Nou San Trafford

Az Index blogja a világ legjobb futballjáról.

A szerkesztőségből...

Utolsó kommentek

jujjdeizgi

Friss topikok

La Liga, 15. forduló - Meghalt a király! Éljen a király!

2008.12.16. 20:00 pancho_sanza

A forduló, amelyben sok érdekes dolog történt, de mégis csak egyetlen dolog számított: sikerül-e nemes bosszút állnia a Barcelonának a tavalyi vélt vagy valós sérelmekért. A küzdő felek ellentétesen készültek a mérkőzésre. Utólag azt mondhatjuk, hogy a Donyeck elleni mérkőzés feladása tökéletesen indokoltnak tűnik, hiszen az a taktikai és technikai fölény, ami a mérkőzést jellemezte valószínűleg a pihenésnek, a koncentrációnak és a zavarmentes felkészülésnek köszönhető. A túloldalon nyugodtságról nem igazán lehet beszélni, de talán a taktika is csak a hét második felében kezdett körvonalazódni, amikor váratlanul elhangzott egy kérdés: Te Sergio! Mit szólnál Messihez? A rangadó árnyékában roppant fontos mérkőzések zajlottak. A Sevilla már zsinórban a második rangadóját nyerte meg, így valószínűleg nem sokszor látjuk már együtt a Luis Fabiano, Kanouté kettőst játszani. Egyszerűen azt mutatják a számok, hogy sokkal több a pont, ha egyszerre csak egyiküket látjuk a pályán. A Villarreal végleg leírta magát és már azt is nehéz elképzelni, miként lehetne még motiválni őket, amikor láthatóan nincs kedvük játszani. A forduló harmadik számú rangadóján a Valladolid megmentette a Real Madridot a középmezőnytől. A negyedik számú rangadón a Racing pontszerzése megmentette a vendégcsapatok becsületét, míg az Osasuna elbukott az egyetlen elérhető közelségben lévő riválisa ellen. Esett 24 gól a fordulóban, melynek igazi vesztese van der Vaart.

A világ egyik legviccesebb rangadójának indult, mégsem nevetett senki. Jóérzésű ember jogosan háborodott fel, amikor Messi minden labdaérintését egy csúnya belépő követte. A koncentrált és tudatosnak tűnő sportszerűtlenség látványa kiábrándítóan hatott a nézőre. Sőt az ember akár azt is gondolhatta, hogy a Juande Ramos által képviselt újhullám erre a visszatérő elemre építi fel az egész mérkőzést. Némi tudatosság bizonyosan volt benne, de ez - mint utólag kiderült - inkább csak az első pár perc átvészelésének szólt. Aztán mikor abbamaradt, akkor már Sergio Ramos belakta új posztját, az évi három mérkőzésre kalibrált Metzelder felvette a rombolás ritmusát és Michel Salgado is alaposan belekóstolt a francia életérzésbe. Az új edző olyan szinten stabilizálta a védelmet, hogy a mentálisan, technikailag, taktikailag és fizikálisan is csúcson lévő hazai csapat még a gólszerzésre sem gondolhatott. Azonban mindez mit sem ér, ha közben a keretben nincs egyetlen olyan játékos, aki a futball ezen a szintjén értékelhető passzal képes társait megjátszani. Ha eddig nem látszott pontosan, mi a problémája a címvédőnek, akkor most egyértelműen kibukott: lehet akármekkora ígéret Gago és Higuaín, tarthat akármeddig Guti beérése, futhat akármilyen gyorsan Drenthe, lőhet akármilyen sokszor Sneijder a kapusba, a labda megtartásához szükséges passzolási képességgel egyedül Raúl rendelkezik. Az már nem a kapitány hibája, hogy kiugratásaival Drenthe és Palanca sem tudott mit kezdeni. Ráadásul nem is igazán viszonozták a forintos labdákat. A nem létező támadójátékból kifolyólag a  vandégek taktikájáról nem sokat tudtunk meg, bár az ifiből felhozott - és van der Vaart előtt becserélt - játékosok jól jelzik, hogy a keret kívülről történő felfrissítése nem várat már sokáig magára.

Az ellenféltől eltérően a Barcelona nyitott könyvként tette ki mindenét a pályára, ráadásul olyan betűtípussal, hogy az egyébként funkcionálisan analfabéta és látáskárosult Michel Salgado is simán kihámozta belőle a lényeget. Nem mintha valaki nagy meglepetésre számított volna, hiszen a katalánok sokéves taktikáját idén a változatosan előbújó zseniség bonyolíthatja követhetetlenné. Ezúttal azonban senkiből nem tört elő egy váratlan és gyorsnak nevezhető megoldás sem. Az ellene elkövetett szabálytalanságok megszűnésével együtt Messi is eltűnt a képernyőről, Henry elképzelés és átütőerő nélkül próbálta megbontani a fővárosiak jobboldalát, miközben a Sevilla ellen még első helyzetét kegyetlenül kihasználó Eto’o labdába se nagyon ért. Formájáról nem is lehet igazán véleményt alkotni, így meglepetésként hatott, hogy egyáltalán jelentkezett a bűntető elvégzésére. Természetesen nem is a Barcelonáról lenne szó, ha három ember kikapcsolásával fel lehetne tartani őket, de a hátulról rendszerint érkező segítség ezúttal hiába váratott magára. Xavi, Gudjohnsen és Touré nem bírtak a betonfalként funkcionáló Gago és Guti alkotta tengellyel. Valószínűleg őket is meglepte az a fáradhatatlan rombolómunka, amit a két belső középpályás bemutatott ezen az estén. Sokat segített volna, ha Abidal vagy Alvés valamivel hatékonyabban bontogatja a széleket, de erre hiába vártak társaik. A francia számára a nemzetközi futball berkeiben jól ismert Palanca is sokszor gondot okozott, mialatt a brazil sem a várt fölénnyel vette fel a harcot Drenthével. Párviadalukra sokkal inkább a kiegyensúlyozott jelzőt használnánk. Guardiola is érezhette, hogy valami nincs ma rendjén a csapattal, így meghúzta a tutit. Csak éppen nem szólt róla a vendégeknek, hogy Eto’o jobboldali játékától roppanjanak össze. Ezért inkább Busquets beállítását emelnénk ki, ami ugyan nem a várt módon, de segített a csapatnak. Igaz a büntető végül nem osztott és nem szorzott. Ez örömteli, mert így mindenki számára egyértelmű, hogy ki hozta el a győzelmet Barcelonába. Nem kérdés, kinek köszönhető a nemes bosszú, amellyel méltóképpen visszavágtak az idei Real Madridnak a tavaly elszenvedett kudarcokért. Carles Puyol felemelkedett egy szögletnél és eldöntötte a mérkőzést.

Nincs tanulság. A mérkőzés előtt még a legelvakultabb drukkerei sem gondolhatták, hogy a Real Madrid pontot szerezhet. Gól elérésére is csak a többgólos előny birtokában leeresztő Barcelona védelmének asszisztálása mellett lett volna esélyük. Pár perc után világossá vált, hogy ezen az estén nem osztottak lapot Juande Ramos kezébe. Az egy évvel ezelőtt itt pályára lépő játékosok közül Casillas, Sergio Ramos, Cannavaro, Raúl és Sneijder maradtak hírmondónak. A hollandnak most egy félidő sem jutott, Cannavaro és Raúl öregebbek lettek. Bíztatót mondani már tavasszal sem tudtunk, pedig a keret nem előnyére változott. A hétvégén pályára lépett tizennégy játékos közül, körülbelül három-négynek van hosszútávon jövője a klubnál, mert ilyen teljesítmény láttán jogosan merül fel egy komolyabb piaci tevékenység szükségessége. Főleg, ha a vereség után egyetlen játékos sem hibáztatható. A Barcelona behúzta a kötelezőt. Egy kicsit döcögött, a vártnál egy kicsit nehezebben ment, de behúzta. Nem tudni, hogy az eső, vagy az ellenfél váratlan összeszedettsége miatt sikerült nyögvenyelősre a mérkőzés, de a három pont hangsúlyozása visszafogottságról tanúskodik. Figyelmeztető jelnek jól lehet, hogy egy pár napja regnáló edző, jobbhátvéd, balhátvéd és belsővédő hiányában is áthatolhatatlannak tűnő falat épített eléjük. Most különösebb változtatás nélkül is sikerült behúzni a győzelmet, azonban egy valamivel komolyabb taktikai fegyver kidolgozása célszerű lenne, mert mi történik majd, amikor Busquets beállítása vagy Puyol nem hozza meg a várt áttörést. Vagy véletlenül nem Drenthe szalad egyedül Victor Valdés kapuja felé. Nem mintha egygólos hátrány esetén nem sikerülhetett volna kiharcolni a győzelmet. Csak akkor Puyolnak kétszer kellett volna fejelnie. (Barcelona – Real Madrid 2-0)

Hiányérzetünk csak akkor lehetne a nagyobb rangadóval kapcsolatban, ha a Villarreal és a Sevilla jóval több futballra emlékeztető momentumot elrejt a langyos iramú produkcióban. Pedig azért lett volna tétje a dolognak. Ha más nem a közvetlen rivális legyőzésének érzése, de valamiért ez nem jutott el a vendégek tudatáig. Közülük egyedül Llorentén lehetett érezni, hogy kellően felpörgött a mérkőzésre. Nem is csoda, hiszen életében először léphetett ilyen magasan jegyzett bajnoki találkozón pályára. Reméljük másodjára szerencsésebb lesz, mert ezúttal nagyon kevés ideig volt a pályán, így már soha nem tudjuk meg, hogy volt-e valós esély a pontszerzésre az egycsatáros játék irányában egyre nyitottabb andalúzok ellen. Így nem volt. (Sevilla – Villarreal 1-0) José Antonio Camacho valószínűleg egy helyben ülve nedvesre izzadná a télikabátja hónalját, ha valami véletlen folytán csapata legalább egy csatárra emlékeztető játékossal rendelkezne. Plasil, Hector Font, Punal és Masoud remek játékosok, viszonylag jól is teljesítenek. Még a kaput is rendesen körbelövöldözik, de gólt szerezni csak a legritkább esetben tudnak. Bezzeg Adrián már harmadszor. Zsinórban. Ezúttal három pontot ért. (Recreativo - Osasuna 1-0) David Villa már zsinórban másodszor nem, de legalább a győzelem meglett. Ha a vártnál nehezebben is, de legalább David Silvával a pályán. A katalánok egyik szeme sír, a másik nevet. Remekül tartották magukat, de Rufete érthetetlen kiállítása után már nem maradt sok esélyük. Talán jobb lett volna, ha nem húzzák olyan sokáig, mert így Vicente komoly munkát tett semmissé késői góljával. (Valencia- Espanyol 2-1) Vereséggel nem nagyon lehet elhagyni a kiesőzónát, de az Espanyol karácsonyi ajándékaként a Mallorca tarthatatlan lendülettel zúgott alája. Szorosabb gólkülönbséggel még lett volna esély a kellemetlen pozíció elkerülésére, de a Getafe formáját figyelembe véve, ez az opciót pár perc alatt a hiú ábrándok kategóriába kötött ki. (Getafe – Mallorca 4-1)

Nem is olyan régen az Atlético darabokra hullott szezonja körül szomorkodott boldog-boldogtalan, aztán mindössze egy idegenbeli győzelem és egy hazai győzelem kellett hozzá, hogy ismét a bajnoki esélyek kerüljenek szóba. A Betis mindent megpróbált és méltó ellenfélnek bizonyult, de míg próbálkozásaik után mindig szöglet következett, addig a fővárosiak inkább a középkezdést részesítették előnyben. (Atlético – Betis 2-0) A Valladolid megtette, amit megkövetelt a  haza Real Madrid és legyőzték a fenyegetően előretörő Deportivot. Kérdés, mennyire jó Juande Ramos csapatának, hogy most a Valladolid is ugrásra készen várja a címvédő esetleges pontvesztéseit. Ráadásul úgy tűnik, hogy a hazai csapat továbbra is kitűnő formában futballozik, bár ezúttal Aranzubia legalább annyit elvett csapatától, amennyit bravúrjaival hozzáadott az összteljesítményhez. (Valladolid – Deportivo 3-0) Ha egy kicsit komolyabb múlttal rendelkeznének, és nem újoncként próbálkoznának, akkor sokáig vitatkozhatnánk azon, hogy ez a hazai győzelem mennyire megérdemelt. A mérkőzésen a Málaga legalább három vagy négy gólt lőhetett volna átlagos hatékonysággal is, azonban amikor már kifogytak a lehetőségekből, a bíró megkegyelmezett egy büntetővel. Egyrészt nem volt szabálytalan, másrészt nem is a tizenhatoson belül történt. Öt perccel a vége előtt befújni még égbekiáltóbb bűnnek számít. (Málaga – Numancia 2-0) A hétvége egyik legjobb mérkőzése, amelyen az Almería éppen a hullámvölgyből való kitörés jegyében asszisztált a Racing támadásaihoz. Nagy nehezen a mérkőzésben is maradtak, de még akkor sem nyugodhattak meg, amikor a vendégek megfogyatkoztak a gyenge bírói tevékenység következtében. (Almería – Racing 1-1) Három gól, szakadó eső, férfias küzdelem, önfeláldozó odaadás, vér. Mi kellhet még a baszkoknak?  Amikor Llorente a bikát is remekül feledteti. A Spotingnak még helytállnia sem nagyon sikerült, pedig egy kicsit komolyabb hozzáállással legalább egy becsületgól meglehetett volna. (Athletic - Sporting 3-0)
 

314 komment

Címkék: spanyol la liga 2008/2009

A bejegyzés trackback címe:

https://nst.blog.hu/api/trackback/id/tr82826754

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

rizla 2008.12.16. 20:48:31

ez az értékelés így rendben is van, pár hozzáfűznivaló:
1. palanca helyzete utólag visszanézve nem volt azért AKKORA, hogy ajtó-ablak ziccer legyen. abból az éles szögből nem illik gólt kapnia egy jó kapusnak, és valdes jobb napjain világklasszis, ez ma egy olyan nap volt.
2. "valamivel komolyabb taktikai fegyver kidolgozása célszerű lenne"
a barcelona taktikájával nem volt komoly gond, bár kicsit nagyon áthelyezkedtek a madrid térfelére, úgy kellett volna inkább, mint a valencia ellen.
hogy miért akadozott kicsit a gépezet, arra te magad is választ adsz a cikkben. a madrid bunkere azért blokkolta egész jól messiéket, mert egyszerűen senki sem volt képes jó napot kifogni a támadók közül, és hihetetlen kapkodás ment néha. nem, ezt nem vagyok hajlandó teljesen a real számlájára írni, mert egyszerűen olyan helyzetekben pörögtek túl a barca játékosai, amiket az eddigi 15 forduló során csak nagyon kevésszer (numancia, getafe).

Paul Newman Jr. 2008.12.16. 21:03:11

'valdes jobb napjain világklasszis' :DDDD

rizla 2008.12.16. 21:13:13

hiába röhögsz sokattudóan ember, ez tény. nincs több bakija már, mint akármelyik másik élkapusnak egy szezon során, csak neki az összeset előveszik, és felnagyítják a régi dolgok miatt.
1-1 elleni helyzetekben pedig a világ egyik legjobbja, kiderült ez már a BL-döntőn is, nem csak most, pedig ott henry szemét kellett kivédenie, nem drenthéét. alulértékelt, igazságtalanul hugynak-szarnak lehordott kapus, aki nagyon sokat fejlődött az évek során. elég nevetséges például, hogy még a tv-ben sem lehetett egyetlen szót sem hallani arról, hogy drenthe lövésének védése bizony bravúr volt a javából. persze, ha a whoopy goldberg hasonmásnak kicsit több esze van a játékhoz, akkor átemeli, vagy kicselezi, de valdes fantasztikusan érkezett, és fantasztikusan ért le.

rizla 2008.12.16. 21:14:50

amúgy a barca vezető góljáról olvastam már olyan véleményt, hogy talált gól, meg mák, stb. pedig begyakorolt figura, a sokadik ilyen idén. ezért nem sikerült volna behúznia ezt a meccset a rijkaard-csapatnak, feleennyire nem voltak veszélyesek rögzített szituációkból. ennyit arról, hogy kell valami "komolyabb taktikai fegyver". van, nem is kevés. ha nem sikerül akcióból, akkor sikerül pontrúgásból, így vagy úgy, de ez a barca gólt szerez.

Keelhaul 2008.12.16. 21:29:26

Rizla: az talált gól volt, ilyen figura egész egyszerűen nincs. :) Semmi gáz, ettől még megérdemelték, csak szólok.

rizla 2008.12.16. 21:34:48

jaja, tényleg nagyon nehéz lehet gyakorolni, hogy puyol a hosszúra, xavi odalövi, ő meg lefejeli középre. ilyen tényleg nem létezhet LOL

sporttárs 2008.12.16. 21:44:07

Begyakorolt figurából is lehet talált gólt szerezni, végtére. :) Most éppen ilyen időszaka van a Barcelonának, a végén úgyis lőnek egy gólt.

Valdes és a "világklassziság" szerintem azért kevés fejben szerepel szinonímaként, még jobbnapos kitétellel is. Egy jó átlagra képes, nyilván nem véletlenül maradhatott meg egy ilyen szintű csapat kapujában. Nem mintha extraklasszis barcelonai kapusokra emlékeznék, Zubi a maga legendáriumával persze az, de ehhez a potyái is bőven hozzátartoztak, meg Szavicsevics évszázados pofátlansága a legendával szemben. :)

De azért ha a "világklasszis kapus" meghatározást hallják bárhol a világban, egy tízes névsorra szerintem senki le nem írja Valdes nevét.

rizla 2008.12.16. 21:58:44

nem azt mondtam, hogy extraklasszis. azt írtam, hogy _jobb napjain_ világklasszis.

halareaal 2008.12.16. 22:03:20

a világklasszis talán valóban túlzás, de az is tény, hogy alul van értékelve. nem kis pechje van, hogy a spanyoloknak ott van Casillas, Palop és Reina is (bár a liverpoolinál sztem mára már nem rosszabb), sok nagy válogatottban akár elsőszámú kapus is lehetne. meccsek közben egyébként érdemes figyelni, olyan habitusa van, amely alapján akár az egyik legfontosabb mozgatórugója, szellemi vezére is lehetne a csapatának, csak hát ugye egy potyakapusként gíresült el még korábbról (mondjuk az nem véletlen), így nincs akkora tekintélye a nemzetközi futballban. azt kell mondjam, egyik kedvenc emberem a Barcából, és már nem is a bakijai miatt.

rizla 2008.12.16. 22:17:30

épp ezaz, ma már nem potyakapus, mégis minden apróbb hibájánál ezt kell hallgatni, ez uncsi. a clasicon világklasszis teljesítményt nyújtott, ez biztos.

popp · http://koncertblog.com/ 2008.12.16. 22:22:06

Lehet, hogy uncsi, de nem mindenki néz annyi Barca meccset, mint te magad! Úgyhogy nem is várhatod el hogy ne azok potyák ugorjanak be róla egy újabb hibánál.

