem vagyok hajlandó ezen tovább vitatkozni.

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2010.07.05. 01:40:17

@popp: Soha nem fikáztam. Ne kenj rám olyanokat, amiket ÉN nem tettem. Az olasz fórumon is a posztom fikázás meg szarozás volt?
Eredmények tekintetében csak itt és most van, most nem érdemekről beszélek. Ezért ITT és MOST Lippi elkúrta, Maradona pedig egy rossz edző, kész, ennek semmi köze sincs ahhoz, hogy mekkora játékos volt, ezt a kettőt mindig te próbálod összhangba hozni.

popp · http://koncertblog.com/ 2010.07.05. 02:34:05

@Szom Ki Van, a Denevér szálló lakosa: Itt Maradonát nemcsak edzőként, hanem emberként (lásd: doppingos, drogos csaló, a futballt lábbal tipró antikrisztus, a sötétség bajnoka noch dazu) is gyalázzák. Az igazság, sőt a jó győzelmét a gonosz fölött.ünnepli heinrich csapatának kudarcakor. Én ezt opponálom.

Te viszont jó pár kommentetben komplett idiótaként festetted le Lippit, akinek ffogalma nincs a szakmájáról. Pedig volt az elképzelése mögött ráció, de így is bukott.

rizla 2010.07.05. 03:03:05

@popp: a posztban nem emberként van gyalázva, hanem az edzőként mutatott emberi minőségében. nagyon nem mindegy.

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2010.07.05. 03:07:33

@popp: Játékosként sem kedvelem Maradonát, de maximálisan elismerem. Bár az Isten Keze magasztalásától rosszul leszek és kés után nyúlok. Komplett idióta? Soha nem gondoltam és írtam ezt Lippiről, csak azt, hogy hülye módon csinálta a dolgát az elmúlt 2 évben és sajnos igazam is lett. Mi volt a ráció abban, hogy elképesztő szar formában lévő játékosokra, szinte 0 fiatalítással csinál taktikát, kihagyva direkt minden olyan embert, aki váratlant tudott volna húzni?

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2010.07.05. 03:10:13

@popp: Játékosként sem kedvelem Maradonát, de maximálisan elismerem. Bár az Isten Keze magasztalásától rosszul leszek és kés után nyúlok. Komplett idióta? Soha nem gondoltam és írtam ezt Lippiről, csak azt, hogy hülye módon csinálta a dolgát az elmúlt 2 évben és sajnos igazam is lett. Mi volt a ráció abban, hogy elképesztő szar formában lévő játékosokra, szinte 0 fiatalítással csinál taktikát, kihagyva direkt minden olyan embert, aki váratlant tudott volna húzni?

Everred 2010.07.05. 10:22:57

@rizla: így van, márpedig az edzőként mutatott emberi minősége tűrhetetlen volt: a Müller-incidens; az újságírók anyázása; az, hogy volt pofája arra panaszkodni, hogy a játékvezetők segítették Németországot és Spanyolországot; az, hogy neki akart rontani a német drukkereknek a meccs után, úgy kellett lefogni.

Megbukott, minden szempontból. És leszarom, hogy milyen családapa, meg hogy mennyire szereti a focit.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2010.07.05. 10:38:54

@Everred:

Nem tudom, én szétröhögtem magam, amikor hallottam, hogy Maradona a bírókra panaszkodott. És nem tudtam haragudni rá.

