Nou San Trafford

Az Index blogja a világ legjobb futballjáról.

A szerkesztőségből...

Utolsó kommentek

jujjdeizgi

Friss topikok

Pityorka - Serie A, 38., ultima giornata

2010.05.17. 17:00 _benito

Befutott a kikötőbe a kék-fekete naszád, egyetlen hajóhosszt verve a bordó lélekvesztőre. Nem volt egyáltalán sima az út, a Siena legalábbis egyáltalán nem feküdt le, és várta, hogy a nagykutya meghágja, amiből egyenesen következett, hogy a két évvel ezelőttihez hasonlóan egy sztárcsatárnak kellett rásimítania a selyemszalagot a bajnoki kupára. Volt egy csapat, amely viszont asszisztálni ment a hazai ünnepséghez, Juventusnak hívták nemrég, és egészen jó kis futballcsapat volt, most azonban még egy reménytelenül szar Milan is úgy átgyalogolt rajta, mint a huzat. Megvan a negyedik BL-hely tulajdonosa, a Sampdoria tett érte annyit, hogy elmondhassuk, megérdemelte. Természetesen idén sem marad ki a bajnokság mélyreható értékelése, lesznek válogatottak is, de a héten a BL-döntő húz majd, úgyhogy hajtás után csak egy kis szösszenetet találsz, ahol megdicsérheted a kedvenc csapatodat. Persze, csak ha rászolgált.

Szeretnénk felhívni a figyelmet egy olyan játékosra, aki nemcsak hogy részese volt az elmúlt öt év bajnoki címeinek, de a két szorosból olyan módon is részt vállalt, ami nincs benne a munkaköri leírásában. A Traktornak az a dolga, hogy szántsa a pályát, és arassa a csatárokat, de Zanetti azután, hogy két évvel ezelőtt egy halálra veszített meccs utolsó utáni percében ordenáré nagy gól vágott a Romának, tegnap két gólpasszt is adott Militónak. A honfitárs az elsőből még csak leborotválta a kapufát, a másodikat viszont bevágta, és megnyerte a bajnokságot az Internek.



A Siena emberül harcolt, és nem is lett volna lehetetlen, hogy a Roma kezébe sodorja a bajnoki címet, de azért lássuk be, ehhez akkora mázli kellett volna, amekkora csak Jose Mourinhónak van a ligában. Egyébként is Curci volt a mezőny legjobbja, ha pedig a hazai kapust tesszük meg MVP-nek, azzal elmondtuk azt is, amit egész évben szajkóztunk: az Inter megérdemelte a bajnoki címet. Mourinho sem véletlenül sírta el magát a végén – talán emiatt húzott be villámgyorsan az öltözőbe –, ez egy nagyon fontos cím, egy nagyon fontos időszakban, és még nincs is vége az idénynek teljesen. Ez a nagyképű, bunkó portugál óriási követ dobott a Serie A posványába, lássuk be, hiányozni fog jövőre. (Siena-Inter 0-1)



A Chievo már jóval kisebb ellenállásra volt képes, mint a Siena, pedig ugyanúgy nem volt miért hajtania, és hát papíron jobb csapat, és papíron gyengébb ellenféllel játszott. A Roma tükörsima győzelme azonban nem volt elég, csak újabb Ranieri-majdnemre, ez viszont most egy egészen másféle, mint a korábbiak. Az évad egyik nagy Hihetetlenje az, ami a Romával történt, de erről bővebben majd az elemzésben. Most csak annyit: köszönjük a halat, fincsi volt. (Chievo-Roma 0-2)

Eszünk ágában nincs védeni Zaccheronit, de van abban valami, amikor azt mondta: mindenki gyenge a csapatában. Ezt az utolsó körben azzal húzta alá két ötös postaironnal, hogy simán kikapott 3-0-ra Milánóban. Ronaldinho oda-vissza duplázott a Juve ellen, összesítésben 6-0-ra bukták el az idei két meccset a torinóiak. A Milan büszke lehet erre a szezonra, akárhogy is van, hiszen ezzel a kerettel a 6. hely környékén kellett volna végezniük, a Juventus viszont értelemszerűen nem lehet büszke, hiszen a bajnoki címért kellett volna hajtania, de hetedik lett. 1962-ig kell visszamennünk, hogy 15 vereséget, és 56 bekapott gólt találjunk a Juventus statisztikái között. Ezt a mondatot próbáljuk ép ésszel értelmezni. (Milan-Juventus 3-0)

A Sampdoriának már csak azért is muszáj volt levernie a Napolit, hogy a BL-szereplés biztosítása mellett megtartsa makulátlan hazai mérlegét (a Palermo és az Inter sem kapott ki idén hazai pályán). A genovaiak elindulnak ugyan a nagyok között, de hogy be is jutnak-e közéjük, az nagy kérdés, mivel a sportigazgatót, meg az edzőt (?) már el is szipkázta a Juventus – ezzel alaposan elpacsálva mindkét csapat következő szezonját. (Sampdoria-Napoli 1-0) A Doria győzelme miatt hiába nyert Bergamóban a Palermo, csak az EL-ben indulhatnak, azaz nem jött össze a nagy álom. A rózsaszínek – a genovaiakkal együtt – nagyon szépen lovagolták meg a Serie A vakfoltjait, ha minden évben így tudnák hozni magukat, sokkal jobb lenne a bajnokság is. Így viszont inkább az lesz a sorsuk, mint a Laziónak, amely tavaly hiába volt jó, a bekulcsolt EL-szereplés beszedte a sarcát – és nem ők az egyetlenek, érdemes végignézni az EL-, és BL-szereplőket. (Atalanta-Palermo 1-2)

Győzelemmel búcsúzott a Lazio, amely az Udinesét győzte le (3-1), de a vendégek így sem szomorúak, mert a rómaiakhoz hasonlóan elkerülték az oltári blamát, ráadásul ők adták a szezon gólkirályát is. Di Natale megsüvegelendő 29 gólja egészen csodaszép eredmény, tekintve, hogy Toni 31-gyel már európai aranycipős tudott lenni néhány éve. A Fiorentina egész évben gyalázatos volt, a BL-t kivéve semmit nem mutattak, úgyhogy nem is meglepő, hogy a Koman nélkül felálló Bari is lelépte őket (2-0). A Parma laposra verte a Livornót (4-1), Lanzafamme hiába lassabb, mint egy szénszállító tehervonat, 30 százalékot javított volna a Juventuson, ha otthon marad. A végén még a Catania is megborította a teljes fogalmatlanságba süllyedő Genoát (1-0), amely eklatáns példája annak, mi történik egy vékony keretű csapattal, ha mer nagyot álmodni. A Cagliari-Bologna (1-1) az utolsó meccseredmény, amit a Serie A 2009/10-es szezonjában ideírok. Mekkora alibipassz!

384 komment

Címkék: olasz összefoglaló serie a

A bejegyzés trackback címe:

https://nst.blog.hu/api/trackback/id/tr362010573

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hispan07 2010.05.17. 17:15:39

Gratula az Internek. Szép volt Roma! A Samp pedig egyértelműen megérdemli, mert ők szedték össze a 4. legtöbb pontot, minden más pedig csak mese habbal - hogy mi lesz a BL-ben, majd meglátjuk, kár előre fanyalogni.

A Milanban pedig ennyi volt idén, sztem szégyenkezésre nincs okunk, az Öreghölgy megsunázásával még Leo búcsúja is szép lett. A jövő egyenlőre inkább bizonytalan, mint bizakodásra okot adó, de majd csak lesz vmi. Ja és kár, hogy Onyewu fele annyira sem tud annyira focizni, mint amennyire úriemberként viselkedik: az egész éves sérülése miatt a következő idényt ingyen vállalja. Ez akárhogy is van, becsülendő.

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2010.05.17. 17:19:00

Az elmúlt szezon nem a legszebb volt, de a tavaszi eredmények alapján 6. lenne a Lazio. Főleg az utolsó 2 hónapot nem kell szégyenleni, van egy jó edző és egy jó keret, ami jó formában jövőre a bajnokság egészét tekintve is az első hatban lehet. Lotito ígért erősítéseket is, Reja maradni látszik, Zarate szintén nem akar elmenni, Floccari 90% hogy marad, csak a Genoa köphet a levesbe.

Búcsúzunk Sivigliától, Baroniótól, Dabótól, Kolarovtól és nagy eséllyel Makinwától és Inzaghitól. Köszönünk mindent, sokat elmond, hogy a nem mindig kedvenc Dabo is elsírta magát az utolsó római meccsén.

A fórum minden futballszerető kommentelőjének is köszönöm az elmúlt évet, minden vita és okoskodás, hepciáskodás és egyetértés jó emlék. Persze van még BL-döntő, vb, de augusztustól ugyanúgy csak a Serie A, mint eddig!

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2010.05.17. 17:21:08

@Hispan07: Tisztelet Onyewunak!

Egyben akkor is ide is másolnám a romanistákhoz intézett soraim: "A fórum minden romanistájának is szeretnék gratulálni, mert a csapatuk igazán nagyszerűen szerepelt, ebben az idényben is. Kétségtelen, hogy ha ez az Inter nem lenne közel korszakos, akkor pár bajnoki címmel több lenne most a Roma vitrinjében.
Szóval, nagyon büszkék lehettek a csapatotokra, remélem jövőre a városi rivális is méltó tud lenne Róma híréhez."

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2010.05.17. 17:28:56

@_benito: Főnök úrnak még meg sem köszöntem azt a kitartó és minőségi munkát, amivel évek óta tolmácsolja a Serie A mozzanatait. Jövőre is ugyanígy, legalább egy ügető zebrával az avatarodban.

Hispan07 2010.05.17. 17:30:38

@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa: nekem egy kicsit hollywoodi, de tényleg szépen megaszondtad.

Én amúgy ha lazios lennék, Zaratétől 1 másodperc alatt szabadulnék meg - nagy arc, gyenge teljesítmény, de most még jó áron értékesíthető.

popp · http://koncertblog.com/ 2010.05.17. 17:31:30

Gratula az Internek, övék a legjobb csapat, megérdemelték, most már húzzák be a triplát is. Nem lesz nehéz nekik szurkolnom, tekintve, hogy kivel játszanak.

Idén tavasszal megint jó volt Roma szurkolónak lenni, már az is óriási, hogy esélyünk nyílt a Scudettora, ahhoz csak annyi hiányzott, hogy veretlenül lehozzunk huszonnyolc meccset az utolsó tizet megnyerve, elakadtunk a huszonötödikben, azt kell mondjam belefér. Így szerintem nem az aranyat buktuk, hanem az ezüstöt nyertük egy sokáig emlékezetes szezonban.

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2010.05.17. 17:35:29

@Hispan07: Most mit tegyek, alapvetően szentimentális vagyok. :)
Zarate tekintetében meg ambivalensek az érzéseim, itt a fórumon is nem egyszer mondtam, hogy na itt az idő kiadni az útját, de ha tiszta fejjel gondolkozom, akkor nem lehet nem arra gondolni, hogy fantasztikus amit tud a labdával, a küzdésével soha nincs probléma és bár piszok drága volt, valamint messze a legtöbbet keresi a csapatból, de ott van benne az tehetség, ami csak nagyon kevesekben.
Egy szar szezon sokkal nagyobb nevű játékosok karrierjébe is belefért, én adnék neki még 1 év esélyt.

ForzaBianconero 2010.05.17. 17:36:32

48 éve volt utoljára mínuszos a gólkülönbség, azért ez durva. Szóval ha újabb 48 évig nem lesz ilyen szar szezonunk akkor már megérte.
Jövőre az EL-be be se kéne jutni és egész évben a bajnokságra kell koncentrálni. 99% hogy az Inter lesz a bajnok jövőre is(ha marad Mourinho ha nem-nekem nem fog hiányozni :) ) de egy olyan eredménynek amit a Roma elért idén tudnék majd örülni.

FORZA GRANDE JUVE!

Gabenkutya 2010.05.17. 17:46:10

Tényleg az inter a legjobb csapat. De kurvára fáj, hogy bírósági végzés lesz arról a tényről, hogy 4 éve egy szánalmas csalással kerültek olaszország trónjára.

ericcartmen 2010.05.17. 17:47:14

Azért De Rossi gólja egy emlitést megért volna. Aki nem látta kattintson a linkre, irtózatosan nagy gólt akasztott.

popp · http://koncertblog.com/ 2010.05.17. 17:48:22

@ericcartmen: Na igen, nagyon eltalálta a kis Capitano.

horas 2010.05.17. 17:48:33

"Ez a nagyképű, bunkó portugál óriási követ dobott a Serie A posványába, lássuk be, hiányozni fog jövőre."

Igen ez nagyon találó.Nélküle ez a BL-döntős Inter is nagyon anyátlan lehet,ha nem sikerül őt érdemben pótolni.Sajnos más sansza nem nagyon van az Olasz focinak a Juve szerintem megint rossz irányban tapogatózik.A Roma talán eltud jutni valameddig a BL-ben legjobb 8,elődöntő,bár utóbbihoz egy kis szerencse is kellene,de az idei BL-szezonból kiindúlva benne lehet a csapatban.

A Milan.Hát,hát.
Ki lesz ott az edző jövőre?
Favalli vagy Dida esetleg Inzaghi?
Kik jönnek eddig,Yepes,Trezeguet?
Te atya isten,és nem is ez a fő gáz,hanem Pirlo valószinüleg jövőre 38 meccsen fog kezdeni.
@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa:
Egy liga válogatottat szúrjál be ide nekem.
Szerinted?
Meg Iustizmord is.

blasco 2010.05.17. 17:51:49

Megdicsérem a Milant. Mert rászolgált.
Forza

horas 2010.05.17. 17:54:40

@popp: Sokat elárúl a Roma szezonjáról,hogy én mint néha igencsak elszállt és vérmes Inter szurkoló volt időszak mikor lélekben felkészültem egy bajnoki címet ünneplő római tudósításra és a haveri társaságom Roma szurkolóitól igencsak csípős zrikák személyemet való megtalálására.

IronRock 2010.05.17. 17:58:31

_benito: Ugye nem mondod komolyan, hogy Del Neri lesz a Juve edzője???? Marha kevés ő ehhez, elért pár éve egy figyelemreméltó eredményt a Chievo-val mikor a teljes Serie A-t szopatták, de azóta semmi. Ez a 4. hely legalább annyira köszönhető a Samp-nak mint az ellenfelei botladozásának. ergo: Del Neri kevés lesz a Juve kispadjára (bár még mindig jobb, mint Ferrara és Zaccheroni volt).
@ForzaBianconero: szép lenne, de mivel - remélhetőleg - ki fogják vágni a keret felét, és utána meg az alapoktól kell építkezni, kell legalább 2 év és megalapozott szakmai munka és döntések (tehát: nem leigazolni minden sztárnak látszó valakit valagnyi pénzekért: lásd Diego, Tiago, Felipe Melo, stb., és Juventus-hoz méltó és felkészült szakemberre bízni az edzői munkát), mire ennek valós eredménye lehet. Amúgy én jobban örültem volna, ha nem végez a csapat EL-szereplést érő helyen, komolyan szurkoltam is ennek. Mert ha a balfasz vezetőség bármiféle fogódzóba is tud kapaszkodni, sose történik meg az a mindent átfogó és mindent érintő tisztítás és építkezés, aminek már rég itt az ideje...

Hispan07 2010.05.17. 17:59:50

@horas: Az Interben ki lesz jövőre az edző?

popp · http://koncertblog.com/ 2010.05.17. 18:00:45

@horas: Túl szép lett volna, de valóban volt rá sansz még tegnap is. Azért ahogy megígértem, Curci okozott nektek kellemetlen perceket.

Most meg már húzzátok be a Bl-t a kedvemért, nagyon nehezen viselném, ha Bayern kerülne a trónra, főleg, hogy már a Fio párharcból sem érdemeltek továbbjutást.

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2010.05.17. 18:03:16

@horas: Mármint hogy szerintem kik lennének a liga válogatottjában? Érdekes, fogós kérdés, a kapuba biztos hogy Sirigu vagy Muslera állna, a többi sort át kell gondolnom.

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2010.05.17. 18:05:04

@popp: Miért kell ezt mindig előhozni... Szerintem meg az nem érdemel továbbjutást, aki 3 alkalommal is úgy áll, mégsem sikerült behúznia. A firenzeiek lesgóljáról amúgy miért esik olyan kevés szó?
Curci tényleg szépeket mutatott, csak Rosit nem tudom miért rontottátok el 12 éves kora után. ;)

drdugo 2010.05.17. 18:05:23

megint sok értelme lesz, hogy a Samp nemzetkozi kupas helyre ért be... két vagy három éve már láttuk mennyire érdekli őket a nemzetközi szereplés.
most rögtön Del Neri lelépésével nyitnak, és még el sem kezdődött az átigazolási szezon.

ForzaBianconero 2010.05.17. 18:07:07

@IronRock: Amit mondasz, mind igaz, de vedd figyelembe kik ellen küzdünk majd a dobogóért.
A legnagyobb baj a Seria a-val hogy az Inter után egy kisebb (?) szakadék van és csak utána jön a Milan, Roma, Juve, majd a Samp ,Napoli, Palemo.

Tehát (szerintem) mivel még egy ilyen évünk csak nem lesz, reális esély az ezüst.

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2010.05.17. 18:09:33

@ForzaBianconero: Azért reálisan nézve a Sampdoria, Napoli, Palermo hármas mellett ott van a Lazio is, még ha ez idén nem is derült ki. Jó igazolások és a felesleg kiszórása nélkül, Del Nerivel szerintem a reális esély a BL-helyek egyike.

popp · http://koncertblog.com/ 2010.05.17. 18:11:34

Ja, a szezon emberei nálam Diego Milito és David Pizarro voltak.

Milito megmutatta, hogy igazi klasszis, életében először kapott lehetőséget egy igazi nagycsapatban és ki is használta, nem csak sokat, de nagyon fontosakat is lőve.

Pizarro meg remekül robogó csapatunknak volt talán a legfontosabb láncszeme, úgyhogy Riise mellet neki nem volt igazi alternatívája a padon.

Ahogy írtam szezon közben, hogy az ő játékának a jelentőségét akkor lehet észrevenni leginkább, ha nincs a pályán. A Pana elleni hazai vereséget egyértelműen Piza hiányának tudom be.

ForzaBianconero 2010.05.17. 18:15:13

@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa: Igen még talán a Laziot meg a Fio-t hagytam ki.Bár az is igaz hogy hülyeség Májusban találgatni.

Tavaly nyáron is reménykedtem hogy meg lesz a bajnoki cím, vagy legalább megszorongatjuk az Intert, aztán mi lett belőle.(és gondolom te se így tervezted az idei szezont.)

horas 2010.05.17. 18:15:52

@Hispan07: Jogos! :)Vág az agyad! :)

Benítez-t írkálják,de Mihajlovic és Zenga neve is felmerült,ahogy Zeman-é is.
Benítez még okés,úgyahogy,de a többiek erős visszalépést jelentenének.
Én talán megprobálnám Prandelli-vel.
Ne talán-tán Magath-tal...

_alerob 2010.05.17. 18:17:48

Ez az év elég furára sikeredett. Akármennyire is közel volt a Roma, de egy pillanatig sem hittem, hogy az Interen kívül más lehet bajnok (mármint itt a végén). Az Inter megérdemelné a BL-t is, szerintem párban a Barcával a világ legjobb két csapata jelenleg. Nem semmi, amit a BL-ben műveltek, ez tény. A Roma valami ésszerűtlen, amit csinált. A Milan egy hangyányival volt szerencsésebb és jobb a Juvénál, jövőre itt is nagy változások kellenek, de őszintén szólva, valahogy nem érzem.

A Juve más tészta, ez a szezon egy borzalom, amit semmire nem lehet fogni. Sokkal szarabb kerettel Ranieri második lett tavaly. A fél keretet elküldeném.Szerencsére a szakmai már biztosan megfog újulni. Del Neriben én hiszek, és a lényeg, a többi vezető pozíció is megújul. Örülnék fiatal tehetségeknek és IGAZI SZTÁR igazolásának.

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2010.05.17. 18:19:11

@popp: Az a Firenze, amit végig sokkal többre taksáltak és 1 azaz egy ponttal végzett a végig kiesés ellen küzdő Lazio előtt? Vagy mindketten odatartoznak végsősoron, vagy egyikük sem.

