Nou San Trafford

Az Index blogja a világ legjobb futballjáról.

A szerkesztőségből...

Utolsó kommentek

jujjdeizgi

Friss topikok

Bundesliga - A lankadt bajor kolbász

2009.08.25. 14:00 heinrich

Nem, mégis inkább íztelen, só és fűszerek nélküli, zokniba töltött fűrészpor. A Bayern München 2007 ősze óta képtelen kiegyensúlyozott, meggyőző játékot hozni, ha az ember leküzdi magában az obligát képzettársításokat (vérszomjas, domináns, kegyetlen, meg a többi, hosszú évek alatt rögzült jelző), akkor látja ám, hogy meztelen a király, ráadásul sovánka is, aszott árnyéka egykori önmagának, replika, Bayern-light, ahogy tetszik. Nem okoz kéjes örömet a Bayern öncélú fikázása, de mielőtt néhány fordulóra félretennénk a bajorok szapulására rendszeresített nyikorgó klaviatúránkat, meg kell szabadulnunk a bensőnket feszítő démonoktól.

2007-ben két egymást követő Bayern duplázás után, a Stuttgart ugye behúzta a Bundesligát, pedig a saját anyjuk sem várta tőlük, a Bayern meg szégyenszemre, vagy még inkább tűrhetetlen módon a negyedik helyet csípte meg Hitzfelddel, hiszen Magathot a szezon felénél kihajították. Közel egy évtized után a müncheniek nem indulhattak a BL-ben, horror, dráma, skandalum, azonnali nagytakarítás, nyolc új igazolás, elköltött hetven millió, de ebből is csak egy jól sikerül őszi szezonra futotta, karácsonykor már botrány volt a céges bulin, a magabiztos bajnoki cím is inkább az ellenfelek rendszeres botlogásának és Toni menetrendszerű góljainak volt köszönhető, mintsem az ellenállhatatlan játéknak. Meg persze Franck Ribérynek.

Oké, lezajlott közben egy-két generációváltás is, a klub elvesztette Mattheust, Helmert, Baslert, Effenberget, aztán Elbert, Lizarazut, Ballackot, Makaayt, Schollt, Sagnolt, Oliver Kahnt, és akkor Deisler, Salihamidzic, Trochowski vagy Misimovics még említés szintjén sem került elő. Ha megnézzük a mostani keretet, akkor legalább akkora züllést tapasztalunk nagyban, mint amekkora a Dortmunddal történt (nem is olyan) kicsiben. A Bayern játékospolitikája egyértelműen megbukott, de a klubvezetést is fel tudnánk tölteni egy kiló botoxszal.

A BAYERN MÜNCHEN mostanra eljutott oda, hogy egy másodosztályból felkerült mainz egy félidőn keresztül simán lefocizza őket a pályáról egy Aristide Bancé vezetésével, akiről amúgy csak a Burkina Faso-i ultrák tudják, hogy kicsoda. Ezen egyébként már meg sem kell lepődni különösebben.

Az elmúlt két évben hozzászokhattunk, hogy a Bayern módszeres és kiadós verésekben részesül. Ki látott már olyat Münchenben, hogy a Werder, a Wolfsburg, a Leverkusen, a Zenit vagy a Barcelona lemosssa őket a pályáról? A Cottbus, a Köln, a Hannover vagy a Hertha meg szimplán leveri. Ez már majdnem a boldog-boldogtalan kategória, ez vezet oda, hogy a Mainznak egyáltalán megforduljon a fejében a győzelem gondolata, holott a pontszerzésről is csak homályos templomok mélyén szabadna suttogniuk, miközben bőszen vetik a kereszteket.

Vagy ott van a Werder elleni meccs. Új mester, megváltó Jézus Krisztus a padon, új csapat manager, bizonyítani vágyó igazolások, a tavalyi megalázó vereség dühétől fűtött HMCS-k, szezonnyitó hazai meccs, na, mondom, ezt a fegyelmezetlen, védekezni képtelen, összetörhető, kajla Brémát az Úristen sem menti meg, Szodoma százhúsz napját kapják az arcukba kilencven percbe sűrítve. Volt egy kis híja.   

A Bayern gyalázatos rajtja önmagában nem lenne vészjósló, ha nem a Bundesliga átalakulás közepén járnánk. A Hoffenheim, a Wolfsburg vagy a Hamburg példája bizonyítja, hogy a hagyományos BuLi értékek egyre kevésbé fajsúlyosak – bár természetesen nélkülözhetetlenek – a bajnoki cím megszerzésében. Másképp fogalmazva: újabban azok a csapatok fognak Bundesligát nyerni, melyek a nagyobb szellemi mozgékonyságot tanúsítják, az értelmetlenül működő nyers erő nem pálya többé.

Főleg, hogy szó nincs nyers erőről.  A Bayern Münchent talán leginkább definiáló jelenség az volt, hogy ellenük rohadtul nem akaródzott soha-senkinek játszani, nem volt az a kirobbanó formában lévő Real, Manchester vagy Milan, akinek ehhez kedve lett volna, ráadásul a visszavágó utolsó percéig nem lehetett megnyugodni, az embert a frász kerülgette folyton.

Mostanra a Bayern Münchennek újra kell értelmeznie saját magát, még a Bundesligában betöltött szerepét is. Meccsek tucatjai bizonyították be, hogy elmúltak azok az idők, amikor széttett lábbal kellett a bajorok elé henteregni, ha olcsón meg akarta úszni az ember, már a bírók támogatása sem a régi, de tegyük gyorsan hozzá, itt a klub lett elvezetve, nem a meccs. A keret tömve van szerény/átlagos képességű játékossal, akik ráadásul mentálisan sem készek arra, hogy elviseljék a Bayern mezzel járó terheket. A keret összetétele sem ad túlságosan nagy mozgásteret van Gaalnak, és ezen a ponton felesleges a Klinsmann-takaró után kapkodni.

Kahn visszavonulása vajon váratlanul érte a vezetést? A két szélsőhátvéd konstans problémája? Lucio pótlás nélküli távozása? Hummels nem kell, Niedermayer nem kell, Zé Roberto meg aztán pláne nem kell, hiába volt a csapat leghasznosabb játékosa az elmúlt két évben. Breno, na ő nagyon kellett tizenkét millióért, meg Gomez harmincért, nem baj, hogy két másik állócenter már van, és az európai futball fejlődési iránya sem a centerezésről szól, a BL-döntő kezdetekor például egy darab sem volt a pályán.

Még az ezerszer lesajnált Schalke is provokatív, innovatív koncepcióval áll elő, miközben a világon mindenki tudja, mit fog játszani a Bayern. Most már azt is, hogyan. Kiszámíthatóan, lassan, korszerűtlenül, minden átütő erő nélkül, középszerű, egysíkú játékosokkal, akaratgyengén, vérig sértve. Miközben a vetélytársak klasszisokkal jobban erősítettek, szemre és eredményre nézve egyaránt előrébb járnak.

De itt nem kellett Diego, nem kellett Sneijder, de még egy Hleb vagy egy van der Vaart sem – ne mondja senki, hogy egyiküket sem tudta volna megszerezni a Bayern München, ha akarja. A gyémánt felállás viszont marhára kell, még ha ember nincs is hozzá. Van Gaal nagy ötlete, hogy majd Ribéry játszik középen. Igaz, hogy ezáltal rögtön elveszíti gyorsaságából származó előnyét, nem lesznek beadások és nem tud veszélyesen középre húzni sem, hiszen már eleve ott áll, de az nem baj.

Összességében nem sok változott tavaly óta, kivéve azt a nem elhanyagolható tényt, hogy a mezőny nemcsak hogy utolérte vezérét, de jól seggbe is lőtte, meg is előzte, csak a sós kút, meg a kerékbetörés várat magára. Meglehet, az is csak két fordulóig.

Igen, tudom, az AZ Alkmaar is elbukta tavaly az első három meccsét, mégis bajnok lett van Gaallal. A szétesett holland bajnokságban.

Jövő héttől mi is félretesszük a karcos Bayern lemezt, és inkább ránézünk a még mindig veretlen Frankfurtra, a liga új arcaira (Elson, Hleb, Pogrebnyak, Elia, Berg, Ziani stb), drukkolunk Dárdai rekordjáért, vagy éppen megemlékezünk Jiri Stajnerről, kedvenc B-kategóriás hősünkről, aki épp most mutatta meg Robbie Kínnek, mi fán terem egy jó fajta dupla.

241 komment

Címkék: német bundesliga h bayern münchen több mint foci

A bejegyzés trackback címe:

https://nst.blog.hu/api/trackback/id/tr721337097

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Titi120 2009.08.25. 14:20:35

Megvan a bajor "katalán gödör", köszönjük, innentől kezdve sétagalopp a bajnokság és a BL is !

Neil Blender 2009.08.25. 14:24:55

Nagyon jo cikk egy altalam nagyon utalt csapatrol.

Pedig sajnos el kene egy eros Bayern a nemzetkozi mezonyben foleg ugy hogy egy Riberyhez ennyire gorcsosen ragaszkodnak de tarsak nincsenek hozza. A legnagyobb vicc Van Bommel eroltetese a klaszisokkal jobb Tymoschukkal szemben.

Es igen, mindenki aki csesztette a Real Madridot az igazolasok osszege miatt egy percre tegye a szivere a kezet es gondoljon bele: Mario Gomez = 30 Milla. na neeeee

ja es heinrich: nem Schneijder hanem csak Sneijder... nem kell tulgermanoskodni

heinrich · http://nst.blog.hu 2009.08.25. 14:27:30

@Neil Blender: na bazz... köszi, ráadásul nem először fordul elő. A Bundesliga burok úgy látszik légmentesen szorul a fejemre :)

heinrich · http://nst.blog.hu 2009.08.25. 14:28:50

@Titi120: ez többször is eszembe jutott közben, ezt a posztot tkp a Bayern-szekció követelte ki :)

Neil Blender 2009.08.25. 14:30:10

:)

ezzel nincs semmi gond, neked van ra mentseged.

De Vilagi Petikenek a Szerdzso Rámoszra meg mindig nincs... :)

egyebkent az oreg Ruud is Rutgerus van Nistelrooij eredetiben :)

Titi120 2009.08.25. 14:31:12

@heinrich:
Nem győzünk majd hálálkodni neked egész évben. Nagyon sok fröccsel tartozunk, már most. :)

JClayton · http://bumm.sk/blog/szemtanu/ 2009.08.25. 14:39:09

én kimondottan féltem attól, mennyire jó játékosokat kaparhatott ki Van Gaal az „ismeretlenségből“ (Pranjic, Braafheid, Tyimoscsuk), aztán erre meg ez... nem láttam idén egyetlen Bayern-meccset sem, akkor ezek az új szerzemények tényleg ennyire kilátástalanok? Megyek, bontok pezsgőt...

heinrich · http://nst.blog.hu 2009.08.25. 14:41:51

@Titi120: köszi, nagyfröccsöt iszom, tudod, a kettő-egyes fajtából :)

Titi120 2009.08.25. 14:46:56

@heinrich:
Egy egész tálcával hozok neked majd májusban, amikor Del Piero Ferrara vállára hajtva fejét bámulja majd szipogva, ahogy Hoeness a BL -serleget emelgeti Van Gaal társaságában. :)

heinrich · http://nst.blog.hu 2009.08.25. 14:48:45

@Titi120: jajj, ne is folytasd, a szemem, jajj a szemem odavan, megvakultam :)

kroos 2009.08.25. 14:55:13

@Neil Blender: nem értem gomez meg a reál igazolásai között az analógiát.

Titi120 2009.08.25. 14:58:02

@heinrich:
Na jó, nyugi, szerintem se jut el a Juve a Bl - döntőig. :)

Neil Blender 2009.08.25. 15:03:37

@kroos: Mind2 legalabb akkora "tulfizetes", persze a Realnal tobb volt nem csak 1. De ha Mario Gomez 30 millio, akkor a Kaka fele 67 olyan jutanyos ar hogy szinte ingyen volt a brazil.

CR mas teszta azt egy percig nem vitatom hogy tulzas, bar egy masfel ev alatt megterul az ara szamitasok szerint.

itt mondjuk annyira nem, de mas forumokon elofordult ez a parhuzam.

