Nou San Trafford

Az Index blogja a világ legjobb futballjáról.

A szerkesztőségből...

Utolsó kommentek

jujjdeizgi

Friss topikok

Dail(y) Africa - Meg kell tanulni beverni: az első kör legjobbjai

2010.06.17. 11:34 OJ

Hiába a meccsrutin, minket is meglepett a világbajnokság első csoportkörének visszafogottsága. A tizenhat meccs többségére telepedő önveszélyesen és egybe idegesítően óvatos(kodó) futball nem váltott ki belőlünk lelkesedést, ováció-gyanús - ún. megsüvegelendő - egyéni teljesítményekből még kevesebb akadt, volt meccs, ahol még a közepes is csodaszámba ment. Néhány produkció azonban fúrótoronyként emelkedett ki az átlag színvonalából, őket rendeztük el kvázi álomcsapat-szerűen. Kilenc csapatból válogattunk.

 

Kapusposzton túl sok vitánk nem lehet. Bravúrokig többen is eljutottak, a nigériai kapus Enyeama viszont közülük is kiemelkedett, azt is bizonygatva, hogy a közhiedelemmel ellentétben létezik igazán jó afrikai portás. Nem lehetett határozatlansággal vádolni, elszántan ugrált az argentin lövések útjába - persze úgy is fogalmazhatunk, hogy egy pontatlan Messi tette naggyá.

Ilyen sorvasztó gólátlag mellett különösen felértékelődik, ha van egy-két gólképes védő a csapatban, mint például Heinze vagy a nyekergő brazil játékot a győzelem felé indító Maicon. Utóbbi számára már akkor lefogtunk egy értékes helyet a tizenegyben, amikor a selecao elindult a szállodából, a bizalmat pedig a vébéről eddig hiányzó szélsőmunkával, valamint egy zseniális felismeréssel viszonozta. Onyewu kezdeti bizonytalankodásait imponáló lendülettel korrigálta, összeszedetten irányította a védekezést, amivel sikerült féken tartani a kapusmalőrtől megbolyduló angolokat. A svájci Grichtingre is nagy teher hárult, előbb Senderos kiesése, majd a komikus vezető gól után. Látszott, hogy klubjában, az Auxerre-ben sikeresen fejlesztette tovább az eredményes védekezéssel kapcsolatos ismereteit  - nemhogy nem vallott szégyent, az erősödő nyomással dacolva is precízen vezényelte a vébé legkomolyabb meglepetését hozó Natit.

A középpályán Korea mindkét fele képviselteti magát. A hírek szerint - ötszörösére nőtt az eladott gumióvszerek száma a görögverés után - Pak Dzsi Szung érett játéka a továbbjutási esélyek mellett a koreai népesedéspolitikára is kifejezetten jó hatással volt. Észak-Koreáról is csak végtelen tisztelettel tudunk beszélni: bár megrendítően könnyező csatáruk nem tudta tartani ígéretét, így is összejött a történelmi jelentőségű gól. A hős Dzsi Jun Nam beválogatásán keresztül fejezi ki az NST stábja nagyrabecsülését az északiak teljesítménye előtt. A házigazda legjobbját, Tshabalalát pedig tetemes futómennyiség és egy piszok nagy gól delegálta a csapatba. Mindig hálával gondolunk azokra a spílerekre, akik többhetes szórakozásunkat bombagóllal alapozzák meg.

 

A közvetlen támadószekcióban az improvizatív stílus elegyedik a rendszerszemlélettel. Chile szűnni nem akaró veszélyhelyzetnek tette ki a hondurasi srácokat, az összevissza tekergő Alexis Sánchez számolatlanul vette hülyére a közép-amerikaiak balszárnyát, páran még ma reggel is szédülésre panaszkodtak. Gólt érdemelt volna a produkciója. Robinho ezúttal Kakáéhoz hasonló szerepkörben is mutogatta magát: állandóan mozgásban volt, két príma gólpasszt is kiosztott, de L-Fab-bel szemben Elano nem pipogyáskodta el a magáét.

