Nou San Trafford

Az Index blogja a világ legjobb futballjáról.

A szerkesztőségből...

Utolsó kommentek

jujjdeizgi

Friss topikok

Hétvégi jóslatok - Serie A, 31. forduló

2007.04.14. 11:46 _benito

Torino – Atalanta 2-2
A város zebrák lakta fele fényes tort ült a hétvégén (Napoli 2:0), most a bordókon a sor, hogy megnyugtassák a szurkolóikat, elégséges lesz a bennmaradás eléréséhez a legjobb kieső helyen álló Reggina előtti 6 pontos fór. Márpedig a szezon előtt ezt a meccset simán odaadta volna az ember a Torinónak, csak közben a megbokrosodott Doni góljaira építve az Atalanta olyan stabil középcsapat lett, hogy már szinte nem is kell hátrafele nézegetniük. Mivel a frissen feljutott bergamóiak a Seria A döntetlenkirályai 12 meccsel, akár már ikszelhetjük is ki a megfelelő rublikát.

Parma – Catania 1-0
Ha mondjuk egy hóbortos orosznak a Parma csapatát szottyan kedve megvásárolni és ott tartja a Buffon, Cannavaro, Thuram és a Chiesa-Crespo csatársor által fémjelzett csapatot, bizony nem zuhanna ilyen mutatós ívben a csapat a másodosztály felé. Pedig már csak egy motor megy és az is lángol, úgyhogy ez a győzelem nem kérdés, hogy kötelező Parmában. Főleg az utolsó négy meccsén bucira vert Catania ellen, ahol a jól termelő Spinesi sem lesz képes megakadályozni, hogy egy újabb frissen feljutott csapat szurkolói kezdjenek el komolyan izgulni (a 60 kapott gól nem pitiáner, a következő leggyengébb 49-et kapott)

Udinese – Chievo 1-1
Az udineiek álltak már ennél jobban, de hogy nem unalmas csapat, az biztos. Hol pontot szereznek az Inter ellen Milánóban, hol kikapnak otthon az Empolitól, hol meg 4 gólt hozó utolsó negyedórás meccsen játszanak 3:3-at a Parma ellen. Látótávolságon belül az UEFA kupás helyek, a kiesés elől menekülő pékcsapat ideális ellenfél is, de pont most Iaquinta és Di Natale egyszerre fognak ki rossz napot és elvisz egy pontot a veronai csapat.

Cagliari – Empoli 1-3
A már tavaly is masszív középcsapatnak számító Empoli idén remekül lovagolja meg a nagycsapatok viszonylagos távollétét és bizony egy valószínűtlenül nagy arányú győzelemmel akár a szürreálisnak tűnő negyedik hely is meglehet nekik. Ráadásul a Cagliari a Serie A szürke Volvója, mely zokszó nélkül képes volt két hete kopaszra veretni magát otthon a Chievóval, így ha az Empolinál mernek nagyot álmodni (mennek ugyan az Interhez, de azon kívül csupa kiesőjelölt szerepel a naptárban), itt a remek alkalom a bicepsz megvillantására.

Ascoli – Lazio 0-2
A feltűnően hordóalakú kapusáról és bugyikék mezéről felismerhető Lazio kiváló szezont fut, a 14 gólos Rocchi mellett többen lőttek 6-8 gólokat, bizonyságul a remek csapatjátéknak köszönhetően büszkén feszítenek a dobogó alján. Szegény Ascoli nagyjából olyan helyzetben van, mint két éve az Atalanta. Akkor a kék-feketék egy részegítő hajrával kis híján megcsípték a bennmaradást a tökutolsó helyről, de végül kiestek, nagyjából úgy, ahogy most az Ascoli fog. Ha mégsem, az összes Ascoli szurkoló ismerősünktől bocsánatot kérünk.

Messina – Milan 0-4
A Bayern testmeleg skalpjával az övén a Milannak igazából nem okozhat gondot a harmatos Messina lendületből történő elgázolása, főleg úgy, hogy a németekkel szembeni párharccal ellentétben itt már játszhat a pufók angyalkára emlékeztető Ronaldo is. A brazil mióta elhagyta a Realt, szorgosan termeli a gólokat és nem valószínű, hogy a második leggyengébb védelemmel rendelkező Messina hátvédei állítják majd meg. Maldini első mesterhármasára számítanak az igazi szakértők.

