Nou San Trafford

Az Index blogja a világ legjobb futballjáról.

A szerkesztőségből...

Utolsó kommentek

jujjdeizgi

Friss topikok

NST David Beckham IQ - és Futballteszt - győztesek

2007.08.08. 10:37 _benito

Kicsit megkéstünk vele önhibánkon kívül, cserébe első kvízünk eredményhirdetése mindjárt rendhagyó is lesz, hiszen három győztesünk is van. Na, nem azért, mert egyszerre küldték be a tökéletes megfejtést, mint ahogy a Reyes-féle képrejtvénynél az első két hozzászóló, hanem azért, mert hárman is csak egy kérdést hibáztak el. Több ilyen nem lesz, a következő kvíznél már az első tökéletes, vagy a legjobb megfejtést fogjuk díjazni, de most lássuk azt a három versenyzőt, akik méltán léphetnek be az NST Pantheonjába.

Imri Gábor nevű olvasónk elkötelezett híve a brit focinak, kedvenc bajnoksága így nem meglepő módon az angol, csapata pedig önmagával némileg ellentmondásba keveredve nem más, mint Glasgow katolikus felének zöld favágói, a Celtic. Kedvenc gólja mindjárt kettő is akad, az egyik az ultra-röhejes Piplica-öngól, a másik pedig legkevésbé sem meglepő módon egy Old Firm-ön esett Larsson-féle csippentés még a zseniális svéd loboncos korszakából.

László István, vagy ahogy hozzászólóink ismerhetik, Rexford mindjárt két kedvenc csapattal is rendelkezik, de közülük (nagyon helyesen!) a Juventust helyezi némileg előbbre a Liverpoolnál. A kedvenc gólját sajnos nem tudjuk megmutatni, mert ő maga szerezte, méghozzá egy bedobás után a labdát a kapus felett kapásból átlöbbölve. Mi elképzeltük, és tényleg szép volt. Hosszas unszolásra azért a szakértő úr kipréselt magából egy gólt, mely kedvesebb a szívének talán még saját csodás emelésénél is, méghozzá Trezeguet roppant nehezen kivitelezhető lövését az olaszok elleni EB-döntőből.

Szbszig nevű olvasónk már többször tett a hozzászólások között tanúbizonyságot elhivatottságáról, ami mi sem bizonyít jobban, mint hogy egyformán szereti a világ összes csapatát, különösen azokat, akik esélytelenek. (lásd: 10-es kategória). Kedvenc gólja viszont van, és ez megegyezik szerkesztőségünk egyik felének kedvenc góljával. Minden bizonnyal sokan emlékeznek közületek az utolsó magyar csoportból történő továbbjutásra, melyet Finnország ellen harcoltunk ki azzal a bizonyos góllal. Ebben a mindenről döntő találatban bizony benne volt minden, amit a mi focinkról tudni kell, de éppoly meglepő volt, mint amilyen mulatságos, hiszen mi általában ilyen gólokat a hajrában kapni szoktunk, nem lőni. Aki talál róla videót, az a kommentek közt jelentkezzen a piros pontjáért.

És már csak napokat kell várni az NST David Beckham IQ- és futballteszt augusztusi kiadására, amelyben még a legutóbbinál is genyább kérdésekre kell lélekben felkészülnötök!

18 komment

Címkék: kvíz db

A bejegyzés trackback címe:

https://nst.blog.hu/api/trackback/id/tr20135024

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

SWExile 2007.08.08. 18:36:54

Bazz, Piplica gólját egyszerűen nem lehet megunni, még huszadjára is lefordulok tőle a röhögéstől a székről:)))
A Trezegue és Larsson góljai is királyak, csak sajnos a jó öreg Henke találatából nem sokat látok a pixel háborútól:((

szbszig 2007.08.08. 19:12:54

Azért a gólomról egy szöveges beszámolót belinkelek, ha jobb nincs, már csak a fiatalabb olvasók kedvéért is: ;)

tabu.origo.hu/sport/focivilag/200510111997.html

vzs 2007.08.08. 20:13:22

Moilanen öngólja itt látható (bár kissé gyatra a minőség): www.youtube.com/watch?v=nRjFZbOn6pc&NR=1 05:03-nál kezdődik. A magyargolok.extra.hu oldalon jobb minőségben letölthető.

vzs 2007.08.08. 20:14:59

Természetesen Moilanen öngólját akartam írni...

szbszig 2007.08.08. 20:18:00

Na bazz, hallgatom a győri regionális adón (mert más nem közvetíti ugye...) a Debrecen meccsét, erre a kommentátor:

"Eszembe jut egy mérkőzés, Helsinkiben játszotta a magyar válogatott..."