Először a vébén a németek akartak futballozni, négy dugó jelzi, hogy a támadófoci nem marad puszta délibáb ezen a tornán - ennek szellemében a fennmaradó két hely Müllert és Özilt illeti meg. Müller különösen üdítő jelenség a német támadók tengerében, utóbbit pedig  többen is a vébé leendő nagy figurái közé várják, abban igazuk is van, hogy ilyen fejjel - a szeme se áll jól - csak boszorkányos focit lehet nyomatni, ugyanakkor fontosnak tartjuk kihangsúlyozni, Özil nem akkora focista még, hogy csakúgy lelazázza a gólhelyzeteket. A ziccerekre ugyanaz igaz, mint a lomposra - meg kell tanulni beverni.

Tehát: Enyeama - Maicon, Onyewu, Grichting - Pak, Özil, Dzsi, Tshabalala - Sánchez, Müller, Robinho.


84 komment

Címkék: vb 2010

A bejegyzés trackback címe:

https://nst.blog.hu/api/trackback/id/tr182088524

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2010.06.17. 11:47:18

És Messi?

Gyakorlatilag egyedül több helyzetet dolgozott ki, mint az egész vébémezőny összes tagja együttvéve.

Mr.AT 2010.06.17. 11:49:28

@Csöncsön: Neeeeeemááááááár...ez most nem komoly ugye? Tényleg szándékosan törsz "a blog leghamarabb önmaga paródiájává váló kommentelője" címre?

pote · http://nst.blog.hu/ 2010.06.17. 11:53:39

@Csöncsön:
nem tudok mást, mint Bognár Gyurit idézni:
MIRŐL BESZÉLSZ, CSÖNCSÖN????

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2010.06.17. 11:54:01

@Mr.AT:

Miért, szerinted nem játszott jól? Nem _önmagához képest_, hanem a többiekhez képest? Gyakorlatilag nem tudták tartani, egy csomószor faképnél hagyta a középpályás védekezést, gólpassz értékű labdákat osztogatott, szenzációs lövései voltak, szabadrúgásokat harcolt ki.

volankombi 2010.06.17. 11:56:01

Hééééé Forlánt Özil helyére!

rio.pete 2010.06.17. 11:56:27

Pepe is jól nyomta...

Mr.AT 2010.06.17. 11:56:37

@Csöncsön: Nem, szerintem nem játszott jól. Qrva sz*rul osztogatott, belebotlott a labdába, amikor épp nem hagyta el azt, és amúgy mintegy mellékesen az összes gólhelyzetét kihagyta és/vagy a kapusba lőtte. Ez az ő szintjén kevés.

Persze ha most megint a bükkszentlóránti Lajoskához fogod hasonlítgatni, hogy hozzá képest mekkora király, akár fejbelövöm magam. Vagy inkább téged.

Pls, legalább egy pár órácska legyen egyszer ezen a kib*szott blogon, mikor nem azt kell hallgatnom, ahogy elcsöppensz Messitől. Légyszi. Légysziiii.

volankombi 2010.06.17. 11:56:51

@volankombi: ja hogy az már második köt volt, bocs :)

Frigo 2010.06.17. 11:57:01

Elia, csereként is bizonyítiotta, hogy "Ha szép játékot akartok, akkor engem figyeljetek!"

HosCincer 2010.06.17. 11:59:24

@Csöncsön: te tényleg egy nyögvenyelős 1:0-ás gyözelem után akarod ide Messit, akinek semmi de semmi köze nem volt a gólhoz. Valóban nem játszott rosszul és volt egy szép lövése, meg eszetlen módon 2, 3 ziccert a kapusba bikkantott. De nagyából enyi, a "egy csomószor faképnél hagyta a középpályás védekezést" meg hagyjuk mert ezt rajta kívül még egy páran megcsinálták, de senki sem követeli ide őket.

Walmer 2010.06.17. 12:00:10

@Mr.AT:
"Persze ha most megint a bükkszentlóránti Lajoskához fogod hasonlítgatni, hogy hozzá képest mekkora király, akár fejbelövöm magam. Vagy inkább téged."

Hát bazmeg ezért érdemes volt ma felkelni:-))))

Walmer 2010.06.17. 12:02:53

@Csöncsön: ha ezt a dimenzoót választod, akkor sorold fel a teljes spanyol válogatottat is, különös tekintettel iniestára, aki ahhoz képest hogy talán még most sem 100%-os sokkal jobban nyomta, mintha én játszottam volna a helyén.

