Nou San Trafford

Az Index blogja a világ legjobb futballjáról.

A szerkesztőségből...

Utolsó kommentek

jujjdeizgi

Friss topikok

Bundesliga, 24-25. forduló – Tornasorba fejlődj!

2010.03.05. 10:00 mocsing

Tényleg mintha tesiórán lennénk: előre állt a drabális állat, aki az apjától Audit kap, mikor betölti a tizenhetet; mögötte a lányok kedvence, a sportos srác, aki normális csajt valamiért mégse tud soha felszedni; harmadik a melák, az egyszerű komputerű, aki már a szorzótáblánál is koncentrál és csapnivaló a helyesírása, de hatalmas szíve van és szorgalmas, akár a hangya. Őt követi a politikuscsemete, aki olyan akar lenni, mint az audis; ötödiknek meg pusztán azért állhat oda az elvont méhészpalánta, mert felfelé fésüli a haját, de a fodrász után joggal fogja megelőzni a látens szociopata, akinél sose tudni, hogy nagyszünetben felpofozza az igazgatót, vagy elsírja magát, mert az ebédlő előtti sorban a lábára lép a takarítónő szépunokája. Tanév végére mindenki oda kerül, ahova magassága alapján való, meglássátok. Ezzel egyben ítéletet is mondtunk a Wolfsburg tavalyi salátástáljáról, amely egyértelműen felülteljesítésnek minősül, jogerősen is. De minek minősülne, ha a Bréma még az Európa Ligában sem indulna?

Mindenekelőtt: a világtörténelem valaha létező legnagyszerűbb intézménye, a Bayern München 110 éves. Valamennyi – kevesebb, mint egy évtizede világra bújt, egyben valamirevaló – futballszurker nevében gratulálunk a klubnak és kívánunk még sok ilyen sikeres 110 évet. A fenti mondatba belekötő, 10 évnél idősebb kommentelőknek szeretném jelezni, hogy akár poszt is születhetett volna a témában. Naugye.

A szülcsinapcsis Bayern bazi nehéz meccsen, ugyanakkor megérdemelten gyűrte le a Hamburgot, ráadásul úgy, hogy még mindig Contento a balhátvéd, továbbá sem Ribéry, sem Robben nem játszott különösebben jól. Demichelis viszont igen, aminek akkor örülnénk látványosan, ha többször egymás után megismételné. Törött járomcsonttal nem fogja egyhamar. Contentonak egyébként végül nem Elia jutott, a csokiból megformázott Dzsudzsák Balázs most Lahm életét keserítette, és kénytelenek vagyunk elismerni, hogy a jó Philipp két alkalommal is csak szabálytalanul tudta megállítani. Ribérytől talán először láttam, hogy (test)csel után, futtában, mozgó labdát erőből lő, az eredmény ismert, de ettől függetlenül még mindig nem ment a franciának a játék. Általában amikor passzolni kellett volna, lőtt, és fordítva, nem mellesleg a passzai sem jöttek be, ami a rejtélyes srácot ott elöl eléggé görcsössé teszi, mivel szemmel láthatóan kb. egy centiméteresnek érzi magát, amiért a nagy Ribéry labdái sem elég jók neki. Sajnálom Gomezt, viszont most már tényleg padra kéne ültetni. Ideiglenesen, véglegesen, vagy egy másik klub padjára, de válasszunk a három opció közül.

A labdarúgás tiszteletbeli Darwin-díjasai (igen, a leverkuseniek) talán végre fogják hajtani a bravúrt, miszerint veretlenül nem lesznek bajnokok. Lenne náluk alkalmasabb erre a tettre? Én drukkolok nagyon. Egy rekord már megvan, 24. meccsükön sem kaptak ki, amivel a ’88-’89-es Bayern csúcsát döntötték meg – érdekesség, hogy a bajorok padján akkor éppen az a Heynckes ült, aki most a Bayert trenírozza. A meccsre vonatkozó jóslat első felének megfelelően nyögvenyelősre sikerült a Köln elleni mérkőzésük, csak a henger végül nemhogy nem indult be, kifejezetten elbaszódott.

Essünk túl a nehezén is: Podolski immáron 1393, azaz ezerháromszázkilencvenhárom perce nem mutatott be gólörömöt, sem torokszorítóan visszafogottat, sem egyebet. Lassan ezt a problémát felülírja, hogy (istenem, ordít, toporzékol a billentyűzet) jelenleg Cacau a legjobb formában lévő német csatár, Kiessling őszi parádéja elég ibisevicesnek tűnik – tavasszal egy találatnál jár eddig. Egyáltalán nem javítja a helyzetet, hogy Kuranyi a második a sorban. Cacau most teljes lazasággal fordított egyedül a Frankfurt ellen, ráadásul a második gólja megint szép volt. Senki nem érti, mi lelte a félbrazilt, de a legrosszabbkor kezdte el ezt. Még egy ok, hogy lecseréljük Gomezt Kloséra. Figyelsz, Louis?


A Derby ezúttal szaglott a kölcsönös masszírozásból eredő izzadtságbűztől (=vártnál alacsonyabb színvonal), de ez nem baj végső soron, elvégre három gól is volt. Rakitic gyakorlati szempontból kettőt is vállalt, az atyaúristen, az se érti, miért lépett rá abban a szituációban Valdez lábára 10 méterre saját kapujától. Csorbakiköszörülő gólja azonban gyönyörű volt, ha a fontosságot is nézzük, feltétlenül Tor des Spieltags. A győztes hadvezér Magath kisebb megütközést kiváltó jelenete az volt, amikor a félidőben becserélt Moritz-ot lehozta a 65. percben, a nagyobb show a meccs után következett a Sky Sport stúdiójában, ahol Trapattoni mester szellemét néhány másodpercre megidézve fogalmazta meg mondanivalóját. Egészen szórakoztató videó.

Ami a döntő találatot illeti, Rakitic gólja előtt Edu szerintem baromi messze volt a lestől. Összességében a kékek többet tettek a három pontért, ami nem meglepő, mivel Klopp inkább döntetlenre játszott.

A Hertha hazai vereségén csak újszülött olvasóink lepődnek meg, bónuszként a Berlinnek külön bosszúság, hogy a Nürnberg és a Freiburg is szerzett egy-egy pontot, így egy kicsit megint nőtt a különbség. Az, hogy a Hannover nem nyert, szintén nem nagy hír, de az már igen, hogy egyáltalán nem érdemeltek vereséget, kifejezetten jól játszottak magukhoz képest a Wolfsburg ellen. Misimovic gólja nemhogy nem lógott a levegőben, nagyjából a semmiből jött, az egy pontra mindenképp rászolgált volna Slomka csapata.

