Nou San Trafford

Az Index blogja a világ legjobb futballjáról.

A szerkesztőségből...

Utolsó kommentek

jujjdeizgi

Friss topikok

Az év meccse(i) a Serie A-ban

2009.06.06. 11:48 _benito

Ahogy a trágya igazolások listáját az Inter, a legszarabb_meccseken_szerzett_legtöbb_pont összevetést a Juventus, a Legtöbb Ősz Halánték a Kezdőben-versenyt pedig a Milan vezeti, úgy kirobbanthatatlan a szezon legjobb meccseit játszó csapatok élmezőnyéből az AS Roma. Tottiék kétszer is egészen elképesztő 90 perc erejéig varázsolták el a Serie A idei színvonalától lezsibbadt nézőket, igaz, a mérleg idén felemás, mert a szezon két legfontosabb meccsén csak 1 pont jött össze. Semleges szurkolóként ez nem kell, hogy érdekeljen minket, hajtás után reményeink szerint mindenki örömmel nézi végig a két videót, melyben a Serie A 2008/09-es szezonjának általunk legjobbnak vélt meccseit izgulhatja végig.

Az Inter és a Roma az elmúlt években emlékezetes meccseket játszott egymással, mindketten répázták meg kegyetlenül ellenfelüket saját pályáján, a változatos kimenetelű összecsapások szinte kivétel nélkül közönségszórakoztatóra sikeredtek. Nem volt ez másként idén sem, az Inter a 7. fordulóban az Olimpico összes mosdóját feltörölte a Romával (0-4), így március elsején nem sok jót ígért a Meazzában esedékes fellépés sem.

Mourinho egymillió meccse tartó hazai veretlenségi sorozatának megőrzését a rohadt nagy mázli, a bíró, és a végén mindent kihagyó római támadók mellett saját magának is köszönheti. A biztonságos védekezést mindennél fontosabbnak tartó portugál az utolsó 20 percben négy csatárral támadott, így tudott a két perccel korábban pályára lépő Crespo egyenlíteni. Balotelli patkánykodása, De Rossi és Sztankovics összezörrenése, Julio Cesar és Maicon ritka hibái, hat gól, három kapufa… köszönjük, na.

Bónusz: Carlo Zampa egyszerűen megunhatatlan, nézzük meg, a római kommentátor hogy látta a meccset (ha alszik a gyerek, halkítsunk egyet a masinán). Feladvány: hányszor hangzik el a kutyaugatásszerű gol! Brighi góljánál?

A Roma mellett a Lazio is elkente a szezonját, de végül talán egyikük sem elégedetlen, hiszen mindketten elindulhatnak az Europa Ligában, és ami a legfontosabb, mindketten megrakták egyszer a társbérlőt. Az első inkább küzdelmet, és sok (kimaradt) helyzetet hozott, de a második, a Lazio pályaválasztása mellett zajló már méltó volt a hagyományokhoz.

A hat gól és a három kiállítás derék teljesítmény, a Derby della Capitale egyetlen pillanatra sem volt unalmas, és ezt itt szó szerint kell érteni, ugyanis a 10. percben már 2-1 volt az állás. Nem állítanánk, hogy Zarate gólja egyértelműen a szezon legszebbje volt, de hogy nincs miért szégyenkeznie miatta, az egészen biztos.

És akkor megint a kommentátorok, hogy senki ne vádoljon minket elfogultsággal, most Lazio-szemszögből tekinthetjük meg újra a meccset, mindezt úgy, hogy csak a bugyikékek góljait látjuk, de Zampa azért innen sem marad ki.

449 komment

Címkék: olasz videó beszámoló serie a több mint foci válogatott

A bejegyzés trackback címe:

https://nst.blog.hu/api/trackback/id/tr641167115

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

rizla 2009.06.11. 08:50:08

@Great Cornholio: "Ezért keveslem a +10 millát. "

tegyük fel, hogy ez az egész marhaság nem egy szokásos túlragozott, túldrámázott kacsa. amit írsz, az mind szép és jó, de a helyzet az, hogy eto'o kétszeres BL-győztes, egy triplázó csapat (a világ legjobb csapata, khm) tagja, tavaly 34 gólt rúgott, ebből egyet az európai futball csúcsmeccsén (zlatan mennyit is lőtt a BL-ben?). teljesen nonszensz, hogy még a barca fizessen rá több, mint +10 milliót, ha ibrát akarja.

Mr.AT 2009.06.11. 09:26:18

@rizla: A te hozzászólásodra reagálok, de nem elsősorban neked szól - csak tisztázni szeretnék pár félreértést.

Eto'o szerintem az általad írtakat elsősorban (úgy jó 80%ban) a jelenlegi csapatának köszönheti, nem magának. Senki nem vonja kétségbe, hogy ad1. gyors, ad2. jó helyzetfelismerő képességű és ad3. eredményes befejezőcsatár (én anno még a Mallorcán mutatott játéka és a Realnak rugdosott mesterhármasai idején kedveltem meg), de ilyenből akad vagy 50 Európában.

Ő azért tart ott, ahol (triplázott, rúgott 34 gólt, stb.) mert egy olyan társaság szolgálta ki, ahol 5 olyan játékos adja alá a zsugát, amilyenből más csapatban egy is ritka. A helyzetet be is kell rúgni, tény - de ez már csak hab a tortán, és erre sokan képesek.

Ibra ezzel szemben az a játékos, akinek odaadod a labdát, s tökegyedül, a nagy büdös semmiből is megcsinálja a gólt. Nem kell neki a bemozgatott ütempassz az ötösre - ő teljesen egyedül is bebirkózza magát odáig. Emberként egy utolsó gusztustalan féreg, a legarogánsabb f*szok egyike, akit valaha láttam, de egyben a jelenlegi labdarúgás egyik legzseniálisabb játékosa is egyben.

