Nou San Trafford

Az Index blogja a világ legjobb futballjáról.

A szerkesztőségből...

Utolsó kommentek

jujjdeizgi

Friss topikok

Bundesliga - Elintegetjük Huszti Szabolcsot

2009.02.02. 03:20 heinrich

Könnyfátyolos szemmel, de atyai büszkeséggel integetjük el Huszti Szabolcsot – a fiunk egyetemista lett. Huszti körül hónapok óta nagy volt a bizonytalanság, kinőtte a Hannovert, már tavaly is volt rá esély, hogy továbbálljon. Azt hittük, a Hamburg és a Celtic párviadalából kerül ki a győztes, a célfotó mégis a hatalmas kannáit bedobó Zenit Szentpétervár javára döntött. Miért most? Mert a transzfert még az UEFA kupa vasárnap esti nevezési határideje előtt le kellett bonyolítani, ahol egyébként éppen Stuttgart – Zenit a párosítás.

A mór megtette kötelességét, a mór mehet. Más szavakkal, de ebben a szellemben kommentálta a hírt mind Dieter Hecking vezetőedző, mind Martin Kind klubelnök, akik az átigazolási szezonban még egy hónappal ezelőtt is kategorikusan cáfolták, hogy Husztit elengednék. Aztán persze matekoztak egy kicsit – különösen azután, hogy Szabi sorozatban home runokat ütött az elé tett szerződéshosszabbításokból – és mivel a szezon végén ingyen kellett volna elengedniük, meghozták a klub és a játékos számára is legjobb döntést. Korrekt. Nem volt köpködés, pénzéhes kurvázás, pacsi volt, meg sok sikert.

Huszti sokat köszönhet a Hannovernek, a Bundesligának. 2006-ban mindössze 300 000 euróért igazolt Németországba a francia másodosztály rémisztő sziluettje elől menekülve, ahol előbb a klub meghatározó, majd egyértelműen legjobb játékosává érett. 81 meccsen 17 gól és 20 gólpassz a mérleg, a klub pedig ~ tízszeres haszonnal adta tovább (a Celtic 3M fontos ajánlatát a klub (?) még nem fogadta el).

Huszti ez idő alatt európai ismertségre tett szert, gólt lőtt a Reálnak, a Bayernnek és a Milánnak is, vállalta a tizenegyeseket, játékával meccseket döntött el – Magyarország talán legprofibb játékosa lett, kondíciója még a svéd válogatott ellen is szembeötlő volt.

Miért pont a Zenit? Arshavin távozása minden bizonnyal szerepet játszik az ügyletben, de talán túlzás lenne azt gondolni, hogy egyenesen az ő pótlására igazolják. Fantáziát látnak benne, az egyszer biztos.

Nem valószínű, hogy Vladan Filipovics (Huszti menedzsere) magától ajánlotta volna ki Szabit Oroszországba. Az igazolás mögött sokkal inkább a Gazpromot kell sejteni. Abból a szempontból biztosan, hogy az orosz mamutcég a fő támogatója a Zenitnek és a Schalkénak is, a két klub pedig még 2006-ban széles körű együttműködési megállapodást írt alá egymással. További kapocs, hogy mindkét klubnak holland edzője van: Fred Rutten és Dick Advocaat, így tehát az oroszok nagyon is képben vannak a Bundesliga történéseit illetően, a két edző is jó viszonyt ápol egymással, Slomka kirúgása után például mindketten esélyesek voltak a Schalke kispadjára. Ez persze csak amolyan összeesküvés-elmélet, de talán van igazságunk a dologban.

Így vagy úgy, Huszti napokon belül csatlakozik a még csak Törökországban edzőtáborozó Zenithez, hiszen az orosz bajnokságot tavasz-ősz ritmusban rendezik. Ennek meglehet az az előnye, hogy ő már túl van egy téli felkészülésen, bajnoki fordulót követően csatlakozik egy várhatóan punnyadtabb kerethez, tán könnyebb lesz kitűnni, mi több, berobbanni az öltözőbe. Ellenben a duplán végzett alapozó edzések akár vissza is üthetnek, márpedig Husztit operálták már kétoldali lágyéksérvvel, ami szinte a profi futball velejárója (Gera, Kahn, Shearer, Basler, Jancker stb., de a Metz keretében anno öt játékosnak volt hasonló műtétje).

Sokan úgy vélik, kézenfekvőbb megoldás lett volna a Bundesligában maradni. Megszokott környezet, a miénkhez hasonló kultúra, Husztinak rangja, neve volt a ligában, beszélte a nyelvet is. Ehhez képest óriási váltásnak tűnik Oroszország, szinte mindent elveszít, amiért az elmúlt években keményen megdolgozott.

Óriási előny viszont, hogy ezentúl nem Jiri Stajner és Altin Lala keseríti meg a támadásszövést, hanem Zirjanov, Timoscsuk, Pogrebnyak társaságában lehet tanulni – mindezt Dick Advocaat keze alatt. Magyar játékosnak ilyen lehetősége még nem volt. Kis szépséghiba, hogy ezek a játékosok könnyen távozhatnak is, Zirjanovot például a Juve vinné, a másik kettőt a Bayern, egyelőre nehéz eldönteni, hogy a Gazprom az orosz vagy a nemzetközi piacra szánja-e a Zenitet.

Az orosz bajnokságról keveset tudunk, a színvonalát nehéz megítélni. Amit egész biztosan tudunk az az, hogy Oroszország baszomnagy, a szomszédba is Antonov-2-vel kell járni (itt lehet is ismerkedni a csapatokkal), szóval kicsit NBA-s az életforma és akkor még elő sem hozakodtunk a jakszőrből varrt sportszárakkal, a kvasszal meg a többi sztereotípiával.

A Zenit sztárklub, az UEFA és a Szuper Kupa címvédője, Husztinak minden esélye megvan, hogy mind szakmailag, mind anyagilag életre szóló tapasztalatokat szerezzen, nemzetközi kupákban játsszon – ezekre Hannoverben sosem lett volna lehetősége. Okkal lehet bízni abban, hogy a válogatott szempontjából is a legjobb helyre került, hiszen a Zenit egyértelműen támadófocit játszik, megszerezheti a befejezésekhez, utolsó passzokhoz szükséges rutint, higgadtságot – feltétlen jobb perspektíva, mint a statikus robotfocit erőltető Hamburg, vagy a favágók közt királykodó, de a BL-ből rendszeresen kisöpört Celtic.