ForzaBianconero 2010.05.17. 18:20:35

@horas: Prandelli tuti nem, 100% hogy marad Firenzében, a Juve is megpróbálta megszerezni de maradni szeretne és a tulajdonos is őt szeretné.(ő volt az 1. számú jelölt Torinoba)

Azt meg le ne írd, hogy Milánóba szívesebben megy :)

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2010.05.17. 18:23:05

@ForzaBianconero: Sokszor mondtam, a maguk szintjén ugyanakkorát bukott a Lazio és a Juventus is és odafér a dobogóra a Fiorentina is. Azért a torinóiaknak lesz 80 millió eurójuk nyárra, ez hihetetlen pénz, nem tudom elképzelni hogy legyen még egy ekkora blama mint idén. Persze én még télen is azt mondtam, hogy a Juvének csak meglesz a BL, aztán látjuk mi lett. Ám akkor is: nem tudom elhinni, hogy nem lesztek az első háromban.

horas 2010.05.17. 18:25:14

Julio Sergio
Maicon,Samuel,Juan,Riise
Pizarro,Cambiasso,Zanetti
Sneijder,Ronaldinho
Milito

pietro10 2010.05.17. 18:26:53

@ForzaBianconero: Úgy bizony hagyni kell a enébe az EL-t. Ha nem jutunk be az európa ligába és valami csoda történik a csapat háza táján akkor lehet beszélni scudettórol. De csak olyan halkan hogy még a szoba sarkában lógó pók se hallja meg ellenben merészségünktől megtáltosodva befonja a szobát.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2010.05.17. 18:27:22

@_alerob:

Nem tudom, én azt érzem, hogy Del Neri az egy helyben topogást jelenti a Juventusnál. Már 60 éves (!), és még semmilyen (!!) komoly nemzetközi eredményt nem mutatott föl, és tőle várják a csodát. Ha Benítez megy a Juvéhoz, bajnokesélyesnek tartottam volna őket, de így marad az, hogy jobbak lesznek persze, mint idén (annál nem nehéz), ám az igazi áttörés elmarad.

Az Internek és Josénak óriási gratuláció. Hihetetlen sokat javultak két év alatt, és valóban európai topcsapat lettek. Szintúgy kiérdemli a gratulációt a Roma, amely remekül kihasználta az Inter mögötti "hatalmi űrt", és kiváló idényt zárt egy sokak által lesajnált edzővel.

popp · http://koncertblog.com/ 2010.05.17. 18:28:08

@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa: Azért a Firenze csoportelsőként jutott tovább a bl-ben a Lyont, a 'Poolt, sót a Lokit is megelőzve és a nyolcba jutáshoz sem hiányzott sok. Eközben a Laziot Red Bull Salzburgok előzték meg az EL-ben.

Amúgy meg a legtöbb Fio meccsen amit láttam, jól játszva kaptak ki pechesen, például mi is szerencsével nyertünk Toszkánában. Aztán azt se feledjük, hogy a lilák legjobbját évközben tiltották el. A Lazio amúgy úgy ért el eggyel kevesebb pontot, hogy nektek pár hete még a kiesés előll, míg a Fionak úgy másfél hónapja lefőtt már a kávé.

horas 2010.05.17. 18:29:21

Köcsögválogatott:
Totti,Menez,Motta,Balotelli,Melo ők biztosan...

popp · http://koncertblog.com/ 2010.05.17. 18:30:45

@horas: Ez így nagyjából korrekt, bár a valóban kiváló traktor helyére lehetett volna találni mást. És Ronaldinho neve mellé zárójelbe odaírnám Vucsinicset.

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2010.05.17. 18:33:14

@popp: Kit érdekel a nemzetközi eredmény? Tavalyi hó, semmi más, mikor is volt ez a nagyszerű Firenze, amelyik legyőzte a teljesen fogalmatlan Liverpoolt és a tényleg nem rossz Lyont? Ezer éve. Egy romanista pedig jobb ha nem mond semmit Salzburgokról egy sima EL kiesést követően, amely során többek között kikapott a Panától hazai pályán, akiket később ugye a zseniális focisták által alkotott belga bajnok ütött ki simán. Na ne!
Mi a lényeg és mi van a papíron? 1 pont különbség. Volt egy szép kifutott eredménye a Fiorentinának, de az utóbbi pár hónapban fájdalom volt nézni a szenvedésük. Tartom amit mondtam: vagy mindkét csapat a középmezőny eleje, élmezőny vége, vagy egyik sem.

Hispan07 2010.05.17. 18:33:48

@horas: Magath-ot nem tudom elképzelni, pedig lehet nem lenne rossz. Prandelli sztem marad Firenzében. Benitez viszont rémes lenne.

Nálunk meg beszélnek mindenfélét, most azt mondom, Galli lesz. Ennek max annyi pozitívuma lenne, hogy mint jelenlegi ifi-direktor, csaktán merne-tudna fiatalokat berakni.

horas 2010.05.17. 18:36:03

@popp: Nehéz.
Vucinic és Di Natale is befért volna Chiellini is nagyon jó volt Thiago Silva,talán Ambrosini,Miccoli,Kolarov...
Zanetti-t azért írtam,eredetileg nem akartam,de eszembe jutott ebben a bajnokságban az elsőtől az utolsó percig végig pályán volt és rossznak mondható meccse nem volt.

horas 2010.05.17. 18:37:34

@popp: Ritka egy flegma gyökérnek tűnik.

ForzaBianconero 2010.05.17. 18:37:36

@horas: Nálam:
Julio Sergio
Maicon,Th. Silva,Chiellini,Zanetti
Pizarro,Cambiasso,Marchisio
Sneijder
Milito Di Natale

Tudom Marchisioval kicsit "hazabeszélek" de a POSZTJÁN nagyon jó.

horas 2010.05.17. 18:40:03

@Hispan07: Benítez ezzel a kerettel szerintem minimum elődöntőzne a BL-ben.Viszont lehet a bajnokságot elszarná.
Magath-ra kiváncsi vagyok mikor figyelnek fel a nagyobb klubbok,ahogy mi észre vesszük a munkáját,úgy szerintem akik hivatalosan ezzel keresik a kenyerüket,foglalkoznak szint úgy.

horas 2010.05.17. 18:41:12

@Hispan07: Amúgy ki az a Galli vagy én miért nem ismerem?

Hispan07 2010.05.17. 18:43:29

Sztem a Milanból Dinnye mellett a sérülése előtti Nesta és Pato, illetve Ambro közül is odaférne vki a szezonválogatott padjára.

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2010.05.17. 18:47:23

Viszont hogy offoljak, holnap lesz szerencsém részt venni a pécsi Uránia moziban a Real Madrid-Frankfurt BEK-döntő hazai ősbemutatóján, amikor is teljes egészében leadják az anno itthon sehol sem sugárzott meccset és a díszvendég Grosics Gyula lesz.
Ami meg külön szép, hogy a két kommentátora a meccsnek Szepesi és Hajdú B. lesz.
Örüljetek velem!

Hispan07 2010.05.17. 18:48:37

@horas: Magath csak most kezdett ügyködni a Schalke-nál, egyenlőre sztem marad is - de én is jó edzőnek tartom. Benitez sztem terített betli lenne az olasz bajnokságban, főleg egy frissen taroló, de már nem épp fiatal csapattal.

Galli régi lojálos milanos, Ancelotti mellett másodedző volt, idén az utánpótlás irányításáért volt felelős. Vezetőedző még nem volt sehol.

popp · http://koncertblog.com/ 2010.05.17. 18:52:53

@horas: Zanetti lassan húsz éve hasít a világ élvonalában, de én nemigen emlékszem rossz meccsére, épp ezért hajmeresztő, hogy már 2006-ban is kimaradt a vébé-keretből..

@ForzaBianconero: Juant én nem hagynám ki, az eleganciája csak Nestáéhoz mérhető. Marchisio nem rossz gyerek, de neki is voltak botrányosan rossz meccsei idén. Lehet még belőle szezon válogatott, de idén ne rakjunk már be egy Juvést se ;-).

@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa: Bizony egy szezon értékelésénél az összes frontot meg kell nézni, ráadásul a Firenze a kupában is eldöntős volt. Egyébként nem kifutott szezonja volt korábban a Fio-nak, Prandelli tudatos munkájával hosszú évek óta ott voltak a négyben-hatban az utolsó két szezonban Bl helyen végeztek. Szerintem a bajnokságban messze szintjük alatt teljesítettek. Lehet, hogy éppen idén fáradt el Prandelli és a Fio kapcsolata.

kyalami 2010.05.17. 18:53:34

@Hispan07: galli, mint a milan bábszínház legújabb tagja.
ez a milan családos baromság teljesen képes felőrölni az ember idegeit, ha komolyan veszi

popp · http://koncertblog.com/ 2010.05.17. 18:56:59

@horas: Az a kérdés, hogy Filippo vagy Giuseppe. Egyebként utóbbi kapusként előbbi meg gyakran beálló csereként volt tagja, a Van Basten-Gullit-Rijkard-féle Milannak.

@Hispan07: Nem Tassotti volt Ancelotti másodedzője?

Piiii 2010.05.17. 18:58:41

@horas: @popp: jah én is Vucit betenném, főleg a tavaszi teljesítménye miatt. és THX h az igazi Juliot tetted a kapuba:) az már csak Dunga agyatlansága, h bambaképű Donit viszi a Vb-re.

popp · http://koncertblog.com/ 2010.05.17. 18:59:03

@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa: Ja a két római csapat El szerepléséből csak az őszi csoportkört tudjuk összehasonlítani. Ahol a Roma a végül döntős Fulhamet megverve és megelőzve lett csoportgyőztes.

horas 2010.05.17. 18:59:31

@Hispan07: Nemtudom,Benítez szerintem nagyon nagy stratéga,de viszont annyira berohadt a Liverpool-nál,hogy télleg nagy rizikó elhozni onnan.
Viszont láttunk már ilyet is,hogy egy kapcsolat elfáradt.Ancelotti-Milan.
Egy jó átigazolási prognózissal Benítez akár be is jöhet a kilncvenes évek közepén az újabb generációk közül Mourinho mellett ő robbant be a legjobban.Bravúr kategória a Valencia-val a bajnoki címei,UEFA-kupa ,Két BL-döntő az elmúlt 5 évben és tököm tudja hány elődöntő,igaz hazai bajnokság kerek 0,és ezek mind-mind rég voltak.

A megszerezhető edzők közül ő benne van meg a klasszis egyedül,kérdés ki lehet-e még hozni és ,hogy van-e még egyáltalán benne valami.

ForzaBianconero 2010.05.17. 19:00:36

@popp: Voltak neki bizony, viszont olyankor mindig balszélen tolta, középen gyakorlatilag hibátlan volt (csak keveset játszott ott)

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2010.05.17. 19:00:59

@popp: Csakúgy a szintjük alatt, mint a Lazio, lásd az 1 pont differenciát.
Zanetti tényleg nem maradhat ki a Serie A idei válogatottjából.
Lehet esélye nem égni ennek az olasz válogatottnak amúgy? Nehezen tudom elhinni.

horas 2010.05.17. 19:02:45

@Piiii: Ne is mondd,ekkora faszságot...
De megy Baptista is nem?
Gondolom Dinho vagy Pato posztján fog játszani...
megvannak örülve a szöv.kap.-ok....

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2010.05.17. 19:03:17

@popp: Majd remek teljesítménnyel oda-vissza kikapott a Panától, aki később pehelykönnyű módon esett ki a korszakos Liege ellen? Én megértem, hogy erről már nem akarsz beszélni. :)
Én csak arra utaltam, hogy hamis dolog Salzburggal jönni ilyen Roma eredmények után az EL-ben.

popp · http://koncertblog.com/ 2010.05.17. 19:06:13

@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa: Szerintem nagyon szkeptikus vagy a válogatottal. Nincs nehéz csoportban a csapat, az egyenes kiesésnél meg nagyon sokat számít a rutin. Aztán lehet, hogy a behívott nagy öregek egy klub szezonra már nem tudnak fölpörögni, de egy vébére még igen, sőt az is előfordulhat, hogy Grosso megint kifog egy olyan hónapot, mint Németországban. Lippit lehet szidni mostani döntései miatt, meg bízni benne a korábbi eredményei okán.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2010.05.17. 19:07:28

@horas:

Teljesen egyetértek. Egyértelműen az utóbbi évtized egyik legnagyobb edzőegyénisége. Én mondjuk látok még benne felfrissülési lehetőséget, ha (az angolhoz képest) egy teljesen új közegbe kerülne; mert az tény, hogy a Liverpoollal nagyon megfáradt a kapcsolata, miután tavaly játékban a csúcsra értek, mégse nyertek semmit. Mondjuk az Internél most egy új edző szinte csak veszíthet, szóval ez elég hálátlan feladatkör.

Magathot már csak kíváncsiságból is megnézném a német közegen kívül.

Piiii 2010.05.17. 19:09:29

@popp: csodálkozom h Tottit végül nem viszi Lippi, pedig nagy haverok. ebbe az olasz középpálya csatársorba simán beférne, de akár Toni is. nem volt rosszabb szezonja mint Iquintának pl. majd talán a Di Natale, Pazzini, Gilardino 3as alkot valamit.

popp · http://koncertblog.com/ 2010.05.17. 19:10:15

@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa: De kuvvára te hoztad ide a Romát. Én a Fio és a Lazio szezonjának összehasonlítása közben emlegettem a két csapat nemzetközi eredményeit, erre te megint besértődtél ;-).

horas 2010.05.17. 19:10:16

@Csöncsön: Akiket szivesen látok és egy átmeneti szezon,ennek minden hozományával elvan nézve nekik,mivel felkell frissíteni a keretet és mégis csak új dolog lenne az egész.
Benítez,Magath,Deschamps.

Hispan07 2010.05.17. 19:10:32

@popp: volt Galli is. és amúgy Filippo-ról van szó.

@kyalami: a Milan család sztem inkább pozitív, mint negatív, bár most lehet hogy tényleg kéne az új impulzus. de nem Lippi személyében, akiről szintén szó esett.

popp · http://koncertblog.com/ 2010.05.17. 19:14:17

@Csöncsön: Igen ilyenkor kell egy klubhoz kötődő fiatal edző, mondjuk Zenga.

@horas: Mondjuk Baptistának az kétségtelenül erénye, hogy a befjező csatártól a védekező középpályásig mindent játszott már.

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2010.05.17. 19:15:34

@popp: Ha nem tudsz érvelni, talán nem kéne a másikra azt mondani, hogy megsértődött. Szó sincs erről, csak felhívtam a figyelmed arra a kétségbevonhatatlan tényre, hogy nem az EL-szereplés adja meg a Lazio idei szezonjának a kulcsát, ahogy gondolom a Romának sem. Továbbá a Roma szereplésének fényében nem elegáns előhozni a Salzburgot. Illetve persze lehet, csak nevetséges a Pana elleni eredmény fényében ezt az érvet egy romanistától olvasni.

horas 2010.05.17. 19:20:19

@popp: Baptista,lehet,hogy sokoldalú,de mi keresni valója van egy ilyen szezon után egy brazil vb keretben?Semmi.

Zenga???
Zenga még a román bajnokségban sem volt képes kitűnni,dominálni.És nagyon jó kontraszt Delio Rossi és az ő Palermo-ja közti látványos,márkáns különbség.Zenga,nemhogy a jelenlegi Inter-rel nincs egy szinten de az elöttiekhez is kevés lett volna.

popp · http://koncertblog.com/ 2010.05.17. 19:22:31

@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa: Na ne maszatolj itt nekem. A fio-lazio párhuzamban említettem a Lazio EL szezonját. Erre jössz te Panázni.

Amúgy ha már itt tartunk abban sincs igazad, hogy egyenlőségjelet tennél a Roma és a Lazio EL-je között. Egy egyenes kiesésben kieseni vagy egy nem is túl nehéz csoportkörben nem ugyanaz a kávéház. akárhogy is erőlködsz.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2010.05.17. 19:22:53

@popp: @Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa:

Kívülről nézve: mi az, hogy! nagyon is! Nagyon-nagyon fontos egy csapat megítélésénél a nemzetközi szereplés. Pont ez relativizálja a Roma bajnoki diadalmenetét, amely mondjuk egy EL-győzelemmel megspékelve azért egészen máshogy nézne ki; mint ahogy a Fiorentina szereplésének megítélését is nagyban megváltoztatja, hogy bizony elég szépen teljesítettek a BL-ben, és korábban az UEFA-kupában is volt egy szép menetelésük.

kyalami 2010.05.17. 19:29:01

@Hispan07: eleve irritál az ilyen "családosdi". de az utóbbi időben e mögé bujtatva igyekeznek ledugni sok minden irritáló dolgot az ember torkán, ami abszolút megutáltatja a kifejezést.

popp · http://koncertblog.com/ 2010.05.17. 19:29:48

@horas: Az jól látszik, hogy Dunga milyen típusú embereket preferál, abba meg nagyon is belefér Baptista. Dunga hozzállása nem túl szimpatikus nekem, de Maradonával ellentétben ő tudja mit akar. Lesz egy esélyes nagyon hatékony, de cseppet sem brazilos selcao, melyet akár mondhatunkk akár az kilencvenes évek elején megismert Eurobrasil második változatának.

'94-ben éppen hét védekező típusú játékossal a kezdőben nyertek vébét a brazilok, annak a brigádnak pedig éppen Dunga volt a csapatkapitánya.

popp · http://koncertblog.com/ 2010.05.17. 19:33:51

@Csöncsön: Azért a Bl-ben mindig hozta magát a Roma. Egyébként meg a Roma bőven árnyalta a Pana elleni blamával elcsúfított nemzetközi képet azzal, hogy a parádés bl-tavaszt futó Intert kergette meg, de rendesen.

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2010.05.17. 19:34:03

@popp: Feladom, ha nem érted, nem érted.

@Csöncsön: 1 ponttal voltak jobbak a firenzeiek, mint a Lazio, ennyi és nem több. Vagy hogy a bajnokok edzőjét idézzem: "Az Inter szerzett eddig 2 trófeát, a Lazio egyet, a többiek nullát." :) Az az egy pedig Pekingben született, szóval igazad van, ez nagyban változtatja a Lazio idei szereplését! :)

Szent.J. 2010.05.17. 19:35:03

@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa: Most komolyan egy lapon említeni az idei Lazio-t és a Roma-t, hogy is mondjam... (lassan írom hogy értsd) G Y E R E K E S !!!

Az nem jutott eszedbe, hogy esetleg direkt adtuk le, kétszer öt perc alatt a Pana meccset, némi euró centért cserébe?

A Lazio majdnem kiesett, a Roma 45 perccel a vége előtt bajnoknak tűnt, és második lett, messze a legjobb tavasszal, még a Lazio ?

Meddő vita, csak már rossz volt olvasni a demagóg véleményeidet. - gondoltam leírom én is a véleményem. Köszi hogy nem reagálsz rá!

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2010.05.17. 19:36:35

@Szent.J.: Dehogynem reagálok, pontosan annyit amennyit érdemel személyed és gyermekded írásod: HAHAHAHAHA!

Szent.J. 2010.05.17. 19:37:26

@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa: És még te beszélsz érvekről, és gyerekekről...

horas 2010.05.17. 19:37:28

@popp: Nekem hiányoznak az egyéniségek a szövetségi kapitányok közül.
Az elmúlt időszakban ebből trend lett,hogy tapasztalatlan edzőkre bízzuk a válogatottat.Régebben nem ez volt a szakmai csúcs?
Már csak abból kiindúlva,hogy egy nulla tapasztalatú Donadoni-t kineveznek egy vb címvédő olasz válogatotthoz az Eb elött.
Dunga-t se nevezném karakteres edzőnek.
Egyedül a spanyoloknál és az angoloknál ül tekintély a kispadon.A többiek ilyen szedett vedett jelleget öltenek nekem Löw,Domenech,Querioz,van Marwijk,Lippi ugyanúgy tekintély de a koncepciója hasonlóan véleményes mint az említetteké.

