Nou San Trafford

Az Index blogja a világ legjobb futballjáról.

A szerkesztőségből...

Utolsó kommentek

jujjdeizgi

Friss topikok

Premier League, 12. forduló - Naugye

2008.11.11. 08:00 pote

Nem ez a bajnokság volt, ahol két mesternégyes volt egy forduló alatt. Nem is az, amelyikben váltás történt a tabella tetején. Hanem az, amelyiknek minden meccsén esett az eső, amelyiknek a rangadója szenzációs játékot hozott, és ahol a volt sereghajtó a legjobb formában lévő csapat az egész mezőnyben. Miközben az élen állók lőtávolságon kívül kerültek üldözőiktől, addig a középmezőny tovább tömörödött és egészen a huszadik helyezésig bővült. Lapozás után a megszokott forgatókönyv: meccsek, tippverseny, újabb fejtörő.

Mostanság, rangadók tekintetében, elkényeztet minket az angol bajnokság. Szombaton sem kellett csalódnunk, igazán remek mérkőzést hozott a két gigász csatája. A hazaiaknak csak a győzelem volt elfogadható, mégis a United kezdett aktívabban, de egyik korai lehetőségét sem sikerült gólra váltaniuk. Aztán magához tért az Arsenal, és az első negyedóra után már ők irányítottak. Nasri két gólja után pedig rövid időn belül újra megkapták azt a feladatot, hogy hogyan kell kétgólos előnyt a lefújásig megőrizni. Az ifjú Rafael egy gyönyörű góllal még dézsavű állapotba taszított jó pár hazai drukkert, de dráma nélkül megtartották Gallasék az előnyt.
Azt nem merjük kijelenteni, mert nem is gondoljuk úgy, hogy Wenger csapata ezzel a nemkisdiadallal kijött a saját maga által ásott gödörből, de tett egy komolyabb lépést a helyes irányba. Most ismét lehet őket dicsérni, jogosan, mert okosan játszottak, nem engedték a Unitedet átrohanni magukon, és jó százalékkal használták ki a lehetőségeiket. DE! Az eddigi tapasztalatok szerint, hamarosan újra jön egy Stoke vagy Spurs ellen tapasztalt betli, mert sok a sérült és alacsony az átlagrutin. Bendtner nemhogy Adebayort nem tudja pótolni, de még Corradi helyettesének is félve tennénk be komoly tétmeccsen. Sokszor láttuk a fiatal dánt, és nem ügyetlen. Bizonyította, hogy passzolni is tudna felsőfokon, de valahogy elizgulja, és inkább burleszkbe hajló jelenetekkel szórakoztat minket, mint focipályára illőkkel.
A MU nekünk egy kissé fásultnak tűnik, vagy jóllakottnak. Három rangadón csak egy pontot szereztek, ez hárommal kevesebb, mint tavaly. Sok. És már középcsapatok ellen is hullajtottak pontokat. Sir Alexet több dolog is aggaszthatja:
1) Gary Neville. Sehol, és sehogysem megoldás már. Persze pech, hogy róla pattant be az első gól, de mi nem nagyon lepődtünk meg (igaz, először Dunne-ra tippeltünk). Amennyit csak lehet, eröltetnénk ezt a Rafael gyereket Brown mögött.
2) Berbatov. Nem szabad a saját tizenhatoson belülre engedni, vagy el kell neki magyarázni, hogy ott egy rossz labdalevétel/csel/trükk túl sokba kerülhet (az első gólnál ő csúsztatott, és még volt két rossz levétele a kapujuk előtt)
3) Rooney. Tuti, hogy búgócsiga volt a jele az oviban. Egyszerűen túl van pörögve. Egy higgadt Rooney simán vezetést szerez azokból a lehetőségekből.
Azt még meg szeretnénk említeni, hogy a közvetítésből nekünk legjobban az első félidei mikrofonzaj tetszett. Nagyon okosan, az egyik hazai szájkaratés mellé tették le, és mivel Webb is fújt pár cifrát, így az összes angol káromkodást negyedóra alatt át tudtuk ismételni. Ajánljuk mindenki figyelmébe. (Arsenal - ManUtd 2-1)

A Pool meglepően könnyedén, a Chelsea küzdve az elemekkel hozta a kötelezőt. Az Ewood Park Ewood Poollá változott, és ez komoly meglepetésekkel szolgált. Robinson jól védett, Anelka meg duplázott. A francia első találata különben szabálytalan volt, mert az ismétléseken jól látszik, ahogy az irányváltással egyidőben a jobb karja elleffen (és a gólörömnél is huncutul összemosolyog Mikellel), de biztosra vesszük, hogy enélkül is hozta volna a meccset a Chelsea.
Természetesen nem jövünk azzal, hogy mi megmondtuk, hogy Robbie Keane kettőt fog lőni a hétvégén, mert konkrétan nyolc hete csak az olcsó poén kedvéért hagytuk benne a beharangozóinkban. Ettől függetlenül érett, hogy összejön az ír csatárnak, de nem gondoljuk, hogy most párosával fogja rugdosni a gólokat. Hanem hármasával. A West Brom játéka különben elnyerte szimpátiánkat, a nemsündisznó taktikával sokkal élvezetesebb meccset láthattunk. Ellenben a jutalmuk az utolsó hely. 
(Blackburn - Chelsea 0-2, Liverpool - WBA 3-0)

A Hullra és a Villára csak haragudni tudunk. Bármelyikük megelőzhette volna a MU-t, de egyikük sem tette. Az újonc - Halmosi nélkül - otthon kapott ki a Boltontól. Igazságtalanul. Jaaskelainenre duplán mérgesek vagyunk. Először, mert szombaton olyan volt, mint a ződ festék, és mindent fogott. Másodszor pedig azért, mert 97-ben nem ő védett Helsinkiben, így kaptunk egy bónusz tucatot. A Boro okosan használta ki, hogy a nagy lehetősegek előtt Barryék erősen stresszelnek, és a visszatérő Tuncay vezetésével a Villa Parkban diadalmaskodtak. Afonso Alves talán az év ziccerét hagyta ki, de mint később kiderült, még ez is belefért.
(Hull - Bolton 0-1, Aston Villa - Middlesbrough 1-2)

