Nou San Trafford

Az Index blogja a világ legjobb futballjáról.

A szerkesztőségből...

Utolsó kommentek

jujjdeizgi

Friss topikok

Ligue 1 - # 35-36 A hiányzó trófea és a beáldozott szülinap

2010.05.04. 20:00 OJ

A hétközi forduló olyan, mint hőségben a forró tea - egy ízünk se kívánja. Túl kell esni rajta, mégha kicsit méltatlannak is tűnik, hogy épp egy ilyen pillanatban és nem hétvégén dől el végképp a bajnoki cím sorsa. A Marseille ötpontos előnye bearanyozódik, ha a Lyonba látogató Auxerre-rel szemben nem vesztenek pontot - erre készülni viszont nem érdemes, az orgiában fürdő, tomboló Vélodrome-ra annál inkább. Néhány bekezdés kupadöntőkről, csépelésről, az Auxerre-OM-ről és a szerdai játéknap tippjeiről a tovább után.

Elég sokrétű a kapcsolat a Monaco és a PSG között, elég csak azt felhozni, hogy a hercegség edzője, Lacombe fenekét fővárosi pad is koptatta, míg a PSG sztárjainak egyike, Giuly monacóiként BL-döntőig masírozott. A felvezetésben viszont a visszavonulás küszöbén álló Makelele kapott több figyelmet: egy olyan hatalmas karriert, mint amilyen neki adatott, illendő trófeával zárni, ráadásul egy hiányzóval. 17 éve már kézközelben érezte a kupát, a PSG azonban kiütéssel nyerte meg azt a kupadöntőt, erről lentebb.

A 2010-es kiadást sokáig csak két dolog különböztette meg a lentebb érkező Auxerre-meccstől: a nevek nélküli mezek (francia kupában még a régi módi a menő) és az emelkedett hangulat, aztán lecsapott az aktuális formát alapul véve elsőszámú párizsi csatár, Guillaume "Torony" Hoarau és belőtte azt a gólt, amit valójában a későn reagáló Monacótól szerettünk volna látni. A hazai pálya - mégha nem is a Parc - előnyét nem tudta nem kihasználni a PSG, sokkal élesebbnek tűnt és végül halódó szezonját  - és vezére szép búcsúját - megmentve pontot tett a vicc végére és kijutott Európába. [Monaco-PSG 1-0 0-1]

Stade de France, G.: Hoarau (106.)

Monaco: Ruffier - Modesto, Mongongu, Puygrenier (Maazou, 86.), Traoré - E. Costa (Sagbo, 109.), Mangani (Haruna, 55.) - Pino, Alonso, Nené - Park.

PSG: Edel - Jallet (Traoré, 116.), Sakho, Camara, Armand - Giuly (Luyindula, 77.), Clément, Makelele, Sessegnon - Erding (Ceará, 105.), Hoarau.

Érdekesség kedvéért idézzük föl a '93-as eseményeket. Valójában az első perctől kezdve csak a piros-kékeknek állt a zászló a Parc des Princes-ben: a védősor balszárnyán berobbanó Karembeu hozott össze egy pirosat meg egy tizit - Kombouaré pedig bevarrta -, aztán Ginola is bemutatta a tudományát, végül Roche zárta le egy fejessel a nantes-i elborulásba torkolló (nyolcan fejezték be!) finálét. Várjuk meg, míg Le Guen átveszi a trófeát, mert olyat látunk majd, amilyet a Milli Vanilli és a Szomszédok óta egyszer se. [video itt]


Döntő után fáradtak az izmok, tökéletes vadászterep a hétvégén egymással pajtáskodó Lorient és a Valenciennes számára. [Lorient-Valenciennes 0-0]

Tippek

Lorient-Monaco 2-0

PSG-Valenciennes 1-1

*****************************************************

Nemhogy most hirtelen, úgy egyáltalán nem jut eszembe olyan talpraállás ebből a futballtanévből, amilyet a boulogne-i srácok vittek véghez a hétvégén. Hárommal mentek a nizzaiak - Rémy kettőt is vállalt - és volt hátra tíz perc, pontból mégse annyit vittek haza, mert a hazaiakban újra megvillant a többször is emlegetett tartás és a Blayac-Kapo-Cuvillier hármas góljaival visszajöttek a lebujból a szakadó esőben. Egy gyönyörű pont lett a jutalmuk, talán a legszebb az idén. Az utóbbi két fordulóban hatszor köszönt be a Boulogne, ami az évi hozam egyötöde. Too late, guys, too late, de azért a zöldeket meg lehet csapdosni párszor. [Boulogne-Nice 3-3] Őket kente el 0-1-ről a Lens - Diakhaté előbb kezezett, majd vezetést szerzett, a csapat meg viharzott egy jót -, Jemma (Dzsoma) a játéknap leglátványosabb góljával fordított, Maoulida barátunk meg ismét iwiw-üzenőfalnak használta a pályát, de ekkor már égett a St-Étienne, mint a rongy. [St-Étienne-Lens 1-4] A Grenoble is négyet rúgott, most ők randevúznak, ennél nagyobb iksz nem is létezik.