Sath 2008.12.16. 22:25:22

bár ezen kár vitatkozni, de rizla védelmére:

www.fcbarcelona.com/web/english/noticies/futbol/temporada08-09/12/n081214106602.html

Puyol mondta, hogy ezt a figurát gyakorolták.

Lényegében tökmindegy, mert akkor is mák gól volt, mert azért egy szép határozott gólszerzés az inkább olyan amint Ibrahimovics művelt a 4dik gólnál:)
www.youtube.com/watch?v=Z3IhUnkrUZ8

Szerintem a Barca csak elidegeskedte ezt a dolgot, görcsösen akartak bizonyítani az otthoni teltháznak, meg ugye a Real Margit volt az ellenfél. Akiről annyit szintén el kell mondani hogy küzdeni tudnak, rettenetesen nagyon védekeztek és pont.
Mert hogy egyébként futball szempontból értékelhetetlen volt amit zajlott, 2 előreindítás volt. Abból egy igen veszélyes, mert a Alvés éberkomában Nintendozott valahol.

Ami mint Barca szurkernek itt pozitiv volt viszont hogy nyertünk. Rossz játékkal de hozták a kötelezőt. És ez nagy dolog, mert emlékszem h volt idő, hogy ez a Betis ellen sem ment vezető állásról, és a társai...

rizla 2008.12.16. 22:31:09

popp: "Lehet, hogy uncsi, de nem mindenki néz annyi Barca meccset, mint te magad! Úgyhogy nem is várhatod el hogy ne azok potyák ugorjanak be róla egy újabb hibánál."

viszont azt várhatom, hogy ezek az emberek az enyémhez képest jóval kevesebb viszonyítási alappal ne játszák el feltétlenül, hogy jobban tudják

rizla 2008.12.16. 22:32:29

sath, mi volt rajta a mák gól? eto'o nem találta el jól, na és? puyol oda fejelte, ahol eto'o állt, eto'o ott állt, ahol állnia kellett, és arra terelte a labdát, ahova mennie kellett. kibaszott mindegy, hogy csűddel, belsővel, vagy ilyen esetlen mozdulattal combbal találja-e el. igazi flippergól

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2008.12.16. 22:33:01

"a Barca csak elidegeskedte ezt a dolgot, görcsösen akartak bizonyítani az otthoni teltháznak, meg ugye a Real Margit volt az ellenfél." (Sath)

Semmi meglepő nincs ebben. Aki gálameccset VÁRT, annak fogalma sincs a fociról. Pontosan az volt várható, ami történt.

rizla 2008.12.16. 22:37:48

az addig ok, hogy én is ilyen real madridot vártam, viszont tény, hogy a barca kicsit kapkodós volt. ez utóbbira azért kevésbé lehetett számítani.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2008.12.16. 22:41:58

Én szinte biztos voltam abban, hogy kapkodás lesz. Guardiola első El Clásicója, óriási elvárások, mindenki hájpolja a csapatot.

Akkor lett volna más a meccs, ha rögtön az elején jön egy Barca-gól. Akkor tényleg lehetett volna fesztivál is.

Sath 2008.12.16. 22:42:26

Én nem vártam gálameccset, csak elmondtam a véleményemet arról, hogy szerintem miért volt rosszabb a Barca mint az utobbi mecsekken.

Rizla,
Barca drukker vagyok, ne győzködj, egy oldalon állunk :)
de, bárhogy tekerjük mák vagy nem, ez egy szar gól volt, grundon azt mondjuk rá, hogy izzadságszagú. Nincs vele baj, attól még kellett nagyon, de én a Barcától más gólokat várok.

Ja erről jut eszember, igazoljuk már le az Ibrahimovicsot :)

Nem vagyok megszállotja egyébként, egyáltalán :)

ApukadHUN 2008.12.16. 22:44:45

Azért vicces, hogy utólag mindenki átjátszhatatlan baloldalra és Michel Salgadora, meg sziklaszilárd Metzelderre számított.
Most vagy Guti lett Essien szintű szűrő, vagy nem tették próbára.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2008.12.16. 22:52:28

"de én a Barcától más gólokat várok" (Sath)

Nekem ez pont annyira tetszett, mint egy 30 méteres hálószaggató bomba, hidd el. :-)

halareaal 2008.12.16. 23:17:53

"Azért vicces, hogy utólag mindenki átjátszhatatlan baloldalra és Michel Salgadora, meg sziklaszilárd Metzelderre számított"

hát jah mondjuk, a Real idei meccseiből kiindulva énis inkább vártam egy 5-2es vereséget, mint egy ilyen védelmet. bár azis igaz, hogy az ilyen adok kapokba a Real hazai pályán szokott belemenni, na meg ahhoz azért tényleg nem volt elég ember.

Bastille · http://labdabiztos.blog.hu 2008.12.16. 23:20:03

dutruel-re emlékszik még valaki? meg az összes barca kapus egy melléfogás, valdes viszont valóban felnőtt a feladathoz. idén. de ez nem tart sokáig, állítom, csak van egy összeállt jó védelem előtte, ne feledjük.

viszont a bilbao mekkorát sziporkázott....

Keelhaul 2008.12.16. 23:21:52

Nekem egyáltalán nem tetszett a gól, de nekem Keita gólja se tetszett tavaly, amit még a Sevilla színeiben szerzett ugye. (Az nem volt kicsi.)

rizla: attól hogy gyakorolnak egy figurát, az kurvára lehet talált gól, egyszerűen ezt _így_ nem lehet gyakorolni. Túl sok tényezős az egyenlet, túl sokan hibáztak és helyezkedtek ott rosszul. Márpedig ez olyan, mint a játékelmélet. Taktikát csak jó taktika ellen lehet kidolgozni, a többi az nem a tudomány dolga.

b) a figurák szerintem nem a taktika részét alkotják, ez definíció kérdése persze.

avenger13 2008.12.16. 23:27:40

halareal

igazad van. szerintem is mindenki több gólt várt ennél, és nem azért mert nem ért a focihoz. Egyszerűen azért, mert a barca a valenciát, és a sevillát is megverte rendesen, ezt persze nem arra értem, hogy nullára focizták volna őket, hanem a gólkülönbség volt nagy.

a real azért belement kinyílt az első gól után, ezért is kapták a másodikat. Szóval ha az elején kapnak egy gólt, szerintem sokkal nagyobb lett volna a különbség. Ramos összeszedte a védelmet, és a motiváció is megvolt persze.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2008.12.16. 23:31:41

"Egyszerűen azért, mert a barca a valenciát, és a sevillát is megverte rendesen" (avenger13)

Egy Barca-Real, az Barca-Real. Meg egyébként is minden meccs más. A formák alapján persze, hogy a 6-1 lett volna a reális eredmény, de egy ilyen rangadóra mindkét fél iszonyatosan felszívja magát.

Szurkoló 2008.12.16. 23:34:40

Azért Valdés nem véletlenül robbant be az első csapatba 2002-ben. Bonano és Enke mögött 3.-ként. Aztán 2003-ban Rüstüt szoritotta ki.
Akárki akármit gondolhat róla, a számok és az eredméyei beszélnek helyette.

kapkap 2008.12.16. 23:37:58

nekem az tűnt fel a szombati meccsen, hogy casillas megint mekkorákat fogott, például eto kapáslövését és utána a kipattanóból messi lövését is.
valdes magához képest tényleg nagyot alkotott, de én sem gondolom hogy világszintű lenne (vagy akárcsak barca szintű).

rizla 2008.12.16. 23:52:32

sath:
"de, bárhogy tekerjük mák vagy nem, ez egy szar gól volt, grundon azt mondjuk rá, hogy izzadságszagú. Nincs vele baj, attól még kellett nagyon, de én a Barcától más gólokat várok."

akármelyik oldalon állsz, hülye vagy.
csúnya volt, mert eto'o csúnyán találta el. ez egy nagyszerű figura volt, ennyi.

rizla 2008.12.16. 23:54:57

"valdes viszont valóban felnőtt a feladathoz. idén. de ez nem tart sokáig, állítom, csak van egy összeállt jó védelem előtte, ne feledjük. "

röhejes.

a 06/07es idényben, ha nincs valdes, az ezüst sem jön össze. mégis mindenki az egyetlen hibájáról beszél, amit a liverpool ellen művelt.

popp · http://koncertblog.com/ 2008.12.16. 23:55:25

"akármelyik oldalon állsz, hülye vagy." - tényleg mellőzhetnéd az efféle megnyilvánulásokat. Tőlem egy kocsmában simán mehetne, de ez azért nem az.

rizla 2008.12.16. 23:57:26

keelhaul: a FIGURA az a pontrúgásokhoz kell, és külön ki kell őket dolgozni. hogy egy csapat veszélyes-e pontrúgásból vagy sem, az igenis a taktikához tartozik. nem mindegy, hogy támaszkodhatnak-e erre.

egyébként az összes megkérdezett illetékes (pl maga xavi) azt mondja, hogy nagyon élvezi guardiolával az ezen való munkát.

rizla 2008.12.16. 23:58:46

popp köszönöm neked, hogy megpróbálsz jobbá tenni! te egy szent vagy!

popp · http://koncertblog.com/ 2008.12.17. 00:00:39

"a 06/07es idényben, ha nincs valdes, az ezüst sem jön össze. mégis mindenki az egyetlen hibájáról beszél, amit a liverpool ellen művelt." -valljuk be, hogy az sorsdöntő hiba volt és nagyon sokan látták. Bár az is igaz Cech-et a cseh-törökön elkövetett, orbitális és sors döntő hiba ellenére is a világ egyik legjobb kapusának tartják.

popp · http://koncertblog.com/ 2008.12.17. 00:01:43

Nem vagyok én szent, látnál egy kocsmában Roma meccsen, de írott formában sokkal sértőbbek ezek a szavak!

popp · http://koncertblog.com/ 2008.12.17. 00:02:40

ja és nekem az is egyre megy, hogy elfogadod-e a tanácsonmat, vagy sem!

rizla 2008.12.17. 00:03:59

erre reagálj inkább gandhi "viszont azt várhatom, hogy ezek az emberek az enyémhez képest jóval kevesebb viszonyítási alappal ne játszák el feltétlenül, hogy jobban tudják"

eddig két kommented volt ide bazmeg, egyik sem a spanyol bajnokságról szólt igazából, mindkettő az én viselkedésemről. hát ki a fasz vagy te, de most tényleg? vagy a moderátori jogra gyúrsz?
nem kötekedek, komolyan érdekel, hogy szerinted mit fogsz elérni nálam, vagy mégis mit világítasz meg előttem, amit én nem látok kristánytisztán.

rizla 2008.12.17. 00:04:55

de amit te adsz, az nem tanács, te nagyon szerencsétlen, csak teljesen felesleges sápítozás, mint amikor nagyanyád sopánkodik, hogy milyen hangosak ezek a mai fiatalok

Asidotus 2008.12.17. 00:13:17

ÉN már régóta mondogatom itt, hogy Valdes tökéletesen megfelel a Barcelonába. Nem Buffon, de azért általában jól véd, és szerintem Casillas nélkül ő is ott lenne a válogatottban (még ha nem is első számú kapusként, bár ki tudja...). Emlékszem, tavaly is itt szapulták, mert a Barca kikapott 1:0-ra (valamelyik meccsen).

rizla 2008.12.17. 00:14:46

"valljuk be, hogy az sorsdöntő hiba volt és nagyon sokan látták. Bár az is igaz Cech-et a cseh-törökön elkövetett, orbitális és sors döntő hiba ellenére is a világ egyik legjobb kapusának tartják."

sorsdöntő hiba volt, mert a barcelona nem volt képes kettőnél több értelmes támadást vezetni azon a meccsen (az egyikből gól lett). kb az egész idény arról szólt - már amikor nem fogott ki valami jó napot ronaldinho, deco, vagy xavi - hogy a támadó szekció apátiája, és a védelem feltűnő bénulása miatt rendszeresen kellett 2-3 valdes bravúr, hogy meglegyenek az értékes 3 pontok. egyszer hibázott egyet, na bumm. ha valdesen múlik, a barca trófeát nyer abban az évben.

popp · http://koncertblog.com/ 2008.12.17. 00:17:24

Rizla, egyrészt a Barca-Realról már elmondtam véleményemet bőven egy másik posztban, ahol össze is akadtunk ezzel kapcsolatban.

Másrészt viszont iszom a szavaidat :-), de emiatt a mindenkit keresetlen stílusban elküldő modorod miatt, olyan pengeváltásokba kényszerülsz bele, amelyekben éppen a jó meglátásaid sikkadnak el. És hogy ne érezd rosszul magad, meg kérdezem, hát tényleg nem érted, te fennhéjázó barom? :-D

Bár lehet, hogy élvezed ezeket csörtéket, akkor viszont nem szóltam.

CS0ki 2008.12.17. 00:17:51

"A hétvégén pályára lépett tizennégy játékos közül, körülbelül három-négynek van hosszútávon jövője a klubnál, mert ilyen teljesítmény láttán jogosan merül fel egy komoly piaci tevékenység szükségessége."

Ki az a 3-4? Csak kiváncsi vagyok...nálam sincs több, csak az átfedés érdekel! :P

És Valdes tényleg nem olyan rossz, mint ahogy benne van a köztudatban. Pár érdekes mozdulata most is van, de alapvetően megbízható kapus, és a bravúr se ritka tőle! A tavalyis Sevilla ellen lábbal védésére még most is emlékszem!! :)

CS0ki 2008.12.17. 00:19:18

"a labda megtartásához szükséges passzolási képességgel egyedül Raúl rendelkezik."

Ja, ez meg egészen egyszerűen baromság!!! Már bocs... :)

Rezgrof 2008.12.17. 00:21:58

rizla,
gondolom azért szólnak kommentek a viselkedésedről, mert elég nehéz tolerálni az agresszív kismalac stílusodat.

Ha te lennél az átlag NST kommentelő, akkor itt is olyan lenne a fórum, mint az NSO-n.

rizla 2008.12.17. 00:24:37

"de emiatt a mindenkit keresetlen stílusban elküldő modorod miatt"

nem mindenkit

"amelyekben éppen a jó meglátásaid sikkadnak el"

miért sikkadnának el ember? nem írom nagyobb betűkkel azt, hogy FASZ VAGY. kivéve most. akit érdekel, annak nem sikkad el, akit meg az érdekel, hogy erkölcs csőszt játszon, álszenteskedjen, meg sápítozzon, az meg foglalkozik azzal, hogy én hogyan beszélek. szomorú, hogy te is ezt teszed.
egyébként mit törődsz te azzal, hogy az én meglátásaim elsikkadnak-e? közöd?

"És hogy ne érezd rosszul magad, meg kérdezem, hát tényleg nem érted..?"

jobban értem, mint te magad. szeretsz fontoskodni. ez nem egy jó tulajdonság, szerintem ne csináld, így elsikkadnak a jó meglátásaid

"Bár lehet, hogy élvezed ezeket csörtéket, akkor viszont nem szóltam."

egyáltalán nem élvezem amikor valaki buta, dühít.

rizla 2008.12.17. 00:25:49

rezgrof ha én lennék az átlag nst kommentelő, akkor nem tudnám felbaszni magam hülyeségeken, mert jóval kevesebb lenne.

rizla 2008.12.17. 00:29:12

sőt, akkor igazi viták lehetnének, meg érdekes beszélgetések. nem olyan témákkal, mint pl vannak-e guardiolának edzői kvalitásai, mákos-e egy gól, ami begyakorolt figurára épül (ennyi erővel minden gól mákos, a legtöbbhöz kell egy védelmi megingás), meg hogy valdes jó kapus-e. nem szakértenének be emberek olyan dolgokba, amikről láthatóan nincs elég tapasztalatuk.
pl én sem megyek be a serie A topicba, hogy megmagyarázzam, miért szar a roma, csak azért, mert láttam a 7-1et.

popp · http://koncertblog.com/ 2008.12.17. 00:31:08

"egyáltalán nem élvezem amikor valaki buta, dühít." -egyáltalán nem biztos, hogy aki nem látja át a focit annyira mint mondjuk te, az buta, maximum felületesebben nézi, mint te és nem annyit, ha ezt nem látod be, akkor viszont te vagy a buta. Ha meg dühít, akkor "vagy a rizla, vagy a pipa".

De Dr. Csernuskám én fontoskodom, te viszont az utolsó szóhoz ragaszkodsz. Nos én várom, mert ezzel a témát lezártam.

rizla 2008.12.17. 00:33:39

najó, valdesről lehet vitatkozni, ez valóban érdekes. csak le ne bukjanak egyes résztvevők, hogy nem láttak 10 barcelona meccset végig életükben.

"aki nem látja át a focit annyira mint mondjuk te, az buta, maximum felületesebben nézi, mint te és nem annyit"

erre már válaszoltam. akkor miért adja elő, hogy ő jobban tudja? téged nem dühítene, ha én, aki évente háromszor nézek roma meccset (ebből kettőt a BL-ben) elkezdenék neked arról magyarázni, hogy te, ez a totti nem is igazi klasszis?

rizla 2008.12.17. 00:34:25

(nem, nem tartom valdest olyan jónak mint tottit, nem ez a példa lényege, nyuginyugi!)

Lencse. 2008.12.17. 00:34:52

Ma is tanultam újat: egy rendes focicsapat, ha szöglethez jut, tisztességből nem végzi el. Az abból szerzett gól úgyis máknak minősül. :(

rizla 2008.12.17. 00:36:45

jó, nekem már heinrich elmagyarázta, hogy a pontrúgásból adott gólpassz nem ér fel az akcióban adottal. illetve nem magyarázta el, csak mondta.
mert hát azt csak úgy oda kell baszni, aztán majdcsak lesz valami, ugye

Rezgrof 2008.12.17. 00:52:40

Az igazi vitáknak te magad vagy a gátja.

Guardiola taktikai érzéke már játékosként kiderült, vezetői adottságait pedig a csk szalag igazolta, ráadásul katalán = nála jobb edzője aligha lehetne most a Barcának, örülök, hogy ezt te is felfedezted. Az, hogy mire vinné egy másik csapattal, egy sokkal érdekesebb kérdés, és edzői kvalitásai megállapításánál sem utolsó szempont.

A begyakorolt figura nem mák, de a 'lövésnél' szerencséje volt etónak, ezen nem tudom mit lehet vitatni.

