Nou San Trafford

Az Index blogja a világ legjobb futballjáról.

A szerkesztőségből...

Utolsó kommentek

jujjdeizgi

Friss topikok

La Liga, 19. forduló - Túl a csúcson

2009.01.22. 09:30 pancho_sanza

Már el is dőlt volna? Nyugodt szívvel mondhatjuk, hogy a félidőre felépített előny ledolgozhatatlan a hátralévő tizenkilenc mérkőzésen. Egyébként is mennyit ér az újabb pontrekord? Meghatározhatja egy csapat szereplését az elnökének személye? Két mérkőzés után kijelenthető, hogy a legjobb téli igazolás a Racing csapatához köthető? Valóban szüksége van a Barcelonának Lahmra? Na és a Real Madridnak újabb holland csatárra? Van összefüggés Vadócz Krisztián meglepően sok őszi szereplése és csapatának helyezése között? Egy év alatt mitől lett kiesőjelöltből rettegett ellenfél az Athletic? Megmenekülhet a Mallorca és az Espanyol? Bennmarad mindhárom újonc? Kérdések válasz nélkül. Félidőhöz érkeztünk és miután az egész őszi szezon a Barcelona menetelésétől volt hangos, így velük célszerű kezdeni.

Egy éve minden mérkőzés előtt a katalánok  feltámadását jövendöltük, aztán valahogy ez nem következett be. Idén minden mérkőzésen a katalánok kipukkadását várjuk, aztán valahogy megint csak nem akar bekövetkezni. Nem tudni pontosan meddig fog tartani és milyen trófeákat eredményez majd a mostani sorozat, de jelenleg nincs olyan spanyol csapat, amelyik megállíthatná a Barcelona menetelését. Mindez azért érdekes, mert nagyjából már minden edző ismeri a taktikát, sőt az ellenszert is, de a tökéletes kivitelezéshez jóval több kellene, mint amennyi jelenleg bármelyik közvetlen riválistól kitelik. A szerzett ötven pont teljesen megérdemelt és egyáltalán nem túlzó. Talán nem véletlen, hogy a döntő pillanatokban mindig a katalán csapat játékosai tudják a győzelemhez szükséges extrát pályára varázsolni. Kikapni elvétve és legfeljebb a Bajnokok Ligájában fognak, a spanyol kupát simán behúzhatják, elvégre már az is csodával határos lenne, ha normális ellenfél kerülne az útjukba. Vagy valamivel összeszedettebb, mint a - Sevilla által - kiöütésre alaposan előkészített Deportivo. Természetesen ez legyen a galíciaiak problémája és semmiképpen nem kisebbíti a Barcelona érdemeit. Különösen a játékosokét nem. (Barcelona – Deportivo 5-0) Akik legalább szerények mostanában. Okkal vagy ok nélkül? Nem tudhatjuk. Azt viszont igen, hogy nincs olyan kétmeccses győzelmi sorozat, amelyik után ne ábrándozna valamelyik fővárosi focistautánzat Bajnokok Ligája döntőről és bajnoki címről. Természetesen a Real Madrid játékosairól beszélünk, akik közül most éppen Higuaín mondta meg a tutit. Mindezt azután, hogy egy lecsúszott Robben lövésnek köszönhetően ismét parádés gólt ért el. Az optimizmusa ettől még érthetetlen, hiszen neki kellene legjobban tudnia, hogy Huntelaar nem kizárólag van Nistelrooy helyére érkezett, hanem az övére is. Az igazolások egyébként beválni látszanak, hiszen az elsődleges cél, hogy többen legyenek, már meg is valósult. Jobbak nem sokkal lettek, amit jól jelez, hogy egyedül Sergio Ramos emlékeztetett támadófeladatokkal megbízott középpályásra. Számukra az egyetlen pozitívum, hogy az új elnök személye kellően komoly nyomás alá helyezte a bírói kart, míg Calderon uralkodása idején ez nem feltétlenül volt így. Már az első mérkőzésen is látszot, hogy a tizenhatoson belül elkövetett nyakazásért sem jár büntető. Inkább sárga lap. Színészkedésért. Mérkőzést persze így is lehet nyerni, de bajnokságot nem nagyon. Hogy a Bajnokok Ligájáról ne is beszéljünk. (R Madrid – Osasuna 3-1)

Ha az Osasuna az utolsó fordulóban szenved hasonlóképpen vereséget, akkor valószínűleg sokkal nagyobb visszhangja lenne a bírói tévedéseknek. Így is volt, de ettől még ugyanúgy a tabella alján szerepel Vadócz Krisztián csapata. Ráadásul hiú ábránd azt gondolni, hogy meredek állásnál nem próbálkozik többet a címvédő, ami már a lövések minőségétől függetlenül is sikerrel kecsegtet a pamplonai kapus ellen. Arról ne is beszéljünk, hogy gólt szerezni - még büntetőből is - csak elvétve képesek az Osasuna támadói. Mindezek függvényében azt kell mondanunk, hogy megmenekülni nem igazán vagy csak valami kenőpénz csoda folytán tud a liga egyetlen magyarját foglalkoztató csapat. Ehhez nem elég a legkönnyebb falatnak látszó Espanyolt és Mallorcát megelőzniük, de még a Recrét vagy a Numanciát is utol kellene érniük. A katalánok és  szigetlakók formáját látva, előbbi még nem is annyira elképzelhetetlen, de utóbbi már sokkal keményebb dió. A katalán kiscsapat vagy a szigetlakók ellen még a kitelepülő német nyugdíjasok válogatottja is eredményes lenne. Mallorcán a kiárusítás egyszerű következményét tapasztalhatjuk meg, míg az Espanyolnál komoly szakmai problémákat. Azt nem tudjuk eldönteni, hogy vásárolni, vagy egy jó edzőt keríteni nehezebb, de Tamudóék utoljára Valverde alatt működtek normálisan, de végül a fiatal mester is elveszítette a fonalat. (Málaga – Espanyol 4-0) Az idei szezon legnagyobb csalódása azonban mégis az a Villarreal, amelyik egyedül az Atléticot tudta maga mögé utasítani a riválisai közül. Szeptemberben még azt gondoltuk, hogy a legkomolyabb támadókapacitás Manuel Pellegrini rendelkezésére áll. Tévedtünk. Rossi, Nihat, Llorente többet voltak sérültek, mint ahányszor nem. Franco az idei évben végleg eljátszotta minden lehetőségét arra, hogy valaha komolyan számoljanak vele. Altidore pedig roppant idegenül mozgott az amerikaihoz képest egyáltalán nem sablonos focikultúrától övezve. Malouda vagy egy rendszeresen játszó Nihat úgy hiányzik, mint éhezőnek egy falat kenyér. (Villarreal - Mallorca 2-0) Van ahol öt csatár is kevés és akad olyan csapat is, ahol három és fél is sok. Ezért aztán nem éppen fájó szívvel váltak meg Zigictől Valenciában. Ha Villa nem sérül le, akkor Morientesnek sem marad sok lehetősége, ezért is meglepő, hogy most mindkettejüket - és a fél vagy hátravont csatárként játszó Matát is – a pályán találta a kezdősípszó. Nincs ezen semmi meglepő, hiszen egyszer Unai Emery is megkockáztathatja, hogy az Albelda, Manuel Fernandes és Baraja labdaszerző és bérgyilkos hármast megbontotta Morientes kedvéért. A húzás bejött, mivel mindkét támadó góllal hálálta meg a bizalmat, miközben a középpálya remekül szűrt. Az már más kérdés, hogy a Maduróval és Angulóval megtámogatott védelem nem igazán tudott reagálni az ellenfél pontrúgásaira és végül a győzelem is elúszott, amikor Fernandes nem teljesen fölöslegesen szabálytalankodott büntetőt érően. Azt nem gondolta, hogy onnan ki lehet hagyni. (Athletic – Valencia 3-2)

Kínkeservesen kiharcolt győzelem iskolapéldájának tekinthető, amit a Sevilla művelt. A Numancia mindössze a mérkőzés negyedében tartott igényt a labdára.  A nagylelkű lemondást a kapura lövések mellőzésével honorálta a hazai csapat. Erejüket jól jelzi, hogy még egy előzmény nélküli góllal is simán versenyben vannak a második helyért. (Sevilla - Numancia 1-0) Az Atlético egyelőre még távol áll a dobogótól, de az optimizmus most korántsem olyan mértékű, mint három hónappal ezelőtt volt. Azóta sokan dolgoztak rajta, hogy egy kicsit letörjék a piros-fehérek önbizalmát. Különösen a Barcelona volt elemében, de még az akkoriban mindenkitől kikapó Real Madridba is sikerült lelket önteniük. Az Almería elleni döntetlen ezért is remek eredmény. Meg azért, mert éppen egy nehezen emészthető kupakiesésen vannak túl. (Almería - Atlético 1-1) Jó példa. Lehet ez kellett volna tavaly a Zaragozának is. A Betis szerencséje, hogy Sergio Garcia már ismeri a kiesés nem éppen felszabadító érzését, így időben gondoskodott arról, hogy ne legyen túl csekély különbség a sevillai zöld-fehérek és a kiesőzóna között. Ehhez gyönyörűen asszisztált az egész hazai csapat, amelyik nagyjából három meccsen semmisé tette a megsüvegelendő késő őszi teljesítményét. (Valladolid – Betis 1-3) Zigic lesz a tél igazolása. Két mérkőzésből kiindulva mindenképpen. Nem tudjuk mivel etetik Santanderben, de a Valenciában nem nagyon tudtak vele mit kezdeni, s visszatérve a korábbi sikerei helyszínére, ismét tarthatatlan esetlenséggel riogatja az ellenfeleket. (Getafe – Racing 0-1) A Sportingban is egy jugoszláv utódállamból származó csatár tartja a lelket. Általában. Most kétgólos hátrányban rögtön le is kapták a pályáról a horvát Bilicet, hogy a következő mérkőzésen frissen léphessen pályára. A Recreativot persze ez érdekli legkevésbé, mert végre megnyugtató távolságra kerültek a kiesőzónától. Ilyenre meg már nagyon régen (évek óta) nem került sor. (Recreativo - Sporting 2-0)

 

287 komment

Címkék: spanyol la liga 2008/2009

A bejegyzés trackback címe:

https://nst.blog.hu/api/trackback/id/tr67894282

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2009.01.22. 09:48:36

első lennék? zseniális...:D

2009.01.22. 09:50:40

És hol van az Athletic Bilbaoról szóló rész? Minden csapatról odaböktél két mondatot, de a baszkokra csak utaltál a cikk elején! Kíváncsi lennék én is, miért lett hirtelen kiba jó csapat belőlük, amikor tavaly épp csak bentmaradtak! Nincs ebben valami sundámbundám, susmus?

Tika_ 2009.01.22. 10:01:35

"mérkőzés előtt a katalánok feltételeztük,". mijét is? innen szerintem hiányzik mondjuk egy "feltámadását" ige. A Real-Osasuna meccs eredménye rossz helyen van, kb. 4 mondattal hátrébb kéne lennie, ott ér véget a meccsről szóló rész. Vagy írhatod ezentúl a közepére is, de akkor legalább az új bekezdést tedd a végére.

Tegnap a _spanyol kupában_ mondjuk elég szenvedés volt a Barca meccs... Legalábbis nekem. Bár részben azért, mert akadozott a stream :(, de amit láttam, az alapján a csapat játéka is... Az elején eléggé kapuhoz lettek szögezve, labdabirtoklás az ellenfélé, stb.
Nagyon halkan mondom - mert ezen a blogon a bloggerek eléggé elkoptatták ezt a kifejezést ;) -, amire a szakmai stáb már valsz. rég rájött: Cácáres nem Barcelona-szint :))).
Van-e még olyan nagycsapatnál játszó 2. kapus (Manningert nem számítva), aki ennyiszer kezdő? :)

Hispan07 2009.01.22. 10:09:13

azzal a Banega nevű mókussal mi lett a Valenciában? nagyon nagy tehetségnek volt tavaly télen kikiáltva, akarta vinni a Milan is.

sundin 2009.01.22. 10:23:57

Tavaly 11. lett az Athletic, nincs itt semmiféle susmus. Banega most épp az Atlético drukkereit szomorítja. Tökös gyerek...

lacikacs 2009.01.22. 10:33:22

@Hispan07: kiállították az Almeria - Atletico meccsen

bjoe0502 2009.01.22. 10:41:34

Banega állitólag bulis gyerek, meg szeret poharazni....

krysal 2009.01.22. 10:47:09

Lass egyelőre hasznos igazolásnak tűnik, Huntelaarnakmeg be kellene lőnie magát. Nehezen hiszem,hogy egy ilyen gólátlaggal rendelkező, fiatal, tehetséges csatár (Anelka példáját követve) a szemetesben végzi. (Hogy túl drágák voltak,az bizonyos, de, mint tudjuk, a Real, hasonlóan a legtöbb sztárcsapahoz, háromszoros áron igazolhat...)

A meccssről csak annyit, hogy a második meg nem adott tizi után már én is drukkoltam kicsit az Osasunának, hogy ugyan egyenlítsenek már ki. Viszont hogy a szükséges plusz most a bíró volt, siralmas.

...azért én optimista vagyok. Bár bajnoki címre kevés az esély, a remény hal meg utoljára, és akkor mára elég elcsépelt igazságot írtam le.

(A Barca kupameccs halvány reménysugár? Elég halovány volt, tényleg...)

kroos 2009.01.22. 11:11:58

@bjoe0502: meg tökös is...állitolag..

ShanklyGates 2009.01.22. 12:21:37

'Egy év alatt mitől lett kiesőjelöltből rettegett ellenfél az Athletic?' - tényleg, mitől is? mert az írásban egy vak hang nincs erről

nasteey 2009.01.22. 12:34:21

A Barcában tegnap két ember játszott a szokásos kezdőből, Puyol és Iniesta. Ráadásul ez Espanyol szépen faragott, ami aztán a maradék dinamikát is kivette a csapatból. Úgy lászik ezt az összeállítást ezzel nagyon könnyen meg lehet zavarni. Ráadásul Iniesta még mindig keresi a tavalyi jó formáját. Tegnap mintha nem akadt volna játszótársa, elég sokáig tartogatta a labdát.

Hleb pedig abszolút csalódás, el kéne felejteni, mint jobbszélső. Ki kell próbálni Xavi mellett jobbszélre meg mehetne Pedro is a kupában.

Cáceressel meg szerintem nincs probléma. Vannak hibái, de még fiatal, (vesd össze a frissen felkerült Puyollal) ráadásul egyáltalán nincs meccsben. Nem hinném, hogy melléfogás lenne. Inkább kell neki 1-2-3 év, mire stabil kezdő lesz. Még csak 21 éves.

gibson 2009.01.22. 12:40:53

Azért a madridi elnökbuktatás, annak körülményei, következményei szvsz. megértek volna pár extra sort, tekintve, hogy a szerző úr kedvenc csapatáról van szó. De egy, az - egyébként tényleg elképesztően rossz - bíráskodást az átmeneti elnöknek tulajdonító cinikus megjegyzésen, és a szokásos, elképesztően unalmas Higuain-VdV-Sneijder-Heinze-stb. fikázáson kívül erről semmit nem tudtunk meg.

Ahogyan a Barca meccsről sem, azon kívül, hogy a Sevillának köszönhetik, hogy 5-0-ra megalázták a Deport, ha jól értem. Hogy kik rúgtak gólt, ki játszott jól/szarul, mi volt a taktika, arról semmit.

drosiii 2009.01.22. 12:42:14

@nasteey: de a meccs végén a puyol-xavi,iniesta-messi tengelynek sem volt érdemi megmozdulása. Egy esetleges sérülés sorozat ennyire be tudna tenni a katalánoknak?

nasteey 2009.01.22. 13:00:10

@drosiii: Biztos számít az is, hogy milyen csapatba állsz be. Egy fecske nem csinál nyarat. :) Egyszerűen tegnap a mentalitás sem volt megfelelő. Ráadásul Messi Bojan helyére állt be, alig kapott használható labdát, nem tudott felgyorsítani...

A kérdésre válaszolva: ha a komplett kezdőcsapat lesérül, az be tud tenni nekik. De szerintem másnak is. :)

Ettől függetlenül szerintem a Numancia ellen ott folytatja a Barca, ahol a Depor ellen abbahagyta.

rizla 2009.01.22. 13:16:10

az egyik elnökjelölt 50 milliót meg sneijdert és higuaint adná messiért

: DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD

drosiii 2009.01.22. 13:16:19

@nasteey: Nyilván nem az egész csapatra gondoltam, csupán 1-2 meghatározó emberre, pl: alves, iniesta. Keita is alapembernek számít (kezdő) ?

rizla 2009.01.22. 13:19:43

drosiii most komolyan a tegnapi kupameccsel jössz? kit érdekel? egyértelmű lesz a továbbjutó a nou campban, a bajnokságbeli formához meg köze nem lesz a meccsnek. a getafe elleni x-nek sem volt, nemhogy ennek..

"Ráadásul Messi Bojan helyére állt be, alig kapott használható labdát, nem tudott felgyorsítani..."

guardiola amellett, hogy nyilvánvalóan pihenőnapnak szánta az espanol elleni meccset (angliában a másodosztályú ellenfelek ellen hirdetnek ilyet a ligakupában), nekiállt kísérletezni is. így lett victor sanchez jobb bekk (borzalmas volt), messi középcsatár (ezt próbálta máskor is, most sem sült el jobban).

hleb sajna vacak volt.

rizla 2009.01.22. 13:23:00

drosiii: iniesta sérült volt 3 hónapig, nem nagyon érezte meg a csapat, legalábbis eredményességét tekintve (bár a játékszínvonal érezhetően csökkent). érzésem szerint ez lenne mással is, még akkor is, ha a cseresor egy csapatként eléggé esetlenül mozog. de amúgy nem értem miért volt olyan borzalmas ez a meccs, azt leszámítva, hogy az ember halálra unta magát. 0-0, idegenben teljesen jó eredmény. az espanol is nyilván nagyon összekapta magát.

azért természetesen egy alves, vagy egy messi kiesése óriási érvágás lenne..

rizla 2009.01.22. 13:24:37

"A Barca kupameccs halvány reménysugár? Elég halovány volt, tényleg..."

sajnos nem reménysugár, bocs :(

Neil Blender 2009.01.22. 13:51:05

komolyan pancho nem ertem hogy miert vagy ennyire korlatolt hogy megragadsz minden egyes lehetoseget hogy ocsarold Higuain. Multheten 2 golpasszt adott, most lott egy golt. Azt meg hadd ne kelljen magyarazni hogy tokmindegy hogy a penisze hegyevel eri egy 20 cmrol vagy 35 meterrol egy bombalovessel...

allitolag te Real szurkolo vagy. Kicsit atalakitva a mondast nem kell egy csapatnak ellenszurkolo, ha ilyen szurkoloi vannak mint te. amugy Lassana Diarraval vedekezo kozeppalyaskent mi a bajod? Fikazni nagyon megy de ERTELMES kritikat irni mar nehezebb. ezert meg se probalod, hetrol hetre lathatjuk...

heinrich · http://nst.blog.hu 2009.01.22. 14:02:40

Hlebnek, még nagyfokú bizalom mellett is mindenhol sok időbe telt, még beilleszkedett és folyamatosan magas szintű játékot tudott hozni.