Hogy érthetőbb legyen, mondjuk a világ jelenlegi öt legkreatívabb és legjobb "zsenije" (hangsúlyozom: szerintem) Kaká, C.Ronaldo, Ibra, Messi és Ribery. Köztük árban érdemi különbséget nem nagyon lehet tenni - a legmagasabb áron kell, hogy elkeljenek.

Eto'o már (legalább) egy szinttel lejjebb van nálam, s sokkal könnyebben behelyettesíthető - így maximálisan egyetértek azokkal, akik keveslik a +10 Mio EURt, amit hozzácsaptak Ibráért cserébe.

sporttárs 2009.06.11. 09:44:55

@Csöncsön: Szerintem csak arra vonatkozott a Sztoicskov példa, hogy ő nem a szeretetreméltó kedves fiú kategória volt, nem az a fajta szimpatikus sportember, akinek a viselkedésébe egyszerűen az ellenfelek szurkolói sem köthetnek bele. A mai Barcelona tele van tényleg szrethető játékosokkal, szinte nincs is kivétel.
Na, Sztoicskov nem iylen volt, és nem az alázatáról, hanem a tahóságairól van szó, de természetese, hogy egy iylen jó játékost a szurkoló ezzel együtt elfogad. Ibrahimovics most szintén belefingik a nulláslisztbe e tekintetben, jön egy "köcsög" a jófiúkhoz - ennyi a párhuzam.

(Szubjektív: Sztoicskov bukóságában volt valami tarantinós, karakteres imádnivalóság, valszeg éppen az, hogy őszinte akaratból táplálkozott. Ibrahimovics ellenben egy nagyképű majom, persze a zseniális fajtából - de nem a szimpatikusból.)

sporttárs 2009.06.11. 09:46:07

@sporttárs: jó, nem fésültem át, de azért érthető. :)

sporttárs 2009.06.11. 09:47:48

Ja, és természetesen mindez akkor is bőven igaz, ha Ibra végül a Reálhoz megy - sőt, a Barca-szurkolók csak akkor fogják igazán felismerni! :)))

pote · http://nst.blog.hu/ 2009.06.11. 09:52:43

@sporttárs:
telitalálat.
egyszerűen nem tudtam utálni Sztoicskovot (a németeknek lőtt szabadja után végképp esélytelen volt)

Ibra más kérdés, sarkaz gólt 2m-es magasságból, de annyira nagy arca van, h nem tudom csodálni.
szerintem több Cantona-videót kellene néznie, ő megtalálta azt a vékony határt, amin lehet lavírozni
(ezt a lekaratézott néző nem biztos, h aláírja :)

nasteey 2009.06.11. 11:17:57

BRÉKING!!

www.manutd.com/default.sps?pagegid=%7BF9E570E6%2D407E%2D44BC%2D800F%2D4A3110258114%7D&newsid=6634291

A MU hivatalosan elismerte, hogy egy 80 millió fontos ajánlat után Ronaldo tárgyal a Reallal.

Én szentül meg voltam győződve, hogy Perez bukásra van ítélve, ez már 2009, ahol nem mindenki úgy táncol, ahogy ő fütyül. Pedig de.

daneeka 2009.06.11. 11:22:48

@calciomax: Én sem várom, hogy Diego úgy fogja tolni, mint Kaká, de egyszerűen nem tudok mást, akit érdemes lett volna leigazolniuk. Nedved visszavonulásával szükség volt támadó középpályásra, és nincs pénzük Kakára. Zidane sem világsztárként igazolt a Juventusba...

_alerob 2009.06.11. 11:24:00

@calciomax: Már bocs, mi az, hogy tucatjátékos? Persze, Diegot azért akarták annyian, mert egy tucatjátékos. Így kb a bundesliga egyik legjobbja volt, a legkreatívabb mindenképp. Nyílván Hajnal Tomi a brazil válogatottban szinte alapember lenne, ahova még Amauri is neccesen kerül be :D:D:D

Alapvonalszippantó Hapci Benő · http://nst.blog.hu/ 2009.06.11. 11:30:01

@nasteey: de hogy miért nem tudták megvárni vele a délutánt, amíg befejeztem volna az átigazolásos posztot? :(

_alerob 2009.06.11. 11:31:15

@daneeka: Szerintem meg a Juventusnak lenne pénze Kakára. De a Juve sosem volt híres az óriási költekezésről. Kaka nem is kéne, mert már az aranylasztija óta nem mutat ő sem annyit. Diego tökéletes lesz, csak várjuk ki.

daneeka 2009.06.11. 11:33:37

A Barcelona pedig nagy hibát követne el, ha tényleg megvennék Ibrát. Zseniális játékos, ez egyértelmű, de nem arról híres, hogy jól kijön a csapattársakkal. Tudom, hogy tartani akarják igazolások terén is a lépést az örök riválissal, de a bosnyákkal borulna a csapategység náluk. Ibra jobban tenné, ha maradna ott, ahol van.

Titi120 2009.06.11. 11:34:15

@Alapvonalszippantó Hapci Benő:
Ilyen átigazolásos posztokat csak éjszaka írjatok, akkor jó eséllyel Perez is alszik, s addig nincs változás ...

