Nou San Trafford

Az Index blogja a világ legjobb futballjáról.

A szerkesztőségből...

Utolsó kommentek

jujjdeizgi

Friss topikok

Bundesliga, 26-27. forduló - Werden sie nie Meister?

2010.03.19. 07:00 mocsing

Tulajdonképpen – egy apró kivételtől eltekintve – jelentős meglepetés nélkül, az eredményeket olvasva halál unalmasan telt a német bajnokság 26. fordulója, azonban mi, akik mutatóujjunkat a Spieltag ütőerén tartottuk, tudjuk, hogy sok-sok finomság volt, és most megpróbáljuk nektek tálalni mindezt a rengeteg ínyencséget, feltéve, hogy végre képesek leszünk abbahagyni a migréngeneráló képzavarok gyártását. Jó lesz az a lapozás, sokkal jobb, mint egy alapozás – ha másért nem, a Bayern pesszimista ekézéséért mindenképp.

Azért az megérne egy komolyabb bekezdést, postot, blogot, kétkötetes regényt, amit a Freiburg első gólja előtt a Bayern védelme művelt – bátorkodtam négy képpel érzékeltetni, mennyire amatőr mozgással szerencsétlenkedett a hátsó bagázs. (Különösen az első és a második kép vicces, de jókat derülni a harmadikon és a negyediken is lehet, ha nem először láttunk a hétvégén futballmérkőzést.) Területvédekezés, mi? Hát ez a grund volt, bazzeg. Mindenki a labdá(s)ra! Jó, hogy ujehust nem ordított senki.

Felesleges belemenni a meccs statisztikájába, meg hogy hány gólt érdemelt volna a Bayern, egyszerűen gigaszarok voltak az első félidőben és simán kontrollálta őket a bajnokság leggyengébb kerete, amire Pranjic sem kifogás, még kevésbé magyarázat. A horvát persze ismét rettenetes volt, Kloséval és Alabával egyetemben (nézzük meg a fotókat a gólról és ismételgessük magunkban: ő volt a balhátvéd), mindenesetre igazi köcsögök lennénk, ha bármit is az osztrák kölökre kennénk. Miro meg ilyen kétszáz éve, ez van. Egyébként Hoeness (és Beckenbauer?) vajon mit érzett, amikor végignézett a kispadon? Rensing, Görlitz, Contento, Ekici, Timoscsuk. Láttam már pár Bayern-meccset, de hogy bajnokin volt-e valaha gyengébb kispad, azt nem tudom, mindenesetre nehezen tudom elképzelni.
Jól igazából senki nem játszott Robbenen kívül, de ő is csak a második játékrészben. Félelmetes a holland, megrázza magát, és mint kés a vajon, vagy ha nem úgy, akkor kibikázza a felső sarkot, vagy ha nem úgy, akkor büntetőből. Akár újra leírhatnánk az előző post címét, de vagyunk annyira kreatívak, hogy ne ismételjük magunkat, legfeljebb akkor, ha Podolskin lehet kuncogni.

Megrázta magath a Schalke is és behúzta a Stuttgart elleni rangadót, amivel továbbra is ott liheg a bajorok tarkóján. Érdekes volt a gólok felelőseit végigkövetni, először Tasci adott egy csinos gólpasszt Edunak, majd négy perc múlva éppen ő fejelt egy gólt a teljesen rejtélyes módon elbambuló Westermannról, immár az edzője által kijelölt kaput támadva. Ezt követően 5 perccel mi más következhetett volna, mint hogy Westermann rúgatott egy gólt Kurányival. Nehéz erre a találatra bármit is mondani, a partjelző nem hibázott (sőt!), de a kommentekben is felvetődött, amivel foglalkozni kéne valamilyen fórumon, azaz hogy a tétlen les ilyen formában nehezen fenntartható rendszer. Hogy igazságtalan sokszor, az fix. Mindez nem változtat azon, hogy a Vfb nem tette ki a belső szerveit a pályára, ami bőven elég a mostani Schalke ellen a vereséghez.
Rohadt erős csapata van a gelsenkirchenieknek, és nem azért, mert annyira kimagasló képességű játékosokból áll a keret, hanem mert a német Mourinho megint megtalálta a megfelelő motorolajat a gépezethez és basszus, megint működik az egész. Igazán kíváncsi lennék, hogy (ha kipróbálhatnánk egy párhuzamos univerzumban,) mit kezdene a mostani Real-kerettel.

Ha őszinték akarunk lenni, nehéz elképzelni, hogy a Bayern hozza mindkét hátralévő rangadóját (Leverkusen, Schalke), mivel egyrészt a Stuttgart-tal játszanak ezek előtt, tehát máris három nagyon nehéz mérkőzésről beszélhetünk, (ja, azelőtt meg kupaelődöntő szintén a Schalke ellen,) másrészt közben még két BL-negyeddöntő is lesz, amihez vékonyka a keret. Az ideális kezdő jó lenne, de a keret kevés ehhez a brutálisan nehéz sorozathoz. Ezt a bajnokságot, hiába a Bayern vezet, kicsit mégis inkább a Schalke bukhatja el, ha nem tud nyerni Leverkusenben, és/vagy nem tud kiizzadni egy ikszet az Allianz-ban. Igaz ez akkor is, ha most jó eséllyel nőni fog a bajor lépéselőny. Mindezzel csak annyi a gond, hogy a bányászok ebben az elbukósdiban egészen kiválóak, professzionális attitűdjük a megvalósítást illetően tényleg hátborzongatóan tökéletes. Illetve, ha szeretnétek, visszamehetünk odáig, hogy a bajorok bukhatták el, amikor Kölnben és Nürnbergben összesen két pontot szereztek, de ezzel a lendülettel szeptemberig vissza lehetne menni, vajon ki, hol volt balfasz, aminek sok értelme nincs.

A salátástál ügyében tehát a mérleg nyelve a ’Kusen, amely Kroos nélkül is viszonylag magabiztosan verte meg a túl sokat nem mutató Hamburgot. Barnetta mutatványa Castro gólja előtt parádés volt – oxival esernyőt adni a mögöttünk álló védőnek, szenzációs, Demel biztos nem fogja mutogatni az unokáinak. Aogo sem azt, amikor Renato Augusto a büdös nagy semmivel, egy helyben toporgással és tyúklépésekkel verte meg a tizenhatoson belül és bikázta fejbe az ötösön álló Kiesslinget, aki így második gólját is megszerezte. Mint amikor a haver félve mutat egy arcképet a csajról, akit megdugott a nővére szülinapján, azt mondhatjuk a hamburgi védelemről is: Háát, te...nézd…érdekes. Csukott szemmel szopatni nem lehetett rossz.

Adler egyébként kapott egy vicces gólt, istenem, néha neki is lehet hibázni. Neuer Torwart kell a Nationalelfbe, én aszondom, ha ez így megy tovább.

