Nou San Trafford

Az Index blogja a világ legjobb futballjáról.

A szerkesztőségből...

Utolsó kommentek

jujjdeizgi

Friss topikok

Serie A, 22. forduló - méteresles, kommentátor-mizéria és halott fáraó testtartás

2008.02.11. 11:22 _benito

A két milánói csapat érdemelt volna összesen két pontot, szereztek helyette hatot, a Roma szintén igen nyögvenyelősen gyűrte maga alá a Regginát, a Juventus pedig harminc perc előnyt adott az Udinesének, mire elkezdett játszani, úgyhogy bár a pontok számában ez nem mutatkozik meg, de a Serie A 22. fordulója egyáltalán nem a nagycsapatokról szólt. Közülük még leginkább a Fiorentina érdemelt volna győzelmet, jellemző módon nekik nem is jött össze, hiszen a lefújás előtt percekkel Muslimovic másodszor is egyenlíteni tudott Bergamóban. Megmozdult kicsit az alsóház mocsara is, hiszen a Reggina kivételével a kiesők pontot, pontokat szereztek, a középmezőny rangadóján pedig a Sampdoria játszi könnyedséggel fektette két vállra a Napolit. Megint volt egy rakás kiállítás, megint van egy csomó sérült és megint lesz nagy bíróanyázás – hajtás után legalábbis biztosan.

Azt gondoljuk, egyáltalán nem hiába fektettünk egy döntetlen erejéig nagy mennyiségű bizalmat a Sienába, mely a Roma feldarabolása után a San Siróban állt helyt a tőle elvárható terrier-szerű stílusban. Kezdjük azzal, hogy megfosztották őket egy góltól (szerintünk Jankulovszki beragadt Locatelli góljánál), majd Kalacnak kellett kétszer is nagyot védenie, majd – immár a Milan-tifosók füttykoncertje közepette – Frick kapufája után Locatelli fejelt az üres kapu fölé. Mivel Ronaldo kiszállt a szünetben, a Milan csak 15 perccel később állt vissza a kétcsatáros játékra, ekkor Paloschi váltotta Serginhót és első labdaérintéséből mindjárt csodálatos gólt szerzett. Ancelotti mester elragadtatottan tapsikolt a kispadon, nekünk pedig az jutott eszünkbe, hogy ilyen gólt Pato még nem lőtt, ezért ha élhetünk egy szerény javaslattal, mi mindenképpen ott tartanánk az első csapat közelében a tavaly még csak kupameccsen játszó ifjoncot. Egy jól muzsikáló Kaká - Pato, Paloschi háromszög hosszú évekre rendbe is tehetné a Rossoneri támadójátékát, amire egyébként szükség is van, mert most például a 60 percig 4-4-2-t játszó csapat egy kicsivel szerencsésebb Siena ellen kétgólos hátrányban lett volna. De a Milan elindult felfelé, ezt már kijelenthetjük, hiszen ha nem is meggyőzően, de fogcsikorgatva, harcolva és küzdve megnyeregeti a meccseit – tette ezt most mindjárt Kaká teljes és Seedorf részleges hiányában, amiért bárki is az ellenfél, jár a gratuláció. Még akkor is, ha a 91. percben a tíz emberrel játszó Siena kis híján kiegyenlített – viszont erről meg annak kell eszünkbe jutnia, hogy Kalac milyen remekük él az ölébe pattant lehetőséggel. (Milan-Siena 1-0)

Az Inter Szicíliáról tért haza három ponttal, méghozzá ismét úgy, hogy maximum egyet érdemelt volna. Nem volt egy látványos meccs (az első kaput eltaláló lövésre több mint egy órát kellett várni), de a remekül küzdő Catania igencsak megcibálta az oroszlán bajszát, aminek köszönhetően Mancini a szünetig semmit nem mutató csapatát ritkán látott 4-3-3 formációra berendezve küldte vissza az öltözőből. Aztán eldőlt minden, itt hiába vagyunk olyan óvatosak Inter-szurkoló olvasóink lelkével, mint a kecskéje mögé lopózó hegyi pásztor, nincs mit szépíteni: Cambiasso méteres lesről szerezte a győztes gólt. Ugyanakkor védjük is egyből meg a partjelzőt, hiszen Fülöp Lacinak kétszer is visszarakta a rendező a képet, ahol behúzták a lesvonalat, mégsem sikerült meglátnia mögötte Cambiassót, hát akkor hogy várhatnánk el ezt egy partjelzőtől, akinek másodpercei vannak csak, hogy döntsön? Ugyanakkor ott van a tény, hogy az argentin középpályás nem először szerez rettenetesen fontos gólt, teszi mindezt amellett, hogy elsődleges feladatát elképesztően magas szinten végzi (eddig összesen három sárgát kapott). Gólra gól, ahogy Verebes mester mondja, Suazo is betalált és mivel Cruz már hetek óta nem nagyon csinál semmit, gyanús, hogy hamarosan a padon kucorgó cserék közül valaki átveszi a helyét a kezdőben, mert ne legyenek kétségeink, azért ezt a háromcsatáros játékot nagyon ritkán fogjuk a jövőben látni a Nerazzuritól. Maradt a 8 pont, de már most szólunk, hogy a Livorno elleni hazaira is döntetlent fogunk tippelni. (Catania-Inter 0-2)