Alapvonalszippantó Hapci Benő · http://nst.blog.hu/ 2009.06.11. 11:37:41

@Titi120: ez volt a terv, csak megcsúsztam, mert Benny Hill videókat nézegettem

Titi120 2009.06.11. 11:40:29

Nehéz eldönteni egyébként, hogy eddig melyik az év átigazolása.
Nálam Matthaus-é vezet. :)

chisslord 2009.06.11. 11:52:16

A Juve akkor költött legutóbb horror pénzeket igazolásokra (Buffon, Nedved, Thuram) mikor horror pénzért eladtuk Zidene-t. Azóta mondjuk szentigaz, h a Calciopoli után voltak ilyen Tiago-Poulsen szintű hajmeresztő mellényúlások, de ez benne van ha budget áron akar egy csapat játékost venni. Ennek ellenére egyből megvolt a feljutás, utánna a BL selejtező, most meg a főtábla.

Torinóban a pénzügyi stabilitás mindig előre valóbb volt az esztelen költekezésnél. Ennek eredményeként a B liga után két évvel úgy állunk, hogy elkezdhetünk okosan igazolni, ami alatt értem a klasszis játékost reális áron, nem szorulunk rá a zsákbamacska emberekre, tele vagyunk (olasz!) fiatalokkal, a gazdasági válság közepén egy cent adóssága sincs a klubnak, miközben a saját stadionunkat építjük.

Nem hinném, hogy van még egy olyan klub a világon, amelyik egy calciopoli méretű szarkupac alól így ki tudott volna mászni.

Plusz a mecénás FIAT most vette meg a Chryslert. Gondolom a FIATot sem hagyta hidegen a gazdasági válság, de megteheti, hogy előremeneküléssel reagál rá, nem csődeljárással.

A Milan meg ott áll, hogy el kell adnia a legjobbját olyan áron ami kb pont megegyezik a 2008as veszteségével... miközben az elnöke, (vagy volt elnöke, nemtom most melyikük éppen Festerrel) Európa keresztapukája.

Gabez 2009.06.11. 11:58:59

@chisslord: "Nem hinném, hogy van még egy olyan klub a világon, amelyik egy calciopoli méretű szarkupac alól így ki tudott volna mászni."

Nyilván nincs, hogyan is lehetne...meg olyan se, amelyik így bekerül a szarkupac alá. :)

Mr.AT 2009.06.11. 12:05:33

@Gabez: Hát, nektek szarkupac nélkül is 20 év után is még zöld asztali döntés kellett hozzá, hogy végre bajnokok lehessetek, úgyhogy titeket nehéz megítélni - nálatok az a sztenderd, hogy ti magatok vagytok a szarkupac. :-)

Szerintem ti azt se húzzátok ki lábon, ha eladjátok Ibrát (jók lesztek nélküle kb. a harmadik helyre)... Akkor a Juve ugye egyszerre eladta Ibrát, a csúcson lévő Cannavarot, Thuramot, Zambrottát, Vieirát, Emersont, Mutut, stb. és most mégis itt vagyunk. :-)

kroos 2009.06.11. 12:14:20

a reálosok az caéellos korszak után bevették a fiatalitás cuccot,most Cé-ért kiadnak 100 millát most ujra sztár-vásár megy..csak reál szurkolo az aki ilyen könnyen beveszi a projekt és arculatváltásokat.

t.o.d. 2009.06.11. 12:21:04

@kroos: "csak reál szurkolo az aki ilyen könnyen beveszi a projekt és arculatváltásokat" azért vannak régi hithű real-szurkerek (és nem azért mondom, mert én az vagyok), akiknek ez a bevásárlósdi ugyanúgy szúrja a szemét. Nincs egy új Raúl a keretben, vagy ha van, kölcsönadták monnyuk Gijonba.

kroos 2009.06.11. 12:28:07

@t.o.d.: Persze de egy reálos miért veri a fiatalitásra? Akkor miért nem arsenal vagy ajax drukker? Ez olyan mintha én örülnék annak ha a Bayern megvenné ronaldinhot.Attól még Bayern szurkolo lennék de baromságnak tartanám.(talán pont ezért vagyok az mert ilyen dolgok elképzelhetetlenek)

chisslord 2009.06.11. 12:28:28

A Perec bácsi bevallottan nem sportszempontokat vesz figyelembe az igazolásoknál elsődlegesen. Kakara is Cre is azért lehet ilyen bőkezűen szórni a pénzt, mert ott fognak virítani a Márka Meggyen is Real mezben és behozzák az árukat fél év alatt.

Miközben a Real megint szart se nyer, mert nem csapatot építenek, hanem reklámügynökséget. Evvan... biztos van olyan Real drukker, akit ez nem érdekel. Engem zavarna.

morphine · http://designpumpa.blog.hu/ 2009.06.11. 12:28:40

@Alapvonalszippantó Hapci Benő: pedig pont ezt akartam írni, hogy hol van már az átigazolós poszt, ahová az ilyen brékingeket offolás nélkül beírhatni :-D

Alapvonalszippantó Hapci Benő · http://nst.blog.hu/ 2009.06.11. 12:32:44

@morphine:

most elmegyek ebédelni, utána vagy befejezem, vagy kisomom félkészen és inkább nyomok egy szunyát.

Gabez 2009.06.11. 13:07:22

@Mr.AT: hát mivel kb 20 évig hordta össze a szart a Juve...úgy nehéz bajnoknak lenni. No de mindegy, ne menjünk bele.