Amint azt sejteni lehetett, a Bochum védelme valóban kevésnek bizonyult a Zidan-Barrios duóhoz, akik ketten rommá verték a hazaiakat, bár egy órát emberelőnyben játszhattak (Maric pihen három fordulót) és elég nyögvenyelősen is indult a történet, először egy öngól, de aztán már szájtátva nézte a Signal-Iduna közönsége, ahogy Blaszczykowski két ellenfelet is kicselez, kígyózva megy el közöttük – pár másodpercig úgy csinált, mint egy szélső. Ennél is fontosabb lehetne nekünk, hogy Hajnal elvileg gólpasszt adott, de egymás között maradjunk annyiban, hogy befejező csatár-készségeit elővéve egész közelről fejbe lőtte a kapust, ami aztán Barrios elé pattant, aki ugye szintén duplázni tudott.

És ha már három duplázót említettünk, jöjjön a negyedik is: Edin Dzeko az egyes számú reményünk, hogy Kurányi nem lesz gólkirály (Kiessling a kettes), aminek igyekszik is megfelelni mostanság, két legutóbbi meccsén berámolt négyet. A szenvedő fél ezúttal a Mönchengladbach, Dzeko leghatékonyabb pajtása meg a végre magára találó Misimovic volt. Érdekesség, a Kicker két hatost, egy öt és felest és öt darab ötöst is kiosztott a hazaiaknak – ennyi nagyon rossz osztályzatot ritkán látni egy találkozón egy csapaton belül.

A Werder mind közelebb lopja magát a BVB-HSV pároshoz, rájuk nem jellemző módon egy felforgatott kezdővel (se Özil, se Marin) is be tudtak húzni egy olyan meccset, ami papíron nehéz, bár talán Bambi se ijedne már meg ettől a Hoffenheimtől, ha a Colosseum közepén állnának ketten, akkor se.

Oroszlánként küzdő hősünk, a Hannover már másodjára nyert azóta, egyszerűen nem tudok nem drukkolni nekik. Jövőbeni osztályozójukat is végig tervezem drukkolni, so help me god. Masszív kis csapat lenne egyébként az általuk most legyűrt Frankfurt, de Halil akkor sem center, ha gólt rúg néha. Érdektelen meccsnek indult és az is lett a Mainz-Köln, amelyet végül a hazaiak nyertek meg, miközben Bancé kiharcolt egy kiállítást, bár ő maga nem értette, hogy a spori szerint miért ér pirosat Geromel pofánvágása. Azt azért jegyezzük meg ehelyütt, hogy a forduló védését Mondragón mutatta be. Szalai nem állt be, Podolski szokásosan egy egység híján megkapta a legrosszabb osztályzatot, már élcelődni sincs kedvem rajta. Legalább egy jó meccse és nagyobb egyenlő két gólja legyen még a szezon végéig, könyörgöm.

Stílszerűen a végére maradt a Hertha utóbbi másfél évtizedének legszomorúbb pillanata, amikor lélekben talán már a legoptimistább szurkolók is megbarátkoztak a Bundás 2-vel, legalábbis elkezdték a folyamatot, akár egy vacsővel is. Peches vereség volt nagyon, ráadásul szerintem ebben a formában a tétlen les alkalmazása baromság. Kurányi góljánál legalább ő is a védő mögül jött, nem csak a beadó Westermann, de itt a zeebéhős Charisteas, (akit szerintem az átlagos futballszurkoló rég visszavonultnak hitt,) kb. tízméteres lesen állt – csak hát nem konkrétan neki ment a labda. Valahogy nagyon nincs jól kitalálva ez a rendszer. A konkrét, globális szituációt illetően nincs sok jelentősége, a Herthának csak hamarabb jött el, aminek egyszer el kellett, de berliniként fájna, az biztos.
Várhatóan elköszönnek Drobny-tól, Arne Friedrichtől, Kacartól és azon is csodálkoznék, ha Gekas-Raffael-Cicero triónak nagy kedve lenne a második vonalhoz. De Ebertet és Kringe-t is lesz, aki elvigye. Nagy névként feltehetően csak Dárdai és Kobiashvili maradnak, de abban már nem vagyok biztos, hogy a 35. életévébe kedden belépő Paja játékosként éri meg a feljutást. Auf Wiedersehen, Hertha BSC!

Hétvégi jóslatocskák
Köln – Mönchengladbach 1-0
Novakovic a hajrában, mehet a helycsere.
Frankfurt – Bayern 0-2
Egyszerű ez a meccs sem lesz az első egy órában, de olyan rosszul már nem fog játszani a München, ahogyan múlt héten sikerült. És talán Klose is szerez egy picike gólt.
Nürnberg – Hoffenheim 0-0
A nürnbergiek továbbra sem tettek le a bennmaradásról, a hoffenheimek meg arról, hogy a liga egyik legunalmasabb csapatává váljanak, íme az eredmény.
Stuttgart – Hannover 1-1
Mert Messit kergetni fárasztó, mert Lehmann-ban ott a potya, mert drukkolunk a Hannovernek, mert mindig van meglepi a Bundásban.
Werder – Bochum 3-1
Meg is előzhetik akár a HSV-t és ugyan elsősorban nem rajtuk múlik, Schaaf-ék megteszik, amit megkövetel a Weser partja.
Freiburg – Mainz 1-2
Bancé eltiltása után Szalait követeli a kezdőbe a feldühödött tömeg, Tuchel pedig nem bánja meg, hogy engedett a lincselőknek.
Dortmund – Leverkusen 2-3
Kiessling meghosszabbította szerződését, amit szeretne megünnepelni, és megy ugyan Kloppéknak a szekér, de sokkal kevésbé vannak összerakva, mint Heynckes fiai. Ez és Sahin hiánya ki is fog jönni.
Hamburg – Schalke 1-1
Nézhetetlen meccs lesz a kívülállóknak, Labbadia talán felismeri, hogy muszáj gólt rúgniuk, mert kapni biztos fognak.
Wolfsburg – Hertha 3-0
Funkelék a padlón, Dzeko lendületben, elképzelni sem tudok egyéb sorsot a három pontnak.

Tippjáték

A múlt héten hosszúpuskát rövidre zártuk, így az állás 8-8, hűha, nagyon izgi.

Eheti kérdésünk: 1997-ben 10ezer márkában fogadott Hoeness és Matthaus. Mi volt a fogadás tárgya, és ki nyert? (heinrich.nst@gmail.com - tippek és megfejtések)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A helyes megfejtést Mac_Kapufától kaptuk, tipposzlopa alant.

