Nou San Trafford

Az Index blogja a világ legjobb futballjáról.

A szerkesztőségből...

Utolsó kommentek

jujjdeizgi

Friss topikok

És akkor legyen Raúl is védekező középpályás!

2007.03.08. 02:09 Bede Márton

Két dolgot érdemes megjegyezni a Bayern első góljával kapcsolatban azon kívül, hogy ez volt a BL történetének leggyorsabb gólja:
a) Az isten szerelmére, a másik csapat kezdett. A Real Madrid teljesítménye így már valószínűleg nem csak BL-rekord, hanem globális mércével is történelmien béna produkció.
b) A középkezdés és gól között mindössze két Bayern-játékos ért a labdához. Ennél kevesebb szereplővel ugye nem is lehet megoldani, ha a mi csapatunk kezd, és akkor is csak bajosan, ha az ellenfél indít. Esetleg úgy lehetett volna ennél is nagyobb baromságot elkövetni, ha Roberto Carlos egyből a saját kapuja felé fordul, és harmincról megereszt egy védhetetlen bombát Casillas irányába.

Természetesen annak ma már nulla a valószínűsége, hogy Roberto Carlos harminc méterről eltaláljon egy kaput, az egykori tökéletes balhátvédnek valamikor a Madrid lassan négyéves kálváriájának elején ment el a kedve végérvényesen a futballtól. Azóta nem hogy semmi haszna, hanem kifejezetten csak árt a csapatnak, ő az öltöző egyik legmegosztóbb személyisége, már ha ez jó kifejezés valakire, akit egy-két honfitársán kívül mindenki utál, mint varjú a rohadt tököt. Amíg ő ebben a csapatban játszik, addig a Madrid nem fog semmit nyerni.

Azok a különös lények, akik a Real Madridnak drukkolnak, most leginkább amiatt kesereghetnek, hogy akár tovább is juthattak volna, ami például a Barcelona keddi meccsén egy pillanatig sem merült fel komolyan. Ez a kutyaütő Bayern ellen simán lehetett volna hozni egy döntetlent, és nem csak azért, mert Sergio Ramos akkor is berúghatta volna a gyönyörű gólját a 88. percben, he előtte nem nyúl kézzel a labdához. Nem vagyok a német klubfutball minden rezdülésének lelkes megfigyelője, de ebben a poszt-Ballack Münchenben semmi, de semmi különleges nincs. Schweinsteiger és Podolski még nem tudnak a nyakukba venni egy csapatot, és az egyébként sem megoldás, hogy egy balhátvéd (Lahm) legyen a legnagyobb tehetség egy (elvileg) nagycsapatban. A két meccs alapján a Madrid nagyjából egy súlycsoportban volt a Bayernnel, az első meccs a spanyoloknak sikerült egy kicsit jobban, a második meg a németeknek, Ennél pedig semmi sem illusztrálja jobban, hogy mennyire rossz csapat a Bayern. A Madrid rajtuk kívül szinte senkivel nem tudta az idén felvenni a versenyt 180 percen át.

A Real Madrid így aztán tényleg csak magára vethet, ha nem kapnak egy teljesen kamu tizenegyest, még a meccs vége sem lett volna izgalmas. Arról, hogy az eleje ne legyen, Capello gondoskodott, Gagót, Diarrát és Emersont egyszerre játszatni bár sajnos nem bűncselekmény, egy normális világban olyan etikai kihágásnak kellene minősülnie, amiért az UEFA visszavonja az edzői licenszt. Különösen annak az Emersonnak a szerepeltetése volt zseniális húzás, aki az odavágón nem volt hajlandó csereként bemenni, és akit a Marca szerint most már nem csak a Bernabeu közönsége, hanem saját játékostársai is utálnak. És akit alig fél óra után lecserélt Capello, hogy ha már kezdéskor a kispadon hagyta a három focizni képes játékosát, Robinhót, Gutit és Cassanot, legalább ekkor frissíthessen egy kicsit.

