Nou San Trafford

Az Index blogja a világ legjobb futballjáról.

A szerkesztőségből...

Utolsó kommentek

jujjdeizgi

Friss topikok

Serie A 20-21. giornata - Akkor most tényleg a Milan lesz a bajnok?

2009.01.28. 16:35 _benito

Vágjunk a közepébe: Gianni Agnelli halálának 6. évfordulóján imádott klubjának jelenlegi elnöke azt nyilatkozta: Gianni szerette volna a mostani csapatot. Szerintünk meg nem. Egyszerűen azért, mert ezen a Juventuson kis túlzással rohadtul nincs mit szeretni. A játékuk tudatossága egészen a felezővonalig tart, onnantól mindenki improvizál, szerencsére néha ki-kitör a zseni egyik-másik játékosból, és olyankor Del Piero ad egy olyan passzt Machisiónak, amilyet (majd még egyet Marchionninak, de jellemző, hogy míg a védekező középpályás szép mozdulattal belövi, addig a támadó kétszer is belepüföli a kapusba a ziccert), és ezzel meg is lehet nyerni egy meccset. Sőt, egy rangadót is. Úgy kezdődött a torinói tavasz, hogy az élre is állt a csapat, ez pedig azt üzeni: minden fasza, rendben mennek a dolgok. Pedig hát erről szó sincs, a csapat játéka csapnivaló, és akik még védik a mundér becsületét, azoknak is egyre fogy a puskapora. Lejátszott idén a Juventus cirka 30 tétmeccset, és úgy vezette a Serie A-t 24 órán keresztül (és jutott tovább elsőként a BL-ben), hogy a harmadán sem volt képes tisztességes játékot mutatni, a masszív védekezés (és a fenti zsenik) hoztak egy-egy nehezebbnek tűnő meccset - a Milan ellen jó játékkal, a Real ellen a szar ellenfélnek köszönhetően -, de földbe döngölni még a kiesőket sem tudja Ranieri csapata. Amauri 60 méterre az ellenfél kapujától küzd a labdákért, a két szél teljesen használhatatlan, a Juventus kezdőjében van összesen két játékos, akitől váratlan megoldásra lehet számítani. A Fiorentina elleni meccs egy három pontot érő vereség volt. És az szenvedi el, aki örvendezik fölötte. (Juventus-Fiorentina 1-0)

November óta nem kapott hazai pályán gólt a Napoli, idén még egyébként sem kaptak ki a San Paolóban, úgyhogy ha valakinek még kétsége volt, hogy a Roma tényleg nem adta fel, hogy tényező legyen idén, azt a 0-3 biztosan meggyőzte. Csip-csup lesgóllal indult a Napoli elleni henger, mivel az egész forduló a szabálytalanságokról, illetve azok megítéléséről szólt, ezzel az aprósággal nem is kívánunk foglalkozni – különösen annak fényében, hogy a Napoli első (valóban szabálytalan) gólját érvénytelenítették a bírók, azaz az Inter elleni meccs után most kedveztek a bírók a Romának. A két középső védő góljával megszerzett előny már mutatja, hogy Spallettiéket muszáj lesz idén is komolyan venni, a tavasz az ő időszakuk amúgy is. A Baptista-vita _benitónak áll éppen, két frenetikus meccset egy baptistás követett. (Napoli-Roma 0-3)

Az Intert hasonlóan megfingatta a Samp, mint a Juventust a Fiorentina, és bár a milánóiak győzelme simább volt, a pályán mutatott teljesítmény jogosan rendítette meg egy gyors lefolyású hisztigörcs erejéig Mourinhót. Ráadásul a győztes gólt szerző Adrianót csúnyán a sarokba állítják szándékos ütésért, így idevéve a Milan kamutizenegyesét, és a Juventus ellen meg nem adott gólt (és büntetőt), azt hiszem, lezárom a kommenteket a poszt alatt. Aztán itt van még Cordoba, aki két fordulóra elegendő csomagot adott át Pazzininek, a 80. percben szintén csak mez kérdése, ki látta büntetőnek a kolumbiai ikszedik megmozdulását (személy szerint szerelésnek láttuk). Most akkor ez válság, vagy mi a szösz? Mert az utóbbi hetekben volt minden Milánó argentin felében – mondjuk a brazil felében sem hág tetőfokára a hangulat -, előbb az eredmények kezdtek elmaradozni, aztán Mourinho támadta le saját csapatát, végül pár órára még a Juve is előzni tudott. Ettől még persze lényegi kérdések nem változnak meg, talán csak most jött el az ideje az Inter bukdácsolásának, mert ilyen periódus nélkül nehéz végigcsinálni egy szezont a Serie A élén. Más kérdés, hogy tavaly a botladozós időszakban is alig veszítettek pontot. (Inter-Sampdoria 1-0)

A Milan csapta meg először a Mihajlovics érkezése óta veretlen (és majdnem nyeretlen) Bolognát, mindezt Ancelotti 300. Milan-meccsén. Kaká szavak után tettekkel is hitet tett a halálig tartó Rossoneri-szerelem mellett, szép nagy dugót ragasztott Beckham, így nem is lehetne ennél szebb az élet. Különösen az angol miatt volt fontos, bár az egy teljes félidőt emberhátrányban játszó Bologna elleni jó teljesítmény még nem jelenti azt, hogy feltétlenül erkölcsi nullává kell válni az amerikaiak felé, akik teljesen jogosan durrognak egyébként. Megértjük az összes résztvevőt, ez egy szerencsétlen helyzet, lehetetlen olyan megoldást találni, ami mindenkinek jó lenne (beleértve a 4. résztvevőt, az angol válogatottat is). A Milan három pontra van a Juventustól (tehát 6-ra az Intertől), ennek ellenére az ő formájuk tűnik a legbiztatóbbnak, ugyanakkor nagyon sok múlik a januárból hátralevő pár napban, mert hogy valakit vennie kell hátra Ancelottinak, az egészen biztos. Még egy dolog: annak, ami most megy Milánóban, komoly áldozata is van: Mathieu Flamini, aki egyszerűen nem lehet annyira gyenge, hogy ne játsszon. (Bologna-Milan 1-4)