Halmosival ellentétben, a másik két hazánkfia pályára lépett a hétvégén. Fülöpék elhitték az első félidő alapján, hogy megvan a három pont, de a Pompey fordítani tudott. Az elsőnél háríthatott volna a válogatott kapus, a második tizenegyes volt. Nem hinnénk, hogy hosszútávon ő lenne a megoldás számunkra, mert majd minden megmozdulásából bizonytalanság sugárzik.
Gera sem győzte meg a Craven Cottage-re kilátogató Capellót, hogy neki az angol válogatottban a helye. Gerzson mostanság csak szenved, most is volt két ígéretes fejese, de a mezőnyben fel sem tűnt. Sem elfutás, sem cselek, sem összjáték. Pedig ebből a Fulhamből könnyedén ki lehetne lógni most. Igaz, ez az ötlettelen játék is győzelmet jelentett a Newcastle ellen. Gutierrez megvárta, hogy dicsérjük, aztán rögtön értékelhetetlen produkciót nyújtott, így sok esélye nem volt a vendégeknek, hogy háromszor nyerjenek zsinórban.
(Sunderland - Portsmouth 1-2, Fulham - Newcastle 2-1)

Az Evertonnak elég volt öt perc foci, hogy győztesen távozzon Londonból. Lescott megszerezte első gólját, Saha meg mind a háromban benne volt. Zoláék nem érdemeltek vereséget, mert az első félidőben akár bucira is verhették volna az Evertont, de a kihagyott helyzetek megbosszulták magukat. A hazaiak gólja volt - érzésünk szerint - a forduló gólja. Az egész támadás gyönyörű, de maga a gólpassz, az abszolut csodálatos. (West Ham - Everton 1-3)

A Spurs tovább szárnyal, most a ManCity-től hoztak el három pontot, és ezzel elmozdultak a kiesőzónából is. Három kiállítást is hozott a vasárnap meccse. Fernandes kiállítása jogos volt, Assou-Ekottoé is. Dunne meg csak a jövőre gondolt, legalább az elkövetkezendő meccseken nem tud ártani csapatának. Bent már hét gólos a bajnokságban. Ha ehhez még hozzátesszük, hogy Anelka tízzel vezeti a góllövő listát, akkor már biztos, hogy ezt az egészet csak álmodjuk. (ManCity - Tottenham 1-2)
Az utolsóról meg ennél többet felesleges: Wigan - Stoke 0-0

A tippverseny öldöklő küzdelmet, de alacsony színvonalat hozott. Természetesen gratulálunk Csirko Paseknek a 6-5-ös győzelemhez. Arbeloát, Dioufot és Sahát pedig megkérnénk, hogy nyeljék le az asztalra kikészített sünöket, majd holnap reggel ricinussal öblögessenek egy picit. (NST - Kommentelők 4-6, szervacsere) A mézesmadzag megvolt, tessék kiélvezni, mert Mikuláskor már itt lesz előny.
Aki vállalja a nyilvánosan megaláztatást, annak semmi más dolga nincs, mint harmadikként elküldeni az nst.pl@freemail.hu címre a következő kérdés helyes megfejtését. Most a latinos műveltségetekre vagyunk kíváncsiak.
Kitől/mitől/honnan származnak a következő idézetek:
"sigur ca puteti renunta acum"; "...de a zburaaa!"

132 komment

Címkék: összefoglaló premier league deja vu

A bejegyzés trackback címe:

https://nst.blog.hu/api/trackback/id/tr98762708

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

poolfanati 2008.11.11. 16:50:23

"Nasrinak ez a megpattanó lövés a specialitása"
mert a második gólja is megpattant mielőtt a jobb felsőbe ment?? naugye:D

mann 2008.11.11. 17:17:57

Mickeynox, Strigo jól leírta a dolgot. Brown nem lett a világ legjobb védője egy év alatt, de Gary helyettesítése kapcsán egészen jól teljesített és ennél a Nevillenél mérföldekkel jobb volt. Nagy szerepe volt abban, hogy tavaly jó volt a védelem és kevés gólt kapott a MU. Ráadásul Wes több PL címmel büszkélkedhet mint pl. az egész Pool együttvéve, sőt BL trófeából is kétszer annyi van neki mint Gerrardnak.:)
Poolfanatic a Pool tavasszal szokott lenni jó formában, ősszel nem. Idén ősszel van jó formában. Tehát....? ;) Nem írtam le a MU-t, nem is tenném, csupán azt jeleztem, hogy lépéshátrányban került a csapat, az Arsenalt meg kellett volna verni.
Szerintem Nasri nem kellene a MU-ba, Fabregas viszont beférne.

Strigo 2008.11.11. 17:23:01

Maradjunk annyiban, hogy két jó csapat közül a szerencsésebb győzött szombaton egy fantasztikus meccsen.

poolfanati 2008.11.11. 17:35:29

mann: A Pool őszi jóformája kizárja a tavaszi jóformát?
ja és gerrard sokkal többet tett a saját BL trófeájáért!

mickeyknox 2008.11.11. 17:44:58

oké-oké, wes brown a király :D ha visszatér, figyelni fogom!

clfo 2008.11.11. 18:38:43

nekem k**va mind1 ki nyeri csak ne a liverpool

mann 2008.11.11. 18:40:37

Óriási király, persze Barthezzal alkotott kettősük felejthetetlen volt, ahogy látni lehet tőle érdekes dolgokat mindig is és a jövőben is :DD
Poolfanatic nem zárja ki, de azt sem, hogy idén a tavasszal fog döcögni a szekér.
Brown jó teljesítménye kellett a kevés kapott gólhoz, a sikerhez. Persze nem annyit tett hozzá mint egy középpályás, de védőként ez nehéz is lett volna. Mondjuk egy gólpassz a BL döntőben azért összejött neki. Persze nem egy Gerrard, de nála pl. éppen több címmel rendelkezik.

