Nou San Trafford

Az Index blogja a világ legjobb futballjáról.

A szerkesztőségből...

Utolsó kommentek

jujjdeizgi

Friss topikok

Ligue 1 - #21-22 Törököt fogtak Toulouse-ban

2010.01.29. 12:00 OJ

Mostanában szinte minden egyes napra jutott meccs valahol a francia ötszögben, az eseménysűrűség köszönhető egyrészt annak, hogy egymás mellett megy a két kupasorozat, másrészt a menetrendet összeborzoló légköri viszonyoknak. Ehhez csapódik pár játékospiaci hír, illetve korábbról némi elmaradás egy ritka gyenge hétközi forduló ügyében, amit joggal nem veséztünk ki. A legutóbbi másfél hét hozadékát szűrjük le kis adagokban, mielőtt tippelésre kerülne a sor.

 

1. Lassan a teljeskörű szenvtelenség felé fordulnak a francia posztok, akit ugyanis elismerően szavakkal illetünk, azonnal irányt változtat. A Lille kapcsán volt pofám pedzegetni a komolyabb bajnoki esélyek témakörét, erre a villámreakció egy minden kalkulációt felborító vereség volt, amit egy hét alatt még két bukó követett. Előbb a - sokáig amúgy emberhátrányban harcoló - negyedligás Colmar terepén a "sima" (0-0, tizikkel 10-9), aztán a Vélodrome-ban a Ligakupa is elszállt (1-2). Foghatjuk a szívássorozatot a nyuszira is, de az ANK-ra inkább, a lényeg, hogy a csapat épp idejében kapta vissza az afróit, igaz, nem a legjobb állapotban: Aubameyang Gabonja egy hajszállal maradt le a továbbjutásról, Gervinho azóta is az Algéria-meccs vége miatt bosszankodik, Chedjou pedig egy emlékezetes öngól-piros párosítással lopta be magát a kameruniak szívébe.

2. Mások is repetáztak pofáraesésből: a Lyon például a hercegségben (1-2)  és a Lorient pályáján  (0-1) is alulmaradt, de igazából egyik veresége se tartozik a ciki kategóriába, főleg, hogy Gameiroékat ugyanott elverte (1-3). A kupameccsek egyetlen gólját Boumsong szerezte, mellette mutatkozott be az új szerzemény Lovren - aligha így álmodta meg. A Monaconak most még akkora ordas potyára se volt szüksége, mint a fővárosban, Nené ugyanis vállalkozott némi színészkedésre: úgy esett el a tizi előtt, mint az egyszeri statiszta, akire rászóltak, hogy ugyan dőljön már el, mert fél perce hátbalőtték.

3. A harmadosztályú Plabennec legénysége a Nizza után a Nancy-t is zsebretette - más megközelítésben a korábbi ellenfelével is megszenvedő Correa-csapatot utolérte a végzete. A Nizza lassan túllép az ANK-sokkon (fél csapatuk "odalett") és az Auxerre-meccs hajráján (Jelen-góllal vitte a pontokat az AJA), mondjuk az a veszély nem fenyeget, hogy megszűnnek kiesőjelöltnek lenni. Az Auxerre-hez kapcsolódó hír, hogy a '93-as születésű csatár, Yaya Sanogo profiszerződést kapott, ha az információ helytálló, ez ilyen fiatalon még senkinek sem sikerült a klubtörténetben.

4. Versenyben maradt a kupában a címvédő Guingamp, de simán továbbjutott a Rennes (2x2 Marveaux-Sow módra), a PSG (szépen, türelmesen fogyasztották el az Eviant, Erding elkezdte, a visszatérő Hoarau befejezte) és a Bordeaux (Cavenaghi előbb asszisztált, majd háromszor maga intézkedett, 5-1-gyel ment haza az Ajaccio) is. Blanc-ék a másik kupasorozatban jobban megizzadtak, ellenfelük, a Le Mans pedig sokat profitálhat még a bajnokságban abból, hogy előbb a bajnokesélyes Marseille-t, most a címvédőt tudta a vártnál komolyabb erőbedobásra kényszeríteni. Ráadásul mindkétszer a korábbiakban megszokottnál offenzívebb sorral próbálkozott, olykor négy támadóval. A bajnok ellenfele a kupában Monaco lesz, a ligakupában pedig valószínűleg a Lorient-nal találkozik a döntőbe jutásért.

5. A Lorient végtelen megbízható teljesítményt nyújt egész évben - apróbb ütemtévesztései ellenére. Másképp nehezen írható le az a ropogós pofon, amibe a St-Étienne otthonában szaladtak bele: a Riviére-Sanogo-Sako-Payet sor rég nem látott összeszedettséggel szórta meg a vendégeket (4-1).

