Nou San Trafford

Az Index blogja a világ legjobb futballjáról.

A szerkesztőségből...

Utolsó kommentek

jujjdeizgi

Friss topikok

Egyesült Magyar Sajtó vs. Erwin Koeman

2009.11.16. 08:00 heinrich

Balhé, az van. Hiszti, az van. Csempe a francba, az van. Meg persze kapitány-kérdés is van, nekünk ez a szemünk fénye; dehogyis Trianon, a szövetségi kapitány, az vesszen mindörökkön örökké. Erősen patthelyzet szaga van a dolognak, mert bár én is szívesen venném lajstromba Koeman végeláthatatlan érdemeit, ilyesmiről nem lehet beszélni. Hozta, ami a csapattól reálisan elvárható, jobban teljesített, mint elődei, de sajnos egy csökkentett energiatartalmú bravúr sem jött össze – bár gondolom, Husztinak nem volt kimondottan tiltva, hogy a dánok ellen belője a sorozat legnagyobb ziccerét, mint ahogy Tímár napba nézése sem képezte a kiadott taktika szerves részét.

Most meg, mindennek a tetejében kikaptunk a belgáktól. Senkit ne tévesszen meg, hogy az ő keretükben komoly bajnokságokban, rendszeres játéklehetőséget kapó játékosok vannak, akik ráadásul futni, futballozni is hajlandók voltak a meccsen – a vereség egyedüli felelőse és okozója Erwin Koeman. Rúgjuk hát ki. Megy a nagy egymásra borulás a magyar sajtóban, a Népsport, a Sport Plusz, de még az általában józannak mutatkozó internetes oldalak is erre biztatnak, hejj, máglyára a hollandussal.

Merthogy – úgy olvasom –  több nagy baj is van vele, ez a mocskos Koeman gyerek, fene a pofáját, szóval ez nem jár NB I-es meccsekre, te.

Az ember ilyenkor szívesen olvasná azt is, hogy vajon hol, melyik pályán és kit kellene figyelnie – mert enélkül még véletlenül üres szólamnak hathat a jobbító szándékú kritika.

Hogy kicsodát? A Harcost? Az meg melyik? Kabát Péteeer? Százéves korára csak nem megtanult focizni? Ja, nem, csak rúgott pár gólt zsinórban. Most megnézhetném, hogy pontosan hány meccsen hányat, de tájékoztató jellegű adatokkal felesleges vesződni, márpedig bármilyen NB I-es mutató ennyi, és nem több, Kabát Péter esetében például arról tájékoztat, hogy ismét Magyarországon játszik, és semelyik nálunk színvonalasabb bajnokságban nem tudott megkapaszkodni. A válogatott mutatójára meg pont emlékszem magamtól is, eddigi fellépései alkalmával pont nulla gólt szerzett.

Pedig aztán tényleg nagy szükség lenne rá, mert ez a Koeman gyerek – úgy olvasom – ráadásul egy csatárral játszik, hát az anyja úristenit az ilyennek, aki nem kezd legalább kettővel.

Egyébként ezt a megközelítést sem értem teljesen, mit aprózzuk el, pályára minddel, aki áldója van, Torghelle, Kabát, Priskin előre, a többit majd meglátjuk. Az, hogy a legerősebbek gondolt csapatrészünk, a középpálya, képtelen megtartani a labdákat, vagy néhány passzos összjáték után helyzetbe hozni a csatárokat, az nem számít. Mint ahogy az sem, hogy már Várhidi óta 4-2-3-1-es rendszerben próbálunk fejlődni – tehát pont nem 4-4-2-ben – hiszen a keretünk leginkább erre a formációra alkalmas. Az meg egyenesen mellékes, hogy a válogatott szarban tapicskoló, lélektelen vállvonogatást adott elő Belgiumban – biztos hiányzott közülük egy igazi kapitány, a negyven meccse semmit sem mutató Gera, akit a kontár sajtfejű elüldözött. 

Aztán még azt is olvassa az ember, hogy ezt magyar edző is elérte volna, mire föl nekünk ez az idegenszívű, nemzetvesztő elem, aki a turulmadarat sem képes megkülönböztetni egy zöld sastól.

És mégis, konkrétan melyik magyar edzőre is kell itt gondolnunk? Akad még egyáltalán valaki, aki nem bukott ólajtónyit, a keretet is magával szakítva?

Igen, mintha lenne itt egy tag, hogyasszongya Herczeg András. Na, apukám, ő aztán nem szarozik, a komplett tárat az ellenfélre üríti, mielőtt annyit mondanál, három VKP. Most már egyre biztosabb vagyok benne, ő kellene nekünk, a portugálokkal is nyomtunk volna minimum egy 4-7-et a Népstadionban, aminek kétségtelenül meglenne az az előnye, hogy íziben válogatott szinten is pofozógépnek lehetne minket nyilvánítani, ha már – úgy olvasom – a Debrecennel mindez sikerült.

Annyira unalmas. Az elvtelenség, a rosszindulat, a képmutatás, az áskálódás.

Nyilván, Koeman is követett el hibákat a selejtezők során, amire aztán utólag marha egyszerű vádló ujjal mutogatni, mint ahogy az U20-as válogatott Honduras elleni meccse után is köpködni volt a legkönnyebb – később persze mindenkinek sikerült módosítani a röppályát, és begyújtani a hozsánna-segédrakétákat.

Tényleg olyan nehéz bízni valakiben, kiállni mellette, segíteni a munkáját, együttműködni?

Szerződtetünk valakit, hogy a legmélyebb erkölcsi és szakmai szakadék fenekén szánalmasan vergődő magyar futballon segítsen. Közben jól tudjuk, mindenki pontosan tudja, hogy a kijutáshoz csoda kellene. És amikor a csoda elmarad, akkor pislogunk bután, és már nyúlunk is a kövek után, hogy messzire hajtsuk a sarlatánt.

Még itt, a futballvilág perifériáján tengődve is annyira, de annyira okosak vagyunk, hogy az csuda, miközben még mindig ott tartunk, hogy minél több csatárt hozunk be, annál jobb, és még mindig ott tartunk, hogy ha nem történik csoda, akkor rúgjuk ki a kapitányt.

Körbe kellene kicsit nézni, észrevenni, hogy egy füstölgő romhalmaz tetején ülünk, aztán elgondolkodni, hogy a szanaszét heverő téglákat egymás pofájába akarjuk vagdalni, vagy inkább építünk belőle valamit.

Mert ugyan nem állítom, hogy Koeman a legmegfelelőbb ember a folytatáshoz, de hogy mi már megint nem hibáztunk semmiben, az lenyűgöző.

Emiatt aztán csupa ideg vagyok. Hazajövök, üres a belem. Kaja sehol, vacsora nicht, viszont ez a téma.

416 komment · 1 trackback

Címkék: h több mint foci jobb labdarúgásért alapítvány

A bejegyzés trackback címe:

https://nst.blog.hu/api/trackback/id/tr101528056

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Megmentheti-e valaki a magyar focit? - Az Orbán-nyilatkozat margójára 2009.11.18. 09:21:30

Csak a nálunk kevésbé fejlett demokratikus hagyományokkal bíró országból érkező edzők lepődnek meg azon, hogy itt a politika beleszól a labdarúgásba. Erwin Koeman Hollandiája ezek szerint egy ilyen ország.   Annak a külföldi trénernek, aki úgy ...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kroos 2009.11.16. 08:09:05

szerintem nem Koemannal van a baj... hanem azzal hogy Kistelekiék ugy állitják be a 16 pontot hogy órisi elörelépés....
Nekem Bölöni interju tetszett a sportba...sok igazság volt benne.

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2009.11.16. 08:13:42

Azért van itt egy-két probléma:
1. Koemant azért senki se fogadja olyan nagy megváltónak, aki alászállt az edzők Olümposzáról, hogy szegény, senyvedő magyar labdarúgást segítse. Nem volt ő egy sikeres edző, nagyon nem, még ha nem is annyira a nevéből élt, mint Mattheus.
2. Nem a belgák elleni meccs a lényeg, ez csak csepp a pohárban. A románok elleni meccs óta botrányosan játszik a válogatott, kilátástalan taktikával és ahogy írtam már korábban, ha ez a taktika hamar és várhatóan csődöt mond, egy óra is kevés a módosításhoz, addig pedig már veszett fejsze nyele.
3. Ha lett volna egy 7-4, az nem pofozógép státusz lenne, egyébként is, mi a különbség egy botrányosan rossz 0-1, és egy 7-4 között? Utóbbi lehet szórakoztató, és ugyanúgy 0 pont jár érte, csak legalább jól érezted magad 90 percig.

Ne ámítsuk magunkat: valószínűleg Koeman nélkül, mással sem lenne jobb. De azért nem is védjük már, mert édeskeveset mutatott: pont annyit, amire teszem azt Egervári is képes lenne. Nem, nem célzás és ajánlás, de tény.

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2009.11.16. 08:28:50

Hozzátenném, még azt sem lehet mondani, hogy többet hozott mint elődei, mert Dánia legyőzése akkor lett volna bravúr, ha nem már mint biztos elsőként fogadnak minket, a lelkük mélyén valószínűleg egy nagy rakást helyezve a meccsre.
Példának okáért Mattheussal is legyőztük kétszer-kétszer a mögöttünk rangsorolt Máltát és Izlandot, egy-egy döntetlent játszottunk pedig a bolgárokkal és a horvátokkal, mégsem emlegetett senki, vagy csak elvétve tisztességes teljesítményt. No meg azért az egy gólos vereség is más volt itthon a svédektől. Szóval tartom amit mondtam, semmivel sem jobb, mint mondjuk Mattheus.

Shikaka 2009.11.16. 08:29:45

A belgák elleni szuperprodukció után (utólag is: a csapat tehet egy szivességet) gondoltam hogy az lesz, hogy legyen magyar kapitány, mert a holland ránkerőlteti a játékrendszert, ennyit a magyar edzői kar is tud, stb.

Sőt, még olyat is hallottam, hogy Várhidi csapata milyen jó volt, jöttek a győzelmek meg ilyesmi.

Koeman valóban nem egy edzőlegenda, de jelenleg nem tudok jobbat, a magyarok közül meg pláne.

Egyébként Koemanban csalódtam azért, mert beválogatta Sándort meg Tőzsért.

impulzusmoduláció 2009.11.16. 08:31:57

Valaki nevezze meg azt az edzőt az elmúlt cirka 25 évből aki alatt tétmeccsen megvertük a papíron nálunk gyengébbnek tartott csapatokat,illetve akinek sikerült időtálló várat építenie szarból.

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2009.11.16. 08:33:36

@impulzusmoduláció: Számtalan ilyen van, de az tény, hogy egyikük sem jutott ki világeseményre a csapattal. Mint ahogy Koeman sem.

Stoney Hill Billy 2009.11.16. 08:37:09

@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa:
Azért az Egervárit ne keverjük bele...
Koeman túl gyorsan kiégett, nyár óta csak nyűglődünk,
azóta nem tud változtatni a nyilvánvaló hibákon sem.
Valószínűleg nem is tudna később sem, de nem lesz lehetősége bizonyítani, távozni fog.
Szimpatikus volt, kicsit ráncba szedte a csapatot, de valahogy kicsúszott az irányítás a kezéből, elvesztette a fonalat.
Kösz Erwin, sok sikert a továbbiakban!

_benito · www.nst.blog.hu 2009.11.16. 08:37:31

sokat változott a véleményem koemanról, de azon én is kibuktam, ami most megy ellene. lehetne jobb nélküle, de messze nem annyival, amennyivel sokan gondolják. mondjuk az egy röhej, hogy 4-2-3-1, ha esik, ha fúj, pedig már régen nincs meg az oka, amiért várhidi elkezdte ezt játszatni.

bölöni egy sértett kis pöcs, és baromságokat beszélt a sportban. az viszont tény, hogy az lenne a legjobb, ha ő lenne a kapitány.

szferi 2009.11.16. 08:42:01

jó cikk!!! nem tudom miafaszt várnak egyesek a válogatottól, amikor Juhászon és Dzsudzsákon kívül nincs is értékelhető játékosunk, és ők is csak a közepes szintet ütik meg, ha az európai válogatottakban hasonló poszton játszókkal hasonlítjuk össze őket. Ez van.

U-20? Persze, válogassuk be a fiatalokat, minden megoldódik, ha egy svéd vagy portugál szintű válogatott ellen 45 perc után lógó nyelvű, rémült tekintetű gyereknek zúg majd a "harcoljatok".

Nyilván sok mindent számon lehet kérni koemanon, főleg a bátortalan játékot. de ennek ellenére - vagy éppen ezért - nem produkált arcpirító eredményeket a válogatott, összességében szépen lehoztuk ezt a selejtezősorozatot. Igaz, nem jutottunk ki pontvesztés nélkül, +40es gólkülönbséggel a vébére, pedig sokan azt várták.

JClayton · http://bumm.sk/blog/szemtanu/ 2009.11.16. 08:44:15

Ez jól esett, gratula. Ilyenkor jut eszembe, mennyire is szeretem az nst-t. (a pénzt a szokásos számlára kérem utalni :) ).

szferi 2009.11.16. 08:49:49

@_benito: igazad van, erwinnél elég szűk a taktikai repertoár, viszont ha bölöni magyarként ennyire leszarja a válogatottat, nem hiszem hogy annyira jó választás lenne. Nyilván jobb szakember mint koeman, de az, hogy szerinte csak ott van előrelépés ahol ő szarja a spanyolviaszt, nem túl szimpatikus.

_benito · www.nst.blog.hu 2009.11.16. 08:51:43

@szferi: bölöni a kettős állampolgársági szavazás miatt van még mindig kibukva az országra.

és igen, pont így gondolom, ezért tartom hiteltelennek, amit mondott.

kroos 2009.11.16. 09:02:24

és ezért tartunk itt mert amit a Bölönik mondanak az nekünk hiteltelen...

balu11 2009.11.16. 09:05:24

Jó cikk, egyetértek a megállapításaival, és nagyjából a véleménnyel is.

Nekem az a személyes kedvencem ezzel az egészel kapcsolatban, hogy most, a belgák elleni barátságos zakó miatt mennie kell, mert ezt azért már mégsem, viszont a dánok elleni győzelem meg nem ért lószart sem, mert a dánok már kijutottak.

Hogyisvanez? Egy barátságos meccsen kikapni idegenben egy velünk kb. egy szinten lévő csapattól - ez akkora blama, hogy kotródjon a kapitány. Viszont egy VB-selejtezőn, idegenben, nálunk magasabb szinten lévő csapatot megverni - azért nehogymá' dícséret járjon, mert már "tét nélküli" volt.

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2009.11.16. 09:05:45

@_benito: Azt is tegyük hozzá, hogy az említett népszavazás miatt tökéletesen joggal lesz kiakadva az országra élete végéig. Mindezek mellett teljesen igaza van az idézett interjúban. Mindenben.

@Stoney Hill Billy: Nem kevertem bele Egervárit. Mindössze megjegyeztem, ennyit ő is tud.

Shikaka 2009.11.16. 09:05:49

@kroos: egyébként tényleg beszél furcsaságokat, hogy a magyar utánpótlás nem olyan, mint az angol meg a francia. Tényleg?

szferi 2009.11.16. 09:06:15

@kroos: bölöni ebben az interjúban nem mondott semmit, csak szimplán odaszart az ajtónk elé.

_benito · www.nst.blog.hu 2009.11.16. 09:08:02

@Shikaka: sajnos igen. de majd toni mindjárt megmondja, hogy miért nem, mert ő beszélt vele az arsenal-standard akkreditáció miatt pénteken, nem én.

Shikaka 2009.11.16. 09:09:25

@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa: Nem értek egyet, baromira nem jogos, hogy valaki ezen ki van akadva.

JClayton · http://bumm.sk/blog/szemtanu/ 2009.11.16. 09:13:02

Egyébként ha képzeletben végigpörgetem a következő nso-onlineok címlapjait, akkor ilyet látok:

"Wenger: túlhaladott elképzelés egy erőcsatárral játszani"
"Kabát két gólpasszt adott a hétvégén"
"Kisteleki: a kritikára oda kell figyelni, gondosan mérlegelni kell"
"Mítoszvadászat: vajon tényleg kevesebbet futnak a focisták az NB1-ben?"
"Bosznia kijutása a korlátlan támadófoci diadala"
"Egervári: hazudnék, ha azt mondanám, minden rendben van a válogatott körül"
"Gera Zoltán visszatérne, ha hívnák"

szferi 2009.11.16. 09:14:26

@Shikaka: OFF: de igen, teljesen jogosan volt kiakadva az egész szarrágáson és az eredményen is, viszont már régen túlléphetett volna rajta, pláne, hogy személyesen se haszna se kára az egészből.

Shikaka 2009.11.16. 09:17:23

@szferi:
OFF
ha rendesen elolvasta volna a kérdést, akkor nem akadt volna ki.
"Akarja-e, hogy az Országgyűlés törvényt alkosson arról, hogy..."

Szerintem minden embernek nyilvánvaló, hogy a magyar politikusokban nem bízunk meg annyira, hogy alkossanak-e törvényt vagy nem, anélkül hogy tudjuk mit foglalna magába.
/OFF

kroos 2009.11.16. 09:19:05

@_benito: igen, emiatt biztos okosabb vagy, a politikát belekeverni meg végképp okos dolog volt.
Gratulálok. ..és te panaszkodsz az olasz postodban a csalózás meg az offolásért...

szferi 2009.11.16. 09:19:22

@Shikaka: nahát, nem gondoltam volna hogy veled minden egyes törvénytervezetet szóról szóra egyezetnek.

kroos 2009.11.16. 09:19:50

@szferi: @Shikaka: az a nyilatkozat Kistelekiéknek szólt, nem nekünk.

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2009.11.16. 09:21:30

@Shikaka: Mindketten tudjuk, hogy nem ezért van Bölöni kiadva, valamit azt is, hogy az emberek nem azért szavaztak úgy ahogy, mert féltek volna, hogy vajon milyen törvényt is alkot a törvényhozás ebben a kérdésben, hanem teljesen más miatt. Elég szégyen marad ez. De erősen off amiről beszélünk, legalábbis itt. Elég szomorú, hogy ha valaki megmondja a valót, az "odaszarik az ajtó elé". Bölöninek igaza van, a többit meg leírtam fentebb.

Shikaka 2009.11.16. 09:22:19

@szferi: ha népszavazásra bocsátanak valamit, akkor az azért van, hogy utána lehessen rá hivatkozni. Úgy nem lehet megszavazni valamit, hogy nem tudod mire szavazol.

JClayton · http://bumm.sk/blog/szemtanu/ 2009.11.16. 09:22:20

@Shikaka: @_benito: (ezt a témát esetleg hanyagolni lehetne, mert nem szül mást, csak felesleges politikai okoskodást. Bölöni meg van sértődve, ok. Mi miatt és mennyire jogosan, teljesen mellékes és csak félreviszi a témát)

robesz73 2009.11.16. 09:26:02

Köszi az iràst!Màr kezdtem azt hinni,hogy minden magyar àtment piocàba..De talàn mégsem..Sajnos sokan màshoz sem értenek,csak a vérszivàshoz.
Hiszem,hogy van lehetöség a javulàsra minden szinten,csak egy kis türelemre lenne szükség.Meg olyan emberekre akiknek van vér a pucàjukba.Torghelle Sanyink egy nagyon jo példa a küzdenitudàsban,neki sajnos a foci nem nagyon az erössége,de jobb sem nagyon akad nàla még.Talàn fiatalok jobbak lesznek,csak nehogy egy olyan majmot utànozzanak mint mi isten Gera Zolikànk.De végülis tökmindegy mert senki nem azzal foglalkozik,hogy egy focista mennyire intelligens,csak rugjàk a golokat.Mint példàul a bunko Ronald,vagy Ibra,vagy a bunyos Gerrard...
A gyökér Maradona egy màzlista,leugat mindenkit,megbüntetik,éljenzik,pedig igazàbol semmivel sem jobb,mint az elödje.Csek màkos ;-)
Talàn egyszer még nekünk is lesz ilyenünk,ha meg nem akkor meg nem.Gyerekek azért ne betegedjetek bele...!

_benito · www.nst.blog.hu 2009.11.16. 09:26:41

@JClayton: jogos, eszembe sem jutott, hogy politikai vitát gerjesszek, csak elmondtam, mi az oka annak, hogy bölöni ki van bukva a magyarokra. hogy jogosan, vagy sem, azt mindenki döntse el magában.

szferi 2009.11.16. 09:29:49

@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa: az sem mindegy, milyen stílusban mondja meg. persze megmondóembernek lenni nem is oly nehéz, ugye ezt te is belátod?

Hispan07 2009.11.16. 09:31:46

ez mind szép és jó. de:

1) mi más dolga van egy szövkapnak, mint bajnoki meccsekre járni, hátha felfedez valakit, akit berakhat a csapatba? rühellem a Fehérvárt, de ők a listavezetők - sztem igenis elvárható, hogy a kapitány megnézze pár meccsüket.

2) a magyar bajnokság szar, a "külföldi" az fasssza. de külföldiben nem játszani, az is fasza? a Szabika nem jáccik Péterváron. Halmosi idén még nem játszott 20 percnél többet. Priskin periféria ember. Vadócz tartalék. stb. nem vagyok egy Morinnyó, de ezek akkora zsenik, hogy a külföldi tarcsiból is lezsugázzák azokat, akik legalább játszanak, ha itthon is?

3) tök mindegy milyen a felállás számokra bontva, 1 csatárral is lehet támadni, 3-mal is lehet bekkelni. Kérdem én: támadott a magyar válogatott? kint voltam a svédek ellen - lófaszt nem csináltunk. láttam a két portugál meccset - lófasz. Dánia ellen - lófasz. SEMMI támadójáték koncepció nem volt ezeken a meccseken. én aláírom, több a jobb kp-nk, mint a csatárunk, ehhez idomul a felállás. de akkor lássam ennek vmi értelmét (labdajáratás, beinduló középpályások, ellenfél letámadása, stb) - nem, én lehetek a hülye, de nem látom.

4) bari meccs, szarni bele - NEKÜNK. de nem NEKIK, címeres mezben. és aki ilyen csapatot rakott össze, így motiválta őket, az is sáros.

ergó nem kell elzavarni Kúmant, mert se nem rossz, se nem jó - hanem olyan semmilyen. de ő se játssza itt a sértett szűzkurvát, mert alapja rá, na az nincsen. ennyi.

ui.: magyar sajtó, heh, na azon kiakadni minek?

Artsuhtaraz · http://latomasok-arnyjateka.blog.hu/ 2009.11.16. 09:31:54

emberek!
mi a lóf@asz taktikai repertoárról beszélünk? itt nincsenek olyan játékosok akikkel változtatni lehetne azon a taktikán, ami 90%ban arra épül, hogy "lehet hogy eltalálja a labdát"

magyarország a 10millió szövetségi kapitány és a vécésnénik országa

az meg hogy ebbe a posztba belekeveritek az állampolgársági népszavazást az már szánalom, kurvára idevaló, azt is osszátok meg hogy aznap mi fordult meg a fejetekben, tényleg engem érdekel

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2009.11.16. 09:33:53

@szferi: Nem, nem nehéz, de elért annyit hogy mondhasson ilyeneket, pláne hogy a sértettségét megértem, de ez egy másik kérdés. Azért az ő megmondó emberkedése kicsit más súlyú a Nemzeti Sportban, mint teszem azt Varga Zoltáné.

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2009.11.16. 09:35:53

@Hispan07: Ott a pont.

@Artsuhtaraz: Senki nem keverte ide, a probléma szerves része, mivel Bölöninek ezért is olyan a hangneme, amilyen.

robesz73 2009.11.16. 09:46:44

Szerintem meg szavazzunk Orbàn Viktorra,ö aztàn nagyon ért mindenhez!A csatàrsorba pedig hivuk meg a futsalvilàgvàlogatott mittudoménkit!
De mindegy,elöbb utobb ugyis kicsinàlunk mi akàrkit.Arsén Wenger,Mourhino?Hozzàtok csak elöbb-utobb öt is kikcsinàljuk,et tui.Magyarok fogjunk össze,és szarjuk bele együtt mindenbe!

Romanes eunt domus 2009.11.16. 09:47:21

A vicces az egész történetben az, hogy egész nyáron ment a számolgatás, hogy ha itthon nem kapunk ki egyszer sem, akkor Portugáliában elég ez meg az, meg ha a svédek kikapnak, stbstbstb. Ezt még kísérte, hogy mindenki meg volt békélve a kapitánnyal, milyen jó munkát végez, hiszen megvertük a két kisebb válogatottat, amit az előző kapitányok közül egyedül Matthausnak sikerült (mindannyian emlékszünk még a Málta és Moldova elleni égésekre ugyebár.)

Jött a svéd meccs, ahol kiálltunk az egyszem Husztival ékként, meg lófasz taktikával. Oké, tényleg nem volt egy népszerű próbálkozás, viszont két dolgot elfelejtenek az emberek:
1. A dánok ellen ugyanezzel a taktikával nyerhettünk volna
2. 93.10-ig nekünk állt a zászló!!
Ha 93 perc után lefújják a meccset, akkor mindenki úgy gondolt volna a csapatra, hogy "hát szarok voltak, de egy pont megvan, legalább eredményesek valamennyire, ez se volt meg az előző csapatokban". De jött Tímár és Ibra, és 10 másodperc alatt a nagy hurráhangulat eszeveszett köpködésbe fordult, az addig agyosztárolt játékosaink egytől-egyig közellenség lett, Koemannal az élen. A vereség talán megérdemelt volt, de nem ilyen formában, hogy Ibra háromszor bassza el ugyanazt a helyzetet, és mégis gól lesz belőle. Nem azt mondom, hogy ha 1-1 a meccs vége, kint vagyunk a VB-n, de teljesen más hangulatban játszottak volna a fiúk az utolsó három meccsen. Tudom, hogy nincs ha, de kiváncsi lennék, ha nincs az a makkergól, akkor mi van az utolsó 3 meccsen. Körülbelül azóta tart Koeman fúrása

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2009.11.16. 09:50:16

@robesz73: Ez miért kell?

@balinhosa: Inkább a taktika elhibázottsága, és ezerszer ismétlem, az elhibázottság fel nem ismerése miatt tart azóta Koeman fúrása, pláne, hogy képtelen volt változtatni rajta.

robesz73 2009.11.16. 09:57:37

A vérszivok akkor szivjàk a vért amikor csak alkalom adodik rà.Ugye?De még csak haragudni sem lehet ràjuk,mert azok amik.

Artsuhtaraz · http://latomasok-arnyjateka.blog.hu/ 2009.11.16. 10:04:55

bölöni egy álom, soha nem fog idejönni, az közelebb áll a valósághoz, hogy pellegrini után a reálba viszik

@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa: de milyen taktika elhibázottsága? van itt olyan keret amivel 214 taktikai formáció közül válogathat? érdemben csak azon tud változtatni, hogy ki a jobb szélső és ki a vkp, ami őszintén szólva édes mindegy

a barátságos meccs utáni kirohanást leginkább ahhoz tudom hasonlítani, mintha pl a tottenham edzőjét a szurkolók azért akarnék elzavarni, mert aug-ban egy felkészülési meccsen kikaptak volna 3-0-ra az evertontól,

világbajnoki selejtezőben negyedik hely: reális
belgiumtól 3-0: nem reális
akkor? ki kell vágni? ááá nehogymá dolgozzon és kijavíthassa a hibáit, aki egyszer hibázik azt öljük meg

Artsuhtaraz · http://latomasok-arnyjateka.blog.hu/ 2009.11.16. 10:08:17

a magyar focival foglalkozó szaksajtó olyan mint a magyar foci: szánalmas

ez a fejvesztést-követelés pedig a magyar szaksajtó szintjén mozog

alternatíva nincs, jobb edző nincs, csak nagyotmondó böfögések, de azért koemannak halnia kell, menjünk bele vakvilágba

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2009.11.16. 10:13:10

@Artsuhtaraz: Nem értelek. Azért van elvileg külföldi szakember, mert jobb mint a hazai. Negyedik helyet bármikor, bármilyen magyar edzővel szállít ez a keret. Akkor meg?
A taktika pedig megölte a csapatot, lásd Huszti a svéd meccsen, a portugál meccs alatt az egész csapat, és Portugáliában is. Ez pont arra elég, amit az Index is írt anno: szűk, biztos vereségre.

Mourinho már nem a király 2009.11.16. 10:21:41

Bölöni azért van "megsértődve" mert enyhén szólva is visszás az, hogy megszavazzák az ilyen Kistelekik, @szferi: -k meg @Shikaka: félék, hogy ő román, és fél év múlva kedveskedünk, hogy ugyan te is magyar vagy, gyere edzőnek a magyar válogatott élére.
Másrészt látja a Kistelekiék szakmaiatlanságát, bolond lenne idejönni.

Koeman-nak vannak hibái ugyan, de nem küldeném el. Ez a selejtező alatt ő is sokat tanulhatott, megismerhette a játékosokat, a mentalitásunkat. Meg kell adni a lehetőséget neki az Euro 2012-es selejtezőkre szerintem.

Shikaka 2009.11.16. 10:26:19

@Anthony - awkward silence: Ha nem tudod értelmezni amit leírtam, azzal sajnos nem tudok mit kezdeni.

Boxi_911 2009.11.16. 10:26:32

Jó írás! :) Egyetértek.