"Akkor a Juve ugye egyszerre eladta Ibrát, a csúcson lévő Cannavarot, Thuramot, Zambrottát, Vieirát, Emersont, Mutut, stb. és most mégis itt vagyunk. "
De minek és milyen játékkal, csapattal...wehehhe...egész évben szidták a Juve szurkolók a saját csapatukat, a végén már az interesek is sajnálták őket. Itt vagyunk...jah. Csak "itt" már nincs senki más...

halareaal 2009.06.11. 13:13:17

@mocsing: azt én sem mondtam h világklasszis. bár volt 2-3 szezonja, amikor világklasszis teljesitményt nyújtott. azt viszont tartom h jó játékos, és az Internek megérhetne egy próbát, bár nyilván egy Lamparddal sokkal jobban járnának.

daneeka 2009.06.11. 13:16:46

@Gabez: "hát mivel kb 20 évig hordta össze a szart a Juve...úgy nehéz bajnoknak lenni."
Ne menjünk bele. Te már csak tudod, hogy mi történt azalatt a 20 év alatt a színfalak mögött, ugye?
Napoli, Milan, Sampdoria, Lazio, Roma is hordták össze a szart bizonyára. Meg a BL-t is a csúnya Moggi miatt nem sikerült megnyerni még soha.

Piiii 2009.06.11. 13:17:56

www.nemzetisport.hu/olaszfoci/inter-ibrahimovic-annyit-er-mint-kaka-es-c-ronaldo-egyutt-240775.html?

milyen ezsetlenek dolgoznak ennél a klubbnál, te attyaúristen, már bocsánat, hogy ilyet mondok.még ha azt írná, hogy ér annyit mint a 2 említett futbalista, szerintem még az is kicsit erős, de elfogadható talán, hisz ízlések és pofonok.de mi az h EGYÜTT??ne vicceljen már...ezt ők se gondolják komolyan...

Piiii 2009.06.11. 13:18:57

www.nemzetisport.hu/olaszfoci/inter-ibrahimovic-annyit-er-mint-kaka-es-c-ronaldo-egyutt-240775.html?

milyen ezsetlenek dolgoznak ennél a klubbnál, te attyaúristen, már bocsánat, hogy ilyet mondok.még ha azt írná, hogy ér annyit mint a 2 említett futbalista, szerintem még az is kicsit erős, de elfogadható talán, hisz ízlések és pofonok.de mi az h EGYÜTT??ne vicceljen már...ezt ők se gondolják komolyan...

Piiii 2009.06.11. 13:21:40

javítva:milyen eszetlenek
hopp ez kétszer ment

raoul_duke 2009.06.11. 13:23:01

@Piiii: azt azért vedd figyelembe, hogy Kaká és C már elkelt, Ibrának meg épp próbálják feltolni az árát.

halareaal 2009.06.11. 13:23:20

@chisslord:

hogy érted ezt hogy MEGINT szart se nyer? mondj egy csapatot, amelyik több mindent nyert. vagy mondok jobbat, mondj egy csapatot, amely Perez előző ciklusa alatt több blt nyert, mint a Madrid.

sporttárs 2009.06.11. 13:28:40

"Hát ha én Real-szurkoló lennék, nem is örülnék Kaka meg Ronaldó érkezésének, sőt olyan rosszul esne, hogy rögtön nemReal szurkoló lennék, tehát most tökjó nekem, mert már eleve az vagyok! Meee! "
(Részlet Antireál Pistike, harmadik osztályos tanuló dolgozatából.)

:))))))))))))

Gyerekek, ezt komolyan gondolja akárki? A madridisták érezzék szarul magukat, nyilván, nem képesek egy jót fiatalítani a hülyék.
Vicc.
Elhiszem én, hogy nem szép dolog világsztárokat venni a piacon, mikor lehetne krumplit is vagy még hat szál holland tulipánt (és akkor kéjjel röhögni az ostoba madridi vezetőkön, akik persze így is otobák, csak most izé, másért, na) - de hogy pont a szurkolókon kérje ezt számon az ellentábor, az megalol.

Neörüljmá bazeg, nem látod, hogy senki nem örül?

(Pedig lehetne, komolyan. Amennyire ez a galaktika bejött korábban Pereznek, most lehetne kezdeni behűteni a pezsgőket Barcelonától Münchenig. Szép, halk, kárörvendő vigyorral - a madridisták meg hadd ünnepeljenek, legalább most, szezon előtt.)

Piiii 2009.06.11. 13:32:52

@Mr.AT: ibra zseniláis, és ebbe az 5 névbe nem is nagyon lehet belekötni, mert nagyjából tényleg ők a legjobbak,de mondjuk egy Torres nem olyan jó csatár mint a svéd? ő is meg tudja csinálni úgy a helyzeteket, lsd Eb döntő:) igaz őt nem akarják most eladni, de szerintem mégse tartanák olyan sokra mint Ibrát,nem tudom miért...

Ribery meg tuti nem megy Mu-ba, megmondta hogy Angliába soha, olyan az időjárás mint No-ban.ha menne avval igen jól járnának az angolok..

Piiii 2009.06.11. 13:33:16

@Mr.AT: ibra zseniláis, és ebbe az 5 névbe nem is nagyon lehet belekötni, mert nagyjából tényleg ők a legjobbak,de mondjuk egy Torres nem olyan jó csatár mint a svéd? ő is meg tudja csinálni úgy a helyzeteket, lsd Eb döntő:) igaz őt nem akarják most eladni, de szerintem mégse tartanák olyan sokra mint Ibrát,nem tudom miért...

Ribery meg tuti nem megy Mu-ba, megmondta hogy Angliába soha, olyan az időjárás mint No-ban.ha menne avval igen jól járnának az angolok..

popp · http://koncertblog.com/ 2009.06.11. 13:35:01

@montipájton: Azért jelentkező akad: Aquafresca, Balotelli, G. Rossi (hazatérhetne végre), Giovinco. A baj az, hogy a kiemelkedő tehetségeket (Macheda, Pedtrucci) leigazolja a cápa.