Szokták volt mondani, hogy sokaknak mindenről AZ jut az eszébe. Na te is ilyen vagy. csak neked az AZ szerepét Messi tölti be.

vadkutya 2010.06.17. 12:05:19

„Maiconnak, Elanónak, Cristiano Ronaldónak és Lukas Podolskinak is voltak remek momentumai, de összességében csupán a negyven százalékát érik annak, amit Messi nyújtott Nigéria ellen”

Dundi. :)))

szemeteske 2010.06.17. 12:09:22

Xabi Alonso? Egy félidő alatt többet nyújtott, mint a Madridban egész évben.

horas 2010.06.17. 12:11:04

Sanchez helyett Forlán.
Bebízonyította, ismét,hogy igazi klasszis,visszább vontabban olyan játékosra nézve játszott irigylésre méltóan számára új pozicióban akiknek ez a posztjuk.(Kaká,Sneijder),plus két gólt válallt és ő adta a gólpassz-passzt ami az egész akció kulcs momentuma volt.
Sanchez nem más mint egy ügyes,de felettébb önző és buta futballista akiből soha nem lesz semmi,mert rossz döntéseket hoz és annyira nem is cselez jól.

vorpex 2010.06.17. 12:12:14

Nem tudom ki hogy van vele, de az eddig látottak alapján olyan érzésem van, mintha "Murinho szagától bűzlene a vb", ami tegnap a Svájc-Spanyolországban csúcsosodott ki. Szinte egy-az-egyben az Inter-Barca meccs koreográfiája volt. Kiváncsi vagyok, hogy azok közül, akik anno azt mondták, hogy "ez így volt jó", "a Barca-t csak így lehet megverni", "az eredmény a lényeg", stb. és elégedetten dörzsölték a tenyerük az Inter továbbjutásán vajon hányan fikázzák most a vb-t, hogy mekkora szar. Nem jó tendenciákat indított el a portugál.

horas 2010.06.17. 12:13:59

@szemeteske: És mégis így is szar volt,arról nem beszélve,hogy komoly részt vállalt a góllal gólban szinte összebeszéltek Busquets-el,hogy Derdyiok-hoz semmilyen körülmények között nem érnek.

raja ram 2010.06.17. 12:14:14

Nagyon várom a dél-koreai meccset, mert meglepetés lóg a levegőben. A gyenge nigériaiak elleni teljesítmény nem lesz elég. Argentina szerencséje, hogy Veron sérült.

bz249 2010.06.17. 12:14:46

@vorpex: betomorulo ellenfel ellen esetleg meg lehet probalni fellazitani a vedelmet. A spanyolok inkabb fokoztak a nyomast, amivel meg jobban besuritettek a svajciakat. Lehet erobol is nyerni, de ilyenkor erdemes a szeleket hasznalni, tavolrol loni, meg altalaban gyorsitani a jatekot.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2010.06.17. 12:16:12

@Mr.AT: @Walmer: @rizla:

Az ebben az igazságtalan, hogy ha nem tudjuk, hogy ki az az argentin játékos, hanem mondjuk Domingo Alvareznek hívják, és még soha nem láttuk volna, és ugyanígy játszik, szerintem nincs ember, aki ne követelné egy emberként a hét csapatába.

De mindegy, elfogadom, hogy az élet igazságtalan.

rizla 2010.06.17. 12:16:21

@Mr.AT: csöncsön elszállt, de attól még messi teljesen korrekt volt, persze a szar helyzetkihasználásán kívül.

rizla 2010.06.17. 12:19:07

@vorpex: azért hitzfeldből nézzük már ki, hogy nem egy trend miatt találja ki, hogy mi a jó taktika a spanyolok ellen. pláne nem mourinho miatt.

frew 2010.06.17. 12:22:26

Akik Forlánt követelik a csapatba, azoknak üzenném, hogy ez az ELSŐ kör legjobbjait tartalmazza. Forlán tegnap est produkciója már a MÁSODIK körhöz tartozott.