Nagy fontosságú mérkőzésre gyülekeztek a csapatok a Friuliban, a Bianconerik összecsapása ugyanis döntően befolyásolhatta volna a BL-helyekért folyó tusakodást. Nem tette.
Pedig tehette volna, mert a torinói gigász egy óriási meglepetéssel kezdett: Buffon szokásától eltérően benne volt a 6. percben esett Udinese gólban. A Juve pedig nem ébredt, annak ellenére, hogy nagyot csattant a kapufán D’Agostino fejese és komoly széllökéseket kavart a megveszekedett őrültként rohangáló Di Natale is, mégis kellett vagy 35 perc, mire az Öreg Hölgy tudatáig elhatolt, hogy megy a meccs. Ekkor egy Treze-fejes és egy Camoranesi-löket jelezte, hogy ha csipás is a szem, azért már ébren van Ranieri csapata (muszáj hozzátennem, Faragó Ricsi nagy bánatára, mert hiába kedveljük a stüszifrizurás kommentátort, botrányos volt, amit az Udinese seggével művelt élő egyenes adásban). A második félidőre nagyot változott a játék képe – pedig Ranieri nem tűnik annak az üvöltözős fajtának – egy óra elteltével Camoranesi egyenlíteni tudott, majd a nagyon későn becserélt Iaquinta góljával a győzelmet is megszerezte a Juventus. Közben még Buffon a miheztartás végett védett két szenzációsat és mindkét oldal reklamált büntetőt, de a bíró mindkét esetben jól döntött, hiszen Del Piero belegyalogolt az embere lábába, Molinaro pedig (ahogy azt Count Adyn a legtalálóbban képszerűsítette) halott fáraó testtartással repült a labda útjába, így ezért a kezezésért sem járt tizenegyes. És akkor három játékos, akit a Juvénak igazolnia kellene: Juan, Schweinsteiger, David Villa (vagy Huntelaar). (Udinese-Juventus 1-2)

Panucci fejjel is tud csavarni. Beszarás.
A Roma az ő extra erőfeszítésének köszönhetően került előnybe az életéért küzdő Reggina ellen, majd a hajrára fordulva Mancini góljával duplázta meg az előnyt, mely nem különösebben jó játékkal, de győzelmet eredményezett. A Reggina mindent megtett, hogy legalább egy pontot szerezzen és bármilyen furcsa, de ők irányították a meccset, a Roma második gólja is egy kontrából született, aminek során Giuly döntötte halomra az elé kerülő Amarantókat, majd az ő lövését paskolta a brazil elé Campagnolo. A Laziótól érkező Makinwa a neki jutó egy félidő alatt is be tudta bizonyítani, hogy jó vásár volt, a Regginának pontosan egy ilyen csatárra van szüksége Amoruso párjaként, ha még benn akarnak maradni, márpedig szerintünk pontosan ez a céljuk. Jelen pillanatban ettől mindössze két pont választja el őket. Ennél jelentősen nagyobb, nyolcpontos a Roma hátránya a listavezető Inter mögött, ráadásul a következő fordulóban Tottiék a Juventushoz látogatnak és legyen bármilyen furcsa, a bajnoki címért folyó harcot pont a Bianconeri dönti majd el véglegesen az Inter javára. (Roma-Reggina 2-0)

Még szoktatjuk a szemünket a Fiorentina piros idegenbeli mezéhez, melyet nagyban megkönnyít, hogy Pazzinit kifejezetten jó nézni. A nevelőegyesülete ellen pályára lépő ifjú center igazi, tökös olasz csatárerényeket csillogtatva minden helyzetből tüzel (Toni mellett tanult…), teszi ezt nagy hatékonysággal, hiszen már hatnál jár és jól tudjuk, hogy a szintén ex-Atalantás Vieri mellett nem mindig jut szóhoz. Prandelli pedig még Mutu hiányában sem küldi pályára együtt a két játékost, inkább a trequartista szerepkörhöz szokott Semioli ment fel éknek az egymást váltó csatárok mellé, és ha már ott volt, kis híján győztes gólt szerzett. Csak azért kis híján, mert a harmadik ex-bergamói, Montolivo a lefújás előtt eladott egy labdát a középpályán, az Atalanta pedig eredményesen vitte végig a kontrát. A Viola a döntetlennel már hat pontra van a Juvétól, ám ami még nagyobb baj számukra, hogy már csak kettőre a Milantól, mely ráadásul eggyel kevesebbet is játszott. Tíz éve még röhögtünk volna, de most tudjuk, mit ér egy negyedik hely… (Atalanta-Fiorentina 2-2)

Az Empoli hosszú idő után győzött ismét, az áldozat az ikszre talán rászolgáló Lazio volt. Vannucchi szabadrúgása nagyon pontos, érdemes a hátsó kameraállásból megnézni, de még ez is csak az egy ponthoz lett volna elég, ha Pandev nem önzőzi el a Lazio egy kontra után kialakuló 3-2 lehetőségét. De ő igen, így kikaptak, ráadásul újabb hátvéd esett áldozatul a Toszkán túrának, most Kolarov kapott egyből pirosat egy barátságtalan szerelésért. (Empoli-Lazio 1-0)
Unalmas első félidőt követően a Samp legyűrte a Napolit a középmezőny rangadóján. Cassano még akkor is magasan a csapat legjobbja, ha csak 60-70%-os állapotban van, így egyre biztosabbnak tűnik, hogy a Blucerchiatti tavaly után idén is megmutathatja magát Európában – már csak remélni tudjuk, hogy nagyobb sikerrel, mint legutóbb. A Napolinak még érnie kell egy évet, úgy látszik, ami csak azért baj, mert Hamsikot és Lavezzit úgy elviszik, mint a bronzszobrokat Fehérgyarmaton. (Sampdoria-Napoli 2-0)
A Torino bár korán hátrányba került, ex-palermói játékosai segítségével leverte a Rosanerót, ráadásul a vendégek szinte egyetlen épkézláb támadója, Amauri a gólja után kipirult. Di Natale Michele a hajrára fordulva két góljával eldöntötte a meccset, mely többek között arról volt hivatott dönteni, hogy lesznek –e kiesési gondjai a Torónak és játszhat –e idén nemzetközi kupameccset a Palermo. Nem és nem. (Torino-Palermo 3-1)

Jó nagy marha volt a Livorno, mely parádés feltámadás közepette tévesztett két vereség után ismét lépést. Most nem annyira vészesen, mint a Juve ellen, de a tíz emberrel játszó Genoa ellen illett volna megtartani a szokásosnak mondható Tavano-találat által szavatolt előnyt. Az emberhátrányt azonban pontosan úgy kezelte a Rossoblu, ahogy kell és a végén megindultak előre, mint a veszedelem, ennek ellenére a Di Vaio egyenlítéséhez némi szerencsére is szükség volt. (Livorno-Genoa 1-1)
Nem elég, hogy megosztoztak a pontokon (sem a Cagliari, sem a Parma nem boldog az egy egységgel), de a hazaiak külön kesereghetnek, hogy számtalan helyzetükből csak egy gólt szereztek, míg a vendégek ugyan érdemtelen pontot szereztek idegenben, amitől érdemes lenne mosolyra húzniuk a szájukat, ha éppen nem sérült volna meg Lucarelli és nem lennének egy pontra a kiesőktől. Más kérdés, hogy a Cagliari még így is cserélne velük. (Cagliari-Parma 1-1)

