Nou San Trafford

Az Index blogja a világ legjobb futballjáról.

A szerkesztőségből...

Utolsó kommentek

jujjdeizgi

Friss topikok

Bundesliga, 28-29. forduló - Judgment day II.

2010.04.02. 07:00 mocsing

Az év meccse következik a Bundesligában, egymásnak feszül a gigász, meg a gigásznak látszó tárgy és megnézik, hogy a csillogás, az euró tízmilliók, az egyéni képességek számítanak-e inkább, avagy az összerakottság, a fegyelmezett csapatjáték és a félelem saját zsarnokod haragjától. Az elvetett kocka megfordult, most már a Bayernen van a győzelmi kényszer, a katenatschio ősapjának legbelül élő énje újra kibontakozhat. A kockafordulás lényege egy sváb bukta volt innen és egy tükörsima leverkuseni siker amonnan, Bundás-szakértő legyen a talpán, aki megjósolja, meddig húzzák ki kapott gól nélkül a bányászok. Jöjjön hát az Ítéletnap második felvonása, a jelöltek legfőbb bírájuk elé állhatnak és mivel a két keret egója együttvéve feleakkora, mint Ibráé, ez jelen esetben nem istent jelenti.

Volt már kellemesebb momentum az életemben, de muszáj a Schalkéval kezdeni a postot, na, nem mintha sokat lehetne regélni a meccsükről. Erről persze  legkevésbé ők tehetnek, sokkal inkább a Leverkusen, akik még erőlködésre sem tudták rákényszeríteni a legolaszabb német csapatot. Heynckes elég érdekes lépésekkel szeretné megújulásra bírni fiait, például Barnettát kitolja a bal szélre, Kroos középre kerül valami lehetetlen helyre, ahol Reinartz-cal súlyosbítva kell szűrnie – csak Jupp tudhatja, mit akart ezzel. Helmes nem tudom, lesz-e még valaha olyan, mint régen, az viszont egészen biztos, hogy most nem üti meg a ’Kusen szintjét. Még azt se.
Magath egyre közelebb a végső célhoz, az utolsó lépés egy hazai döntetlen kiharcolása lehet a Bayern ellen, onnan már megerőltetnie se kell magát a Schalkénak. Kurányi látszólag feltartóztathatatlanul közelít a gólkirályi cím felé, Friedrich pedig talán még önmaga is kiröhögi a meccs második gólját, ha visszanézi. Nem tudom megfejteni, mit akarhatott a gyógyszeres cséká, egészen abszurd az egész. Rakitic ismét nagyot játszott, előtte Farfan és Kuranyi azt csináltak, amit akartak. Két gólt akartak.

Elképzelni sem tudom, hogy amikor Rummenigge és Hoeness beszélgetnek a csapat megerősítéséről, melyik poszt van náluk a lista elején. Ha engem kérdeznének, – habár mostanság egyre ritkábban hívnak, – akkor a csatárt tenném előre. Kilátástalan helyzetben van a csapat góllövők terén, főleg akkor, amikor egy támadóval kell felállni. Klose-tól nagyon hamar meg kell szabadulni, Gomezről kideríteni, hogy hány tízmillióval van lejjebb a hozzá kapcsolt harminchoz képest, eggyel, avagy kettővel és venni mellé, elé, fölé egy klasszist. Igazit ám, nem csak úgy játszásiból. Nem akarok van Buyten kapcsán a Mátyust a csatársorba követelő Torgyán doktorig süllyedni, de a centerfeladatok közül Klose teljességgel képtelen a „kapunak háttal a) lefejelem a labdát emberhez, vagy b) úgy veszem le/át, hogy nálam marad, és utána emberhez passzolok” címűt megvalósítani meccsenként nagyobb egyenlő másfélszer. Ember nem tudja megmagyarázni nekem, van Gaal miért hozta le a csapat egyetlen értelmes tagját, Olicot a szünetben és hagyta fent Klosét.
Ennyit a bajorokról, a második gól megint jórészt Butté volt, a tulipánagyú újfent okosabb akart lenni, lenézte a svábokat, menni fog az Pranjic-csal is, úgy látszik, elég nehéz felfogású a holland. Borzalmas játékot nyújtott szinte mindenki. Nem úgy a stuttgartiak! Gyakorlatilag tökéletesen játszott a Vfb, tátott szájjal néztem, hogy a hátrányban lévő Bayernt jó ideig ki sem engedték saját térfeléről. Gross iszonyú merészet húzott, amikor a Rib&Rob-os csapat ellen feltolta a védekezését 30-35 méterre Lehmann kapujától. Ez volt az egyik dolog, a másik pedig a csatárok és a támadó középpályások fegyelmezett védekező munkája. Az 1-2-re égő Bayern folyamatosan a középhátvédek és Butt között járatta a labdát, mert nem volt sem üres ember a középpályán, sem üres terület. 6 perc passzolgatás után jöhetett a felívelt labda "Klosénak"... Amikor meg megvolt az illúzió, hogy beszorították az ellenfelet, akkor sem volt igazi veszély, vagy Ribéry lőtt messziről fölé, vagy még kevésbé kellett izgulniuk, mivel a jó Miroslav három méterről is telibe talál egy gólvonalon álló, Jens keresztnevű bóját. Ezzel szemben Marica az egyetlen helyzetét befejelte, el is dőlt minden.

Elnézve a Hannover-Köln (1-4) találkozó jegyzőkönyvét, elmondhatjuk: Slomka végre megtanulta, hogy nincs hárdkórabb fegyver ma a labdarúgásban, mint a padon/lelátón ülő Podolski. Heinrich össze-vissza beszél nektek irányítókról, taktikai akármikről, egy szavát se higgyétek, csak szemfényvesztés. Ugyan már! Ez a sportág ott kezdődik, hogy van a labda, meg a kapu és ott ér véget, hogy Lukas Podolski. Ő maga a futball. Ez a srác akkora klasszis, ami már nem is tud kijönni a pályán, mentális ereje olyannyira külön dimenziót képvisel átlagos társaiéhoz képest, hogy az a pályán kívül üldögélve manifesztálódik a leghatékonyabban. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint az, hogy a Köln tavasszal vele képtelen nyerni, nélküle pedig úgy szárnyal, mintha Robint látnánk, amikor Xavit kell megmentenie egy spanyol koprodukcióban. Ez vajon kínos neki?
A kecskések utoljára a 2005-’06-os szezon zárófordulójában lőttek Bundesliga-meccsen négy gólt, igaz, utána két évig a második vonalban sínylődtek. Sínylődtek, persze, de már Lukas nélkül, aki jól megérdemelt müncheni szerződésével a zsebében közeledett olyan rohamtempóban a futballvilág legszűkebb elitje felé, hogy szerintem rég el is haladt mellette, csak gyorsasága miatt nem vettük észre, viszont így meg kell várnunk, míg megkerüli a lelkem a Földet. Meglehet annak is a varázsa az öltözőben, ha a legjobban kereső spíler kispados. Nem akarok nagy szavakat használni, de szerintem a Köln vezetése megbánta a Herceg leigazolását. És rohadtul röhögnek magukon. Is.

Ide kapcsolódik, hogy a Hannover ezzel a meccsel iszonyú messze került az osztályozótól, tulajdonképpen a szezonjuk mehetett el rajta, mivel most egy egészen laza HSV-Schalke-Bayern-Leverkusen történet jön, ezeken egy-egy pontot szerezhetnek, de összesen kettő egység is meglepetés lenne. Mindeközben a Freiburgnak csak a Werderrel és a Wolfsburggal kell megküzdenie és most is elhozott egy pontot a Rhein-Neckar-ból.

Szintén egyre rosszabb helyzetbe kerül a liga legszabálytalanabb csapataként tündöklő Bochum, Herrlich csapata már vagy másfél hónapja mindent megtesz azért, hogy izgulnia lehessen a végén. Pedig a feladat most sem lett volna teljesíthetetlen, egy pontot otthon kellett volna tartani a Frankfurt ellen – 1-0-ról sem sikerült. Összejött viszont a ’Glabdach-nak az egygólos előny megtartása, méghozzá az egyre elkeserítőbb formát mutató Hamburg ellen. A legutóbbi megszerezhető 18 pontból, ötöt sikerült behúzni, úgy, hogy ebből hármat a Hertha diadalmas (1-0) legyőzése jelent. Minderre ugye nem akarjuk Jansen sérülését felhozni mentségként? Valamivel több mint egy félidőt láttam a meccsből, ennyire rettenetesen ötlettelen HSV-vel pedig elég rég találkoztam. Ott, ahol Trochowski és Elia (ő most sérült, helyette hétvégén Zé volt) játszhat össze Nistelrooy-jal és Petric-csel, ott elfogadhatatlan ez a szereplés. „Labbadia, raus!” – fogjuk skandálni a szezon végén, ha a Stuttgart is megelőzi őket. Ha nem, akkor is.

Szalai ismételten nem tudta kihasználni, hogy kezdőjátékosnak lépett elő ideiglenesen, de azért elég nehéz lehet eben a Mainz-ban csatárt játszani, még a mögöttük lévő csapatok fele is több gólt lőtt. És hiába támadhatták most a Bundás egyik leggyengébb védelmét, Benaglio végre visszatért, úgyhogy már másképp kell tekintenünk a farkasokra. Dzeko megint hintett kettőt, ő sem szeretné megérni Kurányi gólkirályi címét.

A Hertha továbrra sem lett közelebb semmihez, amihez szeretett volna, tényleg azt tudom elképzelni maximumnak a szezon végére, hogy elkerülnek az utolsó helyről. Ami egyébként nem lenne kis dolog, csak hát a szart hugyoznák formára. Hajnal a gólnélküli döntetlen szünetében állt be, de egy sárga begyűjtésén kívül sokat nem tett.