Eheti lehetetlen ötletünk az átigazolási piac szereplőinek: a Hannover – miután megtartotta Konét – lehetőleg igazolja le Bancét, elsősorban azért, hogy Szalainak legyen helye, másodsorban azért, hogy utána így nézhessen ki a csatárkettősük. 

Marint, Fringset és Almeidat nélkülözve hozta a Werder a kötelezőt, amely alapból is az volt, de nyolcvan percen keresztül emberelőnyben kétszeresen is az. Prödl élete első Bundesliga-gólját lőtte, és nem csodálkozna senki, ha a találatok minőségében innen lefelé vezetne az út.

Ezzel és az általa üldözöttek vereségeivel újra visszajött a Werder, most már gyakorlatilag ugyanonnan indul a két EL-helyért, mint a BVB és a HSV. Valamiért úgy érzem, végül a dortmundiak fognak lemaradni, mivel nekik nincs csatáruk, csak Barrios, aki sérült (igaz, már gyógyulófélben van). És itt el is érkeztünk a bevezetőben olvasható gondolathoz, mégpedig a tabellán pompásan érzékelhető erőviszonyokhoz. Fokozatosan tisztul a kép, és most így 10 fordulóval a vége előtt meg is tippelném a végső sorrendet: 

  1. Bayern +26 pont = 78 p
  2. Leverkusen +22p = 72 p
  3. Schalke +24p = 72 p
  4. Hamburg +26p = 66 p
  5. Werder +24p = 62 p
  6. Dortmund +21p = 60 p
  7. Stuttgart +22p = 56 p
  8. Wolfsburg +24p = 55 p

Aki tudna igazságosabb, azaz a keretek erejét _és_ a kezdők összerakottságát jobban tükröző sorrendet ennél, az ne tartsa magában, halkan üvöltse bele az éterbe. Ha minden jól alakul, jövő héten megtippeljük a (majdnem) kiesőket is, de ahhoz szeretnék még egy hét gondolkodási időt.

Hétvégi jóslatocskák (A válogatott meccs miatt, ahol Adler végre kifutotta a formáját, szombaton kezdődik a forduló.)
Köln – Bayern 0-3
Van Buyten visszatér, Ribéry egyre jobban beindul, nagyjából ezek az érveim a 0 és a 3 mellett. Jöhetnek az ellenérvek, amennyiben vannak. (figyelitek, meg sem említem a Herceget?)
Werder – Stuttgart 4-3
Gyengébbek kedvéért jelezzük, hogy ezt a meccset érdemes leginkább nézni a hétvégén, valamiért nagyon sok gólt jövendölök.
Hamburg – Hertha 3-1
Ha a Hertha itt pontot szerez, akkor csinálok egy accountot lehmann_better_than_kahn nickkel és szétcincálom a saját posztjaimat.
Frankfurt – Schalke 0-1
Az ilyeneket mindig hozza a Schalke és mindig bűnrossz meccsen. Meg hát egyszer le kell szakadnia kicsit az Eintrachtnak is.
Freiburg – Hannover 1-1
Enke halála óta ugyebár egyetlen pontot szerzett a 96 a lehetséges 36-ból, most talán meglehet a következő is.
Wolfsburg – Bochum 4-1
Rég jött már ki a lépés Dzekonak úgy istenigazából, itt az ideje.
Dortmund – Gladbach 2-1
Hajnal ad egy gólpasszt, ezzel jelezve Großkreutznak, hogy csapaton belül fordított tornasor van.
Nürnberg – Leverkusen 0-2
Üldözni jól tudnak a Bayernél, de aki bajnok akar lenni, annak hátrafele is kell tudnia nyilazni, különben a türannosz kirúgja a patás mind a négy lábát és kacagva lefingja a tarkónkat.
Hoffenheim – Mainz 2-1
Igazából nekik mindegy, a farkasokkal csesznek ki, ha nem ikszelnek, de mivel kb. egy szinten mozog a két gárda és ma annyit írtam az igazságosságról, ezért most jogtalan Hoff-győzelmet javaslok a gonosz világ reálisabb megközelítésének hangsúlyozása végett.

Tippjáték

Győzelmi szériában vagyunk, immár 7-7, de lehetne fordítva is.

Eheti kérdésünk az volt, melyik kapus élvezte gyerekkorában Rüdiger Vollborn otthonának vendégszeretetét négy éven keresztül, a helyes válasz pedig René Adler, a leggyorsabb megfejtő pedig acdcisti volt, harmadszor gyürkőzünk vele a hétvégén.

heinrich tipposzlopa

acdcisti

 

118 komment

Címkék: német bundesliga

A bejegyzés trackback címe:

https://nst.blog.hu/api/trackback/id/tr201809675

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

_Maverick · http://newdeal.blog.hu 2010.03.05. 09:37:59

Hát ez király volt, remek alapanyag a reggeli munkakerüléshez.:))

pattopo · http://100ev.uw.hu 2010.03.05. 09:54:06

akkor az 1860 minimum 200 éves

végh hanta · http://labdabiztos.blog.hu 2010.03.05. 10:59:20

Köln – Bayern 0-2
Werder – Stuttgart 2-0
Hamburg – Hertha 2-0
Frankfurt – Schalke 0-3
(...)
:)

Mr.AT 2010.03.05. 11:02:46

Az Alder az az Aldi nem becézett formája?

Amúgy faszályos kis cikk, ahhoz képest, hogy mocsing írta. :-)

avenger13 2010.03.05. 11:18:41

mocsing, a cikk nagyon jó, de a leverkusen 72 pontja nem stimmel. vagy nem szereznek 24et csak 22t és akkor ok. vagy 74 a helyes végeredmény.

Vul-Kahn 2010.03.05. 11:23:01

Megint nagyon jó lett a poszt, az első bekezdés egészen konkrétan egy mestermű. :)

Annyival egészíteném csak ki, hogy a Bremen, ha nem is előzi meg majd a végén a Dortmundot, vszleg akkor is indulhat majd az EL-ben, mert a német kupában ha elverik hazai pályán az Augsburgot, akkor döntősök, az pedig a másik ág ismeretében (két várhatóan top3as, de legalábbis top5ös csapat) elég lesz. Persze ki tudja, a Sanyi-Thurk csatárpáros azért kemény dió. :)

danesdzsu2 2010.03.05. 11:29:28

"A fenti mondatba belekötő, 10 évnél idősebb kommentelőknek szeretném jelezni, hogy akár poszt is születhetett volna a témában. Naugye."