99 komment

Címkék: olasz videó összefoglaló serie a

A bejegyzés trackback címe:

https://nst.blog.hu/api/trackback/id/tr25334692

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kroos 2008.02.11. 12:01:23

Persze hogy nehéz volt észrevenni hogy les volt,ez érthetö.Az nem érthetö hogy az ilyen fajta kétes szituáciok rendre az Inter javára dölnek el.Szerintetek ha a Catania lö egy ilyen golt azt megadták volna?Szerintetek ha Cordova-t kézen lövik 11es lenne a dolog vége?

sh4d0w 2008.02.11. 12:02:36

Nagy mákunk volt tegnap, a Siena gólja szabályos volt, nem úgy, mint az Interé... akiknek a bírói repertoárból a megadott lesgól jutott az ajándék 11-es helyett. Fülöppel meg nem kell foglalkozni, ha kiverné a szemét a tízméteres les, akkor is a Romának, a Juvénak és az Internek szurkol... (ritka érdekes trió)

lacikacs 2008.02.11. 12:46:29

A Torinoban Di Michelle játszik. Bár Di Natale rúgott volna kettőt a zebra-testvérnek.

nalazo 2008.02.11. 12:50:51

Igen, a Siena gólja szabályos volt, meg kellett volna adni.
Az Inter viszont lesgólt lőtt! Először a foci történetében. Ilyen még nem volt, hogy egy csapat lesgólt lőjön! Megokolását bízzuk Barnettára!
A büntetésnek elrettentőnek kellene lennie. Serie B-be az Interrel!

pitbaccardi 2008.02.11. 13:18:40

természetesen direkt maradt néma a szekértoló farina sípja. a másik verzió szerint a már jól bejáratott lefizetős kapcsolatokon keresztül a juve velemelyik vezetője vette rá, hogy feltűnően segítse az intert, ezáltal teremtve támadási alapot a juve-tábor számára.

szánalmas...

Gabez 2008.02.11. 14:02:28

" bajnoki címért folyó harcot pont a Bianconeri dönti majd el véglegesen az Inter javára" - öööö...egészen apró elfogultságot érzek szavaidból, nyilván csakis a Juve döntheti ezt el, ki más? :-)

barnetta: az Udinese meccsen az Inter ellen ítéltek. Ja és Cordoba a neve...Te se szeretnéd gondolom, ha barnetta helyett farnettát olvasnál ;)

kroos 2008.02.11. 14:07:34

Az lehet de az általam feltett kérdésre senki nem válaszolt.

BruceWayne 2008.02.11. 14:44:35

Benito: "Schweinsteige a juvéba"
uhhh, ezt még az ellenfeleinknek sem kívánnám, nem hogy a saját csapatomba....

BruceWayne 2008.02.11. 14:48:10

barnetta: erre nem lehet válaszolni.
de ha nagyon akarod: a Siena hasonl 11-est kapott a san Siroban mint mi az Udinese ellen

kroos 2008.02.11. 15:09:23

Szerintem Schweini játszana ugy mint egy Nocherino.

nalazo 2008.02.11. 15:22:50

Parnetta kérdéseire a válasz:
1. Lehet. De nem tudhatjuk, mert nem történt meg.
2. Biztosan. De nem tudhatjuk, mert nem történt meg.
Van, aki a konkrét történésekhez csak a "mi lenne, ha" vagy a "mi lett volna, ha" kezdetű kérdéseket tudja feltenni. Nos, az ilyeneknél a gondolkodás fejlődése még javában tart.
Hú, mi lett volna, ha Mohácsnál mi nyerünk?!
Nem felesleges ez?

Hispan07 2008.02.11. 15:34:49

cafú, maldini, brocchi, serginho + pippo, jankó és a dagi sérülés után frissen... ez egy szörnyen tartalékos milan volt tegnap, úh kábé lekakálnám, miképp és hogyan lett meg a 3 pont... ...ha nem egy éppen debütáló gyerkőc első labdaérintéséből szerzett, baromi jó kis góljával nyertünk volna. mert ez így szuper és kész.

úgyhogy hajrá Milan, 2008 eddig teljesen rendben van.

ja és _benito, nehogy tolakvásnak vedd, de miért szúrsz úton-útfélen egyet oda Patonak? ok, nem vagy milanos. de azért ha egy 18 éves kölök 6 meccsen 4-et gurít egy Milanban, azt sztem nem annyira rossz teljesímény, hogy izélgetni kéne érte...

Metgergo 2008.02.11. 15:38:57

barnetta:
1. Nem, sőt az Internek még a szabályos gólokat is csak akkor adják meg, ha az Moratti rendelte meg, nemhogy a szabálytalaanokat.
2. Természetesen igen, de az Internek járna érte 11-es.
Gondolom ezt akartad hallani. És vegyél már annyi fáradtságot, hogy utánanézel, hogy egyes játékosoknak/edzőknek hogy kell írni a nevét. Vagy ha iskolában még nem tanultátok, akkor nyugodtan várjál még 1-2 évet, és utána kommentelj csak.

Goodspeed17 2008.02.11. 15:40:26

mármint Hispan 07 kommentje:D

Metgergo 2008.02.11. 15:41:51

szerk.: Vagy ha iskolában a helyesírást még nem tanultátok... - így hangzik helyesen az utolsó mondat első fele.

kroos 2008.02.11. 15:47:13

Igérem igyekezni fogok,mester.

_benito · www.nst.blog.hu 2008.02.11. 15:55:25

hispan07, neeem, nem, szó sincs róla! valóban nem vagyok milan-szurkesz, de nem azért szurkálódok, mert valami bajom van patóval, sőt, nagyon vártam, hogy lássam játszani.

és igen, a 6/4 valóban nagyon szép! és igen, én is nagyon jó játékosnak tartom. csak olvass vissza, a bemutakozása környékén írtam, hogy egy milan nehogy egy 18 éves gyerektől várja már a megváltást...

viszont ilyen gólt patótól valóban nem láttunk még. :) várjuk, hátha jön az is.

