Nou San Trafford

Az Index blogja a világ legjobb futballjáról.

A szerkesztőségből...

Utolsó kommentek

jujjdeizgi

Friss topikok

Bundesliga, 18. forduló - Sikeres debütánsok

2008.02.04. 23:00 úrilány

„Véget ért hát a böjt hat hete, ami akár hét szűk esztendő is lehetne”- köszöntötte pénteken este Léderer Ákos a Hansa Rostock-Bayern München meccs nézőit, hogy aztán megadja az alaphangulatát az egész hétvégének, amit csupán egyetlen egy kétségbeesett, fejet falbaverős, az asztalt két marokkal csapkodós, szobaközepén toporgós felkiáltással foglalhatnék össze: másik kommentátort akarok!

A Bundesliga 18. fordulója persze inkább lesz emlékezetes az új igazolások sikeres debütálásáról, mint a szpíker kifejezésbeli problémáiról. Elég csak Martin Fenin triplájára gondolni a Frankfurt színeiben a Hertha ellen, vagy Mihal Papadopulosra, aki révén már negyed óra után vezetést szerzett a Cottbus a Leverkusen ellen. Na de ne szaladjunk előre, mindent csak szépen sorjában.

Hansa Rostock – Bayern München (1:2)

A Bayernnek simán kellett hoznia a meccset, ennek tudatában aztán hamar lőttek két gól (Ribery10.; Toni 42.), mellyel sikerült nem csak a nézőket, de saját magukat is elaltatni. Nem úgy a Rostockot, amely az első félidőben ugyan semmi érdemlegeset nem mutatott, a szünet után azonban frissen, lelkesen, agresszíven érkezett vissza a zöld gyepre, s Kern találatával (52.) jelezte, mégsem törődött bele csak úgy a sorsába. Átmenetileg megélénkült a játék, s a Bayern is kénytelen volt felébredni, nehogy elveszítsen két pontot. Ám a rutin, és a Hansa támadásainak egyre gyengülő és veszélytelenebb mivolta bebiztosította azt, aminek meg kellett lennie, a Bayern három ponttal együtt indulhatott haza az ország másik részébe.

Energie Cottbus –Bayer Leverusen (2:3)

A forduló egyik nagy nyertese mindenképpen a Leverkusen, győzelmével (és persze nem kevésbé a HSV döntetlenének köszönhetően - lsd alább) a harmadik helyen várhatja a következő fordulót. Noha a Cottbus szerezte meg a vezetést a már említett Papadopolus-találattal (15.) aztán a gyógyszergyáriak fordítottak (Rolfes 59, Bulykin 69) a végeredmény egy lendületes végjáték során jött létre, előbb Bassila találatával egyenlített az Energie (77), majd Rolfes tizenegyesével végül is három ponttal távozhatott a vendégcsapat.

KSC –Nürnberg (2:0)

A Nürnberg visszacsábította a Bundesligába Jan Kollert, hogy segítse a csapatot a kisesés elleni küzdelemben, ehhez képest, csupán az eredményt látva sima KSC-győzelemmel zárult a mérkőzés. Igaz ugyan, hogy az első félidőben a Nürnberg volt a domináns, a többet támadó csapat, de bármilyen közhely is, ezt a játékot mégiscsak gólra játsszák, abból meg a KSC szerzett többet, szám szerint kettőt (Eichner 66, Kennedy 74.)

Hertha BSC- Eintracht Frankfurt (0:3)

Hát ez meg hogy a fenébe történhetett? A szombati nap meglepetése kétségkívül ez az eredmény, köszönhető a Frankfurt új szerzeményének, Feninnek (39. 60. 90.) Az egész mérkőzés a vendégek fölényét mutatta, így az Eintracht megérdemelten kúszott közelebb a nemzetközi szereplést érő helyekhez, míg a Hertha, ha nem kapja össze magát, felkészülhet egy hosszú-hosszú kiesés elleni küzdelemre.

MSV Duisburg – Borussia Dortmund (3:3)

A Dortmundnak egy ideig úgy tűnt, sikerül őszi félresiklott rajtját megismételnie, az első félidőben két duisburgi találat (Filipescu 18.; Willi 30.) lágy deja vu érzésbe ringathatott minden nézőt. A félidő után azonban a Borussia újult erővel próbálta a vereséget megakadályozni. Előbb Kehlnek sikerült megkezdeni a felzárkózást egy érdekesnek mondható találattal (51.), majd az MSV értékesített egy tizenegyest Tararache révén (59). A becserélt Klimovicz végül aztán megmentette a becsületet, (68. 92.) A remélt előbbre jutást egyik csapat sem érte el, Dortmund továbbra is középmezőny, míg az MSV továbbra is tökutolsó.