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2010.05.17. 19:39:43

@Szent.J.: Egy ilyen hülyeségre mint amit írtál mit érveljek? Tudsz olvasni? Ki hozta egy szintre az idei teljesítményét a két római csapatnak? Ha meg direkt adták le, gratulálok, szép volt, igazán olaszos! Értelmezd azt hogy pontosan miket írtam és mire, aztán szólj bele.

popp · http://koncertblog.com/ 2010.05.17. 19:39:59

@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa: A szuperkupa az előző szezonhoz tartozik, tematikailag mindenképpen.

Egyébként meg ez a pöcsarcű Mou nem tudja megállni, hogy ne szóljon be Ranierinek. Mondjuk megnézném ha keretet cserélnének ki mire jutna, lehetőségeihez képest a bajnokságban Ranieri szerepelt jobban az idén.

horas 2010.05.17. 19:41:36

@Szent.J.: Azért az is fals,hogy szinte felvágsz a Panama elleni kieséssel és,hogy az miylen direkt volt meg a bajnokság miatt feláldoztátok.Hát nem jött be,sok mindent nem kell berakni a vitrinbe,lehet,hogy az EL-re kellett volna koncentrálni ezt az Atlético vagy a Fulham talán egyszerűbb lett volna legyőzni...
Jaaaa,de nem ti nem is akartátok...

A Lazio-nak elszarta a szezonja a barom Lotito..Ballardini vel meg az összes fasszágával...

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2010.05.17. 19:42:22

@popp: Én nem tekintem nagy dolognak a Szuperkupát, csak ha már eredményekről van szó, akkor meg kell említeni.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2010.05.17. 19:43:07

@popp: @Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa:

Nálam ez (külföldről) :-) így néz ki:

Inter: kiemelkedik
Juve, Milan: döglődő nagyklubok
Roma, Fiorentina: akik a többiek közül kiemelkednek, nemzetközileg is bizonyították, hogy jó csapatok
+ futottak még (szimpátiafüggő)

popp · http://koncertblog.com/ 2010.05.17. 19:43:31

@horas: Azért Lippi hadd legyen már szaktekintély az egyetlen edzőként, aki Bl-t és vébét is nyert. Egyébként meg minden koncepció véleményes, ettül szép a fodball.

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2010.05.17. 19:43:54

@horas: Szóról-szóra. Nem beszélve tényleg arról, hogy ebben az EL-ben a Romának lett volna esélye valamire, de ugye ha direkt leadták, ahogy azt Szent.J mondja és nem én...

horas 2010.05.17. 19:44:03

@popp: Ezt is már kibeszéltük egyszer kétszer.
Mourinho kiejtette a papíron erősebb Chelsea-t és Barca-t,és annak idején csodát tett a Porto BL-címénél.
Ranieri eddig nem tett csodát egyszer sem,és neki az Inter lehetett volna idén Mou-Chelsea vagy Barcelona-ja.
Nem lett.
Marad a gyengébb keret.

Szent.J. 2010.05.17. 19:44:16

"Az nem jutott eszedbe, hogy esetleg direkt adtuk le, kétszer öt perc alatt a Pana meccset, némi euró centért cserébe? "

@horas: Te így szoktál felvágni, kérdőjellel ?

horas 2010.05.17. 19:46:10

@popp: Írtam,hogy szaktekintély,csak a koncepció valahogy nem olyan evidens mint Del Bosque-jé vagy Capello-é...
ezért soroltam a kisebb nevekhez...nem azért mert amúgy oda tartozik,csak ezzel a vb-vel kapcsoltaban.

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2010.05.17. 19:46:22

@Csöncsön: Idén különösen kiemelkedett a Fiorentina a 11. helyről, világítótorony volt a középszerűségben.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2010.05.17. 19:46:39

@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa:

Azt azért te is elismered, nem, hogy az utóbbi 6-8 évben nemzetközileg messze alatta marad a Lazio teljesítménye a Romáénak? Én erről beszéltem, nem a történelemről. Történelmileg nyilván sokkal kisebb a különbség a Roma javára.

horas 2010.05.17. 19:47:04

@Szent.J.: Na mivan elfogyott a tudomány?

popp · http://koncertblog.com/ 2010.05.17. 19:47:50

@horas: Persze mondhatjuk, hogy bejött,mert magabiztosan hoztuk a selejtező nélküli BL-helyet. Meg azért a kereteket végignézve mi nyertük ezüstöt, nem pedig a Scudettot buktuk.

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2010.05.17. 19:49:39

@Csöncsön: Erről senki sem beszélt. Arról volt szó, hogy a firenzeieket a 11. helyen mindenki úgy kezeli, mint egy kiemelkedő csapatot. Vagy azok és akkor az 1 ponttal mögöttük lévő Lazio is az, értve ez alatt a középmezőny elejét, vagy egyikük sem az. Nincs más megoldás, 1 pont különbséggel.

Rino 2010.05.17. 19:49:44

Továbbra is forza Milan, szebb szezont jövőre, és várjuk azt a mélyreható értékelést.

popp · http://koncertblog.com/ 2010.05.17. 19:49:46

@horas: Szerintem van elképzelése Lippinek is, más kérdés, hogy kívülről nem annyira látható.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2010.05.17. 19:50:45

@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa:

Az UEFA-együtthatók szerint (tehát az utolsó öt éves nemzetközi szereplés alapján) a Fiorentina 24. Európában, a Lazio pedig kilencvenedik (90.). A Roma tizennegyedik.

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2010.05.17. 19:52:30

@Csöncsön: Nagyszerű. Akkor idén nem is 11. helyen végeztek, 1 ponttal a Lazio előtt? Ez egyre inkább a Lazio sikerét jelzi, ha egy ilyen csodás csapatot 1 pontra meg tudott közelíteni. :)

popp · http://koncertblog.com/ 2010.05.17. 19:53:35

@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa: Az utóbbi évek 4-6. helyei után szerintem közelebb leszünk az igazsághoz, ha ezt a bajnoki szezonjukat tekintjük kisiklásnak, nem a korábbiakat kifutott eredménynek.

Szent.J. 2010.05.17. 19:53:59

@horas: Most komolyan, mit kellene még írnom? Nem értem miért találsz meg?!

Az Intert beértük, átvettük a vezetést, Raneri munkája alatt mi szereztük a legtöbb pontot. Sajnos nem sikerült megszerezni a pajzsot, de ettől én még büszke, nagyon is büszke vagyok a csapatomra.

Az hogy a Pana elleni meccset leadtuk -e, vagy sem, fogalmam sincs, szurker körökben felmerült, beszélgettünk róla, de nem tudom. Nem is nagyon bánom.

A legjobban talán a kupadöntő dühít.

Ami viszont nagyon boldoggá tesz, hogy a Lazio majdnem kiesett, és hogy össze kellett borulni az Interrel is, hogy borsot tudjanak törni a Roma orra alá. Mivel hogy mindkét derbit elvesztették, más megoldás nem maradt, csak elárulni a várost. De talán ebbe se menjünk bele, messzebbre nyúlik vissza, mint az idei szezon.

Igazából mindenki mondja a magáét, egy két arrogánsabb okostojás betámad, de érdemben nehéz beszélgetni. Leírtam a véleményem, nem akartam eddig sem, ezután sem "harcolni" senkivel!

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2010.05.17. 19:54:15

@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa:

Idén nem érdekelte őket a bajnokság, miután elvesztették az esélyt a jó szereplésre. Ettől még simán ott a helyük az 5-6 legjobb olasz csapat között.

a Zamboni nem egy tészta 2010.05.17. 19:56:09

Nem tudom, Alex hogy tervezi, de van egy érzésem, hogy ez az utolsó tétmeccse volt. Sajnálom, hogy ennyit tudtak idén

horas 2010.05.17. 19:56:11

@popp: Nyílván,ezért használtam az evidens kifejezést.
Ahogy te mondod,úgy rendben van,de Szent J.úgy állítja be,hogy ők márpedig kiakartak esni az EL-ból.Lehet,de ez akkor is csak egy újabb sorozat a Roma szezonjában ahol a farkasaok nem nyertek semmit,és ezzel elég visszatetsző megprobálni derogálni valakinek a teljesítményét,jelen esetben a Lazio-ét.

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2010.05.17. 19:56:51

@popp: Ki beszélt kisiklásról? Hisz Csöncsön most bizonyította be, hogy nem is olyan rossz szezon ez a Laziónak, ha egy ilyen csapatot 1 pontra meg tudott közelíteni.
Nem értem min vitázunk, én elmondtam a véleményem, nektek meg szerintem nincs igazatok, mert fél évvel ezelőtti eredmények alapján nem lehet megítélni egy csapatot, ez olyan lenne, mintha az ősszel kieső helyen álló Laziót a kupagyőzelem alapján ítélnénk meg. Mi az ami le van írva, ami tuti? Az év végi helyezések, nem több. Itt fejezzük be, mert meddő a vita.
A Fiorentina és a Lazio normális szezon alapján a Sampdoria, Napoli, Palermo hármas része.

horas 2010.05.17. 19:57:45

@Szent.J.: Rendben,csak elég visszatetszó és arrogáns gellerje volt annak a kinyilatkozásodnak.

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2010.05.17. 19:58:17

@Szent.J.: Elárulni a várost, maradj már! A rasszista kijelentéseket tevő, galád módon rugdosódó Totti nyugtass meg, ugye nem árulta el a várost?

tjunior 2010.05.17. 19:58:57

ha már Del Neri Lajost (és a vele együtt borítékolható 4-4-2őt) kell elviselnem a padon akkor kérnék egy ilyen kezdő és csere csapatot

Gigi-Kolarov,Chiellini,Kjaer,Caceres-Criscito,Momo,Marci,Candreva-Diego-Pazzini

Manninger-decseje,Ariaudo,Legro,Bamba-Palla,Puli,Palombo,Lanzafame-Alex-Jaki

Előre is köszönöm.

popp · http://koncertblog.com/ 2010.05.17. 19:58:58

@horas: Na ne hasonlítsunk már össze egy 38 fordulós bajnokságot egy, de akár két odavisszavágós meccsel. Amúgy meg az Inter kerete a Chelsea-énél semiképp nem rosszabb, de a Barcáénál sem annyival, amennyivel a Romáénál jobb.

Szerintem egyébként Ranieri az elmaradt Scudetto ellenére is csodát tett a Romával. Egy versenyben nemcsak a győztes létezik

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2010.05.17. 19:59:41

@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa:

Na jó, ez komolytalan. Ha nem akarod megérteni, nem fogod. A Lazio 90. csapat Európában, a Fio meg a 24.; ezek a tények. A Lazion a sor, hogy jövőre megpróbáljon változtatni ezen a felálláson.

gasbert 2010.05.17. 20:01:56

@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa: Ha már német középpályás Ballack helyére akkor egyértelmű h Frings . Hitzlspergerrel remélem csak vicceltél.

Szent.J. 2010.05.17. 20:02:48

@horas: OFF: Igen, mert Kornél a demagóg layio szemellenzőjével felhúz...

úgy van ez hogy olvasom, olvasom, olvasom, és csak akkor írok amikor már legalább egyszer felrobbantam... bocsánat az élekért!

ON:

@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa: Totti árulta el a várost? Azért mert elborult az agya és odavágott egyet Balo-nak? Ezzel hol ártott a Te kék szívednek, vagy az összes többi Inter"lazio"nale haverodnak?

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2010.05.17. 20:02:52

@Csöncsön: Tényleg komolytalan. Ki a francot érdekel hogy mit mond az a lista? Még egy ideig előhozakodhatsz vele, csak nem érdemes. Tehát akkor a Fio nem a 11. lett, a Lazio meg nem a 12., hanem a 24. és a 90.? Miről beszélsz? Baromira nem érdekel az UEFA kimutatása, a Serie A-ban szeretnék jó teljesítményt látni.
Hogy jön neked ide a képzeletbeli listája az európai szövetségnek, mikor bárhol elolvashatod a bajnokság végeredményét. Mindegy, te biztos tudod.

Szent.J. 2010.05.17. 20:04:30

@horas: "Ahogy te mondod,úgy rendben van,de Szent J.úgy állítja be,hogy ők márpedig kiakartak esni az EL-ból."

Ezt hol csináltam? Mert az hogy megkérdezem, hogy nem lehetséges e, az nem jelentei ezt amit te írsz!

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2010.05.17. 20:04:39

@gasbert: Frings és Hiztl a két esélyes, de ez még csak pletyka, Jogi szerintem ha kettejük közül kell választania, akkor a Kalapácsot viszi ki.

@Szent.J.: Én csak megjegyeztem, hogy rugdosódni és niggerezni nem szép szokás, de Totti biztos joggal tette, egyetérthetsz persze ezzel is.

popp · http://koncertblog.com/ 2010.05.17. 20:05:18

@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa: Szerintem meg lehet beszélni a jelenlegi formáról is, de ha egy egész szezont értékelünk, akkor az őszt nem tudjuk kihagyni számításból, ha így tennénk a Roma nagy fölénnyel lett volna bajnok. Előző kommentedből legalább végre kiderült, hogy miért beszéltünk el egymás feje mellett. Te a jelenlegi formáról beszéltél, én meg az egész szezonról.

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2010.05.17. 20:07:16

@popp: Oké, ez érthető. Summa summarum, szerintem jövőre a Fio mellett a Lazio is ennél jóval jobbat fog futni.

gasbert 2010.05.17. 20:07:30

Fiorentina - Lazio 3-2
Lazio - Fiorentina 1-1

gasbert 2010.05.17. 20:08:42

A 3-2 kupa , elnézést . A firenzei bajnoki meccs 0-0 volt.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2010.05.17. 20:09:10

@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa:

Az UEFA kimutatása a csapatok játékerejéről szól, a bajnokság pedig az adott évi bajnoki teljesítményükről. Ez utóbbi valóban hasonló (azaz gyenge) volt mindkét csapat esetében.

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2010.05.17. 20:10:45

@Csöncsön: Erről van szó.

@gasbert: Ebből mi derül ki? Mindkét csapat 2-2 pontot szerzett egymás ellen a bajnokságban összesen.

gasbert 2010.05.17. 20:11:12

@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa: Ha a kalapácsot viszi ki az nem azt jelenti h jól is döntött , hisz egész szezonban koptatta a padot egy kiesés menekülő csapatban mig Frings csapatkapitánya és húzóembere volt a 3.dik Werdernek . Számomra nem kérdés kinek van helye a csapatnak . Sőt ha nem mehet Frings akkoris inkább Khedira .

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2010.05.17. 20:11:19

@gasbert: No meg ha a kupaeredmény számít, akkor idén jobb a Lazio mint a Palermo? Nem hiszem.

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2010.05.17. 20:12:18

@gasbert: Egy szóval sem tettem hozzá a saját véleményem, csak leírtam egy pletykát, mivel van kötődése a Seria A-hoz.

popp · http://koncertblog.com/ 2010.05.17. 20:15:28

@Csöncsön: Hát nem egészen különböző tényezők érdekes elegye az UEFA lista, eredményességet mutat, játékerőt nemigen. Teszem azt a Roma nyáron megveszi Messit meg minden sorba még két klasszist, akkor sem mutatna mást az UEFA lista helyezés, pedig a potenciális játékerő egyértelműen nőne.

gasbert 2010.05.17. 20:15:44

@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa: Nem azért raktam be az eredményeket mert a véleményem tükrözné csupán ráakartam mutatni h ezesetben érdemtelen .

Értem :)

gasbert 2010.05.17. 20:17:45

@popp: Az az UEFA lista és koefficiens szerintem egy vicc , épp ma néztem h a 2006/2007es szezonban a Sevilla több pontot kapott mint a Bl győztes Milan aki ráadásul megis verte a spanyolokat azon a gyászos monacoi szuperkupameccsen.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2010.05.17. 20:21:09

@popp:

Igen, nemzetközi eredményességet mutat, vagyis egy csapat nemzetközi súlyát, erejét. Ha a Roma megveszi Messit (micsoda fikció), akkor eleve megnyeri vele a BL-t, és kap egy csomó UEFA-pontot, mely által jónéhány helyet előrelép a ranglistán.

Kissé túl van ragozva az a nyilvánvaló tényállás, hogy a Lazio nemzetközi szinten sokkal gyengébb és súlytalanabb csapat (volt az utóbbi években), mint a Fiorentina.

popp · http://koncertblog.com/ 2010.05.17. 20:22:06

@gasbert: Szerintem is, Csöncsön szereti mindig előszedni, ezek szerint az eredményességet sem mutatja hűen.

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2010.05.17. 20:22:23

@gasbert: Oké, én is értettem. :)
Egyébként pont a fentiek miatt vicc az UEFA besorolása, főleg az általad mondott legutóbbi példa miatt.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2010.05.17. 20:22:26

@gasbert:

Ez mindig így van, mármint idén meg a Fulham szerzett több pontot, mint a Barcelona. Pont ezért kell öt éves távlatot nézni, amely viszont teljesen reális képet mutat.

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2010.05.17. 20:25:15

@Csöncsön: Könyörögve kérlek, értsél már meg engem. Arról beszéltem, hogy mind a firenzeiek, mind a Lazio összességében a Serie A-ban és amúgy is, szar szezont futott. Igen, nemzetközileg JOBB volt a Firenze, én ezt nem is vontam kétségbe, csak megjegyeztem, hogy ezer éve annak és köszönőviszonyban sincs a csapat mostani erejével, szereplésével. Nem érdekel a nemzetközi szereplés, azt nem is én hoztam szóba, az UEFA listája pedig még annyira sem, mert teljesen indifferens, ahogy azt páran előttem is mondták már.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2010.05.17. 20:26:02

[Az olasz szurkeszek jellemzően nem szeretik az UEFA-listát, mert (hogy Pancho szavát használjam) elég rendesen beárazza azt, ami az utóbbi években a Serie A-ban folyt; holott szerintem a tények ignorálása nem éppen az előrelépés útja. Szerintem nagyon jó, hogy van egy reális, objektív mérce, amelyhez igazodni lehet, még akkor is, ha nyilván nem tökéletes.]

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2010.05.17. 20:27:26

@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa:

Hogy lenne ezer éve? Ez mi? Még EBBEN AZ IDÉNYBEN verte a Fio a Poolt, a Lyont meg a Bayernt.

horas 2010.05.17. 20:28:27

@gasbert: Igen-igen.
A Sevilla abból a két uefa kupából él a mai napig a BL-ben a 16 között a Fenerbache idén a CSZKA búcsúztatta mindkétszer hazai pályán őket.A pláne az,hogy szerintem jövőre is első kalaposok.
Az UEFA-kupás eredmények majdnem anynit érnek mint a BL-ben elértek azért ez több mint hülyeség szerintem.Ahogy egy Rangers egy UEfa kupa döntő miatt második kalapos volt most nyáron az Inter-rel meg a Real-al...ezért van az,hogy az egyik csoportban Sevilla,Rangers,Uinrea,Stuttgart míg a másikban Barca,Inter-Bayern,Juve-Milan,Real meg az Arsenal csoportja is nevetséges volt AZ,Standard,Olympiacos...nevetséges...

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2010.05.17. 20:30:23

@Csöncsön: Igen, és? Akkor nem a 11. helyen végzett? Ezért mondom, hogy teljesen ide nem illő tény. A Lazio meg legyőzte a Villarealt egyszer! Kit érdekel a bajnokságban? Elbeszélünk egymás mellett.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2010.05.17. 20:30:41

@horas:

Mindig ezzel jönnek az olasz szurkeszek, holott az UEFA-kupa pontosan a bajnokságok erejét mutatja meg, hiszen a középmezőny csapatai csapnak össze. Vagyis tök jogos, hogy egy erősebb bajnokságból érkező csapat kiemelt legyen a BL-ben is.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2010.05.17. 20:31:26

@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa:

Megtisztelő, hogy az idei Villarrealt az idei Bayernnel egy szintnek tartod. ;-)

calciomax 2010.05.17. 20:31:54

Ezzel a könnyü VB-s csoprttal még várjunk kicsit. VB-n nincsenek könnyü meccsek mindenki odateszi magát. Amit pedig kurvára nem tudok eképzelni azaz, hogy az olaszoknak hátrányba kerülnek mondjuk Slováki vagy Paraguay ellen és megforditják a meccset, továbbá azt sem hogy kettőnél többet tudnának lőni egy meccsen.

rexford 2010.05.17. 20:34:44

@popp: ''94-ben éppen hét védekező típusú játékossal a kezdőben nyertek vébét a brazilok, annak a brigádnak pedig éppen Dunga volt a csapatkapitánya."