Real: azért Cé és Kaka még elfér egy csapatban, ettől még nem borul a pálya, ha Perez a 250 millájából védőre és vkp-ra is hajlandó költeni, akkor még jók is lehetnek.

Piiii 2009.06.11. 13:41:09

kiváncsi vagyok mikor akarják a reál iszonyat bő keretét majd megkurtítani, igy is vagy vannak 25-30an, eddig csak jöttek a játékosok, aztán nyár közepétől meg potom áron kelnek el.múltkor irták h Heinzét ingyen akarják elengedni valami angol csapathoz, pedig 2 évig van még szerződése.hogy ez mire jó?tök mindegy, csak húzzon el innen, még a pénz se kell amit érte kapnának, mehet ingyen???

halareaal 2009.06.11. 13:48:48

@Piiii: ez valóban eszméletlen baromságnk tűnik. Heinze azonban kivételes eset, aki sokat látta ebben a szezonban, Real-drukkerként nem hiszem h bánja bárhova is megy, bármennyiért.

BK 2009.06.11. 14:01:33

@Piiii: én is éppen ezen gondolkodtam, hogy akár egészen jó játékosok is milyen áron fognak távozni így a Realtól... mert egyik vásárló sem lesz hülye k*rva sokat fizetni olyan focistákért, akiről tudják, hogy a Realnak csak az a fontos, hogy ne legyen a keretben.

raoul_duke 2009.06.11. 14:04:46

@popp: na igen. Az Inter ezzel járna a legjobban szerintem.

BK 2009.06.11. 14:08:20

@halareaal: de három szezonnyi igazolási pénz elköltése után lesz pénz egy Löw Zsoltnál fejletteb balhátvédre? csak mert egy szem Marceloval Kaká ide, Cé oda, Európa rommá veri a Real védelmét. de ezek után simán el tudom képzelni, hogy lesz pénz egy értelmes balhátvédre. nem tudom honnan, de lesz...

ja, és a nagy kérdés: a madridi kissrácok most Kaká- vagy Cé-mezt vegyenek?

nasteey 2009.06.11. 14:08:29

Ezzel az off-al is tovább erősítem a tényt, hogy kell az igazolásos post. :)

Ribéry valóban most mondta, hogy a PL-be nem szívesen menne, mert az időjárást nem bírja, de mi van, ha azt mondja a Bayern, hogy a MU 10-15 millióval többet ad (a Mundo ma olyasmit írta Laportának 40 lesz a plafon), azért mehetsz oda, vagy maradhatsz? Vagy tényleg van akkora barátság a két vezetőség között, hogy a jó ajánlatot fogadják el, és nem a kva jót?
És még jól is járna szerintem a MU Ribéryvel, szélről remekül irányít, lenne végre egy ilyen emberük középpályán. És még mindig kijönne a Ronaldoért kapott pénzből egy befejező csatár, ha házon belül nem tudják megoldani.

Mourinho már nem a király 2009.06.11. 14:17:34

Imádom mikor így elszállnak az emberek :D
10 napja elnök Perez, egyszerre nem vehet meg mindenkit...másrészt megmondta, hogy 9 ember fog távozni.
A védelem: S. Ramos, Pepe, új ember, Marcelo (vagy új igazolás). Mellesleg Marcelo brazil válogatott kezdő, olyan szar nem lehet.
Kell egy vkp Lassana Diarra mellé (aki Makalele szint tudásban), és 1 védő, max 2.
Meglesz ez is ne izguljatok. (vagy igen, végülis mind1)
Az más dolog, hogy mennyire lesz összerakva a csapat, mikor ennyi új ember van, elkerülik-e a sérülések, és a cserék tudnak megfelelően teljesíteni vagy sem. Az már a jövő zenéje.

Titi120 2009.06.11. 14:18:08

@nasteey:
Mostantól szerintem Hoenessék is úgy gondolkondnak majd, hogy ha Ronaldo 96 millió €, akkor Riberyért 60 a minimum, sőt ...

És még csak azt se mondhatja senki, hogy nincs igazuk.

BK 2009.06.11. 14:20:38

@Awkward: de ilyen költések után melyik capat nem fogja a Real felé föléárazni a játékosait? :-)

raoul_duke 2009.06.11. 14:22:49

@Titi120: azért Ribery feltételezett árába szerintem bele kell számolni, hogy ő a játékon kívül nem olyan jellegű reklámarc, mint Kaká vagy CR.

Kurva ronda, na.

nasteey 2009.06.11. 14:33:02

@raoul_duke: Az oké, hogy ronda, de én úgy tudom a Nike akar rá építeni (R10 stílusban). Az pedig elég nagy reklámérték. Ha pedig lehet egy kis összeesküvéselmélet is, akkor azt hiszem Ribéry nem megy a Realba és a Bayernben sem marad. A Nike most veszíti el legnagyobb reklámarcát Ronaldo személyében (bár cipőszponzorként marad), így nem hinném, hogy ne próbálnák meg rábeszélni a franciát, hogy ha lehet, akkor egy pipás-csapatot keressen már magának. És sem a Barcával, sem a MU-val nem járna rosszul.