_benito · www.nst.blog.hu 2009.08.25. 15:05:40

@Titi120: ... de aztán utolérik a biztonságiak

pattopo · http://100ev.uw.hu 2009.08.25. 15:05:51

Rutgerus Johannes Martinus (Ruud) van Nistelrooy (Van Nistelrooij)

redcard · http://redcard.tumblr.com/ 2009.08.25. 15:07:26

szuper kis temető cikk lett, lassan hagyományos lesz, lehet szólni kéne pötének hogy nemsokára a liverpoolra is rá fog férni ha még akarnak valamit kezdeni a szezonnal
kár, hogy idén nem tudok BuLi meccseket nézni

Neil Blender 2009.08.25. 15:07:32

@pattopo: en nem ezt irtam? A Johannes Martinus meg olyan mint a Barack Husszein Obama ;) =)

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2009.08.25. 15:16:49

Istenem, itt a Katalán Gödör 2!
Srácok, ha lenne eszetek hirdettétek volna augusztus elején: kinek mennyit ér 2010-es tripla? Várjuk a téteket és a legtöbbet áldozó fanatikusok befizetései után jön a katalán/bajor/liverpooli/stb gödör :DDDDDDD

mocsing · http://nst.blog.hu 2009.08.25. 15:38:34

(nem olyan) bonyolult, hogy miről jutott eszembe, de kíváncsi vagyok amúgy, hogy ha idén is bajnok lesz az inter, egycsapatosozhatjuk-e a serie a-t, vagy az teljesen máááás.

egyébként a cikkben nyilván sok igazság van.

de Hlebnél Müller és Schweinsteiger is jobb irányító, Baumjohannunk és Sosánk meg van, még egy nem kell. van der Vaart sose jött volna, Sneijdert pedig a Ribéry-saga kellős közepén sose adta volna IDE a Real, csak csereüzletben (ez sztem vdV-ra is igaz). ennyit az irányító kérdésben el kell mondani a vezetők védelmében, de tény, hogy Diegoért sokkal jobban kellett volna küzdeni.

de a többiben, az alapvetően elhibázott igazoláspolitikában egyetértek. meg abban, hogy sok hülye dologban kötik az ebet a karóhoz, amit már rég meg kellett volna fordítani.

mindig is kurva kockázatos volt, amit a Bayern csinált, és sajnos nagyon úgy fest, hogy sok idő után most beszoptuk.

Klose és Gomez nem állócenter szerintem.

mindenesetre én biztos vártam volna még legalább egy meccset ezekkel a kijelentésekkel, ha gyakorlatiasan nézzük, ~5 új kezdő-majdnem kezdő van a csapatban (Badstuber, Pranjic, Timo, Gomez, Olic, [Braafheid]) de tény, nagy rizikót sajnos nem vállalt heinrich.

IronRock 2009.08.25. 15:48:42

Emlékszem, heinrich, tavaly ilyenkor azt jósolta a Bundesliga rajtja előtt, hogy a Bayern kőerős kispadja legkésőbb a szezon végére saját tehetetlenségénél fogva fogja földbe döngölni az összes ellenfelét, mikor azoknál már alig lesz 11 bevethető játékos, bezzeg a Bayern-nél! :-)
Úgy látszik, a tehetetlenség megmaradt, csak már nincs ami mozgásba lendítse...vagy az ellenek lettek túl gyorsak és már röhögve elugrálnak a lassan lendülő nehezék elől...

értelmetlen_nevű 2009.08.25. 15:52:39

@mocsing: "Hlebnél Müller és Schweinsteiger is jobb irányító" - szerintem nem

szeme közé, laposan! 2009.08.25. 16:16:51

Akkor ez most egy "Bajor gödör"??? Mégcsak egy BM triplázás hiányzik ám az idén... tessék ezt gyorsan abbahagyni, kedves NST!:):)

Vul-Kahn 2009.08.25. 16:25:03

Hosszú komment lesz, előre szólok :)

Na, hát én követeltem a legutóbbi BuLi-posztban a "Bajor gödröt" heinrichtől, és szerencsére nem kellett rá sokat várni. Habár a cím igazán lehetett volna az általam említett, azért remélem így is megteszi majd a hatását egy tripla formájában :-)

Komolyra fordítva, szerintem nagyszerű cikk lett, rengeteg igazság van benne. Egy dolog van, amivel nem értek egyet, ez pedig az, h "a keret tömve van szerény/átlagos képességű játékossal".
Van néhány (Lell, aki ebben a szezonban hál'istennek pályára sem lépett, és már vszleg nem is fog, aztán Ottl, meg a két kapus, talán Braafheid, de ennyi) kétségtelen, de ennyi szinte minden nagycsapatban van. Sokan biztos idesorolnák Sosát is, én nem tenném, sztem nála, illetve még jópár játékosnál (talán Gomeznél is, de ne ítéljünk elhamarkodottan) inkább a mondat második fele áll fenn, azaz "mentálisan nem készek arra, h elviseljék a Bayern-mezzel járó terheket".

Szóval nem a játékosok képességeivel van baj sztem, hanem a mentalitással, és a taktikával. Ahogy írod is, van 3 álló centerünk, teljesen feleslegesen, hiszen 1 is elég lenne. (1 azért szerintem kell, legalábbis én nem szeretem az ilyen befejező csatár nélküli felállásokat). A gyémánt-középpálya is abszolút idejétmúlt, ráadásul a mai futballban sajnos nem igazán megengedhető, h egy csapat egy vkp-val játszon, pláne ha az is olyan, mint Tymoschtschuk, aki inkább deep-lying playmaker, mintsem labdaszerző.
Schweinsteigernek nincs posztja, a széleken lassú, középen meg 1 jó meccsére jut 5 gyenge, szélen legalább szinte mindig hoz egy közepes teljesítményt. Ahhoz a játékrendszerhez, amit most játszunk, mindenképp kéne egy Diego v egy Misimovic, de Riberyt még nem láttuk középen, akár be is jöhet, bár én se gondolom, h jobb lesz, mint szélen.

A kapusposzt egészen tragikus, főleg, ha Kahnhoz viszonyítunk, de ha nem hozzá, akkor is. Ezenkívül nincs a keretben egy olyan játékos, aki megérdemelné a kapitányi karszalagot, ez is óriási baj, és a mentalitásbeli problémák egyik fő oka.

Ami pozitívum, az Olic (egészen parádés mentalitású, nem is rossz képességű srác), Badstuber (nagyon tehetségesnek tűnik), meg az, h Riberyvel azért nyilván erősebbek leszünk, bárhol is helyezkedjen el a pályán, ezenkívül Toni sem játszott még egy percet sem idén, talán ő is javulást hoz a rúgott gólok terén.

De ettől még a fent említett problémák megmaradnak, ami azt jelenti, h kutya nehéz szezon elé nézünk. Én ettől függetlenül remélem, h van Gaal hosszútávon is megkapja a bizalmat, képesnek tartom rá, h kijavítsa ezeket a hibákat, és megfelelően formálja a későbbiekben a keretet. Meg egyébként is, ha kirúgjuk, kit hozunk a helyére? Schustert? Ne már! Matthaust? Isten ments! Kloppot, Babbelt? Nem tűnnek rossznak, de túlságosan tapasztalatlanok.

Egy szó mint száz, hinni kell a sikerben, és mindent megtenni érte, egytől-egyig mindenkinek, aztán majd meglátjuk, mire lesz elég.
Hajrá Bayern, Hajrá Német Futball!!!

mocsing · http://nst.blog.hu 2009.08.25. 16:31:30

@Vul-Kahn: Schustert és Kloppot pl alá is írnám

(persze kirúgni még én se akarom van Gaalt, de Kloppot régóta szajkózom)

Vul-Kahn 2009.08.25. 16:41:08

@mocsing: Én is bírom Kloppot, de vhogy nem bírom róla elképzelni, h BL-győzelemre vezet egy csapatot. Gaál von Lajosból inkább kinézem, mint belőle.

szétbaszta a izét az óriásrobot 2009.08.25. 16:49:53

@Vul-Kahn: Lécci, lécci, cseréld le az avatarodat bármire. Lehet bélféreg, bagolyköpet, vagy akármi, de annyira riasztó minden thread-ben ezt a pofát látni.

Vul-Kahn 2009.08.25. 16:53:42

@szétbaszta a izét az óriásrobot: :DDDDDD
meglátom, mit tehetek az ügyben, de nem ígérek semmit :)

heinrich · http://nst.blog.hu 2009.08.25. 17:17:21

@IronRock: no igen, tavaly még kellett pár hónap, hogy kinyíljon a szemem :) Egyébként sosem gondoltam volna, hogy látok annyira puhány, tehetetlen, punnyadt Bayernt az életben, mint amit tavasszal bemutattak, és Toni meg Schewini DRASZTIKUS hanyatlásával sem számoltam.

A leírtaktól függetlenül egyébként lehet bajnok a Bayern (főleg Ribéry miatt, ha ő is úgy gondolja), de ahhoz sürgősen gyökeres fordulatnek kell beállnia, elsősorban hozzáállásban, és rögtön utána játékstílusban.

@Vul-Kahn: Rensing, Görlitz, Breno, Lell, Ottl, Altintop, SOOOOSA (atyaúristen...), Baumjohann nálam biztos nem Bayern szint, Braafheid & Pranjic majd meglátjuk, de lehetne még itt neveket bolygatni, nem tudom Klosénak, Toninak meg Demichelisnek mikor volt utoljára jó meccse.

heinrich · http://nst.blog.hu 2009.08.25. 17:21:36

@mocsing: nálam az az állócenter, aki a kaputól 20m-re gyakorlatilag veszélytelen.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.08.25. 17:24:36

A "Katalán Gödör" URL-je mélyebb értelmű volt... :-)

Lojzi_ 2009.08.25. 17:35:18

Van egy hét még a piac zárásáig. Egy kapus kell és Badstuber mellé egy védő, akitől tanulhat. Ennyi. Nem a világ vége.

Íme:

Jó kapus - Altintop, Jó középhátvéd, Badstuber, Lahm - Olic (igen, le a szélre!!!), MVB, Tyimo, Ribéry - Müller, Toni

Cserének hátul középen:
- Demichelis (neki jót fog tenni egy kis küzdés, mert elsősorban mentálisak a gondjai szerintem), - VanBuyten (Ő igazi kiegészítő faszi egy-két meccsre, vagy fejelni a végére)
- Breno (nem hülye ehhez a játékhoz, csak kell valaki, aki néha berakja, hogy a spielpraxis és a spielkultur összejöjjön)
Cserének hátul oldalt:
- Pranjic (belőle még kezdő is lehet, ha felvaszi a ritmust. Ne három meccs után temessük el.)
- Braafheid, Lell (na ők azok, akik arra jók csak, hogy meglegyen a pályán a 11 ember, ha ők játszanak, akkor több vkp kell és inkább x-re menni. Helyettük kell valaki télen, aki szélen is jó. Rafinha? Bosingwa? Bárki, csak ne tucatjátékos legyen)
Cserének középre:
Schweini, Baumjohann, Ottl: Ebből kettő egész jó. A harmadikat sürgősen értékesíteni, mielőtt beég a tarcsinál.
Cserének szárnyakra: Schweini, Pranjic, Sosa (darabra megvannak és szerintem csak együtt veszélyesek ha csak az egyikük játszik az vállalható. Kroos télen hazajöhetne, de csodát én tőle sem várok. Viszont ez a poszt azért nyárig ráér.)
Cserének előre: Klose, Gomez (két válogatott támadó rengeteg nemzetközi tapasztalattal lehet még inspirálná is őket, ha esélyt kapnak kiszorítani a kiscsikó Müllert.)

Nem azt mondom, hogy a keret nem szorulna itt-ott kis erősítésre, meg hogy jó ötlet volt Zé-t és Luciót pótlás nélkül elengedni, de azért ezzel a kerettel a salátástálért vívott harcban részt kell tudni venni. Főleg úgy, hogy idén iszonyatos körbeverések lesznek véleményem szerint.

mocsing · http://nst.blog.hu 2009.08.25. 17:37:04

@heinrich: azért ha Pranjic & Braafheid "majd meglátjuk", akkor Breno is lehet nyugodtan az, sőt, kis jóindulattal (amit most senki nem érdemel meg a keretből) akár Baumjohann is. de Breno biztosan.

a többi név közül talán Altintop a leggázabb, HA onnan nézzük, h egyelőre fix kezdőnek tűnik a hollandnál.

mit értünk veszélytelen alatt? nem lő a 16-oson kívülről gólt?