Annyi csak, hogy én megfogadtam, hogy amíg Sanyit játszatja, addig én nem fogok újra képernyő elé ülni és megnézni a meccset. NEM! Egyszerűen irritál a játéka. Nem érdekel, hogy pont ő az aki illeszkedik ebbe a játékrendszerbe, leszarom, oldja meg valahogy nélküle! Egyszerűen hihetetlen, hogy meccsről meccsre szarabbnál szarabb játékkal fenthagyja a pályán ill. dícséri sőt nevezi a következő meccsre. HIHETETLEN! Nem értem, hogy ezt miért nem látja Kúman! Vagy csak én látom rosszul?

szferi 2009.11.16. 10:27:44

@Anthony - awkward silence: szerintem olvasd el még egyszer, amit írtam, és értelmezd. Ja, és nem szavaztam, mert nem vagyok magyar állampolgár, te bunkó.

Artsuhtaraz · http://latomasok-arnyjateka.blog.hu/ 2009.11.16. 10:30:38

@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa: ezzel a kerettel senki nem fog semmire menni, nincs itt olyan játékosállomány, amivel variálni lehetne bármit is, huszti helyén játszhatna hajnal vagy gera, de itt egyedül abba lehetne belekötni, hogy a meccshiánnyal küzdők kerülnek be a kezdőbe, pedig szerintem nyílvánvaló, hogy a magyar nb1 nagyon szépen megfogalmazott kritikája az, hogy a húzóembereknél még a kispadot koptató huszti is jobb

amíg nincs normális csatárunk, aki be tudná fejezni a támadásokat, addig bárki lehet az edző, max kipróbál pár nb1es amatőrt

szerintem azért kell külföldi edző, mert más a mentalitása, és amint látható volt elég gyakran, a srácoknál mentalitásbeli problémáik voltak

engem az zavar, leginkább, hogy koemant el kell zavarni, de mért úgy, hogy nem gondolkoztok előre? senki nem mondott azon kívül semmit, hogy jó lenne ha bölöni lenne a szövkap, csodálatos előrelépés

"Negyedik helyet bármikor, bármilyen magyar edzővel szállít ez a keret. Akkor meg?"
akkor meg mért nem mindegy hogy koeman vagy vmi amatőr magyar az edző?

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2009.11.16. 10:39:44

@Artsuhtaraz: Ha te is úgy látod hogy mindegy, akkor azért csak jobb a magyar válogatottnak magyar kapitány. Nem is a pénz meg nemzeti érzés miatt, de ha mindegy, akkor legyen már inkább hazai. Mellesleg Mattheust nagyon kedveltem.

4-4-2 2009.11.16. 10:43:25

@balinhosa: Ez olyannyira igaz, hogy amikor 1985-ben a magyar válogatott agyonvert mindenkit, a világranglista élvonalában volt és egy ország tekintett Istenként Nyilasiékra, majd (a már a vb-re kijutott válogatott) az utolsó selejtező-fordulóban jöttek a hollandok és idehaza 1-0-ra megvertek minket, akkor az egész ország semmi perc alatt fordult át anyázásba és kifütyülte a dédelgetett kedvenceket.

Régóta mondogatom, hogy ennek az országnak az az egyik legnagyobb baja, hogy csak szélsőségekben bír gondolkodni és a sportban sem tudja helyén kezelni a dolgokat. Aki fél éve azt merte mondani, hogy szép dolog Málta és Albánia legyőzése (egyébként utóbbié szerintem tényleg az), de ne szálljunk el tőle, azt leugatták az okosok, meg a számolgatók. Szerintem aki elhitte, hogy majd mi itthon leverjük a svédeket meg a portugálokat, az meg is érdemli.

Reálisan nézve egyetlen nemzetközi klasszisunk (mi több, egyetlen nemzetközileg elismert játékosunk!!) sincs, márpedig ez az egészen kis országokat (pl. Málta) kivéve gyakorlatilag egyetlen európai nemzetről sem mondható el. Egyedül Dzsudzsák az, aki európai középcsapatban rendszeresen játszik és kész (Juhász nem rossz, de valamiért mégsem törte össze magát egyetlen nagycsapat sem a nyáron, hogy elvigye...). Akkor mégis, mit várunk a válogatottól egy portugál, svéd csapat ellen?

Szóval csak annyit: kéretik nem elszállni sem egyik, sem másik irányba, mert rohadtul unalmas már, hogy mindig ugyanaz a vége. Ha kérhetném, most ne legyen: nem rohadt mindegy, kivel leszünk 3.-4.-ek? Legalább adjuk meg az esélyt valakinek, hogy az elképzelései szerint dolgozzon pár évig. Tőlem lehet Koeman is, vagy más is, csak hagyjuk már békén kicsit!

heinrich · http://nst.blog.hu 2009.11.16. 10:45:45

@kroos: igazság, az volt benne, kár hogy csak bele a világűrbe. Egyébként nem mondott semmi érdemlegeset, csak hogy a magyar foci szar.

@Hispan07: Videoton drukkerként mondhatom, túl sok értelme nincs kimenni, mint ahogy az is biztosnak látszik, hogy a padozó légiós is kétszer jobb, mint az itthoniak. Nem mintha el lehetne képzelni egy olyan kapitányt, aki - csak próbaképpen is - felvállalná egy ilyen döntés kockázatát.

A motivációs kérdésben valószínűleg igazad van, ezen a téren mindenképp lépnie kellene Koemannak

@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa: de, statisztikailag jobb kapitány volt még a Csank-féle pótselejtezős eresztésnél is.

balu11 2009.11.16. 10:51:21

@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa: "Mellesleg Mattheust nagyon kedveltem." - ez meglep. Miért is? (kiváncsiság, no offense)

szferi 2009.11.16. 10:56:10

@balu11: én a mentalitásért, harcos csapatunk volt matthaus alatt.

kroos 2009.11.16. 11:02:09

@heinrich: Szerintem egy ilyen rövid interjuban nehéz megváltani a világot. De a Fellainis rész kifejezetten jó, meg pl. M'bia-18 évesen válogatott, de nálunk Némethet nem lehet behívni. Nálunk 23 évesen valaki fiatal tehetség, mig akár a Standardban is ennyi idösen már tul van 2 profi szerzödésen.Tény hogy van egyfajta arrogancia a mondandójában, de az is tény amit már irtam, hogy nem nekünk szól.Hanem akik szerint a 16 pont nagy elörelépés. Nem keserit el a Belgák elleni meccs, az sokkal jobban hogy itthon a svédek meg a portugálok ellen helyzetünk is alig volt.A légiosokkal kapcsolatban meg megint csak 100%-ban igaza van.
Ok, ezeket már mi is leírtuk itt, többször is.Meg nem spanyol viasz.

jazs 2009.11.16. 11:05:46

OFF

@_benito: Bölöni semmiképp sem lehet kibukva a magyarokra, mert nem öngyűlölő és magyar.
Ez a kettő együtt kizárja amit írtál, azt mondjuk el tudom képzelni, hogy Magyarország egy részére ki van bukva, de az maximum egyharmada
a teljes magyarságnak.

ON
Sokat adok Bölöni véleményére, de a Koemannal kapcsolatos kritikája nem tetszett.
Az nem Erwin hibája, hogy az utolsó pillanatban a svédek elleni meccsen elbaszták a játékosok, amit csak lehetett. A taktika K@RVA JÓ VOLT!
A portumálok ellen is, ez volt AZ EGYETLEN A SIKER LEHETŐSÉGÉT MAGÁBAN HORDOZÓ ELKÉPZELÉS, A BEKKELÉS. Az, hogy a svédek ellen nem, hogy nem jött be, de olyan tragikusan tökön rúgásként az utolsó pillanatban nem jött be sajnos rányomta a bélyegét a továbbiakra.
Erwin ott hibázott, hogy azt gondolta a mentális felkészítés nem feladata, de később, későn már ezt is látta, hogy ebben tévedett. Pár dolog nekem sem tetszik amit csinál, de az alap elképzelései jók, csak kéne még egy kis időt adni neki...

Bölönit hibáztatni a jobb csapatok elleni gyenge szereplés miatt nem ér. A modern fociban egy olyan erőszinten lévő csapat, mint a magyar meg kell tanuljon védekezni, különben esélye sincs.
Sőt ma már a Brazilok és az Angolok is attól sikeresek, hogy hátul kezdik az építkezést.
Dunga, Capello, Lippi, stb... A legtöbb sikeres úgy kezdi egy csapatnál, hogy megtanítja őket bekkelni, aztán 1 : 0 nyerni. Nekünk ezt még meg kell tanulni, remélem ezt Erwin is látja, és akkor nem lesz gond.

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2009.11.16. 11:05:48

@heinrich: Mármint Koeman volt jobb statisztikailag? Meglehet, bár mondom, ha összemérem a másik külföldi kapitánnyal, akkor dettóra ugyanaz a teljesítmény jön ki, kivéve azt, hogy Mattheus alatt a barátságos meccseken kifejezetten jók voltunk, (németek ellen 2-0, skótok ellen 3-0) és hogy a selejtezőkön is hasonló eredmények, kivéve ezt a semmit sem érő de szép dániai sikert.

@balu11: Jórészt ugyanazért amit szferi mond, harcos, harapós csapat volt, engem az sem zavart, hogy még Kapcsos Vince is lehetett válogatott, távolról jött, miért ne próbálhatna ki sok embert? A neve sok neves válogatottat idehozott, és jó meccseket is játszottunk, pl. itthon az argentinok ellen, bírtam a mentalitását, és az sem hátrány, hogy játékosként is kedveltem. Azt meg soha nem felejtem el, hogy a svédek elleni meccsen mekkorát játszott a csapat, és piszok balszerencsével kaptak ki. Szóval Mattheusnak, bár nem voltak neki sem nagy eredményei, de már csak a kapcsolatai, értsd miatta eljönnek olyanok, akik amúgy nem, és el tud adni olyan játékosokat, akiket más nehezebben tudna, szóval ezért is örültem volna ha marad.

jazs 2009.11.16. 11:06:52

@jazs:
"Bölönit hibáztatni a jobb csapatok elleni gyenge szereplés miatt nem ér. "

Erwint, nem Bölönit, bocs.

Artsuhtaraz · http://latomasok-arnyjateka.blog.hu/ 2009.11.16. 11:14:28

@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa: azért nem mindegy hogy ki az edző, mert addig nincs értelme a rosszat megváltoztatni, amíg nem egy jobbat választasz helyette
ha ugyanúgy szart választasz akkor meg mi az előrelépés?
az a hozzáállás, hogy magyar csapatnak magyar edző kell, arról a magyar nemzeti hiphop c. bëlga szám jut eszembe, "magyar égre magyar csillagot"

@4-4-2: azt hiszem lényegében sikerült elmondanod, amit én akartam, csak értelmesebben fogalmaztad meg

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2009.11.16. 11:17:11

@Artsuhtaraz: Ezt szerettem volna elkerülni, nem ezért mondtam amit mondtam. De ha főszabályként mindenki rossz, akkor miért ne egy magyar edző legyen a rossz? Félre ne értsetek, nem népi-nemzeti harangokat kondítok, hisz Mattheust mint mondtam nagyon kedveltem.

sporttárs 2009.11.16. 11:17:24

Kösz, Heinrich! Lehet, hogy Maradonában nem értünk gyet, de itt minden szavadat támogatom. :))

(Vegyétek már észre, nem az a téma, hogy Koemannál van-e jobb, persze, nyilván van, hanem, hogy milyen erkölcsi és szakmai alapon kezdték a mifelénk jól ismert stílusban támadni olyanok, akik kb. két nap múlva kezdenék az utódját is fikázni. Ja, igen, tudom, fikázni menő, azért. :)) )

mujure 2009.11.16. 11:22:40

engem csak az idegesít, hogy minden egyes selejtezősorozat után elzavarjuk az aktuális edzőt, mivel nem megfelelő az eredmény. mi akkor a megfelelő? a továbbjutás? mi lenne, ha egyszer hagynák az aktuálist egy picit dolgozni. ha megint új jön, akkor megint újra el kell kezdeni építkezni. alapvetően az elmúlt évek szöv.kapjai mindegyikében volt valami koncepció, elgondolás (talán bozsiknál nem annyira:P), csak egyiket sem hagyták érvényesülni, mivel nem jöttek az eredmények. kicsit olyan ez, mint a real madrid, vagy itthon a fradi: egyből kell az eredmény, különben jön az úthenger. koeman nem a legjobb edző a világon, de látnia kell neki is a hibáit, amiket bizony jogosan varr az ő nyakába az ezerfejű (két szó: németh és krisztián). én most hagynám őt ott ahol van, hadd folytassa, amit elkezdett, mert szerintem elkezdett valamit, és kurva idegesítő már ez az állandó ciklusonként kapitányt váltunk dolog. most nagyon fontos dolgok elé néz: beépíteni egy-két U20-ast, mert tény, hogy ők sem játszanak klubjaikban, vagy ha igen, akkor az undormányos NB1-ben, de ez a jelenlegi válogatottról kinél mondható el? Bodnár, Rudolf (NB1!!), Torghelle (Bundi2), Dzsudzsák, Juhász. nagyjából.
A Bölöniből meg izzik a sértettség, de ettől még igaza van, főleg abban, amit kroos is kiemelt, a fiatalokról szóló része. az igen-igen elgondolkodtató...

Bumpi 2009.11.16. 11:25:30

Szerintem meg a brazilok nem kaptak volna 3at Erwin Koeaman irányítása alatt Belgiumban, érdekes. Itt nem az edző a szar, hanem a játékosok :D Szarbol várat nem lehet építeni. Ok, nem mindenki szar, de több a szar mint kellene.

Artsuhtaraz · http://latomasok-arnyjateka.blog.hu/ 2009.11.16. 11:26:56

@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa: most azért ne magyar edző legyen a rossz, mert van itt egy külföldi szakember, aki nem a vereségei miatt kesergő magyar fociba nevelkedett bele, és végezni akarja a munkáját

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2009.11.16. 11:32:17

@Artsuhtaraz: Azt nem gondolhatod, hogy egy bármilyen magyar edző a válogatott élén nem akarná végezni a munkáját? Többet látunk bele ebbe a "kesergő magyar fociban történő nevelkedésbe" mint kellene.

Bumpi 2009.11.16. 11:44:54

@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa: de most hiába erőlködsz hogy magyar edző kell, mert úgyis rohadtul leváltja kisteleki ha kikap egyszer is a csapat :D Az edző nemzetisége nincs összefüggésben az eredményekkel. Akarom mondani, meg kell tanulni magunkat függetleníteni ilyen dolgoktól hogy most az edző magyar-e vagy sem, szerintem.

Mr.AT 2009.11.16. 11:48:59

Qrvára jó cikk, ez is. Kicsit hagyjatok alább, mert a végén még elkezdek kommentelni itt. ;-)

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2009.11.16. 11:49:44

@bklvs: Nem erőlködöm, de nem érted amit mondok, lehet jó egy külföldi edző, persze, de ha már szar van, akkor inkább legyen magyar. Mindegy, leírtam már jó párszor amit akartam, nyilván Koemannal fogjuk kezdeni a selejtezőket, én leszek az első, aki mea culpazni fog, ha lesz rá okom.

Artsuhtaraz · http://latomasok-arnyjateka.blog.hu/ 2009.11.16. 11:50:18

@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa:
szerintem pont az a baj, hogy a magyar edzők belelátnak a kesergésbe és a kudarcokat boncolgatják,
a mentalitás itthon egy rakás szar, fociban is, minden sportban, mért van az hogy az u20-21 legjobb játékosa egy ukrán? a ffi kézilabda legjobbja anno egy kubai, most meg egy szerb a húzóember? nem furcsa? az se furcsa, hogy a dvsc legjobbja egy olyan srác, aki franciaorszgában tanult meg focizni? addig nem fog megváltozni a mentalitás amíg nem honosítunk 22 brazilt vagy nem próbáljuk megtanulni egy külföldi edzőtől;
ameddig a magyar edzőkhöz nyúlunk vissza, hogy "lehet hogy szar, de lehetne rosszabb is" alapon, addig mi fog változni?

Mr.AT 2009.11.16. 11:50:55

@Hispan07: "Kérdem én: támadott a magyar válogatott? kint voltam a svédek ellen - lófaszt nem csináltunk. láttam a két portugál meccset - lófasz. Dánia ellen - lófasz. SEMMI támadójáték koncepció nem volt ezeken a meccseken."

Hát, akkor ezek szerint a portugálok és a dánok elleni meccseken már volt előrelépés, mert míg a svédek ellen lóf*sz nem volt, ott már legalább volt lóf*sz.
Egy jó l*fasz pedig mindig jól jöhet, legalább van mit ajánlani vitapartnereink seggébe. :-)

robill760 2009.11.16. 11:51:06

Bárki, ismétlem bárki képes lenne előrelépni, ha garantálnák neki, hogy kap 6 évet szövetségi kaptányként, és nem kell menekülő útvonalat tervezgetnie, ha egy sokkal megasabban jegyzett csapattól egygólos vereséget szenvedünk. Koemannal én szerződést hosszabbítanék 2016-ig. Ha addig sem tud kijutni sehová, akkor is csak azt hozná, amit az eddigiek.

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2009.11.16. 11:57:15

@Artsuhtaraz: Az az ukrán éppenséggel itthon nőtt fel, és itthon kapta az alapokat, szóval szerintem nem jó példa. Van igazság abban amit mondasz, de előrelépést én az utóbbi 2 év alapján nem látok.

Artsuhtaraz · http://latomasok-arnyjateka.blog.hu/ 2009.11.16. 12:01:26

@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa: szerinted milyen nyelven beszélhet otthon a szüleivel?
láttam/hallottam kijelenteni, hogy azért kapta az edző szerint is a kapitányi feladatot, mert más a mentalitása

Artsuhtaraz · http://latomasok-arnyjateka.blog.hu/ 2009.11.16. 12:03:53

magam részéről azt hiszem le akarom zárni ezt a vitát, megértem azoknak az érveit akik le akarják váltani, de az csak rövidtávú megoldás, hosszútávon az én meglátásom szerint az a jó, hogyha koeman marad

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2009.11.16. 12:04:19

@Artsuhtaraz: Az egy dolog, hogy milyen nyelven beszél, az meg egy egészen más, hogy még az olasz utánpótláshoz is több köze van, mint az ukránhoz, amihez semmi. Itt nőtt fel, itt kezdett focizni, azért azt a keveset, ami jól sikerült a magyar utánpótlásban, ne vegyük el. Koman az itthoni utánpótlás sikere, teljesen mindegy milyen nemzetiségű ebből a szempontból.

Mr.AT 2009.11.16. 12:15:46

Röviden és tömören a véleményem amúgy az a témában, hogy more or less teljesen mindegy, ki a szövetségi kapitányunk, ugyanis ha a világ legzseniálisabb edzője is, annyira söpredék játékosállományból kell dolgoznia, hogy esélye sincs semmi érdemi eredmény felmutatására, pláne sorozatban.

Ennek megfelelően elsősorban három kritériumnak kell megfelelnie, szvsz:

1. Legyen tekintélye, mind emberileg, mind szakmailag - úgymond legyen olyan márkanév, ami tiszteletet parancsol. Lóf*szjóska Béla a Jászapáti kettőből ne pofázzon már be neki, hogy "de Boborján mester". (Itt eleve kihullik a magyar edzői kar háromnegyede.)

2. Legyen nemzetközileg elfogadható, szalonképes, nyilatkozni, kommunikálni, PR-értéket generálni képes arc, akinek nem kell előre nyomtatott papírt a kezébe adni, hogy ne magyarázzon orbitális f*szságokat egy meccs utáni interjú hevében. (Itt kihullik ugye bár Mészöly, Csank, Lászlócsabi és még pár józsibaszdelőre arc.)

3. Legyen tapasztalata (akár játékosként, akár edzőként) arról, hogy a 4-5 európai elitbajnokság csapatainál hogy és mint változnak a labdarúgás strukturális vezérvonalai. Lásson rá taktikai újításokra, edzésmódszerekre, kapcsolatai révén tudjon kézzelfogható tanácsokat és ezzel segítséget adni fiatal játékosainknak, mind szakmailag, mind mentálisan.

Nálam Koeman mindhárom kritériumnak megfelel. Ergo teljesen felesleges őt b*sztatni.

A játékosállományunkkal kapcsolatban pedig két rövid megjegyzés:

A.) Az európai labdarúgás olyan szinten homogenizálódott, annyira zárt és (kevés kivételtől eltekintve) profi lett, hogy a legkisebb csapatok is megtanultak zártan, fegyelmezetten játszani.
Találomra kiragadott példák, de egy Internek is kihívás lezúzni egy Barit, ahogy egy Barcelona is megizzad egy Osasuna ellen, és Franciaország is megizzad mondjuk Izraellel, miközben mind a hárman fényévekre járnak tőlünk mind infrastruktúrában, mind játékosállományban, mind mindenben.
Csak itt Magyarországon nálunk még mindig ott tart a nép, hogy "de a Puskásék 6ot lőttek bárkinek, aki erre járt", ezért pl. egy Málta elleni szűk siker lóf*szt sem ér. Ébresztő.

B.) A jelenlegi magyar válogatott bő keretével kapcsolatban is mindenféle teljesen elcseszett tévhitek keringenek itt amúgy olvasottnak tűnő emberek fejében is.
Ébresztő. Beszélünk összesen 25-30 játékosról, akik gyakorlatilag európai mércét alapul véve legjobb esetben is maximum középszerű. Dzsudzsák és Juhász a két (mi szintünkön értelmezve) kiemelkedő játékosunk (értsd: egy 10es skálán kb. 6os), a többiek mind messze alattuk (Hajnal, Huszti, Fülöp, Geráról nem is beszélve), míg a bő keret maradék része európai szinten belépő szinten sincs. Itthon lehet, hogy nagy zsugás, de már a Frankfurtból is kib*sznák 4 nap után, hogy zavarja a többieket az edzésben.

Portugáliáról (nem elvitatva amúgy a zseléhajú fetrengős gusztustalanságukat) az átlagmagyarnak annyi van meg, hogy "céronaldó'oszt annyi", miközben a keretük legjelentéktelenebb tagja is meghatározó játékosa európai topbajnokságok alapcsapatainak. Nem a másodosztályban ülnek a padon, havonta jó esetben 8 percet játszva, hanem Kakák, Rooneyk meg Messik ellen játszanak hétről hétre.

NANÁ, hogy megvernek minket. Nem amiatt kellene hápogni, hogy "desz*rul játszottunk", meg "nem szereztünk pontot se", hanem felismerni, hogy ha pontozásos, zöld asztalos játék lenne a sport, akkor játék nélkül 1586-132re ők nyernének csak a keret erőssége alapján.
S ez nem amiatt van, mert Koeman sz*r kapitány, vagy mert nem tudja motiválni a népet, vagy mert nem tud cserélni, hanem mert Portugáliában csak a hazai bajnokságban játszik vagy 50 legalább olyan arc, mint nálunk a sértődötten hiányolt Kabát Péter, s akkor a világszerte légióskodó 100 másikról még nem is beszéltünk.

Nah, peace az uraknak.

balu11 2009.11.16. 12:16:50

@Artsuhtaraz: mért van az hogy az u20-21 legjobb játékosa egy ukrán?

Nem az. Kb. 2-3 éves korától él Magyarországon (Szombathelyen). Itt tanult meg focizni a Lurkóban meg a Haliban.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.11.16. 12:28:11

@Mr.AT:

Ez nagyon jó volt. Kivételesen teljesen egyetértek veled, és jót is röhögtem, köszi.

A Barcelona-Osasunáért külön köszönet! :-)

Bajnok · http://bajnok.blog.hu 2009.11.16. 12:35:34

Köszönöm a postot. Hiányoltam a meccsről író "médiumok" írományaiból ezeket a nyilvánvaló gondolatokat.

Kösz

ZenZo 2009.11.16. 12:44:40

A cikk minden szavával és az azokat támogató kommentekkel egyetértek, Mr AT verziója különösen tetszett, mer ugye magam sem írhattam volna jobban.

Valahol máshol már említve volt, hogy 23 éve ('86 óta ugye) 19x váltottunk szövkapot. Ez elég jól példázza a kilátástalanságot. De jelenleg, kérdezném tisztelettel a Koeman fejét követelő embereket, ki lenne az, aki jobb lenne? Ilyen hülyeséggel elő ne merjen jönni valaki, hogy ha már szar, akkor legyen magyar, mert NEM. Ha már váltunk, akkor ne a nagy_magyar_valóságba már, azaz a szart szarra ne cseréljük már le!

Koemannál jobb edzőnk nem lesz, mert Capello vagy Hiddink nem fog idejönni, (Bölöni is csak jártatja a száját, róla is megvan a véleményem, de ezt most hagyjuk), más kérdés, hogy ebből a masszából ők sem hoznának ki semmi jobbat szerintem. A fiúk mellé nem új szövkap kell, hanem piciáter meg szpihológus, mert ezeknek ilyen lelki és motivációs gondjaik lehetnek, de azon meg nem csak Koeman, hanem nagymellényű elődjei sem voltak képesek módosítani. Mert az oké, hogy 11 szarokbele fut ki a pályára címeres mezben, az a kapitány hibája is, de amikor ugyanaz a garnitúra az ötödik edző alatt csinálja meg ugyanezt, akkor már ugye felvetődik a kérdés, hogy végeredményben akkor nem-e a srácokat kellene kicsit átkoordinálni fejben. El kellene gondolkodni azon, hogy a csapat nem feltétlen edzői utasításra játszik szarul ill. b*sz el dolgokat.

Olyan edző kell, aki kicsit képes a szarkupacból formázni valamit. Koeman tudott. De attól, hogy a szarkupac tetejére kalapot teszünk, és nagyságos úrnak szólítjuk, még szarkupac marad. S nem a 16 pont az előre lépés, hanem az, hogy végre azzal, hogy hoztuk a kötelező meccseket és 2 meccsen 4 pontot a csoportelsőtől, jelenleg írd és mondd előrelépés.

Szóval tény, hogy Koeman keze is benne van ebben az egészben, de én nem látom azt, hogy ha lelép, vagy leléptetik, akkor jobban menne bárkivel is. Az meg, hogy rosszabbul tud menni, már láttuk, és abból én köszönöm, még egyszer nem kérek.

Persze a futballszurkoló egy hálátlan ribanc, s jómagam is az vagyok, tetőtől talpig. ÉS szívem szerint Koeman helyett az egész bandát zavarnám el egytől egyig, más kérdés, hogy nincs más. Mert pont ettől féltem az U20-21-es fiataljainkat. Már most a megváltót látják bennük, s ezzel rájuk helyezik már most azt a terhet, amivel a felnőttválogatottunk hosszú évek óta nem tud mit kezdeni.

hozzáfűzni már csak ennyit, hogy legyen kis vidámság is:
videa.hu/videok/vicces/besenyo-pista-bacsi-a-focirol-borbas-maria-buke-Yr2kA67qmKzceqal

zsakfos 2009.11.16. 12:58:26

@Mr.AT:
Egyetértek, mint ahogy heinrich írásával is.
Egy dolog csak ehhez:
A taktikáról: egykori edzőmnek volt egy mondása:
"A taktika annyit ér amennyit megvalósítotok belőle."

robill760 2009.11.16. 12:59:02

@Mr.AT: szívemből szóltál, még jobban, mint a poszt...

Irapuatótól Szuezig 2009.11.16. 12:59:39

huh, de jó kis vita alakult itt ki! sok szempont, sok érv pro és kontra. nekem a következők jutottak eszembe arról, hogy most akkor "koeman takakordj" vagy sem.

Először is szerintem jó irány az, hogy külföldi szövetségi kapitányokat választunk, mert mentalitásban a profizmust képviselik, és a magyar edzőktől eltérően valamennyire függetleníteni tudják magukat a "magyarfodballt" átjáró urambátyámos, érdekcsoportos taktikázásától, ahol még egy leendő miniszterelnök is bele akar szólni abba, hogy kiket kellene beválogatni. Ez mindenképpen jobb, mint a mindenfelé lekötelezett és ezért sportszakmai szempontoktól független tényezők figyelembe vételére is kényszerülő magyar edzői gárda, akik ezért hiába tudnak esetleg annyit a fociról, mint a koeman.

Hogy ez a külföldi éppen koeman legyen azt már egyre jobban megkérdőjelezem az utóbbi 5 meccs alapján. A svéd-magyar meccs után a vereség ellenére nagyon jó érzésekkel álltam fel a tv elől, mert jó volt nézni a játékunkat. és utána is volt pár olyan félidőnk, amire azt mondtam, hogy ezt szívesen nézem, és hogy látszik rajta az erwin keze munkája.

nem tudom ,mi történt szeptember óta, de ez egyértelműen megváltozott. lehet, hogy koeman ért a tudása végére, lehet, hogy mégsem olyan jó edző, de a selejtező sorozat elején látott helyenként tetszetős játék teljesen eltűnt. és az a gyanúm, hogy már nem tudja olyan jól megoldani a szöv.kap. a feladatát. nevezetesen, hogy a keret játékosainak maximális képességeihez igazítsa a taktikát.

ha rajtam múlna, én nyárig adnék még neki esélyt a bizonyításra, és ha akkor is még ez a kilátástalan vergődés lenne, akkor megköszönném neki, és jöjjön valaki más.

és valószínűleg ez is fog történni, mert o. viktor mostani üzenetei nem jelentenek mást, mint hogy kormányváltás esetén még a szertárost is le fogják cserélni az mlsz-nél. ez csak akkor lesz fájó, ha addig kiderül koemannak vannak még tartalékai.

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2009.11.16. 13:03:50

@Irapuatótól Szuezig: Körülbelül ez az a nézet, amit én is képviselek, valami, úgy nyár tájékán eltűnt a csapatból és soha többet nem köszönt vissza. Most úgy látom, nem is fog.

Chewbaca · http://pallas70.hu/tanfolyam/merlegkepes-konyvelo-tanfolyam.php 2009.11.16. 13:05:46

szívemből szólt a posztíró! komolyan mondom. teljes mértékben egyetértek ezzel és egyszerűen belefáradtam ebbe a köpködős/lagymatag/ujjal mutogatós szutyok magyar valóságba...

