Nou San Trafford

Az Index blogja a világ legjobb futballjáról.

A szerkesztőségből...

Utolsó kommentek

jujjdeizgi

Friss topikok

Serie A, 2009/10 - Vakok közt, de nem félszemű

2010.05.25. 15:54 _benito

Zsinórban ötödször bajnok az Inter, ami már mindenképpen a Grande-kategóriába sorolható kunszt, ezt a csapatot mégsem a kiherélt Serie A felaprításáért fogják a legnagyobbak közé sorolni, hanem európai kalandjaikért. Az olasz bajnoki cím egyébként sem volt olyan sima, mint a BL-győzelem, hiszen a Roma a végéig hajtotta Mourinhóékat, és 4 fordulóval a lefújás előtt még vezetni is tudott, miközben Európában az egyenes kieséses szakaszban csak néhány percig állt kiesésre az Inter. Két szomorú bácsi, a Milan és a Juventus arról beszélget, milyen volt, amikor még kétszer is összejött egy este, a Sampdoria, Palermo, Napoli hiénafalkából pedig a genovaiak szerezték meg a gazellatetemet. Az újoncok közül csak a Livorno ment vissza a gyerekmedencébe, Koman Barija és a Parma nagyon simán bennmaradt, kihullott viszont a Siena és az Atalanta. Kicsit ránézünk a mögöttünk hagyott szezonra hajtás után.

Nem szeretnénk ismétlésekbe menni, csak a zanzát böffentjük fel újra: Mourinho a tavalyi lufivásárlási láz után idén tökéletesen igazolt, bár ezt akkor még nem tudtuk pontosan. Sneijderrel a középpálya és a csatársor összeköttetése, Lucióval a védelem közepe, a csatárokkal pedig a gólok kérdését tette rendbe. Mourinho csapata a tavaszra érett össze igazán, bár a Serie A-ban a sok botlás miatt a végéig izgulniuk kellett, nem lett volna igazságos, hanem ők nyerik a bajnokságot.



Az Inter idén először nem azért lett az olasz bajnokság legjobb csapata, mert a többiek gyalázatosan szarok voltak, hanem saját jogán. És még valami: Mourinho azt is megmutatta, hogy a rotációt ugyan sokan szükségesnek tartják, pedig bőven elég megfelelő edzettségi állapotban tartani a játékosokat: tessék végignézni (mondjuk itt), hogy a kulcsjátékosok hány meccset játszottak egy évben. Az Inter gyakorlatilag a kezdőjével játszotta végig az egész szezont, és a végén sem vagyunk benne biztosak, hogy csak azért kezdett a bajnokságban is a legerősebb csapatával, mert potyogott a tarhonya, hogy az európai zsákot korán letevő Roma beelőz.


Cinque

A Ranieri-csoda nem három napig tartott, hanem hét hónapig. Október végétől kezdve a Roma hol kiváló játékkal, hol szerencsével, hol egy-egy játékosa extraklasszis teljesítményével, de csak nyert, nyert és nyert. Nagyon kevés hiányzott, hogy megcsinálják, ami a létező legnagyobb dicséret lett volna, hiszen az utóbbi évek legjobb Interjét verték volna meg, ráadásul úgy, hogy nekik szinte ugyanaz maradt a keretük, mint az a csapat, amely néhány éve egy klasszisokkal szarabb Intert is hiába üldözött. Ranieri könyörtelen nyerőgépet csinált a Romából, ami eleve hihetetlen, ha pedig hozzávesszük, hogy a bociszemű még a szép játékból sem engedett lényegesen sokat, már kezdjük is faragni a Claudio-szobrot a sípcsontunkból.


Underdogs

A csapathoz is erősen hozzányúlt, megunta, hogy a Mexes-Juan páros hiába hoz le két meccset hibátlanul, a harmadikat valamelyikük (jó eséllyel a francia) bakiján elmegy. Jött Burdisso, akinek még egy búcsúbulit sem rendeztek Milánóban, és hirtelen masszívabb lett a Roma védelme, mint gepárdszar a nagy vándorlások idején. És nem itt nyúlt csak bele: kapus kuka, jobbhátvéd kuka, és most valóban szerencsés kézzel csinálta, hiszen az összes változtatása bejött. Totti még fontos, de már kevésbé, mint mondjuk Vucsinics, De Rossi pedig tökéletes társra talált Pizzaro személyében, aki egyébként talán a legjobb római volt az egész szezonban. De a titok talán ott van, hogy Menez és Baptista helyett a játék fényezéséről mit sem tudó, ellenben megbízható átlagot bármikor hozó labdaanalfabétákat kezdetett Perrotta és Taddei személyében. Ha meg kellene mondanunk, kitől lenne jobb jövőre a Roma, csak a vállunkat vonogatnánk.

A Juventus minden elrontott idén, amit el lehetett. A legjobban a nyári felkészülést, ami miatt az egyébként nem rossz igazolások is lenullázódtak, a játékosok között nem akadt senki, aki felfele húzta volna a csapatot, inkább mindenki lesüllyedt a guanóba. Az ősz még úgy-ahogy elment, de december elejétől kezdve a Juventus – és ezt a legkomolyabban értem – a Serie A legrosszabb csapata lett. Bárki képes volt legyőzni, a játékosok erőnlétéhez hozzásilányult az önbizalmuk, anélkül pedig a legjobb játékos sem tud futballozni. Nem is tudtak. A gyalázat mértékéről mindent elmond, hogy 2010-ben már jóízűen belerúgni sem tudtak a csapatba az ellendrukkerek, a szánalom pedig a legnagyobb sértés, amit egy ilyen múltú csapatnak el kellhet viselnie.

A Milan csak annyiból lehet elégedettebb, hogy a bronzéremmel megvan az automatikus BL-indulás, de a csapat gondjai nem sokkal kisebbek. Milánóban csak azért nem robbant a szar, mert a szezon közepén volt egy időszak, amikor Nesta visszatért a védelem közepébe, és Ronaldinho is jó formában játszott. Ennek a néhány hónapnak köszönhetően a Milan hazaért, de sem a csapat játéka, sem a kerete nem emlékeztet 2007 BL-győztesére, a nagy megújulás elodázhatatlan. Ennek első lépése az lesz, hogy Berlusconi eladja, és ennek minden Milan-szurkoló nagyon fog örülni, mert nyilván nem a Szeviép veszi meg.

Érdemes megnézni, hogy szerepeltek a bajnokságban a nemzetközi kupaindulók. A Juventust láttuk, de a BL meglepetéscsapata, a Fiorentina sem bírta a kettős terhelést: akár a nyolcba is juthattak volna, és egyáltalán nem érdemtelenül kerültek volna oda, a bajnokság viszont rettenetesen sikerült: 13 győzelem mellett 17 vereség. A Genoa sem sokkal jobb, pedig még az EL-csoportkört sem élte túl. Az ő 9. helyükhöz szintén negatív mérleg társult, nem is beszélve a Lazióról, amely szinte egész évben a kiesés ellen küzdött – kupa-, és Szuperkupa-győztesként!



A Roma annyival tudott többet, hogy legalább igen sokáig elment, és csak akkor tette le a lantot Európában, amikor már látta, hogy a bajnokságban is lehet még keresnivalója. A többiek viszont elcseszték az Európa Ligát, ÉS mellé a bajnokságot, amit erősen megérzett az olasz futball roskatag felépítménye. Az utolsó forduló után az olaszokat elvből sem alkalmazó Inter mentette meg a 4. BL-helyet.

Csak remélni tudjuk, hogy a 2010/11-es kalandozók, akik jól használták ki, hogy a bajnokság egyik fele a nemzetközi szereplés terhét nyögi, a másik meg történelmi válságot bonyolít, nagyobb szerencsével járnak, de erre semmi biztosíték nincs: a Palermo és a Napoli semmivel nem erősebb, mint a Genoa vagy a Lazio volt tavaly, azaz nekik újra választaniuk kell: vagy Európa, vagy a liga, mert a kettő együtt maximum novemberig tartható. A Sampdoriának ez a kérdés sokkal egyszerűbb: tehet a Serie A-ra magasról, nekik most a húsosfazék lesz a fontosabb, és egy jó sorsolással talán nem is elérhetetlen az egyenes kieséses szakasz, bár a csapat kifosztása valószínűleg nem ért véget a nyakkendősök lerablásával.

A Parma és a Bari kiváló szezont tudhat maga mögött. Mindketten hullámoztak egy keveset, de inkább kellemes kilengéseik voltak, aggódniuk igazán soha nem kellett. A Parma két forduló erejéig még BL-helyen is állt, és a Bari is eljutott az EL-helyekig, igaz, megkapaszkodnia egyiküknek sem sikerült. Ahogy Koman Vladimirnek sem a kezdőcsapatban, pedig itt-ott már megmutatta, hogy kiváló játékos. Nem tudjuk, a Bari-e a megfelelő hely számára, de 22 évesen már többnek kellene lennie ígéretnél, ezt pedig egy olasz középcsapatban a kezdőcsapatban való állandó szerepléssel bizonyíthatná. Emlékezzünk a szépre: bent van az első Serie A-gól!



A Cagliarinak lehetett volna sokkal jobb éve is, ha „Allegri fejét nem zavarják meg az ajánlatok” (mondta az Év Edzőjét kivágó elnök), így viszont a középmezőny vége jutott csak nekik. A Cataniát nagyon felhozta Miha, de szerintünk a kék-fekete kabát még nagyon nagy rá. A Chievo szép nevét mocskos vádak sározták be idén, az Udinese hiába adott gólkirályt, a csapat ezzel a lendülettel akár ki is eshetett volna, pedig (kapaszkodj!) nem kevesebb, mint 8 játékosuk lesz ott a világbajnokságon. A Bologna két hete liheg, akkorát futott, hogy megússza.

A Livorno kiesése kőbe volt vésve, 27 szerzett góllal egyszerűen lehetetlen bennmaradni. A Sienáé már jóval nagyobb meglepetés, ők nem tűntek ennyire erőtlennek, de valami csúnyán tönkrement, a szezon felétől kezdve szinte biztos volt, hogy tőlük is elköszönünk. Idén az Atalanta sem menekült meg, de ők harcoltak a legtovább.

A Serie B-ben óriási hajrá folyik éppen. A Lecce elcseszte a végét, és egy fordulóval a vége előtt már nem biztos, hogy meglesz az automatikus feljutás: két pontra van tőlük Vass Ádi Bresciája, háromra a Cesena. A legnehezebb feladat a Leccére vár az utolsó körben: bár otthon, de a 4. Sassuolóval játszanak, a másik két csapat középcsapatokhoz látogat. A helyzet úgy áll, hogy a háromból kettő egyenes ágon feljut, a harmadik pedig rájátszik a Sassuolo, Cittadella, Torino trió tagjaival. Május 30-án mindenre választ kapunk.

412 komment

Címkék: olasz videó összefoglaló serie a

A bejegyzés trackback címe:

https://nst.blog.hu/api/trackback/id/tr32030428

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

calcio_di_rigore 2010.05.25. 16:33:08

zsinórban ötödször mi?

balu11 2010.05.25. 16:38:34

"Két szomorú bácsi, a Milan és a Juventus arról beszélget, milyen volt, amikor még kétszer is összejött egy este..."

:))

popp · http://koncertblog.com/ 2010.05.25. 16:57:56

Valószínűleg elfogult vagyok, de Pizarro nemcsak a Roma, de az egész Serie A legjobb játékosa volt az idén. Szerintem a Roma is megérdemelte volna Scudettot, de az Inter végső győzelme sem igazságtalan. megemlíteném azt is, hogy Ranierinek is megvolt a maga Balotellije, de Menezt végül sikerült megszelidítenie.

Tavaly ilyenkor az 'ezt vagy azt kell eladni' volt a műsoron Romában, most pedig erősítéseket ígér Montali leszögezve, hogy Mexes sem és természetesen De Rossi sem eladó. Ranieri is leadta listáját nem top klasszis, de azért kiváló játékosokkal. Szerintem Adrianot sem volt hülyeség megszerezni ingyen. Zsákbamacska a srác, de jól is járhatunk vele. Szikrázóan tehetséges, ismeri a Serie A-t és Brazíliában meg is talált valamit a régi formájából.

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2010.05.25. 17:03:51

popp előtt mondom, hogy Taddei nem analfabétája a labdának. Tehet ő arról, hogy minden edző azt mondja neki, hogy: fuss Rodrigo, fuss! :) Tehet? Neeeeem! :) Láttam már szép cseleket csinálni, szép gólokat is rúgott, olyan eszest!

A Palermo és a Napoli sorsa most dől el, lehetnek ők jobbak, mint idén a Lazio és a Genoa. Ha megtartják tudodkiket, akkor tavasszal is ott lesznek a térképen. UFF, megmondtam!

A Livorno 27 gólja kevés a maradáshoz? Milan 36-tal lett bajnok 94-ben. Persze, hogy kivétel meg minden.

Meglásd, nyáron Delneri nagyon megfuttatja legénykéidet! :))

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2010.05.25. 17:06:06

benito És tessék egy szó nem esett Taddeiről. Akkor tényleg analfabéta! (mármint Taddei:)

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2010.05.25. 17:15:26

,,Ennek első lépése az lesz, hogy Berlusconi eladja, és ennek minden Milan-szurkoló nagyon fog örülni, mert nyilván nem a Szeviép veszi meg."

Gazzetta írja, hogy a Gazprom besegítene Silviónak! (25-30 százalékról beszélnek) A Fininvest tagad, de a gazzetta nagyon esküszik, hogy tudja amit tud!

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2010.05.25. 17:34:04

@mbemba: Nem lesznek jobbak.

@popp: Te komolyan még Torghelle Sanyit is a legjobb centernek kiáltanád ki, ha Roma mezt húzna. Ne csináld már, Adriano, igen, őt igazolta a Roma. Mourinho, nem tudott vele megbirkózni, majd Ranieri teszi meg? Még a mostani Toni is komolyabb erősítés lenne ha maradna.

A Lazio, ha minden jól alakul, simán lehet jövőre a Napoli vagy a Palermo helyében, bizakodó vagyok.

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2010.05.25. 17:49:04

@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa: ,,Nem lesznek jobbak"

UFF! Megmondtad! UFF!

Tényleg le kell mondaniuk Palermóban arról, hogy pl. a Salzburgtól 1 pontot lopjanak - otthon vagy idegenben. És a Levszki is tuti, hogy nyerne Palermóban?

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2010.05.25. 17:55:33

@mbemba: Értem, csak te tehetsz sommás kijelentéseket, jóslatokat? :)
Majd meglátjuk hogy szerepelnek. Ha az ifiket szerepeltetik - ahogy nagyon helyesen kiesése tudatában a Lazio tette - akkor igen, megverné őket a Levszki. Valamint igen, a Palermonál jobb csapat a Salzburg, ezt már csak az is mutatja, hogy a Lazio 3 alkalomból egyszer legyőzte a Palermót, egyszer pedig pontot vett el tőlük, ellentétben a Salzburggal, szóval valóban jól mondod.

ericcartmen 2010.05.25. 17:59:08

@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa: Mivan, te visszaszólhatsz egy ilyen jóslatért, de más nem?
Azért mert gyakran mondod, hogy a Lazio benne van Olaszország 5-6 legjobb csapatában, attól ez még nem feltétlenül lesz igaz(abb).

popp · http://koncertblog.com/ 2010.05.25. 18:02:00

@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa: Mit ne csináljak, be is szophatjuk a brazillal, de én tényeket soroltam Adriano mellett, úgyhogy hiába gúnyolódsz.

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2010.05.25. 18:03:44

@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa: Én sommás?

Ezt írtam:
,,A Palermo és a Napoli sorsa most dől el, lehetnek ők jobbak, mint idén a Lazio és a Genoa. Ha megtartják tudodkiket, akkor tavasszal is ott lesznek a térképen. UFF, megmondtam!"

lehetnek és hamegtartják, tehát...

Te: ,,Nem lesznek jobbak."

Én tovább nem küzdök! (ez sommás)

ericcartmen 2010.05.25. 18:05:16

@popp: Én félek tőle, nem örülök, hogy jön, többet árthat mint amennyit használ.
Amúgy 3 évig évi 2,5 millióáért nincs teljesen ingyen, pláne ha már tavaszra kiderül, hogy nem változott semmit. Szerencsére 4et akar, talán kútba esik az üzlet.

popp · http://koncertblog.com/ 2010.05.25. 18:07:40

@ericcartmen: Azt tény,hogy rizikós, de ha beválik nagy potot is húzhatunk.

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2010.05.25. 18:19:45

@ericcartmen: He'? Olvasni tudol-e?

@popp: Ki gúnyolódik? Tán nincs igazam? :)

@mbemba: UFF megmondtam != sommás? Én is a véleményem mondtam, te is.

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2010.05.25. 18:20:21

Gyerünk blogmotor, az utóbbi időben kritikán aluli vagy.

popp · http://koncertblog.com/ 2010.05.25. 18:24:31

@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa: Van igazad, de nem az én állításaimat vitatod, hanem jópofa módon feltételezgetsz. Megtisztelnél, ha az általam leírtakat vitatnád, nem kavarnál ide hetet-havat.

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2010.05.25. 18:26:56

@popp: Neked ma mi bajod van? Nekem lehetne, de neked mi? Hogy azt mondtam, Adriano nagy eséllyel bukás? Hogy tudom, akkora romanista vagy, hogy Sanyit is védenéd, ami tiszta sor, hisz rajongók vagyunk? Hogy nem Ranieri lesz aki megfékezi az Imperátort? Világosíts már fel.

popp · http://koncertblog.com/ 2010.05.25. 18:34:39

@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa: Megmondtam, hogy zsákibamacska felsoroltam ezentúl három igaz állítást vele kapcsolatban. Erre ezekkel mit sem foglalkozva előjössz azzal, hogy Torghelle így vagy ha Mourinho sem amúgy. Köszönő viszonyban sem volt a replika az én mondandómmal. Amúgy meg szelidités terén meg Ranieri is fölmutatott ezt-azt, nézd meg Menezt.

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2010.05.25. 18:44:03

@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa: Tényleg nem érzed?

Miközben én elhelyezem azt a mondataimban, hogy: most dől el, ha, lehetnek,

ezzel szemben te azt mondod, hogy:

Nem lesznek jobbak!

Ronal-d'oh! 2010.05.25. 18:45:51

Az nem gazella tetem volt, hanem egy zebra.

horas 2010.05.25. 18:58:52

Adriano olyan nagyon angy bukás nem lesz,rúgdosni is fogja a gólokat szerintem de már messze nem az a játékos aki volt.
Pénz miatt jön.

Pampito 2010.05.25. 19:09:08

@popp: Én még ott tarok,h vita van a fizetésről. Vagy azóta már sikerült nyélbe ütni az üzletet??
Örülnék az öreg diszkó királynak,szerintem a
Fenevadnál csak hasznosabb lehet :) Nem tudod,h mikor lesz bemutatva az új mez? Köszi

Integető hajbókoló lufiember 2010.05.25. 19:14:58

Nem tudom, hogy volt-e már szó róla, de melyek a legjobb focis-statisztikai oldalak? Ti mire esküsztök?

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2010.05.25. 19:16:04

@mbemba:

Ez a 36 iszonyatosan durva szám. Valószínűleg világcsúcs, minden ország minden bajnokságát figyelembe véve. Először nem is akartam elhinni. (Van még, aki csodálkozik, hogy abban az idényben egy életre meggyűlöltem a Milant?)

popp · http://koncertblog.com/ 2010.05.25. 19:20:37

@Csöncsön: Tudtak azok négyet is rúgni - a legfontosabb meccsen ;-). Úgy kell annak, aki képes meggyűlölni a zseniális Tassotti, Baresi, Costacurta, Maldini négyest. Ők megmutatták, hogy a védekezésnek is vannak szépségei.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2010.05.25. 19:29:37

@popp:

Külön-külön a játékosokkal nem volt semmi bajom. Ugyanabban az évben az olasz válogatott megveszekedett szurkolója voltam. De azt a dögunalmas rettenetet, amit akkortájt egy Milan-meccs megtekintése jelentett, soha nem kívánom vissza... :-)

popp · http://koncertblog.com/ 2010.05.25. 19:31:09

@Csöncsön: Hány Milan meccset tekintettél meg akkortájt ;-)?

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2010.05.25. 19:32:46

olaszforum.blog.hu/2010/05/25/mourinho_es_materazzi_elbucsuznak_egymastol#comment-form

Hihetetlenül szép és emberi, nagyon szeretem Matrixot is. Lehet hogy még túlontúl a Lost hatása alatt vagyok, de bepárásodott a szemem. Arrivederla!

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2010.05.25. 19:41:28

@popp:

Csak amit a BL-ben/BEK-ben adtak. Valahogy arra emlékszem, hogy amikor a Milan játszott, egy percig sem volt kérdés, hogy nyernek, mint ahogy az sem, hogy nem kapnak gólt. Iszonyatosan unalmas volt.

Kettészakad a pálya középen jön fel a víz 2010.05.25. 19:57:40

Tényleg nagyon unalmas volt a 94-es BEK döntő is!
A legunalmasabb meg az volt mikor Deszáji beverte a 4.-et! Tahaha!

popp · http://koncertblog.com/ 2010.05.25. 20:03:25

@Csöncsön: Akkor még két négyes csoport volt ha jól emlékszem és a döntővel együtt ha két Milan meccset adtak. A döntő meg ha izgalmas nem is, de látványos az volt. Amúgy élmény számba ment ahogy az a Milan védekezett.

Mr.AT 2010.05.25. 20:09:41

@popp: "Tudtak azok négyet is rúgni - a legfontosabb meccsen ;-)."

Ez azt hiszem a mai nap oltása, +1. :-)

Mr.AT 2010.05.25. 20:11:56

@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa: Ez meg tényleg szép jelenet, köszönet érte mbembának.

giacinto 2010.05.25. 20:41:27

@calcio_di_rigore:

lapozz fel évkönyveket.

2006, 2007, 2008, 2009, 2010 nálam sorozatban 5 év :)

nyugi, lesz az még több is :)

pláne hogy Mihajlovicot sikerült elszipkáznia a Fiorentinának előlünk, ejj de nagyon bánkódom is :D

sh4d0w 2010.05.25. 20:47:20

@Csöncsön: Én meg pont akkor szerettem bele a Milanba :D 4-et rúgni az előzetesen sokkal esélyesebbnek tartott Barcának, hmm... fincsi :)

Azt a Barcát egyébként kimondottan rühelltem, szemben a mostanival.