Lojzi_ 2009.08.25. 17:41:05

@heinrich: Toni statikusságáról már más poszt alatt írtam.
Lehet, hogy 20 méteren fele védő lefutja, de 3 méterről rárajtolva a labdára igen gyorsnak tűnik, amikor formában van.

És leszarom, ha megint az ötösön belülről lő 20 gólt, 19-et meg a 16-oson belülről. Nekem a 39 a fontos, nem kell, hogy legyen közte 20 méteres.

Törteli Tivadar 2009.08.25. 17:42:29

@Neil Blender: @Vul-Kahn: Na akkor döntsük már el hogy kell írni ezt a szerencsétlen Anatolij Tyimoscsukot. Én maradok a fonetikusnál.

Lojzi_ 2009.08.25. 17:45:07

@golazzo: Tyimo. Ez a biztos, ebből baj nem lehet....

popp · http://koncertblog.com/ 2009.08.25. 17:48:03

@golazzo: A cirill betűs neveket én is úgy szoktam.

kroos 2009.08.25. 17:48:13

fánhál olyan mint Csank.
Egy Aztböl bajnok csinál hollandiában de nagycsapatoknál ahol a fegyelem nem minden és stratégának kell lenni ott vége.
pl-holland válogatott.
Csank is egy bizonyos szintet bármilyen csapattal tud hozni.

értelmetlen_nevű 2009.08.25. 17:57:33

Braafheid, Pranjic nem Lell kategória. Eddig alig volt esélyük bizonyítani.

Brenot meg Sosat adjuk kölcsön valahova, ott majd kiderül, hogy tényleg szarok, vagy csak túl nagy lépcső nekik a Bayern.

ez meg az év vicce:
www.goal.com/en/news/15/germany/2009/08/24/1458587/tottenham-hotspur-chase-bayern-munich-defender-christian

heinrich · http://nst.blog.hu 2009.08.25. 17:59:39

@Lojzi_: ez egyszer oké Tonival kapcsolatban, de amíg mondjuk Olic futtából beveri 25-ről (magától), addig Tonit helyzetbe kell hozni az ötösön. Meg kb. Gomezt és Klosét is.

heinrich · http://nst.blog.hu 2009.08.25. 18:01:52

@mocsing: "mit értünk veszélytelen alatt? nem lő a 16-oson kívülről gólt?"

Igen, sőt más hasznot sem hajt.

Vul-Kahn 2009.08.25. 18:05:41

@heinrich: Rensinget, Lellt és Ottlt én is írtam, Görlitzet valóban kihagytam. "Braafheid, Pranjic majd meglátjuk" így igaz.
De: Altintop sztem kiegészítő embernek kiváló, a kispadra nem kell nála jobb játékos. Breno nagy tehetség, most töltötte a 20at, és ő is csak csere, szal vele sincs baj. Baumjohann detto, annyi, h ő talán már 21 v 22 is megvan, meg ha már leigazoltuk, akkor igazán visszahozhattuk volna Kroost. Inkább felesleges, semmint szerény képességű. Sosa pedig egy külön kategória, sztem neki a stílus nem fekszik, meg talán tényleg nagy falat neki egy ekkora klub, de az ezalatti szinten (olasz, spanyol középcsapatok, francia él- és középcsapatok) meggyőződésem, h nagy hasznára lenne a csapatának, szerény képességűnek őt sem nevezném.
Demichelis az utóbbi idényben talán az egész csapatból a legrosszabb teljesítményt nyújtotta (Lell kivételével, persze) de ő már azért bizonyított, mást ne mondjak, a kapottgól-rekordot felállító védelemnek is tagja volt. Toni, Klose rossz formában vannak, magukra fognak találni (az egyik biztosan, a másik lehet h a kispadra lesz kárhoztatva).

@golazzo: Én német fonetika szerint írtam, talán tényleg jobb úgy, ahogy te írod, de Lojzi verziója se rossz. Ha meg végképp nem tudjuk eldönteni, marad "az ukrán" kifejezés :)

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.08.25. 18:08:26

@mocsing: @heinrich:

Hát ja, nézzétek meg Villát: odaadják neki a labdát a kezdőkörben, és megoldja a kapuig, kiverekszi magának, kényszerítőzik, cselez, befut, passzol, miközben centernek sem utolsó.

Utólag belegondolva döbbenetes, de persze örömteli is, hogy a Bayern meg sem próbálta megszerezni.

Vul-Kahn 2009.08.25. 18:14:16

@értelmetlen_nevű: LOOOOL, hát remélem igaz a hír. Én ingyen is odaadnám mindenesetre, csak szabaduljunk már meg tőle.
Le lett küldve a tarcsiba, erre az eddig stabilan 5.-6. Bayern II most utolsó, kikap Jenaban 6-0ra, ahol ráadásul ki is állítják ezt a fogalmatlan tuskót már az első félidőben. Én mindig mondtam, és teljesen komolyan gondoltam, h még a másod-, harmadosztályhoz is gyenge. Látszik is, h a kutya se akarta elvinni a nyáron, egy "ELADÓ" táblát meg mégse akaszthatunk a nyakába...

Vul-Kahn 2009.08.25. 18:15:39

@Csöncsön: Amúgy Messi is képes ezekre, nem? ;)

értelmetlen_nevű 2009.08.25. 18:18:05

@Csöncsön: Nem jött volna a Bundesligába, ez biztos.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.08.25. 18:18:07

Csak Messi klubja egy darabig nemigen fog végkiárusítani, azt hiszem...

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.08.25. 18:20:42

@értelmetlen_nevű:

Nyilván nem, de próbálkozásokról, tapogatózásokról sem hallottam.

mocsing · http://nst.blog.hu 2009.08.25. 18:21:51

@heinrich: megfelelő középpályával nem is a csatárok lövik nagyobbegyenlő 20-ról a gólokat. én nem is várom el tőlük.

Tonin nyilván nem vitatkozunk, de Gomez és Klose sztem képes a 16-os vonalán az összjátékra.

ha anno Klose még brémai mezben labdát kapott a 16-os előtt, én befostam, mert megtolta és elkígyózott két ember között simán, vagy kényszerítőzött egyet.

Gomez nekem túl gyors és túl sokat fut ahhoz, h állócenter legyen.

Vul-Kahn 2009.08.25. 18:21:51

@Csöncsön: Hát a Valencia se végkiárusított, ha azt nézzük, h Villat meg Silvát is megtartották, pedig jöttek értük igen komoly ajánlatok. Amúgy értelmetlen_nevűnek van igaza, Villa soha nem jött volna/jönne a BuLi-ba, én speciel nem is bánom.

mocsing · http://nst.blog.hu 2009.08.25. 18:23:53

@Csöncsön: ja, és vmiért Ibranál se tapogatóztak a dilettáns bajorok

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.08.25. 18:25:56

@Vul-Kahn:

Végül jött valami szponzor, aki megmentette őket. Előtte gyakorlatilag a Loki kivételével minden komoly klubbal szóba hozták Villát. Ha a Bayern igazi európai topcsapat akar lenni, akkor szüksége volna világklasszisokra.

De végülis, úgy látom, mindkettőnk részéről happy end lett a vége. :-)

Woland 2009.08.25. 18:26:11

@értelmetlen_nevű:

tenyleg kamu es tenyleg vicces : ) (marmint a Lell -> Tottenham link)

sosem olvastam meg egyetlen forumon sem errol, es Harry nem az a tipus aki ennyire nagyon melletrafalna az igazolasokkal.

Vul-Kahn 2009.08.25. 18:35:01

@Csöncsön: Természetesen nem a játéktudásával van bajom, egyszerűen nem szeretem az ilyen csendes "a kutyámat se merem leüvölteni, ha odaszarik a szoba közepére" típusú játékosokat. De légyszi erről ne nyissunk vitát, tudom, h qrvanagy kisebbséget képviselek a véleményemmel, de úgysem vok meggyőzhető a kérdésben.:)

mocsing · http://nst.blog.hu 2009.08.25. 18:42:05

@Vul-Kahn: ne nyissunk vitát, de mizu Lahm-mal? :) nem lehet azért mindenki egy Kahn, Effe, Möller...

de ezt véletlenül sem Villa védelmében mondom, csak lábjegyzet.

Vul-Kahn 2009.08.25. 18:46:49

@mocsing: ok, megfogtál :D

Valójában ezzel a "kutyáját se meri leüvölteni, ha odaszarik a szoba közepére" kifejezéssel a "spanyol" szót akartam helyettesíteni :D
Fúúú mit fogok ezért Csöncsöntől kapni, azt a mindenit... :DDD

Basti · http://borgatya.hu/ 2009.08.25. 18:57:50

Pár szurkernél borult a bili Németországban és írtak egy regény terjedelmű nyílt levelet, hogy Uli X.Y játékosok, vezetők mekkora lúzerek és kapják be :))
www.bild.de/BILD/sport/fussball/bundesliga/vereine/bayern/2009/08/24/bayern-fans/der-brief-der-bayern-fans/auf-transfermarkt-de.html

Ez kering az egész német sportsajtóban és sztem mostanára a derék Hoeneß feje bíbor színű ;)

kroos 2009.08.25. 19:01:52

No igen. Én akit szerettem volna az az általam sokszor hangoztatott akinfeev, meg srna aki tipikus bayern játékos.Elöl senki középre esetleg diego ha jött volna.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.08.25. 19:03:29

@kroos: Srna tipikus Bayern játékos, ezt hogy érted?

kroos 2009.08.25. 19:10:16

@popp: fut hajt robotol ,kiváló rugotechnika,nem számit nagy sztárnak de a posztján szép csendben az egyik legjobb.

Crouch 2009.08.25. 19:15:58

Majdnem elsírtam magam amikor megláttam hogy Gomezt 30-ért megvettük. A Real kb. ennyiért Benzemát kapott.

A Lell féle vonal elküldése helyett sikerült megszabadulni Luciotól és Zétől, Gomez helyett meg Hleb+normális kapus, pl Neuer vagy Adler kellett volna esetleg Metzelder a Realból ha olcsóért adák volna.

BruceWayne 2009.08.25. 19:21:58

@Crouch: én csak röhögtem rajta :-)

avenger13 2009.08.25. 21:51:06

hát végig olvasva a bayern szurkolók kritikáját, sok mindenben muszáj egyetértenem velük. Az elhibázott játékos politika teljesen igaz. Bastit védem, mert középre soha nem rakják be, max. szükségből. Irányítót nem játszhat és nem is játszhatott a Lahm, Ribery Zé oldal mellett, középen két vkp, így nem igazán volt esélye semmire, mivel mögötte meg Lell idétlenkedett. Altintopnak ment amikor a csapatnak is, azóta nem láttam tőle jó megmozdulást, néha meg kifejezetten idegesít, hogy annyira fogalamatlanul próbálkozik a szélen. Sosa mehet köcslönbe. Kross jöjjön haza, mert ha kusenben csere, itt meg kezdő lehetne semmi értelme nincs. Lellt ottlt eladni, Baumjohann se lesz itt többet mint Schlaudraf. Bastival kapcsolatban én továbbra se adnám fel, belőle azért még igencsak lehet valami, csak motiválatlan mint a fene ő is. Gondolom az mindenkinek feltűnt hogy a barcát leszámítva, akik ellen semmilyen esélyünk nem volt plusz a sérültek is betettek, a blben elég szép teljesítményt nyújtottunk, biztos továbbjutással, és sporting veréssel (azon ment a vita, hogy egyáltalán tovább tudunk-e jutni). Mindenki motiváltlan a bajnokságban, ami azért nem érthető, mert most nem mi nyertünk.

Akik nem bayern szint: Rensing (Effe szerint Köln/Frankfurt az ő helye és ez sajnos igaz), Görlitz, Lell, Ottl, Sosa, Baumjohann, Braaafheid, Pranjic. Legalábbis a Pranjic-Braafheid balszélt még a Maniz is alázta. Ennél az is jobb lett volna, ha nem leszedik Altintopot, hanem hátraküldik jobbra, és Lahm rendet tesz bal oldalon.

Titi120 2009.08.25. 23:20:22

Én a magam részéről jókat mosolygok mint a kommenteken, mint magán a poszton.