StretfordEnd 2008.11.11. 18:50:42

Akik a MU-t leírják, nagyot tévednek. Csak meg kell nézni, hogy milyen sorsolása volt a csapatnak 11 forduló alatt (Fulham ellen elmaradt): idegenben Pool,Arsenal,Chelsea,Blackburn,Everton,Pompey. A szezon legnehezebb meccsei közül 6, amit nem az Old Traffordon rendeznek. Még hátra van a Spurs, a City és a Villa elleni kirándulás idén, utána minden komolyabb meccset otthon játszunk majd. Ez a tavaszra nagy pluszt jelent, bár nem lehet garantálni a három pontokat, de az Old Traffordra senki sem megy esélyesként. Addigra összeáll majd a védelem, beépül teljesen a csapatba Berbatov, és visszatér Scholes illetve Hargreaves.

Egy bajnokságot nem ősszel kell megnyerni ezt mindenki tudja. Kulcsfontosságú lesz a karácsonyi időszak, ha a vesztett pontok tekintetében a MU-nak 5-6 pont hátránya lesz, akkor tavaszra nagy favoritok leszünk.Tény, hogy a Klub VB nagyobb terhelést rak majd a csapatra, de van olyen erős a keret, hogy elbírja ezt.
Én nem írnám le az Arsenalt, de ennyire hullámzó teljesítménnyel szerintem nem lehet valaki PL győztes. A Chelsea biztos, hogy ott lesz a végelszámolásnál, a Pool-t nehéz megítélni. Most úgy néz ki komoly esélyesek, de az Arsenal is remekelt tavaly ilyenkor. Erősebb a vörösök kerete, mint Wengeré volt, de nincs rutinjuk ilyen szituációkban és általában nem szokták bírni a többfrontos menetelést.

Az Arsenalból senki nem kell a MU-ba. Nasri helyén Nani van, Fabregas posztján pedig Anderson (és Scholes). Mindketten nagy reménységek, Ferguson ki fogja hozni belőlük a maximumot.

Martin Astin 2008.11.11. 20:21:49

"Akik a MU-t leírják, nagyot tévednek. Csak meg kell nézni, hogy milyen sorsolása volt a csapatnak 11 forduló alatt " - S.End, elárulok egy nagy titkot: a mérkőzések kimenetelét nem determinálja a párosítás. Szóval, attól, hogy egy csapat lealázza mondjuk a Pool-t, attól még szophat a harmatgyenge Pompey-tól, etc. Szóval, hogy mely együttes, milyen ellenfeleken van túl, az enyhén szólva is irreleváns. (Ha nem így gondolod, akkor- tiszteletben tartva véleményedet- vélhetően az idén kezdtél el futballt nézni.)

Woland 2008.11.11. 21:31:43

MAstin,

szerintem némi szerepe azért van a sorsolásnak. ha nem hiszed el nekem vagy másnak itt, akkor hidd el Rafának, Wengernek vagy Sanyi lovagnak. A november például nagyon nehéz az Arsenalnak - ez nem jelenti azt hogy kevesebb pontot fognak szerezni mint októberben, de elvileg nehezebb meccsek várnak rájuk.

más dolog egy csapatnak egy Villa Park-i vizittel kezdeni az idényt, meg más otthon fogadni a Fulhamet.

ha egy csapat egymás után játszik a Uniteddel, a Villával, a Chelsea-vel, meg a Barack Redknapp által edzett Spurs-szel akkor kicsit nagyobb az esélye a szopásnak, mint ha a WBA, Bolton, Sunderland, Boro négyes tagjaival randiznának. Nem jelenti azt hogy tutibiztos kevesebb pontot szereznének az előbbi csoporttal szemben, de erősen sanszos.

a kommented mondandója annyi hogy a futballban bármi megtörténhet. : ) vagy félreértettelek? : )

Woland 2008.11.11. 22:16:56

Keano és Stevie G kimaradtak a szerdai keretből, Torres viszont alighanem kezdeni fog. Kuyt, Alonso, Carragher és Mascherano valószinűleg max a cserepadon.

Spursnél Bent több mint valószinű hogy pihenni fog - Campbell kezdhet a helyén. Lennon az UEFA-kupa után most is alighanem kezd - O'Hara sem lepne meg. 'arry szavai szerint erős csapatot fog pályára küldeni, szóval kábé kettő-három csere Manchesterhez képest.

szoros és jó meccset várok - nekünk enyhén szólva fontosabb lesz mint a Poolnak. más kérdés hogy nyilván szeretnék elhalasztani az idei második vereségüket. és a cserék nagyon fognak hajtani nyilvánvaló okokból.

kroos 2008.11.12. 08:22:47

németh elvileg felépült,van rá esély hogy ma játszik?

Walmer 2008.11.12. 08:43:31

Semmi. Rafa egy ismerőse még a múlt pénteken látta Krisztiánt amint 3 félvér kurvával szórakozikegy ismert liverpooli lokálban. Ráadásul kőreészeg volt. Mármint Krisztián.
Rafa állítólag berágott .

jawbone 2008.11.12. 09:59:28

na vegre egyszer buszkek lehetunk krisztianra
CSAK IGY TOVABB

lol

popp · http://koncertblog.com/ 2008.11.12. 10:23:02

Walmer :-D, na ezt a Némethes infót honnan szedted? Viccelődsz vagy újfent leborulhatunk a brit bulvársajtó nagysága előtt! A vicces az, ha itthon kurvázna Németh a kutyát se érdekelné, hisz nála sokkal fontosabb celbekkel foglalkozhat a Blikk.