Hétvégi jóslatok
Schalke – Bayern 1-1
Hosszú idő után végre legerősebb csapatával állhat ki a rekordbajnok, amit megfejelhetünk azzal, hogy Robben, Schweinsteiger és félig Ribéry is pihenten léphet pályára. A királykékektől is csak a két régi sérült, Pander és Jones az, aki elvileg a kezdő körül bóklászna, de a doki utasítása alapján nem lehet ott. Magath szíve szerint eredménykényszer alatt is lánc-lánc-eszterláncot járatna a tizenhatoson játékosaival, csak lesz majd egy szöglet, amit az egyik védő, vagy Kevin befejel – így, hogy neki egy sorozatos orgazmussal érne fel a döntetlen, fel vagyunk készülve a legrettenetesebb futballgyilkolásra. A dolog ott lesz érdekes, ha a bajorok betalálnak az elején és borul minden. A nullának tekinthető Klose, a baszadékállat méretű gelsenkircheni védőkhöz alacsony Olic és a sérülésből visszatérő Gomez eredményezte csatárnélküliség miatt egy pontnál többet nem tudunk ígérni a Bayern-szurkereknek.
Frankfurt – Leverkusen 0-1
A lehető legrosszabb ellenfél ellen próbál meg kijönni a ’Kusen a gödörből, a Frankfurt ellen a tűz is hiányozni fog és még rohadt kiegyensúlyozott is az Eintracht, de az izzadás most talán mégis meghozza gyümölcsét. Szerintem olyan nagyon nem is fog hiányozni REnato Augusto, az meg egyenesen kincs, hogy visszatér Kiessling és Helmes is, igaz, utóbbi a padra.
Dortmund – Werder 2-1
Tartom magam az előző postban leírt jóslathoz, mely szerint a Dortmund ütni fogja a brémaiakat, méghozzá simábban, mint hinnénk. Ilyen ez a Bréma, egyre kiszámíthatóbban kiszámíthatatlan (megkockáztatom, kijelentjük a kijelenthetetlent!), a BVB meg megérezte a BL szagát és megjött az érvágyuk. Az is lehet, hogy hármat rúgnak.
Freiburg – Bochum 1-1
A freiburgi hadjárat egy fontos és nem túl nehéz állomáshoz érkezett, bár tény, a Bochum idegenben hatékonyabb, mint otthon. Mielőtt még ellentmondást éreznénk a tippelt eredmény és az első tagmondat között, ébredjünk rá, hogy a hazaiaknak elég az egy pont is.
Stuttgart – Mönchengladbach 3-1
A távozását a héten bejelentő Cacau hiányát aligha fogja megérezni a sváb alakulat, elvégre a ’Gladbach ellen elég lesz Marica is, egy tökömseakarjátszani 2-1-re biztosan.
Nürnberg – Mainz 2-1
Kár, hogy Szalai utolsó meccse lesz ez Bancé helyetteseként, sok jót nem jósolunk a saját örömére játszogató Mainz-nak a bennmaradásért hörögve küzdő nürnbergiek ellen. Nagy a harc egyébként, hogy a szezon meglepetéscsapata címet a Dortmund, a Mainz, vagy a Hertha kapja, persze talán értelmesebb lenne majd a szezon bravúrcsapata és a szezon kreténcsapata díjakat alkotni, előbbire jó eséllyel pályázik Tuchel gárdája. Lesz köcsögválogatott is, nyugi.
Köln – Hertha 1-1
Egy gonosz boszorkány költözhetett a szövetség kompetens embereinek szívébe, amikor a fél négyes meccsek után csúsztatva jelölte ki a meccs időpontját, nyüszítve fogok majd másik programot keresni, de lehet, hogy nem találok. Kabala-Poldit – isten se tudja, mi okból, de – a padra jelölik.
Wolfsburg – Hoffenheim 2-0
Ebből viszont egy nagyon jó meccs is kerekedhetne, már ha a Hoff képes lenne valamit megmutatni abból, ami miatt tavaly odáig, meg vissza volt értük mindenki. Pesszimista énem dominál ma és azt mondom, csak a Wolfsburg fog emlékeztetni minket a labdarúgásra és Simunic hiányzását kihasználva a hullafárasztó angliai túra után is lelépi ellenfelét.
Hamburg – Hannover 1-1
Valamiért úgy érzem, nem fog megint nyerni a HSV és Labbadiában egyre erősebb lesz az érzés, hogy munkáltatói társadalombiztosítás fizetésére jövőre csak az EL megnyerése esetén van sansza, így szépen belekakil a bajnokságba, aztán szerintem elbukik az elődöntőben. Raus!

Tabella, góllövőlista

Tippverseny

Hohó, az r_magpie elleni iszapbirkózás újabb pontot hozott a konyhára, immár 10-8 nemoda. Eheti kérdésünket tőle kölcsönözzük: két játékos nevét szeretnénk, akik az utolsó fordulóban (két különböző szezonban) mentették meg a Leverkusent a kieséstől. Tippek és megfejtések: heinrich.nst@gmail.com

Eheti ellenfelünk balasnyikov, lássuk hát tippjeit:

Schalke - Bayern 1-1
Frankfurt - Leverkusen 1-0
Dortmund - Werder 0-2
Freiburg - Bochum 1-1
Stuttgart - Mönchengladbach 1-0
Nürnberg - Mainz 1-0
Köln - Hertha 0-1
Wolfsburg - Hoffenheim 3-0
Hamburg - Hannover 2-0

137 komment

Címkék: német bundesliga

A bejegyzés trackback címe:

https://nst.blog.hu/api/trackback/id/tr21886265

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

oldelvis 2010.04.02. 12:05:27

totál hidegen hagy a bundás, de a postjaid nagyon jók mocsing, respekt

zsakfos 2010.04.02. 12:15:21

Már a télen se értettem miért nem kellett van Gaalnak Nistelrooy. Jó nyilván nem hosszú távú megoldás,de ő legalább berugdosná a ziccereket és nem a Klose-Gomez páros szerencsétlenkedéseit kellene lesni Münchenbe.

Mac_KAPUFA 2010.04.02. 13:18:05

Kiváncsi lennék a kérdés megoldására...eláruljátok? :)

Vul-Kahn 2010.04.02. 13:36:29

Egyáltalán nem a középcsatár-kérdés a legégetőbb a Bayernnél, sőt. Na jó, egyvalakit tényleg kéne hozni Klose helyett, de én megelégednék egy tehetséges fiatal/megbízható 10gólos játékossal is.

Mario "der Manöken" Gomez nem világklasszis, még kevésbé ér 30 milliót, ezt mind tudjuk, de ezenkívül kb annyi hibája van, hogy tipikus centerben nem tud játszani. Érdemes megnézni, hogy amikor Olic ott van mellette, mennyivel jobb ő is. Ugyanez volt már a Stuttgartban is, próbálták volna vele a 4-5-1es játékot, de szar volt, kellett mellé Cacau. És 2csatáros játékban már igenis rendkívül hasznos tud lenni. Nyilván ennek a megvalósítása nálunk nem egyszerű, mert ha 4-4-2ben Robbery van a széleken, akkor azt a védekezés igencsak megsínyli. De jövőre várhatóan nem lesz Ribery, átalakul majd az offenzív részleg, és abban jobb helye lehet Gomeznek, mint a mostani játékrendszerünkben.

A védelemben kellene sokkal inkább erősíteni, mert az a támadójátékunkra is jó hatással lenne. Ha Lahm mellé a másik szélre is találnánk egy megfelelő embert (nyilván nem kell ennyire wingback felfogásúnak lennie, de legyen jobb támadásban, mint Badstuber), akkor a széljátékunk jelentősen javulhatna. Azonkívül pedig középre talán még égetőbb egy világklasszis megszerzése, mert Demichelis nemcsak védekezésben, de újabban Spieleröffnungban is kibaszott gyenge, Badstuber pedig szintén nem jöhet még szóba, mint stabil kezdő középsővédő.

Azonkívül nálam a pad megerősítése, meghosszabbítása is prioritást élvezne a csatárigazolással szemben (Schweini-Bommel duónak kell hogy legyen alternatívája például).

Félreértések elkerüléséért, én is szívesen látnék Gomez helyett mást a "Bayern No.1 csatára" rubrikában, de az ő játékát legalább elbírjuk. Kurva sok játékosról viszont ezt nem lehet elmondani.

motzke 2010.04.02. 15:25:18

Magathék megint előveszik az "öld a focit" játékukat, aztán néznek mikor a Robben/Ribery duó közül valaki lép 2 jót és belövi a győztes gólt. Utána meg rájönnek, hogy Kuranyi és társai a felállt védelemmel, vagyis bocs "védelemmel" szemben súlytalanok, és majd mondják utána idén csak építkezünk az ezüst is szépen csillog.....
Én a Dortmund - Werdertől többet várok Schaaféknak a kupa fontosabb, Kloppéknak meg győzni kell! Ott jó meccset várok!
Meg of kórsz, kellemes Húsvétot Mindenkinek!

Balasnyikov 2010.04.02. 15:44:50

@Mac_KAPUFA:
A megfejtés:

1995-1996, utolsó forduló: Leverkusen - Kaiserslautern 1-1 (Markus Münch)
2002-2003, utolsó forduló: Nürnberg-Leverkusen 0-1 (Yildiray Bastürk)

Myke 2010.04.02. 18:28:09

A Hertha szerintem még simán odaérhet a 16., azaz osztályozós helyre.

Mac_KAPUFA 2010.04.02. 19:31:33

@Balasnyikov: Köszönöm :) Hm, Bastürk...komolyan nem értem magam. Fent volt a "nyomozós" cetlimen. Miért nem őt írtam meg? :)
@Isarsturm: én elnézem neked :)

mocsing · http://nst.blog.hu 2010.04.02. 19:49:06

@Vul-Kahn: lehet, hogy gomez játékát elbírja a csapat, de egyrészt nincs alternatívája, másrészt ő maga sem biztosan való ekkora feladathoz. meg aztán nem tudjuk, h hosszú távon milyen csapatok ellen bírja el.

egyébként nem vagyok biztos benne, hogy badstuber elé kéne venni vkit, ha középen stabilan tud hozni egy szintet akkor türelmesnek kell lenni és nem kettétörni a felfelé ívelő karrierjét azzal, hogy végigpadoztatjuk egy szezonon át és csak akkor áll be, ha megsérült előle vki. meg kell találni a következő (lehetőleg ballábas) sagnolt valahol.

félek, h a mu meccs után pranjic marad schweini alternatívája.

Balasnyikov 2010.04.02. 19:49:15

@Mac_KAPUFA:

@Isarsturm:

Hát, amikor megláttam Daumot, meg Augenthalert, akkor ugrott be, hogy lehetett volna még egyet csavarni ilyen irányban is a kérdésen!:)

értelmetlen_nevű 2010.04.02. 20:34:36

@mocsing: Badstuberrel kapcsolatban egyetértek, sőt szerintem balszélen sem reménytelen. Adjuk meg neki is az esélyt, ha Demichelis 2 éve próbálkozhat. Hummels eladása irgalmatlan faszság volt egyébként, már most is van olyan jó, mint Buyten.
Én a kezdetektől fogva úgy érzem, hogy Gomez nem Bayern szint, ennek ellenére én is a védelmet erősíteném meg először. Mindenképpen kell egy belső védő, mert Buyten sem túl acélos, a többiek pedig... Mostanában Butt is bizonytalan, Akinfejevet szívesen látnám a kapuban.
Hosszú távon a belső középpálya sem megnyugtató, szerintem jövőre még elég lesz a Schweini, MvB, Timo, Pranjic négyes.
A csatárposzt megint problémás ugye, de még egy darabig próbálkozhatunk a Müller/Olic + Gomez felállással. Én azért azt remélem, hogy Gomez igazából nem _ennyire_ rossz.
Támadó középpályán jók vagyunk, ha Ribery távozik, akkor oda is elfér persze az erősítés (Jansen, bár nem hinném, hogy visszajönne).

