Nou San Trafford

Az Index blogja a világ legjobb futballjáról.

A szerkesztőségből...

Utolsó kommentek

jujjdeizgi

Friss topikok

Knézy Jenő emléktorna - Döntő

2008.05.05. 23:00 pancho_sanza

Kizárván azt a tudathasadásos állapotot, hogy valaki mindkét oldal javára tömeges szavazgatásba kezd, egyértelműen többen voltak, akik számára hirtelen fontos lett a döntő résztvevőinek kiléte. Nem tudjuk pontosan mi volt a fő motiváció. Elvégre egy szerény létszámú olvasóközönség által odaítélt elismerésféle két okból sem érhet ennyit. Egyrészt nincs értékes főnyeremény, amit odaadhatnánk. Dolgozunk rajta, de nem igazán tudunk pólót és kupát tervezni, így egyelőre még tanácstalanok vagyunk, mit kellene küldeni a győztesnek. Másrészt az eredmény a mi titkunk marad. Nem fogjuk közölni híres bulvárlapban, s még az index címlapján sem. Pár ezer ember ismeri majd.
Sokan azt gondolhatják, hogy minket érdek vezérel a győztes személyének eldöntésében. Pedig nem igazán vagyunk érdekeltek semmiben. Kivéve, hogy kíváncsiság vesz rajtunk erőt a torna minden egyes párharca előtt. Hiszen szeretnénk tudni az olvasóink véleményét. A sajátunkat ismerjük, és nem igazán rejtettük eddig sem véka alá. A Knézy Jenő Emléktornán viszont nekünk is csak egyetlen szavazatunk van. A most következő döntőn is. Tovább után részletek.

Bemelegítés gyanánt említsük meg, hogy amit a Bajnokok Ligája elődöntő közvetítése alkalmával a közszolgálati televízión műveltek elgondolkodtatott minket. A gyepmester tényleg sintér. Bár távoli ismerőseink között van egy srác, akit hasonló becenévvel illetnek. De ezt dohányjellegű termékek sodrásában mutatott tehetségével érdemelte ki. Mindenestre a magyar nyelvben csak különösen indokolt esetben kellene használni ezt a kifejezést. Főleg egy kiemelt futballesemény közvetítése során. Persze mindez semmi ahhoz képest, hogy az új szövetségi kapitányt szerelmes szép üzenet várta a stúdióban. Aki prezentálta, a fehér, „suhogós melegítőszerű” nadrág és a piros cipő kombinációjában tündöklő Somogyi Dia. Hollandul természetesen. Csak azért, hogy az otthonában fortyogó ex-szövetségi kapitányi és egyben szakértői előd, Bozsik Péter még féltékenyebb legyen a holland foteljára. Azért jó, hogy Erwin Koeman már tudja, hogy az SMS-t Magyarországon is mobiltelefonra küldik. Köszönjük a feledhetetlen pillanatokat, de valaki szóljon már szegénynek, hogy a miniszoknya már Gaál Noéminek is bejött. Egy fociközvetítésen az időjós adottságai is kidomborodhatnának. Örülnénk neki. Tanulság nincs, de tuti, hogy Kisteleki keze benne volt az interjúban. Ezután Erwin Koeman biztos elcsodálkozik majd, hogy ha a focink mélyen van, akkor vajon a közszolgálati televíziónk hol?


Visszatérve a lényegre, valószínűleg nem véletlenül került a két legismertebb kommentátorunk szerény tornánk döntőjébe. Pedig Méhes Gábort vártuk a fináléba, de többen gondolták szavazóink közül, hogy Faragó Richárd magasabb színvonalat képvisel, mint kollégája. Belekötni nem szeretnénk, hiszünk a demokrácia erejében, így nem marad számunkra más, mint bejelenteni a két barát egymás elleni küzdelmét. Ezúttal nincs mese, elválik ki a jobb kettőjük közül. Ezzel párhuzamosan megrendezzük a bronzmérkőzést, amelyen Fülöp László mérettetik meg a szépreményű Méhes Gábor ellenfeleként. Tippelni nem szeretnénk a végső sorrendre. Ezzel szemben ötleteket várunk olvasóinktól különböző különdíj kategóriákra. Szabályok nincsenek. A több szavazat nyer. A párharcok vasárnap éjfélig tartanak. Azután várunk egy keveset, hogy az esetleges eredményt befolyásoló szavazatokat leszedje a technikai személyzet.