@Titi120: Na ja, sajnos ilyen logika alapján érthető lenne. Nem bántam volna, ha Perez csak egy hónap múlva kezdi felverni az árakat.

halareaal 2009.06.11. 14:36:23

@BK: a Real számára mindenki föléárazza a játékosait, akár Perez az elnök, akár nem. igaz, Pereznek még 1 lapáttal rátesznek. ez gyakorlatilag az összes igazolással így van évek óta, ezért tudtuk 2 téli igazolással kb lenullázni Robinho PL rekord igazolását. de emiatt nem kell félteni a Madridot, Pereznek úgy látszik tökmind1.

avenger13 2009.06.11. 14:43:47

@raoul_duke: engem meglepne, ha ribery most elmenne, persze ez nem lehetetlen. Ha a real nem tudta megvenni Perezzel, aki kb. bármennyit fizet, akkor ferguson miért tudná, pláne, ha ribery se akar menni? A bayernnek meg nem létkéréds eladni riberyt, sokkal jobban járnak, ha marad. másrészt hiába ronda ribery épp olyan reklám arc, nem véletlen, hogy vele reklámozták a nike cipőt is, és bárhova megy szeretni fogják, akkor is ha nincs modell képe. Jelenleg azt tudom elképzelni, hogyha ribery nem marad akkor a barcában köt ki.

Everred 2009.06.11. 14:43:58

@raoul_duke: valószínűleg kevesebb ázsiai lánynak nedvesedik tőle a bugyija, de azért Ribéry nevével eléggé sok mezt el lehet adni...

Jo_Jo 2009.06.11. 15:01:11

Én örülök Cé eligazolásának, így legalább az egekbe szökik a Manchester népszerűsége :D Az alapjában véve szerethető Manchestert sokan utálták ronaldo miatt.
Másrészt meg sztem Fergie tudja mit csinál, talán Cantona nyilatkozta egyszer, hogy Ferguson akkor ad el játékosokat, ha már nem látja bennük az eltökéltséget, a küzdeni tudást. És sztem ebben az esetben is ez lehetett, Ronaldo itt már mindent megnyert, és számára fontosabb az egyéni karrierje, mint a csapat így menjen nyugodtan. Jó üzletet csinált a Manchester, 80 millióból 2 kiváló játékost vehet magának, én már csak arra vagyok kíváncsi kit veszünk a "helyére".
Végül mint Manchester szurkoló csak annyit mondhatok, hogy köszönöm Cé-nek a nálunk töltött éveket, nem kevés sikert ért el a klubnál. (persze ez mind csak a pályán mutatott teljesítményére vonatkozik, emberileg inkább nem kommentálnám)

BK 2009.06.11. 15:03:48

@Jo_Jo: :-) szerintem Cé az egyik legszerethetőbb játéko, amíg a labda játékban van. a legnagyobb "ellensége" a játékmegszakítás.

Lencse. 2009.06.11. 15:04:38

@raoul_duke: Engem senki nem kérdezett, de szerintem Cé sem egy matyóhímzés. :D

BK 2009.06.11. 15:07:11

@halareaal: igazad van. de ezért ilyen mérvű átalakításokhoz annyi pénzt kell majd belevinniük, amit elhinni sem nagyon tudok. tudom, hogy jó a spanyol adórendszer a sportnak, stb. de egyszerűen nem hiszem el, Perez hogy tud ennyit előkapni. pedig bizonyára elő tud. a maradék posztokra is el kell majd költenie szerintem legalább 40-50-60 milliót. és egyszerűen nem látom, hogy a hollandokból, vagy más távozókból ebből jelentősebb összeget vissza tud forgatni.

JClayton · http://bumm.sk/blog/szemtanu/ 2009.06.11. 15:26:03

@avenger13: szerintem a Real nem is akarta (egyelőre) megvenni... Perez teljes erőből rástartolt Kakára majd Ronaldóra, Ribéry a következő lenne a sorban. Illetve most már nem. A tippem: MU

avenger13 2009.06.11. 15:34:50

@JClayton: nem hinném. Perez többször is nyilatkozta, hogy akarja riberyt. Aztán meg miután beszélt rumenniggeékkel kijelentette, hogy most nem lehet elhozni. Ribery meg nem akar Angliába menni. Miért épp MU? Amikor a barca is, reál is vinné? Ferguson többet fog ajánlani mint Perez? Nem hinném.

raoul_duke 2009.06.11. 15:35:28

@Lencse.: persze, hogy nem, de azért 1-gyel jobban passzol a FIFA10 dobozára, mint Frank.

Meg amikor C nekiáll vigyorogni, akkor csak simán köphetnéked lesz, amikor viszont Ribery, akkor inkább elkapcsolod a tévét.

www.topnews.in/sports/files/franck-ribery.jpg pl

értelmetlen_nevű 2009.06.11. 16:07:33

@avenger13: Eddig még mindenkit megvett Perez akit akart. Pont Riberyt ne tudná? Szerintem is sanszos, hogy az MUban köt ki. Pénzük most van, és C7 távozásával ő lehet az első számú sztár.

Everred 2009.06.11. 16:13:24

@értelmetlen_nevű: de nem arról volt szó, hogy ő inkább Spanyolországba vágyik? (a fene egye meg ezt a sok kényes sztárt, hogy nem bírják ki azt a kis esőt, pedig évi alig 300 napot esik csak ott Manchester környékén)

Hispan07 2009.06.11. 16:21:37

Milan. Állítólag szinte biztos, hogy Paloschi visszatér (végre egy jó hír), és Cassano leigazolását is rebesgetik... De a legszuperebb az lenne, ha Dzekoért tényleg adnánk Didát és Kaladzét...

Cé, Ribery és főleg a Real már baromira nem érdekel. Egy ilyen csapat simán fel fog borulni a túl nagy egótól, és én leszek az első, aki a sírjukon fog pezsgőzve táncolni.