és urak, megint kezdünk belefolyni ebbe a végeláthatatlan szarcséplésbe... inkább adok vitatémát, beszélgessünk inkább arról, milyen esélyekkel megy neki az olasz különítmény a bl-nek! hajrá!

kroos 2008.02.11. 16:02:36

A Milan 11-esekkel továbbjut.Az inter egy Riise bombával kiesik.A Roma otthon nyerni fog Totti mesterhármasával,de idegenben megint beleszalad egy pisztolyba.

_benito · www.nst.blog.hu 2008.02.11. 16:05:58

ez a beszéd!

én a milant idén még nem láttam úgy játszani, amivel meg tudná verni az arsenalt, az inter oda-vissza megveri a poolt, de nem kap ki, az biztos, a roma-real pedig a szezon legjobban várt meccse eddig számomra. ha a roma nem kap ki nagyon madridban, akár tovább is mehet!

habitang · www.nst.blog.hu 2008.02.11. 16:08:54

barnetta

Ha az Inter egy Riise bombával esik ki, az a világ csodája lesz!:) Idén kb. feleannyira jó, mint előtte bármikor volt, éppen 100 körüli próbálkozásnál jár azóta, hogy utoljára gólt lőtt! Szóval ezt netedd meg sehol!:) Bár az is igaz: az ilyen sorozatok sem tartanak örökké.

kroos 2008.02.11. 16:11:26

A pool nagyon rágyurt most,már csak a Bl élteti öket és talán már csak ez mentheti meg Raf-át(vagy ez sem).Érzem hogy Totti le fog sérülni a madridi meccs elött...

kroos 2008.02.11. 16:13:15

Mást viszont nem tudok elképzelni aki gólt lö az Internek.Talán még Gerrard.Vagy Xabi,de ahhoz J.C.-nek kint kell álnia a 16-oson.

heizer 2008.02.11. 16:14:56

Szerintem a Milan kiejti az Arsenalt. Egyszerűen mer ők a Milan, és nem szoktak itt kiesni.
A Roma-t nagyon várom, és bízom benne hogy manapság azért ilyen nem túl jók mert mindent a Madrid ellen tartalékolnak

mickeyknox 2008.02.11. 16:35:49

panucci:
stone sour - reborn

drdugo 2008.02.11. 16:40:49

'én a milant idén még nem láttam úgy játszani, amivel meg tudná verni az arsenalt'

tavaly is csak akkor kezdett el a Milan jol játszani, amikor jöttek a vérre menő csaták a BL-ben (Bayern, MU, Pool).
akármilyen rosszul szerepel a csapat a bajnokságban, a BL-t azt a Milannak találták ki.
Minden évben leirják az ellendrukkerek a csapatot, aztán valahogy mindig eljutunk a dontobe, vagy rosszabb esetben az elodontobe.
ha ki esunk, az nem az Arsenal ellen lesz.
a Milant max a Real, Barca, Manu triumvirátus szorongathatja meg.
az Inter meg ugyis kiesik hamar megint, mint ahogy a BL-ben mindig is szokták:)

díszbohóc 2008.02.11. 17:20:47

Amen.

Mellesleg a PSV is hasonló csapat volt asszem 3 éve (fiatalok, futkároztak fel-alá,meg ha jól emlékszem Hiddink irányította öket) amikor Ambrosini góljával jutottak tovább az egyenes kiesésben. (lusta voltam utána nézni, de valami ilyesmi rémlik...) Akkor a PSV simán megérdemelte volna a továbbjutást, de nem történt meg.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2008.02.11. 17:21:09

(Én nagyon örültem az Arsenal-Milan sorsolásnak. Egy ellenszenves csapattól már a nyolcaddöntők után biztosan megszabadulunk.)

ELNÉZÉST a Milan és Arsenal hívektől! Szubjektív ez.
:-)

drdugo 2008.02.11. 18:24:18

Nah Ronaldo ugy néz ki, hogy megint megsérult. :D
Ezuttal 45 percnyi játékot bírt az elozo sérulése utáni elso meccsen.
Ez már kabaré, legszivesebben azonnali hatállyal szerzodést bontanék vele.
Ebben az idényben ez a hatodik (!) sérulése.
Még augusztusban tudott játszani egy edzomeccset, miután felépult abbol a sérulésbol, amit még 2007 tavaszán szedett ossze. Az edzomeccs után jott az a titokzatos sérulése, amit állitolag egy edzésen szedett ossze, mikozben lekezelt egy labdát. Majd ezután 3 honapig lábadozott, és le tudott egyetlen egy nyomorult meccset játszani osszel a Cagliari ellen idegenben, majd ujra megsérult a Benfica elleni idegenbeli meccs elott, mikozben melegitett (!). Ezután ismét kb fél év piheno, majd a Napoli, és az Udinese ellen sikerult egymás után két bajnokit lejátszania (rekord ebben az idényben!!!). Ezután ismét egy titokzatos sérulés miatt kihagyott vagy hat bajnokit, majd most a Siena ellen birt megint kemény 45 percet játszani, és megint sérulés. Pedig nem is kapott rugást az egész elso félidoben, direkt figyeltem.
Sztem le kéne már vonni a konkluziot: Ronaldo már egyszeruen nem alkalmas a versenysportra, nem birják már a lábai, és lefogyni is képtelen.
Ezért kár Milanelloban tartani, csak bezsebeli a nagy pénzt, meg a csapat és a szurkolok is csak állandoan idegeskednek, hogy mikor épul már fel, kozben meg persze kapja rendesen a meg nem érdemelt fizetését.

rizla 2008.02.11. 18:36:49

szép, szép ez a paloschi-gól, de ekkora nyali, meg pato-gyalázás után kicsit többet vártam

rizla 2008.02.11. 18:47:54

ja, victor valdes meg nyom egy ilyet (évente egyszer), mint buffon, és máris hallom, hogy ő a gyenge pont..