Bumpi 2009.11.16. 13:10:07

meg amúgy komannak csak az édesapja ukrán nemzetiségű nem? Most akkor mért kell úgy leukránozni, max annyira ukrán mint amennyira magyar, ugyebar a gyerekcsinálás felesbe megy. És ha nem ukránul gondolkodik, akkor magyar és kész :)
Nyelvében él a nemzet.

anonim222 [semleges néző] (törölt) 2009.11.16. 13:11:05

egy kicsit én is leborulok Mr AT összeszedett gondolatai előtt. a poszt is ott van.
egyet oda Irapoato... -nak is: ha egy társaság elhiszi, és nem kötelező nyűgnek tekinti a nemzetközi feladait, lehet eredményeket elérni, még itt is.

bonaventura 2009.11.16. 13:14:04

a foci az a sport, amelyen egy nemzet, társadalom állapotát legjobban le lehet mérni
pl azért, mert csapatsport, viszonylag sok játékos kell hozzá, és mert nagyon népszerű
Magyarország kb olyan állapotban van, mint a focija

a kapitányról meg annyit, most sok ember azért védi, mert mégtöbben támadják

CCCP 2009.11.16. 13:21:35

Koemanról már a dánok elleni első meccsen kiderült hogy nem ért hozzá eléggé, nem vette észre hogy verhetőek a dánok. Az összes hülye közt a Kisteleki a viszi a prímet, már a harmadik hülye edzőt hozta a csapathoz, csak a kidumáláshoz ért, mint az összes magyar edző: 30 éve süllyed a hajó azóta, mindig a jövőt építjük. Lothar tényleg jól tette a dolgát, gyenge anyagból kihozta azt amit lehetett, és tényleg jött felfele a csapat, a nála szereplő játokosok kispados játékosokból, állandóan játszó, keresett játékosok lettek. Lothart vissza, Kistelekivel meg el a picsába, a pénzt meg adják vissza.

szferi 2009.11.16. 13:25:03

@CCCP: itt meg te viszed a prímet eddig :)

mujure 2009.11.16. 13:27:34

@Mr.AT: @ZenZo: egyetértek.

@bonaventura: "a kapitányról meg annyit, most sok ember azért védi, mert mégtöbben támadják"
ebben lehet valami:) de az is tény, hogy esélyt lehetne adni neki, hiszen az elmúlt fél évben csak annyi történt, hogy valóban erősebb ellenfelekkel játszottunk, így szarabbaknak is tűnünk. ez alól csak belgium lehet kivétel, ami kritikán aluli volt, de ha a dániai sikert (le kalappal, teszem hozzá) úgy fogadták, hogy "dehát ez úgyis tét nélküli volt", akkor most se legyen ekkora felháborodás. legyen, én is fel vagyok háborodva, mert ez döbbenetesen szar foci volt, de ne essünk már bele abba a hibába, hogy átesünk a ló túloldalára! dániában jók voltunk, belgiumban nem. ennyi történt. koeman maradhat, de ne nyárig adjunk neki időt, hanem akkor már tovább, nem lenne jó pont a selejtezők előtt váltani...

popp · http://koncertblog.com/ 2009.11.16. 13:30:30

Teljesen egyetértek heinrich-kel és mr. AT-vel.

A Bölöni interjúról viszont volna nekem is néhány gondolatom. A magyar focit a franciához vagy a portugálhoz hasonlítani elég igazságtalan és véletlenül sem reális értékelés. A fiatalokkal kapcsolatban meg magából indul ki Bölöni. Ő azon ritka edzők közé tartozik, aki bátran hozzájuk nyúl. De azért nem tizenéves kölykök rohangálnak az európai csapatok kezdőiben. Az általa fölfedezett Cé, Kallström vagy Felliani kivételes esetek. Ahhoz, hogy valaki tizenhét évesen erős bajnokságban kezdő legyen a kiemelkedő tehetség mellett óriási szerencse is kell, például egy olyan edző, mint Bölöni. Aztán vannak alkatbeli különbségek is a srácok között, vannak később érő tipusok.

@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa: Amúgy nem a taktika ölte meg a csapatot, hanem a csapat a taktikát, azzal, hogy öt méterre nem tudták odapasszolni pontosan a labdát. Amikor tavaly ősszel Huszti jóformában volt Hannoverben, akkor válogatottban is jó volt, most hogy nem megy neki Péterváron a válogatottban is szar. Ennyi,

kroos 2009.11.16. 13:38:23

@popp: milyen jó hogy odament mi?

szferi 2009.11.16. 13:38:36

@popp: heinrich-hel :), de igazad van, bölöniből a sértett ember igazságtalansága beszél, így is kell értékelni a mondottakat

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2009.11.16. 13:38:50

@popp: Ezért kell olyan kapitány, aki olyan taktikát ad, amit meg is lehet valósítani. Huszti beküldése a svéd tornyok közé nem ilyen, és ez látszott 15 perc után, Koeman mégis kivárt a második félidő feléig. Az ilyen húzásokra gondoltam többek között.
Nyilván szar a csapat, kétségtelen. Tényleg nem Koeman azonnali elküldése lenne a megfelelő, a kritikám lényegi része az volt, hogy nincs fejlődés, haladás, ott vagyunk, ahol 2 éve voltunk. Mielőtt valaki jönne már megint azzal, hogy na de Máltát, Albániát oda-vissza, akkor elmondanám, hogy Mattheus alatt Izlandot és Máltát oda-vissza. És?

ZenZo 2009.11.16. 13:39:06

@zsakfos : A taktikáról: egykori edzőmnek volt egy mondása:
"A taktika annyit ér amennyit megvalósítotok belőle."

Ha már egykori edzők is előkerülnek, egy örök bölcsesség az enyémtől: "jó taktikát csak jó játékosoknak lehet kitalálni. A többi a szerencse dolga."

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2009.11.16. 13:40:51

@szferi: Pontosítok: a sértett ember beszél, aki remek szakember, és szavai amellett hogy őszinték és igazak, a jogos sértettség miatt nem vette a fáradtságot, hogy magyaros mázzal mindezt bevonja. Tiszteljük ezért, még ha önző érzelmekből is fakad, amit nem győzök hangsúlyozni, érthető.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.11.16. 13:46:23

@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa: Először is igazságtalan elfelejteni, hogy Rudolf volt az első jelöltje a csatár posztra Koemannak, de ő megsérült, a másodikn opciónak számító Sanyi sem volt teljesen egészséges, de ő aszünetben bejött. Másrészt ugyanezt a taktikát próbáltuk mint Svédországban, ahol be is jött, mert a játékosk jobb formában voltak, sikerültek az egyiréntők, sat-sat. Amúgy itthon is jól kezdtünk, aztán jött a svédek korai gólja pontrúgásból és begörcsöltünk. A némileg váratlan egyenlítés után viszont megint voltak szép támadásaink, abban a tizenöt percben izott a stadion, de végül jött az a kibaszott gól.

szferi 2009.11.16. 13:46:58

@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa: nem igaz. olyan általánosságokat mondott, amik neked és nekem is teljesen evidensek - tehát kvázi semmit - , szándékosan lekicsinylően, olyan hangnemben, amilyenben a kutyámmal sem kommunikálok.

Igen, franciaországban szerintem is jobb az utánpótlásnevelés, és akiből nem lesz 20 éves korára focista, abból már valószínűleg sohasem. akkor most én is kurva okos vagyok?

Romanes eunt domus 2009.11.16. 13:47:07

@popp: Örök vesszőparipám pl. Dzsudzsák, aki a PSV-ben 30-akról lövi be a szabadrúgásokat, a válogatottban meg üres kapura méterekkel fölé emel. Ha Koeman nem válogatná be szigorúan a válogatottbeli teljesítménye (1 db hasraesés a svédek ellen) alapján, akkor is a holland kurva anyját...

ZenZo 2009.11.16. 13:47:47

@Irapuatótól Szuezig: "nem tudom ,mi történt szeptember óta, de ez egyértelműen megváltozott. lehet, hogy koeman ért a tudása végére, lehet, hogy mégsem olyan jó edző"

Vagy lehet, hogy a csapaton belül kezdődtek el azon zúgolódások, aminek többek közt a vége az lett, hogy Gera lelépett? Nem-e lehet, hogy Koeman valamiért jól lebaszta őket, ami egyeseknek nem tetszett, s attól, hogy csak Gera lépett le (mert lelépni), maradt még tüske másokban is? Mert számomra valahogy ez tűnik elég logikus magyarázatnak az általad felhozottakra. Amíg Koemant mindenki támogatta (már úgy értem Kistelkiék testületileg is), addig nem mertek a játékosok sem fickándozni, de amint a "sajtó", a "szakma" és a szurkolók is elkezdték leszedni a keresztvizet a fapapucsosról, a játékosai - annak ellenére, hogy ez 95%-ban az ő saruk, próbálták egyből rá hárítani a dolgot, és visszaszólogattak, stb, --> Koeman tekintélyét vesztette a nagy magyar labdarúgók körében?

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2009.11.16. 13:56:51

@popp: Ezzel nem tudok vitatkozni, Svédországban bejött, de ez is a probléma, hogy ami nyárig sikerült és megvolt, az valahogy a nyár után eltűnt, visszahozhatatlanul úgy tűnik. Javíts ki, de te a román meccstől kezdve láttál bármilyen biztató momentumot? A svédek elleni itthoni utolsó 15 perc pedig életem legnagyobb személyesen átélt meccsélménye eddig, egészen fantasztikus, közös pszichózisban volt a stadion és a játékosok, de ez éppenséggel nem Koeman érdeme.

@szferi: Itt van a kezembe ez az ominózus interjú, de akkor sem találom ezt olyan foghíjról való válaszolgatásnak, az újságíró felteszi a kérdést, ő őszintén válaszol. Abban, hogy szándékosan lekicsinylő, talán lehet valami, de ebben az esetben szerintem a mondanivaló fontosabb a mondandó stílusánál. Tudjuk, persze, a stílus maga az ember, de ettől tekintsünk el az ismert okok miatt. Ezért hangsúlyozom, hogy a mondandó a fontos itt, ami ha általános is, de igaz.

hmikey 2009.11.16. 13:59:11

Tökéletesen egyetértek, a majdani siker kulcsa a folyamatos építkezés lenne. Én pl. hatalmasat röhögtem, amikor a sport tv riporterei a meccs után közvetlenül beszéltek a pályaedzővel, és kérdőre vonták, hogy miért is ez a 4-2-3-1 vagy 4-5-1 megy már megint, mire a pályaedző közölte, hogy nem, ez 4-3-3 kellett volna hogy legyen az elképzelések szerint. Namost itt jön az a rész, hogy egy kib*szott 105 méter hosszú pályán nem lehet oda vissza szaladgálni ész nélkül, ezért vannak védők, középpályások és támadók. Nyilvánvalóan a középpályásokon múlik a mai labdarúgásban a legtöbb, legyen az labdaszerző, irányító, támadó, vagy védekező középpályás, ők azok, akiknek a legjobban kéne tudni megtartani és továbbadni a labdát. Persze ha vannak lehetőségek a játékoskeretben, akkor pl. egy védő is kaphat támadást segítő feladatokat, ill. egy támadó is játszhat hátrébb, de én azt látom, hogy amíg a középpályán elszórják a magyar válogatott játékosok a labdát, addig 1. a védőkön aránytalanul nagyobb teher van, 2. a támadók effektíve megjátszhatatlanok, és ezért a magyar szurkoló rájuk veti az első tonna követ, "mer' nem lő gólt a köcsög, mé' nem támadunk?". Szóval hiába mondja Koeman, hogy mit szeretne látni a pályán, ha egyszer nem tudják megcsinálni a játékosok. És tudjuk, hogy pl. a portugálok ellen nekünk csak védekezéssel lehetett esélyünk, tudjuk, hogy az átlag svéd védő 2x akkora, mint az átlag magyar támadó, szóval akkor most miért Koeman a hülye? Egyébként, csak poénból, mi lenne, ha mondjuk Orbán Viktor ülne le a kispadra a hollandus helyére? Tuti nagyobbat zakózna, mint a Fidesszel bármikor. Könnyű kívülről okosnak lenni :)

ZenZo 2009.11.16. 14:02:41

@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa: "közös pszichózisban volt a stadion és a játékosok, de ez éppenséggel nem Koeman érdeme."

Megtölteni egy stadiont pedig de. Előtte nem sok mindenkinek sikerült, Matthausnak, de ő ugye szintén nem magyar, s ott nem kifejezetten a magyar válogatott miatt ment ki a szurkoló a meccsre.

kroos 2009.11.16. 14:03:06

bosnyákok erre kicsit rácáfolnak...nem is olyan rég még oda-vissza vertük öket..most meg...

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2009.11.16. 14:05:28

@hmikey: Konkrétan abban, amiben kritizálta Orbán Koeman, abban igaza is volt. Nonszensz, hogy a hazai bajnokság - legyen az akármilyen - listavezetőjének tán egy meccsét sem látta, mikor igen tehetséges fiatalokhoz is bátran nyúl Mezey és ott az akadémia is, együttműködésben a Videotonnal.

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2009.11.16. 14:07:42

@ZenZo: Félreértesz. Az nem Koeman érdeme, ahogy ott és akkor, hévvel teli, ihletetten játszottak a fiúk abban a 15 percben, arra céloztam. Az teljes mértékben a játékosok érdeme volt, mint ahogy az utolsó 2 másodperc is egyébként. Az egy más kérdés hogy miért voltak kint annyian, nyilván a Koeman irányításával elért jobb eredmények miatt.

ZenZo 2009.11.16. 14:13:25

@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa: értelek és nem értettelek félre előtte sem, csak szerintem nem más, hanem baromira ugyanaz a kérdés. Ugyanis te is írod, hogy a fiúk érdeme, hogy feltüzelte őket annyira a közönség a talált gól után, hogy játszottak, ahogy. Viszont ha nincs kint senki, mert előtte kikaptunk Máltán, akkor ugye nincs extézis sem. Ez nem különválasztható dolog.

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2009.11.16. 14:18:45

@ZenZo: Nézd, őszintén szólva szerintem akárki is az edző, Máltát mindenképpen megvertük volna, a La Valettai csoda egyszeri volt, mint a budai kutyavásár. Valamint az is biztos szerintem, hogy szintúgy bárki a kapitány, az utolsó 15 percen belüli értékesített büntető ugyanígy feltüzelte volna őket, és ezzel együtt a közönséget is. De értem mit mondasz, nyilván a sok ember azért ment ki, mert a Koeman edzette válogatott érte el az addigi kecsegtető eredményeket.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.11.16. 14:18:56

@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa: Na itt feladom ;-)! Azt mondod tehát, hogy az első svéd gól után beparrantva vagy telegatyával (ahogy tetszik) pontatlanul és szarul focizni a kapitány taktikájának a hibája, nem a szarul játszó gyerkeké, az utolsó tizenöt perc tüzes játéka viszont a a srácok érdeme és Koemannak nincs hozzá semmi köze.

shinigami 2009.11.16. 14:21:22

vki irta h a jatekosokhoz kene igazitani a taktikat.. aha es hogyan ha 5m-re nem tudunk pontosan passzolni? menjetek egymashoz kozelebb?
vagy gondolom az sem volt a taktika resze h ne haljanak meg a palyan es ne tegyenek meg midnent.. nyilvan koeman sem 1 zseni ezt az is bizonyitja h nalunk dolgozik de ezeket ne varrjuk mar az o nyakaba :/

Irapuatótól Szuezig 2009.11.16. 14:23:00

@ZenZo: jó meglátás. teljesen logikus. ha viszont így van, az elég szomorú. a csapat tudja legkönnyebben megbuktatni a szöv.kap-t, pedig nem ez lenne a feladata. még a legnagyobb sztároktól is ciki, amikor ők akarják meghatározni a csapatösszeállítást meg a taktikát, de egy gera vagy ennek a csapatnak egyik tagja sem hiszem, hogy kompetens lenne a kérdésben.

azért is lenne fura, ha ez lenne az (egyik) ok, mert koeman érkezésekor még nagyon dícsérték a profi hozzáállását, aminek lényege a fegyelem a pályán kívül is. most meg hirtelen előtört belőlük a balkáni fodballista, aki lázad és előbb hibáztat mást a problémák miatt, mintsem hogy magába nézzen, és a saját hibáit kezdje el kijavítani.

nehezen tudom elképzelni ugyanis hogy koeman igazságtalanul csesztetné őket, hiszen a kezdetek óta maximálisan figyelembe veszi a játékosai képességeit, meg úgy általában is reálisan látja az egész válogatott helyzetét.

sajnos addig csak találgatni tudunk ebben a kérdésben, amíg valamelyik újságíró meg nem próbálj utána járni annak, hogy mi is történt itt.

ugyanakkor a kezdetekhez képest két dolog is látszik koemanon. kicsit beleszürkült, belefásult a munkájába (nem látni rajta az újító, kísérletező szándékot). másik oldalról pedig egyre érzékenyebben reagál a munkáját érő kritikákra, ami a támogatottság megroggyanása miatt tényleg ki tud alakulni. a nélkül pedig tényleg csak szélmalomharcot fog vívni.

ja, és ami az első hozzászólásomból kimaradt: csak akkor szabadna elküldeni, ha jobbat, eredményesebbet tudunk nála találni.

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2009.11.16. 14:23:08

@popp: Azt mondom, hogy az utolsó negyed órának a lelkesedéséhez egyszerűen nincs köze a kapitánynak, mert ott elkapta a hév a fiúkat, ami egyébként elvezetett a vereséget jelentő gólig is. Nem hiszem, hogy bekiabálta Koeman, na fiúk, akkor most rángassátok az istrángot, ahogy belefér! Nem, ott, ahogy az nyilatkozták is, csak mentek előre a győzelemért, ennyi. Te pedig ügyesen kikerülted a kérdést, hogy a román meccs óta ugyan milyen biztató jeleket véltél észrevenni a játékban? Az pedig nem tegnap volt. :)

paraj 2009.11.16. 14:29:12

Sok mindennel egyetértek, foleg a poszt lényegével. Szerintem szorosan osszefugg a Mexiko 86 - magyarok poszttal is. Hogy azota 19 kapitany volt, az rohej, nem mondom, volt 1-2 tévedés, de nemá', hogy ne értsen magas szinten a focihoz Bicskei, Garami, Csank, Gellei, stb. ok mind bizonyitottak, ifi valogatott, Pécs felhozása a semmibol, Vác, ZTE, soroljam ? (tévedés volt szerintem Bálint, Verebes másodszor, Bozsik, de kb ennyi). A jatekosokat, vezetoket is lehet hibaztatni az elmult évtizedekért, de konyorgom, milyen kozvélemény az, aminek semmi sem jo, Puskasekat elkergették az anyjukba, nem dijazták a 60as evek csapatait, EB elodonto 72ben ? Bagatell, merahulyezámbokihagyta a 11-est, argentin VB halálcsoport, es mezey csapat elkergetése. Szoval igy nem lehet normálisan dolgozni, az is biztos.
Koeman: rendben, ki kell probalni jatekosokat a NB1bol, de vajon ok miért itt jatszanak, miért nem az osztrak vagy svajci bajnoksagban 5x ennyi pénzért ? Tényleg, miért ? Persze a legiosokkal sem vagyunk kisegitve, vagy nem is jatszanak, vagy tobbnyire jelentéktelen csapatokban: most szombaton az Augsburg csatara állt szemben a Bayern vedojével...es ez a mélyponton lévo belga valogatott volt. Ma már montenegronak meg finnorszagnak is menobb csapatokban vannak jatekosai, mégis mit várunk ? Egyetlen remenysugar a mostani utanpotlas, majd ha a csatársorunkban liverpooli-brémai jatekosok lesznek, mogottuk meg a Sampdoria kezdojatekosa iranyit, akkor bizakodhatunk. Apropo Mexiko: azt hiszem, az elmult evtizedek legfobb valtozasa, hogy ma már egy olyan csoda nem lehetséges, mint amit Mezey osszehozott: tobbnyire kozepes jatekosokbol europai hiru csapat. Ennél ma már sokkal surubb a mezony, nincsenek véletlenek.
Szoval hagyjuk békén Koemant, neki csak annyi dolga lenne, hogy orokre elfelejtse Torghellet, Gerat, stb. Egyebkent minden tiszteletem Sanyié, o tényleg általában hozza amit tud, na de német masodosztalybol ne valogassunk már. Még a német elsoosztály, es annak élcsapatai is fényévekre vannak az europai elittol.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.11.16. 14:31:24

@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa: Azokhoz a támadási variációkhoz és mozgásokhoz csak volt némi köze a kapitánynak, amiket akkor bevetettünk.

A román meccs óta és azzal együtt kizárólag előrébb rangsorolt jobb, a világveresenyeket rendszeresen járó csapatokkal játszottunk, meg az olimpiai elődöntős csapatra épülő belgákkal. Nem mi voltunk az esélyesek egyiken sem, és összesen egy bravúrt tudtunk hozni amikor már késő volt, másik két fontos meccsen pariban voltunk és Portugáliában is egy félidőn át. Más kapitány sem hozott volna ki ebből többet. Szerintem nem olyan tragikus ez, hogy el kéne küldeni a Koemant.

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2009.11.16. 14:38:24

@popp: Ha köze volt, miért csak a 80. perc tájékán mutatták meg?
Egyébiránt te is ám nagyon elfogult vagy. :) Nem mondanád azt, hogy semmit sem mutattak a fiúk, nem. Legfeljebb azért voltunk pariban, mert mindkét együttes borzasztó formában volt, és még így sem volt esélyünk a győzelemre. Még Albánia is kihúzta kapott gól nélkül Portugáliában, annyira rossz formában volt a selejtezők során végig a portugál válogatott. Ezt nem tudom haladásnak elfogadni. Teljesen egyetértünk, erre más is képes. Nem kell persze elküldeni Koemant, csak akkor mit is tett hozzá a válogatotthoz, ami kamatozott is?

szemeteske 2009.11.16. 14:38:39

Nem a továbbjutás itt a kérdés, hanem az, hogy ezt tényleg egy NBII-es edző is levezényelte volna ugyan így. Ezért kár volt idehívni egy hollandot jó pénzért.
De tényleg, mondja el valaki PONTOSAN, hogy mit tett Koeman amit bármelyik másik edző ne tudott volna? Mi volt az az eget rengető újdonság, vagy csak az a minimális plusz amit neki köszönhetünk?

szferi 2009.11.16. 14:42:49

száz szónak is egy a vége, maradjon koeman, maradjon benítez is.

horas 2009.11.16. 14:45:22

Összetett a téma,mindkét odalnak igaza van valamennyire.
Ennyi pontszámmal és ilyen sokáig versenyben nem volt már nagyon rég a válogatott.(Ellehetne játszani a gondolattal,hogy mivan ha egy gyengébb csoportba kerülünk,de sztem felesleges.)Abból szempontból,dicséret a magyar-válogatottnak,hogy a nagyjából azonos-játékerőt képvisélő és gyengébb csapatokat,le tudta győzni,mert már ez is szót érdemel az elmúlt évek teljesítményeihez képest.

Viszont Koeman-nal kapcsolatban elég jogos kritika az,hogy ezek a győzelmek miatt szinte feladta a komolyabb ellenfelek elleni meccseket.A Svéd meccs az elég káosz volt,abban nem nagyon mennék bele,a csapat legalább akart és hitt.A Portugál meccs viszont szégyen és gyalázat volt,azt mindenképp Koeman nyakába lehet varrni,viszont az ellenpont az idegenbeli Svéd meccs ahol kifejezett jól játszott a csapat és hiba lenne Koeman érdemeit elhallgatni azzal a meccsel kapcsolatban.Ahogy az a meccs után rendkívül bizakodva és jóhiszeműen gondoltunk rá,ugyanolyan jogosan a Portugálok ellen meg a fejét akartuk.

Szakmailag felesleges belemenni,de laikus és szakbarbár szinten rengeteg érthetelen és illogikus döntést hozott.Kezdve a csatár-kérdéstől a teljesen felesleges és túljátszott Gera-afférig.Mindahogy a válogatási elvei is hagynak kivánnivalót,néminemű magyarázatot maguk után.

Az,hogy jó döntést őt dolgozni hagyni vagy,hogy ki lenne olyan akit érdemes lenne a helyére hozni az egy nagyon jó kérdés.Ha az a cél,hogy a papír-formát többnyíre hozza a csapat akkor igen,ha ennél több akkor lehet,hogy nem.

don brada · http://www.sajatwebsite.hu/ 2009.11.16. 14:45:59

Akárhogy is a helyzet nem fekete-fehér.
Tény, hogy Mogyoróországban még mindig minden eb és vb selejtező előtt az aranycsapatot tartja etalonnak 10 millió ember. Aztán amikor jönnek elsőre az ocsmány nagy pofáraesések, akkor indul a népnemzeti felháborododás és k*anyázás, meghogy a mester huzzon a buxába. Ezúttal csak az MLSZ tökéletes marketingjének volt betudható, hogy időrendileg megfordult a dolog. (első 6 meccsen a biztosan hozható pontok, seggnagy lelkesedés, aztán jöttek a nagyok, a kiábrándító pofonok és anyázás)
Ergo nevetséges, h. 55 éve nem térünk magunkhoz, és nem látjuk, hol a helyünk a nagy fotbaltérképen.
Ebbe a helyzetbe akárki fia lép bele, bukik, hacsak nemképes a lehetetlenre: első helyen kijuttatni a csapatot. (merthogy még a pótselejtezős Csankot is szarrá szedték-valaki csinálja már utána könyörgöm, 12-1 ide vagy oda)

Másrészről Koeman is fenenagy szarságokat csinált, amik már ezerfelé lettek boncolva. Nem részletezném.
Vagyis egyet igen.
Szerinte az U21-esek nem érik el az A válogatottnál megkövetelet szintet. A belga meccset nézve, értetlen szemekkel tekintek erre a kijelentésre.
Mellesleg szombaton egy 18 éves kölök csinált hülyét a komplett magyar csapatbol többször is. Koman, Németh, vagy Gosztonyi 20-21 évesen nem alaklmas. Hm.

Szvsz a kép árnyalt.
Nekünk is (beleértve a 10 millió szöv.kapit és az egész dilettáns magyar médiát) megvan a sarunk - reálisan kéne látni végre a helyzetünket, és a helyünket illetően.
És Koemannak meg a brigádjának is (beleértve az egész emeleszt is.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.11.16. 14:46:50

@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa: Például összerekott egy korábbiaknál masszívabb védelmet. Most csak egy olyan bohózatba illő gólt kaptunk, amilyet az utóbbi években rendszeresen, sajnos épp a svédek ellen itthon.

Mondjuk én az Albánok portugáliai döntelenjéből azt hoznám ki, hogy nem is volt olyan magától értetődő, hogy oda-visszavertük őket. Amúgy a svédek elleni hazai meccsen éppen volt sanszunk a győzelemre is az utolső tíz percben.

Amúgy nem azt mondtam, hogy erre másis képes lett volna, hanem azt, hogy más se lett volna képes többre.

ZenZo 2009.11.16. 14:50:01

@szemeteske: ugyan már, megint a pénzkérdés. Te/ti komolyan azt hiszed/hisztitek, hogy más magyar nem rak zsebbe ugyanennyit? Legfeljebb nem fizetés, hanem egyéb jogcímen, vagy feketén, az eredmény ugyanaz.

És ezredszer is: amit Koeman tudott, előtte meg nem nagyon ment: a kötelező győzelmek, csoportelső dánia ellen 4 pont, megtömni a népstadiont a magyar válogatottra kíváncsi emberekkel (nem a szuszát, és nem a brazilokra/olaszokra kíváncsi szurkolókkal), és némi szakmai kompetenciát. Ez az, amit neki köszönhetünk. Nem sok, de volt honnan feljönni ide. Ha nem lett volna, szóba sem került volna, hogy ide jöjjön...

balu11 2009.11.16. 14:50:14

Itt alapvetően a pesszimista és az optimista világnézet összeütközésének lehetünk szemtanúi.

Pl.

"Még Albánia is kihúzta kapott gól nélkül Portugáliában, annyira rossz formában volt a selejtezők során végig a portugál válogatott."

Ezt gyakorlatilag úgy is le lehet írni, hogy: azt a masszív albán hentesbrigádot, aki még Portugáliában is kiszenvedte az x-et, mi oda-vissza vertünk.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.11.16. 14:50:55

@don brada: Némethet, Komant hívta volna, ha nincs az U21-es meccs.

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2009.11.16. 14:54:40

@popp: Én éppen a két albánokkal játszott meccs alapján mondom, hogy gyengék, és ez is mutatja mennyire pocsék is volt a portugál csapat. Nem kívánom és a holland fejét, egyáltalán nem, csak nem tudom mire vélni, mikor bőszen védik, mikor nem tett sajnos semmi komolyat. Igen, valóban egész stabil a védelem, amikor Juhász szokás szerint stabil, és mellett még valaki, de ha nem, akkor van olyan, mint a svédek ellen itthon, vagy a portugálok ellen idegenben. Mattheus alatt sem tömtek ki minket, ha már itt tartunk. Nem győzöm eleget hangsúlyozni: ugyanilyen eredményeket ért el Mattheus is, csak sikeresebb volt, mégis mennie kellett. Hol itt a ráció?

szemeteske 2009.11.16. 14:55:34

@ZenZo: Komolyan mondom, hogy nyitott vagyok a témára, csak nem látom, és eleddig senki nem tudott rámutatni arra a különbségre amit Koeman személye jelent.
A népstadiont nem Ő tömte ki reménykedőkkel, hanem az MLSZ az ügyensen irányított naptárral. De abban már nagy szerepe van, hogy csupa csalódott ember ballagott haza onnan.
A Debrecen sem ér el többet a BL-ben, de Őket lehet szeretni, becsülni, mert mennek előre, gólokat lőnek. A válogatott a Portugálok ellen 0-1-nél is csak védekezett.