Arminia Bielefeld – VfL Wolfsburg (0:1)

Ezen a mérkőzésen két olyan csapat találkozott, amelynek a hétközi kupafordulóban 120 percen keresztül helyt kellett állnia, ami mindkét csapat teljesítményén meglátszott. A kupában az Arminia elbukott, a Wolfsburg állva maradt, képletesen szólva ugyanez történt ezen a mérkőzésen is, Grafite fejesével (27.) a vendégek távozhattak három ponttal. Ez esetben is.

Hamburger SV – Hannover 96 (1:1)

Számomra a fordul rangadója. Két igazi német, küzdős csapat állt ki egymás ellen, végig is hajtották a meccset, és valahogy elképzelhetetlennek tűnt bármi más eredmény is, mint a döntetlen. Valószínűleg a tizenegyes értékesítése (Huszti 40.)) nagyobb vihart kavart Léderer lelkivilágába, mint akár a hannoveriekében, akik azonban így mégiscsak megszerezték a vezetést. A nagy iramban viszont nem tudták már kihúzni ezzel az eredménnyel, Olic lévén egyenlített a HSV (71.). Noha semleges néző szemében az eredmény igazságosnak tűnik, mindkét csapat értékes két pontot vesztegetett el.

Schalke 04 – VfB Stuttgart (4:1)

A tavalyi második helyezett fogadta az elsőt, de messze nem lehetett beszélni rangadóról. Még az eredmény mértéke sem nagy meglepetés, ha azt nézzük, hogy a Meister már kettő 1-4-et bezsebelhetett ebben a szezonban. Két Kurányi találat (32., 52.)a Schalke részéről, majd egy véletlen Stuttgart gól (da Silva 61) a második félidőben, mely véletlensége, potyagól mivolta folytán látványosra sikeredett, és feléleszthette egy kis időre a vendégek reményeit legalább az egyenlítésre: A Schalke végül szuverén módon hozta a meccset, betalált még Westermann (76.) és Ze Roberto (91) is. A hazaiak ezzel együtt is csak ötödikek a tabellán.

Werder Bremen – Vfl Bochum (1:2)

Vasárnap estig tartottam magam ahhoz, hogy a forduló meglepetése a Frankfurt berlini győzelme, ám ez a mérkőzés rácáfolt erre. A forduló előtt a Werder rosszabb gólkülönbsége miatt telelte át csupán a második helyen a tabellát, míg a Bochum a 13. helyen fejezte be a tavalyi naptári évet. A félidőben még a Werder vezetett, majd az épp hogy csereként beállt Bochum-újonc, Shinji Ono passzából Auer (68.) talált a kapuba. Nem sokkal később Naldo kiállítása révén (70.) tíz főre fogyatkozott a Bréma, a lendületbe jött Bochum pedig meglepetésre Yahia (84.) révén megszerezte a vezetést a Weserstadionban. Ismét vendéggyőzelem. A Brémának pedig, meglehet, a végelszámolásnál ez a három pont nagyon is hiányozni fog. Hogy a Bochumnak mennyit fog érni ez a győzelem, szintén csak a további mérkőzések függvényében derül ki.

34 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://nst.blog.hu/api/trackback/id/tr72325457

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Apfelbaum Ogmánd 2008.02.05. 01:29:04

Na, jól van, csak mostmár a tótokat is le kell alázni, "német" sztárjaink, Hajnal, Huszti!!

_benito · www.nst.blog.hu 2008.02.05. 09:45:04

ez kiez a ze roberto a schalkéban? legalább lehetne ze robertinho. vagy zenho roberto.

argentin#21 2008.02.05. 09:51:25

José Roberto de Oliveira or simply Zé Roberto not to be confused with the better known José Roberto da Silva Júnior that plays for Bayern Munich

a goal.com -on ze roberto II -kent szerepelt :D
(hamarosan a mozikban)

_benito · www.nst.blog.hu 2008.02.05. 10:00:09

korhatár nélkül megtekinthető?
mondjuk nem gondoltam, hogy a bayern elpasszolta (már az elég furcsa volt, hogy két éve elpasszolta, hogy most visszahozhassa). inkább schweinit adhatnák el! azt is megmondom, kinek! ;)

r_magpie 2008.02.05. 11:00:05

az a HSV-Hannover derbi elég korrekt volt, nagyon jól szórakoztam rajta

kivéve Léderert:) mindenkiről elmondta hogy milyen jóban van Husztival, pl. Enke négyszemközt beszélgetett vele, hogy maradásra bírja, Hankénak személyes jóbarátja stb.

a Bayern viszont elég vékonynak tűnik, ha valaki nincs fönt a Klose-Toni-Ribery hármasból...télleg nagy szerencséjük van, hogy a többiek még vékonyabbak