A Barcában sztem sehogy sem találja a helyét, mindenki jól járna vele, ha valaki lecsapna egy - gondolom - most viszonylag olcsón megszerezhető, egyébként jó kis játékosra. Javasolnám újra a Bundesligát.

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2009.01.22. 14:06:57

"az egyik elnökjelölt 50 milliót meg sneijdert és higuaint adná messiért"
Alkudjunk elnökjelölt úr, odaadjuk a saját nevelésű Messinket cserébe Ikert és Rault várjuk a lóvéval együtt. Persze tudom, Raul már túl van a zeniten, de a Camp Nouban rendezett búcsúmeccs olyan hangulatos lenne :))))))))

popp · http://koncertblog.com/ 2009.01.22. 14:14:48

@heinrich: Mondjuk a Bayern elvihetné Riberyért cserébe ;-).

shinigami 2009.01.22. 14:15:07

a realrol szolo reszt mar el sem olvasom... ha tortenetesen a barcat vertuk volna 8-0ra es higuain 7-et lo akkor is a szar lenne....
nyilvan nem 1 ronaldo de legalabb teszi a dolgat ahogy tole telik es fokozatosan javulgat, fiatal kora ellenere ujabban szinte a csapat legjobbja (persze ez a tobbiekrol is elmond ezt-azt)
a barca meg.. nyeheh... jok jok de ahogy ok is mondtak iden meg nem nyertek semmit, raadasul ez a bajnoksag is gyenge :/

rizla 2009.01.22. 14:15:21

heinrich: nem kell máris eladni hlebet, jövőre is még tuti lesz iránta bizalom, főleg, ha a csapatnak jól megy. tény, hogy nagyon lassan illeszkedik be, általában alap dolgokat ront el, teljesen egyszerű ütempasszokat, háromszögeléseket. nem nagyon érzi a barca dinamikáját. néha 3-4 emberen simán átviszi a labdát, aztán nem lesz belőle semmi.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.01.22. 14:21:10

Hát igen, nagyon unalmas volt az Espanyol-Barca meccs (szerencsére az első félidőben még át lehetett kapcsolni a Valencia-Sevillára*). Kicsit azt éreztem, hogy Guardiola katalán-önérzet okán nem akarta éppen a testvéreket (most hagyjuk, hogy milyen a viszony a két klub között) lemészárolni.
:-)

Nem értem, miért mindenki Hlebbel jön. Az egész csapat halvány volt. Nem mintha ez reménysugár volna az ellenfeleknek és ellendrukkereknek; teljesen biztos vagyok abban, hogy hétvégén a Numancia ellen ismét működésbe lép az úthenger.


*Az viszont ismét igazolta, hogy idén Valencia-meccseket kell nézni, ha az ember szórakozni akar.

pancho_sanza · www.nst.blog.hu 2009.01.22. 14:22:23

Majd a BL döntőben elválik, mire képes Higuaín.
Egyébként, ha ilyen fasza a csávó, akkor nem értem miért szarta össze magát mindenki, amikor Nistelrooy lesérült. Elvégre kapun belül a tökéletes pótlás.

nasteey 2009.01.22. 14:37:16

@Csöncsön: Azért jön mindenki Hlebbel, mert nem volt még jó meccse mióta idejött. Bár meghatározó ember sosem lesz szerintem, de egy nagyon jó kiegészítő ember simán lehet... tényleg csak rá kéne éreznie a Barca dinamikájára. Én spec. imádtam a tavalyi Arsenal robotfociját ( :D ), amiben igencsak jól tolta Hleb.

heinrich · http://nst.blog.hu 2009.01.22. 14:39:42

Nem akarta sztem senki Hleb nyakába varrni, csak most jött elő a téma komolyabban. Már most is görcsös a játéka a bizonyítási vágytól, ha sokáig így megy tovább, még inkább elveszíti majd az önbizalmát. Az Arsenaltól is azért jött el, mert nem érezte magát jól a városban, amúgy is lelkis gyerek, jót tenne neki némi sikerélmény ezért hoztam fel a Bundit.

Ebben a Barcában még jó formában sem biztos, hogy van helye, a cseréskedéshez meg még fiatal, felesleges túl magasra tenni neki a lécet.

sporttárs 2009.01.22. 14:40:51

Ha már félévi értesítő, nekem úgy rémlik, hogy az előző szezon kvintesszenciája nagyjából annyi volt: szar a mezőny, így elég relatív a Real sikerének értéke.

Hát, nem úgy tűnik nekem, hogy most ez másként lenne, kivéve persze, hogy immár a Real is szar, és a Barca a nyerő.
(Természetesen a Barcelona remek, és valszeg kiegyensúlyozottabb, jobb riválisok esetén is vezetne. Mindenesetre őket legalább nem érheti kritika.)

Hogy ne dőlt volna el a bajnokság, az pillanatnyilag több mint merész feltételezés, legfeljebb egy Messi-Alves közös lábtörés esetén derengene halvány esély. A BL izgalmasabb lesz. :)

sporttárs 2009.01.22. 14:42:05

pancho, ha a BL-döntő a mérce, akkor elég kevés jó csatár van a világon. :)

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.01.22. 14:43:30

Most már értem. Szóval az elvárások miatt.

Én Bojannal vagyok így. Nagyon jót tett volna neki, az önbizalmának, ha a két lehetőség(ecskéjé)éből legalább egyet gólra vált.

Szerintem Guardiola is arra számított, hogy 90 perc alatt Iniesta csak összehoz egy-két helyzetet ezeknek a gyerekeknek...

popp · http://koncertblog.com/ 2009.01.22. 14:48:24

@sporttárs: Szerintem már tavaly sem volt igaz a sommás szar a mezőny megállapítás. Most még inkább nem lehet ezt mondani az EB-győztesektől hemzsegő felhozatalra. Csak abba gondoljunk bele, hogy hány igazán magas szímvonalú pazar meccs volt az idén, hogy itt csak Villareal-Valenciát említsem. Az hogy Barca mögött körbeverik, körbe döntetlenezik egymást azt méltányosabb a szemszögből még a mezőny erejét is mutathatja.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.01.22. 14:55:01

@popp:

Ja, ja, az EB mutatta meg igazán, mennyire "szar" ez a mezőny...
:-))

heinrich · http://nst.blog.hu 2009.01.22. 14:55:35

Ja, még annyi a Barcához, hogy én sokáig nem láttam semmi extrát Dani Alvesben, de amit a Barcában játszik, az teljesen egyedi, még ha ez a BL-ben vissza is üthet. Hihetetlen, h Guardiola hagyja teljesen szabadon játszani, főleg, hogy ő még egy sokkal defenzívebb Barcával nyert Bl-t 92-ben.

Jelenleg meg sem közelíti senki a Barca játékának minőségét és mélységét. Na ja, ha valakinek Johan Cruijff volt az edzője, attól minden kitelik :)

bjoe0502 2009.01.22. 14:56:10

a spanyol biráskodás kritikán aluli tegnap amilyen gólt megadott a sevillanak a kupameccsen(2.gól, legalább 4 méteres les)...azt hittem szétütöm a TV-t ...a sevilla mestere is csak röhögött amikor megadták

popp · http://koncertblog.com/ 2009.01.22. 15:00:07

szímvonalú=színvonalú - természetesen!

sporttárs 2009.01.22. 15:01:05

Igen, pont arra céloztam, hogy kb. annyira volt jogos a Real sikere miatt a mezőny milyenségén fanyalogni, mint most a Barca menetelése miatt.

Csak akkor a Barca-fanok egyetértettek vele. :))

(Ha az EB-győzelem cáfolhatatlan bizonyíték egy bajnokság erejére, akkor négy éve a görög bajnokság volt a legjobb? Azért ez kissé túlegyszerűsített érv, maradjunk annyiban.)

sporttárs 2009.01.22. 15:06:13

Alvesben tökegyetértek heinrich véleményével, elképesztő a srác, élmény nézni.

lacikacs 2009.01.22. 15:13:56

@sporttárs: nem azt kell nézni, hogy milyen nemzetiségű nyert Eb-t és annak az országnak jó a bajnoksága, hanem ahol ezek az EB-győztesek játszanak/játszottak. Tudtommal nem sok görög volt abból a csapatból, aki otthon játszott.

pancho_sanza · www.nst.blog.hu 2009.01.22. 15:14:05

@Csöncsön: A Valencia és a Barcelona is hogy gyalázott már a rengeteg Európa bajnok játékosával.

Dzsúd Horse 2009.01.22. 15:22:55

Cáceresen annyira látszott, hogy próbál valamit bizonyítani, hogy elég gyenge teljesítménnyel rukkolt elő. Víctor Sáncheztől se voltam elájulva igazából. Utóbbinak még lesz mit tanulnia, előbbitől meg fog válni a klub.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.01.22. 15:55:51

@sporttárs:

Lehet, hogy a Barca-fanok egyetértettek vele, de én nem. Furcsa egy "gyenge mezőny" az, amelyben egy Ayalával, Aimarral, Diego Militóval, Sergio Garcíával és Ricardo Olivierával (stb. stb., néhány brazil vagy argentin válogatottat bizonyára kifelejtettem) fölálló Zaragozának nem sikerül bennmaradnia...

Az más kérdés, és ez a válaszom @pancho_sanza: -nak is, hogy a nemzetközi kupaszereplés bizony erősen relativizálja a Schuster-csapat rekordjait.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.01.22. 16:02:31

@sporttárs: "(Ha az EB-győzelem cáfolhatatlan bizonyíték egy bajnokság erejére, akkor négy éve a görög bajnokság volt a legjobb? Azért ez kissé túlegyszerűsített érv, maradjunk annyiban.)" - Ez persze jól hangzik, de tudod te is (legalábbis tudnod kéne;-), hogy korántsem ugyanaz a két szitu. Annak a görög válogatottnak a legnagyobb része idegenlégiós volt, vagy pedig a bajnokságból messze kiemelkedő Bl bérletes csapatokból (Olympiakos, Pana esetleg AEK) jöttek.

neeson 2009.01.22. 16:03:41

Igazából most is lehetne még erősebb a bajnokság, de jobbak most a (nagy)csapatok, mint a Real győzelmei idején.

pancho_sanza · www.nst.blog.hu 2009.01.22. 16:10:58

@Csöncsön: Tavaly kurva nagy problémák voltak a bajnoksággal, meg úgy általánosan a csapatokkal is.
Idén jól indult a szezon, de ahogyan a Sevilla kiesett az UEFA kupából, az nagyon gáz volt. Sőt a Racing is egy nyerhető csoportból hullott ki. Igaz a legszomorúbb módon, teljesen váratlanul.

Ha elhiszem amit írsz, akkor a tavalyi mezőny erősebb volt a Zaragozával, így a mostani 50 pont nem is annyira nagy szám. Nagyjából annyit ér mint a Real tavalyi 47-je.

Szkeptikus vagyok.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.01.22. 16:17:27

@pancho_sanza:

"ahogyan a Sevilla kiesett az UEFA kupából, az nagyon gáz volt."

Engem is mélyütésként ért. A Racingnak inkább pechje volt. (Tkp. a Sevillának is, de nekik nincs joguk erre hivatkozni, tovább kellett volna jutniuk, és kész.)

Az biztos, hogy tavaly az élcsapatok közül szinte az összes mélyen a tudása alatt teljesített ilyen-olyan okokból. Ám a bajnokság nem csak élcsapatokból áll. És az is biztos, hogy egyetlen európai ligának sincsen olyan erős és bárkire veszélyes középmezőnye (tavaly: Getafe, Almería, Racing, Depor stb.), mint a spanyolnak.

caralho voador 2009.01.22. 16:20:24

Lehet mondani, hogy Higuaín fasz, mert az. Magához képest mégis sokat fejlődött, és csak rúgott 12 gólt fél szezon alatt, úgy, hogy még sérült is volt. Ja, és Robben most kivételesen nem lőni akart a gólpasszánál... :)))

pancho_sanza · www.nst.blog.hu 2009.01.22. 16:29:13

@Csöncsön:
A Getafe, Almería, Racing, Depor négyesből három lényegesen gyengébb, mint tavaly. Az egyik jobb.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.01.22. 16:29:43

@pancho_sanza: Persze szokásod szerint citálod a durva buktákat. De úgy teljes a kép, ha hozzátesszük, hogy mindegyik Bl-induló gond nélkül jutott tovább a csoportjából és hogy a Villarealt és az Atleticot megelőzte a MU és a Pool az nem szégyen. A Real-Juve-Zenit párharc meg eleve háromesélyes volt, de Real szarul játszva is biztosan továbbjutott.

A sorsolásból meg úgy sejlik, hogy három spanyol ott lehet a nyolc között is.

rizla 2009.01.22. 16:34:38

@Csöncsön: "Nem értem, miért mindenki Hlebbel jön. Az egész csapat halvány volt."

azért, mert hleb volt az egyik legtapasztaltabb játékos a pályán, ha nem számítjuk a védősort, amivel amúgy nem is volt semmi gond, lehozták a meccset kapott gól nélkül. hleb ezzel szemben pont azt nem csinálta, amit kellett volna neki, tehát helyzeteket teremteni. a feléig mindig eljut, átviszi a védőkön nagyon szépen, aztán jól elcseszi. ugyan iniesta sem villogott éppenséggel, de egyrészt neki ritka a szarabb meccse, belefér, másrészt még keresi a formáját, harmadrészt legalább kapuralőtt, meg felrúgatta magát.

pancho_sanza · www.nst.blog.hu 2009.01.22. 16:36:54

@popp: Látom ezeket a csapatokat hétről hétre és azt kell mondanom, hogy a Villarreal jóval gyengébb, mint tavaly, akárhogyan is jutott tovább a BL-ből. Sőt az Atlético sem lett erősebb, mint egy évvel ezelőtt volt. A Real játékosai azért elég keményen alázzák magukat továbbra is. Nem csupán a Juventus, de a Real Union ellen is.

rizla 2009.01.22. 16:39:23

@nasteey: szerintem hleb a világ legjobb játékosa lehetne, ha nem lenne ennyire töketlen hangulatember. olyan, mint egy kiscsaj, fél ütközni, fél kapuralőni. nagy művész a földön, zseniálisan vezeti a bogyót, de nincs benne gyilkos ösztön. ez a különbség közte meg mondjuk messi között, aki nem műkedvelőként kígyózik a labdával komplett védősorok között, hanem azért, amiért ennek értelme van, a góllövésért, a győzelemért. kenyér sándorban ebből nincs meg semmi, eltologatja a lasztit, de nem akarja összekoszolni a mezét.

rizla 2009.01.22. 16:44:35

@pancho_sanza: tavaly a valencia majdnem kiesett, idén messze jobbak. a zaragozával nem értem miért lett volna erősebb a mezőny, kiestek, szarok voltak. szerintem idén jobb a spanyol bajnokság, bár tény, hogy még mindig nem az igazi (ahhoz egy jó madrid nem ártana). de ez a barca legalább óriási szintkülönbséget mutat önmaga és a mezőny között, a tavalyi real erre csak számszerűleg volt képes, egy PL-buzi nem kapcsolta be miattuk a tv-t. ez a lényeg, nem az 50 pont, amivel máris megdőlt a tavalyi rekord.

rizla 2009.01.22. 16:46:25

@heinrich: "én sokáig nem láttam semmi extrát Dani Alvesben" ezzel nem büszkélkednék, a sevillának egyértelműen a motorja volt. ő volt az egyik, aki miatt érdemes volt nézni őket a dicsőséges kupagyőztes korszakban.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.01.22. 16:51:35

@pancho_sanza: én is megnézek jó pár spanyol bajnokit, elsősorban Atletico meccseket. Az Atleti rosszabb sem lett, mint tavaly épp ugyanazon a hullámvasúton ül, szenzációs meccsek és pocsék produkciók periodikus váltakozása jellemző rájuk. Azt meg épp te írtad, hogy Villareal legjobb csatárai hosszasan sérültek voltak, ez azért magyarázza visszesést, bár szerintem nagyon sok parádés meccsük volt főleg a rangadóik.

Egyébként szerintem , hogy mennyire erős a spanyol bajnokság azt nem a csapatok tavalyi önmagukhoz képest mért teljesítménye alapján kéne megállapítani, hanem az alapján, hogy mire mennek a többi bajnokság csapataival szemben. (A negyedik legjobb liga a bundás ugye: Atleti-Schalke 4-0, össz 4-1). Ha a Bl-t nézzük, akkor nem állnak rosszul, sőt. Az is a spanyol bajnokság erejét jelzi, hogy mekkora felzúdulás követte a Sevilla és a Racing buktáját.

pote · http://nst.blog.hu/ 2009.01.22. 16:54:13

@rizla:
de inkább arroganciájára emlékszünk.
most meg arra, h egy teniszlabdát is oda tudna varászolni állítás nélkül a középen érkezők fejére

pancho_sanza · www.nst.blog.hu 2009.01.22. 17:12:45

@rizla: A Valencia természetesen jobb, mint tavaly. Azért az, hogy érdemi igazolás nélkül is 10 helyet léptek előre, nem éppen kedvező képet fest a többi csapatról.

rizla 2009.01.22. 17:14:28

"Egyébként szerintem , hogy mennyire erős a spanyol bajnokság azt nem a csapatok tavalyi önmagukhoz képest mért teljesítménye alapján kéne megállapítani"

itt most az összehasonlítás a tavalyi és az idei között ment/megy.

rizla 2009.01.22. 17:16:46

@pote: "de inkább arroganciájára emlékszünk." én a kurva jó játékára emlékszem. a bajnokságban volt egy olyan két éve, hogy sevilla-barcelona. a barca lőtt egy gólt, majd kapott egy büntetőt, a sevilla meg egy piroslapot. ronaldinho kihagyta, aztán alves szinte egymaga fordította meg a meccset, félelmetes volt.