A jelenlegi kezdőnk 10 mezőnyjátékosából 5 (de van amikor 6 ) nullkilométeres, új igazolás.

Ha valamikor, akkor most még nagyon nem időszerű következtetéseket levonni, az meg duplán mókás, amikor olyan emberek is megtaláltok, mint Braafheid, Pranjics vagy Van Gaal, akik jóformán még GPS segítségével tájékozódnak a Sabaner Strasse-n.

Szeptember vége - október eleje. Kb ez az időszak az, amikor majd releváns véleményekkel meg lehet próbálkozni, addig fenn áll a veszély, hogy csak segget csinál az ember a szájából.

avenger13 2009.08.25. 23:38:51

@Titi120: ebben igazad lehet. De azért ha pranjic és braafheid olyan jól tolná, akkor ennyi meccs után, mert a felkészülési meccseken is igen sokat játszhattak, ugyan már miért szivatja a Mainz őket? Bele kell szokni igaz. De azért focizni ugye nem itt tanulnak meg. Ha jól emlékszem Hargreaves a Real ellen játszott kb. először 2001ben a bayern színeiben, és nem az maradt meg bennem róla, hogy mázli hogy nem kaptunk ki miatta.

Titi120 2009.08.25. 23:42:42

@avenger13:
Én a Hoff elleni meccset láttam végig (ott csak Pranjics játszott) és Mainz elleniből kb 20 percet, plusz két felkészülési meccset (MU, Milan) az Audi - kupából.
Ennyi nekem nem elég.

Roeder 2009.08.25. 23:53:10

@Titi120: tényleg mókás,hogy valaki már három meccs után elküldené pranjicot és lajost.

egy dolgot viszont nagyon nem értek.tavaly klinsi kitette a csapatból rensinget,mert belátta hogy egy kupac szart se ér.heynckess-nél is butt védett.akkor most mi a szent szarért van megint rensing a kapuba?
van gaalnak nem volt képes senki megmondani,hogy figyu azt a gyereket nem kéne erőltetni?
vagy a tavalyi szezonról hirtelen mindenki megfeledkezett a vezetőségben?
a másik,hogy ugye körbeudvaroltuk neuert,nem jött össze.de az senkinek nem jutott eszébe,hogy akkor esetleg meg lehetne próbálni andlert,enkét vagy a már fentebb említett akinfejevet?
ez nekem valahogy felfoghatatlan.nem jött neuer,hát akkor jó nekünk ez a balfasz is?

értelmetlen_nevű 2009.08.26. 00:27:38

@Roeder: Butt meg a Milan ellen kapott egy irtózatos potyát. Szerintem Frey lenne a megoldás, csak a hajfestést kell megtiltani neki.

heinrich · http://nst.blog.hu 2009.08.26. 00:31:17

Végigolvasva a kommenteket +1 dolog: a posz nem arról szól elsősorban, hogy temetőbe a Bayernnel, és hogy esélye sincs a ligában, hanem arról, hogy átmenetileg elveszítette a _nagycsapat_ státuszát, reálisan nézve 8-ban sincsenek Európában.

shinigami 2009.08.26. 01:31:29

@értelmetlen_nevű:
Frey kiba jo kapus de ne menjen mar a bayernba akkor utalnom kene :/

btw en eladtam volna sokpenzert es sneijderert+vdw-ert riberyt es a maradekbol a lyukakat tomkodtem volna

popp · http://koncertblog.com/ 2009.08.26. 01:38:08

@shinigami: Így van Freynek jó helye van a Fioban, mondjuk a Romában szívesen látnám.

shinigami 2009.08.26. 01:39:46

@popp:
en meg pl a Spursben ha mar a realba meg neki sem lenne eselye bekerulni :)

avenger13 2009.08.26. 08:25:33

@Titi120: Pranjical és Braafheidel még megengedőbb vagyok én is. De amit a Mainz ellen műveltek, végig néztem a meccset siralmas volt. Az első félidőben, onnan rugdosták be a labdákat folyamatosan, és ők a közelében nem voltak semminek. Rohangáltak mint a bolondok. Most a jobb oldal helyett bal oldalt hozza valaki a Lell szintet. Jelenleg nem jobbak. Ha netán jobbak lesznek 3 hét múlva, majd visszavonom a véleményemet, de egy normális ellenfél ellen a blben, ez szart sem ér, és úgy tudom, azért hoztuk Van Gaalt, hogy bl cím legyen belőle. Olvassátok el, valaki belinkelte a német bayern drukkerek kritikáját, nagyon is építő jellegű.

meroving 2009.08.26. 08:47:42

Klose-val nem lenne gond, ha formában lenne, de nincs. Mennyi gólt fejelt tavaly? Mennyi jó meccse volt?
Gomez 3 euroért is bukta.
Kifejtettem már az egyik Bayernes fórumon, hogy létezik klasszikusan az a befejező csatár típus, aki (mint pl gyűlölt Inzaghi barátom) arról híres, ha a kezdőkörben tökön küldik, akkor bepattan róla onnan is.
Gomez ennek az ellenkezője. Ennek következtében NEM való futball csatárnak. Teljesen mind1, hogy amúgy mire képes, ha erre nem (ezt meg már bizonyította). Menjen krumplit hámozni.
Olic: küzd hajt és ez szép és jó. Csak nemtom... savanyú a szöllő, ha a Barca vagy az MU csatárokat nézem... Olic mekkora név, biztos befélnek majd az FC Zürichnél a BLben, hogy jujj jönnek a bajorok, gyün Olic...
Bommel: tapsol, mutogat, köpköd -> ez egy türhő, eltiltani 1 életre, köszi.
Altintop = Robben = évi 12 meccsen tud pályára lépni, ergo köszi nem tartunk rá igényt (teljesen mind1, hogy milyen jó amúgy.
Lahm kivételével a teljes hátsó alakzat elküldése lenne illendő.

meroving 2009.08.26. 08:50:25

A 99-es Bayernhez képest nálunk van egy Toni - aki ha kell padról száljon be bírkózni, vagy ha jó a formája akkor kezdhet is.
Van egy Ribery aki kezdő szélen.
Meg van mögötte egy Lahm.

Tonihoz hasonlóan elfér még Tymo, Klose.

Mindenki más, nem ez a szint. Csókolom.

szemeteske 2009.08.26. 09:54:24

Nemrég egy pontosan ugyan ilyen hangvételű cikket olvastam itt a Barcelonáról, tudjuk mi lett a vége...

Neil Blender 2009.08.26. 10:04:45

@meroving: helyen kell kezelni azert a dolgokat. Az angol es a spanyol bajnoksag elsosorban penzugyileg olyan szinten elment a Bundas mellett mint Ferrari a tunyinyg Trabi mellett. Egy Bayernnek, legyen akarmekkora multja jelen helyzetben lehetetlen nemzetkozi szinten is komolyan jegyzett jatekost igazolni velemenyem szerint. PErsze nemetet lehetne igazolni, bar sztem egy nemet jatekos sincs most a szuk vilagelitben.

Ergo egy Olic, Gomez (jo az hatalmas vicc hogy mennyiert) realis erosites. Es jovore 100% hogy Ribery megy... De amig ilyen pocsolyaban toporog a Bayern addig csak irigykedve fogjatok latni a spanyol es angol csapatok csatarsorat ill sztarjait foleg ha a vezetoseg sem valtoztata "fizetesi sapkan"

mickeyknox 2009.08.26. 13:48:03

@meroving: "Bommel: tapsol, mutogat, köpköd -> ez egy türhő, eltiltani 1 életre, köszi."

itt már nem bírtam tovább nem nevetni, jó volt :)

kroos 2009.08.26. 13:55:23

Janckert leigazolja az ujpest ha minden igaz.

Lag_Operator 2009.08.27. 09:33:42

Mai hírek szerint Robben érkezhet...
Elvileg így alkalmassá válhat a játékosállomány a 4-3-3 -ra?!

Titi120 2009.08.27. 12:16:39

@Lag_Operator:
Bizony.

De tegnapelőtt még azt olvastam, hogy az MU is bejelentkezett érte.

Mindazonáltal nagyon elférne nálunk (és ezzel egyidejűleg némi keretszűkítés se ártana, főleg a támadószekcióban).

Titi120 2009.08.27. 12:23:48

@shinigami:
Offical (a hivatalos honlapon nem látom) ?

Kicsit sokallom az árát, de ég a ház ...

krysal 2009.08.27. 12:24:21

@shinigami: Ba..ki, akkor a kókadt fütyköshöz üvegtér igazol (viccelek). Ezt nem hiszem el, Perez megint idióta...

shinigami 2009.08.27. 12:52:06

@Titi120: @krysal:
madridistan lattam, nemigazan szoktak tevedni ilyesmiben

mocsing · http://nst.blog.hu 2009.08.27. 12:54:32

Ribéry mehetne át jobbra. végre megint Lahm lenne mögötte. persze csak amíg Robben le nem sérül.

a 25 tényleg elég húzós.

shinigami 2009.08.27. 12:55:13

@mocsing:
25 nem sok erte ha nem serul le
de leszokott ugye...

krysal 2009.08.27. 12:57:42

@shinigami: Tudom, először ott kaptam el én is, most páromat spanyolul tudóként ráuszítottam a Marcára és az AS-re.

Amúgy a madridistán már spekulálnak Riberyről. Ez mondjuk más megvilágításba helyezheti a kérdést, de akkor is. Robben nyújtotta kb a legmeggyőzőbb teljesítményt a csapatban a felkészülés során. Igaz, hogy üveg, de jelenleg lenne, aki pótolja (nem is lenne biztos kezdő), és most nem jutna rá meccsenként 3-4 védő.

Összességében hiba, mert én a spekulációkkal ellentétben nem bízok benne, hogy a franvciát elengedik (így, ilyen két szélsővel nem csak tűzoltási szándék, de a BL esély is nőne a BM-nél), mi viszont jelentősen gyengülünk.

Lag_Operator 2009.08.27. 12:58:45

@Titi120: Sport1 szerint a deal része, Ribery következő nyári Madridba költözésének konkretizálása is...
Szerintem egy Rafinha még elférne a keretben, ha már kapus valószínűleg nem jön.
Érdekes, hogy tegnap is már 4-3-3-at játszott a csapat az elején, ha ez beválik és véglegesedne, akkor középen 3 ember lesz 1 helyre.

shinigami 2009.08.27. 13:02:33

@krysal: jovo nyaron kenytelenek lesznek eladni... es akkor mar inkabb nekunk
bar teny h igy nem kcisit gyengult a csapat, raadasul taktikai variaciok teren is

mocsing · http://nst.blog.hu 2009.08.27. 13:02:57

@Lag_Operator: Rafinha nem a Juveé? ez ugye jó lenne, mert talán a legirritálóbb futballista széles e golyóbison, azaz hazatalál Felipe Melo mellé :)

ráadásul ide se jönne, így nekem szájba lőnöm se kéne magam.

krysal 2009.08.27. 13:07:17

@shinigami: igen, de ezzel a kerettel sok mindenre rá lehet cuppanni (nem írom le, mert még rámmozdulnak a barcások meg kroos), de ha elmegy Robben, VdV, Sneijder, Miguel Torres (Athletico???), akkor nem tartom kizártnak a még egy érkezőt.

...inkább már nekünk? Hjaj, most véged, már jönnek is a bőrgatyások, ostorral:D

mocsing · http://nst.blog.hu 2009.08.27. 13:08:31

@mocsing: és még a S04 esetleges sikerei is egy hajszállal kevésbé fájnának

Feech 2009.08.27. 13:46:52

@krysal: "de ezzel a kerettel sok mindenre rá lehet cuppanni"

Lennének ötleteim mikre fog a Real idén rácuppanni.

krysal 2009.08.27. 14:37:09

@Feech: Mondtam, hogy megtalál valaki. Igaz, feldobtam a magas labdát.

Neil Blender 2009.08.27. 14:38:23

Na allitolag Robben + Van der Vaart = Ribery uzlet van kialakuloban.

Sztem ez mind2 felreszere jo bolt lehet bar en madridistakent Robben egy picit sajnalnam, ellenben Ribery jobb.

VdV-t meg vigye mar el vki...