FC Köln - Mönchengladbach 2-1
Eintracht Frankfurt - Bayern München 1-2
Nürnberg - Hoffenheim 2-0
Dortmund - Bayer Leverkusen 2-2
Stuttgart - Hannover 1-1
Werder - Bochum 2-0
Freiburg - Mainz 0-2
Wolfsburg - Hertha 4-1
Hamburg - Schalke 1-2

 

98 komment

Címkék: német bundesliga

A bejegyzés trackback címe:

https://nst.blog.hu/api/trackback/id/tr871849586

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Lojzi_ 2010.03.19. 09:59:06

Mindkét meccs Gelsenkirchenben lesz (I mean, kupa és bajnoki).
Az Allianzban ősszel volt.

mocsing · http://nst.blog.hu 2010.03.19. 10:05:31

@Lojzi_: jogos. a mondat tartalmát tekintve meg pláne.

elber 2010.03.19. 11:40:10

Mint mindig remek írás. De Kringe meg Gekas eleve kölcsönben van Berlinben nem? Vagyis ők tuti mennek. Szerintem az lesz, hogy Dárdai visszavezeti a csapatát az élvonalba, elvégre ő lesz a csk is ha megy Friedrich meg Drobny. Aztán szépen szögre akasztja a stoplist. Megérdemelné. Meg a BuLinak is kell a Berlin.

acdcisti 2010.03.19. 13:07:08

24.03 FC Schalke 04 DFBPOK (A)
27.03 VfB Stuttgart BL
30.03 Manchester United CL
03.04 FC Schalke 04 BL (A)
07.04 Manchester United CL (A)
10.04 Bayer Leverkusen BL (A)

na ez keménynek igérkezik. Ha nem lesz semmi új sérülés sem fogjuk erővel bírni. Valamit fel kell áldozni... Vagy venni pár zsák mákot.

elber 2010.03.19. 13:43:44

Legcélszerűbb a kupát feladni, de az a meccs meg a sor elején van, szóval az nem sokat számít. A VFB elleni találkozót kéne lazábbra ereszteni, hogy az angolok ellen jók legyünk. Bár inkább semmit sem kéne elbutáskodni, de valamit tényleg muszáj lesz.

mocsing · http://nst.blog.hu 2010.03.19. 13:51:52

@elber: a kupa két jó meccs=trófea, azt fogják legkevésbé feladni. nyilván a BL-t kell háttérbe szorítani

a BL-döntő + ezüst otthon kombóval gondolom, mindenki kiegyezne, kérdés, hogy az elődöntp + ezüst otthon kombóval is ugyanilyen hamar megbarátkozna-e minden bajor érzelmű

avenger13 2010.03.19. 14:00:59

egyelőre nem kell semmit feladni. várjuk meg a következő két hétvége bajnoki eredményeit. simán benne lehet az is, hogy mi nyerünk a frankfurt ellen, akik az ifikkel fognak kiállni, ők meg pontoat szórnak el. utána valaki megint biztosan fog pontot veszteni mert a leverkusen schalke meccsen sem lehet két győztes. ha megverjük a stutit, akkor akár egy tetemesebb előnnyel is érkezhetünk a két bajnoki meccsre, ahol elég lehet a kevesebb is. a kupa meccsen meg lehet lehetőséget adni egy két fiatalabbnak, micho úgyse lesz még, játszanak, és meglátjuk mi lesz. ami nagyon nem kéne az a hosszabbítás. így első félidőben egy kevésbé izmos kezdővel, másodikra állástól függően robben ribery behozatalával egy 20-30 percre lehet valamit alkotni, ennél több most nem kell.

elber 2010.03.19. 14:11:21

@mocsing: Amennyiben BL döntőbe jutunk akkor én még egy hazai bronzot is aláírnék.

Értem én, hogy a kupához nem kell akkora munka, de azt sajnos nem értékelnék annyira, mint egy BL elődöntőt mondjuk. Mindenesetre érdekel, hogy lesz-e és ha lesz akkor milyen rotációt alkalmaz Lajos.

Lojzi_ 2010.03.19. 14:23:37

@elber: pl. a MU ellen Pranjic kezd Schweini helyén, mert az jól besárgult Firenzében.
Majd az Old Traffordon a szintén besárguló MVB helyére jöhet Altintop, vgay Tyimoscsuk...

elber 2010.03.19. 14:41:08

@Lojzi_: Ez mind ok, de én arra gondoltam, hogy mondjuk a VFB ellen pihen-e Robben vagy Ribery. Meg előkerül-e mondjuk a kupára Lell meg Ekici, vagy komolyan 13-14 játékossal akarja Lajos végigtolni a heti két meccses időszakot.

mocsing · http://nst.blog.hu 2010.03.19. 15:34:03

@elber: lesz, méghozzá olyan, amilyet müller-wohlfahrt előír :)

Rekordvizemeister · http://www.schalke04.hu 2010.03.19. 17:47:45

Háhá, nem hagyom én magam mindenféle bajoroknak bebeszélni, hogy még mindig nem toronymagas favorit a Münich. Az.

Ellenben, ha a legendagyártást félretesszük, akkor az ipari méretű bajnokságbukást sem ránk lehet tukmálni, írd és mondd egyszer szopattuk le magunkat derekasan, 2007-ben, arra nincs kifogás. Azért arra nem mi voltunk képesek, hogy a 32. fordulónak 5 pont előnnyel indulva cumizzunk, mindössze 24 hónappal az unterhachingi szopó után.

2001-ben, bár felcsillan a szeme minden Kuffour fannak, vajmi közünk volt a végén levő témához. Nem mondom, tettünk mi is az ügy érdekében, de ott kurva nagy adag pech is közbe játszott. Pláne, hogy a keretünk a maihoz hasonló volt, rengeteg ügyes emberke, de senki sem bízott volna a dobogóban sem. Az utolsó 4-5 forduló bajor eredményeit (percre lebontva) böngészve azt kell mondanom, hogy finoman szólva is visszakapták a '99-es sokkot. Na, majd talán egyszer nekünk is kiegyenlítik a 2001-eset.

Én azt mondom, kupagyőzelem + második hely és két hétig vállalom a krumplipucolást és a mosogatást.

mocsing · http://nst.blog.hu 2010.03.19. 19:00:56

@Rekordvizemeister: a mi '99-ünket sosem adhatja vissza semmi, csak egy ugyanolyan, ami úccse lesz :( a ti 2001-etek ahhoz képest egy szláv karnevál volt/lehetett.

kupagyőzelem+ezüst, ezt érzem én is, csak müncheni eredménynek. legalábbis most már szerintem 60 a schalkének és 40 a bayernnek.

Rekordvizemeister · http://www.schalke04.hu 2010.03.19. 19:32:11

@mocsing: nektek biztos
Nekem 2001 volt kegyetlen, ti akkor duplán örülhettetek, szerencsés győzelem a ligában, szerencsés a BL-ben (a tizi mindig az). 2000-es liga is szerencsés kimenetelű volt már.