De még egyszer mondom: ezek nagyon súlyos szakmai hibák voltak. Morálisan a figura nem értelmezhető helyesen, ha figyelmen kívül hagyjuk, hogy mit jelent ő Argentínának. Vö.: @Csöncsön:

r_magpie 2010.07.05. 11:05:15

Domenechet utáltuk azért, mert nem fogott kezett Parreirával, Maradonát viszont nem lehet Müller lealázása miatt, csak azért, mert legenda? Valaki magyarázza már el.

jnzsblzs (Ki a franc nyúlta le a nevemet?!) 2010.07.05. 11:09:51

@Lacóka: Ebből nekem az jön le, h "ezzel a kerettel bárki BL-t nyert volna". Épp itt a poszt, az argentinoknál kurvára nem jött be. Az angoloknál se, pedig az ő keretük még talán kiegyensúlyozottabb, és nem is egy drogos vezette őket (éppen ezért, máig nem értem, h mi volt a baj.)
Felreertettel azt mondtam ugyanolyan konnyu az Interrel blt nyerni mint a Barcaval. Csakhogy mindkettovel nagyon nehez veghezvinni ezt (ezt nem hangsulyoztam kulon ki mert nyilvanvalonak tunt)

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2010.07.05. 11:20:42

@r_magpie:

Maradona kezdetektől fölvállalta, hogy ő bohóc lesz, volt és marad. Innentől fogva tök mindegy volt, hogy miket hadovál, mert tudtuk, hogy mindennek egyetlen funkciója az, hogy mi röhöghessünk rajta.

Domenech mindvégig komoly, komor arccal, öntelten figyelte, hogyan oszlik porrá körülötte egy csapat.

Szakmailag nyilván "egyik rosszabb, mint a másik"; de amíg Maradonára gondolva jó érzés fogja el az embert, addig Domenechről semmi jó nem jut eszébe. Legalábbis én így vagyok vele.

r_magpie 2010.07.05. 11:31:16

@Csöncsön: bár nem ismerem közelről Maradonát:), de nekem nem tűnt úgy, hogy nála ez a bohóckodás egy fölvett póz lett volna, és ennek a szórakoztatás volt a funkciója. Nekem sokkal inkább az jött le, hogy piszkosul komolyan veszi magát, és sziklaszilárdan hisz önnön (fél)istenségében. Ez utóbbi viszont valóban produkált vicces jeleneteket!

popp · http://koncertblog.com/ 2010.07.05. 11:41:54

@r_magpie: Nem tudta kijaza Müller, ahogy tavaly ilyenkor te sem. Utólag bocsánatot kért tőle.

popp · http://koncertblog.com/ 2010.07.05. 11:45:44

@rizla: Akárhogy viselkedik a padon, ez a 'legyőzetett a sötét' beállítás azért erős, mint a chili.

Everred 2010.07.05. 11:48:37

@popp: csak szarka barátunk nem szövetségi kapitány (legalábbis tudtommal; ha mégis, akkor elnézést kérek tőle), és nem tartott sajtótájékoztatót épp azután, hogy elvileg látta az illető játékost a saját csapata ellen játszani.

És hozzáteszem, itt az nst-n a törzskommentelők nyolcvan százaléka márciusban már felismerte volna Müllert arcról... jól mutatja ez a dolog, hogy Maradona mennyire szart bele mindenbe, mennyire fogalma nem volt arról, mi is a feladata egy szövetségi kapitánynak, és mennyire nem adta meg a minimális tiszteletet sem az ellenfeleknek.

Valahol szórakoztató ez, persze, amíg nem jönnek a hozzád hasonlók, hogy megpróbáljanak meggyőzni, hogy mindez valójában szerethető. Nem, kurvára nem az.

mocsing · http://nst.blog.hu 2010.07.05. 11:50:00

@popp: te micsinálnál, ha a sajtótájékoztatódon látsz egy futballistakorú embert az ellenfél melegítőjében és nem tudod ki az? vagy-e akkora öntelt pöcs, hogy felállsz, kimész, majd csak akkor jössz vissza, ha kiment, vagy megkérdezel valakit először?

(egyébként több helyről is azt hallottam, hogy meccs utáni sajttáj volt, bár a videóból ez nem derül ki, szal nem biztos. így meg ugye még durvább lenne, mivel müller játszott a meccsen.)

popp · http://koncertblog.com/ 2010.07.05. 11:55:38

@mocsing: Én nyilván nem küldöm el, de nem is vagyok Maradona.