értelmetlen_nevű 2009.06.11. 16:23:46

@Everred: Lehet hogy oda vágyik, de a Realban már nincs rá akkora szükség, a Barcelona meg nem igazán akarja kifizetni érte a kívánt összeget. Manchesterben pedig nagy szükség lenne rá, valószínűleg ráépítenék a csapatot. Persze én remélem hogy marad, de kevés esélyt látok erre.

Mindenesetre jövőre elég durvának ígérkezik az El Classico.

Piiii 2009.06.11. 16:28:49

@értelmetlen_nevű: ha Kaka meg C mellett nincs akkora szükésg rá, akkor a Barcában Xavi és Iniesta mellett nincs nagyon hely. Mu-ba jó lenne, de remélem oda nem fog menni, hagyjuk már az angolokat, erősítsenek a jó utánpótlásukkal:)

Everred 2009.06.11. 16:32:45

@értelmetlen_nevű: "a Realban már nincs rá akkora szükség"

Ez mikor volt szempont a Real Madridnál? :-)

értelmetlen_nevű 2009.06.11. 16:38:14

@Everred: Nem feltétlen a a Madridnál, inkább nála. Az MU-ban első számú játékos lehetne, a Realban pedig csak egy a klasszisok közül.

értelmetlen_nevű 2009.06.11. 16:39:44

@Piiii: Henry helyett el tudnám képzelni például. De egyetértünk, hogy a Barcelonának nincs szüksége erősítésre támadó poszton, nagyon úgy tűnik.

raoul_duke 2009.06.11. 16:39:58

@Hispan07:
Galliani:
For each player that leaves an adequate replacement will be found. Maldini left, Thiago Silva arrived. Kaká left, an important player will arrive.

Emerson and Senderos have left, as well as Shevchenko and Mattioni who haven't been re-claimed

Our two non-EU players will be Thiago Silva and Dzeko, if Dzeko comes.

Everred 2009.06.11. 16:42:24

@értelmetlen_nevű: meg lehet ezt közelíteni onnan is, hogy a Realnál kisebb lesz rajta a nyomás, mert azért Ronaldo és Kaká is nagyobb "márkanév", miközben Manchesterben mindenki elvárná tőle, hogy ő pótolja Ronaldót. És még hideg is van meg eső.

Félreértés ne essék, én örülnék neki, ha a Unitedhez szerződne, csak nem tartom valószínűnek.

avenger13 2009.06.11. 17:12:08

@értelmetlen_nevű: lehet hogy perez annyira nem akarta (bár szerintem igen, metr többször nyilatkozta, hogy kell neki), de nem hiszem, hogy hoenessék azon dolgoznának, hogy mindenképp eladják. Én inkább a barcát vagy a realt tudom elképzelni. A realnál ez nem szempont, a barcánál meg akik ibrával akarnak erősíteni, ott henry helyett ribery is teljesen elmegy. nem hinném, hogy a mu-ba akarna menni. De mivel mindenki azt hazudik a nyilatkozatokban amit akar, ezért kár ezen vitatkozni.

nasteey 2009.06.11. 17:30:52

@BK: Én sem igazán akarom elhinni, hogy ennyit tudnak költeni, viszont azt sem tartom elképzelhetetlennek, hogy mondjuk 4 év alatt fizetik csak ki ezeket az óriási összegeket. Azért ha most Kaká és Ronaldo árának csak a negyedét utalják át, mindjárt barátságosabb a sztori. Aztán meg kitermelik a játékosok a marketingükkel a többi törlesztenivalót.

Egyébként miért ne kellene a Barcában erősíteni a támadó posztot? Szerintem iszonyat nagy mák (és nyílván megfelelő edzésmódszer), hogy idén hosszabb időre nem dőlt ki senki. Másfél hónap mondjuk egy Eto'o - Iniesta duónak, ráadásul egy sűrűbb időszakban, és csak lehet pislogni, meg mondogatni, hogy nyáron bővítjük a keretet. Örüljünk neki, hogy idén megúsztuk, de remélem a jövő évnek nem úgy vágunk neki, hogy hátha megint ennyi sérülés lesz. Nyílván nem kell mindenkinek egy klasszis helyettes, de de ha előlre 3 posztért 4 nagyon jó játékos és 1-2 fiatal pályázik, abból rossz nem sülhet ki.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.06.11. 17:57:30

@nasteey:

Tökéletesen egyetértek azzal, amit a Barcáról írsz. A cseresor egyszerűen még nem érett arra, hogy fent említetteket pótolja. Riberynek azért is örülnék, mert akkor nem a MU-ba menne, de tudom, ez személyes szempont.
:-)

nakamura · http://mozimocsok.blog.hu/ 2009.06.11. 21:04:40

@raoul_duke: az, hogy Emerson, Senderos és Shevchenko lelépett, kifejezetten örömteli, viszont nem értem, mi értelme volt Mattioni kölcsönkérésének? Ingyen mez, meg látogatási lehetőség a Dómba? Semmit nem tudtunk meg a srácról azon kívül, hogy a Juve és a ManUTD is nyomon követte. Meg hogy van olasz útlevele.

raoul_duke 2009.06.12. 09:20:39

@nakamura: úgy emlékszem, Mattioni játszott a ligaválogatott ellen, lehet, hogy ez volt az értelme :) (annyira egyébként nem is volt szerintem rossz)

De azért a Milan környékén elég sok olyan húzás van, aminek nem feltétlenül látjuk az értelmét.

nakamura · http://mozimocsok.blog.hu/ 2009.06.12. 10:17:00

@raoul_duke: haha, biztos a srác mindenét odaadta volna egy jóféle harcsapaprikásért! :)

BruceWayne 2009.06.12. 16:12:53

ezt a Maiconos hírt érti valaki? ki van akadva hogy nem foglalkoztak vele? kb a világ legkeresettebb védőjátékosa, sztem örülnie kéne hogy nem basztatják egyfolytába újságírók meg ügynökök, legalább koncentrálhat a játékra, ha meg több pénzt akkor miért nem hosszabbíttat szerződést? most 40 millióba szabták meg az árát remélem senki nem ad érte annyit, na nem mintha nem érne harminc x millió eurót, de nagy hiba lenne elengedni.

