Nou San Trafford

Az Index blogja a világ legjobb futballjáról.

A szerkesztőségből...

Utolsó kommentek

jujjdeizgi

Friss topikok

Manchester - Liverpool döntő lesz a BL-ben

2007.03.09. 15:22 Gitár János

Márpedig akkor a MU nyer, amint azt nemrégiben tapasztaltuk, de nem ígérem, hogy O'Shea góljával.

A Milan-Bayern párosítás hiába néz ki papíron háromesélyesnek, a müncheniek - Hitzfeld ide vagy oda - úgymond ellőtték a puskaporukat ezzel a Real-kiejtéssel, nekik itt már ritka a levegő. A Milan, bármilyen átokverte és még azon belül is döcögős a szezonjuk, felnőttebb, komolyabb csapat. És nem fognak gólt kapni a visszavágó első percében.

A PSV (az egyetlen magyar érdekeltségű csapat! hujj-hujj-hajrá!) még a Bayernnél is inkább elkapta az üvegplafont, a Liverpool bosszút áll rajtuk a világ legszebben játszó futballcsapatának kiejtéséért. Nem mintha a Liverpool akkora szám lenne, de a játékosállománya csak jobb, az edzője meg rutinosabb. És valahogy - nagyon látszik - nekik igenis valami különleges fénnyel világít a BL kupája.

A Roma-MU az a párosítás, aminek, ha tehetném, mindkét meccsére kimennék. Mindkét csapat valami olyat csinál/tud, amit a többiek nem. Ferguson három év kemény munkával beleverte C. Ronaldóba, hogy nézzen már fel beadás előtt, Spalletti pedig valahogy összerakott egy játékrendszert, ami nemcsak respektálja Totti megalomániáját, de még épít is rá. A Manchester persze messze erősebb, a Liverpool elleni hétvégi győzelem enyhén szólva jelzésértékű. A nagyon kevés olyan csapat egyike, amelynél nemcsak duma, hogy fiatalok-öregek, régiek-újak, otthoniak-külföldiek, pengék-kemények harmonikusan húznak együtt, hanem tényleg.

A legdurvább és sok tekintetben legérdekesebb párosítás a Chelsea-Valencia (az első meccs Londonban, pláne), kb. olyan, mint egy Halálcsillag 1-Halálcsillag 2 összecsapás. (Sok múlik azon, hogy az Inter elleni bunyó miatt ki mindenkit tiltanak el a spanyol csapatból.) Valahogy a tippem mégis a Valencia, vagy ha nem, akkor viszont Mourinho megint megnyeri a BL-t.

Ha mondjuk így, akkor utána Manchester-Milan és Valencia-Liverpool az elődöntő. És a MU-ban több az élet, az energia, a gyilkos indulat, mint az okos Milanban, miközben játékban, taktikában tartanak ugyanott. Azt pedig nagyon nehéz elképzelni, hogy Benitez ne tudná, hogyan kell megverni a Valenciát (de ha mégsem: micsoda dráma!!!).

És akkor MU - Liverpool. És ha nem O'Shea, akkor ki?

8 komment

Címkék: chelsea liverpool milan bl üveggömb manchester united as roma valencia bayern münchen psv

A bejegyzés trackback címe:

https://nst.blog.hu/api/trackback/id/tr6144724

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Surfin · http://surfin.blog.hu 2007.03.10. 12:09:35

Legyen igazad ;). És ha nem O'Shea akkor mondjuk Solskjaer a hosszabbításban :D

Bakura az okostojás · http://bakura.buzz.hu 2007.03.10. 18:43:53

Ha én tippelek, tuti az ellenkezője jön be...
Nyáron pl. úgy éreztem idén az Inter nyeri a BL-t...
A Chelsea jobb mint a Valencia! És attól tartok a Poolnál is...
A másik 3 párosítás kapcsán egyetértek veled.
Egyébként abban sem vagyok biztos, hogy a MU legyőzné a döntőben a Liverpoolt. :)

vattafák 2007.03.11. 23:26:32

ez ugye a logikus elemzés, de az élet bizonyára felborítja (reméljük!). hol borítja, ebben kellene bátornak és okosnak lenni!
a magam részéről nem hiszem, hogy oda-visszavágós szinten a Chelsea-t kiverik, főleg az után, hogy megnéztem a FA elő(negyed?) döntőt a T'ham ellen. egy meccsen elcsúszhatnak, de kettőn sztem aligha. írom azok után, hogy korábban mindig két meccs után estek ki a BL-ből...
tehát sztem Ch-MU

Póniló 2007.03.12. 09:50:14

Hát, legyen így minden, kivéve a vége. Aki látta a legutóbbi Liverpool -MU meccset, az tudja, hogy a Liverpool simán képes lehet megverni a MU-t.

duff 2007.03.13. 14:25:13

Sajnos az is több mint jelzésértékű, hogy a Boro ellen egy tizenegyessel sikerült megúszni a kiesést az FA cupból, hogy Giggs a történelem legrapidabb szabadjával fektette ki a Lillet és hogy O'Shea is csak az utolsó után pillanatban rakta bele a lábát abba a szögletbe. Lehet hogy a gólörömként a súlyos ödipusz komplexusáról jelt adó Totti és tsai ellen ezek a zsíros paraszthajszálnyi külömbségek nem lesznek elegek a boldoguláshoz...

Surfin · http://surfin.blog.hu 2007.03.14. 17:42:53

Póniló> Én láttam a legutóbbi MU-Pool meccset, és tudom, hogy a Liverpool képtelen megverni a Unitedet. Ahhoz ugyanis gólt kéne rúgniuk :P
süti beállítások módosítása