Nem látok a lelketekbe, mégcsak nem is bagatelizálom el, de kárpótoltak titeket. Ha nem így érzed, elfogadom, de ez akkor is tény.

Rekordvizemeister · http://www.schalke04.hu 2010.03.19. 19:36:19

@mocsing: nem tudom, mire alapozod, hogy nekünk nagyobb esélyünk lenne.
EGYETLEN előnyünk van, hogy nem kell 3 naponta meccselnünk. Ennyi. Könnyebb a sorsolásotok, van egy Robben, aki bármikor képes eldönteni meccset, emellett azért az alsóház összes csapatát illik verni a keretek közötti különbséggel. A mód kurva mindegy, az eredmény számít. Nektek ez mindig is ment.

Nálam 60/30/10 az esély kb a jelenlegi helyezés sorrendjében.

mocsing · http://nst.blog.hu 2010.03.19. 20:03:13

@Rekordvizemeister: ha mindig menne, akkor a köln és a nürnberg ellen nem 2 pont jött volna össze.

legalább két rangadót kicserélhetnék két kötelező győzelemre abból a három hétből, akkor nem nagyon, de a bayernnek állna a zászló, azonban így nem érzem.

egy vékony keret heti két meccsel megy neki a hajrának, a másik meg kiegyenlítettebb keret (hiába gyengébb) és egy hete van minden meccsre.

minden más lenne, ha tudnánk előre, hogy a középpálya a két szélsővel minden meccsen játszhat, és a védelem is össze tud állni max egy hiányzóval =aki nem Lahm) a nagy meccsekre, de hát ez kb esélytelen.

Lojzi_ 2010.03.19. 21:47:52

@mocsing: Nem tudom.
21 napról beszélünk 7 mérkőzéssel a Frankfurttal kezdve.

Nem mondom, hogy ennek van a legnagyobb valószínűsége, de az is lehet, hogy ez a 3 napos ritmus még javára is válhat a csapatnak.
Ha az eleje jól megy Frankfurt (i), Schalke (i), Stuttgart (o), MU (o), akkor az adhat némi lökést a 3 idegenbeli meccsre is (lelkileg mindenképpen).

Az sem mindegy, hogy ki és mikor sérül meg.

értelmetlen_nevű 2010.03.19. 22:33:13

fasza meccs volt, a kölni közönség megérdemelte a pontot, a csapat már nem annyira.
Szerintem a Gladbach-ban lenne potenciál, de msot is teljesen leálltak 1-0 után, a végén pedig az 1 pontjuk is veszélyben forgott. Reus nagyon jó.

Tosic viszont nem fog egy darabig MU mezben szaladgálni...

mocsing · http://nst.blog.hu 2010.03.20. 10:21:39

@Lojzi_: nem mindegy, ribéry pl most

kalle szerint a debil franciák baszták el a barátságos meccsen. valaki felgyújthatná már a válogatottakat.

Lojzi_ 2010.03.20. 13:05:57

@mocsing: De legalább pihent lesz keddre.
Robben, Lahm és Butt sérülése, ami sehogysem fér bele.
Ribéry - természetesen jó formában, nagyot játszva egyedül ahhoz nélkülözhetetlen, hogy a MU ellen legyen esély.
Az egyetlen Robbennel biztosan nem lehet meg.
Még Robbéryvel is minimum csücskös.

mocsing · http://nst.blog.hu 2010.03.20. 14:15:15

@Lojzi_: még fontosabb, h szerdára is az legyen :)

dzolutan 2010.03.20. 15:32:58

Rummenige föl fog dobni Ribérynek egy komoly összeget komoly szerződéssel. Teccik-nemteccik, lehet választani.

mocsing · http://nst.blog.hu 2010.03.20. 15:52:33

olyan ez a meccs, mint a múlt heti, csak most a bayern a freiburg

mocsing · http://nst.blog.hu 2010.03.20. 15:53:36

mármint izé... a bayern volt egy hete az, ami most a frankfurt

acdcisti 2010.03.20. 15:53:46

Örülok, hogy vezetünk, de rossz nézni mennyire durván beszorított a Frankfurt. Marhanagy lehetőségeket puskáznak el.... a MU ezeket tuti nem hagyná ki...

Lojzi_ 2010.03.20. 16:01:47

@acdcisti: Talán a MU ellen kicsit mindenki jobban odateszi magát. Kicsit megint azt érzem, hogy míg a Frankfurtnak a Bayern elleni otthoni értelemszerűen az év meccse, addig a Bayern a lefújást várja a 7. perc dereka óta.

Lojzi_ 2010.03.20. 16:33:49

Meddig lesz fent Robben, ha lövünk még egyet?

acdcisti 2010.03.20. 16:40:18

Reservebank:
Rensing (Tor),Görlitz,Contento,Tymoshchuk,Hamit Altintop, Ekici

Ez elég durva....
S a kezdőben van 3 olyan ember akikre nyáron nem is gondoltunk.
Tehát a meccsre nevezett keretből 5 ember 1éve még a regionalligában gurigázott...
Mésodik félidő is hasonló képet mutat, be vaunk szorítva saját 16osunbra elég becsületesen... máskor ezért szídjuk az ellenfeleket, hogy ölik a játékot...

Titi120 2010.03.20. 16:52:58

A kérdésem csupán az, hogy ha a félidőben bezárom a budiba Pranjicot, és én megyek ki a helyére a második játékrészre, az feltünt - e volna bárkinek is.

Titi120 2010.03.20. 17:05:39

Nem, úgyhogy félek így életem egyik nagy álmának beteljesülését szalasztottam el.
Kénytelen leszek most már a másik fő projektomra koncentrálni, meg is nézem hol fog turnézni a közeljövőben Beyonce.
:)

dzolutan 2010.03.20. 17:09:24

Baaazzeeee, szétört Buyten arca, pedig nem kicsit masszív. qrvaélet

elber 2010.03.20. 17:12:44

csak most tudtam leülni a meccs elé. pont a Buyten cserénél. Mi volt vele?

Everred 2010.03.20. 17:19:49

leülök a livescore elé, 86. perc, Frankfurt-Bayern 0-1

Három perccel később ránézek, 2-1.

1999 rulz :-)

elber 2010.03.20. 17:22:22

Zseniális. Vereség+sérülés kombináció.

Vul-Kahn 2010.03.20. 17:22:54

NEM BALHÁTVÉD BAZMEEEEEEEEG!!!

Kurvára megérdemelte amúgy a Bayern, ezt amit csinált a csapat egész meccsen, a Bundesligában kegyetlenül büntetik.
Itt nem Valladolidok játszanak...

Louis van Gaal bazdmegazanyád
bazdmegazanyád
bazdmegazanyád!!!