Oké, nem alkuszom. Háromszáz.

;)

hrvth 2010.03.05. 11:52:58

Azt veszem észre, hogy már nemcsak a francia, hanem a német fociról is elsősorban a posztok minősége miatt olvasok (minden érintett szerzőt beleértve, csak éppen most téma a kommentek között).

Vul-Kahn 2010.03.05. 11:54:43

Karl-Heinz Rummenigge hat ein Machtwort gesprochen und den Poker um Fußball-Nationalspieler Toni Kroos beendet.

«Der Fall ist geklärt. Ich habe mich am Donnerstag vergangener Woche mit Toni Kroos und seinem Berater Volker Struth getroffen. Toni wird zum FC Bayern zurückkehren»,

Auf das angebliche Angebot der Leverkusener von acht Millionen Euro Ablöse für den Jung-Star reagierte Rummenigge mit einem Schmunzeln. Er habe Bayer-Geschäftsführer Wolfgang Holzhäuser gefragt, «ob er bei der Gelegenheit nicht auch noch Ribéry für vier Millionen kaufen will».

Muhaha, kissé arrogáns, de azért vicces :)
A döntés helyességét illetően pedig nekem semmi kétségem nincs, sőt, leszaggatnám Robbenről a 10est, mert az Kroosé.

mocsing · http://nst.blog.hu 2010.03.05. 12:13:23

@avenger13: jogos, köszi, javítom majd

@Vul-Kahn: én viccen kívül kinézem a werderből, h porrá, de legalábbis kiveri a valenciát, viszont kiesik az augsburg ellen

"ob er bei der Gelegenheit nicht auch noch Ribéry für vier Millionen kaufen will"

:D hát ez egészen hatalmas

@hrvth: köszönjük

@Mr.AT: senkiháziak kezében van a popszakma :)

acdcisti 2010.03.05. 12:33:40

Nah és mi a tisztelt bundás rajongótábor véleménye az aktuális bíróproblémáról?
Kempter, a nagy bíróreménység egy darabig szünetel.
Cseppet a dolgot, mivel nagyon érződött, hogy a németek megpróbálnak kinevelni egy újabb top bírót. Ez az elején idegesítő volt, mert pofátlanul fiatalon került oda és volt pár rossz döntése, de azért aránylag jól vezette a meccseket, a korához képest mindenképp. Sok respektusa nem fog maradni a játékosok előtt ezután a "meleg" történet után. Talán nem véletlen vitte így fel a Zisten a dolgát? (lehet megdolgozott érte.. khm... )

Nem akarok belemenni hogy ki molesztált kit, mikor és hogyan (az egész története próbáltam a cikkek főbekezdéseinél nem részletesebben megismerni), de bármi is az igazság: a bírói gárda szemefénye, az aranyszaró kicsi Kempter renoméja megtépáztatott...

acdcisti 2010.03.05. 12:34:58

@acdcisti: akarom mondani: "Sajnálom cseppet a dolgot, mivel ..."
Edit gomb kérettetik....

Lojzi_ 2010.03.05. 12:45:20

@acdcisti: Mi történt egész pontosan?

acdcisti 2010.03.05. 12:59:35

@Lojzi_: Megpróbálom röviden összefoglalni (amit tudok).
Manfred Amerell a DFBnél dolgozott, nem tudom a pontos pozicióját, de mindenképp a bírokkal foglalkozó részlegben.
Napvilágot látott a hír, hogy egy bíró feljelentette a DFBnél mivel állítólat túlságosan "közeledett" hozza, úgymond molesztálta. Kiderült, hogy Kempterrőll van szó, ő jelentette fel a DFBnél. Aztán akadt még másik 3 bíró, aki ugyancsak hasonlóval vádolta. A DFB meg az egész bulvársajtó természetesen rászállt Amerell-re, aki lemondott/kidobták. De azért védekezett. Valami törvényszéki tárgyalás kellett volna legyen (a tegnap), de a kezdete előtt picivel megegyezett a DFBvel, hogy ne kerüljön erre sor. A lényeg, hogy kezd Amerell a buzi közelennségből meg fiatal bírómegrontóból áldozat szerepkörben tetszelegni.
Kiderült (emailekből), hogy már rég közelebbi kapcsolatban van Kempterrel. Nincs részletezve milyen szinten, s ennek örülök így ebédidő előtt...
Persze Amerell most nagyon ideges, szerinte lejáratókampány áldozata és ki akarja csinálni ezeket a bírókat. Ez fog is sikerülni neki. Az előző hsz-em után olvastam valamit, ami miatt már szinte borítékolható, hogy Kempternek befellegzett: idézet egy Kemptertől Amerellnek írt emailből: "Gleich spielen die Bayern. Hoffentlich fliegen sie raus. Dann können wir darauf anstoßen." Ez alapból szabályellenes egy bírónak pártaskodni, de mivel épp a Bayernről van szó, kétlem hogy cseppnyi lehetősége is marad bundesliga meccseket vezetni a jövőben.

Szóval (valószínű) elúszik összesen 4 bíró, köztük az aki kinevelése miatt elment biza pár mérkőzés... biztos fáztak, hideg volt a tél... gondolták nemárt melegedni...

acdcisti 2010.03.05. 13:06:38

@acdcisti: újabb információk. Az a bizonyos idézet a 2007es Bayern Milan meccs előtt volt.
+Kempter mindent tagad: nem volt semmiféle viszonya Amerellel, csak a rá nehezedp hatalmas nyomás (???wtf) miatt írt neki ilyen-olyan intim dolgokat tartalmazó emailt. (ezt nem fogja bekajáltatni senkivel..)

Lényegében Kempter tett keresztbe saját magának. Ez már saját vélemény, de ez tűnik valószinünek: szakítani akart a "piszkos" múltjával, szép szóval gondolom nemment, ezért egy lejáratókampány meleltt döntött. Sikerrel járt, kicsinálta Amerellt, de ugyanakkor saját magát is... romokba döntötte igéretes bírói karrierjét.

Jól van így.. hulljon nyüvese...