Walmer 2008.11.12. 10:46:13

Krisztián csak SZERETNÉ, ha ez megtörtént volna:-)
Amúgy Carewról jutott eszembe, akit egy sztriptízbárban láttak meg mindenféle ribancokkal.
Erre Carew nem azt mondta, hogy leszarja és agyonver mindenkit, aki emiatt beszól neki (mint ahogy egy Joey Barton, vagy Lee Bowyer tette volna), hanem elkezdett egy szánalmas mesét, hogyaszongya: egy 1000 éve ismert nőismerősével vacsorázott egy meghitt étteremben, ami éppen egy sztiptízbár mellett volt és külön pech, hogy még a bejárat is közös. Az, hogy őt félmeztelen csajokkal pont a bárban látták, csakis a véletlen műve, mert ő nem ott volt:-) Ő akkor éppen az ismerősével vacsorázott félmeztelenül nyugdíjas norvég agysebészek társaságában Birmingham legjobb sztriptízbárja mellett. MEGALOL.
Kérdés: Miért ne szórakozhatna meztelen nőkkel egy futballista, ha jól játszik? vagy carew már nem játszik jól?

mickeyknox 2008.11.12. 11:12:32

a tegnapi arsenal kerete: Fabianski – Hoyte, Djourou, Song, Gibbs – Wilshere (Bischoff, 76.), Randall, Ramsey, Merida – Simpson (Lansbury, 76.), Vela (Fonte, 84)
kérdés, hogy ez szimpatikus vagy nem. egyrészről éljenek a fiatalok, pontosabban a gyerekek, másrészről meg ez egyfajta lenézése a ligakupának...
egyébként jól tolták a srácok. vicces volt, ahogy melchiot focizgatott a fiúkkal, akiknek az apja is lehetne. :D

imici77 · http://www.megujulasfc.blogspot.com 2008.11.12. 11:21:10

"ez egyfajta lenézése a ligakupának"
2 meccsen ezek a gyerekek 9et rúgtak.
Vela+Ramsey nem sz?rral gurigázott tegnap :)

popp · http://koncertblog.com/ 2008.11.12. 11:23:32

Walmer, jók a kérdéseid! Szerintem, ha játékukon és az edzésmunkájukon nem látszik a kicsapongás, addig magánügyük. Ha viszont látszik, akkor némi köze lesz hozzá a csapatnak, az edzőnek és a klubnak, de a közvéleménynek még mindig semmi. Kár, hogy a bulvármédia és a szenzáció éhes, álszent fogyasztói másképp gondolják.

Walmer 2008.11.12. 11:41:18

Popp, tökéletes helyzetelemzést adtál.
még annyit, hogy nincs undorítóbb, mint a bulvármédia. Ennél már csak az undorítóbb, mikor velük kapcsolatban leírják az "újságírás, újságíró" szavakat ill. ezek változatait. Mert ha ez újságírás, a akkor a tescos reklámújág írása is az. Pont.

mickeyknox 2008.11.12. 11:53:15

imici:
az, hogy 9-et rúgtak, nem cáfolat arra, hogy nem veszik annyira komolyan, mivel a z csapat játszott.

tomika81 2008.11.12. 12:36:53

pote: Ha mindenáron süniket akarsz etetni, akkor a címzett ARBELOA legyen és ne Arbeola... :-)

ZenZo 2008.11.12. 14:07:43

imici77: dzsuru viszont azzal, bár a meccs végkimenetele szempontjából nyilván mindegy, de azé a kéz az kéz, a büntető meg büntető.

imici77 · http://www.megujulasfc.blogspot.com 2008.11.12. 14:13:28

igen, az kéz volt, ha azt megadja jogosan, akkor meleg lehetett volna a pite.

én magára a játékra mondtam - eredmény nélkül -, hogy jó volt látni a Srácokat, tették a dolgukat, volt alázat a játékukban, s kiemeltem 2 játékost, aki az én véleményem szerint klasszis teljesítménnyel rukkolt elő.

pote · http://nst.blog.hu/ 2008.11.12. 15:01:50

b.sszameg, mindig elhibázom,
arbeloának nem is tudom mondani :)

javítva...

pote · http://nst.blog.hu/ 2008.11.12. 15:20:07

igen-igen
csak már késő volt.
van győztesünk, gratulálunk neki innen is!

a megfejtés pedig, a PL meccsek között unalomig játszott pepsiMAX reklám román felirata volt.

Lencse. 2008.11.12. 15:34:51

:D

A reklám készítőinek már postára adtam egy levélbombát, remélem csúnya haláluk lesz.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2008.11.12. 15:36:57

"arbeloának nem is tudom mondani :)" (pote)

Én az Almeríával szoktam így lenni. :-)

Strigo 2008.11.12. 15:40:13

Wenger miért nem ezt a Vela gyereket erőlteti Bendtner helyett?

pote · http://nst.blog.hu/ 2008.11.12. 15:43:23

Strigo,
jobb lett volna, ha 3-1-re kaptok ki szombaton?
;)

imici77 · http://www.megujulasfc.blogspot.com 2008.11.12. 15:49:03

Strigo,
mert Vela is csak szerencsés gólokat szokott lőni, így már sok lenne a szerencsefaktor...

peter135 · http://www.youtube.com/Goonerpeter14 2008.11.12. 16:21:28

Vela egy zseni, erre nincs jobb szó. Rég vágytam már egy ilyen pimasz, erőszakos, technikás és egyben gyors csatára.

Carlooos Veeelaaa his better than Cantooonaaa, Carlos Veeelaaa :)

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2008.11.12. 16:25:00

"Vela egy zseni, erre nincs jobb szó."