A Lazio-Cagliari lehetett volna ugyanaz, mint tavaly a Parma-Torino volt. A rómaiak Rocchi góljával megszerezték a vezetést a 3. percben, de még a 10 percben sem tartott a meccs, amikor már a szardíniaiak vezettek. Nem volt megállás, az első félidőben a Cagliari két további gólt vágva feltörölte a gyepet a Lazióval, az 1-4 után mégis alakulhatott volna izgalmasan a vége, ha a római csatársor (és Marchetti kapus) nem dönt úgy, hogy itt ma nem lesz örömködés. Óriási védések mellett előbb kinézte Rocchi büntetőjét, Zaratéét meg egyszerűen kivédte. A három ponttal az Isolani feljött a Lazióra. (Lazio-Cagliari 1-4)

A Catania igazi kis hiénaként veti rá magát az elé kerülő lehetőségekre, ezúttal rojtosra dörzsölte a háló a seggüket Genovában, majd Ferrari kiállítása miatt emberelőnybe kerültek, és meg is szerezték a vezetést. Hogy nem távoztak még durvább meglepetéssel, az csak a visszatérő Militónak köszönhető, aki egy lecsorgót bepofozva megmentett egy pontot a Genoának. Aztán majdnem meg is nyerte a Grifonénak, de az azért durva lett volna. (Genoa-Catania 1-1) Az Udinese szabadesése megállíthatatlan, pedig most kettőt lőttek Palermóban – lőhettek volna hármat is, de Di Natale helyett most Quagliarella vállalta el és hagyta ki a büntetőt. A döntetlenszagú meccset az NST által is nagyra becsült Handanovic döntötte el, aki ezen a meccsen képtelen volt megfogni a labdát, két gól is simán az övé volt a három szicíliai találatból. Az egykori listavezető négy pontra van a kiesőktől. (Palermo-Udinese 3-2)

Hogy a Lecce meg a Torino egy évben egyszer jó meccset játszik, arra tavaly óta különösen muszáj számítani, jellemző, hogy a hat gólt hozó futballfiesztáért megint csak 1 pont járt. A Toro 2-0-ról tápászkodott fel, a hazaiaknál első két gólját mindjárt egy meccsen érte el Munari, de ezeken kívül is volt itt minden: kézzel ütött gól, vérző sebek, kapusbakik, és a legvégén, már 3-3-nál az obligát kimaradó hazai ziccer. Juhéjj! (Lecce-Torino 3-3) Ezt benyelte a Reggina, tök mindegy, hogy két tizenegyest kérnek számon, és hogy 50 percet emberhátrányban játszottak, mert a Chievo elleni hazai vereség után mindenkiben jogosan ötlik fel a kérdés: Akkor kit? (Reggina-Chievo 0-1) Frick megint győztes gólt vágott a Sienában, az Atalantának a múlt heti parádé után ezúttal csak egy meg nem adott gólra/nagyon komoly gólhelyzetre futotta. A Robur az ilyen sikerekkel betonozza be magát idén is, elsőszámú célja a nyugodt tavasz már elérhető közelségben van, az Atalanta pedig folytatja eredménytelen túrázásait. (Siena-Atalanta 1-0)

Az idő szűkössége miatt most ebben a szokatlan formában hányjuk elétek a eheti tippjeinket. Nem mintha bárki is milliókat kaszálhatott volna meglátásaink segítségével, mert egyre gyalázatosabb százalékban találjuk el a meccsek végkimenetelét. A 21. játéknapon az élmezőny a középmezőny ellen vonul, lesz két rangadónak nevezhető meccs is, a Fiorentina és a Napoli BL-helyért folytatott tusakodása, valamint a Genoa Milánói fellépése.

Milan-Genoa 2-1

Vagy még inkább talán döntetlen, attól függ. Ezzel a mostani formációval nem lesz sima a Genoa elleni meccs, még akkor sem, ha a Grifoni megbotlott hazai pályán – sőt, talán éppen ezért nem. A 3. és a 4. meccse nem lesz rossz, a Milan komoly erődemonstrációt tarthatna a harcias vendégek megverésével.

Catania-Inter 1-1
Itt nem szeretik az Intert. Mourinhót még jobban nem. Nem mondjuk, hogy ez fog dönteni a két csapat között, de nem lesz kellemes meccse az Internek, és amíg bennük van az ütés, egy Catania-féle elszántsággal felvértezett csapat megfoghatja őket. Lo Monaco puszta ököllel, halálig tartó ütközetre hívja Mourinhót a meccs után.

Udinese-Juventus 0-1
Tovább gyarapodik az eddig sem rövid sérültlista Torinóban, talán be kell már szállnia Trezeguet-nek is. Az Udinese 11 meccs óta nem nyert, valamit nagyon elrontottak az északiak, és meglepetés lenne, ha ezt egy akármilyen összeállításban pályára lépő Juventus ellen kezdenék meg kijavítani.

Fiorentina-Napoli 2-1
A 0-3 nem feltétlenül jelenti azt, hogy Hamsik ennyire hiányzik a Napolinak, de hogy nem előny nélküle utazni Firenzébe sem, az biztos. Főleg, mert nem lennénk meglepve, ha a Fiorentina rúghatna 8 szabadrúgást a tizenhatos előteréből, mellé két büntetőt és 1-2 alkalommal elengedik Gilardinót is lesen (mert lesz ott néhányszor).

Roma-Palermo 2-1

Jó formában vannak a vendégek is, de a rómaiak lendületből elgázolják őket. Valamiért kevés szó esik Vucsinicsről, pedig már egyértelmű, hogy ha Tottival együtt lépnek pályára, akkor a capitano van hátrébb. A bajnokság befutójának érdeke azt kívánja, hogy botladozzanak addig az éllovasok, míg a Roma utol nem éri őket.

Cagliari-Siena 3-0

Megjött az önbizalmunk a szardíniai csapatot illetően, szerintünk gázolás lesz. A Laziót a hazai gyepbe döngölő, az Inter ellen is szépen helytálló Cagliarinak nem okozhat gondot egy mégoly masszív Siena leverése.