A 15 fős kereteddel együtt...

dzolutan 2010.03.20. 17:22:57

Ez a védelem nem fogja egy kicsit sem bírni a következő 3 hetet, nem Gomezen és Ribéryn fog múlni egyik sorozat sem. :(

értelmetlen_nevű 2010.03.20. 17:23:36

@Everred: annyi a különbség, hogy most tényleg megérdemeljük a vereséget.

Szar az egész. Ki sem kellene állni az MU ellen, jó eséllyel megismétlődik a Barcelona elleni koreográfia. Nem baj, majd nyáron leigazoljuk Khedirát 50m euróért. Faszom.

értelmetlen_nevű 2010.03.20. 17:25:10

@értelmetlen_nevű:
És Heynckes-szel sokkal előrébb tartanánk. Nem igazán értem, hogy miért nem maradhatott.

mocsing · http://nst.blog.hu 2010.03.20. 17:28:34

kis túlzással tökmindegy, h Alaba balhátvéd-e, amit csinált mindkét gólnál, az unacceptable

megérdemelte a Bayern.

Rekordvize', még mindig toronymagas favorit a Bayern?

Vul-Kahn 2010.03.20. 17:33:04

@mocsing: Nem szabad Alabát balhátvédbe tenni, és punktum! Ez van Gaal hibája. Szegény kisgyerek, ha most rajta verik el a port, az nagyon rossz hatással lehet a pályafutására, pedig egy óriási TÁMADÓ KÖZÉPPÁLYÁS lehetne belőle.

Titi120 2010.03.20. 17:34:34

Úgy alapvetően van elbaszva ez az egész, ami LVG és a vezetés felelőssége elsősorban. Nem lehet kispad nélkül nekiugrani egy ilyen nehéz tavasznak.

Kár érte, mert ez akár egy szép szezon is lehetett volna, így viszont a sok szék közül várhatóan beborulunk majd a pad alá, eredmények nélkül.

értelmetlen_nevű 2010.03.20. 17:34:45

@mocsing: basszus 17 éves a srác, egyszerűen hihetetlen. Még Wenger sem építene rá.

Nálam mostanában kezdi kihúzni a gyufát LvG. Nevetséges ez a 20 fős keret, pláne, hogy mekkora ballasztok ülnek a padon.
Egyébként nincs a csapatnak játéka, kb. az stratégia, hogy passzoljatok Robbennek. Nehogy már egy Frankfurt 90 percen keresztül lefocizzon a pályáról, erre semmilyen sérülés nem lehet mentség.

értelmetlen_nevű 2010.03.20. 17:37:51

@Vul-Kahn: nem szabad 17!!! évesen számítani rá. Én egyébként vkp-t faragnék belőle, az a legnagyobb hiányposzt. 3-4 év múlva szívesen látnám a kezdőben, de ez így senkinek sem jó.

mocsing · http://nst.blog.hu 2010.03.20. 17:39:29

@Vul-Kahn: @értelmetlen_nevű: a második frankfurti gólnál 2 méterre állt az ellenféltől, úgy, hogy az 8 méterre se volt a kaputól. és nézte. aztán egy olyan "csellel" küldték el, amivel senkit nem szabadna megverni, a pálya azon pontján pláne nem.

schweinsteigert is tették anno balhátvédbe, de ilyet nem csinált, annyit felfogott, h tizenhatoson belül közel kell állni a cstárhoz, mert különben lőni fog, ő meg nem éri el.

semmi bajom a sráccal, rohadtul drukkolok neki és az ő gyermeteg hibája nem menti fel van gaalt, de van gaal ostoba keretalakítása meg nem teszi meg nem történtté ezt. ilyet a bundás 1-ben azért lécci nemár.

Rekordvizemeister · http://www.schalke04.hu 2010.03.20. 17:50:48

@mocsing: nem tudom, ez a meccs engem is meglepett, szokásos nyögvenyelős 1:2-t tippeltem

A hiányos keretről már januárban is írtam/írtunk, azt vártam, jön 2-3 igazolás. De ha az nem is, hagyni Baumjohannt, Brenót, Ottl-t, Tonit hiba volt. Lehetnek bármilyek kutyaütők/tapasztalatlanok, kiváltják a sztárokat és még motiváltabbak is lehetnek egy Frankfurt/Freiburg ellen.

Nem értem, ez abszolút nem tipikus Bayern húzás. Sosem rizikózott Hoeness, mindig tutira ment.

Persze még a miénk és a Kusen meccse hátra van azokat még nyerni kell, de a körülmények változtak, ugyanakkor azt gondolom (teljesen komolyan!), még mindig a Bayern a favorit (bár már messze nem toronymagasan). Ezt a másik évtizedes Bayern tulajdonságnak tudom be, aztán meglátjuk, az is bukik-e ebben a szezonban.

Vul-Kahn 2010.03.20. 17:54:23

@mocsing: Riberyt ugyanígy megverték volna, meg Robbent is. Miért? Mert támadó középpályások, azért.

Sose lesz ebből a gyerekből balhátvéd, de még védekező középpályás se, és ezt van Gaalnak látnia kellene már régesrégen. A holland sara az egész.
Na jó, a hátrapasszolt labda tényleg gáz volt, mert ilyen helyzetbe középpályásként is kerülhetett volna/kerülhet majd később. De a 2. gólban egyáltalán nincs benne nálam, egy kicsit se.

Nem szabad egy játékost 2 sorral hátrébb vagy előrébb játszatni, mint ami az eredeti posztja. Már eggyel se nagyon, de kettővel főleg.
Színtiszta edzői hiba.

Lojzi_ 2010.03.20. 17:57:25

@Vul-Kahn: @értelmetlen_nevű:
Nem hinném, hogy ez LvG sara.
A kölcsönadott arcok közül senkivel sem lennénk előrébb védekezésben, ha végiggondoljátok a neveket. (Tudom vesszőparipám, de Toni esetében konkrétan hibázott LvG, de a védelem szempontjából ez mindegy.)
Alaba nyilván jobb edzésen, mint Altintop a másik oldalon, vagy Pranjic itt, Contento meg nyilván nem egészséges teljesen, mert amikor két lehetősége volt LvG-nak, akkor Contento jött először, nem Alaba.
Abban is biztos vagyok, hogy jó játékos lesz majd a srác, csak most még fiatal.

Inkább a vezetőség tolta el a dolgokat.
Talán a távozó Lució helyére kellett volna _kész_ középhátvédet venni de még a nyáron, mert télen nem feltétlenül van mozdítható minőségi játékos.
Viszont jelen esetben ez már mindegy.
A jelenlegi szezon a csapatépítés első éve, a gerinc szerintem megvan, lehet folytatni, mindenki látja a lyukakat.