Romario és Bebeto azért nagyon kellett oda. Most meg Robinho és L. Fabiano van, hát nem tudom. Szerintem égni fognak a brazilok a vb-n.

@tjunior: Diego kevés csatárnak, ez idén bebizonyosodott azon a pár meccsen, amikor elöl játszott. Kicsi és körülményes.

horas 2010.05.17. 20:36:33

@Csöncsön: Az UEFA kupa nem mutat eg semmit,szerinted az Atlético meg a Fulham jobb csapat mint a Valencia a Roma vagy a Liverpool?
Ahogy az aktuális UEFA-kupa győztesek mennek mndig a süllyesztőbe következő évben de még a döntősök is...
Sevilla talán kivétel,de BL szinten súlytalanok ők is,hol van a Sahtar és a Werder a Zenit és a Rangers és az Espanyol?
Sehol,illetve a második kalapban meg a körül...
Kiváncsi vagyok az Atlético jövőre benne lesz e az első 6-ban a Fulham meg az első 10 ben a bajnokságban....

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2010.05.17. 20:36:57

@Csöncsön: Tényleg hagyjuk, igazából tudod a bajnokság végeredménye nem is számít, azok csak olyan számok ott a csapatok neve előtt, ami számít, az az UEFA listája! Szóval a Lazio 90. lett a Serie A-ban, a Fio meg 24. vagy hányadik. Ezt a listát és az egész nemzetközi téma hogy jött ide... Fejezzük be.

gasbert 2010.05.17. 20:39:03

@horas: Többek között ezért is nem értek egyet ezzel a koefficienses dologgal de sajnos ez a legjobb módja annak h valahogy besorolják a csapatokat .

@Csöncsön: Igen , az 5 éves távlatot kell nézni de akkor kérdem én szerinted reális h a Sevilla a két UEFA győzelmével még mindig a Milan előtt van ?

horas 2010.05.17. 20:41:04

És a Sevilla sem kivétel UEFA-Kupa győztesként sem indúltak a BL-ben ezért tudták megvédeni a címüket,majd eljutottak a BL-be is tudjuk meddig mentek...

calciomax 2010.05.17. 20:48:30

Mit gondoltok melyik volt a szezon meccse????
Nálam a Roma-Samp 1-2(bajnokot csinált belőlünk és B indulót a Sampból). Bár gondolom a Roma-sok másként gondolják......

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2010.05.17. 20:51:49

@horas:

Azt mutatja, hogy egy bajnokság második vonala mire képes. Szerintem ez tök fontos még a BL-kiemelésnél is. (A Sevilla nem lett volna súlytalan, ha nem kerül hatalmas szakmai válságba télen; a csoportkört mindenkinél nagyobb fölénnyel hozták, rengeteg gólt rúgva.)

@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa:

Nem onnan indult a vita, hogy melyik csapatnak hol LENNE a helye? Mert arról vitázni, hogy 11. lett-e a Fiorentina, nekem fölöttébb értelmetlen dolognak tűnt volna. De ha valóban erről szólt a vita, akkor elnézést, hogy belefolytam; többször, ígérem, nem teszek ilyet.

@gasbert:

Nyilván 1-2 hely különbséget mindig lehet vitatni; az a lényeg, hogy a Sevilla meg a Milan is nemzetközi szinten egy "kurva erős csapat".

horas 2010.05.17. 20:52:53

@calciomax: Inter-Milan 2-0
Tomboltam!!!

horas 2010.05.17. 20:56:33

@Csöncsön: Milyen csoportot a Rangers,Unirea,Stuttgart csoportot...?
Ne haragudj...aztán kiestek egy teljesen fos CSZKA-tól...
Ez egy első kalapos kétszeres UEFA-kupa győztes csapat színvonala....

calciomax 2010.05.17. 20:59:07

@horas: Igen Pandev szabija után én is megtérdeltem!

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2010.05.17. 20:59:09

@horas:

Ősszel egy erősebb csoportot is nyertek volna. Mindig vannak gyengébb csoportok, ilyen a sorsolás, semmi köze ahhoz, hogy a Sevilla UEFA-kupát nyert. A Zenit például egy Real, Juve csoportba került.

A CSZKA elleni zakó óriási csalódás volt, de akkoriban a Sevilla olyan csapatoktól is kikapott, mint a Racing meg a Málaga, szóval éppen nagy válságban voltak.

neeskens 2010.05.17. 21:03:48

Sajnáltam, hogy a Milan öregjei nem bírták a lépést és a Juve ennyire kipukkadt.

A szezon előtt is kiemelkedett az Inter, de úgy volt, hogy legalább 3 üldözője lesz.

Amúgy én Mourinho helyében nem mennék most a Realhoz. A bajnokságban ennél jobban nem nagyon lehet szerepelni, az a gond, hogy a Barca túl erős.

calciomax 2010.05.17. 21:07:43

@neeskens: Viszont a BL-ben csak jobban lehet szerepelni, és lehet ezzel is beéri a presidente...

gasbert 2010.05.17. 21:10:15

@neeskens: @calciomax: Mourinho jövője szerintem teljes mértékben a Bl döntőtől függ , ha nyernek nem hiszem képes lenne elmenni úgy hogy tudja h akár 6 trófeát is nyerhetett volna , ahhoz ő túl arrogáns és nagyképű.

horas 2010.05.17. 21:13:02

@Csöncsön: Tavaly elött mrg a Fenerbache...
tudom,hogy ennél jobb csapat a Sevilla de kicsit nonszensz,hogy a Real-t és az Inter-t is megelőzi
elöbbi majdnem 30 pontot vert rá a bajnoságban utóbbi egy kezével a seggében verte ki azt a CSZKA-t aki kiejtette a őket...
Ha jövőre is első kalapos a Sevilla beszarok...

neeskens 2010.05.17. 21:14:15

@gasbert: Lehet.

Szerintem a post legjobb mondata ez: "Ez a nagyképű, bunkó portugál óriási követ dobott a Serie A posványába"

Több ilyen karakteres edző, emblematikus játékos kéne az olasz fociba, főleg, hogy épp kiöregedőben van a vb győztes generáció.

horas 2010.05.17. 21:18:07

@neeskens: Igen,de Mourinho nem ilyen megijedős és a Barca sem tarthatja ezt a szintet a végtelenségig,viszont én is látok esély Mourinho maradására,ahogy @gasbert: is írja a BL-döntú után igazából a maradék 3 cím már könnyen elérhető és ezzel beérheti a Barca-t Mou.
Főleg úgy,hogy az Olasz Szuperkupa is formalitás mert megnyerte a Kupa-t az Inter télleg a Roma-al játszik majd a Szuperkupaért az Inter vag yki ellen?Az Európai Szuperkupában pedig a nem túl acélos Atlético várja az aktuális BL-győztest...
Szerintem marad és szépen megágyaztat magának a Real-nál...

horas 2010.05.17. 21:20:55

Meglátjuk elöbb nyerni kéne szombaton.
Amúgy Van Gaal teljesen korrekt volt,azt mondta,hogy egy ilyen egy meccses döntőn bármi megtörténhet,és ezt biztos tudja Mourinho is,és azt is mondta,hogy egyértelmű,hogy egy kis szerencsére is szükségük lesz a győzelemhez.

Piiii 2010.05.17. 21:22:46

@horas: ahhoz túl sok a jó csapat, h mindegyik első kalapba kerülne.

horas 2010.05.17. 21:27:50

Amúgy visszatérve az edző keringőre az Inter-nél,mekkora perverzió lenne már elhozni Mou helyére Van Gaal-t?!?!?!?
Egyenlőre semmi sem fixált ,lehet,hogy megy idény végén lehet,hogy marad,az szerződése és 2011-ben az az jövőre lejár....
Tyúúúúúúú

horas 2010.05.17. 21:30:05

Mivel lassanként úgy is új csapatot kell építeni,én úgy gondolom nem feltétlen lenne rossz választás.
Ahhoz ő úgy is nagyon ért...

giacinto 2010.05.17. 21:31:26

@Csöncsön:

"A Lazio 90. csapat Európában, a Fio meg a 24.; ezek a tények. "

Ja, a semmit nem nyerő Arsenal 4., a Sevilla 7., a Milan 8, az Inter meg 9., mi? A Bremen meg jobb mint a Real Madrid. tények?

vicc.

popp · http://koncertblog.com/ 2010.05.17. 21:34:44

@calciomax: Mondjuk a szlovákia szintű csapatokat vertek az olaszok a kvalifikációban is. Én azt nem tudom elképzelni, hogy az olaszok valahogy ne jussanak tovább ebből a csoportból.

giacinto 2010.05.17. 21:36:40

Egyébként mi a vélemény az Inter új idegenbeli mezéről, sztem nagyon faszányos, tutira veszek belőle.

www.inter.it/aas/news/reader?N=33926&L=en

horas 2010.05.17. 21:39:01

@giacinto: Az Inter az elmúlt 5 évben 5 bajnoki címet szerzett(legyen a nyavalygóknak 4) azt hiszem 2 Olasz-Kupa-t és idén BL-döntőzik.Ezzel szemben az Arsenal egy BL-döntőt tud felmutatni más semmit az elmúlt 5 évben,tehát van kb 7-8 cím a két csapat között még is 5 helyezéssel előzi meg az Inter-t,ezért szidom én állandóan az Arsenal-t.
A Milan egy győztes és egy vesztes BL-döntői pedig kevesebbet érnek mint a Sevilla UEFA-kupái úgy,hogy a Milan símán verte a Sevilla a Szuperkupában és a Sevilla-t a mai napg várjuk a BL-ben,hogy csináljon valamit...

Nevetséges ennyit tudok hozzá fűzni...

giacinto 2010.05.17. 21:39:18

@horas:

nyugi, jövőre első kalap:

Barca, MU, Chelsea, Arsenal, Bayern, Sevilla(ha bejut), Milan, Inter

második kalap:

Lyon, Bréma (ha bejut), Real, Roma stb... nemtudom akisebb országok BL_indulóit, pl a Porto lemaradt asszem

horas 2010.05.17. 21:42:11

@giacinto: Nekem egy párszor még látnom kell nálam mindig elkell teline egy kis időnek mire kialakúl valami egy mezzel kapcsolatban a 2006/2007-es pl tök nem tetszett,utólag az a kedvencem,ahogy a tavalyi tavaly tetszett idén már szarnak tűnik.
Az kigyó dizájnos,csak pont egy hajszál választja el a lengyel piacos falusi diszkós cuccok arculatától,majd idővel megmondom,hogy jó vagy sem.
:)

ForzaBianconero 2010.05.17. 21:42:26

@calciomax: Micsoda kérdés JUVE-Inter 2-1 :)
Szezon egyetlen pozitív emléke, az egyetlen meccs ahol Juve mezhez méltóan játszottak a játékosok.(kicsit beárnyékolja ami 3-nappal utána történt de azt igyekszem örökre elfelejteni)

horas 2010.05.17. 21:42:56

@giacinto: Jövőre marad Mourinho utána Van Gaal-hoz mit szólsz?

giacinto 2010.05.17. 21:45:09

@horas: Mou idén megy, én ezt 90 %-ra teszem, VanGaalt nem nagyon birom.

Jöjjön Capello, vele lehetne szintet tartani.

giacinto 2010.05.17. 21:47:44

Szezon meccse vitán felül az Inter-Barca 3-1, ha a full szezont nézzük, ha csak bajnokságból kell választani akkor az augusztusi derby 0-4 :)

Inter-Milan 6-0
Milan-Juve 6-0

midurva már? :)

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2010.05.17. 21:47:55

@giacinto: Főleg az általad mondott példák világítanak rá fényesen, hogy mennyire fals az UEFA listája. Az idegenbeli mez nekem tetszik, bár néztem az inter.hu-n is eléggé megoszlanak róla a vélemények, de szerintem telitalálat ez a tiszta fehér, kígyós mez.

horas 2010.05.17. 21:49:53

@giacinto: De rá nincs sok esély.
Van Gaal-t én sem bírom túlságosan,de ott van az arc,Capello egyértelműen jobb lenne szerintem is,de szerintem őt már ez nem érdekli vagy nemtudom....mármint a klub-világ...

ForzaBianconero 2010.05.17. 21:50:52

@giacinto: Ja, a semmit nem nyerő Arsenal 4., a Sevilla 7., a Milan 8, az Inter meg 9., mi? A Bremen meg jobb mint a Real Madrid. tények?

Tény az Arsenal se nyert semmit, de minden évben előrébb végzett mint az Inter (nektek 3 évig nyolcaddöntő volt a végállomás). És azzal sincs gond hogy egy 2.szeres Uefa-kupa döntős is előttetek van.(mondjuk a Milan előtt nem szabadna lennie)
Ez a rangsor nem azt jelenti hogy melyik csapat a jobb, csak azt melyik ért el többet az elmúlt 5 évben Európában.

A Fiorentina meg jobb mint a Lazio, és nem csak 1 ponttal. (ettől függetlenül a Lazio jövőre simán végezhet előrébb.)

ForzaBianconero 2010.05.17. 21:52:55

@giacinto: Capelloval a Bl-be semmit nem érnétek el. Egy 0-1,0-0-al kizúgnátok az első komoly csapattal szemben. A bajnokságot viszont kegyetlenül behúznátok.

horas 2010.05.17. 21:53:39

@giacinto: BL-ben nálam a Nou Camp-os 0-1 az év meccse,rettentesen beleégett az agyamba,az olyan meccsekért megéri szurkolni egy csapatnak,azt hogy minden az Inter ellen dolgozott de sikerült legyőzni Góliátot.Az a meccs szerintem mérföldkő az Inter elmúlt jó pár esztendejében.
Az az este egy tipikus hős-történet!

horas 2010.05.17. 21:57:31

@ForzaBianconero: Ebben van valami.Már ami Capello-t illeti ez bennem is felvetődött.Az Inter idei sikereinek fő letéteményese,hogy Mourinho kiállt 3 csatár plus Sneijder-rel,a védekező foci amit Capello nyomat manapság már nem igazán müködik,ezzel szopott az Inter sokáig mert ez erőltették.

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2010.05.17. 21:59:44

@ForzaBianconero: Én akkor is a tényeknek hiszek, amik bizony 1 pontot mutatnak, sőt, az utolsó 2 hónapban a Lazio sokkal jobb volt mint a Fiorentina. Jövőre nyilván mindketten jobbak lesznek a jelenlegi helyüknél.

giacinto 2010.05.17. 22:00:09

Capello fog érkezni. én örülök neki, még ha defenzivebb is.

gasbert 2010.05.17. 22:05:47

@giacinto: Miért olyan biztos ? Tudsz valamit amit mi nem ? :) :P

ForzaBianconero 2010.05.17. 22:08:32

@gasbert: Biztos jóban van Moggival, ő mostanában úgyis Moratti telefonjait hallgatja le. Egy-két dolgot elmondott giacintonak is. :)

popp · http://koncertblog.com/ 2010.05.17. 22:12:22

@ForzaBianconero: Az Olimpicoban is jól toltátok még augusztusban, akkor úgy tűnt, hogy nagyon jó lesz a Juve idén.

tjunior 2010.05.17. 22:14:02

@rexford:
egész más a téma ha nem Sandokannal kell összjátékot produkálni (misön imposzible) hanem Pazzinivel plusz mondjuk van értelmes szélsőjáték, máris nem 3 védő esik rá egyből

gasbert 2010.05.17. 22:16:26

Amúgy ma összeboronálták a Milant Yaya Touréval . Hejjj be boldog lennék :D

popp · http://koncertblog.com/ 2010.05.17. 22:18:45

@calciomax: Pedig azon a meccsen nem is játszottunk rosszul, úgy hárommal kellett volna menni már a szünetben.

giacinto 2010.05.17. 22:23:07

@ForzaBianconero: mentsd el a kommentet, majd visszatérünk rá, brada.

calciomax 2010.05.17. 23:05:35

@popp: Persze hogy nem! Minden meccsen nagyon odatette magát a csapatod. De ez a meccs volt sztem az idei calcio "kulcsmomentuma". Az Inter-Milan 2-0 után ehittem hogy vége.

Iustizmord 2010.05.17. 23:10:42

naszad a lelekvesztore hajohosszt a faszt.

max orrhossz,nagy joindulattal. a roma nemes ellenfel volt.

grat mindkettonek

vargacsabi · https://photovargacsabi.hu/ 2010.05.17. 23:11:21

"ha" kezdetü mondatnak sok értelme nincsen,de ha pár hete a Samp annyira akart volna csak győzni,mint a Lazio az Inter ellen,akkor most máshogy szólna ez az egész poszt.

popp · http://koncertblog.com/ 2010.05.17. 23:20:14

@calciomax:
érdekes volt egyébként a tavasz. Ahogy mondod az Inter-Milan után elhittétek, hogy bajnokok vagytok, aztán jöttek a döntetlenek, jött a Milan és hátrébbról mi. Aztán a római Inter elleni győzelmünk uán lettünk elsőszámú kihívók.

Akkor azt mondtam, hogy akkor lehetünk bajnokok, ha nem hibázunk, sajnos igazam lett. Azért az se semmi, hogy a Roma-Inter óta eltelt hét fordulóban mi csak három pontot buktunk, ti meg kettőt.

Iustizmord 2010.05.17. 23:22:51

@horas: Egy liga válogatottat szúrjál be ide nekem.
Szerinted?
Meg Iustizmord is.

masszivan tulbecsulsz de hizeleg lol

Iustizmord 2010.05.17. 23:26:01

@horas: prandelli zsir

en a milanhoz spallettit akarnam

calciomax 2010.05.17. 23:28:37

Mindenesetre a BL-ben amikor 3 forduó után 3pontal álltunk és a 4. meccsen Kievben a 86.percben vesztésre áltunk Mancinit is visszasirtam.....persze ez csak vicc de nem voltunk messze attól hogy simán kizúgjunk a csoporból....akárcsak a Bayern 0-1 -nél Torinoban....áhhh nüanszokon múlnak a dolgok....

Iustizmord 2010.05.17. 23:30:16

@horas: ambro emberfelettt alakitott, maxi szegyen h nem megy dafrikaba

Iustizmord 2010.05.17. 23:34:31

@horas: Amúgy ki az a Galli vagy én miért nem ismerem?

filippo galli, hatved, hat a 90 es evek elejeig kene visszamenni, ha nem tvedek. rejtely h miert lett az ifi mentora. bar lehet h en nem emleks\em jol a performanszra.

Iustizmord 2010.05.17. 23:41:57

@giacinto: kivetelesen egyetertunk, az uj mez uberfazsa. bar a milannak lenne hasonlo...ordogosben

Iustizmord 2010.05.17. 23:45:33

@horas: A Milan egy győztes és egy vesztes BL-döntői pedig kevesebbet érnek mint a Sevilla UEFA-kupái úgy,hogy a Milan símán verte a Sevilla a Szuperkupában és a Sevilla-t a mai napg várjuk a BL-ben,hogy csináljon valamit...

Nevetséges ennyit tudok hozzá fűzni...

namost a kapbbeafarkam erre jo riposzt kerdojel.

de most komolyan, teged nem igy ismerlek.... legye ma meltanyos...

touristique 2010.05.17. 23:50:07

@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa: Borzasztó meddő és indokolatlanul hosszú ez a vita, a Fiorentina túlvállalta magát, ezért nem a képességeinek megfelelő helyet ért el a bajnokságban, a Lazionál az elnöknek elgurult a gyógyszere, ezért nem a képességeinek megfelelő helyet ért el a bajnokságban. Jövőre meglátjuk.

Capello meg csaknem fejlesztené vissza az Inter idei remekül kitalált taktikáját valami agyatlan brusztfocira... Én többre tartom ennél.

horas 2010.05.17. 23:50:54

@calciomax: Igen azt volt a forduló pont az még a Mancini-féle Inter volt,Mourinho igazából attól a meccstől kezdett el igazi hatásfokában működni.
De amúgy a csoportkör elején minden apró kis szarság az Inter ellen dolgozott,kinti Kazan meccs elött kidőlt mindenki Mancini! kezdett oroszországban,majd jött Balotelli agymenése,
itthoni Kijev meccsen minden bement az ukránoknak egyik gól Lucio hátáról pattant be a másik emg teljesen véletlen akció utáni kapás lövés,kinti Kijevi meccsen Sheva lővése pont úgy pattant meg Cambiasso-n,hogy átívelődött Julio Cesar-on,minden kis apró dolog negatívan csapodott akkoriban,de túl élte a csapat.
Kinti Kijevi meccs volt a lelki gát átszakadása..szinte kézzel fogható volt.

horas 2010.05.17. 23:57:59

A klub vezetősége úgy döntött, hogy már szerdán elrepül a keret Madridba a bajnokok ligája döntő helyszinére, mivel az izlandi Eyjafjallajokull vulkán aktivitása esetleg lehetetlenné teszi majd a későbbi utazást.