Mr.AT 2009.08.27. 14:53:48

@mocsing: Ez utóbbi Marilyn Mansonnak sikerült, állítólag. :-)

Feech 2009.08.27. 14:55:13

@krysal: Adta magát a helyzet, nehéz lett volna kihagyni. :)

krysal 2009.08.27. 15:04:36

@Neil Blender: még mindig mondom, én nem hiszem, hogy Riberyt elengedik.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.08.27. 15:13:55

Érdekes, hogy kroos most nem háborog, hogy Bayern szurkolók szemébe hazudott a vezetőség, amelyik már hetek óta azt hangoztatja, hogy lezárták az átigazolási szezont.

mocsing · http://nst.blog.hu 2009.08.27. 15:19:13

@popp: hee? miért kéne ezen háborogni?

inkább az az érdekes, h Löw megint behívta Cacau-t. nem hittem volna, h valaha kimondom, de akkor már tényleg inkább Kurányi...

krysal 2009.08.27. 15:21:15

@mocsing: nem. idén. Néhány pusmogás:

"A katalán Mundo Deportivo szerint a Madrid és a Bayern kezdeti megállapodást ért el Robben átigazolásáról, a tárgyalások ugyanakkor folytatódnak, mert a Madrid augusztus 31-e előtt szerződtetné Franck Ribéryt. Az üzletnek Rafael Van der Vaart is a részese lehet."

" A Radio Marca szerint elképzelhető, hogy Ribery már idén nyáron a Real Madridba igazol. "

"Az ABC szerint Robben érkezésével a Bayern München vezetői könnyebben megválnának Riberytől és nem kizárható, hogy a francia játékos már idén a Real Madridhoz igazol."

mocsing · http://nst.blog.hu 2009.08.27. 15:40:12

@krysal: ja, akkor egyetértünk. idén szerintem is még itt marad. nem lenne bajom amúgy ezzel a tranzakcióval, ha még jönne mellé pénz, vagy mondjuk nem vdV lenne a másik, hanem Sneijder. tényleg , ő még mindig kalimpál, h igenis Madridban lesz majd jó neki, v már interistaként utálhatja _benito?

halareaal 2009.08.27. 15:48:29

Robben eladása fatális baklövés sztem a jelenlegi helyzetben. ebben a csapatba, ahol az ellenfélnek még 3 játékosra is fokozottan kell figyelnie, az egyik legveszélyesebb támadó lehetne. akkor legalább Sneijdert tartanánk meg. ki lesz így a baloldalon? a Bayern viszont jól jár, ha Robben nem sérül meg, nagyon jó lesz a Bayernbe

krysal 2009.08.27. 15:56:40

@mocsing: Akkor Sneijderes hírt is...:

"A Sky Sport 24 is közli a hírt: Sneijder az Internazionale játékosa. A transzfert egyelőre egyik klub sem erősítette meg hivatalosan."

"Sneijder: "Nagyon ritka helyzet alakult ki: az edző számol velem, de vannak a klubnál emberek akik nem.""

"Sneijder: "A távozásom nem visszalépés, mivel a világ egyik legnagyobb klubjához jövök, ami az elmúlt négy évben bajnok volt hazájában. Az elmúlt hetekben Mourinho több sms-t is küldött nekem, amelyekben arról írt, mennyire szeretné, ha nála játszanék. A derbi? Az edző dönt, de készen állok rá." /Gazzetta/"

"Sneijder: "Az igazság az, hogy nagyon boldog voltam itt, ezt nem tagadhatom. Nagyon sajnálom hogy távoznom kell, de ez van.""

Csak neked, csak most, és bocs az offért.

@halareaal és mocsing:

Azért van rá egy minimális esély, mert elvben 2 főnek kell távoznia keretszűkítés néven. Most jelenleg Robben, Sneijder, Miguel Torres és VdV távozására kínálkozik esély. A BM meg Esetleg (nagyon esetleg, én személy szerint nem hiszek benne) egy ilyen üzlet (Robben, Vdv plusz pénz) esetében talán belemegy Ribery távozásába. Ha úgy nézzük, így még tűrhetően is kijövünk a dologból, bár kétségtelen, hogy Robben finoman fogalmazva is meggyőző teljesítményt nyújtott a felkészülés alatt.

kroos 2009.08.27. 16:02:52

@krysal: ,,Robben, Vdv plusz pénz"
keblemre!:)

mocsing · http://nst.blog.hu 2009.08.27. 16:04:50

@krysal: thx.

vdV-ot nehéz lenne elképzelni Bayern-mezben. hamburgi évei alatt ahányszor megpendítették, h jöhetne Münchenbe, annyiszor mondta el, h ő oda soha, semmilyen körülmények között.

kroos 2009.08.27. 16:06:48

@krysal: @mocsing: amit még el tudok képzelni és nagyon is reális az egy ribery-casillas csere.

kroos 2009.08.27. 16:07:35

@kroos: piff egy tockos!!

krysal 2009.08.27. 16:11:28

@kroos: ez nem újdonság, ezt az ajánlatot "állítólag" már megtette Perez korábban is (Sőt, volt, hogy Vdv helyett Sneijder volt a kalapban), de ugyebár akkor kapásból dobták azt vissza a bajor vezetők. Most, hogy olyan rajtot vett a gárda, melyre a kutyaszar még hízelgő jelző (bocs, nevezzem úgy, történelmi mélység?), egyszeriben elgondolkodtak (esetleg, mondom, esetleg!!!) az "Egy fecske nem csinál nyarat" alapelv szemrevételezésére. Másrészről, ahogy mind tudjuk, Perez van olyan megalomán, hogy könnycsepp nélkül dobja át Münchenbe a megunt játékokat, ha Ribery megszerzésével még jobb lehet a csapat játéka/fellendítheti a kezdeti lelkesedés után visszaeső mezeladásokat (igen, önkritika a vezetőség felé), akkor röhögve megteszi. Más kérdés, hogy talán túlzás ez az összeg+játékos kombó (pláne Robben felkészülési játékát látva), Perezből bőven kitelik.

krysal 2009.08.27. 16:13:17

@kroos: Egy? Mondjuk ha Tyson adja, megelégszem:)

krysal 2009.08.27. 16:17:54

@mocsing: Már az ajaxból a BM-be vízionálták többen (és nem csak szurkeszek, de rengeteg hír röppent fel róla a sajtóban is.), nem is értem, hogy nem kötött ki ott VdV.

krysal 2009.08.27. 16:25:32

@kroos: Mondjuk, ami azt illeti, egy kapus is kijönne a "plusz pénz"-részből, amire, ahogy néztem, égető szükségetek lenne.

Más kérdés, hogy azt senki sem akarja, hogy Casillas elpazarolja a tehetségét:P :D

halareaal 2009.08.27. 16:26:35

@krysal: az hagyján, de igazából tavaly is, miután visszatért a sérüléséig, hosszú ideig ő volt a csapat legjobbja, meg egyébként is kiváló képességű játékos, egy esetleges 4-2-3-1be szinte tökéletes. a másik pedig, h Sneijdert láttam párszor játszani, de ezek közül a legjobb teljesítményt a holland válogatottban nyújtotta, pont ezen a poszton (4-2-3-1es felállásbn balszélen), az EBn. szal nem értem, mért kell eladni erről a posztról a szezon kezdete előtt mindkét játékosunkat...

halareaal 2009.08.27. 16:29:46

@kroos: h érted ezt h reális? abszolút nem reális. mint ahogy egy Figo-Kahn csere sem lett volna reális a Bayern szemszögéből, Kahn fénykrában persze.

mocsing · http://nst.blog.hu 2009.08.27. 16:31:55

@halareaal: sztem viccelt, ennek jegyében osztott ki magának egy tockost rögtön utána

krysal 2009.08.27. 16:33:32

@halareaal: hát igen, ezt megint a Perezi hülyeség számlájára írom:( Pláne abban az olvasatban, hogy Pellegrini elvileg kijelentette, mindkettejükre számít.

Mondom, Pereznél nem lehet meglepődni semmin.

krysal 2009.08.27. 16:35:10

@mocsing: hát, ha abból indulunk ki, ismerjük milyen, és mennyire nézi le a Real "játékospolitikáját" (néha azért okkal, halkan jegyzem meg), akár lehetett komoly megjegyzés is.

halareaal 2009.08.27. 16:35:55

@mocsing: jaa, elnéztem, azt hittem a tockos már krysaltól jött:)

kroos 2009.08.27. 17:33:53

@halareaal: van még.

adjátok casillast meg ramost+45 milliot.
mi meg cserébe lell-t.

krysal 2009.08.27. 17:47:11

@kroos: haha

A kedvedért: "17:24, madridista - Robben: "Én nem akartam elmenni, a klub viszont el akart adni. Nagyon sok hazugságot mondtak, de a végén a lehető legjobb döntést kellett hoznom, mivel én is játszani akarok, és be akarom bizonyítani, milyen futballista vagyok. A München nagyon jó benyomást keltett bennem.""

Lag_Operator 2009.08.27. 17:49:56

@mocsing: Kießling mostani formáját elnézve az ő mellőzését nem értem...

kroos 2009.08.27. 20:41:17

@krysal:
adjátok cr-t, kaka-t meg 60 milliót és
cserébe mocsing felvesz 5 percre egy raul mezt.

kroos 2009.08.27. 20:42:28

@kroos: mondhattam volna mocsing helyett magamat is de akkor az összeget szorozd be 10 az 56.onnal:)!!!

Lojzi_ 2009.08.27. 21:53:32

Nomármost.
Vagy én vagyok egy kicsit lassú, vagy Uliék készülnek megint valami váratlanra és ritkaszarra.

Értem én, hogy ég a ház, de valahogy megint nem sikerült eltalálni, hogy hol.
Szögezzük mindjárt le, hogy Robben nem rossz. Ha ő jön nyár elején a stuttgarti Podolski helyett, akkor mondjuk maradt volna egy kis pénzünk, meg a csapat is erősebb lett volna, mint így.

Viszont ha már találtunk elfekvőbe 25 millát a padláson, akkor egy apróságra felhívnám herr Höeness figyelmét:

EMBER!!! Nincs kapusunk!!!
MANN!!!! WIR HABEN KEIN TORWART!!!

Ehhez képest effektíve mindegy is, hogy javul a támadójáték, ha hátul többet kapunk, mint amennyit elől össze bírunk hozni.

Ha megkörnyékezzük Srnát, meg Bosingwát, meg pedzegetjük Rafinhát, akkor mi a teendő akkor, ha ők nem jönnek el? Hátradőlünk szépen?
Hát miért akartuk megvenni őket? Azért mert szép a szemük és jó a seggük, vagy azért, mert olyan poszton játszanak, ahová nincs megfelelő (értsd: Bayern szintű) játékos a keretünkben? Ha utóbbi, akkor nem addig kellene menni, amíg nem lesz egy?
Neuer kérdése ugyanaz. Uliék próbáltak kapust szerzni, dehát nem jött...
Erre abbahagyják. Ami nem megy azt ne erőltessük. Még egy nyomorult Enkére sem próbáltak rá...
Beszarás.

Az a baj, hogy lassan azt is kinézem a vezetőkből, hogy Ribéryt cserélték Robbenre, úgy hogy mi fizettünk rá 25 millát....

értelmetlen_nevű 2009.08.27. 22:58:20

@Lojzi_: Enkével kapcsolatban már halottam pletykákat.
Egyébként igazad van, de Robbennek örülök, a klub pénzét én nem sajnálom. Egyébként hülye a Real, Robben kiváló csere lett volna. Szerintem valami Riberyvel kapcsolatos deal van a háttérben, remélem nagyjából jól jövünk ki belőle.

mocsing · http://nst.blog.hu 2009.08.28. 01:28:03

@Lojzi_: keinEN Torwart, nem?