Valdes nem rossz kapus, de már csak fizikai adottságai miatt sem lesz soha a legnagyobbak között. Nemcsak a beadásokkal vannak gondjai, de 10lövésből 8at üt,tenyerel vagy öklöz, képtelen benyelni a labdákat. Ha atletikus képességeire kell támaszkodnia, akkor nincs gond. Viszont Casillas már öt éve is elirányította a válogatott, vagy a Real védelmét, erre Valdesnek 10 év múlva sem lesz képes. Erről ennyit.

rizla 2008.12.17. 00:56:49

rezgrof a te hozzászólásod pl tök jó.
eto'o lövése valóban csúf volt, ezt én is elmondtam. a többivel is egyetértek, de ha visszaolvasgatsz, ezt te is láthattad.
guardioláról pedig annyit, hogy azon nyugodtan lehet elmélkedni, hogy akkor most mennyire jó is, mekkora a szerepe, ésatöbbi, de amikor valaki leír egy olyat, hogy "számomra nem nyertek bizonyítást az edzői kvalitásai", akkor azért erősen megrökönyödök. remélhetőleg ezzel te is így vagy.
casillas természetesen jobb, mint valdes, legutóbb is fantasztikus volt.

rizla 2008.12.17. 00:57:40

popp tök jó, és azt mégis hol az anyámban nézhetem meg? a profilomon belül nem vagyok képes felfedezni, a mailemre meg tuti nem jött

heinrich · http://nst.blog.hu 2008.12.17. 01:03:11

Szerintem ez a téma sem sokkal relevánsabb egy spanyol posztban, mint a te viselkedésed taglalása. Egyébként az ötös és a tizenegyes pont közé én is be tudok tekerni egy szabit, vagy szögletet, ehhez sem játékintelligencia, sem kretivitás, sem helyzetfelismerés stb. nem kell. Ezért is ér kevesebbet.

rizla 2008.12.17. 01:05:30

ok, ez jogos, valóban kicsit kiragadtam a kontextusból

Rezgrof 2008.12.17. 01:11:28

'Az igazi vitáknak te magad vagy a gátja.'
Sajnos. Ezt az előbb elfelejtettem hozzátenni. Ha nem viselkednél igazi díszfaszként, lehetne valóban érdekes vitákat folytatni, szóval egyrészt sajnálom, másrészt kurva idegesítő.

popp · http://koncertblog.com/ 2008.12.17. 01:17:17

Akkor itt rizla, de ez már az offnak az offja. Ezerszer hallottam azt a vélekedést, hogy Totti egy lufi. Ilyenkor citálok neki adatokat lejátszott meccsekről, gólokról, gólpasszokról, alkalmasint kap egy két youtube linket, hadd élvezzen.

Ha egy haverom mondja egy kocsmában és tudom, hogy zsigerből teszi, akkor persze én sem maradok adós a jelzőkkel, mint ahogy bayern drukker haverom engem is kiosztott nem egyszer.

Egyébként az itt magadott mailboxodban tudod megnézni a privát üzeneteidet.

rizla 2008.12.17. 01:22:09

oda nem érkezett semmi.
nem azért hülyézek valakit, mert műveletlen, hanem azért, ha baromi magabiztosan löki a megalapozatlan véleményét.

rezgrof sajnos más hullámhosszon mozgunk, kurva idegesítő. elég sok emberrel vagyok hajlandó vitatkozni, csak ahhoz meg kell ütni egy szintet.

pancho_sanza · www.nst.blog.hu 2008.12.17. 07:30:42

Ez önmagáért beszél:60 kommentből 28
:)

anonim222 [semleges néző] (törölt) 2008.12.17. 07:59:05

OFF:
de itt nem szokott ilyen lennI, nem ? :)
ON

Sath 2008.12.17. 09:26:44

Na most értem be, látom lehülyéztél :)

Jólvan, ebbe nem nonyolódom bele, magadat minösíted, de a k*rva unalamas mák gólra visszatérve én is arra gondoltam, amit Rezgrof mondott hogy a ahogy belepiszkált és 3 ember + Casillas mellett becsordogált az szerencsés volt. Nem tudom ezen mit nem lehet érteni. Erröl a gólról nem szeretnék többet írni, messze nem érdemelt ennyi szót sem :)

montipájton 2008.12.17. 09:44:07

Követelem az NST-től, hogy haladéktalanul írjon valaki egy Rizla-posztot.
Aminek a hozzászólásaiban jól kitárgyalhatjuk a Barca-Real meccset. Mert fordítva már megy a dolog.)))

montipájton 2008.12.17. 09:46:19

Amúgy a "begyakorolt figura" kifejezés a futball rákfenéje, aminek sava-borsa pedig a gól, főleg, mivel bedobásnál nincsen les - már ha nem felettt kézzel megy ki a csapat a pályára, hisz a labda gömbölyű.

montipájton 2008.12.17. 09:49:44

Der hogy a klászikóról is essen szó, Cruyff igen érdekes véleményt fogalmazott meg Messivel kapcsolatban. Szerencse, hogy Rizlát nem ismeri, nem tenné zsebre, amit kapna érte, hozzánemértő köcsög hollandja.

(Tömören a lényeg: Messi szinte "könyörgött", hogy rúgják fel, ha nem a középpályán tett-vett volna, arra várva, hogy lefaultolják, hanem csatárhoz méltó módon a kapu felé mozgott volna, nem merik felrúgni, ezt mondja Cruyff, aki persze nyilván elfogult a Real Madrid javára egy Barcával szemben.)) )

danesdzsu2 2008.12.17. 10:28:18

Rézgróf:
érdekes, az én véleményem nagyon sokszor eltér az általános véleménytől egy-egy kapus megítélésével kapcsolatban. Pl. mindig az volt a véleményem Királyról, hogy nem jó kapus, Schmeichel istenítésén csak röhögtem, stb.

Egy tálca sörrel jövök neked, ha 10 éven belül nem lesz jobb kapus Valdes, mint Casillas valaha volt, vagy lesz.

pancho_sanza · www.nst.blog.hu 2008.12.17. 11:01:50

Victor Valdes Palop utódja (harmadik kapus) lehetne a válogatottnál. Mivel csak pár hónappal fiatalabb, mint Casillas és kicsivel öregebb, mint Reina, így valószínűleg Sergio Asenjo hamarabb véd a válogatottban nála.
Zubizarreta és Buyo idejében simán király lehetett volna, de most túl sok jó spanyol kapus van.

_benito · www.nst.blog.hu 2008.12.17. 11:03:50

valdes nem rossz kapus, de semmi több ennél. hogy nem barcelona-szintű, annak megítélése meg attól függ, hogy hova helyezzük a barcelonát.

jelenleg valószínűleg a világ legjobb csapata, valdes pedig (legtöbb csapattársával ellentétben) posztján nincs a legjobb tízben. csak spanyolból van nála három jobb kapus.

kroos 2008.12.17. 11:10:26

diego lopezt beleszámoltad?

pancho_sanza · www.nst.blog.hu 2008.12.17. 11:13:50

Zubizarreta, Busquets, Rüstü, Vitor Baia vajon Barcelona szintű kapusok voltak?

Sath 2008.12.17. 11:14:33

valaki hülyézzen le gyorsan, mert szerintem Reina nem jobb nála...

_benito · www.nst.blog.hu 2008.12.17. 11:19:32

pancho igazat szól, vannak csapatok, ahol egyszerűen hagyomány a szar kapus. (arsenal iskolapélda)

sath, eszembe sincs lehülyézni téged. ugyanakkor hülye vagy. (alszik a moderátor???)

danesdzsu2 2008.12.17. 11:21:25

Nem véletlenül hoztam van der Sar-t példaként. Őt speciel elásták a Fulhambe, mégis odaért. És pillanatnyilag a világ legjobbja.

kroos 2008.12.17. 11:23:29

Bonano és revault?

Sath 2008.12.17. 11:25:05

_benito
na most akkor ebböl vegyem ki hogy mi a helyzet :)

"eszembe sincs lehülyézni téged. ugyanakkor hülye vagy."

Azazello007 2008.12.17. 11:42:51

Lehet, h Valdes nem tartozik a legjobbak közé. de azért Dutruelt vagy Rüstüt nem sírja vissza senki...:-) Másrészt a Barca teljesítménye eddig megcáfolni látszik a 'végy egy jó kapust...' alapelv létjogosultságát...

Keelhaul 2008.12.17. 11:52:34

Kivéve persze, amikor nem. Valdes nem rossz kapus, sőt jó kapus, sőt néha zseniális, máskor meg sötét mint a (frappáns hasonlat).

Ugyanakkor rózsaszín porséja van, és ez már önmagában is megbocsáthatatlan bűn.

sundin 2008.12.17. 11:53:49

A legnagyobb akkor is Hesp volt :)
Diego Lopezzel nem tudom mi van, de fordulónként egy gólban min. benne van (a Sevilla ellen kivételesen jó volt). Én Aranzubiát és Moyat is jobb kapusnak tartom nála. Mindketten képesek olyan bravúrokra, mint D. Lopez, de sokkal megbízhatóbbak.

IronRock 2008.12.17. 12:19:41

sundin de nyilván nem Aranzubia mostani teljesítményére gondolsz, mert amit most művelt a Depor kapujában a Valladolid ellen, az bakiparádéba illő. :-)

sundin 2008.12.17. 12:29:05

Igen, 25 meccsből 15-t lehozott gól nélkül, bravúrt bravúrra halmozott, és most becsúszott egy ilyen meccs. Tudom, hogy nem szerencsés most megemlíteni, de ha csak most esett szó a kapusokról :)

montipájton 2008.12.17. 12:29:31

Vitor Baia Barcelona-szintű kapus volt, Zubizarreta nem volt Barcelona-szintű kapus, de ő legenda volt. Amúgy Seaman (vagy Shilton) tényleg jó példa, hogy átlagos képességű kapusok is lehetnek legendák még válogatott szinten is, olykor ehhez elég, ha negyven évesen is még védenek. )))

Én a 85-ös Disztl Petinél kevés jobb kapust láttam még, vitte is volna anno az Inter és a Real, csak hát a hivatalos megkeresésig el sem juthattak.

rizla 2008.12.17. 12:56:52

hát tényleg hülyék vagytok, reinát legalább annyiszor láttam hülye gólt kapni, mint valdest.

cruyff nyilatkozatát a meccsről meg messiről olvastam, egyrészt egyetértek vele, másrészt ha épp nem értek vele egyet, olyankor át kell gondolnom, hogy nem nekem van igazam

popp · http://koncertblog.com/ 2008.12.17. 12:57:42

Mondjuk a nagybátyám azt mondta nekem '86-ban, hogy igazi kapus nem kap hat gólt egy meccsen.

Vitor Baia pályafutásának két korszaka volt, az elesőben - a Barcelona előttiben - a világ egyik legjobb kapusaként tartották számon. Barcelona volt a vízválasztó, mert onnantól fogva jeles nagy lepkevadászokat megszégyenítő gyűjteményt halmozott föl.

rizla 2008.12.17. 13:05:02

amúgy durva montipájton hogy te a kommentelőket (köztük biztos magadat is) egy szintre emeled cruyffal. ügyes volt ;]

sundin 2008.12.17. 13:09:44

A nagybátyád szerint akkor Casillas nem igazi kapus?

kroos 2008.12.17. 13:11:42

Urruti-nél nem volt jobb az elmult 70 évben.

kroos 2008.12.17. 13:17:28

a kispadon meg El Flaco...Luis Cesar Menotti.
a pályán meg Schuszter meg Maradona....

Titi120 2008.12.17. 13:26:02

Az AS értesüléseire hivatkozva az nso szerint Madridban folytatja a portsmouth-i Diarra, és állítólag Mijatovics meg akar válni Van der Vaart-tól minél hamarabb.

popp · http://koncertblog.com/ 2008.12.17. 13:26:08

"A nagybátyád szerint akkor Casillas nem igazi kapus?" - sajnos már nem tudom megkérdezni tőle, de a mondat végéről lemaradt egy szájli, csak montinak akartam beszúrni egyet.

Sath 2008.12.17. 13:27:16

Foci szakértelemben meg Cruyff és természtesen popp nagybátyja :)

Kihagyhatatlan volt

Sath 2008.12.17. 13:29:00

uppsz, popp természtesen részvétem, ha elöbb látom az utobbi commentedet, akkor nem viccelek ezzel.

czipi 2008.12.17. 13:42:51

talált gól a valencia elleni első gól volt, ez begyakorolt figura simán (átíveled, ő visszafejeli, középen berugja), az már más kérdés, hogy Eto'o-t miért nem fogja senki?????

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2008.12.17. 14:05:54

Casillas mikor kapott hat gólt egy meccsen?

el sastre 2008.12.17. 14:10:52

szerintem annak a megítélése, hogy ki a világ legjobb kapusa, vagy hogy ki van benne az első tízben, erősen szubjektív

Henke 2008.12.17. 14:20:43

Mi a szubjektív vélemény? :a Barcelona csatára pontrúgásból biztos mák gólt rúgott, Van Nistelrooy viszont egy igazi nagy Istencsászár, egy ízig vérig csatár jellem Inzaghival együtt, akik "mennyire érzik a kaput" :) lassan olyan érzésem lesz, hogy a Barcának akkor lett volna nem szerencsés a gólja, ha szöglet után(!!!) 40 méterről fejelik be... az pedig elég viccesen nézne ki, nem? kedves irigyeim:)

sundin 2008.12.17. 14:32:02

Zaragozában, kupameccsen. 6-1. Nehéz elfelejteni... a visszavágón meg lehetett volna a vendetta, de "csak" 4-0 lett, pedig 15 perc után már 3 volt.

Henke 2008.12.17. 14:36:53

elolvastam Cruyff nyilatkozatát. szerintem baromság

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2008.12.17. 14:40:30

Tényleg, az a Zaragoza-meccs...

Gondolom, a Schustert alkalmatlannak tartók szerint az a találkozó valami rossz tündér rkeze munkája volt egy amúgy kiváló edző keze alatt.

Egyébként úgy sajnálom, hogy kiesett a Zaragoza... :-(

el sastre 2008.12.17. 14:42:00

@ Henke
nem igazán értem hogy jön ez az én kommentemhez
.

sundin 2008.12.17. 14:49:37

Nem értelek... hogy jön ide Schuster? Mi a párhuzam közte és Lopez Caro között?

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2008.12.17. 14:51:26

@sundin

Úgy, hogy a Madrid-szurkolók hajlamosak elfelejteni (és ennek hangot is adni), milyen mélyről hozta föl őket a Capello-Schuster duó.

Henke 2008.12.17. 14:56:46

el sastre: a kronológiai sorrend irreleváns :) -amikor irtam még nem láttam a tiédet, az egészre írtam. szögletből mákgólt rúgni? valahol ostobaság a felvetés sztem

sundin 2008.12.17. 14:59:36

Duó? Capello volt az egyszemélyes mentőcsapat (képzavar), Schuster csak learatta a babérokat, mint Heynckes '98-ban...

popp · http://koncertblog.com/ 2008.12.17. 15:02:01

Heynckes csak részben, mert a bajnokságban csak ötödikek lettek, viszont ezt elhomályosította a harminckét év utáni siker a bajnokok tornájában.

kroos 2008.12.17. 15:04:26

98-ban 4. lett a reál.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2008.12.17. 15:07:03

Ez a "Schuster csak learatta a babérokat" egy (gyakran elhangzó) baromság. Egy bajnoki címet megvédeni talán még nehezebb is, mint megszerezni.

popp · http://koncertblog.com/ 2008.12.17. 15:08:59

Csöncsön, de egy kész, mentálisan nagyon erős csapatot kapott kézhez a cipész.

popp · http://koncertblog.com/ 2008.12.17. 15:10:16

Ráadásul egy teljesen szétesett brigádot adott át. Tudom, a sérülésekről nem ő tehet.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2008.12.17. 15:10:28

Ez igaz, popp, Capello érdemeit nem vitatom. Az viszont Schuster érdeme, hogy mentálisan megtartotta, eredményességben (és játékban) pedig fölülmúlta a Capello által elért szintet.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2008.12.17. 15:12:00

Ha mentálisan teljesen szétesett volna a Real Madrid, egy nyolcast kapott volna a Camp Nouban.

BK 2008.12.17. 15:13:04

Valdés tényleg nem rossz kapus és katalán, ami nem rossz. A Barcelona csak akar valami imidzset fenntartani, ehhez tök jó egy "mifiunk" kapus. Szerintem elég rosszul mutatna, ha Valdés csücsülne egy Cech mögött a padon, amikor azért nem egy rossz képességű srác.

Amúgy a három meccses Metzelder poén, meg hogy van der Vaart-nak lehetett a legszarabb, az nagyon ül. :)

Amúgy én még mindig nem értem, miért tárgyaljuk úgy, mintha a gólokon kívül nem lett volna nagy Barca-helyzet. Eto'o-nak, Henry-nak és Messinek is volt minimum két-két olyan szituja, hogy simán befejezhette volna góllal, vagy éppen volt is egy jó kis lövése. Csak éppen Casillas jól tolta.

Palanca-ra meg mondják sokan, hogy de jót játszott, de ez szerintem leginkább azt takarja, hogy nem csinált semmi nagy idiótaságot.

pancho_sanza · www.nst.blog.hu 2008.12.17. 15:17:42

Azért 1998-at keményen alárendelték a bajnokok ligájának. A 2000-es évet még hatványozottabban.

popp · http://koncertblog.com/ 2008.12.17. 15:19:19

Azért egy El Clasico mindig extra motivációt jelent, akár csak egy új edző. Különben a szétesett előtt nem is használtam a mentális szót újra.

sundin 2008.12.17. 15:33:49

"Egy bajnoki címet megvédeni talán még nehezebb is, mint megszerezni."
Most ezzel mit kezdjek? Minden relatív ugye... Capello a 0-ról csinált csapatot, Schusternek ott volt a meleg málé. Te melyiket választanád? Tudom, a másodikat.
Egyébként már Schuster szóba hozatalát sem értettem. Mintha csak magadat akarnád meggyőzni, hogy igazad van.

pancho_sanza · www.nst.blog.hu 2008.12.17. 15:35:37

Eto'o-t meg Decot is hogy motiválta már az El Clásico tavaly:)

Az van, hogy a játékosok lassan felfogják, oda kell tenniük magukat. Mert most még csak Palanca érkezik konkurenciának, de ha nagyon leégnek akkor már télen jött volna pár lelkes és kigyúrt afrikai srác. Aztán amikor a "sztárok" Gutitól Robbenig azt szemlélik, hogy hat Drenthe szaladgál helyettük a pályán, akkor elgondolkodnak egy kicsit.