Amúgy a többi posztra is inkább kész és kipróbált játékosok kellettek volna.
Zé Roberto miatt sem fújok senkire, hiszen Tyimoscsuk érkezett helyette és nem lehetett előre látni, hogy az ukrán a terített betlivel áll elő.
Akár Gomez is bejöhetett volna Toni helyére és Braafheid és Pranjic közül is bejöhetett volna valamelyik a szélre.
Csak hát nem jöttek be.

mocsing · http://nst.blog.hu 2010.03.20. 18:06:38

@Lojzi_: braafheid-del azért talán előrébb lennénk, márpedig őt kölcsönadták

@Vul-Kahn: egyikük sem kerülne ilyen szituba, mert sosem játszatnák ezt velük, de felesleges abba belemenni pl, h altintopot megverték-e volna, pedig papíron ő is tkp. támadó középpályásokkal előfordul, h hátrahúzzák őket és elnézőbbek vagyunk, ha egy az egybe megverik őket, de alabát nem is kellett megverni.

pont, hogy a hátrapasszolt labda nem lényeges, olyat mindenki csinál és mindenki "csinálhat". persze, ki kellett volna bikázni a picsába, de ez benne van, elkúrta, fel a fejjel. olyat viszont, h bámulom a csatárt két lépésről és gyakorlatilag elfutok előle, amikor balra néz és még utána sem lépek oda, olyat nem, mert az olyan, h olyan nincs bazmeg

@Rekordvizemeister: no, mondjuk ottl-ért és baumjohannért nem kár, de braafheidet elküldeni a skót kirándulásra baromság volt. talán tonit is.

értelmetlen_nevű 2010.03.20. 18:10:57

@Lojzi_: A keret gyengesége természetesen elsősorban a klubvezetés sara, Lahm tudna erről mesélni. Ettől függetlenül a csökönyös holland köcsög is elbaszta, négy (!) védővel nekimenni a tavaszi szezonnak vicc kategória.
Arról viszont nem a vezetőség tehet, hogy szarul (vagy még úgy sem) játszunk. A foghíjas keret ellenére is nyernünk kellene ezeket a meccseket, én nem látom, hogy egyáltalán mit szeretne játszani a csapat.

Ribery vicc, lassan eladni sem tudjuk. Bezzeg Gerrard-ot meggyógyították.

Igazolni kellene két védőt, egy kapust, egy védekező középpályást, és egy normális csatárt. Már jó pár éve.

Most nem tudom mi lesz, sérült Buyten, Demichelis (őt egyébként nem sajnálom annyira), Contento. Braafheid fogalam sincs, hogy merre focizik mostanában, Breno pedig kölcsönadva+sérült. Lassan az amatőr csapat védősorával állunk ki.

Vul-Kahn 2010.03.20. 18:23:50

@Lojzi_: Contento már a Freiburg ellen is ott volt a padon, ma már szerintem simán be lehetett volna tenni.
Játszhatott volna Hamit is jobbhátvédben, Lahm balhátvédben, Hamitnak még mindig jobban profiljába vág a szélsővédősködés, mint Alabának.
Pranjic is lehetett volna balhátvéd, neki se az az eredeti posztja, de már többször szerepelt ott a Bayernben is, a Heerenveenben is, a horvát válogatottban is.
Nem mondom azt, hogy ha ezek közül a variációk közül lett volna valamelyik, akkor biztosan elkerüljük a gól(oka)t, de nagyobb esély lett volna rá.

A lényeg: nem szabad egy 17 éves játékosra úgy tekinteni, mint egy "alapanyagra" amiből lehet csinálni bármit.
Van Gaal felismerte Alaba évszázados tehetségét, de azt nem, hogy ez a tehetség csak 1 poszton lehet hasznára, oda meg momentán még nem fér be. De ezesetben nem az a megfelelő lépés, hogy vhogy bepréselem a csapatba.

Ha vki akár a 2. legjobb spieler egy játékoskeretben, de a legjobb éppen azon a poszton játszik, mint ő, akkor nincs mese, padoztatni kell, vagy kölcsönadni, vagy a tarcsiban játszatni.
Ha ezt egy edző nem ismeri fel, akkor nagyot hibázik. Szerintem. És még1x mondom, annyira nem volt nagy a Personalsorge, hogy ne lett volna kit betenni balhátvédbe.

Na asszem bőven túlragoztam már én ezt... :)

Vul-Kahn 2010.03.20. 18:27:05

@mocsing: " egyikük sem kerülne ilyen szituba, mert sosem játszatnák ezt velük"

Hát ezaz, könyörgöm!!!

(Na befejeztem tényleg, jöjjön a BVB-B04! :)

értelmetlen_nevű 2010.03.20. 18:31:48

@Vul-Kahn: azért még egy kicsit korainak érzem az évszázados tehetséggel dobálózást, de nagyjából egyetértek. Ezt a meccset egyértelműen LvG kúrta el.

_X_ 2010.03.20. 18:51:50

Dicsérjük már egy picit a Frankfurtot is, pls :).

Sztem a Bayern annyira berezelt a MU-tól, hogy még ezen a meccsen is a sokk hatása alatt volt :P

Harald hardrode 2010.03.20. 19:44:48

Valaki le tudja írni, hogy játszott a csapat? Nem láttam a meccset, olvastam a Kicker beszámolót, tényleg kinézett volna egy méretesebb zakó is?

Amúgy ezt hokiban behúznák Hajnalnak :-D

Harald hardrode 2010.03.20. 19:50:57

Mocsing:Barriost mindig ekézték a poszton, lehetne kérni egy feltáró riportot róla? Tényleg minden befele pattan róla, vagy focizni is tud?

értelmetlen_nevű 2010.03.20. 20:19:37

Tényleg a Schalke lesz a bajnok.

Harald hardrode 2010.03.20. 20:25:00

@értelmetlen_nevű: olyan nincs :-D Habár idén nagy sansz van rá, arra viszont kíváncsi lennék, ha idén mondjuk ismét egy Lincoln szabi okozná a vesztünket a Veltinsben, akkor ismét nagy pont előnnyel lennénk-e bajnokok? Nagy összegben nem fogadnék rá. Minden estre hajrá HSV - de nehéz ezt leírni.

acdcisti 2010.03.20. 20:57:06

Köszönom istenem, hogy a nyolcvanadik percben egyébb kötelezettségek miatt elszólítottál a stream elől. Kár lett volna a berendezésért, valami tuti tört volna.

Az első 80 perc alapján: teljesen megérdemelt a vereségünk. Nem tudom mi volt a végén, de véletlen sem Alaba a hiás. A Frankfurt mindent a jobb oldalon csinált, hamarabb kellett volna reagálni, átrakni Lahmot balra.... szószerint lefociztak. Ennyire gyengék 1 éve a Barca ellen voltunk... de ez csak egy Frankfurt volt s ezért mérges vagyok.