Atalanta-Bologna 2-0
Az Atalanta szerethető ellenfelet fogad, a Bologna-féléket általában lezúzzák erősen, ráadásul megtört a Mihajlovics-mágia a Milan ellen a vendégeknél, úgyhogy minden összeállt egy újabb bergamói 1-0-hoz. De most kettő lesz, a Siena felpiszkálta őket.

Sampdoria-Lazio 0-0

Ezt a tippet nehéz megmagyarázni (az utóbbi hetek fényében meg különösen), ráadásul nincs bajunk egyik csapattal sem. Mondjuk legyen akkor az, hogy tavaly is 0-0 lett. Vagy hogy mostanában a Lazio bombacsatárainak 8 helyzet kell egy gólhoz. Vagy hogy a Sampnak az Inter is csak alig bírt gólt rúgni.

Torino-Reggina 2-0

Nem csak a jobb csatárok miatt, hanem azért is, mert a Toro kiesésével sokkal többet veszítene a Serie A, mint szegény calabriaiakkal, akik egyelőre az alászállás elsőszámú esélyesének tűnnek. Menjen akkor már inkább a Lecce, vagy a Bologna, nem?

Chievo-Lecce 1-1
Ha a Chievo nyerne, zsinórban harmadszor tenné. A Lecce sormintájában most győzelemnek kellene következnie. A Chievóból hiányozni fog Yepes, Makinwa meg a padon kezd (eztet nem értjük nagyon), a Leccében pedig nem lesz ott a hétvégén kettőt vágó Munari.

266 komment

Címkék: olasz összefoglaló beharangozó üveggömb serie a

A bejegyzés trackback címe:

https://nst.blog.hu/api/trackback/id/tr48908528

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

drosiii 2009.01.30. 01:34:27

@bedobásnál nincs les, ezt használta ki: alig várom :)

***FRISS HÍR***

Mannini kapott eltiltást egy évre.

bedobásnál nincs les, ezt használta ki · http://bedobas.tumblr.com/ 2009.01.30. 01:46:12

Na szóval, a rejtélyes Agger-ügy lehetséges megfejtései:

1. nem érzi jól magát a Liverpoolban/nagyon sok lóvét akar. Ráadásul a nyáron kivásárolhatja magát a Webster Ruling alapján / van egy olyan záradék a szerződésében, hogy 7m-ért el kell engedni. (lehet olvasni mind a kettőt össze-vissza).

2. a klubon belüli hatalmi harcok és jászmák addig fajultak, hogy valaki képes blokkolni Agger új szerződését. / a lehetséges tulajdonosváltás miatt szerződésstop van.

3. Nagyon makacsul tartják magukat már jó ideje Aggerrel kapcsolatban drogos pletykák, esetleg van valami alapjuk, és ez valaki(k)nek nem tetszik a klubnál.

bedobásnál nincs les, ezt használta ki · http://bedobas.tumblr.com/ 2009.01.30. 01:52:37

"Cserélni meg kire cserélnék? Senderosra?"

:D nem. mondjuk Csigrinszkijre. illetve ott van még San Jose, aki most ment kölcsönbe a Bilbaoba. ő az U19-es Eb-ről is ismerős lehet.

giacinto 2009.01.30. 09:03:44

nyilván direkt akartak ikszelni pl. a Sienával is, ezért direkt kiharcolta Mátrix a 11-est, hogy aztán direkt belelőjje manningerbe.

egészen elképesztő hogy vki ilyeneket talál ki unalmában. ki rendelete azt a cikket? Moggi?

aki látta a tavaszi szezont, az tudja hogy elég szar formában játszott az Inter már tavasszal, sok sérült is volt (Ibra, Cordoba, Samuel, hogy csak a nevesebbeket emlitsem)

popp · http://koncertblog.com/ 2009.01.30. 09:18:50

@Titi120: "Juan nálam hátrébb van a dánnál a rangsorban" - Aggernél? Ez a nap vicce eddig, lol.

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2009.01.30. 09:31:56

@calcio_di_rigore: Már itt kezdődik a bibi. The Milan-based paper...

Ja Ibra direkt az utolsó forduló végén tért vissza, hogy 30 ról bebikázza, amit előre eltervezett. LOL

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2009.01.30. 09:38:27

@giacinto: Az Inter úgy csalt, hogy veszített és amiatt nyerte meg a scudettót. :DDDDD

giacinto 2009.01.30. 09:45:13

visszanéztem az utolsó 12 meccsből összvissz 2-t vesztett el az Inter: a gobbók ellen, emlékszünk hogyan. meg a milan ellen, arra is emlékszünk, Mancini atomdefenzív taktikája, a milannak élet-halál meccs stb.

döntetlen is csak Siena meg Rómában a Lazio ellen.

tavaly egész végig azt hallgattuk hogy azért lesz bajnok az Inter mert elcsalva nyeri a meccseket, nem jött be ez a verzió, most kitalálják az ellenkezőjét, ez már mindennek alegalja, de tényleg.

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2009.01.30. 09:54:45

Cassetti lesérült, vagyis 1%-al több az esélye annak, hogy Panucci visszatáncolhasson. De ő, úgy tűnik, nem akar!
Állítólag Mottát szemelte ki mag

_benito · www.nst.blog.hu 2009.01.30. 11:41:28

mottát már múlt héten olvastam, mondjuk ahogy mostanában a roma hátvédet igazol... megére-e 7 millát?

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2009.01.30. 12:10:21

@_benito: Én alig-alig láttam Mottát, ezért hogy mennyit ér, azt nem tudom.
Riise viszont egyre csak jön fel, meg bele. Szóval, már van hogy rábikázza. Nem miatta támadtak fel, de azért...................... nem akadályozta meg:))

Titi120 2009.01.30. 12:26:45

@popp:

Na, majd pont veled fogok ezen leállni vitázni ...

Itáliainagysándor 2009.01.30. 12:36:30

@giacinto: Tényleg ennyire naiv vagy, hogy az Inter teljesen makulátlan? Szinte egyedüliként a bajnokságban?
A hír komolynak látszik, egyre több oldalon van fent, persze szurkolok az Internek, hogy nehogy lerombolja sok ezer Interszurkoló mítoszát.