Gutit soha nem tartottam sokra, könnyesre röhögtem magam, amikor a BL döntőbeli szereplésről álmodozott. Tucatnyi szezon után most mondom azt először, hogy ha csak kihajtaná a belét minden mérkőzésen, már szurkolnék is neki, hogy megvalósíthassa álmát.

popp · http://koncertblog.com/ 2008.12.17. 15:41:24

"Eto'o-t meg Decot is hogy motiválta már az El Clásico tavaly:)" - te is tudod nyilván, hogy az egy pöttyedt más szitu volt, lefutott bajnokság, díszsorfal és mindenkinek a kuva anyját hangulat.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2008.12.17. 15:49:04

"Capello a 0-ról csinált csapatot, Schusternek ott volt a meleg málé."

Capello a 0-ról csinált csapatot, Schusternél pedig semmit sem gyengült az a csapat, melyet Capello csinált. Gondolod, hogy ez nem teljesítmény? Gondolod, hogy ez automatikusan így történt volna, akárki jön Capello után? Én nem.

pancho_sanza · www.nst.blog.hu 2008.12.17. 15:49:27

Szerintem Metzeldert és Michel Salgadot az motiválta, hogy végre van egy edző, aki számít rájuk. Michel Salgadot még ki is próbálta baloldalon, ami azért a bizalom egyik jele.

Javi Martinez és Palanca számára biztos kiemelkedően fontos, volt, hogy végre játszhatnak az El Clásicon, bár azt még nem tudják milyen érzés más elsőosztályú csapat ellen játszani.

Gago, Drenthe és Higuaín azért nem tűnnek olyan összetett gyerekeknek, hogy maguktól felfogják, hogy ez egy más mérkőzés.

Sneijder számára minden perc ajándék, amit pályán tölthet.

Guti, Ramos, Casillas láthatóan motiváltabbak voltak.

sundin 2008.12.17. 15:53:27

Javi Martinez? Jó tudni. Garcia egyébként egy évet letolt az Osasunában, nem is rosszul, lőtt egy bődületesen nagy gólt. (kb. akkorát, mint amekkora öngólt most te)

sundin 2008.12.17. 16:02:20

Az a vicces, hogy én még csak szóba sem hoztam Schustert, de ha már ennyire erőlteted, én elmondhatom róla a véleményemet. Középszerű edzőnek tartom, egyébként edzőnek alkalmatlannak, mert nem hiszem, hogy levetkőzte az összeférhetetlen, sértődős stílusát, ami játékosként jellemezte (a nyilatkozatai legalább is erre utalnak).
Jókor volt jó helyen, mostantól elmondhatja magáról, hogy van egy bajnoki címe. Legyen vele boldog, én nem sajnálom tőle. Ha jól olvasom, a Stuttgart már vinné is (nincs mese, a papírgyűjtők korát éljük, ki az a Babbel? Nincs papírja, akkor senki).
Az utolsó kérdésedre válaszolva: természetesen nem akárki lett volna bajnok, de egy középszerű edző szerintem simán, ellenfelek híján.

CS0ki 2008.12.17. 16:21:41

pancho! Még nem válaszóltál a kérdésre, tényleg kiváncsi vagyok, hogy kikre gondoltál!:) Még azt is megígérem, hogy nem reagálok rá! :P

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2008.12.17. 16:23:34

Vicces dolog sundinnal vitatkozni.

Leír egy olyan mondatot, hogy "Schuster csak learatta a babérokat", majd pár hozzászólás múlva: "én még csak szóba sem hoztam Schustert".

:-DD

Akkor már inkább rizla hülyebarmozásai. :-)

sundin 2008.12.17. 16:35:37

Igen, közvetlen azok után, hogy te szóba hoztad. Addig meg sem említettem :) Az edzői kvalitásairól pedig nem írtam semmit (bár az degradáló, amit írtam, ez igaz)

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2008.12.17. 16:39:21

Aki nem mondott semmit Schuster edzői kvalitásairól, az én voltam.

Néhány tényszerű érdemet viszont méltattam.

sundin 2008.12.17. 16:49:15

Tények? Tényleg?
"Egy bajnoki címet megvédeni talán még nehezebb is, mint megszerezni. "
"Az viszont Schuster érdeme, hogy mentálisan megtartotta, eredményességben (és játékban) pedig fölülmúlta a Capello által elért szintet."
Az első egy közhely, és mint mondtam, minden relatív. Capellonak nehezebb dolga volt.
A Capello-féle játékot pedig nem nehéz felülmúlni, ezt te is jól tudod. (látványban)
"Ha mentálisan teljesen szétesett volna a Real Madrid, egy nyolcast kapott volna a Camp Nouban. "
Ezt meg te sem gondolod komolyan. Azért ezeknek a játékosoknak is van önérzetük.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2008.12.17. 16:57:22

Tények:

Schuster megvédte a Capello által kiharcolt bajnoki címet.

Mentálisan a Real Madrid a Schuster-korszakban semmit sem gyengült a Capello-korszakhoz képest. Számos meccset hátrányból egyenlítettek ki, vagy fordítottak meg.

Nemzetközi téren pont ugyanaz hozta Schuster, mint Capello.

Összességében a két edző utóbbi években Realnál elért eredményei nagyon is hasonlóak.

(Ez természetesen nem azt jelenti, hogy "ha Capello marad, akkor ugyanazt éri el, amit Schuster", a "Ha"-val kezdődő mondatok ugyanis nem tényeket, hanem feltételezéseket, gondolatjátékokat tartalmaznak.)

sundin 2008.12.17. 17:09:20

Bele fáradtam... tudod mit? Legyen igazad. Nagy ívben leszarom a kötelet a nyakamon.
Szevasz

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2008.12.17. 17:11:21

"Nagy ívben leszarom a kötelet a nyakamon."

Próbálom elképzelni ezt a képet... :-)

Egyébként üdv. Örültem a vitának.

sporttárs 2008.12.17. 18:16:37

Pancho,
nem tudom, ki mennyire "összetett gyerek", de ha valamit nem tudok elképzelni, az az, hogy egy Real- (vagy Barcelona) játékos ne legyen tisztában vele: ez egy "más mérkőzés".
Még ha egyébként egy raklap bonyolult labirintus is hozzájuk képest.

sporttárs 2008.12.17. 18:21:18

"amúgy durva montipájton hogy te a kommentelőket (köztük biztos magadat is) egy szintre emeled cruyffal. ügyes volt ;] "

Mi által is emelte egy szintre őket Cruyffal? Azzal, hogy idézte?Egyetértésével? Akkor te is megtetted.
Nyilván egy vitában külső érvet nem illik idézni, persze.
Tudom, tudom, utolsó szó.

rizla 2008.12.17. 19:41:55

nem. azzal emelte egy szintre, hogy közölte, biztos cruyffot is jól kioktatnám, hogy milyen buta. mert ha őt leugatom, akkor biztos cruyffot is (bár nem értem, ez eleve hogy jött a témához, messi játékáról nem mondtam semmit, a madrid meg parasztmód rugdosta, ha igaza van cruyffnak, ha nem)

rizla 2008.12.17. 19:43:03

"Ha mentálisan teljesen szétesett volna a Real Madrid, egy nyolcast kapott volna a Camp Nouban. "

vagy két meccsen hat gólt egy harmadosztályú csapattól. ja, ez megtörtént.

halareaal 2008.12.17. 20:37:36

speciel a kinnti meccs után én nem kárhoztatom a Madridot, elég szar lehet azt látni, hogy a társ (De la Red) egyszercsak összeesik, főleg az uttóbbi idők történéseinek fényében. aztán meg úgy játszani egy meccset, hogy nem tudni mi történt vele. lehetne persze mondani, hogy profik, dehát nyilván egy szaros kupameccs ezek után nem tudta annyira lekötni őket. a visszavágót szintén nagy ívben leszarták, mint a kupát úgy általában, az ellenfél így is csak az utsó percben ment tovább, asszem egy kósza beadásból. a másik oldalon pedig ugye életük meccsét játszották a játékosok. egy szó mint száz, a Real Unio elleni kiesés kb annyira volt mérvadó, mint a Barca satyor elleni veresége. főleg, hogy a szuperkupa miatt már bármi lesz, nem marad trófea nélkül a Real:)

_alerob 2008.12.17. 21:16:31

rizla térj észhez, visszaolvasva, úgy tezel mintha mindenki a Barcát basztatná és nem simerné el. Megérdemelten nyert a katalán gárda, mostanság iszonyat jók meg minden. De azért a Real az csak Real, mégha most épp nekik nem megy. Nem kell leírni nagyon őket, mert ha elsők nem is, a másodikak szerintem ők lesznek.

rizla 2008.12.17. 21:21:58

miért tennék úgy? ki írta le a realt? mivan?

egyébként a madridot BL-döntőbe tippeltem nemrég, amire mondjuk nem mernék pénzt rakni, de.

rizla 2008.12.17. 21:23:34

"a Real Unio elleni kiesés kb annyira volt mérvadó, mint a Barca satyor elleni veresége."

leszámítva, hogy előbbin egy trófea múlt, utóbbin meg konkrétan semmi.
ami de la reddel történt, az szomorú, de ennyi gólt kapni egy harmadosztályú csapattól akkor is kibaszott nagy égés, és szégyen.

halareaal 2008.12.17. 22:01:05

nem, mert a körülményeket nem lehet figyelmen kívül hagyni. az lett volna szégyen, ha úgy kapnak ki, mint mondjuk a Villarreal. a spanyol kiscsapat fogalmát meg ugye senkinek sem kell bemutatni...

rizla 2008.12.17. 22:40:11

aha, értem. kezdenek egy kicsit úgy beszélni a madrid-szurkolók, mint a magyar edzők. mindig csak azok a fránya körülmények.

ezen nincs mit magyarázni, gáz volt, gáz eredmény, nem értem ezen mit nem lehet elismerni.

_benito · www.nst.blog.hu 2008.12.17. 23:18:51

keelhaul, azért szedtem ki, mert rizla válaszolna rá, és akkor őt is ki kellene szednem.

mondd neki azt, hogy "szerintem nincs igazad, rizla"

a_nagy_testvér_figyel

rizla 2008.12.17. 23:45:52

szép volt benito. végre érted, hogy kell elfojtani egy zavargást már csírájában, még a végén rohamrendőr is lehet belőled

chevyfan 2008.12.18. 04:00:31

tehát ez a rizla.blog.hu...
senki se bántsa a szaktekintélyt, mert ha válaszolna, azt ki kéne moderálni, ami nem lenne szép...miért is?

Keelhaul 2008.12.18. 09:05:39

Benito: semmi gond, csak gondoltam demonstrálom a "vita" "színvonalát".

_benito · www.nst.blog.hu 2008.12.18. 09:48:45

az a nagy harci helyzet, hogy a moderálási charta szabályai mindenki előtt ismertek, úgyhogy nem kell magyarázkodnom azért, mert valakit kiszedek. a vita hevében előfordul néhány túlkapás, azzal nincs is semmi baj, de az öncélú kurvaanyázásnak pusztulnia kell, a visszaesőknek meg jár a ban és kész.

chevyfan, erre még válaszolni is felesleges lenne, de azért neked elmondom, hogy rizla magasan a legtöbbet moderált versenyzőnk.

chevyfan 2008.12.18. 12:24:09

nem tudom elképzelni, hogy a bennmaradtak után mi lehet, amit kimoderáltok:-)

amúgy hogy a spanyol fociról is beszéljek, még megrögzött madrid szimpatizánsként is azt kell hogy gondoljam, hogy az idei barca ellen nem sok csapatnak van esélye
"mák" gólról meg nincs sok értelme filozofálni, mert az is annyit ér, mint egy bombaerejű kapáslövés 26-ról
gyűlölöm a 90. perc utáni győztes gólokat is,de benne van a fociban

Titi120 2008.12.18. 12:58:41

"még megrögzött madrid szimpatizánsként is azt kell hogy gondoljam, hogy az idei barca ellen nem sok csapatnak van esélye"

Spanyolországban.
Valencia, Sevilla, ideiReal, Sporting ez a szint eddig megy, zökkenőmentesen.
Aztán majd, hogy ez a produkció mire lesz majd elég a Chelsea, Manchester vagy éppen az Inter ellen az már megint más lapra tartozik.

Az is lehet, hogy semmire, és a sokak által jelenleg leviláglegjobbcsapatozott Barca simán kizúg az első BL körben tavasszal.

Lencse. 2008.12.18. 13:37:40

Sokszor sokan leírták már: a Barca nem a legjobb, hanem a legjobb formában lévő csapat. Ez nem is lehet vitakérdés, a PL-nagyok sorra bukják most a pontokat, ingadozó játékkal, az Intert nem nézem, de állítólag pocsék meccseik vannak, és a BL-ben is becsúszott pár vicces eredmény, és maradt még a Hoffenheim, amivel összehasonlíthatjuk Messiéket.

Persze kiejtheti majd őket a MU vagy az Inter, de hogy "simán", azt kötve hiszem.

Titi120 2008.12.18. 14:11:19

Csak ez a forma több mint csalóka lehet, mivel a helyzet az, hogy komoly, közvetlen elithez tartozó csapattal a Barca nem találkozott még ebben a szezonban, és tavaszig nem is fog.

Mindaddig meg kicsit túlzottnak érzem ezt a hype-ot, ami jelenleg körülveszi a katalánokat.

Keelhaul 2008.12.18. 14:40:24

A Barca és a Madrid hypeolt csapat, ugye a Barca a "szimpatikus szabadságharcosok" értelemben (a mókusnak jó a sajtója), a Madrid pedig a "köcsög újgazdag egylet, összevásárolt (LOL) csapat" szinonímája lett az elmúlt időben. Most meg a "tehetségtelen gyökerek" képpel azonosítják, hát hol itt az igazság.

De: a foci mindig is (legalábbis már jó 50 éve) a Madrid-Barca párharcról szólt és gondolom fog is még egy darabig, mert hát könnyebb ennek a két csapatnak drukkolni, mint egy részvénytársaságnak. Bocs angolok, ez van.

kroos 2008.12.18. 14:41:50

,,A Barca és a Madrid hypeolt csapat, ugye a Barca a "szimpatikus szabadságharcosok" értelemben (a mókusnak jó a sajtója), a Madrid pedig a "köcsög újgazdag egylet, összevásárolt (LOL) csapat" szinonímája lett az elmúlt időben."


nem csak az elmult idöben...ez mindig is igy volt.

mickeyknox 2008.12.18. 14:50:52

"hogy komoly, közvetlen elithez tartozó csapattal a Barca nem találkozott még ebben a szezonban, és tavaszig nem is fog."

ezzel a spanyol bajnokságot kb. a holland szintjére sülyesztetted. nevetséges.

Titi120 2008.12.18. 14:56:47

"De: a foci mindig is (legalábbis már jó 50 éve) a Madrid-Barca párharcról szólt és gondolom fog is még egy darabig"

Neked.Százmillióknak meg nem.

"ezzel a spanyol bajnokságot kb. a holland szintjére sülyesztetted. nevetséges."

Fenéket !
Csak be kéne látni, hogy a Valencia, Atletico, Sevilla nem= Manchester United, Bayern München, Juventus vagy Chelsea.

mickeyknox 2008.12.18. 15:22:12

oké, a valencia meg a sevilla valóban nem manchester united meg chelsea. de nem hiszem, hogy ne számítanának európa legjobb csapatai közé, és nem esélytelenül állnának ki a másik 2 topbajnokság vezetői ellen. ezt is be kéne látni.

rizla 2008.12.18. 15:22:50

"Mindaddig meg kicsit túlzottnak érzem ezt a hype-ot, ami jelenleg körülveszi a katalánokat."

rég nem volt ilyen gólerős csapat a bajnokságban, nincs itt semmiféle túlhype-olás. az ok, hogy a spanyol bajnokság nem olyan erős, mint lehetne, vagy mint kellene, de a maga szintjén (a la ligában) ez a barcelona abszolút kiemelkedő (eddig), és pont.
a BL-ben szerintem csak akkor lehet komoly gond, ha az inter lesz az ellenfél, az arsenal vékonyka, a chelsea jellegtelen, a lyon pedig nem elég erős ellenfél. scolariékkal ugyan papíron lehetne probléma, de a rangadókon annyira szarok, hogy idén nem valószínű, hogy BL-döntőig jutnak.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2008.12.18. 15:54:22

Túlzott hájp?

Ember, ha a Barca a ciprusi bajnokságban szerepelne úgy, ahogy idén ősszel, az is elképesztő volna!

Háromszor lőttek hat gólt, háromszor ötöt, gólrekorddal csoportelsők a BL-ben, a négy rangadójukon a mérlegük négy győzelem és 15-1-es gólkülönbség.

Én még nem láttam csapatot ennyire hengerelni.

Pont ezért is tartok kicsit a tavaszi visszaeséstől.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2008.12.18. 15:56:05

Egyébiránt Keelhaul mondatát aranyba kellene foglalni:


"a foci mindig is (legalábbis már jó 50 éve) a Madrid-Barca párharcról szólt és gondolom fog is még egy darabig, mert hát könnyebb ennek a két csapatnak drukkolni, mint egy részvénytársaságnak. Bocs angolok, ez van."

luqe 2008.12.18. 16:06:11

Messi nagyhalála többnyire színjáték volt. Kb. két olyan belépőt kapott aminél picit is indokolt volt, hogy fekve maradt. Annyit meg Raúl is kapott... Ahogy Ramos mondta a fiúknak, hogy Messinek le kéne törni a játékkedvét úgy Guardiola is elvitte az argentínt egy óvodai kiképzésre, hogy felvegye a hisztizős-színlelős ritmust..

A barcának pedig megint szerencséje volt, hisz hiába a meddő mezőnyfölény, ha nem tudják kihasználni. Ramos pedig megjátszotta a tutit, Drentének volt is egy 100%-os helyzete, amit csak be kellett volna gurítani.

És még mielőtt a holland nagy szapulása kezdődne, etó kihagyott egy tizenegyest és a gólját is 40cm-ről, egy elég potyaszagú helyzetben szerezte. Pedig ő aztán nagy világsztár...

Azt se nagyon értem, hogy ez miért akkora visszavágás a kudarcokért. Szerintem nincs pariban egy 2-0ás kínkeservesen kiszenvedett otthoni győzelem egy előtte levő dupla-zakóért (amelyikből az egyik elég alázós 4-1) és 3 évnyi nyeretlenséggel. De hát az elfogultság már csak ilyen!

rizla 2008.12.18. 16:23:03

"A barcának pedig megint szerencséje volt, hisz hiába a meddő mezőnyfölény, ha nem tudják kihasználni."

ki tudták, úgy emlékszem, 2-0 lett a meccs.