rizla 2008.02.11. 18:48:30

persze ez offtopic, elnézést

kroos 2008.02.11. 19:21:47

Tavaly is ez volt csak akkor a Barca kapott segitséget a biroktól.Puyol beinti a lest és nem áll meg a játék,nem is értettem.Az Inter-re se vár más.Nem lesz lesgól,nem lesz kamu11-es.Simán kiesnek.

kroos 2008.02.11. 19:22:55

És nem szabad elfelejteni hogy tavaly a PSV ütötte ki az Arsenal-t.A Milan meg Milan.Itt nem állnak meg.

giacinto 2008.02.11. 19:36:57

Real, Arsenal, Inter továbbjutást várok. utóbbi kettőre egyre kevesebb esélyt adok, de még mindig 50 % fölött van :)

Az Internek annyi lehet a baja hogy mostanában elég langyos meccseket játszik és ilyen 40-50 %-ot kiadva magából nyer. ha felpörögnek és 90 %-ot kiadnak a pool ellen, meglesz a továbbjutás.

calcio_di_rigore 2008.02.11. 19:40:33

Juan (!!!), Schweinsteiger (!!) Villa (spanyol Olaszo.-ban), remélem ez komoly, mert viccnek nagyon durva, már bocs...

calcio_di_rigore 2008.02.11. 19:44:33

A Roma kevés a BL-hez. Az Internek izzadnia kell majd, mert a 'Poolnak a bajnokságban már lőttek, marad a BL. Itt a legjobb az lenne ha egyik sem jutna tovább. A Milan az Milan, a BL az ő terepük.

nalazo 2008.02.11. 20:14:44

Azért, mert az utóbbi években a Milannak BL-ben ment, nem jelenti azt, hogy idén is meg fogja nyerni.
A Roma még Inter szurkolóként is szimpatikusabb, mint a Real, de csak egyszer kell, hogy gyengébben játszanak és lemészárolják őket.
Ellendrukkerek visongjanak csak, de a Liverpool attól még nem fog jobban játszani, az Inter meg rosszabbul.
A Juventus szurkolók koncentráljanak a bajnokság harmadik helyének megtartására, és reménykedjenek, hogy majd jövőre ...

Count Adyn 2008.02.11. 20:30:34

Bírom azért ezt a lekezelő hangnemet egyes kedves interesektől, felszínra tör a sokévnyi frusztráltság mi?:)

drdugo 2008.02.11. 22:35:43

Találtam egy jó képet az Intereseknek:D

img85.imageshack.us/img85/3212/661147czog9.jpg

Na ez az Inter még tiszteletreméltó és szimpatikus csapat volt. A három német, Bergomi, Zenga, Ramon Diaz, Aldo Serena, Riccardo Ferri, stb...

kroos 2008.02.12. 07:15:10

És ezeket nem én irtam.Végre vannak társaim a szélmaolomharcban!!!!!!!!!!

Gabez 2008.02.12. 08:50:46

"Bírom azért ezt a lekezelő hangnemet egyes kedves interesektől, felszínra tör a sokévnyi frusztráltság mi?:)"

Hát...nem. Kinek van lekezelő hangneme? Mondd a neveket.
Egyébként miért lennénk fursztráltak? Vezetünk 8 ponttal, nagy valószínűséggel bajnokok leszünk, erős a csapat, ki tudja már, mikor kaptunk ki utoljára - pláne idegenben, nagyon-nagyon régen. Minden esélyünk megvan a további jó szereplésre. Igaz, mindenki támad minket a bírók miatt, de hát mit tehetünk? Mi vagyunk az elsők, naná, hogy ránk dobálják a legtöbb sarat, ez ezzel jár. Tegnap pl az összefoglalóban a sport1-en tisztán látszott, hogy a Siena szabályos gólt rúgott a Milan ellen 0-0-nál, mégsem kiabál senki - nyilván azért, mert a pirosfeketéknek nincs esélyük megszerezni a scudettót. Kit érdejek a Milan, ha az 5. helyen van?

Szal nem vagyunk frusztráltak, legalábbis én biztos nem, forza Inter, a véleménynyilvánítás szabad, mindenki eldöntheti, mennyit ad rájuk - én személy szerint csak a táblázatot figyelem, meg a Liverpoolt ;)

Gabez 2008.02.12. 08:51:55

érdejek: értsd érdekel

kroos 2008.02.12. 09:08:53

Igen Gabez,mást se lehet olvasni itt csak azt hogy milyen jó az Inter.Tényleg jó de egy kis változatosság nem ártana.Pl.mint tegnap Benito felvetése a Bl-röl.

Count Adyn 2008.02.12. 09:27:47

Gabez, pl az előttem író kijelentése, nemhiszem hogy a mi 6 pontos előnyünk a negyedik helyezett előtt aggasztóbb, mint a ti 8 pontosotok a Roma előtt:) Mintha szégyellnem kéne hogy hol áll a csapat, pedig a hétvégén otthon 1 pontra meg is közelíthetjük akár a második helyet, ezzel a szedett vedett csapattal ez eléggé bravúros szerintem. Főleg hogy a csapat maga nem tehet róla hogy évekre hátrányba hozták elég csúnyán. A lényeg az akart lenni, hogy aki 20 évig nyelte a port a második helyen, ne pattogjon már ha meg kell állni lemosni a kocsit mert mocskos lett pár idióta miatt, inkább örüljön hogy lesz pár jó éve, de aztán jön ám a kutyára a teherautó:)

Gabez 2008.02.12. 09:28:40

Hát arról nem tehetek, hogy ez téged frusztrál :)

BL: sztem az angol - olasz párharcban semmi sem biztos...mind a 4 csapat nagyon jó, ugyanakkor bármikor ki tudnak fogni rossz napot. Totális lutri. :)

A Roma-t esélyei sztem kicsit kisebbek, mint a real-é...egyszerűen egyénileg jobb a királyi gárda, azonkívül Totti sincs formában. Márpedig a Roma nagyon-nagy hibája, hogy minden rá épül.

Count Adyn 2008.02.12. 09:29:09

Jaj még a Pool-Inter meccshez: Ez tök jó meccs, bárki esik ki örülni fogok neki:DD

kroos 2008.02.12. 09:30:54

,,20 évig nyelte a port a második helyen" szerintem olyan sokszor nem volt 2. az Inter.Pl,én emlékszem 8. helyre is.