Radio Free Aberrania · http://radiofa.blog.hu/ 2010.03.05. 13:37:23

@mocsing: remek cikk, kár, hogy a zseniális első bekezdés után visszaestél a "nagyon jó" szintre :)

ezt a gomez-kispadot meg nem is értem, ha már te is, akkor biztos van benne valami. de a lajos mér nem látja már fordulók óta???

acdcisti 2010.03.05. 13:51:20

@Radio Free Aberrania: Lajcsi lát egy dolgot, amit mi nem: edzések. Ott lehet hogy Gomez a legjobb, lehet tényleg sok időre van szüksége a beilleszkedéshez.
Nekem Klosenek nincs kedvem bizalmat szavazni, kapott eleget az elmúlt másfél szezon alatt... Akkor már inkább próbáljuk ki a Müllert...(Alles Müller oder was?)

mocsing · http://nst.blog.hu 2010.03.05. 14:00:37

@Radio Free Aberrania: naja, mi csak a meccseket látjuk. vagy klose edz nagyon szarul, vagy gomez nagyon jól.

egyébként szerintem az is benne van, hogy klose öreg Lajos bának és egyszerűen nem akar senkit a csapatba button kívül, akiben nincs benne potenciálisan még két jó szezon. kloséban nincs, bommel necces, de hát ő meg csk. van buytennek simán lehet. mindenki más 30 alatt van.

Kövi 2010.03.05. 14:04:29

Én csak unalmamban tévedtem ide (anglomán szurkoló révén), de az első bekezdés egészen zseniálisra sikerült :) Biztosan a többi is az, de a bundáshoz nem értek.

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2010.03.05. 14:43:15

@mocsing: Akkor még egy gratulációt írj fel magadnak. Mellesleg jó látni, most már saját név alatt szerzed a posztokat. :)

Radio Free Aberrania · http://radiofa.blog.hu/ 2010.03.05. 14:43:39

@acdcisti: nyilván müllert. klose érdemei elismerése mellett mehet rómába :) ott játszanak az "egykor jól tolta, de mára egy kiégett romhalmaz" játékosok :)

két duda( . ) ( . )egy csárdában 2010.03.05. 14:44:15

Még mindig OJ a legmenőbb, de mocsing jóvoltából itt is emelkedik a színvonal.
Az első bekezdés mindent visz, magasan a léc...

Radio Free Aberrania · http://radiofa.blog.hu/ 2010.03.05. 14:45:08

@mocsing: én elhiszem, hogy edzés közben nincs párja gomeznek. de a bayern csapnivaló helyzetkihasználása ellen valamit tenni kell. ha firenzében lesz nyolc ajtó-ablak, de egy sem megy be, akkor lehet a bundásra koncentrálni.

Radio Free Aberrania · http://radiofa.blog.hu/ 2010.03.05. 14:46:53

@Kövi: nagyon brutál avatar.voltál már vele a digó-szekcióban is?
(igen, tudom, egészséges ember oda csak röhögni meg szánakozni jár :)

lassan fociügyben amúgy igaz lesz a save africa az olaszokra, ha így folytatják.

Mailand oder Madrid - Hauptsache Italien 2010.03.05. 15:05:05

"Aki tudna igazságosabb, azaz a keretek erejét _és_ a kezdők összerakottságát jobban tükröző sorrendet ennél, az ne tartsa magában, halkan üvöltse bele az éterbe."

@mocsing: lehet, hogy elfogadom a fenti sorrendet, de szerintem sok függ attól, hogy meddig "kell" a fenti csapatoknak Cl/El-ben is helytállni, itt főleg a Stuttgart szereplésére gondolok, mert a Barca kiverése után még jöhetnek komoly csapatok is:)

Mellesleg a helyedben nem arcoskodnék annyira, mert ha a herceg megtudja, hogy miket (nem) írkálsz róla még megkeres téged, mint már más úgynevezett újságírókat is.
www.kicker.de/news/fussball/nationalelf/startseite/521862/artikel_Podolski_Habe-nicht-geschlagen.html
;)

Radio Free Aberrania · http://radiofa.blog.hu/ 2010.03.05. 15:08:59

@Mailand oder Madrid - Hauptsache Italien: cccc, vacak barca, ugyan már. tartalékosan mennek ki, hisz három napra rá jön stuttgartba a hannover.

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2010.03.05. 15:16:05

@Radio Free Aberrania: Na, na. Rómában egyáltalán nem csak a romhalmaz játékosok játszanak, gondolom itt főleg két egykori Bundesligásra gondolsz, egyik sem rossz. Miért is lesz igaz fociügyben a Save Africa?

vsztk9111 2010.03.05. 15:17:08

Írtó jó cikk. Az első bekezdés fenomenális! Gratula!

Radio Free Aberrania · http://radiofa.blog.hu/ 2010.03.05. 15:21:16

@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa: odáig sűlyedtek, hogy a pár nyugdíjas "sztár" kihalása után majd adidas szponzorálta lasztikat kell a külvárosi gyerekek közé szórni, hogy ne maffiózónak álljanak, hanem focizzanak. palermoban bejött a program, hasítanak is idén rendesen :))

mocsing · http://nst.blog.hu 2010.03.05. 19:09:53

@Mailand oder Madrid - Hauptsache Italien: én már azóta rettegek, h ballacknak is majdnem a kapufa adta a másikat :)

amúgy a kedvencemet nem értékelte senki, ééééérted adler KIFUTOTTA a formáját :)

köszi amúgy mkinek

mocsing · http://nst.blog.hu 2010.03.05. 19:27:08

félelmetesen nem értek a blog.huhoz, én basztam el a tippjátékot, de csak heinrich tudja majd visszarakni. bocs.

danesdzsu2 2010.03.05. 20:03:28

@court:
"jegyüzér: Dögvész beugrók itt kaphatók!
Ford Fairlane: Aratsz egy temetésen? Te aztán nagy geci vagy.
jegyüzér: Kösz. Kell beugró?
Ford Fairlane: Mennyi?
jegyüzér: Háromszáz.
Ford Fairlane: Háromszáz? A csajoknak még csak száz volt.
jegyüzér: De ők le is szoptak.
Ford Fairlane: Oké, nem alkuszom. Háromszáz."