ZenZo 2009.11.16. 14:57:24

@Irapuatótól Szuezig:
"azért is lenne fura, ha ez lenne az (egyik) ok, mert koeman érkezésekor még nagyon dícsérték a profi hozzáállását, aminek lényege a fegyelem a pályán kívül is. most meg hirtelen előtört belőlük a balkáni fodballista, aki lázad és előbb hibáztat mást a problémák miatt, mintsem hogy magába nézzen, és a saját hibáit kezdje el kijavítani."
Az, hogy mi volt a csapaton belül érkezésekor, s mi most, legyen elég annyi, hogy nézd meg a közvéleményt, oké, a tömeg buta, de a focistákat sem az eszükért szeretjük. A Gera-ügy részletei nem kerültek nyilvánosságra, nyilván sosem fognak, de amit Gera maga írt, hát... na mind1. A csapattársak viszont ha szerették mindenki Zoliját - s miért ne tették volna - lehet, hogy úgy gondolják, mit képzel magáról ez a holland f*sz, mert Gera távozása sem hiszem, hogy a pillanat műve lett volna. Szabotálni meg nem nehéz egy kapitányt, példának okáért olyan játékkal, amit láttunk szeptember óta. Előtte ment? Mindenki nem eshet ki a formából egyszerre...

Landenhoffer 2009.11.16. 15:06:04

Nagyon nem értek ezek szerint egyet az itteni többséggel. Szerintm Koeman igenis tehet mindenről, és ennél kevesebbért is raktam már ki rapid gyorsasággal előző szövetségi kapitányokat.

Hát először különbséget kell ugye tenni a szövetségi kapitánykodás és a klubedzősködés között. Erwin fiúnknak egyikben sem volta semmiféle tapasztalata, mégis belobbizák az MLSZ-hez a hollandusok. Köszönjük nekik. Általában egy szövetségi kapitányi posztot ki kell érdemelni, ezt pedig valaki az eddigi munkássága érdemeként szokta kapni. Még egy Várhidinek, egy Löwnek, stb. is volt valami az asztalon, mégha csak hazai bajnoki cím is. Erwin mivel szolgált rá a címre? Még az agyonszapult Lothar is edzősködött korábban valahol, tehát belekostólt ő a kispad világába. Erwin sehol semmit nem tett, zsákbamacskát pedig nem illik kapitánnyá tenni. Első rossz pont.

Nézzük az ügyködését. Erre miért ne lett volna képes hazai edző? Fel lehet hozni, hogy megvoltak a kötelezők. Na bumm, egyszer hoztuk ezeket. Többet úgy érzem nem fogjuk. Szerkezetileg, taktikailag Erwin többet hozott elődjeinél? A szapult Lotharnál? Nem láttam egyik meccsen sem változást. Ugyanazok az arcok, ugyanazok a válogatási elvek, ugyanazok a hangzatos szavak. Csak tettek nincsenek mögötte. Nem kell ehhez, hú de okosnak lenin, mint ahogy heinrich írta. Csak látni, hogy nem változott semmi. Akkor meg minek kellett a nagy cécó a váltás körül. Ugyanúgy kellett a név, mint Lothar esetében, semmi másról nem volt szó. És nálam igenis a szövetségi kapitány felelőssége, hogy kik és hogyan futnak ki a gyepre. A legjobbaknak kell lenniük mind mentálisan, mind fizikailag. Neki ennyi a szerepe, hogy megállíptsa a behívottak közül, ki van jobb formában. Ha erre nem képes, akkor pedig ALKALMATLAN. Erwin pedig egyszer sem talált bele, kit kéne pályára küldenie. Nos ennyit arról, hogy Erwin helyett van-e jobb. Persze hogy van, csak körül kellene nézni. Épp most rúgtak ki egy Leo Beenhakkert, egy Claudio Ranierit, aztán ott van kismillió német tapasztalt állástalan edző (elég csak a most felkapott Werner Lorand-ra gondolni). Olaszországból is lehet szipkázni taktikust, ilyen helyeken sorban állnának a magyar válogatott kapitányi posztjáért. De nekünk egy lobbira kell hallgatni, akik benyomnak ide egy eddig semmit nem mutatott emberkét. És akkor a tesójáról nem is beszéltem, aki fél év alatt lezüllesztette van Gaal páréves munkáját Alkmaarban...

Lehet fikázni, de én azt gondolom, Erwinnek menni kellene. Méghozzá gyorsan!

ZenZo 2009.11.16. 15:07:11

@szemeteske: jó, közelítsük meg akkor erről a dolgot: a Debrecen az esélytelenek teljes nyugalmával léphet pályára a BL-ben minden egyes alkalommal, tudván, hogy a gólszerzés is örömünnep, mert senki nem vár tőlük semmit a tisztes helytálláson kívül - ergó nincs rajtuk teher, lényegében felszabadultam játszhatnak.

A válogatottal ezzel szemben általában elvárás a kijutás. Mégha az nem is reális. Ott lóg a teher a nyakukban, amit az előző évek sikertelenségei sem könnyítenek, szóval már közel sem ugyanarról van szó. Arról persze nem is beszélve, hogy egy klubcsapat és egy válogatott ezen felül alapjaiban különbözik egymástól.

S csak jelzem: a jól szervezett időpontok szart sem érnek, ha nincs meg előtte a győzelem, s az ősz a csoport élén, így ez Koeman győzelme, hogy kimentek oda az emberek. Az pedig, hogy lógó orral távoztak a svéd meccs után, Tímár, a szerencse, nem pediglen Koeman hibája. A portugálok elleni támadófoci meg legyőzés eleve egy teljességgel irreális dolog, szóval nem értem, ezért miért kell elővenni Koemant. Nekünk nem a portugálokat kell legyőzni. A Debrecentől sem várta senki, hogy legyőzze a Liverpoolt, hogy a te példádat hozzam elő.

szemeteske 2009.11.16. 15:12:46

"az ősz a csoport élén"
Szerintem ez a legnagyobb önbecsapás, önámítás. Ha ilyenekkel takarózunk, csak elfedjük a sikertelenséget.

Irapuatótól Szuezig 2009.11.16. 15:17:48

@ZenZo: akkor viszont a dán-verés egy fatális hiba volt a játékosok részéről. vagy pedig annyira jók vagyunk, hogy egy szabotőr gárda is képes kiverni egy nálunk erősebb csapatot. :D

amúgy meg koeman úgyis menni fog a kormányváltás után, még akkor is ha a videoton kezdő tizenegyével kiveri majd a hollandokat a barátságos meccsen. erre pénzt is tennék.

rizla 2009.11.16. 15:17:58

értem az álláspontodat henrik, és részben egyet is értek: felesleges állandóan váltogatni a szövkapokat, nem tartunk ott, hogy az edző személyén múljon a teljesítményünk (a válogatott ugyanis kirakat azzal az évi max 10 meccsel, a játékosoknak a klubjaikban kell fejlődniük, tanulniuk).
ugyanakkor amit belgiumban láttam az a legrosszabb időszakokat idézte. és ne mondjuk már azt, hogy nem állnak ki a kapitány mellett! már jóval azelőtt szerződést hosszabbítottak vele, hogy véget ért volna a selejtezősorozat. ez mi, ha nem bizalom? hogy a közvélemény miért puffog, az lényegtelen, ha a vezetők kiállnak a munkád mellett, akkor nincs jogod a bizalom hiányáról sírni. ami tény, hogy mióta hosszabbítottak koemannal, azóta a jó futballnak a csíráját sem láthatjuk. előtte sem voltunk valami jók, sajnos rém impotens csapat lettünk, de legalább masszívak, nehezen legyőzhetőek. aztán ledőlt ez a kép is, és most ott tartunk, hogy nem látni az ég világon semmit ebben a válogatottban, ami - a saját szintjén - jó csapattá tehetné. egyszerűen fogalmatlanok vagyunk elől-hátul egyaránt. a csatárunk egyetlen párharcot nem volt képes megnyerni belgium ellen, a védelem hülye gólokat kapott, a védekező középpályásaink láthatatlan embert játszottak, minden második passzunk rossz helyre ment. és az sem járja, hogy buzsáky, aki egy zseniáis ürge egyébként, nem tud senkit megjátszani a labdával, már ha egyáltalán eljut hozzá. hajnallal ugyanez volt a baj, akkor most ez mi? mindkettő pont ugyanolyan béna lenne? vagy csak a játékosoknak fogalmuk sincs, hogy mit kéne csinálniuk? én inkább az utóbbira tippelnék, és ezért igenis az edző a felelős. a 10szer jobb játékosokkal rendelkező franciaország is hasonló gondokkal küszködik, henry - aki azért nem hülye a focihoz - maga nyilatkozta, hogy egyszerűen nem értik, hogy domenech mit vár tőlük, úgy pedig nem lehet hatékonyan futballozni.
kiderült koemanról, hogy nem jó edző, ez a probléma. nyilván akkor sem jutunk ki, ha távozik, de nem tudom, hogy van-e értelme ennek így tovább, hogy semmiféle koncepciót nem látunk, nincs semmiféle reménysugár, amibe kapaszkodhatnánk. bár persze mindegy, lásd fent: úgysem ezen múlik, vanczákokból capello sem hozna össze sokkalta jobb csapatot. szóval ennyi erővel akár tényleg maradhat is.

ZenZo 2009.11.16. 15:19:34

@Landenhoffer: ezért kár volt ennyit írni, már megbocsáss, de hogy lehet Koeman hibájának felhozni azt, hogy ide került? Meg a testvérét? Nonszensz. Nézzük a lényegi részt. Volt '86 óta jópár magyar edzőnk, mutasd meg, ki az, aki ugyanezt hozta.

"Neki ennyi a szerepe, hogy megállíptsa a behívottak közül, ki van jobb formában"
Ebben egyetértünk, valóban ez a feladata, s nem oldotta meg maradéktalanul. Mint ahogyan előtte más sem. Akkor most miért lenne a megoldás az újabb váltás? Mi lenne ha hagynánk végre dolgozni valakit, hogy a 23/19-es mutatónk ne ugorjon 24/20-ra? Pont hogy a legnagyobb kárt az ilyen következetlen döntésekkel okoztuk/okozták az illetékesek. Erwin nem vallott szégyent, ugyanis nem mentünk lejjebb, ellenben legalább a tőle elvártat hozta. Erre lehet építeni, mégha ez nem is maga a szivárvány.

(mellesleg Ranieri mintha nem lenne állástalan, ellenben nem is olyan hülye, hogy magyar szövkap legyen.)

ZenZo 2009.11.16. 15:22:03

@Irapuatótól Szuezig: "akkor viszont a dán-verés egy fatális hiba volt a játékosok részéről"

Wehehehe :) Jogos. Ennek boncolgatását tovább nem folytatnám, az már szőrszálhasogatás lenne, maradjunk annyiban, hogy számomra ez a belső fúrás is egy opció marad.

ZenZo 2009.11.16. 15:23:25

@szemeteske: ha ez önámítás, akkor az, hogy bármely más szövkappal képesek lennénk ennél jobb/szebb/meggyőzőbb/szerethetőbb játékra, legalább ugyanakkora.

rizla 2009.11.16. 15:24:25

@kroos: felesleges védeni bölönit. remek szakember, de ne mondja már meg nekünk a tutit, tényleg kissé sértődött, feleslegesen dühös hangnemben. ha ennyire bántja, hogy szarok vagyunk, akkor jöjjön ide, és mutassa meg. mi is látjuk, hogy szarok vagyunk, eddig eljutottunk mi is, köszönjük, ennél kicsit konstruktívabb dolgokra lenne szükség.

heinrich · http://nst.blog.hu 2009.11.16. 15:29:30

@Irapuatótól Szuezig: @rizla: na, igen, bár ebbe szándékosan nem akartam belemenni, és már a hosszabbítás is vszeg ez ellen a folyamat ellen irányult. (most a kormányváltással járó személycserékre gondolok)

Gondolom Koeman sem tök hülye, tisztában van a háttérrel, ezért van azóta is fennakadva Viktor nyilatkozatán, hogy még otthon is bepanaszolta. (Nem mintha nem lenne tök igaza)

Tragikus, h nálunk az MLSZ elnökség is a politikától függ.

Landenhoffer 2009.11.16. 15:30:15

@ZenZo: én ezt nem hoztam fel Koeman hibájának, csak a történelmi hűség kedvéért hoztam fel. Koeman annyiban hibás, hogy elvállalta a szerepet, holott tudta, kevés ehhez. Tapasztalatlan, és szakmailag kevés. Lehet, hogy 10-15 év múlva meglesz hozzá mindkettő, de mot még egy nulla.

Nem az, hogy maradéktalanul nem oldotta meg, hanem sehogy nem oldotta meg a feladatát. És miért ne lehetne váltani? Most lehet éppen, mert van idő az új szöv.kapnak. Dolgozni akkor kell hagyni valakit, ha látjuk értelmét, van javulás. Itt ezt nem lehet látni. Tehát nem kell hagyni, hanem időben kell váltani. Nem úgy kapkodni, mint az U20-okkal... Ha neked az érdem, hogy "nem mentünk lejjebb"... Akkor jó, simogasd meg Erwin buksiját! Változtatást várt sok ember a válogatottnál, és ne mtörtént semmi. Ez itt a probléma, nem leht látni tendenciákat, terveket.

Nem Ranierit akartam írni, hanem Hector Cupert, de nem is ez a lényeg. Hanem kismillió kiváló szakember van, akik szívesen jönnének magyar kapitánynak. És kiujjukban van a szakma, nem úgy, mint Lotharnak és Erwinnek...

Ja, és annyit írok, amennyit akarok. Erwin és Ronald pedig egykaptafa!

ZenZo 2009.11.16. 15:31:17

@rizla:
"amit belgiumban láttam az a legrosszabb időszakokat idézte. most ott tartunk, hogy nem látni az ég világon semmit ebben a válogatottban, ami - a saját szintjén - jó csapattá tehetné. egyszerűen fogalmatlanok vagyunk elől-hátul egyaránt."

Ezzel a résszel egyetértek, teljesen jogos, amit írsz. Csakhogy:

"a csatárunk egyetlen párharcot nem volt képes megnyerni belgium ellen, a védelem hülye gólokat kapott, a védekező középpályásaink láthatatlan embert játszottak, minden második passzunk rossz helyre ment" -- nehogymár Koeman hibája legyen ez! Ha egy csatárnak mondani kell, hogy menj ki és nyerjél párharcokat és lőjj gólt, akkor már régen rossz. Mint ahogyan az is, hogy passzolni nem a szövkapnak kell megtanítani a játékosokat.

"a játékosoknak fogalmuk sincs, hogy mit kéne csinálniuk? én inkább az utóbbira tippelnék, és ezért igenis az edző a felelős. a 10szer jobb játékosokkal rendelkező franciaország is hasonló gondokkal küszködik" -- az, hogy Domenech Henryval nem tud mit kezdeni, egy tudatlan barommá teszi. De hogy lehet egy lapon említeni ezt azzal, hogy Air Sanyival nem tud többet kihozni Koeman? Merthogy te lényegében egyenlőségi jelet raktál a kettő közé, akkor viszont ez inkább Koemant dícséri, nemde?

"semmiféle koncepciót nem látunk, nincs semmiféle reménysugár, amibe kapaszkodhatnánk. bár persze mindegy, lásd fent: úgysem ezen múlik, vanczákokból capello sem hozna össze sokkalta jobb csapatot. szóval ennyi erővel akár tényleg maradhat is."

A végére ismét egyetértünk.

Landenhoffer 2009.11.16. 15:33:27

@heinrich: ne hülyéskedj, hol nem a politikától függ a foci. Olaszország? Berlusconi mindenbe belepofázik. Spanyolország? Bruhaha. Mondj egy országot, ahol nem pofázik bele a politika a fociba. Csak az álszentek mondják ennek az ellenkezőjét. Még Angela Merkel is odabök néha, pedig aztán...

mocsing · http://nst.blog.hu 2009.11.16. 15:35:14

@Landenhoffer: nah, angela merkel bármit is befolyásoló odabökései érdekelnének. talán a többieket is.

heinrich · http://nst.blog.hu 2009.11.16. 15:35:54

@Landenhoffer: Anglia, Németország (ez a Merkel dolog csak ködösítés részedről :), Hollandia, Svájc, Franciaország, komplett Skandinávia stb. Van ellenpélda bőven.

És azért van különbség _belepofázik_ és _irányít_ között.

szferi 2009.11.16. 15:37:41

@Landenhoffer: "ilyen helyeken sorban állnának a magyar válogatott kapitányi posztjáért" - na ez tényleg odabaszott, tiéd a nap kommentje.

ZenZo 2009.11.16. 15:37:56

@Landenhoffer:
"Koeman annyiban hibás, hogy elvállalta a szerepet"
Ugyanmár. A mai világban? Fizetnek érte? Igen. Nagyjából ennyi elég. Azt nem vitatom, hogy szakmailag találhattunk volna akár jobbat is, a kérdés csak az, hogy az elvállalta volna vagy sem.

"Hanem kismillió kiváló szakember van, akik szívesen jönnének magyar kapitánynak"
Mert ebben én nem vagyok oly biztos... nem rémlik, hogy olyan nagyon sorbaálltak volna s az MLSZ ajtaján kopogtattak volna.

Ja, és én nem mondtam, hogy mennyit írj, vagy hogy ne annyit, amennyit akarsz... ;)

heinrich · http://nst.blog.hu 2009.11.16. 15:38:24

Ráadásul nálunk ennek komoly hagyománya van, és most nem a rendszerváltás előtt időkről beszélek, azóta is volt már valami szakizé az MLSZ élén, meg Deutsch Tamás is ott kavargott, csak már nem emlékszem pontosan, de az FIFA be is fenyített minket, hogy ne szórakozzunk már.

rizla 2009.11.16. 15:44:45

@ZenZo: "nehogymár Koeman hibája legyen ez! Ha egy csatárnak mondani kell, hogy menj ki és nyerjél párharcokat és lőjj gólt, akkor már régen rossz. Mint ahogyan az is, hogy passzolni nem a szövkapnak kell megtanítani a játékosokat."

koeman felelőssége. ha a csatárunk nem tud párharcokat nyerni, meg kapuralőni, akkor válogasson be mást, vagy képes legyen úgy belőni a taktikát, és felfogatni azt a játékosokkal, hogy legalább valami hasznot hajtson egy töketlen falábú is. amúgy ezt felesleges volt felhoznom, mert a meccsek többségén nem volt haszontalan sanyi. ez most egy ilyen nap volt, egy külön elcseszett meccs. hajnal és buzsáky bénázása sokkal jobban fáj, és bocs, de én ezt nem tudom a játékosokra fogni. igenis tudnak passzolni, igenis meg tudják tartani a labdát. a klubjukban igen, itt nem. légüres térben mozognak.

"az, hogy Domenech Henryval nem tud mit kezdeni, egy tudatlan barommá teszi. De hogy lehet egy lapon említeni ezt azzal, hogy Air Sanyival nem tud többet kihozni Koeman? Merthogy te lényegében egyenlőségi jelet raktál a kettő közé, akkor viszont ez inkább Koemant dícséri, nemde?"

ok, hagyjuk ezt a sanyis dolgot, félreérthető volt, tényleg nem a legjobb példa.
annyira akartam rávilágítani, hogy sokkal magasabb szintű játékosok játékát is tönkre lehet tenni nem megfelelő hozzáállással, taktikával. akkor gyenge vagy középszerű játékosokhoz még inkább összeszedett koncepció kell, hogy veszélyt tudjunk jelenteni az ellenfél kapujára.
ezért nem tudom a játékosok nyakába varrni, hogy eladogatják a labdákat, meg nem nyernek párharcokat. a belgák elleni meccsen csak fel-alá szaladgáltak a pályán, úgy persze, hogy nem mennek az egyéni dolgok sem. ha nincs kinek passzolni normálisan, akkor persze, hogy el fogod adni a labdát.
advocaat tönkreverte koemant ezen a meccsen. inkább pont az az érzésem, hogy a játékosoknak köszönhető leginkább, hogy most hoztuk a kötelezőket, meg viszonylag megbízható csapat voltunk a selejtezősorozatban. mert mindenki odatette magát, igyekezett 100%-ot nyújtani. koeman koncepciója meg egy légvár, ami szépen leomlott, ahogy kicsit visszaesett pár játékosunk formája, vagy lesérültek, ilyesmi.

Landenhoffer 2009.11.16. 15:45:59

@szferi: nyugodtan. Ha Grúziába megy Hector Cuper, akkor ide is jöhet egy állástalan olasz. Például. Ezt szeretem az olyanokban, mint te is. Azt hiszed, te mindent tudsz. Én nem azt mondtam, hogy top edző jönne ide, hanem egy ugyanolyan szakmai kvalitásokkal rendelkező egyén, aki nincs felkapva. Afrikába miért mennek Winnie Schaaferek... Agyatlan gondolkodás részedről, már bocs.

Werner Lorant majdnem sírt, hogy nem lett a Kecskemét edzője, pedig ő tényleg valaki a szakmában.

rizla 2009.11.16. 15:49:51

egyébként az a foshab ezen a szartortán, hogy koeman MAGA nyilatkozta, hogy ez NEM barátságos meccs, mindenkitől azt várja, hogy tegye oda magát, támadni fogunk, támadó lesz a felállásunk, ésatöbbi.
ennyire nincs tekintélye? vagy ezt csak kifele nyomta? vagy befele is, de tényleg ennyire hülye és ügyetlen minden magyar játékos (bár az tény, hogy szembetűnő volt, hogy mennyivel képzetlenebbek az U21ünkhöz képest)?

popp · http://koncertblog.com/ 2009.11.16. 15:57:17

@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa: Ha meg nézed az albán keretet azt látod, hogy az ő játéksoaik nem játszanak rosszabb csapatokban, mint a mieink, sőt.

Amúgy ácsi, annak idején én védtem Mattheust is. A vicces az, hogy annak idején Kisteleki fúrta Mattheust Mezeyékkel szemben. Most meg Mezeyék fúrják Koemant Kistelekiékkel szemben, Egyik klikk sem különb a másiknál.

@Landenhoffer: Tájékozódj mielőtt köpöd a frankót! Egyszerűen nem igaz, hogy nem volt edzői múltja Erwinnek. A Feyenoorddal ugyan bukott, de azt kispadot nem lottón nyerte, hanem az Walwijknál végzett munkájával. Ezenkívül játékosként például Rinus Michelstől leste a szakmát, míg PSV-nél maga Hiddink volt a főnöke. Ilyen mestereket meg egy magyar edző sem tud fölmutatni.

Ranierit honnan rúgták ki épp most?

@heinrich: Azért nem oda Buda, a FIFA kifejezetten háklis arra, ha nemzeti kormányok belugatnak tagszövetségek dolgába. Szóval ha Orbánék ajtóstól rontanak a házba, ahhoz a Viktor-féle októberi nyalizás ellenére is lesz egy-két szava.

mocsing · http://nst.blog.hu 2009.11.16. 16:05:23

@popp: azért illúzióid ne legyenek arról, hogy ha ebben az országban a miniszterelnök le akar váltani egy mlsz-elnököt, akkor abba nem fog beletörni a bicskája. olyanokat hivatalos majd nem fogunk leírni, hogy közvetve a szövkapot is ő nevezi ki, de azt mindenki sejti, hogy erről is egyeztetni fog a jelöltjével, mielőtt a daruval beemeli a székbe.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.11.16. 16:12:09

@mocsing: Kováccsal se volt egyszerű dolga, most is meccses lesz.

skull5215 2009.11.16. 16:12:13

Én sem értem miért Erwin Koemant hibáztatja mindenki.
Hiszen ő csak egy edző és semmilyen ráhatása nincs a magyar válogatottra.
Egy kitűnő szakember, aki megalkotta a 11 emberes bunkerfocit, és ő az egyedüli a világon, akinek sikerült ezt olyan tökélyre fejleszteni, hogy még így is kap 2-3 gólt mindig.
Nem értem miért akarja a fejét mindenki.
Hiszen már így is mi szabjuk meg neki, hogy kiket tegyen pályára, hová és milyen taktikai utasítássokal.
Személy szerint én tartok minden meccs előtt egy pisztolyt a fejéhez, hogy a meccsek óta kíváló teljesítményt nyújtó Torghelle Sanyi legyen az egyetlen előretolt ék.
Elárulom, én erőltetem nála, hogy az egyébként bomba formában futtbalozó Dzsudzsák Balázsra akkora területet bízzon védekezésnél, hogy már támadni ne tudjon.
Neki semmi köze ahhoz, hogy visszakerültek a válogatottba olyan emberek akik meg sem ütik a szintet.(Tóth Balázs, Torghelle Sanyi, Dárdai)
És különben is ezek a játékosok nagyon hasznos tagjai a válogatottnak.
Az a hülye Gera Zoli meg minek a csapatba, azért mert az elmúlt évek válogatott góljainak felét ő rúgta?
Vagy mert a kinti portugál meccsen az ő fejese állt a legközelebb ahhoz, hogy be menjen?
Hagy menjen, nem kell ő ide. Sértődős kis hülye, aki nem bírja elviselni, hogy válogatott csapatkapitány létére, folyamatosan mellőzi Koeman. Pedig tudhatná, hogy milyen fontos ember ő a csapatban, hiszen többször is elhangzott a Gera ügy óta, hogy mekkora stresszbe került a csapat mert nem ült a lelátón.
És közelében sincs a Belgák ellen pályára lépő játékosok technikai tudásának. Azok mind jobbak..
Az egyesített magyar sajtó tehet arról is, hogy megvártuk míg Várhidi felépít egy olyan csapatot a Bozsik alatt máltától kikapó csapatból, egy selejtező sorozat kellős közepén, hogy megveri az aktuális VB győztes olasz válogatottat.
És csak utána adtuk Erwinnek azt a csapatot.
Meg különben is mit akarnak Várhidivel?
Azért mert egy barátságos meccsen, megverte a csapata egy nullás hátrányból a világbajnokot?
Meg tétmeccsen egy skót bíró kellett ahhoz, hogy a török válogatott megmeneküljön egy nagyon kínos vereségtől??
Ez nem nagy valami, bárki megcsinálta volna.
megverni egy szaros vb győztest.. mi az..
Az egyesített magyar sajtó nem látja a futtbalunkban a fejlődést, pedig tisztán látszik az elmúlt 6 meccs mérlegéből.
10 kapott gól mellett rúgott a válogatott kettőt. Abból egy 11-es..
Hát a vak is látja hogy ez fejlődés..
Az a hülye Várhidi meg.. arra vagánykodik, hogy a csapata egy meccs alatt többet rúgott az Olaszoknak (hátrányból) mint Erwiné 6 meccs alatt..
Biztos fáj neki, hogy miután felépített egy jó, vagány, nagyjarészt fiatalból álló válogatottat, minden ok nélkül megköszönték a munkáját és lecserélték Erwinre. A szemét és még neki áll feljebb.
Meg a hülye haverjainak, Nyilasinak, meg Polhnak meg Zomborinak meg az összes magyar edzőnek.
Megmondom mi a baj, az hogy ezek mind hülyék a focihoz, és nem látják Erwin munkájában a gyümölcsöt. Nem érnek a bokájáig se a nagy szakértelmének.
Nem látják, hogy a játékosok a szarok, nem tudnak focizni, nem akarnak hajtani sem, csak ténferegnek a pályán.
Azt hiszik azért mert a klubjában csillog-villog pár ember, már a válogatottban is fog. Hülyék.
Mit képzel az egyesített magyar sajtó??
Tán azt hiszik, hogy Erwin válogatja be a keretbe a játékosokat?
Hogy ő dönti el ki játszik, ki ül a padon, és ki a lelátón?
Hogy ö dönti el, milyen taktikával ki, melyik részén focizzon a pályának?
Hogy neki kell a ráerőltetett szar játékosokból csapatot faragni?
Hogy neki kellene a focistái művéért felelősséget vállalni?
Tulajdonképpen nem is értem minek kapitány a válogatott élére?
Hiszen a pályán látottakhoz az égvilágon semmi köze egy szövetségi kapitánynak..
Azt csak az egyesített sajtó találta ki..

montipájton 2009.11.16. 16:26:48

Nos, először is, köszi a cikket, Henrik, ez rendben volt.

Két dolog van itten, két különböző dolog. az egyik, hogy Koeman alkalmas-e. A másik, hogy a hazai közegben lenne- e jobb. A kettő nem ugyanaz.

A holland is követett el hibákat nyilván (mindenesetre az Orbán-féle megnyilatkozásokat hibéátlanul kódolta, ahogy a mai NS nem győzi magyarázni...), és biztos, hogy messze van még Hiddinktől.

Másrészt a hazai "szakma" összezárása ettől teléjesen függetlenül émelyítő, gyomorforgató, röhejes.

Amikor sárba tapossák az idegen jöttmentet egy barátságos 0-3 miatt, vajon eszükbe jut a 84 óta afféle hazai etalonként becsben tartott Bicskei mondjuk, aki kapitányként Lichtensteinnel bírt 0-0-át játszani, klubtrénerként meg a Vadúzzal pofoztatta a csapatát?
Vagy a Bozsik-Döme szakmai tandem máltai bravúrja?
Netán bármelyik hazai tréner semmitmondó, beszari taktikája, a garantálható 4-5. hellyel?

Ja, ha Csank állítja fel 4-6-0-val a csapatot, bölcs, nyugodt, megfontolt, a realitásokat jól felmérő mester. Koeman meg krvannyáért nem játszik 3 csatárral.