Az eddigi alsó-középkategóriás szenvedés helyett egy nyerő csapatba kerül. Gondolom, Zenitben nem cél a tavaly szezon megismétlése, kell a bajnokság, kell a BL hely, ahhoz pedig nyerni kell hétről-hétre, nyerni kell a Szpartak-Gyinamo-CSZKA-Lokomotiv Moszkva és a Rubin Kazany ellen is, nem a Kilmarnockot kell letakarítani a pályáról.

A kihívás csábító. Azt változatlanul nem tudom, hogy ez akkor most jó, vagy rossz döntés volt-e. De hogy bátor, az biztos.

Hol lesz a helyed, Szabi?

94 komment

Címkék: bundesliga h huszti több mint foci jobb labdarúgásért alapítvány

A bejegyzés trackback címe:

https://nst.blog.hu/api/trackback/id/tr41917461

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

rizla 2009.02.02. 06:58:13

ez egy korrekt méricskélés, pár dolog hozzá:
- arshavin egyelőre nem távozott, bár huszti érkezése valószínűbbé teszi (mondjuk rossz lóra tesznek a ruszkik, ha úgy gondolják, huszti pótolni fogja - ő igazi szélső, nem irányító típus).
- szabi a nemzeti sportnak azt mondta, advocaat kifejezett kérésére igazolta le a zenit, és ez imponált neki. valóban nem mindennap szeretne ilyen nevű edző magyar játékost. ez presztizs.
- huszti személyiségének inkább fog jót tenni egy trófeákért küzdő csapat, még akkor is, ha az orosz bajnokság gyengébb, mint a bundesliga. nyerő, nyerni akaró típus. lehet, hogy egy portsmouthban a legmagasabb szintű bajnokságban focizhatna, de nem biztos, hogy boldog lenne. gyakorlatilag soha nem nyerne semmit, és a meccsek felét gürizéssel, szenvedéssel töltené, mindezt egy 6.-7.-8. helyért, óne nemzetközi szereplés.
- a celticnél _mindenképp_ jobb döntés a zenit. a skót bajnokság annyival jobb max, hogy többen nézik innen európából.

kroos 2009.02.02. 08:13:07

Sok sikert neki.Szerintem nem döntött rosszul.

szferi 2009.02.02. 08:18:22

"favágók közt királykodó, de a BL-ből rendszeresen kisöpört Celtic" ez azért nagyon vicces kijelentés volt, tekintve, hogy a zenitnek semmi esélye sem volt tovább jutni a BL csoportjából.

Szerintem a Hamburg lett volna a legjobb választás, oroszországba, egy
multicég kirakatcsapatába igazolni elég nagy rizikó. Viszont a stílus valószínűleg fekszik majd neki, ebből a szempontból jó döntés. Már ha kap majd elegendő játéklehetőséget.

Salvatore Bonanno 2009.02.02. 08:31:27

- Szerintem a Hamburgba nem engedte volna a Hannover, ahogy a Bundesligából a Bayernen kívül senkinek nem lett volna komoly esélye megszerezni.

- Skóciában 6-8 komolyabb meccset kellett volna játszania évente, míg Oroszországban azért meg kell feszülnie, ez pedig jót tezs majd neki.

- Dick Advocaat, Dick Advocaat, Dick Advocaat

Thomas778 2009.02.02. 08:41:51

@szferi: azért az, hogy semmi esélye nem volt maximum papíron volt igaz.

Torinóban Del Piero egyetlen mozdulata döntött ('Péterváron 0-0), otthon szoros meccset játszottak a Reallal. A Boriszovot nem sikerült megverni, csak egyszer.

A pontok alapján valóban nem volt sansz az utolsó kör előtt, de azért nem volt annyira egyértelmű.

Az orosz bajnokság szvsz erősebb, mint a skót. (Aztán majd mindjárt hozzámvágjátok skócia virágainak cserépjét...) de nagyobb a verseny.

Egyedül a kiírás tavasz-őszi menetét lehet megkérdőjelezni, hiszen nem lesz egy ritmusban a válogatott kerettagjaival.

kroos 2009.02.02. 08:44:03

@soga: ,,Az orosz bajnokság szvsz erősebb, mint a skót"
Szerintem is.Játékban mindenképp.

szferi 2009.02.02. 09:11:23

@soga: Nyilván magasabb a meccsek átlagszínvonala, mint a skót bajnokságban, de ha ez a mérce, akkor maradhatott volna a bundesligában.

Úgy emlékszem, javíts ki ha nem igaz, hogy a zenit egy pillanatig sem állt továbbjutó helyen, négy fordulón át tudta tartani a lépést a nem túl acélos madriddal, és a szintén keveset mutató juvéval.

tisti · http://todoristvan.blogspot.com/ 2009.02.02. 09:20:42

Az azert erosen vitathato, hogy a bundesliga jobb-e mint az orosz bajnoksag... szerintem 2 szinttel alatta van, mar ha a versenykepes csapatok szamat nezzuk nemzetkozi szinten is

szferi 2009.02.02. 09:29:19

@tisti: püff. modj két, nemzetközileg jelenleg is versenyképes orosz csapatot.

tisti · http://todoristvan.blogspot.com/ 2009.02.02. 10:00:32

hat pl. a zenit mindenkepp az, de a jelenlegi bajnok is okozhat meglepetest meg... Es a megszokott moszkvai csapatok persze... es azert tartom erdekesebbnek, jobbnak, mert nem egy csapatrol szol a szezon (bundesliga= bayern, amikor nem igy van, akkor az azert mert a bayern budosgyenge szezont fog ki, ami nem jelenti azt, hogy jok a tobbiek...)

rizla 2009.02.02. 10:14:39

@szferi: "ez azért nagyon vicces kijelentés volt, tekintve, hogy a zenitnek semmi esélye sem volt tovább jutni a BL csoportjából."

kik is voltak abban a csoportban?

szerinted a svédek még mindig simán kiverik az EB-n az oroszokat, ugye?: DDDDDDDD

rizla 2009.02.02. 10:17:41

@tisti: "Az azert erosen vitathato, hogy a bundesliga jobb-e mint az orosz bajnoksag..."

ne essünk túlzásokba, minden téren jobb a bundesliga. viszont amennyi pénz van az oroszoknál, és ahogy nevelik ki a játékosokat (az utánpótlástornákon a legjobbak közé tartoznak, ugye némethék is rajtuk csúsztak el az U17tel két éve, később meg is nyerték ), még lehet bundesliga-szint. legalábbis játékban.

szferi 2009.02.02. 10:33:42

@rizla: nem tudom ez hogy jön ide, de az oroszokat benéztem akkor, tény, de ez nagyrészt szimpátián és antipátián alapuló tipp volt, erről nincs mit beszélni. Viszont ez még mindíg sehol sincs a te hónapokig tartó várhidi-rögeszmédhez képest, vele kapcsolatban az orrodnál nem láttál tovább. Ez is vicces?