_benito · www.nst.blog.hu 2010.05.25. 20:53:41

@giacinto: már nem sokáig, az a 06-os ugrik hamarosan.

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2010.05.25. 20:58:08

@Csöncsön: Valahol olvastam egy posztot mostanában ezzel a címmel: Szeretned nem kell, tisztelned muszáj

Így volt ez azzal a csapattal is!

Azért Szavicsevics és Boban szórakoztatott is! :) Meg Seba Rossi is! :))

_benito · www.nst.blog.hu 2010.05.25. 21:05:12

@mbemba: azt én is olvastam, bakker. :)

giacinto 2010.05.25. 21:06:02

@_benito: na az mondjuk nem nagyon érdekel, legalább jövőre nem kell új cikket irni, bedobod újra ezt a sorozatban 5-ször szöveget, aztán fasza minden :D

TRIPLETA!

_benito · www.nst.blog.hu 2010.05.25. 21:11:28

@mbemba: vigyázz, mérgezi az agyat! ;)
zsolti, zseniális a mourinhós-mátrixos videó!

giacinto 2010.05.25. 21:12:38

Capello, Hiddink, Benitez trióból kerülhet ki az új Inter edző, max 1 héten belül!

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2010.05.25. 21:15:19

@_benito: Már oda-vissza mérgezett az! :(
Videó: amíg van ilyen, addig van remény!

horas 2010.05.25. 21:22:23

@giacinto: Ezt honnan?
@mbemba: Ezt a videót hol találtad?

Radio Free Aberrania · http://radiofa.blog.hu/ 2010.05.25. 21:29:22

@giacinto: ha szerencsétek van, akkor nem benitez lesz az, és nem is capello (mit keresne már egy olasz az internél? :)
a többiekkel jól jártok :)

calciomax 2010.05.25. 22:01:26

Moratti Capellot akarja. Sok múlik a VB-től. De már magában az is biztató, hogy nem kizárt. Sztár csapatnak sztáredző kell nem vitás. Del Neri-kkel nem lehet nyerni lófaszt se.

Iustizmord 2010.05.25. 22:05:43

@popp: Tudtak azok négyet is rúgni - a legfontosabb meccsen ;-). Úgy kell annak, aki képes meggyűlölni a zseniális Tassotti, Baresi, Costacurta, Maldini négyest. Ők megmutatták, hogy a védekezésnek is vannak szépségei.

zuerst, ezmind igaz.

zweiten mal, a világ valéahavolt legjobb védőnégyese ez

dritten mal, az idézet " a védekezésnek is vannak szépségei" maldinitól van.

Iustizmord 2010.05.25. 22:07:34

@sh4d0w: tudott az a barca bunkerfocit is jáccani ám... vagy én vmi szuperkupa-meccsre emlékszem, pl amorral?

Iustizmord 2010.05.25. 22:10:04

@giacinto: hát ha a zangolok nagyot dobnak a vb-n (mondjuk a 4-ben lesznek) akor capello ugrott. benitezt szvsz a milan és a juve egyaránt akarná az inter kispadjára. jól elkúrná, ugyanis. hiddink jó lenne oda. csaj hát ő szerény, ezért elképzelhetetlen. mármint az internél.

horas 2010.05.25. 22:15:36

Az a Milan olyan fasza volt,hogy én akkoriban kölyök fejjel konkrétan Milan-os voltam...
(Jó azért a Weah-s mez mellett már ott volt egy Zamorano-s is,tegyük hozzá...:) )

horas 2010.05.25. 22:33:03

@Iustizmord: Azért Hiddink-ben is megvan a kellő rafkó és betyárság,akármiylen szimpatikus és diplomatikus is az öreg.
Hiddink szerintem haa nem jön össze azért lehet,mert már nem akarja bevállani a napi rutint,kevés az idősebb,korosabb aktív edző.

Benítez az nem akkora bukóvári szerintem.
Elsülhet jól is,ha összetudnak hozni egy jó mercato-t akkor bármi,lehet Benítez miatt elöbb jön el Torres vagy Silva mondjuk mint pl.
Viszont nem tudom elképzelni Kék-nyakkendővel.

Benítez az ellenfél szétfingatásában legalább annyira jó mint Mourinho.

horas 2010.05.25. 22:40:31

Meg azért a Milan,Roma,Juve szurkolól helyében annyira nem szeretném Benítez-t az Inter kispadjára mert az Inter ha nem is vesz senkit akkor is a legjobb kerettel dolgozik jövőre és Ranieri-nél,Del Neri-nél is sokkal nagyobb kaliber az arc,Allegri-nél meg aztán végképp...

Viszont annak örülök,hogy télleg hétprobás edzőkben gondolkodank Branca-ék.

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2010.05.25. 22:40:40

Valaki le tudná fordítani ezt? Ormai per noi vincere é un'abitudine.

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2010.05.25. 22:56:19

@OJ: testedicalcio.blogosfere.it/images/Moratti-vincente.jpg
Itt láttam biztos vicces, de az abitudine-re a sztaki szokást, rossz szokást adki, nem igazán tudom összerakni. :)

horas 2010.05.25. 22:58:17

Mourinho viszi magával Quaresma-t a Real-ba!!!
Komolyan!
Most úgy néz ki Mourinho,Maicon,Quaresma trióért ad 35 milliót Perez nem értem ezt.
Mourinho 16 Maicon és Quaresma pedig 9,5 és 9,5.
Kevés ez így.Ez a 35 valószinüleg úgy jön össze,hogy Mourinho ingyen megy és Maicon 25 Quaresma 10 arányokban.
Közben Mihajlovic aláírt a Fiorentina-hoz,ugyhogy ő kilőve.
Capello pedig a múlthoz képest pozítivan reagátl Moratti megkeresésére pedig eddig határozottan elutasította.Azt mondta,hogy neki jól esik,hogy elöbb a Juve utána az Inter -erl hozták szóba,de most világbajnokságra koncentrál,majd utána meglátja.

horas 2010.05.25. 22:59:41

@Great Cornholio:
Valami oylasmi,hogy a győzelem nálunk szokás,vagy valami ilyesmi.

Pályaelhagyó autóversenyző 2010.05.25. 23:15:00

@horas: igy van, a gyozelem mostmar szokas szamunkra

krysal 2010.05.25. 23:16:17

@horas: ez a Quaresma dolog akkora kamu, hogy idáig bűzlik. Egyszer már bepróbálta, és nagyon csúnyán beégett vele.

Szerintem nem olyan ostoba, hogy kétszer elkövesse ugyanazt a hibát.

horas 2010.05.25. 23:19:36

@krysal: Nemtudom megondom öszintén.
Quaresma-nak nagyon nem jött be az olasz foci nem csak arról volt szó,hogy egy balfasz.
És honnan tudod,hogym Mou mit farag belőle lásd Eto'o.
A spanyol bajnokság sokkal lendületesebb szelősebb foci van Quaresma-nak jobban fekhet,mondjuk neki elöbb a fejében kell rendet rakni nem a labában.
Mourinho megy ingyen Maicon plus Quaresma 35.

horas 2010.05.25. 23:22:08

@krysal: Most mit bukik vele Mourinho?
lófasz pénzért elviszi,most vagy nem jön be és nem játszik ahogy az Inter-nél alternatívája lesz,vagy bejön aztán képességei alapján az egyik legjobb szélső az övé lesz.
És azért egy jó Quaresma nem kcsit látványos,lehet,hogy valamit ilyesmit forral az ember.

horas 2010.05.25. 23:24:38

@krysal: Csak az ő játékosa volt két évig.Nem láttuk,hogy mit csinált az edzéseken lehet,hogy halomra nyerte a párharcait csak taktikailag fegyelmezetlen és ebbe az Inter-be nem fért be...
Sosem lehet,tudni.

calcio_di_rigore 2010.05.25. 23:28:20

@Great Cornholio: valami olyasmi, hogy "A lopott holmit széfben tartjuk".
Bár nem vagyok perfekt olasz.

Integető hajbókoló lufiember 2010.05.25. 23:29:06

Snejidernek ki volt a pótléka amúgy? Vagy Mourinho még Samuelt is rábírta, hogy közép-középen osztogasson és ha kell, törjön előre? :)

krysal 2010.05.25. 23:30:29

@horas: azért tippelek ellenkezően, mert valószínűtlen ez az igazolás. Silvával előszerződésünk van, ráadásnak Perez nem kíván annyira mélyen a zsebbe nyúlni a tavalyi év után. Azok a hírek járnak, hogy 80 millió az idei keret - igaz, innen nézve ez is horribilis. De máshonnan nézve pl egy Villa és egy Fabregas (se). És jó pár lyukat be kell tömni még idén.

Mr.AT 2010.05.26. 00:15:36

"Made in Italy"-sodunk.

Marrotta bejelentette, hogy mindössze három játékos helye biztos jövőre, Buffon, Chiellini és Marchisio minden bizonnyal jövőre is nálunk játszik.

Az új jelszó szellemében pedig a legfőbb nyári átigazolási célpontjaink: Mattia Cassani, Domenico Criscito, Leonardo Bonucci, Alberto Aquilani, Gaetano D'Agostino, Angelo Palombo, Giampaolo Pazzini, Giuseppe Rossi és az egyedül kakukktojás Juan Manuel Vargas.

andree 2010.05.26. 01:39:49

@Mr.AT: Ebből csak Palombo-t és Aquilani-t húzzuk ki, és jöhet mind kézenfogva.

Papp Sanyi 2010.05.26. 07:40:24

@calcio_di_rigore: Ez hatalmas volt! :D:D
Adriano nagyon kettős dolog. Ha bejön és jól viselkedik akkor az év fogása, de én nem nagyon hiszek benne. Kell előre vki, mert talán ott vagyunk a legkevesebben. Most visszajön Okaka, de elmegy Baptista. Vucsinics sokat sérült. Totti is, nincs középre egy komoly alternatíva. Fred volt a másik lehetőség,ha Adriano nem jön össze, róla vélemény? Nem követem a brazil bajnokságot.

_benito · www.nst.blog.hu 2010.05.26. 07:54:48

@horas: ha capello az inter edzője lesz, az a juventus legdurvább sportdiplomáciai vereségét jelenti az utóbbi évekből, pedig bő a kínálat.

ráadásul capello sem hülye, kurva nagy kockázat elvállalni most az inter padját. fél évszázada nem volt ekkora :))

popp · http://koncertblog.com/ 2010.05.26. 08:58:12

@Papp Sanyi: Fred rakta a Lyonban is, ügyes gyerek, bírnám a Romában.

popp · http://koncertblog.com/ 2010.05.26. 08:58:13

@Papp Sanyi: Fred rakta a Lyonban is, ügyes gyerek, bírnám a Romában.

Neil Blender 2010.05.26. 09:12:43

@horas: Ugy nez ki hogy Lassana Diarranak sarlosejtes anemiaja van, es a palyafutasan kivul az elete is veszelybe kerult.

Ha ez igy van akkor nem gondolom hogy Mourinho a teljesen felesleges Quaresmara fog koncentralni, inkabb egy klasszis vkp után kellene nezni.

Lassnak meg jobbulast innen is...

mickeyknox 2010.05.26. 09:18:52

@Neil Blender: szerencsétlen... ez sajnos nem gyógyítható betegség... reméljük elkerülik a súlyosabb szövődmények

Neil Blender 2010.05.26. 09:20:02

@mickeyknox: egyelore nem hivatalos a dolog, de azert ilyennel nem hiszem hogy bulvaroznanak sajnos

_benito · www.nst.blog.hu 2010.05.26. 09:20:44

@popp: az a csávó egy rakás szar, azon a sarkazós gólján kívül semmit nem mutatott, nem is stabil kezdő, sztem.

gibson 2010.05.26. 09:27:29

@Neil Blender: azért ez az "élete is veszélybe került" erős túlzás egyelőre, még semmit sem lehet biztosan tudni egyrészt, másrészt rengetegen élnek együtt ezzel a betegséggel hosszú távon.
A pályafutása viszont tényleg veszélyben sajnos /már ha tényleg igaz, hogy ez a baja, és nem csak pletyka/.

Neil Blender 2010.05.26. 09:37:36

@gibson: bocs, nem vagyok orvos, ezt olvastam.

anonim222 [semleges néző] (törölt) 2010.05.26. 09:54:32

@Neil Blender: annak már rég ki kellett volna jönnie, asszem. valami más lesz az. (örökletes betegség, nem vár 20-egynehány évig (?)).

segantini 2010.05.26. 10:01:20

Az nagyon nagy veszteség a Madridnak, az egyik leghasznosabb játékosuk esne ki a csapatból.

ericcartmen 2010.05.26. 10:04:44

@popp: Nem ő könyökölte le anno elég csúnyán Chivut?

anonim222 [semleges néző] (törölt) 2010.05.26. 10:05:19

@anonim222 [semleges néző]: pedig azt írják, hogy az. érdekes. és természetesen szomorú. szvsz rendszeres kontrollal még sportolhat is. egy csontvelő átültetés meg végleges megoldás lehet számára, ami persze azért nem rizikómentes dolog...

(arra meg gondolni se merek, hogy az EPO szedés következményeivel találkozhatott...)

Neil Blender 2010.05.26. 10:09:26

@anonim222 [semleges néző]: "Real Madrid said in a statement on its website that Diarra is "now resting at home following medical advice due to asthenic syndrome secondary to a sickle-cell anemia that will be subjected to a hematological study in Lyon Hospital."

Sickle-cell anemia is a genetic blood disorder where red blood cells form an abnormal and rigid, sickle shape.
"
szal annyira nem kacsa, sajnos

Althedokan 2010.05.26. 10:15:45

@anonim222 [semleges néző]: egy ilyen sokáig lappanghat...

@_benito: a reálosok nagyon szeretik, legalábbis egyik real drukker haverom kedvenc játékosa, még ha nem is kezdő.

anonim222 [semleges néző] (törölt) 2010.05.26. 10:20:34

@Althedokan: kijön már gyerekkorban. csak a homozigóta betegszik meg benne. maláriás területeken a gén előfordulása gyakori, mert véd ellene. tudtommal a heterozigóta tudja csak továbbadni a hibás gént... korából kifolyólag, khm.

Neil Blender 2010.05.26. 10:26:21

@Althedokan: szerintem o Fredrol beszelt, bar lehet felreertek valamit.

Mindenesetre Lassnak nem emlekszem sarkazos goljara... ;)

Althedokan 2010.05.26. 10:43:58

@anonim222 [semleges néző]: mea culpa...

(@Neil Blender: mea culpa...:D:D:D:D

akkor bocs, valahogy összenéztem a kommenteket, )

amúgy fogalmam sincs a betegségről, csak egy általános ismertetőt írtam, nem tudtam, hogy orvos vagy:D

mickeyknox 2010.05.26. 10:54:22

@anonim222 [semleges néző]: vannak akiknél később derül ki a betegség, mivel a tünetek változatosak, bár nyilván ez egy sportolónál azért gyanús. másrészt ritkán a heterozigóták is megbetegedhetnek, ha van más defekt is.

popp · http://koncertblog.com/ 2010.05.26. 11:09:21

@_benito: Nincs is már a Lyonban, szerintem. Ha jól tudom otthon játszik. Remélem amúgy fogsz még nézni, mikor a Juvének vág kettőt ;-).

@ericcartmen: Az kizárt dolog, mer' azt nem tudom.

anonim222 [semleges néző] (törölt) 2010.05.26. 11:25:09

@mickeyknox: sima vérkenetben látszik a betegség, teljesen más az alakja a vörösvértesteknek - egy részüknek, persze. (nem vagyok orvos amúgy). nem hiszem el, hogy mostanáig egy élsportolónál nem szúrták volna ki.

mickeyknox 2010.05.26. 11:41:41

@anonim222 [semleges néző]: ezt mondtam: "bár nyilván ez egy sportolónál azért gyanús" :)

egyébként ha heterozigóta erre az allélre nézve, de van más vérképzési öröklött defektusa (kettős heterozigóta), az járhat hasonló tünetekkel, és ugyanúgy sarlósejtes vérszegénység betegség-csoportba teszik.

Mr.AT 2010.05.26. 13:12:11

"A Tuttosport úgy tudja, hogy Giuseppe Marotta és Adriano Galliani több játékosról is tárgyalt hétfő este. Szóba került Jonathan Zebina és Daniele Bonera klubváltása is, a Tuttosport azonban úgy tudja, hogy Marotta fő célja a tárgyalásokkal Marco Borriello megszerzése volt, akiért hajlandó lenne a milánóiak egyik kiszemeltjét, Amaurit is feláldozni."

Remek. Zebina helyett Bonera, mindkét csapaton sokat lendítő, érdemi igazolások. :-)

Mourinho már nem a király 2010.05.26. 13:32:25

@anonim222 [semleges néző]: igen de neki késleltetett szindrómás betegsége van, vagyis később jelentkezik. Másnak már gyerekkorban. Mindenesetre ne kiabáljuk el, nagyon szeretném ha nem lenne igaz a dolog.

Gabez 2010.05.26. 13:42:30

Capellot az Interhez! Ő talán képes ugyanarra, mint Mou. Maicon-t eladnám Moratti helyében, ha menni akar, mondjuk 35 milláért és játszhatna Santon. Militot viszont nem szabad elengedni...ő Mr. Clinical Finish.

Mr.AT 2010.05.26. 13:59:23

Időközben az észak-amerikai túra második meccsén is kikaptunk.

Fiorentina - Juventus 1:0
Jovetic 17.

FIORENTINA: Frey, De Silvestri, Natali, Felipe, Gobbi, Aya, Agyei, Marchionni, Seferovic, Jovetic, Babacar.

A disp. Avramov, Donadel, Di Tacchio, Keirrison, Seculin, Gamberini. All. Prandelli

JUVENTUS: Manninger, Zebina, Brandao, De Ceglie, Grosso, Belcastro, Marrone, Padoin, Diego, Del Piero, Amauri.

A disp. Bardi, Alcibiade, Bernardini, Grygera, Candreva, Ekdal, Esposito, Yago, Salihamidzic, Paolucci, Trezeguet. All. Zaccheroni

Hispan07 2010.05.26. 15:00:49

@Mr.AT: tökéletesen elképzelhetetlennek tartom mind az Amauri-Borriello, mind a Bonera-Zebina cserét - főleg mert mindkettővel mi járnánk rosszabbul.

És bár valaki már említette fentebb, ismét megemlíteném - szilárdan tartja magát a pletyka, hogy a Gazprom bevásárolja magát a Milanba, 180 millió eurónyi pénzt betéve a kasszába. Ha milánói olasz gyerek lennék, az orosz maffia megjelenésén csúnyán lesápadnék, innen Budapestről viszont azt mondom hajrá.

Egyéb igazolási pletykák: Lazzari, Hazard, Pedro León, Otamendi, meg vmi asszem Bruno nevű brazil tehetséges gyerek

calciomax 2010.05.26. 15:50:56

Pedig ebből Capello lesz érzem. Persze a VB bekeverhet. Egy esetleges angol győzelem után egyszerűen nem engednék el Capellot az angolok. Ugyanakkor ez a szöv. kap. történet nem ízlik Capellonak ő egy örökmozgó vezetőedző, maneger. Nem értek egyet azzal sem hogy csak bukni lehet Mou után. Senki nem vár csodát különösen nem az első évében. A bajnoki címre még mindig az Inter a legesélyesebb a BL-ben meg egy elődöntő és mindenki happy. Ez pedig simán összejöhet.
www.goal.com/en/news/10/italy/2010/05/26/1943690/england-coach-fabio-capello-will-get-100-million-to-spend-if

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2010.05.26. 17:42:25

@Hispan07: Valamint Radu, akit évi 1,5 millió eurós fizetéssel csábítotok.

horas 2010.05.26. 20:03:44

@_benito:
Most nemtudom mi ez a hatalmas riadalom az Inter körül.Egyértelmű,hogy a BL-t nem fogja megvédeni a csapat,a bajnokságban viszont továbbra is a legesélyesebb,és Capello-val ellehetne kezdeni felépíteni a jövő Inter-jét.Capello mindig is koncepciózús volt és mindig is megvoltak az elképzelési,hogy mit akar és kikkel.Senki nem vár BL-cím védést ha mi felfogtunk itt az NST ezt a dolgot akkor ott a páholyban is tisztában vannak azzal,hogy most az a feladat,hogy ez az Inter ne essen szét,ehhez kell majd egy pár új játékos és egy új edző,új koncepció,szemlélet,hogy ne ragadjon úgy be a dolog mint a Milan-nál egy pár éve.
@Neil Blender: Rendesen kikerekedett a szemem.Hát gyógyúlást neki most akkor VB kilőve?
És mivan a nagyobbik Diarra-val?
Körülötte egy pár évvel ezelött óriási hype volt.Vagy csak télleg az volt?
Kinézem Mourinho-ból,hogy kihozza belőle az állatot.

értelmetlen_nevű 2010.05.26. 20:10:46

@horas:
Lassnak már viszonylag régebb óta ki van lőve a VB. Eddig krónikus gyomorproblémákat emlegettek

Nagyon sajnálom, tehetséges játékos lenne. Azért a Realt még az ág is húzza mostanában, de la Red, L. Diarra...

Hispan07 2010.05.26. 20:11:48

@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa: na róla még nem hallottam. viszont további nevek: Diego Lopez, Marchetti, Paulo Henrique, Ibra...