_X_ 2010.03.20. 22:40:14

Amúgy szerintem most elérkezett idén is az a rész a Bundásban, amikor Leverkusenből Lúzerkusen lesz

agymosott 2010.03.21. 10:18:08

www.youtube.com/watch?v=aom5Vl5Xfnk

az ekézőknek. (akik persze igazából magukat ekézik) a kapásból bebelsőzött első és a külsővel a pipába csavart második gólon kívül a kettő között megeresztett 43 méteres emelést is ajánlom figyelmükbe.

ps:
sajnos kimaradt az összefoglalóból a 25-ről megeresztett hajnal bomba, amit bravúrral védett adler.

heinrich · http://nst.blog.hu 2010.03.21. 13:08:39

@agymosott: tipikus példája, hogy ki mit vesz észre egy meccsből.

A "kapásból bebelsőzött" - kurva szar, technikailag értékelhetetlen megoldás, klassszik csizmaszárral lövi be.

"külsővel a pipába csavart" - miután képtelen tisztességesen átvenni egy guruló labdát, kényszerűségből rúgja el külsővel, amúgy a labda szinte nem is csavarodik, de pláne nem a pipába.

Szóval Barrios a a16-oson kívül nem használható semmire, bent viszont a tökéről is bepattan, és ugye a két gól is két gól, nem kell magyarázni.

agymosott 2010.03.21. 15:27:03

akkor most a 43 az nem több, mint a 16?

a másodiknál nem rosszul veszi át a labdát, az érkezik mögé, emiatt igazgatnia kell kicsit. a pipa tényleg túlzás, hiszen nem a két kapufa érintkezésénél megy át a gólvonalon, csak a hálóhoz érve emelkedik fel / csavarodik ki. a lényeg a tudatosság és hogy nem lehetett védeni. kényszerűség? így volt a legjobb, ha kiessling így lövi el az első félidőben az ő helyzetét, és nem bikázni akar, akkor ez a helyzet nincs is.

ha pedig egy ilyen lövőtechnikájú csatár ér bele úgy a labdába, ahogy ő az első gólnál, akkor ott gyanítható, hogy célzatosság van benne. ilyet valóban nem tanítanak a focisuliban, de ibrahimovictól is láttunk már spiccel lőtt gólt.

amúgy meg neki már van gólja a 16oson kívülről ebben a bajnokságban, a mönchengladbach ellen lőtt egyet még ősszel, ez például nem mondható el kiesslingről, akinek a faszát szokás csak szopkodni mindenütt. igaz joggal, mert ő is egy kiváló befejező - még ha ezúttal ezt nem is erősítette meg. és nincs csak. nem kell semmi több senkitől, minthogy a posztján jó legyen.

emellett érdemes megnézni barrios őszi gólját is a leverkusen ellen, amikor ő szerzi meg a labdát félpályánál, elindítja a támadást, majd érkezik és be is fejezi azt.

26 meccs alatt összejött neki az álomhatár, a 15 gól, és van még hét forduló.

Harald hardrode 2010.03.21. 16:32:28

@agymosott: abban vitakoznék, hogy a második gólnál, szerintem nem helyez, hanem érzésből (ösztönből) lövi a hosszú felső felé. Ezt arra alapozom, hogy kb Adler hóna alatt megy el a labda, ha helyezte volna, akkor szerintem ennyire nem cinkes a kapus és a labda kapcsolata. Adler azért nem tudta védeni, mert annyira gyors volt a labda, hogy nem tudta lereagálni. Az első gól meg ösztön, jön a labda, ő meg beleteszi a lábát. Összességében nem tartom egy nagyon technikás játékosnak, de a kezdeti töketlenkedés után vérbeli befejező csatár erényeket csillogtat és nem is az Inzaghi félékből. Kloset és Gomezt meg már így is bőven körözi, pedig szerintem nem kap több labdát.

Harald hardrode 2010.03.21. 17:06:05

Rincon a gólvonalról mentett fejjel. Jelen esetben az állva nem állja meg a helyét :-D

Rekordvizemeister · http://www.schalke04.hu 2010.03.21. 17:31:33

Szerintetek is igaza van Labbadiának, hogy nem volt szerencséjük? :))

Óriási meccs volt, megérdemeltük volna, de hiányzott kétszer is 10 centi. A fordulóban akkor is hoztunk 3 pontot a várakozásokkal ellentétben.

Harald hardrode 2010.03.21. 18:29:29

@Rekordvizemeister: szerinted jogos, hogy csak 1 hamburgi és csak 2 gelsenkircheni sárga villant? Taktikusan okosan faltolgatott a Schalke, de Baumjohannak és Rafinanak, valamint a túloldalról Jarolimnak kijárt volna egy.

Vul-Kahn 2010.03.21. 18:57:10

Fog azért hiányozni egy kicsit ez a Hertha... Gekas meg remélem talál majd magának egy másik BuLi-csapatot, szimpatikus tag, és jó kis spieler.

gasbert 2010.03.21. 19:17:32

Micsinál apám a Hertha , vagy inkább a Wolfsburg ?

értelmetlen_nevű 2010.03.21. 19:23:05

Gekas beárazta a tavalyi bajnokot :)

Remélem kiesik az utolsó fordulóra a Hertha, akár nagyon kényelmetlen is lehet az a meccs.

Vul-Kahn 2010.03.21. 19:27:14

Bazz, pedig detudtam, hogy meg kell rakni a Berlint 3:0-s hendikeppről... :-)

Na popp, jöhetsz német bundabotrányt kiáltani. :))

Harald hardrode 2010.03.21. 19:29:19

@mocsing: Ha jól emlékszem, akkor Heinrich, egy-két beharangozóban, meg a kommentek között is adtak neki. Amúgy én nem tartom annyira sokra, de tény, ami tény, hogy szarj a gólokat mostanában.

gasbert 2010.03.21. 19:30:35

Nem tudnátok esetleg pontos adatokkal szolgálni h a jelenlegi Hertha edző mikortól edzi a csapatot , magyarul mikor volt edzőváltás náluk ? Fogadás tárgya , úgyhogy fontos lenne . Köszi

mocsing · http://nst.blog.hu 2010.03.21. 19:32:55

@gasbert: 2009. október 3-án, a nyolcadik fordulóban ült először a hertha padján funkel

mocsing · http://nst.blog.hu 2010.03.21. 19:36:36

@Harald hardrode: ok, azt hittem, én ekéztem úgy, h észre sem vettem :)

barriosnál várjuk meg, mit csinál a következő két szezonban, illetve adott esetben egy bajnokesélyes csapatban, ha egyáltalán fog kelleni olyannak