Igen, a juve és a real valóban nem könnyű ellenfél, viszont a zenit egy pontot szerzett ellenük, a már biztos továbbjutó juventussal szemben. a bajnokságot is elkúrták az idén, és nemzetközi szinten is jóval gyengébben teljesítettek mint tavaly, bár még javíthatnak az uefában. Ehhez jön még, hogy a nagy és bizonytalan pénzek ellenére a legjobbjaikat ők sem tudják megtartani. Szerintem a hamburg kevésbé kockázatos döntés lett volna huszti karrierje szempontjából.

Thomas778 2009.02.02. 10:34:10

@szferi: nem állt továbbjutó helyen. Igazad van. De én nem is ezt mondtam. Hanem azt, hogy nem úgy esett ki, mint sz*r a vonatból, és koránt sem volt lefutott az a csoport. A Juve és a Madrid is verhető volt a csoportkörben, that's right, de soha nem is a Barcelonáról beszéltünk.

És azt se felejtsük el, hogy a Zenit BL-újonc volt.

Ha egy angol klub is hívja (jöhet a második cserép, de a Celtic akkor sem angol :-) ) amelyiknek annyi esélye van a nemzetközi kupákban mint a Zenitnek, akkor egyértelmű lett volna hová igazol. Mindenesetre én csak azt mondom, hogy az ajánlatok közül a lehető legtöbb lehetőséggel kecsegtetőt választotta. És ez így van rendjén.

szferi 2009.02.02. 10:41:45

@soga: verhető volt, főleg a madrid. de két meccs után nulla ponttal állt a zenit, egyedül a bate ellen szerzett négy pont hozott egy halvány, gyorsan eltűnő reménysugarat.

Másrészt, nem látom garantáltnak, hogy a zenit az elkövetkező 5 évben többször indul majd BL-ben, mint a hamburg. Ebből a szempontból a Celtic lett volna a legjobb, de hát a gyenge skót bajnokság miatt érthető, hogy nem oda ment. Viszont a hamburgban van annyi lehetőség, már ami a nemzetközi szereplést illeti, mint a zenitben, a bajnokság pedig egyértelműan jobb.

tisti · http://todoristvan.blogspot.com/ 2009.02.02. 10:46:24

@rizla: "ne essünk túlzásokba, minden téren jobb a bundesliga." szerintem ez igenis vitathato... az, hogy az orosz bajnoksag nem kovetheto annyira, mint a bundesliga, nem jelenti azt, hogy nem kemenyebb... es nem mondom, hogy ez mindig igy volt, de az szerintem jelent valamit, hogy az orosz bajnoksag az uefa ranglistan jelenleg a 6-ik, ahhoz kepest, hogy 5 eve meg 21-ik volt...es csak azert van a nemet alatt, mert itt figyelembe veszik evekre visszamenoleg is a nemzetkozi szerepleseket...

szferi 2009.02.02. 10:49:27

Huszti a 11es mezszámot kapta?!

heinrich · http://nst.blog.hu 2009.02.02. 10:50:28

@szferi: A Zenit iszonyú szerencsétlen (értsd: nem szerencsés) volt a BL-ben, a Reálnak kb. ötöt rúghattak volna otthon és ez esetben nem nagyon izgat a konkrét végeredmény, egy ilyen csapat ég és föld a Celtichez vagy a Hamburghoz képest. Ha meg az UEFA-t nézzük: Spartak Moszkva, Marseille, Leverkusen, Bayern, Rangers.

Az mondjuk tényleg egyértelmű, hogy a HSV kevésbé lett volna kockázatos - csak tudnám mit nyert volna azzal az igazolással.

kroos 2009.02.02. 10:53:18


hasonló ügy egy kicsit mint a Farfané.Ö a psv-t cserélte a schalkéra.Habár elöbbiben megvolt mindene..meg Bl meg minden....de valami mégid hiámyzott neki.
Meglátjuk Huszti nem bánja e meg.

Paul Newman Jr. 2009.02.02. 10:53:29

@szferi: 'Viszont a hamburgban van annyi lehetőség, már ami a nemzetközi szereplést illeti, mint a zenitben' - aha, tavaly mintha a Leverkusen nyomta volna ki a Hamburgot, aztán zabáltak 4-et a Zenittől. Ha a HSV BL helyen végez, az hatalmas kritika lesz a ligának.

mocsing · http://nst.blog.hu 2009.02.02. 10:56:31

az, hogy a zenit többet érdemelt volna a bl-ben, aláírható. de ettől még nem látom sok értelmét az igazolásnak.

@heinrich: mit nyert a zenittel? (azon túl persze, hogy itt talán 250.000 euróval/év többet fog keresni és bajnok könnyebben lesz/lehet. az első nem gondolom, hogy olyan fontos lenne, ha úgyse fogja megszámolni se soha a pénzét. a második meg ha annyira lényeg, ment volna a lyon kispadjára.)

heinrich · http://nst.blog.hu 2009.02.02. 11:07:34

@szferi: azóta a HSV eladta a két legjobb emberét, jó kis jövőkép.

@mocsing: szerintem két dolgot nyerhet leginkább: 1) Advocaat 2) végre tanulhat valamit a csapattársaktól, ami a többi alternatíva esetében nem igazán mondható el, sőt

szferi 2009.02.02. 11:12:39

@heinrich: a zenit is a legjobb úton van, hogy ezt tegye.

Advocaattal nagyon igazad van, viszont ha a zenitben kispados lesz, akkor ott is fog megrohadni, még egy hannover szintű német csapat sem fogja megvenni.

kihasználta:derivált töröttvonal szögpontjaira von 2009.02.02. 11:12:51

"Szerintem a hamburg kevésbé kockázatos döntés lett volna "
Have risk, have fun!

Azazello007 2009.02.02. 11:15:20

Huszti több szempontból is jól -- és meglehetősen szokatlan módon, bátran -- döntött:

- egyrészt a már említett szempont, miszerint nem akármilyen edző keze alatt, nem akármilyen játékostársakkal dolgozhat (ez akkor is igaz, ha páran elmennek)

- másrészt nem elhanyagolható presztízskérdés, hogy a Zenit az UEFA-kupa címvédője, hiába orosz csapat, Szabi szem előtt lesz (játékosmegfigyelők, miegyéb...), jó kis ugródeszka lehet, ha sikerül hoznia magát.