Méhes Gábor - Fülöp László

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Faragó Richárd - Hajdú B. István


 

 

 

 

61 komment

Címkék: szakértelem több mint foci knézy jenő

A bejegyzés trackback címe:

https://nst.blog.hu/api/trackback/id/tr49455679

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

BruceWayne 2008.05.05. 23:16:57

b****átok meg a felső kép nagyon büntet, hirtelen nem tudtam hogy most egy Bunyós Pityu versus Postás Jószi féle cdborítót vagy egy esélyegyenlőségi szdsz óriásplakátot látok...

roscharch a köbön avagy egy kép többet mond ezer szónál :-)

amúgy hajdú bl istvánra nyomok, ricsi már uncsi....
II. Fülö László elhagyta a rangját, de azért nyomok rá egyet hátha jövőre jobban fogja látni a behúzott lesvonalat

Asidotus 2008.05.05. 23:27:09

Mind a négy nagyon jó kommentátor, számomra bármelyikük jó, amikor meccset nézek. Talán Méhes Gábor, akit a legjobban megkedveltem az utóbbi időkben.

brassmonkey12 2008.05.05. 23:31:58

ricsi még mindig jo kommentátor de a foci már nem olyan áttélésel nyomja mint a NFL-t,képek kurva jók LOL,sportklub annyi szart adnak míg a kommentátorokat az utca sarkárol szedi össze borzalmas,és ugy öszintén ki kiváncsi a bundesliga másodosztályának középmezönyéböl 2 csapatra,mo-n csak olyan meccset kéne adni ami eladhato pl real,barca,man united vagy milan meccs,obdacherloser - sáfhausen baden meccset ki nézi ugy öszintén egy olyan országban ahol 52en mennek ki a válogatot meccsre meg a másodosztályú csödklub FTC-nek a meccsére többen mennek ki mint az egész elsö osztály meccseire?

BruceWayne 2008.05.05. 23:37:03

Szatmári Csaba minusz rickykaka és ő is ott van a jobbak közt...

vasárnap a köln meccsre tévedtem. utsó 5mp, lefújás, kézfogás, na ezalatt a fél-egy perc alatt amit az az elmeháborodott nemíromleanevét kommentár címszó alatt lenyomott komolyan mondom sírtak a hangszórók

BruceWayne 2008.05.05. 23:38:59

és nem a nevetéstól... botrányos az az ember...
van az a kategória sokmindenben hogy "annyira szar hogy már jó" meg az "annyira szar hogy az már tényleg szar", de ez még szar szarnak szar. bocs

BruceWayne 2008.05.05. 23:40:33

a sok szar közt kimarad egy 'is' (az utolsó elől), na de elég is volt mára mert csak felb****m magam

retroflexus 2008.05.06. 07:11:59

Basszus, amíg figyeltem, az elődöntő állását, simán vezetett a Méhes a Faragu elllen. Most kell szembesülnöm azzal, hogy más lett a végeredmény. Na legalább egy bronz legyen meg Méhesnek!

VGL 2008.05.06. 07:33:39

"Basszus, amíg figyeltem, az elődöntő állását, simán vezetett a Méhes a Faragu elllen"
... én is itt ragadtam le, aztán most csak nézek!

Azért Méhesnél meg kell említeni, hgy közel sem kap olyan rangos meccseket (vagy legalábbis nem annyit), mint a másik három. Pedig megérdemelné Ő is és mi is.:)

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2008.05.06. 08:48:14

Ha megjön popp figyeljétek a szavazatokat, A végén még Fülö p nyer. :) Vagy csak Hajdúbé ellen volt zsané? :)

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2008.05.06. 08:50:03

Most komolyan, a Döntő UTÁN, kellene egy új Méhes, Faragó párharc, hogy tisztázzuk ténylegesen következmények nélkül, a végeredményt. sztem.

