Nou San Trafford

Az Index blogja a világ legjobb futballjáról.

A szerkesztőségből...

Utolsó kommentek

jujjdeizgi

Friss topikok

Hétvégi jóslatok - La Liga, 33. forduló

2007.05.05. 19:25 Bede Márton

Real Sociedad - Barcelona 1-1
A vendégsarokban a bajnokságban vezető Barcelona, a csapat amely négy forduló óta képtelen szabályos gólt szerezni, a hazaiban pedig a rendkívül szar, ám az életéért küzdő Real Sociedad, amely egy győzelemmel hónapok óta először akár a kiesési zónából is kikerülhetne. Korai Eto'o gól, akárcsak múlt héten a Levante ellen, viszont a baszkok szíve most elég lesz egy döntetlenhez.

Deportivo - Valencia 1-3
Amikor már épp elkezdett úgy tűnni, hogy a bajnoki címért már csak hárman futnak, a Valencia egy sima győzelemmel ismét beszáll a harcba.

Betis - Getafe 2-0
Bár a Getafe elvileg még közdhetne az UEFA-indulásért, és isteni segítséggel még a Barcelonát is kiverhetnék a Copa del Reyből, az a helyzet, hogy Madrid sutyerák külvárosában már lehúzták a rolót, és csak azzal foglalkoznak, hogy ki lesz majd az edző ősszel. Schuster beköltözik a belvárosba? Jön a helyére Laudrup? Ennyi kétkedést még ez a borzasztó Betis is képes lesz kihasználni.

Zaragoza - Racing 2-2
A forduló legjobb meccsén a Racing kétszer is vezet, de végül - akárcsak a múlt héten az Osasuna ellen - a Zaragoza kiegyenlít. A hazaiaknak azért lesz rossz, mert így távolodnak a BL-től, a Racingnak pedig azért, mert ők meg az UEFA-tól.

Levante - Nástic 0-1
A hazaiaknak, ha lábujjhegyre állnak, még kilátszik a fejük búbja a másodosztály mocsarából. a vendégeknek meg már akkor sem, ha létrát is hoztak magukkal. A görcsös Levante ennek megfelelően képtelen lesz bármit kezdeni a Nástic-kal, Portillóék most már akár felszabadultan is focizhatnak, úgyis tök mindegy.

Mallorca - Osasuna 1-0
A világ futballjának sajnos ez a rendje, de mi az isten szükség van arra, hogy két, már semmiért nem játszó csapatnak meccset kelljen játszania a spanyol bajnokság 33. fordulójában? Nincs valami más megoldás? Megállapodni eleve egy döntetlenben, vagy akámi? Arango azért rúg egyet az UEFA-kudarc után érthető módón eléggé elanyátlanodott Osasunának.

Villareal - Celta 2-0
Vérzik a szívünk szegény Sztojcskovért, aki majd egyszer előkelő helyen fog végezni a Nou San Trafford "minden idők 10 legimádnivalóbb focistája" toplistáján, de a spanyol szezon legpechesebb csapata, a Villareal (Riquelme! Pires!) pont a célegyenesben találta meg önmagát. Forlán rúg kettőt, a Celta pedig már csak abban bízhat hogy a Real Sociedad és a Levante nem előzik meg.

Recreativo - Athletic 3-2
Szerencsétlen Athleticen két forduló alatt átgyalogolt a Sevilla és a Madrid, a be sem forrott sebekbe pedig most döf egyet a Recre is. Egy ilyen gyenge védelemmel akkor sem lehet meccseket nyerni, ha elöl Etxeberria és Urzaiz - kivételesen - betalálnak.

Espanyol - Atlético 0-2
Bréma után mindig enyhén szalonspicces hazaiak, akik egyébként is az ifivel fognak kiállni a számukra már teljesen tét nélküli bajnokság további meccseire. Aguirre számításai szerint ha a maradék hat meccsből az Atleti hármat megnyer, megcsíphetik az UEFA-t. Arra mondjuk nem mernénk mérget venni, hogy nyernek is háromszor, de hogy most igen, az hótziher.

Real Madrid - Sevilla 1-1
Capello szerint ez egy igazi döntő lesz, és nem ez lesz az első eset az idényben, hogy a hülye szemüvegkeretek mögül hülyeségek törnek elő. Ikszel a Barcelona és iksz lesz itt is, és olyan rohadt sok ész nem is kell ahhoz, hogy pontosan tudjuk, a két gólszerző a gólkirályságért harcoló RvN és Kanouté lesznek. Egy unalmas meccsen, amelyen sajnos a Sevilla fog igazodni a Madrid stílusához, és nem fordítva.