Althedokan 2010.05.18. 00:20:38

@Iustizmord: szerintem elég gusztustalan az a kígyó rajta. olyan mint a hiperláma übergáz plázadivat. Kitalálhattak volna valami absztraktabb kígyót is annak a helyére. Egyébként tetszik a mez, jó a fehér alapon kék kígyó, csak ne lenne ennyire csicsás, ez nem tetszik benne. Bár most így elgondolkodva, vajon hogy festene a Milan ördögös meze? :D mint az ilyen boxerek...:D Vannak erre előzmények... :P:P:P

Parraghramma. · http://torrance.freeblog.hu/ 2010.05.18. 01:43:20

www.origo.hu/sport/focivilag/20100517-golszepsegverseny.html

A De Rossi gólja videó.

Szép süti, vót benne trágya.

De.

- és mindig a den van a hangsúly -

De mit csinál a gól előtt az a sárgaruhás bácsi 8 mp-nél?

I mean: ??????????????????????????

.m.

vsztk9111 2010.05.18. 08:31:17

Bár már biztos szemére vetetétek Benitonak, de ugye hányszor is írta bele a posztokba, hogy a Samp tuti nem lesz negyedik mert gyilkos a végén a sorsolása?

Valetudox 2010.05.18. 08:44:02

@Iustizmord: Sztem sincs semmi gond vele. Ra kell tolni egy saxooo feliratot es az e-klubba is fel lehet venni. Nem csak meccsre!

Asidotus 2010.05.18. 10:15:59

Kevesen várták úgy a szezon végét, mint a Juvésok.
Nem tagadom, augusztusban a bajnoki 1-2. helyről ábrándoztam, meg a BL-ben minimálisan a negyeddöntőről. Ehhez képest....
Ha Del Neri jön, akkor a köv. szezon felejtős lesz, de lehet nagyon pozitív hozadéka. Vele szerintem be kell áldozni a nagy célokat, de ő talán tudna egy nagyon ütős csapatot alapozni. A Chievo esete annyival más, hogy a kis veronai klub nem tudta megtartani a jó játékosait, sőt, ahhoz még a Sampdoria is kicsi. De ha a Juvéban befuttatja a következő évtized világklasszisait, azok ott is maradnak, és ez így már mindjárt más.
Persze, én továbbra is azt mondom, hogy Deschamps.

Többen is írták, hogy a Barca kerete erősebb, mint az Interé. Szerintem meg nem, és ezt nem csak a továbbjutás ténye mondatja velem. A Barca egy nagyon jól működő taktikát és stílust tol, amihez megvannak az emberei. Taktikailag múlták felül az ellenfeleiket, nem pedig egyénileg jobb játékosokkal. Érdekes, amikor egy-egy edzőzsenivel összeakadtak (lásd: tavalyi Chelsea Hiddinkkel, meg most Mourinho) erősen rezgett a léc, sőt idén nem is vitték át.
Szerintem az Inter kerete legerősebb Európában (és akkor a világon is). Nincs hibapontja, viszont minden részén van legalább egy olyan játékosa, aki világklasszis szinten tolta idén.

Valetudox 2010.05.18. 10:18:47

@Nűnű: "Nincs hibapontja, viszont minden részén van legalább egy olyan játékosa, aki világklasszis szinten tolta idén."

Es minden posztra van minosegi csere.

horas 2010.05.18. 10:44:04

@Nűnű:
Nem tudom nekem példáúl a Chelsea kerete erősebbnek tűnik és a Real-é is. Barca-é is.
Viszont lényegi különbség csak a Barca keretében van.
Viszont a Chlesea-Real-Inter kertetek hsobló szinten kiegyensúlyozottak.
Az Inter taktikailag és motivációs tényezőkben nőtt felül a Chelsea-nek és a Barca-nak idén.
Az Inter-ből egyedül jeleneleg Milito tudná kiszorítani Ibrahimovic-ot meg Maicon Alves-t.
Eto'o-t most hagyjuk mivel ő már más poszotn játszik.Míg a Barca-ból Xavi,Iniesta,Messi is kiszorítaná Motta-t,Stankovic-ot,Pandev-et,Balotelli-t de még Sneijder-t is attól függ,hogy hol játszanának.

horas 2010.05.18. 10:51:17

Inter perememberek:Mariga,Santon,Muntari,Quaresma,Materazzi,Córdoba
Chelsea:Alex,Zhirkov,Mikel,Deco,Ferreira,Belletti
Real:Metzelder,Drenthe,Gago,Diarra,Granero,Raúl

sh4d0w 2010.05.18. 10:59:39

@horas: ha beszólsz, beszólok.

Az Internek hány BEK/BL-címe van? Melyik a világ legsikeresebb klubja még mindig? Szerintem szívesen körbevezetnek a San Siróban a Milan trófeatermében...

Mr.AT 2010.05.18. 11:05:54

A poszt teljesen jó, nem nagyon van mivel nem egyetérteni.

Egy apróság: Lanzafame, egy M-mel, és nem hogy 30%ot javított, de több, mint 30%ot rontott a Juve teljesítményén, tekintve, hogy ő rúgta a Parma egyik gólját ellenünk a múltkori 2:3on... :-)

Mr.AT 2010.05.18. 11:11:36

@horas: Az Inter ereje a Maicon-Samuel-Lucio-Zanetti-Cambiasso ötös védekezésében van. Hihetetlenül összeszokott, egyénileg és együtt is parádés teljesítményt nyújtó masszív betonfal ez, amin nem nagyon lehet áttörni. Ennyire stabil védelme egyetlen más csapatnak sincs Európában, még leginkább a Chelsea hasonlít, de náluk egyénileg is jobbak az olaszok.

Nem lebecsülve persze Sneijder szemét a pályán, Eto'o alázatos melóját, vagy épp Milito inzaghis vércseszerűségét, de teljesen egyértelműen ezzel a gőzhenger fallal emelkednek ki a többiek közül.

_alerob 2010.05.18. 11:14:45

Nagyobb összegben mernék fogadni arra, hogy a Milan megkörnyékezi Henryt. ( :DDD )

Mr.AT 2010.05.18. 11:19:01

@_alerob: Még rutintalan, nem férne be a csapatba. :-)

_alerob 2010.05.18. 11:28:26

@Mr.AT: Mit szólsz Del Nerihez?

Quentin Montargis-ból 2010.05.18. 11:34:13

Az én válogatottjaim:

Szezon: Julio Sergio - Maicon, Thiago Silva, Samuel, Riise - De Rossi, Cambiasso, Hamsik - Sneijder - Milito, Di Natale. Edző: Ranieri

Felfedezettek: Sirigu - Bonucci, Thiago Silva, Ranocchia, Astori - Candreva, Pastore, Poli - Biabiany, Maxi Lopez, Hernandez. Edző: Allegri

Lúzer: Rubinho - Oddo, Grygera, Diniz, Grosso - Mancini, Felipe Melo, Gattuso, Quaresma - Amauri, Cruz. Edző: Ferrara

Csak olaszok: Sirigu - Cassani, Nesta, Bonucci, Criscito - Montolivo, De Rossi, Palombo - Gilardino, Pazzini, Di Natale.

Csak külföldiek: Julio Cesar - Maicon, Lucio, Samuel, Chivu - Zanetti, Cambiasso, Thiago Motta - Sneijder - Milito, Eto'o.

Mr.AT 2010.05.18. 11:47:24

@horas: A szezon olasz liga válogatottja nálam idén posztokon nyújtott legmeggyőzőbb teljesítmény és a csapatukra gyakorolt hatás alapján (4-4-2):

Julio Cesar
Maicon, Lucio, Chiellini, Riise
Sneijder, Pizarro, Cambiasso, De Rossi
Milito, Di Natale

Személyes kedvenceim idei forma alapján a ligából, egy olyan csapatot összerakva, ami nekem tetsző stílusú, játékos focit játszana (4-3-3):

Buffon
Maicon, Kjaer, Santacroce, Kolarov
Pastore, Cambiasso, Montolivo
Miccoli, Balotelli, Pato

balu11 2010.05.18. 11:52:55

@Quentin Montargis-ból: kicsit túl sok a nem-interes a külföldiben :) (mondjuk így hirtelen nehéz lenne vitatkozni vele...)

az viszont szinte biztos, hogy a Juve 4-nél több helyet érdemel a lúzer-válogatottban, főleg, ha ugyebár úgy definiáljuk, hogy a tudásukhoz, elvárásokhoz képest miként teljesítettek (pl. Oddotól _sokkal_ több nem volt elvárható, Quaresma alig játszott, viszont Diegot a bajnoki címhez hiányzó láncszemnek hozták, nem kevés pénzért - kb., mint Melo. Mondjuk Grygerától sem biztos, hogy sokkal több elvárható lett volna, ez persze nehezebb kérdés, tekintettel arra, hogy a Juvéból Buffonon és Chiellinin kívül akárki joggal szerepelhetne itt.)

Mr.AT 2010.05.18. 11:54:26

@_alerob: Nem tudom, mennyire vetítés ez. Benítez egyértelműen az volt, takarózás, hogy alkudni tudjanak a háttérben. Valamiért nagyon azt gondolom, hogy Capello lesz a buli vége, tudják, hogy a következő szezonban ütni kell.

Del Nerit amúgy jó edzőnek tartom, sokan lenézik, de meg kell nézni, milyen játékoskeretekkel dolgozott, és ennek fényében megítélni az eredményeit.
Vele annyi a gond, hogy nem lesz meg alapból a tekintélye. Capellonál még Alex is szó nélkül kussolva ült egy szezont a padon, pedig akkor még nem 35 volt.

Quentin Montargis-ból 2010.05.18. 11:59:09

@balu11: Oddoval kapcsolatban igazad van, viszont amikor nagy ritkán játszott, szar volt. (Grygera detto).

Diego-elméleted is megállja a helyét, de azért nem tettem be, mert csak összekapart 5 gólt meg kb. 15 gólpasszt, ami papíron szépen mutat.

balu11 2010.05.18. 12:04:25

@Quentin Montargis-ból: Diego: ilyen nézőpontból jogos, de már csak szimbolikusan is helye lenne, mint a Juve év eleji bajnoki címre törő terveinek egyik tervezett letéteményese

(nem bántani akarom, lehet, hogy k_rvajó lesz 1-2 év múlva ugyanitt, de ettől még ebben a szégyenletes szezonban ő volt a "10es", és hát elég kevés - pláne fontos - meccs volt, amit hozott, 5+15 ide vagy oda...)

popp · http://koncertblog.com/ 2010.05.18. 12:14:45

"Capellonál még Alex is szó nélkül kussolva ült egy szezont a padon, pedig akkor még nem 35 volt." - na azért ez költői túlzás, voltak durcás nyilatkozatok akkoriban ADP részéről.

@Quentin Montargis-ból: Azért legalább a külföldiek közé berakhattad volna Pizarrot.

Mr.AT 2010.05.18. 12:38:15

@balu11: A Juventusból "klasszis" teljesítményt (5) idén egyedül Chiellini nyújtott, aki meccsek sorozatát hozta le hiba nélkül, elképesztően kontrasztos képet mutatva arról, hogy mi van, ha ő a pályán van, vagy ha nincs. Szerzett 4 gólt, a felfutásaival nem egyszer teremtett számos gólhelyzetet, miközben a levegő korlátlan ura volt hátul még egyedül is - ilyen egy klasszis olasz középhátvéd.

Buffonnak sajna voltak már hibái, őt ezzel együtt a néha még eltűnő Marchisio, a kicsit még izgága Candreva és a passzolni továbbra se nagyon tudó Sissoko mellett a "megfelelő" kategóriába tenném (4).

Saját szintjét "elfogadhatóan" (3) hozta a még elég rutintalannak tűnő Caceres, aki sajnos semmivel sem ad be jobban a társaknál, egész kellemes meglepetés volt a Madridban rommá égő Cannavaro kevés hibája az idényben, Iaqi mikor épp nem volt sérült, hozta azt a keveset, amit tud, és Alex is házi gólkirály lett így 70 évesen is.

Kifejezetten "sz*r szezont" zárt (2) a korral nagyon lelassuló, és így labdatemetővé vált Camo, a rengeteg egyéni hibát elkövető Felipe Melo, a szezon vége felé nagyon elszürkült Diego (akinek védelmében el kell mondjuk, nem nagyon voltak társai), a korábbi gyorsaságát és pontosságát elhagyó, s a szezonban több komoly (és sajnos ritka) ziccert elpuskázó Trezeguet, a szinte végig sérüléssel küszködő és így újabb egy éve semmit nem mutató Giovinco, a lelassult, és így támadásoknál gyakran magát fentfelejtő Zebina, az újból régi megbízhatatlanságát csillogtató Legrottaglie, és a labdával kettőt lépni nem tudó Poulsen, akinek pont ott van a helye, ahonnan jött - egy bekkelős dán kiscsapat közepén.

"Nettó emberhátrányt" (1) jelentett a se védekezni, se támadni nem tudó Grosso, a megzavarodott birkára emlékeztető gólpasszkirály Tiago, az önbizalmát teljesen elvesztő, s csak a védők felrugdosásában eredményeket elérő Amauri, az önmaga paródiájává vált beépített ellenfél Grygera, és hát a fantasztikus edzőpáros mitológiai szörnyünk, Ferracherroni, akiknek se elképzelésük nem volt arról, hogy mit is kellene csinálni, se csinálni nem csináltak semmi, a bamba képpel széttart kezek mutogatásán túl.

balu11 2010.05.18. 12:44:54

@Mr.AT: (bár talán kicsit erős, meg jövőre lehet javítani, meg ilyesmi, de ez jutott eszembe először:)

szép nekrológ

Quentin Montargis-ból 2010.05.18. 12:49:59

@popp: jaj, vazze, csak poén volt az a csapat

balu11 2010.05.18. 13:02:35

emlékszem volt már egyszer egy heraldikai beütésű beszélgetés itt a bajnok kígyójáról... mindenesetre ez nagyon jól néz ki sztem:

www.nemzetisport.hu/olasz_labdarugas/internazionale-kek-fekete-kigyo-disziti-a-bajnokcsapat-uj-mezet-foto-2029204/

Hispan07 2010.05.18. 13:23:14

@balu11: tényleg király ez az Inter mez, a Milannak is csinálhatna az Adidas vmi ördöngőset... de nekünk jövőre csak vastag csíkos, oldszkúl mezünk lesz.

Hispan07 2010.05.18. 13:36:52

@Quentin Montargis-ból: azért ezután az év után Dinnye valahova beférhetett volna. abszolút értékben is jót nyújtott, a csapatot meg végképp a hátán vitte

Hispan07 2010.05.18. 13:39:47

végül hírek: az új szponzor (Fly Emirates) szívesen látná Ranierit a Milan padján... és azt is mondják, hogy ha Dinnye elmegy, akkor elvárják, hogy egy hasonló kaliberű játékos kerüljön a helyére.

Quentin Montargis-ból 2010.05.18. 13:42:59

@Hispan07:

Csak a statisztika kedvéért nézzük meg Ronaldinho 12 bajnoki góljának eloszlását.
- 5 gól tizenegyesből. Ezt 8 kísérletből érte el, 3 tizenegyest kihagyott.
- 4 gól a Juventus elleni két mérkőzésen.
- 3 gól az összes többi mérkőzésen.

:-)

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2010.05.18. 13:45:03

A Lazio 110 éves jubileumi meze is nagyon szép, 2011-ig szerencsére az lesz a szerelés.

Hispan07 2010.05.18. 15:28:49

@Quentin Montargis-ból: hát jah. de adott mellé 12 gólpaszt is, azokat nem 11-esből, de még csak nem is a Juventus ellen :)

Iustizmord 2010.05.18. 18:50:54

@Hispan07: meg egy olyan aminél a gyata hátsó részén egy barna folt jelzi hogy hol tart a csapat :o(

Iustizmord 2010.05.18. 18:52:41

@Hispan07: akkor tényleg jó lesz henry, a barcába már nem kell, a milanban egy kis újrafutózással fut két szezont, lő 40 gólt, és megy vissza a ...mondjuk a Nizzába, mert az mégis mediterrán.

sh4d0w 2010.05.18. 20:24:18

@Quentin Montargis-ból: bazz, most nézem az avatarod :D Ütős.

@Hispan07: ez rossz hír. Noha Ranieri jó edző, arról nincs fogalma, hogyan kell megnyerni egy sorozatot. Ezenkívül pedig az edzőcsere nem elég (ha már egyszer elkezdték - én nem tettem volna), tulképpen a csapat nagy részét le kéne cserélni.

sh4d0w 2010.05.18. 20:26:28

"Nélkülem a Juventus öt meccsből hatot elveszített volna - "vajazta" magát Melo -, tavaly egyébként én voltam a legjobb szűrő középpályás a calcióban, és ettől idén sem jártam messzire. Az kétségtelen, hogy a Juve szezonja nem úgy sikerült, ahogyan azt elterveztük, de ha hat meccsel többet nyertünk volna, minden rendben lenne, és mindenki arról beszélne, milyen jól játszott megint Felipe Melo." (nb1.hu)

Ha a nagyanyám sárga lett volna, ő lett volna a körúti villamos...

Mr.AT 2010.05.18. 20:28:00

www.nemzetisport.hu/labdarugo_vb_2010/vb-2010-a-2006-os-finalet-eldonto-grosso-es-candreva-nem-megy-a-tornara-2029247/

Ezért amúgy nem nagy kár, legalább nem kell újabb meccseken szerencsétlenkedni látnom Grossot. Candreva ügyes srác, lesz ő még VB-n, de most Montolivo és Palombo is hasznosabb az ő posztján.

Mr.AT 2010.05.18. 20:34:22

@sh4d0w: Nem a helyén játszik, és nem jó emberek vannak mellette, ez mellette szól, de emellett ő is elkövetett pár qrva nagy egyéni hibát, amikből gólt kaptunk, ezekről bezzeg szemérmesen hallgat.

Én másokkal szemben nem hordom le teljesen a sárga földig, mert potenciál van a srácban és nem is ügyetlen, de ez a szezon neki is qrva szarul sikerült, úgyhogy ilyen nyilatkozatok helyett jobb lenne, ha inkább hallgatna.

Mr.AT 2010.05.18. 20:42:20

Jelenleg amúgy a 28 fős keret így néz ki, innen még 5 játékosnak nem jut belépő:

GK: Buffon, De Sanctis, Marchetti, Sirigu

DF: Bocchetti, Bonucci, Cannavaro, Cassani, Chiellini, Criscito, Zambrotta

MF: Camoranesi, Cossu, De Rossi, Gattuso, Maggio, Marchisio, Montolivo, Palombo, Pirlo

FW: Borriello, Di Natale, Rossi, Gilardino, Iaquinta, Pazzini, Quagliarella, Pepe

Jellemzően mki 3 kapussal utazik, Buffon és De Sanctis helye pedig kb. betonbiztos, melléjük szerintem Sirigu-t viszi majd - így viszont a mezőnyből csak 4 játékos esik már csak ki, védő pedig biztos nem, mert már így is csak 7en maradtak a klasszikus 4 védőposztra.

Sztem ha van esze, Gattuso és Camoranesi biztosan otthon marad, mellettük szerintem Rossit és Pepét nem kellene vinni.
Szerintetek?