mickeyknox 2008.05.06. 08:56:28

az a két homoerotikus jóllakott napközis felvarrt szárú farmernadrágban az alsó képen, hát.... megszakadok! :)
somogyi diát el kellenne tiltani a tv-től, amit összemakogott a meccs után, az katasztrófa. lpg-t neki!

gibson 2008.05.06. 08:59:43

"vagy egg esélyegyenlőségi szdsz óriásplakátot látok..."

te nagyon hülye vagy :)))

balu11 2008.05.06. 09:35:39

különdíj-ötletek:
- legjobb/legkevésbé rossz magyar és idegen nyelvű kiejtés,
- legjobb/legkevésbé rossz humor,
- legjobb (/legkevésbé sem rossz) MéhesGábor

tb 2008.05.06. 10:02:56

"Szatmári Csaba minusz rickykaka és ő is ott van a jobbak közt"

nem Szaniszló Csaba? amúgy ez a rikikáká-zás tényleg az eröltetett bennfentesség látszatát akarta kelteni, csak épp mindkettő a Ricardo becézése, így hibás kifejezés egyértelműen, rosszabb mint mondjuk Knézytől a robikárlosz-ozás

brassmonkey:
"mo-n csak olyan meccset kéne adni ami eladhato pl real,barca,man united vagy milan meccs,"

remélem ezt nem gondoltad komolyan...

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2008.05.06. 10:36:18

brassmonkey:
"mo-n csak olyan meccset kéne adni ami eladhato pl real,barca,man united vagy milan mecc

személy szerint ezen csapatok 3/4-ének meccseit akkor se nézném ha fizetnének. :)

KÁJZERSZÓZE 2008.05.06. 11:25:07

kövezettek meg, de én akkor is adnék lehetőséget Hornnak egy rendes meccs erejéig. A Bundásliga 2-őt valóban nem nézhetik sokan. vélhetőleg emiatt is rátesz még egy lapáttal, mert ha már a meccs olyan xar, akkor ő megpróbálja valahogy ébren tartani a nézőket. Ebből a miliőből míg nem kerül ki, igazán nem lehet lemérni, hogy hol jár. Szerintem adjunk neki különdíjat, mint a legtöbb olyan meccset közvetítőnek, amik senkit sem érdekelnek.

Ricsi meg valóban NFL fan let mostanában, ami nem baj, én is nagyon szeretem az NFL-t, a foci neki nem olyan fontos már szvsz. Engedni kellene MG-t kibontakozni - neki adjunk különdíjat, mint a leginkább fejlődőképes csávónak.

A lányok meg öltözzenek fel rendesen, attól hogy focimeccset közvetít, még lehetne elegánd, kicsit dögös is. Nemdebár?

pancho_sanza · www.nst.blog.hu 2008.05.06. 11:39:15

Tényleg terhes. Elnézést kérek, nem igazán voltam képben. Egyébként nem tudom, honnan lehet ezeket tudni, mert a google csak arra hozott le érdemleges megoldást, hogy 'Somogyi Dia terhes'.

mizie 2008.05.06. 11:44:11

nowave biztos sokfajta keresőszóval próbálkozott már Dia kapcsán :D

elekek 2008.05.06. 12:16:26

Hello!
Ma nem lesz hétközi Bundesliga jóslatok? Előre is köszi.

gibson 2008.05.06. 12:51:35

nem tudom, Pancho, én azt írtam be, hogy "somogyi dia hülye", és a harmadik helyen kidobta a borsodonline cikkét, miszerint terhes.
a "somogyi dia hülye kérdések"-re viszont az NST Knézy Jenő Emléktorna jött ki első helyen... :))

d3vnull 2008.05.06. 13:47:19

Somogyi Dia botrány. Fájdalom nézni és hallgatni ahogy küzd a BL meccsek előtt-közben-után. Nem gáz többször nekifutni egy egyszerű szónak, de nem tv-ben kéne ezt művelni. Éles kontrasztot rak amikor viszont Bozsik végigmond egy mondatot. Már úgy értem ha neki is megy a műsorvezetőnek miért nem?

BruceWayne 2008.05.06. 14:10:36

és egri viktor az apuka?