Egyébként veszélyes ez az álmodozás, én nagyon úgy érzem, hogy nem lesz semmi minőségi igazolás a nyáron. Azért ha ésszel költik el azt a 35 millió eurót, a Pranjic, Braafheid, Timo trióból csak kettőt szopunk be, és megtartjuk Hummelst, akkor már lenne miből kiindulni. Így viszont majdnem mindenhol erősíteni kellene, a középpálya nagyjából rendben van.

Abban reménykedek, hogy Pereznek megint elborul az agya, és kiárusítja a Realt. Mondjuk egy kegyvesztett, bizonyítani akaró Casillast elnéznék BM mezben :)

mocsing · http://nst.blog.hu 2010.04.02. 21:26:02

@értelmetlen_nevű: én úgy olvastam, timoscsuk mindenképp megy. akinfejevnek én is örülnék, de félek, a mu már eldöntötte, h elviszi, márpedig ha így van, akkor el is viszi.

és jól írod, gomez sem ennyire rossz. de nem lehet úgy nekimenni a következő szezonnak, hogy kérdőjeles(!) Gomez mellett nincs senki, aki tud centert játszani. vagy mondjuk vegyünk csak annyit, hogy vki, akinek a fejére néha fel lehet ívelni a labdát, aki esélyes egy beadásnál megnyerni a fejpárbajt mondjuk mertesacker ellen.

Vul-Kahn 2010.04.02. 21:44:35

@mocsing: @értelmetlen_nevű: Badstuber szerintem pont hogy középen szar, és én úgy látom, hogy ezen a poszton nincs benne olyan potenciál, hogy egyszer egy BL-győztes csapat stabil kezdő centerbekkje legyen.
Én inkább balhátvédként számítanék rá, lehet belőle egy kb olyan balbekk, mint amilyen jobb-bekk mostanában Ivanovic a Chelseanél (a stílus és a testfelépítés miatt írom őt).

Apropos Ivanovic, ő jól mutatna nálunk, az az érzésem. Középen is, jobb oldalon is. És rajta kívül is kéne még egy CB, aki a padozást is vállalja, de azért jó (Kjaer, esetleg Juhász).
Brenoval mondjuk nem tudom mi lesz, talán el kéne engedni.

mocsing · http://nst.blog.hu 2010.04.02. 22:26:19

@Vul-Kahn: nem vagyok meggyőződve róla, hogy támadásban felnőne a feladathoz. középen viszont az átlaghoz képest gyors ráadásul szerintem relatíve jól is szerel és eddig a helyezkedésével sem volt gond. (nyilván idő kell neki még)

Vul-Kahn 2010.04.02. 22:43:45

@mocsing: hát nem tudom, én jópárszor láttam középen gyengén játszani - Hoffenheim őszi, Mainz őszi, Bordeaux hazai, Fürth, U21es német-izlandi - ezek ugranak most így hirtelen be, ennél meg sokkal többször nem is játszott középen. Balhátvédben meg azért mindig hozott egy jó átlagot, és azért is preferálnám ott, mert szerintem csak az egyiknek szélsőhátvédnek kell wingbacknek lennie, az meg ott van Lahm személyében a másik oldalon.

De nyilván neked is igazad lehet, és CB-ként is válhat belőle klasszis, még nagyon fiatal, nem tudni mely skilljei fejlődnek tovább gyorsan, és melyek kevésbé, vagy egyáltalán nem.

értelmetlen_nevű 2010.04.02. 22:44:53

@mocsing: szerintem szélen sem reménytelen. Mivel Lahm elég sokat megy előre, ezért nem is baj, ha egy kicsit defenzívebb felfogásban játszik. A beadásai pedig már most jobbak, mint Riberyt leszámítva bárkiéi (lehet így ragozni?).
Nekem egyébként az egyik kedvenc játékosom lett, szerintem borzasztó vicces, ahogy egy ilyen eminens egyetemista fizimiskájú, hunyorgó szemű srác simán odébbrúgja a nehézsúlyú BuLi henteseket. Nem mintha jellemző lenne rá a sportszerűtlenség. A szezon egyik pozitív csalódása.

értelmetlen_nevű 2010.04.02. 22:53:34

@Vul-Kahn: a gyenge teljesítménnyel kapcsolatban azért meg kell jegyezni, hogy már elég régóta mindenki rosszul játszik ezen a poszton (Hitzfeld óta). Klinsmann alatt gyakorlatilag lenullázódott a védelem, Lúcio is gyalázatos volt néha. A belső védő poszton vagy talán a legjobban kiszolgáltatva, borzasztó sok múlik azon, hogy milyen csapattársak vesznek körül. Egy bizonytalan kapus, plusz egy változó összetételű, Demichelis-szel büntetett védősor nem a legjobb ómen.
Persze egyenlőre bőven nem klasszis a srác, de én nem látom, hogy a Bayern magas lenne neki hosszútávon.

mocsing · http://nst.blog.hu 2010.04.02. 23:00:29

@Vul-Kahn: a mainz, a bordeaux és a fürth ellen az egész csapat szar volt, utóbbi meccsen talán egy óra után sikerült egyenlíteni 2-2-re

@értelmetlen_nevű: dehogy reménytelen. úgy mondanám inkább, h az erősségei mellett látom, miben lehet kevés majd szélsőhátvédnek, viszont középhátvédként egyelőre csak az erényeit látom.

bárkiéi helyett szerintem elég a bárkié is :)

brodi 2010.04.02. 23:03:56

@Vul-Kahn: azért az első két első meccsét elég nagy pofátlanság lenne felhozni a srácnak, mint gyengébb produktum.:) a bordó és a Fürth meccset még adom is, de akárhogy is nézem még csak 20 éves, így még inkább benne lehetne a hiba a játékában, de gyakorlatilag alig kaptunk közvetlenül róla gólt, sőt nagyon nem is ment el semmi rajta. Viszont nehéz nem észrevenni példának okáért mennyire jól helyezkedik és milyen jól szerel. Főleg előbbi meglepő, rutin híján. ( Gerland nyilatkozta, hogy játszatták vékápéként is az amatőröknél, fejlesztve az ott inkább domináns képességeket). én itt el tudom képzelni, hogy tényleg a szűk elitbe tartozó belső védő váljon belőle, de valóban játszania kell és nem rá igazolni, hogy mocsing is mondja)

A szélen szerintem halott ötlet, nincsenek meg a mozgásai hozzá. betörni, labdát felhozni nem sokszor láttam, tényleg csak a védekezésre tud ott figyelni, nem tudja úgy megbontani az ellenfél kp. sorát, mint mondjuk egy Lahm, aki a sok cikázással Robbennek csinálja a helyet, ezt Badstubernél még egyszer sem véltem felfedezni. Ráadásul a nagy termete miatt egy fürge kis szélső könnyen ringlist csinálhat belőle (Valenciaval komoly problémái lesznek majd a visszavágón)

Vul-Kahn 2010.04.02. 23:06:23

@értelmetlen_nevű: " a gyenge teljesítménnyel kapcsolatban azért meg kell jegyezni, hogy már elég régóta mindenki rosszul játszik ezen a poszton"
ebben mondjuk teljesen igazad van, ezzel a bekezdéssel pedig:

"Nekem egyébként az egyik kedvenc játékosom lett, szerintem borzasztó vicces, ahogy egy ilyen eminens egyetemista fizimiskájú, hunyorgó szemű srác simán odébbrúgja a nehézsúlyú BuLi henteseket. Nem mintha jellemző lenne rá a sportszerűtlenség. A szezon egyik pozitív csalódása."

gyakorlatilag a számból vetted ki a szót (vagy a billentyűzetemből a billentyűt, vagy miafaszt :)))

Vul-Kahn 2010.04.02. 23:11:25

@brodi: erre csak azt tudom mondani, amit az előbb is, hogy az egyik szélre szerintem nem is baj, ha egy olyan szélsőhátvédet rakunk, akinek a védekezés az erőssége. De amúgy neked is igazad van.

@mocsing: nagyokat hibázott azokon a meccseken nem 1x, én se örülök/örültem neki, de ezt el kell ismerni.

mocsing · http://nst.blog.hu 2010.04.02. 23:16:03

@Vul-Kahn: okés, a világért sem vitatnám, így volt, csak jelzem, hogy ezt az egész csapatról elmondhatnánk azokon a meccseken.

ritkán mozog jól egy középhátvéd egy teljesen rosszul mozgó és impotens csapatban

brodi 2010.04.02. 23:21:17

@Vul-Kahn: jogos, de ennyire nem lehet passzív a szélsőhátvéd. képes kiherélni az egész oldalt egy szélsőkre építő csapatnál (Kroos érkezésével ez megint változik majd gondolom, de ez már annyi tényező, ami az én szurkolói szememnek sok, ezért nem is kombinálok). Ribery is iszonyatosat veszekedett vele kedden és nem is nagyon tudták szerintem igazán kihozni neville-ből, azt ami benne lehetett volna müncheni szemszögből.

Boatenget hallom én mindenhol, nagyjából neki van hasonló stílusa, mint amit elképzeltek/elképzelünk, de mondjuk amit tegnap is művelt, az olykor borzalmas volt

brodi 2010.04.02. 23:30:32

@mocsing: scholl ül a labdán?

Vul-Kahn 2010.04.02. 23:31:23

@brodi: Boatengre a válasz: Labbadia. Nem bírja összerakni azt a védelmet, egyrészt a sok sérülés miatt, másrészt meg azért, mert egy hulladék edző. Amúgyis most középen kellett nyomnia Jeromenak, ott meg már nagyon régen játszott legutóbb.
Szerintem tehetséges gyerek, jobb- és középhátvédben is, én örülnék neki, bár mostanában többet hallottam vele kapcsolatban a ManCityt, mint a Bayernt.