Gabez 2008.02.12. 09:33:01

"1 pontra meg is közelíthetjük akár a második helyet, ezzel a szedett vedett csapattal ez eléggé bravúros szerintem" - egyetértek

"A lényeg az akart lenni, hogy aki 20 évig nyelte a port a második helyen, ne pattogjon már ha meg kell állni lemosni a kocsit mert mocskos lett pár idióta miatt, inkább örüljön hogy lesz pár jó éve, de aztán jön ám a kutyára a teherautó" - na ez a lekezelő

Hispan07 2008.02.12. 09:47:56

kicsit off, de én majd arra leszek kiváncsi, mihez kezdenek a nagycsapatok jövőre, amikor majd 4 saját nevelést kell nevezni a BL-be.

plédaképpen, ma a Milannál (sorry, de a többiekeit nem böngésztem végig az FM-ben...) saját nevelés: Maldini, Brocchi, Oddo, kis jóindulattal Ambrosini. márpedig Paolo mester visszavonul, és én nagyon el lennék keseredve, ha Brocchi még jövőre is a keretben lenne...

azt csinálják majd mint én: kamura beneveznek pár ifit? vagy tényleg elkezdenek végre kicsit utánpótlást is nevelni, nem csak a csekkfüzettel hadonászni? szerintetek?

_benito · www.nst.blog.hu 2008.02.12. 10:03:59

ez nem érdeke a nagyobb csapatoknak, úgyhogy biztosan lesz kiskapu - például az általad említett. mondjuk nem tudom, mi számít saját nevelésnek, mert ha 18 évet be nem töltött játékosról beszélünk, akkor pato már egy ideje a milannal van.

brocchi valóban szar, és sztem gourcuff is az, ambrosini meg pont olyan, mint a realban guti: nem képes kiegyensúlyozottan jól játszani, vannak ugyan jobb meccsei, de oda sürgősen kell valakit igazolni. és kell még egy középső védő is! nagyon!

nalazo 2008.02.12. 10:35:44

Count Adyn: Miért, mit kellene mondania szerinted egy Inter szurkolónak? Azt, hogy "Igen tudjuk, hogy a mi csapatunk az örökké csak a Juventus mögött lesz. Történhet bármi, ez az állapot csak ideiglenes, biztos, hogy jön a Juventus, és ott lesz a trónon."
Az ilyet csak a gyerekek várják el.
Ha ennyire sérti az önérzetedet, akkor nem kellene lekezelő hangnemről lekezelő hangnemben beszélni. Komoly szocializációra és pornyelésre van még szükséged.

kroos 2008.02.12. 10:50:21

Ez érdeked látvány,egy lapon olvasni azt a szót hogy Inter és azt hogy Sajátnevelés.

nalazo 2008.02.12. 10:52:56

Barnetta: Akkor olvasgasd még, hátha eszedbe jut valami!

kroos 2008.02.12. 10:57:55

Ezen igazán nem kellene megsértödni.Az Inter igy jött léter.Ezért szakadtak el a Milan-tol.Mert a külföldi játékosokat favorizálták,és nem a sajátnevelést.Még talán Ambrosia néven.

Hispan07 2008.02.12. 11:20:33

én Amborsinit mindig is bírtam, lelkes-küzdős csóka, neme gy labdazsonglőr, de szimpatikus. de a Guti-s hasonlat jó, bár sztem annyira nem hektikus a játéka.

Gourcuff egy igazi rejtély. ha tehetséges, játszania kéne. Ha nem tehetséges, az nem derülhet ki, ha összesen nem játszott még 90 percet, amikor meg épp mégis játszik, a csapat rossz passzban van és tartalékos. de sajnos szinte biztos: nem ő fogja megváltani a piros-fekete világot

amúgy meg tényleg: az inter felnőttcsapatában, van sajátnevelés? mert a romában, juvéban akad, milanra fogjuk rá... de az Inter?

kroos 2008.02.12. 11:51:37

Az utolsó Bergomi volt azt hiszem.De ez nem biztos.

kroos 2008.02.12. 11:53:50

Visszavonom amit az Arsenal-Milan-ról irtam,legfrissebb hirek szerint hiányozni fog a ,,kaparo"hármas+ Gattuso is.

_benito · www.nst.blog.hu 2008.02.12. 11:58:39

sztem ez már a lélektani részéhez tartozik, légy benne egészen biztos nyugodtan, hogy kaká, gattuso és pato játszani fognak. ronaldo már más kérdés...

kroos 2008.02.12. 12:06:07

Oksa Benito,nekem mindegy ki jut tovább,de ha kiesik a Milan akkor ugy essen ki hogy játszik Kaka és Patho is.

mook 2008.02.12. 13:23:08

Kettős Arsenal győzelmet várok, és legfeljebb Milánóban kapunk egy gólt, de az is lesgól lesz (bíró a San Siro nyomására megadja).

kroos 2008.02.12. 13:29:30

Püff...ilyet itt nem szabad irni mook.

krysal 2008.02.12. 13:32:52

Heh. A saját nevelés dolog abban az esetben is életbe lép, ha egy játékos bizonyos időt (hosszú időt) eltöltött egy adott csapatban. Így lehetséges, hogy pl. Del Piero (aki nem a klub utánpótlásbázisából származik) a Juve saját nevelésű játékosának számít.

Amin én még röhögnék egy jót (az FMes példa alapján), ha tényleg bevezetnék, hogy az európai kupákban a 4 saját nevelésű játékos mellett lennie kell 8db hazai (tehát az adott nemzethez tartozó) játékosnak is.

Hogy pislognának az Inter vezetői:D

kroos 2008.02.12. 13:47:03

A Bosman szabály idején az Ajax is nyerhetett Bl-t.Most minden évben elviszik onnan a jobb játékosokat.Nem is tudom Hunti mit keres még ott.A 3 légios ott akkor Finidi,Litmanen,és Kanu voltak.

kroos 2008.02.12. 13:47:33

Szoval Raul sajátnevelés szerintetek?

pitbaccardi 2008.02.12. 13:49:46

eddig a mondvacsinált bíróügybe sikerült kapaszkodni, most jön a külföldi játékosok. mi lesz még? focistafeleségek?

szerintem ettől nem fog kevésbé fájni, hogy a pontkülönbség csak növekszik..

krysal 2008.02.12. 13:59:34

A Real Madridnak (bocs, de ezt pl egész jól vágom) nem lesz ilyen sajátnevelős problémája.
A keretből Raul (nem mutatkozott be az Athletico nagycsapatában, 18évesen már madridista volt), Guti, Torres, Balboa, Casillas, Salgado (bár benne nem vagyok 100%ig biztos), Soldado, etc...