"Drentének volt is egy 100%-os helyzete, amit csak be kellett volna gurítani."

az nem szerencse, hogy a real madrid kerete alkalmatlan meccsek óta nyerni.

"etó kihagyott egy tizenegyest és a gólját is 40cm-ről, egy elég potyaszagú helyzetben szerezte. Pedig ő aztán nagy világsztár..."

kihagyott egy tizenegyest, de a barcának szerencséje volt. drenthe 100%-os ziccere az a barca mákja, de ha eto'o kihagyja a 110%-osat, az nem a real mákja, hanem milyen szar a barca. jól értem?
a gólon magyarázd el, mi volt a potya. a labda útja: xavi-puyol-eto'o. real madridos nem ért bele. védelmi hiba? hát igen, ez is biztos a barcelona mákja.

"Szerintem nincs pariban egy 2-0ás kínkeservesen kiszenvedett otthoni győzelem egy előtte levő dupla-zakóért (amelyikből az egyik elég alázós 4-1)"

az egyik egy TÉT NÉLKÜLI meccsen 4-1, a másik pedig egy 1-0. hú, micsoda alázás. az elfogultság már csak ilyen

rizla 2008.12.18. 16:25:58

"Messi nagyhalála többnyire színjáték volt. Kb. két olyan belépőt kapott aminél picit is indokolt volt, hogy fekve maradt. "

rájátszott, ez igaz. lehet, ha a bíró normálisan megvédi ezektől a belépőktől (értsd: sárgalap), akkor nincs szükség a fetrengésre. de azért próbaképp csináljuk már meg, hogy belédtaposok úgy 4szer stoplissal, ahogy ramosék messibe, lássuk hogy bírod.

Titi120 2008.12.18. 16:59:16

"az ok, hogy a spanyol bajnokság nem olyan erős, mint lehetne, vagy mint kellene, de a maga szintjén (a la ligában) ez a barcelona abszolút kiemelkedő (eddig), és pont."

Erről beszélek, a Barcelonaról jelenleg csak annyit tudunk, hogy a La Ligaban kiemelkedő.Semmivel se többet.

***
Csöncsön, te egyébként legalább foszlányaiban felfogtál valamit abból amit írtam, vagy csak egy Barca fikkantást szimatolva beindult nálad a pavlovi reflex ?

luqe 2008.12.18. 17:26:12

Miért kéne megvédeni a belépőktől? Ki a jó isten ő? A szabadrúgásokat megkapta, ennyi. Vagy aki a közelébe megy, azt már ki is kéne állítani? Nem voltak azok olyan komoly szabálytalanságok. Mint mondtam, talán kettőt kivéve. De azok is max. sárgalaposak. Megint a futóbolond szerepét akarta játszani, jóhogy odalépnek neki, vagy kapja a vállasokat, nem pedig bekísérik a kapuig...

A többi írásodra nem igen tudok mit mondani. A barcának azért volt szerencséje, mert ha jól emlékszem egy pöppet előbb volt a kihagyott ziccer és a meccs vége felé a tizenegyes... Tudod, a Honfoglalás is egy kicsivel korábbi, mint a II. világháború. Ahogy a Valencia meccs után is írtam, ha Villa nem impotens és beveri a két ziccere közül az egyiket, közel sem lett volna akkora sziporka. Példának ott a Getafe meccs. Ezek szépen mind megtörtént események, nincsenek benne fikciók.

luqe 2008.12.18. 17:27:43

rizla. Tét nélküli El Clásico? :D Á öregem, ezt kiírom a falra... A szilveszteri kabaréba lehet beküldöm.

halareaal 2008.12.18. 17:39:29

mondjuk rizla, az télleg vicces, hogy itt hajtogatod, hogy egy tök harmadlagos, a Real Madridot nem foglalkoztató meccs miatt kéne szégyenkezniük vmi 3adosztályú csapat ellen, míg a 4-1es el clasicot nem tartod mérvadónak... hidd el, a Barca 1000x jobban akart (volna, közben már nagyon összeestek), mint a Madrid a Real Union ellen. de ha ragaszkodsz hozzá, akkor szégyenkezz a Madrid és én helyettem is a kupameccs miatt.

rizla 2008.12.18. 17:44:39

"Miért kéne megvédeni a belépőktől? Ki a jó isten ő? A szabadrúgásokat megkapta, ennyi."

a játék tisztaságát kell megvédeni. ha egy csapat azzal a taktikával védekezik, hogy úgy odatapos, hogy ott sincs a labda, azt szankcionálni kell.

"Nem voltak azok olyan komoly szabálytalanságok. Mint mondtam, talán kettőt kivéve. De azok is max. sárgalaposak. "

köszönöm, én is így gondoltam. két sárgalap (persze azon a kettőn kívül, amit később ki is osztott). piroslapos nem volt, ezt nem is mondtam.

"Megint a futóbolond szerepét akarta játszani, jóhogy odalépnek neki,"

hú micsoda köcsög, gólt akart lőni egy futballmérkőzésen. persze, odalépnek neki, cruyff is megmondta, ezen nincs mit csodálkozni, oké. de ez hogy jön ahhoz, hogy járt-e volna sárga, vagy nem?

"A barcának azért volt szerencséje, mert ha jól emlékszem egy pöppet előbb volt a kihagyott ziccer és a meccs vége felé a tizenegyes..."

nem ez a lényeg ember. hanem az, hogy amit az egyik oldalon szerencsének hívsz, azt a másik oldalon bénaságnak, ezekután te mutogatsz ujjal elfogultság vádja miatt.
egyébként az, hogy dani alves leheveredik a fűbe pihenni, ahelyett, hogy megállítaná drenthét, az ne legyen már kisebb védelmi hiba, mint az állítólagos "potyagól". ha a te logikád szerint értelmezem, akkor ez a ziccer is csak szerencse volt.

"Ahogy a Valencia meccs után is írtam, ha Villa nem impotens és beveri a két ziccere közül az egyiket, közel sem lett volna akkora sziporka."

LOL. mire villának lett egy darab HELYZETE (ne túlozzunk, a ziccer az ajtó-ablak, ez nem csak rajta múlt, szorongatták a védők folyamatosan), a barca már ment 1-0ra. ha beveri, akkor 1-1. aztán mire a következő helyzete összejött a valenciának, a barca már lőtt még kettőt. nagyon rossz példa.
a getafe elleni meccs viszont jó, valóban akkor lett volna esélye a realnak, ha ők lövik az elsőt. de nem lőtték.

rizla 2008.12.18. 17:46:04

halareal: azt egy szóval sem mondtam, hogy nem volt égő a 4-1. de ettől még tét nélküli, a bajnokság már eldőlt. egyébként nem volt közel sem olyan szintű, mint a 2005ös 3-0, amit ráadásul otthon szopott be a madrid. én a barcelonát nem is tudom mikor láttam utoljára ennyi gólt kapni.

rizla 2008.12.18. 17:47:08

...hazai pályán. ez lemaradt

ApukadHUN 2008.12.18. 20:30:20

"Manchester United, Bayern München, Juventus vagy Chelsea." - Jól odacsempészted a Bayernt:)

"de ettől még tét nélküli, a bajnokság már eldőlt." - Most mivel is volt több tétje?
Miután aki arra járt megbaszta őket, gondolod, hogy bajnoki címre gondolnak állandóan.
Edzőváltás után négy nappal:)

rizla 2008.12.18. 20:46:21

"de ettől még tét nélküli, a bajnokság már eldőlt." - Most mivel is volt több tétje?

ez annyira buta kérdés, hogy remélem, csak költői.

ApukadHUN 2008.12.18. 20:52:14

Úgy értem, hogy mennyivel volt komolyabb tétje, mint a Sevilla, vagy a Getafe elleni mérkőzésüknek. Vagy azokon nem akartak nyerni?

rizla 2008.12.18. 20:59:07

a nagyobb tét a vendégeknek volt. ha a real madrid nyert volna, a barcelona újra lőtávolon belül került volna. a fővárosiaknak morális értelemben is lökést jelentett volna a győzelem, akárcsak juande ramosnak. 6 pontot behozni könnyebb, mint 12-t, gondolom ezt belátod, nem olyan bonyolult matematika.
ha a barcelona veszített volna, közelhúzta volna magához a komplett élmezőnyt. lélektanilag meg egyszerűen fontos volt a győzelem. nem ezen a meccsen múlik a bajnokság, de ezen IS, ez is 3 pont, aminek van helye. a morális lökés valószínűleg itt is érvényes, bár könnyen lehet, hogy a katalánok rápihennek most erre, aztán jön a meglepi a villarreal ellen (azok úgyis kiszámíthatatlan arcok)

ApukadHUN 2008.12.18. 21:05:52

Pedig szerintem ez most szinte ugyanaz a mérkőzés volt a Madridnak, mint az előtte levő mérkőzések. Biztos az forgott a játékosok fejében, hogy miután a Real Union, a Valladolid, a Getafe és a Sevilla cipóra pofozta őket, majd a Nou Campban csökkentik a hátrányukat.

Látom is magam előtt, amint a csütörtöki edzésen van der Vaart összekacsint Sneijderrel, hogy nehogy már meglógjon a Barcelona.

rizla 2008.12.18. 21:37:21

aha, ilyen a profi mentalitás. kikaptunk 3szor, akkor most is tuti kikapunk!

halareaal 2008.12.18. 21:37:25

"mivel a helyzet az, hogy komoly, közvetlen elithez tartozó csapattal a Barca nem találkozott még ebben a szezonban, és tavaszig nem is fog."

hát kis híján lefordultam a székről, előfordult már 1-2 baromság itt, de ez magasan mindent visz.

a clasicon kapott gól, mondjuk én sem értem, mitől lenne potya, max azt lehet mondani, szerencsétlen volt a Madrid szempontjából. mivel Casillas pont elment a másik oldalra, Eto combjáról pont mellé pattant a labda, Palanca meg épp hogy a gólvonal mögül tudta már csak kivágni. ettől még a Barca szépen megcsinálta a szögletet, nem kellett vona hagyni, hogy Puyol 3 ember közül fejeljen.

halareaal 2008.12.18. 21:42:56

"Pedig szerintem ez most szinte ugyanaz a mérkőzés volt a Madridnak, mint az előtte levő mérkőzések."

ugyanmár, ez megint micsoda? szted a Real játékosok annyira pörögtek, annyira koncentráltak, mint az azelőtti meccseken? a Sevilla amikor felépített egy támadást, kb gólt is lőtt belőle. ha a Nou Campban csinálnak olyanokat a védők, mint Kanouté góljánál (Sergio Ramos és Cannavaro konkrétan lebirkózták egymást, ahelyett h elrúgták volna a mellettük elguruló labdát a 16oson belül), akkor télleg lehetett volna 6-7 kapott gól.
az nyilvánvaló, hogy a Real Madrid nem arra épít, hogy a Nou Campban nyeri meg bajnokságot, de ettől még teljesen máshogy mentek neki, mint a többi meccsnek. ilyen szintű koncentráció mellett nem jelenthetett volna gondot egyik kiscsapat sem, akitől idén kikaptak, de talán még a Sevilla sem. (bár azt továbbra is tartom, az a meccs meg lett volna, ha a bíró nem adja oda a Sevillának)

ApukadHUN 2008.12.18. 21:46:58

Akkor az a hihetőbb, hogy kikapunk mindenkitől, aki arra jár, de a Camp Nouban nyerünk?
Vajon melyik játékos gondolhatott komolyabb eredményre a mérkőzés előtt. A tisztes helytállás jobban hangzik. kétlem, hogy ez nagyobb motiváció, mint legyőzni a Sevillát hazai pályán két elefántpuszi után.

rizla 2008.12.18. 21:49:58

röviden: hülye vagy.
jaj ne, popp, ne szólj be, kérlek!

Titi120 2008.12.18. 21:55:44

"hát kis híján lefordultam a székről, előfordult már 1-2 baromság itt, de ez magasan mindent visz. "

Mert szerinted idén a Barca melyik ellenfele említhető egy lapon mondjuk azzal a csapattal, amelyik tavaly kiejtette őket a BL-ből ?

halareaal 2008.12.18. 22:13:00

ez megint hülyeség, kivéve persze akkor, ha a közvetlen elit alatt csakis kizárólag a legjobbat érted. tavaly ugye ez a MU volt, azért azt láttuk, hogy a Real kicsit könnyebben elbánt a Barcával mint ők... egyébként az Atletico, Real és a Villarreal (velük következő meccsen játszik a Barca) az elitben vannak. egyébként hamár a MUt hoztad fel példának, ugyan csak az angliai meccset láttam, de ott a Villarreal gyakorlatilag a b csapatával ért el döntetlent, miképp a visszavágón se kaptak ki. lehet, hogy épp a MU vagy a Chelsea bármelyiküket kiejtené, de ettől ég nincs nagyságrendbeli különbség köztük.

halareaal 2008.12.18. 22:19:21

sztem a Barcelona ellen a Real a védekezés magasiskoláját mutatta be, a Valencia pedig egy szintén nagyon erős csapat egy másik taktikát választott. egyik sem jött be. nem látom át, hogy egy jelenlegi Chelsea vagy Inter miért tudna jobb eredményt elérni mondjk a Nou Campban, amikor a nem éppen topon lévő Brémában vagy Romában is simán kikapnak.
ne az alapján ítéld meg a la ligát, hogy a Real nagy válságban van, főleg azért ne, mert februárra Ramos összerázódik a kerettel, felépülnek a sérültek, akik pedig nem, azok helyett már ott lesznek az új igazolások.

Titi120 2008.12.18. 22:26:14

"egyébként az Atletico, Real és a Villarreal (velük következő meccsen játszik a Barca) az elitben vannak."

Aha.
Amennyiben az általam említett csapatokkal valóban egy szintre helyezed ezeket, akkor inkább itt hagyjuk abba ezt a vitát, mert komolytalan...

halareaal 2008.12.18. 22:39:52

"nem= Manchester United, Bayern München, Juventus vagy Chelsea."

ezek az általad említett csapatok. a Juve és a Bayern ittléte szerintem is komolytalanná teszi a vitát. ok, hogy Del Piero élete egyik nagy formáját mutatta és a 3 távoli lövésével 2 meccset is eldöntött, de azt azért megkérdezném, hogy szted egy csapat hogy játszik legalább 3 félidőt olyan nyomasztó fölényben az ellenfele ellen, mint a Real a Juve ellen, ha mégcsak nincs is egy szinten vele. a Juve győzelmét felesleges elvitatni, teljesen megérdemelt volt, amilyen impotens volt góllövésben a Real, de ettől még az általad említett szintkülönbség játékban max a spanyolok javára lehetett meg. a Bayernt sem értem, miért emeled a spanyol csapatok fölé, megnézném hol állnának a bajnokságban, ha egyetlen méltó kihívójuk nem egy frissen feljutott csapat lenne...

Titi120 2008.12.18. 22:58:48

Real - Juventus 0-2, Juventus - Real 2-1.
Lehet kozmetikázni (bár én három félidőnyi nyomasztó fölényre nem emlékszem), de ez az összesítésbeli 4-1 csak 180 perc alatt alakult ki.

A Bayernről meg annyit, hogy a legtöbb pontot szerezve nyerte meg BL csoportját, amely talán a legerősebb is volt egyúttal a Lyonnal és a Fiorentinaval.

De nem is ez a két csapat a lényeg, ha te úgy érzed, hogy a jelenlegi Real, a Sevilla vagy az Atletico Európa közvetlen elitjéhez tartozik, és tényezők lehetnek Áprilisban is nemzetközi porondon, akkor nem tudok mit mondani, tényleg.

rizla 2008.12.18. 23:08:49

"azért azt láttuk, hogy a Real kicsit könnyebben elbánt a Barcával mint ők."

könyörgöm, felejtsd már el azt a 4-1et. illetve lehet nyugodtan emlegetni, hogy mennyire megszopatta a madrid a barcát, oké, de futballerősségi felmérőként hivatkozni rá kibaszott nevetséges. nem mérce.

rizla 2008.12.18. 23:10:18

"nem látom át, hogy egy jelenlegi Chelsea vagy Inter miért tudna jobb eredményt elérni mondjk a Nou Campban, amikor a nem éppen topon lévő Brémában vagy Romában is simán kikapnak."

ja, ez ilyen egyszerű. pl azért tudna jobb eredményt elérni az inter, mert ugyanazt játszaná, mint a real, csak olyan játékosokkal, akiket pontosan erre a játékra találtak ki (3 vkp), meg egy olyan csatárral, akinek helyzet sem kell, hogy betaláljon (ibrahimovic). drenthének ugye még a ziccer sem elég.

rizla 2008.12.18. 23:12:41

"egyébként hamár a MUt hoztad fel példának, ugyan csak az angliai meccset láttam, de ott a Villarreal gyakorlatilag a b csapatával ért el döntetlent, miképp a visszavágón se kaptak ki."

erről az érvről még mindig ugyanaz a matulás cikk ugrik be.. "megvertük a németeket 2-0ra, akik a legjobb európai csapat voltak a VB-n. ez csak egy valamit jelenthet: jelenleg magyarország európa legjobb csapata"

halareaal 2008.12.18. 23:44:35

"A Bayernről meg annyit, hogy a legtöbb pontot szerezve nyerte meg BL csoportját, amely talán a legerősebb is volt egyúttal a Lyonnal és a Fiorentinaval."

nemtom, hogy az uefa kupáért harcoló Fiorentina és a Lyon mitől lenne jobb, mint mondjuk a Real ellenfelei, az általad elitbe sorolt Juve és a Zenit, akiknek erejéről épp a Bayern tudna mesélni. egyébként 2 ponttal szereztek többet, mint a Real.
szóval szerinted áprilisban gyakorlatilag csak a MU és a Chelsea lesz tényező vagy mi? azt sem értem, hogy honnan tudod, hogy ezek a csapatok milyen formában lesznek tavasszal.

rizla: igenám, csak a Villarreal kapásból 2 mecsen ért el döntetlent. ugyanúgy az Atletico is 2 meccsen döntetlenezett a Poollal. és, ellenben a magyar válogatottal, őket nem verték laposra a csoportban, hanem továbbjutottak. amúgy meg a németek elleni meccs barátságos volt, úgyhogy nem éppen tökéletes a példa.