Vul-Kahn 2010.04.02. 23:32:15

@mocsing: @brodi: tényleg mocsing, inkább azt mondd meg nekem, hova a fészkes fenébe tűnt Effe? :)

mocsing · http://nst.blog.hu 2010.04.02. 23:34:18

@brodi: hogy szélsőkre épül-e a továbbiakban is a bayern támadójátéka, arra elia leigazolása lehet a válasz, ami nagyon is esélyesen hangzik számomra.

az biztos, hogy robben önmagában semmit nem ér, ha nincs valaki, aki legalább nagy vonalakban ugyanazt csinálja a túloldalon

mocsing · http://nst.blog.hu 2010.04.02. 23:42:07

@brodi: bezony, nagy kedvencem

@Vul-Kahn: maradjunk annyiban, h egyáltalán nem volt kötelező döntés a csere a szerzői gárdához tartozás okán sem, de mindenképpen úgy éreztem korrektnek, ha konstruktív vagyok a kérdésben :) ráadásul sikerült semmivel sem kisebb, vagy kevésbé szeretett egyéniségre váltani, Ollival együtt ő jelenti számomra az utóbbi 20 év Bayernét

brodi 2010.04.02. 23:43:09

@Vul-Kahn: jaja, a labbadia faktor felett elsiklottam :) tegnap nagyon felidegesített a hsv ezzel a focijával. ok, hogy nyomást gyakoroltak, meg sok volt a helyzet, meg nem volt szerencse, stb, de könyörgöm, ezek olyan szertelenek és szervezetlenek voltak mint egy ANK csoportmeccs. remélem kiesnek és labbadiat egy hajó után kötik, ennyit legalább megérdemelnének a német focicsapat címszó alatt bemutatott játékért.

Én is láttam az angolokat, nem tudom mi a vonzóbb most neki, sokat segítene, ha a citeh nem érné el a húsosbödönt.

brodi 2010.04.02. 23:55:18

@mocsing: elia mennyire komoly? források, személyes kapcsolat Nerlingerrel, hasonló? :)

Kroos érkezésével vmit biztos, hogy változunk majd, ha lesz két futónk, ha csak Robben marad. nagy kihívás lesz bepasszírozni ennyi Gaal kedvencet a kezdőbe. ötleteim bőven vannak, valamit már be is pötyögtem anno, de még minden képlékeny, hogy ilyen óriási bölcsességgel fejezzem a kommentet. :)

Vul-Kahn 2010.04.02. 23:58:41

@mocsing: nem az, csak egy kicsit rosszul esik hogy eddig Titi, Te meg én tartottuk itt a frontot a rendkívül szimpatikus Bayern-személyiségeket (Hoeness, Effe, Kahn) ábrázoló avatarjainkkal, és most ennek a szövetségnek a létszáma 33,33%-kal csökkent, ami valljuk be, rendkívül drasztikus :-)

@brodi: Naaaa, azért ne szurkolj már a Hamburg kieséséért, nem jó lenne egy jó kis Hamburg-Liverpool EL-döntő? Mondjuk azt tényleg el kéne érni vhogy, hogy Brunot kibasszák a picsába, de ehhez nyilván az kéne, hogy jövőre ne legyen nemzetközi kupa, annak meg nem örülnék, mert az az össznémet szereplésre szerintem rossz hatással lenne, ha a HSV nem indulhatna.

Boateng: Hát fizuban nyilván a City a vonzóbb, de talán tanul a bátyja példájából, aki csúnyát égett a Tottenhamben, most meg Portsmouthban nyomja, és örülhet, ha nyáron talál magának egy német kiscsapatot.

brodi 2010.04.03. 00:17:12

@Vul-Kahn: Engem nem különösebben mozgat az olaszok megelőzése. biztos vonzóbbá tehetné a bayernt is ha egy előrébb rangsorolt bajnokságban játszana, de úgy gondolom e nélkül is el lehet érni ezt *** a BL győzelmet már, sőt, régen voltunk ilyen remek ösvényen, mint amin most lépdel, a Gaal filozófiával és a nerlingerrel való megújulás után a klub. a zrikák, ami miatt még érdekem lehetne megint nem érint, mert a baráti köröm 99% igazi focit néz németo-ból és angliából :)

teszem hozzá, hogy a hsv még kevésbé ellenszenves mint mondjuk a werder, de tényleg rossz volt nézni, ahogy futkorásztak a fiúk. ilyenkor mindig megijedek és középhossz távra már azt vizionálom, hogy portugál csapatkapitánnyal és argentin afrikai hátvédrossal fut majd ki a Köln az olasz edző által trenírozott, három olasszal és 8 megerősített Frankfurt ellen egy kiesési rangadón pár év múlva. :( De beírom labbadianak a szerencsétlenkedést, jó.

avenger13 2010.04.03. 08:43:10

gomez sajnos nem alternatíva. pont az a probléma vele, hogy mondjuk míg elber el tudott dönteni egy manu elleni meccset, a srác hiába igyekszik nagyon, erre jelenleg nem képes, max. véletlenül. szerintem senki nem számít arra, hogy gomez a 67. percben az egyetlen bayern helyzetet azonnal gólra váltja és ezzel tovább is jutunk. ez a legfőbb bajom vele. kár volt tonit elküldeni, mivel ő egy jó csapatban pont ezt tudja.

mocsing · http://nst.blog.hu 2010.04.03. 10:31:06

@brodi: olvastam egy komoly és egy félkomoly oldalon is, nekem azért tűnik valószínűnek az ötlet, mert rá lehet fogni, h sztárigazolás (elvégre heinrich rajong érte, ami sokat számít :), elérhető árú, biztos szívesen is jönne és posztban éppen pótolhatná ribéryt. nem mellesleg holland...

szerintem a hamburgnál nagyon a BL-lel számoltak, és így, hogy csak EL lesz, kelleni fog a pénz, ők azért nem egy juve, hogy még többet költenek, ha lemaradnak.

@Vul-Kahn: avenger-t kéne meggyőznöd egy jeremies-avatarról :)

elber 2010.04.03. 14:25:35

szerintem a hsv ha szenvedve is, de megy egy kört még, aztán ki tudja én bízom bennük.
Ribery szerintem még mindig nem tudja, mit akar. De ha mégis menne akkor Ben Arfa talán jó lehetne. Tudom kicsit hisztis kaliber, de csak 23 és most eléggé áron alul lehetne elhozni szerintem.
Középre meg Tymo esetleges távozása esetén Flamini nekem nagyon tetszene. Ugyan ritkán látom a Milant, de nem igazán használják, fiatalabb is az ukránnál, és ha visszatér a régi formájához akkor még Bommel helyére is jó lehet. Sőt ha emlékeim nem csalnak játszott ő balbunkót is anno.

mocsing · http://nst.blog.hu 2010.04.03. 14:59:28

se Robben, se Gomez, se Demichelis nincs a kezdőben a liveticker szerint

Titi120 2010.04.03. 15:17:56

Ahogy elnézem, a Chelsea korai gólja miatt a manchesteriek ma kihajtják magukat az utolsó leheletükig.
Persze valószínűleg a Bayern is kifogja ...

Radio Free Aberrania · http://radiofa.blog.hu/ 2010.04.03. 15:54:29

@elber: ha ben arfa is egy hisztis picsa, akkor nem kérjük. elég volt ezekből. inkább jöjjön bármelyik albán kecskepásztor, aki képes kihajtani a belét a klubért.

tyimot meg nem értem, miért kell pótolni, ha lelép, csak létszámra leszünk kevesebben :)

dzolutan 2010.04.03. 15:57:47

Mi folyik itt???? :D

Radio Free Aberrania · http://radiofa.blog.hu/ 2010.04.03. 15:59:51

@Radio Free Aberrania: most látom, hogy az aktuális hisztis picsa lőtte a gólt magath ellen. már a manu ellen is jól kavart, ezek szerint ma is jó?
most végre rájött, hogy a reállal később nyer bl-t mint velünk, vagy csak az ötmillió alá esett árát akarja felverni egy kicsit? :)

értelmetlen_nevű 2010.04.03. 16:00:23

remélem van Buytent csak óvatosságból cserélte le van Gaal. Nagyon bebaszna, ha megsérülne az MU meccs előtt.
A Schalke ezt eléggé elszúrta, sebaj. Bordont ki is lehetett volna állítani.

dzolutan 2010.04.03. 16:03:51

@Radio Free Aberrania: Nem, miért?
Az a helyzet, hogy Ribérynek van kedve játszani, Altintop remekül helyettesíti Robbent és DvB lesérült. Jó meccs.

BruceWayne 2010.04.03. 16:03:56

az mekkora fejes volt

mocsing · http://nst.blog.hu 2010.04.03. 16:04:02

még meddig kézilabdázhat a schalke sárga nélkül?

kurányi körül meg kétméteres körzetben senki nem volt. fel se ugrott vele senki.

Titi120 2010.04.03. 16:12:51

Altintop, baszki ... Ez sokba kerülhet.

dzolutan 2010.04.03. 16:13:11

Tévedtem, ez megőrült. :(

értelmetlen_nevű 2010.04.03. 16:20:25

Ha innen elbukjuk, akkor kurvára nem érdemlünk semmit. Kaptunk két ajándékgólt, azon kívül sehol sem vagyunk.
Altintop és Bordon is másfél kiállításnál tart jelenleg. Az általam ismert focisták közül csak Lellhez tudom hasonlítani Demichelist.
Szerintem Baumjohan fog megszopatni.

brodi 2010.04.03. 16:21:38

mindenképp lépni kellene vmit,.müllert visszatolni brusztolni vagy lehozni és Tymoval megszilárdítani a középpályát, talán riberyék végig tudnak majd vinni egy gyorsabb kontrát. teljesen szétesett a csapatjáték, a kp átjáróház, Badstuber és Demi még egy párharcot sem nyert meg.

füligjimmy77 2010.04.03. 16:26:08

Nem rossz meccs, hülyeség ilyet mondani, de akkor is: a következő negyvenöt percben dőlel a bajnoki cím sorsa.

Közben a Dortmund veri a Werdert, de az senkit se érdekel (engem se)

avenger13 2010.04.03. 16:31:03

nem láttam még meccset, ahol ennyire ellenünk fújtak volna. edu miért nem kapott sárgát altintop képen könyöklésért?

miért csak altintop kapott ezért sárgát?
bordon hogy lehet a pályán? a schalke játékosok meg konkrétan 10 ilyen szabálytalanságot követtek el büntetlenül. de micho és altintop kap sárgát. ez undorító.

értelmetlen_nevű 2010.04.03. 16:32:54

@avenger13: Altintop kapásból pirosat érdemelt volna, mert meglökte a partjelzőt. Micho sárgája is teljesen jogos volt. Viszont abban igazad van, hogy Bordont is ki kellett volna szórni.