BruceWayne 2009.06.12. 16:17:09

na most meg már Sneijder +17 millió euróról írnak, hát nem tudom ezzel jól járna-e a csapat....

touristique 2009.06.13. 11:09:00

@Nerazzurri: Egy lépés előre, egy lépés hátra. Lenne irányítónk, de többé nem lenne meg az a plusz amit Maicon ad. Persze Santon és Zanetti is remek hátvédek, de Maicon felrohangálása tavaly kulcseleme volt a csapat játékának.

Mr.AT 2009.06.13. 13:08:53

Na hogy a Milan-Inter pároshoz hasonlóan én is anyázhassak kicsit, nálunk meg célkeresztbe került Dossena és Rossi...

Dossena? Van már Swatch-om, b*zmeg.

Klárensz 2009.06.13. 15:15:20

@Mr.AT: Dossenat megértem, hogy nem szívesen látnád Juve-mezben, de Rossival szerintem nem lehet melléfogni.

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2009.06.13. 15:17:38

@Nerazzurri: Maicon úgy értette, hogy a klub nem foglalkozik vele! (ha a szerződés megvan, nem tudom, hogy mit tehetne még Moratti)

Hispan07 2009.06.13. 15:43:57

@Klárensz: a Milan pl miért nem mozdul re egy Rossira? vagy Montolivora? vagy valakire...?

Klárensz 2009.06.13. 16:16:45

@Hispan07: még rámozdulhat, hosszú a nyár, utóbbi időben hülyén igazoltak Berlusconiék, de most nincs abban a helyzetben, hogy szórja a pénzt, szóval most viszonylag könnyen megszerezhető fiatalokra pályáznak/(nék a helyükben)

ha én választhatnék Foggia lenne az első

BruceWayne 2009.06.13. 22:02:42

@mbemba: jaja, vágom, de ahogy te is írod, nem nagyon tudnak mit csinálni mást, ha meg baja van szóljon ő. Most Deco-t is írják sok helyen, ő+Sneijder együtt tuti nem jön, az már túl sok kreatív ember lenne Josénak a kp-n :-)

calciomax 2009.06.13. 22:51:54

Nem feltétlenül lenne sok, Sneider sokoldaú.

BruceWayne 2009.06.14. 09:44:39

@Piiii: azok a kommentek, nagyon kemény :-)

amúgy meg én még nem tudok örülni ennek az üzletnek, Santon ide vagy oda. Kell egy támadó kp de nem ilyen áron hogy eladjuk a csapat 2. legfontosabb játékosát

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2009.06.14. 19:10:09

@Nerazzurri: robben meg sneijder és máris lenn 2 igazi szélsőnk. Zanetti pedig lehúzna még egy évet a szélen. Utána visszavennénk Maicont aprópénzért miután befuccsolt a real védelme megint. :) Mivel 1 ember nem csinál védelmet. :P

calciomax 2009.06.15. 19:18:12

Ha Ibra, Maicon marad, Motta, Milito megvan Deco, Carvalho boritékolható nyilván Santon és Balotelli is lényegesen jobban fog telesiteni(ilyenkor/ebben a korban legszembetünőbb a fejődés) szinte kockázat nélkül kijelenthető hogy az Inter erősitett.

calciomax 2009.06.15. 19:40:20

lehet Ibra mégis megy? Moratti konkrét ajánlatot tett Benzemáért. Ennek pedig oka van, nem hinném hogy Ibra, Milito, Baotelli mellé Benzemát is hoznák....

raoul_duke 2009.06.17. 13:06:00

@Great Cornholio: popp helyében én annak sem örülnék, ahogy a Milan próbálja Jankulovskit a Romara tukmálni. Vagy ennek már vége?

popp · http://koncertblog.com/ 2009.06.17. 17:00:02

@raoul_duke: Nem örülnék Jankulovszkinak, de annak még inkább nem, hogy azt a fogalmatlan Pogatetzet (Loria II.) akarjuk elhozni a Middlesboroughból. Valaki szólhatna Spalnak, hogy ott van az a Juhász Roli gyerek az Anderlechtnél.

calcio_di_rigore 2009.06.18. 20:25:53

Beni! Dobj már egy linket, amiben a Juve vinné Heinzét. Köszi!

raoul_duke 2009.06.18. 23:03:05

Cissokhot kölcsönadtuk a Portónak :).

BruceWayne 2009.06.30. 21:42:24

na megérkezett Milito, bár ahogy látom az ügylet részletei még nem tisztázódtak. Arnautovicról is úgy néz ki lesz valami, Deco meg Carvalho nem tudom mennyire esélyes de úgy néz ki lesz átalakítás a nyáron.

raoul_duke 2009.07.01. 09:27:28

Favalli meg hosszabbított végre.

raoul_duke 2009.07.01. 13:10:52

Luca Antonelli: Milan -> F.C. Parma
Aubameyang: Milan -> Lille (loan)
Gianmarco Zigoni: Treviso -> Milan
Giacomo Beretta: Albinoleffe -> Milan (co-ownership)

www.acmilan.com/NewsDetail.aspx?idNews=87038
süti beállítások módosítása