"most meg arra, h egy teniszlabdát is oda tudna varászolni állítás nélkül a középen érkezők fejére"

hát szerintem több mocsokszar beadása van, mint jó, a java teljesen használhatatlan, de tény, hogy ami jó, az halálos is rögtön.

rizla 2009.01.22. 17:17:55

@pancho_sanza: "Azért az, hogy érdemi igazolás nélkül is 10 helyet léptek előre"

miért, szerinted tavaly a keret gyengesége miatt estek ki majdnem? ..

heinrich · http://nst.blog.hu 2009.01.22. 17:24:33

@rizla: az azért nem volt egyértelmű, hogy egy Sevillánál 3 klasszissal erősebb csapatban is húzóember tud majd lenni, a még durvább az, hogy a Barcában jobb, mint valaha volt.

Titi120 2009.01.22. 17:25:14

Unlay MRI a kérdés kulcsa a Valencia esetében. :)

Egyébként abban a pillanatban, amikor Villa vagy / és Silva tovább áll, jelentéktelen középcsapattá fognak válni.

rizla 2009.01.22. 17:30:38

heinrich: az akkori sevillánál nem léteztek 3 klasszissal erősebb csapatok, max eggyel erősebbek, de abból sem sok, csak a legszűkebb, leggazdagabb elit.

heinrich · http://nst.blog.hu 2009.01.22. 17:42:00

@rizla: ok, kis túlzás, de mindent összevéve azért fenntartom a két szintet a Sevilla és a Barca között, még ha az a Sevilla kiemelkedő képességű is volt. 2006-ban az egyik UEFA-t, a másik BL-t nyert.

Lencse. 2009.01.22. 17:42:47

@Pesszimista Pista: Miféle folytatás, szerintem már az is megsüvegelendő, hogy pancho még nem vette le az internetről fű alatt. :)

rizla 2009.01.22. 17:49:34

heinrich, jó, ennyi erővel senkiről sem egyértelmű, hogy egy szinttel magasabb csapatban is megállja a helyét, amíg oda nem kerül.. dani alves képességei világosan látszottak. a sevilla meg kihozta magából a maximumot, bár szerintem a bajnokságot is megnyerhették volna, ha még többet kipréselnek magukból

CS0ki 2009.01.22. 18:07:25

Rizla: "szerintem hleb a világ legjobb játékosa lehetne, ha nem lenne ennyire töketlen hangulatember. olyan, mint egy kiscsaj, fél ütközni, fél kapuralőni. nagy művész a földön, zseniálisan vezeti a bogyót, de nincs benne gyilkos ösztön. ez a különbség közte meg mondjuk messi között, aki nem műkedvelőként kígyózik a labdával komplett védősorok között, hanem azért, amiért ennek értelme van, a góllövésért, a győzelemért. kenyér sándorban ebből nincs meg semmi, eltologatja a lasztit, de nem akarja összekoszolni a mezét. "

Lehet ezért tetszik jobban Hleb játéka, mint Messié? :D De szépen meg van fogalmazva! Szerintem adni kell még Hlebnek időt, ha ráérez a csapat ritmusára, akkor jól bele fog illeni.

bjoe0502 2009.01.22. 18:07:31

sztem meg dani alves egy alattomos mocsok, olyan favágást művelt sevilla-ban néha

CS0ki 2009.01.22. 18:09:28

@pancho_sanza: Egyébként, ha ilyen fasza a csávó, akkor nem értem miért szarta össze magát mindenki, amikor Nistelrooy lesérült. Elvégre kapun belül a tökéletes pótlás.

Mindenki? Én egyáltalán nem... :) De a fő probléma nem az volt, hogy RvN helyett játszik Higu, hanem hogy ha nem sérül le, talán Raúl végre a kispadon találja magát pár meccsen...

rizla 2009.01.22. 18:12:38

@CS0ki: "Lehet ezért tetszik jobban Hleb játéka, mint Messié?"

hát egy madridistának el is hiszem, hogy jobb hleb több fokkal veszélytelenebb játéka.

CS0ki 2009.01.22. 18:33:52

@rizla: Jópár fokkal veszélytelenebb! :) Ez lényegtelen, hogy madridista vagyok, vagy nem! :) egyszerűen a Hleb típusú játékosokat nagyon szeretem, talán mert én is hasonlóan játszom!
nem is vagyok túl veszélyes, még a gólvonalról is passzolok gyakran! :P Szóval Hleb játéka is az Arsenalban tetszett nagyon!

nasteey 2009.01.22. 18:44:23

"én a kurva jó játékára emlékszem. a bajnokságban volt egy olyan két éve, hogy sevilla-barcelona. a barca lőtt egy gólt, majd kapott egy büntetőt, a sevilla meg egy piroslapot. ronaldinho kihagyta, aztán alves szinte egymaga fordította meg a meccset, félelmetes volt."

Uhh, ne is mondd. De utálom azt a meccset. :( Zambrotta befut egy elérhetetlen labdát, becsavarja, Dinho befejeli, 1-0. Kicsivel később egy megkerülős csel (talán ugyancsak Dinhotól) a tizenhatoson belül, szabálytalánság, piros, büntető. A labda izomból középre megy, a jobbra elvetődő Palop lába még pont ott marad... Aztán még az első félidőben egyenlítenek (talán Kherzsakov), majd a másodikban jön az ominózus szabi, amit Alves megküld Valdes oldalára (aki benézte és/vagy megpattant ??). Az egyike azon "megnyert" meccseknek, ami miatt elment a 06-07-es bajnokság... :'(

Mondjuk az is tény, hogy nem egyszer pukkant el az agya sevilla-mezben, azt az oldalát ki nem állhattam. De hát ez is Alves. :)

A beadásairól: hétvégén két gól, plusz még kettő, ha Messi tudna fejelni. Ennek ellenére tényleg sok lecsúszik.

rizla 2009.01.22. 19:00:46

csoki: ok, én azt hittem csak poénból gondolhatja valaki komolyan, hogy jobban tetszenek neki a veszélytelenebb játékosok. akkor gondolom a jelenlegi madrid kerettel is messzemenőkig elégedett vagy
: DDDDDDDDDDDDD

Oarbeaskoa 2009.01.22. 20:11:27

@pancho_sanza
@Szilo

Inkább az lenne a helyesebb kérdés hogy miért csak most jön fel az Athletic Bilbao?:)
A Bilbao-nál generáció váltás volt/van. Mint ahogy irtam előző kommentjeimben is. Emiatt nincs is nagy elvárás ott. Az tény hogy egy elnököt kiraktak onnan, a mostani előtt, mert tényleg rossz döntéseket hozott. De időben tették, mert tényleg elindult ott valami. Urzaiz és Guerrero elment. Etxeberria - Orbaiz - Yeste akik generációjuk nagy reménységei voltak különböző problémákkal küszködtek (inkább sérulés mint ahogy volt ez Orbaiz-nál akinek kiment a másik térde is, és szinte egy ujabb évet hagyott ki. De voltak fegyelmi problémák is: Del Horno, Yeste. Aztán volt a Gurpegi ügy.) Szóval Clemente megmentette őket a nagyon félt kieséstől, és az elnök miatt nem hosszabbították meg a mandátumát. Szerencsére találtak egy jó edzőt arra a koncepcióra amit kívántak (és ugy-e máskor is: lásd alapszabály, miszerint csak baszkokkal játszunk), vagyis saját fiataljaikkal építeni. Akik meg vannak most is és lehet számítani rájuk: Llorrente, Susaeta, Amorebieta, Javi Martinez. De azért szemfülesek is, mert a régió baszk játékosait is jól összegyűjtik, nem csak a saját neveltjeiket játszatják, lásd Koikili, akit nem tudom hányadik ligából szedtek össze, és mekkora gólt akasztott az Atletico-nak, Madridban. Első gólja volt a ligában, nagyon szimpatikus srác. A másik ilyen és alapember: Gabilondo, aki még időben elhagyta a süllyedő hajót Donostia-ból, vagyis a Real Sociedad-ot. Iraola, Iraizoz (a Glasgow-i UEFA döntőben ő védett az Espanolnál, aki valószínűleg azért volt Barcelonaban mert akkoriban a kisebbik katalán csapatot Valverde edzette, aki épp a Bilbaotól került oda - egyébként valószínűleg ő kezdte el az építést), Aitor Ocio (a Sevilla aranykorában futott be, de a sevillaiak a Bilbao-tól igazolták) meg egy jó ideje már alapemberek.
Annyi volt a gond ebben a szezonban hogy rossz sorsolást kaptak. Az elején még nem is ment a játék és volt olyan egymás után 5 meccs is amikor a tabella első 5 helyezettével játszottak.
Igazából most sem lehet tudni mire képesek.

Aupa Athletic

CS0ki 2009.01.22. 20:29:22

@rizla: nem tök komolyan mondtam! A lényeg nem a veszélytelenségen van természetesen! Hanem a játékstíluson! ;)
A madridban sincs túl sok olyan, akinek annyira tetszene a stílusa! van persze, csak nem merem beírni ide , mert pancho kitílt! :D

sporttárs 2009.01.22. 21:12:43

@popp: Annak a görög válogatottnak a legnagyobb része idegenlégiós volt, vagy pedig a bajnokságból messze kiemelkedő Bl bérletes csapatokból (Olympiakos, Pana esetleg AEK) jöttek.

Ja, mint Torres, Xabi Alonso meg a bajnokságból eléggé kiemelkedő Barcelona, Valencia, Real játékosai. :))

(Tudom én, hol sántít a példa, de akkor sem gondolom, hogy egyenlőségjel tehető a bajnokság és a válogatott színvonala között, éppenséggel a spanyolok évtizedeken át bizonyították az ellenkezőjét, mielőtt végre nyertek alamit válogatott szinten is...)

popp · http://koncertblog.com/ 2009.01.22. 22:05:20

@sporttárs:

persze, hogy nem tehető egyenlőségjel, nem is raktam ki a jelet ;-). Csak mondandómat nyomatékosítandó írtam bele ezt a jól hangzó lózungot a szövegembe. Te meg vércseként csaptál le rá. De akkor írom úgy hogy világsztárokkal teletűzdelt spanyol liga (népsport rulez!). Abban megegyezhetünk, hogy kiváló színvonalú bajnokság a La Liga?

mickeyknox 2009.01.23. 09:24:41

@pancho_sanza:
"Azért az, hogy érdemi igazolás nélkül is 10 helyet léptek előre, nem éppen kedvező képet fest a többi csapatról"
a valancia tavaly sem a kerete miatt volt iszonyatos, hanem a klubbon belüli sértődések, keretből való kizárások, edzőváltások, koeman-utálat. stb.. szóval az általános jókedv és biztonság nem nagyon lengte körül a csapatot. Ennek a keretnek simán a legjobb 4 között van a helye, és ott is lesz a szezon végén.

avenger13 2009.01.23. 09:29:08

off

@popp: "(A negyedik legjobb liga a bundás ugye: Atleti-Schalke 4-0, össz 4-1)."

látom már itt sem tudod megállni, hogy ne a német foci szerencsétlenkedéseit hozd fel példának. Ez már kóros! :):)

Egyébként tényleg erősebbek a spanyol csapatok, mint a németek, de nehéz lenne összehasonlítani őket, mert nagyon más a kettő. Én is várom már, hogy az eszükhöz, (és pénztárcájukhoz) kapjanak a németek, és valami erősebb bajnokságot építsenek fel. Nem feltétlen igazolni kell hozzá, hanem csapatot építeni, utánpótlást fejleszteni.

on

a barcát idén nehezen fogja bárki megállítani. lehet mindig a -nem lehet tudni mire képesek, mert nem akadtak összekomoly ellenféllel- szövegre hivatkozni, de ha a spanyol bajnokságot az egyik legerősebb, akkor a fenti állítás bukott azonnal. A bl más lesz, de a lyon nem fogja megállítani őket, de szívesen megnézném a barca-(Mu vs Inter győztese) találkozót. Végre nem gyenge szar meccsek vannak a legjobb 4ig, hanem addig is rendes párharcok (remélem minnél kevesebb 0-0-al).

pancho_sanza · www.nst.blog.hu 2009.01.23. 10:36:14

@mickeyknox: sejtem én, miért jobb a Valencia idén, mint tavaly, ráadásul azért Renan, Albelda jó igazolásnak számítana. Villa is többet játszik, mint idén. Tavaly például Zigic 15 meccsen lépett pályára.

rizla 2009.01.23. 10:55:19

"lehet mindig a -nem lehet tudni mire képesek, mert nem akadtak összekomoly ellenféllel- szövegre hivatkozni"

azért a sevilla-valencia-real madrid-villarreal négyes legyen már komoly ellenfél..

Titi120 2009.01.23. 11:05:19

"azért a sevilla-valencia-real madrid-villarreal négyes legyen már komoly ellenfél.. "

Mihez képest ?
Az Interhez, az MU-hoz vagy a Liverpoolhoz képest semmiféleképpen sem.

rizla 2009.01.23. 11:24:59

az MU-t, meg az intert még alá is írom, de mit keres ott a pool?: DDDDDDD
egyébként a komoly ellenfél csak a világ 3-4 legjobb csapatát jelentheti?

drosiii 2009.01.23. 11:26:15

@rizla: Mert 5 gólt vágott a Newcastlne-nek Karácsonykor..

drosiii 2009.01.23. 11:27:43

@rizla: élklubok esetén valóban csak pár egyesületet fed le a komoly ellenfél. Ez a pár klub is az ereje/formája miatt az, folyamatosan változik.

sundin 2009.01.23. 11:32:49

Mihez képest...
A MU-val játszott két meccset a Villarreal, a Liverpoollal az Atlético. Az eredmények ismertek.

drosiii 2009.01.23. 11:35:59

@sundin: Bocsánat, akkor a Numancia is élcsapat..

sundin 2009.01.23. 11:43:24

Ki mondta, hogy élcsapat? Komoly ellenfelekről volt szó.

drosiii 2009.01.23. 11:43:43

@sundin,@drosiii: tudtam, hogy kifelejtettem valamit: Shaktar persze... Hár náluk keményebb csapat nem is akad a Földön. Nou Camp-ben alázták a Barcát, otthon pedig hát mindenki tudja milyen körülmények közt kaptak ki a fair play szellemiségében.

sundin 2009.01.23. 11:49:04

Kicsit erőltetett a (gondolat)menet(ed), nem? Összekapartad az a pár csapatot, akit nem alázott le a Barca, és akkor ők már élcsapatok. Az mondjuk gáz, hogy olyanokat is közé veszel, mint pl. a tét nélküli Shaktar meccs a Nou Campban.

Titi120 2009.01.23. 11:49:31

" ... de mit keres ott a pool?"

Nem vagyok egy Pool drukker, de a 2 évvel (?) ezelőtti Liverpool - Barca párharc után, még viccből se tennék fel ilyen kérdést, ha katalán szurkesz lennék. ;)

"egyébként a komoly ellenfél csak a világ 3-4 legjobb csapatát jelentheti? "

Azért van az több is.
De nem is ez a lényeg, hanem az, hogy érezni kéne, hogy jelenleg a Sevilla - Real - Villareal - Atletico szint fölött még van egy feljebb, és ott még idén nem járt a Barca.

@sundin:
Azért azt sejted, hogy a csoportmecsseken történtek nem igazán döntő érvek ?
Vagy ha te az idei MU - Villareal meccsekből azt szűrted le, hogy a két csapat egy szinten van, hááát ... lehet még fognak meglepetések érni. :)

drosiii 2009.01.23. 11:55:36

@sundin: Szerinted mennyire volt tétmeccs a MU-Villareal vagy a Pool-Atletico "párharc" ?

Az én gondolatmenetem ugyanannyira volt erőltetett mint a tiéd, kedves barátom. Csupán annyi a különbség hogy én nem gondolom komolyan ;))

sundin 2009.01.23. 12:01:19

Én csak annyit akartam mondani, hogy az Atlético vagy a Villarreal van olyan komoly csapat, mint a MU vagy épp az Inter.

sundin 2009.01.23. 12:03:23

Ezek szerint idén még egy csapatnak sem volt komoly erőfelmérője. Jah de, az angol gigászok egymás elleni meccsei... úr ég.

Titi120 2009.01.23. 12:05:51

"Én csak annyit akartam mondani, hogy az Atlético vagy a Villarreal van olyan komoly csapat, mint a MU vagy épp az Inter. "

Pffffff ... Azt hiszem ezen a ponton kiléptem a vitából inkább ...

drosiii 2009.01.23. 12:07:51

@sundin: A Shaktar pedig van olyan komoly csapat, mint a Barca, stimmt? És mivel a Shaktar csak az ötödik a bajnokságában, ezért az ukrán bajnokság a legerősebb/színvonalasabb. Nemigaz?

drosiii 2009.01.23. 12:11:04

@sundin: Hát a te logikáddal pedig igen.

drosiii 2009.01.23. 12:16:10

@sundin: "Ezek szerint idén még egy csapatnak sem volt komoly erőfelmérője. Jah de, az angol gigászok egymás elleni meccsei... úr ég."