Rekordvizemeister · http://www.schalke04.hu 2010.03.21. 19:45:02

@Harald hardrode: először nem akartam a bíróval külön foglalkozni
Höwedes sárgája nevetséges, Jansen esete miért nem lehet piros? Az első HSV gól előtt nem volt szabálytalanság, sima Körperkontakt Rafinha és Petric között. A végén Edu mehetett volna egyedül a kapura, de les miatt befújták, első blikkre egyvonal, de NEM ismételték, semmilyen összefoglalóban nincs benne. Röhej.
Jarolim egy alattomos paraszt. Szóval rengeteg hiba. A tévedéseket a másik oldal kárára majd egy hamburgi szurker felsorolja. :)

Ha megemlítettük a stuttgarti meccsen, akkor most is: megint csupa furcsa gól esett. Passzív les megint játszott, most "kárunkra". Én, bár szerintem mi álltunk közelebb a győzelemhez, elégedett vagyok a döntetlennel, mert a HSV is nyerhetett volna, ha jobban koncentrálnak a végén. De Labaddia nyilatkozata baromság. Összességében jogos a döntetlen, nem értem, miért nem fogadják el az ellenfelek a pontszerzésünket, győzelmeinket. Ez volt a Köln, a D*rtmund, a Stuttgart, a HSV ellen. Egyedül Skibbe volt fair vesztes. Ez is megérne egy rövig gondolatmenetet.

Harald hardrode 2010.03.21. 22:01:20

@Rekordvizemeister: Edu szerintem se volt lesen. A sárgákról meg annyit, hogy mindkét oldalra lehetett volna jóval többet kiosztani, néha Kurányi is addig rugdosta a védőket, amíg azok fel nem borultak, de egy-két hamburginál is elgurult néha a gyógyszer.

mocsing · http://nst.blog.hu 2010.03.22. 08:55:15

mindhárom versenyző büszke lehet tippjeire, hárman egyetlen telitalálatot hoztunk (khm) össze, grat

heinrich · http://nst.blog.hu 2010.03.22. 09:36:46

@mocsing: én, és kb mindenhol :)

Amúgy a pontszám nem lesz bent a törikönyvekben, csak az eredmény :)

Mac_KAPUFA 2010.03.22. 09:57:57

Valamelyik posztban olvastam, a bundás kiszámíthatatlan. Aham. Megjegyeztem.
Az elmúlt két hétben, ha bekerültem volna, henrich-et simán vertem volna,mocsingot pedig egyszer (ha jól számoltam). Hogy a jó életbe tudtam ezt a fordulót kifogni? Végre sikerült péntek reggel kómásan, kávé nélkül elsőnek elküldenem a helyes megfejtést, erre tessék.
mocsing, az üveggömbödre vigyázz... ;)

avenger13 2010.03.22. 13:05:56

hát van gaal megint hibázott. de talán még a legjobbkor jött ez. alaba nem játszhat bal hátvédet, mert nem tud. contento, miért nem alternatíva? másrészt, akkor már inkább timo és van buyten belső védők, lahm meg badstuber meg ki oldalra, még mindig jobb. van gaalnak meg el kéne magyaráznia a játékosoknak, hogy ezekkel a meccsekkel veszííhetjül el a bajnokságot. a tavaszi idényben összesen 7 pontot szórtunk el, a köln a nürnberg és a frankfurt ellen. ez több mint nevetséges. simán meg lehetne már most kb. a bajnokság ha ezt a 3 meccset behúzzuk ahogy kell.

mocsing · http://nst.blog.hu 2010.03.22. 13:18:51

@Mac_KAPUFA: hátja, kiszámíthatatlan. még mindig nem tudok mit kezdeni ezzel a wolfsburg-hertha 1-5-tel...

avenger13 2010.03.22. 13:27:33

@mocsing: nem kicsit meglepő, még úgy is, hogy a farkasok izzadtak egy kicsit hét közben. de a baj csak az, hogy a hertha utoljára rúgott kb. 1nél több gólt idén. és még így is 5 pont a hátrány. az nagyon sok a kiesőjelöltek esetén.

Mac_KAPUFA 2010.03.22. 14:14:33

@mocsing: az a végső döfés volt számomra...sakktáblát csikartam az arcomra bábukkal együtt.

Rekordvizemeister · http://www.schalke04.hu 2010.03.22. 19:04:12

És ki lesz a Torjäger?

A fodroshajú, lányok kedvence?
Az ügyefogyott?
Az öt és feles ördöge?
A bosnyák gyilkos?
Esetleg mégis a Herceg?

mocsing · http://nst.blog.hu 2010.03.22. 19:04:39

@Rekordvizemeister: a hertha esélyeiben?

vagy esetleg arra célzol, h kiessling nem játszhat a hétvégén? :)

Rekordvizemeister · http://www.schalke04.hu 2010.03.22. 19:06:11

@mocsing: a végtelen izgalmas, fordulatokkal teli véghajrára gondoltam

Rekordvizemeister · http://www.schalke04.hu 2010.03.22. 19:29:22

@mocsing: most elolvastam én is

Nem kötelező fordulat, hanem tényleg így gondolom, nem egy játékostól függ a LEV teljesítménye, előre persze lehet azt mondani, hogy úgy esélyesebbek lehetnek. De az esélyek megvoltak a héten is (FRA-BAY, WOL-HER), aztán... lehet Helmes meglövi 25-ről, és megpattan.

Áááh, én ezekben nem hiszek.

mocsing · http://nst.blog.hu 2010.03.22. 19:34:37

@Rekordvizemeister: nagyon harmatosnak tűnik nekem ez a helmes egyelőre...

de nyugi, senki nem fogja azt mondani utólag, h bezzeg, ha kiessling ott lehetett volna a pályán :)

Harald hardrode 2010.03.22. 21:33:56

34. Forduló. Bayern két ponttal megy a Schalke előtt. Mainzban Szalai két góljával 20 perc után 2-0. Szünetben 3-2. Második félidőben Schalke parádé, eredmény 3-5. Berlinnek két pont kell a bentmaradáshoz. 88-ig percig 0-0, ekkor Dárdai 30-ról akaszt egy hatalmas gólt. Már mindenki elkönyveli, hogy a Schalke a bajnok, amikor Lell a félpályától megindulva kicselez 5 védőt, majd tunnelezi a kapust. Én így képzelem el az utolsó fordulót :-D Bár nagyobb összegben nem fogok fogadni rá.

acdcisti 2010.03.22. 21:46:53

@Harald hardrode: jó a cucc?:))

Mennyire tipikus Bundesliga fordulón vagyunk túl... valami hihetetlen. A Wolfsburg 50-51es gólarányát meg nem igazán tudom értelmezni/megérteni... jó dolog a támadófoci, de ennyire a Werder sem hanyagolja a védekezést....

_X_ 2010.03.23. 08:15:56

@acdcisti: kár hogy ELben nem Valencia-Wolfsburg lesz, sztem 10:10ig meg sem állnának :)
süti beállítások módosítása