"mert ugyanazt játszaná, mint a real, csak olyan játékosokkal, akiket pontosan erre a játékra találtak ki (3 vkp), meg egy olyan csatárral, akinek helyzet sem kell, hogy betaláljon (ibrahimovic). "

teljesen mindegy, hány vkpval állnának fel, a Real olyat védekezett, aminél nem nagyon lehet jobbat produkálni. erőn felül teljesítettek védekezésben, úgyhogy nem lehet azt felhozni, hogy egyébként az Inter jobban védekezik. ha ilyen egyszerű lenne, akkor nekik egy topon lévő Barca talán kapura sem lőne 90 perc alatt? arról nemis beszélve, hogy náluk nem Casillas véd. na nem mintha nem az Internek szurkolnék egy ilyen meccsen, de eddig kb csak a 2 római látogatásuk alkalmával nyújtották azt, ami alapján azt mondom, hogy megvernék a csúcsformában lévő Barcát. a BLben pedig pocsékul szerepelnek, ha azt mondják, kit érdekel a Pana meg a Werder eleni vereség, sima volt a továbbjutás, arra énis mondhatom, hogy a Real gyakorlatilag a második fordulóban továbbment. az egy dolog, hogy úgy tűnik, megint tönkreverik Olaszországt, de ez az elmúlt 2 évben is így volt, ment is a nagy fogadkozás, aztán semmivel sem vitték többre, mint a Real. de mondom, én aztán igazán örülnék, ha a Real mellett végre ők is továbbmennének, akár a döntőig is.

rizla 2008.12.18. 23:50:15

halareal: abban igazad van, hogy nem kell a villarrealt lebecsülni, erős, jó csapat. de nincs egy szinten az MU-val, ez nyilvánvaló, és csak attól nem lesz, hogy két meccsen nem kapott ki.

"teljesen mindegy, hány vkpval állnának fel, a Real olyat védekezett, aminél nem nagyon lehet jobbat produkálni."

csak gólképtelenek voltak leszámítva két és fél helyzetet. az inter ellenben úgy TUDJA (nem azt mondom hogy fogja, de TUDJA) játszani ezt a bunkerezést, hogy közben veszélyes előre.

"ha ilyen egyszerű lenne, akkor nekik egy topon lévő Barca talán kapura sem lőne 90 perc alatt?"

ennyire nem tudná benyomorítani az olaszokat a saját 16osukhoz, ez biztos.

"eddig kb csak a 2 római látogatásuk alkalmával nyújtották azt, ami alapján azt mondom, hogy megvernék a csúcsformában lévő Barcát. a BLben pedig pocsékul szerepelnek(...stb)"

nem ez a lényeg. a barca ellen az a stílus az ideális a jó eredményhez, amit a real játszott, vagy a getafe, vagy tavaly az MU. deffenzív, minden területet lezárni, nem próbálni meg átvenni az irányítást, hagyni hadd labdázgassanak a kezdőkörben, aztán majd csak lesz valami. egy ibrahimovic meg játszhat szarul 90 percen keresztül, neki elég egy villanás, hogy legyen valami, lásd 2005, hazai EB-selejtező. a realnál ilyen csatár nincs. ha egy csapat játszani akarna a barcelona ellen, na annak nem lenne esélye (feltéve, hogy nincs legalább ilyen erős kerete), pl az arsenal szerintem egyértelműen esélytelen volna.
az inter stílusa a legveszélyesebb a barcáéra nézve, ilyen igazi kő-papír-olló párbaj, a kő üti az ollót.

CS0ki 2008.12.19. 01:55:58

""Nem voltak azok olyan komoly szabálytalanságok. Mint mondtam, talán kettőt kivéve. De azok is max. sárgalaposak. "

köszönöm, én is így gondoltam. két sárgalap (persze azon a kettőn kívül, amit később ki is osztott). piroslapos nem volt, ezt nem is mondtam."

Rizla: melyik kettő? Tényleg érdekel!

Pancho, nem válaszólsz? Az is tényleg érdekelne...

kroos 2008.12.19. 07:47:31

halareal..ezt a kis örömöt meghagyhatnád nekünk...

kroos 2008.12.19. 07:51:00

,,„Hogy megállapodást kötnék azzal a csőcselékkel? Sohasem történhet ilyesmi – mondta dühösen Ferguson. – Még egy vírust sem adnék el nekik. Semmilyen megállapodás nincs a két klub között.”"

DDDDDDDD

drosiii 2008.12.19. 08:49:02

nagy arc az öreg ;)

anonim222 [semleges néző] (törölt) 2008.12.19. 10:57:42

én Sneijder-ét benéztem pirosnak, mert hátulról, labda érintése nélkül, teljesen szándékosan/nak tűnően, minden előzmény nélkül, egyenest a támaszkodó lábra... abban bizonytalan vagyok most már, hogy ez mennyire volt Messi gyorsaságának köszönhető az adott szituációban.

ui. látletet Messi lábáról! (mint a vitát eldöntendő, sim, or not sim...)

CS0ki 2008.12.19. 11:58:30

"én Sneijder-ét benéztem pirosnak, mert hátulról, labda érintése nélkül, teljesen szándékosan/nak tűnően"

Az összes közül szerintem az volt messze a legkevésbé szándékos, az tényleg véletlen rálépés volt! (ami egyébként nagyon fájhatott...)

luqe 2008.12.19. 14:50:59

rizla:
"a játék tisztaságát kell megvédeni. ha egy csapat azzal a taktikával védekezik, hogy úgy odatapos, hogy ott sincs a labda, azt szankcionálni kell."

Nálam a játék tisztaságához, meg a Fair Play nagy szelleméhez az is hozzátartozik, hogy egy szúnyogcsípéstől nem fetreng 4 percig az ember...

"ha beveri, akkor 1-1. aztán mire a következő helyzete összejött a valenciának, a barca már lőtt még kettőt. nagyon rossz példa."

Ez meg kicsit nagyképű. Meg kicsit Fifa 08 felfogás...

"könyörgöm, felejtsd már el azt a 4-1et. illetve lehet nyugodtan emlegetni, hogy mennyire megszopatta a madrid a barcát, oké, de futballerősségi felmérőként hivatkozni rá kibaszott nevetséges. nem mérce."

Aha. Edzőváltás utáni Madrid, idegenben, fél csapat sérült, eltiltott, vagy épp most épült fel (Marcelo, Pepe, RVN, Diarra, Robben, Sneijder), a meccs végén egy potyagól utáni elvesztett 2-0-s meccs viszont óriási mérce, az igazi etalon. Sévresben a helye!

Titi120 2008.12.19. 15:12:03

"szóval szerinted áprilisban gyakorlatilag csak a MU és a Chelsea lesz tényező vagy mi? azt sem értem, hogy honnan tudod, hogy ezek a csapatok milyen formában lesznek tavasszal."

Nem, de azt mindenféleképpen mondom, hogy az MU vagy a Chelsea sokkal esélyesebb (még ilyen sorsolás után is), hogy odaérjen a döntőbe például, mint mondjuk az Atletico, Real, vagy a Villareal.

Persze láttam már Porto - Monaco BL - döntőt, szóval nem fogok leesni a székről, ha teszem azt a Sárga Tengeralattjáró beevickél egészen a fináléig.

De a realitás nem ez.Ha tetszik, ha nem.

Egyébként, hogy a vita kiindulópontjára visszatérjek Lyon - Barca lesz.
Megnézzük, hogy az általad lesajnált Bayern ellen csoportelsőséget hazai pályán elveszítő franciákkal szemben mire lesz elég a gránátvörös - kékek tudománya.
Ez már egy jó alap lehet ahhoz, hogy megítéljük a valós erejüket, bár az igazi vízválasztó egy Chelsea vagy Inter elleni meccs lehetett volna.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2008.12.19. 15:29:34

Titi120 azért vicces.

Ha az történik, amit ő gondol, azaz hogy a BL-ben a négy közé a MU, a Chelsea, a Bayern és az Inter jut, akkor az a realitás.

Ha nem ez történik, hanem például bejut a Villarreal is, akkor az "beevickélés".

Azaz: mindenképpen neki lesz igaza. :-))

Titi120 2008.12.19. 15:46:14

Csöncsön !
Igen, jól érzed, az esetek majdnem 100 %-ában nekem van igazam ( a majdnemet csak szerénységem miatt tettem oda). :)

Sőt, abban a boldog tudatban is szívesen meghagyok itt mindenkit, hogy a Barca a komoly, igazán erős ellenfeleken már túl van, a tavasz ezek után már csak sétagalop lesz.
Aztán legfeljebb tévedtek. :)

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2008.12.19. 15:51:58

Kedves Titi120,

sejtelmem sincs, miből gondolod, hogy bárki itt úgy vélné, a Barca az idei összes komoly meccsén túllenne. Vagy hogy a tavasz sétagalopp lesz.

Eddig csak arról volt szó, hogy a Barcelona jelenleg Európa legjobb formában levő csapata. Nem állította senki, hogy márciusban is az lesz.

Az, hogy te lebecsülöd az Atlético Madridot meg a Valenciát, nem változtat azon, hogy ezek bizony igen erős csapatok. Ott vannak Európában a Top20-ban, őket megverni nagy gólkülönbséggel igenis megsüvegelendő teljesítmény.

Titi120 2008.12.19. 16:41:35

Nem lebecsülöm az Atleticot vagy a Valenciat, hanem megjegyeztem, hogy azok a csapatok akiket sors(olás) eddig Messiék elé sodort, nem tartoznak Európa közvetlen elitjéhez, olyan erősségű csapatok közé, amelyek majd tavasszal várnak rájuk, s emiatt nehéz belőni valós erejüket.

Félreértés ne essék: amit eddig a katalánok idén csináltak, amiatt jár a kalapemelgetés, de innen még van egy lépcsőfok felfelé amit meg kell majd mászniuk.
Azon a lépcsőfokon pedig olyan csapatok tartózkodnak amelyeknek a legerősebb középpályásuk nem egy Simao Sabrosa meg nem is egy Jesus Navas, hanem Cé Ronaldo vagy Steven Gerrard ...

halareaal 2008.12.19. 17:27:03

jó mindegy. sztem minden spanyol csapat tovább fog jutni, ahogy a sorsolást nézem el. rizla, az interes felvetésedre majd reagáliok holnap, most nem vok olyan állapotban .

rizla 2008.12.20. 13:49:55

luque:

"Nálam a játék tisztaságához, meg a Fair Play nagy szelleméhez az is hozzátartozik, hogy egy szúnyogcsípéstől nem fetreng 4 percig az ember..."

ugyanazt tudom mondani. próbáljuk ki rajtad azokat a szúnyogcsípéseket

"Ez meg kicsit nagyképű. Meg kicsit Fifa 08 felfogás..."

az égvilágon semmi nagyképű nem volt azon, amit írtam, ezek tények. ha nem láttad a meccset, az a te bajod. villának EGY darab helyzete volt, meg talán még egy, de ott kapusbaki nélkül nem volt esélye, valdes meg jól végezte a dolgát.

"Aha. Edzőváltás utáni Madrid, idegenben, fél csapat sérült, eltiltott, vagy épp most épült fel (Marcelo, Pepe, RVN, Diarra, Robben, Sneijder), a meccs végén egy potyagól utáni elvesztett 2-0-s meccs viszont óriási mérce, az igazi etalon."

ki mondta, hogy óriási mérce? de ennek a meccsnek volt tétje. arra, hogy a cél csapat hiányzik, meg edzőváltás van, ugyanazt tudom mondani, amit eddig: nem a barca szerencséje, hanem a madrid ostoba vezetősége a probléma. pl ha marad robinho akkor is ekkora szarba kerültek volna? ha nem csak van der vaartot igazolják? ha NEM van der vaartot igazolják? ha nem két bőven harmincon túli csatárra építik a támadásokat? stb

luqe 2008.12.20. 18:47:47

"ugyanazt tudom mondani. próbáljuk ki rajtad azokat a szúnyogcsípéseket"

11 évig fociztam, van tapasztalatom vele. Amúgy érdekes, nem sokkal ezelőtt Cannavaro egy nyilatkozatában is megjegyezte, hogy messi túl sokat harapdálta a füvet a meccsen. Pedig Cannavarora nem jellemző, hogy ilyet mondana. Meg minek mondaná, ha ő is nem érezte volna egy "cseppet túlzónak".

"az égvilágon semmi nagyképű nem volt azon, amit írtam, ezek tények. ha nem láttad a meccset, az a te bajod. villának EGY darab helyzete volt, meg talán még egy, de ott kapusbaki nélkül nem volt esélye, valdes meg jól végezte a dolgát."

Az benn a nagyképű, hogy azt hiszed ha a barca kap egy gólt akkor az olyan mintha nem történt volna semmi és rúgnak még kilencvenet. Ha fociztál már vagy néztél meccseket akkor biztos láttál már olyat, hogy egy gól változtat a mérkőzésen. Nem ecsetelem.

"ki mondta, hogy óriási mérce?"

Nem mondta senki, hogy óriási mérce. Csak te eltörpíted azt a 4-1-et. Namost a történtek függvényében ez volt az a meccs, amit nehéz hova tenni mert nem valós erőviszonyokat mutat. A barcából ha kiesik messi, már megbénul a fél csapat (néha okkal, néha ok nélkül). Ha a Realból 6 fix kezdő hiányzik, mégis minek kéne történnie? Nyilván, hogy próbálnak bekkelni, várni mi történik.

Az meg, hogy tét nélküli El Clásico (nem tudom meddig hajtogatod még ezt) nem létezik. Olyan, mint ha egy halálos balesetben nem halna meg senki...

chevyfan 2008.12.20. 19:25:29

Üdv!

Ti hallottatok olyat, hogy van der vaart már télen elmegy a madridból? Én speciel nem bánnám...

_alerob 2008.12.20. 19:34:18

jah, szerintem ő sem annyira. ez besikerült neki. Télen kell egy nagytakaritást és bevásárlást is csinálni a Realnál.

drogosmacska 2008.12.20. 20:37:33

Pedig ma nem olyan rossz. Marchenát viszont már tényleg el lehetne küldeni zuhanyozni, mert lassan vér fog folyni.

drogosmacska 2008.12.20. 21:32:36

Na, volt vér, és Marchena is le lett küldve. Mit kívánjak még? Robben passzoljon néha? :)

gibson 2008.12.20. 21:55:03

Kyle, kívánj például egy normális csatárt! Lehetett volna ez 4, 5 vagy 6-0 is, ha nem balfaszkodnak el ekkora ajtó-ablak helyzeteket a srácok.
(Te jó ég, Guti mit művelt, még most is kiráz a hideg, ha rágondolok...)

halareaal 2008.12.20. 21:58:29

Gutihoz fogható barom kevés van, ez megint bebizonyosodott. amúgy meg lehet nézni milyen volt a Valencia és a Real játéka a kiállítás után. ezt csak azért mondom, mert annak úgy a 30-40. perc között kellett volna történnie. ha Del Hornot nem is biztos, Marchenat már akkor ki kellett volna állítani, úgy torkon kapta Salgadot, hogy a riportet meg is jegyezte, nem tudja milyen sportot űz.
mindenesetre amit Guti és Higuain a második félidőben csináltak, egy vicc volt, mondjuk Higunak inkább pechje volt, de ettől még agyfaszt kaptam, hogy nekünk kellett izgulni a végén. Raul mintha pályán se lett volna, ráadásul mindezt egy elég gyenge, szétesett védelem ellen. ebbe a csapatba sztem Huntelaar igen komoly erősítés lehet, még akkoris ha lenne nála jobb opció is.

halareaal 2008.12.20. 22:01:20

Robben egyébként ebben az állapotában a világ egyik legjobb szélsője, sztem ez nemis nagyon vitás. önző, de mégis csak az ő gólpasszával nyertünk, és legalább 2-3 100%os ziccert hozott össze másoknak is, ha nem ilyen bénák a többiek, lenne 3 gólpassza és minden fasza. ezen az estén mindenesetre én se szívesen passzoltam volna Gutinak pl.

drogosmacska 2008.12.20. 22:08:12

Hát igen, Robben ilyenkor meg tudja (tudná?) nyerni a meccseket, kár, hogy előbb-utóbb tuti lesérül. Amilyen szerencsés mostanában, majd pont a Pool ellen. Akkor viszont nem tudom mi lesz, Drenthe totál halott, és nincs több igazi szélső.
Azzal is egyet értek, hogy Huntelaar ezekből a bepasszokból legalább kettőt be is lőtt volna, ilyen előkészítés mellett ő nagyon tud majd élni.
Mondjuk ma egyébként a mostanában jó Gago is max Drenthéhez nőtt fel, Metzelder viszont jó volt - Pancho szerint ez mondjuk azt jelenti, hogy már csak 1 meccse van az idényben :)

Keelhaul 2008.12.20. 22:18:14

Én jól szórakoztam, Guti pedig mezőnyben kifejezetten jó volt, kapu előtt rémgyenge, de hát mit vársz tőle, a 10. perctől 200 a pulzusa, dolgoznia kellett volna fiatalkorában, gyenge a kondija.

A Valencia meg örülhet, hogy nem 8 emberrel és 10 góllal távozott a Bernabeuból.

Vaader 2008.12.20. 22:28:35

Robben nem csak önző, egyszerűen nincs normális ütemérzéke, nem érzi, hogy mikor kellene passzolni. Ettől még tényleg jó szélső, a helyzetek nagy részét ő hozta össze, más kérdés, hogy jó részét ő is tolta el.
Guti meg gyenge volt nagyon, pár bokapassz, és 0 futás, mintha Panchot akarná megerősíteni :)

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2008.12.20. 23:47:38

Robben kapcsán is rizla mondta ki a legtalálóbbat: egyszerűen nincs elég agya ehhez a futball nevű játékhoz.

Majdnem minden pedig megvan benne, amitől világklasszis lehetne: gyorsaság, technikai tudás, improvizációs készség stb. Csak a játékintelligencia hiányzik belőle.

Sajnos gyenge meccs lett ez a Real-Valencia; a Real behúzódott kontrázni, a Valencia támadni próbált, de Villa (na, őbenne megvan az, ami Robbenben nincs; ő olvassa a játékot) rossz napot fogott ki, ezért (és pont ezért) nem volt igazából esélye gólt szerezni.

Ha Schuster maradt volna az edző, szerintem ez is 3-4 lett volna, vagy valami olyasmi.

Keelhaul 2008.12.21. 00:16:44

rizla gondolom még legfeljebb a hülyék kapcsán mondott találóat, de Robbennek szerintem agya is van (akinek nincs az Drenthe), ugyanakkor iszonyatosan önző. Erre egyébként ma a társak szerintem rá is erősítettek nála, mert Higuaín gólján kívül valóban nem nagyon volt értelme befejezésre leadni a labdát, mindent elcsesztek.

Robben még egy nagy problémával bír egyébként: túlzott önbizalma van és szerintem nem túl improvizatív, ütemérzéke meg hihetetlen - úgy tologatja összevissza a labdát, hogy sokszor (majd' mindig) hiába teljesen kiszámítható, mi jön, nem lehet tőle elvenni. Drenthe ugyanezt csinálja, csak jó egyenütemben, hogy oda lehessen állni.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2008.12.21. 00:24:15

Drenthe se jobb, egy szóval sem állítottam. :-)

(Róla különben kroos mondta meg a tutit: remek szélső, csupán beadni meg cselezni nem tud...)