- és persze a Zenitnek rohadt sok pénze és jól felépített koncepciója van.

OFF: Mellesleg tegye fel a kezét, aki előre megtippelte a német bajnokság mostani állását tavaly ősszel:-)

tisti · http://todoristvan.blogspot.com/ 2009.02.02. 11:17:43

@szferi: igazad van, tavaly...az iden a stuttgarton a sor, hogy kiessen a zenit ellen:))

kihasználta:derivált töröttvonal szögpontjaira von 2009.02.02. 11:19:46

"Másrészt, nem látom garantáltnak, hogy a zenit az elkövetkező 5 évben többször indul majd BL-ben, mint a hamburg."
Ezt senki nem látja garantáltnak. Viszont nem feltétlenül tartom valószínűbbnek, hogy a következő esztendőkben a Hamburg a nemzetközi kupákban vitézkedik:
2002-03 Bundesliga 4th
2003-04 Bundesliga 8th
2004-05 Bundesliga 8th
2005-06 Bundesliga 3rd
2006-07 Bundesliga 7th
2007-08 Bundesliga 4th

(Ellentétben a Zenittel, ahol az 5. hely még szintén kupaszereplést ér, ám e tekintetben feltétlenül kevesebb a versenytárs:
2002-03 RPL 2nd
2003-04 RPL 4th
2004-05 RPL 6th
2005-06 RPL 4th
2006-07 RPL 1st
2007-08 RPL 5th )

mocsing · http://nst.blog.hu 2009.02.02. 11:22:39

ahogy szferi írta, a zenit is eladja legjobbjait. és nem csak kettőt, hanem a fél csapatot elviszik európába. mármint az igaziba.

advocaat jó dolog, de azért edző miatt meghozni ilyen súlyú döntést.

@Azazello007:
"Szabi szem előtt lesz (játékosmegfigyelők, miegyéb...), jó kis ugródeszka lehet, ha sikerül hoznia magát"

ezt azért nyugodtan elmondhatjuk egy bundes-élcsapatról is.

szferi 2009.02.02. 11:26:45

@kihasználta:derivált töröttvonal szögpontjaira von: Ok, uefa-kupába könnyebb bejutni oroszországból, és itt jön elő megint a liga színvonala... Mindenesetre bátor döntés volt, ez igaz. meg nyilván gazdaságos is.

Thomas778 2009.02.02. 11:27:32

Szvsz páran lesajnálják az orosz bajnokságot, és vele együtt e Zenitet. Azért az, hogy kirúgták a MU alól is a talajt a Szuperkupa-döntőn, meg hogy úgy küldték el a Bayernt melegebb éghajlatra, hogy öröm volt nézni, mindenképp fegyvertény.

Annyiban igaz, hogy ez az idény elúszott nekik (azért az Eb úgy zavarta meg az orosz bajnokságot mint a pantomim előadást egy ordas böfögés), de nem volt rossz döntés. Független attól, hogy legközelebb csak 2010-ben láthatjuk a BL-ben. Akkor talán már Husztival...

Mr.AT 2009.02.02. 11:34:34

Nem figyelmen kívül hagyva a tényt, hogy az UEFA-Kupa és a Szuper Kupa címvédőjéről van szó, sztem nem jól döntött.

Ha megnézitek, olajmilliárdok ide vagy oda, igazi világklasszis még nem szerződött az oroszokhoz, s a nagyobb nevű játékosok közül is aki megfordult ott, gyorsan visszamenekült (pl. Lucarelli, vagy a brazil kontingens jelentős része).

Bármennyire is sok a pénz, és a Zenit eredményei ide vagy oda, az orosz bajnokság egyelőre peremfoci, abszolút nincs fókuszban - messze nem mérhető össze akár csak a Bundesligával. Az, hogy egy szezonban játszol jó esetben 10 nemzetközi kupameccset, meg édeskevés (ennél a válogatottban is többet játszik) - a fennmaradó 355 nap meg ülhet a klassz kis orosz télben, nevesincs szibériai parasztgyerekek ellen.

Természetesen a magyar foci érdekében is kívánom neki, hogy sikerüljön még jobban kitűnnie, de nekem most kicsit játékostemető érzetem van.

kihasználta:derivált töröttvonal szögpontjaira von 2009.02.02. 11:35:55

"Azért az, hogy kirúgták a MU alól is a talajt a Szuperkupa-döntőn, meg hogy úgy küldték el a Bayernt melegebb éghajlatra, hogy öröm volt nézni, mindenképp fegyvertény. " Bizony. Bár, erre szokták mondani a másik oldalon, hogy az MU lesz*rta a kupadöntőt, a Bayern-t meg hirtelen nem érdekelte a semmit nem érő UEFA-kupa.:-)
Ha a Hamburg az előző években stabilan Top3/Top5-ös csapat lett volna, azt mondom, cserép, de így, nem érzem igazoltnak, hogy miylen jó vásárt csinált volna Huszti a HSV-hez költözéssel. (A Celtic meg vicc kategória, abszolút nem találok semmiylen kontextust, ami alapján megérte volna odamenni.)

IronRock 2009.02.02. 11:38:47

Szerintem meg elkapkodta a döntést Huszti. Én nem tartom jó ötletnek a Zenit-et, mert onnan baromi nehéz lesz visszajönnie pár év múlva egy európai topcsapathoz. Év végén mindenképpen ingyen igazolható lett volna, és akkor válogathatott volna a jobbnál jobb ajánlatok között, jöhetett volna jobb angol, spanyol, csapat, vagy akár egy német topcsapat is. Érdekes lesz a váltás, hogy sokkal keményebb időjárási körülmények között (odafent Péterváron gyilkos hideg tud lenni), teljesen más ritmusban játszott bajnokságban hogy fog majd a válogatott rendelkezésére állni...
A Celtic-nél mindenképpen jobb a Zenit, de én a helyében megvártam volna a szezon végét...
Azért sok sikert Szabinak, remélem helyt fog állni.

mocsing · http://nst.blog.hu 2009.02.02. 11:39:03

emberileg bátor döntés volt, mert ott az lesz a legmelegebb, amit itthon a leghidegebb volt és más nyelv, kultúra stb., de hogy szakmailag mi volt ebben a bátorság...

akkor érezném bátorságnak (szakmailag is), ha a lehetséges kimenetelek szerint vagy nagyot nyerne, vagy nagyot bukna. ha a zenitben a legjobb verzió is jön be, azaz újra bejutnak 5 év alatt egyszer a bl-csoportkörbe (neadjisten a nyolcaddöntőbe), esetleg megint uefa-döntőzhetnek egyet, akkor sincs sokkal előrébb, mint ha a hsv-be ment volna. a csoportkör nekik sem lehetetlen, uefa-döntő dettó nem. csak a hamburgban évente 6-szor garantáltan játszhatott volna nagycsapatokkal, amit a szakma biztos néz.