Hányinger a közeg, mit ragozzuk. De hát megszokhattuk volna.

skull5215 2009.11.16. 16:39:17

Szeretem mikor a korábbi kapitányokat hasonlítanak egymáshoz.
Bicskeinek nem álltak rendelkezésére olyan szintű focisták, mint Dzsudzsák, Rudolf, Gera és stb
negyed ennyi tehetség sem volt a pályán mint most.
Lisztes, Horváth Feri, Sebők, Mátyus (cottbus büszkeségei) és stb :D
Bozsik alatt az biztos, hogy leszerepelt a válogatott.
És itt halkan megjegyezném, hogy annak a csapatnak a 90%-át kirúgta az őt követő Várhidi Péter.
Egyebek közt például Torghelle Sanyit és Dárdait..
Akik ugye Erwinnél alapemberek..
Micsoda véletlen..
És Erwinnel mi a helyzet?
Ide jött, kapott egy csapatot a keze alá, aki megverte a VB győztes olaszokat, majd Erwin kapitányi kinevezése után 3 héttel az EB győztes Görögöket is.. biztos Erwin munkájának volt köszönhető..
Azóta pedig csodát, csodára halmoz ez a holland itt :D

popp · http://koncertblog.com/ 2009.11.16. 16:54:18

@skull5215: Bicskei ugye a 1996-os olimpiát megjárt garnitúrához nyúlt, akikben ugyanúgy reménykedtünk akkor, mint Komanékban most. Lisztes az új Détári volt és Dárdaiban, Sándor Tamásban, Király Gabiban, sőt Preisinger Sanyiban, valamint szegény Fehér Mikiben is elég sokat láttunk.

skull5215 2009.11.16. 17:10:57

Igen a remény hal meg utoljára.
Nem is erről volt szó egyébként, henem arról ezen a játékosok képességei nem egyeznek mondjuk, Geráéval, Dzsudzsákéval, Rudolféval, Vargáéval stb
Akkor ők voltak a nemzet legjobbjai, ma pedig ezek a fiuk és még sok tehetség bukkan fel lásd U20-21.
A keretek közti különbség szemmel látható, legalábbis annak aki láthatta mindkét válogatottat játszani.
Bicskei egyik játékosa sem volt egy jó csapat meghatározó embere.
Talán Király. Dárdai, Lisztes és a többi egyáltalán nem.
Lisztes pl amikor bajnok lett a Bréma nem is játszott sérülés miatt a fél szezonban.
Utána el is adták.
Egyébként nem azt bizonygatom, hogy Bicskei a megváltó, csak az előttem szóló kommentje nem volt éppen igazságos.
Ha már hasonlítgatunk, nézzük meg a háttereket is, hogy ki mivel idult.
Akárki akármit mond, eddig Erwin Koeman idult a legjobb eséllyel arra, hogy letegyen valamit az asztalra.
Kész csapatot kapott a keze alá.
Egy jót. Sok tehetséges játékos van a magyar fociban most.
Fentebb leírtam mennyit sikerült kihoznia belőle.
Ez édes kevés az én szememben.
Nem fogadom el azt az érvet sem, hogy a játékosok szarok, mert ő hívja be őket és küldi ki a pályára. Ha ezeket tartja a nemzet legjobbjainak, akkor nosza..lássuk
De eddig nem láttunk semmit..
Csak égést és unalmas bekket meg sima vereségeket.
Nem az eredmény a lényeg, hanem az hogy milyen focit látunk már sorozatban..
én ebben nem látok jövőt?
Mi a cél?
Tökélyre fejlesztjük a bunkerfocit és megvárjuk míg az ellenfél lő egy öngólt magának?
Mert jelenleg így látok esélyt arra, hogy nyerjünk egy meccsen..

vadkutya 2009.11.16. 17:16:05

@Mr.AT: Majdnem szó szerint...

Valamelyik nap sokan félreértették egy hosszabbra nyúlt értekezésemet. Én nem Koeman menesztését terjesztettem elő, s érveltem e mellett. Azt persze tartom,h olyan kimagaslóan megkülönböztethető eredményeket nem ért el, 1-2 szakmai húzásával sem értettem egyet, s ugyancsak nem éreztem,h felkészültebb lenne a feladatra, mint elődei.

De csatlakozom itt oly sok emberhez: ameddig ilyen középszerű, "szarokbele" arcok rúgják a bőrt a válogatottban, addig ülhet maga Posszeidón is a padon, villámokat küldve Dzsudzsákék seggébe, semmi sem fog változni. Max megint lenyilatkozza az idiótája, h „Aki azt mondja, hogy nem érdemeltünk volna győzelmet, az nem magyar...” Mert a szombati meccs után után vajon lehet kritikával illetni a csapatot a nemzeti hovatartozás megkérdőjelezése nélkül?

Ezt a "holaf*szbaérdekel" - mentalitást már nem először láthattuk a magyar válogatottól, valójában ez az, ami igazán feldühíti a szurkolókat, s ilyenkor már mind1,h kinek a fejét követelik/követeljük. Ugyanis ez botrány, mindkét oldalról:

1. Ha egy edző nem tudja elérni azt a játékosoknál,h megszakadjanak a pályán,h egyáltalán érdekelje őket a meccs, akkor no comment.

2. Ha mégis megpróbálja agitálni őket minden erővel erre, s ennek ellenére a játékosok "csakazértsem" mutatnak érdeklődést, akkor szintén no comment.

Írtam már: a magyar futball egy meddő petting, elég régóta. Ezek a focisták úgy szeretnek dugni,h a végén nem mennek el. Ráunnak. Ennyi.

zsakfos 2009.11.16. 17:19:20

@Landenhoffer:
"E. Koemannak nem volt edzői múltja és tapasztalata" nézz utána mielőtt baromságokat írsz... a többit popp megírta.
Majd szólj ha egy magyar edző szóba kerül nemhogy a Feyenoord, hanem a Waalwijk kispadjára...
Megjegyzem egy bizonyos Frank Rijkaard és Jürgen Klinsmann nevű emberkék lették úgy szöv.kapitányok, hogy nem dolgoztak előtte klubedzőként...
Nem is értem miért nem tudta kiválasztani aból a rengeteg fizikailag és mentálisan is a legjobb állapotban lévő, nívós bajnokságokban rendszeresen játszó játékosok közül azokat akiket pályára küldhetett volna. Talán mert alig van ilyen? Várom, hogy te kiket raktál volna be.
Azt meg hogy belekevered Ronald Koemant is...hát no comment.

vadkutya 2009.11.16. 17:20:01

S hangsúlyozom: én még nem láttam olyan magyar válogatottat, ami tudatosan játszva, gólokat lőve nyer. Pedig lassan 30 leszek.

zsakfos 2009.11.16. 17:22:48

@vadkutya:
ez az utolsó bekezdés nagyon ott van:)))

mocsing · http://nst.blog.hu 2009.11.16. 17:23:49

@skull5215:
"Lisztes pl amikor bajnok lett a Bréma nem is játszott sérülés miatt a fél szezonban."

30 meccsen játszott abban a szezonban. az 34-ből nem is olyan rossz. a következő szezonban játszott keveset.

én egyébként nem rajongtam lisztesért, de most pl Juhászt tartjuk a(z egyik) legnagyobb értéknek és ugye a mostani helyzet jobb, mint az volt. Juhász belgiumban senyved, lisztes akkor a német bajnok _alapembere_ volt. innen is lehet nézni.

"Fentebb leírtam mennyit sikerült kihoznia belőle.
Ez édes kevés az én szememben."

még senki nem írta le egyszer sem, hogy tényszerűen mit kellett volna ennek a szerencsétlennek elérnie, hogy ne akarja kirúgni senki.

"Nem fogadom el azt az érvet sem, hogy a játékosok szarok, mert ő hívja be őket és küldi ki a pályára. Ha ezeket tartja a nemzet legjobbjainak, akkor nosza"

az elődeivel kapcsolatban, az ő védelmükben pedig pont te érvelsz ezzel

vadkutya 2009.11.16. 17:32:11

@zsakfos : :) THX. Hát, de nem így van? Én csak ezt látom, semmi mást...

vadkutya 2009.11.16. 17:39:18

@vadkutya: Komolyan, olyan ez az egész, mint egy kihűlt házasság. Íme a szitu:

- Asszony: Dugjunk?
- Férj: Hát jó, dugjunk.
....
- Asszony: Na jó, most már tedd be.
- Férj: Áh, muszáj? Inkább aludjunk.
- Asszony: Nem akarsz már engem?
- Férj: Dehogyis, menne, csak most nincs kedvem, meg aztán sosem voltam olyan jó ebben.
- Asszony: Dehogy is, Drágám, régen mekkorákat dugtunk, emlékszel?
- Férj: Emlékszem. De jó is volt. Nah, jó éjt.

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2009.11.16. 17:52:40

@popp: Az tény, hogy a magyar futball klikkjeinek egymással és néha önmagával való harcolása nevetséges.

vadkutya 2009.11.16. 17:56:28

@vadkutya: Az lemaradt,h reggel talál az asszony e cetlit a hűtőn: "Ígérem Drágám, a legközelebbi alkalomra össze szedem magam."

Crouch 2009.11.16. 17:58:18

Szarból Koeman se tud várat építeni, de jobb mint a mélyen tisztelt magyar edzői kar bármely tagja...

segantini 2009.11.16. 18:04:27

Lényeg a lényeg: ezeket az eredményeket (eseteleg egy Albánia elleni idegenbeli X-el) bármelyik közepesnél egy kicsivel jobb magyar edző is hozta volna. Se jobbat se rosszabbat. És szerintem Hiddink se tudott volna kijuttatni minket a Vb-re.

De egy vegetáló borsodi Kft. élére sem csábítok át csillagászati összegekért válságmenedzsert a Microsfottól. Mert nem éri meg, nincs értelme.

Qman barátunk évi 200 milliós bérének jelentős részét is inkább az utánpótlásra kellene fordítani.

vadkutya 2009.11.16. 18:06:37

@segantini: Ott a pont, mondhat bárki bármit. Ezért írtam azt anno,h simán lehetett volna hagyni Várhidit dolgozni, egyik kutya, másik eb.

giacinto 2009.11.16. 18:18:40

Hihetetlen de vmiben egyetértek AT-vel.

Egyszerűen gyenge ÉS szűk a keretünk, ebből nem igen lehet többet kihozni. reálisan nézve, kb minden posztra összvisz 2-3 nevet lehet mondani, ezek közül legalább 1 nem játszik a csapatában, 1 túl fiatal vagy túl öreg, 1 meg itthon játszik. na most akkor ebből rakj össze csodát....

Esetleg (mégegyszer mondom esetleg) egy olyan szövkap tudna többet kihozni, akinek a taktika a mindene, minden apró részletet belever a fejekbe és EGY zseniális taktikát játszat és az többé kevésbé bejön (elsősorban Rehhagelre és a görögök favágására gondolok de sok olasz kiscsapat edzője is csuda dolgokat képes művelni egy fos keretből sokszor, mégha nem is nyernek, de hihetetlenül megnehezítik egy Inter-Juve stb nagycsapat életét a századrangú keretükkel)

És be kellene vezetni azt is hogy aki nem játszik rendszeresen, az a válogatott közelébe sem kerülhet. akkor már inkább játszon az aki egy gyengébb szinten (akár NB1) tud hozni egy normális átlag szintet.

Mala Suerte 2009.11.16. 18:29:52

Érdekes, ez a rinya miért nem a selejtezősorozat lezárásakor zajlott? Egy belgák elleni, abszolút tét nélküli (mondhatni felesleges, mivel az U20-as generáció nem lehetett jelen, a többiek meg kábé a sérülés elkerüléséért "küzdöttek") meccs szar eredménye után váltsuk le Koemant?

horas 2009.11.16. 18:42:50

@giacinto: Sztem amire te gondolsz azt már láthattuk a Portugálok ellen a Népstadionban.

rexter 2009.11.16. 18:47:09

@Mr.AT: kjol leirtad, igy van

ZenZo 2009.11.16. 19:08:55

@rizla:
"annyira akartam rávilágítani, hogy sokkal magasabb szintű játékosok játékát is tönkre lehet tenni nem megfelelő hozzáállással, taktikával. akkor gyenge vagy középszerű játékosokhoz még inkább összeszedett koncepció kell, hogy veszélyt tudjunk jelenteni az ellenfél kapujára.
ezért nem tudom a játékosok nyakába varrni, hogy eladogatják a labdákat, meg nem nyernek párharcokat. a belgák elleni meccsen csak fel-alá szaladgáltak a pályán, úgy persze, hogy nem mennek az egyéni dolgok sem. ha nincs kinek passzolni normálisan, akkor persze, hogy el fogod adni a labdát."

Ezt így aláírom. Egy az egyben.

"advocaat tönkreverte koemant ezen a meccsen."

Tény, de Advocaat Európát is végigverte nemrég, mégha nem is a BL-ben, hanem az UEFA kupában, de azért mérföldekkel a mi hollandunk előtt jár. Ez nem is képezi vita tárgyát. Különben is nagy rajongója vagyok Advocaatnak, sokkalta inkább szorgalmaztam az ő "leigazolását" kedvenc klubomhoz, mint Ancelottiét, bár jelenleg azt mondom, nem rossz az olasz. De ez már off.

"koeman koncepciója meg egy légvár, ami szépen leomlott, ahogy kicsit visszaesett pár játékosunk formája, vagy lesérültek, ilyesmi."

Nem vitatom, hogy Koeman nem egy taktikai zseni, s talán még csak nem is jó edző (mondom talán), de nem a magyar az egyetlen csapat, ahol ha visszaesik pár játékos formája+lesz 1-2 sérült, akkor széthullik minden. Mert bármilyen jó cseréje is van Lampardnak vagy Gerrardnak Angliában, Xavinak és Iniestanak a Spanyoloknál (és így tovább), azért messze nem lesz ugyanaz a mutatott játék. Nekünk pedig még a merítésünk is kicsi. Nem rajongom hype-szinten Sanyinkért, de nincs más. Rudolf egy alternatíva, de nem látom magam előtt, hogy Drogba szintű gladiátorként három védővel küzd, s még kapura is tud lőni. Akkor ki? Védőknél ugyanez. Ha kidől a sorból a legjobbunk, nincs kivel pótolni. Márpedig a svédek ellen egy félidő sem volt benne.

Szóval gyengék vagyunk, és koncepció ide, taktika oda, az egyéni bénázásra nincs gyógyír. Ott van a sokat emlegetett dánok elleni győzelem. Az északiak úgy készültek, gáláznak, úgy is játszottak. Végül rúgott gól nélkül kaptak ki, DE ha akkor nem Babos és nem olyan formában véd, amilyenben, akkor már 30 perc után néggyel mennek a hazaiak, mert a csapatban Baboson kívül nem volt olyan játékos, aki nem hibázott legalább egyet, amiből gólt szerezhetett volna a dán gárda.

Alapvonalszippantó Hapci Benő · http://nst.blog.hu/ 2009.11.16. 19:29:20

en rizlahoz huznam be a pontot, Koeman nekem alkalmatlannak tunik, talan altalaban edzonek is, de magyar szovkapnak mindenkepp. a hal utan folytatom, ha nem alszom be.

FFeri 2009.11.16. 19:34:18

Remélem az EB selejtezőre összeáll valami hasonló: Fülöp-bodor,kádár,juhász,bodnár-tóth,varga-dzsudzsák(huszti), hajnal(koman)-rudolf,németh.
Kádár kivételével olyan elsőosztályú játékosok, akik játszanak klubjukban.

calciomax 2009.11.16. 19:37:14

Ha Koemant ezek után kib@sszák épeszü edző többet ide nem fog jönni az tuti!! Irreális elvárások a szövetségtől stb...

kelta 2009.11.16. 19:53:35

Én is heinrich-el és Mr.AT-vel értek egyet. Magyarországon focival kapcsolatban majdnem mindenki szélsőségekbe esik. És amit edzők meg az NSO művel most az kurvára szégyen.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.11.16. 19:57:00

Meg kell jegyeznem, hogy Egervári most nagyon diplomatikusan nyilatkozott Koemanról a Sportaréna című műsorban.

agentagent 2009.11.16. 20:01:28

én meg azt gondolom hogy mindenki (marasztalók és kirúgók) szépen ráugrott a gumicsontra amit az NSO és az ő csodálatos "újságírói' bedobtak......

skull5215 2009.11.16. 20:02:56

Ezen már röhögnöm kell.
Lisztes mint alapember..
A kispadon az volt :D
Koemannak nem a belga meccs miatt kell mennie, henem azért, mert nem emlékszem mikor láttunk tőle eddig egy normálisan focizó magyar csapatot.
A Várhidi csapat se brillírozott mindig, de ott legalább volt foci és nyertünk is..
És ha ehhez hozzáteszem azt, hogy Várhidi Péter milyen csapttal kezdte el a munkáját, meg Erwin milyennel, akkor szégyen-gyalázat amit Erwin eddig felmutatott..
A selejtezők után, minden Koeman párti ember azzal jött, hogy mit akarunk ez a realitás, klasszisokkal jobb csapatok mint mi..
A Belga után meg, ugyanmár ez csak barátságos volt..
A Belga csapat nem klasszis, nincs 3:0 különbség a két csapat között, de persze most sem Erwin a hibás.
Most nem lehet a realitás dumával jönni mert aszerint nekünk kellett volna nyerni :)
Még szerencse hogy vannak játékosok akikre rá lehet kenni mindent.
A baj csak az, hogy ő teszi ezeket a játokosokat a pályára, tehát mégis van hozzá némi köze..
De ha meg mégsem, és nektek van igazatok, akkor mi szükség rá?
hm?
Akkor minek raboljuk a drága idejét, ha szarból nem tud várat építeni, és az ő zseniális szaktudása sem tud segíteni a magyar focin?
Mit ért el Erwin Koeman, mint a magyar válogatott szövetségi kapitánya?
Ahogy Gordon Ramsay kérdezné:
- Basszus..
- Miért kéne itt maradnod Erwin?
:D

skull5215 2009.11.16. 20:23:11

Én szeretnék a következő szövetségi kapitány lenni.
Légyszi segítsetek.
Ez az álom munka.
Ha nyerünk, én leszek a zseni, ha veszítünk meg rákenem a játékosokra, a realitásra, a spagettire, a maja naptárra, Orbán Viktorra, Gera Zolira, a klubedzőkre a szakértőkre..
jah meg arra, hogy szarból sajnos nem tudok várat építeni..

szferi 2009.11.16. 20:27:42

@skull5215: "A Várhidi csapat se brillírozott mindig, de ott legalább volt foci és nyertünk is." - mikor nyertünk vele, te hülyegyerek? moldovában, norvégiában, törökországban? hol a faszban nem kaptunk legalább három gólt péterke csapatával? ja persze, itthon megnyertünk három meccset , 9 pont, még máltának is odabasztunk, bizony. plusz megvettek x millióért egy-két haknimeccset, az fasza volt, örülhetett a sok paraszt.

gezabá (törölt) 2009.11.16. 20:28:28

@skull5215: jól megy! plusz még igazad is van szeritem, sajnos :(

popp · http://koncertblog.com/ 2009.11.16. 20:53:53

@skull5215: A Bremen 2004-es bajnokcsapatában Lisztes minden meccsen kezdő volt, pontosan harmincon míg meg nem sérült, talán nézz utána, te arcszerkezet.

Amúgy meg ha szerinted a belgák ellen idegenben nekünk kellett volna nyerni, akkor vesd össze, hogy a két csapat játékosai milyen csapatokban játszottak az ősszel és mennyit. Tehát neked is azt javaslom, hogy tájékozódj mielőtt kiosztod a frankót.

Everred 2009.11.16. 20:57:03

csak azt akartam mondani, hogy egészen kiváló poszt, minden szavával egyetértek.

mocsing · http://nst.blog.hu 2009.11.16. 20:57:50

@skull5215: bazmeg, nézzél már utána vminek, mielőtt a cáfolatát is kiröhögöd.

"Ezen már röhögnöm kell.
Lisztes mint alapember..
A kispadon az volt :D"

Lisztes 30 meccsen volt kezdő abban az idényben. látod? el tudod olvasni? K-E-Z-D-Ő. egy kbsztt alkalommal se cserélték be. a kezdők nem a kispadon ülnek, ők játszanak. a kispadon a cserék ülnek. ez egy elég markáns különbség a cserék és a kezdők között. a meccsek zömén játszókat hívjuk alapembernek.

sőt, ha jól emlékszem, a 30. meccsig ő volt az egyetlen a csapatból, aki az összes meccsen ott volt. mindezt persze kiegészítő emberként tette a kispadról.

kint volt amúgy a cikk indexen, vagy mi a tököm van?

fransancisco 2009.11.16. 20:59:39

hát az nst, az aztán tényleg tud valamit: gyalázkodni...
le a kalappal gyerekek, ezt tényleg csak ti tudjátok ilyen nívón, a turulmadár meg biztos poén volt...

sporttárs 2009.11.16. 21:44:58

@rizla: Könnyen lehet, hogy ide fog jönni. Simán lehet, hogy lesz magyar szövetségi kapitány. No nem Kisteleki alatt, de hát ugye Kisteleki se sokáig lesz már, és távozása valszeg ugyanannak lesz köszönhető, aki miatt Bölöni is könnyebben megbocsát majd a magyarságnak.
Nagyon rossz dolog, hogy itten nem lehet elkerülni a politikát, de egyre jobban kezdenek kirajzolódni bizonyos erővonalak, és bizony, @heinrich: a politikától függ.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.11.16. 21:50:06

@sporttárs: Legalább a Vidinek is jó lesz ;-).

skull5215 2009.11.16. 21:51:29

Ti kúltúrlények, először is nem kezdő volt, hanem pályára lépett 30-szor.
A kettő nem ugyanaz..
Lisztes a Bréma csapatában egy védekező középpályás volt..
Nem én találtam ki..
hanem az edzője
Persze ez nincs benne a wikipédiában, vagy ahonnan ki kerestétek.
Ezért is tanácsolnám, statisztika helyett inkább focit nézzetek..
A góglit meg inkább arra használnátok, hogy utána néztek az utóbbi idők válogatott focijának..
Mondjuk, hogy Várhidi Péter egy máltától kikapó válogatottból épített egy olyan csapatot, ami megverte a világbajnokot majd Erwinke épp hogy átvette ezt a csapatot az európabajnokot is..
És megverte volna a törököket is, ha nincs azaz idióta skót bíró..
De nem ez a lényeg..
Hanem az, hogy láttunk focit és Várhidi Péter csapatában is "szarhulladék" magyar játékosok játszottak mégis volt eredménye, nyertünk meccseket.
És ellentétben elődjeivel ő nem azért távozott mert leégett a csapatával.
Szóval sértegetés helyett inkább próbáljátok összeszedni Erwinke érdemeit a magyar válogatottal..
Izzon az a gógli
Hajrá
Sértegetni meg teljesen felesleges, mert marhára leszarlak benneteket és csak magatokat égetitek kedves popp és mocsing..

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.11.16. 22:02:21

@skull5215:

Utálom a feledékenységet. Emlékszel te Várhidi Péter legutolsó válogatott meccsére?

heinrich · http://nst.blog.hu 2009.11.16. 22:06:33

@skull5215: erősítsd meg a lelked, jóbarát, bezony harminc meccsen volt kezdő. 30. Kezdő. Remélem harmadszorra sikerül feldolgoznod.

Várhidit meg nem tudom, honnan kavartad ide, nemigen sértegette senki, sőt anno kimondottan pártoltuk a kinevezését.

szbszig 2009.11.16. 22:08:54

Uncsi! Amikor itt volt az ideje, én is be voltam zsongva a magyar válogatott szeptemberi selejtezőitől, és majd a következő Eb selejtezőit is hasonló lelkesedéssel fogom várni, főleg mivel jön a 24 csapatra növelt létszám. De most nem érdekel a magyar válogatott, a belga barátságos meccsről meg egyenesen nem is tudtam, hogy létezik, egészen a találkozó napjáig. Amúgy is teljesen felesleges most ezen a témán rágódni, Koeman helye be van biztosítva. Inkább írnátok többet a vébéselejtezőkről. Mert én már nagyon várom a szerdát, hogy kiderüljön az utolsó hat résztvevő csapat is. ;)

mocsing · http://nst.blog.hu 2009.11.16. 22:12:11

@skull5215: beszarok, bazmeg. a kicker megfelelő forrás neked?

www.kicker.de/news/fussball/bundesliga/vereine/1-bundesliga/2003-04/werder-bremen-4/514/spieler_krisztian-lisztes.html

itt van lisztes statisztikája az idényből? ebből már képes vagy felfogni, hogy kezdő volt 30-szor? azokat a meccseket jelöli, amelyeken pályára lépett és mivel az Eing. (=eingewechselt) oszlopban nincs szám sehol, tehát nem cserélték be egyszer sem, csak kezdő lehetett, te szerencsétlen.

mint az ültetőbot bazmeg, olyan egyszerű vagy.

egyébként meg abban a werderben Baumann volt a klasszik védekező középpályás, Ernst és Lisztes előtte játszottak, de nem várom el, h ilyeneket megérts.

btw nem kúltúrlény, hanem kultúrlény, amelynek elrontása kicsit vicces éppen egy ilyen tartalmú szónál, de miafaszt várunk tőled, akinek 19 komment kell, h egy tényt felfogjon.

Oarbeaskoa 2009.11.16. 22:23:35

a jelenkor egyik alapvető, alattomos, fel nem ismert problémája: nem gyakorlunk megfelelő önkritikát, nem ismerjük fel hibáinkat, idegesek leszünk a negatív kritika miatt és nem vállalunk felelősséget semmiért, és hogy fenntartsuk nehezen összekapart, összeeszkabált image-ünket, érzelmeinket, gondolatainkat kettős-könyveljük.

Tiszteletem a cikk írónak.

Meg érdemes vissza-vissza térni Bölöni véleményeire, meg a megfelelő cikkek hozzászólásaihoz.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.11.16. 22:27:56

@skull5215: Szerintem hasonlísd ossze Várhidi átlagát és Koeman átlagát a tétmeccseken és néha guglizz is kicsit, ha nem emlékszel valamire pontosan.

díszbohóc 2009.11.16. 23:00:57

Két dolog.
1. Amíg a mutatóink a tobbi hasonlólakosú országhoz képest fiatal/igazolt/regisztrált játékosok számában így néz ki:
Csehország: 500e 18 év alatti egyesuletekben szereplo labdarúgó,
Hollandia: 600e utánpótláskorú játékos
Magyarország: 30e 12 év feletti, és10e 12 év alatti labdarúgó
(2004-es adat forrás: www.footballtop21.com/hu/al/utanpotlas/otp_mol_bozsik/pid_1075. Mondjuk nekem csak a cache verzió jon be.)
addig ne várjunk semmi jót.

2. Ez a válogatott keret kb 4 éve ugyanaz. Szóval ha a játékos azt mondja, hogy a keret tagjainak ossze kell szoknia, az nekem már gyanús.
( www.origo.hu/sport/magyarfoci/20091110-bodor-boldizsar-interju.html )

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2009.11.16. 23:07:42

@skull5215: Elképesztő vagy ember, mocsing kitartás!

Sok újat már nem tudunk mondani, a vita termékeny és hasznos volt. Gúny nélkül.

heinrich · http://nst.blog.hu 2009.11.16. 23:11:37

@díszbohóc: én már egy jó ideje próbálom kideríteni, hogy hány igazolt játékosunk van, mert nagyon ellentmondásos adatokat talál az ember 30 és 70k között.

Az ilyesmit persze az MLSZ oldalának köpni kellene, ehelyett csúcsgagyi.

A mezey-s linked nekem sajna működik.

díszbohóc 2009.11.16. 23:20:19

@heinrich:
209.85.229.132/search?q=cache:0KwKUuioivgJ:www.footballtop21.com/hu/al/utanpotlas/otp_mol_bozsik/pid_1075+bozsik+program&cd=2&hl=en&ct=clnk&gl=uk&client=firefox-a

érdekes, mert a múltkor (kb 2 napja) még ment. Én is csak azért orultem neki, mert még emlékszem egy Mancs-os cikkre, ahol hasonlóan megdobbento arányok voltak, kb erre emlékszem.
Summa summárum, mégha emelkedett is a szám az akadémiáknak koszonhetoen 2004 óta, ez akkor is roppant kevés. (és itt hangsúlyozottan a hasonló lakosságszámmal rendelkezo országokkal való osszehasonlításban)
Apropó. Régóta foglalkoztat a gondolat, hogy míg nekunk az 90-es évek után csak az van, hogy Ha Lipcsei nem sérul meg, Ha Lisztes nem sérul meg, Sándort MAJDNEM leigazolta a Torinó, addig hogy a faszban van a Grúzoknak Kaladzéjuk a Milanban, a Tótoknak Skrteljuk a Liverpoolban,sot még Máltának is ott van egy Mifsud stb

díszbohóc 2009.11.16. 23:21:18

Eh. Hulye, most látom, hogy Mukodik... bocs a hosszú linkért.

heinrich · http://nst.blog.hu 2009.11.16. 23:31:23

@díszbohóc: nem, én vagyok az állat, azt akartam írni, hogy NEM működik, szóval jól jött a hosszú link :)

zsakfos 2009.11.16. 23:31:32

@díszbohóc:
Hollandia azért kicsit csalóka ott több mint 16 millióan laknak.

sammer6 2009.11.16. 23:32:02

a 40 ezer 2004-ben hazugság volt, mostanra talán van annyi igazoltunk összesen. Az MLSZ-nek az az érdeke, hogy folyamatosan emelkedjen ez a szám, anyagi és marketing szempontok miatt. Egy biztos, nálunk van az egyik legkevesebb igazolt labdarúgó a lakosság arányához mérten Európában...

mocsing · http://nst.blog.hu 2009.11.16. 23:32:09

@díszbohóc: azért máltánál lényegesen jobban állunk, mifsud ide, vagy oda.

a szlovákoknak meg nagyon erős a keretük. de a szlovák futballt erejét jelzi azért Mintal is. mikor tudtunk mi utoljára gólkirályt felmutatni? ráadásul ő nem tizenhattal lett gólkirály, mint Dundee, hanem huszonhárommal, egy bizonyos Makaayt megelőzve. de ne a Bundesligat nézzük, bármit, ami az nb1nél erősebb... legutóbb talán Torma járt legközelebb a belga góllövőlista éléhez, de ez lehet, h csak egy hamis emlék. meg most Kovács a norvégéhez, oszt ennyi...