Az ütemérzék szerintem a játékintelligencia egyik legfontosabb eleme. Tudni, hogy mikor kell gyorsítani, lassítani, bevárni a társakat, vagy egyedül menni. Például Villa ebben (is) zseniális. Ha Villa csak átlagos formáját hozza a helyzetkihasználásban, legalább két gólt lőtt volna. Sajnáltam, mert nagy darálóban volt végig a nyolc védő között.

rizla 2008.12.21. 00:46:50

luque:

"
Az benn a nagyképű, hogy azt hiszed ha a barca kap egy gólt akkor az olyan mintha nem történt volna semmi és rúgnak még kilencvenet. Ha fociztál már vagy néztél meccseket akkor biztos láttál már olyat, hogy egy gól változtat a mérkőzésen."

mivel 0-0nál veszélyes volt a barca, így nem értem 1-1nél miért lett volna kevésbé veszélyes. az tiszta sor, hogy ha vezetnek, könnyebben megy a dolog, de nem erről volt szó. a lényeg: a valencia TELJESEN szansztalan volt, és röhejes a felvetés, hogy "ha villa belövi a helyzetét". egy darab helyzete volt, annyival nem lehet meccseket nyerni alapesetben.

"Ha a Realból 6 fix kezdő hiányzik, mégis minek kéne történnie? Nyilván, hogy próbálnak bekkelni, várni mi történik."

egy szóval nem kritizáltam a taktikájáért a realt, PONTOSAN ezt vártam tőlük. ugyanakkor az nevetséges, hogy ők mutattak többet, meg stb.

_benito · www.nst.blog.hu 2008.12.21. 10:23:50

"Robben kapcsán is rizla mondta ki a legtalálóbbat: egyszerűen nincs elég agya ehhez a futball nevű játékhoz."

mióta kell agy a spanyol futballhoz? sebesség kell, meg rongylábak, oszt' ti már zabáljátok is kétpofára. ;)

neeson 2008.12.21. 10:36:24

Londonban ő volt a világ legjobb szélsője, aztán a 2006-os VB-re már ő volt a hollandok legnagyobb sztárja, és ott elkezdett hihetetlen önző módon játszani. Játéka is visszaesett.

Most megint jó, nincs jobb szó, ficánkol, de ugyanolyan önző maradt. Buuuta

krysal 2008.12.21. 11:28:53

Mérkőzés-után, dióhélyban.

Mikor megtudtam, hogy megint a klubbon kellene szenvednem, inkább csöpögtettem, méghozzá az iraqgols-t, ahol sose fogom megszokni, miért az otthoni csapatot írják ki másodiknak... Merthogy a 8perc tájékán becsatlakozva azt látni, hogy hablahabla 0- hablabblalla 1, az nem jó. Aztán szívizongörcsök (vdv kapufa, téves lesállás, Del Horno Cannavaro rosszabb napjait idéző mészárlása), majd félidőben streamváltás. És nézz oda, Real Madrid 1- Valencia 0. Mondtuk is párommal, mostmár inkább ezt a meccset nézzük....

De félre a tréfával, Robben tegnap (korábbi önmagához képest) világklasszis teljesítményt nyújtott, 10 helyzetből csak 5-öt önzőzött el, ha jól számoltam. Gutit és Palancát megszállta a Szentlélek, ezért nem lett karácsonyi gála. Casillas meg olyannyira felmérgelte magát a támadóink gólképtelensége láttán, hogy a, kiimádkozta Villa ajtó-ablak helyzetét (ezt hogy csinálta Dávidunk, tudja valaki?), majd folytatta a Barca ellen megkezdett potyátlanságot.

Nagyjából ennyi.

kroos 2008.12.21. 12:04:40

mi a nagyobb lol del hornó védekezése vagy drenthe szélsöjátéka?

neeson 2008.12.21. 12:20:48

hablahabla 0- hablabblalla 1

:D:D:D

krysal 2008.12.21. 12:28:22

@kroos

Ezt nehéz eldönteni. Pláne, hogy pályán mutatottak alapján Guti is beszállna a citromdíjért folytatott csatározásba. Vagy Villa, akinek az ÉGBEkiáltó-és szálló ziccerét még viszontlátjuk majd a szokásos "ezthogyhagytadkiédesfijam?" típusú videóösszeállításokban...

Komoly mezőny...

kroos 2008.12.21. 12:35:33

amugy akárhogyis de kurva jó meccs volt.helyzetek mindkét kapu elött..jó iram...helyenként szép támadások.....pl amikor egy kényszerirö után villa saokkal rakta vissza manuel fernandes elé...aki aztán mellé lött.
De egyvalami biztosnak tünk...hiába a clean sheet a madrid védelmétöl nem ájultam el,szoval óriásközhely de minél többet kell löniük hogy kitartson..tegnap mákvolt hogy elég volt az 1 gól...nem csak villa helyzete hanem pl baraha fejese....
amugy higuain-nak szerintem nem csuszott le.tudatosan forditotta át külire a labdát.
Megérdemelt volt a madrid gyözelme,föleh hogy lehetett volna pirosat adni Marchenán kivül másnak is a valenciából.

kroos 2008.12.21. 12:36:29

robben meg hülye.

krysal 2008.12.21. 12:43:53

Jó, kroos, nem mondom, hogy nem volt jó meccs, de azt, hogy néha könnyesre röhöghette magát az ember a balf___ságokon, te sem tagadhatod! Guti is, Higuain is, Villa is, Fernandes is jobb napjain az ilyen helyzeteket gólra váltják, most meg össznépileg, kéz a kézben töketlenkedtek.

Del Hornót az utolsó emberes földbedöngölésnél ki kellett volna szórni, Raul Albiolt meg, miután véresre könyökölte a tejfölös szájú Palancát, szintén - ez tiszta. De sem ez, sem a rosszabb napra való hivatkozás nem mentesíthet senkit, hogy hol maradtak a gólok. Utcaszelgben, de komolyan: a felét én is berúgtam volna azoknak, amit ezek a túlfizetett csirkefogók tegnap mellé-föké-kapusba döngöltek.

Ezeket a jeleneteket végignézve kissé komolytalanabbnak tűnt a rangadó.

...amúgy Robben tényleg hülye.

kroos 2008.12.21. 12:48:52

,,néha könnyesre röhöghette magát az ember a balf___ságokon"
jó volt,jobban élveztem kint pl egy angol meccset ahol,milliméter pontosan történik minden és harmad ennyi helyzet van mint itt volt.
azt meg mindenki tudja villa miért hibázott:)

krysal 2008.12.21. 12:52:54

"azt meg mindenki tudja villa miért hibázott:)"

...épp készítette elő a Madridba költözését?

zsakfos 2008.12.21. 13:11:59

Neeson! Robben már a PSV-ben is önző volt:)
Nem egy szimpatikus gyerek, de valami hihetetlen b.u.z.i módon tudja tologatni a labdát, és hát nem is lassú gyerek. Nistelrooy ezekből a helyzetetkből 10/9et berúg, Huntelaar is befog, úgyhogy nem lesz ezzel gond.
VdV.nak én adnék még időd, meg kell találni a helyét a csapatban, mert sztem príma játékos és azért ne felejtsük el, a Real mostani pénzkidobásaihoz képest kurva olcsó volt.
Drenhtét én kipróbálnám szűrő poszton és csinálnék egy új Davidsot belőe:) mert szélsőként finoman fogalmazva sem az igazi.
És én itt érzem a legnagyobb hiányt a Realnál: az üvegtérdű Robbenen kívül nincs szélsője! A szélsőhátvédek közül hol van a Realból egy korábbi Róbert Károly szintű felfutó védő, vagy a mostani nagyok közül mondhatnám Maicónt vagy D.Alvest. Ramoson kívül a többiek nem ez a szint.
Egy Nistelrooynak meg egy Huntelaarnak az kell, hogy kiszolgálják, de ők be is rúgják ha oda kerülnek!
Úgyhogy kell egy bal oldali védő ( ami elég hiányposzt most a világon a klasszisokat illetően)meg 2 szélső csatár a Madridnak. Nyáron meg egy játékos, védekezni is tudó kp. Ennyi.

krysal 2008.12.21. 13:16:44

zsakfos, te bolondos! Ne mondj ilyeneket, mert mindjárt jön a tiráda, hogy a madrid csak igazol, játékostemető, helyehuja...

popp · http://koncertblog.com/ 2008.12.21. 14:44:28

A lényeg, hogy drága argentinjai (Maxi, Kun) révén az Atleti behúzta a maga meccsét, így még mindig maga mögött tartja a Realt - a többi nem érdekes ;-)!

halareaal 2008.12.21. 15:00:25

Marcelo azért elég támadószellemű balhátvéd, és ő is fokozatosan fejlődik, a másik oldalon pedig Ramos, úgyh sztem pont arra nem lehet fogni semmit, hogy a szélsővédők nemelég támadóak. nem balszélső kell, mert eredetileg Robben is az, hanem jobbszélső, abból egyszerűen nincs a keretben Beckham óta, ez kurva idegesítő. most meg kiderült, hogy igazából ez a Palanca gyerek sem az. felmerült egyébként vmikor Lennon neve a Tottenhamből, Ramos talán idehozhatná. ha annyira durván nem is cselez, de kb olyan gyors mint Robben és neki van esze a játékhoz, komplexebb játékos sokkal. amúgy Robbenre visszatérve, "Az ütemérzék szerintem a játékintelligencia egyik legfontosabb eleme" ebben igazad van Csöncsön, de ütemérzéket tekintve Robben világklasszis, ezen alapulnak a cselei. lehet hiú ábránd, de sztem többet és jobban passzolt volna ha bal oldalon játszik, másik nagy hibája ugyanis hogy a jobb lábát képtelen használni. mondjuk érdekes volt, hogy a védőit mindig annyira megverte, hogy még legyen ideje megállni és áttenni balra a Valencia kapuja előtt. azt meg ne felejtsük el, hogy Robben adott egy gólpasszt és ezen kívül is legalább 3 ziccert kidolgozott a társainak.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2008.12.21. 15:20:36

"amugy akárhogyis de kurva jó meccs volt.helyzetek mindkét kapu elött..jó iram...helyenként szép támadások.....pl amikor egy kényszerirö után villa saokkal rakta vissza manuel fernandes elé...aki aztán mellé lött."

Úristen, kroos, most megfogalmaztad, hogy mi a jó a spanyol fociban! Pedig ez a meccs szerintem halovány volt; máskor sokkal több "helyzet van mindkét kapu előtt", pokoli "iram", és nem csak "helyenként szép támadások". És máskor David Villa nem lövi égbe a labdát hat méterről... :-)

@halareaal:

Szerintem ha Robben ésszel játszana, életveszélyes lenne. Így viszont, amikor az ellenfélnek szurkolok (és azért előfordul az ilyesmi...), semmi félelem nincs bennem, amikor ő kapja a labdát. Tudom, hogy 10-ből 9-szer valami hülyeséget fog csinálni: elcselezi magát, harmincról, reménytelen helyzetből rálövi, lepasszolja a csapat legimpotensebb játékosának stb. stb.

sporttárs 2008.12.21. 15:47:14

Épp jókor írod, Csöncsön, tegnap speciel nagy többségében remekül hozta ziccerbe a többieket, akik a töketlenekdés szivárványszín sokféleségét bemutatva nem tették mondjuk négyszeres gólpasszadóvá Robbent. Szóval, nem az ő esze hiányzott, az meg, hogy ennyi helyzetből mondjuk kétszer ő akarja befejezni, más csatároknál is előfordul.
De nem azt mondom, hogy legközelebb aggódj, legfeljebb meglepődsz. :))

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2008.12.21. 15:53:55

Ugyan, sporttárs, pont most kellett volna látnia, hogy ezúttal (kivételesen) tényleg nem kell passzolni, mert pl. Guti még az üres kapunak is fölé lő. Egyszerűen nem érzi a játékot, nem érzi a csapattársai formáját, nem érez semmit, csak rohangászik föl-alá...

halareaal 2008.12.21. 16:27:13

ez azért elég nagy hülyeség. a meccs legjobbja volt tegnap, sőt már a Sevilla ellen is. az, hogy önző, valamint viszonylag gyengén passzol, egyáltalán nem azt jelenti, hogy nem érzi a játékot. már hogyne érezné, egy az egyben bárkit megver. az meg mi, hogy nem érzi a csapattársai formáját? hiba volt talán, hogy ahelyett hogy 0szögből rálövi, visszagurítja az üres kapuval szembe érkező Gutinak?
egyébként amikor játszik, ált a Madrid legveszélyesebb játékosa, úgyhogy nemtom ezt miből szűrted le, higy nem aggódsz, ha nála van a labda. én pont fordítva vagyok ezzel, ha egyedül viszi rá a labdát 3-4 védőre, akkoris tudom hogy simán veszélyt teremthet, megvan hozzá a vállalkozószelleme és a képességei is.

Hitchiker 2008.12.21. 16:27:33

nem tudom h mennyire friss a hír de akkor se röhögjön senki:

metzelder a valencia elleni rangadón az orrát törte egy ütközést követően

(nem jön össze a srácnak...)

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2008.12.21. 17:31:58

"nemtom ezt miből szűrted le, higy nem aggódsz, ha nála van a labda. én pont fordítva vagyok ezzel, ha egyedül viszi rá a labdát 3-4 védőre, akkoris tudom hogy simán veszélyt teremthet..." (halareaal)

Érdekes statisztika lenne, hogy a Real Madrid góljainak hány százalékában van benne Robben. Szerintem meglepő lenne az eredmény.

Pláne, ha összehasonlítanánk ugyane mutatót mondjuk Xaviéval...

halareaal 2008.12.21. 18:38:55

jah, csak Xavi a Barca meccsek 90%án játszik, míg Robben többet sérült, mint nem. és egyébként is tök más a posztjuk, más a feladatuk, úgyhogy hiba volna pont Xavival összehasonlítani. nem értem, hogy pont egy ilyen meccs után hogy kaphat Robben ilyen kritikákat, hogy nem érzi a játékot, amikor egyedül veszélyesebb volt, mint a másik oldalon Villa, Joaquin és Mata együttvéve.

kroos 2008.12.21. 19:42:23

robben akkor is lol.

rizla 2008.12.21. 20:02:21

szép nagy x-re áll a villarreal-barca

nasteey 2008.12.21. 21:09:33

még jó hogy betalált a villarreal, így felpörögtünk, és meglett a 3 pont. Sok mindent nem kell magyarázni, elég pár statra ránézni, és kész.

+1: a bíró mily' buta volt ismét.
+2: jól jön most a szünet, Messinek legalább is biztosan.

BruceWayne 2008.12.21. 21:09:59

azért csak meglett ahogy látom.

real-valencia-villareal-sevilla-atletico ellen 5 győzelem és 17-2-es gólkülönbség ha jó számolom, még jó hogy a BARCA idén nem került össze komoly csapattal lolllll

Francescoli · http://smints.blog.hu/ 2008.12.21. 21:22:16

Félig off: könyörgöm, valaki magyarázza meg: melyik volt a másik idegenbeli meccs, ami elment??? Most néztem a Barca hivatalos oldalán, a tabellánál azt mondja, két vereség, a La Liga meccseknél meg ott a Numancia elleni 0:1 és utána semmi más...
Nem bírok addig elaludni, míg meg nem világosodom...
Köszi előre is!
Forca Barca
és Boldog Karácsonyt (Bon Nadal)
Enzo F.

rizla 2008.12.21. 21:28:14

döntetlenből volt kettő a ligában, vereségből csak a numancia elleni

rizla 2008.12.21. 21:29:00

a két x amúgy a racing és a getafe ellen

nasteey 2008.12.21. 21:29:25

El lehet írva. Csak a Numancia verte meg Barcát . Akik most 10 ponttal mennek. Szóval ők még a Barcánál is jobbak. :) Viccet félretéve tényleg jól nyomja a Numancia, ma is mekkora kámbekkek nyomtak. Biztos erre izgulnak, mert idén nem az volt első. :)

rizla 2008.12.21. 21:37:43

a sáktár is megverte a barcelonát, csak ők a BL-ben. így tényleg kettő

Francescoli · http://smints.blog.hu/ 2008.12.21. 21:50:45

Köszi...közben én is nekiálltam meccsenként összeadni, szorozni...és hihetetlen, de tényleg a saját tabella a rossz.
rizla: a Sáktár szerencsére nem szerepel a Spanyol Ligá-ban :-) (a többi összesítés amúgy stimmelt, ránézésre is - csak a bajnoki tabella home-away bontása nem...)

redcard · http://redcard.tumblr.com/ 2008.12.21. 22:12:39

0-1nél kicsit megijedtem, de hamar visszahozták a meccset, henry is egészen kezd magára találni pedig ez a szerepkör kevésbé fekszik neki mint az arsenalos. a kiállítást nem értettem, de a bíró amúgy is úgy általában sem volt a helyzet magaslatán.
persze persze, majd komoly csapat ellen meglátjuk...rofl

halareaal 2008.12.21. 23:01:45

nah, Diarra Madridba igazolt. kíváncsi leszek, mondjuk 23 éves és már francia válogatott, megjárta a Chelseat az Arsenalt és a Pompeyt, úgyhogy akár jó is lehet. Guti talán kiszorul a csapatból?:)

sörbarát 2008.12.21. 23:18:30

A kiállítást én sem értettem, mert a könyökét nem használta stb... szimplán 2 koponya egymásnak ütközött...

nasteey 2008.12.21. 23:18:45

Nálam nem éppen a pozitív kategória, hogy a Chelseanek és az Arsenalnak sem kellett... de itt majd biztos megmutatja, hogy mekkora vakok voltak az angolok. :)

halareaal 2008.12.21. 23:38:51

hát azért oda is el kell jutni, hogy az ember ilyen fiatalon 3 pl klubban (ebből 2 elit) megforduljon. a Chelseabe nem szégyen nem beférni, ha egyszer előtted van a posztodon Makelele és Essien, mindezt úgy kb 21 évesen. megkockáztatom, egyik mai Real vagy Barca játékosnak sem sikerült volna. az Arsenalban pedig ha jól tudom csak kölcsönben volt, és akár maradhatott is volna, csak a Portsmouth rálicitált, Wenger meg kb úgy volt vele, hogy úgyis elő tud húzni évente egy nagy tehetséget, minek bassza el a pénzét.
de valóban, érkezhetett volna nagyobb név is. mindegy, válogatott, az csak jelent vmit. egyébként pedig annyira sztem nem tud rossz lenni, hogy ne jelentsen erősítést, ugyanis most kb az a helyzet, hogy ha Gagoval esetleg történne vmi, konkrétan semmivé foszlana a középső középpályánk, maradna a mindig megbízható, masszív Guti...

rizla 2008.12.22. 00:22:42

az arsenal szurkolók többségében szerették volna, ha diarra marad, csak wenger nem. valószínűleg nagyon jó igazolás

kroos 2008.12.22. 08:00:23

végre piquet kiszállásával játszhat casares....minek adtak érte 16 millát ha nem játszatják?
még igy se hogy milito sérült?

zsakfos 2008.12.22. 15:43:32

www.youtube.com/watch?v=1qmBR7qBReY
Valaki régebben azt írta, hogy Drenthe nem tud cselezni meg beadni, tud, ahogy a vid is mutatja, csak Madridban valamit nagyon elrontottak vele kapcsolatban...

halareaal 2008.12.23. 01:16:32

Drenthe 1xüen gyenge, mostanában ha hozzákerül a labda, látványosan nem tud semmit se csinálni vele, csak fut. ez nem azért van, mert Madridba jött, hanem mert még nincs ezen a szinten, nemis biztos hogy valaha lesz. mondjuk itt kemény másfél percig csodálhatjuk a technikai bemutatóját, de ennyit manapság szinte bármelyik komolyabb utánpótlásban nevelkedett támadó tud.

kroos 2008.12.23. 08:53:35

hala..amikor azon gondolkodik az ember hogy ilyen remek fizikai és technikai attributumokkal rendelkezö emberrel hogy nem tudnak mit kezdeni akkor és picit a madridot is hibásnak érzem.