ApukadHUN 2008.05.06. 14:20:10

nem Egri Viktor, hanem a gyepmester

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2008.05.06. 15:01:49

d3vnull:

Teljesen egyetértek. Én nagyon sajnálom őt. Nyilvánvalóan nem alkalmas arra a munkára, amire alkalmazzák. Mindig drukkolok szegénynek, hogy legyen legalább egy mondata végre, amelybe nem sül bele, de mindhiába.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2008.05.06. 15:04:47

KÁJZERSZÓZE:

Miért, az NFL érdekel valakit?
(Úgy értem, rajtad kívül.) ;-)

ZenZo 2008.05.06. 15:50:27

d3vnull azért Bozsik is erőteljesen tud küzdeni egy-egy okosabbnak szánt mondat után. Hát Dia, Koeman tolmácsa, és az egész brigád, aki leszervezte ezt, jól beégett, mert ezt ennél rosszabb színvonallal még nálunk a városi tv-n sem hozták volna le, pedig ők is tudnak kemények lenni. A legjobban a múlt héten röhögtem, folyamatosan EB lázban égünk ugye, körkérdés: ki nyeri az EB-t? Srác kemény-vagyok-fasza-gyerek-vagyok stílusban egyből rávágta, hogy Anglia(?!), majd ki is fejtette öt mondatban, miért. Na addig oké, hogy szegény srác nyomi, és mondott egy hülyeséget, de hát vannak ott vágók, operatőrök, műsorvezetők, szerkesztők, miért kellett már akkor bevágni őt? Mert nyilván megkérdeztek vagy ötven embert, abból nem lehetett volna öt normálisat választani??? Mert számomra ez csak egyet bizonyít: a stáb legalább annyira volt tisztában azzal, hogy Anglia maximum ben lehet majd Európa-bajnok, mint a kitűnő választ adó ifjonc.

bag 2008.05.06. 19:22:34

Egri Viktor kiírta magát a riporteri szakmából.
Az rendben van, h valaki az egyik csapathoz húzzon. (megtette ezt az emléktorna névadója is számtalanszor mégis nagyon szerettük!)
De az a fékevesztett uszítás amit e. v. (csakazértis kisbetűvel), bemutatott az joggal háborította fel a kékeknek szurkoló barátaimat is.
Eddig is egyértelmű volt, h finman szólva nem Pool
szimpatizáns, de most túlcsordult a bili.
e v monnyon le!

mocsing · http://nst.blog.hu 2008.05.06. 21:08:21

"(megtette ezt az emléktorna névadója is számtalanszor mégis nagyon szerettük!)"

szerette a rosseb

the real 2008.05.07. 15:33:17

Bánfi János szakért az EB-n, a legutóbbi két kapitányunkkal együtt.
index.hu/sport/foci/2008/eb/ebteve0507/

pancho_sanza · www.nst.blog.hu 2008.05.07. 15:40:15

Zelinka Ildikó-Deák Horváth Péter vagy Mérei Andrea-Török Olivér

Egy kérdésem lenne: Vajon melyiknek áll legjobban a miniszoknya?

ZenZo 2008.05.07. 15:51:06

the real: azért milyen szép, hogy leadják az EB összes meccsét (tényleg dícséret), de a kommentátori felhozatal már kevésbé tetszik, a szakértői stáb hjaj, de a végére azért sikerült igazán odab*szni:
"Emellett egy teljes női stáb utazik ki Bécsbe, hogy női szemmel mutassa be az Eb-t körülvevő eseményeket.".....ááááááá - a közvetítések előtt és után nem lesz elég Bozsik remekbeszabott szakértő kommentálását hallgatni, még csacsogó női szájakból öt-tíz percre ismét elő bukkannak a legfontosabb kérdések: te, ez a Ballack már nős? szerinted melyik csapatnak szebb a meze? ha bemegy, akkor most gól? nézd már ott azt a nőt az ötödik sorban, abban a divatjamúlt göncben, na és a többi... (fociszerető hölgyektől elnézést)

mickeyknox 2008.05.07. 16:14:39

b@ssza meg a királyi tv, hogy lehet azt az idiótát, a bánfit szakkomentátornak alkalmazni egy foci eb-n? akkor már inkább kovács kálmánt, azon lehet röhögni is legalább. meg egri viktor.... vááááááá!