@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa: innen nincs tovább, feladtam, ha nem sikerült

sammer6 2009.11.16. 23:36:48

A képzés minősége egyébként nem elsősorban mennyiség kérdése... Sajnos a közeg nem túl felhasználóbarát, aki szembesül az utánpótlásfootball körüli történésekkel, annak bizony elmegy a kedve az egésztől... U7-es meccsen a szülők összeverekednek, az edzők idősebb játékosokat játszatnak hamis igazolással, a bírók, - már ha vannak - nincsenek tisztában a versenykiírás tartalmával - ahogy sokszor az edzők, rendezők sem, sajnos - és a versenykiírást készítők időnként úgy viselkednek, mintha nem is láttak volna gyereket életükben....

magic kefír 2009.11.16. 23:48:49

@sammer6: ne is mondd :S

Sosem tudom eldönteni, hogy ki a 'legnagyobb ellensége' az utánpótlásnak; a szülő, vagy a szakmailag igénytelen utánpótlásklubok.

Ez alatt most nem azt értem, hogy bűnrosszak lennének, egyszerűen csak igénytelenek, jól van minden úgy, ahogy van. Semmi elhivatottság, semmi önképzés, semmi szakmaiság + már ez a közeg is nyírja egymást.

De - jobban meggondolva - bármennyire is hergelem magam, a szülők verhetetlenek :)

:(

díszbohóc 2009.11.16. 23:50:39

@mocsing: Nem azt akartam mondani, hogy Máltánál rosszabbul állunk, hanem csak annyit, hogy még nekik is van olyan játékosuk aki 86 szor szerepelt a Championshipben 2007-2009 kozott. [igen, wikipédiáról loptam, és tudom, nálunk ott a Dárdai, de mégis.]

England win The Ashes! 2009.11.16. 23:57:53

@díszbohóc: És még milyen csapatok fognak sorbanállni egyes szlovák játékosokért, legkésőbb a vb után. Mert ne legyenek kétségeink, akármekkora verést is kapnak a vb-n (ami persze közel sem biztos, én egy tisztes helytállást várok, 1-3 pontot és/vagy szoros, max. 1-2 gólos vereségeket), Weiss sem a ManCi kispadján fog csücsülni a következő szezonban (értem ezalatt azt, hogy olyan klubhoz távozik szerintem, ahol alapember lehet, mert SWP-t és Bellamyt nem hinném, hogy máris kiszorítja), és Hamsík is csak vendégként fog játszani a San Paolo stadionban. Stoch, hmm, meglátjuk.

@mocsing: Azt se hagyjuk ki, hogy Mintál középpályás létére lett gólkirály (a marhája ha nem hibázza el a tizit, asszem a BVB ellen (nem tuti, de úgy rémlik, a Dortmund ellen volt), akkor Forlánnal és Henryval holtversenyben Aranycipős). Basler óta az első.

England win The Ashes! 2009.11.17. 00:00:57

@díszbohóc: Höhö, Coventry City!!! Wikipedia nélkül, álmomból felverve is tudom! Only Sky Blues!

popp · http://koncertblog.com/ 2009.11.17. 00:10:57

@Dr Jozef Vengloš: Hamsikból Nedved-szintű klasszis válhat. A szlovákoknak meg kedvező sorsolás esetén még továbbjutási esélyük is lehet, szerintem mindenképppen jobbak, mint mondjuk a 2006-os lengyel csapat.

ZenZo 2009.11.17. 00:26:20

OFF

@Dr Jozef Vengloš: Stoch marad, mindenképp :) Nem hiszem, hogy annyira égetni fogja a vágy, hogy távozzon, legfeljebb még 1 szezonra kölcsön adjuk, de - pláne ha megkapjuk az igazolási bant-t. Végre kezd a Chelseaben is beérni az első olyan különítmény, amely fiatalokból 12 év után végre az első csapat környékére is odaférnek: Mancienne, Cork, Borini, Stoch, Hutchinson, Woods, Sala? Kakuta? újabbak közül Di Santo, Sturridge, Turnbull...

ON

heinrich · http://nst.blog.hu 2009.11.17. 00:34:03

@popp: istenem, ez a Serie A szemüveg, mindig megnevettet.

Már látom is, amint 2012-ben Hamsik átveszi az aranylabdát, Balotelli a FIFA Fair Play-díját, az év edzője pedig minden bizonnyal Ranieri lesz :)

England win The Ashes! 2009.11.17. 00:41:10

@ZenZo: Erre mondtam, hogy hmm. Mert a mérleg serpenyőjében az azonnali és állandó játéklehetőség van, a másikban meg egy kék oroszlán.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.11.17. 00:43:27

@heinrich: Mondtad-e volna '96-os EB-n vagy akár Lazio játékosként Nedvedről, hogy ez a srác aranylabdás lesz? Azt viszont valószínűleg igen, hogy fasza kis játékos. Nos, ezt már Hamsikról is elmondhatjuk. Az aranylabdához szerencse is kell, a szlovákok meg azért talán sohasem fognak EB-elődöntőt játszani, de Juve húzóember például simán lehet Hamsikból.

England win The Ashes! 2009.11.17. 00:48:37

@heinrich: Ki a manó említett itt Aranylabdát? :-) Gondolom popp kolléga sem arra célzott Nedvěddel. Én pl. neki sem adtam volna. Én csak arra utaltam, hogy legkésőbb a köv. szezon kezdetétől nem a Napoliban fogja nyomni (lehet, már télen megy, mert ha jól tudom, lejár a szerződése), hanem egy erősebb csapatban, kb. a Fiorentinától felfelé, ha egyáltalán olasz csapat lesz a kérője. Ehhez meg nem kell nagy jóstehetség.

heinrich · http://nst.blog.hu 2009.11.17. 00:59:50

@popp: @popp: ne menjünk bele, reménytelenebb vita lenne, mint amit Gargával folytattál. Ilyen Juve húzóembereket meg még viccből se írj, még akkor sem, ha egy órája Preszelleren röhögök :)

Hamsik fejben nagyon nincs rendben, nem lát az egójától, közben meg punciskodik. Amúgy meg szerintem tíz meccset nem tud lehozni magas szinten, nemhogy egy szezont, nemhogy tízet.

@Dr Jozef Vengloš: a Nedved szint, az aranylabda szint.

Az eligazolásához tényleg nem kell jóstehetség, de a helyében igencsak meggondolnám ezt a transzfert, hogy vajon mennyi van benne igazából. A Fiorentina fölé nem nagyon pozícionálnám magam a helyében.

'Kisebb' csapatot, ahol ő lehet a sztár, tud húzni, de ahol csak egy név az öltözőben, ott el fog süllyedni.

Nem rossz játékos, de azért egyértelműen jól behatároltak a lehetőségei.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.11.17. 01:07:47

@heinrich: Na majd elválik, hogy mi lesz.

Viszont meggugliztam Preszellert ő a győri u19 edzője: www.eto.hu/images/IMG_0539.JPG

England win The Ashes! 2009.11.17. 01:39:22

@heinrich: Hát hogy kissé kezelni kéne a csávót, az már egyszer biztos, de sok focistát ismer a történelem, akit az edzője kezelésbe vett, és teljesen átformált. Ha jól rémlik, épp Te hivatkoztál ma egy korábbi írásodra, ahol megemlítettél egy Ljuboja vs Magath csörtét.
Ahogy popp kolléga mondja, majd elválik. Úgy kb. 5 év múlva térjünk erre vissza. Ki ne merd DELETE-elni ezt a posztot, mint Szőllősi a Honduras-féle gyűlöletbeszédét! ;-)
Részemről az offolás befejezve.

Koemannak maradnia kéne.
Okok:
1) mert az utóda csak rosszabb lesz (kivéve ha Capellónak, Mourinhónak, Magathnak, del Bosquénak hívják, vagy hasonló kaliber lesz)

2) mert röhejes, hogy félidőben már le kell váltani a kapitányt (a félidőt arra értem, hogy a legtöbb ország 4 évre szerződtet kapitányt, itt csoda, ha két évig dolgozhat valaki, abból is a második év már b.sztatással van tele). Beenhakker leváltását nem kéne példának állítani, mert ne feledjük, a polákok kockázat nélkül kísérletezhetnek szűk három évig, lévén ők az EB egyik házigazdája.

3) ide külföldi kapitány kell, mert a mai magyar edzőtársadalomban nincs olyan személy, aki tudná, hogy kell a magyar foci traktorát nemhogy kivezetni a nyakig érő trágyából, de még csak egyesbe váltani sem. Akinek volt halvány fogalma róla, az már vagy nem él, vagy vénségére meghülyült. Koeman nem a megfelelő személy arra, hogy a válogatottat legalább vb-negyeddöntőbe vezesse, de arra megfelelő lehet, hogy az alapokat lefektesse. Ha most elküldik, soha az életbe nem jön ide komoly edző. Minek is jönne, ha itt a sajtó meg a leendő miniszterelnök állítja össze a csapatot, nevez ki és buktat meg edzőket. Akkor majd marad Détári, Urbán, Urbányi, Csertői, Csank és a többiek. És ahogy a Biblia is említi, "majd lesz sírás és fogcsikorgatás".

szferi 2009.11.17. 07:56:52

@popp: lehet hogy hamsik miatt, de enyhén túlértékeled a szlovákokat. Sokkal jobb a keretük mint a miénk, de nem egy világverő gárda: bekkelni, rombolni azt nagyon tudnak, erőből benyomnak jópár gólt is, de ennyi, semmi kreativitás. majdnem biztos vagyok benne, hogy tovább fognak jutni a csoportjukból, legutóbb svájc és ukrajna is továbbment, egyikük 8 közé is jutott, sőt görögország anno eb-t is nyert. Megnéztem az utolsó meccseiket, az észak-írek ellen és lengyelek ellen egy hoszabb összefoglalót, szlovénok ellen az egészet. borzalmas volt mind a három. sose gondoltam volna, hogy valaha a ruszkiknak fogok szurkolni, de a szlovének ellen muszáj. ha a szlovák, svájci, szerb, görög/ukrán, szlovén, bosnyák hatos ott lesz a vb-n, az az európai foci mélypontja lesz, minden túlzás nélkül.

szferi 2009.11.17. 08:33:02

@szferi: a bosnyákokra azért kíváncsi lennék, bár nem osztom azt a nagy lelkesedést, ami a pótselejtezős bejegyzésben kitört

balu11 2009.11.17. 09:08:00

@szferi: sztem az a lelkesedés pont a kiváncsiság miatt tört ki - nem láttuk még őket VB-n, viszont van ott 1-2 arc, aki majdhogynem garancia arra, hogy valamit fognak alkotni (ez lehet persze 1 jó meccs, vagy 1 szép gól is, de akkor is)

ja, és ezek szerint most a portugálok és az oroszok kezében van az európai foci böcsülete? :))

Boxi_911 2009.11.17. 09:10:33

@popp: Valami olyasmit is hallottam, hogy a Real Madrid figyeli... ???

szferi 2009.11.17. 09:21:54

@balu11: látod nem is gondoltam volna, hogy ennyire szar a helyzet :)

Mindenesetre tény, hogy szokatlanul sok unalmas csapat jutott ki/fog kijutni európából, remélem a rest of world majd elszórakoztat minket

giacinto 2009.11.17. 09:27:42

Hamsiknak 2013-ig van szerződése, szóval nem mostanában jár le.

@heinrich: Sorold a Serie A-ban azokat a középpályásokat akik sorozatosan 10 gól körül lőnek idényenként... mindezt 20-22 évesen. Ő már kilépett a nagy tehetség kategóriából, nem úgy mint 1-2 túlhypolt kisgyerek nagyobb csapatokban :)
Nem lesz aranylabdás ez vitathatatlan, de ettől még nagyon jó játékos. Akár az Interbe is el tudnám képzelni, mondjuk Muntari posztjára. Már a brescia-ban felfigyeltek rá, 18 évesen.

kroos 2009.11.17. 09:34:10

@giacinto: EZ lehet de akkor se egy giovinco:)

calcio_di_rigore 2009.11.17. 09:38:41

Hamsik tényleg elég sok gólt lő, mondjuk ez vicces és meglepő, mert amúgy rendszeresen végigalibizi a meccseket. Jól érkezik a kapu elé, talán ez az erénye megvan, más nem nagyon.

calcio_di_rigore 2009.11.17. 09:40:21

@giacinto: Először azt hittem Balotelliről és Santonról írsz, aztán látom hogy nagyobb csapatokra gondoltál. Pato?

capor_ 2009.11.17. 11:00:22

@szferi:

Ugye nem mondod komolyan, hogy a bosnyák foci mélypont lenne. Jelen pillanatban sokkal fényesebb mint a portugál... A szerbről már nem is beszélve.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.11.17. 11:09:27

@szferi: Szerintem nem vészes a helyzet, a se íze, se bűze svédek például nem jutottak ki (mondjuk a dánok csapata se hajaz már a Laudrup-féle látványos focit tolóéra), de a bundesliga 2-es csapat benyomását keltő lengyel is otthon marad.

Vágom egyébként, hogy nem valami látványos a szlovákok játéka, de szerintem nagyon masszívak.

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2009.11.17. 11:20:34

A bosnyák foci jelenleg éppen hogy egy kis fűszer lenne a VB-n, sokkal nagyobb szükség lenne rá, mint az ezerszer látott, és most még nagyon rossz formában is játszó, hihetetlen antipatikus portugálokra. Érdekes VB lesz ez, Új-Zéland, Észak-Korea, Szlovákia, remélhetőleg bosnyákok...

popp · http://koncertblog.com/ 2009.11.17. 11:25:34

@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa: Na Új-Zéland lesz a pofozógép, nekik semmi keresni valójuk ott.

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2009.11.17. 11:40:20

@popp: Ki mondta hogy nem pofozógép lesz? Valószínűleg az lesz, igen, de micsoda meglepetés volt Trinidad és Tobago is, egyszerűen szimpatikusak voltak. Mellesleg nekünk nincs ott semmi keresnivalónk, mert nem jutottunk ki, nekik van, mert becsülettel kijutottak, mindegy hogyan, ezek a szabályok. Sokkal szívesebben nézek kevéssé ismert, úgymond kiscsapatokat a világversenyeken, mint a gigászokat, azokat úgy is hétről-hétre megkapom csapat szinten bajnokságokban, BL-ben, stb.

szferi 2009.11.17. 11:43:13

@popp: Nyilván kapnak majd egy méretes zakót a csoport favoritjától, de egy szlovénia , paraguay, nigéria stb. nem biztos, hogy nagyon megverné őket. Ettől függetlenül semmi keresnivalójuk sincs ott, mint ahogy észak-koreának sem. de szerintem az új zélandiaknak már van annyi nemzetközi tapasztalatuk, hogy ne égjenek, ugyhogy észak korea lesz a leggyengébb csapat. egyébként láttad a pótselejtezőt?

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2009.11.17. 11:46:22

@szferi: Nem is értem az ilyen véleményeket, Észak-Korea, akik előbb jutottak ki mint a déliek, mint legnagyobb égők? Meg a bosnyákoknak semmi keresnivalója? Hogy lehet ilyen elitistán nézni a futballt? Mintha lenne rá bármi okunk, de komolyan.

szferi 2009.11.17. 11:49:38

@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa: ki írta, hogy a bosnyákoknak nincs semmi keresnivalója, teee...:)?

De a véleményem az, hogy észak-korea gyengébb lesz, mint új zéland. Ugyan az ázsiai kvalifikációt nem követtem nagyon, de a pótselejtezőt megnéztem, új-zéland minket is megvert volna, nem csak bahreint.

szferi 2009.11.17. 11:51:35

@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa: ha szereted a skót focit, élvezni fogod új-zéland játékát is, én mindenesetre örültem, hogy nem bahrein ment tovább :)

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2009.11.17. 11:52:05

@szferi: Mea culpa, azt félreértetettem, szerintem az észak-koreaiak nem lesznek gyengék, legutóbb is mikor kijutottak mekkora meglepetést okoztak, de majd elválik. Azt tartom, hogy egy foci VB attól is szép, hogy ilyen válogatottakat láthatunk.

szferi 2009.11.17. 12:00:01

@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa: meglátjuk, sok függ a sorsolástól is, és én is szeretek kiscapatoknak szurkolni. nem tudja valaki, mi alapján készítik el a kalapokat? világranglista?

popp · http://koncertblog.com/ 2009.11.17. 12:06:31

@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa: Új-Zálandot szívesebben nézem rugbyben, a konföd kupán sem tettek túl nagy benyomást rám. Fantáziátlan és kicsit otromba védekező focira számítok tőlük. Szellemes karakteres kiscsapatot, én is szívesen nézek, de olyan csapatot, amely lefele lóg ki a mezőnyből nem. Észak-Koreának meg azért nem örülök, mert így Kim Dzsong Il sütkérezhet a sikerben, miközben kiéhezteti népét. Remélem sikerül az egész csapatnak dobbantania.

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2009.11.17. 12:13:54

@popp: Észak-Koreára ezért is vagyok többek között kíváncsi, de én éppen úgy gondolom, hogy magának az országnak is egy kis napsugár a borzasztó mindennapokban egy sport siker. Mint ahogy az '50-es években az volt Magyarországnak is.

neeskens 2009.11.17. 12:16:03

Szerintem itt legalább három dologról szól a vita.

1. Bosnyákok, szlovákok, szlovének szereplése versus magyarok. Én úgy érzem ezzel kapcsolatban, hogy egyrészt a mi csoportunk erősebb volt, másrészt kétségkívül igaz, hogy ezek a válogatottak náluk papíron erősebb csapatokat győztek le. Főleg a szlovének szereplését emelném ki, ők szinte ismeretlen játékosokkal értek oda a második helyre és Oroszországban sem égtek meg. Igenis lehetséges nagynevű játékosok nélkül, kis merítésből eredmény elérni.

2. Magyar foci általános helyzete - ebbe nem mennék bele, túl messzire visz.

3. Koeman felkészültsége. Én úgy érzem, hogy sok rossz taktikai döntést hozott, ami nem menti ugyan fel a játékosokat és a közeget, de ettől még hibázott a kapitány.
- portugál és a svéd meccsre is nagyon hasonló taktikával készült - a korai gólok után egyik meccsen sem tudott menetközben változtatni. Úgy érzem, hogy az általa kitalált taktika elvileg még jó is lehetett volna, de semmi rugalmasságot nem mutatott a meccs közbeni változtatásra
- középhátvédnek totál meccshiányban szenvedő, indiszponált Tímárt tette be Ibra mellé, ez óriási melléfogás volt
- felesleges Priskin és Torghelle együttes szerepeltetése, mindketten statikus csatárok, ugyanazt játszák, csak Torghelle robosztusabb, Priskin technikásabb
- Hajnal és Dzsudzsák esetében nem tudta elérni, hogy azt mutassák meg a válogatottban, amit a klubjukban
- Huszti egyszem csatárként szerepeltetése szintén érthetetlen a számomra
- soha még próba szintjén sem merült fel, hogy szakítson a 4-5-1-el, pedig elég meccsetjátszottunk
- kint voltam az összes hazai meccsen a Puskásban és azt kell mondjam, semmit nem javultunk a haza dán és portugál meccs közötti időben

Összességében úgy érzem, hogy Koeman nem rossz edző,bizony az is nagyszó, hogy az idegenbeli portugál meccset kivéve nem kaptunk ki egy gólnál többel és hogy a kötelezőket nyertük. Ennek ellenére, de szerintem az a fő gond vele, hogy nem elég kreatív, rugalmas, illetve kevésbbé szuggesztív, mint pl.Mattheus.

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2009.11.17. 12:19:47

@neeskens: Mindennel egyetértek, éppen ezek miatt nem történt előrelépés. Megint.

neeskens 2009.11.17. 12:35:48

@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa: Szóval szerintem le lehet váltani Koemant, de nem azért a rengeteg hülyeségért, amit a barom magyar sportújságírás, meg edzői kar hangoztat.

Illetve, ha leváltják,csak akkor értek vele egyet,ha egy klasszissal jobb európai edzőt tudnak hozni helyette, amire kicsi az esély.

zsakfos 2009.11.17. 13:06:47

@szferi:
Dec. 4.-én lesz a sorsolás.
A Marca hozott nemrégen egy cikket erről:

www.marca.com/2009/11/16/futbol/seleccion/1258385669.html

Spanyolul nem tudok, amit a VI átvett belőle, abból az derül ki, hogy ha franciák továbbjutnak, ők az első kalaposok,ha az írek akkor a hollandok és Írország kerül a 2. kalapba.
Nem tudom, hogy ez valóban így van e a fifa.com-on nem láttam mostanában cikket erről, de nem úgy néz ki, hogy a FIFA világranglista alapján, hanem inkább az elmúlt 2 vb alapján és kontinensek alapján rangsorolnak.
Csak akkor nem értem miért is van ez a ranglista. Igazán vicces, hogy a hollandok ranglista 3.-ként, 100 %os selejtező mérleggel a 2. kalapba kerülnek.
Majd megint kihoznak egy spanyol, holland, elefántcsontparti, mexikói és egy Dél-Afrika, Szlovénia, Chíle, Új-Zéland csoportot...

zsakfos 2009.11.17. 13:22:57

Francia, orosz, portugál, ukrán, uruguayi, egyiptomi továbbjutással számolva a pótselejtzeőkön:
Az okt. 16.-ai ( ez nyilván azóta változhat) FIFA ranglista alapján egyébként:
az első kalapban:
ESP, BRA, HOL, ITA, GER, ARG, ENG és mivel a rendezőnek ide kell kerülnie RSA ( ezt a franciák szopják meg)
a 2. kalapban:
FRA, POR, USA, RUS, SUI, CMR, CHI, MEX
a 3. kalapban:
Elefántcs., SRB, PRG, UKR, AUS, URG, DEN, EGYPT
a 4. kalapban:
NGR, SLVK, HNDR, JPN, GHA, KOR, KNDK, NZL
Ezt jóval reálisabbnak érzem, de majd meglátjuk.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.11.17. 13:41:15

@zsakfos : Ha jól emlékszem négy évvel ezelőtt a kettő között volt a megoldás, volt nyolc kiemelt a világranglista alapján (itt a hét, meg a házigazda) a többi kalap meg a földrészek szerint beosztva.

balu11 2009.11.17. 13:42:28

én eddig abszolút Koeman-párti voltam, de ez egy kicsit sok:
www.nemzetisport.hu/magyar_valogatott/koemant-erdekli-a-groningeni-lehetoseg-2007086/

mi az, hogy "elgondolkodik"???

szóval most már sztem is inkább menjen - amivel csak az a baj, hogy az Egyesült Magyar Sajtó "nyer", azaz továbbra is divat marad az értelmet sokszor nélkülöző szapulás, és károgás

Mala Suerte 2009.11.17. 13:45:56

@balu11: Matthäus, a világ focimezőnyének edzőkurvája reloaded? :|

szferi 2009.11.17. 13:49:30

@balu11: "elgondolkodik" - tudja nagyon jól, tavasszal nagy valószínűséggel kibasszák, mér ne hagyjon egy kiskaput?

rizla 2009.11.17. 13:53:53

@szferi: szar duma. kisteleki végig kiállt mellette, új szerződést kapott. milyen alapon nem érzi biztonságban a pozícióját? amíg nem hivatkozik arra, hogy az mlsz nem bízik benne, addig ez nem több sértődésnél. nagyon nem profi.

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2009.11.17. 13:54:46

Bár csak a Nemzeti Sportban olvastam, de elvileg Koeman azt nyilatkozta egy bizonyos Het Laatste Nieuws nevű lapnak, Orbán Viktor a sajtón keresztül üzengeti neki, hogy bizony májustól mennie kell. Ha ez így van, akkor Koeman elmehet a fenébe, nem tudom miért kell kavarnia a szart, mert ilyet egyszer sem mondott Orbán, kritizálta persze, amit nem értek meg miért nem lehet, de ennyi. Az hiányzik még, hogy azért mert nem tetszik a munkája egyeseknek, illetve egyre több embernek, most elkezdjen Hollandiában, ahol tényleg semmit nem tudnak az itthoni állapotokról, mindenfelé sírni és igaztalan megállapításokat tenni.

rizla 2009.11.17. 14:00:30

@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa: szerintem viktorka egy jó kifogás koemannak, van mire hivatkozva besértődni, és elhúzni.
mindenhol kritizálják a mindenkori szövetségi kapitányt, és edzőt. így sehol sem fog elérni semmit, ha az első pofonnál lelép a francba.

szferi 2009.11.17. 14:01:09

@rizla: talán az is ott van, hogy ki akarja tölteni a szerződését, nem? Különben szarozás az egész.

balu11 2009.11.17. 14:04:25

@rizla: @Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa: nem profi, nem elegáns, bizony. De talán még ennél is több.

Persze nem leszek meglepve, amikor holnap Kisteleki és Koeman közös sajtónyilatkozatban tudatják a néppel, hogy ez egy vaskos félreértés / félrefordítás / tudatos támadás / ... A lényeg, hogy még csak hasonlót sem mondott, gondolt Erwin, a bizalom töretlen, jól érzi magát nálunk, sikereire büszke.

Aztán március környékén lelép/elküldik (közös megegyezéssel, családi okokból).

Van egy söröm erre a forgatókönyvre.

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2009.11.17. 14:08:24

@balu11: Tényleg nem lenne meglepő. Ám ha ez tényleg így lesz, azt megint a válogatott szívja meg, mert a jövő őszig csak egy nagy nihil lesz.

szferi 2009.11.17. 14:09:15

@balu11: "nem profi, nem elegáns, bizony. De talán még ennél is több.2

kezd beilleszkedni? :)

rizla 2009.11.17. 14:12:23

@szferi: egyelőre egyetlen hír sem szólt arról, hogy kistelekiék másik szövetségi kapitányt akarnak. pedig a várhidi-éra vége felé elég nyilvánvaló volt pl, ahogy bozsikék bukása előtt is hallhattuk, hogy magyarázatot követelnek. ebből én azt veszem le, hogy az mlsz-nek jó koeman. tehát nincs miért bizonytalannak éreznie a pozícióját. mondom, hosszabbítottak vele, kisteleki mindig kiállt mellette, nincs mire hivatkoznia.
a nép ugyan zúgolódik, dehát basszameg, ez a dolga, ahogy orbánnak is a kampányolás. ennyire MINDEN szövetségi kapitány posztja bizonytalan. ez nem az a szakma, ahol ha befutsz, akkor utána hátradőlhetsz, mert biztosítottad a fizetésed évekre. sehol a világon nem az.

giacinto 2009.11.17. 14:24:15

@calcio_di_rigore: na látom elég jól felhúzott benneteket ez a kis Giovinco-zrika, de ez is volt a cél. annyira azért ne vegyétek fel, lehet belőle még nagy játékos :) mármint Giovincoból. ha elér egy Hamsik szintet már egész szép teljesítmény lesz tőle :)

heinrich · http://nst.blog.hu 2009.11.17. 14:24:22

@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa: azt hiszem, egy kicsit naív vagy, ami a magyarországi állapotokat illeti.

heinrich · http://nst.blog.hu 2009.11.17. 14:25:56

@rizla: hát olyan alapon, hogy az mlsz sincs bebetonozva a pozíciójába.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.11.17. 14:27:10

@rizla: @Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa: Szerintem ennél bonyolultabb a helyzet, mivel amellett, hogy miniszterelnök lesz Orbán, nyakig benne van a fociban (Felcsút, Videoton). Aztán legfőbb focis bizalmasa éppen az a Mezey, akinek brancsát Kistelekiék túrták ki az MLSZ-ból. Maga Mezey is fenyegetőzött olyasmivel a NS egyik újságírója szerint, hogy jövőre más világ következik. És ha Kistelekiék mennek és Mezeyék jünnek, akkor megy Koeman is. Szóval szerintem a szart nem a holland kavarja.

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2009.11.17. 14:27:56

@heinrich: A kérdés nem az, hogy milyenek a magyar közállapotok, hanem az, hogy mondott-e ilyet Orbán vagy nem. A válasz pedig az, hogy nem, nem tett ilyet. Ezek után mi a kérdés? Koeman valótlanságot állított, pusztán sértődöttségből. Nem elegáns, ez az igazság.

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2009.11.17. 14:28:54

@popp: Nem igaz hogy nem érted, olvasd el amit heinrichnek írtam. Ez mind nem lényeges a nyilatkozat szempontjából. Hazugságot állít Koeman.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.11.17. 14:31:10

@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa: Koeman szerintem jól dekódolta az Orbán és Mezey-féle támadások mögötti üzenetet.

szferi 2009.11.17. 14:31:50

@rizla: üzent egyet ő is, ez van, különben leszarom.

én szeretném ha maradna még egy körre, de ha elmegy hát elmegy, csak ne egy hazai idiótát ültessenek a helyére.