*Fata* 2009.01.30. 12:42:10

hm én meg az olasz focinak szurkolok... nem kéne még egy szégyenfolt.

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2009.01.30. 12:54:01

@Itáliainagysándor: Azért van különbség azon csalni, hogy hány ponttal nyerjünk bajnokságot, mint, hogy hány pontot kell csalni, hogy nyerjünk bajnokságot között.

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2009.01.30. 12:56:38

@Itáliainagysándor: Amúgy meg ha egy kitalálja, a többi jóhogy átveszi, hisz szerény kis blogunkban is jól érezni a másik csapat iránti szimpátiát, hát még milyen lehet igazi olaszként. Az én csapatom szívott, akkor terjesszük az igét, szívjon más is. Amúgy ez a Mancini vs, maffia már az idény végén is szóba került, talán még Fülöp szájából.

giacinto 2009.01.30. 13:02:02

az ügyészség tagadja hogy bármiben nyomozna... az egész cucc Berlusconi egyik lapjában jelent meg.

giacinto 2009.01.30. 13:03:05

@Itáliainagysándor: juve-drukkerként ezt nehéz lehet elképzelni, tudom. EPO, Moggi, Calciopoli stb.

Itáliainagysándor 2009.01.30. 13:05:50

@giacinto: Ezt egy olyan országban elég nehéz elhinni ahol még a tej eladásokat is a maffia irányítja... Persze az Inter makulátlan, remélem igazad lesz.

Egy linket dobj már légyszíves a szövetség cáfolásáról, mert eddig csak a nyomozásról olvastam, kösz.

kroos 2009.01.30. 13:10:18

Popp természetesen Juannál senki sem jobb,derossi a legjobb szürö és doni a legjobb középcsatár.


nem baj hogy nem vagy objektiv de legalább ne loll-oz. Agger szerintem is jobb.

Mr.AT 2009.01.30. 13:10:38

Hogy a tényekre szorítkozzunk: mi itt Magyarországon közösségileg egy árva morzsát sem fogunk sejteni sem az igazságból - ergo vitatkozni is felesleges róla. Ha szépen elsikkad a háttérben (sztem ennek esélye úgy 99%), akkor amúgy sem érdemes, ha meg lesz belőle valami, akkor az érdemleges rész a bírósági határozat UTÁn kezdődik. Szóval, ráérünk erre még, urak.

De ha már a gondolattal játszunk, magunk közt szólva már csak 2 dolog miatt is szívesen venném, ha lenne egy kis perpatvar belőle:

1. Végre elcsitulna az Interes társaság hangereje a "csalók, csalók!" rigmusok vég nélküli üvöltése során, s papír lenne arról, amit eddig is mindenki tudott/sejtett: gyakorlatilag a teljes elitfocit érinti ilyen-olyan szintű korrupció, s ez alól gyakorlatilag nincs kivétel - max. annyi, hogy van aki néha rajtaveszt, van aki pedig sikeresen el tudja tussolni a dolgokat.

2. Ha mondjuk kizárás szintűvé fajulna a dolog, legalább átérezné az Interes társaság, milyen az, mikor a szemed láttára omlik össze egy klub, amit a magadénak érzel, mégha tényszerűen oly kevés közöd is van hozzá.

Ha mondjuk 5 napon belül felmondaná a szponzori szerződéseit a Pirelli, a Sky Sports, a Birra Moretti meg a Volvo, s ugyanezen 5 napon belül Cambiasso meg Ibrahimovic átszerződne a Juventusba, Maicon és Stankovic a Milanba aprópénzért, s szorosan a nyomukban lelépne Adriano, Samuel, J.Zanetti és Materazzi is.

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2009.01.30. 13:20:56

@Mr.AT:
1. Alatt a kárörvendő, Interellenesekre gondolsz? :)
2. szar lenne az tuti, főleg, hogy ha létezett volna csalás, nem azért csalnak, mert kétséges lett volna a győzelem.
3. Sztem nem soakn mennének innen a juvéba, inkább Madrid chelsea, MU barca.

Itáliainagysándor 2009.01.30. 13:23:57

@Great Cornholio: Szerintem ugyan úgy tüntetések lennének, mint amikor Stankovic neve felmerült a nyáron;)

Továbbra is várom a linket a hivatalos cáfolatról.

giacinto 2009.01.30. 13:25:07

ha bármi igaz lenne is a sztoriból, akkoris kit ért veszteség? a Romát? ugyan. a többi csapatot? ugyan. egyedül maximum a fogadóirodákat, de ők meg saját maguktól határoznak meg odds-okat az események függyvényében, és értük aztán végképp nem kellene könnyet hullajtanunk. nem lett egyik sem veszteséges ilyen dolgoktól az biztos.

meg azért nem kéne a Calciopolit egy ilyen üggyel összemosni.

de ugye ez az egész nem igaz.

Zici 2009.01.30. 13:27:54

Első olvasatra nagyon nagy butaságnak tűnik az egész, nem hiszem hogy valóságalapja van. (mondom ezt hithű Juve drukkerként, valamint zinter ellenesként)
Bár számomra is érdekes lenne amit Mr AT felvázolt.

@Great Cornholio: "3. Sztem nem soakn mennének innen a juvéba, inkább Madrid chelsea, MU barca."

Szerintem csak példaképp írta a Juvét.

calcio_di_rigore 2009.01.30. 13:42:24

Csodálkozom is, hogy nem Moratti valamelyik lapjában jelent meg a story.:) Mondjuk a gazzettában.

Amúgy meg ne legyen igaz. Az Inter eddig se sok hasznot hozott az olasz focinak, ezzel meg még taccsra is vágnák a calciot.

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2009.01.30. 13:45:34

@Itáliainagysándor: Ott van az Index címoldalon.
Amúgy ez sztem annyira bunda, mint a Bukaresti csapat tulaja v ki, pénzt akart adni a kolozsvár ellenfelének, hogy nyerjenek. :)) Itt meg az volt a kérdés, hogy hány ponttal nyerjenek.