És a végére a legjobb: állítólag a Milan idén 20 milliót költhet nyáron - szemben pl az Inter 100 milkójával... no comment, ha igaz

horas 2010.05.26. 20:23:25

@Gabez: @Neil Blender: @krysal:
Mostani helyzet az Inter és a Real között,hogy az Inter mégis csak szeretné azt a 16-t Mourinho-ért.
Perez vizont hallani sem akar Quaresma-ról és Maicon-ért sem akar valami sokat fizetni max 20 millát.Quaresma-ért egyébként bekopogtatott a Fenerbache is.
Silva-ban nehezen hiszem,hogy gondolkodik a Real ha már minden szarért megy az alkudozás Silva alsó hangon 30 milla körül kezdődik...
Fred a mostani Adriano szintjét megüti.
@_benito: Most mit vársz Capello-tól mit választ? Egy ilyen szétdőlt Juventus amit még talán abból 80 millából sem lehet helyre hozni vagy egy triplázó Inter-t ami még a szokásosnál is tehetősebb anyagilag és csábítóbb egy játékos számára mint bármikor...

calciomax 2010.05.26. 20:27:55

Ha az átigazolási "pletykáknak" hinni lehet a Milan az idei harmadik helyet célozza jövőre is, a Juve megcélozza a 4. helyet. Egyszerüen nem értem hogy gondolkodhat a Juve Oddo-ban, a Milan Zebinaban, továbbá a Milan mit akar Buffon-tól? És ez a két edző? vagy ennyire nincs lóvéjuk? Ha most nem kapaszkodnak vissza akkor a "sztárjaik" is elhagyják őket(Chielini,Pato). Most inkább tartom válságosnak a Calcio helyzetét és akkor még ha Mou viszi DeRossit.....

balu11 2010.05.26. 20:44:48

(Rorsach-ban videó nem ér?

www.nemzetisport.hu/nso_hirek/inter-jose-mourinho-marco-materazzi-vallan-sirta-ki-magat-2030263)

@calciomax: az utolsó megállapítással nagyon egyetértek. Az Inter nagy kérdőjel lesz jövőre Mourinho nélkül, a Roma jó lehet, de a nemzetközi színtérhez komoly combosítás kell (inkább szívből, mint keretből hozták a bravúros sorozatot), a Juvéből és a Milanból jelenleg összesen lehetne csinálni egy olyan csapatot amelyiknek esélye van túlélni a BL csoportot és/vagy megszorongatni a meggyengülő Intert, a többiek meg vékonyak még a nemzetközi szinthez (mondjuk az EL mehetne nekik, de azt meg előbb-utóbb eldobják a bajnoki 5-7. helyért)

meglátjuk, remélem nem lesz igazam

horas 2010.05.26. 20:48:43

@calciomax:
De Rossi olyasmit mondott,hogyha úgy alakúlnak a dolgok akkor a Real valásztaná ha menni kell.
Ez már messze van a nem megyk soha sehova féle megnyilvánulásoktól.

popp · http://koncertblog.com/ 2010.05.26. 21:03:12

@horas: Azt mondta, hogy akkor megy, ha küldik. Ha őt el tudják adni jó magas összegért, a klub adóságát csökkentendő, akkor fájó szívvel elmegy, de más olasz csapatban semmiképp nem focizna. Ha klub anyagi helyzete stabil volna, soha nem menne el.

calciomax 2010.05.26. 21:06:34

@horas: Igen és erre mondta Ranieri, hogy nem engedi.....hát persze ez már csak igy megy Claudio...ha hivják ő menne ezt mondta. Ha pedig menni akar egy választása van a Rómának: a lehető legnagyobbat kaszálni rajta ennyi. Ahogy nekünk Maiconnal...

horas 2010.05.26. 21:07:53

@popp: Hát ja szomorú az ilyesmi.
Perez msot olyan sokat nem akar költeni,ugyhogy lehet De Rossi marad a helyén.
Ellenben Rosella Sensi igazán eladhatná vagy társulhatna valakivel,ez így helyben járás eléggé, sőt...

horas 2010.05.26. 21:11:11

@horas: Mármint a klubbot.
@calciomax: Maicon-ból ilyen bartelolásk lesznek szerintem mármint perpillanat így áll a szitu.Ilyesmi,hogy 20 m plus Gago v M.Diarra vagy valaki...

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2010.05.26. 21:29:20

@Hispan07: Az nem sok. Radut a transfermarkt 3 millió euróra értékeli, a Manchester City állítólag 10 millió eurót is adna, de szerintem nem akar padra ülni. A Milan sem vihetné 6-7 millió alatt, ami ha igaz a 20 millió, minimum neccessé teszi.

Titi120 2010.05.26. 21:39:13

@popp:
Hú, ha a Bayern hozná el, azt hiszem fel is kötnéd magad. Ezt persze nem kívánom. :))

popp · http://koncertblog.com/ 2010.05.26. 21:41:57

@horas: Gazdasági válság van, nem olyan sokan akarnak fociklubot venni manapság, márcsak azért sem, mert a Bayern Münchenen kívül egy nagy klub sem működik rentábilisan. Szóval nem csak Rozin múlik ez sztem. Amúgy már csak egy Hicks kéne nekünk, aki hitelből megveszi a klubot, oszt törleszt, mondjuk De Rossiból.

popp · http://koncertblog.com/ 2010.05.26. 21:43:47

@Titi120: Na Bayern biztos nem fog 50 miller +-t fizetni, épp ezért működik rentábilisan. Amúgy Madridról beszélt, mint lehetséges célállomásról.

horas 2010.05.26. 21:50:50

@popp: Idén nyáron valami ororsz fóresz megvette volna rendezte volna az adósságot és adott volna x összeget igazolásokra,valami gyógyszer-ügyben mozogoldó pali.Vagy rosszul rémlik?

popp · http://koncertblog.com/ 2010.05.26. 21:57:46

@horas: Az utóbbi években volt szó arabokról, Sorosról, meg valami svájci-olasz tagról és egy római üzletemberről is. De nem minden úgy van ám ahogy megjelnik at újságokban, lásd a játékos piacot.

Mourinho már nem a király 2010.05.26. 22:17:28

Nah, a Loki is triplázott, s akkor mi van? :DDD

A Bayern azért elég szépen költött az utóbbi időben, csak úgy megjegyezném.

giacinto 2010.05.26. 22:26:42

@_benito: nem értek egyet.

gyakolatilag megszűnt az a hatalmas nyomás ami Inter-edzőkön volt a BL megnyerése miatt. a bajnokságot és kupát pedig Capello kisujjból kihozná. + beépítene 1-2 embert. kiváncsi lenné khogy kezelné Balotellit? egyáltalán nekifutna-e vagy rögtön transfer listát mutatna neki.

horas 2010.05.26. 23:19:35

@giacinto: Capello-ra szerzintem mindenképpe gy új csapatot felhzúzását kellene bízni.
Gyakorlatilag kb 8-10 ember akiben egy esetleg két szezonnál tovább még ezen a szinten.
Santon,Chivu,Cambiasso,Motta,Mariga,Sneijder,Pandev,Eto'o,Balotelli,
Ez a mag köré kellene egy új keret érzésem szerint amit akár most nyáron elkezdhetne kialakítgatni a klub természtesen a még szavatos de már idősebb Lucio,Samuel,Zanetti,Stankovic,játékosok itt tartásával de már utódjai keresésével.
Milito pont határeset.

Minden csapatrészbe szerintem kell egy új sikerre éhes klasszis.Mindenképp várok egy fiatlabb bízonyított középhátvédet mert szerintem Samuel és Lucio nem fog tudni együtt lehúzni így még egy szezont Alex,Agger,Vidic,Vermaelen de lehet ismeretlen is csak legyen basszott jó.És kellene egy klasszis támadó is akinek plus motiváció bármiylen cím-Torres.És Maicon távozásával kellene egy komolyabb szélső is mondjuk Silva.

Hispan07 2010.05.26. 23:43:06

@horas: hoppá, ez egy egész egyszerű, de szeniális igazoláspolitika - lehet ismeretlen is, csak legyen baszott jó

G_P_T 2010.05.27. 08:45:53

Berlusconi azt nyilatkozta, hogy ha ő lett volna az edző, akkor a Milan 5-6 pontos előnnyel nyerte volna a bajnokságot... :D :D

popp · http://koncertblog.com/ 2010.05.27. 09:33:40

@G_P_T: pff. Ha egyszer bukik, mint min. eln. remélem át is veszi a csapatot.

Pályaelhagyó autóversenyző 2010.05.27. 09:44:56

@G_P_T: ja, kijott neki a lepes a championship managerben... :)

de erre csak akkor lett volna eselye, hogyha az elso madonninan lerugatja a fel intert az egesz szezonra. azutan a maradekkal megy romaba...

G_P_T 2010.05.27. 13:19:42

@popp: Ha bukik, mint min.elnök, akkor vszeg marad neki a championship manager a rács mögött. :)

popp · http://koncertblog.com/ 2010.05.27. 13:55:23

@G_P_T: Ó, ne féltsd te I. Törvényhozó Silviót! a saját korábbi stiklieire vonatkozó törvényeket már az előző ciklusában megváltoztatta.

G_P_T 2010.05.27. 16:34:29

@popp: És ha már neki nincs pénze játékost venni, dögöljön meg a szomszéd tehene is. Előkészítettek egy törvényjavaslatot, hogy bizonyos iparágak nagy cégei közvetlenül ne finanszírozhassanak focicsapatokat, és hogy-hogy-nem az olajcégekre is vonatkozna a tilalom. De persze aki azt merészelné állítani, hogy Morattira van szabva a jogszabály, az aljas rágalmazó :))

popp · http://koncertblog.com/ 2010.05.27. 16:38:20

@G_P_T: Az kemény! Mondjuk Franco Sensi is olaj vállalkozását az Italopetrolit adósította el a drága AS Romáért.

Hispan07 2010.05.27. 19:35:42

@popp: @G_P_T: Berlusconi egy klasszikus maffiózó, de az sem véletlen, hogy az egyetlen olasz miniszterelnök, aki egyhuzamban 5 évig hatalmon tudott maradni. Jó és tökös vezetőnek tartják még a riválisai is.

Egyébként pedig lenne pénze játékosvásárlásra, de megmondta - miniszterelnökként egy válság kellős közepén nem fog milliókat betolni a focicsapatba. Sok mindenért lehet szidni, de ezért nem.

horas 2010.05.27. 22:03:45

@Hispan07: Thiago Silva példáúl ismeretlen volt mikor jött és baszott jó....
De nem vagy te ilyen hülye,csak a szokásos célnélküli szurkálódásod.Ismerlek.
:)

Hispan07 2010.05.27. 23:43:18

@horas: nem-nem, a világért sem akartam szurkálódni, csak olyan szépen mondtad, hirtelen olyan egyszerűnek tűnt a világ :)

Egyébként Thiago nem teljesen jó példa, mert már brazil válogatott volt mikor jött.

horas 2010.05.29. 10:59:05

@Hispan07: Olyan játékos nincs akit senki nem ismer.
Dunga válogatási elvei meg nem mérvadóak semmihez.
Miranda is válogatott már rég,de nem feltételenül őt szeretném látni nyáron kék-feketében,és erre a szitura írtam,hogy inkább valami ismertebb bízonyított játékost szeretnék,de lehet ismeretlen is (relatíve) név és (abszolúte) tudás-szint szempontjából ahogy Thiago Silva ezt tökéletesen kimerítette.Eddig Skrtel volt a kiszemeltem,de ő nem elég pontos sokat szabálytalankodik.Most inkább Agger,Vidic,Alex trió valamelyikét szeretném.De jöhetne Vermaelen is,de inkább magasabb csávó kéne Chivu mellé,Samuel és Lucio nálam rotálva a kezdőben néha együtt.

Amúgy szinte 100%,hogy Adriano Roma-ban folytatja jövőre.Sok sikert neki.És most azon gondolkodom Torres-nek,hogy kellene csinálni helyet a támadó sorban...akárhogy is Milito helyén,de szerintem a Herceg fasza lenne olykor olykor a szélen is viszont egy csatár létszámfeletívé válna mindenképp...

Piiii 2010.05.30. 16:08:26

@horas: mostani Adriano szintje???
Adriano gólkirály lett Brazíliában úgy tudom

horas 2010.05.30. 16:13:28

Fred Fluminense:51 meccs 35 gól
Adriano Flamengo:31 meccs 19 gól

Adriano alapvetően jobb kvalitásokkal rendekezik,viszont Fred nem iszik és csavarog edzések helyett.

Piiii 2010.05.30. 16:17:20

@Hispan07: Dungánál ez nem jelent egyet a jó játkossal:)

horas 2010.05.30. 16:18:14

@Piiii: Adrinao Az Európában mindenhol porig égő Tardelli-vel lett társgól király.Szal olyan nagyon nem kell ettől elterülni.

Piiii 2010.05.30. 16:19:29

@horas: ezt hol olvastad? elhiszem neked, csak idén gólkirály lett tudtommal, és mintha azt olvastam volna h 30 meccsen 27et vágott

horas 2010.05.30. 16:21:56

@Piiii: Akkor lehet rosszul tudom,lényegében a két játékos hasonló játékerőt képvisel.Szumma szummarum.

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2010.05.30. 17:08:53

Hitzl nagy eséllyel a Trabzonspor játékosa lesz, Kolarov pedig legutóbbi interjújában kunyizott Mourinhónak, hogy vigye Madridba, mert együtt trófeákat fognak nyerni. Reja pedig marad, ez most már hót ziher.

horas 2010.05.30. 18:32:12

@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa:
Ja ahogy szóbakerült a Real Kolarov-al kapcsolatban le is mondtam róla főleg,hogy kiderült,hogy Mourinho forszírozta leginkább Kolarov-ot már itt az Inter-nél is.
Helyette jöhet Filipe vagy Cissokho,esetleg Criscito vagy Clichy utóbbi a visszesés elelnére.
Maicon helyére pedig most nálam Konko a favorit,de tetszik Marco Motta is nekem,Burdisso jó cserealap,de Rod Fanni miatt sem lennék szomorú,mostmár zsinorban nemtudom hanyadszor liga-válogatott franciországban nagyon rossz nem lehet,Sagna aki miatt nem fér be a francia válogatottba pont most kezdték emlegetni az Inter-rel talán ő lenne a legjobb megoldás.

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2010.06.04. 13:26:41

@balu11: Nyerni akar valamit :P
@calciomax: Már az Index is azt hozzs, hogy jön benitez. :(
@daneeka: Hülye lenne elvállalni egy ilyen szezon után, utána mindenki mourinhohoz hasonlítaná.

horas 2010.06.04. 13:55:09

@Great Cornholio: Jó lesz Benítez.
Már csak megkell vele értetni,hogy Mascherano nem kell.Kuyt helyett meg hozz Silva-t.
Ha Milito-ért ajánlatot tesz a Real elkell engedni és elhozni helyére Torres-t.Maicon itt akarja tartani de ő már régóta menni akar.Maicon pénzből kell hozni Silva-t.Maicon helyére meg venni kell egy megbízható jobb szélsőt.Agger hozhatja,úgy is kell majd egy fitalabb középhátvéd.

BruceWayne 2010.06.04. 16:20:57

ÓTEJÓÉG
www.nemzetisport.hu/olasz_labdarugas/benitez-harom-jatekost-vinne-magaval-2031266/

ez nem történhet meg!

de ha valami összuniverzumi összeesküvés folytán mégis akkor asszem én egy időre vallást váltok..... meddig lesz a Digi sportnál a Serie A, 2 évig? mert akkor addig nem is baj hogy upc-s vagyok, mire visszakerül a Sport TV-hez csak elküldik. Katasztrófa....

Pellegrini kéne edzőnek.

Pályaelhagyó autóversenyző 2010.06.04. 17:42:36

en azzal az edzovel azonnal megszakitanam a targyalast, aki kuytot magaval akarna hozni...

vagy masceranot..mi a jo francot csinalna o nalunk? integet befele a kispadrol cambiassonak, hogy "bubu, en bezzeg jatszok a valogatottban"???

balbekkre, jatszani tudo emberre, es egy fiatal kozephatvedre van szuksegunk + potolni, aki megy

csak tudnam, minek huzom fel magam a pletykakon...:)

calciomax 2010.06.04. 18:58:05

@Pályaelhagyó autóversenyző: @Nerazzurri:
kuyt csak valami felreertes lehet......remelem.
Mascerano sztem bejohet, Torrest pedig nem kell bemutatni.
Az megvan amikor Mou idehozta Quaresmat es Mancinit? Ugyhogy nyugalom.

bag 2010.06.04. 19:08:04

@Nerazzurri: Bónuszként megkapjátok a 20 millás hulladékot is...

BruceWayne 2010.06.04. 19:20:52

Na ha még csak Kuyt jönne.
Torres fasza csatár de majd pont a Serie A-ba fog menni mikor a PL-re is már panaszkodott :) oké hogy az olaszoknál kevesebb a hentelés lábtörés de akkor se vágyna ide sztem.
mascherano egy raklap szart nem érne erre a középpályára, Benitezre meg a foci antikrisztusa ugyebár.

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2010.06.04. 23:02:07

@Nerazzurri: Mondjuk ha ugyanebben a szerkezetben játszana a csapat, kuyt képes lenne azt hozni mint eto, agyatlan védekezés meg rohangálás, agger v skrtel jöhetne, mascerano meg csak jobb mint muntari szoval szarabb nem lenne a csapat, kivéve ha megy is el valaki a milito snejder, cambiasso maicon JC szentháromságból.

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2010.06.05. 07:30:37

Már lehet fogadni a jövő év Serie A bajnokára, a Lazio holtversenyben a 8. a Palermóval.

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2010.06.05. 11:46:02

Santa Cruzt figyeli a Laziót, elvinnék Angliából, illetve mehet Mancinihez Zarata és/vagy Kolarov is. Amennyiben a szerb Madridba megy, akkor a pénz mellett érkezhet Drenthe is. Persze ez mind mind csak pletyka. Ami viszont tény, hogy Floccari 2014-ig a Lazióé. Végre!

horas 2010.06.05. 12:05:08

@Nerazzurri: @Pályaelhagyó autóversenyző: @calciomax: @Great Cornholio:

Kuyt-tel nincsenek bajok.Az a baj ha állandó kezőként számol vele Benítez.Pandev és Eto'o is jobb nála.Viszont Quaresma-nál fényévekkel jobb beugrósként kiegészítő embernek fasza.
Mascherano abszolút Cambiasso posztja,ahhoz túl drága is nívós játékos,hogy padozzon,Cambiasso kiszorítására pedig nem képes.Őt teljesen feleslegesnek tartom.Branca-ék sem hülyék tudják ezt ők is.Én egy Torres-Milito cserébe 100%ig benne vagyok.
Agger-t hozhatja ha akarja.

Mourinho is elakarta hozni a fél Chelsea-t emlékezzünk vissza.És első évben totál mellényúlás volt az összes igazolása.
Nem aggódok.
Branca-ék sem hülyék.

Althedokan 2010.06.05. 12:06:30

Beretta meg a Milané végleg...:D Drenthét én is elfogadnám a csapatban... Illene is oda... egy új Edgar Davids a csávó, mindig bírtam az ilyeneket...

horas 2010.06.05. 12:09:57

@Althedokan: Fizimiskára biztos,de eléggé funkciótlan a srác eddig.

horas 2010.06.05. 12:39:05

Amúgy Mourinho távozása utána és számítok arra,hogy a sérülések gyakoribb dolgok lesznek.
Mancini után szinte halatlan szinten kevés sérülés volt.
A legfontosabb meccsekre rendre egy-egy embert leszámítva,a legerősebb felállítással tudott kiállni a csapat,minmális rotálás mellett.
Mancini-nál emlékszem, a csoportkör után meccsekre az fél csapat kivolt dőlve,ilyenek rémlenek,hogy Burdisso(!!!),játszott a középpályán Valencia-ban meg Rivas és Burdisso volt középen és balszélen a Liverpool ellen otthon...
Benítez-nél kiváncsi vagyok,hogy fog ez kinézni.
Amúgy eléggé két oldalú az arc.A BL-győztes Liverpool nagyon szedett vedett egy csapat volt,a kezdő nagy része egy-két éven belül a süllyesztőben volt,az a garnítúra mindenvolt csak BL-győztes matéria nem.
Meglátjuk mi lesz.
Úgy gondolom,hogyha Branca-ék okosak és határozottak,Benítez-t tudják kezelni és inkább afele írányítják amiben a legjobb,magyarán nem vesznek meg neki minden hülyét,és inkább a csapattal foglalkozik,akkor nagyon jól jöhet ki ebből a kapcsolatból mindkét fél,végülis ez a cél.

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2010.06.05. 13:43:00

@popp: Hát nézd, tekintve hogy a Palermo az utolsó pillanatban maradt le a BL-ról és odahaza veretlen csapat volt, valamint Delio mesterrel nagyon szép játékot is mutattak, annak fényében ez egy ritka jó becslés, bármikor aláírnék egy olyan szezont jövőre a Laziónak, ami idén a palermóiaknak volt.
A Roma pedig holtversenyben második a Juventussal, 5,10-es oddsal. A Milan a harmadik, hatszoros pénzt fizet.

horas 2010.06.05. 14:58:24

@Nerazzurri: Ha Kuyt-re gondolsz ő igazából sokkal inkább tünik bumfordínak mint amennyire az is.
Nincs vele külöönösebb gond,egy bibi van,hogy a posztán játszik Eto'o és Pandev,ezért kicsit felesleges,de Quaresma helyett mindig Balotelli helyett pedig sokszor jobb megoldás lenne.

rexford 2010.06.05. 15:04:27

@horas: Pandev túlértékelt, Kuyt egyértelműen jobb, mert sokoldalúbb és megbízhatóbb.

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2010.06.05. 15:07:01

@rexford: pont ezt akartam írni.
Eto'o ban meg több van, mint amit mourinho játszatott vele.

horas 2010.06.05. 15:07:36

@rexford: Az lehet látod.
Pandev viszont szerintem egy fokkal játékügyesebb,intelligensebb,nagyon okos labdái vannak.Nekem nincs bajom Kuyt-tel.Felőlem jöhet,de nem szereném ha lépten nyomon kezdene.

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2010.06.05. 15:07:58

@rexford: Egyáltalán nem túlértékelt, mutatja ezt az a tény is, hogy fél év kihagyás után stabilan 1 hónapig az Inter legjobbja volt és csak meg kell nézni az alázatos munkáját a milánóiaknál, nagyszerű játékos. Meg aztán, ugyan mitől lenne túlértékelt? Nem az a hypeolt játékos.

Az viszont igaz, hogy Kuyt munkáját kevesen értékelik, hihetetlen munkát végez, tipikusan az a játékos, akin akkor látszik mennyire fontos láncszem, mikor hiányzik. Minden élcsapatnak szüksége van ilyen játékosra.

horas 2010.06.05. 15:12:50

Ez a Van Der Wiel gyerek jól mozog a szélen,bár nem mi vagyunk a mérce,de sok jót hallotam róla,talán jöhetne Maicon helyére,valaki valami komolyabbat tud róla?

rexford 2010.06.05. 15:13:05

@horas: Igen, Pandev flikkflakkosabb, ez tény.