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2010.05.18. 21:37:18

@Mr.AT: Sajnos nem vagyok tisztában Rossi legutóbbi szezonjával, de azok alapján amit a Konföderációs Kupán mutatott, messze kiemelkedett a támadók közül. Gattuso és Camoranesi szerintem sem magyarázható.

popp · http://koncertblog.com/ 2010.05.18. 22:52:03

@Mr.AT: Érdekes kérdés, mindenesetre Rinot és Camot küldenie kéne. Innentől próbálok Lippi fejével gondolkozni. Ha Camot hazaküldi, akkor nem küldheti ek Pepét is meg Rossit is, akiket tud a széleken használni. Szóval szerintem Iaquinta és a hasonló típusú Boriello, Gila, Pazzo hármasból küld haza valakit. Lehet, hogy Gatussot is bent tartja Cossu kárára.

Althedokan 2010.05.18. 23:00:38

"Albertazzi, Strasser, Verdi és Oudamadi a következő idénytől a felnőtt csapat tagjai lesznek." - Galliani

Hála a jó égnek!

Iustizmord 2010.05.19. 00:04:19

@Mr.AT: gattuso ki, ambrosini be. minden más esetben lövök.

Iustizmord 2010.05.19. 00:06:27

@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa: grande lazio...ne jt eszebe.

de a puma a sas mellett, az vicces (mondjuk a puma a farkasmellet, az szánalmas lenne de mind1)

szal valami nonfiguratív logo-jú gyártó kéne nektek, lotto, diadora, rbk, ilyesmi...

Iustizmord 2010.05.19. 00:07:38

@Althedokan: te pontosan melyiktől várod a megmentést??????

Iustizmord 2010.05.19. 08:36:57

@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa: inkább az oldschool ugrik be mint jelző, de ízlésről ugye nem vitázunk

ericcartmen 2010.05.19. 17:26:46

@Mr.AT: @popp: Camo és Gattuso teljesen egyértelmű, ezenkivül Iaquinta sem tudom, hogy mivel érdemelné ki az utazást, Pepe meg szerintem sosem volt válogatott szintű játékos, szóval én őket küldeném haza.

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2010.05.19. 17:36:34

@Iustizmord: Én nem látom annak, bár lehet az. Egyszerűen szép és letisztult.

_alerob 2010.05.19. 17:47:47

Grossot elküldték az egy nagyon jó dolog, de miért nem küldték el vele Pirlot? Gattusot? Pepét? És miért pont Candrevát, aki még jó is volt, ha már építkezni akar és nem vitte ki se Tottit, se Del Pierot....

Del Neri a Juventus vezetőedzője!

zsakfos 2010.05.19. 18:08:08

@Mr.AT:
Nagyon kíváncsi vagyok, hogy Lippi mit tud kihozni a vb-n ebből a csapatból, de a címvédés esélye sztem eléggé konvergál a nullához. A Bufffon-Chiellini-De Rossi hármas mire lesz elég?
Kapus poszt: Oké. Buffonnak volt már jobb szezonja is, de azért nála nem nagyon kell jobb. A többiek: De Sanctis rutinos, Marchetti és Sirigu meg bőven jók a keretbe.
Védelem: Chiellini világklasszis. Egy öreg és már gyenge Cannavaro, Zambrotta se lesz már jobb, a többiek meg fiatalok,tehetségesek,de nemzetközi viszonylatban rutintalanok.
Középpálya: De Rossi világklasszis. Pirlo, Gattsuo, Camoranesi idei teljesítménye után nehéz szavakat találni. Elképzelni nem tudom Ambrosini miért maradt ki...A többiektől meg azért egy komoly csapat se rosálja össze magát.
Csatársor: Iaquinta? Pepe? A többik meg olyan szódával elmegy. Itt nem nagyon látok olyan nagy talentumokat,világklasszisokat a megszokott olasz szinthez és a többi esélyes nagycsapathoz ( kiv. a németek) képest sem, bár némelyikükből akár egy nagy torna is kijöhet.
Úgy gondolom, ismerve a sorsolást is, ettől az olasz csapattól, már a 4 közé jutás is szép eredmény lenne.

Mr.AT 2010.05.19. 18:13:39

Mai fejlemények:

Grosso helyén Cassani kezd majd a csapatban, így Criscito átkerül a túloldalra. Hogy Criscito vagy Zambrotta kezd-e majd balhátvédként, az a formájuktól függ majd.

Középhátvédként a Chiellini-Cannavaro-Bonucci hármas helye biztos, ami könnyen lehet, hogy Bocchetti helyébe kerül majd.

Középpályán Montolivo, Pepe és Camoranesi biztosan utazik, Cossu helye kérdéses.

Elöl Quagliarella, Rossi és Borriello hárman versengenek egy helyért, kettő közülük biztosan otthon marad.

Althedokan 2010.05.19. 18:21:21

@Iustizmord: a négytől együtt... Elegem van már a 35 éves játékosaink fitymacsattogtatásából...

_alerob 2010.05.19. 18:26:05

Ha már a nagy öregekre nem számít Lippi akkor a minimum egy Miccoli vagy Cassano. Miccoli-Pazzini-Cassano-Di Natale. És asszondom okés. Ebből meglesz Pazzini és Di Natale, valószínűleg ők fognak kezdeni is, ez elég jó, plusz Jaki, akit ennyire nem kéne szidni. De még mindig ott van ilyen, hogy Boriello meg Quagliarella... ez a gáz.

Középpályán Marchisio okés, Candrevát nem értem miért küldte haza, Pirlo, Gattuso kész öngyilkosság. De Rossi - Marchisio - Montolivo - Maggio tengellyel Olaszország nagyot nyerhet, de itt sem értek egyet néhány névvel.

Hátul Chiellini óriási megkönnyebbülést jelent, és azért Cannavaro sem volt olyan impotens. Zambrotta viszont már Barcelona óta az, nálam egy fokkal jobb mint Grosso.

HA a fiataloknak jól kijön a lépés és nem lesz sérülés akkor egyébként ez egy sokkal erősebb csapat, mint azt sokan gondolják. Semmivel nem gyengébb, mint mondjuk a brazil keret.

_alerob 2010.05.19. 18:30:09

Ja, és remélem Lippi nem erőlteti ezt a 3-4-3 marhaságot. Nem Olaszországhoz illő.

Mr.AT 2010.05.19. 18:33:14

@zsakfos : "Elképzelni nem tudom Ambrosini miért maradt ki..."

Ez viszonylag egyszerű: a középső középpályás posztján De Rossi, Palombo és Montolivo is sokkal jobbak nála, azzal pedig még talán a legelvakultabb Milan-drukkerek sem vitatkoznak, hogy a hármas bármelyik tagja jobb játékos a jó öreg Massimonál. (Amúgyis ezen a poszton van talán leginkább eleresztve az olasz válogatott.)

Abban nagy tétben merek fogadni (ha sérülés vagy egyéb vis major nem jön közbe, persze), hogy ők hárman tuti utaznak. Így itt a Pirlo-Gattuso-Marchisio hármas izzadhat, közülük max. kettőnek jut hely, szvsz.

Cossu pedig a kevés olasz támadó középpályás egyike, de ha tényleg nem viszi őt sem, akkor marad Camo, Maggio és talán Pepe - ha ő hasonló szerepkörben, a szélen játszik majd, mint az Udinésében.

Itt lesz nagyon meglőve amúgy az olasz csapat - nem lesz, aki összekösse az amúgy még akár egész masszívan is összerakható védelmet és védekező középpályát a meglehetősen statikus csatárokkal. Mi Torinóban egy szezonon át néztük ezt az alapproblémát, hát nem egy élmény.

Mr.AT 2010.05.19. 18:42:01

@_alerob: Négy védővel kezdünk, ez alap. Szerintem az általa a selejtezőkben általában favorizált 4-2-3-1et játszatja majd, ahol ezek szerint a Cassani-Chiellini-Cannavaro-Criscito hármas lesz a védőnégyes, várhatóan Palombo és Montolivo játszik a pálya közepén, előttük kicsivel De Rossi, a két szélen várhatóan a Pepe/Iaquinta/Camo/Pazzini négyes közül kettő játszik ezek szerint majd, ékben fent pedig szvsz biztosan Gilardino kezd majd.

Ezzel nem lenne baj, sőt, ez egy kifejezetten erős csapat, amiben nincsenek ugyan nagy nevek, de csak azok számára, akik max. a BL-ben látnak olasz csapatot.

Ha Palombo hozza ugyanazt a megalkuvást nem tűrő játékot, amivel a Samp csapatkapitánya lett, ha Montolivo dob olyan 40 méteres passzokat, amikkel ki szokta ugratni Gilardinot, és De Rossi csak a tudása felét betolja a pályára minden meccsen, nagy baj nem lehet.

Nem mondom, hogy ez egy VB-esélyes keret, de hogy annál lényegesen erősebb, mint ahogy a legtöbben legyintenek rá most szerte a világon, az biztos.

Zici 2010.05.19. 18:55:06

@Mr.AT: "Cassani-Chiellini-Cannavaro-Criscito hármas lesz a védőnégyes"

Ez a mai nap muhahája! :-D

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2010.05.19. 18:55:11

@Mr.AT: Ambrónak bizony helye lenne itt és ha nincs a régi nézeteltérés közte és Lippi között, akkor ez senkinek sem lenne kérdés.

_alerob 2010.05.19. 19:06:02

@Mr.AT: Szerintem Maggio és Marchisio is kezdeni fog. Legalábbis remélem.

Mr.AT 2010.05.19. 19:07:12

@Zici: Négyest akartam írni.

_alerob 2010.05.19. 19:15:08

Ha ebből a keretből én állíthatnám össze:

Gianluigi Buffon (Juventus) - Christian Maggio (Napoli), Giorgio Chiellini (Juventus),Fabio Cannavaro (Juventus), Leonardo Bonucci (Bari) - Riccardo Montolivo (Fiorentina), Daniele De Rossi (AS Roma), Claudio Marchisio (Juventus), Angelo Palombo (Sampdoria) - Antonio Di Natale (Udinese), Giampaolo Pazzini (Sampdoria)

Szerintem ez még elég korrekt is. Nem rossz ez a csapat. Habár, nekem Del Piero, Miccoli, Cassano, Candreva eléggé hiányzik. Legrot nem merem írni.

Nemtudom, hogy jön ide, de Molinaroval mi van? milyen szezonja volt a bundásligában?

Mr.AT 2010.05.19. 19:15:17

@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa: Ki helyett vinnéd ki Ambrosinit?
A 23as keretet ugye úgy szokás összerakni, hogy a 11 kezdőjátékos közül mkinek legyen egy cseréje, és kapusból minden csapat 3at visz, így meg is van a 23 játékos.

Olaszéknál a kezdő 11 így néz ki: 1 kapus, 2 középső védő, 2 szélsővédő, 2 védekező/középső középpályás, 2 támadó középpályás, 2 csatár (utóbbi két kategória néha vegyül).

Ergo 4 hely van a keretben Ambrosini posztja alapján. Itt De Rossi, Palombo és Montolivo szerintem nem megkérdőjelezhető, mindegyikük egy klasszissal jobb Ambrosininél. A maradék egy helyre jelenleg a bő 28as keretből pályázik még Marchisio, Pirlo és Gattuso. Szóval?

Mr.AT 2010.05.19. 19:18:51

@_alerob: Bonuccit a szélre rakod, pedig belső védő, Maggiot meg hátra, pedig támadó középpályás. A középpályára meg 4 defenzív középpályást raksz.

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2010.05.19. 19:26:29

@Mr.AT: Marchisionál, Pirlonál és Gattusonál jelenleg jobb és bár Palombót kedvelem, de többre értékelem Ambro tapasztalatát. Aztán persze lehet rosszul gondolom, de régóta nagy igazságtalanságnak tartom, hogy Ambrosini nem lehet ott a válogatottban. 10 év alatt 35 szereplés, ez nagyon kevés, többet érdemelt volna és a posztján szóba jöhetők között csak 2 emberre mondom azt, hogy igen, valóban jobb nála.

Greg36 2010.05.19. 19:34:39

Azt hiszem, ez a kép is 'megfizethetetlen'. A kissrác arcán a 'Hozzám értél, Őcsisajt!?' kifejezés.
www.gettyimages.com/detail/99601217/Getty-Images-Sport

calcio_di_rigore 2010.05.19. 19:40:06

@_alerob: Felejtsd már el Miccolit, 4 hónapig sérült. Meg amúgy is.:)

kyalami 2010.05.19. 19:40:17

@Mr.AT: "annál lényegesen erősebb, mint ahogy a legtöbben legyintenek rá most szerte a világon, az biztos."
igen, akik legyintenek azok a megszokott olasz-szinthez mérnek, kíváncsi vagyok ha pl. ez lenne a chilei keret, milyen jelzőkkel illetnék.
olyan faszságot is csak az ebből fakadó érzetek hatására lehet gondolni, hogy már a csoportból való továbbjutás is gondot okozhat.
csak ebből az évtizedből fel lehet sorolni számos válogatottat, amelyeknek a kerete semmiképp sem volt jobb, mint a mostani olasz, és végül négyben zártak.
a keret minősége kb. a vb első 2 meccséig az esélylesés első számú szempontja.

calcio_di_rigore 2010.05.19. 19:41:26

@Mr.AT: Marchisio jobb, mint Montolivo.

_alerob 2010.05.19. 19:46:56

@Mr.AT: Maggio szélen is tudja nyomni, mint anno. Bonuccit meg azért raktam oda mert nálam inkább mint Zambrotta. De legyen akkor Criscito. A 4 középpályás tényleg deffenzívebb, de egy: ezek nálam akik elég erősnek is mondhatók, kettő: tudnak offenzívebben is játszani. Camoranesit csak akkor támogatnám, ha formában lenne, de nincs.

_alerob 2010.05.19. 19:47:35

@calcio_di_rigore: nem tudtam h sérült. De ha nem Miccoli, Del Piero és Cassano.

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2010.05.19. 20:07:20

@_alerob: Zambrottát azért is viszi Lippi, mert mindkét oldalon tud játszani.
Nem én mondom, Lippi mondja! :)

Hispan07 2010.05.19. 20:15:10

@calcio_di_rigore: az idei Marchisio jobb mint az idei Montolivo? Mókás vagy.

Mr.AT 2010.05.19. 20:21:51

@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa: Ambrosinivel én úgy vagyok (és remélem, nem leszek megkövezve a Milan-szekció által), hogy igazából egy igazán kiemelkedő skillje sincs, amivel kitűnne az átlagból - bár az mellette szól, hogy ugyanakkor hiányossága se nagyon. Kicsit nekem ez a Taddei-kategória, nem tudom megmondani, hogy miért, de valamiért egyszerűen kevésnek gondolom.

Idén valóban volt pár jó meccse, de nem hiszem, hogy bármi pluszt hozzá tudna tenni a válogatott játékához - legfőbb erénye, ami talán a megbízhatóság, halmozottan igaz Palombo-ra és De Rossira is.

Mr.AT 2010.05.19. 20:26:14

@calcio_di_rigore: Marchisio teljesen mást játszik, mint Montolivo, és kicsit egysíkúbb játékos is, mint a firenzei. Montolivot nem hiába mondják Pirlo utódjának, sokkal komplexebb, több mindenre képes, mint a mi kutyánk kölyke. Amilyen passzokat tud adni, és amilyen rúgótechnikája van, azzal még nagyon sokra viheti - még mindig csak 25 éves amúgy, és már most a Fiorentina csapatkapitánya.

Mr.AT 2010.05.19. 20:38:49

Amúgy általános vélekedés a bulvármédiában, hogy az olasz válogatott kiöregedett régi motorosok búcsúcsapata csak, ehhez képest a fentebb vázolt kezdőcsapat életkora a következő:

Buffon 32
Cassani 26, Chiellini 25, Cannavaro 36, Criscito 23
Montolivo 25, Palombo 28
Pepe 26, De Rossi 26, Pazzini 25
Gilardino 27

Ezzel a csapattal szerintem kimondottan a fiatal csapatok közé tartozunk majd, hát még ha a toronymagas korelnök Cannát behelyettesítjük a 23 éves Bonuccival.

A 2006os nagy öregek közül a Buffon-Canna pároson kívül már lényegileg csak a Camo-Gattuso-Pirlo-Iaqi négyes kapar kerettagságért, remélhetőleg kevés eséllyel.

popp · http://koncertblog.com/ 2010.05.19. 20:39:34

@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa: Ugyanilyen erővel sírhatnánk Perrotta miatt is, aki egész évben jóformában játszott, stabil kezdő volt a legutóbbi vébén, ezért Lippit is jól ismeri.

Egyetértek Mr. AT-val éppen a támadni is tudó, inteligens védekező középpályás poszton a legjobb a választék az olasz mezőnyben, így Lippi nem tudott mellé nyúlni. Ráadásul én nagyon bízom Pirlo föltámadásában is.

popp · http://koncertblog.com/ 2010.05.19. 20:45:25

@Mr.AT: Így van, a jelenlegi 27-ben már csak kilenc világbajnok van és kettő-három még biztos távozik. Szerintem 6-7 legutóbbi vébéről megmaradó játékos nem olyan sok, más válogatottakban sincs ennél kevesebb.Egyre jobban bízom benne, hogy Lippi megint egy nagyon masszív csapatot rak össze. És egy Rossi, Schilacci, Grosso típusú robbantás mindig elképzelhető az olasz válogatottban.

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2010.05.19. 22:12:09

@Mr.AT: Ha nem mehet Ambro - és tuti hogy nem megy - de kimaradna Pirlo és Gattuso is, akkor emészteném meg. Persze ugye ki menne helyettük... Egyébként az általad vázolt kezdő nem is rossz, csak Lippi is így gondolja.

@popp: Őt kevésbé követtem figyelemmel, de hiszek neked. Grosso kihagyásával hirtelen nagyot ugrott bennem az a százalék, ami az olaszok elfogadható eredményét mutatja a vb-n.

Iustizmord 2010.05.19. 22:17:40

@Mr.AT: de ambro univerzális csere, nem mondom h a kezdő11be de kiegészítőnek a kpja gépházába 2. félidőre, utsó 25 percre nagyon ott van és jól fejel, meg lelkes meg alázatos. szégyen h a keretbe se teszik, jó szezonja is volt. paszolni se szar. nem egy zidane, de megy mint a gép és nem hbázik sokat

ambro per squadra

Iustizmord 2010.05.19. 22:18:18

@Iustizmord: jah és geci rutinos, nagy csaták tudója.... ami egy vb-n nagy előny.

_alerob 2010.05.19. 22:19:05

Gattusot szereti annyira Lippi, hogy kivigye

Iustizmord 2010.05.19. 22:28:19

@Mr.AT: ambronak egy gecinagy skillje van, az a germános megalkuvást nem tűrően rakkoló de mégis angolosan higgadt , s mégis már-már skandinávosan elszántan berserk játék. a második az egyből a tapasztalat, a harmadik a kettőből a fejjáték, a negyedik a háromból a tekintély, az ötödik a négyből az alázat.

szinte szerelmes vagyok belé, majd ha egyszer 35 éves leszek én is így szeretnék játszani a milanban.

remélem meggyőztelek.

értelmetlen_nevű 2010.05.19. 22:31:51

@Iustizmord:
Ezerszer inkább Ambrosini, mint Pirlo vagy Gattuso. A kevés szimpatikus digó "focista" egyike.

(Szerintem Pirlo végig kezdő lesz.)

Iustizmord 2010.05.19. 22:32:15

@_alerob: @Mr.AT: jah és ha felipe melo fele annyira jó lenne mint ambro akkor a juve idén akár a 4. helyért is harcolhatott volna.

Iustizmord 2010.05.19. 22:33:53

@értelmetlen_nevű: mert jó a sérója. olyan mint a teljesítménye: hullámzó.

értelmetlen_nevű 2010.05.19. 22:34:56

@Iustizmord:
Akár a negyedik helyért. :D
Melo nyilatkozata megvan?