Bajnokság azért az más tészta. Pool megverheti az összes riválisát, ha a kiscsapatok ellen folyamatosan bukja a pontokat. Barcaval kapcsolatban sem azt kérdőjelezi meg a nép, hogy hazájában van-e ellenfele. Hanem, hogy a nemzetközi porondon is képes lesz-e ilyen hengerlésre. És ha épp a Villareal ellen esne ki, akkor sem mondanánk hogy egy szinten van a két csapat. De ezekről előre kijelenteni bármit is az egészen abszurd..

sundin 2009.01.23. 12:16:47

Az én logikámmal? Megfejtesz mindenkit jó fej vagy mégsem vagy jól?

sundin 2009.01.23. 12:21:50

Nekem egy dolog b*ssza a csőrömet. Amíg nem mászta meg a Himaláját a Barca (így hívják a nagy négyest most spanyolhonban), addig azt mondogatták, hogy majd akkor... aztán leoboázott mind a 4, és akkor előjött ez, hogy na majd a BL-ben. Csokifasz... persze, hogy valahol a MU egy külön szint, mint pl. a lúzer Atlético, de az ilyenért én harapok, hogy komoly csapat az csak a 4 angol meg a zinter. Esetleg az Fc Holywood.

rizla 2009.01.23. 12:23:12

@Titi120: "Nem vagyok egy Pool drukker, de a 2 évvel (?) ezelőtti Liverpool - Barca párharc után, még viccből se tennék fel ilyen kérdést, ha katalán szurkesz lennék. ;)"

??
értem.
hülye vagy.

drosiii 2009.01.23. 12:29:01

@sundin: Szerinted bárki is mondta, hogy a kis Barcád nem lenne komoly csapat?

"Én csak annyit akartam mondani, hogy az Atlético vagy a Villarreal van olyan komoly csapat, mint a MU vagy épp az Inter"
"persze, hogy valahol a MU egy külön szint, mint pl. a lúzer Atlético"

Szerintem ezen gondolkozz el, vegyél be gyógyszert, nyugodj le és és próbád megmutatni, hogy nem egy idegbeteg senki vagy. Előre is kösz.

Ja és ha nekem írsz, akkor egy színvonalat próbálj megütni. Ha másokkal van a bajod, akkor azt ne nekem írd.

PEACE

kroos 2009.01.23. 12:29:55

jaj rizla csak nem lehülyézett valakit??
DDD

Titi120 2009.01.23. 12:30:21

@rizla:
Azért van az a szint amire én már nem megyek le ...

drosiii 2009.01.23. 12:33:25

"de az ilyenért én harapok, hogy komoly csapat az csak a 4 angol meg a zinter. Esetleg az Fc Holywood."

Na ilyet se írtam. Honnan veszed ezeket? Arsenalt egyáltalán nem sorolnám most a _komoly_csapatok_ közé. De ezt már a szezon elején is írtam, hogy akiket a végső győzelemre esélyesnek tartok: Inter, Barca, MU, Pool. Ez azóta sem változott semmit. Keretileg a Chelsea is nagyon erős, de nincs megfelelő csapategység/szellem, és a szakvezetés sem tűnik elég acélosnak.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.01.23. 12:35:27

@avenger13: Jesszum pepi! A spanyol bajnokság erejéről vitatkoztunk és jó illusztrációnak tűnt az Atleti-Schalke meccs. Hogy ezt a német foci elleni támadásnak veszed azt sajnálom.

Különben a Liverpool miért volna egy szinttel följebb, mint spanyol élcspatok. Az Atleti elleni meccsei egyáltalán nem ezt mutatták. Az odavágó meg igenis komoly meccs volt

mickeyknox 2009.01.23. 12:39:32

hát nem tudom, de azért egy sevilla-liverpool meccsre nem lehetne 100%-ban tenni a liverpoolra. sőt a sevilla, villareal, atletico, valencia négyes ellen senkire sem. mondja azt nekem egy pool, mu vagy chelsea szurkoló, hogy biztosra mehetnének ellenük akár idegenben is!
az angol csapatok szurkolóinak azért nem ártana leszállni a magas lóról néha...

popp · http://koncertblog.com/ 2009.01.23. 12:40:43

@drosiii: A futball elitizmus/sznoobizmus maga csak a négy legnagyobb Bl esélyest komoly csapatnak nevezni. Én sokkal tágabbra húznám kört, szerintem amelyik a Bl csoportkörben játszik az már komoly csapat, sőt azokon kívül is jó pár. Ha Barcához méltó ellenfelekről szónokoltál volna, akkor pontosabban és méltányosabban fogalmaztál volna.

drosiii 2009.01.23. 12:41:14

@popp: Hát mondjuk mert évek óta kb hasonló kereterősséggel tényezők az európai klubfutballban. És idén az angol bajnokságban is. Míg az Atletico-ról ugyanezt nem lehet elmondani.

drosiii 2009.01.23. 12:43:54

@popp: ezek csak szavak, mint az elején mondottam, hogy komoly csapatra alatt az 'elit' klubokat értem. Most fokozni kéne, hogy a BL csoportkörben akik vannak azok komoly csapatok, akik továbbjutnak azok a komolyabb csapatok és a győztesek a legkomolyabbak?

nasteey 2009.01.23. 12:55:53

Szóval ha van egy Barca, aki egész évben jól játszik, majd történetesen egy MU ellen kifog egy szar napot, akkor az azt jelenti, hogy szar és gyenge a Barca és a PL az istenek bajnoksága? :)

A BL minden, csak nem komoly erőfelmérő. Két meccs és kalap kabát. A mák faktor jelentős szerepet játszik, míg 38 meccsen keresztül nem lehet makkolni (hacsak nem a Realról van szó... na jó, ez nagyon zárójeles, nem kell belekötni).

Ezt legfeljebb úgy lehetne eldönteni, hogy a spanyol, angol olasz bajnokság első négy helyezettje, a német, francia, portugál, holland első két helyezettjéből létrehozni valamiféle elit ligát, ott nyomni 38 fordulót, és akié az arany, az ül Európa trónján.

rizla 2009.01.23. 12:59:33

@drosiii: sundin tudtommal madrid-drukker

Titi120 2009.01.23. 13:05:21

"A BL minden, csak nem komoly erőfelmérő. "

Tagadhatatlan, hogy a szerencse faktorának is van szerepe a kieséses szakaszban, de akkor mégis mi a komoly erőfelmérő ?
38 meccs egy olyan bajnokságban, ahol a legkomolyabb kihívó minden idők egyik leggyengébb Real Madrida ?

popp · http://koncertblog.com/ 2009.01.23. 13:07:27

@drosiii: a hasonló kereterősség áll ott is, csak ritka nagy balfasz csapat az Atleti (Kun Agüero, Maxi Rodriguez, Forlan, Maniche, Simao Sabrosa korábban Fernando Torres).

drosiii 2009.01.23. 13:08:23

@rizla: Nem gondoltam volna. De akkor ezért akarja egy szinten feltüntetni az Atletico-t a MU-val, hogy azt hozza ki, hogy a Real is milyen félelmetes csapat :) Amúgy mi az a nagy négyes spanyolhonban, amit sundin emleget? Barca, Real, Valencia, Sevilla, Villareal, Atletico, illetve az élmezőnybe visszaigyekvő Depor. Ezek közül melyik négy?

popp · http://koncertblog.com/ 2009.01.23. 13:10:34

@drosiii: Például, mert roppant méltatlan beállítás, hogy van négy komoly csapat, a többi ezek szerint komolytalan. Nevezd topcspatnak vagy elit csapatnak a négyet, de ha 'Pool benne van, akkor a Milannak is mindenképp ott a helye, mégha idén csak az UEFA-ba játszanak akkor is.

rizla 2009.01.23. 13:12:43

titi120 akkor elmagyarázom. a liverpoolt nem raknám az MU, az inter, vagy a barca szintjére. egész egyszerűen a keret nincs olyan erős (hyppia, benayoun, kuyt, keane, leiva, hogy csak pár nem éppen klasszis játékost említsek), és a játékuk sem sokkal meggyőzőbb, mint az elmúlt években, hiába vannak ott az élen a PL-ben.
a liverpool-barca párharc 2 évvel ezelőttről az ég világon semmire sem bizonyíték, csak arra, hogy katalóniában akkor már komoly gondok voltak. a pool úgy nyert 2-1re a camp nouban, hogy három helyzetből belőttek kettőt, egyébként csak vágták a fát. a barca szégyene, hogy egy ennyire vérszegény csapat ellen 10 perc intenzív focin kívül csak sétálgatott a pályán. kik lőtték a gólokat? bellamy, riise, uramatyám: DDDDDDDD (és akkor arról még nem is szóltam, hogy eto'o és messi sérült volt, illetve eto'o csak akkoriban kezdett újra játszani, de felesleges is erre fogni)
de egyébként sem példálóznék a pudlik BL-szerepléseivel, mind tudjuk, hogyan sikerült. ahhoz egyszerűen nem voltak elég jók, hogy két sorozatban helyt álljanak. ez nem éppen egy világelső csapat ismérve. azóta előreléptek egy kicsit, többek között egy torres-szel, de azért félelmetesebb ellenfelet is el tudok képzelni náluk.

drosiii 2009.01.23. 13:13:30

@popp: kedves popp, épp azt ecseteltem, hogy a Pool és az Atleti kereterőssége közt nincs nagy különbség (elnézést a pool szurkeszekről), mégis a Pool sokkal félelmetesebb. Nyilván egyik oka, hogy az Atleti szerencsétlenkedik. Ilyenkor merül fel az emberben a vezetőedző szerepe. Ebben nyilván Benitez minőségi különbség a két csapat közt.
Másik oka pedig, hogy az Atleti posztjain nincsenek nagy különbségek, míg a Poolból kiemelkedik Gerrard és Torres, akik képesek a hátukon vinni a csapatot.

drosiii 2009.01.23. 13:15:41

Popp, hogy magamat idézzem: "élklubok esetén valóban csak pár egyesületet fed le a komoly ellenfél. Ez a pár klub is az ereje/formája miatt az, folyamatosan változik."

United82 2009.01.23. 13:16:27

Nem megsértve a Real,Sevilla,Villareal,Atletico,Valencia drukkereket, de azért szerintem be kéne látni hogy az elmúlt 1-2évben ezek a csapatok egy fokkal alatta vannak a legnagyobbaknak. Nem jelenti azt h rosszak és ne okoznának gondot mondjuk egy Barcának,MU-nak,Chelseanek,Poolnak,Internek ha egymással játszanának de egy fokkal gyengébbek a legerősebbeknél. Ettől függetlenül a Barca minden kétséget kizáróan eddig a legjobb csapat ebben az évben és ha valaki BL-t akar nyerni akkor a Barcát kell megverni hozzá.
Tavaly egyértelmű volt az Angol topcsapatok fölénye, idén valamivel gyengébbeknek tűnnek, de ettől függetlenül a mind a 4 erősebb a spanyoloknál (kivéve persze Barca). Persze lehet majd rácáfolni. Meglátjuk.

rizla 2009.01.23. 13:19:28

"Én sokkal tágabbra húznám kört, szerintem amelyik a Bl csoportkörben játszik az már komoly csapat, sőt azokon kívül is jó pár. Ha Barcához méltó ellenfelekről szónokoltál volna, akkor pontosabban és méltányosabban fogalmaztál volna."

én ezzel értek egyet, finomítva arra, hogy aki a BL egyenes kieséses körébe jut, az már a legkomolyabb szinten kezelhető. leszámítva 2-3 olyan underdog csapatot, akikről mindenki tudja, hogy azok (görögök, portugálok). de tény és való, hogy ezen belül is le lehet szűkíteni a kört egy elitre, ami évről évre változóban van. a real madrid pl jelenleg egyáltalán nem tartozik ide. az igaz, hogy ebből a szűk körből még senkivel sem játszott a barca, de hogy ne meccselt volna komoly csapattal, az azért röhejesen túlzó megállapítás.

drosiii 2009.01.23. 13:19:37

és ebbe most a Milan és Real nem fér be. A Bayernről pedig nem tudom eldönteni mire képesek a többiek ellen.

drosiii 2009.01.23. 13:23:10

@Rooney82: Arsenalt nem mondanám most erősebbnek a Villarealnál, vagy a Madridnál. Chelsea-nél pedig szerintem Scolari nem végez jó munkát. Simán kieshetnek vele.

rizla 2009.01.23. 13:23:50

"Én sokkal tágabbra húznám kört, szerintem amelyik a Bl csoportkörben játszik az már komoly csapat, sőt azokon kívül is jó pár. Ha Barcához méltó ellenfelekről szónokoltál volna, akkor pontosabban és méltányosabban fogalmaztál volna."

én ezzel értek egyet, de finomítanám arra, hogy aki a BL kiesési köréig eljut, az vehető komoly csapatnak, leszámítva a mindenkori underdogokat, amikből mindig van 2-3, és akikről mindenki tudja, hogy azok (görögök, portugálok mondjuk). természetesen ezen csoportban is szűkíthetjük a kört tovább egy olyan elitre, ami csak 3-4 csapatból áll, és évről évre változóban van. a real madrid pl jelenleg nem tartozik ebbe a rétegbe, ebben gondolom egyetértünk. tény és való, hogy a barca még nem játszott ezek közül eggyel sem, de hogy ne találkozott volna komoly csapattal, az röhejesen túlzó megállapítás.

rizla 2009.01.23. 13:24:23

a jó édes anyád picsáját blog.hu. a gyengébben megfogalmazott kommentemet töröld modi, légyszi :(

United82 2009.01.23. 13:27:31

@drosiii:
Az Arse a mai napon valóban nem erősebb, de ha felépülnének a sérültjei és full csapattal játszhatnának akkor erősebbek lennének. De ez megint csak szubjektív megállapítás:)
A Chelsea ki is fog esni a Juve ellen. Bár ki tudja, erős csapat mind a kettő, ahol mind a két edzőt szidják h milyen rossz munkát végez, mégis 3-4pontra vannak az első helytől:) De majd kiderül:)
A lényeg hogy a végén Barca-MU döntő legyen:)

rizla 2009.01.23. 13:29:06

juve-real döntő lesz.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.01.23. 13:30:59

@drosiii:

"Arsenalt egyáltalán nem sorolnám most a _komoly_csapatok_ közé. De ezt már a szezon elején is írtam, hogy akiket a végső győzelemre esélyesnek tartok: Inter, Barca, MU, Pool. "

Értem, ezek szerint jelenleg négy "komoly csapat" van a világon.
:-DDDDDD

drosiii 2009.01.23. 13:32:55

Csöncsön máshogy értjük mindketten. Írjak elitet? Akkor boldog leszel?

pancho_sanza · www.nst.blog.hu 2009.01.23. 13:43:03

A komoly csapatok ellen lesz majd érdekes.
Szerintem a Barca nem verte volna meg a Realt sem, ha Drenthe helyén C. Ronaldo játszik. De lehet, hogy Giggs is elég lett volna. Vagy valaki, aki olyan gyors, mint Drenthe, de tud focizni is balszélen. S azért Michel Salgado, Guti, Metzelder, Sergio Ramos balbekkben, Palanca és Drenthe nem nevezhető komoly tényezőnek még La Liga szinten sem. Persze az ilyen ha-val kezdődő mondatoknak nincs értelme.

rizla 2009.01.23. 13:47:03

"Szerintem a Barca nem verte volna meg a Realt sem, ha Drenthe helyén C. Ronaldo játszik"

: DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD

jaj.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.01.23. 13:48:55

@pancho_sanza:

Tehát szerinted is csak négy komoly (elit...) csapat van a világon, mint drosiii szerint.

rizla 2009.01.23. 13:49:02

najó, reagálok érdemben is. szerinted, ha c. ronaldo játszik a realban, akkor ugyanilyen taktikát választ a madrid? és ha nem ugyanilyen taktikát választ, szerinted nem alakul máshogy a meccs?
ha a ha-val kezdődő mondatoknak nincs értelme, minek írod be?

drosiii 2009.01.23. 13:51:24

@Csöncsön: Szerinted hány 'elit' csapat van most? Kérlek sorold is fel őket.
Vagy ha ez nem megy, akkor írd le, hogy a Barca szemszögébeől kiket tartasz potenciális ellenfélnek.

mickeyknox 2009.01.23. 13:52:09

"Szerintem a Barca nem verte volna meg a Realt sem, ha Drenthe helyén C. Ronaldo játszik"
ez kurva jó! :D

mickeyknox 2009.01.23. 13:52:50

mijazazelitcsapat? :D

Dzsúd Horse 2009.01.23. 13:57:25

Elit csapat : a decemberi rangadók előtt, az összes nagy spanyol csapat. Most, hogy a Barca bolondot csinált mindből, persze sok "ha"-val, és épphogy, most már az elit csapatok a BL-ben vannak.

Titi120 2009.01.23. 14:10:51

Össze - vissza ragozza itt mindenki, szurkolói hovatartozásának megfelelően, pedig nem olyan bonyolult:

Sevilla, Madrid, Atletico, Villareal: mind nagyon jó csapatok, nevezhetjük őket komolynak is, ha úgy jobban tetszik, meg egyébként is helyénvalóbb, valóban.

De !

Van egy a legszűkebb elitbe tartozó csoportosulás, aminek a spanyol csapatok közül jelenleg csak a Barcelona a tagja.
Én idesorolom egyértelműen a MU-t, a Cselzit, a Poolt, az Intert, és ki - ki megítélése, szimpátiája alapján hozzáteheti még a Bayern, Roma, Arsenal, Juve négyes bármelyikét.

Én azt hiszem, hogy a két fent említett csoportok (spanyol "nagyok" minusz Barca vs egy mondattal feljebb felsoroltak) között van egy lépcsőfoknyi különbség.
És tetszik, nem tetszik a Barca a magasabb lépcsőfokon helyetfoglalók közül eddig még egyetlenegy alakulattal sem játszott.

De majd (ha valami fatális véletlen folytán a Lyon ki nem ejti őket) eggyel - kettővel elkerülhetetlenül fognak.
És az lesz az igazi erőpróba szvsz.

Azt hiszem ennél egyértelműebben nem tudom már megfogalmazni, kérem kapcsolja ki. :)

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.01.23. 14:15:03

@Titi120:

"Én azt hiszem, hogy a két fent említett csoportok (spanyol "nagyok" minusz Barca vs egy mondattal feljebb felsoroltak) között van egy lépcsőfoknyi különbség."