Walmer 2010.06.17. 12:24:28

@Csöncsön: de akkor írhatnánk azt is, hogy Anglia eddig a legjobb csapat a vébén, mert ha elvonatkoztatunk attól, hogy az Anglia és mondjuk behelyettesítjük oda mondjuk Luxemburgot akkor hatalmas játék volt, ahogyan a világranglista 14. Usát, spanyolo. legyőzőjét, egy KK döntős válogatottat domináltak.

Walmer 2010.06.17. 12:27:32

@rizla: egyetértek, hozzátéve azt, hogy nagyon elharapózott itt a blogon is az, hogy a világ legkönnyebb dolga 10 emberrel védekezni bárki ellen, mert úgy úgysem lehet gólt kapni
Esetleg szólni kéne Koemannak, hogy próbálja meg ezt. lehet hogy Brazíliában már döntőt játszunk.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2010.06.17. 12:28:31

@Walmer:

Ez igaz. De Angliát így is mindenki szopkodta széles e hazában.

horas 2010.06.17. 12:31:37

Amúgy megvannak az a csalódások listája is:
Kaká
Torres
Krasic
Chiellini
ők azok akik látványosak szarok és (Kaká leszámítva,de valamennyire ő is)meglepő...

vorpex 2010.06.17. 12:34:14

@rizla: Persze, ezt elismerem. De mondanivalómat nem a Svájc-Spanyolország meccsre akartam kihegyezni, hanem a vb meccseinek általános képére, így fölösleges csak azzal a meccsel példálózni, hisz volt görög-korea, kamerun-japán, szerbia-ghána, algéria-szlovénia, új-zéland-szlovákia (és még sorolhatnám), ahol nem volt indokolt, hogy bekkelésre játszanak, hisz pont ezek a meccsek voltak azok, ahol a csapatoknak volt keresnivalójuk. Nem hiszem, hogy a nagy csapatokat akarják majd támadófocival legyűrni.

rizla 2010.06.17. 12:34:38

@Csöncsön: ez speciel egyáltalán nem igaz. angliával kapcsolatban iszonyatosan szkeptikusak sokan, és hát eléggé megalapozottan, mert amit az elmúlt világversenyeken műveltek, az nem csak lúzerkedés, hanem nézhetetlenül gyenge, koncepciótlan futball is volt. ráadásul csomó hülyeség keresztbe tett nekik, heskey lerúgta riót (LOL), beckham már régóta lesérült, barry sem volt az első meccsen, a CSK terry botránya, stb. a hülye bognár a legjobb 8ba jutást nem tippelte meg nekik, szöllősi meg fossa a hülyeséget, csak mert egy nagyon jól játszó USA ellen logikusan állóháború alakult ki. szóval adjuk meg az angoloknak azt ami jár, velük nem volt különösebb gond az első meccsen. hozzáteszem a spanyolokkal sem, de a nulla pont az nulla pont.

MUfanatic 2010.06.17. 12:35:03

Enyeama tényleg frankó volt, de azzal nem teljesen értek egyet, hogy Messi tette naggyá... Amit kb a pipából tolt ki, azt lényegében nem tudta volna sokkal jobban lőni!

Walmer 2010.06.17. 12:35:54

@Csöncsön: rosszul látod. amióta én Angliának szurkolok (circa 24 éve) mindig meg kellet küzdenem azzal, hogy
1. bunkók a szurkolóitok el kellene megint tiltani benneteket a picsába
2. unalmas, szar nézhetetlen a focitok
3. nincs elképzelés a játékotokban
4. a latinos, fineszes (ne adj' isten pengés) focit szeretem
5. beckham egy túlsztárolt fasz
stb,stb,stb

rizla 2010.06.17. 12:36:12

@vorpex: ezek a csapatok nem hinném, hogy mourinho sikere miatt voltak ilyen szarok.

@csizsikpizsik: így van, felesleges rákenni a szar meccseket, ez demagóg butaság.

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2010.06.17. 12:36:34

@vorpex: Újra leírom és mindannyiszor le fogom írni amíg le nem esik mindenkinek, NEM Murinyó találta fel a támadó foci/seleccion/Barca ellenszerét. Ő csak a legutóbbi hírös csóka volt aki sikerrel alkalmazta.

