Nou San Trafford

Az Index blogja a világ legjobb futballjáról.

A szerkesztőségből...

Utolsó kommentek

jujjdeizgi

Friss topikok

Hétvégi jóslatok - Bundesliga, 27. forduló

2008.04.04. 19:29 heinrich

Tulajdonképpen gyalázatos kupaforduló után gyürkőznek az érintettek a hétvégének, aminek meg is lesz a látszatja. A meglepetések fordulója után elkapott minket a gépszíj, és rengeteg vendégtivornyára számolunk olyan meglepetések mellett, mint a BM botlása és a Leverkusen pofára esése. Kezdésnek a hatpontos meccsek ősatyját, a Duisburg – Cottbust van szerencsénk - megtekintése csak szülői felügyelet mellett javasolt az MSV Arénába rendszeresített cséplő- és zúzógépek okán. Végre egy forduló, aminek a Bayern issza a levét, majd megpróbálunk úgy tenni, mintha ennek lenne jelentősége.

Duisburg – Energie Cottbus 0-2
Mi végleg a Cottbus mellett tettük le a voksunk, márpedig nem fognak kiesni, az egyetlen csapat az idény során, akinél valóban bejött az edzőváltás. A Duisburg amellett, hogy fogalmatlan, toronymagasan vezetik mind a sárga lapok, mind a faultok statisztikáját, az ilyen tuskókat ki kell vágni a Bundesliga erdejéből. A Cottbus legalább folyamatosan küzd, mint egy klausztrofóbiás liftkezelő.

Hertha – Werder Bremen 1-2
Kelj fel és járj - a Bréma pedig csak igazolt gyerekszobával rendelkező, becsületes jófiúkat alkalmaz, akik nem fogják szabotálni az Úr szavát. Schaaf is beveti a maga kuruzslását, csak az utolsó pillanatban fog csapatot hirdetni, amitől azt várja, hogy majd mindenki szétszakad az edzéseken, hogy bekerüljön. Ámen.

Frankfurt – Nürnberg  0-1
Do or die, most vagy soha, valamint gyáva népnek nincs hazája. A Sasoktól hiányzik majd a két középső védő, Kyrgiakosra orrtörés formájában sújtott le az NST haragja, míg a mexikói válogatott Galindo-nak meghúzódott a combja, és a hazaiak kerete nem arról híres, hogy két alapembert gond nélkül tudnának pótolni. A Klub meg fű alatt, szívós önpusztítással a tökutolsó helyre küzdötte magát, csak annyit tudunk üzenni, hogy menjenek és győzzenek a jó öreg George Zipp emlékére.

Stuttgart – HSV 0-1
A svéboknak van a legkevesebb, az északiaknak pedig a legtöbb döntetlenjük, a hazaiaknak két hétig nincs Gomezük (góljuk), a vendégeknek meg műesések utáni szabijuk, mert Jarolim végül négy meccsel és tízezer euróval lett szegényebb. A Hamburg csak három meccset bírt megnyerni az uccsó tucatból, ráadásul kissé ziláltak lettek idegileg is, három kiállítás az utolsó két meccsen (Mathijsen, Kompany és Jarolim), de Olic is hiányzik majd sérülés miatt. Javukra írandó viszont, hogy mindössze egy meccset veszítettek a közvetlen riválisok ellen (Werder), és a VfB sérültlistája sem pitlák: Gomez, Tasci, Magnin, Khedira. A macsó HSV-nek ítéljük mindhárom pontot a lányos lelkületű hazaiak ellenében, akik már hét meccse veretlenek ugyan, de már ez is jóval több, mint ami jellemző rájuk.

Wolfsburg – Hannover 3-0
Végre a hazai oldalnak is pontot jósolunk, még mielőtt kiutalásra kerülne egy méretes  kényszerzubbony. A hazai sajtótermékekből ellesett fordulattal élve helyezésektől függetlenül mindig derby a két csapat találkozója, még olyan híreszteléseket is hallani, hogy teltház lesz a Volkswagen Arénában. Grafite kivételével teljes Magath kerete, míg Husztiéknál sérült vagy eltiltott Hanke, Brdaric, Krebs, Tarnat, Yankov, Rosenthal, Rausch és Schulz, budipapír kellett, hogy le tudjuk jegyzetelni. A Hannover ’77  óta amúgy is csak egyszer nyert itt, a tavaszi formák alapján nem lehet másra számítani: elverik Husztiékat, mint bálnaszart a monszun.