@heinrich: arshavintól,timoscsuktól, pogrebnyaktól valszeg már csak hónapokig fog leckéket venni, ezért nekem ez az érv kicsit sántít.

kihasználta:derivált töröttvonal szögpontjaira von 2009.02.02. 11:39:23

"Ha megnézitek, olajmilliárdok ide vagy oda, igazi világklasszis még nem szerződött az oroszokhoz, s a nagyobb nevű játékosok közül is aki megfordult ott, gyorsan visszamenekült (pl. Lucarelli, vagy a brazil kontingens jelentős része)."
Vágner Love pl. nálam simán üti Lucarelli-t. ( A CSKA-beli teljesítményhez semmilyen tekintetben nem mérhető egy Lecce-ben vagy Livornoban mutatott pazar játék.)

kroos 2009.02.02. 11:40:55

Jó és akkor amiröl nem nagyon volt szó hogy milyen fizetést fog kapni..mert az hogy a hannoverben a hülye steiner is jobban keres nála az vicc...

heinrich · http://nst.blog.hu 2009.02.02. 11:44:47

@mocsing: lesz helyette más. Elsősorban az über-kompetitív közegre gondoltam egyébként.

Thomas778 2009.02.02. 11:51:16

@kihasználta:derivált töröttvonal szögpontjaira von:
Leszarta, vagy nem szarta le ez érdekes kérdés. Kérdezd meg az MU-drukkereket. Legutóbb 1991-ben nyertek szuperkupát. A többség azt mondja, kellett volna az... Már csak azért is, mert ők '99 óta a címsokszorozást várják megint... :-)

A Bayernt hirtelen nem érdekelte a semmit nem érő UEFA-kupa? Akkor is felnyalatták velük a gyepet. :-)

Advocaat miatt mindenképp megérte.

A peremfocival egyetértek, ugyanis jó darabig nem látunk majd Zenitmeccset. Maximum sztrímen.

kihasználta:derivált töröttvonal szögpontjaira von 2009.02.02. 11:57:48

soga, ugyanazt írtam amit Te, Veled értek egyet- bár szerintem elég egyértelműen kiviláglott a hsz.-emből.

rizla 2009.02.02. 11:58:43

@szferi: "nem tudom ez hogy jön ide, de az oroszokat benéztem akkor, tény, de ez nagyrészt szimpátián és antipátián alapuló tipp volt, erről nincs mit beszélni."

úgy jön ide, hogy most is felesleges szimpátia-antipátia alapon megítélni huszti igazolását.

"Viszont ez még mindíg sehol sincs a te hónapokig tartó várhidi-rögeszmédhez képest, vele kapcsolatban az orrodnál nem láttál tovább. Ez is vicces?"

mit jelent az orromnál tovább nem látás? hogy nem olyan vagyok, mint az átlag magyar szurker, hogy amikor megbasszuk az olaszokat, akkor várhidi király arc, amikor meg 8-0ra kiszop az U21-gyel, akkor meg a világ legrosszabb edzője? továbbra is ugyanaz a véleményem várhidiről, nem volt rossz a válogatottja. hogy ezt miért kellene egy egészen másik csapattal elért gyér eredmény miatt megváltoztatnom, nem értem.

"Szerintem a hamburg kevésbé kockázatos döntés lett volna huszti karrierje szempontjából."

tény.

rizla 2009.02.02. 12:03:19

@szferi: "Advocaattal nagyon igazad van, viszont ha a zenitben kispados lesz, akkor ott is fog megrohadni, még egy hannover szintű német csapat sem fogja megvenni."

elmúltak már azok az idők, amikor egy magyar játékos csak úgy megrohad a kispadon, meg "tuti jön vissza az nb1-be". ha nem jön be a dolog, max elmegy máshová, a referenciája megvan. profi mentalitású, nagyon jó játékos, felesleges ilyen rémképek miatt károgni. nem hiszem, hogy egy hannover-szintű csapat ne venné vissza adott esetben.

dzsudzsákot is féltette mindenki, aztán rendszeresen játszik (nem is rosszul), pedig a harmadik edzőnél tart azóta a PSV.

kroos 2009.02.02. 12:11:26

Dzsudzsi balhézott Isaksonnal és mellé álltak a többiek.pl.

szferi 2009.02.02. 12:25:01

@rizla: Erről Kamil Contofalsky jut eszembe, pár éve már a szlovák válogatott első számú kapusa. zenitben malafejev mögött második, szezononként 20 meccset játszik kb., és nem véd rosszul. Még sincs egy normális ajánlata, nem tud eljönni. Oroszország ebből a szempontból a világ végén van.

rizla 2009.02.02. 12:36:04

jó, de egy második számú kapus helyzete más. huszti már több idényen keresztül bizonyította, hogy lehet rá számítani alapemberként.

sporttárs 2009.02.02. 13:59:31

Azt sajnálom kissé, hogy így a következő BL-ről mindenképpen lemarad. Pedig életkora, immár tudása - pillanatnyi helyzete feljogosítaná rá. És kár áltatnunk magunkat, a BL az igazi elit, aki teheti, oda igyekszik. Nemcsak csapatok, játékosok is.

Ugyanakkor az is igaz, a skót bajnokság nagyon nem használt volna neki, az valójában agyatlan taposómalom.
Így vagy úgy, sok sikert.

Ryan G. 2009.02.02. 14:06:39

4 évre aláírni? az edző kérésére? merész...
szebb változat:
fut a szekér a zenitnek, Dick marad és játszatja Husztit, neki is fut a szekér, és már két év múlva egymást tapossák a kérők kétszer ennyi zsozsóval a zsebükben
csúnyább változat:
nem fut a szekér a zenitnek, az Ügyvédet elküldik és/vagy nem játszatja Husztit, Szabi két év múlva már jégszobor a tajgán és négy év múlva mikor végre lejárt a szerz. irány Rostock, Duisburg, ilyesmi

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.02.02. 14:13:39

@heinrich: "egy ilyen csapat ég és föld a Celtichez vagy a Hamburghoz képest. Ha meg az UEFA-t nézzük: Spartak Moszkva, Marseille, Leverkusen, Bayern, Rangers."