Szent.J. 2010.06.17. 12:36:35

@horas: Gondolom az nem nagyon zavar, hogy Forlán mindezt a második körben tette? :)

horas 2010.06.17. 12:39:29

@Háromujjú: Azaz,télleg.
@csizsikpizsik: Az igaz,de egy labdát nem tudott átvenni,anyira sérült meg nem lehetett más különben pályára sem lépett volna.
@vorpex: Amúgy ezt én is észre vettem,hogy erea VB-re nagyon jellemző,ez a fajta szemlélet amit legutoljára (és talán elöször) Mourinho demonstrált a leglátványosabban és sikeresebben,én ezt már írtam egy másik posztban,az,hogy ez tényelgesen Mourinho hatása vay sem,sosem fog kiderúlni,de érzékelhető.

Henry The Navigator 2010.06.17. 12:40:34

Első forduló köcsögválogatottja nem lesz?

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2010.06.17. 12:40:50

@csizsikpizsik:

Emlékszel még a Numanciára? Na ők is tökéletesen megvalósították a Barca elleni védekezés receptjét. :-)

Walmer 2010.06.17. 12:41:15

@rizla: megint egyet kell értsek.
egyetlen meccsből semmit nem lehet levonni. A legnagyobb hülyeség vészharangot kongatni. Ilyen alapon adjuk oda a krutoknak a kupát azt mindenki menjen haza.
Olaszok hogy játszottak a csoprtban '82-ben? és '94-ben? és legutóbb?
Az angolok '86-ban két meccsen csináltak 1 pontot.
És hány olyan csapat volt amelyik az első 3 meccsén fényezte a zsugát, aztán beszart a nyolcaddöntőben.

lószerafin 2010.06.17. 12:42:14

Messi tényleg beférne, nem rajta múlt hogy nem volt gólja/gólpassza. Meg a csapatot és szépen mozgatta, ahhoz képest hogy Tevez gyakorlatilag bojkottálta a meccset.

@Csöncsön: +1.

horas 2010.06.17. 12:43:14

@Szent.J.:
Már reflektáltam a hibámra,nyugi,de látom fikzázásban még mindig ott vagy az élbojban...

BENIARRIVO · http://forzaitalia.blog.hu 2010.06.17. 12:43:22

messi szerintem is jól játszott. nem máshoz képest, hanem önmagában. csomó veszélyes lövése volt, voltak megindulásai, és adott pár nagyszerű labdát. persze játszhatott volna jobban is, pl. ha ver két gólt, vagy 3 gólpasszt.
hogy az 1. forduló válogatottjába betenném-e, azt nem tudom, mert csomó meccset sajnos nem láttam.

horas 2010.06.17. 12:44:20

@BENIARRIVO: Hagyjuk Messi-t 1-0 nyert Argentína egy elég harmatos Nigéria ellen nem az ő góljával....

Szent.J. 2010.06.17. 12:44:46

@horas: Nézd, ha fikázni akarnék sokkal intelligensebben tenném. Természetesen ott volt a végén a mosoly is, lehet feltűnt. Szóval talán felejtsük is el ezt az egészet.

Más: Jesus Navas fél órája is jó volt, bár ezzel nem lehet bekerülni egy ilyen top11-be.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2010.06.17. 12:45:12

@rizla: @Walmer:

A sztereotípiák már csak ilyenek (a másik oldal szintén megkapja ugyanezeket). Ezzel együtt összességében pozitív volt Anglia megítélése az első kör után, én úgy láttam, itt is, a sajtóban is, az ismerőseim között is.

lószerafin 2010.06.17. 12:45:51

@lószerafin: Ja és természetesen Sanchez helyére tenném be, akit ugyan jó volt nézni, de már már olyan szintre emelte az értelmetlen cselezgetést mint Cé csinálta junájtides karrierje elején.

BENIARRIVO · http://forzaitalia.blog.hu 2010.06.17. 12:45:57

@Walmer: egyetértek én is. bár az olaszok legutóbb két győzelemmel és egy döntetlennel mentek tovább a csoportból, ami akár parádénak is tekinthető a részükről.
de emlékeim szerint ghána és csehország ellen egész jól is játszottak

vorpex 2010.06.17. 12:46:12

@rizla: Egy szóval sem állítottam ilyet. Még csak azt sem, hogy a csapatok szarok voltak. Ezek a csapatok nem szarok (vannak kivételek), hanem szar meccseket játszottak a mi nézői szempontunkból, ami a taktikának köszönhető. Persze ez másodlagos szempont. De az a taktika, amit játszottak még az eredményességgel sem indokolható (mint elsőrangú nézőpont), hisz pont azon ellenfelek ellen használták, akikkel szemben jogos elvárás lehet a 3 pont.