A Primera División tele van ilyen játékosokkal.

poolfanati 2008.11.12. 16:25:52

ha az arsenal A játszott volna tegnap a wigan ellen, akkor nem lett volna 4 vagy 5-0.
sőt az is lehet hogy nem is lett volna 3-0...
a ramsey gyerek tényleg jó, nem csoda hogy nyáron az egész PL őt akarta!

poolfanati 2008.11.12. 16:27:07

"A Primera División tele van ilyen játékosokkal."
ez mekkora hülyeség már... a Premier League meg tele van olyanokkal amilyenből meg kevés van a Primere Divisiónban:D

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2008.11.12. 16:28:56

"a Premier League meg tele van olyanokkal amilyenből meg kevés van a Primere Divisiónban:D"

Ki tagadja?

ZenZo 2008.11.12. 18:34:49

@ imici77:
jogos, nem is vitattam, a hsz-em végéről lemaradt a mosolygósszmájli

@pote:
kb. százezerszer láttam az a kibeb*szott reklámot, meccs előtt, közben és után min. ötször leadják egy reklámblokkban, de rá nem jöttem volna... :) ennyire fogott meg. Bezzeg a gimiapepszimeksz. Jesz, ofkorsz ju ken give áp az menne... de legalább formás a leányzó hátsója, mikor felpattan .)

Lencse. 2008.11.12. 19:06:22

Abban csaj is van? Akkorra én már mindig nekihajítottam valami súlyos tárgyat a tévének. :)

LondonFC 2008.11.12. 20:42:10

Jaa, láttam az Arsenal-Man.Utd.-t, és valóban nagyon jó helyen volt ama bizonyos mikrofon. Kicsit szürreális élmény volt, egy csúcsprofi angol rangadó ötvözve egy magyar megye III. meccsel XD

adamskij · http://adamskij.bandcamp.com 2008.11.12. 21:13:39

azért Wenger stratégiája, hogy a Carling a fiataloké, nagyszerűen beváltja a reményeket hosszú távon. még abban az esetben is, ha eladják a fiatalok felét, remekül jár a csapat. másfelől a felnőtt gárda erősítése is megalapozott, biztos vagyok benne, most még több fiatal hajt majd az ágyús pályákon.

lehet kritizálni ezt a megoldást, de még mindig jobb, mint hazai pályán 4-3al kizúgni kupameccsen.

d3vnull 2008.11.12. 21:31:26

Ugye figyelünk... 3-0ra megy a Spurs az első félidőben. Hajrá-hajrá... úgy 6-0ra légyszíves a vörösöket... :)

mann 2008.11.12. 21:35:25

Figyelünk bezon'.
Campbell nagyon jól nyomja.
Állítólag Torres is játszik...

macca17 2008.11.12. 21:38:05

na ez szipacs. ilyen gyenge b-t, rég nem pipáltam... akkor már inkább lennének fiatalok, mint az ágyúsoknál. és a rafa nem tud igazolni. egy rakás olyan figura van nálunk, akik egy kalap szart sem érnek incl. dossena, cavalieri, degen, lucas, ngog, plessis, etc. egy jó meccsükről nem tudok.. ez így nagyon gáz. grat a spursnek.

olil*one 2008.11.12. 21:41:31

sajnos meglehet az a 6 :s
vedelem nulla, alapveto helyezkedesi hibak, Cavalieri es Dossena egymasnak futnak..
ez a kispadunk: Gulacsi, Riera, Darby, Insua, Benayoun, Carragher.

Campbell egy zsenialis golpassz es 2gol

macca17 2008.11.12. 21:41:54

és hát sami is megöregedett, sajna...

d3vnull 2008.11.12. 21:44:10

Cavalieri hihetetlen fos. Most látom először játszani. Nem csodálkoznék ha Gulácsi-t behoznák (örülnék, hiába liverpool).

d3vnull 2008.11.12. 21:45:06

Egyébként váltig állítom, hogy a spurs gárdája meg akarta buktatni Ramos-t ezért szabotálták a játékot.

macca17 2008.11.12. 21:45:36

ngog helyett némethet kipróbálnám egyszer már végre. és ezt gulácsi is tudja, valóban

macca17 2008.11.12. 21:51:32

ja, h a gomes is ilyen lepkekirály...

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2008.11.12. 21:55:34

"Egyébként váltig állítom, hogy a spurs gárdája meg akarta buktatni Ramos-t ezért szabotálták a játékot." (d3vnull)

Igen, a bénázásuk kísértetiesen emlékeztetett a tavalyi Valenciára. Joaquínéknál is ez volt: elment Koeman, és hogy hogy nem egyszercsak elkezdtek nyerni...

olil*one 2008.11.12. 21:57:53

Cavalieri mit csinal? mintha be lenne gyogyszerezve.

macca17 2008.11.12. 22:06:17

még a végén tényleg összehozza gomes a szoros meccset...

macca17 2008.11.12. 22:12:35

ajjaj, gomesre rájár a rúd. degennel ki a csapatból!

macca17 2008.11.12. 22:27:41

falábú degen felrúgását hogy lehetett nem tizinek látni, kedves riley sporttárs? a szpíkerről meg ne is beszéljünk...