13 komment

Címkék: spanyol üveggömb la liga

A bejegyzés trackback címe:

https://nst.blog.hu/api/trackback/id/tr2471299

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

_benito · www.nst.blog.hu 2007.05.05. 20:35:04

Sztojcskovért, aki majd egyszer előkelő helyen fog végezni a Nou San Trafford "minden idők 10 legimádnivalóbb focistája" toplistáján

ööö... :)

pavel88 2007.05.07. 07:03:45

Hááát ez most sem jött össze.... se baj van még egy-két forduló, lehet gyakorolni.
A címet pedig légyszi' változtassátok "Hétvégi tippelgetés"-re...

dondani 2007.05.07. 09:10:29

az kétségtelen hogy csak ritkán találják el az eredményeket, de a dumájuk legalább vicces. egyébként meg legközelebb írd le te is a tippjeidet és majd összehasonlítjuk hogy ki talált el többet, te vagy a szerző?

pavel88 2007.05.07. 09:30:46

Tényleg viccesek. Egyébként meg nem írok bloggokat.... talán ezért nem is fikáznak...

gibson 2007.05.07. 09:35:16

" Egy unalmas meccsen, amelyen sajnos a Sevilla fog igazodni a Madrid stílusához, és nem fordítva."

azért azt már a meccs előtt is tudni lehetett, hogy ez hatalmas baromság, a két legjobb formában lévő spanyol csapat 6 pontos (majdnem) mindent eldöntő meccse hogy lehetne már unalmas?
nem is lett az végül...

tgabee2 2007.05.07. 10:00:33

gibson: csípi a szemem mennyire rühellik ezek a Reált, abszolúte nem vártam semmi objektivitást éleslátást meg már régen nem :)
Nem baj srácok csak így tovább, ha az kell a blancók bajnoki címéhez hogy ti mindíg lesajnáljátok őket, ám legyen ;)

gibson 2007.05.07. 10:19:36

tgabee2: kiváncsi vagyok mit fognak írni a tegnapi meccsről... gondolom olyasmi lesz, hogy a sevilla fáradt volt a csütörtöki UEFA-elődöntő miatt, de így is hősiesen, gyönyörű játékkal álltak helyt a szenvedő, csak a védekezésre és a játék rombolására törekvő, ötlettelen, lélektelen és fantáziátlan madrid ellen, akik azért valahogy csak beszenvedtek 3 gólt, de abból kettő mázli volt, a harmadik meg érvénytelen, és a végén még ki is egyenlíthetett volna a sevilla ha marad idejük.. :)

kvázi-mondó 2007.05.07. 10:56:46

Nem értelek titeket fiúk. Milyen objektivitást kértek számon? EZ EGY BLOG, nem az MTI, vagy a Metró. Egy blognak meg ez a lényege. Ez olyan, mintha a húsboltban a panaszkönyvet kérném, hogy nincs eladó 160 gigás vinyójuk... :-)

pavel88 2007.05.07. 12:14:11

Igazad van kvázi-mondó! Körülbelül ennyi objektivitást lehet várni ettől az oldaltól! Ez már bebizonyosodott.... Miért ne lehetne számon kérni tőlük a jóslásukat???? Aki qrvának megy, ne csodálkozzon ha megb@sszák!

kvázi-mondó 2007.05.07. 13:23:19

Én úgy értettem: aki magánvéleményt olvas, ne csodálkozzon rajta, hogy az magánvélemény. Szövegértés :-)

tgabee2 2007.05.07. 20:40:52

Abszolúte igazatok van, én csak jókat derülök hogy minnél jobban savaznak annál jobban megy a Madridnak... :)

montipájton 2007.05.08. 07:26:23

No, azért elég korrekt lett a Real-meccs elemzése.
Amúgy meg télleg szubgyektívek a szerkesztők, nem is tagadták soha, hogy utálják a Realt, nekem ezzel nincs bajom, azzal már inkább,amikor egyes világklasszis játékosokat hóttprimitív jelzőkkel próbálnak "humorosan" ábrázolni. Persze szerzői név nélkül. Milyen egyszerű ismeretlenségbe burkolózva "nagyképű köcsögnek" nevezni Roberto Carlost - ha az újságíró ehhez a nevét adná, a szakmája előtt égne le. Így persze bátran megy a fikázás. Bravó.
süti beállítások módosítása