Arminia – Karlsruher SC 0-0
Folyamatos ikszekkel szívja magát a Biele, ehhez valószínűleg partner lesz majd a szezon végére kényelmesen ellazuló KSC, ahol már inkább a következő szezonnal foglalkoznak, elkezdték a távozók pótlását is, Eggimann helyére például már be is szerezték sebastiant a Rostockból. Ez mondjuk nem egy minőségi csere, reméljük lesz jobb is. A KSC tavaly októberben nyert utoljára idegenben. Ejnye, srácok.

Schalke 04 – Rostock 2-0
Három egymást követő gyufa után három győzelem és vállveregetést érő produktum a BL-ben, a Rostockot fel kell szépen fektetni az asztalra és jól megrámolni. Asamoah talán erre a feladatra még alkalmas. Dorn, Orestes, Yelen és Stein ánusza megmenekül a beavatkozástól, ők el sem utaznak.

Dortmund – Leverkusen 2-1
Némi meglepetésre Dollék lebírják az UEFA-tól kótyagos Leverkusent (hát igen, jöttek, mint az oroszok), mert közhely vagy sem, mi hiszünk a szemünknek és Skibbének egyaránt. A kettős terhelést ez a csapat még nem bírja el, és a Bundesligában sem valami acélos a nagycsapatok ellen, nem mintha ez a titulus megilletné a BVB-t idén, de hisszük, hogy öt nyeretlen meccs után konok elhatározással a szívűkben kaparnak majd, hogy végre legyűrjenek egy nagyvadat. A Hubertust behűtve ajánljuk Petric figyelmébe.

Bayern München – Bochum 1-1
Kupameccsek után meg szokott rogyni a Bayern, és mivel semmilyen racionális magyarázat nincs arra, hogy a Bochum öt meccsből négyszer játsszon egy-egyet, mi erre teszünk. A Bochum tavasszal meglepően kulturált játékkal hozza a meccsit, persze a kötelező jellegű pofonok mellett. Kíváncsiak vagyunk, hogy egy ilyen strapás időszak után (UEFA, barátságos meccsek) Hitzfeld be meri-e tenni Kroost a kezdőbe, vagy megvárja, mire harminc lesz. Egyébként a védelem is lassan a középpálya színvonalára züllik, de hogy Lucio igen, az egyszer biztos.

25 komment

Címkék: német bundesliga h üveggömb bayern münchen werder bremen schalke

A bejegyzés trackback címe:

https://nst.blog.hu/api/trackback/id/tr72411497

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Lojzi_ 2008.04.04. 20:02:45

Én így mennék ki a Bochum ellen:
Rensing
Sagnol Breno VanBuyten Lahm
Sosa Ottl Schweini Kroos
Schlaundraff Klose
A Bochum ellen ez is elegendő három pontra ráadásul a fél csapat még motivált is lenne, ami ritka madár arrafelé.
A többiek meg készülhetnek az UEFA visszavágóra, hogy egy hét pihenés után meg tudják mutatni a spanyoloknak, hogy hányas a dzseki.
Altintop hiányzik. ezt az átigazolási szezonban nem gondoltam volna, de ő volt az egyik legjobb vétel...

r_magpie 2008.04.04. 20:24:42

szerintem folytatódik a Bayern-üldözők (bár ez elég erős eufemizmus) bénázása, x lesz mind a kettő (Bréma, HSV). de az is lehet, hogy nem.
a tavalyihoz képest nagyon szürke ez a szezon.

valamint köszönet a bálnasz*ros hasonlatért, az különösen tetszett:)

Basti. · http://borgatya.hu/ 2008.04.04. 20:39:46

Há!! :DD
..Hitzi asszongya, hogy majd vasárnap kárpótolni fogj a csapat a szurkolóit.