(Esélylatolgatás, de csak mert az trendi: legközelebb a 24 csapatos eb-re lesz esélyünk kijutni, na de ha a jelenlegi selejtező-tabellákat nézzük, melyik harmadik helyezettnél vagyunk mi jobbak? csehek, svédek, horvátok, törökök, bolgárok, skótok? Ugyan már. Osztrákok, finnek, lettek is határeset. Juhászon és dzsudzsákon kívül az első körben sorolt válogatottakba senki nem férne be a mieink közül. siralmas a helyzet, nem a kapitánykérdés az égető probléma, egy fecske nem csinál nyarat. de mi a faszt akarunk mi mégis az állandó kapitányváltásokkal ?!)

popp · http://koncertblog.com/ 2009.11.17. 14:33:49

@szferi: Szerintem a skótok sem egyértelműen jobbak nálunk.

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2009.11.17. 14:34:41

@popp: Amennyiben dekódolásnak hívjuk az egyértelmű hazugságot... Én ugyan nem bánnám ha ez a Kisteleki banda elhúzna, és ha ezzel Koeman is megy, azt sem sajnálom, de ez egy másik kérdés, Mezey doktor sem lenne előrelépés. Azt el kell ismerned, hogy amit a holland lapnak állít, az úgy, abban a formában nem igaz. Nem volt szép dolog, akár hogy is csűrjük-csavarjuk.

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2009.11.17. 14:37:01

@szferi: @popp: Skótokkal egy jobb napon tudnánk pariban lenni, igaz egy senkit nem érdeklő meccsen, de nem is olyan rég mégis megvertük őket 3-0-ra. A bolgár, osztrák, finn trió is esetleg fogható.

rizla 2009.11.17. 14:38:47

@popp: én nem vagyok meggyőződve róla, hogy a politikának ilyen fontos az mlsz, de mivel nem nagyon vagyok a képben, ezért könnyen meggyőzhettek: az előző mlsz-vezetések mennyire függtek az aktuális kormánytól?
orbán szerintem csak lökte a süket dumát. persze lehet, hogy most túl naiv vagyok.

heinrich · http://nst.blog.hu 2009.11.17. 14:39:07

@popp: jól levetted szferi hozzászólásának a lényegét :D

popp · http://koncertblog.com/ 2009.11.17. 14:40:55

@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa: Az sem szép dolog, hogyha egy politikus nyilvánosan ítélkezik a kapitány fölött, És akármit is mond, ez az adott leosztásban kábé azt jelenti amit Koeman gondol róla. Amúgy mivel nem tudok flamandul, nem tudom mit mondott mit pontosan Koeman.

mocsing · http://nst.blog.hu 2009.11.17. 14:47:29

politikus ritkán mondja ki, h ha megválasztanak, megdugom a nődet. inkább azt szokták mondani, h ha megválasztanak meglesz a lehetőségem, h ne hagyjam ki a nekem amúgy nagyon tetsző nőd megdugását. kb ezt mondta orbán is.

Koeman feltehetőleg egyrészt már tájékozódott, másrészt már tájékoztatták mindenről. erről az országról és erről az emberről is.

@rizla: orbán, ha nem is könnyen, de végeredményben akadály nélkül tette kovács attila helyére anno bozókyt. persze javítson ki valaki, ha nem így volt.

sőt, ha jól emlékszem, kovácsot félmilliárdos sikkasztással is megvádolták, amiből persze egy szó sem volt igaz, mint később kiderült, felmentette a bíróság. de mondom, én emlékszem így.

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2009.11.17. 14:48:11

Látom a fenti, jobboldali oldalsávban, hogy popp írt nekem valamit, de egyszerűen itt nem látom. :)

szferi 2009.11.17. 14:48:12

@rizla: egy orbán típusú populistának már hogyne lenne fontos egy ilyen kirakatsportág? egyébként is, valahol rendet kell csinálni, kell a cirkusz a népnek.

@popp: azért az eb előtt jól megizzasztották az olaszokat meg a franciákat.

@heinrich: :)

popp · http://koncertblog.com/ 2009.11.17. 14:49:10

@rizla: Mondjuk például, csak az, hogy Orbán Blatternak mutogatja a felcsúti akadémiáját, meg nemzetközi konferenciát gründol Blatter 6+5-ös tervének támogatására számomra pontosan azt jelenti, hogy vannak tervei a magyar focival, hogy a felcsúti és fehérvári érdekeltségét ne is említsük.

Aztán arra is emlékezhetünk, mint fúrták ki Kovács Attilát az MLSZ elnöki székből első kormányzásuk idején.

rizla 2009.11.17. 14:50:46

@szferi: "egyébként is, valahol rendet kell csinálni, kell a cirkusz a népnek."

mondjuk ha fontos neki, akkor sajnos kétlem, hogy a nép miatt.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.11.17. 14:50:47

@szferi: Most viszont nem ment nekik annyira. Amúgy Orbán ügyben egyetértünk.

rizla 2009.11.17. 14:52:04

@popp: oké, vettem. szóval meg vagyunk baszva kb örökre, mert úgyis a pitiáner politikai életünk befolyásol mindent. nem mintha kisteleki maradása a megváltás lenne.

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2009.11.17. 14:52:53

@mocsing: @popp: Azt mondta a cikkben, hogy Orbán azt üzeni neki a sajtón keresztül, el fogja mozdítani a helyéről. Bármit is gondolunk Orbánról, a magyar közállapotokról, arról hogy mit gondol milyen politikus valamelyik agytekervénye hátsó részében, nem számít ebben a helyzetben. Koeman nem mondott igazat. Hangsúlyozottan!

zsakfos 2009.11.17. 14:53:42

@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa:
"Orbán Viktor a sajtón keresztül üzenget neki, hogy bizony májustól mennie kel" hát így ez egy kicsit árnyalnám.
Csak a tények kedvéért:
Az idézett cikkben azt mondja:" A politika nagyon szorosan összefügg a focival Mo-on. Áprilisban vannak az elnök( helyesen parlamenti)választások. Az első számú min.elnök jelöltnek már voltak korábban nézeteltérései a futballszövetség elnökével, a főnökömmel.
Nekem úgy tűnik, hogy folyamatosan azt nyilatkozza, hogy a szövetség elnöke és én nem tettem semmit a magyar labdarúgásért. -ezt az egy mondatot, de inkább csak a voortdurend-folyamatosan szót lehet kifogásolni.-
El tudja képzelni, hogy a holland vagy a belga min. elnök ilyen fehívást tesz van Marwijk vagy Advocat irányában? Mo-on pedig ez megtörténhet."
Szegény Koeman nem tudta milyen közegbe csöppent, a holland viszonyok tényleg elképesztően mások.

rizla 2009.11.17. 14:55:02

egyébként bíborszív érdemrend illeti az nst kommentelőit kollektíve azért, hogy úgy megy a viktorozás, hogy még nem süllyedtünk le az országban általános pszeudo-ovis politikai párbeszéd szintjére. pl ferenc, vagy gordon nemzetvezető még nem is került szóba.
ritka pillanat a blog.hu történelmében. bár lehet, hogy nem kéne elkiabálnom.

zsakfos 2009.11.17. 14:55:02

Sehol nincs arról szó benne, hogy el fogja Orbán mozdítani a helyéről...

popp · http://koncertblog.com/ 2009.11.17. 14:56:53

@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa: Pedig szerintem nem akkora hazugság ez. Nem azt mondta, hogy Orbán szó szerint ezt és ezt mondta neki, hanem azt, hogy Orbán a sajtón keresztül megüzente neki. Az hogy Orbán nem sietett cáfolni Koemant, szerinted mit jelent?

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2009.11.17. 14:57:04

Amúgy meg miért is nem mondhat véleményt egy politikus akármilyen sportról? Hahó, ugyanolyan emberek mint mi, moziba is járnak, meg focimeccsre is. Orbán meg játszott is, talán még most is néha, miért fáj ez? Azt meg képtelen vagyok felfogni, hogy mire fel véditek Koemant, mikor hazudott. Bármilyen fociban történt dolgok voltak 1998-2002 között, vagy lesznek 2010 után, ez nem számít. De mindegy, számomra a cikk bizonyítja, hogy Koeman sem jobb a deákné vásznánál.

mocsing · http://nst.blog.hu 2009.11.17. 14:57:52

@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa: @zsakfos : nem olvastam az interjút, de ha zsakfosnak van igaza, akkor a valóságot mondta a holland, ráadásul abban is igaza van, h ez nonszensz.

@rizla: ezt már kb így én is majdnem beírtam, de én elkiabálásnak gondoltam :)

popp · http://koncertblog.com/ 2009.11.17. 14:59:23

@zsakfos : Na így aztán meg egész más a leányzó fekvése.

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2009.11.17. 14:59:57

@popp: Elég elfoglalt lenne Orbán, ha nem csak azokat kéne megcáfolnia, amire felszólítják, hanem deklarált hazug állításokat is. Gondolom nem törődik vele, joggal. Ha egyáltalán tud róla.

mocsing · http://nst.blog.hu 2009.11.17. 15:01:19

@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa: figyi, nem véleményt mondott a sportról, hanem szakmai kérdésbe szólt bele (mikor hol legyen hány nb1es meccsen és különben is a csatárok száma...) és az ő helyzetében ilyet tenni igenis üzenetértékű és nem éppen kedves, sokkal inkább selyemzsinóros.

azt, h hazudott volna koeman, már zsakfos megcáfolta. most őt kéne megcáfolnod, h mi megtudjuk, kinek van igaza :)

rizla 2009.11.17. 15:02:25

@zsakfos : mondjuk a hollandoknál már csak azért sem tudom elképzelni ezt, mert nekik nem olyan a válogatottjuk, hogy az állandó alapját képezhesse a kritikáknak. itt m.o.-n mindig van valami kudarc, amire hivatkozni lehet, szar selejtezős eredmények, csúfos, többgólos vereségek, stb. az ugye mindenki számára nyilvánvaló, hogy ha sikeres lenne a csapat, akkor nem lenne olyan idióta miniszterelnök jelölt, aki szembeszállna a vélhetően mindenkinél népszerűbb szövetségi kapitánnyal, mert ezzel a saját imázsát rombolná. csakhogy nálunk nincs olyan, hogy sikeres csapat, ezért aztán népszerű szövetségi kapitány sincs.

rizla 2009.11.17. 15:03:04

@zsakfos : de ha kistelekit elmozdítják, és hozzák a saját emberüket, akkor az úgyis kibassza koemant. kb ennyi a lényeg.

rizla 2009.11.17. 15:05:26

@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa: ne légy naiv. én is játszottam a hülyét, de be kell látnunk, hogy egy politikus soha semmit sem mond a nyilvánosságnak magánemberként, nem is teheti. ha viktorról és a szép családjáról van egy riport a borsban, az sem azért van ám, mert ő ráunt a politikai csatározásokra, és hagyja, hogy ezek a kedves emberek bemutassák a nagyszerű életét.

politikusnak nem lehet magánvéleménye a médiában. minden amit mond, az üzenet.

szferi 2009.11.17. 15:05:36

@rizla: nyilván érdekli is a foci, de a legfontosabb dolgokban (egészségügy, adórendszer, gazdaság) az ő regnálása alatt sem lesz lényegi változás, valahol pedig meg kell mutatnia, milyen fasza, keménykezű vezető. a foci meg pont azért alkalmas erre, mert sok százezer embert érdekel, akik egyébként nem értenek semmihez. Épít egy stadiont debrecennek (de minek?), átrendezi az emeleszt, aztán mindjárt látszik, ki tud itt rendet tenni.

@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa: véleményt mondhat, de "politikusan", nem úgy, mint egy vadparaszt. minimum inkorrekt amit nyilatkozgat, akár a debreceni stadionnal, akár ezzel a koeman-üggyel kapcsolatban.

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2009.11.17. 15:06:06

Mindegy, Koeman akkor igazán jó szakember, és joggal mond valótlan tényeket. Már csak azért is állíthat ilyet Koeman, mert Orbán biztos hogy ezt gondolja, teljesen mindegy mi hangzott el, akkor is. Sőt, a Bozókyt is hogy emeltette be az MLSZ-be! Ez van, kár bármit is mondani bárkinek, úgyis az számít amit mások szerint gondol. Meg amúgy is, szörnyű kimondani is, de...politikus! Hogy is merészel véleményt mondani olyan dolgokban, amikben ki tudja miért nem kéne. Meg egyet sem értünk vele! Hallatlan! Feladom.

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2009.11.17. 15:09:12

@mocsing: zsakfos nehezen cáfolhatja hogy hazudott Koeman, illetve persze teheti, de nem a cikk alapján. De mindegy, mondom, feladtam.

rizla 2009.11.17. 15:11:00

@szferi: én szeretnék hinni benne, hogy orbánnak fontos a futballunk felemelkedése, de amit te írsz, abban is benne van: a saját népszerűsége a fontos. sőt, lehet, hogy még az sem, csak az, hogy az aktuális kormánynak (mert nem, nem gondolom, hogy egy balos kormány különbözne) meglegyenek az emberei egy adott szervezetnél. betoljuk a havert ide, itt hozzáférhet a húsosfazékhoz, ugyebár.

neeskens 2009.11.17. 15:11:33

Én nem értem ezt a hisztit, komolyan. Orbán elmondta a véleményét, amivel lehet egyetérteni, lehet nem. Ő nem mondta, hogy kirúgja Koemant, meg jaj neki és Kistelekinek.

Persze, igazából annyit kellett volna mondani, hogy most ő nem mint jövendőbeli miniszterelnök, hanem mint drukker, vagy mint a Puskás Akadémia alapítója nyilatkozik. Attól, hogy miniszterelnök volt, meg úgy néz ki lesz még lehet véleménye.

Persze ezt a sajtó megint fölfújta, meg , hogy ez nem demokrácia ,meg minek szól bele stb...basszus nekem is van véleményem, pedig annyi közöm sincs hozzá, mint Orbánnak.Majd ha politikai nyomás alá kerül tényleg Kisteleki és rajta keresztül Koeman akkor lehet ilyeneket mondani, addig szó nincs ilyesmiről.

Egyébként most olvasom, hogy Koeman groningeni ajánlaton gondolkodik, kicsit mintha ürügyet keresne...

popp · http://koncertblog.com/ 2009.11.17. 15:12:01

@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa: Egy kérdés fölött elsiklottál. Ha azt nyilatkozta Koeman, amit zsakfos írt, akkor miben is hazudott Koeman? ha meg nem azt mondta, akkor mit is pontosan?

rizla 2009.11.17. 15:12:22

@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa: felesleges az irónia, nézz már körül az országban, légyszíves. szerinted egészséges a politikai kultúra, ami itt zajlik? és ha nem is az, ebből éppen orbán viktor emelkedik ki, mint tiszta szándékú, becsületes honpolgár?
és ezt nem azért mondom, mert másra szavaztam anno. sőt, nem is szavaztam.

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2009.11.17. 15:12:30

@zsakfos : Úgy vezetik fel, hogy szerződést hosszabbított, de könnyen lehet, hogy új állás után kell néznie, mert amellett, hogy nem ért el eredményeket, a politika is beleszól az ügyébe. Majd ezek után beszél Koeman. Ha ez neked korrekt és igaz...

rizla 2009.11.17. 15:13:31

@neeskens: neked is van véleményed, csak te nem ex- és jövőbeli miniszterelnökként nyilatkozod ezt többszázezer olvasónak/hallgatónak/nézőnek. tudod, akkor már kicsit más súlya van annak, amit mondasz.
itt kezdődik a politika.

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2009.11.17. 15:15:31

@rizla: Amit írsz, abban igazad van, amit nem értek, és nem is fogok rájönni, hogy mindez hogy jött ide. Biztos egy fura ember vagyok, de meg van a joga ahhoz mindenkinek, hogy azt mondjon amit akar, bármilyen pozícióban. Koeman pedig nem úriember módjára nyilatkozott, ha erre mentség, hogy más sem az...Nem értem hogy lett ez ennyire félreértve.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.11.17. 15:16:52

@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa: Pedig az újságíró felütéséért Koeman nem tartozik felelőséggel. Kisteleki egyébként a tegnapi Sportarénában már jóval politikusabban fogalmazott és azt mondta nem volt szerencsés Koeman nyilatkozata, de ő is csak ember és blablabla.

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2009.11.17. 15:18:36

@popp: Az újságíró erről semmit sem tud vélhetőleg, csak éppen annyit, amennyit Koeman elmondott neki. Nyilvánvalóan a felvezetés ha nem is idézése a szavainak, de azok fogalmazzák meg.

neeskens 2009.11.17. 15:20:04

@rizla: Egyértelmű, ezért írtam, hogy esetleg annyit mondhatott volna, hogy ő most szurkolóként nyilatkozik és mint Vidi drukker nem tetszik neki, hogy nincs itt Koeman.

Én a sajtóhisztit nem értem: "Ne szójjon már be, semmi köze hozzá, ez itt a demokrácia megcsúfolása stb..." Egy nagy faszt az, ha azt mondta volna, hogy kirúgja, ha nem nyer a csapat kétszer és ő lesz a miniszterelnök, az az lett volna.

szferi 2009.11.17. 15:20:27

@neeskens: @Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa: figyelj, te meccsnapon a puskás előtt nyugodtan beleordíthatod a kamerába hogy kistelekibazmegazanyád, de ha orbán tenné ugyanezt azért az kissé máshogy jönne ki, nem?

rizla 2009.11.17. 15:20:32

@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa: "de meg van a joga ahhoz mindenkinek, hogy azt mondjon amit akar, bármilyen pozícióban. "

a joga megvan. egyszerűen csak nem teheti meg, érted? nem azért, mert nincs joga, hanem mert AKÁRMIT mond, azt MINDENKI figyeli, és MINDENKI szándékot lát mögé. mivel ezzel egy politikus tisztában van, ezért eleve nem is mond semmi olyasmit, aminek ne lenne politikai tartalma. pláne nem egy olyan régi motoros, mint orbán.
ez olyan, mint amikor össze akarsz jönni egy csajjal. bármit mondasz, azt kívülről figyeled, hogy ez így jó-e, azt a képet sugallod-e neki, amilyennek láttatni akarod magadat. egy politikusnak (különösen, ha jövőre választások) a nép ez a csaj.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.11.17. 15:20:39

@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa: Persze csak egy csöppet sarkítva a mondandót, hogy minél többen elolvassák.

mocsing · http://nst.blog.hu 2009.11.17. 15:21:17

@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa: "meg van a joga ahhoz mindenkinek, hogy azt mondjon amit akar, bármilyen pozícióban"

ez szerencsére nem így van. nagyon nem.

persze feltéve, hogy a jog szót itt nem hagyományos jogi értelemben vesszük, hanem van neki rendesen morális töltete is. sőt, csak az van neki.

az meg, hogy

"Nyilvánvalóan a felvezetés ha nem is idézése a szavainak, de azok fogalmazzák meg."

pontosan olyan, csak kevésbé megalapozott _feltételezés_, mint hogy koemant ki fogja rúgni orbán.

rizla 2009.11.17. 15:22:31

@neeskens: ezzel amúgy egyetértek, szóljon csak bele, mindenki azt mond, amit akar. a politikus pofázzon, ez a dolga.
de azért ne nézzük magunkat hülyének, ha lehet. ő nem egy kommentelő a sok közül, és pont.

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2009.11.17. 15:22:33

@rizla: Megint mondom, igazad. A véleményünk ott tér el, hogy én azt hiszem, amit mondott, tényleg mint szurkoló mondta, és nem szavazatszerzési szándékkal. Ez tényleg annyiban kifogásolható maximum, hogy nem tette hozzá, mint Videoton szurkoló mondja ezeket.

szferi 2009.11.17. 15:26:09

@rizla: nem, ne szóljon bele, felesleges hangulatkeltés, semkinek sem könnyíti meg a munkáját, ha ellene hangolják a közvéleményt, még ha konkrétan nem is basznak ki vele.

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2009.11.17. 15:28:06

@popp: Sarkítva, nem sarkítva, attól még nem szép, mert Koeman szavait adja vissza, de ezt vajon hányadszorra írom le... Alapvetően máshogy látjuk, ezért nem fogunk ebben egyetérteni.

@mocsing: Miért is ne mondhatna bárki bármit? Gondolhatod, hogy nem az extrém kivételeket értem alatta. Azoknak meg is van a büntetőjogi kategóriájuk. De minden egyebet kivéve a szólásnak és egyéb hasonlóknak a szabadsága vonatkozik bárkire, bármikor.
Meglehet feltételezés, csak hogy ez le van írva, az meg hogy májustól kirúgnák Koemant, nem hangzott el sehol, nem lett leírva sehova. A holland cikk viszont igen.

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2009.11.17. 15:28:39

@popp: Sarkítva, nem sarkítva, attól még nem szép, mert Koeman szavait adja vissza, de ezt vajon hányadszorra írom le... Alapvetően máshogy látjuk, ezért nem fogunk ebben egyetérteni.

@mocsing: Miért is ne mondhatna bárki bármit? Gondolhatod, hogy nem az extrém kivételeket értem alatta. Azoknak meg is van a büntetőjogi kategóriájuk. De minden egyebet kivéve a szólásnak és egyéb hasonlóknak a szabadsága vonatkozik bárkire, bármikor.
Meglehet feltételezés, csak hogy ez le van írva, az meg hogy májustól kirúgnák Koemant, nem hangzott el sehol, nem lett leírva sehova. A holland cikk viszont igen.

neeskens 2009.11.17. 15:29:26

@szferi: de hát pont erről van szó. Semmilyen sértőt, vagy fenyegetőt nem mondott, csak annyit, hogy fájlalja, hogy nincs itt a kapitány és, hogy szerinte nincs jó kezekben a válogatott. Nem védem Orbánt, de ez egy normális, korrekt vélemény vol, amivel lehet vitatkozni.De nem lenyilatkozni a sajtóban, hogy ez aztán Hollandiában nem fordulhat elő, meg az indexen a cikk a lesügyi államtitkár meg ilyenek...Ebből nem Orbán, hanem Koeman, meg a sajtó csinált politikát.

szferi 2009.11.17. 15:32:33

@neeskens: erre ismétcsak ezt tudom mondani: @szferi:

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2009.11.17. 15:32:59

@neeskens: Vajon miért csak mi látjuk ezt ilyen semmitmondó ügynek, ami mesterségesen lett felfújva? No meg mások miért látják ennyire homlokegyenest máshogy? Tényleg érdekelne.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.11.17. 15:34:11

@mocsing: Annyiban azért árnyalnám a képet, hogy a Kovács-ügy tapasztalataiból biztos okultak annyit, hogy szabályosan rendezzék le a váltást, éppen a FIFA miatt.Tehát találniuk kell egy jelöltet, aki megszerzi a többséget az MLSZ közgyűlésében Kistelekivel szemben. Azért nem látok teljesen tisztán a kérdésben, mert nem tudom meddig tart Kisteleki mandátuma és azt sem, hogy lehet rendkívüli közgyűlést összehívni.

Mindenesetre azt azért nem tartom valószínűnek, hogy kormányváltás után egyből az MLSZ-szel kezdenének.

szferi 2009.11.17. 15:36:44

@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa: ugye ismered a viccet, mikor az egyszeri sofőr azt hallja a rádióban, hogy egy idióta szembe megy a sztrádán a forgalommal?

mocsing · http://nst.blog.hu 2009.11.17. 15:37:24

@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa: az a feltételezés, hogy azt is koeman mondta, ami nem a neve után, idézőjelben szerepel. márpedig te ezt feltételezted. mondom, h ez alapján a másik oldal is feltételezhet. vagy ne feltételezzen senki, viszont akkor nézzük azt, amit koeman tényleg mondott, azaz az idézőjeles részt, meg nézzük azt, amit orbán. innen már nem is olyan jó a dolog.

morálisan felvállalhatatlan, hogy a célegyenesben lévő miniszterelnök szakmailag kritizáljon egy szövkapot, ezzel sugallva, hogy a hamarosan kezébe kerülő hatalommal élve leválthatja. (szerinted persze nem sugallja). ha ezt nem érzed, hogy mennyire gáz, mennyire kurvára semmi köze hozzá, mennyire indifferens a véleménye, mennyire inkompetens ő, mennyire oda nem illő, hogy erről beszél, akkor mit mondhatnék? szerinted helyén való, sokunk szerint nem. rengeteg, nálunk fejlettebb demokrácia szerint sem.

@popp: kovács eltávolítása asszem egy évbe került, több most se lesz szerintem. hogy minden szabályos lesz, abban biztos vagyok.

szferi 2009.11.17. 15:37:27

@szferi: az idiótát kérlek ne vedd magadra.

rizla 2009.11.17. 15:40:18

@szferi: ok, értem amit mondasz, de nincs mit tenni, érted, értelmetlen lázadni ellene, hogy egy politikus hangulatot keltsen. együtt kell élni vele. persze azt megértem, ha koemannak fura, hogy itt ebbe is ilyen szinten belefolyhat a politika.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.11.17. 15:43:28

@mocsing: Mondjuk az a feltételezett egy év akár elég is lehetne Koemannak, hogy eredményekkel erősítse a pozícióját.

zsakfos 2009.11.17. 15:43:36

Az NS cikke, hogy Koeman elgondolkozik ...Istenem csak el kell olvasni az eredetit( bocs most nincs már kedvem lefordítani és beírni ) teljesen más jön le mint a népsport cikke sugall.
Egyébként ki az a hülye aki nem gondolkozna el rajta, tárt karokkal várják korábbi csapaánál, imádják az egész családot Groningengben, nyugodtan dolgozhatna.
Itt meg baszogatja boldog boldogtalan számára egy teljesen irreális közegben...
Tőlem aztán mehetne is , majd aztán hozzák Kapellót és majd mondhassák hogy itt van ez a macskazabáló digó aztán nem válogassa be a Kabát Petit pedig még egy pisai ferdetornyot ( vagy az a rajczi lesz...) is varratot magára.
Meg ki se jár Gyirmót-Szónokra bazmeg, pedig a Petőzoli még mindig kurva kemény.
Megírja a népsort is, hogy Don Fabio el mer gondolkozni a Real kispadján....
MI változik semmi...

neeskens 2009.11.17. 15:45:53

@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa: Talán mert a médiáhisztik befolyásolják őket.

De mondok valamit, ha Orbán azt mondja, hogy tök jó minden, nagyon jól dolgozik Koeman, akkor is ez a reakció?

Koeman részéről, a sajtó részéről? Hogy ne szóljon bele ésatöbbi...

szferi 2009.11.17. 15:46:07

@rizla: ok. akkor így két lehetőség van.
1. tényleg le fogja váltani koemant
2. csak piszkálja kicsit, ráuszítja a sajtót, mert megteheti.

melyik a korrekt hozzáállás?

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2009.11.17. 15:52:12

@szferi: Nyilván tévedhetek, de önmagában az, hogy többen hisznek valamit, az nem jelenti azt, hogy nekik van igazuk.

@mocsing: Szerintem ha egy, a témában valószínesíthetően teljesen tájékozatlan, külföldi újságíró a beharangozóban állít, vélelmez valamit, akkor nem nehéz rájönni arra, hogy minden bizonnyal az információt az interjúalanyától kapta, lévén róla és a helyzetéről van szó.
Máshogy gondolkodunk, mert szerintem mint szurkoló simám kritizálhatja a kapitányt Orbán, mint ahogy amatőr játékosként, szurkolóként Bajnai is megtehetné. Az egészből mi, illetve a sajtó csinál politikai kérdést, nem pedig a megszólaló. Nyilvánvalóan alapvető kérdéseket másként látunk, mert számomra ennek nincs súlya, te pedig a demokrácia problémáját látod ebben. Pedig Merkel asszony is megmondta az EB-n a portugál meccs előtt Sweinsteigernek, hogy játsszon jól, és ő mondta, hogy ezek után nem is tehetett másként. :) Ha nem a portugál meccs előtt volt, akkor elnézést érte.

neeskens 2009.11.17. 16:02:23

Szerintem szakmai bírálat az az volt, amikor Torgyán azt mondta, hogy játsszon a Mátyus csatárt.

De ebből a demokrácia végét, meg mittomén mit következtetni az erős túlzás.

Amúgy meg Orbán a Puskás Akadémián keresztül igenis része a magyar focinak.

Harmadrészt meg szerintem Kisteleki puccsa sokkal antidemokratikusabb volt, így a döntéseinek legitimációja, köztük Koeman kinevezése sem igazán legitim, ha innen nézem.

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2009.11.17. 16:06:04

@neeskens: Ez is mind igaz, látom én már a neeskens-Esti Kornél egységfrontot. :)

rizla 2009.11.17. 16:12:40

@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa: figyelj. ha egy politikus beszél a NYILVÁNOSSÁG ELŐTT, az MINDIG politikai kérdés. igazolja a történelem.

neeskens 2009.11.17. 16:14:50

@rizla: ha egy kőműves beszél a politikáról a nyilvánosság előtt az meg építészeti kérdés.

mocsing · http://nst.blog.hu 2009.11.17. 16:16:10

@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa: orbán nem szurkoló. ha bármiről beszél, akkor mint orbán viktor beszél, nem pedig mint mezei szurkoló. vagy ez egy vicc akart lenni részedről?

és ne mondd, h bajnai is mit mondhatna, mert nem mondja. ahogy a többi sem. ne beszéljünk már arról, ami nincs, de szerinted lehetne.

ahogy remélem, a tréfás merkel-nyilatkozat és e között is csak viccből vontál párhuzamot.

a demokrácia problémáját nem látom ebben, pusztán jeleztem, hogy nálunk fejlettebb demokráciák az "inkompetens politikus a szövkap dolgaiba nem pofázik bele és a hangulatot sem kelti ellene" verziót preferálják. senki nem vizionálja a demokrácia végét, de ettől még ez, ami itthon van, kurvára gáz. legfeljebb a kulturált sport- és közélettel fűszerezett jogállam illúziója tűnik ezekkel mind messzebbinek.

rizla 2009.11.17. 16:22:38

@neeskens: elég sánta párhuzam. a kőműves szakmájához nem tartozik hozzá, hogy kommunikálnia kell a nép felé a médián keresztül, abból a célból, hogy önmaga népszerűségét növelje.
meg hát a kőművesség elég egzakt dolog. megcsinálja a házad, ha egyben marad, ajánlod másnak is. a politikusok munkájának jó része viszont titokban marad, a döntéseik következménye az átlagember számára nem mérhetőek le egyszerűen.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.11.17. 16:23:12

@neeskens: Na ebben például van valami. Azt viszont nem értem miért olyan nehéz fölfogni, hogy Orbán Viktor véleményét nem kezelhetjük úgy, mint egy egyszeri szurkolójét.