Pseudo 2008.05.07. 16:32:06

Most már morbid, de amikor KJ még virágkorát élte és szó sem volt a betegségéről, amikor a cimboráim meggyőződéssel állították (persze csak humorból), hogy Jenő érzi a saját végét és azért beszél össze ennyi marhaságot a közvetítések alatt, hogy mások szórakozását is elrontsa.

Knézy Jenőt nagyon sokan utálták már a vége felé (én is) sok mindenért, amíg aztán ki nem derült, hogy beteg. Onnantól kezdve viszont teljes pálfordulat és sokan szorítottak neki (én is), hogy gyógyuljon meg. Respect Jenő, nem véletlen, hogy ezt az "emléktornát" Rólad nevezték el.

Bastille · http://labdabiztos.blog.hu 2008.05.07. 16:35:12

de ez a négyes is minősíthetetlen ! Egri Viktor, Gundel Takács Gábor, Somos Ákos és Somos Zoltán.

ilyenkor miért nem lehet elkérni jópénzért a sport tv-ról a hozzáértőket...? de legalább nem lesz ott világi meg kötsög léderer....

popp · http://koncertblog.com/ 2008.05.07. 16:43:54

Vazger, a két Somos, Gundi és Egri. Úgy látszik a Magyar Televízió megpróbálja alulmúlni az Rtl Klub vébé közvetítését. De akkor mi a cukros tökért közvetített a Sport Tévés Méhes bl meccset, meg voltam győződve, hogy kiviszik.

drdugo 2008.05.07. 18:21:44

jesszusom ez nagyon hard team lesz.
nem tudom kik szerkesztik a magyar tévénél ezt az EB közvetítést, meg hogy kik döntik el a személyi kérdéseket, de hihetetlen hogy ennyire dilettáns emberek vannak ilyen pozíciókban.

de a sport 1-2-n is lesz az eb nem? vagy akkor miről beszéltek multkor? még talán reklámspotot is láttam...

biztos nem fogom nézni a magyar tv-n az eb-t.

VP 2008.05.07. 18:24:37

Azért annyit a királyiak védelmében, hogy ők várhatóan nem alázzák meg annyira magukat és a nézőket, hogy kirakják méteres neon betűkkel azt, hogy "EBÉ", mint tették azt Sportklubék. Ebből a felhozatalból egyébként Gundel teljesen élvezhető és a többiek is magasan verik a "VÉBÉ"-n megismert színvonalat szvsz.

Somogyi Dia pedig mindenkinek terhes, aki kerek mondatokat szeret(ne) hallani némi értelemmel fűszerezve, de csak hogy meglegyen a "VÉBÉ"-s párhuzam, Kokó még nála is nagyobb ótvar, az egy dolog hogy nem ért a focihoz, és iqhiányból kifolyólag az értelmes kérdések feltétele sem a sajátja, de hogy mindezt olyan stílusban adja elő, hogy minden pillanatban várom a TV-Shop extradurva csakittcsakmostcsakönöknek ajánlatát elővillanni az erőltetett mosoly mögül, az néha tényleg sok volt.

Úgyhogy a konklúzió: szurkoljunk Diának, hogy mihamarabb szüljön, amúgy meg felesleges az MTV miatt sopánkodni, mert még így is jobban jártunk, mint legutóbb.

haraputca 2008.05.07. 20:56:27

Gondolom azért ezek lesznek a riporterek, mert ők dolgoznak az mtv-nél. Elég vicces lenne, ha kölcsön kérne munkatársakat. Aki elment a sporttévéhez vagy máshova, majd közvetít mást, popp meg nézi legfeljebb a szlovák tévén az EB-t, mert élőben magyar más biztos nem adja, nem?

Felfoghatatlan, mit tudtok problémázni riportereken, de ezt már írtam. Szar ügy lehet, de az Önök kérték nem itt zajlik, ráadásul az is mtv-s műsor. :) Én az EB-től jó focit várok bár sokat nem fogok látni belőle sajnos.

rizla 2008.05.07. 22:31:46

ritka fárasztó ma farkas norbert.

agent bauer 2008.05.07. 23:34:20

mésszi norbi ma először azt mondta, hogy pepé, majd az első mondatával azonnal lesújtott:
"külön párharc a két kapus párharca.." hát tényleg.

the real 2008.05.08. 09:49:06

Tegnap azon gondolkodtam, hogy talán olvassa ezt a blogot. Vagy ha nem is, valaki szólt neki, mert visszafogta magát. Gyakran rövid e-vel mondta Messit, Henry nevét is igyekezett magyar fülnek elfogadhatóan ejteni.