úrilány 2008.02.05. 11:03:05

hát igen, ez a zé roberto nem az a zé roberto

sigmund 2008.02.05. 12:39:39

Hajnal hogy játszott?

johevi 2008.02.05. 13:42:34

"vagy Mihal Papadopulosra, aki révén negyed óra alatt vezetést szerzett a Cottbus a Leverkusen ellen" ááááááááááááááááááááááááááá MILYEN NŐI MEGFOGALMAZÁS :-))))))))) Vezetést szerezni egy szempillantás ALATT lehet, csak egy lövés és huss ott a vezetés. Amire Te gondolsz, az negyedóra UTÁN ( mert a 15.percben volt a gól )

úrilány 2008.02.05. 14:28:47

Köszönöm a felvilágosítást. nélküled, soha nem tudtam volna meg mire gondolok, de hála ég itt vagy és megmondod.
Különben is : "A lányok hülyék " - mint tudjuk
***

NB: valóban, a helyes megfogalmazás negyedóra után, csakhogy azzal magyarázni a hibát, mert nő írta... hát hogy is mondjam.... kissé ciki

Halvány Görény 2008.02.05. 15:01:07

most minden bántás nélkül, szerintem is teljesen egyértelmű, hogy abból adódik a hiba :) ez olyasmi, mint ahogy én is hiába végzek el egy expert sminktanfolyamot, nem fogom látni a különbséget a cseresznyepiros és a szamócapiros között. tudni fogom, hogy van különbség közöttük és külön is kezelem majd őket, mert megtanultam, de látni nem fogom
:)

úrilány 2008.02.05. 15:12:01

"sigmund 2008.02.05. 12:39:39
Hajnal hogy játszott?"
szerintem átlagosan
kickertől egyébként 3,5-t kapott

r_magpie 2008.02.05. 15:30:44

a bundesliga.de azt írta, hogy aranytálcán adott egy labdát Kennedynek, de az (akkor még) kihagyta a ziccert

úgyhogy őt is "megfosztották egy gólpassztól", mint Dzsudzsákot

úrilány 2008.02.05. 15:38:18

igen, igen a kicker is említ egy olyan kihagyott Kennedy-helyzetet, amikor Hajnal hozta őt helyzetbe

pancho_sanza · www.nst.blog.hu 2008.02.05. 16:45:55

halvány görény:
egyáltalán nem is tudtam, hogy van szamócapiros és cseresznyepiros. A pirosról tudtam.
Szerintem az igazi férfiak ezek létezéséről nem is tudnak;)
Most nem azt mondom, hogy langyi dolog ismerni ezeket, mert lehetnek férfiak akik tudják ezt:)

mujure 2008.02.05. 17:10:22

erről a kettőről én sem tudtam, de például a mályváról és a barackszínről már hallottam. mentségemre legyen mondva, hogy három nővérem van:) amúgy meg én úrilány hibájánál jobban kiakadtam léderer első(!) tavaszi mondatán... tényleg döbbenetes, hogy miket tudnak ezek mondani:)

Halvány Görény 2008.02.05. 17:26:30

bizonyítani nem tudom, hogy léteznek, csak kitaláltam két színt amiket nem tudnék megkülönböztetni egymástól . persze lehet, hogy erre egy szakértő rávágná, hogy természetesen léteznek, sőt, van közöttük 9 árnyalat.

Halvány Görény 2008.02.05. 17:31:01

engem a hiba egyáltalán nem zavart, csak szeretek beszállni női férfi cikizésbe, semmi személyes. az meg külön pechje a posztolónak, hogy pont a német bajnokságról írt. én nagyon szeretem a labadrúgást, de a német bajnokságnál számomra nem nagyon létezik érdektelenebb részterülete.

úrilány 2008.02.05. 17:36:41

hát majd érdekessé tesszük :P

Rekordvizemeister · http://www.schalke04.hu 2008.02.05. 19:23:22

Görény: ennek ellenére kitartóan írsz ide. Én pont az inverzed vagyok, semmi más nem érdekel, nem is írok sehova, még be sem kukkantok az nst részbe. :) Brrr

Az első 4 helyezett (egy kivételével) sokkal(!) gyengébb(!) ellenfelével mind megszenvedett *, az 5. kiütötte a tavalyi bajnokot, de az említésre méltó az, hogy "még mindig az 5.-ek". :)))))

* Nem lett volna meglepő, ha egyik sem tud nyerni a négyből (Dusel Bayern meg a Bayer is érdekes körülmények között nyert kiesőjelölteknél).

Elfogultságot érzek, vagy megint majom vagyok az iróniához?

úrilány 2008.02.05. 19:39:26

tartom magam ahhoz, hogy Stuttgart bajnok vagy nem, idén elég könnyen verhető banda -> ezért nem meglepi a S04 győzelme -> az viszont meglepett, hogy jé, és csak ötödikek? miközben egy Leverkusen harmadik?