Egyébként tényleg remek poszt, bár nem örülnék, ha a bundás után az nst német részlegét is karmuk közé kaparintanák a tudjukkik...;)

Radio Free Aberrania · http://radiofa.blog.hu/ 2010.03.05. 20:09:19

@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa: jaaaaaj, hát a save africás pólón _afrika_ képe szerepel. itt meg afrika képét _olaszországra_ cserélték. afrika=olaszország. ééééééérted :) (amolyan kifinomult köcsög digózás :)
mindegy, szerintem &#Đđ#Ł$ß jó poén, de ha ennyit kell magyarázni....
(vagy nem egy lazionistával kell leállnom.)

Viszlat 2010.03.05. 20:45:16

Kissé off.

Múlt hétvégén egy kelkheimi kocsmában izgulhattam végig a Frankfurt-Stuttgart mérkőzést (előző héten naivan megkérdeztem, hogy adnak-e angol bajnokit, mire elkergettek, másodszorra már okosan csöndben maradtam). Igen érdekes volt látni, hogy az egyébként totál derékszög, élettelen népség mennyire képes felspanolni magát a meccsen. Ja és a meccs is elég tűrhető volt, ahhoz képest, hogy bundás... ;)

Kövi 2010.03.06. 01:59:42

@Radio Free Aberrania: @Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa: érdekes, hogy az Ali G-től (www.youtube.com/watch?v=P842Tmi6lrc) kölcsönzött avatárt eddig senki nem tette szóvá, kicsit csalódott is voltam az első olasz, meg a két héttel ezelőtti Milan-MU BL-posztos kommentem után.
Legutóbb az Inter meccsét láttam (a kettős emberhátrányost), és az én arcom égett, hogyan dobálták magukat a kék-feketék... Nem hiszem, hogy minden olasz csapat ilyen, de hogy a csizma egyik nemzetközi zászlóshajója így nyomja, az számomra felháborító volt. Bár Esti Kornél kolléga Róma jobbik felével érez együtt, azért remélem, útba igazít, melyik hétvégi meccs megtekintése billentheti helyre a SeriA renoméját! :)

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2010.03.06. 04:26:37

@Radio Free Aberrania: Egyes kifinomult emberek szerint Rómától délre Afrika, no de hogy egész Itália, hallatlan pofátlanság. :)

@Kövi: Mindenképpen ajánlom a Sampdoria-Laziót, ősszel is a forduló legjobb meccse volt, és szombat este a Roma-Milan sem lesz rossz. :)

váév építők (törölt) 2010.03.06. 07:03:20

hát azért mert a bayern 110 éves, azért nem kell külön megemlékezni, max egy bayern-fórumon...azért a 110 qrvára nem kerek évforduló...ja és elmúltam 38...és nem utálom a münchent, csak szerintem megemlíteni túlzás volt...

acdcisti 2010.03.06. 08:49:08

@váév építők: lehet, hogy nem ártana elolvasni az előző bundás posztot és csak azután piszkálódni. Mocsing kolléga beleszőtt néhány poént az igen-igen jól sikerült posztjába, ez közülül az egyik.

acdcisti 2010.03.06. 08:53:24

Lehetséges, hogy Lukas Kozlowsky lesérült. Az utolsó, meccs előtti edzést nem tudta befejezni. Még a végén a vártnál nehezebb dolgunk lesz nyolcadik Hennes seregével...

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2010.03.06. 11:21:03

@Isarsturm: "(Racing Santander mezük bezzeg volt.)"

Azért az angoloknak a lelkük mélyén mégiscsak jóízlés bújkál. (Vagy csak humorérzék?) :-)

_X_ 2010.03.06. 14:10:45

Csak egy kis info: Bochum még nem kapott ki 2010ben. Wolfsburgnak nem lesz olyan könnyű. Függ nagyban attól, hogy Grafite akar-e játszani

BruceWayne 2010.03.06. 14:10:47

Podolski kezd? mert 4-szeres odds van rá hogy betalál, csábító :)

BruceWayne 2010.03.06. 14:13:41

bazeg ezt nem írja :)

de ha az első gólt lövi az viszont 10-szeres

mocsing · http://nst.blog.hu 2010.03.06. 14:20:50

@Nerazzurri: ha podolski lő ma gólt, akkor az a 70. perc után lesz egy contento-novakovic affér után megítélt tizenegyesből

BruceWayne 2010.03.06. 14:23:01

érzem hogy ma megtöri a csendet

értelmetlen_nevű 2010.03.06. 14:24:42

@Nerazzurri: nekem is van egy ilyen érzésem. Kinek, ha nem a Bayernnek?

avenger13 2010.03.06. 15:38:21

bátor ez a bayern kezdő, de simán hozniuk kéne a meccset. contento szép kis szólót nyomott, müller meg eddig nagyon jó. tudom 6 perc ment csak el.

avenger13 2010.03.06. 16:04:59

a fenébe. na most jöhet robben, ribery klose...

butt ezt hogy nézte el ennyire.

Mourinho már nem a király 2010.03.06. 16:05:12

És igen, megcsinálta :D
Rensing kapus megint nagyon ott volt ám.

elber 2010.03.06. 16:05:46

és tessék. Tudom, hogy nem túl kapus barát labdákkal játszanak mostanság, de akkor is Butt bazz...

mocsing · http://nst.blog.hu 2010.03.06. 16:06:05

remélem, most boldog mindenki :)

értelmetlen_nevű 2010.03.06. 16:06:30

:DDD

@Nerazzurri: remélem megtetted :)

@Anthony (kick-ass): ez nem Rensing volt.

Lag_Operator 2010.03.06. 16:13:56

@avenger13: Robben Münchenben maradt..:S

avenger13 2010.03.06. 16:29:21

gomezt akkor is le kell szedni. megint nem volt jó megmozdulása. robben akkor nem jön, de ribery akkor is kell. és müller meg előre.

dzolutan 2010.03.06. 16:32:55

A nap hőse: Dárdai!

mocsing · http://nst.blog.hu 2010.03.06. 16:38:19

ez a mai produkció valami egészen rettenetes

avenger13 2010.03.06. 16:46:40

miért altintop és olic? olic is szar volt tény. de gomeznek már a kezdőben sem szabadna szerepelnie. altintop volt kb. az egyetlen, aki csinált valamit a meccsen.

avenger13 2010.03.06. 16:48:17

klose, müller és basti... végre egy támadás. na még párat.

elber 2010.03.06. 16:48:37

nem értem ezt a cserét. Gomez hogy maradhat már megint? na mindegy.
közben mire leírom Basti bevágja. kéne a meccs, de azért nem kell megszakadni, majd a Fio ellen.

dzolutan 2010.03.06. 16:49:25

Müller gólpassza asszem válasz is a kérdésedre(miért Hamit?). :D

Lojzi_ 2010.03.06. 16:49:33

Nem bírja el a Bayern ha nincs ott legalább Ribéry, vagy Robben.
Nem szabad eladni Ribéryt és Krooson kívül is kell még egy meccset eldönteni képes, gyors és jól cselező játékos.