Enkét szerintem semmi értelme nem lenne leigazolni. kapus kell, de ez a bajnokság nem Rensingen fog elmenni. sőt, a BL-t se miatta nem fogjuk megnyerni - ha meg annyira ki fog lógni, h minden kb az ő sara lesz, hozunk vkit télen. de most szánalmas, amikor egy oldal teljes támadójátékáért ez a szerencsétlen Altintop felelős, akinél egyszerűbb komputerű futballistát nk-i szinten ritkán látni. (azt elhiszem, h tökjó jobb-bunkó a török válogatottban, de jobbszélsőnek _a_Bayernben_ viccnek is rossz)

értelmetlen_nevű 2009.08.28. 01:33:36

@mocsing: szerintem nincs igazad. Altintop fasza. :)

buntus 2009.08.28. 01:40:52

"másodosztályból felkerült mainz egy félidőn keresztül simán lefocizza őket a pályáról egy Aristide Bancé vezetésével, akiről amúgy csak a Burkina Faso-i ultrák tudják, hogy kicsoda"

Én ismerem őt 3 éve!

mocsing · http://nst.blog.hu 2009.08.28. 01:42:51

@értelmetlen_nevű: szeretnék erről vitatkozni. mi a kiemelkedő tulajdonsága véleményed szerint? (támadásban elsősorban)

értelmetlen_nevű 2009.08.28. 02:05:32

@mocsing: Simán lehet, hogy elfogult vagyok, én kedvelem. Nem feltétlen kiemelkedő tulajdonságokról van szó (azért jó kis lövése van, bár nem túl pontos). Csak nem érzem, hogy lefele lógna ki a jelenlegi keretből. Az eb-n nagyot játszott (jobb hátvédből irányította a csapatot), igaz hogy nálunk jóval gyengébb a teljesítménye. Eddig kevés lehetőséget kapott, méltósággal viselte kispadot.

Egyébként engem nem is a keret gyengesége zavar a legjobban, hanem hogy majdnem az összes játékos mélyen a tudása alatt játszik. Szerintem Podolski is tehetséges, Schweini, Klose, Lahm, Demichelis, Altintop tavaly Toni, az egész védelem indokolatlanul gyenge/gyenge volt. Gomeznek láthatóan nem megy, a többi friss érkezőt egyelőre nem bántanám. Annak sem örülök, hogy a sok pénzért vásárolt tehetségek (Sosa, Breno) ennyire formán kívül vannak, egyszerűen nem akarom elhinni, hogy tényleg ennyire szarok. Múlt évben MVB, Zé Roberto, Ribery, esetleg Lahm játszott a tudásának megfelelően. Rensing, Lell, Ottl (bár benne bíztam régebben) valószínűleg tényleg ennyire képes csak.

Kicsit kezd játékostemető jellege lenni a dolognak, és ez zavar igazán.

mocsing · http://nst.blog.hu 2009.08.28. 02:28:45

@értelmetlen_nevű: ok, én tényleg nem kötözködni akartam, csak érdeklődtem.

a keretből Altintop nem lóg ki. Altintop a Bayern-kezdő általánosan elfogadott szintjéhez képest képvisel bántóan alacsony színvonalat.

egyébként alapvetően nem rossz játékos. minden tekintetben hozza a közepest, ami ritka. esküszöm, ha két vkp-val játszanánk és az egyik helyett rendszeresen becserélnék, illetve meg lenne az esélye, h az egyik kiszorítsa, kussolnék. de most komolyan, rábízni egy jobbszélső posztot? támadni, alkotni, basszus.... őszintén, Altintop valaha vkit meg fog verni egy az egyben? kötényt fog adni? megkerüli? lefutja? elfekteti egy testcsellel? nekem ez a bajom vele, amúgy szimpi srác, aki tényleg nagyot tud lőni, bár bombagólt még nem láttam tőle, de ez lehet az én hibám is.

Ottl-on szerintem a kezdetektől fogva látszik, h ennyit tud. de hogy ne tűnjek okoskodónak, pironkodva elismerem: én Lell-ben bíztam sokáig. csak hát a tavalyi év sok mindenről meggyőzött.

a tavalyi év négy legjobbja (Zé, Lucio, Ribéry, Lahm) közül kettőt elengedtünk, egyet ingyen, egyet aprópénzért, egy pedig jövőre valszeg menni fog. ez így nem koncepció. de legalábbis neccesen életképes.

montipájton 2009.08.28. 06:57:10

Robben elengedése szerintem is baromság volt, és csak az mentené, ha Ribéryt vinnék helyette.
De inkább a pénzről szólt a transzfer, márint a Real részéről.
Robben jó lesz a Bundesligába, ha nem sérül meg.

kroos 2009.08.28. 08:02:01

@mocsing: hát öszintén szólva nekem a legnagyobb csalódás az elmult két évben Altintop.
Ahogy irtad is a válogatottban nyujtott formáját meg sem közeliti.
Ebben igazad van viszont én is kedvelem a srácot és bizom benne.
Talán ö az aki a valós képességeit meg sem közeliti ebben a csapatban.

pancho_sanza · www.nst.blog.hu 2009.08.28. 09:34:25

@montipájton: Miután még van der Vaart biztosan eligazol, így ebben a pár napban lehet, hogy felpörög ismét a Ribery-üzlet.

Mailand oder Madrid - Hauptsache Italien 2009.08.28. 10:05:14

@pancho_sanza: Nem hiszem, "Wurstulli" azt mondta, a Robben tranzakció létrejötténél, hogy Robbent megveszik és kész, semmi köze Riberyhez.(Pontosabban ezért vették meg ilyen későn, hogy ne keverdejen bele Ribery, bár ez már inkább mese.)

Lag_Operator 2009.08.28. 10:54:51

Uli szerint Robbenre a középpálya jobb oldalán számítanak, hogy egyszerre játszhassanak Riberyvel.
Lehet, hogy így LvG visszatér a 2 vkp-hez, van Bommellel és az ukránnal, mert nincs a csapatban olyan aki konstans jó teljesítményt nyújtana a 10-es poszton, mondjuk ez csak az én fantazmagóriám...

mocsing · http://nst.blog.hu 2009.08.28. 11:03:17

Robben echte ballábas, nem?

kroos 2009.08.28. 11:08:44

amibe robbent nem lehet berakni aza rombusz.
SEHOVÁSEM!!!!!!!

Titi120 2009.08.28. 11:43:08

@mocsing:
Az, de a Reálban is ha jól emlékszem mindig a jobb oldalon játszott.

Mivel ő is és Ribery is kiválóan cselez, így célszerű volna, ha a francia továbbra is maradna a bal oldalon, Robben a jobbon.

Lahmnak is mindig azért volt helye,mert FR nem mindig az alapvonalat célozta meg, hanem többször befelé tört, így mögötte teret nyitott neki.

Ha ezt idén két oldalról is tudnánk csinálni, akkor az rendkívül nagy fegyver volna.

Szóval elsősorban így az elmúlt években megszokott, két védekező középpályással felálló 4-4-4-2, vagy a 4-2-3-1 kínálja magát. Félix Magát. :)

Titi120 2009.08.28. 11:52:27

Megtöltve tartalommal (muhaha) a felállást a következőket tudom elképzelni:
4-2-3-1
Rensing - Lahm (Altintop), Badstuber, Demichellis, Pranjics (Lahm, amennyiben a másik oldalon Altintop kezd) - Tymoschuk, Van Bommel - Robben, Schweinsteiger (esetleg helyette amolyan árnyék(sz)ékként Olic / Müller), Ribery - Gomez (Toni, Klose)

Persze ez esetben holt felesleges ennyi befejező csatár amennyi a keretben van.

4-4-2
Rensing - védelem ugyanaz, mint feljebb - Robben, Tymoschuk, Van Bommel, Ribery - Gomez (Toni), Klose (Olic / Müller)

Na, ennnyit a fenteziről. :)

kroos 2009.08.28. 12:07:15

@heinrich:Többféle képpen lehet ugye ezt játszani.
Pl.ahogy a milan végigverte a világot.
A védelem elött pirlo aki elosztja a labdákat,Rino szür jobbról és utat nyit pl. Cafunak balon Seedorf aki mindent megcsinált aki kell és kaka elöl aki nem is annyira irányitó mint inkább a kontráknál a leggyorsabb ember.
Nálunk 1 szürö (timo vagy Mark).
Eddig jobb oldalt Hamit, balon pl. pranjic vagy basti.
plusz még elöl egy támadó,pl ribery.
1 szürös rendszer nem bir el egy robbent meg ribery meg még egy bastit vagy Hamitot szerintem.
Legalábbis a Bayernben nem.
Akkor inkább amit Titi ir de az már 4-4-2.
Klasszikus szélsök nem játszanak rombusz formácioban.
Vagy ez lesz a van gaal-féle nagy ujitás.

kroos 2009.08.28. 12:20:27

@kroos: vagy ami logikus lenne hogy pont azért igazolták robbent mert a rombusz nem müködik és visszaállnak a 4-4-2-re.
Ugyanis a csucsra illö 10-es játékosunk nincsen.
Bár én nem igazoltam volna senkit max. egy kapust.
4-2-3-1-ben toltam volna.
Koszta Jani-Altintop-Micho-Van buyten-Lahm
van bommel-timo
ribery,-Basti-Olic
gomez

Vul-Kahn 2009.08.28. 12:28:39

@kroos: Szerintem pont az az első 3 forduló tanulsága, h senki ellen nem fér bele az 1 szűrős játék, még a Mainz ellen sem. Ezért én is a 4-4-2 mellett vagyok, két vkp Tyimo és van Bommel, két szélső Ribery és Robben. A gond az, h így a cserepadra nem marad vkp Ottl-ön kívül. Altintop szájhúzogatva talán, aztán a leggyengébbek ellen talán még Pranjic, aki szóba jöhet azon a poszton. De akkor meg szélsővédőben lesz kevesebb az opció...
Egy biztos, ha jön Robben, akkor Sosa meg Baumjohann annál is feleslegesebb lesz, mint eddig voltak, akár mind2 elmehetne, de az egyiknek kötelező. És Schweini is a kispadra szorulna, hacsak nem lesz 4-2-3-1, de akkor meg csatárból van túlkínálat...
Nincs egyensúly a keretben, az egyértelmű.

Titi120 2009.08.28. 12:32:21

@kroos:
Én örülök neki (noha a védelemre még jobban ráfért volna az erősítés), mert így végre nem féloldalas lesz a csapat játéka, és kevésbé Ribery -centrikus.

Van Gaal meg remélem kigyomlálja belőle a játékát jellemző önzőséget.

kroos 2009.08.28. 13:26:32

robbené a 10-es pffffffffffffffffffffffffffffff......dddddddddderfegetgh

kroos 2009.08.28. 13:38:19

krysal ami ellen te évek óta tiltakozol robben bevallja

,,. Szerintem a Realnál emberibben is bánhatnának a játékosokkal, "

szimpatikus az öszintesége hogy nem olyan szöveggel nyit hogy ez volt minden álmom....mindig is ezt akartam...
hanem megmondta hogy ö maradni akart madridba
és csak azért jön munchenbe mert muszály.
az öszinteséggel nincs semmi gond.
(

acdcisti 2009.08.28. 13:38:28

@kroos: hasonlóan reagáltam amikor olvastam a hireket és láttam a képet hogy Robben tartja a kezében a 10es mezt....
Elvileg nem ettől kéne függjön Kroos (mármint az echte) fejlődése/teljesitménye, de gondolom neki nem esett a legjobban a dolog...
Tanulság: nem kell ilyen kijelentéseket tenni a jövőben. Egyszerű. Csakhát Uli mindigis szeretett nagy dolgokat mondani. Vagyis annak hangzókat...

mocsing · http://nst.blog.hu 2009.08.28. 14:08:07

kicsit emiatt a 10-es miatt is fogok ma istentelenül berúgni. ez vajon kinek jutott eszébe? Robben feltételül szabta?

mocsing · http://nst.blog.hu 2009.08.28. 14:14:43

a felállás meg ellenfélfüggő, viszont legalább van KÉT igazi szélsőnk. mikor volt ilyen utoljára?

van négy olyan támadó középpályás (Olicot is ide számolva), akikkel lehet variálni és végre nem Schweinsteigernek kell kipróbálnia ezredjére, h vajon elég gyors-e ehhez a poszthoz.

viszont Timo-t és MvB-t úgy játszatni egyszerre, h előttük csak két szélső van, nekem furán hangzik. akkor már inkább levenni az egyik csatárt és betenni eléjük középre Schweinit.

Mr.AT 2009.08.28. 14:35:20

@buntus: Jó, de te burkina faso-i vagy.