Pl ugyanez igaz a barcában Messire, Puyolra, etc.

Kielégítő a válasz?

kroos 2008.02.12. 14:13:14

krysal GRATULÁLOK,SALGADO SAJÁTNEVELÉS????Mégse vágod olyan jól.

krysal 2008.02.12. 14:17:48

Gratulálj barátom nyugodtan, de előbb mondjuk olvasd végig a kommenteket - az EU-s tervezet szerint ha egy játékos 6, vagy annál több idényt egy adott csapatban töltött, azt sajátként nevezhetik. Példaként - Raul is játszott más csapatban, Messi sem spanyolhonban született, etc, etc, etc.

Elnézést, ha nem voltam egyértelmű, tudom, hogy Salgado NEM saját nevelés, csupán vettük, de a szabájtervezet szerint annak számítható.

Sorry:)

krysal 2008.02.12. 14:22:00

Barnetta, most komolyan, olvasd végig, mit írtam korábban - ha az számítana, hogy az adott csapatban való bemutatkozása előtt szerepelt-e másik csapatban, az régen rossz lenne... Ezt a szabályt is a nagy klubbok sírás-rívására tervezik - vagyis a MOSTANI szabálykönyv szerint nincs így, egy UEFA hirdetményben olvastam.

És még 1 dolog. Ne sérts meg ezzel a tizenéves "wikipédiád a hülyegyereknek"-dologgal, nem 13 éves vagyok. Több ennél az évnél az, mióta a habfehéreknek szorítok...

kroos 2008.02.12. 14:30:47

Tényleg?Akkor te tudod ki az a Redondo.Akkor te még láttad az igazi Reált.És akkor azt is tudod hogy Salgado a Celta ikonja volt.

krysal 2008.02.12. 14:35:41

Igen, tudom, ki az a Redondo (olvasd vissza a Redondo postot), még láttam viszonylag fiatalabb korában játszani Hierro-t is, nem csak akkor, mikor mindenki a galaktikus Real védelmét szidta (én azt is szerettem - több lőtt, mint kapott gól alapon), és banyek IGEN, TUDOM, HOGY A CELTA VIGO ikonja VOLT Salgado, és ha nem vetted volna észre, én a jelenlegi (vagy tervezett) szabályozás témájában írtam.

(Bocs, igyekszem nem felbosszantani magam - te pedig értsd jól, ok?)

Alexxxx 2008.02.12. 14:38:01

szerencsére a Juve saját nevelés téren egész jól áll :) Criscito,Marchisio,Giovinco,nagyon nagy sztárok lesznek ha így folytatják,és "második volnalban" Palladinoból,De Cegliéből,és Nocerinoból is lehet még vki :)
remélem sikerülni fog a BL indulás köv szezonban!Ehez már a hétvégén egy jó eredmény közelebb vinne,na meg a riválisok botlása.

kroos 2008.02.12. 14:38:22

Galaktikusok?Mitöl is voltak azok?Mit is nyertek 2002 után?

krysal 2008.02.12. 14:43:17

Hjaj. Mondd, hány éves vagy Te? Vagy csak sima antimadridistába botlottam??

De tudod, mit? Ha nem rémlene, a hótlüke "szaksajtó" nevezte így még a két évvel ezelőtti garnitúrát is, sőt, idén hallottam az átigazolási időszakban, hogy Bex és Carlos távozásával ért véget "igazán" a galaktikus éra. És hogy őszinte legyek, nem a címek miatt hívták így őket - bár egy ilyen hozzáértő kritikus egészen biztos vagyok benne, hogy ezt nagggyon jól tudja...

krysal 2008.02.12. 14:47:31

A Juve okosan csinálja - más kérdés, hogy kicsit rá is volt szorulva a beépítésre. (Azt mondjuk még mindíg nem értem, Giovincót miért adták kölcsön...)

Lassan egyébként az Inter és Milan is elindul ezen az úton - Pato odaigazolása, Balloteli az Interben, etc.
Tény: Ez a jövő. Max fiatalon igqazolni a legnagyobb tehetségeket - bár ebben meg az van benne, hogy idő előtt kifacsarják ezeket a játékosokat...

Count Adyn 2008.02.12. 14:51:29

nalazo: Nem látok a jövőbe, viszont egy kis szerénységet kellene tanulni,mert egyszer mindekit legyőz valaki így vagy úgy és,mert anélkül kevesebbet ér ám minden győzelem:) És a Juve jelenlegi helyzete már most a trón, ahhoz képest amire számítani lehetett:)
Mit kellene tenni? Örülni, hogy végre elértetek valamit, és nem azzal foglalkozni, akit kivettek előletek a mezőnyből és most szenvedi magát felfele lassan:)

kroos 2008.02.12. 14:51:59

A,,galaktikus reál semmivel sem játszott szebb focit mint a Lyon,Arsenal,Roma,stb.Viszont 6-8 szor annyit költöttek.Nekem a P.Garcia-Gravesen kettös a kedvencem.Akiktöl Guti(nekem ö galaktikus) nem fért be.Itt olvastam a következöket,,,Joga Bonito?Galaktikusok?Amig Henry,Totti,Kaka halálra nem röhögi magát.De még Diego és Juninho is.

gibson 2008.02.12. 14:53:06

krysal, szerintem barnettával ne vitatkozz... a vége úgyis az lesz, hogy te biztos az Internek drukkolsz a Real mellett, ergo hülye vagy :)

kroos 2008.02.12. 14:56:04

krysal,tényleg Interes is vagy?

krysal 2008.02.12. 15:03:16

Kedves barnetta.

Tényleg nem kötekedésből, de szerinted a Garcia-Gravesen kettőst nevezte valaha bárki is galaktikusnak???