Strigo 2008.11.12. 22:45:27

Hargreaves kettős térdműtét miatt már nem fog pályára lépni ebben a szezonban :(

Woland 2008.11.12. 22:46:18

macca,

BBC elvtárs:
2124: Liverpool half-claim a penalty as Philipp Degen goes down under Gareth Bale's challenge in the Spurs box, but the Welshman got some of the ball, fantastic intervention from him. No way on earth is that a spot-kick.

nekem ez elég ahhoz hogy ne legyen 100%-os tizi : )

Woland 2008.11.12. 22:59:13

a Chelsea-Burnley meccsen a hazaiak tiz emberrel játszanak sérülés miatt (nem maradt cserelehetőség)... érdekes lesz.

lehet ezt a meccset nézni valahol online?

macca17 2008.11.12. 23:11:07

woland elvtárs én a eurosportot is figyeltem, ott egész másképp látták (Replays showed a penalty kick should have been awarded, which would have set up a tense final period of play, especially considered nine minutes of added time were played.), meg spec az összes visszajatszás ezt mutatta - de az egésznek nincs jelentősége (még ha a eursport ezt is írja. jól megérdemelt vereségen vagyunk túl

macca17 2008.11.12. 23:12:04

bocs, az elvtárs rossz helyre került :)

Woland 2008.11.12. 23:17:52

macca,

jaja, de pont ezt mondom - határeset volt. a BBC-s koma szerint zseniális becsúszás volt, mert Bale elérte a labdát (azzal nem lehet vitatkozni ugye hogy elérte - ott az ismétlés). a euro szerint ettől még tizi. határeset - ez a kulcsszó.

amúgy Degen nem rúgta le véletlenül Gomes fejét azt megelőzően? kurvára megijedtem hogy nagy baja lett az öregnek, nem szimulálós tipus és teljesen mozdulatlan volt. (azóta Redknapp nyilatkozta hogy nem történt nagy baj, hálistennek.)

Woland 2008.11.12. 23:18:55

tizenegyesek a Chelsea-Burnley-n!!!

macca17 2008.11.12. 23:27:46

nem, a visszajátszás sztem tök világosan mutatta, h nem érte el a lasztit. és a eurosport is ezt írta a meccs közvetítése közben (Bale appeared not to get any of the ball...). de, sztem nem szándékosan, de egyet kell értenem puhllal: ilyenkor fel kell ugrani, és ezért is írtam, h ki degennel a csapatból (amellett persze, h tényleg falábú)

macca17 2008.11.12. 23:28:45

ja, és a burnley VEZET

Lencse. 2008.11.12. 23:30:15

Megvan a napi Bajzát Péter-díjasunk. És figyelemreméltó kapusteljesítmények mindkét oldalon.

macca17 2008.11.12. 23:31:34

Ó, ATYÁM. KIHAGYTA... malouda meg egyenlített :(
hálisten, h jobban van. jobbulást neki

Woland 2008.11.12. 23:34:29

aztakurva... a Burnley kiütötte a Chelsea-t!!!! A Stamford Bridge-en!

macca17 2008.11.12. 23:34:41

most akkor a burnley tényleg nyert???

macca17 2008.11.12. 23:36:24

és tényleg :) mikel kihagyta az utsót. grat a burnleynek :)))

Woland 2008.11.12. 23:36:45

nyert biza!
Mikel hagyta ki a döntő tizit.

macca17 2008.11.12. 23:39:17

jaja, ez nem akármi. kalap le.

mann 2008.11.12. 23:59:10

A lassításoknál nekem is úgy tűnt, hogy Bale nem érte el a zsugát, szal megadható lett volna a tizi. De tökmindegy, mert ez a Pool ma nem érdemelt többet. A Spurs jó volt, jobb volt; Campbell pedig király.
A Chelsea nagyot zakózott. Nem megy nekik a tizenegyespárbaj, pedig Terry meg Anelka nem is rúgott.

d3vnull 2008.11.13. 00:37:10

Ezt megérdemeltük, ráadásul a Bridge-n. Senki és semmi nem adta a meccset, lehetetlen volt nézni ezért a BBC commentary live-ot pislogtam. Grat a Burnley-nek, ezek után már nyerjék meg a kupát. A liverpool még ennyit sem érdemelt volna szvsz.

giacomo 2008.11.13. 00:39:59

Fene tudja, egyik lassításban így látom, a másikban úgy, nehéz ügy. A Pool-fakó viszont igen szerény. Egy Degen például, te jó ég! (Vagy Dossena, a nagycsapatból!!!, fel sem foghatom.)

A Spurs viszont tényleg határozottan harap. Az is lehet, hogy Redknapp tud valamit. A meccsek alatt mindenesetre van egy stílusa.

giacomo 2008.11.13. 00:46:55

Plusz még a Sport1 szpíker. Egy dolog, hogy nem ismeri fel a játékosokat (Ok, stúdió, meg neki ez csak munka, nem szenvedély), de hogy Corluka csatár, vagy a Stoke a háromból az egyik másodosztályú továbbjutó a kupában, ezek már elég erősek.

Woland 2008.11.13. 05:28:35

giacomo,

ezek a szpikerek engem teljesen kikészitenek - pontosan azért mert ez nekik munka, ezért fizetik őket. annyi a dolguk hogy öt percet eltöltsenek a wikipedián és megvan minden infó Corlukáról, Plessis-ről - az összes számukra ismeretlen játékosról. Elfogadhatatlannak tartom hogyha Corlukát csatárnak mondta a faszi, vagy ha nem tudja hogy a Stoke PL-csapat - nincs rá mentség! Akkor adják inkébb nyersen angol kommentárral, vagy kommentár nélkül csak a stadionzajjal - mi értelme van annak ha egy fogalmatlan idióta ugatja végig a meccset? semmi? nem? de. há' nem? de!

Woland 2008.11.13. 05:43:28

ja, szeretném megjegyezni hogy Liverpool fakónak Modric, Bentley, Jenas, Bent, Woody és King nélkül guritott a csapat egy négyest : )

csak mert mindenhonnan lehet hallani hogy a tarcsit küldte ki Rafa, meg hogy 10 játékos volt új a WBA-meccshez képest - ez mind igaz és fontos észben tartani, de azt is hogy nálunk is 7 játékos volt új.