@Everred: Nagyképű és időnként arrogáns a csávó, de nem ezért szerethető. Én viszont attól vagyok ki, hogy a hozzád hasonlók fröccsögve gyűlölik és állítják, hogy nincs szeretehető vonása.

mocsing · http://nst.blog.hu 2010.07.05. 11:55:49

@heinrich: gyönyörű.

visszakerestem, 67 percet játszott. vagy agya nincs maradonának, vagy ezt is a show kedvéért csinálta, h alázzon valakit. nem tudom, melyik a rosszabb, tényleg.

r_magpie 2010.07.05. 12:00:29

@heinrich: a haverom már meccs közben mesélte a sztorit, úgyhogy én meg úgy tudom, meccs előtti volt, ez is ezt támasztja alá:
www.pepsifoci.hu/node/66998

@popp: akkor is, ez szakmailag egészen elképesztő (nem nézte meg az ellenfél egyik meccsét sem???), de még akkor sem értem, miért zavarja, hogy ott ül egy német melegítős ember az asztal másik végén?

de nem rúgózok tovább rajta, játékosként legenda, emberként semmiközöm, szövkapként viszont minden téren megbukott.

Boodler 2010.07.05. 12:02:33

"Én pedig lesújtok majd tereád hatalmas bosszúval és rettentő haraggal"

Heinrich, az én emberem. :)
Szombaton szurkoltam először a németeknek focis eseményen...jó volt.

heinrich · http://nst.blog.hu 2010.07.05. 12:05:48

@r_magpie: pepsifoci??? ááááááá

www.youtube.com/watch?v=gUKpW1YefRY

a meccs után volt, ez bizti, de már tényleg "csak a tények kedvéért" mondom.

Titi120 2010.07.05. 12:10:01

@popp:

Amit Maradona képviselt a vébén (pökhendiség, szakmaiatlanság, koncepciótlanság, arrogancia) és ahogy azt képviselte (a "Diego Maradona vagyok, a világ futballjának élő atyaúristene, térdre előttem mindenki" stílusra gondolok) azok után a bukása különösen kiérdemelt volt, mitöbb elégtétellel töltött el, ahogy egyre csak zsugorodott az arca a kispad előtt a bekapott gólokkal párhuzamosan.

Mindebben nekem a legszebb az volt, hogy megérdemelt "büntetését" egy olyan ország válogatottja utalta ki neki, amelyet az általa képviselt értékrendnek a tökéletes ellentettje jellemez.

Mindenek felett álló szakmaiság, következetesség, egy olyan értékrend, ahol az egyén háttérbeszorul a csapat érdekei mögött, ahol nem a nevek bűvöletében élve az egyén zsenialításában, "isteni mivoltában", hanem a munkában és a közösség egységében, erejében hisznek.

Nem könnyű még ezt megfogalmazni sem (lehet nem is sikerült most sem, nem mozgok otthon az ilyen filozófiai mélységek bontogatásában:), de én is úgy gondolom, hogy helyreállt a világrendje, amikor a német válogatott által képviselt értékrend legyőzte tegnapelőtt a Maradona által képviselt világot.

Lacóka 2010.07.05. 12:13:34

@jnzsblzs (Ki a franc nyúlta le a nevemet?!): bocs, akkor tényleg félreértettem. Vki fent betrollkodta, h M-nek a vidivel kellett volna nyerni, akkor lenne jó, és a te mondatod is hasonlót tükrözött.

Szóval persze, van eu-ban ~10 csapat, akinek van neve és pénze egy BL esélyes csapatot összerakni, de azt a csapatot össze kell rakni, és játszatni kell. Ebben az évben Murinnyó taktikailag és építkezésileg is végigverte európát, az elmúlt évek egyik legnagyobb edzője, de akkor ebben nincs vita köztünk.

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2010.07.05. 15:25:12

@popp: Könyörgöm válaszd már ketté a játékost meg a "szakembert". Utóbbiként mi benne a szerethető?