Hartog 2008.05.08. 12:30:55

lehet, hogy a barátai csak "norbifárkász"-nak szólítják?

montipájton 2008.05.08. 15:04:37

Ez most már végeredmény a döntőben?

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2008.05.08. 15:45:51

Mit sírtok?

A Sport Klub-os vébé után ez mennyei kínálat.

A magyarországi Eb-n már tökéletesen professzionális és élvezetes kommentálás lesz, ha versenyről versenyre ilyen ütemben javul a helyzet.

Pseudo 2008.05.08. 16:35:37

Ez az állandó elégedetlenség a riporterekkel döbbenet számomra. Mintha nem itt életünk volna eddig. Nem hagyhatjuk szó nélkül a 10-15 évvel ezelőtti vonulathoz képesti javulást. Oké, hogy az internet világában 1 perc alatt hozzáférhető minden szükséges infó, de annó diszkrét bája volt egy-egy Komlósi féle ping-pong közvetítésnek, amit félig suttogva, félig (labdamenet végén) kiabálva hozott le. Vagy ott voltak az örökzöld, funny-mailekben terjesztett Vitár aranyköpések (huszonéves tínédzser), de említhetném a Vitray-féle marhaságokat(Navratilona) is és a Jenő-féle kispécizést és butaságokat (Del Pietro, Alfredo).

Ezek a mai riporterek sokkal rátermettebek és felkészültebbek, mint elődeik voltak. Mindemellett a maiak szinte napról napra a képernyőre kerülnek, míg régebben voltak a hétvégi események a hazai bajnokságból, meg talán a kupaszerdák jelentettek bármiféle történést a világversenyeken kívül. Más kérdés, hogy a régieknek minden terepen (sakktól a súlyemelésig) helyt kellett -volna- állniuk, míg a mostaniaknak egy-egy bajnokság a specialitása, plusz még elvisz néha egy másik sportágat. De míg a régiek legtöbbször a helyszínről tudósítottak, addig a mostaniak legtöbbször képernyőről teszik ugyanezt és nem sokkal többet látnak, mint mi, nézők.

Éppen ezért a mai riportereket nullába írni szerintem hiba (tisztelet a kivételnek, aki megérdemli). De butaság amiatt froclizni valakit, hogy fura a kiejtése vagy a magyar sajtóban nem rögzült nickeket használ...? (Ricky Kaká, Ronaldinho Gaúcho) Én inkább örülök annak, ha egy riporter a nemzetközi sportsajtóból tájékozódik és az alapján tájékoztat.

d3vnull 2008.05.09. 00:09:24

Pseudo : az utolsó bejegyzésedhez. Ez tényleg nem lenne baj, a baj az, hogy ezzel az erőltetett rikikáká, titiáónri, ányélká, stb.-vel csak egyéniségek akarnak lenni, sikertelenül. Legalábbis nekem ez jön le és ezért nem szimpi.

popp · http://koncertblog.com/ 2008.05.09. 11:16:32

Értem én , hogy az EB alatt sokkal többen nézik a focit, mint általában, ezért törekednek a vegyespárosokkal például, hogy kevéssé tájékozottak számára is elfogadható legyen a közvetítés. De szerintem ebbe az RTL klub is csúnyán belebukott. És lehet , hogy az én elvárásaim túl nagyok azzal szemben, aki focit közvetít, de a két Somosnál, Egrinél és Gundel Takácsnál el tudnék képzelni sokkal jobb csapatot, Egyébként volt már arra példa, hogy kölcsönvettek riportereket más csatornáktól.

gibson 2008.05.09. 14:53:45

Nekem a rikikkákázás például azért bántja a fülem, mert egyszerűen baromság. Kaká teljes neve Ricardo Izecson dos Santos Leite, ha jól írtam, a Ricky nyilván a Ricardo becézése, nem? A srác (másik) beceneve, vagy, ha úgy tetszik, művészneve pedig Kaká. Namost, valakit kétszer kétféle nevén becézni egyszerre elég nagy faszság.