@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa: 1 hónapig? Erre nem emlékszem. Nagyszerű játékos, az igaz, olyasmi mint Sztojcskov volt, csak kicsibe.

horas 2010.06.05. 15:15:56

@rexford: Stoickov egy igazi nagymenő volt mint jellem és futballista is,hozzá képest Pandev egy tehteséges szürke eminenciás.

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2010.06.05. 15:17:04

@rexford: Látni lehetett minden meccsén, illetve a Gazzetta értékelésén is, aztán valóban visszaesett, de egyrészt Mourinho visszavontabban szerepeltette, másrészt ne felejtsük el, hogy szinte teljes egészében kihagyta a nyári alapozást és fél évig egyedül edzett, a csapatától külön, még így nagyon komoly munkát végzett minden mérkőzésen.
Most hogy teljes értékűen fog dolgozni hónapokat, a teljesítménye is tovább marad olyan, mint amilyen februárban, márciusban volt.

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2010.06.05. 15:19:08

@horas: Szerintem jól jellemezte rexford, nyilván nincsenek egy szinten, de egy kifejezetten magas kvalitású játékos, aki ne felejtsük el mindent megnyert idén eddig, amit klubcsapattal lehetett, tevékeny részeseként méghozzá. Azért szürkének soha nem hívnám.

rexford 2010.06.05. 15:20:50

@horas: Ja, wannabe sztojcskov.

@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa: Jól játszott, arra emlékszem, csak arra nem, h 1 hónapig az Inter legjobbja volt.

horas 2010.06.05. 15:22:51

Viszont nem tudom mennyire lehet ezekre adni,de ez nálam nagyon bután hat,hogy állandóan hozni akarja az embereit az adott edző Mourinho is hozta volna Essien,Drogba duó mikor ott volt hajszálra ugyanazon a poszton Cambiasso és Ibrahimovic abszolút egy szint.
Ahogy Mascherano és Kuyt is hullára felesleges elöbbi posztján Cambiasso kihagyhatatlan és minőségi megbízható alternatívák vannak,Kuyt posztján pedig Eto'o és Pandev is szinte tökéletes megoldás Kuyt elférne a keretben de nehezen hiszem,hogy ilyen indítatásból hozná Benítez.Nyílván ezek pletyka jellegűek.

De inkább szeretnék olyanokat olvasni,hogy a lehetséges távozokat kikkel akarják pótolni illetve az öregedő vagy gyengébb szintű játékosok helyett kik érkezhetnek.

horas 2010.06.05. 15:24:28

@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa:
Nekem nem kell bemutatnod Pandev-et,és Stoichkov-hoz képest volt a degradáló jelző.
You know.
;)

horas 2010.06.05. 15:30:11

@rexford:
Szinte berobbant első meccsen az ő góljával nyert az Inter a Chievo ellen Vieira bucsúmeccsén(egyébként kicsit sajnálom,hogy fél éven múlott élete lgnagyobb klub sikere),Milito-val nagyon érezték egymást gól-gólpassz a milánói derby-n.
Beugrósként jól helyettesítette Sneijder-t eggyel hátrébb vonva,konkrétan mikor jött haza Eto'o az Afrika Kupa-ról sokan kétségbe vonták,hogy Eto'o egyáltalán befér-e Pandev helyére...Ez lehetett az a hónap.

giacinto 2010.06.06. 10:24:07

Most hogy Moratti bejelentette Benitezt, elkezdhetünk gondolkodni a jövő évi csapaton, erősítéseken:

Ilyen kezdőre számítok igy első blikkre, 4231:

JC-Maicon-Lucio-Samuel-Zanetti-Cambi-Masche-Wesley-Etoo-Milito-Kuyt

Jön még Coutinho, Ranocchia és szinte kész is.

Esetleg még Aquilanit bepróbálnám, legyen Wesley-nek cseréje, meg több poszton is képes játszani.

giacinto 2010.06.06. 10:25:51

Egyetértek, Pandev nagyon jó volt januárban. Aztán vissza is esett.

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2010.06.06. 10:38:32

@giacinto: Aquilanit? A legdrágább játékost akit még senki se látott játszani? :)

horas 2010.06.06. 10:51:45

(A Sport2-ön ismétlik a 3-3 Milan-Liverpool-t.
Basszus Dida,Cafu,Stam,Nesta,Maldini,Gattuso,Pirlo,Seedorf,Kaka,Shevchenko,Crespo kibasszott nagy csapat volt!)
@Great Cornholio: @giacinto:
Aquilani alavetően nagyon jó játékos,Pirlo és Stankovic között határonám meg a stílusát,az tény,hogy nagyon sérülékeny.Én kedvelem őt jó játékosnak tartom.Ezt a kapufáját sosem felejtem el:www.youtube.com/watch?v=TlTmSuMaORo&feature=related

Krasic-ot olvastam,hogy őt szeretnék a CSZKA-ból illetve Ramires-t a Benfica-ből,utóbbi 30 m lenne Quaresma-val probálják lejjebb vinni az árát.
Az elöbbiről annyit tudok,hogy támadó középpályás akár szélsőként is fasza de mást utóbbiról annyit,hoy középső középpályás és bántóan vékony,törékeny kicsike a srác.
Valaki ezekől valamit?
Ezek természtesen mind Benítez-től független gondolom,önálló projektjei Branca-nak vagy Oriali-nak.

horas 2010.06.06. 10:59:01

@giacinto: Mascherano-ról lekéne beszélni Benítez-t,abszolúte nem hiányzik ő a keretből.Cambiasso mellett inkább egy olyan játékoskéne aki kicsit tud felfele is játszani,Mascherano teljesen ugyanaz a poszt mint Cambiasso.Motta jó lesz mellette illetve Stankovic meg hoznak még valakit úgy is Muntari helyére és én szívesen látnám Krhin-t is az első csapatban több lehetőséggel,hátha bejönne.
Nem kell ő ide kb 20 milláért...

daneeka 2010.06.06. 14:26:19

Röhögjetek csak ki, de sztem Kuyt-tel jól járna az Inter.

horas 2010.06.06. 15:45:36

@daneeka:
Alap,de nincs rá szükség.
Ez kb olyan mint amikor 6 csatára volt az Inter-nek Crespo,Cruz,Adriano,Ibrahimovic,Balotelli,Suazo
Egyikőjük sem ártott,csak felesleges volt.
Milito,Eto'o,Pandev,Balotelli plusz Kuyt?
Ki padozzon állandóan?

daneeka 2010.06.06. 16:02:35

@horas: Kíváncsi leszek, hogy Balotellit hogyan fogja kezelni az új edző. Az biztos, hogy Kuyt alázatosabb nála egy nüansznyival. :D :D
Milito, Eto'o, Pandev pedig nem játszhatnak állandóan. Kuyt meg inkább szélre való robotolós játékos, adott esetben Eto'o visszamehet középre, ha Militot pihentetni kell. Nem beszélve arról, hogy őt én most eladnám jó pénzért. Felső hangon 2 szezon maradt benne, amit ilyen szinten tudna hozni.

horas 2010.06.06. 16:09:52

@daneeka:
Elférne Kuyt az tény,de cserének,Benítez nem cserének hozza szerintem,Pandev helyett meg ne játszon szerintem.
Én Milito-t engedném el most a Real-hoz és Torres-t hoznám a helyére ugyan ezen megfontolásokból amiket te írsz Eto'o-ra.Eto'o még min 3 évig smán játszik iylen szinten és ő azért lényegesen eltávolodott a gólfelelős funkicójától amit most játszik tudja hozni még évekig.
Milito-nak csak egy gondolatot kell lassulnia ami rövidessen be is fog következni és már abszolúte foghatóak lesznek ezek a minimal-cselei.

horas 2010.06.06. 16:50:13

Benítez ugyanannyit akar mint Mourinho vagyis nem jü neki az 5,5 hanem 10 kell.
Annyira tudtam,hogy ez szemet fog szúrni neki.
Most lehet,hogy pletyka,de nem áll messze a valóságtól sem.
Ilyen szinten mit számít a pénz már?
Most kapott 3 millió eurot 1 milliárd forint amit min, a triplája jelenlegi vagyon is,ezt nem fogom tudni felfogni,nyílván nem az én szintem azért.

horas 2010.06.06. 19:17:25

Benítez-el kapcsolatos reális elvárások:
-Bajnoki cím
-Relatíve jó BL-szereplés.
(Alsó határ,egy top-elit (Chelsea,MU,Barca,Real) csapattól való búcsú a 8 között)
-Illetve hosszu távú perspektívák alkotása
müködőképes jövőkép teremtése,ezalatt egy játékrendszer és az igazolási politika pozitív demonstrációját értem.

horas 2010.06.06. 19:22:28

(@horas: Úgy érzem a legutóbbit,a jövő szempontjából legfontosabbat lesz a legnehezebb hozni,és attól tartok nem is igazán fog sikerülni.)

giacinto 2010.06.06. 19:51:14

Nyilván büszkeségből tart igényt a Mourinho-i lóvéra+ tudja hogy nincs igazán más potenciális jelöltünk, de sztem vhol félúton, 7-8 milla körül lesz a megállapodás.

az elvárásokkal egyet értek, bajnoki cim az alap. BL-ben meg nem féltem a csapatot most már, leküzdöttéka negatív gondokodást és leesett anagy teher róluk, gyakorlatilag könnyedén játszhatnak és ha élvezik, nagyon jó játék jöhet ki belőle. Benitez talán BL-ben még nagyobb mágus is. Az Európai szuperkupát és a Világkupát azér jó lenne megnyerni, nem játszunk minden évben ilyen rangos eseményen. Utóbbin kik lesznek még? Elsősorban a dél-amerikai bajnokra vagyok kiváncsi, az a necces, a többi elvileg ujjgyakorlat.

giacinto 2010.06.06. 19:57:41

@horas: azért lenne jó Kuyt, mert 4 ember nem elég a 3 támadóposztra. főleg ha az általad is vizionált több sérülés jön. egy szélsőposzton bevethető embert mindenképp hoznék és ha Kuytot akarja Rafa, hozza, nem érdekel, de sztem kell vki. Rotációt amúgy is szereti a spanyol.

Centerposztra lennének 3-an (Milito, Etoo, Mario) és szélre is 4-en (Etoo, Mario, Pandev, Kuyt) +Coutinho

Jutna bőven játékperc mindenkinek.

A 2 védekezőbb posztra viszont túl sok emberünk van (Cambiasso, Zanetti, Motta, Deki, Muntari, Mariga), ott lehet, hogy lesz távozó. Persze Zanettit lehet máshol is használható és Deki is tud néha Wesley alternatíva lenni (+Coutinho talán), de ez akkoris sok.

Védelembe Ranocchia érkezhet, csak annyi a kérdés, hogy már most nyáron vagy még egy fél évre Bariban hagyják, formába lendülni a sérülése után.

Cserekapus Castellazzi lesz, Toldo még nem tudja mi lesz vele. kapott ajánlatot a Sportingtól, de nem hiszem hogy elmegy már.

giacinto 2010.06.06. 19:59:55

@giacinto: Ja és Militot nem adnám el. Van benne ráció hogy egy 31 éves játékosnak már sok nincs hátra és valszeg most éri a legtöbbet, de Torresre igy is brutálisan rá kéne még fizetnünk, akkor meg minek.
Meg amúgy is a szivemhez nőtt a "csetlő-botló argentin". Nem lehet mindenki olyan higanymozgású mint Messi vagy Robben.

horas 2010.06.06. 20:42:21

@giacinto:
Hát kérlek ha minden igaz a Libertadores-Kupa-nak nincsen vége most jár az elődöntőnél
U.De Chile-Guadalajara
Sao Paolo-Internacional
nem akarok lekezelő lenni,de a dél amerikai top bajnokságok brazil és argentínre gondolok első sorban a spanyol másodosztály szintjét üti meg egy két az első osztályban a középmezőny aljához tartozó csapattal vegyítve.
Igen Kuyt Quaresma helyét betölthetné a keretben,remek játékosnak tartom félreértés ne essék,csak nem szeretném a kezdőbe mondjuk Pandev kárára,amúgy tökéletes lenne a két szélre rotálás szempontjából ezzel én is tisztában vagyok,csak akkor legyen is úgy,de ezt meg nehezen hiszem.
Muntari mehetne igazán.És nekem kellene egy irányító szerű e ekretbe Cambiasso mellé mondjuk Motta egész futballista formát öltött évvégére.
Coutinho-val várjunk még Kerlon-nak az Ajax honlapján még profilja sincs kb ekkora szupertehtség volt egy pár éve mint Coutinho,ugyhogy nekem mindenképp fenntartásaim vannak vele szemben.

giacinto 2010.06.06. 20:48:58

Na elvileg Világkupán (dec. 8-18.) az alábbi csapatok biztosak eddig:

-Inter
-Pachuca (Mexikó)
-Al Wahda (házigazdaként, emirségek)
-Hekari United (pápuai :D )
-Libertadores-kupa győztese (jelenleg a 4 között van a Guadalajara, Universidad Chile, az Internacional és a Sao Paolo)
-ázsiai bajnok
-afrikai bajnok (novemberben zárul)

giacinto 2010.06.06. 20:51:44

@horas: Kerlon egy darab cselről volt hires, amugy meccseket nem igen játszott mert állandóan sérült volt.
Coutinho már most játszik a Vasco-ban, 17 évesen. mondjuk valszegmég nem a nagycsapathoz érkezik, de ki tudja, remélem Rafa számit rá. Sneijder helyettest is lehetne belőle faragni, talán nem is nehezen, elvileg irányító/támadó középpályás a srác.

amúgy nem lesz vmikor olasz poszt?

horas 2010.06.06. 21:33:54

Egyébiránt A Sportklubbon 21:00-tól emgy a Santos-Vasco Da Gamma meccs
Coutinho kezdő...

horas 2010.06.06. 21:39:20

Amúgy emg annyit még hozzá hogy én sokkal nagyobb bizalmmal fordulnék az utánpotláshoz.
Ha nem is ontják magukból a tehetségeket azért az elmúlt 5-6 évben Martins,Pandev,Santon,Balotelli,Biabiany,Bonucci a termés Quaresma Muntari szintjét hozná Krhin vagy Stevanovic is.És még attól is jobbak esetleg szint-tiszta haszon az egész.Az érzésről nem is beszélve,hogy saját alomból jön egy jó futballista szerintem ezt minden szurkolónál közös,Santon az MU meccsek alatt valami hihetelen jó érzés volt Inter mezben tudni...

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2010.06.06. 21:50:21

Sajnos a Kalapács nevének csapatát választotta Angliában 3 évre, jobb lesz neki így.
Alvaro Gonzalez a Lazióé, Kolarovért pedig megakadtak a tárgyalások a Reallal, Lotito egy böszme nagy állat. Az első hivatalos tesztmérkőzés augusztus 10-én lesz a Racing Santander ellen.

horas 2010.06.06. 22:23:25

@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa:
PEdig én már ilyeneket olvastam,hogy Kolarov-ot Lotito 22 m elengedi.
Írni is akartam rád...

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2010.06.06. 22:36:47

@horas: Az a fajta ember Lotito, aki ha eléri amit akar, rájön, hogy ha ezt elérte, már miért ne kérhetne többet is? Nekem csak az nem tiszta, hogy egy roppant sikeres üzletember, ezt a sikerességét akkor az átigazolások során miért nem tudja kamatoztatni, ha már ennyire beleszól.
Persze örülnék ha maradna, de 20 millió vagy afeletti ajánlatért egyszerűen el kell engedni.

horas 2010.06.06. 22:45:38

@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa:
Persze,ahogy bejött a Real a képbe,elöször tudtam,hogy inkább oda menne meg többet tud kinálni majd mint az Inter,mikor olvastam a 22 millás ajánlatot,meg is nyugodtam,hogy annyit az Iner nem adott volna max olyan 16 meg valami barter.Aztán jön a hír,hogy Lotito...
Istenem ez a pali...

horas 2010.06.06. 22:57:45

Diego-t nagyon fúrják a Juve-nál lehet rá kéne moccani.
Del Neri-nek úgy is a szélsők a mániái megkapja Quaresma-t meg Mancini-t cserébe
:)

horas 2010.06.06. 23:04:01

Mancini kellett volna neki a Samp-nál állítólag,nyílván a Juve-nál kicsit megnőttek változtak az igényei.

horas 2010.06.06. 23:44:35

@giacinto: Amikor szóbahozták Milito-t az Inter-rel és egyre nyílvánvalóbb volt,hogy jönni fog,úgy voltam vele,hogy jó játékos mindig is annak tartottam a bajnokságban meg majd rudgossa a gólokat Ibrahimovic-on kívül mindenki elment Crespo,Cruz,Adriano mondtam magamban a kellő szinten megüti,(mivel Ibrahimovic-ban már akkor sem bíztam már igazán már ami a BL-t illeti) nem voltam teljességgel elégedett szerettem volna egy igazi klasszis csatárt,mert mondtam magamban jó játékos ez a Milito meg minden a bajnokságban majd rugdossa is a gólokat abban biztos vagyok,de ezek a butyuta lassú darabos cseleit komolyabb Európai szinten ki eszi meg???
Óriási kérdőjelek a fejemben...amikor azóta nagyon is kiegynesedtek,mert igazából mindenki!
:)

Piiii 2010.06.07. 00:12:39

@horas: az uccsó mondatod megint ott van!:)
berúgtál vagy mi van?:P

horas 2010.06.07. 15:02:19

@Piiii: Nem,de mi a gáz,lehet kicsit kusza de érthető...nem?
:)

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2010.06.07. 20:27:39

Közben teljesen tuti Benitez, nem örülök... Elszánt afelől, hogy hozza magával az argentin fenevadját is.

vadkutya 2010.06.07. 20:31:36

@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa: Pénzt is kap, majd új munkát, közben focistákat is vihet - ez a pali nagyobb koponya, mint Wenger... :)

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2010.06.07. 20:51:55

@vadkutya: Én nem tudom elképzelni hogy ezzel a kerettel ne jövőre is az Inter legyen a bajnok, de Benitezt nagyon nem szeretem és fogalmam sincs, hogy Moratti miért őt szemelte ki.

Zsoca87 · http://kilencesterv.blog.hu/ 2010.06.07. 20:53:46

@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa: BL miatt szerintem, a Pool bajnoki teljesítménye nem nagyon győzhette meg...

horas 2010.06.07. 21:05:11

Benítez nem jó menedzser,a PL-t valószinüleg ezért nemtudta behúzni,nem volt képes egy többfronton is versenyképes keretet összehozni.
Az Inter-nél ez adott és remélem Branca-ék a Mourinho-féle kapcsoltaból sokat tanultak,hogy nem kell minden sóhajára(Quaresma,Mancini) ugrani még egy ilyen nagy kaliberű edzőnek sem.
Nem aggódom.
David Silva-t is honzi akarja,már csak megkell győzni,hogy Mascherano alapban nem Kuyt meg Silva miatt nem kell.
Ahogy Branca megdumálta Carvalho és Deco helyett Lucio és Sneijder -re Mourinho-t.

Everred 2010.06.07. 21:11:07

@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa: ugyan már, Benítez a lehető legjobb ember az Interhez.

A bajnokságot a robotpilóta is bármikor megnyeri az Interrel, a BL-ben meg Benítez is tud éppúgy villantani, mint Mourinho. Látványos focit tőle sem lehet várni, de azt eddig is leszarták arrafelé (és igazuk is van), az igazolásoknál meg pont jót tesz neki, hogy lesz a feje fölött egy sportigazgató.

horas 2010.06.07. 21:14:23

A Goal.com írja már,hogy
Cavani,Mascherano,Capel,Silva
akiket hozni akarja.
Silva jöjjön őt télleg nagyon szeretném,
Capel talán de ha jön Silva felesleges
Mascherano felesleges mert van Cambiasso
Cavani-nál meg mindenki jobb a támadó szekcióban.

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2010.06.07. 21:26:51

@Everred: Meglátjuk, most is szinte csak a jó sorson múlt az Inter bajnoki címe. Az hogy kap valakit a feje fölé, nyilván pozitívum.

horas 2010.06.07. 21:30:57

Basszus nagyon nem tudom elképzelni kék nyakkendőben a pincért.
Mindamellett nagyon kiváncsi leszek a Juventus elleni rangadókra,mert elöször az ugrik be,hgy Del Neri kettős emberelőnyben majdnem kikapott az Inter ellen tavaly,beugrik utána az is,hogy az Atalanta-val rendre borsot tört Mourinho orra alá illetve idén nyert a Samp otthon az Inter-ellen.

Azt nem tudom felfogni,hogy Diego miért nem illik a csapatba az Atalanta-nál Doni a Samp-nál Cassano játszotta a feltolt írányító/árnyék ék szerepet Diego tökéletesen illene abba a pozicióba.Úgy néz ki jön Krasic egyre valószínübb,Dzeko inkább a Juve-t választaná a City helyett és Del Neri elhozná Palombo-t aki örül a Juve érdeklödésének.

horas 2010.06.07. 21:38:28

@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa:
Ne kezdjük el...
Milito kapufája bemegy aztán semmiről nem beszélünk...

Mr.AT 2010.06.07. 21:51:19

Pepe (Udinese) az aláírás küszöbén (90%), és Krasic (CSKA) is gyakorlatilag megvan (75%), már csak azt kell megemésztenie, hogy nem kapna annyi fizut, mint amennyit a Fenerbahce ajánl. Criscitohoz nagyon ragaszkodik Del Neri, ő is roppant valószínű, hogy jön vissza (60%).

Csatárposztra meg megy a huzavona, Dzekoé a prioritás Pazzinivel szemben, de a bosnyáknak a fizuja túl magas, az olasznak meg az ára. Marrotta szerint mindenesetre az egyik biztosan jön. (50-50%)

Egész pofás kis csapat kezd körvonalazódni.

giacinto 2010.06.07. 22:02:07

@Mr.AT: minek kell egyzserre Pepe is meg Krsiac is? mindkettő JOBB szélső, akik a ballal valszeg csak támaszkodni tudnak.