@csizsikpizsik: Sehol sem írtam olyat, hogy Murinho találta volna el. De Ő hozta úgymond "divatba" vissza.

horas 2010.06.17. 12:48:50

@Szent.J.: Ok,bocs,akkor én reagáltam túl.

rizla 2010.06.17. 12:49:54

@vorpex: "szar meccseket játszottak a mi nézői szempontunkból, ami a taktikának köszönhető. "

igen, de szerintem ez nem mourinhonak köszönhető, nem lehet ilyet kijelenteni. előtte is voltak ilyen csapatok, ezután is lesznek.

CaBeL 2010.06.17. 12:50:13

@Csöncsön: öregszel barátom, nem veszem már észre Messi nevét 1000 karakterben?
idézek neked: " persze úgy is fogalmazhatunk, hogy egy pontatlan Messi tette naggyá "

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2010.06.17. 12:50:45

@horas: Épülget fel, mire visszarázódik idő telik el. Nem Torresen ment el a meccs és nem ő volt a legcsalódáskelőbb a spanyol válogatottban.

Walmer 2010.06.17. 12:55:30

@Csöncsön: olvass angolszász sajtót.
A BBC sportson egy blogon már azt is felrótta a tisztelt szakértő úr, hogy minek rakta be capello Kinget, hisz tudni lehetett, hogy megsérül, meg hasonlók.

Ennek ellenére én is úgy látom, hogy Anglia, ha a játék és az ellenfél eredőjét nézzük, '82 óta nem kezdett ilyen jól vébét. nyilván ez sem jelent semmit, mert a folytatás lehet akár pocsék is. Péntek este olyan 10-11 tájban okosabb leszek én is.

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2010.06.17. 12:56:05

@vorpex: Előtte már páran sikeresen kiherélték a Barcát vagy a selecciont. Nem divat ez, Murinyó nem az istenostora és ne degradáljunk le már minden edzőt azzal hogy Murinyót másolja. Az isteni Dzsozé csak csinált valamit amit pl. Rehagel vagy a Numancia (megabruhaha Csöncsön, tényleg!:) edzője már jó előtte is tudott, állj be a kapu elé és bármilyen csapattal találhatsz valamit ami csillog...

England win The Ashes! 2010.06.17. 13:01:05

@Csöncsön: Azt hittem, kb. a 7. kommentben bukkan fel a neve.

ERRE MINDJÁRT A 2. SZÓ!

horas 2010.06.17. 13:01:37

@csizsikpizsik:
Nem rajta ment el,mondjuk kihagyott egy olyan helyzetet amint ő 10ből 9szer beszokott varni,ezt írjuk az épülgetés számlájra,de emlékszem volt egy mikor ziccerben indulhatott volna egyszerűen hosszan tolta meg a labdát és rengeteg tőle bátnóan nagy technikai hibát láttam,nálam a formája túlmutat a sérülése szintjén.

England win The Ashes! 2010.06.17. 13:04:29

@Walmer: kábé mint díszbohóc kolléga a Rorschachnál.

horas 2010.06.17. 13:06:00

@csizsikpizsik:
Nem menjünk bele,annyit,hozzá fűznék,hogy ilyen szintű labdabirtoklást nem nagyon láttunk ez elött,amit a Barca vagy a Spanyol válogatott csinál ergo,ilyen szintű védekezést sem láttunk ez elött,Mourinho és inkább Hiddink elött.

De náézzük az argentíokat és Benito-t.
X lesz tippeltem,1-1-et tippeltem.

England win The Ashes! 2010.06.17. 13:07:57

@Csöncsön: azért ne túlozzunk, a közösség kisebb része (szurkerek) anyázott, a nagyobb része röhögött.