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2009.01.30. 13:46:41

Mondjuk ha igaz amit giacinto ír, berlusconi nem tudom mit pattog, megadtuk nekik a esélyt a 4. helyhez, rajtuk múlt, hogy nem tudnak élni vele.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.01.30. 13:53:01

@kroos: nem vitatkozom. Bár én annyit bátorkodtam csak, hogy Juan klasszisokkal jobb középhátvéd, mint Agger. De Rossi meg valóban a világ egyik legjobb védekező középpályása, ha láttad a Napoli elleni meccset, akkor tudod te is. Még a nagy Ulikád is kuncsorgott érte a nyáron.

Itáliainagysándor 2009.01.30. 14:01:56

@Great Cornholio:
sportgeza.hu/futball/2009/01/30/bundaval_nyert_bajnoksagot_az_inter_/

Erre gondolsz? Valami hivatalos külföldi oldalt linkelj mert ez nekem kevés, hogy itt meg ott van, vagy linkelsz, vagy hiteltelen bármely szó amit a cáfolásról mondasz.

kroos 2009.01.30. 14:03:55

,,világ egyik legjobb védekező középpályása"
mi történt mult hét óta akkor még a legjobb volt....?

popp · http://koncertblog.com/ 2009.01.30. 14:08:36

Forgasd csak aszavaimat,l ha jól esik, de nem értem miért próbálsz azzal, hogy elismerem kedvenc csaqpatom legnagyobb egyéniségei. Így csak azt mondom, szeretne a Bayern egy De Rossi szintű középpályást vagy egy Juan-szintű védőt.

Titi120 2009.01.30. 14:18:32

"Így csak azt mondom, szeretne a Bayern egy De Rossi szintű középpályást vagy egy Juan-szintű védőt. "

Előbbit igen, utóbbit viszont ... Csak ha akciós ! :)

popp · http://koncertblog.com/ 2009.01.30. 14:19:28

@Titi120: Hányszor láttad te Juant játszani?

kroos 2009.01.30. 14:20:49

popp...vita lezárva én erre a kommentedre reagáltam


,,"Juan nálam hátrébb van a dánnál a rangsorban" - Aggernél? Ez a nap vicce eddig, lol.
"

mocsing · http://nst.blog.hu 2009.01.30. 14:21:25

juan azért lehúzott 4 vagy 5 évet a Leverkusenben, általában kezdőként

Titi120 2009.01.30. 14:23:03

@popp:
Megkockáztatom többet, mint te, ugyanis én már a Leverkusenben is figyelemmel követtem pályafutását.
Remek hátvéd, de Agger jobb.Nálam.

mocsing · http://nst.blog.hu 2009.01.30. 14:26:10

amúgy meg nem tudom, hogy jelenleg ki a jobb, de hogy juan annyira kéne a bayernnek, az minimum vicces. agger mindenesetre 6 évvel fiatalabb.

Itáliainagysándor 2009.01.30. 14:31:00

@mocsing: Ekkora presztízst képvisel ma egy Leverkusen?

mocsing · http://nst.blog.hu 2009.01.30. 14:33:30

@Itáliainagysándor: kolléga, én szívből mondom, hogy nem tudom, mire írtad ezt. azt tudom, hogy én mire írtam, mégpedig arra, hogy popp azzal akarta megfogni Titi120-at, vajon hányszor látta játszani juan-t. mivel Titi otthon van a német fociban, ezért írtam, a 'kusenben sokszor láthatta.

Itáliainagysándor 2009.01.30. 14:37:55

@mocsing: Arra írtam, hogy egy Bayer Leverkusent ne tekintsünk annyira mérvadónak, mert nem biztos, hogy ha oda befér egy játékos, egy sokkal masszívabb védekezésű Romába már nem biztos.

Amúgy Juan mellett az évek, Agger előtt meg a jövő.

ericcartmen 2009.01.30. 14:40:27

@calcio_di_rigore: "Az Inter eddig se sok hasznot hozott az olasz focinak, ezzel meg még taccsra is vágnák a calciot."
Bezzeg a calciopoli milyen hasznos volt...

kroos 2009.01.30. 14:41:23

@Itáliainagysándor: pontosan igazad van,a kommented is jelzi hogy lehet vitatkozni,mert nem egyértelmü.
Én a lol miatt irtam ami nem volt jogos popp részéröl.

calcio_di_rigore 2009.01.30. 15:11:09

@ericcartmen: volt akiknek hasznos volt.
Az értelmesebbje már akkor sem gondolta, hogy 2 ember eltakarítása bármit is megváltoztat az olasz fociban. Egy újabb botrány viszont a calciot laikusként szemlélők körében végképp alááshatná a tekintélyt. Ami nem jó, senkinek.

drani 2009.01.30. 15:19:13

_benito
a "minden idők legjobbja, aki most is aktív" - posztból lesz valami?

ASRM 2009.01.30. 15:20:11

@calcio_di_rigore: ericcartmen arra célzott, hogy a minimum az, hogy Juve szurkoló ilyenkor visszafogja magát és tartózkodik az ilyen megnyilvánulásoktól. Nem mondom, hogy nem értek egyet vele.

calcio_di_rigore 2009.01.30. 15:25:10

@ASRM: én meg pont leszarom, hogy neked mi a minimum.
A véleményemet is megírod helyettem?
Érveitek lenyűgöznek. "Fogja be a száját!"
Nem akartok Ti miniszterelnökök lenni?:))

ericcartmen 2009.01.30. 16:28:50

@calcio_di_rigore: Szerinted az inter ezzel taszitja a gödörbe a calciot.
Szerintem meg a calciopoli taszitotta oda, ez eset (feltéve, hogy igaz) max lejjebb löki kicsit.

Kicsit elfogult vagy

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2009.01.30. 16:49:28

@Itáliainagysándor: Ezzel a cikkel csak arra céloztam, ami a leírtakba is van, hogy nem indult egyelőre nyomozás.

Inkább vitatkozzunk a cm, v fm manager a jobb. Az a téma jobban tetszett ennél, az egyelőre nem történt semmi de ha igen remélem megfingatják az Intert- témánál.