Dzekot kb 40 millára hirdette a Wolfsburg, megint rátok szakadt a bank? :)

@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa:
"fogalmam sincs, hogy Moratti miért őt szemelte ki"

jobb nem volt elérhető (Capello, Hiddink) azért Benitez tett már le ezt azt az asztalra hogy egy ilyen keretet rá lehessen bizni.

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2010.06.07. 22:17:17

@horas: Nem kezdem el, de mi a tény? Nem ment be, kár arról beszélni mi lett volna ha. Az igazsághoz tartozik hogy a Roma balfaszkodása is kellett a végén.

@Mr.AT: 1 éve hasonlóan gondolták a juventinók, aztán mi lett... Mondjuk ahogy nézem a híreket, tényleg fasza kis csapat körvonalazódhat.

@giacinto: Persze, emlékszem én is még arra a Valenciára, de mély gyomros volt ez az év Beniteztől. Az meg számomra furcsa, hogy a világ jelenlegi legjobb csapatánál a világ egyik legjobb edzője - Hiddink - nem akar dolgozni? Az nem érv, hogy nagyot lehet bukni, egy ilyen taktikusnál ez semmit sem jelent. Tényleg ennyire beállt a piac, hogy Benitez a legjobb aki elérhető?

horas 2010.06.07. 23:49:06

@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa:
Mi lett volna ha bemegy Milito gólja...
Mi lett volna ha a Samp nem nyer Roma-ban...
Ennyi...

popp · http://koncertblog.com/ 2010.06.07. 23:57:20

A Roma sokkal aktívabb a játékos piacon, mint tavaly. Simpliciot már elhoztuk Palermoból, Adriano ugyan még nem írt alá, de megérkezett Romába. Most Burdissora koncentrálnak Pradéék, de szó van az Udinese chilei emberéről Isláról és az Arsenalos Ebuéről. Közben Taddei és Julio Sergio hosszabbított, Brighit viszont vinné a Fio, 13 millerért állítólag oda is adnánk.

horas 2010.06.07. 23:58:21

@giacinto: Krasic tud középen is játszani,de inkább ott ahol Diego a csatár mögött,az meg ugye nem illik a csapatba...
@Mr.AT: Ja nem rossz,de azért ez még mindig a Juve nívója alatt van,Pepe,Krasic,Criscito a Marchionni,Tiago,Grygera vonalhoz előrelépés
Egy fénykorában lévő Nedved,Zambrotta,Camoranesi től nagyon elüt
sőt Pepe sokkal nem jobb mint mondjuk Palladino szerintem és Krasic eddigi karrierje még Diego szintjét sem predesztinálja,bár az biztos,hogy minőségi játékosok,de nagyban nem ütnek el a Secco-Blanc éra igazolásaitól,mert papíron Tiago és Amauri is jól hangzott.Mindenesetre azért nagy különbség lesz,hogy egy relatíve minőségi edző kezében lesz az alapvetően relatíve minőségi keret.

popp · http://koncertblog.com/ 2010.06.08. 02:19:47

@horas: Ennyi meg még annyi, hogy nem tudsz leszakadni arról a kapufáról. Pedig akkor olyan kiszorított helyzetbe sodródott Milito, hogy a kapufa is bravúr volt.

Voltak az Internek is és Romának is szerencsésen megnyert és pechesen elvesztett pontjai, ezekkel legyütt lett az utolső pillanatig izgalmas a bajnokság.

Amúgy többek között Milito idei teljesítménye és az évelején általad vélt értéke közti kontraszt miatt is fogalmazhatnál egy kicsit kevésbé kategórikusan.

@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa: Azért én az utolsó huszonyolc fordulóból egyetlenegy elveszített meccset nem neveznék balfaszkodásnak, főleg úgy, hogy az utolsó tíz fordulóból kilecen győztünk, megnyerve egy derbit és egy Inter elleni rangadót. Az más kérdés, hogy az egy vereség sem fért bele a bombaerős milánóiakkal szemben. Talán ha jobban rajtoltunk volna...

Dr Keynes 2010.06.08. 03:59:43

@popp: Remélem ez az aktivitás + Rafa érkezése José helyére egy szép római sikerszéria kezdetét jelentik.

Dr Keynes 2010.06.08. 04:00:31

@popp: Remélem ez az aktivitás + Rafa érkezése José helyére egy szép római sikerszéria kezdetét jelentik.

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2010.06.08. 04:26:18

@horas: Nincs értelme annak, hogy mi lett volna ha. Nyert az Inter, remek, csak a bajnokságot ne állítsuk be úgy, mintha meggyőző erővel húzták volna be. Megvan, lehet rajta gondolkodni hogy legyen meg jövőre izgalom nélkül. Én nem vagyok oda se Beniteztől, se a lehetséges igazolásoktól.

@popp: Nem értesz te engem megint. Pontosan és egzakt módon írtam "a Roma balfaszkodása is kellett a végén", értsd ha nincs a kicsit érthetetlen vereség a Sampdoriától, akkor még nagyobb meglepetés is lehetett volna. Mellesleg a genovaiak is ennek köszönhették a BL-t, szóval összeérnek a szálak. :)

horas 2010.06.08. 11:17:53

@popp:
Persze rendben,csak kicsit felbosszant,hogy a Roma botlása a Samp ellen a sors keze,az Inter szempontjából,az Inter elpuskázott meccsei meg balfaszság,legalább is nekem így jött le.Szoros lett mert az Inter 3 fronton volt egyszerre.

Szóval a Roma-nak azért volt esélye a bajnoki címre mert ember-ember feletti hajrát nyomtak,nem az ahogy Kornél írásából jön,hogy a jó sorson múlt már idén is az Inter bajnoki címe Benítez-nek nehéz dolga lesz...az lesz,de szerintem ez így nem korrekt.
Mekkora a sansz egy ilyen Roma menetelésre úgy,hogy idén a Roma érdekelt a BL-ben is?

Amúgy nem elég,hogy sokkal aktívabb a Roma idén a játékos piacon ezek eddig mind remek igazolások.Burdisso nagyon bevált nálatok,Simplicio egy minőségi középplyás több poszton gondolom Baptista helyére,máris előrelépés.Adriano símán rúg 10 gól felett jövőre jobb mint Toni.Eboue pedig rendkívül képzett játékos a jobbszélen szinte mindenhol tud játszani én őt valahogy túl drága és nívós játékosnak érzem a Roma jelenlegi anyagi körülményeit figyelmbe véve,nehezen tudom elképzelni,hogy eljön az Arsenal-ból bár egy jó ideje már csak csere.Lejár a szerződése vagy mit kell tudni erről a transzferről?És akkor Brighi aki rendre jó mikor pályán van nem fér be...

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2010.06.08. 11:38:24

@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa: "Tényleg ennyire beállt a piac, hogy Benitez a legjobb aki elérhető?"

Nem értelek. Az eredményeket tekintve Beníteznél jelenleg csak Mourinho és Capello jobb edző. Ők azok, akik BL-t és bajnokságot nyertek két különböző klubbal. Hiddink például nem ilyen. (És ha tényleg csak a kudarcos dolgokat emeljük ki, akkor Hiddink kapcsán is említhetők bőven ilyenek; elegendő csak a szlovénok ellen elbukott pótselejtezőjére gondolnunk. De bennem az is emlékezetes marad örökre, ahogy a spanyolok szétszívatták az ő világszerte istenített csapatát a bécsi esőben...)

horas 2010.06.08. 11:53:47

@Csöncsön: Amúgy részben érthető Kornél megitélése Benítez-el kapcsolatban.Most már min 3 éve volt,hogy a Liverpool BL-döntőben vagy közelében volt a bajnokságban meg volt tavaly egy reménytelen második helyük.
Szal aki nem követi őt jobban annak Benítez perpillanat nem sok sikerre van predesztinálva a közelmúlt eredményeiből kiindúlva.

Hiddink-el kapcsolatban azt azért emgjegyezném,hogy az ő Orosz válogatottja és Aragones fél Spanyol csapat között márkáns anyagbeli különbség volt,és Hiddink-től ne vegyük el azt sem,hogy elsőkként tudott reagálni erre a hihetelen Barcelona-ra.

Hiddink szerintem Mourinho mellett a leg"gondolkodóbb" és ruglamasabb edző perpillanat.A többiek Benítez és Capello is inkább az a saját játékunkat játszom típus.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2010.06.08. 11:54:02

Hiddink-Benítez összehasonlítás. Ugye mindkettő volt a Valencia edzője. Mindkettőnek voltak emlékezetes meccseik.

Hiddinknek például ez: www.youtube.com/watch?v=xSDS-oQNYes&feature=related

Beníteznek meg mondjuk ez: www.guardian.co.uk/football/2002/oct/31/championsleague.sport

A "tegyünk a Hiddink-hájp ellen" mozgalom nevében. :-)

horas 2010.06.08. 11:58:40

@horas: "Hiddink-től ne vegyük el azt sem,hogy elsőkként tudott reagálni erre a hihetelen Barcelona-ra."

Szal szerintem a félvilág jegyzetelt a tavalyi Chelsea-Barca meccseken beleértve szerintem még Mourninho-t is...

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2010.06.08. 12:03:11

@horas:

De ahhoz is kellett egy speciálisan arra tökéletes játékosanyag, továbbá sok szerencse is.

Egyébként pedig azt a játékot Benítez "találta ki", éppen Mourinho ellen, meg is nyert vele két BL-elődöntőt...

De mindegy, én elismerem, hogy Hiddink nagy edző.

horas 2010.06.08. 12:18:12

@Csöncsön:
Nem értünk egyet,Mourinho Chelsea-je soha nem volt olyan attraktív kombínatív lefoghatatlan mint a Guardiola-féle Barca.

Benítez és Mourinho is nagy játék ölők,ahogy a Barca minden eddig látott támadójátékot felülmúlt úgy Hiddink-nek is minden eddig látott antifocit kellett tovább tökeletesítenie új szintre hoznia.

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2010.06.08. 12:24:36

@Csöncsön: Nézd, én elismerem Benitezt, de egy elbukott, két meccses pótselejtező és a Liverpool idei vesszőfutása közé egyenlőségjelet tenni merész. Tragikusan rossz volt a Liverpool, az ő taktikája és az általa igazolt és játszatott emberek miatt és itt most direkt nem mondom Aquilanit, mert annyira magas labda. Számomra inkább az érthetetlen, hogy a jelen pillanatban legjobb csapat számára tényleg Benitez az, aki nem hogy elérhető, hanem kívánatos. Évek óta nem mutatott semmit Benitez azon a szinten ahol őt elvileg jegyzik.

Az kétségtelen tény, hogy a BL.ben viszonylag jó volt a csapat, de idén az ő vezetésével már az EL-nek is majdhogynem örülhettek. Nekem ez határozott visszalépés az Inter részéről.

popp · http://koncertblog.com/ 2010.06.08. 12:26:26

@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa: Értelek és erős tartom, hogy kifejezést használtál.

@horas: Igen Fabio Simplicio (Egyszerű Fábián) jó játékos, óriási Serie A rutinnal, így lesz Pizarronak is alternatívája és előrébb is bevethető a brazil. Amúgy Adriano érkeztével és azzal, hogy Ranieri 4-4-2-t ígér nem tudom hol lesz hely Vucsinicsnek, pedig nek kéne szorítani valahol. Az is igaz persze, hogy Bl miatt lesz mindenkinek játék lehetősége épp elég, ha Ranieri okosan rotál.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2010.06.08. 12:26:45

@horas:

Oké, ez igaz. Benítez "csak" egy Ronaldinho féle "joga bonito"-s Barcát nyírt ki. Hiddink már Guardioláét.

Összességében viszont hasonló kaliber a két edző. Az sem igaz, hogy Benítez csapatai csak védekeznének. Talán mindenki emlékszik még arra a hétre, amikor a Liverpool egy hét alatt 8-at lőtt a Realnak és a MU-nak...

rizla 2010.06.08. 12:27:34

@horas: szerintem túl van értékelve hiddink annak a meccsnek a kapcsán. mourinho intere úgy lőtt három gólt a barcának otthon, hogy lőhettek volna négyet-ötöt is. hiddink chelsea-je viszont az első perctől az utolsóig azt csinálta, amit mourinho csapata a már megszerzett 2 gólos előny tudatában: leparkolta a buszt. ha nincs essien semmiből lőtt gólja, akkor nem lettek volna vitatott szituációk, meg drogba ziccerek. ismétlem: semmiből lőtt gól. mourinho intere teljesen tudatos támadásokkal kapta szét a barcát. összehasonlíthatatlan a kettő.

de kibeszéltük elégszer, lerágott csont.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2010.06.08. 12:29:16

@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa:

Ez egy rossz év volt. Voltak ilyenjei Hiddinknek is bőven. A videómat megnézted? A top edző nem attól top edző, hogy minden évben szenzációs csapata van, hanem hogy benne van a nyerés képessége.

balu11 2010.06.08. 12:35:24

@Csöncsön: @Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa:

bevallom, nekem is furcsa, hogy a BL-címvédő az angol 7. edzőjét viszi el...

nyilván komoly eredményei vannak Beniteznek, de egyrészt inkább a múltból, másrészt inkább a BL-ből, ami azért bizonyos szempontból egyszerűbb játszótér, mint a bajnokság

de főként az a furcsa, hogy jelenleg egyáltalán nem lehet Benitez pályáját felemelkedőben lévőnek, de még stagnálónak sem tekinteni, egyértelműen lejtmenetben van, mégpedig hónapok (évek) óta

Hiddink erősebb választás lenne, de emellett még feltörekvő, fiatalabb titánokat is el tudnék képzelni

nem fogok nevekkel dobálózni, de azért érdekes, hogy Capellon kívül kb. fel sem merült más - oylan, mintha az Internél tényleg komolyan hinnének Benitezben, ő volt az elős számú (na jó, Fabio után a 2.) célpont, és örülnek, hogy bejött

persze, lehet még igazuk, de ha Inter-drukker lennék, nem gyújtanék örömtüzeket az érkezése kapcsán...

vadkutya 2010.06.08. 12:37:22

@Csöncsön: Egyetértek, annyi kiegészítéssel,h sztem egy top edző látványos, de ha nem is, legalább élvezetes futballt játszat a csapatával, Barca drukkerként ezt véhetően Te is így gondolod.

Rafa valóban egy erős kupacsapatot verbuvált a Pool-ból (itt jön elő a nyerés képessége), de kevés unalmasabb futball van ill. volt a világon, mint a Benítez-féle Liverpool-é...

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2010.06.08. 12:43:36

@balu11:

Hiddink pályája is lejtmenetben volt (ennél nagyobb lejtmenetben), amikor holland szövetségi kapitány lett. A '96-os Eb-n csúnyán le is égett velük. Aztán jött a '98-as vébén az elődöntő, majd a Realnál megint egy nagy bukás. A PSV-vel ért aztán megint a csúcsra.

De említhető Van Gaal is.

@vadkutya:

Én ezzel nem értek egyet. Nekem tetszett a Pool játéka, már amennyit láttam belőle. (Nyilván nem idén.)

horas 2010.06.08. 12:46:24

@Csöncsön: Azért az a Ronaldinho-féle Joga Bonito-s Barca messze volt taktikailag a Guardiola-étól,arról nem beszélve,hogy címvédők voltak a jóllakottság fogalma szerintem ott jelen lévő dolog volt.
Az a Real egy darab szar volt a Barca lőtt nekik a Bernabeuban 6-ot.Az MU elleni meccs meg egy kifutott eredmény volt,az MU-nak azzal a meccsel együtt is meglett a bajnoki cím a Liverpool meg azzal a meccsel együtt sem nyert semmit,szal nehéz lenne mondjuk egy egyenes kiesés meccshez hasonlítani.

@rizla: Én úgy érzem,gondolom,látom, hogy Hiddink tette le az alapokat amit Mourinho tökéletesített azon a meccsen taktikailag.A mai napig nonszensz az a meccs az biztos...
De szerintem Hiddink volt az első aki ezt a sosem látott feltörhetetlen védekezéset demonstrálta,arról nem beszélve nekem rémlik egy Valdes-be bombázott Drogba ziccer az első félidőből a Nou Camp-ban...

vadkutya 2010.06.08. 12:47:11

@Csöncsön: Hát, pedig volt nem 1 és nem 2 olyan meccs, amin inkább megvakultam volna. Csoda, ha alkeszek a Pool szurkerek? :)

horas 2010.06.08. 12:50:48

@balu11: "de főként az a furcsa, hogy jelenleg egyáltalán nem lehet Benitez pályáját felemelkedőben lévőnek, de még stagnálónak sem tekinteni, egyértelműen lejtmenetben van, mégpedig hónapok (évek) óta"

Amúgy ez hatványozottan igaz.
De Ancelotti-ról ugyanez elmondható volt tavaly.

Benítez-zel kapcsolatban a Liverpool-i évek tapasztalataiból kiindúlva az egyetlen rizikó faktor az igazolások,azt meglehet kontrollálni.

rizla 2010.06.08. 12:56:10

@horas: "arról nem beszélve nekem rémlik egy Valdes-be bombázott Drogba ziccer az első félidőből a Nou Camp-ban... "

nekem meg egy cech-be bombázott eto'o ziccer.. mourinho megverte a barcát (3-2re), hiddink nem (1-1), és ennyi.

rizla 2010.06.08. 12:57:17

@balu11: benitez név, ezért érkezik ő. én is furának találom kicsit, hogy ilyen gyorsan, minden kétséget kizáróan ő.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2010.06.08. 12:58:34

@balu11: @Csöncsön:

Meg hát ugye ilyen alapon Wenger is egy fogalmatlan hülye, aztán szerintem még mindig kapós lenne topkluboknál is, ha fölszabadulna. De @horas: példája is jó Ancelottival. Az is benne van, hogy egy kudarcos időszak után még jobb is lehet egy edző, tanulhat a hibákból stb. Szóval szerintem összességében jól döntöttek az Internél.

rizla 2010.06.08. 13:03:50

@Csöncsön: ancelotti és benitez között az a különbség, hogy ancelottinak abból a szarból kellett várat építenie, amit kapott. akárki lesz a milan edzője, amíg berlusconi suttyó, és nem igazolnak normálisan, tök mindegy. benitez viszont full time menedzser volt a liverpoolnál, megkapta, akiket akart, többnyire. rengeteget igazolt, folyton cserélgette a játékosokat, és így sikerült lecsúszni a 7. helyre. persze ez még nem jelenti azt, hogy amit írsz, az nem igaz, nyilván egy-egy rosszabb periódustól még senki sem lesz szar edző, csak tényleg meglepő, hogy az internél ennyire a név az elsődleges, mert semennyit sem tököltek benitez leigazolásával. én még azt sem fogtam fel, hogy a liverpooltól lelép, aztán máris az inter edzője szinte.

horas 2010.06.08. 13:05:41

@rizla: Nyílván,de én Hiddink érdemeit abszolút nem venném el,símán klasszis edző.Mourinho most perpillanat mindenkinél egy kicsit fifikásabbnak tűnik ez egyszer biztos.

Benítez alapvetően minőségi edző.Mivel az eredetileg kinézett emberek Capello,Hiddink kútba estek a többiek mellett Spalletti,Mihajlovic...
nem szólt különösebb nemzetközi siker és tekintély tapasztalat így amradt Benítez,azért nem tökölnek ennyit ezzel mert rajta kívül nagyon nincs más a piacon lekell rá csapni egyszer,másodszor meg nem jó edző nélkül lenni egy percig sem a VB alat pedig tökéletes kitudják dolgozni a jövő évi prognózist és a nyári átigazolási koncepciót.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2010.06.08. 13:09:06

@rizla:

Hát én úgy tudom, hogy közel sem volt felhőtlen Benítez viszonya a tulajdonosokkal, fúrták rendesen, nyakára vásároltak olyanokat, akiket ő nem akart (pl. Robbie Keane), nem vettek meg olyanokat, akiket akart (pl. David Villa). Szóval a párhuzam ilyen szempontból sem feltétlenül rossz.

Az is lehetséges, hogy a tárgyalások során Morattiék tisztázták Benítezzel, hogy mi volt a Poolnál a probléma. Egyáltalán nem biztos, hogy feltétlenül csak önfejűségről volt szó. Ha nem győzte volna meg őket Rafa, nyilván nem szerződnek vele.

horas 2010.06.08. 13:09:18

@rizla:
Az tuti,hogy amíg a Milan-nál nem akartak venni senkit addíg Benítez nem tudott! egy több fronton versenyképes keretet összehozni.
Viszont itt ez nem elsz ekkora gond mert Branca-ék vizsgáztak már egy karakteres edző rigolyáiból Quaresma,Mancini...nem hiszem,hogy Benítez elárassza egy két éven belül Lucas,Babel,Voronin-ekkel a keretet.

balu11 2010.06.08. 13:11:14

@rizla: világos, pont arról szólt a hsz-om, hogy hogyan lehet sok indokot figyelmen kívül hagyva ilyen hirtelen igazolni valakit

és igen, a legfurcsább nekem is a tempó, és főleg az alternatíva hiánya (még csak pletyka szinten sem röpködtek nevek...)

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2010.06.08. 13:11:33

@Csöncsön: Nem a szenzációs csapatépítését hiányolom én ebbe az évben, hanem azt, hogy az utóbbi időben nem látszott semmi koncepció. Merre akar eljutni és hogyan. Az igazolásai pedig szörnyűek. Summa summarum, furának tartom, hogy ennyire egyértelműen ők akarják Milánóban és ahogy @balu11: is írta, ez a választás meglep.

horas 2010.06.08. 13:14:55

Mindenesetre Benítez munkája olyan november környéken kezd majd kijönni.Valamennyire megfigyelhető tendencia legalább is nálam.
Scolari Ferrara akkoriban kezdett kiborúlni a csónakból és Ancelotti gyémántja és kb addig húzta a PL-ben,ahogy novemberre Mourinho is padoztatta már Quaresma-t és Mancini-t is annak idején.