És kifelejtetted a talán legnagyobb fegyvertényt: idegenben lőtt góllal kiejtették a Villarrealt is az UEFA-kupából.

Én is úgy vagyok vele, mint itt többen, hogy a Hamburg vagy Celtic jobban szem előtt van, és ez biztonságérzetet ad (mindenekelőtt nekem); ám ha ettől a szubjektív szemponttól elvonatkoztatunk, akkor ez az átigazolás egy remek hír!

Emlékeztek még Bodnár Lacira? Amikor a Dinamo Kijevben játszott, a magyar válogatott legjobbja volt. Ha az analógia helyes lesz, akkor megnyugodhatunk; Huszti jó kezekbe kerül.

avenger13 2009.02.02. 15:06:55

érdekes igazolás, remélem bejön Husztinak.

lehet jobban járt volna, ha vár nyárig, valszeg kap jobb ajánlatot is ennél.

az orosz-német bajnokság összehasonlítása nevetséges. nem azért van előbbre a német mert múltbeli eredményeket is figyelembe vesznek. Lehet a bayern messze veri a népet, de a leverkusen is volt második a blben a dortmund is megnyerte, ezenkívül nem sok minden akad. de a zenitnek egy jó éve volt. az is az uefa kupában. meglepő eredmény, de azóta semmi. a porto is nyert bl-t, aztán azóta nem sok minden jött össze nekik. a zenit se verte meg a bayern és a manu óta se a juvét se a realt. Kicsit komolyabban vették őket, és máris nehezebb volt a menet. Ez lesz nehéz a hoffnak is.

az utóbbi pár évben a német csapatok kupaszereplése csalódás, de legaláb a bayern erős. oroszoknál még egy hasonló erősségű csapat sincs. lehet unalmasabb a német bajnokság kimenetele, de erősebb az biztos.

drosiii 2009.02.02. 15:15:21

szerintem jól járt. szép lassan erősödik az orosz bajnokság, pár éve a CSZKA nyert uefát - több légióssal, most pedig a Zenit - kevés légióssal. Egyre jobb az orosz utánpótlás is és szerintem alig pár éven belül utolérheti a bundást és a francia bajnokságot. Ők lesznek a negyedik nagy :)

angerfist 2009.02.02. 15:54:02

nagyon jó helyre került szabika. fúú nagyon örülök. 2 év zenit és mehet egy igazán nagy klubba. pl valencia.
a válogatott rengeteget nyert ezen az üzleten. (Y)

BruceWayne 2009.02.02. 16:43:24

"a válogatott rengeteget nyert ezen az üzleten."

ezt azért nem mondanám

avenger13 2009.02.02. 16:48:43

@drosiii: azért ezt nem gondolod komolyan. attól még nagyon messze vannak. fejlődnek és alakul a dolog, de pénzért nem lehet mindent megvenni. Ott is csak moszkvának, és szentpétervárnak lesznek nagy csapatai, mert máshova ugyan nem megy senki.

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2009.02.02. 20:14:58

Érdemes nézni, a Bundesliga 2 top meccssét. :)
Jó a kommentátor, a csapatok a harmadik.. a második.. na jó az első helyért meccselnek. :DDDD

caralho voador 2009.02.02. 20:19:37

Van egy olyan gyanúm, hogy anyagilag sem Szabi, sem az a köcsög menedzsere, a jóarcú Filipovics nem járt épp rosszul. Kurva ciki lenne, ha ez döntő szempont lett volna. Szakmailag azért egy angol vagy egy spanyol csapatnak jobban örültem volna... Mehetett volna a Realba bazmeg, Sneijder vagy Drenthe helyére simán beférne. (plána, hogy most leigazolták ezt a Faubert gyereket, aki, amikor én játszani láttam, még a west ham-ből is kilógott lefelé) Ott most úgyis respektálják a magyarokat.

JClayton · http://bumm.sk/blog/szemtanu/ 2009.02.02. 20:21:57

Uhh, na azért ne vízionáljunk ilyeneket Husztiról. A Zenitben is meg kell majd küzdenie a helyéért rendesen, sok sikert neki hozzá!

(kb. a Gera-szindróma köszön vissza, mikor a többségnek azzal volt baja, hogy a Fulham helyett európai topcsapatnál lenne a helye. és most még onnan is kiszorult.)

angerfist 2009.02.02. 20:39:31

mért nem nyert a válogatott? huszti végre megtanulja befejezni az akciókat + kb 2 sebességgel lesz pörgősebb. ez a zenit futballja. a baj az lehet ha egy sanyi ezt nem fogja tudni követni.

mbm 2009.02.02. 21:11:45

Na, Arsavin megy az arsenalba, Tyimoscsuk pedig majd nyáron a Bayern Münchenbe, de a többiek maradnak, és Danny vagy Pogrebnyak sem rosszabb játékosok. Speciel Pogrebnyakban bíztak leginkább az oroszok az eb előtt, csak az utolsó felkészülési meccsen lesérült. Szerintem mindenképp jobb választásnak tartom a Zenitet, mint a Celticet vagy a HSV-t.

Woland 2009.02.03. 00:49:49

Lehet hogy ez már kurva régi lemez, de ha még nem ismernétek a Luca Toni-hinmuszt akkor tessék:

www.youtube.com/watch?v=htqaaM_UIg4 : )

tougourt 2009.02.03. 07:40:36

UEFA menetelés előtt ki ismerte Arshavint, Tymoscsukot, Pogrebnyakot? A Zenitet?
Kevesen.
Van az orosz bajnokságba elég tehetséges, sőőt kimondottan jó játékos. Pénz van, tehát a körülmények jók. Edző kiváló.