értelmetlen_nevű 2010.03.06. 16:49:43

@avenger13: azért mert ők nem 30 m eurós játékosok. Egyébként ma csak átlagosan szar Gomez, volt már sokkal rosszabb is.

Na, közben gól. Klose ügyesen csinálta.

Lojzi_ 2010.03.06. 17:03:25

Pranjic mit érez ilyenkor?

elber 2010.03.06. 17:03:38

Remélem nem komoly Contento baja. Az kicsit sok lenne még Buyten mellé. De azért az elég kemény, hogy Alaba jött be. Azért nem lennék Lell vagy Görlitz helyében most (sem).

avenger13 2010.03.06. 17:04:32

@dzolutan: én olicot és gomezt hoztam volna le. a bíró kezd idegesíteni nagyon. contento lerúgása semmi, nekünk meg másodszor int be szögletnél. a visszahúzás szabályos volt, az hogy dvb eltalálta az már nem. az előző meg egészen érthetetlen volt. csak úgy kifelé fújt.

mocsing · http://nst.blog.hu 2010.03.06. 17:07:44

pranjicnak mi a szerepe a keretben vajon?

elber 2010.03.06. 17:13:04

Azért annak örülök, hogy Lajosnak van önkritikája. Pranjic már miatta jött, de simán a padon felejti. Elég esélyes, hogy a bólyák mellé kerül még egy név a távozók listájára.

dzolutan 2010.03.06. 17:17:36

@avenger13: az a "baj", hogy kell egy Tonitype csatár ehhez a játékstílushoz, aki kizárólagosan Gomez.

avenger13 2010.03.06. 17:27:51

@dzolutan: de fogalmatlan. akkor inkább menjen fel van buyten. a bíró a második félidőben meg szimplán szar volt.

gomez 16oson belüli lökése kapcsán. rühellem, hogy a szabálytalanság csak a 16oson kívül az. sokkal kisebb lökéseket simán lefújt. van buyten meg mire kapott sárgát? visszahúzták, és egy a streamen amennyire láttam vétlen (értsd ahogy futott lendült a keze) mozdulattal kapott egyet a szabálytalankodó kölni. na mindegy. az első félidőben mire fel fújt a szögletnél kifelé? még csak el sem estek a kölniek.

ugyanakkor szarok voltunk, mülleren kívül az összes csatárunk teljesen felesleges. remélem contento felépül, mert alaba nem bal hátvéd. (persze a contento lerúgását megint nem vette észre a spori)

a helyzetkihasználásunk meg szar.

elber 2010.03.06. 17:28:10

Elég érdekes egy forduló eddig. Nyert a Hannover, Poldi betalált, a Schalke meg 4 gólt lőtt.

értelmetlen_nevű 2010.03.06. 17:37:59

Contento nem volt túl meggyőző, Alaba viszont nagyon tetszett nekem (mármint nem vizuálisan, elég Neandervölgyi ábrázata van a srácnak), kár, hogy nem öregebb 2-3 évvel. Szarok voltunk, fel nem tudom fogni, hogy az istenbe lőtt 24 gólt a falábú a Stuttgartban.
A Schalke kezd aggasztó lenni, azért nagyon nem tetszene, ha pont ők nyernék a BuLi-t. Persze még sok van a végéig.

Rekordvizemeister · http://www.schalke04.hu 2010.03.06. 19:48:02

@értelmetlen_nevű: nem hinném, hogy nyerhetnénk, de minden elfogultságomat félretéve aligha van olyan klub No-ban, amelyik jobban megérdemelne egy bajnoki címet, tökmindegy milyen játékkal, hány ponttal.

mocsing: Podolski kijön-e egy mocsing-ekéző poszttal? :))

A harmadik, hogy Keffin vezeti holtversenyben a góllövőlistát. Ha hozzátesszük, Kiessling első 5 meccs 5 gól sorozatát, azóta pedig... khm. Én nem mondom ki. :)

értelmetlen_nevű 2010.03.06. 20:02:32

@Rekordvizemeister:
Pár fordulóval ezelőtt még én sem hittem, hogy nem húzza be lazán a Bayern a bajnokságot, de úgy néz ki, egyáltalán nem lesz olyan sima. Lassan tényleg elfogynak a védők, és valószínűleg a BL-ben is megyünk még egy kört.

Szerintem a mutatott játék alapján egyértelműen a Kusen érdemelné a győzelmet, gondolom te nem csak az idei szezont veszed figyelembe.

Sohasem kedveltem különösebben Magath-ot, de el kell ismerni, hogy zseniálisan műveli az eredményfoci műfajt. Ő a német Mourinho.

Szerintem Dzeko lesz a gólkirály, de Kurányi a második számú jelöltem.

2010.03.06. 20:23:13

Szegény Paja, a budás 2-ben kezdte, és lehet, hogy onnan is vonul vissza.

Rekordvizemeister · http://www.schalke04.hu 2010.03.06. 20:38:42

@értelmetlen_nevű: az érdemli meg, akinek a legtöbb pontja van a végén. Persze én is szeretném, ha 11 született ge-i varázslatos focival lenne CL győztes, de a földön maradva ez nem lehetséges. Nekem igenis tetszik a végig kontrollált játék erőfoci (tavalyi Golfsburg), mondjuk egy picit több szebb megmozdulás nem ártana. :) Idén nem fogunk "szép" focit játszani, nem is kell, ha másfélszer annyi győzelmünk van, mint a szép focit játszóknak.

Magath eredményfocija mögött elképesztő, mennyire összehangolt és rengeteg munka van (ma pl. Ochs miatt Rafinha baloldalon kezdett, apróságnak tűnik). Egy teljes posztot lehetne írni róla, játékos kiválasztásától, a taktikán át a média kezeléséig. De ezt ti is ismeritek, elvégre egy edző sem nyitott sosem még dupla-duplával.