Tippek

Boulogne-St-Étienne 2-0

Lens-Grenoble 0-0

Nancy-Le Mans 1-0

*****************************************************

Hat meccse nyeretlen az újonc, a Lyon egy félóra alatt kiüthette volna,  némi összeszedettséggel mégis megcsípheti a fennmaradó kupahelyek egyikét - ehhez egy olyan társasághoz látogatnak, amelynek házi gólkirálya négy (!!!) gólos, legutóbb viszont tippmixromboló módra sikerült győznie idegenben. (Briand röhejes öngólját nem hagyhatjuk ki.) [Rennes-Sochaux 1-2] [Montpellier-Lyon 0-1] A Montpellier-vel megegyező pontszámmal álló Bordeaux kiizzadta magából a kellő különbséget, Gourcuff-öt azonban elvesztette a hátralévő körökre (talán nem is baj). A szerdai ellenfél nem a kifinomultabb fajtából való, hergelés ügyében nem tudjuk mi várható, mivel egy nizzai ultracsoport feloszlatásáról épp a minap döntöttek. [Bordeaux-Toulouse 1-0]  Ott ragadt az alsóházban a TFC, akárcsak a Lille előző ellenfele, a velük szemben tanúsított határozott fellépés még közelebb viheti az északiakat a bronzhoz, a csatárpáros egyikét meg a gólkirálysághoz. A négygólos sorozatnál felrajzolt háromszög izzott rendesen, soroljuk együtt, hadd halljam...Cabaye...Gervinho...Frau. Ügyesek vagytok, nyissatok egy sört. [Lille-Nancy 3-1]

Tippek

Sochaux-Montpellier 1-1

Nice-Bordeaux 1-1

Toulouse-Lille 1-2

*****************************************************

Így néz ki az, amikor a két papíron versengő csapatból az egyiknek van annyi előnye, hogy egy ikszre-jó-lesz taktikával pofátlankodjon elő egy rangadóvá, illetve bajnoki döntővé nemesedő mérkőzésen. Egy születésnapi sörözést mondtam le a meccs miatt - ha tudtam volna, hogy egy merőben fos, a földharcot leszámítva értékelhetetlen premiership meccs lesz, egy felettébb gyatra bíróval (Pedrettit kedveljük, csak kétszer kellett volna kiállítani, Brandaót meg a maradék meccsekre elsüllyeszthetnék valahová, ahol Dragóner és Rajczi ébresztik felváltva egy-egy jól kalibrált könyökössel), illetve Zombori Sanyi bácsi hú-de-be-van-szarva-az-Auxerre jellegű szakértő kommentjeivel súlyosbítva... Na jó, tudtam én, csak nem sejtettem. Elnézést, pótoljuk, mindenképp. [Auxerre-OM 0-0]

Mindkét csapat győzelmi szériájának vége, ezt egyik oldal sem fájlalta igazán, a szerényebbiknek meg nem kell magyarázkodnia az arannyal kapcsolatban, a BL-hely megszerzése is bajnoki címmel érne fel az Auxerre számára. Deschamps-éknak meg aztán végtelenül megfelelt ez az eredmény, így saját szurkolóik előtt, észveszejtő koreográfia mellett érhetnek föl a csúcsra, főleg, hogy addigra Jelenék lyoni túrája is lecseng. A sorsolás úgy hozta, hogy a Rennes-nek kell majd lefeküdnie asszisztálnia a Vélodrome-ban rég nem látott tomboláshoz. Megfelelő tisztaságú patak keresése már jóval kezdés előtt ajánlott, csak hogy szokassuk magunkat a kövi Bayern-meccshez.

Tippek

Lyon-Auxerre 2-1

OM-Rennes 0-0

 

Tabella

Góllövőlista

 

15 komment

Címkék: francia videó beszámoló bordeaux összefoglaló lyon marseille ligue 1 beharang kupadöntő

A bejegyzés trackback címe:

https://nst.blog.hu/api/trackback/id/tr351974725

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Stiel 2010.05.04. 20:29:20

El van írva az eredmény az első videó előtti bekezdésben.

petrov144 2010.05.04. 21:14:55

Lesz itt még gyepálás a BL-helyekért, a Lyon egy jó hajrával még 2. is lehet, Auxerre-el és M'pellierrel is játszik, a Lille meg a Marseille-el.

Bár a világoskékeknek már lefőtt ez a cím, csak nehogy kizárják őket, mint a legutóbb, százezer évvel ezelőtt

OJ · http://sportvers.blog.nepsport.hu/ 2010.05.04. 22:27:17

Hétvégére kimatekozom, hogy is lesz ez. Van egy nem publikált megérzésem.

OJ · http://sportvers.blog.nepsport.hu/ 2010.05.05. 19:10:15

Basszus, Jelen mit hagyott ki. Átemelintette a kapust és a kapufa tövéről a gólvonal elé jött vissza, Boumsongnak meg pont lábra jött és kivágta.

OJ · http://sportvers.blog.nepsport.hu/ 2010.05.05. 19:19:49

@OJ: Lefagyott a lyoni jobbszárny, a polák meg nem variált, 0-1.

Domingo 2010.05.05. 20:59:34

Na, a Lyon tett egy szívességet a Marseille-nek. Itt a lehetőség, hogy otthon ünnepeljék a bajnoki címet. Allez l'OM.

Domingo 2010.05.05. 21:06:36

Heinze szabadrúgásgól, kellemes estét mindenkinek! :D

OJ · http://sportvers.blog.nepsport.hu/ 2010.05.05. 21:07:31

Esküszöm, megéreztem ezt a gólt.

Domingo 2010.05.05. 22:38:08

Niang és Lucho! B)

OJ · http://sportvers.blog.nepsport.hu/ 2010.05.05. 22:59:42

Teljesen megérdemelt győzelem, bajnok az OM - részletek hamarosan.

Balasnyikov 2010.05.05. 23:11:17

Meeeegvaaaaaaaaaannnnnn!!! :D:D Még nagycsoportos voltam a legutóbbi bajnoki címnél, de csak kiszurkoltuk! Illetve a csapat kijátszotta!:D

Domingo 2010.05.05. 23:32:47

Régen örültem ennyire valaminek a futballvilágban. Hihetetlen!
süti beállítások módosítása