Egy szó mint száz e tájban szokott elkezdődni az elöző tréner munkája kiveszni a fejekből lábakból...

rizla 2010.06.08. 13:21:58

mindenesetre milánóban benitez nem foghatja majd sem a tulajdonos hozzáállására, sem a pénzre az esetleges kudarcokat. moratti talán a legalázatosabb milliárdos az elitfutballban mind közül, úgyhogy most majd elválik a szar a víztől.

vadkutya 2010.06.08. 13:27:57

@rizla: Kb szó szerint ez akartam. +1

Matteo_B 2010.06.08. 13:32:57

@popp: én is erre leszek kiváncsi,hogy ha 4-4-2,akkor Vucinic csatár lesz vagy esetleg balszélső.Ha csatár,akkor lesz lehetőség választani a Totti,Adriano,Vucinic,Menez,(Okaka,ha visszajön) 4esből.És a 3 frontra kell is legalább ennyi ember.Guberti remélem visszajön,ha szélsőkre van szükség,ő jó lesz.

mickeyknox 2010.06.08. 13:56:05

most hogy megjött benítez, az inter újra visszatérhet régi, "lúzercsapat" és "játékostemető" mivoltához...

amit a liverpoollal elért 6 év alatt: 1 bl, 1 fa cup + a játékoskeret alkalmatlan emberekkel való feltöltése. én komolyan nem értem, miért kellett ez morattiéknak. nem irigylem az inter szurkereket, különösen egy ilyen tökéletesnek nevezhető szezon után.

calciomax 2010.06.08. 13:56:05

A VB után lehet hogy lettek volna még variációk. Mert hiába van tuti megállapodás 2012(mint mondjuk Capellonál) egy váratlan eredmény és minden dől.(pl. ha az angolok kiesnek a csoportkörben...) Morattiék egyszerűen nem akartak várni a VB végéig ennyi. Egy klasszis edzőt meg lehetett szerezni a másik hármat meg nem ez is ennyi. Az hogy bevállik e vagy sem meg majd meglátjuk, de a lehetőség benne van ezt most senki nem vitathatja el. Egy Mancio-ban nincs benne a lehetőség sem....és Mihajlovicsban sem és Zengában sem és Zemanban sem és Hodsonban sem.

calciomax 2010.06.08. 14:09:05

@mickeyknox: akkor majd jövőre elküldik ennyi. Nem lehet minden évben BL-t nyerni. Ez a játékostemető duma szinte minden csapatra igaz, vannak játékosok akiknek az adott közegben nem megy. A "játékostemető" Interben azért egy Ronaldo, Vieri vagy Baggio nagyon jól tolta és Zanetti sem tünt el....

mickeyknox 2010.06.08. 14:25:33

@calciomax: persze, hogy el lehet küldeni, nem téma. de ezt nevezed koncepciónak?

nem tudom, mivel adhatja el magát, a valencián kívül a többi csapatával valamilyen szinten bukott, vagy csalódást keltett.

bl-t nem is szoktak minden évben nyerni a csapatok, és általában egy klubnak fontosabb lehet az, hogy megnyerje a bajnokságot. na ez az, ami beníteznek az utóbbi években nem volt a kedvenc területe, a bajnokság.

a játékostemetőt csak azért írtam, mert összefüggésben van a lúzercsapat kifejezéssel, mert lehetsz bármilyen jó játékos, ha a csapat eredménytelen, nem nyersz lószart sem.

calciomax 2010.06.08. 14:33:28

@mickeyknox: persze de azért angliában bajnokságot nyerni a MU és a Chelsea előtt...hát nem tudom hogy ez Benitez balfaszsága volt-e. Sztem -bár nem vagyok nagy angolfoci szakértő- a Liverpool egyszerűen nem volt ott, és spanyolországban sem lehetett többet kihozni mármint a bajnokságot illetően. Most viszont egyértelműen az olasz bajnokság legnagyobb esélyes csapatánál tevékenykedhet.

popp · http://koncertblog.com/ 2010.06.08. 14:53:06

Mielőtt még keresztre feszítjük Benitezt, hogy nem nyert angol bajnokságot a 'Poollal, ne felejtsük el, hogy ott volt egy sokkal jobb lehetőségekkel bíró MU és Chelsea az ő időszakában. Az utolsó évtől eltekintve mindig hozta a bajnokságban a reálisan elvárható bl-be jutást. Ráadásul egyszer nyerte a bl-t, kétszer volt döntőben, háromszor a négyben és négyszer a nyolcban. Az utolsó évre aztán teljesen elfáradt a csapat és Rafa kapcsolata, előfordult ez már mással is.

mickeyknox 2010.06.08. 15:25:44

@popp: keresztre nem kell feszíteni... de őt azért szerződtették, hogy a liverpoolt újra bajnokká tegye, angliában az fontosabb, mint a bl, és valljuk meg, nem sok esélye volt a poolnak a bajnoki címre. (mellesleg a bl-címet sem írnám benítez zsenialitásának a számlájára, az inkább csoda volt. ha akkor nem jön össze, már rég a rayo vallecanot edzené).

nekem végülis mindegy, nem vagyok inter szurker... neked is inkább örülni kellene :DD

calciomax 2010.06.08. 15:40:00

Egyszerűen nem volt reális esély a bajnoki címre. Lehet hogy azért hozták de akkor sem. A keret nem tette lehetővé egyébként a "nagyok" ellen (MU, Chelsea, Arsenal) nem égett. Az Arsenalnak sem volt esélye bajnokságot nyerni és a BL-ben se csináltak nagyot akkor a Wenger is szar?

értelmetlen_nevű 2010.06.08. 15:58:32

@calciomax:

Wenger például nyert már bajnokságot, veretlenül.

Tényleg végig gyengébb volt a Liverpool kerete, de ezért pont Benitez volt a felelős. Az Internél sem szabad rábízni az igazolásokat.

chrisred 2010.06.08. 15:59:53

@rizla: Ez így ebben a formában nem igaz. 2009-ig annyit mondhatott, hogy milyen posztra akar játékosokat, és tehetett ajánlásokat, hogy konkrétan kiket szeretne. De ezeknek a többsége nem valósult meg, Alves helyett érkezett Arbeloa, Simao helyett Pennant, Barry helyett Riera stb. Az új szerződésével kapta meg azt a lehetőséget, hogy közölték vele, mennyi összeg van átigazolásra, és azt szabadon oszthatta be. De az olyan szűkre lett szabva - 20 millió font, amiben benne van az érkező játékos fizetése is -, hogy csak játékoseladásokkal lehetett (volna) nagyobb mozgástere.

horas 2010.06.08. 16:35:01

Kisebb nagyobb hézagokkal,de Benítez nem tudott egy többfronton versenyképes keretet összehozni,olt egy erős magja mviel jó edző ki-ki meccsekben mindig ott volt a Liverpool.
Most van egy jó keret,nemzetközi szinten megnövekedett elvárásokat pedig a megszerezhető edzők közül tőle lehet elvárni.
A keret szétbarmolásához idő kell,Benítez szaktudásában és az Inter jelenlegi keretében símán benne van egy a tavalyihoz hasonló sikeres szezon.Az,hogy utána szétbassza a keretet ahhoz idő kell és Branca-ék hatahatos asszisztálása.

De ha annyira lesajnáljuk Benítez-t,mit csináljunk Ranieri-vel,Del Neri-vel,Allegri-vel vagy ki lesz a Milan edzője...

Nemzetközi szinten kivel lehet számolni jövőre?
Chelsea,MU,Real,Barca egyedül Guardiola-t nem győzte még le Benítez ezen klubbok szakvezetői közül az Inter kereténél gyengébb Liverpool-okkal,őt is csak azért nem,mert még nem találkoztak.
Bocs a Bayern szurkeszektől,de nem hiszem,hogy jövőre lesz ennyi mákjuk...

@rizla: A Mourinho vs Hiddink témához annyit,hogy Hiddink pár hónappal elötte vett át egy Scolari által szétdöntött Chelsea-t,Mourinho ezen a csapaton 2 éve dolgozott...

vadkutya 2010.06.08. 16:35:22

Jaj, baszki, hagyjuk már ezt,h ha Benitez szar, akkor ennyi erővel Wenger is. Gondolkozzunk már, épelméjű ember össze sem hasonlítja őket, két annyira más "dologról" beszélünk az esetükben...

Piiii 2010.06.08. 16:52:35

ajaj a 10/10-es topjátékos Amaurit akarjuk Mexes+pénzért. Remélem Sensi kisasszony nem ennyire hülye. hova akarnak ennyi csatárt, nem értem...

rizla 2010.06.08. 16:52:56

@horas: "A Mourinho vs Hiddink témához annyit,hogy Hiddink pár hónappal elötte vett át egy Scolari által szétdöntött Chelsea-t,Mourinho ezen a csapaton 2 éve dolgozott... "

én nem mondtam, hogy hiddink rosszabb edző, mint mourinho, egyszerűen csak a barca elleni produkciója összemérhetetlen a portugáléval. hogy miért, az mellékes.

horas 2010.06.08. 17:01:18

@vadkutya: Wenger-nek
A gazdálkodj okosan a kedvenc társasjátéka
Benítez-nek meg a Torpedó...

horas 2010.06.08. 17:02:55

@Piiii: Ez elég nagy faszságnak tűnik arról nem beszélve,hogy én Burdisso-ban sem lennék ennyire biztos,hogy ő lehoz még egy ilyen szezont...
Adriano a kapuknál akkor meg minek...

danesdzsu2 2010.06.08. 17:03:07

@vadkutya: Igazad van. Elvégre Rafa szabadon igazolhatott, akit csak akart, bezzeg az Arsenalnál Wenger feje felett igazoltak, mindenkit csak rásózott a vezetőség....

;)

horas 2010.06.08. 17:10:20

Amúgy az apokaliptikus viziókat is lehet gyártani Benítez-el kapcsolatban,meg olyanokat is,hogy
A jelenlegi Inter keret és Benítez szaktudása és BL-szereplései símán predesztiálnak egy döntő/elödöntő-s szezon-t.
Del Neri-vel,Ranieri-vel szemben nem féltem.

peter135 · http://www.youtube.com/Goonerpeter14 2010.06.08. 17:19:26

@danesdzsu2:
Nyugodt szívvel mondhatjuk szerintem, hogy Wenger igazolásai nagyobb arányban jöttek be mint Benitezéi.
Ráadásul neki nem is volt 25 millió fontja egy Torresre vagy hasonló összege egy csontemberre.

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2010.06.08. 17:25:48

@popp: Senki nem feszíti keresztre, mindössze joggal értetlenkedünk azon, hogy az angol bajnokság 7. helyezettjétől igazol edzőt a mindent megnyerő csapat, pláne egy olyan edzőt, aki az utóbbi időben nem a sikereitől híres. Simán lehet sikeres ettől még Benitez, de az értetlenkedés érthető.

vadkutya 2010.06.08. 17:32:10

@horas: Nono, Wenger-nek a Ki nevet a végén? a kedvence, csak hagyja,h előbb mások is célba érjenek, eladósodjanak, ergo kiüssék magukat. Csak az öreg bírja ki addig, míg ez megtörténik, a MU esetében pl már nem jár messze ettől, a Pool-t már átléptük, csak Abramovics van vissza... :)

@danesdzsu2: Pontosan, Campbell-t is a nyakára hozták, mentségére szóljon, legalább gólt fejelt a BL döntőben, tudta,h melyik csapattal hova lehet eljutni... :P

popp · http://koncertblog.com/ 2010.06.08. 17:40:10

@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa: Már ne is haragudj, de ezen csak az értetlenkedik joggal, aki nem lát tovább az orránál ;-). Akkor lenne igazad, ha mondjuk Sam Allerdyceról (ha jól írom) lenne szó.

@mickeyknox: Ez nem túl jó érv, mert szerintem Sounesstől Houllierig valamennyi edzőt bajnokságot nyerni viték oda az utolsó húsz évben és egyiknek sem jött össze. Mellesleg az is tény, hogy a galaktikus Real előtt nyert kétszer bajnokságot a Valenciával a pinaszőr szakállú mester, sőt a második alaklomnál már épülgatett Rijkard Barcája is.

Persze örülnék, ha megégne az olasz bajnokságban, de nagyon nem azutolsó szezonból kéne kiindulni edzői kvalitásait illetően. Ráéadásul ilyen erős kerete sem Valenciában, sem,Liverpoolban nem volt még.

@horas: Azért nem kell minden pletykának fölülni. Amúgy meg az is valószínűtlen, hogy Amauri még egy ilyen gyenge szezont produkáljon. Az is benne volna a pakliban, hogy Romában magára találna és ha palermoi önmagát hozná már nem járnánk rosszul.

horas 2010.06.08. 18:03:28

@vadkutya: Lehet,de ezek a csapatok nyertek is valamit.Arsenal jövőre sem indul reális esélyekkel sehol,már bocs.
@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa: Benítez a piacon lévő edzők közül a legtekintélyesebb név,az Inter jól döntött.
Benítez utóbbi évei sikertelen voltak,de a többi jelölt szintje = a válságban lévő Benítez szinttel és onnan nekik nincs feljebb Benítez-nek lehet,hogy lesz.Magyarán egy szarformában lévő Benítez-zel több kilátás van mint mondjuk egy Spalletti-vel.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2010.06.08. 18:06:29

@rizla:

Igen, Valenciában nem is panaszkodott, inkább nyert két bajnokságot és egy UEFA-kupát három év alatt, és megtanította sírni a Mestallában Wenger "veretlen" Arsenalját meg Houllier "ötkupás" Liverpoolját... Három év alatt. Egyébként valóban őszintén kíváncsi vagyok, hogy mi fog történni az Internél: a valenciai abszolút sikeresség vagy a liverpooli felemásság ismétlődik-e.

@mickeyknox: "a valencián kívül a többi csapatával valamilyen szinten bukott, vagy csalódást keltett."

???

A Valencián kívül két csapata volt. Az egyik a Pool, amellyel BL-t és FA-kupát nyert; a másik a Tenerife, amellyel olyan csapatokat megelőzve, mint a Sevilla vagy az Atlético Madrid, harcolta ki a följutást a Primera Divisiónba.

"a Liverpool egyszerűen nem volt ott, és spanyolországban sem lehetett többet kihozni mármint a bajnokságot illetően" (@calciomax: )

Három éven belül két bajnoki cím egy olyan bajnokságban, amelyben hagyományosan két klub szokott kiemelkedni: ez majdnem emberfeletti bravúr. Ráadásul mindezt a spanyol bajnokság abszolút fénykorában.

@értelmetlen_nevű:

Wenger akkor nyert utoljára bajnokságot, amikor még Ranieri volt a Chelsea edzője...

horas 2010.06.08. 18:14:26

@popp: Amauri nem rossz csatár,egyértelmű,hogy nem ilyen szintű futballista mint amit idén nyújtott,de ő jól menedzseli magát,ő a látványos játékával adta el magát,a flikk falkkokkal a hihetelen ruganyosságával és így tovább,annak idején én szívesen láttam volna az Inter-ben is,de Milito-ból kiindúlva és az ő érkezése óta én egy csatárt csak racionálisan a statisztikája alapján itélek meg Amauri sosem volt egy gólvágó,nehezn hszem,hogy jövőre hirtelen egy ilyen tulajdonságát venné elő így a pályafutása célegyeneséhez érve,a lezülött Adriano sokkal jobb lesz nektek,mert neki vérében van a gólszerzés,amúgy meg érdemelne egy jó nagy verést a dagi feje,mert a tenyerén hordozta a klub mindent elnéztek neki,komoly összegtől estek el azzal,hogy nem adták első szervuszra mintahogy 10 klubból 9 tette volna,ingyen távozott és napokon belül kiköt az egyik legnagyobb riválisnál ingyen(!),bár már nem abban a formátumban mint fénykorában,de anank ellenére,hogy kedvencem volt,emberségből elégtelen,gratulálok.

vadkutya 2010.06.08. 18:30:15

@horas: Tudom, nekünk sosincs reális esélyünk semmire, ismerjük már ezt a gondolatot...

popp · http://koncertblog.com/ 2010.06.08. 18:35:41

@horas: Na ez túlzás, Spallettit még nem láttuk Inter-szintű csapatnál. Lippi sokkal kevsebb eredményt tudott a háta mögött, mint a tar most, mikor odavitték a Juvéhez. Spalletti eddig minden állomás helyén, főleg Udinében és Rómában is nagyon jól dolgozott és most Péterváron is.

Tíz forduló után a Zenit hét győzelemmel és három döntetlennel vezeti az orosz bajnokságot. Benitez jó választás, de Spalletti fölött vakon itélkezel.

popp · http://koncertblog.com/ 2010.06.08. 18:41:55

@horas: Inter szurkolóként ilyennel jössz, ne hülyéskedj már. Sorolhatnék Inter játékosokat, akik hálávak tartoznak a Romának. Chivu például egyenest ment Romából az Interbe minden lelkiismeret furdalás nélkül.

danesdzsu2 2010.06.08. 18:48:42

@vadkutya: így van, ilyen gerinces emberek az Arsenal büszkeségei:D

chrisred 2010.06.08. 18:55:48

@Csöncsön: Azért panaszkodott a Valenciánál is, azért nem hosszabbított szerződést, mert a vezetőség semmilyen kérését nem vette figyelembe az igazolásoknál. Valami olyasmit mondott erről, hogy heverőt kért, és olvasólámpát kapott. Más kérdés, hogy Cúper olyan keretet hagyott neki,a melyik az előző két évben BL döntőt játszott. Míg a Liverpoolt a megelőző két szezonban a Celtic és a Marseille búcsúztatta az UEFA kupából. És még annak a játékosállománynak a legértékesebb része, az angol válogatott csatársor is azon a nyáron távozott, amikor Benítez odaérkezett. Maradt neki egy csomó 30 év feletti játékos, na meg olyan stabil kezdőemberek, mint Diouf.

Egy szó mint száz, a Valencia európai szinten is az élcsapatok között volt, míg a Liverpool még az angolok között is inkább középszerű.

horas 2010.06.08. 19:18:11

@popp: 16 millió Euró miről beszélsz?
Itt most nem a Roma a lényeg,hanem,az Inter,hogy mi mindent elnézett neki,még büntetést sem kapott mikor egész egyszerűen haza ment,állandó problémák voltak vele,mindennel elnézőek voltak.Erre lelép egy szezon után megjelenik a Roma fedélzetén.
Egy szarházi ember,jön a pénz miatt vissza,ennyi.
Ment a nagy sírás rivás minden szarért,hogy hon vágya van meg így meg úgy,elfogyott a kash hirtelen újra Európába vágyik.
Balotelli-vel sem kellene ennyit szarkodni...
Adriano-t elkellett volna adni az első szervuszra anno még jó áron,nincs értelme semmi másnak mert ez a vége,Balotelli-vel ugyan így kéne eljárni,ha megint kezdené jövőre a hülyeségeit.

horas 2010.06.08. 19:22:31

@popp: Az Inter Chivu-ért kifizette azt az árat amit a Roma kért,elhiszem,hogy Chivu azért a Roma szurkolókhoz nőtt,de itt szinttiszta üzletről van szó,ahogy Dacourt szerződése lejárt a Roma-nál,hülye lett volna nem elfogadni az Inter ajánlatát és Mancini-ért is reális pénzt kapott a Roma.
Adriano tette egy tipikus jellemtelenség,ennyi.

horas 2010.06.08. 19:23:53

Közben hivatalos Adriano az AS Roma játékosa.

popp · http://koncertblog.com/ 2010.06.08. 19:43:11

@horas: Na nem egészen így volt, a Roma a Barcának akarta adni Chivut, többet is fizetek volna érte a katalánok, de volt a szerződésében egy kikötött ár, amely fölött odaigazolhatott, ahova akart. Chivu annak ellenére, hogy római évei alatt többször hűségesküt tett az Interhez igazolt. Meg lehet ezt érteni, mert ismerte a bajnokságot, az országot, a nyelvet, nem akart új országba költözni, de olyan erővel, mint Adrianot őt is becsmérelhetnéd.

Úgy teszel megint kategórikus kijelentéseket, hogy nem ismered a körülményeket. Az én jobb indulatú olvasatomban a srác azért ment haza, mert mind fizkailag, mind lelkileg, mind mentálisan le volt épülve. Braziliában összekapta magát, lődözte a gólokat, visszatért az önbizalma. Úgy is gondolhatta hát, hogy most visszajön és megmutatja újra ki is ő. Lehet, hogy a legszívesebben az Interbe jött volna vissza, de a Roma nyitotta ki a kaput neki újra Olaszország felé.

horas 2010.06.08. 19:48:15

@popp:
Jó rendben igen rendben van az amit írsz,de én Adriano-t ismerem már annyira nagy sumák a srác,nem a mimóza lelkű csávó.Kiváncsi vagyok lesznek-e gondok vele a Roma-nál.

Ettől függetlenül nem haragszom rá,kedvelem őt a mai napig más kérdés,hogy külöböző dolgairól megvan a vélemyénem.

A Roma alapvetően szimpatikus csapat Adriano-val kiegészülve meg pláne a BL-ben fogok szurkolni nekik nagyon.

horas 2010.06.08. 20:02:33

Adriano-t egy normális futballista röppályájáról végérvényesen kiütötte az édesapja halála,elöször nem ment neki a játék majd,újra belejött,akkor lekezdőtek a tréning problémák,utána összebalhézott Mancini-vel kényszerpihenő hazazavarták.Mourinho megprobálta vissza hozni,de egész egyszerűen lelépett és szónélkül haza ment és nem jött vissza a csapathoz.A fő gond nem nagyon látom a visszatartó erőt vele szemben mire föl hagyná abba ezt a fajta életfelfogást,
otthon kiskirály azt csinál amit akar,nem szólnak neki,hogyha nem ment edzésre,ennek ellenére is akarnak Európában,itt az AS Roma 3 éves ajánlata,mi kell még,durr bele...

Piiii 2010.06.08. 20:48:00

@horas: még jó h a szerződésben benne van, ha problémák lesznek vele nem kap pénzt, vagy valami ilyesmi. szval nagyon nem bukhatunk vele. kikéve ha ebből a csapaton belül bomlasztást csinál, bár ettől nem félek. én tartok azért tőle, főleg h volt ez a drogdilleres fegyveres balhéja...

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2010.06.08. 20:55:01

@popp: Hehe, igazad van, az örök második helyezett edző csapatának drukkolónak ez valóban nem érthető. :) Spaletti meg persze Lippi 2.

@horas: Legyen így!

giacinto 2010.06.08. 22:21:52

nem értem én ezt a sok károgót....

mégis ki a retkes faszt kellett volna igazolni az Internek? mégis kit gondoltatok, ki fog jönni? Mou után mindenki visszalépés, ezt tudomásul kell venni.