Basti · http://borgatya.hu/ 2009.08.28. 14:37:05

emberek! ez 4-3-3éer kiált, márt csak azért is mert se Ribéry se Robben nem fog védekezni.
valamelyik "Klasszis" csatárunk így padra fog szorulni..és vérzik a szívem emiatt xD

középpálya meg most már mehet valami frankó allrounder sor:
szívem szerint: Altintop(MvB) - Timo - Schweini

mocsing · http://nst.blog.hu 2009.08.28. 14:45:37

@Basti: egyébként így már akár hasznát is láthatnánk Altintopnak, mert nem kell alkotnia előre fele nagyon és még védekezhet is, labdát gyűjthet stb - szal hasznos lehet.

ez amúgy a sok csatár miatt nem hiszem, h megvalósul. vagy Toni tényleg megy a Romába.

BruceWayne 2009.08.28. 14:47:36

Arjen Robben a bayern münchenben....

ezt még emészteni kell valahogy

értelmetlen_nevű 2009.08.28. 15:13:16

Egyébként Robbent a MU és a Liverpool is le akarta igazolni állítólag. Kicsit meglep, hogy hozzánk jön. Én nem kedvelem különösebben, de most azért nagy erősítés. A 10-es mez témát meg leszarom.

shinigami 2009.08.28. 15:15:03

@értelmetlen_nevű:
a ribery uggyel egyutt amr nem annyira meglepo

Rekordvizemeister · http://www.schalke04.hu 2009.08.28. 17:17:58

@Titi120: Hmm, ezt a 4-4-4-2-es formációt már kérvényeztétek a DFL-nél? :))

Csak nehogy elfogadják "véletlenül". :P ;-)

Rekordvizemeister · http://www.schalke04.hu 2009.08.28. 17:23:19

Most Robben után megnéztem a transfermarkt.de-t. Tudom, semmilyen értelme nincsen a tm.de-re hivatkozni, de 18 csapata van a BuLinak és érték alapján az első 9-ben egyetlen NEM Bayern játékos van. Elképesztő fölény... papíron.

értelmetlen_nevű 2009.08.28. 17:29:59

@Rekordvizemeister: arra célzol, hogy drágán veszünk szar játékosokat? ez a problémánk nekünk is. :(

mocsing · http://nst.blog.hu 2009.08.28. 17:39:01

@Rekordvizemeister: a sorrend szerint Toni 16 milliót ér :) Barzagli meg 14-et :))

Gomez meg csak azért ér 30-at, mert annyiért vettük (állítólag)? Neuerért meg, ha jól emlékszem 20 körül ajánlottak Uliék - ha ott eladja a s04, akkor most ő is annyit ér, de így megtartva kevesebbet?

egyébiránt Robben se ért 24 milliót. a képességei igen, a játékos nem.

kroos 2009.08.28. 17:46:03

kapásból 4 játékos aki szerintem ott van a 9-ben
salihovic,dzeko,hitzlsperger,neuer

pancho_sanza · www.nst.blog.hu 2009.08.28. 17:51:01

@kroos: inkább arról mesélj, mennyire háborít fel, hogy a Real Madrid legértékesebb játékosait elrabolja a München és az Inter. ;)

értelmetlen_nevű 2009.08.28. 17:52:57

@kroos: Hitzlsperger jó játékos? Suttgart meccset ritkán nézek, de én még nem láttam közepesnél jobban játszani. A válogatottban is gyenge volt.

kroos 2009.08.28. 17:55:53

@pancho_sanza: öket már sikerült tönkretenni...
a ti levetett cucccotokban járunk...:(
@értelmetlen_nevű: jó basszus valakit mondanom kellett még..:)

mocsing · http://nst.blog.hu 2009.08.28. 17:58:12

@kroos: Salihovic ne mááá...

a kalapács sztem is alulértékelt, de a 9-be nem férne be nálam se

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.08.28. 18:01:29

@mocsing: "Robben se ért 24 milliót. a képességei igen, a játékos nem."

Tökéletes megfogalmazás. :-)

kroos 2009.08.28. 18:02:23

@mocsing: Salival ugy vagyok mint heinrich bekemmel.
ha az asztalra szarik is birom.

JClayton · http://bumm.sk/blog/szemtanu/ 2009.08.28. 18:36:52

@Rekordvizemeister: fordítva működik a dolog - azért ér sokat valaki, mert a Bayern Münchenben játszik. Egyrészt az értékét felsrófolja a különböző kupákon való részvétel, az elnyert trófeák, valamint az, hogy potenciálisan sokba kerül őt kivásárolni a klubtól.

kroos 2009.08.28. 18:54:09

van egy barátom aki kint volt madridban 1 évet holnap jön haza.
Én ezalatt az egy évalatt kb azt hajtottam neki hogy robbennél nincs
1,hülyébb
2,önzöbb
focista.
A véleményem nem változott de holnap lesz egy kínos estém.

mocsing · http://nst.blog.hu 2009.08.28. 19:01:46

@kroos: nyugi, jövőre kárpótolod egy _öntudatos_ franciával :)

amúgy akkor robinho mi, ha robben önző és hülye?

kroos 2009.08.28. 19:10:18

@mocsing: öntudatos_ franciával ,ez kicsit paradox kifejezés számomra...
robinhoval nincs baj.
Ö egy kurta jó futsalos.
csak sportot tévesztett.

kroos 2009.08.28. 19:11:57

@pancho_sanza: ha jövöre sneider lö 25 gólt robben meg ad 32 aszisztot akkor is ök a hibásak és a reál nem tehetett semmiröl?

BruceWayne 2009.08.28. 19:45:41

Robben a világ legjobb szélsője (lenne, ha nem lenne ilyen önző és sérülékeny, de képességei alapján max 1 v. 2 játékos van aki ugyanilyen vagy jobb nála)

BruceWayne 2009.08.28. 19:47:21

@pancho_sanza: az Internek eddig bejött (Cambiasso, Samuel, nagyjából Figo is, na jó Solari annyira nem :-)

Rekordvizemeister · http://www.schalke04.hu 2009.08.28. 20:22:50

Najó, nem gondoltam, hogy ennyien válaszoltok. :)
Addig is bedobtam két Veltinst. :)

Az oldal neve transfermarkt, és igen, a piac határozza meg egy játékos értékét, tehát ha Gomezért 30 misit fizettek, akkor az 30 milliót ér. (Ért, a Bayernnek).

És persze, hogy baromság, de azért az erőviszonyokat jól érzékelteti. Én nem gondolom, hogy Salihovic, vagy Hitzlsperger, vagy akár Manu a Top10-ben lehetne.

Innen agyament hülyeség, át lehet ugrani:

Vagy nézzük máshogy:
FCB: Ribéry, Klose, Olic, Breno
---------------------------------
VfB: Hleb, Hitzlsperger, Hilbert, Osorio
S04: Neuer, Westermann, Bordon, Streit
SAP: Carlos Eduardo, Obasi, Compper, Ibertsberger
SGE: Amanatidis, Russ, Liberopoulos, Pröll
Mainz: Ivanschitz, Bancé, Trojan, Heller

Hányan férnének be a Bayernbe az alsó 20 játékosból? Elvileg. Ketten?

mocsing · http://nst.blog.hu 2009.08.28. 20:47:36

@Rekordvizemeister: persze, csak akkor mindenkinél az érte utoljára kifizetett pénzösszeg határozza meg, mennyit ér. ami nyilván nonszensz. de az is, h Gomeznél 30, mert azt elfogadták, de Neuernél nem számít a hivatalos ajánlat, mert nem fogadták el. (nincs jó megoldás, én tudom, csak ez torz. Toni sem tudom, mitől 16)

a kiemelt játékosokat nem értem. legalábbis a Bayernnél mi alapján ők négyen?

Rekordvizemeister · http://www.schalke04.hu 2009.08.28. 21:31:45

@mocsing: igen, egy ideig feltétlenül a vételi ár számít. Aztán Gomez ára lejjebb fog menni. Természetesen nem ér 30 milliót (BuLi viszonyban olyan 12-14 misit lehetne adni érte), de a Bayern ennyit adott érte. Gomez egyébként egy nagyon jó focista BuLi szinten + német(!) +válogatott + elég jól termel + fiatal. Elég komoly marketingértéke lesz 1-2-3 éven belül. 5 év múlva (ha marad) meg mindenki ősmüncheninek fogja tartani, mint Kahnt, Schollt, Baslert, Effenberget. (Kroost :))

A kiemelt játékosok az 1., 5., 10., 15.-ek az "érték" szerinti listában. (Hmm, érték szerint, a régi rabszolgatartók megnyalnák mind a 10 ujjukat örömükben). De persze fikció az egész, nem győzöm hangsúlyozni.

Én egyébként nem nagyon hiszem, hogy sokáig tart még a Bayern vesszőfutása, de nem vagyok Udo Lattek-féle Expert.

Rekordvizemeister · http://www.schalke04.hu 2009.08.28. 21:35:17

Aztán lassan erősen pisloghatunk a Budapester Strasse környékére is, finom dolgokat művel ott a híres orosz rendező névrokona.

Lojzi_ 2009.08.28. 22:05:25

Hááát...

Ha jól hallom, akkor Robbené lesz a jobb szél.
Ez akkor erősíti a védelmet, ha Lahm visszamegy balra és Altintop hátrakerül.

De a középső védő és a kapus továbbra is kötelező. Valahogy így:

Kapus - Altintop, Középhátvéd, Badstuber/Demichelis Lahm - Robben, MVB, Tyimo, Ribéry - Müller/Olic, Toni

Aholis Müller/Olic 4-2-3-1 és 4-4-2 közötti átmenetet tud képezni.
Müllert láttam saját tizenhatosnál is becsúszni és Olicnak is nagy a munkabírása. Őket egyszerűen nem lehet kihagyni, egyiküknek játszania kell feltétlenül. Viszont két oldalról Ribéry-Robben támogatással ez mind Oliccal, mind Müllerrel egy olyan hármas, amihez nem előkészítő, hanem befejző jellegű csatár illik, méghozzá a kaput legjobban érző támadónk.
Adódik tehát, hogy van két nagyjából felesleges német válogatott csatárunk, akik közül Toni sérülése esetén, vagy ha ég a ház és már csak felívelgetésre van idő, az egyik játszhatna.

Azt, hogy Toni mitől 16 milla azt meg fogja mutatni, ha végre visszatér. Én már nagyon várom, mert meccsenkénti 1-2 gól sokat segít a jelenlegi védelem ellensúlyozásában.

Akik Gomez Stuttgarti teljesítményét veszik alapul a csatárkérdésünk megítélésénél, azokat óva intem, hogy ezt tegyék. Emlékezzünk csak Poldi kölni mutatóira, mielőtt eljött a bajor fővárosba padmelegítőnek/emberhátránynak.
Toni vele szemben nem messziről jött ember, aki azt mond, amit akar, hanem bajor mezben volt gólkirály.
Müller, Rummenigge, Wolfart, Elber, Toni akik eddig ezt megtették.
És ráadásul 24 góllal. Ez a legtöbb, amit Bayern mezben szerzett valaki 1983/84 (Rummenigge) óta, megközelíteni is csak Makaay tudta ezt a számot (Akit egyébként szintén mindenki azért fikázott, mert a gólokon kívül semmit nem tesz. Na bumm.).

Lojzi_ 2009.08.28. 23:03:35

A 10-es kérdésről jut eszembe. Nem mintha olyan nagy jelentőssége lenne a számnak, de a szimbólumokban hívő énem szerint igenis fontos az, hogy egy bizonytalan távoli ígéret helyett (akit el is kellett passzolni fű alatt), egy nagyon is valóságos tudású emberhez került a mezszám.

Ennek azért van egy olyan üzenete, hogy nem a csodát várjuk, hogy hátha megtörténik, hanem megpróbálunk a jelenbe visszatérni.

Én őszintén abban sem vagyok biztos, hogy ez a Toni Kroos gyerek valaha Bayern mezt fog még húzni.
Ha igen, akkor meg könnyen ő lehet a második Schweini, aki sosem váltja be a hozzá fűzött reményeket.

Rekordvizemeister · http://www.schalke04.hu 2009.08.28. 23:06:09

@Lojzi_: Sorry, nem annak szántam. A St. Paulira gondoltam, múltkor az új Tivoliban toltak egy ötöst, most meg Karlsruhéban egy laza négyest. [Tényleg, heinrich, kéthetente új Bayern poszt helyett lehetne a Zweite Ligáról írni, durva mezőny jött össze (nem sorolom őket, de tucatnyi nemrégen első ligás vagy komoly hagyományokkal rendelkező csapat verődött össze).]