A videókat meg köszönöm, mindjárt megnézem őket. ;)

szbszig 2007.08.08. 20:41:20

Te jó ég, már '54-hez hasonlítja a meccset. Azért ez már kicsit túlzás...

szbszig 2007.08.08. 22:35:46

No, megnéztem. Szerintem ehhez a gólhoz ez a minőség tökéletesen passzol. Van benne valami varázslatos: pocsék időjárás, kézi kamerás felvétel, hihetetlenül béna gól, de mégis a miénk. :)
Kicsit olyan, mint amikor valami tömegkatasztrófa után előkerül egy biztonsági kamera felvétele, ami rögzítette az eseményt (lásd minneapolisi híd, São Paulo-i repülőgép-szerencsétlenség): beleborzong az ember.

A '96-'97-es compilationt nézegetve meg már komolyan elkezdtem csodálni és irigyelni azt a csapatot. Simán vertük Azerbajdzsánt, Máltát oda-vissza, döntetleneztünk Norvégiával, Svájccal... Tényleg visszasírjuk azt a válogatottat még a jugók elleni 1-12 ellenére is...

vzs 2007.08.08. 23:47:33

És ha már Moilanen: egy újabb gyöngyszem. youtube.com/watch?v=B1224VXu_-E

West Balkán 2007.08.09. 12:44:46

Sziasztok!

Húdehúdehúde kiábrándító volt a szerző úr Juventus-szal kapcsolatos megjegyzése. Az eddigi írományok nem ilyen stílusú elkötelezettséget sejtettek...:-(

_benito · www.nst.blog.hu 2007.08.09. 13:41:02

szerző úr kispöcs kora óta imádja az erre néha valóban teljesen érdemtelen juventust, de igyekszik majd minél kevesebbszer hangot adni hovatartozásának és megmaradni az objektivitás olvasó urak által jogosan elvárt talaján.
(már most mondom, lesz olyan, hogy nem fog sikerülni, vehehe...)

Real of a26 2007.08.09. 15:56:40

szbszig
Igazad van a 90-es évek végének magyar válogatottja legalább eltudta hitetni az emberrel,hogy egy pótselejtezőre még jók lehetünk. Pedig eltekintve néhály valóban technikás játékostól(Illés,Pisont) és egy-két részeges karatemestertől( basszus Horváth milyen gólt lőtt az olaszoknak) azért az átlag ugyanolyan játékerőt képviselt mint a maiak.Ergo a világon mindenki megtanult már focizni,mi meg azt a kevest is elfelejtettük....

rexford 2007.08.10. 00:29:14

Na mindegy, úgyis untam már ezt a nicket.

benito, nem te vagy én? bár lehet, hogy ezzel minden igazi fociszurkoló így van (kispöcs kora óta, néha teljesen érdemtelen).

Beyonder 2007.08.10. 17:50:15

Jó, mondjuk ilyen csúnya latin (érts: azért csúnya, mert latin) nickkel, sejthető volt, hogy Benito nem egy Queens Park Rangers szurkoló.

Gabez 2007.08.11. 11:03:49

_benito: juventus? erre csak azt tudom mondani, hogy forza Inter! :) már várom a derbyt, kíváncsi vagyok az erőviszonyokra...

Gabez 2007.08.11. 12:08:43

Jut eszembe:

"Next Tuesday's Tim Trophy triangular tournament between Inter, AC Milan and Juventus at the Stadio Giuseppe Meazza..."

Erről lesz egy kis megemlékezés? ;)

gastro, missing in action 2007.08.12. 11:48:52

juventus???? -- az olasz MTK:-)

hlarsson 2007.08.12. 13:24:59

Hadd védjem meg a szerző urat, kispöcs korom óta én is a Juvénak szurkolok, ezt pedig nem lehet levetkőzni, a Celtic-es szerelem persze Henke Larsson-nal kezdődött, de nem ért vele véget. Egyébként azt hiszem teljesen mást jelent Olaszországban Juve drukkernek lenni, mint Európa más tájain, Itáliában mindig a legnépszerűbb csapat lesz, Európában a trendekkel változik a támogatottsága - mint ahogy minden más klubnak - (most ugyanannyi Barca drukker van mint pár éve Real avgy azelőtt Juve), de a helye mindig a Real, Barca, Milan, Bayern, Manchester Utd, Liverpool között lesz. Amelyik csapatot kihagytam az meg is érdemli..
süti beállítások módosítása