És a hiteden kívül ezt esetleg érvekkel is alá tudnád támasztani?

drosiii 2009.01.23. 14:16:17

@Titi120: Szépen összefoglaltad, de sokaknak nem fog tetszeni. (baj, hogy csak fikáznak, nem írnak semmi konkrét dolgot)

drosiii 2009.01.23. 14:20:24

Elmúlt két év, illetve a mostani csoportszereplések. Barcát leszámítva nem volt spanyol csoportelső. Ellenben őket 2 angol és egy olasz előzte meg. Ez érv? (ha a döntetlenekkel jössz, akkor befenyítelek a Shaktarral)

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.01.23. 14:31:15

@drosiii:

Érvnek érv, de roppant gyenge.

Teljesen lényegtelen, hogy egy csapat első vagy második helyen jut-e tovább a BL-csoportkörből. (Ld. például: a csoportmásodik Villarreal ellenfele a Panathinaikosz lett, a csoportelső MU-é az Inter. Szerinted melyik kapott könnyebb ellenfelet?)

A MU-Villarreal, ill. Atlético-Pool meccsek komoly tétre mentek, teljesen más kategória, mint az abszolút semmi téttel nem bíró Barca-Sahtar. Ennek nyilvánvaló jele, hogy a MU és a Pool az első csapatával játszott ezeken a meccseken, a Barca a Sahtar ellen pedig finoman fogalmazva sem...

Az utóbbi évek tétmeccsein pl. a (mostaninál szerintem gyengébb) Valencia kiverte a BL-ből az akkor (is) rekordokat döntögető Intert, és a Chelsea ellen is inkább a szerencse, mint a játéktudás döntött a (Mourinho-féle) londoni kékek javára. Ugyanígy, ha már érv volt az imént a csoportelsőség, akkor a (mélyponton levő) Sevilla megelőzte csoportjában az akkor csúcson levő Arsenalt.

Vagyis összességében én a Valencia, Sevilla, Villarreal, Atlético kvartettet egyértelműen az európai elithez sorolom, vagyis az olyan csapatok közé, melyek bárkit el tudnak kapni, és kis szerencsével akár még a végső BL-győzelemre is esélyesek lehetnek.

Lencse. 2009.01.23. 14:34:23

Csöncsön, könyörgöm. :(

"Teljesen lényegtelen, hogy egy csapat első vagy második helyen jut-e tovább a BL-csoportkörből"

"A MU-Villarreal, ill. Atlético-Pool meccsek komoly tétre mentek"

Ez a két mondat egymástól 3 centire. Ugye nem csak nekem fájt?

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2009.01.23. 14:34:53

"Szerintem a Barca nem verte volna meg a Realt sem, ha Drenthe helyén C. Ronaldo játszik."
És ha ott lett volna Kaka, Villa, Silva, Messi és Jézus Krisztus a kezdőben talán még egy baromi alázás is belefért volna...:))))

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.01.23. 14:35:56

@Lencse.:

Akkor még az sem volt biztos, hogy EGYÁLTALÁN továbbjutnak a csoportból. Mit lehet ezen nem érteni??

Lencse. 2009.01.23. 14:39:29

Jó, hát SAFnak nyilván ott volt a zabszem a seggében, hogy majd az Aalborg jól kiejti őket, igazad van.

Tika_ 2009.01.23. 14:42:30

Jaj, popp, avenger13, ne kezdjünk már Bundesligázni és BL-ezni, mert mindenki rákap arra a rohadt gumicumira :(. A kupa még ok, mert ugyanazok a résztvevők, de a BL még oly messze van.

Pancho, pls., inkább valami pletykát, hogy Perez Tiger Woods meg Nadal nevével kampányol. És elveszi Obama Blackberryjét és békét hoz Jeruzsálembe. Sőt, Messi és Alves úgy rúgnak össze edzésen, hogy mindkettőjük lába eltörik :))).

@nasteey: az ifjú Puyolt nem követtem, így nem tudok összehasonlítani. Csak Cácáres a hajmeresztő hibáit látom - de legyen neked igazad!!!

@rizla: azért ha 2 gól+tutigólpassz, akkor annyira nem mocsokszarok azok a beadások... ;) SZVSZ ennél jobban ne is, mert a Barcától nem gagyigólogat várok :D.

Érv? Természetesen! Itt: www.deloitte.com/dtt/press_release/0,1014,sid%253D16456%2526cid%253D193926,00.html
(lehet, hogy van frissebb is, most nincs kedvem többet keresni). Említett klubok honlapján érdemes még körülnézni, korábbi BEK, KEK, bajnokság, stb. győzelmek után keresgélve. Jééé, a 2 spanyol, a 4 angol, és a 4 olasz csapat az elit elitje? Figyelem: _őket jegyzik a legmagasabban_. Pl. szurkolói fórumokon. Ezért mondjuk én, aki rohadtul nem néz se Lyon, se Liverpool meccseket, azt gondolom, hogy idén megint rohadt mákos a Barca sorsolása. Pillanatnyi formáról meg talán majd meccs előtti héten lesz értelme vitázni...
És a nagyok nem is mindig nyernek. De PÉLDÁUL tavalyi (egyenes kieséses) BL meccseiket nem-elitekkel érdemes megnézni, ki jutott tovább (akkor ugyanis épp mindig ők). A piacon meg kapható krumpli. És az ég is kék. Mik vannak, kérem!
PEACE

mann 2009.01.23. 14:46:22

@Csöncsön: "A MU-Villarreal, ill. Atlético-Pool meccsek komoly tétre mentek"

SAF már a csoportellenfelek megismerésekor kijelentette, hogy 10 ponttal tovább lehet menni és kb. ez a minimális cél is. Egyértelmű volt, hogy a Villareal ellen nem győzni akar elsősorban, hanem nem kikapni. Ez a meccseken is látszódott, legalábbis a MU játékán mindenképp.
Az Atletico-Pool meccsekről nem nyilatkozom, nem akarok a bírókkal foglalkozni :).

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.01.23. 14:51:14

@Lencse.:

Hát lehetett is, mert a legutóbbi MU-Villarreal csoportból éppenséggel kihullottak Fergusonék. (Mekkorát röhögtem rajta, gyönyörű volt...)
:-)

@Tika_:

Ez kissé zavarosra sikerült...

@mann:

Ja, ezt a fennhéjázást bírom a MU-ban. Ha nem nyerünk, akkor igazából nem is akartunk nyerni. Gondolom, ha kiestek az Inter ellen, akkor az azért lesz, mert igazából nem is akartok továbbjutni. ;-)

Titi120 2009.01.23. 14:54:50

"És a hiteden kívül ezt esetleg érvekkel is alá tudnád támasztani?"

Ez már - már trivialitás, de ha neked ennek belátásához érv kell, akkor parancsolj:

BL: 2007 / 2008.Legjobb 4 között 3 csapat képviselteti az "én elitemet", míg a nem Barca nevű spanyol csapatok nem képviseltetik magukat, mivel a 4. pont a Barca.

BL: 2006 / 2007.Legjobb 4 között 3 csapat képviselteti az "én elitemet", míg a nem Barca nevű spanyol csapatok ismét nem képviseltették magukat. (4. csapat a Milan).

BL 2005 / 2006. Legjobb 4 között 1 csapat képvisleteti magát "az elitem" közül (Arsenal), míg a nem Barca nevű csapatoknak szintén 1 db képviselője van (Villareal).

BL 2004 / 2005. Legjobb 4 között 2 csapat képvisleteti magát "az elitem" közül, aminek nem csak a nem Barca nevű spanyol csapatok nem tagjai, hanem még a katalánok sem.

Elég lesz, vagy még magyarázzam, hogy Atletico Madrid / Sevilla ... nem= MU / Cselzi, hadd ne folytassam tovább ?

drosiii 2009.01.23. 14:55:32

@Csöncsön: "Vagyis összességében én a Valencia, Sevilla, Villarreal, Atlético kvartettet egyértelműen az európai elithez sorolom, vagyis az olyan csapatok közé, melyek bárkit el tudnak kapni, és kis szerencsével akár még a végső BL-győzelemre is esélyesek lehetnek." -> Ezért meghatározóak az utóbbi években a BL-ben? Ezt te is tudod, hogy vicc.
Szóval ugyanannira tartasz a BL-ben egy MU-tól mint egy Villarealtól. Magadat akarod becsapni?
Az elmúlt évek BL legjobb nyolcai:
2008: Arsenal, Pool, MU, Chelsea, Barcelona, Roma, Fenerbahce, Schalke -> Barcelona az elődöntőben egy gólt sem lőtt.

2007: Pool, MU, Chelsea, Roma, Milan, PSV, Valencia, Bayern -> A Valencia idegenben lőtt góllal jutott a legjobb 8 közé, ahol kiesett.

2006: Arsenal, Villareal, Barcelona, Milan, Inter, Juventus, Lyon, Benfica -> Villareal a kőkemény Rangers-t gyűrte le, illetve a csoportban legyőzte a Lille-t és a Benficat egyszer. Barcelona pedig az elődöntőben összesen 1 gólt lőtt.

2005: Juve, Inter, Milan, Lyon, Chelsea, Pool, Bayerm, PSV -> Egy spanyol csapat sincs.

Ellenben az elmúlt 4 szezon döntőiben mindig volt angol, míg legutóbb angol 'házi'döntő volt.

Szerintem nincs egy szinten a big4-al se villareal, se az atletico, se a madrid. sevilla meg rég kiesett az UEFA-ban.
Interrel kapcsolatban pedig: mindig esélyes, de nem képes túllépni önmaga árnyékán. Spanyolok is 2008ig mit csináltak? Semmit. Ugyanaz a szint.

nasteey 2009.01.23. 14:56:01

@Titi120: "És az lesz az igazi erőpróba szvsz." De miért? Már egyszer leírtam: ha egy meccsen rossz napjuk van, akkor elbukják ez "erőpróbát", ergo nem is jó a csapat?

(mondjuk én kifejezetten tartok a BL-től, a Barcának nem nagyon fekszik a sok hentelős, bekkelős, célfocizós angol... aztán vagy kiesnek és hallgathatjuk, hogy há-há, hát ez a Barca hiába oktat otthon, ha a BL-ben egy PL-csapat meg kiveri, tehát mégis csak szarok... vagy térdel majd mindenki mint 2006-ban :) )

mann 2009.01.23. 15:00:09

@Csöncsön: na ne már. Fennhájázás ? Ugyan már. Tavaly tavasszal mindenkit az zavart, hogy SAF célfutballt játszat a csapatával, képes a legjobb felállással is defenzív taktikát kiküldeni a gyepre, meghogy Rooney ne legyen már jobbhátvéd...stb.
A Villareal ellen sem volt másként. Nem akart gólt kapni, mert a minimálisan x oda-vissza, elégnek tűnt a továbbjutáshoz. Ezért mondta már az elején, hogy a 10 pont már elég lehet.
Ezzel mi a gond?

Az Inter ellen tovább akar menni a MU ez nem kérdés. Csozé ellen különösen ;)

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.01.23. 15:07:23

@Titi120:

Kétségtelen, hogy volt két jó évük az angol élkluboknak, amikor minden bejött nekik. De hosszú távú, triviális következtetést levonni ebből nem lehet.

Ha hosszú távon nézzük a BL-szerepléseket, akkor az utóbbi tíz év eredményei egyértelmű spanyol fölényt mutatnak a PL-lel szemben.

Az összehasonlításod pedig egy logikai hibán alapul. Én ugyanis nem azt állítottam, hogy a Villarreal igen, a Pool meg nem; hanem azt, hogy is-is.

Ha így számoljuk össze, akkor tuti, hogy én nyerek. :-))

@mann:

Ezzel mi a gond? Az arc. A Villarreal ugyanazt az eredményt érte el, mint a MU, mégse azzal jött, hogy "nem is akartunk nyerni"; pedig ők több érvet hozhattak volna föl emellett. (Ld. az Old Traffordon kb. a B csapatuk játszott.)

drosiii 2009.01.23. 15:11:32

@Csöncsön: Tehát a Kuszczak,O'Shea, Evans,Anderson,Nani kezdő és melléjük csereként beálló Gibson a MU A csapatának oszlopos tagjai. Hogy mik nem vannak.

mann 2009.01.23. 15:15:02

@Csöncsön: Hát ha így akarod látni, akkor így is fogod. ;)
Senki nem mondta, hogy nem akart nyerni a MU, hanem, hogy nem akart kikapni. Szerintem van különbség.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.01.23. 15:18:43

@mann:

Hát ha nem akart kikapni, az azt jelzi, hogy ők (néhány NST-s kommentelővel ellentétben) tartottak a Villarrealtól. Valószínűleg reálisabban mérték föl az erejüket.

Lehet, hogy SAF jobban ért hozzá, mint Titi120? :-)

drosiii 2009.01.23. 15:18:56

@Csöncsön: én is az old traffordról írtam te nagyon buta. De ha már ennyi baromságot írsz, akkor nyilván tudod, hogy a MU szezon elején nem szokott jó formában lenni. Most sem volt ez másként. Ráadásul egy héten belül játszott a Pool-lal, Villareal-lal és a Chelsea-vel. Három meccs közül nyilván ez volt a legkevésbé fontos. De én legalább nem írok levegőből kapott baromságokat a Barcaról...

pancho_sanza · www.nst.blog.hu 2009.01.23. 15:19:04

Azért a Tom de Mul és Drenthe féle kamu szélek levédekezésére, meg a del Horno, Maduro bástya elleni sziporkára nem érdemes várat építeni.

Titi120 2009.01.23. 15:19:27

@nasteey:
Értem én, de továbbra is áll a kérdésem:
ezek szerint az a nagyobb, mérvadóbb teljesítmény, ha a Barca hülyére pofoz 38-szor olyan csapatokat, amelyek közül az idei Madrid talán a legerősebb (de az átlagos erőszinvonal nagyjából a Deportivo szintjén mozog), vagy pedig az, hogy ha a BL egyenes kieséses szakaszában 6 x 90 perc alatt kiejti mondjuk az Intert, a MU-t meg a Chelsea-t végül ?

Én az utóbbit nagyobb fegyverténynek tartom, mégha a pillanatnyi forma meghatározóbb is ott.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.01.23. 15:20:35

@drosiii:

Ezt mondom. Az Old Trafford-i kezdőket linkeltem.

Ezért vagyok nagyon buta?... Sajátos felfogás.

drosiii 2009.01.23. 15:21:32

@Csöncsön: Azért az elég gyenge, hogy többen is írtak érveket, amire az a válaszod, hogy SAF jobban tudja mint mi. Nem az eszedért szeretnék, ha egyáltalán...

Titi120 2009.01.23. 15:21:53

@Csöncsön:
"Kétségtelen, hogy volt két jó évük az angol élkluboknak, amikor minden bejött nekik. De hosszú távú, triviális következtetést levonni ebből nem lehet."

Ki beszél itt hosszú távról ?
Én a pillanatnyi erősorrendet taglaltam, amihez érvként az elmúlt 4 év BL szerepléseit hozta fel érvként, nem pedig az elmúlt harmincét, értelemszerűen.

drosiii 2009.01.23. 15:22:53

@Csöncsön: Bocs, a visszavágóról írtam. Kifejtenéd, hogy Old Traffordon miféle B csapat játszott a Villareal színeiben? Kíváncsi lennék akkor az A csapatukra, sorold fel:

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.01.23. 15:24:14

@drosiii:

Az érvekre adott válaszom 15:07:23-kor kelt kommentemben elolvasható.

Hogy az eszem miként jön ide, azt bizonyára csak te tudod. Gondolom, sértegetni akartál.

mann 2009.01.23. 15:24:50

@Csöncsön: az a gond szerintem, hogy másként nézzük a párharcot.
Két meccs volt, amiből, ha két pontot szerez a MU, akkor már megvan a továbbjutás, mert a Celtic-Aalborg páros ellen behúzza a csapat a szükséges pontokat. Erről beszélt SAF is mikor előzetesen a minimálisan szükséges 10 pontról beszélt. Ez a nagy arc? Mert előre megmondja mit kell tenni, hogy összejöjjön a kitűzött cél és ennek megfelelően jár is el? :)
Szerinted azonban az első, Old Traffordon lejátszott meccs szinte élet-halál volt. Nem. Az öreg előre gondolkodott, célfutballt játszatott, nem akart kikapni.
A második meccsen pedig volt Kuszczak, volt O'Shea..... ;)

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.01.23. 15:25:43

@Titi120:

A pillanatnyi erősorrendre pont nem lehet az elúlt négy év eredményeiből következtetni. Az Atlético például összehasonlíthatatlanul erősebb, mint négy éve. De szerintem a Villarreal is.

drosiii 2009.01.23. 15:25:54

@Titi120: Örülök, hogy van amiben egyet értek egy Bayern szurkolóval :) Akkor majd menjünk sörözni a Manchester-Lyon és a Bayern-Panathinaikosz negyeddöntőkön, oké? :)

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.01.23. 15:28:10

@drosiii:

"Kifejtenéd, hogy Old Traffordon miféle B csapat játszott a Villareal színeiben?"

Hát a Villarreal legjobb játékosai nem játszottak, se Marcos Senna, se Santi Cazorla, se Ibagaza, se Llorente stb.

Talán ismered őket. Persze nem biztos. Angol-drukker létedre gondolom kikapcsolva tartottad a tévét az Európa bajnokság idején. ;-)

drosiii 2009.01.23. 15:32:35

@Csöncsön: "Ha hosszú távon nézzük a BL-szerepléseket, akkor az utóbbi tíz év eredményei egyértelmű spanyol fölényt mutatnak a PL-lel szemben."

Na akkor nézzük:
MU: 99,08
Pool: 05 - döntő 07
Chelsea: döntő 08
Arsenal: döntő 06
össz: 3 győzelem, 3 második.

Barca: 06
Madrid: 00, 02
Valencia: döntő 01 és 02
össz: 3 győzelem, 2 második.

Csak az utóbbi 5 évet nézzük:
angol : 2 győzelem és 3 második
spanyol: 1 győzelem és 0 második

Elmondanád hol látsz itt EGYÉRTELMŰ spanyol fölényt? Köszi, puszi.

Titi120 2009.01.23. 15:32:49

@Csöncsön:
Akkor miből lehet, ha abból nem ?
A La Liga vélt erősségéből ?