PhillyFun · http://phillysport.blog.hu 2010.04.03. 16:33:41

Nem gondoltam volna, hogy a Bayern így áll az első félidő után

avenger13 2010.04.03. 16:35:13

@értelmetlen_nevű: ne altintop kiállítását vitattam, elsőre is ki lehetett volna rakni. de edu ott miért nem kapott sárgát??? a partjelző orra előtt lekönyökölte altintopot, ami szintén legalább sárga. kuranyi mindekit felrúghat, lökhet büntetlenül. egyszerűen nem tudnak minket szabálytalanul megállítani a bíró szerint.

mocsing · http://nst.blog.hu 2010.04.03. 16:45:27

gräfe vajon vezethet még rangadót a bundesligában?

avenger13 2010.04.03. 16:45:56

ezt a játékvezetői 4est pálya közelébe nem szabadna engedni soha többet. ha ma nem nyerünk akkor soha nem fogom elismerni a schalket bajnoknak, nem mintha ez bárkit érdekelne.

értelmetlen_nevű 2010.04.03. 16:50:57

Adler megint megkapta a szokásos potyáját.

avenger13 2010.04.03. 16:59:26

edu is megharcolt nálam már a kiállításért.

brodi 2010.04.03. 16:59:39

a holland már szerdára figyel, gyakorlatilag megmutatta a machesteri kezdőt. remélem taktikázza el lajcsi. (nagyon lassan pörög az óra)

Titi120 2010.04.03. 17:02:05

Lehet, hogy a Schalke még bemákol egyet, de ezeknél a Leverkusen is 10-szer jobban megérdemelné a bajnoki címet.

értelmetlen_nevű 2010.04.03. 17:02:50

Úgy védekezünk, mintha mi lennénk a Schalke. Szinte jót tett a kiállítás.

Titi120 2010.04.03. 17:04:54

Müller mennyi párharcot nyer meg a jobboldalon a második félidőben, egészen pazar.

avenger13 2010.04.03. 17:24:00

megérdemelte a schalke. kifejezetten tapló paraszt módon játszottak. 10 ember ellen nem voltak képesek helyzetet kialakítani.

Árpádka 2010.04.03. 17:24:36

Könnyen lehet hogy a Bayern most lett bajnok.

Titi120 2010.04.03. 17:24:53

Jaj, de megérdemeltük ! Nem is, inkább a Schalke érdemelte meg. 2x90 perc alatt semmit nem mutattak a Bayern ellen.

értelmetlen_nevű 2010.04.03. 17:25:08

megy ez mint az ágybavizelés. Megjegyzem, hogy a 80. perctől undorítóan húztuk az időt.

Titi120 2010.04.03. 17:26:58

Contento ma elég biztatóan mozgott, de azért az MU ellen nagyon kell majd Van Buyten.

brodi 2010.04.03. 17:27:04

a karma. mármint bordon, meg igazából általában. persze még nem dőlt el semmi, csak versenyben maradtunk és még azt sem mondanám, hogy akkora előnybe került volna a Bayern. ( az mu ellen még ennél is több kell)

schweini és ribery a meccs legjobbjai.

@Titi120: hosszú idő után ez volt az első értékelhető meccse, igaz, most sem az előrejáték miatt.

Titi120 2010.04.03. 17:28:06

És ami még bennem ragadt: két nagyon kemény meccset húztunk be az elmúlt 5 napban Robben nélkül.

Titi120 2010.04.03. 17:29:06

@brodi:
Szerintem Müller elfáradt így a szezon végére, ami valahol érthető is. Mindenesetre ma összekapta magát.

értelmetlen_nevű 2010.04.03. 17:30:00

baszki, ha a Leverkusen bukja a BL-t, akkor nagyon szomorú panda leszek :(

avenger13 2010.04.03. 17:31:29

müller is jól játszott, gomez néha sajnos nagyon gyermeteg volt. vitte a védőbe a labdát, ahelyett, hogy kezdett volna vele valamit. meg egyszer állt lesen mint valami nyomorék, és nem volt képes hátrébb mozdulni.

a bíró azt hitte, hogy a végén a kuranyi sárgával, meg a szánalmas bordon pirossal, kompenzál?

brodi 2010.04.03. 17:36:48

@Titi120: persze, szinte minden meccsen pályán volt. talán korábban kellett volna elkezdeni használni Altintopot/olicot erőltetni a a helyén, akkor nem lenne kiherélve a legfontosabb időszakra. ( szerdán olic-mario csatársor lesz Robberyvel megtámogatva, legalábbis remélem. bár kicsit aggasztó, hogy el sem utazott a holland)

brodi 2010.04.03. 17:47:21

a hatodik is indul az európa ligában, ha a werder bejön a 4.-5. helyre, a kupadöntő miatt? mert ha igen, akkor a a , hamburg, stuttgart, frankfurt, wolfsburg négyes szép kis harcot nyomhat le még ezért.

Rekordvizemeister · http://www.schalke04.hu 2010.04.03. 17:50:22

Elmentek ti a rákba.
Mit kell szidni ezt a csapatot, ennyire vagyunk képesek, sőt, elvileg ennyire nem, senki sosem kérdőjelezte meg, hogy nem tudunk szépen játszani, nem tudjuk irányítani a játékot. Az egyetlen módszer, amivel sikeresek lehetünk, az ez.

Ha valakit szidni akartok, akkor szidjátok az utolsó 5 meccsen 4-et vesztő Leverkusent, ne ezt a fiatal, tapasztalatlan csapatot. Nekünk legalább van tartásunk. Ami nincs a Stuttgartnak, ami nincs a Wolfsburgnak, a Leverkusennek. Örüljetek, hogy van Ribérytek, meg a MU ellen is tudtok nyerni, de fogjátok már vissza a jelzőket. A meccsen volt két helyzetetek, berúgtátok, szerencsés volt, megtartottátok Schalke módon.

A meccsről még annyit, hogy van Buyten tizi volt, van Bommel 6-szor szabálytalankodott, no sárga. Ezt csak arra, hogy állítólag egyirányba fújt a bíró. Bordont ki kellett volna korábban is állítani, de ne legyünk már egyoldalúak.

Nem fogok egyedül vitatkozni tucatnyi bajorral, régen felhagytam már a szélmalomharccal. Megérdemeltétek a győzelmet, ismét, csakúgy mint egy hete, megnyertétek a bajnokságot, de a faszomba már, 5-8. helyre tippelték a csapatot, értsétek már meg, hogy nem rivális, nem kell egy szinten kezelni. ELNÉZÉST KÉREK, HOGY MÁSODIKOK VAGYUNK, MERT A TÖBBIEK MÉG BÉNÁBBAK!!!

A játékotok a 2. félidőben mi volt? Na ugye. Így kellett játszani? Na ugye. Butt mit csinált? Szép volt? Eredményes? Akkor??

értelmetlen_nevű 2010.04.03. 18:04:55

@Rekordvizemeister: Semmi baj nem volt a Schalkéval szerintem. Itt egy páran egy kicsit túllihegték ezt a bíró témát. Tény, hogy gyalázatos volt, de nem volt a meccse kimenetét befolyásoló döntése, sőt, mint már írtam is, sokkal masszívabb lett a csapat a kiálítás után.
Továbbra is úgy érzem, hogy egy kicsit paranoiás vagy, szerintem közel sem rühellik annyira a Schalkét, mint te gondolod. Bevallom, hogy nekem sem tetszene, ha egy Kurányi+Farfan+Rakitic támadóalakzattal be lehetne húzni a Bundesligát, de az nyilvánvaló, hogy ha a befektetett munkát és akarást nézzük, akkor megérdemelten lennétek bajnokok. A Leverkusen tényleg szánalmassá vált, én örültem volna, ha végre nyerni tudnak valamit, de amit most csinálnak, az gyalázatos. A Bayern pedig a inkább a Bl-ben villogjon, valahogy nem lesz őszinte az örömöm, ha majd a ~70 m eurós nagybevásárlás után 1-2 ponttal megkaparintjuk az ezüsttányért. Egyébként még mindig simán esélyes a Schalke, ha továbbjutunk a BL-ben, akkor nagyon kevés lehet a 23 fős keret.

Rekordvizemeister · http://www.schalke04.hu 2010.04.03. 18:12:17

@értelmetlen_nevű: hát az egy percig sem kérdéses, hogy paranoiás vagyok, de engem valóban üldöznek is! :)

A szituációnk esszenciája Kurányi. Mindenki fikázza, hogy ügyetlen, béna. Voltaképpen az is, de mégis ott van, ahol, mégis elérte azt, amit. Kemény munkával, akarattal. Őt is üldözik, különben.

avenger13 2010.04.03. 18:15:41

@Rekordvizemeister: van buyten szabálytalan volt, 11es sztem nem. a bíró teljesen egyirányba fújt, nálam van bommel nem kapott volna sárgát, olic igen. viszont edu megúszta, aki riberyt kirakta a pályáról, az is megúszta. bordon és kurányi is. a második félidőben mi 10 emberrel játszottuk azt amit 11el szokott a schalke. 10 bayern játékos ellen sikerült a szabálytalanságok számát megfordítania a schalkenak. szerintem teljesen lejtett a pálya, ez nem a schalke hibája, mert általában a bírók szimplán hülyék. nem zavar, hogy második a schalke, de ezen a meccsen ennyit érdemeltetek. a leverkusen meg lúzerek gyülekezete, és ezt minden évben bebizonyítják. de ezen már kb. senki nem lepődik meg.

Titi120 2010.04.03. 18:29:17

@Rekordvizemeister:
Emberelőnyben, hazai pályán, ilyen kulcsfontosságú meccsen ennyire impotens, töketlen játék elővezetésére nem mentség, hogy mi voltaképpen örülünk, hogy itt vagyunk meg a többiek még bénábbak.

Ennél jóval többet vártam a Schalkétől, akármennyivel is gyengébb a keretük és akármennyire is felülteljesítettek eddig.

Rekordvizemeister · http://www.schalke04.hu 2010.04.03. 18:31:57

Mondom, nem vitatkozom. A véleményem fent van, olvasható, fenntartom továbbra is. A tiéteket pedig elfogadom és részben egyet is értek vele.