Tehát Huszti jól döntött, mert se a HSV, se a Celtic (hahaha) nem rendelkezik azokkal a lehetőségekkel amivel a Zenit. Jah és az a pletyka ami szerint évi fél milliárdot keres, az se utolsó dolog, mert bizony Pétervár drága:(

kroos 2009.02.03. 07:58:35

,,UEFA menetelés előtt ki ismerte Arshavint, Tymoscsukot, Pogrebnyakot?"

mindenki.

kroos 2009.02.03. 08:03:25

,,Kurva ciki lenne, ha ez döntő szempont lett volna"

pedig a pénz az volt.különben a Hamburgba ment volna.

tougourt 2009.02.03. 08:08:01

@kroos: azért ezt te se gondolhatod komolyan, hogy mindenki képbe volt az orosz focival. Legfőképp a Zenittel...

sporttárs 2009.02.03. 08:53:39

Szerintem a magyar focisták közül mostantól ő játszik a legjobb nevű csapatban. Azért ez nem angol másodosztály. De nyilván nem ez az egyetlen szempont.

A szokásos hatásvadász módon, de hozza a sport, hogy havi 34 millió forintot fog keresni Péterváron. Ez már az a kategória, amiért otthagyja valaki a Bundesligát. Biztos vagyok benne, hogy hasonló kategóriájú csapatok között ez döntött, meg Filipovics.

Azt nem tudom, ér-e ennyit Huszti, de remélem, bejön neki a Zenit, most nem anyagilag értem. Ha nem tud bekerülni és sokezer kilométerket utazgat, hogy padozzon, akkor a bankszámláján kívül más nem jár jól.
Viszont bízik magában, ez dicséretes.

mickeyknox 2009.02.03. 10:46:56

nem tudom, olyan, mintha sokan azt hinnék, hogy oroszország az csak szibériából áll, egész évben fagy van, és csak medvehúst lehet kapni a boltban.
az meg hogy a zenit vagy a celtic-e a jobb csapat odaigazolni... a celtic sem az a kimondott ugródeszka azért, onnan kevesebb eséllyel kerül valaki magasabb szintre, mint az oroszoktól szerintem. a celtic a középszerű erőfocisták gyűjtője (mínusz henke larrson anno), ott a huszti sokmindent nem fejlődne, max szétrúgnák (egyébként bírom a skótokat, de ez az igazság).

avenger13 2009.02.03. 14:27:57

azért a hamburg szakmailag legalább ugyanilyen jó választás lett volna, és minden valószínűség szerint jövőre is indul a blben. ami a zenitről nem mondható el. a hamburg pedig nem rosszabb csapat a zenitnél. nem szép gyors támadófocit játszanak, de a zenit sem akkora sztár banda. volt egy jó évük ez igaz, de ha annyira királyok lennének hozták volna az orosz bajnokságot. Egyelőre az orosz élcsapatok a blben simán kihullanak. Mikor volt utoljára orosz csapat az egyenes kieséses szakaszban? egy jó évtől nem kell az egész orosz bajnokságot, és az összes orosz csapatot a világ álvonalába helyezni.

tougourt 2009.02.03. 15:31:11

@avenger13: az idei bajnokság azért volt meglepő (Rubin bajnoki cím, Zenit 5. hely stb.) mert ugyebár tavasz-őszi menetrendbe megy ott és bizony az EB elég rendesen bekavart azoknak a csapatoknak, akiknek sok válogatott focistája van/volt.

mickeyknox 2009.02.03. 15:56:09

"az orosz csapatok a bl-ben kihullanak"
a németek is :D (oké, bajern)
szvsz a zenit többször lesz a következő 3-4 évben bl csapat mint a hamburg. de lehet, hogy nincs igazam.

avenger13 2009.02.03. 20:44:52

@tougourt: igen. és akkor két év múlva a vb? ettől még nem lesz bl csapat a zenit. mindegy mi kavar be nekik. és most akkor is eljön arshavin, és timo is. Szerintem a legrosszabbkor igazolt oda. de ne legyen igazam.

@mickeyknox: igen a németek is, a schalke stuttgart hamburg hármas kupaszereplése legtöbbször szánalmasra sikeredik. a zenit pedig nem lesz ott, mert ha mindig így alakul, akkor 2 évente a vb/eb bezavar nekik, ha nem az, hogy szétvásárolják a csapatot.

szerintem nem jó ötlet a teljesen más rendszer... miatt odaigazolni. nem hinném, hogy sneijder helyett játszhatna madridban, de mondjuk sevilla valencia lehet örült volna neki. vagy leverkusen, akik támadó focit játszanak. angliában egy középcsapatban jó lehetett volna, de abban igaza van, hogy nemzetközi szereplés és kupák azért fontosak.

bedobásnál nincs les, ezt használta ki · http://bedobas.tumblr.com/ 2009.02.03. 21:06:36

Nem igazán értem, hogy miért zavarna be az orosz nagycsapatoknak az EB vagy a VB, tavaly is 2 hónapos szünet volt a bajnokságban az EB miatt. A Zenit nem az EB miatt volt gyengébb tavaly, hanem elsősorban mert tavasszal szinte csak az Uefa-kupa érdekelte őket. A Kazany is a szezon elején brillírozott igazán, annak se volt köze az EB-hez.

Ja, és az orosz szövetség bármit megenged a nemzetközi kupában szereplő csapatoknak, a Zenit 5 (!) meccset halaszthatott el az Uefa-kupa véghajrájában. Ebből a szempontból még inkább előny a tavaszi-őszi rendszer, bőven van lehetőség ezeket a meccseket bepótolni később.

tougourt 2009.02.03. 22:34:30

@avenger13:
valencia? Silva-Vicente után 3.
sevilla? Capel-Navas után 3.

Középcsapatba meg minek ment volna? Ennyi erővel maradhatott volna Hannoverbe is.

rbaggio 2009.02.03. 23:10:12

Viszont Dzsudzsák és a PSV példája alapján lehet, hogy több orosz bajnoki meccset látunk. Ha tényleg olyan erős a bajnokság, meg jók a meccsek akkor még lehet is benne üzlet a sporttévének.

JClayton · http://bumm.sk/blog/szemtanu/ 2009.02.03. 23:55:06

@rbaggio: nem kimondottan. olyan szerencsés vagyok, hogy szlovák és cseh sportcsatornákat is nézek, márpedig azért vannak arrafelé idegenlégiósok ebből a két országból. a felhozatal ettől függetlenül:

-PL, Primera División, Serie A
- másodsorban francia, holland, skót, esetleg portugál liga
... a német liga érdekes módon hiányzik, valószínűleg a Premiere bebetonozta magának a jogokat.

nem tudok róla, hogy bárhol is közvetítenének orosz ligát (meg hogy érdekelne valakit a csapatok erősségétől függetlenül)

avenger13 2009.02.04. 00:02:16

@tougourt: lehet igazad van. de egy olyan csapat ahol huszti kezdő az max jó szívvel nevezhető középcsapatnak nem akkorra sztár. fejlődnie meg máshol jobban lehet. a hannover pedig még csak középcsapatnak sem mondható, így ennél sokkal jobb a hamburg is.

donnelly · http://nst.blog.hu 2009.02.04. 01:20:16

"a favágók közt királykodó, de a BL-ből rendszeresen kisöpört Celtic."