El Zhar amúgy nekem kifejezetten tetszett a Poolból. Gulácsi meg klasszisokkal jobb kell hogy legyen mint Cavalieri - remélem ezután a teljesitmény után Rafa is erre a következtetésre jut.

egyébként mit gondoltok arról ahogy Degen lerúgta Gomes fejét?

poolfanati 2008.11.13. 15:35:52

woland: azt gondolom hogy degen bárcsak cavelieri fejét rúgta volna le:D
nagyon sajnálom szegény gomest, remélem nincs nagy baja, innen is jobbulást kívánok!
és ez a dossena... riisét vissza!!!
amúgy ha 9 emberrel játszunk(dossena és cavalieri nélkül) akkor szorosabb meccs lett volna:D
első félidőben nagy szarok voltunk, második kiegyenlített volt, talán kicsit jobbak voltunk.
összegzés a szarokból: cavalieri nagy szar és én ezt néhány nappal ezelőtt mondtam senki nem hitt nekem!
dossena nagy szar! degen is az, mert bale kedvére adogathatott be stb... babel pedig nagyon önző. továbbá plessis is az de a gólja miatt közepessé minősítem:D ngog(góg:D) meg botlábú...
jók: lucas, insua, el zhar( hogy kicselezte egyszer a komplett spurs védelmet!)

poolfanati 2008.11.13. 15:37:39

ja és ha gomesnek súlyos a sérülése a liverpool vállalja a felelősséget és ingyen adja caveliérit:D
remélem gulácsira 2. számú kapusként gondol rafa, igaz még nem játszott tétmeccsen, de szerintem akkor is ISTEN!

poolfanati 2008.11.13. 15:39:43

most olvasgatom www.liverpoolfc.tv -t....
győztes meccs után tele van interjúkkal most semmi:D

BruceWayne 2008.11.13. 18:08:02

Buzsákynak meg minusz 6-9 hónap :-(((((((((((((
mint ahogy RvN-nek is már ez az idény kilőve

popp · http://koncertblog.com/ 2008.11.13. 18:44:19

poolfanati, bárcsak viszavinnétek azt a fogalmatlan Riisét, akár el is cserélhetnénk Dossenára. Tegnap szar meccse volt, de a gyufafejűnél csak jobb lehet.

crouchy 2008.11.13. 21:15:22

naná hogy a kedvenc reklámomról szóló rejtvénynél nem jutok nethez csütörtökig.. Amúgy a Rafát én most nagyon szivesen kirugnám, mert az oké hogy én azt modnom hogy még jobb is ha kiesünk, de azér ő ne így álljon már hozzá. Ezt nem illik. Aki meg a Degent meg a Dossenát focipályaközelbe engedte, azt meg kéne ölni. És ha belegondolok h Riise meg Finann helyett jöttek.. Az biztos hogy ha lesz egyszer egy focicsapatom a közeljövőben, és éppen kvasok pénzem is lesz, (erre rendkívül nagy az esély) akkor Wengert elhívom utánpótlásedzőnek, Benitez lessz a védelemért felelős edző (de papírt nem adok neki mert az vmi szörnyű amit művel), mondjuk Scolari jó lesz támadásért felelősnek (elvonatkoztatva a tegnaptól), Murinho lesz a sajtószóvivő, Domenech meg majd ott állhat a padok mellet a szép ruháiban. És csatlakozom potehoz Arbeolát nem lehet máshogy leírni. Amúgy meg Gomessel mi van?

macca17 2008.11.13. 22:41:43

rafa egyszerűen szarul igazol. egyszer össze kéne szedni, hány embert hozott, és hány vált be. már év elején nem értettem se cavalierit (itandje jó kis kapus volt), se degent, se dossenát. egyszerűen nem pl-, és pláne nem pool-szintű játékosok. és igen, riise jobb az olasznál, úgyhogy popp, a magam részéről simán vinném vissza riisét, mert jobb megoldás aurelio mögött 2. balfutónak, mint plessis. finnan pedig klasszisokkal jobb arbeloánál és dossénánál. rafa nem akart sok pénzt kiadni olyan fiatalokért, mint annak idején walcott (aki pool-fan), ehelyett bevásárol közepes figurákat, akikkel semmire se megy. és közben panaszkodik, h túl sokba kerülnek az angol (vagy nem angol) tehetségek. de miért nem vesz kevesebbet, de minőségit? vagy nincs szemük hozzá? a fiatalok közül, akik nálunk vannak-voltak, ugyan ki futott be karriert? és ellent kell mondanom poolfanatinak: lucas megint nem csinált semmit, ő is rossz vétel volt. el zhar volt egyedül ok, meg babel, insua keveset volt fent.

JClayton · http://bumm.sk/blog/szemtanu/ 2008.11.13. 23:11:53

Tottenham B - Liverpool B. Furcsa dolog volt megnézni úgy egy (viszonylag :)) tét nélküli meccset, hogy a szép játékért drukkolt az ember, nem pedig az egyik, vagy a másik csapatnak. A Tottenham megérdemelte a győzelmet, örülök Gulácsi miatt annak, hogy Cavalieri nem élt a lehetőséggel. Két gól legalább az övé volt a négyből. Örültem még Campbell góljainak is, megérdemli a srác, hogy több lehetőséget kapjon.