Capello volt az egyértelmű elsőszámú jelölt, de ő nem lépett ki a Gentleman Agreement-ből, és Hiddink is most irt alá 2 hónapja a törökökhöz, eleve köcsögség is lett volna komolyabban bepróbálkozni. Prandelli aláírt a válogatotthoz. az összes többi KOMOLY edző foglalt és élő szerződésük van, kötődnek klubjaikhoz stb.

aztán maradt Benitez, meg a sok itáliai szájhős, akik faszán be tudnak szólni Mou-nak....

Vágjunk bele mi is ilyen Leonardo, Ferrara-féle géniuszokba?

köszi, inkább nem.

Benitez már nem 1 helyen bizonyított, amig hagyták dolgozni (2007-ig kb) voltak is jó eredményei, ami elvárható volt. sosem volt elsőszámú keret a keze alatt és arról nem ő tehet hogy nem is lett azzá. A Liverpoolba - bármilyen kurvanagy név is a szakmában - nem repkednek úgy a világklasszisok.

BruceWayne 2010.06.08. 23:00:47

@giacinto: na de akkor is bsazod, Benítez, the antichrist?????? Capello is vicc lett volna azért...

egyrészt vártuk volna meg a vb-t, másrészt a reallal ugyis olyan baráti a viszony, Pellegrini jöhetett volna ingyen :)

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2010.06.08. 23:08:45

@Nerazzurri:

Tavaly a Liverpool lőtt 4-et egy meccsen a Chelsea-nek, a MU-nak, az Arsenalnak és a Real Madridnak is. Túl van spilázva ez az antikrisztusozás. Mourinho legalább annyira "védekező" edző, mint Benítez.

horas 2010.06.08. 23:15:56

Én nálam alaoban Benítez volt a favorit.
Tény,hogy fogás rajta az igazolási politikája,de képességeiben ott van a legjobbak között.
Mourinho is lejtmenetben távozott a Chelsea-től emlékezzünk vissza,nyílván nem csúcsosodott ki ennyire mint Benítez-é.

Meglátjátok veszedelmes csapat lesz az ő Inter-e.
Branca-éknak emg az a dolguk,hogy kiegyensúlyozott kereteket hozzanak össze,igaz Mancini-nál voltak túlkapások,de nála is inkább az volt a gond,hogy sokan voltak a keretben.

horas 2010.06.08. 23:18:40

Miután elég valószinüvé kezdett válni,hogy Mourinho megy,nézegettem a Liverpool-t és azon keresztül inkáb Benítez munkáját inkább szakmailag,vannak neki támadási kombínáció bőven.Nem aggódom,de ha nem is lesznek,hanem a Liverpool-féle ngy feltámadások lesznek jellemzőek a csapatra nekem az is jó lesz.

popp · http://koncertblog.com/ 2010.06.08. 23:29:20

@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa: Az örök második legalább gyakran szalad .és rosszabb éveiben sem zúg ki a tízből. ;-)

Spalletti meg két l-lel írja, valamint óriási arc és kiváló edző. Lassan ott tartunk már, hogy az úriközönség szemében csak 5-6 jó edző van az egész világon - hát persze!

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2010.06.08. 23:33:59

@popp: "rosszabb éveiben sem zúg ki a tízből." Nem úgy mint a Roma. :)
No de ha te egy elütésem is ellenérvként tudod felhozni, akkor ott van egy kis gond. Ki vitatta hogy nem nagyszerű edző?
Azt meg te honnan vontad le, hogy csak 5-6 jó edző van egyesek szerint, szintén rejtély. Benitez pályája jó ideje negatív szakaszban van, ezért sokak számára meglepő Moratti gyorsasága pont az ő szerződtetéséért. Aztán lehet majd bizonyít, csak ne állítsuk már be úgy, mint egy géniuszt, főleg az elmúlt évek alapján ne.

horas 2010.06.08. 23:38:15

@popp: Én nekem Spalletti is eszembe jutott,de az a 7-1 az ormotlan nagy heget hagyott az úr profilján,nem feltétlen szeretnék egy olyat de még hasonlót sem átélni...
@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa:
Senki nem állította be géniusznak,fellettek sorolva az érvek ellene és mellette is.
Nyílván szubjektív ki melyiket érzi dominásabbnak vele kapcsoltaban.

popp · http://koncertblog.com/ 2010.06.08. 23:41:47

@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa: Milyen jó ideje van leszálló ágban, tavaly még derekasan megkergette a jóval többől és jobb erőkből gazdálkodó MU-t, a Chelsea-t le is hagyta. Volt egy olyan szezonja, amilyen egy házasság utolsó esztendeje. Benitezt még nem nagyon rúgták ki szezon közben, minta vele szemben szanaszét istenített Hiddinket.

Amúgy nem vagyok egy Benitez fan, de az eredményei alapján simán méltó egy ilyen kaliberű feladatra. Szerinted az jó lett volna, ha várnak a vébé utánig és az átigazolási időszak kellős közepén tréner nélkül lébecolnak.

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2010.06.09. 01:34:35

@horas: Szurkolok neki és nektek.

@popp: Szerintem az lett volna jó, ha marad Mourinho, sajnos erre nem volt lehetőség, ilyenkor nincs jó megoldás.

calciomax 2010.06.09. 09:04:25

@Csöncsön: ezert irtam hogy kihozta a mximumot.

Hispan07 2010.06.09. 10:33:32

én pl nagyon örülök, hogy Benítez lesz az Inter edzője.

és annak is, hogy a Milané meg Allegri.

mickeyknox 2010.06.09. 10:54:30

@Csöncsön: volt még a tenerife előtt 3 csapata (valladolid, ossasuna, extremadura) de nem ez a lényeg. ja, és sose előzte meg a sevillát, 3.-ként kerültek föl, de ez tényleg mindegy.

a valenciával tényleg elért jó nagy sikereket, ezt nem vitatom. (cupertől megörökölte a 2x bl-döntős csapatot mínusz mendieta). azt se felejtsük, hogy voltak ők 5.-ek is abban az időszakban a la ligában, és az pont egy olyan időszak volt, ahol a madrid és a barca mellett más csapatoknak is volt esélye (pl. deportivo), nem úgy, mint mostanában.

éppenséggel ez jó előjel is lehetne, mert milanóban is egy jó kiváló csapatot örököl a pingvin. a kérdés az lesz, hagyják-e szabadon igazolni, mert ha igen, az nem biztos hogy jó, lásd liverpool :). valenciában nem kapott meg mindenkit, akit akart, az eredmény látható....

azért mert valaki spanyol, még nem biztos, hogy tökéletes, nem? :)

mickeyknox 2010.06.09. 10:59:25

@popp: ez csak annyit jelent, hogy nem volt jobb se houlliernál, se sounessnél. rosszabb se, ez igaz. a valenciával kapcsolatban pedig eggyel feljebb :)

dzzzzz 2010.06.09. 11:23:10

Benítez nagy problémája, hogy az olyan játékosokból akikben nincs nagy akarat képtelen jó játékost faragni, lásd Babel. Évekig nem tudott vele mit kezdeni, ebben a szezonban sikerült ember nevelnie belőle, de most meg már túl idős, hogy valami komoly lehessen belőle. Ezek után Balotelli megoldhatatlan neki.
A másik nagy problémája, hogy képtelen változtatni. A Liverpool idei szezonjában ezt szépen bemutatta, a csapat küszködik, akár vesztésre áll, de ő nem cserél. Csak a 70. perc után, akkor is csak felhozza Ngog-ot Torres helyére. Taktikát változtatni is képtelen volt, ha törik, ha szakad ő ugyanazzal a 4-2-3-1-el játszik.
Szerintem az Interből el fog adni jópár számára kezelhetetlen játékost, behúzza párszor az olasz bajnoki címet. Aztán szépen kiismerik az egyetlen taktikáját, a Mourinho által összehozott csapat teljesen kiöregszik (Benítez 29-30 évesekből álló csapatot kap) kicsúszik a kezéből a gyeplő és új csapat után néz.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2010.06.09. 11:55:55

@mickeyknox:

Nem tökéletes, de nagy edző, nagy egyéniség.

Talán abban kiegyezhet minden itteni vitatkozó (és akkor lehet ez egyfajta közös pont), hogy nagy kíváncsisággal várhatjuk, mire megy az Interrel a Serie A-ban és a BL-ben.

giacinto 2010.06.09. 16:23:38

@Nerazzurri: Milyen antikrisztus? mik ezek az idiótaságok?

Pellegrini? Miért?

egyébként néztem statisztikákat, Benitez eredményeiről, gyakorlatilag mindenhol fejleszteni tudott az előző évi eredményeken új csapatában egészen a spanyol másodosztálytól kezdve.
Pl. volt olyan csapata aki az előző szezonban a 15. helyen végzett és ő 3. lett vele. és nyilván nem vett bele Messiket...

giacinto 2010.06.09. 16:33:18

Még annyit Benitezhez, hogy perfekt beszéli az olaszt, pályafutása elején több olasz cspaatnál is járt tanulmányúton és Arrigo Sacchit tekinti példaképének.
Taktikailag nagyon jó edző.

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2010.06.09. 17:03:01

Egyfolytában szarakodik a blog.hu, semmit sem ért a gyomlálás, most is ezt kell írnom hogy látszódjon giacinto kommentje.

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2010.06.09. 17:35:44

Egyszerűen elképesztő, hogy Lotito kizárólag két tipusú játékost tud a fejébe venni: a selejtet, aki sehova sem kell, csak Rómába, illetve a teljesen irreális, megszerezhetetlen kategóriát. Most éppen Joe Cole kell neki. Közben Foggia a Szpartak Moszkvával tárgyal Oddo pedig megérkezett Rómába, a Brocchi-Oddo csere hivatalossá válásához már csak a bejelentés hiányzik.

horas 2010.06.09. 18:20:17

Lehet fikázni Benítez-t,az utolsó éveiben van miért.
5 év alatt 2 BL-döntő és 1 elődöntő.
Most van a kezében egy fullos keret és nem feltétlen fogják engedni,hogy szétbassza.

Benítez-től féltjük az Inter-t mit csináljunk Del Neri-vel megg Allegri-vel akik sokkal gyengébb keretttel fognak dolgozni,Ranieri meg csak nem vénségére fog nyerni valamit...

Benítez jövőre símán ejti ki a Mourinho-féle Real-t,egy Jack Daniels-ben fogadok bárkivel.

horas 2010.06.09. 18:58:32

Arról meg nem beszélve,hogy szerintem a Juve,Milan,Roma trió közül egyiket sem vállalta volna el,fordítva egyiksem tudta volna megszerzni,ahogy a Juve bizonyosan nem is tudta...
Ezen is lehet gondolkodni,nem csak azon,hogy fogja szétbaszni az Inter-t...

Hispan07 2010.06.09. 19:04:59

@horas: Ranieri egy tapasztalt, bizonyított, jó OLASZ edző.

Del Neri egy tapasztalt, bizonyított, jó OLASZ edző.

Allegri egy fiatal, feltörekvő, jó OLASZ edző.

Mi szüksége lenne a Roma, Juve, Milan trió bármelyikének Beniteznek? Ezen is el lehet gondolkodni.

Ezután pedig nyugodtan szállj le a többi csapatról és örülj inkább Beniteznek, tervezd meg az idei igazolásokat, stb.

horas 2010.06.09. 19:10:51

@originalBalintos:
Ebben sok igazság van.
De Benítez ereje nem a kiismerhetelten taktikai váltásokban volt,hanem az ő Liverpool-ja egy totálisan vesztett pozicióból pillanatok alatt visszahozta magát a meccsbe,ugyanazzal a 4-2-3-1-el... ez nem ilyen fekete-fehér dolog...

Mindkét félnek igaza van.Meglátjuk,ha az igazolások rendben lesznek,nagy gond nem lesz. Minden kapcsolat elfárad egyszer.
Benítez-Pool
Ancelotti-Milan
Ahogy Capello sem volt túlzottan sikeres a Juve-nál a végére már ami a BL-t illeti.
Wenger és az Arsenal kapcsolatát is nyugodtan nevezhetjük már évek óta szenvedésnek.

horas 2010.06.09. 19:14:34

@Hispan07: Mi szüksége lenne a Roma, Juve, Milan trió bármelyikének Beniteznek? Ezen is el lehet gondolkodni.

Érdekes megközelítés.
Ha Benítez-re nincs szükség akkor mi szükség van a felsorolt edzőkre?
Mert ha Benítez-ben nem hisznek akkor mit várnak olyan emberektőól akik soha nem nyertek semmit.

Istenem ez az olaszozás...
Mit érdekel téged,hogy olasz vagy nem olasz...te olasz vagy?

popp · http://koncertblog.com/ 2010.06.09. 19:15:00

@horas: hispánnal értek egyet itt most. Luis Aragones talán a spanyol kupán kívül nem nyert semmit, aztán majd hetven évesen beficcent egy EB. Azt értsd meg végre, hogy nem csak a celb edzők a jó szakemberek, akik giga klubok körül keringenek. Adott esetben egy bajnoki harmadik hely is lehet akkora eredmény, mint egy győzelem, függően attól mivel főzöl.

Rafa Benitez jó edző, de az Inter nem az tréner miatt a legnagyobb esélyese a bajnokságnak. Az általad fölsoroltakat jobb edzőnek tartom Mancininál, mégis Mancini a háromszoros bajnok, mert jókor volt jó helyen.

horas 2010.06.09. 19:24:14

@popp:
A gyenge csak addig az amíg le nem győzi az erősebbet,mondta egyszer Lukács László...

Mancini vesztét pont Benítez okozta...de talán még Mourinho-t is...

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2010.06.09. 19:26:15

Én csak azt furcsállom, ha pont egy olasz drukker kritizálja Benítezt, akinek nemcsak példaképe Sacchi, de sokat is tanult tőle, és kifejezetten olaszos stílust honosított meg a csapatainál (ezért is utálták meg sokan), még a hagyományosan támadófocit játszó Valenciát is "ránevelte" az 1-0-kra. Azt értem, ha egy Barca- vagy Real-szurkesz azt mondja, hogy ez nem az ő klubjuk filozófiája. De az Internél? Amelyik legszebb időszakát éppen a catenaccio-nak köszönheti, melyet egy Spanyolországból érkezett edző honosított meg náluk még a hatvanas években?

Szerintem Benítez pont hogy Olaszországba való, pont az olasz nagycsapatokhoz.

horas 2010.06.09. 19:29:06

@popp: Szó-szó.
Benítez mellett sok mindel szól és ellene is ez igaz.Egyértelmű.

De azt mondjuk nehezen hiszem,hogy te vagy Hispan is Ranieri-t vagy Allegri-t választaná helyette...

horas 2010.06.09. 19:41:00

@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa:
Mourinho nem hülye,remek érzékkel rendelkezik az biztos.
Mindenki maradt volna,de úgy ment el,hogy Mourinho pótalhatatlan meg így meg úgy ő az etalon.
Először dobott egy óriásit majd kiszállt a játékból.
Nagyon okos ember,Az Inter-nél már most egy élő legenda,ahogy Benítez is az lehetett volna a Pool-nál csak szépen leépítette a nívóját,ahogy Ancelotti-nak is lépnie kelett volna 2007 után mert a Milan-nál is minden volt csak perspektíva,jövőkép meg koncepció nem.

@Csöncsön: Kicsit túl van ragozva a dolog amúgy itt már Benítez ügyben.Abban nincs ráció,hogy a BL-győztes a PL-7.ik helyezett edzőjét akarja mert Benítez nem a PL 7.ik helyezett szintű edző.Mivel más igazi tekintély nem volt a piacon így ráesett a választás,továbbra sincs ráció abban,hogy is miért Benítez A lehetőségek közül a legjobb.
Viszont Benítez lejtmenetére fókuszáló
támadások jogosak.

horas 2010.06.09. 19:50:03

@Hispan07: Meg amúgy arról nem beszélve,hogy egy nevesebb edző kinevezésével komolyabb játékosok számára is inkább csalógató tényező.
Eto'o,Sneijder,Lucio Mourinho nélkül nem feltétlen jött volna ahogy egm lehet nézni miylen nevek röpkjödnek Benítez körül és milyenek az OLASZ edzők körül...
Amúgy témát lezártam,már szilánkos a csont...

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2010.06.09. 19:55:18

@horas:

Úgy látszik, ez egy ilyen rétestészta vita. Én is már rég ki akartam szállni. :-)

Hispan07 2010.06.09. 19:55:59

@horas: én biztosan Allegrit választanám, mert a fiatal, tehetséges edzőket, játékosokat szeretem.

Az olaszozás meg csupán annyiról szól, hogy ezek a csapatok Olaszországban játszanak. Fenti három edző ismeri a közeget, ott érték el a sikereiket. Benitez majd meglátjuk, mit tud - mégegyszer, én örülök neki, hogy ő lett az Inter edzője.

Hispan07 2010.06.09. 19:59:06

@horas: Ne légy már ennyire elszállva - a "komolyabb játékosok" nem Benítez, hanem Moratti pénztárcája körül repkednek.

Vagy teszerinted az isteni Cé Pellegrini miatt ment a Realba?

horas 2010.06.09. 20:06:46

@Hispan07: Rossz példa,C már tavaly elött lépett volna,de Ferguson megdumálta.Pellegrini ki sem volt nevezve mikor C már megvolt.
Torres vagy Silva viszont,ha jön szinte 70%-ban Benítez miatt jön...
Allegri miatt ki jönne el?Egyáltalán jön valaki?
Szerinted C ugyanennyiért elment volna a Milan-ba?
Akkor a Man.City miért nemtudja megszerezni az igazi klasszisokat?

giacinto 2010.06.09. 20:09:54

megnézném, hogy fogadnák a friss BL-győztes, többszörös bajnok játékosok az öltözőben mondjuk egy olasz kiscsapattól érkező trénert, akinek kb annyi eredménye van hogy XY csapatot behozott a 10. helyre (amit nem szólok le, sőt kurvanagy dolog pl Mihajlovic idei félszezonja)....

csak épp tekintélyük nincs.

ezért kellett úgymond komoly nevű edző, aki azért elég szigorúnak is igérkezik.

giacinto 2010.06.09. 20:11:41

Ferrara is milyen kurvajó ötlet volt, együtt focizott a nagy öregekkel duma, aztán szépen azok buktatták meg...

horas 2010.06.09. 20:29:18

Franc tudja,Capello és Hiddink ugyanúgy vissza dobta az Inter-t is.Benítez-t pedig meg még szerződés kötötte anno.Juve-nál legalább megvan,hogy komolyabb embert akarnak,a Milan-nál én ezt nem látom...ezt sem.

giacinto 2010.06.09. 20:39:39

@horas: Capellonak és Hiddinknek tutibiztos, friss szerződése volt, Beniteznek már hónapok óta kiállt a rúdja Liverpoolból. Ha tényleg akarta volna a juvét, elfogadja.

Hispan07 2010.06.09. 20:43:09

@horas: szerinted Mourinho honnan ment a Portohoz? Benitez a Valenciához? Capello hogy és hol kezdett edzősködni? Soroljam még?

A Milannal a jelenleg legtehetségesebbnek tartott olasz edzőt akarják (vágod, az év edzőjének választották a kollégái), szerinted ennél mennyivel komolyabb az angol bajnokság 7. helyezettjének az edzője? Mert az egyik jelen pillanatban ismertebb, és évekkel ezelőtt egy kupát is nyert egy top csapattal? Míg a másik még csak most jár a pályája elején, most kerül először nyerésre esélyes csapathoz?

Én mindenesetre újfent azt javasolnám: foglalkozz az Interrel, örülj az új komoly nevű edzőnek, és hidd el, a többi csapat is meg lesz valahogy nélküled.

_alerob 2010.06.09. 20:44:01

Annyiszor belementünk már olyan vitákba, hogy ilyen keret meg olyan keret. Ha a Juvéban meg a Milanban mindenki úgy focizna, ahogy tudna, akkor az is milyen keret lenne. Benitez jó igazolás volt, grat érte, de szerintem a Juve sem ragaszkodott csak hozzá. Del Nerit én az egyik lehető legjobb választásnak tartom.

Hispan07 2010.06.09. 20:44:24

@giacinto: jah, Ferrara bebukta. Leonardo se jött be igazán. Guardiola meg igen. Blanc is. Deschamp is. Vagy Capello. van ilyen.

értelmetlen_nevű 2010.06.09. 21:11:37

sportgeza.hu/futball/2010/vb/hirek/pato_ott_drukkol_majd_a_brazilok_osszes_meccsen/

Azért ez szimpatikus, simán megsértődhetett volna.

@Hispan07:
Én nem nagyon hiszek a Milan esélyességében. Szerintem jövőre gyengébb lesz az Inter, de így is komoly igazolásokra lenne szükség, hogy a Milannak legyen esélye beleszólni a bajnokságba. Ha Oddo-t sikerül elpasszolni, az már önmagában is komoly erősítés.
------------
Kíváncsi leszek egyébként, hogy mennyire tudja Benítez feltüzelni a mindent elérő csapatot. Ha sikerül őket motiválni, akkor tükörsimán behúzzák a bajnokságot.
Én nem érzem, hogy hű de megfogta volna vele az Inter az isten lábát, de nem kockáztatnak túl sokat, az tény. Abban viszont szinte biztos vagyok, hogy a következő szezonban még nehezebb lesz szeretni az Intert (mondjuk idén nekem semmi bajom nem volt velük).

horas 2010.06.09. 21:32:34

@Hispan07: Az biztos,hogy valahol elkell kezdeni ezt adom.
Amúgy valahogy megint elsodorótunk a beszólógatás vízei,nem feltétlen baj.
:)
Allegri-ról miylen jól tudod,hogy az év edzője volt tavaly,ahhoz képest elzavarták a Cagliari-tól is.
Ahogy írtam,Benítez múltja nívós a jelene eléggé hüllámvölgy a jövőjéről nem tudunk sokat ezzel kapcsolatban itt már lényegében,minden dolog lelett írva.
@giacinto: Franc tudja,szerencsésen alakúlétak a dolgok mert pont akkor rúgták ki amikor Mou már nem volt,elküldhették volna mikor kiderült,hogy nem lesz BL-kb egy hónapja is,lehet elvállata volna a Juve-t...