értelmetlen_nevű 2010.04.03. 18:37:00

@Titi120: az nyilvánvaló, hogy ez a meccs alapján a Schalke nem érdemel bajnoki címet, de a két kezemen nem tudnám megszámolni, hogy hányszor játszottunk legalább ennyire kilátástalanul idén, sokszor jóval gyengébb csapatok ellen. Csak nekünk ott van Robben, 25 m euró. Bele sem akarok gondolni, hogy hol lennénk most nélküle. Köszi Perez!

heinrich · http://nst.blog.hu 2010.04.03. 19:26:07

@mocsing: kicsit sokat Juvézol mostanában, aranyapám :)

A témáról annyit, hogy a Juve egyenlege az elmúlt három év összesítése alapján kb -15m euró, a Münchené meg -90.

mocsing · http://nst.blog.hu 2010.04.03. 19:36:23

@heinrich: öö, sztem nincs azzal gond, ha egy topklub még többet költ, amikor lemarad a bl-ről, ez a világ rendje, ezt csinálta a bayern is és ezt fogja most a juve is.

azért mondtam őket, mert most ők az épp aktuális szopóálarcosok.

amúgy ja, grat a juvénak, h ilyen ütőképes csapatot hozott össze -15 millából :D

értelmetlen_nevű 2010.04.03. 19:36:47

@heinrich:
utóbbi három év, Transfermakt alapján:
FCB: -88,9 m euró
Juventus: -97 m euró

Persze előtte volt a plusz 75 m eurós kiárusításotok, úgy már más egy kicsit a helyzet.

értelmetlen_nevű 2010.04.03. 19:49:07

@heinrich: mert az úgy már négy év, és teljesen elrontaná a statisztikát :)
Egyébként akkor szinte mindenkit áron felül adtatok el, ha a visszajutás után jobban sikerülnek az igazolások, akkor már simán ott tarthatnátok, mint a kizárás előtt. Persze én Gomezzel a csapatomban inkább meg sem szólalok.

mocsing · http://nst.blog.hu 2010.04.03. 21:04:57

az ugye megvan, h Podolski kezdett és három-simára szopott a Köln? :)))

mondjuk ő biztos nem tehetett semmiről, 62 perc után le is kapta Soldo

Rekordvizemeister · http://www.schalke04.hu 2010.04.03. 21:40:45

@mocsing: azt tudod, vazeg, ha valami baja esik Poldinak, téged vesz elő a Kripo. Legyen az sima konyhai baleset.

Radio Free Aberrania · http://radiofa.blog.hu/ 2010.04.03. 23:11:03

@mocsing: te mocsing, most jövök a "prinz poldi pesti pártolói" gyűlésről, de akkor nem téged láttalak az első sorban :)

mocsing · http://nst.blog.hu 2010.04.03. 23:11:32

@Rekordvizemeister: szerinted tudnak már rólam? :) sose bántanám én a herceget, de remélem, előbb elkezd jól játszani, minthogy a rögeszmémmé váljon (ez magas labda, srácok)

mocsing · http://nst.blog.hu 2010.04.03. 23:16:21

@Radio Free Aberrania: egy ideje nem látnak szívesen, de nem mondják el, miért :)

amúgy akciógólt csak addig kapott a köln, amíg poldi a pályán volt, amikor lehozták, már csak szabadrúgásból tudtak betalálni a berliniek :))

össze kéne kukáznom év végéig valami durva statisztikát a srác csapatra gyakorolt hatásáról

ufó - tardai arc, modoroschan küldi a szlenget 2010.04.04. 01:35:07

faxom a schalke-ba ...
mi ez má ???

mondjuk, pont a chelsea-t borítottam :)))
de ez menccségnek kevés
miafaxt csinál a félX ???

www.youtube.com/watch?v=mjtzdummdCA

idény zárásig schalkes vok, de
utána nem
nem :)))

yo húsvéti ünnepeket mindenkinek !

füligjimmy77 2010.04.04. 10:21:35

Podolski évek óta rossz vicc, de mivel ő izéli Löw micsodáját, stabil válogatott. San Marinonak azért bármikor gurít kettőt. Cacaut a válogatottba!!!!

Közben a Dortmund a radar alatt jön. Ha megelőzik a Lúzerkúzent, Klopp az év edzője. A védekezés a káoszelméleten alapszik, Zidan pedig az elmúlt 5 meccsen nagyon elkapta a fonalat. Hajnal Tamás honfitársunk a padon is ragadt. Hátravan öt meccs, abből három idegenben, de a Mainz-Freiburg-Nürnberg trojka kötelező feladvány azoknak, akik a Bajnokok ligájáról álmodnak, még akkor is, ha ketten az "életükért" küzdenek. Otthon Wolfsburg-Hoffenheim, ők már a szezon végét nézik, hova menjenek nyaralni. A 10 pont megszerzése mostmár minimális elvárás, és szerintem elég is lenne az üdvösséghez.

_X_ 2010.04.04. 13:21:25

@Rekordvizemeister: én csak Eintracht Franfurtot, Stuttgartot látom ellenpéldának, akik azért valljuk be nem erősebbek Schalkenél. Azok bírták 11 bajor ellen, ezért csalódás nekem is Schalke mostani szereplése.

Meg aztán BLben is valszeg indulni fognak, ahol Bayern szintű csapatok bőven akadnak és így ott elég hamar ki fognak esni...

Rekordvizemeister · http://www.schalke04.hu 2010.04.04. 17:09:02

@_X_: ja, csak kicsit másak voltak a körülmények. Azért azt ne felejtsük el, hogy erre a 2 meccsre nagyon felkészült a Bayern. Szócsatában is, ami mindig jelzi, hogy kit tartanak ellenfélnek. Utólag is belénkrúgtak a Bayern részéről, hát ez nálatok az elismerés furcsa formája.

Ennek ellenére 210 perc alatt nem láttam, hogy lefociztatok volna minket. A kinti meccs is jogos iksz volt. Egyszer Ribéry, egyszer Robben villámmozdulata döntött. Nem szívesen tippelek, de hol tartanátok ez a két játékos nélkül?

A Frankfurt és a Stuttgart nyugodtan, tét nélkül, nyomás nélkül játszott, egyébként ellenük mind a négy bajnokit megnyertük. Ők úgy játszhattak, hogy tökmindegy mi van, minekünk meg hirtelen 0:2-ről kellett, óriási elvárások mellett felállni. Szerinted Magath egy fasz, mert nem hajlandó elismerni, hogy bajnokesélyesek vagyunk? Pont alapján igen, de éppen a két meccs mutatta, hogy NEM tudunk titeket legyőzni. Ez a csapatnak elvileg EL helyekre kellene hajtania, ehelyett ki-ki meccset játszott a MU-t legyőző Bayernnel és még most is egyedüliként partiban van. Mi lenne, ha nem állna be mindenki a sorba, hogy nem elvárásokat fogalmazna meg, azt majd jövőre, meg azután, hanem elismerné, bassza meg, hol tart a Bochum-Aachen-Schalke ifi kiegészítve 4-5 kiváló BuLi játékossal? Ez volt az első(!!) vereségünk a 13(!!!). meccsen az első 8.-ban levő csapattól, 8 (!!) győzelem mellett. Ezen is el lehet gondolkozni.
Aki azt mondja, nem érdemli meg a bajnoki címet a Schalke, annak nincs igaza. Éppen a Bayern az aki nem érdemli meg, mást meg nem látok itt a közelben. Volt már kétesélyes a bajnokság, nem jött be, jósolták már a HSV-t, hogy leelőz minket, nem jött be. Próbáljunk meg összehozni egy pár pozitív jelzőt, ne legyünk már Bild, meg Löw!!

Tavasszal igen jól fejlődtünk, a hamburgi és leverkuseni meccsek mutatják, hogy tudunk játszani. Rakitic végre fizikailag is fejlődött, összekapta magát (vagy inkább Magath), Kurányi a liga legeredményesebb, nagyon magasan annak legjobb formában levő csatára. A védelem nagyon rendben van. Mindenkit le tudunk birkózni, a hátralevő meccseken hozni fogjuk továbbra is a pontokat.
A Bayern viszont annyira profin zárta le a tereket, amire más nem képes. És koncentrált volt, elhivatott, az volt? Az volt a Frankfurt ellen, a Freiburg ellen is? Contento oldaláról át is vitte Farfánt, aki inkább megbolondította Lahmot, mint C.-t, egészen egyszerűen, mert Contento gyors. Nagyon-nagyon picit látunk mi bele egy focimeccs taktikájába, úgyhogy ne is próbáljuk meg. Ennyit engedett nekünk játszani a Bayern.

Az eredményt kiválóan tartottátok, de ne kezdjünk el azon filózni, hogy a tegnapi meccsen ti a két mázligólon kívül bármit is tettetek. Mert nem.

És Alaba sem hozott össze két gólt, mint tette azt korábban és nem volt eltalált lövés sem. Igen, a futball szerencse is, tudnék mesélni. Mi lett volna ha befújják van Buyten tizijét (ami AZ volt), stb.

A meccset behúztátok, megérdemeltétek, de ne gyártsunk legendákat.

mocsing · http://nst.blog.hu 2010.04.04. 18:12:38

@Rekordvizemeister: "hol tartanátok ez a két játékos nélkül?"

ezeket sose értettem.

vagy a schalke nem vette farfánt 10 milláért?

ráadásul pont most mondasz ilyet, amikor egyszerre van müller, badstuber, schweinsteiger, contento és lahm a pályán.

hozzáteszem, ha nincs robben, talán BL sincs már egy ideje és akkor nem valószínű, hogy így alakul mondjuk a frankfurt elleni meccs. de talán a stuttgarti se. tehát kétélű dolog ez.

zsakfos 2010.04.04. 18:37:23

Nem tudom Labaddia mit művel,de kibaszott rossz nézni mostanában ezt a Hamburgot. Sőt igazából nem is érdemes...

agymosott 2010.04.04. 18:38:02

magath szerintem egyértelműen elhamarkodta a matip-baumjohan cserét. papíron ez egy logikus lépés volt, vkp helyett támadó kp, a gyakorlatban azonban baumjohann egy területet igénylő játékos, kontrához hasznosabb, mint egy betömörült védelem ellen - matippal a pályán egy lassú bezúzás esélyesebb lett volna.

jó edző magath, miatta sikeres a schalke, a keret maga kb. az 5.-7. hely környékére lenne elegendő, de örömmel látom, hogy ő is csinál ilyen buta hibákat.

Micimedwe 2010.04.04. 19:25:07

Inog a hamburgi kispad.

Rekordvizemeister · http://www.schalke04.hu 2010.04.04. 19:46:14

@mocsing: azért tőled ennél többet várnék, mint egy kiragadott félmondatra való látszatreagálást

@agymosott: én is így gondolom. Mondjuk majdnem bejött neki, a gólunk után megvolt a lendület, a 2. félidőre felkészítette van Gaal a sajátjait. Viszont az is igaz, hogy egy masszív védelmet nem tudunk feltörni, ehhez kellett Rakitic mellé még egy kreatív játékos.

Ő is csinál hibákat, persze, nem is az első, szerintem Schmitzet korábban be kellett volna hoznia, de nélküle valóban sehol nem lennénk, ebből lehet tanulni. Rengeteg jó taktikai húzása volt, ahol bejött, pl. Frankfurt ellen, és 3 pont lett belőle.