Khm-khm.

Tavaly és tavalyelőtt ilyenkor is versenyben volt még a Celtic, de a Barcelona (2-4) és a Milan (0-1) bármelyik csapatot "kisöpörheti".

:)

kroos 2009.02.05. 09:05:13

,,„A nemzetközi szereplésnek döntő szerepe volt az átigazolásomban”"

AZ OROSZ 5. HELY ILYEN JÓL FIZET?

kroos 2009.02.06. 08:35:29

Megkérdöjelezi mindenképp ezt a dolgot Dzsudzsi tegnapi hármasa..
A psv-ben pl jobb helye lenne Husztinak.

mickeyknox 2009.02.06. 09:53:01

lehet, csak nem kellett nekik huszti. fel lehet sorolni több 10 klubbot, ahol husztinak jó lenne, szerintem ő is fel tudna... :D
dzsudzsák mesterhármasa meg szép, meg minden, de azért ne térdeljünk már le előtte. akkor boldogabb lennék, ha minden minden harmadik meccsén betalálna.

kroos 2009.02.06. 10:17:34

@mickeyknox: Nyilván.
Csak arra céloztam hogy Balázs szerzödése más volt,mert mindenki tudta hogy jól dönt,mert ö Magyarországból igazolt,egy olyan egyesületbe aki még nem rég BL elödöntöt játszott,és amugy is mindig ott van a BL -ben.
Mig Huszti jobb játékos és egy gyengébb bajnokságba egy (szerintem) gyengébb csapatba igazolt.

mickeyknox 2009.02.06. 10:49:27

@kroos: igazad van, dzsudzsáknak valóban jót tett a psv. de husztinak nem lenne akkora ugrás, mint neki. szerintem a zenit jobb csapat.

avenger13 2009.02.06. 12:40:28

@mickeyknox: a zenitnek egy jó éve volt. előtte nem is hallott róluk senki. a psv legalább nem tök esélytelen a nagyobb csapatok ellen. a zenitet szétvásárolták eléggé, a legnagyobb sztárjaik elmentek. ezek után szerintem nem jobb a csapat sem, a bajnokság sem. De Szabolcs helyében nem siettem volna annyira. Ingyen elég sok csapatnak kellett volna év végén, és a jelenlegi ajánlatok sem hiszem, hogy eltűntek volna. (pénzért megveszem, de ingyen nem kell???)

bedobásnál nincs les, ezt használta ki · http://bedobas.tumblr.com/ 2009.02.06. 16:38:35

@mickeyknox: @kroos: Dzsudzsi idén eddig csak szenvedett a PSV-ben, a szurkolók a vérét kívánták. Még a mesterhármasa után is voltak olyanok, akik azt remélték, hogy volt megfigyelő valamelyik angol csapattól, aki most majd megszabadítja őket tőle.

rizla 2009.02.06. 18:05:42

@bedobásnál nincs les, ezt használta ki: "Dzsudzsi idén eddig csak szenvedett a PSV-ben, a szurkolók a vérét kívánták"

ezt honnan veszed?

bedobásnál nincs les, ezt használta ki · http://bedobas.tumblr.com/ 2009.02.06. 18:23:49

@rizla: melyik részét? azt, hogy szenved, azt lehetett látni a játékán. a szurkolók véleményét meg leginkább innen:

psv.netwerk.to/forums/forum.php?forum=7

mondjuk Stevens nagyon ostoba felfogásban és rossz poszton játszatta, szóval lehet (és hát eddig eléggé így is tűnik), hogy az edzőváltás jót tesz neki.

rizla 2009.02.06. 18:49:25

@bedobásnál nincs les, ezt használta ki:

"azt, hogy szenved, azt lehetett látni a játékán"

az egész PSV szenved, ezt specifikusan dzsudzsák kapcsán felhozni torz. a legtöbb meccset játszotta a csapatban isakkson és simons (CSK) mellett, és a "kanadai táblázaton" is megelőz több PSV-támadót, persze most a 3 góllal pláne, de ezen kívül sem rosszabb náluk. szóval nem értem, miért pont rajta élcelődnek.

rizla 2009.02.06. 18:50:04

amúgy tök jó a linked, sajnos nem beszélek hollandul

capor_ 2009.02.06. 19:01:12

Ez a csel, így nem tudjuk csekkolni :)

bedobásnál nincs les, ezt használta ki · http://bedobas.tumblr.com/ 2009.02.06. 20:02:04

rizla, nem Dzsudzsákot akarom ekézni, csak itt szembe lett állítva a PSV-ben töretlenül fejlődő Dzsudzsinho példája a Zenitben senyvedő Husztiéval. Ehhez képest Balázs egészen az elmúlt meccsig meg sem tudta közelíteni azt a formát, amit közvetlenül Hollandiába kerülése után nyújtott.
A PSV-nél komoly gondok vannak a pályán kívül is, ehhez jött még egy rossz felfogású edző, aki kifejezetten visszavetette Dzsudzsák játékát.

"de ezen kívül sem rosszabb náluk. szóval nem értem, miért pont rajta élcelődnek. "
Hát azt azért tudjuk, hogy ha Dzsudzsi rosszul játszik, akkor általában fájdalmasan rosszul játszik. De tény, hogy az egész csapat pocsék volt idén.

"amúgy tök jó a linked, sajnos nem beszélek hollandul "

:D nem azt mondom, hogy Kosztolányit idézi a nyelvezet, de azért kihámozható a lényeg:

translate.google.com/translate?prev=_t&hl=en&ie=UTF-8&u=http%3A%2F%2Fpsv.netwerk.to%2Fforums%2Fforum.php%3Fforum%3D7&sl=nl&tl=en&history_state0=

rizla 2009.02.06. 20:49:11

vajon mi lehet az a staircase technique? azon túl, hogy lépcsőházi technika: DDDDDDDDD

avenger13 2009.02.06. 21:17:22

@bedobásnál nincs les, ezt használta ki: szerintem nem arról van szó, hogy huszti szenvedni fog, hanem arról, hogy a zenit nem a legjobb lehetőség amit szabolcs kifoghatott volna. nem fog nekik annyira menni a szekér.
süti beállítások módosítása