@drosiii:
Köszi, de mencseszteres haverokból így is túlságosan el vagyok már látva. :)

De egy MU - Bayern BL - döntőre természetesen áll a sörözés. :)

drosiii 2009.01.23. 15:33:19

@Csöncsön: Csupán Senna nem játszott azon a mérkőzésen...

nasteey 2009.01.23. 15:34:51

@Titi120: Ez valószínűleg az a kérdés, amin sosem fogunk zöld ágra vergődni. :) Számomra sokkal fontosabb (és talán meghatározóbb) hogy valaki hétről hétre stabil teljesítményt nyújt. Persze örülnék egy BL-győzelemnek is, de annak kb. ezért, hogy "na talán mégsem az angol liga a topliga" meg "jó hogy nektek 9 van, de nekünk azóta +2... " :) (gyk.: irónia)

Szóval a Liga legyen a lényeg, de ha néha néha kijön a lépés a BL-ben, az se baj. :)
Viszont a BL-t akkor már több évre visszamenőleg nézem. Mert az, hogy az Inter vagy a Real "emberemlékezet óta" fotelből nézi a tavaszi meccseket csak jelent valamit... vagy éppen, hogy ki van a legjobb 4, esetleg 8 között. De ez tényleg egy bonyolult és összetett dolog, már csak az említett mák dolog is, de az se szerencsés, amikor valaki tavasszal otthon rávegetál, a BL-t meg behúzza.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.01.23. 15:48:25

@drosiii:

Én erre gondolok. Lapozz a History részig, a kék, sárga, zöld oszlopig.

en.wikipedia.org/wiki/UEFA_coefficients

@Titi120:

Hogy miből lehet? Hát például az idei formájukból.

drosiii 2009.01.23. 15:57:11

@Csöncsön: Ha ez az oldal neked a mérvadó, akkor most jelentsd ki, hogy a PL erősebb bajnokság mint az LP.

Dzsúd Horse 2009.01.23. 16:00:07

Ti vagytok az igazi szurkolók, BL-ben méritek a sikert :DDDD ahol nem csak a sorsolás, de még az adott napi forma is elég nagy szerepet tölthet be, elég csak a Pool BL győzelmeire gondolni, a bajnoki címeik összevetésében. Persze majd erre is kapok valami osztást, de én mezei szurkeszként annak is örülök, hogy végre nem szenved a Barca, és már az is örömmel fog eltölteni, ha jövőhéten a hülye Espanyolt kitömik, vagy ha hétvégén törlesztik az év eleji numanciai számlát...

Titi120 2009.01.23. 16:05:39

@Csöncsön:
Könyörgöm, de az idei forma mindegyik csapatnál csak a saját bajnokságban nyújtott teljesítményből megállapítható.

Egyébként is logikai bukfencek tömkelegét hányod itt. :)

Az alapkérdés az volt lehet - e pillanatnyilag egy kalap alá venni az Atleticot, Villarealt stb-t a MU-val, Interrel stb-vel.

Erre mondom nem, mondod tudok - e érvet, hozom elmúlt 4 év BL statjait, erre azt mondod nem mérvadó, mert az idei forma a mérvadó.

Az idei formát meg érvként elég meredek neked felhoznod állításod igazolásaul, mivelhogy az Atletico-t, Sevilla-t stb-t hülyére verte eddig a Barcelona.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.01.23. 16:08:44

@drosiii:

Annyi jelenthető ki szerintem, hogy a PL első négy helyezettje erősebb, mint a PD első négy helyezettje. Ebben nincs vita köztünk. Összességében azonban szerintem a spanyol bajnokság erősebb, kiegyensúlyozottabb, nincs akkora különbség az él- és kiscsapatok között.

@Pesszimista Pista:

A BL-lel - megfigyelésem szerint - csak az ellendrukkerek jönnek, akiknek csípi a szemét, hogy most a Barcelona nagyon jó, és a BL-be mint utolsó szalmaszálba kapaszkodnak annak igazolására, hogy ez igazából nincs is így; nem a Barca jó, hanem az ellenfelek gyengék.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.01.23. 16:10:53

@Titi120:

Te nem tudod megítélni, hogy egy csapat jó-e, csak akkor, ha Európa összes csapatát legyőzte? A játék, a játékosok minősége, a csapategység stb. az semmit se számít?

drosiii 2009.01.23. 16:15:45

Csöncsön: "Teljesen lényegtelen, hogy egy csapat első vagy második helyen jut-e tovább a BL-csoportkörből" -> "A MU-Villarreal, ill. Atlético-Pool meccsek komoly tétre mentek"

"Kifejtenéd, hogy Old Traffordon miféle B csapat játszott a Villareal színeiben?"
Csöncsön: "Hát a Villarreal legjobb játékosai nem játszottak, se Marcos Senna, se Santi Cazorla, se Ibagaza, se Llorente stb. " -> Csak Marcos Senna nem lépett pályára.

Csöncsön: "Ha hosszú távon nézzük a BL-szerepléseket, akkor az utóbbi tíz év eredményei egyértelmű spanyol fölényt mutatnak a PL-lel szemben."

Na akkor nézzük az utóbbi 10 évet:
MU: 99,08
Pool: 05 - döntő 07
Chelsea: döntő 08
Arsenal: döntő 06
össz: 3 győzelem, 3 második.

Barca: 06
Madrid: 00, 02
Valencia: döntő 01 és 02
össz: 3 győzelem, 2 második.

Csak az utóbbi 5 évet nézzük:
angol : 2 győzelem és 3 második
spanyol: 1 győzelem és 0 második

Se a Villareal, se az Atletico, se a Sevilla nincs itt. És a Madrid sem jutott el a legjobb 4ig már hatodik éve.

Akkor ezek alapján, szerinted nem tartozik külön kategóriába a Barca, MU, Pool, Chelsea, illetve a keret erősségét tekintve az Inter?

drosiii 2009.01.23. 16:17:12

@Csöncsön: "Összességében azonban szerintem a spanyol bajnokság erősebb"

"igazából nincs is így; nem a Barca jó, hanem az ellenfelek gyengék. "

Te most miről beszélsz? :D:D

drosiii 2009.01.23. 16:19:55

"Akkor ezek alapján, szerinted nem tartozik külön kategóriába a Barca, MU, Pool, Chelsea, illetve a keret erősségét tekintve az Inter? "

Ez természetesen csak idénre értendő. Mint mondottam, a formán múlik illetve a keretek erősségén. Ez nem zárja ki azt, hogy nyáron a Milan/Real bevásárol és jövőre BL-t nyer. Vagy hogy mint most a MU és Juve nagy része sérült.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.01.23. 16:21:38

@drosiii:

1. Ezt már megválaszoltam Lencsé.-nek. Kár, hogy szelektíven olvasol.

2. Lehet, hogy a 85. percben pályára lépett Cazorla meg Llorente, de hogy kezdők nem voltak, az bizonyos.

3. Erre is belinkeltem az eredményeket összesítő táblázatot. Az "egyértelmű" talán tényleg túlzó szó. Mondjuk így: szignifikáns, világos.

4. A Sevilla két UEFA-kupát nyert. Akkoriban Európa tíz legjobb csapata között simán ott voltak.

5. Nem értem, két év eredményei alapján miért kellene külön kategóriáról beszélni. Kicsit esélyesebb a BL-nyerésre a Pool, mint a Villarreal, ezt elismerem. De nem külön kategória.

Titi120 2009.01.23. 16:22:08

@Csöncsön:
A játék - és a játékosok minősége, a csapategység erőssége elsősorban az igazán nagy csapatok ellen mutatkozik meg, az igazán nagy csapatok esetében is.

Én se hányhatom a cigánykerekeket örömömben Bayern szurkolóként egész évben arra, hogy milyen jók vagyunk a bajnokságban (nem feltétlenül idén, hanem általánosságban, mondjuk úgy 10-ből nyolcszor:), mert az, hogy igazából, nemzetközileg hol a helyünk, az mindig a BL-ben mutatkozik meg, a Milan, az Inter, az MU meg a Barca ellen.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.01.23. 16:22:54

Na akkor Bl-t nem mindig a legesélyesebbek nyerik, ahogy 2006-ban vagy tavaly. Emlékezzünk a Porto 2004-es diadalára (Porto-Monaco döntő) vagy a Liverpool 2005-ös győzelmére. A nagy menetelés során bizony sokszor röfögött alattuk a pálya (egyébként pont annyi esélyük volt akkor, mint idén az Atletinak). De 2007-es Milant is öreg fiúk csapatnak csúfolták az anglománok, mielőtt lemosták a Fergie bébiket a San Siroban.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.01.23. 16:24:50

@drosiii:

Függő beszéd, idézet - megvan?

X azt mondja, az ég zöld. =/= Szerintem az ég zöld.

De mint mondom, kár, hogy szelektíven olvasol. :-))

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.01.23. 16:26:21

@Titi120:

Így viszont már értelek, köszi.

A Bayernnek ténylegg nem mérce a Bundesliga. A spanyol bajnokság azonban egyértelműen a három topliga között van, és különösen egy Barcelona számára hatalmas a presztízse.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.01.23. 16:27:34

@popp:

"A nagy menetelés során bizony sokszor röfögött alattuk a pálya (egyébként pont annyi esélyük volt akkor, mint idén az Atletinak)."

Így van, csak ezt a drosiii-félék könnyedén elfelejtik.

Titi120 2009.01.23. 16:31:02

@Csöncsön:
Az a helyzet, hogy az eddig megszokottaktól eltérően idén a Barcelonanak ugyanannyira nem mérce a spanyol bajnokság,mint amennyire a Bayernnek a Bundesliga.

Túl nagy a különbség a katalánok és az üldözőboly között ahhoz, hogy relevánsan meg lehessen ítélni abból a Barca nemzetközi erejét.

Lencse. 2009.01.23. 16:40:17

Ó, mikor jönnek már azok a nyolcaddöntők?? Akkor majd ez a sok ugatás mind érvényét veszti, és valódi csapatok valódi erejével foglalkozhatunk.

Jó, a Barca még mindig nem lesz igazán megméretve. De ha véletlenül kiesnének, akkor valami különösen szélesvásznú smileyt kell kutatnom az interneten. :)

Messi88 2009.01.23. 16:40:54

Csöncsön, sztem hagyd a dolgot. Úgyis igazad van, ezeket meg nem lehet meggyőzni.

Henke 2009.01.23. 16:42:40

tavaly szar volt a barca, 4 közé jutott -könnyű sorsolás, blabla... most jó a barca, akkor amikor a La Liga is erősebb mint tavaly, de ez nem jelent semmit... ??? a BL-lel példálózni azért lehet, mert ott elvileg tényleg a legjobbak vannak. Igazi gladiátorviadal, akkor és ott kell jobbnak lenni, minimális a lehetőség a javításra. No meg persze a mák faktor sorsolással, Riise öngóllal meg egyebek. Azért ne legyünk teljesen elfogultak. aki a BL-ben ott van a legjobb 8 között, annyira szar csapat nem lehet. Szokták mondani, hogy a labda gömbölyű. Egy szerényebb csapat is megleckéztethett egy erősebbet, kupákon ez ki is jön, ezért szeretik sokan a kupákat. Az hogy idén hengerel otthon a Barca, azt jelenti -szubjektív szemlélet ide vagy oda, hogy idén bivalyerősek. Ha kiesnek a BL-ből, jön a hűha, hogy kipukkadt a lufi. Pedig nem. Tényleg jók. Lehet hogy csak a gép nem dobta...

mann: a MU sokkal jobban osztotta be az erejét, mindig is mint a Pool. Ők teljesen odadobják a PL-t a BL-ért. a MU képes mindkét fronton becsülettel teljesíteni. Hát ne utáljunk már valakit azért srácok, mert ismeri a saját képességeit és jól méri fel az erőviszonyokat...

pancho: most nem akarok tipikus madridi felfogással jönni, de ... :) ha akarod kifejtem.

Messi88 2009.01.23. 16:43:56

Henke-nek van igaza, pont

drosiii 2009.01.23. 16:44:33

@Csöncsön: te mondasz mindig ellent magadnak. Esetleg kellő információk hiányában pofázol.("Lehet, hogy a 85. percben pályára lépett Cazorla" - többet játszott pl mint Giggs és Ronaldo együttvéve) Ki lettél javítva erre még inkább belelovallod magad. Amit Titi120 14.10kor írt, abba is csak belekötöttél. Szerinted nem mérce a BL, ellenben mérce az Uefa kupa győzelem. Gratulálok.

@popp: 2007ben azért a Milan döntőbe kerüléséhez kellett egy jó adag szerencse.

halareaal 2009.01.23. 16:47:19

mivel itt max vélemények ütköznek, csak annyit írnék be: hamár csak 3-4 elit csapat van, akik ellen valóban lemérheti magát az ellenfél, mi a lófaszt keres itt az Inter?
tavaly (az akkor ezek szerint top3as - lol) Pooltól kaptak ki, ok. de előtte? én épp a Valenciára és a Villarrealra emlékszem. vagy az idei teljesítményük miatt vannak a legszűkebb elitben? akkor asszem figyelni kell a végelszámolásnál a Panathinaikoszra is. én szimoatizálok az Interrel, nem azért mondom, csak arra próbálok rávilágítani, hogy ordas baromságok hangzottak itt el.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.01.23. 16:47:38

@Titi120: Lehet, hogy igazad van a Barca és a többi csapat különbségével kapcsolatban, de a német összehasonlítás mégis sánta. Egyszerűen számításon kívül hagyja azt az aprócska tényt, hogy a Barcán kívül még három spanyol csapat ott van a Bl legjobb tizenhat csapata között és ha ezeknél a csapatoknál sokkal jobb a Barca az csak sugall valamit a csapat nemzetközi erejéről.

Azért is teoretikusak ezek az összehasonlítások, mert minden meccs más és más (gignagy közhely mégis annyian elfelejtik ezt itt).

Olyan is előfordult, hogy a bajnokságban szenvedő csapat a Bl-ben villant, akár 2007-e Milan, a 2005-ös 'Pool vagy a 2000-es Real.

drosiii 2009.01.23. 16:51:46

@Henke: Azért kicsit helyesbítenék: Lehet, hogy szar formában voltak, de a keretük így is volt olyan erős mint idén: Ronaldinho/Deco/Zambrotta helyett Dani Alves/Keita/Hleb. Továbbá legjobb nyolcba be lehet kerülni egy könnyebb csoporttal, vagy töketlenkedéssel, mint az idei Famagusta példája is mutatja. Nem véletlenül az elődöntőket sorolta fel valaki. Legjobb 8ba/4be jutni folyamatosan azért az már jelent valamit. És pont, hogy erre csak az 'elit' klubok képesek (igaz náluk is becsúszhat egy-egy rosszabbul sikerült szezon).

halareaal 2009.01.23. 16:54:24

ja meg az ilyenek a kedvencem, h "az utóbbi 1-2 évben a Real meg a tübbiek egy szinttel lejjebb voltak". majd köv mondat, de akár meg is szorongathatják a BARCÁT 1-1 meccsen.

halareaal 2009.01.23. 16:57:03

"2007ben azért a Milan döntőbe kerüléséhez kellett egy jó adag szerencse."

ez igaz, de azt ennek ellenére sztem senki sem vitatja el, hogy jóval erősebb csapat, mint a Lille. a többiek ellen sima volt.

Henke 2009.01.23. 17:00:58

@drosiii: a Barca keretösszehasonlítással egyetértek. A két keret ereje közt alig van különbség. A két és közt sztem egy edzőnyi különbség van. Pufinyuszi, Deco -Henry jobb formában van mint tavaly, Keita és Touré is helyettesíti a tavaly leengedett Decot, Zambrottától azért jobb Daniel. No de ez tényleg lényegtelen. Folyamatos jó teljesítmény azért igen embert próbáló. Ez előtt is le a kalappal. De a másik, a BL hogy akkor és ott lenni - mind a kettő a nagyok legfőbb erőnyeit veszi igénybe. Kitartás/koncentráció. De azért a Barcát nem szeretném egy "rekordbajnok" Bayernhez, és egy Úgyisenyémascudettohanem Interrel összehasonlítani, mert még halareal megreggelizik engem :D a Real a címvédő. De pl a Bayern is nyert ugye BL-t az elmúlt 10ben, az Inter merre járt akkor? Pedig melyik most az erősebb csapat? SZERINTEM az Inter. A hazai vs BL egészen másról szól. Még én is meglepődtem tavaly a mutatott játékon, amikor a Barca kiállt a MU ellen otthon...

de alapvetően egyetértek

Henke 2009.01.23. 17:05:24

@halareaal: persze hogy nem vitatja el, vagy máskülönben egy tudatlan tök, akinek titkon a curling a kedvenc sportja :D Szeritnem aki nem fogadja el hogy egy BL győzelemhez/döntőbejutáshoz szerencse is kell, az olyannyira elfogult valami iránt hogy nem érdemel vitaalapot

bjoe0502 2009.01.23. 17:09:41

sztem a bajnokság arról szól hogy 38 meccsen kiegyensúlyozott legyél...a bl az meg más tészta ott alapjáraton mindig 2 meccsen kell jónap lenni a kieséses rendszerben......amugy ha a haverokkal összeállunk mi is megszoritanánk a mai real-t..:D:D

popp · http://koncertblog.com/ 2009.01.23. 17:13:03

@drosiii: ahogy Unitednek is tavaly! Szerencse nélkül nem lehet nagytornát nyerni (újabb ordas közhely).

halareaal 2009.01.23. 17:22:01

@bjoe0502: a Valenciát akkor meg is vernétek:)

Dzsúd Horse 2009.01.23. 17:31:56

@bjoe0502: végre egy poén, a sok gyermekkori BL komplexusos között :-)

bjoe0502 2009.01.23. 17:36:53

reméltem kicsit oldódik a hangulat :D.... azt nem tettem hozzá hogy a bőrgatyósokat edzés nélkül is:D...nálunk is vannak akkora játékosok mint a van bommel:D

Dzsúd Horse 2009.01.23. 17:41:52

@bjoe0502: lol

Egyébként amikor Van Bommel elhagyta a Barcelonát, akkor két egymás követő napon is berúgtam ennek örömére.

bjoe0502 2009.01.23. 17:52:33

@Pesszimista Pista: azt nem értem miért holland kábé valami észak-európai v kanadai favágó stílusa van meg fejszéje:-D

sundin 2009.01.23. 18:04:12

drosii!
Igen, Real Madrid drukker vagyok, 1995. 11. 01. óta. Vagy valami olyasmi. A négy nagy, amit sundin emleget, az a Sevilla, Barca, Real Madrid, Villarreal sorozat a bajnokságban (=Himalája). Itt merül fel bennem a kérdés, hogy mi miről is beszélünk? Ha ilyeneket nem értesz meg. Mondjuk én is mit beszélek az Arsenalról, mikor a Numancia keretét hamarabb elmondom, mint a jelenlegi Arsenal kezdő 11-ét... szép estét mindenkinek.

mickeyknox 2009.01.23. 18:28:46

van aki a spanyol focit szereti jobban, van aki az angolt (lelke rajta). van akinek az a jó foci, amit a barcelona mutat be, van akinek a liverpool jön be (lelke rajta). nincs ezzel semmi baj.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.01.23. 18:48:08

@Titi120: Az asszony neve is vicces: Nives Celsius.

sporttárs 2009.01.23. 22:07:02

Élmény volt olvasni. :)

Csöncsönről eddig csak Barcelona-fanként hittem, hogy a legszemellenzősebb világon, de most úgy általában is kiderült, és nem kis élmény a rettentő erőfeszítések figyelemmel kísérése, ahogy megpróbáltok érvekkel hatni rá.
Remélem, nem adja fel senki, ugyan reménytelen, de jó! :)))

Én nem tudom, hol a világelit határa, azon kívül, hogy a Barcelona mindenkit megvert már belőle, de mi lenne, ha megegyeznénk abban, hogy a Bayern Münchennek rohadt mázlija volt már megint? Adna egy új svungot a fórumnak, nem? :)))

sporttárs 2009.01.23. 22:14:41

Aztat nem tudom, hogy az Inter benne van-e a legeslegszűkebb, hogy úgy mondjam ügyvezető elitben, de egy illetékes szerint nem:
sportgeza.hu/futball/2009/01/23/mourinho_egy_rakas_szar_vagytok_/

:))

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.01.23. 23:55:23

@sporttárs:

Nem hiszem, hogy elegáns ez a személyeskedéssel egybekötött igazságosztó-szerep.