Itáliainagysándor 2009.01.30. 17:01:19

@Great Cornholio: Egy pillanatra álljunk meg, egy szóval sem mondtam, hogy örülnék neki, sőt, nagyon rosszat tenne az olasz labdarúgásnak, a csapatoknak és az olasz foci megítélésének.

De, ha jogos a vád akkor nyilván megkívánja a jogos ítélethozatalt, a goal.com-on Moratti válaszolt a hírekre, de konkrétumokkal nem tudta megcáfolni a hírt, így lehet valóságalapja, főleg úgy, hogy már vizsgálják az ügyet.
És remélem, hogy alaptalanok a vádak, mert a labdarúgás tisztaságát szeretném.
Amúgy pont az Ineristáktól lehet mindig a calcopolit hallani, hogy a juve így meg úgy csaló stb.

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2009.01.30. 17:09:49

@Itáliainagysándor: Interistától akkor kapod a calciopoli választ, mikor az Inter mostani sikereit csalázzal magyarázod. :)
@kroos: Teljesen egyértelmű. :)

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2009.01.30. 17:10:37

@Itáliainagysándor: Most gondolok bele. Tegyük fel az Inter ártatlan, hogyan lehet valamit bebizonyítani, amit nem csináltál?

calcio_di_rigore 2009.01.30. 17:29:45

@ericcartmen: egy szót nem szóltam a calciopoliról, Te hoztad fel. Mondtam, hogy az jót tett az olasz focinak? Nem.
Azt írtam, hogy nem lenne jó egy ÚJABB botrány. Erre ti jöttök, hogy bezzeg a calciopoli.

ericcartmen 2009.01.30. 17:40:58

@calcio_di_rigore: "Az Inter eddig se sok hasznot hozott az olasz focinak, ezzel meg még taccsra is vágnák a calciot."
Ezt én úgy értelmeztem, hogy szerinted az inter egyedül vágná taccsra a calciot, mintha a calciopoli nem is lett volna.
De részemről a vita lezárva, márha vita volt ez egyáltalán.

Itáliainagysándor 2009.01.30. 17:41:53

@Great Cornholio: Most te tényleg csak kötekedsz?
Csalázzal magyarázom? Miről beszélsz ember?

"Most gondolok bele. Tegyük fel az Inter ártatlan, hogyan lehet valamit bebizonyítani, amit nem csináltál?"

Az idő majd mindent elrendez, szerintem ahelyett, hogy kötekedsz tanulj, jó sokat, mert a mondanivalómból egy cseppet sem fogtál fel és nem is arra reagáltál. Ennyit rólad, meg a nagy hozzáértésedről.

@calcio_di_rigore:

Ezt írtam én is, csak dobálózás megy a semmire és újjal mutogatás.

Itáliainagysándor 2009.01.30. 17:44:34

@Great Cornholio: "Ezzel a cikkel csak arra céloztam, ami a leírtakba is van, hogy nem indult egyelőre nyomozás."

Amúgy, hogy erre is reagáljak, te a mai nap azt mondtad, hogy hivatalosan cáfolták a hírt. Ezzel a kijelentéssel cáfoltad Te saját magad. Remélem felfogtad.

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2009.01.30. 18:01:35

@Itáliainagysándor: ÉN nem mndtam ilyet, kicsit olvass már vissza, és fingom sincs mi az Isten bajod van. Legalább fogd fel mit akarok írni, a célom nem a kötekedés, amit az ÉN írásaimból kitűnik. Sztem.

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2009.01.30. 18:02:39

@Itáliainagysándor: Nem rád értettem, hanem általánosságban, ha csalással jön az ellen arra a válasz a calciopoli, ennyire egyszerű, nem kell támadásnak vanni. Kész.

WallyB 2009.01.30. 18:04:27

Vicces ez a média, meg a pletyka hogy terjed... Nekem egy kérdésem van: mi haszna lett volna az Internek abból, hogy veszít? Alapból kamunak tűnik az egész írás, a www.goal.com szerint pedig:
www.goal.com/en/news/1707/inter/2009/01/30/1085046/inter-match-fixing-claims-denied

www.goal.com/en/news/1707/inter/2009/01/30/1084996/massimo-moratti-stays-quiet-over-inter-match-fixing-claims

Van ugye két cikk a honlapon. A második címéből levezette valaki máris, hogy "Moratti nem tud konkrétumokkal válaszolni a vádakra..." ha elolvassátok a cikket, akkor kiderül, hogy azért nem nyilatkozott, mert nem olvasta a cikket... (ez még nem zárja ki, hogy sáros, de nem is nyert bizonyítást)
Az első, általam beidézett, cikk meg azt mondja, hogy az ügyészség szerint nem történt ilyen vizsgálat.
No comment hozzá a továbbiakban. Mr. AT... amit leírtál, azt átérzem. Fájna. Ebben igazad van.
Ellenben, nem lesz beharangozó, vagy még túl korán van?

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2009.01.30. 18:04:40

@giacinto: Nagysándor, gondolom erre gondoltál, mikor engem állítottál be a Sátánnak. :)

Itáliainagysándor 2009.01.30. 18:09:07

@Great Cornholio: Valóban, csak te válaszoltál rá:)

kroos 2009.01.30. 18:12:10

FM.....DDD Ahol a feportivo megveszi Gerrardot 20 millioért..

Itáliainagysándor 2009.01.30. 18:15:41

@WallyB: Az a haszna, hogy, ha folyamatosan nyer egy csapat akkor az eredő odds annak függvényében csökken, viszont, ha veszít egy csapat akkor egyenes arányban nő az odds.

A vizsgálat még nem kezdődött el, viszont a bizonyítékok begyűjtése után nem kizárt. A telefon lehallgatások ténye köztudott a Calcopoli is ebből indult ki anno.

De felesleges a téma, mivel majd úgy is mindenre fény derül. Csak az Interszurkolók hozzáállása érdekes, mivel felmerült, hogy az általuk felépített mítosz miszerint a Nerazurrik szentek és sérthetetlenek ilyen téma felmerülése kizártnak tűnt. De sajnos az olasz labdarúgásban ez hosszú évek óta köztudott, a maffia irányít szinte mindent. Sajnos.

kroos 2009.01.30. 18:18:26

én ezt már évek óta irogatom....csak kroos-os hangnemben.

calcio_di_rigore 2009.01.30. 18:24:00

@kroos: szerencsére az én verziómban ilyen nincs.