és a másik:
akkor tisztázzuk: "sárga-fekete szemüvegben sorozat": szubjektív -> ergo tele van az énrám végletekig ellemző (ön)ironikus utalásokkal
összefoglaló: (a lehetőséghez mérten, mert ugye teljes objektivitás nem létezik) objektív, ha elfogultságot érzel, így jött össze az objektivitásra törekvés
ahhoz képest, hogy először csináltam ilyet, azért nem is olyan rossz ;)

JClayton · http://bumm.sk/blog/szemtanu/ 2008.02.05. 19:49:33

Úrilány, nem kéne ennyit magyarázkodnod, viszont a békés, nyugodt jövő érdekében javaslom, hogy változtass nicket mondjuk Petyke1245-re :)

Hajrá akárki-aki-nem-a-Bayern.

úrilány 2008.02.05. 19:54:10

És akkor mi lenne a felépített imidzsemmel? *-)

2008.02.05. 21:23:30

Rekordvizemeister:
"semmi más nem érdekel, nem is írok sehova, még be sem kukkantok az nst részbe. :) Brrr"

Nos az a fura helyzet állt elő, hogy ebből a szempontból teljesen egy húron pendülök a Schalke szimpatizánssal, ettől függetlenül..Ihr werdet nie Deutscher Meister!--ezt a Dusel Bayernért..;);)

Rekordvizemeister · http://www.schalke04.hu 2008.02.05. 21:39:08

@úrilány: itt nem volt gelbschwach tag a cikk mellett ;-o
És nem is mondtam, hogy rossz! sőt, a korábbi összefoglalókon látszott, hogy nem is látták az összes meccset, gondolom te sem, de nem is teszel úgy. Én viszont azért vagyok itt, hogy mindig beledumáljak a Schalkés cuccokba. :)

@Isarsturm: cöcöcöcöcö :)) Hogy lehet az, hogy most lesz az "ötven éve nem volt kezünkben salátástál" jubileum, aztán mégsesosenem voltunk bajnokok? ;-))

2008.02.05. 22:38:31

"@Isarsturm: cöcöcöcöcö :)) Hogy lehet az, hogy most lesz az "ötven éve nem volt kezünkben salátástál" jubileum, aztán mégsesosenem voltunk bajnokok? ;-))"

Há' amióta Bundesliga van még valóban nem vótatok, (najó egyszer 4 percig) egyébként meg az általam idézett szurkolói rigmus természetesen azért sarkított.. de jól hangzik.;) (már akinek persze) ;)

Halvány Görény 2008.02.05. 23:55:54

Rekordvizemeister: "Görény: ennek ellenére kitartóan írsz ide. "
na ja, de nem is a német bajnoksággal kapcsolatban :)

Hartog 2008.02.06. 00:18:16

Nekem fel sem tűnt, hogy lány írta a posztot (ezt veheted bóknak is :)). Rohadt szemét hímsoviniszta módon az viszont igen, hogy Klimowicz nevében az "o" utáni mássalhangzó nem stimmel.

Más: egyfolytában nyivákol mindenki a kommentátorok miatt (nagyrészt egyébként jogosan). Egyszer már igazán írhatnátok valakiről jót is - vagy írjatok egy posztot, hogy milyen hűdeszar mindenki és inkább adjanak az atmoszféra mellé a meccseken esti mesét vagy alap zenei "A"-hangot. De télleg, kiváncsi lennék, hogy kiről mit gondoltok, lenne is riszponz alatta bőven.

Hartog 2008.02.06. 00:35:18

És csak most veszem észre, hogy az első posztod címe: "Sikeres debütánsok" :)))

rizla 2008.02.06. 05:26:58

dehát a sportklubon tényleg MINDENKI szar, hogy lehetne erről jót írni? aki még szódával elmegy úgyahogy, az hethéssy.

egyébként miért kéne megemlíteni, ha valaki jó kommentátor? az pont azért jó, mert nem tűnik fel. ha szar, akkor viszont..

Hartog 2008.02.06. 12:52:59

nem is mondtam, hogy a sportklubosokról kell jót írni :) de ha télleg úgy érzik, hogy mindenki szar, vesézzék ki és írják le, háta a mikrofonba beszélők is rádöbbennek, hogy mi a gáz velük. Szerintem azért vannak jó magyar kommentátorok, és épp azért érdemes írni róluk, mert nincsenek sokan

rizla 2008.02.07. 00:01:58

de minek kivesézni? nem a kommentátor a lényeg, hanem a meccs. a kommentátor, ha jó, akkor úgy tudsz tökéletesen a meccsre koncentrálni, hogy közben sokkal okosabbnak érzed magadat.
akkor tűnik csak fel igazán, ha szar.
süti beállítások módosítása