Mindkét oldal egyformán használt érveket és ostoba túlzásokat; és ezt szerintem mindkét oldal egy idő után észre is vette.

Egyedül (úgy látszik) te nem. :-(

rizla 2009.01.24. 00:18:07

szerintetek végigolvasom ezt a sok szart? : DDDDDD

sörbarát 2009.01.24. 01:00:15

én ott elakadtam, h:
""Szerintem a Barca nem verte volna meg a Realt sem, ha Drenthe helyén C. Ronaldo játszik"

Ez olyan jóóóóó xDDDD

dehát sajna CR a tehénhangban játszik...

sporttárs 2009.01.24. 08:56:29

Relax, Csöncsön és egy kis humor! Épp az a baj ezekben a begárgyult klubfanatikusságokban, hogy képtlenek vagytok a legkisebb iróniát is nem azonnal mély sértésnek venni.
Nem teszek én igazságot, mert véleményekről beszélnük, még ha egyesek azt is hiszik, hogy itten tényszerűségek vannak. Csak jeleztem, hogy élvezetes a vita kilátástalansága. :)

Ha megnyugtat, én például a Videotont az abszolút világelitbe sorolom, és képes vagyok ezt az álláspontot nálad is keményebben védeni holmi észérvek ellen. :))))

Dzsúd Horse 2009.01.24. 12:02:59

@sporttárs: ááá, azt hittem egyedül vagyok, merthát kimentem egy meccsre, kimentem még egyre...

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.01.24. 12:13:31

@sporttárs:

Nem tudom, miért gondolod, hogy én minden szavamat vérkomolyan veszem. Szerintem sokkal több irónia van bennük, mint képzeled.

Ugyanez különben (talán még fokozottabban) igaz a tisztelt posztíróra is, akinek a sorait én rendre végigröhögöm, és (sokakkal ellentétben) nagyon sok humort fedezek föl bennük.

(Valószínűleg persze idegesebb lennék, ha a Barcáról írna úgy, ahogy hétről hétre a Realról.)

sporttárs 2009.01.24. 13:35:27

@Csöncsön: Naná, hát éppen az a sancho legnagyobb erénye, amit meg a vérgőzös madridisták kérnek ki maguknak sokszor, hogy képes iróniával vegyített kritikával illetni kedvenceit. Ennél jobban csak benito szenvedi ezt meg a Mr. AT-féle Juve-fanatikusok kereszttüzében. :))

Valszeg ha a posztíró barcás lenne, és a Barca szolgálna rá a kritikára, te nehezebben viselnéd, ha meg is kapná. :)

De ez mindegy is, mindenki másként szurkol, engem inkább az szórakoztatott, hogy elvileg meghatározhatatlan, vagy csak nagyon tágan meghatározható dolgon ment a már-már tudományosan, matematikailag lebontott győzködés. Ugyan minek? Szerinted ha meg is nyeri egy csapat a BL-t, nem lesz, aki megkérdőjelezi valami apropóból, hogy tényleg az-e a legszűkebb elit? Szerencse, véletlen, a töbiek balfaszsága, stb.

Akkor meg minek vitatkozni? :)

Mondom: Videoton! Meggyőzhetetlen vagyok.
(Ma kint voltam a Bőcs ellen egy félidőt, tavaszra összeállunk, tökömet érdekli a Barcelona. :)) )

sporttárs 2009.01.24. 13:36:35

@Pesszimista Pista: Ja, hát elég régen mentem ki arra az elsőre, szó se róla... :)

Dzsúd Horse 2009.01.24. 15:41:19

@sporttárs: Én újhullámos vagyok gondolom hozzád képest :) Parmalat FC idején mentem az elsőre...

popp · http://koncertblog.com/ 2009.01.24. 15:45:32

Hát igen én is azok közé tartozom, akiknek már örökre Parmalat lesz a székesfehérvári focicsapat neve :-).

Tika_ 2009.01.24. 19:01:21

pedig örökre Videoton marad :D
(ezt az offot megbocsátom :) A BL-est nem. Végigolvastam, nekem nem volt szórakoztató (lelkem rajta);))
pancho, kár, hogy nem volt beharangozó

luqe 2009.01.24. 22:23:28

Múlt héten az Osasuna fejesgólja ugyanilyen körülmények között született. (ezzel nem azt mondom, hogy a 2 tizenegyes ne lett volna jogos).

Csak hogy árnyaljam a képet :)

luqe 2009.01.24. 22:38:42

A poszthoz annyit, hogy a Sevilla ellen Robbent _idegeskedésért_ küldték ki(ami miatt 1, de inkább levegőben lógó 3 pont ment el). Atletic ellen két meg nem adott tizenegyes Higuaínnal szemben. Igen, ez a bírói kar :) Rohadjon szét a belük.

Lencse. 2009.01.24. 22:52:31

Ez a második spanyol bajnoki, amit megnézek ebben a szezonban. :) (az El Clasico után)

Nagyjából azt kapom, amire számítottam, látszik a Barcán, hogy baszom erős. A Numancia fejesgólját szerintem a PL-ben majdnem biztos, hogy simán megadják. :)

Lencse. 2009.01.24. 22:58:09

Puhl papa szerint a PD-ban is, igazam volt.

A bukott Madonna a nagy didikkel Van Klomptól 2009.01.24. 23:16:40

A Barca két lesgóllal vezet, hurrá! Azért igen komoly gerinctelenségre vall, hogy csak kapu mögötti lassításokból láttuk a másodikat...

A bukott Madonna a nagy didikkel Van Klomptól 2009.01.24. 23:33:54

Nem vagyok ellenszurkoló, de irritáló, hogy Farkas 'Barcelonabuzi' Norbert meg sem említette volna, hogy Titi Henry gólja bizony megpattanós-mákos találat volt, csak a zsenialitásukat hangsúlyozta - Messi egyébként szépen csinálta.

kavics30 2009.01.24. 23:44:42

ha jól számolom, akkor az eto, messi, henry hármas többet rúgott, mint bármelyik csapat a bajnokságban. ez azért ritka és nem semmi.

luqe 2009.01.25. 00:00:52

mexicola, az etó gól nem volt les, de az első, alves féle nagyon gyanús. azt nem is lassították vissza... Vagyis igen, de nem abból a kameraállásból ami mérvadó lenne. Ám én élőben is egyből lest mondtam rá, az indítás pont egy ütemet késett. Akkor még csak lendült a láb, amikor alves beindult.

De ez a nou campban megszokott. (nem kell hurrogni senkinek, Mallorca ellen lesgól, most egy szabályos meg nem adott az első félidőben... meg egy esetleges újabb lesgól)

Az pedig a bíró részéről érthetetlen, hogy miért volt kiállítás... Az akkor se sárga, ha még előtte nem volt lapja a srácnak, de hogy 4-1nél, egy sárgával... Érthetetlen. Sima mezőnyfalt. Na mindegy, nem is gondoltam hogy a Numancia fog pontot rabolni a barcától szóval összességében kellemesen csalódtam (bár így utólag azért ott a szálka). Bár megérdemelten nyert a barca, sokkal több helyzetük volt, birtokolták a labdát stb.

Lencse. 2009.01.25. 00:08:33

@mexicola: Gyanúm szerint a katalángyökér nevű, súlyosan tudatmódosító hatású növényt rágta, ennek köszönhetőek a pszichadelikus víziók meccs közben.

Lencse. 2009.01.25. 00:16:11

A meccsről: elég kicsinyes lenne tőlem, ha ezután kezdeném el osztani a spanyol focit meg a Barcelonát. :) Szép meccs volt, a Barcelona pedig amellett, hogy ugyebár piszok erős, teljesen rokonszenves csapat, edzőstül, mindenestül. A szívem fog meghasadni, mikor kiesnek a gecibe. :-)

A Barca játékában ezek a húzós passzok a támadóterületre olyanok, mint egy nagyon gyors késszúrás, ügyesen félre lehet húzódni előle, de előbb-utóbb húst talál, és akkor csókolom. Tavaly még csak műanyag késsel hadonásztak, de ez így már elég ijesztő.

Lencse. 2009.01.25. 00:28:58

Egyszer kísérletképpen meg kéne dumálni egy spanyol bíróval, hogy egy Barca-meccsen tök ártatlan mezőnyjáték közben állítsa meg a játékot, állítson ki két embert az ellenféltől, és ítéljen gólt a Barca javára, Farkas valószínűleg ezt is a rezignált "Úgy érzem, helyes ítélet volt." mondattal venné tudomásul.

Henke 2009.01.25. 00:38:45

@Lencse.: :D azért nagy poén lenne csak hogy beszívassuk :D:D

rizla 2009.01.25. 00:40:47

ja, a barcát tolják a bírók.
ma amúgy nem volt nagy durranás a csapat, így csak 4-1 :(

rizla 2009.01.25. 00:42:07

amúgy a numancia pirosánál a második sárga tényleg nem volt semmi, nem nagyon értettem, hogy ez most mi, bár arról sem volt rendes visszajátszás, csak egy villanás erejéig. mindenesetre ez a meccsen nem sokat változtatott, akkorra már eldőlt.

rizla 2009.01.25. 00:45:51

@mexicola: "Norbert meg sem említette volna, hogy Titi Henry gólja bizony megpattanós-mákos találat volt,"

nem hiszem, hogy megpattanós-mákos találat attól, hogy (talán) érintette a védő lábát is. abba a sarokba ment a labda, ahova rúgni akarta, ez világosan látszott a mozdulatból. akkor meg miről beszélünk? komolyan nem befolyásolta a labda pályáját a belógó láb, vagy micsoda.

messi második gólja viszont valóban mákos volt, azt mondta is farkas.
viszont ennyi gólhelyzetnél ez nem mindegy? iniesta két gyönyörű szólógólt lőhetett volna, peches volt, meg jó volt az ellenfél kapusa.

Lencse. 2009.01.25. 00:48:39

A legszebb Messi arcán volt az a mosoly, amikor a kapusról rápattanó labda után tudatosodott benne, hogy gólt fog rúgni, ekkor még méterekre volt a lasztitól.

gibson 2009.01.25. 02:27:24

Rohadjon meg a Barca, mindig elkezdem nézni egy meccsüket, 40-45 perc gól nélkül, esetleg hátrányba is kerülnek, na mondom, most végre megvagytok, megtörik a jó sorozat, hehehehe.
Aztán mindig beb*sznak 2-3-4 - nem akármilyen - gólt...
Itt már tényleg csak Florentino segíthet, egy-két jó nyári igazolással :)

sporttárs 2009.01.25. 09:24:57

Annyira, de annyira jó ez a Barcelona, hogy semmi jelentősége annak, hogy még a bíró is segíti. Ha az elején a spori begurítana hármat az ellenfélnek, akkor 8-0-ra nyernének. Nem is értem, miért nem akar egyetlen bíró sem ilyen sporttörténelmi tettet vállani?
:)

Tökmindegy, tényleg nincs tétje. Szépen játszanak, erősek és hatékonyak, és akkora előnyük van, hogy ha három meccset döntetének el a javukra, akkor sem lehetne arra fogni a bajnoki címüket.

sporttárs 2009.01.25. 09:50:24

Hozzáteszem, az ilyen tévedések szenvedő alanyainak ez nyilván nem vigasz, úgyhogy valahol azért képmutatás is a Barca erejét, mint mentséget említeni a hülye bíróknak. :)

BruceWayne 2009.01.25. 11:00:52

off: tegnap ismételték a Barca-Depor összefoglalóját ma meg végig az Espanyol-Barca meccset és mindkettőt Horti közvetítette, és komolyan mondom én nagyon nem bírom ezt a palit de ezeket az ismételt meccseket nagyon megdobja, valahogy még vicces is :-) amit élőbe nyom a bundesliga II-ben az tényleg durva, de mondom ezek viccesek voltak :-)

Barca meccs kicsit nehezen indult be tegnap, viszont azután megint nagyot játszottak, és ahogy már említve lett, 63-ból 45-öt termelt a támadó trió (19+14+12), nem semmi

Tika_ 2009.01.25. 11:02:47

Az első félidő elég fos volt, kicsit fel is húztam magam. Milyen egy alibi csapat ez, szó szerint keresztbefekszenek Messi előtt :fejétcsóvál:. Azért nem mondom, hogy nem érte meg megnézni, mert voltak szép megoldások.
Aztán a 2. közepén röhögtem, hogy lám csak megadják a Barcának is, amit a Realnak, mert 2 lesgóllal nyerünk :). Örülök, hogy mégsem! Mondjuk értékelhető visszajátszás nem volt, azért kíváncsi leszek rájuk, nyilván ha jobban megnézzük, lehet, hogy kiderül, hogy nem voltak lesek.
Szerintem 5 nagyon szép gól volt.
A pirosnál szvsz visszahúzás miatt fújt a bíró, talán meznek láthatta, azért adott sárgát, mert egyébként tényleg nem ért volna lapot. Viszont Etoo visszahúzásáért meg lehetett volna adni a pirosat.
Bár igaz, hogy minden mindegy :vállatvon:.
A kommentátor verbális polírja még nekem is sok volt, bár kétségelen mondott hasznos dolgokat is. Mondjuk én már előtte is röhögtem, hogy totál nem törődik a meccsel, csak beszél - igaz, számomra érdekes dolgokat.
Nekem Alves arca tetszett, ahogy nekikészül a szabadoknak (H).
@gibson: kérlek, relax!

BruceWayne 2009.01.25. 11:16:56

tika: visszajátszották, a gólnál alves tényeg "belógott" vagy bentebb állt egy kicsit

luqe 2009.01.25. 12:33:08

@sporttárs: Ja, mindenki ezt tolja, hogy semmi jelentősége annak, hogy segíti őket a bíró... Meg hogy mi lett volna ha megy 1-0ra a Numancia, úgyis nyer a barca. Ja. Csak sajnos ezt még sosem bizonyították. Múltkor az Osasuna ellen igen, de akkor is csak félig hittétek el nekem, hogy az egy nímand kapus (a Real meccs után gondolom már jobban...), bőven benn volt a keze...

Az ellenkezőjét meg azért már bizonyították. Pont a kiscsapatok ellen, ahogy a norbika is felsorolta. Na mindegy, remélem BL-ben azért bírók is fognak fújni :)

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.01.25. 12:53:03

@sporttárs:

Ki így, ki úgy. Ha a Realnak szurkolnék, veszettül idegesítenének a pancho-féle beszámolók, de a jogát, hogy IGAZI Madrid-drukkerként így beszéljen, soha nem vitatnám el.

Én az a típusú szimpatizáns vagyok, aki a "saját" csapatáról "vagy jót, vagy semmit" alapon gondolkodik. (Elvégre azért vannak az edzők meg a vezetők, hogy ők BELÜL megoldják, ha gond van.) De elfogadom, ha más nem ilyen; annak is vannak előnyei. Kritikus szurkolók nélkül a Real Madrid soha nem távolította volna el Calderón elnök urat...
:-)

A tegnapi meccset nem láttam, de az megnyugtatóan hat rám, hogy Lencse. is szépeket írt a csapatról. Ezek szerint annyira nagyon rosszak nem lehettek. :-)

sporttárs 2009.01.25. 12:58:11

@luqe: Egyetértek. Az egész nemzetközi futball egyik legvisszataszítóbb jelensége, hogy a "nagycsapatok" megkapják a kellő segítséget, és mindig jöhetnek ezzel az "úgysem ezen múlik, gyerekek" dumával. Egyrészt sokszor bizony ezen múlik, másrészt, ha nem is, az mit változtat azon, hogy alapvetően sportellenes dologról van szó? Minden más fronton (gazdasági, hatalmi) teljes az esélyegyenlőtlenség (ja, ilyen szó biztos nincs), és akkor még van pofa a szabályok adta esélyegyenlőséget is felrúgni - s éppen arra hivatkozva, hogy amúgy is le vannak osztva a lapok.