Koeman pedig nem mondta azt, hogy Orbán nyilatkozata a demokrácia halála volna, csak annyit, hogy Hollandiában elképzelhetetlen volna az ilyesmi. Nem igazán értem miért kell csodálkozni azon is, ha az Orbán nagynyilvánosság előtt mond valamit egy sokakat érdeklő kérdésben, azon a média csámcsogni fog, ahogy te mondod fölfújja. Ezt Orbán jobban is tudja, mint én.

neeskens 2009.11.17. 16:29:37

@rizla: Már bocsánat ez rég nem foci, de ez egy nonszensz.

Most tegyük fel, hogy egy közszereplő azt mondja, hogy "A rántott hús jó"

Erre a szakácsok, meg a vegetáriánusok felháborodnak, hogy meri ő manipulálni az embereket, hiszen nem táplálkozási szakértő és teljesen nyilvánvaló, hogy a sertéstenyésztőket fogja támogatni majd , ha miniszter lesz és ez durva fenyegetés a szójatermesztők felé.

Ezzel az erővel egy politikusank soha semmiről nem lehet véleménye, nem lehet magánember. Csak a politikáról beszélhet, punktum.

neeskens 2009.11.17. 16:34:55

Meg különben a Bajnai mér oltassa be megát nyilvánosan?

Nem virológus szakorvos, tehát nem tuggya, akkor meg?

rizla 2009.11.17. 16:35:42

@neeskens: tegyük fel, hogy egy közszereplő azt mondja "a SÁGA rántott hús nem jó".

"Ezzel az erővel egy politikusank soha semmiről nem lehet véleménye, nem lehet magánember. Csak a politikáról beszélhet, punktum."

nem érted. ha egy politikus a NYILVÁNOSSÁG ELŐTT beszél, az maga a politika! akármiről.

rizla 2009.11.17. 16:37:15

@neeskens: nem ismerem ezt a nyilvános beoltatás sztorit, de nyilván politikai szándék van mögötte. jó példát akar mutatni, talán. imázsépítés mondjuk. de mondjuk, ha jó szándékú, akkor így akarja rávenni az embereket, hogy menjenek el ők is.
szerinted ez nem politika?

rizla 2009.11.17. 16:38:46

@popp: "Ezt Orbán jobban is tudja, mint én. "

erről van szó. vicces, hogy néhányan itt a véleményükkel gyakorlatilag azt mondják, hogy szegény viktornak fel kéne háborodnia, vagy legalábbis széttárnia a kezét, hogy dehát kérem, én csak a véleményemet mondtam.
igen, biztos ilyen naiv a szentem
: DDDDDDD

rizla 2009.11.17. 16:41:14

@rizla: bár simán el tudom képzelni, hogy ezt fogja mondani, esetleg egy kis történetet is kerekít köré arról, hogy egy demokratikus államban mindenkinek joga van a véleményéhez!
az aztán végképp nem lesz politika..

hakapesz imi 2009.11.17. 16:44:56

@neeskens: a POLITIKUS bármit mond vagy tesz nyilvánosan, azt nem magánemberként teszi. Érdekes, hogy velem nem készít a Blekk hetente interjút, hogy mégis mit gondolok a szöv.kap.-ról, sonkáról, kínai mézről, stb. OV-val pont azért készítenek, mert politikusként befolyásos (sic!) vélemyényezőnek gondolják, aki sokak véleményét fejezi ki, ill. formálja. Az más tészta, hogy egy kevéssé alpári politikus nem pocskondiáz, kritizál valakit, aki legelább (!) annyira profi a saját szakmájában, mint ő a sajátjában...
Egy politikus se lobbizzon a sporttal saját érdekében a sportmin.-t kivéve! Upssz...

neeskens 2009.11.17. 16:45:22

@rizla: Nem az a bajom, hogy ez politika, vagy sem.

Minden bizonnyal az, nekem azzal van a bajom, hogy ebben annyira borzasztó dolgot látnak egyesek. Nem rúgta ki Koemant, Kistelekit, nem mondta meg taktikát, csak elmondta a véleményét. Szerintem nem gáz.

rizla 2009.11.17. 16:50:24

@neeskens: orbán döntéshozó pozícióban lesz nemsokára. el fogja tudni intézni, hogy más vezesse az MLSZ-t, tehát hogy más legyen a szövkap. innentől kezdve ha ő azt mondja, hogy elégedetlen a jelenlegi szövetségi kapitánnyal, az kvázi egy kimondatlan, sorok közötti fenyegetés a szövetségi kapitány állására nézve. egyébként eddig én is elsiklottam efölött, olvass csak vissza.
tegyük fel, hogy van egy munkád, de tudod, hogy nem sokára új vezetés lesz a fejed felett, olyanok, akik valószínűleg nem téged fognak preferálni a posztodra. ennek a vezetésnek az atyja azt mondja a munkádról, hogy nem végzed jól. te mit szólnál?
egyébként az én apámat váltották már le vezetői posztról, csak mert új politikai szelek fújtak arrafelé. pedig - ha lehetek szerénytelen vele kapcsolatban - talán magasabb szinten is csinálta, amit csinált, mint koeman a sajátját.

hakapesz imi 2009.11.17. 16:54:01

@neeskens: megadom, talán egy komolyabb demokráciában elmegy az ilyesmi, de egy mienkéhez hasonló uram-bátyám alapokon működő mutyikráciában elég rossz felhangja van, ha egy erőpozicióban levő, de legalábbis erre a szerepre készülő politikus, nyomást gyakorol a nemzeti együttest irányító szakemberre. Ráadásul nyilvánosan. Nem szerencsés, ha véleményével a közhangulatot befolyásolja, de minimum nem a csapat körüli nyugalmat segíti elő. OV ezt mind tudja, mert nem hülye gyerek. Marad tehát a "szándékosan kavarom fel a bilit, meglátjuk, kilöttyen e" verzió, ami kevéssé elegáns.

neeskens 2009.11.17. 16:55:43

@rizla: akkor mégis mit kellett volna mondania szerinted? Ha tegyük fel nem tetszik neki Koeman munkája

hakapesz imi 2009.11.17. 16:56:30

@rizla: hehe, pont ezt írtam én is. kár, hogy 4 percel lassabban...

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2009.11.17. 16:59:06

@mocsing: Természetesen csak viccből vontam párhuzamot, igen. Változatlanul ott van a törésvonal köztünk, hogy szerinted ez jogtalan, és védhetetlen belepofázás, szerintem meg teljesen érthető és minden problémát nélkülöző vélemény. Nincs nagyon értelme a tovább győzködésnek, máshogy látjuk. Azt képtelen vagyok megérteni, hogy mivel is szólt bele a kapitány dolgába, megmondta kiket szerepeltessen, kiket hívjon be, és milyen szisztémában küldje őket pályára? Nem, simán kritizálta, ráadásul abban, amiben tette, joggal. Alapvetően másfelől nézzük neeskens kollégával.

hakapesz imi 2009.11.17. 17:00:29

@neeskens: az egyetlen helyes válasz egy ilyen direkt kérdésre is a szokásos bla-bla-bla, minden komolyabb konkrétum nélkül. De ne csináljunk már úgy, mint ha elfogadható lenne, amit OV csinált. Olcsó álnaivság úgy tenni, mint ha teljesen rendben lenne a nyilatkozat... Ezt mindenki érzi, van aki nem szívesen ismeri be. Még magának sem...

neeskens 2009.11.17. 17:04:19

@hakapesz imi: Most azt akarod mondani, hogy, ha semmitmondó választ ad az jó?

Ergo,mindenről, ami nem politika semmitmondó választ kell adnia, nehogy megsértsen valakit?

popp · http://koncertblog.com/ 2009.11.17. 17:05:48

@neeskens: Ha ismerjük a körülményeket, hogy Felcsút meg a vidi részben Orbán-közeli érdekeltség, meg azt, hogy ezeken a helyeken az Mlsz edzőképzés koprábbi vezetője Mezey a szakmai góré, akkor Orbán nyilatkozatát úgy is értelmezhetjük mint egy mozaik kockáját..

Vesszük az ominózus nyilatkozatot, Mezey véleményét Koemanról (Mezeyét aki látványosan szokott megsértődni minden személyét érő kirtikán), valamnint azt, hogy szinte a belga meccs lefújásának pillanatában jelenik meg a felcsúti sajtófőnök cikke, arról hogy Koemannak kitelt az ideje, akkor azért összeáll egy kép.

neeskens 2009.11.17. 17:06:25

@hakapesz imi: most ezzel azt akarod mondani, hogy egy politikus nem politikában kizárólag semmitmondó véleményt fogalmazhat meg, mert még megsért valakit?

neeskens 2009.11.17. 17:07:59

@popp: de bakker, ha politikai erővel eltávolítja Koemant én is fel leszek háborodva, de nem ez történt.

mocsing · http://nst.blog.hu 2009.11.17. 17:09:15

@neeskens: ha megkérdezik a témáról, akkor azt, hogy nem az ő tiszte megítélni a labdarúgó-válogatott kapitányának munkáját. magánemberként természetesen van véleménye, de nem szeretné ezzel befolyásolni egyetlen futball-döntéshozó álláspontját sem. (ez egy sablonnyilatkozat, a megfelelő fogalmak behelyettesítésével. hetente háromszor elmondják a napi sajtóban.)

ha nem kérdezik meg, akkor pedig adódik a válasz: semmit.

@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa: kritizálta, h hány nb1es meccsen van kint. ez belepofázás, ha nem aczél zoltán, vagy kisteleki mondja, persze ők is inkább személyesen tegyék ezt, ha teszik.

neeskens 2009.11.17. 17:12:13

Na, mindegy, nem hiszem, hogy meggyőzzük egymást.

Beszélgessünk inkább a fociról: Szerintem ki kéne rúgni a Kumant, a Kisteleki meg egy köcsög :)

hakapesz imi 2009.11.17. 17:15:36

@mocsing: ott apont. Akkor azért érthető, amit írtam feljebb...
@neeskens: ez a kérdés az álnaivság arche-típusa... :)
Nem, természetesen nem ezt akarom mondani. Azt akarom mondani, hogy nincs joga magánvéleménynek álcázva kritizálni valakit az ő pozijából, pláne úgy, hogy evidens, amennyiben lehozzák a választásokat, OV gumicicája, a foci különösen figyelmes bánásmódban részesül majd, ahogy a duce is szereti. Ezt nem elegáns inszinuálnia. Amúgyis világos...

neeskens 2009.11.17. 17:22:30

Szerintem ti abból indultok ki, hogy ismeritek Orbán motivációit, a hátsó szándékot, tudjátok, mit akar., sőt azt is mit miért tesz, vagy fog tenni. De ez nem igaz.

Én meg nem tudom, csak azt látom, hogy nyilatkozott egy politikus a fociról, aki úgy néz ki miniszterelnök lesz.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.11.17. 17:27:16

@neeskens: Ha meg akkora nyomást helyeznek rá, hogy magától lemondjon, neked sem kell majd fölháborodnod.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.11.17. 17:29:54

@neeskens: Azért már húsz éve mozog Orbán a nyilvánosság előtt, tehát azt azért már sejthetjük, hogy ha ő -Fábryval szólva- beledörrent a lecsóba, amögött mindig van valami.

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2009.11.17. 17:33:14

@mocsing: Mondom, nem fogjuk egymást megérteni, én meg úgy látom hogy ilyet még teljes joggal mondhat bárki. Igen, Orbán is. Valóban kevés NB1-es meccsen van kint, a listavezető 1-2 meccsén, ahol ráadásul nem egy fiatal is lehetőséget kap, meg pláne illene. De meddő ez a vita, mások az elképzeléseink.

JClayton · http://bumm.sk/blog/szemtanu/ 2009.11.17. 18:17:15

nekem pedig meggyőződésem, hogy nem Orbán, vagy éppen Bölöni kavarja az egészet, hanem a méltán nem szeretett magyar sportsajtó. Mivel - beszéljenek akárkivel is a magyar foci kapcsán - tendenciózus kérdéseket tesz fel, amikből gyönyörű szalagcímeket lehet gyártani. Fogja még itt Koemant "bírálni" egy csomó sportnagyság, pedig lehet, hogy az egész, velük készített beszélgetésből két kérdés erejéig foglalkoznak a válogatottal.

"XY kételkedik"
"Z szerint támadóbban is felléphetne a magyar válogatott"
"NN: ilyen esetekben az edzőnek is magába kéne néznie"

Ízlelgessük...

Der Beste 2009.11.17. 21:37:31

Eddig is megemeltem a kalapom az NST íróinak szakmaisága elött, de ez a bejegyzés a csúcsok csúcsa.
Végre egy hely, ahol megmondják a frankót Erwin-ről, s az őt körülvevő, magyar labdarúgás álnév alatt működő fostalicskáról.

zsakfos 2009.11.17. 21:46:57

www.pepsifoci.hu/node/49153
Gera interjú, hogy miért mondta le a válogatottságot.

heinrich · http://nst.blog.hu 2009.11.17. 22:42:06

@zsakfos : hát ez megint mi?

Gera: "Az elmúlt időszakban ugyanis úgy éreztem, nem volt olyan a kapcsolatom a kapitánnyal szakmailag, mint szerettem volna. Hangsúlyozom, hogy szakmailag, hiszen emberileg nincs gondom Erwin Koemannal" (...) "Most szakmailag voltak gondok: azt éreztem, hogy nem „úgy” férek bele az ő elképzeléseibe, amit én reméltem. "

Játékos remél, edző meg dönt. Azért ő az edző. Nehogy már mindenkitől megkérdezze, hogy és te, kisfiam, hol és hogyan szeretnél játszani?

Ennek a magyarázatnak, meg az interjúban összességében elhangzottaknak semmi köze a szakmaisághoz, ez a 'még Hodgson bácsi is megmondja, hogy nekem van igazam' meg egyenesen óvodás.

Gerzson, egyre nagyobb butaságokat csinálsz :((

seamus gonzalez 2009.11.17. 22:49:24

Most akartam belinkelni az origós cikket :))

Hát hajrá! OV-t azért csukják ki az öltözőből az eurokonformitás nevében :P

zsakfos 2009.11.17. 23:17:26

@_KingJack_:
Sírva röhögtem rajta:)
Mondjuk, ha tétmeccsen megverjük a holllandokat Rotterdamban megeszek egy kiló sajtot és utána 10 kiló narancsot:)

heinrich · http://nst.blog.hu 2009.11.17. 23:18:43

@MascotGod: nem értelek pontosan. sebaj, gondoltam elolvasom a linkelt írást, és majd mindenre fény derül.

Nem derült :)

Pályaelhagyó autóversenyző 2009.11.18. 00:54:38

ennyi hulyet egy rakason... OV velemenyet akkor lehetne fenyegeteskent ertekelni, ha osszehivott volna egy sajtotajekoztatot es ott osztotta volna az eszt.

ehelyett kritikat mert megfogalmazni egy tenylegesen pocsek szov. kapitanyrol, amibe az ot utalok mindenkeppen bele akarjak magyarazni, hogy ez egy mennyire antidemokratikus-blalblabla.

gondolom reggel meg terjesztitek a suttogo propagandat orsos viktor fovajda kirallya koronazasarol meg a gyerekenek a rahel nev valasztasa okairol...az ismeroseim meg csodalkoznak, miert kulfoldon erzem magam jobban

heinrich · http://nst.blog.hu 2009.11.18. 01:04:18

@Pályaelhagyó autóversenyző: és ha majd jössz haza, hozol nekünk haribót, meg milka csokit?

Azazello007 2009.11.18. 10:12:45

Van egy barátom - minden más szempontból rendkívül értelmes ember - aki évek óta minden új szövetségi kapitány (pl. Várhidi) regnálásának kezdetén kincstári optimizmussal lelkendezik, mondván, végre megtaláltuk az igazit, jönnek majd az eredmények. Aztán nem jönnek és ő az első, aki lapátra tenné. Nála Koeman kezdetben "szimpatikus, agilis, fiatal szakember" volt, mostanra pedig "Kisteleki zsoldosa, gennyes, inkompetens bohóc".

Sok itteni kommentelőnél tapasztalom ugyanezeket a tüneteket, és rohadtul idegesít, úgyhogy elképzelhető, hogy tényleg nem vagyok Igazi Szurkoló...

Azazello007 2009.11.18. 10:14:11

@Pályaelhagyó autóversenyző: ne aggódj, nemsokára jön a Szép Új Világ és tejjel-mézzel folyó kánaán lesz itt is, a Világegyetem Szívcsakrájában.

szferi 2009.11.18. 10:37:42

@Pályaelhagyó autóversenyző: én azon sem csodálkoznék, ha az ismerőseidnek is jobb lenne így.

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2009.11.18. 10:49:06

@Azazello007: Persze, mert akinek nem tetszenek a szakmai döntései és a kritika 0 elviselése a kapitánytól, akkor "gennyes bohócnak" tartja? A minden más szempontból teljesen értelmes barátod meglátásai ebben párját ritkítóan hülyék, ha elolvasod a kommenteked, láthatod, hogy mindenki teljesen civilizáltan, korrekt módon vitázott és nem veszekedett.

jo.e 2009.11.18. 11:19:30

Ez a Hollandiában nem fordulhatna elő annyira sántít. Van még 1millió dolog ami nem fordulhatna elő. Eddig nem tűnt föl neki? Vagy az nem őt érintette?
Nem vágom a holland viszonyokat. Ti igen? Ki tudja náluk mi a Nemzeti Ügy. Lehet h. az ő ellenzékük meg fájlalja, h. nem holland termesztésű füvet árulnak egyes kafé shopokban (vagy mi a nevük) Akkor az ottani megbízott magyar főfűvész is jogosan háborodhatna föl, h. "ilyesmi nálunk nem fordulhatna elő (mert nálunk demokratikusan kuss van mindenkinek :) ) Micsoda ország ez."
Na jó ez lehet, h. rossz poén volt. Lényeg, h. Orbánnak a foci, a család és a politika után közvetlenül a 3. helyen áll (by Mezey Gy.). Ő ilyen, neki ez nagyon fontos.

szferi 2009.11.18. 11:22:58

@jo.e: látod heinrich, így néz ki a koffein :)

jo.e 2009.11.18. 11:24:57

@szferi: bazz! Így ránézésre :))) ? Mi vagy Te vegyész ?

Azazello007 2009.11.18. 11:36:22

@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa: nem értek egyet; vannak, akik valóban szakmai szempontból kifogásolják a munkáját, viszont a többségnél -- akárcsak a politikában -- hozzáadódik egyfajta vulgáris személyeskedés. Ergo ha jönnek az eredmények, emberileg is oké, ha elmaradnak, akkor nem. Ezt pedig nem lenne szabad.

neeskens 2009.11.18. 11:41:21

Totál off: Nagyon megnézném a bosnyák-portugál meccset, valaki valami streamet tud mondani, ami lehetőleg működik is?

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2009.11.18. 11:45:06

@Azazello007: Ezt nem kétlem, de itt a fórumban kifogásoltad a hangnemet és arra válaszoltam, hogy itt 99%-ban teljesen nyugodt hangú vita, és nem veszekedés, érvek-ellenérvek ütköztetése, és nem egymás ócsárolása volt.

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2009.11.18. 11:47:19

@neeskens: Az egységfront másik tagjának igyekszem segíteni, ezen a linken 15:45-től jó pár stream lehetőség lesz elvileg www.myp2p.eu/broadcast.php?matchid=55247&part=sports

szferi 2009.11.18. 11:52:44

@neeskens: alternatíva: eurosport adja az egyiptom-algériát (a műsor szerint az adás élő, és 65 percig tart, érdekes megoldásra számíthatunk)

szferi 2009.11.18. 11:54:46

(@szferi: közben megnéztem, felkerült a második félidő is, reggel még valami egészen másat írtak)

zsakfos 2009.11.18. 12:45:26

@jo.e:
Az élet más területeiről most kár beszélni,de a foci közeg és főleg a válogatott megítélése elképesztően más mint nálunk.
Annak elllenére, hogy eredményeket tekintve még nagyobb lúzerek mint mi vagyunk. Egy Eb győzelem mellett 2 vb ezüstöt, egy bukott VB és EB elődöntőt tudnak felmutatni és általában a szimpatikus, szépen játszó vesztes szerepét játszák.
Az Oranje mindenek felett. A legendás játékosok ( Cruyff, van Basten elsősorban) hihetetlen nagy respectnek örvendenek.
A válogatott meccseken mindig telt ház van, tegnap volt a holland-spanyol U21es meccs, ott is...A tavalyi eb-n Sávjcban 150ezer holland volt Bernben,a 2000ben náluk rendezett EB-n az Oranje meccsei alatt tényleg mindenki a tv előtt ült.
A szurkolók jókedvűek, vidámak ( a válogatott meccs egy ünnepnap náluk) és nem csinálnak balhét egy-egy vereség után sem ( ellenben egy ajax-feyenoord után simán...) és úgy vannak vele, majd legközelebb sikerül, hiszen olyan nagy futballnemzetektől kapunk ki mint Olaszo vagy Brazília akiktől nem szégyen kikapni,hanem érdem velük játszani!!!!
Az meg tényleg elképzelhetetlen, hogy Balkenende min. elnök vagy a hercegek ( esetleg maga Beatrix királynő:) beleszóljanak, hogy van Basten vagy van Marwijk, hogy végzi a munkáját. Pedig a fontos meccseken kint vannak a meccsen sállal a nyakukba.
Ott azt vallják, hogy a királynő uralkodjon, a min. elnök kormányozzon, a szöv.kapitány irányítsa a válogatottat, az asztalos csinálja az asztalt, a kurva meg keféljen:) ss. mindenki azzal foglalkozzon amihez ért...
Nagyon más világ szóval, talán egy kis ízelítőt á ttudtam adni.

neeskens 2009.11.18. 13:49:29

@zsakfos : Egyszer voltam Groningenben, egy Groningen-Ajaxon. A meccs elmaradt, mert a szurkolók felgyújtották a székeket.

Dumáltunk a helyi arcokkal (mindenkin 100% anti-Amsterdam poló volt), kiderült, hogy ez a farmerek és a zsidók összecsapása. Ott is vastagon benne van a politika, meg az etnikai dolgok a fociban.

zsakfos 2009.11.18. 14:24:48

@neeskens:
Persze a klubfutball közege teljesen más,de igyekeztem is a mondanivalómat a válogatottra kihegyezni, mert itt is arról beszélgettünk.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.11.18. 14:32:31

@neeskens: Na meg a lelátói bunyók nem tudom, hogy vágnak ahhoz a témához, hogy egy politikus mit enged meg magának és mit nem.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.11.18. 15:45:06

@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa: Szerintem meg megérdemlitek ;-), Amúgy vicces, hogy a szezont a BEAC-nál kezdte, egy hónap után Szigetszentmiklósra igazolt, most Pécsre, de ha kap télen egy NBI-es ajánlatot tőletek is továbbáll.

zsakfos 2009.11.18. 15:57:25

@popp:
@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa:
László Csaba az egyik jelölt a skót válogatott kispadjára, Várhidi az NB II-es Pécshez szerződik.
Hm...
Érdekes,hogy 3 erdélyi magyaron ( Jenei, Bölöni, László) kívül az elmúlt 20 évben egy magyar tréner sem dolgozott nyugati klubnál vagy válogatottnál ( Vietnámot, Malajziát, Koreát és Katart nem sorolom ide...). Bár lehet, hogy csak én emlékszem rosszul?
Szívesen megkérdezném egyszer a nagy magyar edzőtársadalom tagjait, hogy ha olyan jól értenek mindenhez és krtizálni azt kurvára tudnak, akkor miért nem ők ülnek nemhogy a Barcelona, hanem mondjuk a Feyenoord vagy a Rapid Wien kispadján.
Vagy egyátalán miért nem merül fel a nevük se?

Boxi_911 2009.11.18. 16:09:36

Off: Srácok estére ki mit néz?

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2009.11.18. 16:30:17

@zsakfos : Ez jogos felvetés, magyarországi magyar edző egyszerűen sehol sem tényező, rosszabb helyzetben van, mint a magyar játékos, pedig az nagy szó. Valószínűleg ugyanaz lehet az oka, ami a focistáknál is, ami itthonra elég, odakint szinte semmire.

@popp: Vicc nélkül, én kedvelem, jó lesz nézni tavasztól őt a kispadon, mindig is érdekelt milyen meccs közben. Magyar szinten jó edzőnek tartom, ős régen, de bajnok lett az Újpesttel, Szigetszentmiklóson is jó volt, ha csak 4 meccsen is, de a Gyirmót és PMFC is kikapott tőlük. Az hozzátartozik, hogy Szigetszentmiklóson nem volt megkötve, hogy jobb ajánlat esetén nem igazolhat el, a PMFC meg nyilván komoly szerződést fog vele kötni, így ettől nem félek.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.11.18. 16:41:09

@zsakfos : Egyetértek veled, de korrektség kedvéért megjegyzem, hogy Bicskei dolgozott Svájcban, Nyilasit meg hívták Ausztriába.

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2009.11.18. 16:48:25

@Boxi_911: Sajnos egyiket sem tudom, de ha tudnám, akkor a bosnyák-portugál és a francia-ír meccseket követném.

zsakfos 2009.11.18. 17:03:43

@popp:
Ja igazad van Bicskei dolgozott a Luzernnél talán? de az is a 90es évek elején volt valamikor, meg talán Fazekas még Belgiumban de az is a 90es évek elején, közepén volt.
Ja meg Döme a görög 2.osztályban:) de ő a mi Matthausunk:)

hakapesz imi 2009.11.18. 22:40:43

@poolfanati: na, pont erről van szó. Egyböl mindenki rájött hirtelen, hogy az a megoldás a válogatott problémáira a tudatos fiatalítás (sic!). Érdeks egybeesés... Most, hogy az U20-as sikerektől visszhangzik a Kárpát-medence, majd pont egy jött-ment kűfődi építi be az aranylábú kisfiúkat a felnőtt válogatottba?! Hát mit képzel ez a fapapucsos tengerész!? Majd egy magyar edző beépíti a gyerekeket az A-válogatottba, aztán jön a siker magától. Azt meg nehogymá' egy idegenszívű, -ajkú arassa le!

ZenZo 2009.11.19. 14:13:57

Na így kellene ezt nálunk is. Koeman menjen?! Egy francot, szélnek mindenkivel.:

sportgeza.hu/futball/hirek/2009/11/19/kirugtak_a_teljes_guineai_futballvalogatottat/

Irapuatótól Szuezig 2009.11.19. 20:39:05

itt meg egy menjen koeman szagú cikk, de azért szavazni is lehet:
sportgeza.hu/futball/2009/11/19/remeny_kijozanodas_es/

Irapuatótól Szuezig 2009.11.20. 14:16:49

úgy látszik ez a topik is behalt, mert mindenki anrin rugózik.

pedig pl. ezt a válogatott összeállítást szívesebben megvitatnám itt:
Az Index-olvasók válogatottja:
Gulácsi Péter - Bodnár László, Juhász Roland, Debreceni András, Kádár Tamás - Varga József, Dárdai Pál - Huszti Szabolcs, Koman Vladimir, Dzsudzsák Balázs - Németh Krisztián
sportgeza.hu/futball/2009/11/20/erosnek_tunik_az_index-olvasok_csapata/

pláne, hogy gulácsi kivételével én is ugyanezt az összeállítást favorizáltam a szavazásban.

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2009.11.20. 14:22:49

@Irapuatótól Szuezig: Ha Gulácsi a kijöveteleknél is olyan klasszis lesz mint vonalon, Debreceni és Varga külföldre kerül, Huszti és főleg Koman rendszeresen játszani is fog, akkor ez a válogatott szép dolgokra lehet képes. Bár kérdés, Dárdai mennyi ideig lehet még versenyképes ilyen szinten, mert nem kizárt, hogy jövőre másodosztályú játékos lesz. Nagyon kedvelem, de lehet neki már nem lenne 1 év múlva helye. Persze a mentalitása miatt jó ha a keretben van. De nevekre ez nagyon tetszetős.

méregvera 2009.11.20. 15:57:28

Qman-gyenge középszintű edző. Nem várom én, hogy szarból csináljon valaki palacsintát, de igenis számít ki az edző. Qrva gyenge csoportba kerültünk, egyedül a portugálok tudnának itt focizni, de az ő edzőjük is egy balfasz, a többi csapat pedig egyszerű fostologató.
Meg lehet nézni az íreket, az öreg Trap másod-harmadosztályú játékosokból válogathatott és csak csalással nem jutottak ki, olyan ellenfelekkel, mint a világbajnok és a világbajnoki második.
Mancio egy éve csapat nélkül van, Kisteleki meg hosszabbít Qmannal, mert legyűrtük Máltát és Albániát. Hát nem egy kretén?

dildozer · http://www.youtube.com/watch?v=AwIY4PRIp4s 2009.11.20. 16:40:32

@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa: egyetértek. hezitáltam is gulácsinál, de pont a kijövetelei miatt inkább ellene szavaztam.

qman meg nem kérdés. viktor eltakarítja mire kezdődnek az eb-selejtezők. és jön helyette egervári, a sikeredző, aki a megfiatalított csapattal bukik, max kiharcol egy 3. helyet a csoportban.
süti beállítások módosítása