6. Miután a legutóbbi fordulóban behódolt a bajnok előtt, a kupahétre hirtelen feltámadt a Grenoble, de még hogy! Előbb túlórában verte a Montpellier-t (3-2), majd pár nappal később frenetikus meccsen - a rendes játékidő utolsó negyedórájában ötször (!) fordultak a számok az eredményjelzőn -, szintén túlórázva esett ki a Vannes ellenében (4-3 - videot keresünk), de a gólok száma (hatot lőttek) és eloszlása (az őszi egyszemélyes művelettel szemben most hatan is eredményesek voltak) azért figyelemreméltó, kíváncsian várjuk, mihez kezdenek az inputtal.

7. A zanza végére néhány telephelyváltás. Kazimmal nagy halat fogott a Toulouse, mégis valamiért égett szag van a levegőben - persze a nyegle áltörök (övé a kilences dressz) alig várja, hogy fejbevághassa megcáfolhassa az indokolatlanul rosszindulatú bloggert. A Montpellier skót élcsapatot főzött le, így megcsípte a Tours csatárát, Giroud-t, igaz, ő még egy darabig csak a másodosztály góllövőlistáját vezetheti, mert nyáron csatlakozik majd új társaihoz.  Nimani után (Burnley) a teljesen mihaszna Gudjohnsent (Tottenham, nem kommentálnánk) is kölcsönadta a Monaco: Park és Nené mögött csak sodródtak, aminek sok értelme nem volt. A honvédos Benjamin végigpadozta Angolát, ami még így is kellően meggyőző lehetett, mert szerződtette a Valenciennes és amellett, hogy jó szerencsét kívánunk neki - elvégre az enbéegyből csak elvétve kerül a franciákhoz játékos - , rásegítünk egy gonosz fogadással: Hány meccs kell Benjinek az első piroshoz? Azt mondom: három.

Tippek

Heti kérdés helyett most próbálkozzunk egy miniversennyel: a hétvégi góltermést kell bekommentelni, a legügyesebben saccoló kollégának megadjuk a  következő tippelés és/vagy az ősszel megismert szerzőszívatás lehetőségét. Leszögezem, aki tíz alatt tippel, forró olajban végzi.

szombat: Bordeaux-Boulogne, Le Mans-Toulouse, Lille-Lens, Monaco-Nice, Nancy-Lorient, Rennes-Grenoble, Montpellier-OM

vasárnap: Auxerre-St-Étienne, Valenciennes-Sochaux, Lyon-PSG

gólok: vélhetően 23

 

8 komment

Címkék: francia videó beharangozó üveggömb ligue 1

A bejegyzés trackback címe:

https://nst.blog.hu/api/trackback/id/tr721711177

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Juan de Keserű, a keselyű 2010.01.29. 12:06:17

Bordeaux-Boulogne 3-0
Le Mans-Toulouse 1-1
Lille-Lens egy merész 0-3
Monaco-Nice egy még merészebb 4-0
Nancy-Lorient 2-2
Rennes-Grenoble 3-1
Montpellier-OM 1-1

Auxerre-St-Étienne 3-3
Valenciennes-Sochaux 0-0
Lyon-PSG 0-0

Ez akkor így...28 gól összesen.

Weah_ 2010.01.29. 12:29:14

Bordeaux-Boulogne 4-0
Le Mans-Toulouse 1-2
Lille-Lens egy merész 2-0
Monaco-Nice egy még merészebb 1-1
Nancy-Lorient 2-1
Rennes-Grenoble 2-1
Montpellier-OM 2-2
Auxerre-St-Étienne 2-0
Valenciennes-Sochaux 1-1
Lyon-PSG 2-2

Papp Sanyi 2010.01.29. 17:00:50

Végre, hogy Benjamin elhúzott... Nem mutogat többet! Szerintem meg fog táltosodni, nagyon nem akart focizni már az utóbbi időben. Ez is az emberi "nagyságát" bizonyítja.

csabber-18 (törölt) · http://www.csabber.fw.hu 2010.01.29. 21:34:59

@Papp Sanyi: Emberileg nem egy nagy valami, sőt.. de focistának nem rossz.

Pampito 2010.01.30. 10:38:41

21,5 lesz az :) 1 vitatott gól miatt

Juan de Keserű, a keselyű 2010.01.30. 21:57:40

Monaco-siker, Kazim-gól, Girondins-égés...hát kell ennél több?
süti beállítások módosítása