Mailand oder Madrid - Hauptsache Italien 2010.07.05. 15:57:34

@r_magpie: 2010 márciusában a meccs után. Ahol Argentína 1-0-ra nyer a németek ellen és akkor tényleg jobbak voltak. Nem hiányolod maradona arc szörzetét a videoról.:)

r_magpie 2010.07.05. 16:04:10

@Mailand oder Madrid - Hauptsache Italien: jogos, azóta már rájöttem, hogy beégtem csúnyán:)

jnzsblzs (Ki a franc nyúlta le a nevemet?!) 2010.07.05. 19:02:52

@Szom Ki Van, a Denevér szálló lakosa: Egyutelt a footballal. Latszott rajta hogy o nem egy edzo hanem egy szurkolo akinek megadatott hogy vezethesse az oveit. Latszott rajta hogy nem passziv befogadoja volt a meccsnek Buzditott hozongott karalt lelki tusat vivott felemelt elatkozott harcolt es megsemmisult, majd kezdte elolrol (idezet By heinrich) Ez tette szerethetove

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2010.07.05. 19:09:01

Na tessék. Maradonát és csapatát ezrek ünnepelték Buenos Airesben. Követelik, hogy maradjon, ne mondjon le az Isteni.

Ez kész. :-DDD

Maradona közben meg azt nyilatkozza, hogy szeretne visszavonulni a családjához, ő már mindent odaadott magából.

Igaza van. Teljesítette egy nép akaratát. A szó szoros értelmében bohócot csinált magából. Szerintem hagyni kéne őt pihenni.

Közben azt olvasom, hogy talán Gerardo Martino (a paraguayi kapitány) lehetne az utódja. Hát igen, Paraguay nemcsak túlteljesítette az elvárásokat, de nagyon úgy tűnt, hogy szakmailag egészen kiválóan fölépített, iszonyatosan nehezen verhető brigád.

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2010.07.05. 19:23:52

@jnzsblzs (Ki a franc nyúlta le a nevemet?!): Akkor ez MINDENKIRE igaz, aki pontosan ezeket tenné, amit Maradona tett? Magyarán bárki aki ilyen figura szerethető, vagy csak Isten Keze? Hozzá kell tennem, annyira gyűlölöm ezt a kifejezést és éppen ezen tette miatt a leginkább őt.
Az egy dolog hogy csalt, rendben, ez van, de utána kitalálni egy ilyen aljas szemétséget. Hát menjen a...!

horas 2010.07.05. 20:28:21

@Csöncsön: MAradona visszavonulna ő kiadott magából mindent.
Ja mert télleg 20 éve megszakítás nélkül dolgozik...
Amúgy ezt felesleges is lenne folytatni.
Van egy kis pénze azt menne költeni inkább így látom...

kroos 2010.07.08. 12:53:22

Maradona.. szerintem maskepp kell mindenkit megitelni jatekoskent es edzokent es foleg emberkent is. Jatekoskent sokmindent adott a futballnak. Annyit mint kevesen. Szoba kerult a Megyeri uti meccs...emlekszem mennyi ember utazott fel csak miatta Pestre, es milyen orommel jottek haza hogy lathattak legalabb. Az egyik legnagyobb volt. Emberkent nem hiszem hogy barkit is lenne jogunk minositeni. Edzokent meg szar. Mellesleg a kritizalo posztokat szeretem olvasni, ha jol kivannak dolgozva. Par sort kiloni, csak hogy onigazoljuk magunkat az csak frocsoges szerintem. Bocs Heinrich.

popp · http://koncertblog.com/ 2010.07.08. 12:58:11

@kroos: Nézz oda, egyetértünk.
@Szom Ki Van, a Denevér szálló lakosa: Azt a szeretet azért lehet szeretni, amivel körülvette játékosait.

@Csöncsön: Martino nem lenne rossz választás.
süti beállítások módosítása