Mindez akkor válik komikussá, amikor a "nagyok" egymással méretnek meg és óvodás szinten kezdődik a kinek csalnak többet játék, meg a döbbenets megsértődések egy-egy ellenük szóló tévedésen.
Legszebben ezt Angliában adják elő, Wenger vagy Benitez közelmúltbeli kirohanásai klasszkusok lesznek. :) Persze az olaszok meg bizonyítottták, hogy köztörvényesen is képesek gondoskodni a megfelelő ítéletekről, és hát Barca-Real viszonylatban is ismerős az állandó egymásra mutogatás.

Csak az ilyen hülye numanciák és osasunák vannak leszarva, eleve mit akarnak? :))

A bukott Madonna a nagy didikkel Van Klomptól 2009.01.25. 16:16:51

@rizla: Az a vicc, hogy ha jól megnézed, Henry pont az ellenkező sarokba (de leginkább a kapus pocijába) rúgta volna azt a lasztit. Nem zavar amúgy egy ilyen gól (kivéve, ha a MU rúgja;)), engem csak farkasnorbi idegesít...

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2009.01.25. 16:50:28

Most miért már, legalább emlékeztetve lettünk, hogy ma van Xavi 29. szülinapja...:DDDDDDD

rizla 2009.01.25. 17:56:25

"Aztán a 2. közepén röhögtem, hogy lám csak megadják a Barcának is, amit a Realnak, mert 2 lesgóllal nyerünk "

eto'o NEM volt lesen, ez 100%, de nekem sanszos, hogy alves sem. zsillió olyan eset volt már ebben a szezonban, amikor biztos voltam benne, hogy les volt (lásd pl messi mesterhármasát az atletico ellen, és abból az utolsó gólját), aztán mégsem volt les. neten sajnos nehéz pont a rúgás pillanatában megállítani a lejátszót, de egyáltalán nem biztos, hogy les volt.

rizla 2009.01.25. 17:57:13

@mexicola: azóta megnéztem újra, lehet hogy igazad van. mindenesetre elsőre nem olyan könnyű ezt kiszúrni, szóval farkasnorbit is fel lehet oldozni. főleg, hogy általában nem érezni rajta a barcabuziságot annyira

rizla 2009.01.25. 17:58:04

@luqe: nem ez a lényeg ember, hanem az, hogy ha nem nyer a barca, akkor is minimum 9 ponttal vezetik a bajnokságot a forduló után..

rizla 2009.01.25. 17:58:46

ja, és realosoknak az osasuna meccs után kuss legyen

halareaal 2009.01.25. 18:13:48

azért eleget sújtották már a Madridot, úgyh felesleges az Osasuna meccsel jönni. ahhoz, hogy a "bírói tévedések hosszútávon kiegyenlítsék egymást" bizony kéne még pár Osasuna-meccs. persze ez nem vigasztalja őket, meg sztem nincs is, aki így akarne nyerni, de attól hogy egyszer a mi javunkra volt hülye a bíró, még nem kell úgy beállítani, h a Madridot pozitív irányba tolják, mert ponthogy nem.

rizla 2009.01.25. 18:24:02

én nem állítottam be úgy. egyébként nem egyszer volt a madrid javára hülye a bíró, khm.. higuain mesternégyese.. khm. tisztában vagyok vele, hogy beszopott pár érdekes ítéletet a real a szezon első felében, nem is szóltam semmit az osasuna meccsnél, de fordítva sem kell ám kaparni. az élmezőnyt pl 0 bírói segítséggel alázta le a barcelona, ezek után ezen a "lesgólon" rinyálni elég röhejes. főleg, hogy a katalánok elégszer bizonyították, hogy hátrányból is meg tudják nyerni a meccseiket, egyszer nem jött össze a getafe ellen, de az x ott is meglett, pedig ők más súlycsoportban vannak, mint a numancia. akkor miről beszélünk?
a numancia meg nem adott góljáról meg a részeges puhl véleménye, hogy iniestának is kint volt a keze. hát persze, csak iniesta a levegőbe boxolt vele, a numancia csatára meg iniesta hátába, aki nem tudott felugrani. mondjuk róla valószínűleg ígyisúgyis befejeli, szóval tény és való, hogy mákos ítélet volt, de most komolyan ezen kell szart rágni?
az is vicces, amikor a madridisták előjönnek azzal, hogy szerencsés gólokat rúg a barca, jaj megint megpattant egy henry lövés. ilyen gólátlagnál természetes, hogy ilyen gólok is vannak, de nem kurva mindegy, hogy iniesta szólói csúsznak be, vagy valami kipattanó? messze a barca szúrja el a legtöbb ziccert így is (csak eto'o és messi lőhetett volna 8at a meccsen). ezek is kiegyenlítődnek, ahogy a bírói tévedések is.

rizla 2009.01.25. 18:26:06

egyébként itt a marca táblázata arról, hogy hogyan festene a tabella féltávnál bírói ítéletek nélkül. nyilván nem kell komolyan venni egy ilyet (pláne a marcától), de azért érdekes. az osasuna pl tényleg ilyen szerencsétlen:

1. Barcelona 50 (=)
2. Valencia 36 (+2)
3. Real Madrid 35 (-3)
4. Málaga 35 (+4)
5. Villarreal 34 (+1)
6. Sevilla 32 (-6)
7. Atlético de Madrid 31 (=)
8. Deportivo de La Coruña 30 (=)
9. Athletic de Bilbao 27 (+1)
10. Almería 24 (+3)
11. Osasuna 24 (+11)
12. Recreativo de Huelva 21 (+1)
13. Racing de Santander 20 (-5)
14. Sporting de Gijón 20 (-4)
15. Valladolid 20 (-3)
16. Numancia 20 (=)
17. Betis 19 (-2)
18. Espanyol 17 (+2)
19. Getafe 16 (-5)
20. Mallorca 14 (=)

popp · http://koncertblog.com/ 2009.01.25. 18:56:56

@rizla: Norbin nem lehet érezni. Az a monológ meccs végén, hát majdnem elolvadt a tévém!

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.01.25. 19:03:48

Nem tudom, kinek az ötlete volt, hogy Fülöp közvetítsen spanyol meccset, de jó ötlet volt, és remélem, nem egyszeri eset.

Össze se lehet hasonlítani Horváth Feri unott, unalmas közvetítésével az övét!

A fordulóban az összes Barca-üldöző (ha van ilyen) bénázott eddig. Elég érdekesen alakul a tabella...

popp · http://koncertblog.com/ 2009.01.25. 19:06:28

Fülöp szórakoztató, csak az Interesek utálják! Faragó sem szokott olasz bajnokit közvetíteni, de ma jól közvetítte a Napoli-Romát.

nasteey 2009.01.25. 19:10:15

Én ezt találtam az esetről: img134.imageshack.us/my.php?image=alvesnincslesqx4.jpg

Kérdőjeles, bár ezeken a fél millimétereken vitatkozni tényleg tök felesleges.

Mondjuk én nem igazán voltam elragadtatva a meccstől, annak ellenére, hogy ismét becsülendő, hogy volt türelem, és ismét csak sima lett a vége, és nem is várható a folyamatos gála, de...

Egy MU, Inter, Pool, akárki ezt simán megcsinálja ellenünk a BL-ben, azzal az eltéréssel, hogy kevésbé fáradnak fejben, és veszélyesebbek a kontrák. Persze lehet azt mondani, hogy az más meccs, stb, de nekem még mindig nagy hiányosság az átlövés, és még mindig többet erőltetjük ilyenkor a pálya közepét, mint a széleket. Xavi és Touré elég lett volna középen, ráadásul sokkal többet ki kellett volna játszani nekik lövőre. Iniesta keverhetett volna balszélen (annak ellenére, hogy nagyon jól tolta az eredeti helyén is) Henry és Eto'o pedig lehetett volna középen várva Alves és Abidal belőtt labdáira.

Elég szar volt, hogy ennyi mákos gól született, bár az is igaz, hogy kb. ennyiszer pechjük is volt a srácoknak. Idegesít, hogy Messi emelése kapufán csattan, amíg a kapusról meg visszapattan hozzá, és az lesz gól. De amúgy is, sajnáltam, hogy nem jön össze neki a mesterhármas, volt spár szép megmozdulása.

Tehát tényleg jó, hogy lassan elmondható, hogy ezeket a kis védekező csapatokat is be tudjuk darálni, de én úgy érzem, hogy még mindig sokat lehetne fejlődni ezen a téren.

BruceWayne 2009.01.25. 19:10:27

Fülöp és a szórakoztatás. hmm
Hortinak kéne adni egy olasz meccset, másik postba már írtam hogy a Barca ismétléseket kajakra jól nyomja

nasteey 2009.01.25. 19:13:41

"A fordulóban az összes Barca-üldöző (ha van ilyen) bénázott eddig. Elég érdekesen alakul a tabella..."

Első gondolatra nekem is ez ugrott be, aztán jobban belegondolva ezzel megint a Real fog jól járni. Szépen lassan bebiztosítják a második helyet.

Lencse. 2009.01.25. 19:15:17

@Csöncsön: És ez hol mérce, nekem a Manchester centerfocija is tetszik. :)

halareaal 2009.01.25. 19:18:06

ez a marca tabella valóban röhejes, be se kellett volna szúrnod. azt mondjuk nem állítom, hogy a bírók pontokat vettek volna el tőlünk, (talán csak a Sevilla ellen, de azt visszaadta az Osasuna ellen), de ez főként annak köszönhető, hogy volt olyan meccs, amikor a komoly ellenszél ellenére meglett a vége.
egyébként a Barcával én nem foglalkoztam, már nem is fogok ilyen téren, mivel látótávon kívül vannak, a Madrid szemszögéből anyázom a bírókat. na mind1, lényeg h most jött ez a fasz burul, akim ismét ellenünk hangolta az emberek egy részét.

Lencse. 2009.01.25. 19:19:50

@nasteey: Az a zacskó kicsit megtévesztő a képen, mintha a labda már több méter magasan szállna, az elrúgás pillanata helyett. :)

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.01.25. 19:23:50

@nasteey:

"ezzel megint a Real fog jól járni. Szépen lassan bebiztosítják a második helyet."

Bizony! :-(

Ráadásul nekem a Valencia és a Villarreal kifejezetten szimpatikus. Nem is értem, hogy pont Mallorcán hogy tudtak kikapni a denevéresek... Dehát ez a spanyol foci. Ezek a sokadszorra leírt és elásott csapatok (Mallorca, Recre stb.) mindig képesek megújulni, és teljesen váratlanul elkezdeni focizni.

@Nerazzurri:

Látszik, hogy nem nagyon hallgatod Horváth Ferit. ;-)

Hortiról mindig mondtam, hogy vicces; de komoly meccset azért (pont azért...) én sem adnék neki.

@Lencse.:

Biztos tegnap a Barca is centerezgetett. Tágas a repertoár a katalán fővárosban...
:-)

nasteey 2009.01.25. 19:28:05

Mondom én, hogy a hétvége nyertese a Real lesz. :) Máris vezet a Racing Sevillában.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.01.25. 19:37:44

@rizla:

Az Osasuna tényleg nagyon szerencsétlen csapat. Egy csomó meccsük az utolsó percekben ment el, és mezőnyben egyáltalán nem olyan rosszak, mint helyezésük mutatja.

Vadócz miatt fél szemmel figyelem őket, és szerintem irreális a mostani (tökutolsó) helyezésük.

(Ettől persze még kieshetnek. A Zaragoza is ki tudott esni.)

Vaader 2009.01.25. 20:23:11

Ma pár helyen már borult a papírforma, remélem a Madrid azért behúzza.

anonim222 [semleges néző] (törölt) 2009.01.26. 07:58:36

a tegnapi meccs után megkövetem Robbent... inkább ne passzoljon, tök fölösleges ebben a Real-ban. nem semmit játszott tegnap. pedig nem rajongok érte.

realm 2009.01.26. 08:45:33

"Szerintem a Barca nem verte volna meg a Realt sem, ha Drenthe helyén C. Ronaldo játszik"
Elég lett volna egy Cazorla is...

De komolyan nem értem a Madridot. Leigazolták a Metzelder-Drenthe-Saviola triót, amelyek mindegyike fejenként 3-3 millió euróért ül a padon. Házon belül simán meg lehetett volna oldani ezt a problémát egy Mata-Negredo-Arbeloa hármassal lényegesen kevesebb pénzből, és lényegesen jobbak is lennének.

Calderon itt bukott meg, hozta a nímand játékosokat eurótízmiiliókért, miközben egyetlenegy igazi klasszis támadó játsszik a csapatban (Robben).

Más: A szívem szakad meg, ha belegondolok, hogy Ramos 4-4-2-jében egy Robinho-Robben szélsőpárossal tudna kiállni a Real, ha nem balfaszkodják el az egész nyarat. Halkan megjegyzem, hogy 4-3-3-ban egy Robinho-Higuain/Huntelaar-Robben támadósor simán lehetne olyan jó, mint a Henry-Etoo-Messi. Na mindegy...

Ramos 4-4-2-je se tetszik valami nagyon, a hátsó stabilitás megvan a 4 védő-2 vedekező középpályás rendszerrel, de elől csak Robben van. Raúlt már nem, Higuaint pedig még nem tartom RM-szintűnek. Gago és Lass viszont emberfelettit dolgozik minden meccsen, szóval nekik tényleg jár az elismerés.

BL-ről sem álmodok, mivel két poszton is lényegesen jobb akár egy Lyon is, mint a Madrid. Nevezetesen a balhátvéd és a csatár posztján. Heinze tragédia, Raúl pedig már csak árnyéka régi önmagának (rossz nézni, ahogy már lassan sprintelni se tud). Két ilyen "ballaszttal" már a Liverpool ellen is necces lesz.

micz 2009.01.26. 09:53:39

"Halkan megjegyzem, hogy 4-3-3-ban egy Robinho-Higuain/Huntelaar-Robben támadósor simán lehetne olyan jó, mint a Henry-Etoo-Messi."

Ja! már én is gondoltam rá sokszor, és apró betűkkel már le is merem írni, hogy Robben qva jól nyomja! Nem is tudom hogy fogalmazzak ... lassan Messihez hasonlítom..

krysal 2009.01.26. 17:27:08

@micz: Vigyázzatok, errefelé Madridi játékost dícsérni bűn, mert vagy pancho ugrik, hogy igazából nem Real szintű (néha igaza is van...), vagy Kroos jön elő Bayern drukkerként a Franko rezsimmel.

Ésszel! Vigyázni!

(Amúgy, ha egy csöppnyivel magasabb lenne a játékintelligenciája, egy szinten lehetne Messivel - talán. De míg Messi akkor passzol, mikor kell, és akkor lő, mikor kell, ezt Robbenünk általában épp fordítva csinálja. Ez az alapvető különbség kettejük közt...)

Raul ballaszt, nem ballaszt, még mindíg jól jönnek a góljai... Heinzét viszont a türkmén bajnokságba sem engedném be. Néha agyalok, hogy nem-e valami Barcelonai beépített ember... Mert ennyire csak akkor felejthet el focizni, ha direkt csinálja.

kroos 2009.01.27. 07:56:59

@krysal: ,,errefelé Madridi játékost dícsérni bűn"
lol
eddig az évig ez egy madridista.hu-t felülmulo oldal volt ..csak most nem megy nekik ...(még mindid várom vissza emrét).
elég sokat olvastam arról a korról,de nem akarom most ezt elöadni,de ha akarod privátban nagyon szivesen.
Megbünették a madridot legutobb is,és elötte is volt rá példa,pl önkényuralmi jelképekért.(járom+nyilak)
ök tudják mit köszönhetnej Franconak.Te nem.
Szerintem az ö véleményük az autentikusabb.

krysal 2009.01.27. 10:27:00

@kroos: Már ne haragudj, de ezt távolról sem így látom. Bede (jól írom?) kolléga a látványosan kipukkadó Barcáról tudott írni szuperlatívuszokat, míg pancho még akkor is szid, ha dícséret is járna. Talán a madridista.hu-val párhuzamot vonni dőreség, épp a fent olvasottak fényében. (Egyébként semmivel nem madridistább a spanyol blog, mint juve a _benito féle. upsz.) (Emrét ne...:P)

A Franko-rezsim hatásáról nem akarok vitát nyitni, mert tény, az viszont egy másik dolog, hogy minduntalan ide lyukadunk ki. (A legutóbbi alkalom engem is felháborít, mert bár eleget olvastam róla, a mának nem erről kellene szólnia.) Abban kiegyezhetünk, hogy igazán csak a Madridi öregek tudhatják, mit köszönhetnek neki, mi meg csak hozadékinformációkból táplálkozunk. Olyan ez, mint a törikönyvek, amit mindíg a győztes ír. Távol állok a jobboldali beállítottságtól, ennek a csapatnak is megvannak a fényes, és sötét oldalai egyaránt. Minden csapat ilyen.De legalább az utálkozásod Freud-i vonásaira rájöhettünk rég:)

Gago meg egyre jobb, és hasznosabb. Nem Redondo, de belőle csak egy volt. Leírtam. És most kapom a fejemre.

halareaal 2009.01.28. 16:24:29

"eddig az évig ez egy madridista.hu-t felülmulo oldal volt ..csak most nem megy nekik ...(még mindid várom vissza emrét)."

kroos, te ezt honnan szeded? emre ha jól emlékszem az az arc volt, aki mindig leoltotta panchot egy Barca-vereség után, anélkül, hogy elolvasta volna a cikkeket. mivel a "buzi madridista oldal" jellegű gondolatokban ki is merültek a hszei, sztem azért tudnak még létezni nélküle is a spanyol posztok.

halareaal 2009.01.28. 16:30:39

Heinze valóban katasztrófa, de nem is értem, Ramosnál most komolyan ő lesz kezdő Marcelo helyett? Diarra nagyon jó igazolás volt, Huntelaarnak viszont nem ártana mutatni vmit. a blbe valszeg Lass lesz nevezve, a bajnokságban meg elvagyunk Huntelaar nélkül is. szal úgy tűnik, sok értelme nem volt az ő leigazolásának sem. persze lehet korai még, mert tudjuk h nagyon jó játékos, de ha így folytatja mire formába lendül, egyrészt lehet h még visszatér Nistelrooy, másrészt jön az átigazolási szezon, ahol már olyan típusú támadókat is lehet venni, akikre valóban szüksége van a Madridnak (mint amilyen pl Robinho volt)
süti beállítások módosítása