Két dolog, aminek nem annyira:
- Gomes balesete, bár elsőre nem tűnt veszélyesnek az akció, Degen se direkt csinálta. Mikor hosszas ápolás után kivitték és nem mozgott, akkor már nagyon aggódtam érte, jobbulást neki.
- A Liverpoolnak be kellett volna fújni egy egyértelmű tizenegyest 4-2-nél (már nem emlékszek rá, kit kaszáltak el hátulról). Jót is tett volna a meccsnek.

popp · http://koncertblog.com/ 2008.11.13. 23:19:21

macca17, szerintem nem nagyon láttad idén játszani ezt az ütődött John Arnét, bár én se láttam volna. Sajnos csak Pancho stílusában nyilatkozhatok a norvégról. Ha eltekintünk a ballábas bombáitól - miért ne tennénk, ha Rómában nem igen durrogtatja őket -, akkor bizony alulról súrolja Vanczák Vili nívóját. Helyezkedése kataszrófa, igaz, hogy sokat de eszetlenül rohangál, így támadásban is teljesen haszontalan. És ha mindez nem volna elég, még az ellenfél góljaiból is alaposan kiveszi a részét, ha pályán van. Kis túlzással több pontot buktunk rajta, mint amennyit tavaly összesen. Nem csoda, hogy a jó öreg Panuccinak kell a balhátvéd posztján rohangálni, míg Tonetto föl nem épül. De Prade is egy lángelme, hogy öt millióért igazol egy két ballábas vikinget a Serie A-ba.

poolfanati 2008.11.14. 14:01:22

macca17: én szeretem lucas játékát, ha xabi alonso vagy gerrard mellett játszik akkor ő is feljvavul.
amúgy én azt vettem észre, hogy amint rafa becserélte xabit máris nagyon stabil lett a középpályánk mint védekezésben mint támadásban!

macca17 2008.11.14. 14:24:41

JClayton, inkább azt mondanám, h TottenhamA2-PoolB :)
popp, valóban nem láttam soxor, de hat évig láttam sokat nálunk, és az meggyőző volt. nyilván neki is kell némi idő, míg átvesz egy másik játékstílust, tempót stb. az is lehet, h soha nem lesz jó ott, mert nem oda olasz foci) való. (mint seva angliában). sissoko is legjobb játékát nyújtja a juvéban, míg nálunk hullámzóbb volt a teljesítménye.
poolfanati: lehet, de mellettük ott van masch, és akkor meg minek lucas. nekem az a bajom vele, h se nem igazi védekező, se nem igazi fazonszabász. olyan seíze-sebűze...

poolfanati 2008.11.14. 14:37:22

jóvan de lucas még fiatal úgy ahogy plessis is. szerintem plessis nagyon jó lesz, simán egy második mascherano!

imici77 · http://www.megujulasfc.blogspot.com 2008.11.14. 17:19:31


Eduardo to play again in ‘two or three weeks'
'Eduardo is close to coming back into full training' says manager


JUPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPIIIIIIIIIIIIIIIEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE

Woland 2008.11.14. 18:51:33

macca17, poolfanati,

jaja, nalunk nincs olyan hogy B-csapat ; )
a motivaltsagon mult szerintem - az elso felidoben valami botrany volt a Pool. nem letezik hogy ennyire gyenge lett volna az a sor! nem volt Pool kapuraloves - a Spurs meg rughatott volna feltucatot siman a negyvenot perc alatt (mint ket hete a Pool a masodik felido elejen...).

tenyleg ugy nezett ki hogy Xabi Alonsoval mas lett a leanyzo fekvese, de oszinten haromgolos elonynel ki nem venne vissza... (hehe, ha az Arse-ot fogatduk volna az mas) bar igy is volt kapufa meg csak-a-kapussal-szemben, miegymas. Xabi Alonso mellett Gomes is sokat tett azert hogy kicsit izgalmasabb legyen a vege.

Cavalieri, Degen es Dossena valoban gagyi, de a tobbiekbol siman ki lehet hozni a tehetseget, sot El Zhar tulajdokeppen most sem volt annyira szar. Hyppia pedig nagy igeret.

szoval a hozzaallassal volt itt nagy baj - nem arrol szolna ez a dolog hogy nehany tartalek is megmutathatja mit tud? remelem jott egy par bika spanyol seggberugas a meccs utan! most az egyszer egyetertek Rafaval - nem lehetett feher zaszlora szamitani.

hehe, amugy valamelyik angol oldalon olvastam kabe ezt:
"Liverpool started the game without a single English player in the side. And we thought Arsene Wenger was the anti-Christ." : )

No, mindegy, csapjatok meg a Boltont szombaton - mindenkinek jot tennetek vele! : ) Tul szoros ez a alsohaz! Jaaskelainen mondjuk aligha lesz olyan elozekeny mint a mi polipunk! nekunk is nehez lesz a Fulham-nel - azt hiszem otthoni forma alapjan top4-csapat! (Idegenben talan 1 pontot szereztek eddig : )

no mar megint tulnyujtottam... bocsi.

crouchy 2008.11.14. 20:25:20

amúgy lenne egy rejtvény javaslatom: Valami híres focista aláírását tegyétek be. (nyilván nem olyat ami egyértelmű)

pote · http://nst.blog.hu/ 2008.11.14. 21:03:52

Breaking News,

heti nyertesünk nem szeretne tippelni, így szabad a vásár.
valaki esetleg?
az gyorsan küldjön egy mailt a fenti címre.
az elsőé az esély.
p.

crouchy 2008.11.14. 22:00:38

pote én még tegnap küldtem

pote · http://nst.blog.hu/ 2008.11.14. 23:20:50

kicsit fürgébb lettél volna...
bíztam pedig benned :)

imici77 · http://www.megujulasfc.blogspot.com 2008.11.14. 23:28:08

de Te vagy a biro... szoval kicsit megbuheralhatnad a szavazatokat, meg tippeket, meg ezeket es kihozhatnal gyoztesnek, ahogy az intert szokas egy masik bajnoksagban :D

pote · http://nst.blog.hu/ 2008.11.14. 23:33:45

most erre itt én írhatom, azt h "oké"???
:)

imici77 · http://www.megujulasfc.blogspot.com 2008.11.14. 23:41:41

vagy en is elkuldom a tippjeimet, s a masik "veletlenul" nem erkezik be, igy kenytelen leszel ellenem jatszani :)
süti beállítások módosítása