Kurányival kapcs. csak azt akartam írni, hogy ismét a legkiegyensúlyozott teljesítmény nyújtó német csatár. És esélye sincs, hogy ott legyen a vb-n. Lehet vele vitatkozni de nincs értelme. Cacaunak, Kiesslingnek vannak hetei, Kurányi meg tolja az 1:0-kat nekünk. Lehet nem szeretni, de nekem senki ne mondja, hogy Podolski, Klose, Cacau, Kiessling jobb. Gomez jobb, mégha ezt sem hiszitek el. :)

@Hadrian77: hát nem egy szép kerettörténet? kár lenne elrontani ;)

Árpádka 2010.03.06. 21:25:14

A Schalke fejesei közül ki mondta azt hogy körbe fut a Veltins-Arénában meztelenül ha bajnokok lesznek?
Közben meg Münchenben szépen lassan elfogy a keret:)

_X_ 2010.03.07. 12:15:23

@Nerazzurri: gratulálok a tippnek :D kövire jobban hallgatok rád. Mi is a következő tipped? :)

christvhu 2010.03.07. 13:12:18

Bravúros poszt, remélem nem kezdesz egyet a magyar bajnokságról is, mert még a végén azt is követni támadna kedvem)))

elber 2010.03.07. 16:20:59

Jelenleg ég a Bayer szóval érik az a vereség.
Breno viszont megsérült. Nem a Bayern védők hete ez. az biztos.

értelmetlen_nevű 2010.03.07. 16:28:00

Breno sérülése elég komolynak tűnt, remélem pályára léphet még idén. Szerintem megszakad a Leverkusen sorozata, nagyon gyengén játszanak. Barnetta miért nem játszik?

Ez a Choupo-Moting srác elég ügyesnek tűnik, igazán választhatna valami egyszerűbb nevet magának.

BruceWayne 2010.03.07. 16:29:32

@_X_: és az is bejött volna 10-szeressel hogy ő lövi az első gólt.... (eltaláltam azt is lő gólt a Köln a félidőben, a dortmundot, a wolsburgot, a werderen a 3 feletti gőlt)

sajnos Van der Vaart úgy gondolta a 90. percbe hogy nekem ezen a hétvégén se kéne nyernem.

na de majd jövő héten

mocsing · http://nst.blog.hu 2010.03.07. 17:08:01

lehet, hogy ideges leszek, ha kiegyenlít a 'kusen

értelmetlen_nevű 2010.03.07. 17:26:18

@mocsing: nem jött össze nekik, pedig megérdemelték volna az utolsó 25 perc alapján. Kroos megint nagyon gyenge volt, félek, hogy mély víz lesz neki jövőre a Bayern.

mocsing · http://nst.blog.hu 2010.03.07. 17:27:23

@Rekordvizemeister: igen, csak lassan készül, minden góljánál ír egy bekezdést :)

elber 2010.03.07. 17:50:56

Adler remélem összekapja magát, mert a végén még Wiese nevét kell olvasnom elsőnek az összeállításnál a VB-n. Kicsit sajnálom a 'kusent nagyon akartak a végén, csak korábban is játszani kéne. Esélyes, hogy a végén még lecsúsznak a Blről is. Bár hosszútávon a német foci jobban jöhet ki abból ha a HSV megy monjuk a BL-be.

_X_ 2010.03.08. 08:04:00

Amúgy Stuttgart és a tavaszi fellendülés is megérne egy bekezdést szerintem. Mármint, hogy a téli szünetben még 15-ek voltak és most már a 7. helyen settenkednek.

Előző szezonban is télen alig lehetett róluk hallani valamit és végére 3. lettek.

Vul-Kahn 2010.03.08. 12:14:11

@Rekordvizemeister: Tényleg nagyon jó ez a cikk, a 23as névsor szinte teljesen megegyezik az enyémmel, és az érvelések is nagyon ülnek. Talán annyi, hogy én Traesch-sel nem vagyok igazán kibékülve, szerintem kissé gyámoltalan a srác. Nyilván Ballack, Schweini és Khedira mögött, 4. Sechserként lenne a keretben, de ha sérülések/eltiltások miatt tényleg szükség lenne egy vkp-ra, akkor én inkább feltolnám Westermannt, vagy Castrot, és behívnám Trochowskit, aki szerintem megérdemelné a vb-szereplést.
Mondjuk ez nem vmi jelentős változtatás, a lényeg, hogy ilyen abszolút nem odavaló arcok, mint Huth, Hitzlsperger, Arne Friedrich, Fritz, Hinkel, Podolski, Gentner, (illetve nálam még Beck, Hunt, Schaefer) ne utazhassanak. Ilyenekről, mint Riether, Owomoyela, Schwaab, stb meg azért nem beszélek, mert ők nyilván nem jönnek szóba Löwnél sem semmilyen körülmények között.
De van vmi, ami még ennél is fontosabb, megtalálni a legjobb kezdőt. Ez a sok formaingadozás miatt nem lesz könnyű, de amit a múltkor is írtam, hogy a vb-t megelőző 1 hónapos szünetet a németek a keret erősségétől függetlenül legendásan jól tudják felhasználni, ebben bízom most is.

Abban viszont biztos vagyok, hogy Löw nem fogja behívni Kurányit, még ha gólkirály (akár nagy fölénnyel) lesz, akkor sem. Hiba...

acdcisti 2010.03.08. 13:00:19

Sajnos ebből a fordulóból egy árva percet sem volt alkalmam látni. Talán jobb is, hogy nem láttam a Bayern meccset...
Nagyon sajnálom Brenot, 5 hónap kihagyást jósolnak neki... látta valaki a meccset? Annyira durva volt Reinarzt belépője vagy csak egy szerencsétlen balesetről van szó?
A tippversenyes Nürnberg meg Hannover tippjeim inkább csak kivánságok voltak, nem a józan ész diktálta őket, de örülök az eredményeknek (meglepődtem, hogy bejöttek). Főleg a Nürnberg győzelmének örülök (kétszeresen is): nem szeretném, hogy kiessenek + pont a Leverkusent botlasztották.