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2009.01.30. 18:31:31

@kroos: Mondjuk hogy cm párti vagyok, de pl, mikor a Parmaval 3 BL-t nyertem zsinórban, (csalás nélkül) jópár sztár játékosnak derogál eljönni hozzám mert ők túl jók, ezért 190< potentional ability-vel rendelkező noname emberekből kell világverő csapatot létrehoznom. Röviden a reputation lófaszt se változik a játékban. Ha indításkor nagycsapattal vagy bárki eljön, ha kiscsapattal megnyerhetsz mindent se mennek el hozzád a World class emberek. Ez mondjuk szar, mikor 100 millám van elkölteni való pénzt 160k dollárt tudok adni heti fizetésnek és nem akarnak jönni. :)

bag 2009.01.30. 18:41:07

nera, légyszíves magyarázd már el nekünk laikusoknak, ezt hogyan kell értelmezni?

"Szándékosan veszített és hozott döntetlenre meccseket a tavalyi olasz futballbajnokság második felében a bajnok Inter, állítja az olasz Közigazgatási Minisztérium."

ez azért kemény mint a koporsószög :(

Itáliainagysándor 2009.01.30. 18:46:52

@WallyB:

"Van ugye két cikk a honlapon. A második címéből levezette valaki máris, hogy "Moratti nem tud konkrétumokkal válaszolni a vádakra..." ha elolvassátok a cikket, akkor kiderül, hogy azért nem nyilatkozott, mert nem olvasta a cikket... (ez még nem zárja ki, hogy sáros, de nem is nyert bizonyítást)"

Szerinted, de most komolyan, ha mi itt a kis országunkban reggel óta erről beszélgetünk meg a világ minden sajtója ezzel van tele, akkor mennyire reális az a nyilatkozat Morattitól, hogy nem látta a cikket?
Mi tudunk róla az Inter feje meg nem?
Valljuk be őszintén, ez egy kicsit szürreális nyilatkozat.

Ebből egy kis ésszel ki lehet következtetni a dolgokat, én inkább mellébeszélésnek nevezném, nyilván az Inter vezetőjét nem hívták fel azon nyomban, hogy mi történik épp.
Ez egy kicsit abszurd. De megmosolyogtató:).

WallyB 2009.01.30. 19:50:32

@Itáliainagysándor: Oké, csak nekem az az első gondolatom, hogy "ki az a hülye, aki saját vereségére tesz, amikor éveken (évtizedeken) át a rossz felén állt a.... izé... 18-as karika..."
Inter-szurker (meg persze olasz) vagyok elég régen, zokon venném, ha igaz lenne a történet. (anno a calicopolikor sem ugráltam az örömtől)

A másikra csak annyit... amit Moratti mond, azt nyilván sok szódával kell fogyasztani, ehhez nem kell bármilyen más csapat drukkerének lenni (tavaly ugye azt mondta, hogy 110%, hogy Mancini marad az edző). Moratti ezt nyilatkozta, tény. Az ügyészség meg azt, hogy nincs is ilyen vizsgálat. Most estére már az Inter is tagadja a vádakat... Egyébként igazad van, innen mi, az igazság 1%-át sem látjuk, kár rajta bárkinek is behergelnie magát (nem rád gondolok itt)

giacinto 2009.01.30. 20:57:36

"Az Inter eddig se sok hasznot hozott az olasz focinak, ezzel meg még taccsra is vágnák a calciot. "

1, nyilván az a dolga hogy úgy "anblokk az egész olasz focinak" hasznot hajtson? LOL

2, konkrétan miben mérted le ezt a nem sok hasznot?

millió euróban vagy nézettségben, bérletvásárlásban, jegyeladásokban, tévéközvetitésekben? gondolkodj, mielőtt a magaslóról osztod a nagyképűséget.

3, taccsra vágni a calciot? a juvénak persze semmi köze a megtépázott hírnévhez, nyilván minden moratti hibája. mindezt juvedrukkerként. ehhez azért már pofa kell neharagudjál.

giacinto 2009.01.30. 21:01:58

OFF:
ha meg CM, a veronás játékomban valszeg a legnagyobb megmenekülést értem el: feljutottam az A-ba, és 16 forduló után volt kemény 5 (!!) pontom, aztán végül benmmaradtam (35 ponttal) ehhez egy komplett taktikaváltás kellett.

kroos 2009.01.30. 21:43:30

@Great Cornholio: az élet nagy problémája...én ma az ajaxal probálok valami feledhetetlent alkotni...de minden pénzem elmegy arra hogy megtartsam Huntelárt+Szulejmanit.

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2009.01.30. 21:57:22

@kroos: Mert az a holland bajnokság. :) Én olaszba nyomom, oda özönleni kellene az embereknek. :)

calcio_di_rigore 2009.01.31. 03:24:37

@giacinto: Take it easy. Nem hiszem, hogy pont egy kisebb zrikán kellene kiakadnod.
(bár ha belegondolok, hogy hány Inter-játékos volt a világbajnok olasz csapatban, már lehet, hogy nem is csak zrika):DD

Amúgy meg nemharagszom.

giacinto 2009.01.31. 09:44:06

az egyik legfontosabb (vagy inkább 2) éppen interes volt.... bezzeg a "lovag", megváltotta a világot, 08-ban is, 06-ban is, meg előtte mindig minden nagy tornán...

_benito · www.nst.blog.hu 2009.01.31. 12:14:13

@giacinto: mondjuk marco sem a lovagias viselkedése miatt lett a legfontosabb, viszont szép gólt fejelt.

a lovagot nem bántjuk, hello! tőlünk sem cseszteti senki zanettit. ez olyan, mint amikor a háborúban már atommal fenyegetik egymást. :)

az inter bundáját simán el tudom képzelni, ez olyan olaszfocis dolog. nincs egyetlen csapat a serie a-ban, amelyik nemet mondana egy megfelelően vaskos ajánlatra hasonló esetben, lássuk ezt be. őszintén meglepődnénk, ha megtudnánk, egy szezonban hány meccs eredménye nem a pályán alakul ki.

viszont igazán interes az lett volna, ha ezzel elbukják a bajnokságot. még most is ezen röhögnénk, sőt, most röhögnénk rajta igazából, amikor ez kiderült.

horas 2009.01.31. 12:46:16

NA MI VAN MÁR AZ OLASZ FORDULÓ ELŐZETESSEL!!!!