Walmer 2010.06.17. 13:08:10

@Dr Jozef Vengloš: én ezen konkrétan sokkot kaptam.
Ha infarktusom lenne, azt szeretném ha Mr. AT idegeivel rendelkező ember állna mellettem, mert aki ilyen gyorsan tud reagálni egy ilyen agypusztító csöncsön sziporkára, akkor szerintem nyugodtan rá lehet bízni egy újraélasztést is;-)

Strigo 2010.06.17. 13:13:37

Hasonló az én válogatottam is, nálam bekerült balhátvédnek Contreau, elöl pedig Özil helyett Podolski, Robinho helyett pedig Forlán.

heinrich · http://nst.blog.hu 2010.06.17. 13:13:46

@BENIARRIVO: @Csöncsön: Messitől ez nemhogy jó játék, hanem alsó közepes. Egy világklasszistól méltán várja el az ember, hogy legalább a ziccereit belője.

Ugyanezt gondolom Iniestáról is pl. , volt az a belsős tekerése 16-ról, ami egy méterrel mellé ment. Egy ilyen meccsen az ő szintjén ezt be kell lőni, 1/1-et, a vb-n mindenképp.

closedown 2010.06.17. 13:14:14

@horas: Bocsánat, de ez már annyira durva és többször láttam már másoktól is:
ÉLBOLY nem élboj

BENIARRIVO · http://forzaitalia.blog.hu 2010.06.17. 13:25:56

@heinrich: ha feltesszük, hogy 18ról ziccer, bár sztem nem az, akkor is: messi 3 jó lövéséből egy épphogy mellé ment, egyet bravúrral, egyet pedig óriási bravúrral szedett ki a kapus.

rizla 2010.06.17. 13:28:12

@heinrich: "Egy ilyen meccsen az ő szintjén ezt be kell lőni, 1/1-et, a vb-n mindenképp. "

ha már önmagukhoz méred a játékosok egy-egy meccsen mutatott teljesítményét (aminek van létjogosultsága, de egy forduló válogatottja szerű agymenésnél pont nem szabad erre figyelni), akkor iniestától pont nem lehetett azt várni, hogy belövi. nem tud lőni, sosem tudott. tényleg, soha.

BENIARRIVO · http://forzaitalia.blog.hu 2010.06.17. 13:28:49

plussz higanynak egy fasza szóló végén adott pöpec labdát, na az volt a ziccer.

danesdzsu2 2010.06.17. 13:54:21

@Walmer: miért? ezek nem igazak???

;)

Walmer 2010.06.17. 13:55:12

@rizla:
"nem tud lőni, sosem tudott. tényleg, soha. "

hát bazmeg egyszer akkor ott a Bridge-en pont eltalálta.

Walmer 2010.06.17. 13:57:19

@danesdzsu2: de.
ezért is vagyok már 20 éve frusztrált és ezért vártam nagyon arra, hogy az NST beinduljon, hogy legyen egy fórum végre, ahol a keserűségemet a nagyérdemű pofájába önthetem;-)

danesdzsu2 2010.06.17. 14:29:19

@Walmer: Az utána következő meccsen Messi gólt fejelt. Mégse várja el tőle senki, hogy a fejespárbajokat hozza.:)

rizla 2010.06.17. 14:30:50

@Walmer: igen, ezért volt az a továbbjutás az egyéb ismert körülményeken kívül is csoda. azon kívül kb 2 gólja volt a szezonban, idén 1-gyel zárt minden sorozatban.

danesdzsu2 2010.06.17. 14:31:37

@Walmer: gyere, drukkolj a Tottenhamnek, és a világ ismét virágba borul:)

pattopo · http://100ev.uw.hu 2010.06.17. 15:05:14

má' majdnem sikerült:
Pak Csiszong

progvog 2010.06.17. 17:03:58

@Csöncsön: nem akarom újrakezdeni a messi-vitát, úgyhogy csak ennyi:
:D

mizrolist 2010.06.17. 18:07:32

Hmm. Eliát én is hiányolom a középpályáról, gyakorlatilag akkor kezdtek játszani a hollandok, amikor beállt.

_alerob 2010.06.17. 18:08:13

Pepe simán beférne oda szélre, még tán De Rossi is.

zsakfos 2010.06.17. 23:21:35

A FIFA szerint az első forduló csapata:
www.fifa.com/worldcup/statistics/castrolindex/topeleven.html
Messi nincs benne, viszont Kuyt a legjobb csatár:)
süti beállítások módosítása