---------------------------------------
Ha páran itt felfogják, hogy ha komolyan vesz egy meccset a Bayern, akkor teljesen máshogy játszik, mint a Freiburg, Frankfurt ellen, akkor már megérte Don Quijotéskodnom.

Ha az az arrogancia, ami a meccs előtti és utáni nyilatkozatokban minden meccsen elszántság formájában jelenne meg, akkor már talán matematikailag is bajnok lenne a Bayern, 17 emberrel is.

Ja, igen, lehet a HSV-t is fikázni, nem tudom, miért, de lehet.

Radio Free Aberrania · http://radiofa.blog.hu/ 2010.04.04. 21:40:40

@Rekordvizemeister: nem tudom, hoeness melyik mondata volt arrogáns. te magad mondtad, hogy nem vagytok még érettek a bajnokságra, és ő is azt mondta, hogy nem érdemlitek meg. (egyébként érdekes, hogy már is mindenki elkönyvelt bennünket bajnoknak, pedig van még öt forduló, és szűk az előny. messze nem lefutott ez még, bár ne legyen igazam.) a bayern pedig valóban a legjobb német csapat.
az s04 elvileg 2. helynél rosszabb nem lehet, és ez nagyszerű teljesítmény, függetlenül bármitől. én azt hittem, hogy a hsv-val versengünk majd (és ez már az ő fikázásuk :).
bayern-drukkerként is rohadtul tudnék örülni, ha ti folytatjátok az emelkedést, a hsv észhez tér (=edzőt vált?), a bvb meg a werder visszaerősödik. (az se zavar, ha az aspirinosok viagrát zabálnak) jó lenne négy német a cl-elődöntőkben :)

ja igen, mihez kezdenénk robbery nélkül? én úgy tenném fel, mihez kezdtünk volna velük? talán a szezon kábé felében-egyharmadában voltak bevethetők, ha emlékszel, egyszerre pedig még kevesebbszer.

Radio Free Aberrania · http://radiofa.blog.hu/ 2010.04.04. 21:42:44

@agymosott: hát, azért a s04 keret ne legyen már hetedik. ötödiknek (4-6 :) még csak-csak.

Harald hardrode 2010.04.04. 21:58:49

@Rekordvizemeister: Ti mit kezdenétek Neuer, Kurányi nélkül? Fölöslegesek ezek a kérdések, ugyan úgy a csapat részei, mint más játékosok.
A Bayernnél nem a komolyan vétellel vannak a problémák, hanem van olyan nap, hogy nem megy be semmi, vagy a játékvezető néz el dolgokat nagyon csúnyán pl.: Juve és Bordeaux elleni hazai CL meccsek, szerintem mindkét meccset komolyan vették és mi lett az eredménye? 0 rúgott gól.
Nem kell azt szajkózni, hogy nem vagytok készek arra, hogy bajnokok legyetek. Ott volt a lehetőség, hogy 5 pont előny legyen, de nem sikerült. Szerintem sokan azt nem értik, hogy a S04 miért nem használta ki a ziccert és emiatt egy kicsit erősebb hangnemet használnak vele kapcsolatban. Az meg, hogy játékoskeret alapján ki hol van, szerintem nem mérvadó, az edző legalább annyit számít. Ld Farkasvár és Ruhr-vidék összevetés.

agymosott 2010.04.04. 22:12:50

@Radio Free Aberrania: hát a transfermarkt nagyjából mértékadó becslése szerint a schalke kerete a hatodik legértékesebb. viszont, ha azt nézzük, hogy a játékosok átlagértéke mekkora (ne feledjük, a schalke kerete a legnagyobb a bundesligában pillanatnyilag) akkor csak a 8. helyen vannak.

(illetve, már csak 9. de ez már irreális és amúgy is egykét hiba miatt van csak)

Rekordvizemeister · http://www.schalke04.hu 2010.04.04. 22:55:25

@Radio Free Aberrania: melyik mondat arrogáns? Az egész cikkből választhatsz: www.kicker.de/news/fussball/bundesliga/startseite/523237/artikel_Das-gibt-Schalke-einen-Stich.html

Elég régóta követem a BuLit, ez mindig is így volt. Persze van Bommel rátett még egy lapáttal, de ő mindig is egy türhő volt.

@Harald hardrode: hát azért a Wolfsburggal összevetni elég merész. Nézd meg, mit mutat még mindig egy Misimovic, Dzeko. Nekik pont az volt meg, ami nekünk nincs és kellett volna a tegnapi győzelemhez, gondolom az 5:1-re emlékszel még és annak a módjára. Ez perpill nincs nálunk, Baumjohann van Misimovic helyén és Edu Dzekóén. Josue helyett meg Kluge.

2.: Kurányi? Hát az egy tehetségtelen, szar játékos, mindenki azt mondja. Őt, meg egy kapust akarod összevetni egy olyannal, aki a Realból jött meg egy olyannal, akiért állítólag 50-60 milliót adna bármelyik élcsapat? És ezek csak a kirakat emberek, mellette van még 5-6 magasan legjobb játékos (itt találod őket: www.transfermarkt.de/de/1-bundesliga/marktwerte/wettbewerb_L1.html.

3. komolyan vétel:
Nem vettétek komolyan az elmúlt 5 meccset? Úgy tűnik, nem, miért nem? A Fio ellen otthon, azt komolyan vettétek, vagy csak a bíró vette túl komolyan? Ne sorolj már meccseket, ti vagytok A BAYERN MÜNCHEN, olvasd már el, mit nyilatkozott van Bommel!!! Nektek minden meccs sima ügy. Vagy hétköznapi csapatotok van, és akkor vissza az arcból, vagy nem és akkor 4:0 minden bajnokin!!!

Egy meccset szúrtok ki és az alapján ítélkeztek rólunk egy szezon teljesítményéről. Vizsgálhatnánk a Freiburg, Frankfurt, Stuttgart, Schalke két kupameccset. Olyan 8. helyre lennétek jók azzal az összteljesítménnyel. Kurva nagy foci volt, szép gyepen, Mark!

-----------------------------------
Az az arrogancia, amikor a Ferrariddal leelőzöd a Trabantost és még be is mutatsz neki.

brodi 2010.04.04. 23:10:01

@Rekordvizemeister: "Ja, igen, lehet a HSV-t is fikázni, nem tudom, miért, de lehet."

@brodi: az az én kommentemre ment? csak, mert ha nem, akkor nem írok teleregényt, sajnos nincs rá időm.

Radio Free Aberrania · http://radiofa.blog.hu/ 2010.04.04. 23:12:08

@agymosott: gomez nincs 30 misi, akkor sem, ha annyit adtunk érte. vannak játékosok, kifutó szerződéssel, azok meg ingyér vannak. az ár nem mindig arányos a játékos valós értékével.

Radio Free Aberrania · http://radiofa.blog.hu/ 2010.04.04. 23:15:35

@Rekordvizemeister: nem trabant vagytok, ne sarkíts. és ezt a bayernesek általában nem is gondolják így. mi sem vagyunk egy ferrari.
hoeness amúgy valóban tapló tud lenni.

agymosott 2010.04.05. 00:17:57

@Radio Free Aberrania: és? akkor innentől kezdve nem lehet megpróbálni egy objektív becslést adni egy csapat játékoskeretének értékéről?

Rekordvizemeister · http://www.schalke04.hu 2010.04.05. 11:34:00

@brodi: nem, általánosságban ment
De annyiban igaz, hogy amíg megy a szekér, addig okés, az igazi erő ott van, ha valaki felkel a padlóról többször is. Ezért nem számít számomra fikarcnyit sem a Hoffenheim, és a Leverkusen is (sajnos!) bedőlni látszik, ahogy a HSV is. A hamburgiaknál azért több magyarázat is van (sérülések, Labaddia, UEFA-kupa, apropó HSV, Guerrero kicsit bepipult az egyik szurkeszra ( www.youtube.com/watch?v=akd_H9w3NH0 )).
Annyit akarok ezzel mondani, hogy nem mindenkiben van meg a mentális erő, mint a Bayernben.

@Radio Free Aberrania: Gomezt nem lehetett 10-ért elhozni. Durva összeg kellett, hogy No legígéretesebb csatárát elhozzák attól a Stuttgarttól, akinek sosem voltak pü-i gondjai. Meg erőfitogtatásnak sem volt rossz bajor részről.

Persze, hogy sarkít a hasonlatom, de a lényeg a lényeg, ezzel a csapattal fel kéne seperni az idei gyengébb felhozatalt, a keret nagyságáért csakis ti vagytok felelősek, nálunk nem is volt sosem komoly probléma a hiányzások miatt (mondjuk Jones kurva jól jött volna szombaton, meg Pander is).

Másrészről itt a blogon meglepően objektívan ítélitek meg a saját teljesítményt, de más fórumokon vannak, akik a személyes sikerüknek élik meg az 1200 km-re történteket.

_X_ 2010.04.05. 13:12:53

@Rekordvizemeister: apró kiegészítés: én nem vagyok Bayern fan, hanem annak örülnék ha lenne még pár olyan csapat BuLiban, mely BL szinten sem a "könnyebb" csapatok közé lenne sorolva...

Schalke meg minden bizonnyal indulni fog BLben, hacsak nem ront el vlmit nagyon. Ha így lesz, akkor kellene javulniuk olyan téren is, h nagyobb csapatok ellen eredményesebbek legyenek...

Radio Free Aberrania · http://radiofa.blog.hu/ 2010.04.05. 15:44:19

@Rekordvizemeister: pedig gomez nem ér 10-nél többet :) nehogy má' két huntelaart érjen, komolyan :)

a keret túl lett szűkítve, ez tény, de a két nagy sérülése ilyen mértékben kizárt dolog, hogy a mi felelősségünk. ha ők egészségesek lettek volna, meg a frenkie nem picsogta volna végig legalább a fél szezont, hanem becsülettel küzdött volna, most nem lenne miről beszélnünk :)
(meg persze timoscsuk ekkorát betlizzen, azt se gondolta senki, és hát pranjic se élete szezonját játssza.)

ugyanakkor több használható védekező érkezik vissza elvileg kölcsönből, meg kroos előre, úgyhogy egy fillér nélkül is sokat erősödünk. (elvileg)

mocsing · http://nst.blog.hu 2010.04.05. 15:55:27

@Rekordvizemeister: kolléga, azért ezt meg lehet fordítani, miszerint én meg nem várnék tőled ilyen demagóg mondatokat :)

én nem akarok vitatkozni azzal, amit te mondasz, mert tök érdekes olvasni, ahogy te látod arról az oldalról. sok igazság van abban is és szerintem sok igazság van abban is, hogy magath taktikái néha már-már védhetetlenek, másik sportágat talál ki.
-----------------
az meg, hogy melyik keret mennyit ér a transfermark szerint, ne számítson már:
- szerintük Mathijsen 10,5 milla (zsakfos mindjárt leszedi a fejemet)
- Berg 11 milla
- viszont Pitroipa 3 milla
- szerintük Barzagli, ez a szerencsétlen fasz 11 milla
- és Dzeko, meg Özil közt 5 millió a különbség (25-20)
- Gomez (30) többet ér, mint Robben (28), pranjic meg többet, mind badstuber
- pander szerintük 3 milliót ér (!!)
- neuer meg 15-öt, pedig uli már 20-at is ajánlott érte (gomez automatikusan 30-at ér ugye, mert állítólag annyit fizettek érte, neuer-nél meg nem számít, mennyit ajánlottak érte)

- és a végére hagytam a legjobbat: a hoffenheim kerete szerintük többet ér, mint a BVB-é, Beck például 7 millió eurót ér szerintük...