Narancs és Tetves 2008.12.23. 12:37:46

hala ... semmi más gond nincs mint hogy nincs önbizalma. A futball 30-40%-ban önbizalom kérdése, hogy az amit tudsz, meg is merd csinálni. Nem kétlem, hogy Drenthe nagyon ügyes. De szemernyi önbizalma sincsen... ahogy az elmúlt meccsek mutatják. (sajnos valakineke több kell, valakinek kevesebb /lelkizős futbalista illetve kevésbé az/)Remélem tényleg foglalkozik későbbiekben valaki vele/velük. Másokra is ráférne...

halareaal 2008.12.23. 13:32:58

"hogy nem tudnak mit kezdeni akkor és picit a madridot is hibásnak érzem."

de miből gondolod, hogy nem tudnak mit kezdeni vele? a lehetőséget megkapja, nemcsak a kis meccseken, hanem a legnagyobbakon is, játszott már idén a Barcelona, a Juventus és a Valencia ellen is kezdőként. állítólag jól érzi magát Spanyoloban, a csapat se lehet túl idegen neki, mivel a fél gárda holland. asszem azt is lenyilatkozta már, hogy Juande alatt még jobban érzi magát. amit kell, azt a Madrid megadja neki, de egyelőre nem tudbizonyítani, ami a Feyenoordban elég volt, az itt nem.

Henke 2008.12.23. 20:44:58

@halareaal: szerintem az előbb pont ezt íírták, hogy valakinek a pici lelkét is ápolgatni kell:) mert lehet hogy megkapja a lehetőséget, ha egyszer begörcsöl. ilyen lelki alkat, jó sportpszihológust neki aztán meglátjuk hogy kijön e belőle még valami. ők inkább erre gondoltak

halareaal 2008.12.24. 00:13:20

jólvan, de azért azt hogy lelki gondjai vannak, ha vannak egyáltalán, ne írjuk már a klub számlájára. fel lehet hozni Saviolát, Metzeldert (bár most talán eljön az ő ideje) és még 1 csomó játékost, akire basztak a Madridnál, és meg is lett az eredménye, de Drenthe ponthogy ficánkolhatna is.

Mourinho már nem a király 2008.12.26. 17:32:11

Drenthe csillogott az U21-be, meg a holland bajnokságba. Ez nem jelenti, hogy a Barcelona meg a Juventus ellen is képes hasonlóra. Ilyen egyszerű.

kroos 2008.12.27. 17:12:40

oriás lol az origpnak kihagyták messit a spanyol álomcsapatból

Casillas (Real Madrid) - Daniel Alves (Sevilla, FC Barcelona), Lopo (Deportivo), G. Rodríguez (Villarreal), Capdevila (Villarreal) - Xavi (FC Barcelona), Senna (Villarreal), Se. Keita (Sevilla, FC Barcelona) - G. Higuaín (Real Madrid), Eto'o (FC Barcelona), Iniesta (FC Barcelona).

poolfanati 2008.12.27. 17:46:04

@kroos: az origo kurvára nem ért a focihoz.
az olasz és német álomcsapatuk is egy kalap szar.
kiváncsi vagyok milyen lesz az angol álomcsapatuk...

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2008.12.27. 17:55:50

Az Origo szerint Higuaín jobb focista, mint Messi.
:-DDDDDDDDDDDD

Henke 2008.12.27. 19:44:57

ÁÁáááá, várjatok, várjatok! Ha messi került volna be, akkor lett volna a Barcából 6 focista, a Realból meg 1... Szerintem csak nem hittek a szemüknek aztán kisakkozták kit húzzanak ki.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.01.03. 20:06:41

Üdvözlöm az isteni Diegot a Camp Nou lelátóján. Végre normális délszaki foci a nyögvenyelős brit hetek után ;-). Én persze a tízórási Atleti-Valenciára hegyezek!

popp · http://koncertblog.com/ 2009.01.03. 20:19:31

hopp-hopp vezet a Mallorca egy gyönyörű Aduriz góllal!

popp · http://koncertblog.com/ 2009.01.03. 21:40:32

Na lesgóllal fordított Barca. Világi "Innyeszta" Péter viszont monnyon le, de sürgősen!

popp · http://koncertblog.com/ 2009.01.03. 22:42:23

na mind a két David becsöngetett az Atletinek, hogy szarnának sünt!

nasteey 2009.01.10. 15:21:46

Mintha kicsit magányos lettél volna popp... :) btw 100%-ig bizonyított, hogy les volt az a gól?

Egyébként mikorra várható friss PD-post?

halareaal 2009.01.10. 16:52:32

elég egyértelműnek látszott. mondjuk én úgy láttam, nem volt kettős les, mert Iniesta már kb egyvonalban volt Gudjohnsennel (bár ált befújják az ilyeneket). Gudjonsen viszont szinte biztos h lesen volt, az a szinte csak azért volt ott, mert vhogy nem mutattakegy visszajátszást sem, ami egyvonalban volt. eddig még nem találkoztam olyan véleménnyel, miszerint szabályos lett volna 1ébként.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.01.10. 17:10:55

@nasteey:

Lesgól volt, fölösleges vitatni. Mint ahogy összesküvés-elméleteket is fölösleges szőni arról, hogy idén bezzeg a Barcát "nyomják" a bírók. Hogy is mondjam csak: a spanyol bajnokságban elő szokott fordulni olyan, hogy a játékvezető nem minden eseményt ítél meg helyesen.

A második kérdésed viszont szívemből szólt. :-)

nasteey 2009.01.10. 19:24:54

Iniesta biztosan labda mögül indult, Gudjonsen kérdéses... én hiába kockázom százszor, nem tudom egyértelműen eldönteni. Talán a karja nyújtva volt és az kilógott. A partjelző viszont sztem úgy állt, hogy látnia kellett volna. Bár lesz@rom, tényleg ide-oda tévednek, következőleg majd egy szabályos gólunkat veszik el les címén.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.01.11. 13:18:10

Ugye nézte valaki tegnap (rajtam kívül is) az ÉV MECCSÉT?

Valencia-Villarreal 3-3 (2-1)

3-3 gól, 2-2 kapufa, őrült fordulatok, két kiváló formában játszó csapat, tele motivációval, és a meccsről mindent elmond, hogy az amúgy a saját közvetítéseibe is belealvó Horváth Feri valóságos pátoszt prezentált a rangadó végére...

halareaal 2009.01.11. 14:00:23

én csak a végét láttam (igaz abba pont belefért még 3 gól), valóban nagy meccs volt. de azt azért nem hiszem h ez lesz az év meccse, volt ár pár hasonló a la laigában idén.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.01.11. 14:15:43

@halareaal:

A Villarreal-Atlético 4-4, illetve a Real Madrid-Sevilla 3-4 (esetleg: Real-Málaga 4-3) lehetnek még versenyben. De tegnap szerintem mindkét csapat közel csúcsformában játszott, és külön pikantériát adott a meccsnek a Valencia kontra Villarreal szomszédvárak közti rivalizálás. Szóval én az eddigiek közül erre szavaznék egy ÉV MECCSE szavazáson.

nasteey 2009.01.11. 14:48:17

Meg is lepődtem, hogy délelőtt még nem láttam egy kommentet sem a meccsel kapcsolatban. Tényleg megérte itthon maradni és meccset nézni. :) Nekem már a Sevilla kámbekkje is tetszett, de ami a VAL - VIL meccsen volt, az valami elképesztő. 90 perces izgalom, támadófoci a köbön. Most még HF közvetítése sem zavart, sőt... Nálam abszolút az idei szezon legjobb meccse volt.

Lacóka 2009.01.11. 22:38:40

Innyeszta, Bozsan, könyörgöm, tilcsákbe a sportklubot!

luqe 2009.01.11. 22:55:20

Kár, hogy ilyen balfaszka az Osasuna kapusa. A harmadik gól vastagon az övé. Előtte is érthetetlen dolgokat nem tudott megfogni/kipattant róla így azt csak halkan jegyzem meg, hogy xavi lövését lábbal ki kellett volna rúgnia.

A barca első szenvedését pedig én jómagam a Depor elleni meccsre tettem volna, de megjött korábban.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.01.11. 23:01:13

Világ nagy fasz ez a Világi!

rizla 2009.01.11. 23:08:54

ostoba gnóm pöcs világi.

"Kár, hogy ilyen balfaszka az Osasuna kapusa. A harmadik gól vastagon az övé. "

LOL : DDDDDDDDDDDDDDDDDDD

ha én vezetnék egy ilyen focis fórumot, ezért kb autoban járna. lehet, hogy balfasz, de azt a messi lövést maga isten sem fogja, légy erős.

a barca szenvedett? hagyták kicsit focizni az osasunát, rábasztak, azonnal reagáltak, lőttek gyorsan két gólt. hú micsoda szenvedés.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.01.11. 23:14:45

Egészen hihetetlen, hogy milyen meccseket meg tud fordítani idén a Barca! Az ilyenekben sokkal nyilvánvalóbban megmutatkozik egy csapat ereje, mint amikor már a huszadik perc után 3-0 az állás.

A Messi-lövés pedig védhetetlen volt. Bikaerős, kifelé tekeredő; megkockáztatom: ha beleér a kapus, akkor is beviszi a kezét.

rizla 2009.01.11. 23:16:31

ja, capellocsapat : DDDDDDDD

ma el-elaludt a barca, de szenvedésnek nem nevezném. inkább a védelem volt gyér, a középpálya védekező szekciójával együtt. touré hiányzott. elől nem volt semmi probléma, összejött három gól megint, nem csúnyák..

luqe 2009.01.11. 23:21:22

ha én vezetnék egy ilyen focis fórumot, ezért kb autoban járna. lehet, hogy balfasz, de azt a messi lövést maga isten sem fogja, légy erős.

------------------

Ricardo (vagy ki) úgynéztem, hogy kifejelni akarta. Vagy nem tudom mi volt a szándéka. De ilyen csukafejes félét mutatott. De ez az istenezés megint... :) vicces. Nem azt mondtam, hogy potyagól volt, de az abszolút védhető kategória. Azért, mert kiabált a kommentátor, még nem lesz nagyobb gól :)

rizla 2009.01.11. 23:23:13

ne haragudj de ugyanarról a gólról beszélünk? mert messi lövésében olyan erő, és balkülső volt, ami nem mindennapi.
azt meg kikérem magamnak, hogy szerinted én világi undorító manóhangja alapján formálom a véleményemet

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.01.11. 23:28:25

@rizla:

"ma el-elaludt a barca..."

Az ilyen hatalmas pontelőnynek ez a veszélye: elaltathatja a motivációt. (Ez történt tavaly a Serie A-ban az Interrel például.)

Pont ezért tartom hatalmas fegyverténynek a fordítást.

Az Osasuna egyébként szimpatikus csapat, remélem, bentmaradnak.

rizla 2009.01.11. 23:35:42

ez nem a motiváció hiánya volt szerintem. egyszerűen csak az idény közepe, nem lehet minden meccs minden pillanatában koncentrálni.

ja, baromi szimpatikus az osasuna, lerúgják a vkp-t, aztán a sérülést két kézzel, és két lábbal mutogató messitől paraszt mód elveszik a labdát, majd végigszáguldanak a pályán, és csak valdesnek köszönhető, hogy a köcsögségük nem érlelődött góllá.

luqe 2009.01.11. 23:37:45

Meddő vita. Örülj a gólnak meg a győzelemnek, nem kívánok ezzel többet foglalkozni.

rizla 2009.01.11. 23:38:57

persze, általában mindig meddő vita, amiben az egyik fél baromságot mond.
a xavi gólban benne volt a kapus, azt elfogadom.

halareaal 2009.01.11. 23:41:32

"ja, baromi szimpatikus az osasuna, lerúgják a vkp-t, aztán a sérülést két kézzel, és két lábbal mutogató messitől paraszt mód elveszik a labdát, majd végigszáguldanak a pályán, és csak valdesnek köszönhető, hogy a köcsögségük nem érlelődött góllá."

mondjuk ha vki, akkor pont a Barcelona nem reklamálhat egy ilyen miatt azok után, amit Donyeckban csináltak. meg ezen a meccsen is Alves megcsinálta kb ugyanzet, bár azt gondolom csak bosszúból. ettől függetlenül sportszerűtlen volt az Osasuna, bár azis igazhogy Messi is elég amatőr volt ahogy ott megállt, ráadásul pont mikor Busquets épp fölállt.

rizla 2009.01.11. 23:44:49

"meg ezen a meccsen is Alves megcsinálta kb ugyanzet, bár azt gondolom csak bosszúból."

tök más volt a két szitu, két okból
1: alves messze volt a szabálytalanságtól, az is lehet, hogy nem látta
2: alves nem lőtte kapura, pedig simán átemelhette volna a kifutó kapus felett, üresen tátongott a kapu. ehelyett kirúgta a labdát. úgyhogy pszt.

messi tényleg kicsit rutintalan volt.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.01.11. 23:46:03

Az Osasuna szimpatikusságát a játékukra értem.

Meg kellenek az ilyen túlfűtött hangulatú meccsek.

Azt, hogy szándékosan sérülést akartak volna okozni, abszolút kizárom; hasonló labdavisszanemadós eset pedig - ahogy halareaal is írja - Donyeckben is volt.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.01.11. 23:48:22

Szerintem az Alvés-esetnél fújt a bíró, csak nem hallotta Alvés. Több jel utalt rá, hogy volt sípszó.

Az persze lehet (Alvésből kinézem, és ez nem rosszindulat), hogy "szándékosan" nem hallotta.

rizla 2009.01.11. 23:50:26

alves nem lőtte kapura, hanem kirúgta a labdát, amikor rászóltak, úgyhogy ez egyszerűen nem lehet téma.

halareaal 2009.01.11. 23:55:27

ja, de előtte is szóltak neki páran, akkor mért vitte át az egész pályán? túl nagy nyomást helyeztek rá, főleg a kapus azzal h őrült módjára felfüggesztette a védést. persze biztos csak az Alvessel szemben támasztott előítéletetim mondatják, h magától nem vszínű h kirúgja:)

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.01.11. 23:57:16

@popp:

Év meccse?

Bevallom, a nagy részét láttam a római derbinek.

Fura egy csapat az a Milan. Egy öregfiúk-világválogatott. Most nem is utálom őket annyira. Fogatlan oroszlán, melynek a mancsa azért még tud ütni.

Persze nem volt rossz meccs, de a valenciai egyenesen katartikus volt.

rizla 2009.01.11. 23:58:24

alves kirúgta, nem pedig be. az osasuna viszont szívbaj nélkül rászúrta.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.01.12. 00:06:10

@Csöncsön: A Roma meccs, akkor lett volna katartikus, ha végül még is nyerünk. A Valencia meccsről lecsúsztam, sajnálom!

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.01.12. 00:10:53

@popp:

Sajnálhatod is, ritkán van olyan meccs, amelynek az első tíz percében az egyik csapat két gólt lő, a másik meg két kapufát... A Villarreal meg nem először játssza el, hogy mínusz kettőről (sőt mínusz háromról) egyenlít. Hihetetlen csapat.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.01.12. 00:13:03

@Csöncsön: Szerintem nagy meccset játszanak majd a Portóval is. Nálam ők a titkos esélyesei a Bl-nek.

rizla 2009.01.12. 00:15:29

hát ahhoz, hogy BL-t nyerjenek, kicsit kevesebb gólt kéne benyelni..

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.01.12. 00:15:46

@popp:

A Portóval az Atlético játszik, amely viszont éppen a töketlen korszakát éli. A Villarreal a Panát készül elbúcsúztatni a BL-től.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.01.12. 00:42:41

@Csöncsön: Közben eszembe jutott, akkor az Atletit játszik a Portóval nagy meccset. Sajnálattal látom egyébként , hogy a matracosok hullámvasútja megint lefelé halad.

Amúgy annál inkább titkos esélyes a sárga tengeralattjáró!

popp · http://koncertblog.com/ 2009.01.12. 00:44:14

@rizla: tudnak ők védekezni ha kell, lásd az MU elleni meccseiket.

rizla 2009.01.12. 01:23:16

jó, azok csak csoportmeccsek voltak. eddig a rangadókon elég gyérül nyomják, kiszoptak a sevillától, a barcától, még a madridtól is.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.01.12. 15:18:01

Most már mind a hat élcsapat lejátszotta az összes rangadóját. Ezek alapján érdekes az egymás elleni statisztika:

1. Barcelona 5 5 - - 17-2 15 p.
2. Sevilla 5 3 1 1 5-6 10 p.
3. Real Madrid 5 3 - 2 7-7 9 p.
4. Valencia 5 1 2 2 6-9 5 p.
5. Villarreal 5 - 2 3 8-11 2 p.
6. Atlético 5 - 1 4 7-16 1 p.


Hozzáteendő ehhez, hogy a Barca, a Sevilla és a Real három rangadót játszott otthon, a másik három pedig csak kettőt.

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2009.01.12. 19:09:46

Soha többé spanyol poszt?
Vagy pancho picit babonás? Amikor nem írok semmit a real nyer?
Egy ex-évfolyamtárs volt ilyen, ha nem mosok hajat vizsgaidőszak alatt sikerül minden...Vajon miért kerülte februárra/júniusra mindenki...:DDD
süti beállítások módosítása