Internazionale – Palermo 2-1
A 13. fordulóban ez még komoly rangadó volt az első és a második között, talán pont a palermói Inter győzelem után lett egyértelmű, hogy a rózsaszínben pompázó szigetlakók maximum odáig jutnak, hogy elmondhassák: majdnem. Az pedig már a szezon előtt eldőlt, hogy az Inter idén úgy átszalad az egész mezőnyön, mint a szüreti must a német turistán. A 20 pontos előny birtokában már nem nagyon van miért izgulni, bár kérdés marad, hogy mennyire segített a Valencia elleni BL párharcra hangolódásban, hogy a közvetlen riválisok is 5 győzelemre voltak tőlük. Majd talán jövőre Riquelmével.

Livorno – Reggina 2-2
Lucarelli nem tud olyan öreg és ronda lenni, hogy ne rúgja meg a 15-20 gólját egy szezonban, aminek köszönhetően a Livorno bár nincs nagyon messze a kiesőzónától, de a 12. helyen azért közvetlen veszélyben sincs. Reggio Calabriában mínusz 11 pontról és szerény reményekkel vágtak neki a bajnokságnak, nem volt ember az országban, aki ne vette volna tutira a kiesésüket. A Reggina azonban ezzel mit sem törődve kapaszkodik az utolsó bennmaradó helybe. Az viszont beszédes, hogy ha nem a boxból kell startolniuk, a 9. helyen állnának. Bianchi megint gólt lő, az ezzel elért döntetlenért a csapattársak kegyetlenül leitatják hazafelé a buszon.

Roma – Sampdoria 1-1
A szurkolóik elé a manchesteri mészárlás miatt irulva-pirul járuló farkasok a Sampdoria ellen sem mehetnek biztosra, mert biztos, hogy bennük maradt a megrendítő ütés keddről. Koman Vladimir múlt heti gólpassza után most gólt szerez, amit a Roma vért izzadva, egy szöglet utáni Mexes fejessel egyenlít ki a hajrában. Az ezüst már meglesz, Tottinak pedig összejöhet akár az aranycipő is.

Fiorentina – Siena 3-1
Kicsit mindig kétkedve tekintünk a nagy muflák csatárokra, de amit Luca Toni művel, az minimum kalaplengetésre méltó. A -15 pontról induló Fiorentina mára mindössze hétre közelítette meg a BL indulást jelentő 4. helyet, így szomorú jövőkép bontakozik ki szegény jó Siena számára. Mutu, mióta lejött a kóláról megint a játékra figyel, most is lő egyet és mivel Jörgensen és Toni is betalál, magabiztos hazai győzelem születik.

8 komment

Címkék: olasz üveggömb serie a

A bejegyzés trackback címe:

https://nst.blog.hu/api/trackback/id/tr5958454

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

aIRdEE 2007.04.14. 17:20:36

újra olasz jóslatok!
thx

csiva66 2007.04.14. 17:26:14

sehol egy 0-0??? szerintem pl. a torino-atalanta simán az lesz

grizligeza 2007.04.14. 20:33:19

kicsit vastagon fogott a ceruza. én épp azért nem komálom a digó focsit, mert alig van gól, csak egymást faragják.

csabax · http://www.bacskaisport.hu 2007.04.14. 20:38:47

Szerintem a Catania jó egy ikszre Parmában. Talán...

*** Krisztián főnöke 2007.04.15. 22:55:52

Éppen ellenkezőleg, szerintem a Roma nagyon elveri a Sampdoriát, de ez csak egy tipp.:)

tb 2007.04.16. 10:33:50

grizligeza:
az idei meccsenkénti gólátlagok az európai élbajnokságokban:
Olaszország 2,5
Anglia 2,43
Spanyolország 2,32
Franciaország 2,21
Németország 2,69

nekem ebből nem az tűnik ki, hogy kevesebb gól lenne az olasz bajnokikon
el kellene kezdeni meccseket nézni, nem pedig a sztereotípiákat hangoztatni

kgabesz · http://pussymagnet.blog.hu 2007.04.16. 13:36:36

jaja grizli, te meg biztos egy nagy darab medveszerű ember lehetsz :)

egyébként ez tényleg már csak urbán legenda, igenis gyártják a gólokat az olaszok is!

kgabesz · http://pussymagnet.blog.hu 2007.04.16. 15:17:30

vagy nézzétek meg a hétvégi francia eredményeket :)
8 meccsből 6 meccs 0-0 :)
süti beállítások módosítása