Guti nekem is nagy kedvencem (bár tény, hogy kiegyenlítettebb teljesítménnyel nem azt kellene olvasnom állandóan, hogy Guti helyére kellene hozni valakit ... Ó, azok az ütempasszok, apám:)

Megkövetem a Barcát (a Lyon-t, az Arsenalt, etc..), de nem vagyok szerintem egyedül, aki szerette nézni azt, ahogy Zidane osztotta a labdákat Raúlnak vagy Ronaldónak, hogy Figo össze-vissza váltogatta a széleit, hogy a védelem szétspriccelt, ha Carlos rábikázta a labdát, mert félt, hogy kilövi őket a pályáról...

Természetesen túlzok. Elfogult madridista vagyok, aki tudja, hogy Perez nem megalomániából, hanem egy réges-régi, Don Santiago Bernabeu-féle hagyományt elevenített fel az ún. "Galaktikus" igazolásokkal. Igen, rengeteg hiba volt abban az időszakban (is), rengeteg megkérdőjelezhető igazolás (a kedvenc, Gravesen és Garcia leigazolása mellett: Del Bosque elküldése...), és ha néhányszor jobban döntenek a vezetők, jobban is kijöhetett volna abból a madrid. (azért ebben az időszakban olyan is előfordult, hogy a Barca a legjobb kiesőhelytől 2pontra tanyázott - ehhez képest a lesajnált Madrid sorra hozta a dobogókat. Igaz, az egy Madridnak nagyon kevés, de összehasonlítási alapnak jó.)

A Barca utóbbi idei tündöklése teljesen megérdemelt - le a kalappal előttük. A mostani teljesítményük pedig előfordul - majd jön egy új edző, új játékos - a foci már csak ilyen.

De befogom, megvárom a spanyol összefoglalót. Még a végén _benito megorrol rám, itt az olasz postban:)

krysal 2008.02.12. 15:07:17

Gibson, kösz az együttérzést.

Teljesen őszintén: kölyökkorom óta madridista vagyok, de ha áttekintek más bajnokságokba, ott is megvan, akihez a szívem húz. Ilyen a Premierben az Arsenal (Wenger iszonyatos szeme, ahogy felfedezi a kölykökben a csiszolatlan gyémántot), az olaszban (_benito, most ne nézz ide!) a Juve, frengeteg személyes ok miatt.

A jelenlegi Intert tisztelem, de még mindíg sehol nem lennének a kizáérások nélkül - ez viszont csak az ÉN véleményem, megbántani nem akarok senkit.

Hja, ha francia, akkor OM (bár a Lyon is nagyon szinpatikus).

Nah, ebbe kössenek bele:)

kroos 2008.02.12. 15:09:21

krysal,nagyon kellemesen csalodtam benned,de most komolyan.

krysal 2008.02.12. 15:15:07

:) Örülök, komolyan. Most viszont munka, mert valamiből élni is kell:)

Hala NST!

nalazo 2008.02.12. 15:18:50

Count Adyn: Szerintem abból kellene kiindulni, ami MOST van, ezért miért ne lenne büszke egy Inter szurkoló arra, hogy a szeretett csapata veretlen és a bajnokság élén áll. Biztos vagyok benne, hogy egy Juventus szurkoló is csak így tenne. Nem gondolok arra, hogy holnap vagy holnapután valaki majd megveri, kiejti az Intert. Ezzel elég akkor szembesülnöm, amikor megtörtént. Addig senki és semmi se ronthatja el a kedvem. A gáncsoskodók és a sikereket megkérdőjelezők pedig ne csodálkozzanak, ha ugyanolyan válaszokat kapnak, mint amilyen stílusban ők megnyilvánultak.

Aki meg az utánpótlásnevelést kéri számon az Interen, ugyanolyan értelmezhetetlen dolgot szeretne, mintha megkérdezném Lampert Mónikát, hogy miért nem koszorúzott a becsület napján. Nyilvánvaló tényeket nem igazán ésszerű boncolgatni.

De hiszem, hogy egyszer valóban a mérkőzésekről fogunk beszélni itt, nem csak vélt és valós sérelmekről!

Count Adyn 2008.02.12. 15:28:22

Reméljük hogy így lesz:)

krysal 2008.02.12. 15:32:00

Nalazo, elnézést, nem kötekedni akartam. Ha azt akarnám, a les-címszóval kezdeném:)

Egyébként ebben a Most-ban természetesen van igazság, de a Most nem alakult volna ki a múlt nélkül...

giacinto 2008.02.12. 17:56:43

mennyi hülyeséget lehet olvasni saját nevelés címén :))

Az UEFA BL-re vonatkozó szabályai szerint idén 3 saját nevelésű és 3 saját országbeli játékost kellett nevezni a BL-be a 25-ös keretekbe. Saját nevelésűnek az számít aki 15 és 21 éves kora között minimum 3 szezont eltöltött a klubnál (Internél idén Orlandoni, Bolzoni és Esposito), a saját országbeli meg értelemszerűen az, aki 15 és 21 éves kor között 3 évet eltöltött az adott országban (olaszo.) Internél idén ez a 3 fő: Toldo, Materazzi és Jimenez. igen, lehet csodálkozni furcsa módon ő is olasznak számít a szabályok szerint, pedig ugye chilei a gyerek. köv. szezonban már 4+4 játékost kell nevezni úgy tudom. de ezek a szabályok nem zárják ki h akár 25 külföldit is benevezz a 25-ös keretedbe. ENNYI

Count Adyn 2008.02.12. 18:40:45

Amugy meg teljes szívemből remélem hogy a követező fordulóban az Inter előnye 11 pontra nő:)))

Romanista 2008.02.12. 20:02:39

www.playforyourclub.com/play11.php

itt mindenki kiélheti magát. bíró sincs csak rajtatok múlik.

BruceWayne 2008.02.12. 20:49:15

ekkora egy zombi játékot, a labdát alig lehet eltalálni...
maradok inkább a FIFA08-nál, abba jó vagyok :-D

Gabez 2008.02.14. 08:44:11

Szegény Ronnie...első pillantásra lehetett látni, hogy nagyon nagy baj van megint. Nem tudom, látjuk-e még valaha a pályán...:(
süti beállítások módosítása