Harald hardrode 2010.04.05. 15:56:58

@Rekordvizemeister: pont azért írtam a Wolfsburg-t, hogy jobb játékos anyaggal, sokkal gyengébb szereplés. A különbség magathnyi.
Te is tudsz ám sarkítani: Kurányi, jah az egy szar. Elbagatelizálod a dolgot. Én annyit írtam, hogy vegyük ki a S04 két legjobbját, aztán megnézzük, hol vannak nélkülük. Ez olyan, mintha Mainzból kivennék Bancét és Hooglandot. Nélkülük súlytalan a csapat. CL szintűek? Nem, de akkor is súlytalan lesz tőlük a csapat. A Bayern csak arról tehet, hogy nem szórta el a pénzét (UEFA kupa győzelem után) és megvette a Robbery párost, de ez nehogy már az ő hibájuk legyen, hogy van két klasszisuk.
Mi vagyunk a Bayern Mücnhen, ezért minden meccset nyerni kell, de ez nem minig könnyű, főleg nem a sündisznóba vonuló életükért küzdő csapatok ellen, akiknek ez a szezon győzelme. Szerintem a Freiburgot lenézték, a Frankfurt ellen meg úgy voltak, hogy úgy is nyerünk, de a kettő közül csak az előbbi meccset nem vették komolyan.
És még mindig fenntartom, hogy a S04 kihasználhatta volna ezt a meccset, hogy bajnok legyen (még lehet). Nem tudom, hogy mikor lesznek ennyire közel hozzá.

Harald hardrode 2010.04.05. 15:58:49

@mocsing: ez is azt mutatja, hogy Uli keze mindenhova elér :-D

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2010.04.05. 18:38:04

Meine Freunde, a Bayern hivatalos ajánlatot tett Kolarov és Zarate játékjogáért, kettejükért összesen 40 millió eurót adnának a bajorok. Vélemények? Hozzáteszem, az ár reálisnak tűnik, Zaratét több mint 20 millióért vette a Lazio és Kolarov is csak 18 millió feletti ajánlat esetén tárgyalhat.

zsakfos 2010.04.05. 18:46:00

@mocsing:
Most mellé fogtál:) Sírok ha meglátom...Mathijsennél talán már csak Danny Blindet utáltam jobban a hollandok közül.
10,5? szerintem az a nulla csak véletlenül került oda.

horas 2010.04.05. 18:56:50

@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa: Amúgy Ríbéry helyére Zarate nem rossz választás,Kolarov meg perpillanat az egyik legkeresetebb játékos perpillanat a piacon.Szerintem a 40 m korrekt.De inkább úgy oszlik ez a 40 milla nálam,hogy Zarate 25 körül,Kolarov meg 15 körül és mindegyik játékosért azért túlvan fizetve,mert egyik sem ennyit szerintem.

értelmetlen_nevű 2010.04.05. 18:58:37

@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa:

Kolarov nagyon jó lenne, viszont Zarate leigazolása a francia távozását jelentené. Azért ez elég nagy visszalépés, bár jó játékosnak tartom az argentint.
Én jobban örülnék, ha simán megvennénk Kolarovot 15 m-ért (azért a 20 m egyenlőre durván irreális ár, persze én már nem lepődöm meg semmin).
Egyébként honnan van az infó? Szerintem még egy kicsit korai lenne hivatalos ajánlatokkal dobálózni.

értelmetlen_nevű 2010.04.05. 18:59:47

@értelmetlen_nevű:

* egyenlőre --> egyelőre
ezt mindig elbaszom :(

horas 2010.04.05. 19:02:15

@mocsing: Igen ott vannak érdekességek,én csak az Inter-ből tudok itélni,Muntari 15 milla felett van,régebben volt 17 is,annyi mint Cassano...
Konkrétan most olyan 5-t ha érhet, 10-et kapni érte nyáron jó üzlet lesz,bár a T'ham adni fog 15 körül is,amilyen hülyék...

És Milito és Eto"o között sincs egy 20-as vagy mennyi,de kb annyit írnak ha jól rémlik...

horas 2010.04.05. 19:03:47

@értelmetlen_nevű: Miért Yepes leigazolás is már tény...előfordúlhat...

horas 2010.04.05. 19:06:11

Mondjuk amennyire én látom a Bayern-t csatárt és középső védőket kellene venni...
Mondjuk Dzeko,meg a bundásból a legjobb védőket igazán összekukázhatnák,szerintem mindenki szivesen menne hozzájuk azért a Bayern még is csak Bayern....

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2010.04.05. 19:17:55

@horas: Szerintem is kicsinyt irreális árak, de az utóbbi években csak ilyen történetekkel találkozhatunk. Komoly erősítés lenne mindkét játékos a bajoroknak, jelen helyzetükben főleg Kolarov.

@értelmetlen_nevű: Kolarov most hasznosabb lenne Münchenben, ez egyértelmű. Több Lazio hírportál is írta, leginkább a 4-4-2.com oldalról eredeztetik, bár nyilván kicsit korai.

mocsing · http://nst.blog.hu 2010.04.05. 19:18:21

@értelmetlen_nevű: de legalább javítod magad :)
---
nem láttam annyit zaratét, hogy nyugodtan ítéletet mondjak róla, sőt, sokkal kevesebbet láttam, de akkor már tényleg Elia is jöhetne...

tuuudom, ne gyengüljön a HSV, de az argentinokért vhogy én se rajongok

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2010.04.05. 19:20:59

@mocsing: Én pedig Eliát láttam keveset, de ha Zarate úgy játszik ahogy tud, akkor szinte minden csapatban megállja a helyét, kár, hogy hónapok óta csak árnyéka önmagának, biztos jót tenne neki az új környezet.

agymosott 2010.04.05. 19:55:29

@mocsing: a hoffenheim játékoskerete sokkal több pénzből lett összerakva mint a dortmundé, a szezon elején jóval nagyobb volt az értékbeli különbség. másfél éve még ezen a blogon is arról volt szó, hogy a hoffenheim rövidesen a bajnokok ligája stabil résztvevője lesz, ésatöbbi. az hogy nem így lett, az nem a pénz és a játékoskeret, hanem a tradicionális klubok (bvb, scheisse) belső ereje és jó edzőválasztása miatt lett így.

mocsing · http://nst.blog.hu 2010.04.05. 20:03:04

@agymosott: persze, de én ennek nem is mondtam ellent. én rühelltem itt anno kb egyedül a hoffenheimet (meg Rekordvize, tehát nem egyedül), nagyon örülök a szopóáguknak.

engem senki nem vádolhat azzal, h el lennék ájulva a mostani dortmundtól, de a hoffénál jobb keretük van, az fix.

Lojzi_ 2010.04.05. 22:03:44

Ha emlékeim nem csalnak, akkor pont arról folyt a duma, hogy a Hoff a Bundesliga 3 legolcsóbb keretének egyikével lett feljutóként őszi bajnok.

Egyébiránt nem írnám le őket végleg. A feljutás lendülete és a meglepetés ereje elszállt, de a mindig legnehezebb második szezonon gond nélkül túl vannak és a keret nagy része már nem remegő térdekkel lép pályára Münchenben, Dortmundban, Gelsenkirchenben, vagy éppen Hamburgban.

Ez a tavasz már a kutyáké, de náron kiderül, hogy néhány gurigát megmozgatva középcsapat marad-e a Hoff, vagy bele kívánnak szólni a nagyok dolgába és Európát is megnézik magunak.

Mi Zarate és Kolarov posztja?

Titi120 2010.04.05. 23:09:43

@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa:
Nekem nem nagyon gyere be Zarate stílusa, ha Ribery megy, akkor esetleg rendbe van, de három primadonna (Robbery plusz ő) már sok lenne egy Bayernbe.

Kolarovot viszont tárt karokkal várom, igaz ez a 18 millió € kicsit borsosnak tűnik érte.

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2010.04.05. 23:37:09

@Lojzi_: Kolarov balhátvédnek, balszélsőnek és balközéppályásnak mind nagyszerű, a mostani szezon kezdetétől szinte csak a középpályán játszik. Egy kevésbé erősebb csapatnál, mint amilyen a Lazio ott jobb is, de egy igazán erős egyletnél, mint a bajorok, egyértelműen hátul a helye, lendületes felfutásai, hasznos és szép cselei, nagyon jó beadásai vannak és bivalyerős löketei, kimagasló rúgótechnikával. Nemhiába hívják az új Mihajlovicsnak, de nem egy párhuzama van Roberto Carlossal is, nagy játékos lehet összességében, stabil válogatott is.
Zarate pedig nagyon-nagyon gyors, szemkápráztató cselezőkészségű támadó, aki leginkább a befejező csatár mögött képes a legjobbjára, jól is lát a pályán, félpályáról képes a tizenhatosig vinni a labdát. Egy nagy hibája van, borzasztóan önző, alig passzol és általában akkor is későn. Sokat hajt, de sajnos csapnivaló a formája ebben a szezonban, ennek ellenére ha levetkőzi az önzőségét és kicsivel több játékintelligenciára szert tesz, a legnagyobbak közé emelkedhet. Kettejükért 40 millió, tekintve a koruk és a jövőjük, jó üzlet.

@Titi120: Szerintem sincs értelme harmadik ásznak megvenni, de Ribery távoztával nagyon jó helye lehetne Münchenbe. Nem kevés ez a 18 millió, de ha a szerbek szereznek pár meglepetést a vb-n, amire azért van sansz, mert nagyon jó a csapatuk, akkor ennél is többet kérhet érte Lotito. Kérdés, ki adja meg érte.
süti beállítások módosítása