Jah..mégvalami: a herceg pont ellenünk kellett betaláljon? a fene a pofáját, gondolom fél évig ismét nem fog gólt lőni...hogy boldogítaná hátulról Hennes a nyolcadik... ha már annyira haza akart menni...

mocsing · http://nst.blog.hu 2010.03.08. 13:10:14

@acdcisti: ritkán eredményez ilyen sérülést a szituáció, de reinartznak nincs mentsége, méterekről repült nyújtott lábbal breno felé

elég narancsos volt

avenger13 2010.03.08. 13:43:11

bundesliga.de/de/bundesliga-tv/

itt meg lehet nézni az összefoglalókat. benne van breno sérülése is. nem volt szép. és igen sajnálatos dolog, mert pont azért lett kölcsön adva, hogy játsszon.

holnap komolyan alaba fog bal szélen védekezni? azt ugye nem gondoljuk komolyan?

contento pont elkezdett reménykeltően játszani, erre lesérül. demichelis ugyanúgy. azért rájár a rúd a védőinkre. a fiorentina nagy lehetőséget kap így.

acdcisti 2010.03.08. 15:57:01

@avenger13: nem igazán tudok egyetérteni a "rájár a rúd a védőinkre" kijelentéssel. Más csapatokhoz képest minket aránylag elkerültek a durva séülések. Rövid a takarónk. Ha jobban belegondolsz, egyedül Demichelis sérült a kezdők közül... ez nem sok.. elvileg egy Bayern meg sem kéne érezze... érthetetlenül kicsire szűkítették a keret hátsó felét...

Vul-Kahn 2010.03.08. 17:29:39

Ez most vmi vicc, hogy a Scheissenal-Portot adja holnap este a TV2?

Vul-Kahn 2010.03.08. 17:53:23

@imici77: ha egy picit is objektívan próbálsz gondolkodni, akkor ugye érzed, hogy ez így nincs jól?

Szerintem jóval több Bayern-szurker van Mo.-n, mint ágyús-, azonkívül van egy csomó allgemeine-digófan, és még annál is több antiBayernes. Ezzel szemben a Porto garantáltan nem ültet le senkit a Tv elé, anti-Arsenalos részleg se nagyon van (mondjuk Woland jelentős erő, az kétségtelen:)), az első meccsek ugyanúgy végződtek...
Én nem látok okot, amiért titeket kéne közvetíteni.

imici77 · http://www.megujulasfc.blogspot.com 2010.03.08. 17:58:01

@Vul-Kahn: 1 meccset már közvetítettek Nektek, most jöhet az angol foci.

csabber-18 (törölt) · http://www.csabber.fw.hu 2010.03.08. 18:06:54

@Vul-Kahn: szerintem egy angol csapat sokkal több semleges nézőt érdekel, most hova tartozástól függetlenül.. szerintem nagyon jó meccs lesz, sima Arsenal továbbjutással. :)

Vul-Kahn 2010.03.08. 18:28:44

@Csabber-18: akár igazad is lehetne, csakhogy itt nem "angol csapatról" meg "nemangol csapatról" van szó, hanem az Arsenalról meg a Bayernről. És a kettő közül teljesen egyértelműen a Bayern a (jóval) nagyobb nézettséget generáló csapat, Magyarországon mindenképp.
Na mind1, így marad a stream, és a reménykedés, hogy nem ez lesz az utolsó BL-meccsünk idén (pedig szerintem ez lesz...)

Harald hardrode 2010.03.08. 20:19:14

@Vul-Kahn: digin nézd, tényleg nem kerül semmibe regisztrálni, csak Cl meccs előtt érdemes már egy fél órával futtatni a műsort, mert később már megtelik a szerver. Bízom benne, hogy nem Firenze a végső állomás, de most a Fionak kell jönnie és Robbery-nek ha tere van, meg azért Müller is tud mit kezdeni a területtel. Nagy hülyeség lenne Timot bevágni középre és Holgert szélre? Annyi meccs rutinja a ruszénnek is van belső védőbe, mint Alabának bal hátsóba.
És mégis melyik meccsünket adta egyenes kiesésben a TV2? Az Arsenal pedig nem angol csapat, hanem afrikai, de legalább francia,mondom ezt minden féle rasszizmus nélkül, de angol (nem brit) még a közelében sincs a csapatnak (najó Walcott)

Lojzi_ 2010.03.08. 21:17:09

@Harald hardrode: Nem ismerjük Alabát igazából.
Badstuber és Müller hol voltak tavaly ilyenkor?
Főleg Contento, aki ugye most lesérült.

A kérdés még mindig csak annyi, hogy hány embernek kell lesérülnie, hogy Pranjic legalább csereként lehetőséget kapjon.

Milyen lehet a srác edzésmunkája, hogy a mester előbb áll be balbunkóba személyesen, mintsemhogy őt pályára küldje?

Titi120 2010.03.08. 21:24:55

@avenger13:
Ahogy én visszaemlékszem, az ősszel volt olyan meccs, amelyen Altintop jobbhátvédként szerepelt, úgyhogy én egy Hamit - Van Buyten - Badstuber - Lahm négyest sem tartok kizártnak holnapra.

Lojzi_ 2010.03.08. 21:27:51

@Titi120: Pláne.

Egyébiránt egész ütőképes kis csapat lenne ez, ha mondjuk nem sajnáltunk volna két évet adni Zé Robertónak (Legfeljebb lett volna egy feleslegesen fizetett éve, mint Pranjicnak, vagy Tyimoscsuknak eleddig...) és Gomezt adjuk kölcsön Rómába Luca Toni helyett.

Harald hardrode 2010.03.08. 21:29:42

@Lojzi_: Ez igaz, de holgernek és Thomasnak nem a Fio volt az első végigjátszott meccse a nagy csapatban. De kívánom, hogy a jós szóljon belőled és egy kőkemény balbekket láthassunk, aki két gólt lő két rosszul kifejelt szöglet után :-D

mocsing · http://nst.blog.hu 2010.03.09. 08:20:49

@Titi120: a kicker is ezt írja, aminek nem örülök, mivel elég ritkán találják el a kezdőt. talán most.

(gomez is ott van, ne izguljatok)

avenger13 2010.03.12. 12:34:27

off:

mindig jót röhögök akkor, ha látom, hogy a fcb II meccsét az idő miatt lefújják, ugyanakkor még a bayern edzőközpontnak a füve is szépen zöldell, sőt külön cikk jelenik meg arról, hogy milyen szépen takarítják naponta, hogy tudjanak rajta edzeni. ennyit arról, hogy ezt a sportot mindenütt ugyanazokkal a feltételekkel játsszák. ugyanabban a városban az egyik pályán nem lehet játszani a másikban ami még ráadásul északabbra is van :D :D lehet.

on

mocsing várjuk a legújabb posztot. tudod megszoktuk, hogy péntek délelőtt fenn van, így már elégedetlenek vagyunk, ha csak délután kerül ki. :D telhetetlen kommentelők.
süti beállítások módosítása