Olyan, mintha Kovács "Kokó" Istvánt "Kokópistinek" szólítaná valaki. Lehet Kovács, lehet István, Kovács István, Pisti, Isti, Kovács Pisti, Kokó, stb, de nem lehet "Kokópista", "Istvánkokó", "Kokipisti", vagy bármi más, mert NINCS ÉRTELME.

Hozzáteszem, szerintem.

Pseudo 2008.05.09. 15:26:55

gibson: ezt Kaká fan site-jának is majd egyszer meséld el;)

Értem a logikádat, sőt el is fogadom, hiszen teljesen egybevág az én logikámmal. Ennek ellenére ha az európai média így nevezi Kakát, akkor én nem a magyar riporteren kérném ezt számon.

the real 2008.05.09. 17:47:29

Azért a Milan-Inter közben gondolkodtam még ilyeneken: Vicky Rivaldo, Lou Ronaldo, Eddie Pelé, Artie Zico, Paulie Falcao. A Ricky Kakához egyik sem mérhető.

gibson 2008.05.09. 18:30:49

Pseudo: attól, hogy a nyugat-európai média így hívja, még nem biztos, hogy helyes. Meg kurva hülyén is hangzik amúgy.
Úgyhogy szerintem a mi logikánk a helyes, egyértelműen. :)

realm 2008.05.09. 20:11:15

Most nézem, mekkora teamet hozott össze a mtv az EB-re. Megint szürreális közvetítések elé nézünk... :(

bag 2008.05.09. 20:11:18

gibson : egyetértek
Őt így ismerjük, nem kell gügyögni, nevetséges

mit gondoltok kit erősít(?) majd Ronaldinho a jövőben?
a Milan a kiöregedett brazil sztárok temetője mostanában. biztos jó ötlet odavinni n+1-diknek ezt a zsenit , ha nem is megy neki mostanában?

rizla 2008.05.09. 20:14:07

gibson: a milan szurkolók gyakran hívják rikinek kakát.

gibson 2008.05.10. 22:53:24

rizla: rikinek, vagy rikikakának?

danesdzsu2 2008.05.11. 21:27:27

Gibson:
Mivel annak idején hetekbe telt, amíg rájöttem, hogy ki az a Jan Álrícs egy angol kommentátornál, azóta szerintem teljesen huszadrangú, hogy hogyan ejtenek egy evet a külföldi kommentátorok.

gibson 2008.05.12. 01:41:02

danesdzsu2, nekem sem a kiejtéssel van bajom, hanem, hogy nem látom a logikát abban, hogy miért kell Kakát RickyKakának hívni. Hogy miért nem, azt már leírtam korábban. Hogy a Milan drukkerek így hívják-e egymás között, azt nem tudom, csak kettő ilyet ismerek, de ők, amikor velem beszélgetnek, kákát mondanak, ugyanúgy, mint én.
Az, hogy az európai médiában hogy hívják, számomra nem jelent semmit, hibáznak ott eleget, attól még lehet rossz. (Mellesleg én viszonylag gyakran nézek idegen nyelven - angol,német - meccseket, rikikákát még nem hallottam, de mindegy).
Innentől kezdve nekem pedálozásnak, okoskodásnak tűnik a dolog, az, hogy csakazértsem úgy mondom, ahogy az emberek 90%-a, mert én olyan kurva okos/jólértesült vagyok. Ahogy valaki itt megjegyezte egy kommentjében, mintha a bennfenntesség látszatát akarná ezzel kelteni. Mint az a csávó, aki Abbondanzierit direkt, következetesen Patonak mondja, vagy Pato Abbondanzierinek, mintha direkt azért mondta volna így, hogy az átlagnéző összezavarja. Már nem emlékszem, ki volt, mindegy is, de a hajamat téptem, úgy felidegesítettem magam rajta. :)

madbalee 2013.12.27. 07:53:26

Elkelne megint egy ilyen kupa:)
süti beállítások módosítása