_benito · www.nst.blog.hu 2009.01.31. 13:13:47

@horas: dolgozom rajta, megint összecsúszott az összefoglalóval. igyekszem, ahogy tudok, bocs.

Ipa 2009.01.31. 13:17:28

Sajnos béni kifacsarunk, legyen időben poszt, humoros és tele gumicsonttal, amire ugrani lehet.

horas 2009.01.31. 13:20:21

ja nem téma csak unatkozok
addig itt egy vicc Arené Wenger-ről!:
"Arsene Wengert nagyon bosszantja, hogy tavaly a United nyerte a bajnokságot, ezért elhatározza, hogy elutazik Manchesterbe és megnézi, Sir Alex Ferguson hogyan készíti fel a csapatát. Egy-két edzés megtekintése után azonban még mindig nem tiszta számára, hogy mitől is ilyen jók a MU játékosai. Meg is kérdezi Sir Alextől.
- Az a dolog nyitja hogy mindig kérdezek a játékosaimtól valami bonyolultat, ez pedig biztosítja hogy mentálisan is mindig pengék legyenek - válaszolta Sir Alex.
Wenger még nem érti teljesen, ezért kéri Fergie-től, hogy mutasson neki egy példát. Fergie odahívja a csapatkapitányt Gary Neville-t.
- Figyelj Gary, egy találós kérdés! "Apád fia, de nem a testvéred. Ki az?"
- Jaj mester, de hisz ez nagyon könnyű: természetesen én!
- Látod Arsene, így kell őket mentálisan felkészíteni!
Wenger nagyon boldogan utazik vissza Londonba, és másnap meg is próbálja bevetni a trükköt. Odahívja magához az edzésen Emmanuel Adebayort.
- Manu, felteszek egy egyszerű kérdést: "Apád fia, de nem a testvéred, ki az?"
- Ajaj főnök, ez kemény kérdés, aludhatok rá egyet? És miért kérdezi ezt tőlem?
Wenger elmagyarázza hogy ez egy brit felkészítési módszer része, majd hazaküldi Manut gondolkodni. Azonban Adebayornak nem jut az eszébe semmi, ezért felhívja Paul Scholest, aki mégis csak brit, és biztos jobban ismeri a brit edzői fortélyokat.
- Paul, talán tudnál segíteni nekem egy kérdésben: "Az apád fia, de nem a testvéred, ki az?"
- Ez könnyű: ez én vagyok - válaszol Scholes.
Másnap Adebayor önbizalomtól duzzadva megy oda Wengerhez.
- Na, Manu, tudod már a választ a kérdésemre?
- Persze, igazából nagyon könnyű volt rájönni. Paul Scholes az!
- Dehogyis te barom! Gary Neville!

calcio_di_rigore 2009.01.31. 14:03:56

@giacinto: remélem nem Grossót számítod interesnek, aki akkor még talán az edzőpályátokat sem látta...

giacinto 2009.01.31. 14:29:05

már a VB előtt le lett igazolva, az edzőpályát valószinűleg tényleg nem látta.

Mátrix gólt fejelt csereként beállva a csoportmeccsen sorsdöntő csehek ellen, majd a döntőben ő egyenlített, és a büntetőt is simán bevágta. És közben hátul kiválóan helyettesítette a sérült Nestát, egészen kiváló párost alkotva Cannavaroval. lehet hogy nem először játszottak együtt párban...

giacinto 2009.01.31. 14:41:39

A Roma is beerősített hátul :))

popp · http://koncertblog.com/ 2009.01.31. 15:37:42

@_benito: Az viszont ordas nagy baromság, hogy Materazzi direkt hagyta ki a tizit az utsó előtti fordulóban, nem lett volna olyan ideges sem a csapat és leginkább Mátrix, sem Moratti a tribünön.

_benito · www.nst.blog.hu 2009.01.31. 16:01:25

@popp: a színészkedés őshazájában járunk, ne feledjük. :)

halareaal 2009.01.31. 16:03:28

mint ahogy az sem igaz, hogy Materazzi amúgy sose lő büntetőt. volt egy szezon talán 06-07, amikor ő volt az első számú lövő és 10 gól fölé is ment a bajnokságban.

Itáliainagysándor 2009.01.31. 16:07:30

@_benito: Hehe, és milyen igaz.

@halareaal: Ez tényleg így van, ezért illett volna belőni, ha már sosem hagyja ki...:)

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2009.01.31. 16:10:49

Amaurit behívták a brazil válogatottba, mert Luis Fabiano lesérült.
Amauri még nem válaszolt. Ezúttal e

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2009.01.31. 16:11:57

nnyit, innen a brazil szövetség székházából.

Itáliainagysándor 2009.01.31. 16:17:12

Ha nincs ló, jó a szamár is, tartja a mondás. Ha, okos visszautasítja, vagy lehet vágyott már egy Adriano féle házi páleszre, akkor meg egyértelmű az igen:)

horas 2009.02.01. 09:35:39

Nem hiszem,hogy a Brazil válogatott rá lenne szorulva Amauri-ra.Nagyon jó csatár szó se róla...megsérült Fabiano?,rajta kívűl kapásból 5 név ugrik be mindenkinek akivel pótolni lehet...

kroos 2009.02.01. 09:36:59

@horas: fesorolnád öket a kedvemért?

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2009.02.01. 09:39:25

@horas: Azért, ahhoz nem rossz döntés, hogy lefoglaljanak, elhappoljanak egy játékost, egy riválsitól. Mellesleg abból a szempontból hasznos lehet nekik, hogy egy olyan csatárról van szó, aki tud küzdeni.
Meg visszamegy, meg minden.
süti beállítások módosítása