Iustizmord 2010.05.19. 22:48:30

@értelmetlen_nevű: hogyne. masszívan önkritk... jah akkor én egy másikat láttam :o)

popp · http://koncertblog.com/ 2010.05.19. 22:50:45

@értelmetlen_nevű: És jól fog játszani, majd csak figyeld ki!

horas 2010.05.19. 22:53:22

Ambrosini teljesítménye egyértelműen a válogatott kezdőjébe predesztinálná, a sok öreg fasz közül akiket visz Lippi talán egyedül neki kellene mennie...

horas 2010.05.19. 22:54:39

@Iustizmord: Ha Pirlo teljesítménye hullámzó,de milyen régióban?
A szar,a nagyon szar és a semmilyen kategóriák között hullámzik az arc...
szerintem

Iustizmord 2010.05.19. 22:57:21

@horas: sajna nem tudok vitázni pirloról, ambro-ról meg ha egy interista ezt gondolja akkor gecire igazolva látom magam. thx brada'

Iustizmord 2010.05.19. 22:58:33

@popp: pirlo? bár lenne úgy. alkotott már annyit h merhet nem biztonsági játékot tolni. ha megy: jó, ha nem: lekapják a pályáról, az se szégyen, annyi.

calcio_di_rigore 2010.05.19. 23:09:15

@Mr.AT: Montolivoval nem lenne baj, ha kicsit kitörne a jellegtelenségből. Elpasszolgat néha ügyesen, de nem tudsz szinte semmit a nevéhez kötni. Van szeme, de tartást nem ő fog adni a válogatottnak.
És ami azt illeti, például Felipe Melo idén(!) sokkal nagyobb arányban nyerte meg a párharcait, és nagyobb arányban passzolt hasznosan(!), mint Montolivo.

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2010.05.19. 23:55:45

Tiago pályára léphetett az EL-ben igaz? Azért az milyen durva, hogy ő, pont ő az egyetlen Juventus játékos, aki idén klubtrófeát nyert.

popp · http://koncertblog.com/ 2010.05.20. 00:34:57

@horas: A sok öreg fasz azért tett le ezt-azt az asztalra. Akkora magaslóról tudod osztani, mintha csak saját szakmádban őket egy kicsit is megközelítő szintre jutottál volna. A foci nem matematika, lehet, hogy épp azok támadnak föl egy vébén, akik évek óta nem találják a lefjobb formájukat. De az edzőként majdnem mindent megnyerő Lippiről is úgy beszélsz mintha egy analfabéta lenne. Ha némi szellemességet vinnél a fikázódásosba legalább röhögni lehetne.

Szerinted mit szólt a közvélemény, amikor a két éves eltiltásából alig visszatérő Rossit kivitte a vébére Bearzot? És akkor miket gondoltak a hozzádhasonlók, amikor hátom góltalan és kilátástalan meccse után a brazilok ellen is betette?
www.youtube.com/watch?v=zTfPOzUc1JI

Szerintem Pirlo jó lesz a vébén!

@calcio_di_rigore: Tartást adni ott lesz három Capitano: De Rossi, Palombo és Cannavaro, na meg a gólvonalról Gigi.

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2010.05.20. 01:20:04

@popp: Élő ember és maga Bearzot sem számíthatott arra, hogy 2 év és 3 szar meccs után Rossi hirtelen megrázza magát és 180 fokot fordul a formája. Ne keverjük a szerencsés véletlent a taktikai zsenialitással. Még egyszer mondom, senki sem gondolhatta, hogy Rossi azt fogja nyújtani, amit és ha a kapitány ezt gondolta is, akkor nem a tapasztalata vagy tálentuma miatt, hanem mert titokban egy médium volt. Az egy hihetetlen és talán soha meg nem ismétlődő siker, amit ott bemutatott Rossi.

Elmondtam már párszor a véleményem a válogatottról, szerintem sem fog ebből semmi jó sem kisülni. Az erősen valószínű, hogy a csoportból nem lesz nehéz továbbjutni, de a kiesés szakaszban sok jóra nem számíthatnak. Ha Pirlo - szavaidhoz hűen - remekebnél remekebb meccseket fog letudni a vb-n, akkor benned is a médiumot tisztelhetjük, mert az utóbbi pár év alapján mindenre van esély, csak erre nem. A sorsszerűség és a véletlen nagyon különböző dolgok.

_benito · www.nst.blog.hu 2010.05.20. 02:37:18

dino szerint kibökték a sajttájon, hogy jön marchetti, ezzel buffon le is főtt

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2010.05.20. 05:05:24

Azért ez nagyon szép, a liga 5. leglátogatottabb meccsei a Lazio hazai mérkőzései. Mi lenne, ha a csapat a nemzetközi kupás helyekért harcolt volna? Jó érzés ezt látni, na.
Ami viszont nem jó érzés, az az európai közjog tanulása, emberek, élvezzétek helyettem is a napot!

_benito · www.nst.blog.hu 2010.05.20. 07:45:59

@calcio_di_rigore: nyugodj meg, bubi, nem patóra cseréljük.

montipájton 2010.05.20. 08:08:46

@popp: A példáid ülnek, de akkor lenne igazságos - mert ugyebár a futballban nincs fekete és fehér -, ha melléraknál olyanokat is, amikor valaki kurvára nem igazolta a beállítását világversenyen, mintha azért az olaszoknál is lett volna ilyenre példa. Rossinál eltalálta Bearzot (a 82-es vb-n speciel sokkal jobban játszott azon a 3 meccsen, mint amilyen játékos egyébként volt, a válogatottal se előtte, se utána semmi...), máskor meg, mondjuk a legutóbbi Eb-n csapatba követelt Del Piero mekkorát betlizett már. Ilyen a futball, nehogy már az olaszok legyenek a pozitív ellenpélda mindenre.))

Amiben egyetértünk, hogy nem lesznek rosszak idén, egyszerűen baromi nehéz megverni őket. És a csoportjuk is viccesen könnyű. Pontosítok: nem fognak rosszul szerepelni, ha rosszak is lesznek. )))

montipájton 2010.05.20. 08:15:05

@Mr.AT: Nagyon jól írsz, élvezem olvasni.

Amikor majd jó lesz a Juve, sajnos csökkenni fog ez az élvezet (nyilván te nem bánnád), mert alapvető kritikusi szabály, hogy a rosszat sokkal könnyebb színesen ragozni, mint a jót. )))

calcio_di_rigore 2010.05.20. 10:12:44

@_benito: Én nyugodt vagyok mert 1, nem volt sajttáj; 2, hogy Tacconi úgy tudja, az nekem nem infó, 3, nem azt mondta, hogy jövőre Marchetti véd nálunk.

De amúgy minden stimmel.

popp · http://koncertblog.com/ 2010.05.20. 12:04:05

@montipájton: Nyilván olyan példát hozok amely mondandómat alátámasztja. Számomra elképesztő az a hangnem, amellyel nagy magabiztosan és válogatatlan jelzőkkel gyalázzák a világbajnok kapitányát (nem zavarna annyira, ha szellemesebben tennék, de horas kolléga magabiztos kijelentései azért igen bicskanyitogatóak tunak lenni), ezért horkantam föl és ezért nyúltam Rossihoz. Mellesleg a se előtte se utána kijelentésed sem teljesen úgy van. Hegyi Iván például azt állítja, hogy Rossi jobban játszott a '78-as vébén, mint a '82-esen. Ha jól tudom ott is lőtt négy gólt.

@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa: Egy edzőnek szüksége van némi intuícióra munkájához. Bearzot is ráérzett, hogy ki kell tartania Rossi mellett. Olyan is van persze, hogy az ilyen megérzések miatt bukik a csapat. Ilyenkor mondták a régigek: na, ezt a csapatot is csak megálkmodta a mester.

Ami Pirlo mellett szól az a talentuma és idén nem játszott ám olyan gyalázatosan, mint amennyire divat őt ekézni.

rexford 2010.05.20. 13:59:21

@calcio_di_rigore: a Marrotta-Del Neri pároshoz mit szólsz?

kyalami 2010.05.20. 14:04:22

@popp: a keretben egyedül pirlo lehet képes a kapocs szerepre a vkp és a támadók között, ha nem a mélységi osztogató posztján, hanem egy sorral előrébb játszik.
egyébként pirlo teljesítménye a milanban a 2005-06-os szezontól kezdve nem az igazi (általában szar), de a legutóbbi vb mellett a legutóbbi eb-n is a csapat legjobbjai között volt (már ha lehet a "jó teljesítményt" bármilyen szinten összefüggésbe hozni azzal a csapattal).
aki rendre teljesen impotens a válogatottban, az de rossi

Mr.AT 2010.05.20. 15:21:50

Ezt amúgy láttátok?

www.nemzetisport.hu/labdarugo_vb_2010/a-spanyol-a-legertekesebb-valogatott-2029489/

Vicces. :-)

Amúgy innen van:

www.frontier-economics.com/_library/pdfs/VALUE%20National%20Football%20Teams%20South%20Africa%202010.pdf

Ennél nagyobb parasztvakító ostobaságot keveset látni, szögezzük le. Nincsenek adatok, nincsenek felvázolva a (szerintük) tervezett kezdőcsapatok, semmi.

Mondjuk ártani nem árt, ha ilyen hülyeségekkel tovább devalválják az olasz csapat értékét, az soha nem baj, ha lenézik a csapatot és elbízzák magukat az ellenfelek.

zsakfos 2010.05.20. 15:43:48

@Mr.AT:
Úh de utálom az ilyeneket:) Semmi értelme nincs.
Azért tényleg írhattak volna kezdőcsapatokat. Úgy még jobban lehetne róla vitatkozni:)
A 32éves Lampard 46 millió persze...meg Messi 140millió( több mint 2x annyi mint Rooney). A portugáloknál is biztos úgy jött ki a 201millió, hogy ebből Cé legalább 120misi.
A legnagyobb vicc azért sztem a németek értéke. 156millió? feltételezem már Ballack nélkül. Ugyanannyi mint a hollandoknak és 30-al több mint az olaszoknak. Ne már...

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2010.05.20. 15:46:53

@Mr.AT:

Persze komolytalan meg minden (Messi egymaga többet ér, mint az egész olasz válogatott :-DD), de nagy vonalakban azért reális. A legpiacképesebb nevek ma tényleg a spanyol és argentin válogatottban vannak. Mondjuk attul szép a fodball, hogy nem mindig és nem csak ez dönt egy-egy nagy tornán.

calcio_di_rigore 2010.05.20. 15:47:06

@rexford: az elmúlt napjaim azzal telnek, hogy próbálok Del Nerivel megbarátkozni. Valamennyire sikerült. Nyilván a megszokott 4-4-2-jében (vagy 4-4-1-1-ben) kell gondolkodni, ettől egy kemény, stabil, egységes gárdát várok. Ha fizikailag rendbe szedi a csapatot, ez elég lehet a dobogóra. Idén jól megoldotta a Samp-krízisét, remélem hogy nálunk is lesz tekintélye, és kitesz bárkit aki nem áll be a sorba.
Amúgy egy lutri, ahogy Prandelli, Allegri vagy Gasperini is az lett volna. Ferraraval beszoptuk, jó lenne ha fordulna a szerencsénk.

Marottától azt várom hogy ne legyünk továbbra is bohócok az átigazolási piacon, akiket mindenki hónapokig szívathat. Mostanában úgy mentek a dolgok, hogy előre bejelentették az átigazolási keretet, gyakorlatilag mindenki tudta, hogy kiket akarunk leigazolni, aztán egy D'Agostinot sem sikerült elhozni, Melot is csak azért mert volt kivásárlási ára. Szerencsére ma amikor Agnellit megkérdezték h mekkora a büdzsé, csak annyit válaszolt hogy ez nem publikus. Ennyi.

Azt is várom hogy ne beszéljenek mellé, Grossonak, Cannavaronak, Zebinának, Grygeranak stb., semmi keresnivalója már itt.

popp · http://koncertblog.com/ 2010.05.20. 15:56:57

@kyalami: A 05-06-os szezonban pont szar volt, de a 2007-es bl-ben ordas része volt. A 3-0-ás Milan-MU-n például óriásit játszott. Amúgy igyen előrébb kéne tolni. Egyébként De Rossi az EB-n nem volt rossz, ellentétben a konföd kupával, ahol nagyon nem ment neki.

popp · http://koncertblog.com/ 2010.05.20. 15:58:26

@Mr.AT: Majd a vébé után kell ezt megint megnézni.

horas 2010.05.20. 16:10:29

Amúgy ha belegondolunk a Juventus az egyetlen idei pozitívumát az igéretes szezon kezdetet Ranieri bácsinak köszönheti mert ez a Juve idén addig ment amíg az öreg szervezettsége munkája még benne volt a lábakban,fejekben...

Ha belegondolnuk Ranieri idei szezonjába a Roma-val és a Juve szezondkezdésébe...

ericcartmen 2010.05.20. 16:49:09

@Mr.AT: Az a baj, hogy tuti nem ez lesz a kezdő.
Zabrotta és Pirlo szerintem tuti kezd, de én pl Camoranesi és Iaquinta rendszeres játékától is félek.

Ja, és De Rossi nem irányitó, nem is tud ilyet játszani.

Mr.AT 2010.05.20. 17:26:30

@Csöncsön: Azért a közel háromszoros szorzót egyértelműen túlzásnak érzem.

Nézzük meg a transfermarkt-ot ebben a kérdésben, s még ha vannak is néhol alulbecsült néha meg felülbecsült értékeik, még így is kategóriákkal mérvadóbbnak tartom, mint ezt a kontár összegányolást.

A végleges spanyol 23as keretet már ismerjük, ez a következő:

Casillas (Real Madrid) 32 Mio EUR
Reina (Liverpool) 20 Mio EUR
Victor Valdes (Barcelona) 18 Mio EUR

Puyol (Barcelona) 28 Mio EUR
Sergio Ramos (Real Madrid) 27 Mio EUR
Piqué (Barcelona) 25 Mio EUR
Raul Albiol (Real Madrid) 18 Mio EUR
Arbeloa (Real Madrid) 12 Mio EUR
Capdevila (Villareal) 10 Mio EUR
Marchena (Valencia) 8 Mio EUR

Xavi (Barcelona) 65 Mio EUR
Iniesta (Barcelona) 60 Mio EUR
Fabregas (Arsenal) 55 Mio EUR
David Silva (Valencia) 32 Mio EUR
Xabi Alonso (Real Madrid) 30 Mio EUR
Sergio Busquets (Barcelona) 20 Mio EUR
Javi Martinez (Athletic Bilbao) 15 Mio EUR

F.Torres (Liverpool) 50 Mio EUR
David Villa (Valencia) 45 Mio EUR
Jesus Navas (Sevilla) 28 Mio EUR
Mata (Valencia) 23 Mio EUR
F.Llorente (Athletic Bilbao) 15 Mio EUR
Pedro (Barcelona) 14 Mio EUR

GK SUM: 70 Mio EUR
DF SUM: 128 Mio EUR
MF SUM: 277 Mio EUR
FW SUM: 175 Mio EUR
------------------
Spain team SUM: 650 Mio EUR

Az olasz csapat egyelőre 28 fős szűkítésnél tart, saját tippjeim szerint innen a következő csapat fog utazni (ugyanígy 3-7-7-6 osztásban felosztva a keretet):

Buffon (Juventus) 30,5 Mio EUR
Sirigu (Palermo) 8 Mio EUR
Marchetti (Cagliari) 7,5 Mio EUR

Chiellini (Juventus) 23 Mio EUR
Criscito (Genoa) 10 Mio EUR
Bonucci (Bari) 8 Mio EUR
Bocchetti (Genoa) 6,5 Mio EUR
Cassani (Palermo) 6 Mio EUR
F.Cannavaro (Juventus) 5 Mio EUR
Zambrotta (AC Milan) 4 Mio EUR

De Rossi (AS Roma) 38 Mio EUR
Pirlo (AC Milan) 22 Mio EUR
Montolivo (Fiorentina) 18 Mio EUR
Marchisio (Juventus) 16 Mio EUR
Palombo (Sampdoria) 10 Mio EUR
Maggio (Napoli) 10 Mio EUR
Pepe (Udinese) 9 Mio EUR

Rossi (Villareal) 22 Mio EUR
Gilardino (Fiorentina) 20 Mio EUR
Pazzini (Sampdoria) 17 Mio EUR
Borriello (AC Milan) 16 Mio EUR
Di Natale (Udinese) 15 Mio EUR
Iaquinta (Juventus) 15 Mio EUR

GK SUM: 46 Mio EUR
DF SUM: 62,5 Mio EUR
MF SUM: 123 Mio EUR
FW SUM: 105 Mio EUR
-------------------
Italy team SUM: 336,5 Mio EUR

Tehát nem hogy háromszoros, de még egészen kétszeres különbségről sem beszélhetünk.

Ebben pedig erőteljesen benne van az, hogy az olasz csapat sokkal heterogénebb, s a kevésbé szem előtt lévő klubokból érkező fiatalokat (védőket, csatárokat egyaránt) egyrészt jellemzően nem ismerik, és másrészt emiatt nem is ismerik el.

Itt egyben tökéletesen egyetértek @popp: kollégával - majd a VB után nézzük meg ugyanezeket a számokat.

vadkutya 2010.05.20. 17:49:30

@Mr.AT: Ennyi. Az egész nso-s cikk egy nagy baromság, írjunk a semmiről. Az meg,h Messi többet ér, mint a komplett olasz válogatott... Komolytalan.

ericcartmen 2010.05.20. 18:20:26

@Mr.AT: Atyaúristen, valaki pénzt kap azért, hogy megállapitsa ezeket a számokat?

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2010.05.20. 18:48:17

@Mr.AT:

Mondjuk a kétszeres szorzó sem csekély... :-) De amúgy tök mindegy, mert nyilván nem lehet pontosan meghatározni egy-egy válogatott (játékosainak) piaci értékét, legfeljebb viszonylagos értékékről lehet beszélni; mint ahogy az is biztos, közhellyel szólván, hogy piaci érték még nem rúgott gólt.

A spanyol keret azért "homogénebb", mert szinte egytől-egyig minden spanyol kerettag sztárcsapatban játszik (másképpen szólva: _befér_ valamelyik sztárcsapatba), míg az olaszoknál nem mindenki. Ez a merítés mélységét jelzi a spanyoloknál, nem azt, hogy ne lehetne pöpec válogatottat összeállítani Osasuna-szintű csapatokból.

No de, azt hiszem, már most érdeme fölött lett foglalkozva ezzel a cikkel.

_alerob 2010.05.20. 20:14:57

Ezek a számok olyan relatívak. Személy szerint Chielliniért többet adnék mint Messiért, vagy Marchisioért nem adnék kevesebbet mint Xabi Alonsoért. Baromság az egész.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2010.05.20. 20:19:23

@_alerob:

Mondjuk ezzel alighanem egyedül lennél a világ klubvezetői között. :-)

_alerob 2010.05.20. 20:57:23

@Csöncsön: "személy szerint" más nem érdekel. Sőt, szerintem még beteg sem vagyok.

Hispan07 2010.05.20. 20:57:57

Ma minden milanos oldal azt írja, hogy végül Allegri lesz a befutó, és jön vele Marchetti, Astori és Lazzari - meglátjuk, én örülnék neki, jó, fiatal, de már nem kezdő edző. Moggi eközben Ibra megvételére bíztatja a Milant...

_alerob 2010.05.20. 21:48:53

Remélem valami vicc a Juventus új mezkollekciója

horas 2010.05.20. 23:08:41

@Mr.AT: Ebben azért komoly baromságok is vannak.
De Rossi nem ér 38 millót ahogy egyetlen nem rossz szezonon egy kis csapatban túl lévő Bonucci sem ér 8 mjadnem 10 millió eurót.
Ahogy a spanyoloknál Javi Martinez,Busquets és LLorente is jóval ár felett van.
De Rossi a legplafonon is 30 millánál megáll.
Bonucci talán jeleneleg még 5 millát sem ér.
javi Martinez is nagyon amx 10,Llorente és inkább alulról 10,Busquets meg csak a Barca miatt ennyire értékelt játékos a Zaragoza-ból a kutya nem hívná be a válogatottba ő is kb 15 millát érhet legmagasabb áron.

Mr.AT 2010.05.20. 23:19:21

@horas: Bonucci Inter-nevelés, igazán ismerhetnéd. :-) Őt mondják az új Nestának, qrva yo kis játékos, nagy szerepe van abban, hogy a Bari idén ilyen jól szerepelt. Egyáltalán nem túlzás érte 8 Mio EUR, sőt, még alul is van lőve.

2-3 hónapja írta egyszer a Gazzetta, hogy mi is nézegetjük, nagyon örülnék neki, ha ő jönne Canna helyére, Chiello mellé.