Hamit jobbhátvédban? Ez már nálunk is nagyon bizarr volt. :))

mocsing · http://nst.blog.hu 2009.08.28. 23:17:12

@Rekordvizemeister: szted mi Altintop posztja? tényleg nagyon érdekel.

nekem régóta meggyőződésem, h Hamit legkevesebb kárt okozó (legtöbb hasznot hozó) posztja a VKP. (a csere-VKP)

Lojzi_ 2009.08.28. 23:20:42

@Rekordvizemeister: Az EB-n világklasszist teljesítményt nyújtott azon a poszton. Hátha nekünk is elég annyi tőle...

értelmetlen_nevű 2009.08.28. 23:21:58

@Lojzi_: Szerintem is egy kicsit korai volt Kroos ajnározása. Egyébként tényleg tehetséges, 19 éves, van még 3-4 éve, hogy igazán jó legyen. Kár hogy Leverkusenbe adtuk kölcsön, valami kis csapat (esetleg BuLi 2) való neki egyenlőre.

ajánlom mindenki figyelmébe az első gólt:
www.youtube.com/watch?v=OONFBJdZC6M

Rekordvizemeister · http://www.schalke04.hu 2009.08.28. 23:25:57

Na, igen. :)
Nem akarok hazudni, de úgy emlékszem, hogy a Wattenscheidban még támadó középpályás volt (Halil már akkor is csatár). Sőt, elég biztos vagyok.
A poszt még hagyján, a Bayern en bloc egy számmal nagyobb neki, de én örülnék, ha visszajönne.
Különben vkp igen, vagy (egy gyengébb csapatban) a jobboldali Halbposition is fekszik neki.

Rekordvizemeister · http://www.schalke04.hu 2009.08.28. 23:28:27

@Lojzi_: EB-n nem is lehet világklasszis teljesítményt nyújtani ;-)

kroos 2009.08.29. 07:28:23

@Rekordvizemeister: Én elöbb szerettem meg a bundesligát mint a Bayernt, szóval lehet hogy elfogult vagyok.
De pl. a Carlos Eduardo, Obasi, Compper 3-as nemhogy a Bayernbe de a barcába is simán beférne.
Lojzinak meg üzenem hogy kurvára alábecsüli gomezt.

Lojzi_ 2009.08.29. 10:54:12

@kroos: Nem becsülöm sehová.
Csak idegesít, hogy addig pakolja mindenki Luca elé, amíg semmit sem bizonyított ellentétben az olasszal.

Előbb a teljesítményt lássuk aztán majd beszélhetünk arról, hogy én becsültem alul, vagy Te felül.

Majd ha nyertünk bajnokságot és kupát a góljaival, meg továbblőtte 5 perc alatt a két gólos hátrányban lévő csapatot idegenben, a hosszabbítás második félidejének a legvégén, úgy mint egy igazi klasszis, aki képes vesztett meccset is megfordítani.

A legjobban nem is Gomez idegesít, mert tényleg szurkolok neki, hogy ne legyen a második Podolski.

Az zavar, ahogy azokkal bánnak néha a bajoroknál (máshol is egyébként), akiknek a csapat a sikereit köszönheti.
Emlékszem Elber szezon közbeni sebtében értékesítésére és a könnyeire, amikor a Lyon mezében lőtt győztes gólt az Olimpiai stadionban. Makaay sem fényes búcsúmeccsel távozott, ami egyébként kijárt volna neki, és most a sérült Luca Tonit akarja mindenki padra tenni egy stuttgarti suttyó miatt, aki még az égadta egy világon semmit sem tett le az asztalra komoly meccsen, komoly csapatban.

Lojzi_ 2009.08.29. 10:56:16

@kroos: Egyébként nem kell üzenned, címezheted mindjárt nekem is... :o)))

mocsing · http://nst.blog.hu 2009.08.29. 14:16:12

@Rekordvizemeister: "a Bayern en bloc egy számmal nagyobb neki"

hjaj, ezt szajkózom én is, de senki nem figyel ránk

mocsing · http://nst.blog.hu 2009.08.29. 14:23:38

figyeljétek meg, ahogy a vezetőséget ismerem, úgy fogják átvágni a gordiuszi csatárcsomót, h visszaadják Klosét a werdernek és akkor felgyújtok egy telefonfülkét

BruceWayne 2009.08.29. 14:25:35

Schalke, Stuttgart, Leverkusen. ebből szerintetek van olyan ami nem hazai lesz?

értelmetlen_nevű 2009.08.29. 14:30:31

@Nerazzurri: nem te fogadtad meg, hogy soha nem fogadsz a leverkusenre? lehet, hogy összekeverlek valakivel.

BruceWayne 2009.08.29. 14:32:54

de, tavaly, de most már otthon tolják, nem? (ha jól emlékszem tavasszal nem a sajátjukba voltak)

de igazad van, legyen következetes a fogadó, szóval akkor lehet marad a másik 2. de a stuttgart meg játszott csütörtökön. lényeg hogy a 3-ból 2 legtutibbat kéne megrakni

mocsing · http://nst.blog.hu 2009.08.29. 14:34:00

@Nerazzurri: a vfb-re nem tennék pénzt, a másik kettő hozni fogja. de egyébként heinrichnek címezd a kérdést, ő szokott fordulónként vagy 4 telitalálatot tippelni :)

BruceWayne 2009.08.29. 14:36:19

akkor marad a Schalke, plusz a 2 közül valamelyik (vagy esetleg a hamburg), vagy a bayern :-)
de rájuk elvből nem szabad tenni

értelmetlen_nevű 2009.08.29. 14:37:26

@Nerazzurri: én is a leverkusen/schalke kombót tenném meg. egyébként kisebb meglepetést várok a bayertől, jó kis csapat.

BruceWayne 2009.08.29. 14:39:49

na ok, új év új remények, bízok a leverkusenbe (meg a schalkéba)

mocsing · http://nst.blog.hu 2009.08.29. 14:43:15

amúgy nem akarom körberöhögtetni magamat, de a mai meccset a Bayern is hozni fogja

BruceWayne 2009.08.29. 14:45:31

@mocsing: hát ennyit nem bukhat egymás után... H a legvalószínűbb, na de a Wolsburg se szokott 2szer egymás után kikapni

sörbarát 2009.08.29. 16:03:30

Luzerkusenbe sztem ne bízzatok fogadásnál

értelmetlen_nevű 2009.08.29. 16:09:46

Friedrich öngól :)))

Egyébként az első fél órában 0 gól esett az öt meccsen. Kezd elb@szódni a bundesliga is?

mocsing · http://nst.blog.hu 2009.08.29. 16:12:30

a kicker szerint Rafinha a Bayerné. mindjárt tökön szúrom magamat

Rekordvizemeister · http://www.schalke04.hu 2009.08.29. 16:15:55

@mocsing: remélem mélyen a zsebetekbe kell nyúlni

mocsing · http://nst.blog.hu 2009.08.29. 16:19:09

@Rekordvizemeister: 10 alatt biztos nem adta oda a s04, én 15öt tippelek. olvastál vhol vmit az áráról?

Lag_Operator 2009.08.29. 16:22:50

@Rekordvizemeister:
Tudsz valamit az állítólagos likviditási gondokról amiről Assauer beszélt, illetve amiért Schnusenberg vette a kalapját?

Rekordvizemeister · http://www.schalke04.hu 2009.08.29. 16:23:35

@mocsing: nem, de félek, hogy pont mi nem kapunk a szokásos nagy pénzből
Ezek szerint akkor tényleg gáz van a pénzügyekkel...

mocsing · http://nst.blog.hu 2009.08.29. 16:31:09

@Rekordvizemeister: vitték volna külföldről is sokan, az ilyen játékosokat pedig mindig reális árukon felül hozzuk el, úgyhogy most nem aggódnék a helyedben. (kivétel Gomez, mert ő nem kellett senkinek és egyébként is legalább kétszer annyit ér, mint amennyit adtunk érte).

mindenesetre ahogy látom, Rafinha búcsúmeccse nem alakul egyelőre túl szépen, eggyel megy a Freiburg a szünetben.

Lag_Operator 2009.08.29. 16:34:20

@mocsing: "és egyébként is legalább kétszer annyit ér, mint amennyit adtunk érte)."

Asszem itt van egy kis logikai csavar, de sztem értjük :)

értelmetlen_nevű 2009.08.29. 16:35:59

@mocsing: Remélem nem fárasztja ki magát, tartalékol az esti meccsre. Azért annyira nagy baj nem lehet a Schalkénál, Neuerért istentelen pénzt kérhettek volna. Gomez tényleg jó vétel volt, Abramovics valami Essienért szórt ki ennyi pénzt az ablakon.

mocsing · http://nst.blog.hu 2009.08.29. 16:39:05

Friedrich jól elvan amúgy, lövöldözi a gólokat tetszőlegesen választott kapukba.

érdemes lesz egymás mellé tenni a két éve elköltött 70 millát és az ideit. (Rafinhát - a mocsing.de portál megérzéseire hagyatkozva - 15 millának számolva meg is van a 70, sőt.)

@Lag_Operator: ;)

Lag_Operator 2009.08.29. 16:42:33

Azt írja közben sport1, hogy a Real M. indított egy utolsó offenzívát Riberyért 60m € körül...

Rekordvizemeister · http://www.schalke04.hu 2009.08.29. 16:48:18

Ha így marad minden, akkor az összes német sportújságíró önnön spermájába fulladhat hatalmas örömében, van végre írnivaló. Két hónap megfeszített aknamunka, de bassza meg, nem jól kezdte a szezont a Schalke? Nem baj, robbantsunk máshol bombát, Farfánt ki fogják rúgni. Nem, az sem jó. Akkor maradt a pénz, hát hadd szóljon! Káosz, anarchia, financiális problémák, és mégsem Magath a megmentő. Ez minimum 2-3 hónapra elegendő firka Springeréknek.

Basti · http://borgatya.hu/ 2009.08.29. 16:52:38

Hi emeberk!

közben már van friss bundásposzt :))

Rekordvizemeister · http://www.schalke04.hu 2009.08.29. 17:08:15

A WDR szerint a Bayern tagadja a megegyezést...

Ezt megint nem értem.

mocsing · http://nst.blog.hu 2009.08.29. 17:13:54

Robbennél is tagadták, egy napig az offizielle oldalon is csak annyi volt kint, h interesse: ja, transfer: nein.

aztán másnap bemutatták.

Titi120 2009.08.30. 11:12:56

A tegnapi 3-0 után ismételten meg szeretném köszönni ezt az írást, úgy néz ki beváltja a hozzáfűzött reményeket. :)

heinrich · http://nst.blog.hu 2009.11.04. 12:44:01

@Titi120: ez igazán nem volt szép tőled, Titi, és még csak egy smiley sincs, komolyan mondom, hallatlan.

Titi120 2009.11.04. 13:00:00

@heinrich:
Hogyne volna smiley, hiszen Effe is vigyorog közben ! :)
Nem állt szándékomban bántani, tényleg, csak mostanában kezdi túlfeszíteni a húrt az antibayern - kommandó (amiben ti is élen jártok), és időként akaratlanul is befigyel egy - két túlkapás mindkét oldalról, mégha most a legkisebb rosszszándék sem vezérelt, elhiheted.

heinrich · http://nst.blog.hu 2009.11.04. 13:10:14

@Titi120: no problemo, tisztességes, becsületes fiatalembernek ismerlek, nem vettem komolyan egy másodpercre sem :)

mocsing · http://nst.blog.hu 2009.11.04. 15:09:31

@Titi120: bazzeg, új avatar-tippet adtál :))

Titi120 2009.11.04. 20:18:54

@mocsing: @kroos:
Megpróbáltam, de nem mutat jól.

kroos 2009.11.05. 08:13:41

@Titi120: bezzeg a mostani:))))

Titi120 2009.12.09. 12:38:08

Végülis csak bejött, köszönjük újfent ! ;)

heinrich · http://nst.blog.hu 2009.12.09. 14:03:04

@Titi120: Titikém, ne keverjük a dolgokat. A Bayern tök jogosan agyonvert egy ultra-fos Juvét, ettől még nem lett európai sztárcsapat - amit nem mellesleg hétről-hétre igazol is a bundásban :)
süti beállítások módosítása