Felőlem OK. Csak akkor min 5 rugott gólt kérek, a védőknek tilos legyen felívelni a labdáti, fejelni sem lehet, és csak sarokkal érhessenek labdához a játékosok. Ezesetben megbocsátok ;))

BruceWayne 2008.04.04. 21:53:08

"...budipapír kellett, hogy le tudjuk jegyzetelni."
ez jó volt :-D

wolsburg és a dortmund szerintem is esélyes, stuttgart inkább X

hétközben kupázó csapatra meg ugye elvből nem teszünk (schalke)

Titi120 2008.04.04. 21:55:28

Hitfeld majd jövő hét csütörtökre ígérjen kárpótlást, most megteszi egy szokásos, izzadós
2-1 is.

pizarro · http://fcbayernmunchen.hu/ 2008.04.05. 13:39:33

igen, én is hiányolom mostanában Kroost. Illetve Hamit kiesésével Sosa is kaphatna egy kicsit többet.
Schlaudraff személyes "pártfogolt", ha rajtam múlt volna, már legalább 6-7-szer kezdett volna a bajnokságban. :-)

mocsing · http://nst.blog.hu 2008.04.05. 16:23:28

Sosa ne menjen a szélre, mert fájdalmasan gyenge a szélsőjátéka. egyszer (ha emlékezetem nem csal, a Cottbus ellen) játszott középen, és egyszerűen ordított, mennyivel hasznosabb lehetne ott.

bár sztem ettől függetlenül nem a megfelelő (értsd: nem a neki való) szinten próbál érvényesülni, úgyhogy lassan leigazolja a Racing Santander/Parma/egy argentin csapat éd mindenki jól járt.

pizarro · http://fcbayernmunchen.hu/ 2008.04.05. 16:28:41

Elsősorban én sem a széljátéka miatt játszatnám. Amúgyis azt mondom mindig, hogy ő középen lenne jó.

heinrich · http://nst.blog.hu 2008.04.05. 16:41:20

Mocsingnak igaza van.

Én még nem láttam tőle sem olyan készséget, sem olyan adottságot, ami miatt a Bayernben lenne a helye.

Basler, Scholl, Effe, Ballack, Hargreaves, Salihamidzic de még Tarnat is jobb kzp volt, nem hinném, h Sosa erősítés lenne Münchenben. És ha megnézem, h most kik vannak a kozeppalyan a fenti névsor helyett...

Basti. · http://borgatya.hu/ 2008.04.05. 17:09:29

Mondjuk inkább Sosát nézném a középpálya közepén, mint van Bommelt. Mer' ha a holland labdához ér, az nem csak a lasztinak fáj... ;))

...egyébként grat Heinrich! úgytűnik a brémai "feltámadására" számtanilag is jól ráérzetél..

kroos 2008.04.06. 17:37:25

köcsög fanbommel!!!!!!!!!!!

heinrich · http://nst.blog.hu 2008.04.06. 17:39:52

Nem nyughatott, csak összejött neki. Ilyenkor szerencsétlen, h kapus a csk. és nem tudja kiosztani a második baromsága után.

kroos 2008.04.06. 18:34:15

nem baj hátha eltiltják 10 meccsre és mindenki rájön hogy Ottl az uj guido buckwald.

Quentin Montargis-ból 2008.04.06. 18:50:27

"Nem tudták gólra kovácsolni"

Gabez 2008.04.06. 19:22:09

NSO hír: "Ember- és gólhátrányból fordított a Bayern a Bochum ellen"

Képzeljétek el ha nem lett volna gólhátrány, akkor hogyan sikerült volna fordítani...ez még a nagy Bayern-nek sem menne :-)

kroos 2008.04.06. 19:37:04

Ez a Lell nem szarral gurigázik Sagnol mehet a Reálba 15 millióért.

kroos 2008.04.06. 19:37:52

Faszom köcsög Leverkusen........:(!!!áááááááá uuuwefd

BruceWayne 2008.04.06. 19:41:24

Dortmund a végére hagyta :-)
kellett már ez a győzelem, és hát igazából tuti is volt

pizarro · http://fcbayernmunchen.hu/ 2008.04.06. 19:55:49

9 pont. Olyan a helyzet az ellenfelek számára, mint a pókerben, amikor "megeszik" az embert a vakok.

mocsing · http://nst.blog.hu 2008.04.06. 21:13:44

asszem ha szélsőhávédek alapján rangsorolnánk az európai topcsapatokat, a BM vhol nagyon a lista elején lenne.
süti beállítások módosítása