Itt egy goal.com-os link erről:

www.goal.com/en/news/10/italy/2010/03/02/1815167/bari-defender-leonardo-bonucci-not-focusing-on-juventus

horas 2010.05.20. 23:30:22

@Mr.AT: Rendben van,hogy ügyes meg fiatal,én sem értem miért kellett eladni,azért csak lehetett látni,hogy ügyes meg minden főleg úgy,hogy a középhátvedei az Inter-nek 32,32,34,37 évesek simán lehetett volna rotálgatni a csapatba jövőre meg áttudná venni mondjuk Materazzi helyét,de egy debütáló szezont jól le tudó fiatal játékos szerintem nem ér ennyit,símán benne van jövőre egy katasztrófális szezon,ahogy Burdisso sem lett egy fasza védő csak volt egy jó szezonja a Roma-ban,szerintem érted mire gondolok.Jövőre a mélyvízben kiderül mennyire is tud üszni a srác.

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2010.05.20. 23:30:29

@Mr.AT: Tévedés, Faraonit mondják az új Nestának és ez valóban élő párhuzam. :)

horas 2010.05.20. 23:32:28

@rexford: Igen szopatás,egy pár hete ugyan ilyen Inter mez ment körbe az adott fórumokon....

Mr.AT 2010.05.20. 23:32:33

@rexford: Nekem ezzel nincs bajom, meg örülök neki, hogy nem tértünk vissza a korább sűrűbb csíkozásra, az kevésbé jött be, mint az utóbbiak.

Ugye ez volt az idei (7es csíkozás):
www.calciomaniaitalia.it/images/maglia%20junior%20juve.jpg

Ez a tavalyi (5ös csíkozás):
www.giellesport.it/immagini/articoli/maglia%20juve%2008.jpg

Ez meg az azelőtti (11es csíkozás):
www.calciomaniaitalia.it/images/maglia_juventus_07.jpg

Szokták váltogatni a designerek, hogy ne legyen ugyanolyan az összes fekete-fehér mezünk.

Az idegenbeli meg kifejezetten design-os, fasza ez a trikolór.

popp · http://koncertblog.com/ 2010.05.20. 23:32:43

@Mr.AT: Az a durva, hogy a párja Ranocchia is n agyon jól játszott míg meg nem sérült.

@horas: Ha végignézük az árlistát egyáltalán nem túlzás a 38 De Rossiért. Szerintem ő most a legjobb olasz focista.

Mr.AT 2010.05.20. 23:34:22

@popp: De Rossi és Chiellini, egész pontosan. Fiatalok és posztjukon a világ legjobbjai közé tartoznak.

horas 2010.05.20. 23:37:51

@popp: @Hispan07:
Amúgy hihetelen miylen gyorsan változik a futball világában minden.
Ibrahimovic tavaly a messze aviláglegjobbjai között volt számon tartva,most meg rengeteg helyen hallom és olvasom,hogy ahol szóba hozzák mindenki a fejét fogja,hogy aztán őt ne.

Szerintem vissza kéne hozni az Inter-be,a bajnoskágban jó lesz a BL-ben meg majd Milito rugdossa gólokat.Elöször szerezni kelle gy jó edzőt és sikeresen felfrissiteni a keretet ami egyben előágyazás egy újcsapat építésének visszafele nagyon emgörgedett a csapat.És szerintem,ha Real ajánl 30-40 kzöztt Maicon-ért,elkell engedni Maicon max két szezont tud ebben a formában játszani,de leeht,hogy sokat is mondtam.Kolarov átveszi ezt a pozició tőle a csapaton belül,és a jobbszlen újabb alibi hely jövőre Zanetti-nek.Ez utóbbit kisebb zárójelben tessék olvasni,de azért tessék...

Mr.AT 2010.05.20. 23:37:59

@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa: Faraoni először lépjen pályára első osztályú meccsen, aztán majd megbeszéljük, hogy ki is ő. :-)

Bonucci nemhogy pályára lépett, de mind az idei 38 meccset végigjátszva (!) tengelye volt egy qrva yo kis csapatnak, és már a válogatottban is bemutatkozott - azért nem egy kategória a kettő.

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2010.05.20. 23:45:15

@Mr.AT: Persze hogy nem egy kategória - még. Bonucci remek játékos, de a titulus Faraonit illeti meg. Amúgy a Juve meg akarja még szerezni Bonuccit?

Hispan07 2010.05.20. 23:46:01

@horas: én nem fognám a fejem Ibrakadabra miatt, sőt - pusztán elképelhetetlennek tartom, azt meg viccesnek, hogy pont Moggi vetette fel

horas 2010.05.20. 23:46:31

@popp: A listához képest igen,de akkor sem ér közel 40 millát,kb Torres ér annyit...
De Rossi szerintem reális áron,tény,hogy most nem reális árak mennek,de szerintem kb 25-27 milla körül van.
Bonucci-t miért kellett eladni...
Több leehetőségt szeretnék az ifiknek jövőre amit Quresma és Muntari művelt idén és a múltban is voltak szörnyen gyenge teljesítmények(Solari,Burdisso),ezekre símán képesek lennének az ifik is,ha nem akkor meg csak nyer az ügyön a csapat,szal Santon és Balotelli példájából kiindúlva...
jövőre Krhin,Stevanovic,Donati,Obi szeretném ha többet játszana,több lehetőséget kapna.Egy egy félidőt megérdemelnek azért csak nem megy el rajtuk egy meccs...

értelmetlen_nevű 2010.05.20. 23:46:56

@horas:
"bajnoskágban jó lesz a BL-ben meg majd Milito rugdossa gólokat."

Most ez komoly? Minden tiszteletem Militoé, de azért ez nagyon vicces így.

Mr.AT 2010.05.20. 23:49:21

@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa: Kell valaki Canna helyére, Del Nerinek hiába nagy kedvence Legro még a veronai időkből, azt azért aligha gondolja majd, hogy vele nyerünk jövőre bajnokságot. :-)

horas 2010.05.20. 23:53:11

@Hispan07:
A Milan támadó szekciójával nincsen gond.
Nincs mögöttük csapat...
Nem Ibrahimovic kell a Milan-nak hanem Yaya Touré,Evra,Vidic,meg mondjuk Montolivo.
És akkor még a padon mindig nincs senki...
istenem,hogy lelett nyúzva ez a csapat...

horas 2010.05.20. 23:56:41

@értelmetlen_nevű:
Mire gondolsz?
Ibrahimovic kb 25 (csak tipp),egyenes kiesés meccsen rúgott 3 gólt (1 Stuttgart 2 Arsenal)
míg Milito eddig pályafutása során összesen pályára lépett 6 egyenes kiesési meccsen rúgott szintén 3 gólt.
(1 Chelsea,1CSZKA,1 Barca...)
Na ez télleg vicces...

Mr.AT 2010.05.20. 23:58:19

LOL, hát ez qrva nagy. :-)

Láttátok már? :-) Szülinapi üdvözlet Zizou-tól a Family guy-ban.

www.youtube.com/watch?v=hYN54NZqlcw

horas 2010.05.21. 00:03:17

@értelmetlen_nevű: Ibrahimovic-ból perfekt vagyok,én már rég BL-fóbiáról beszéltem vele kapcsoltaban mikor még ezen kuncogott mindenki...
A Barca-val ezt ismét bebízonyította,az Inter-ben lehetett arra fogni,hogy egyedül van nincsen senki ki segítse egyedül kell megoldania mindent,de én láttam,hogy a bajnokikon olyanokat csinál amiket elötte szinte senki majd a sors döntő BL-meccsen kihagyja az ujgyakorlat szintű helyzeteket.
A Barca-ban már nem volt kire fogni mert konkrétan a világlegjobban passzoló legkreatívabb lgzsniálisabb játékosai dolgoztak a keze alá a leglátványosabb és hatásosabb támadófutballt játszócsapatban.

Ibrahimovic visszajön dominál a bajnokságban a BL-ben meg Milito mint Inzaghi rugdossa a gólokat... :)

értelmetlen_nevű 2010.05.21. 00:23:53

@horas:
Szerintem az Inter idén először komolyan vehető a BL-ben. Már tavaly is elég erős csapat volt, de nem fognám Ibrahmovicra a kudarcot, ha jól emlékszem a MU ellen is lőtt kapufát, ami ha bemegy, már lett volna esély a továbbjutásra. Mindenesetre én nem hiszem, hogy egy ilyen kaliberű játékosnak számítson, hogy mekkora a tét az adott meccsen.
A Barcelona már más téma, szerintem egyszerűen nem illik abba a csapatba, a végén már a bajnokikon sem ő játszott.
Én speciel nagyon örülnék, ha újra formába lendülne valahol, tavaly élvezet volt nézni a játékát. Remélem, hogy nem megy a City-be.

Egyébként én már nyáron úgy éreztem, hogy az Eto'o <-> Ibrahimovic cserével csak az Inter járhat jól (a pénz miatt persze). Annyiban tévedtem, hogy Eto'o is egész jól megél Olaszországban, bár nem fog 30 gólokat rúgni soha.

Egyébként nincs értelme az ilyen kijelentéseknek, de szerintem ebben az Interben Zlatan is simán hozná, amit most Milito. Össze sem lehet hasonlítani ezt a csapatot a tavalyi, vagy szezon eleji csapattal.

horas 2010.05.21. 00:34:53

Del Neri 4-4-2 őt akr játszatni
MEgy Buffon és Diego is.Hát ez papíron elég nagy faszságnak tünik meglátjuk.
Játszik valaki az elmúlt 5 évebn BL-4 között jutó csapatok közül bárki is 4-4-2-őt?
Az Mu talán de már az sem a hagyományos értelmben vett...
Silva lehet eljönne,de Robben-re gyakorltailag 0%esély van.Pazzini sokkal nem jobb mint Iaquinta de ez még érthető.Wallcott szerinem a Juve Quaresma-ja lenne...
Az szerintem totál baromság,hogy Diego nem illik a 4-4-2-be,Cassano nem egyszer játszik inkább kicsit Pazzini mögött,4-4-1-1-ben...Diego-t hiba lenne elküldeni...

MivelVilla elment a Barca-hoz valszeg szétszedhetővé válik a Valencia,inkább az Inter nyomuljon rá Silva-ra,a 4-2-3-1 támadó szekcióban a csatáron kívül mindehol jó és kegyetlen jó játékos,talán BL-döntősként olasz bajnok és kupa győztesként nagyobb eséllyel pályázik az Inter mint egy felépítőben lévő Juventus.
Kis túlzással szinte minden pénzt megér.

horas 2010.05.21. 00:41:15

@értelmetlen_nevű:
Szerintem Ibrahimovic-nál pszchiés gondok vannak,ezt a Barca-s szezonja alátámasztja.
Eto'o-t ugyanúgy lenyelték a jól védekezőp klubbok tavaly és taval elött is a Barca élén,MU,Chelsea.
Még is Eto'o a sorsdöntő meccseken betalált,Ibrahimovic nem.
Én láttam annyit Ibrahimovic-ot ilyen meccseken,hogy ez a kijelentésem meglapozott lehet.Az az ember komoly BL-meccset nem fog eldönteni soha.Főleg így,hogy Villa már meg is érkezett a helyére.
Én a Chelsea-ben látom lelki szemeimmel Kaká-val egyetemben.

értelmetlen_nevű 2010.05.21. 00:41:32

@horas:
Például a Bayern. Legalábbis ha van Ribery és Robben, de van Gaal általában mindig próbál valami 442 féleséget a pályára küldeni.

Diegot eladni tényleg hülyeség, pláne ha buknak rajta.

horas 2010.05.21. 00:45:25

@értelmetlen_nevű: Jó rendben,de a Bayen BL-döntője nem ennek a takitkának a magasfokra való kivitelezése miatt jött össze...
Aztán a franc tudja,nekem egy kicsit divatja múlt szisztémának tűnik,most nagyon megy a több (3) csatáros felállás plus kreatív ember.

horas 2010.05.21. 00:47:06

@horas: Szerintem több nagy csapat is valami hasonlóval fog előrukkkolni jövőre...
Chelsea,Real...

popp · http://koncertblog.com/ 2010.05.21. 00:47:37

@Mr.AT: Jó ebben kiegyezhetünk, lásd kivel van dolgod ;-).

@horas: Szerintem meg a közvélemény kegyetlen, mindenkinek lehet gyengébb szezonja. Első blikkre is úgy tűnt, hogy Ibra nem illik a Barcába, de szerintem a legtöbb edző még mindig szeretné a csapatában tudni. Aztán az is lehet, hogy idő kell neki, hogy megszokjon egy új bajnokságot, a Juvében sem volt valami hú de fergeteges az első évében.

értelmetlen_nevű 2010.05.21. 00:55:57

@horas: Szerintem a legtöbb csapatnál a rendelkezésre álló játékosanyag szabja meg a formációt. Az Interben nincsenek igazán jó szélsők, (Maicont leszámítva), viszont van egy rakás kiváló támadó, még szép hogy 433-at játszanak.
A Real lehet hogy 433-t fog játszani, ők kb. a nulláról indulnak. A Chelseat már nem hiszem, ott azért elég nagy változtatásokra lenne szükség. Kíváncsi vagyok kit vesznek Ballack helyére, bár ha Essien meggyógyul, akkor nem is lesz akkora hiányposzt.

horas 2010.05.21. 11:27:01

@popp: Persze a közvélemény ilyen,ez egyértelmű.
Szerintem más a szitu,Ibrahimovic mikor aJuve-ba került még egy kialakulóban lévő játékos volt,messze nem volt az a klasszis mint az Inter-ből távozásakor.
Sokan magyarázzák azzal,hogy kiagyta a felkészülési szezont és ezért ilyen,majd jövőre megcsinálja a felkészülést és akkor milyen fasza lesz.
Ez nálam "az angol csapatok jobban bírják majd a tempót" típusú kívülálló laikusoktól elkövetett nagyon szakértő vagyok szintű beszólás.
Kapásból 4 példa jut eszembe ennek a megcáfolására és egyetlen egy sem ami ezt alátámasztaná.
1.Sneijder
A második fordulóban egy derby közepébe csöppent állítólag Mourinho sms.ben küldte el az utasításokat.
2.Quaresma
Hulla szar volt tavaly,mindenki ezzel jött,hogy az utolsó pillanatban érkezett,jövőre megcsinálja a felkészülést a csapattal milyen fasza.Látjuk.
3.Pandev
Évkőzben csöppent a csapatba nulla meccsel a lábában szintén kezdőként,remek volt.
4.Robben utolsó pillanatban érkezett ő is a Bayern-hez ma a csapat perpillanat legfontosabb játékosa.

Ellenben egyetlen egy példát sem tudok akik későn érkezve egy gyenge szezon után ezekből az okokból kiindulva feljavultak.
Vannak olyan játékosok akik idővel épültek be a csapatba,de nem a felkészülés volt ott a bibi.

Szerintem Ibrahimovic ennél sokkal jobb nemlesz,főleg a BL-ben ésmáris van egy olyan konkurenciája Villa személyében akivel szemben szerintem semmi esélye.
Irány a Chelsea.

horas 2010.05.21. 11:30:36

@értelmetlen_nevű: Azért a Chelsea sem áll ám olyan nagyon messze attól.Drogba,Anelka,Malouda rendre pályán van vagy Kalou utóbbi kettő valamelyik helyén.
Lampard pedig félig meddig belepasszol a támadó középpályás-irányító-kreatív ember posztba.
Most nyáron megy Milner és ott is lesznek.
Ballack-al csak jól járt a Chelsea.

popp · http://koncertblog.com/ 2010.05.21. 12:13:59

@horas: Szereted a sommás ítéleteket. Ezer meg egy sztár játékosnak voltak hullámvölgyek pályafutásában kiváló szezont követett gyenge és gyengébbet újra jobb. Aztán nagyon sok olyan példa is akad, hogy gyenge első után beleráázódott a tag új csapatába, hogy csak Ronaldinhot említsem. Fodballozni azért nem feljtett el.a bosnyák.

horas 2010.05.21. 12:51:20

@popp: Az biztos szeretek általánosítani.
Sok ilyen példa van amit te is írsz,de szerintem Ibrahimovic-al kapcsolatos felvetéseimet megindokoltam alátámasztottam.
Ibrahimovic-nak ez kb olyan oldala mint Seddorf-nak az,hogy rettenesen rossz büntető rúgó,ahogy Ibrahimovic sem a kiélezett helyzetek embere.

horas 2010.05.21. 12:53:27

@horas: Ez lassan 30 fele szeritnem kijelenthető.

Amúgy jövő év elején kellene egy ilyen poszt majd,hogy ki mit vár az új évtől.
Ki lesz a egnatív szenzáció ki a pozitiív ki hol végez miért...szerintem fasza lenne azon lehetne még a hülyeséget ragozni a végtelenségig...mármint a kommentek között

_benito · www.nst.blog.hu 2010.05.21. 13:17:58

bocs, mrAT, azért szedtem ki, mert betáraztam már egy posztba, még ma élesedik

Mr.AT 2010.05.21. 13:27:02

@_benito: OK, no problemo, lényeg, hogy lássa a nép, mert tényleg qrva yo.

Amúgy az eddigi legjobb a Guy Ritchie rendezte volt szvsz, a Take it to the next level.

www.dailymotion.com/video/x5xa4t_nike-take-it-to-the-next-level-dire_fun

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2010.05.22. 14:59:59

Cruz és Inzaghi a mai naptól nem tagja a csapatnak. A Kertész szerződése lejárt és visszavonul, Inzaghi pedig közös megegyezéssel szerződést bontott és a jövőben fiatalokkal fog foglalkozni. Simone személyében a 2000-es, fantasztikus Lazio utolsó játékosa is elhagyta a csapatot. Mindent köszönünk!

Mr.AT 2010.05.24. 14:38:54

Az igazsághoz mondjuk hozzátartozik, hogy nem csak az olasz, de az egyéb válogatottjaink (Sissoko, Melo, Poulsen, stb.) is hiányoztak, de ez akkor is vicces.

Juventus: Manninger - Zebina, Bernardini, Brandao, Grosso - Marrone, Padoin, Candreva - Diego - Del Piero, Trezeguet

Cserék: Bladi, Salihamidžić, Amauri, Grygera, Ekdal, Paolucci, De Ceglie, Yago, Esposito, Belcastro, Alcibiade

A meccs legjobbja amúgy Marrone volt, remélhetőleg kap lehetőséget jövőre is.

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2010.05.24. 18:15:01

Radut most már nem csak a Manchester City és a Juventus keresi bőszen, hanem a Milan is, utóbbiak 1,5 milliós fizetéssel csábítják.

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2010.05.24. 18:28:54

@popp: Jól van, látom ezeken a dolgokon fogunk még rugdosódni mi is. :)
Maradjunk annyiban, hogy Totti egy mutogatós, rasszista kiöregedett primadonna, Radu pedig a rugdosódós.

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2010.05.24. 18:48:28

@popp: Oké, egyik oldalon egy idol, aki surmó rasszista, a másikon meg egy surmó (neked) aki mellesleg remek védő, nem véletlen az érdeklődés. Kár hogy van rá sansz, hogy távozik. Ej, de szép mondat volt ez az utolsó.

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2010.05.24. 20:23:22

Azért sajnálom Cannavarót, a Juventusnak nem kell, ő haza akarna menni a Napolihoz, de ők sem kérnek belőle, szerződés nélkül lesz Dél-Afrikában.

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2010.05.24. 21:10:55

@mbemba: Annyira focizik még jól, hogy egy Napoli szintű csapatnak erőssége legyen minimum 1 évig, a Juventusban is azért inkább a jobbak közé tartozott, nem rajta ment el az év. Gondolom a Napolinak is inkább a fizetése miatt nem kell, bár ki tudja. Sajnálom.

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2010.05.24. 21:36:00

@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa: Nápolyban a jövőt építik, és ha komolyan veszik magukat, akkor nem 37 éves védőt igazolnak.

Ha a fizetésen múlna, akkor szerintem Cannavaro lenne a felelős, mert ő már igazán kérhetne kevesebbet.

Amúgy semmi bajom vele, sőt! És persze szép lenne tesó mellett focizni egy idényt a szülővárosban.

Kívánom neki: San Gennaro és De Laurentiis adja meg ezt neki! :)

popp · http://koncertblog.com/ 2010.05.25. 10:58:15

@mbemba: Mindeközben De Laurentis tárt karokkal fogadna egy másik veteránt, Luca Tonit.
süti beállítások módosítása