@_alerob: Keret úgyben nem értünk egyet,Del Neri perpillanat olaszországon belül,télleg az egyik legjobb választás a 4.ik a hely a Samp-pal imponáló,de én mondjuk Delio Rossi-t jobbnak tartom példáúl,szubjektív.

horas 2010.06.09. 21:38:13

@értelmetlen_nevű:
Igen amúgy nagyon nehezen,de az idei Inter-ből a futballra emlékezető foszlányok azért fel-fel törtek,támadójátékban elég sokoldalú volt ez a csapat,amúgy úgy gondolom Benítez sincs hijján az ilyesmiknek,de Benítez főfegyvere szerintem a pszichés területek,az ő Liverpool-jában pont az volt a legutálhatóbb tulajdonság,hogy a semmiből jöttek vissza pikk-pakk állandóan.

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2010.06.10. 08:10:44

30 millió euró felett fizetne az Inter az argentin buldog és Kuyt játékjogáért. Interesek?

calciomax 2010.06.10. 10:15:20

@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa: meg kene ertenie Beniteznek hogy az olasz bajnok es Bl gyoztes Inter keretenek nincs szuksege az angol 7. keretebol senkire!

horas 2010.06.10. 10:25:08

@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa:
Korrekt.Kuít jöhet,de Mascherano-ra tovább sincs igazából szükség mindenesetre Muntari helyett jó lesz.De nálam a Motta Cambiasso páros az ideális kezdő,Stankovic Mariga pedig ideális csere,talán ha jön Mascherano Mariga lesz az utolsó a rangsorban de nehezen hiszem,hogy Mascherano padozni fog.
Cambiasso-Motta duó azért jó mert egyik full defenzív másik azért tud osztogatni valamennyire,Mascherano-val ez nem így lesz érzésem szerint.
Kuyt elfér a keretbe Quaresma helyén,de szeretném,ha Pandev miatt sokkal kevesebbet játszon.

Így ebben a formában ez az üzlet nem rossz.

horas 2010.06.10. 10:25:59

"Kuyt elfér a keretbe Quaresma helyén,de szeretném,ha Pandev miatt sokkal kevesebbet játszon."

de NEM szeretném,ha Pandev MIATTA sokkal kevesebbet játszon.

horas 2010.06.10. 10:44:00

33 millió Kuyt és Mascherano-ért.Nem rossz,de n fognak belemenni az angolok.Viszont mivel az Inter-nek lényegében nem kellenek,csak Benítez hülyesége ennél töbet nem szabad kínálni.
Kuyt még hagyján,de Mascherano kicsit feleslegesnek tűnik nekem.IInkább egy középhátvédet kellene hozni,ahhoz Benítez-nek úgy is jó érzéke van.

horas 2010.06.10. 11:07:22

@popp: Burdisso-Brighi cseréhez mit szólsz?

Mr.AT 2010.06.10. 11:13:16

"Pepe,Krasic,Criscito a Marchionni,Tiago,Grygera vonalhoz előrelépés Egy fénykorában lévő Nedved,Zambrotta,Camoranesi től nagyon elüt."

Mikor Camot leigazoltuk a Veronától, kicsit sem volt nagyobb név, mint most Pepe, sőt.
Konkrétan már fél éve a Juvéban volt, mire egyáltalán válogatott lett, Pepe meg már most 15szörös válogatott.

Én pont ezt szerettem mindig is a csapatomban, mindig igazoltunk 1-2 igazi klasszis sztárt, melléjük meg jó kis olasz játékosokat, akik korábban nem voltak igazán elismert klasszisok, de miután jó szemmel kinéztük őket, nálunk kinőtték magukat, s azzá váltak.

Jó lenne visszatalálni erre az útra.

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2010.06.10. 11:13:19

@calciomax: Ezzel körülbelül egyet is értek, bár jól mondja @horas:, Kuyt nem jön rosszul senkinek. Az argentinra semmi szükség és azt én sem szeretném ha Pandev kevesebb lehetőséget kapna, bár megvan hozzá az ereje és tehetsége hogy bebizonyítsa, pályán a helyen.

horas 2010.06.10. 11:24:56

@Mr.AT: Amúgy ez igaz,ezt én is prefelrálom,hogy relatíve ismeretlen játékosokból a csapatnál lesz igazi sztár,lásd Maicon vagy Julio Cesar,ez egy órisái önigazolása a klubbnak.Igazad van nem lehet csak sztárokat igazolni,de mondjuk a Juve-ba most kellene egy-kettő azokból is.Diego-val mi lesz?
@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa:
Pandev egy-két éven belül kiszorítja csak nehogy elmenjen addig...aztán marad egy görbelábó sokat futó 32 éves Kuyt a csapatban.

popp · http://koncertblog.com/ 2010.06.10. 11:29:16

@horas: Burdisso nagyon kell Ranierinek, bízik benne a mester, úgyhogy nem rossz üzlet ez. Brighit nagyon bírom, de hozzá hasonló rakkolós középpályásunk van elég (De Rossi, Taddei, Perrotta, Faty), aztán hoztuk Simpliciot is, aki támadásban jobb, mint Matteo.

horas 2010.06.10. 11:32:28

@popp: Most olvasom,hogy a Man.City 43 m fontot adni Burdisso és Balotelli-ért.
De nem valószinű,hogy lesz belőle bármiis Burdisso a Roma-ba akar meni,Balotelli pedig kell Moratti-nak.PEdig ez a pénz már elég lenne Torres-ért.
Brighi jó lenne emrt inkább egy ilyen megbízható csere kell az Inter-be mint Mascherano.

Mr.AT 2010.06.10. 12:33:14

Official: Simone Pepe kölcsönbe került a Juventushoz

A Juventus FC közleménye szerint a megállapodás értelmében a játékos kölcsönvétele 2,6 millió euróba kerül, amit a 2010/2011-es üzleti évben kell kifizetni az Udinesének.

A megállapodás tartalmaz egy opciós jogot is a játékos megvásárlására, amire a Juventusnak a 2010/2011-es szezon végén lenne lehetősége. A játékos kivásárlása ennek értelmében további 7,5 millió euróba kerülne, amit három éven belül kellene törleszteni.

Simone Pepe - aki már szerződésének tudatában csatlakozott a nemzeti csapathoz Dél-Afrikában - első szavai így hangzottak:

"Nagyon boldog vagyok most, hogy leszerződtem és így még nagyobb motiváltsággal készülhetek a VB kalandra. Egy hónapon belül két álmom is valóra vált: része vagyok a VB-re utazó nemzeti csapatnak és egy nagyszerű klub színeiben játszhatom. A Juventus a legpatinásabb olasz klub, a története önmagáért beszél. Itt az idő, hogy megírjuk történetének új lapjait..."

ericcartmen 2010.06.10. 12:58:30

@popp: De Rossi sokkal jobb nála, de Taddeinél pl simán jobb (és nem is ugyanaz a poszt), Perrotta rutinosabb, de már öregszik, Faty meg szar, szóval én szeretném ha maradna, és az ideinél több lehetőséget kapna.

Hispan07 2010.06.10. 13:04:52

@értelmetlen_nevű: én sem hiszek a Milan esélyességében. Abban szeretnék hinni, hogy elkezdenek felépíteni szisztematikusan egy csapatot, ami pár éven belül esélyes lesz.

popp · http://koncertblog.com/ 2010.06.10. 13:25:33

@ericcartmen: Én rakkolásról beszéltem, nem arról, hogy ugyanaz a poszt és nem mondanám, hogy sokkal jobb Taddeinál - mindkettőt bírom.

Ha meg úgy merül föl a kérdés, hogy Burdisso vagy Brighi, ráadásul 0-ás üzletben, akkor - nem feltétlenül szimpátia alapján - az előbbire szavazok.

Megbízható középhátvédre szükségünk van, Matteo meg jobb játékos annál, hogy csak perceket kapjon, Simplicio érkezésével pedig sanszosan nem jutna neki sok lehetőség. Ráadásul, ha igaz, hogy 4-4-2-re akar átállni Rani, akkor eggyel kevesebb belső középpályásnak jut hely a kezdőben.

daneeka 2010.06.10. 13:48:39

@Mr.AT: Candrevát jó lenne leigazolni végleg.
Azon gondolkodtam, hogy egy Krasic-Diego-Pepe hármas elöl egész jó lenne csatár nélkül is. Persze Del Neri maradni fog a 4-4-2-nél...

daneeka 2010.06.10. 13:52:41

@Mr.AT: Zizou, Vieri, Pippo, Torricelli, stb-stb... Sajnos már Capello idejében elkezdtek megszűnni ezek az igazolások. Legutóbbi ilyen talán Zambrotta volt, ha jól emlékszem.

horas 2010.06.10. 15:19:16

@daneeka:
X...-.X....-Chiellini-....X
...Palombo-Sissoko
..Krasic-Diego-Pepe
...........Dzeko

balszélre Clichy-t olvastam elgutóbb,középre Gallas,Mexes,Bonucci is,viszont Diego-t most az MU-val hozták szóba,és Iaquinta lehet a kulcs Dzeko megszerzéséhez.

Közben Kuyt és Mascherano-ért konkrét ajánlat emnt az Inter-től 33 m,viszont a Barca is képbe került Silva-val kapcsolatban sajnos,és Torres-t is neki áltak emlegetni az Inter-el.

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2010.06.10. 16:29:13

@horas: Kuyt meg mascheranoert 33m OMG tisza Queresma Mancini :(

horas 2010.06.10. 16:53:27

@Great Cornholio:
Hát azért nem.
Egyrész egy mükdödő játékrendszerbe jönnek posztra,másrészt mindkettő régóta magas szinvonalon játszik.
Quaresma sosem játszott amgas szinvonalon elötte.
Mancini meg leszállóágban is volt mikor jött illetve nem müködött a játék rendszer amiben nekik nagy szerepük lett volna.Akkorát nem lehet bukni egyikkel sem mint Quaresma-val.

ericcartmen 2010.06.10. 17:29:06

@popp: Szerintem Brighi jobb, de ez szubjektiv, meg szimpátia is beleszól nyilván, Taddeit nem nagyon birom, reménykedtem is kicsit, hogy nem hosszabit.

Egy vagy-vagy esetben a Burdisso - Brighi kérdés egyértelmű, ebben nincs vita, de nem kell eljutni a vagy-vagyig.
A 3 jólkereső brazilt kellene elküldeni (illetve eladni) úgy, hogy árukból kijöjjön Burdisso meg Motta másik fele.

Klasszikus 4-4-2-ben nem hiszek, ahhoz kellenek normális szélsők, azok pedig nincsenek. Taddei, esetleg Menez, meg Guberti (ha marad) játszhatna szélen, ez édeskevés. Pláne, hogy jelenleg 6 belső kp-ás van.

horas 2010.06.10. 17:37:00

@ericcartmen:
Jól kereső brazil?
Baptista,Doni és ki a harmadik nem ugrik be?
Cicnho?
Hát rájuk télleg semmi szükség.ÉS biztos sokat keresnek,Artur tökéletes csere kapus,Motta és cassetti lehozz jövőre a jobb oldalt amit Baptista csinál azt megcsinálja Cerci vagy Guberti szó nélkül.

Althedokan 2010.06.10. 19:16:29

hiányolom a torinói gödör című posztot...
a vb miatt szépen elsiklottunk fölötte... egyébként a torinói alagút végén van fény, még ha nem is látszik, de Milánó szebbik felén????

giacinto 2010.06.10. 20:36:49

Ez a Pepe gyerek nálam egy új Marchionni (sőt), aki a jobbszélen elrohangál mint a mérgezett egér, de azon kivül sok hasznosat nem igen látni tőle. remélem igazam lesz :)

horas 2010.06.10. 21:01:23

@giacinto: Hát én sem látom benne a követekező olasz új szuper szélsőt...
Az Inter-nek Silva-val kellene replikázni rá,de még Kuyt-el is túlütnek rajta...

BruceWayne 2010.06.10. 21:15:10

@horas: "Benítez jövőre símán ejti ki a Mourinho-féle Real-t,egy Jack Daniels-ben fogadok bárkivel. "

mondanám hogy állom de saját csapatom ellen nem fogadok...

Althedokan 2010.06.10. 21:19:36

@horas: részemről Allegri jó lesz, jól bánik a fiatalokkal, és most a Milannal erre nagyon nagy szükség van, pláne hogy nem vesznek játékost csak nevelnek... Semmi kedvem Benitezhez, legyen az Inter edzője, majd jól megütközünk:D Aztán meglátjuk

horas 2010.06.10. 23:35:13

@Nerazzurri:
Benítez mérlege marha jó Mourinho ellen.
És az Inter csapat ügyileg jóval a Real elött jár.
@Althedokan: Milyen fiatalok,nehezn hiszem,hogy Seedorf-ot vagy Pirlo-t bárki kiszórítja.Ki Strasser?
Brocchi már megérkezett,nem?Allegri számol vele.
Hány éves 34?
Yepes is alapember lesz jövőre....
Nem hiszem,hogy ott bármi is megmozdúlna.

horas 2010.06.11. 00:25:15

Jaj ez a Benítez.Most Jovanovic-ot akarja hozni akit félig már megszerzett ingyen a Liverpool-al.Jó rúgott a Standard Liege-ban 116 meccsen 52 gólt,de minek ő nekünk?Ő a Liverpool-ban Torres mögött tökéletes csere.Eközben Motta,olyasmiket nyilatkozik,hogy nem örül túlságosan Benítez-nek,és Jimenez-t úgy néz ki visszavásárolná az Inter,aki szivesen maradna még egy szezon-t Parma-ban.Burdisso is ugynéz ki Roma-ban folytatja,az anyagiakról megy a vita.

horas 2010.06.11. 00:36:14

Innen üzenem neki,hogy nézze meg a keretet és olyan posztra igazoljon ahova kell is.
Idehozza Cambiasso posztjára Mascherano-t,
Pandev vagy Eto'o posztjára Kuyt-öt és most ez a Jovanovic is szélső.
Muntari,Materazzi,Córdoba és Quaresma helyére kell ember nem azokéra akik jók.
Chivu át veszi az egyik középhátvéd helyét már csak egy középhátvéd egy balhátvéd egy középső középpályás és egy több funkciós támadó kell,nem felttlen a kezdőbe,így kéne igazolni.
Rafa,ne kezd!!!

Mr.AT 2010.06.11. 10:26:29

@horas: "Innen üzenem neki,hogy nézze meg a keretet és olyan posztra igazoljon ahova kell is."

Alighanem jól meg is rettent, és ma nem aludt jól... :-)

chrisred 2010.06.11. 12:11:34

@originalBalintos: Babel 23 éves, ez már olyan idős kor? Nála egyértelműen a technikai fogyatékosságai okozzák a gondokat, amit már 20 évesen, amikor a Liverpoolba került, sem lehetett döntően befolyásolni.

A Liverpool 2008 elejétől kezdett el 4231-ben játszani, legfőképpen Gerrard miatt, akinek a normál taktikai hadrendbe történő beillesztése éveken át komoly problámát okozott. Ugyanis nem középpályás, csatár vagy szélső, bár mindegyik poszton megfordult. Viszont ebben a visszavont ék vagy árnyékcsatár szerepkörben bizonyult a leghasznosabbnak. Ettől függetlenül Benítez már a Valenciánál is törekedett arra, hogy a csapata úgy hét taktikai formációt tudjon alkalmazni, és bármelyikre átállhasson meccs közben, akár csere nélkül is. Ezért preferálja az olyan játékosokat, mint Kuyt, akik több poszton is használhatóak. 442, 451, 352, 433 - ezeket a felállásokat játszotta a Liverpool az eltelt hat év során, ha az olyan szélsőséges példáktól, mint 2005-ös BL döntő második félidejében bevetett 361, eltekintünk.

horas 2010.06.11. 12:29:15

@Mr.AT: Jó hát ez csak frázis volt...
csak valamennyire jól hangzik,alap,hogy blődség....

daneeka 2010.06.11. 12:47:48

@giacinto: A kieséstől épphogy megmenekült Udinese szélsője volt. Egyértelmű, hogy padozni fog...

horas 2010.06.11. 14:24:44

@daneeka: Az a cink,hogy jelenegl nincs aki kiszorítsa?
Te kire gondoltál.Pepe a kezdőbe érekezik
Ez amúy sarkítás,mert az Udinese nem egy kiesés ellen küzdő csapat,játékosállományra szerintem,ott van legjobb 5-6 csapat között.
Handanovic,Zapata,Inler,D'agostino,Di Natale
mind elférnének a dobogós csapatok kezdőibenés Pepe,Floro Flores,Obodo,Isla,Sanchez is az Serie A átlag feletti minőségű játékosok.
Vagy Marino miatt vagy nemtudom,de nagyon hullámzó a csapat,ugyanaz mint a Fiorentina csak kicsibe,jók,csak kb 4 féle ciklusból áll egy szezon náluk.Az Inter most már évek óta megszenved velük mindig,az fix.

giacinto 2010.06.11. 19:51:24

@horas: Te vmit nagyon félreolvastál, mert Motta éppenséggel örül Beniteznek, Jimenez pedig marad Parmában Mariga és Biabiany másik feléért.

Ezt a szerb(?) gyereket pedig nem fogja idehozni, hiszen aláírt a Poolhoz.... örüljünk neki.

@daneeka: egy kiesőjelölt csapat szélsőjéért kell adni 10-12 millió eurót, aki a padra megy? Látom Secco még mindig ott van a szeren. B verzió, tényleg a kezdőbe kerül, akkor viszont megnyugodtam.

@chrisred: Benitez akkor jól jár az Interrel mert van itt is egy csomó univerzális ember, akik képesek több poszton nyomni: Stankovic, Zanetti, Chivu, Balotelli, Etoo, stb...

Mr.AT 2010.06.11. 20:22:13

@giacinto: "egy kiesőjelölt csapat szélsőjéért kell adni 10-12 millió eurót, aki a padra megy?"

Maicon mikor 2006ban átigazolt az Interhez, akkor a francia bajnokságban 10. helyen végzett Monacoból jött.

Attól, hogy gyenge csapatban játszottál, még lehetsz qrva yo. Pepe szélsőként 7 gólig és 5 gólpasszig jutott idén az Udinesében, ezzel toronymagasan a legjobb 8 támadó középpályás közt van az olasz ligában.

Amúgy pedig adott a Camoranesi párhuzam, amit már írtam fentebb. Ettől még persze lehet, hogy vele is bukunk - nem véletlen ez az egy év kölcsönszerződés. Épp elég lúzerre szórtunk már ki egy rakat pénzt, ez sztem okos megoldás így.

Pályaelhagyó autóversenyző 2010.06.11. 22:05:24

ha mar univerzalis jatekosok, ma hallgattam egy radios beszelgetest a rai2-n capelloval, kozben mondta a riporter, hogy lippi probalkozik egy olyan formacioval, amit az inter jatszott iden, di natale lesz sneijder, stb.... (jo nagy a kavarodas) es ezzel kapcsolatban nyilatkozta buffon neje, hogy az biztosnak latszik, hogy az ura a kapuban fog kezdeni... :)

daneeka 2010.06.12. 14:46:00

@giacinto: kölcsönbe érkezett. ha valaki, akkor Krasic fogja kiszorítani. változatlanul állítom, a padra érkezett, de ez nem jelenteni azt, hogy nem fog játszani. megmondták, hogy mélyíteni akarják a keretet.
de a helyedben a saját portámon söprögetnék:
www.marca.com/2010/06/09/futbol/futbol_internacional/calcio/1276112174.html?a=0e9d1ca49ab04a4b909b8a60bf5d6ae6&t=1276345878
www.mopo.de/2010/20100612/sport/fussball/inter_skandal_bayern_nachtraeglich_cl_sieger.html
ha nem beszéled a nyelveket, akkor google fordító a barátod!

daneeka 2010.06.12. 15:57:30

@giacinto: Én tisztelem az Udineset, jó csapatnak is tartom. De az, amit leírtál, nem változtat azon a tényen, hogy idén a szar és a fos között volt a teljesítményük.

G_P_T 2010.06.12. 23:00:01

@daneeka: Kb egy hónapja lehetett már róla olvasni az olasz sajtóban, szóval nem kell úgy hanyatt esni ettől. Az, hogy a külföldi médiumoknak ez most tűnt fel, mutatja az "ügy" komolyságát, melynek fő "szakértője" egy sportújságíró. Érdekes, hogy eddig két olasz sportjogász véleményét olvastam ezzel kapcsolatban, és ilyesféle kimenetelt kizártnak tartottak.

daneeka 2010.06.13. 05:49:20

@G_P_T: Figy, én azt mondom, amit ti (tisztelet a kivételnek) mondtatok 4 évvel ezelőtt. Ha csaltatok, akkor a k... any... Ennyi!

G_P_T 2010.06.13. 13:14:11

@daneeka:

A legsúlyosabb büntetés, ami kijöhet belőle, hogy Preziosit és Morattit x időre eltiltják a bizniszeléstől, meg kapnak vmi pénzbüntetést. Kb egy hónapja már lehet tudni az ügyről, csak vmi német bulvárlap most úgy gondolta, hogy ír egy merészet, ez a címek elvétele egyszerűen ökörség.
Eleve a jóhiszeműség: Moratti megveszi a két spílert, a megállapodást és a szerződést regisztráltatták az olasz szövetségnél, amelyik kiadja a két játékos versenyengedélyét. A szövetség tiltotta el Preziosit, nekik kellett volna jelezni, hogy hohó, ez így nem OK. Onnantól kezdve, hogy kiadták a versenyengedélyt, a játékosok és a klub jóhiszeműen járt el a szerepeltetésükkel. Azért elég kétes lenne a játékosokat és a klubokat büntetni, mert a szövetség nem szerzett érvényt korábbi határozatának, és a nemzetközi megkeresésre sem reagált... :)

Ráadásul Preziosi ezen kívül még több játékos átigazolásában is részt vett, így ha lenne bármiféle valóságalapja az eredmények törlésének, akkor még kb 5-6 csapat lenne érintett, köztük a Juvéval is, akik játékosokat adtak-vettek a Genoával.

BruceWayne 2010.07.16. 12:27:44

a Lazio elfogadta a City ajánlatát Kolarovért
süti beállítások módosítása