A Madrid azonban simán kiesett, úgyhogy szombaton jöhet az emberemlékezet óta legfurcsább hangulatú Barça-Madrid a Camp 

Nouban. A vendégek a mélyponton, és a hazaiak is vészesen közel a szakadékhoz. Ha a Madrid nem nyer, gyakorlatilag lemondhatnak a bajnokságról, és a következő két hónapban már csak azért pedálozhatnak, hogy legalább a BL-indulás meglegyen jövőre. Ha a Barcelona nem nyer, a Sevilla juthat olyan előnyhöz, amit ha nem is lehetetlen, de nagyon-nagyon nehéz lesz ledolgozni. Két sarokba szorított, nyüszítő és vicsorgó sakál párharára számíthatunk, és ez tökéletes recept lehet egy remek meccshez.

9 komment

Címkék: meccs bl real madrid capello roberto carlos emerson bayern münchen lahm

A bejegyzés trackback címe:

https://nst.blog.hu/api/trackback/id/tr3144536

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

güell (törölt) 2007.03.09. 11:15:21

szerencsetlen casillas megint siman kaphatott volna 5 golt az elso felidoben, ugyhogy vszinuleg megint elhangzott a jol ismert "Sergio, Sergio, tedd már oda a tökeid, mert ezek megesznek minket!" mondat.

Sevin 2007.03.11. 22:48:19

Szomorú megint egy Bayernt (is) gyalázó bejegyzést olvasni, nincs semmi baj ezzel a Bayernnel, amióta Hitzfeld jött, azóta hétről hétre sokkal jobban játszik a csapat, és az egész szezonban nem voltak mérhetőek a harmatgyenge Realhoz! Különleges és jó csapat a Bayern, és punk tum, és még ezt bizonyítani is fogják idén!

meroving 2007.03.12. 01:37:40

évek óta divat szídni a német focit függetlenül attól mikor hogy játszanak vagy hogy nem...

MG 2007.03.13. 10:37:13

Komolyan ezt a boduletes baromsagot honnet vetted,h R.Carlos-t mindenki utalja?
O a 3. csapatkapitany,Raul mellett o szokta feltuzelni a tarsakat,az edzeseken o csinalja a jo kedvet,raadasul mindenkinek o segit a legtobbet a beilleszkedesben.
Barca drukker vagy?Vagy csak siman utalod?

Bede Márton 2007.03.13. 10:44:08

Rendszeresen olvasom a spanyol sportsajtot, ott meg azert le vannak irva a dolgok. RC evek ota az oltozo egyik bajkeverojekent van elkonyvelve, aki megosztotta a keretet brazilokra-nem brazilokra. Amikor ezt a Marcelot megvettek, mar abbol is balhe volt, hogy RC es Ronaldo elvittek a madridi ejszakaba, es nehogy o is akkora naplopo legyen, mint amit a ket oreg bemutat Madridban egy ideje.

Az, hogy a Madridban valami nagyon rohad evek ota, az nem velemeny, hanem tenykerdes, eleg megnezni az eredmenyeket. Lehet keresni a felelosoket, nyilvan a vezetoseg, az edzoi kar es a jatekosok is hibasak valamennyire. Az utobbiak kozul pedig egybehango velemenyerk szerint RC az egyik fobunos.

Remelem ennyi eleg.

MG 2007.03.13. 10:50:48

Szoval egyik se,csak szimplan az AS-bol taplalkozol. ;) Nevetseges dolgokat irnak meg,bar speciel ez a brazil nem brazil dolog ez igaz,mert latszott anno a palyan,de h emiatt csak o lenne a fobunos es ettol bajkevero lenne az nagyon eros tulzas. (eleg reg tortent mar ez)
Igen,a vezetoseg nagyban hibas,a jatekosok is,bar nemelyik viselkedese mar az elobbi kovetkezmenye.
Na,de legyen igazuk ,,ezeknek" az egybehangozo velemenyeknek es akkor jovore feltamad a Real,mert R.Carlos tavozik.

Carlos3 2007.03.13. 10:56:40

te barom bede! mi az hogy utálják rc-t? én is olvasom a spanyol sportsajtót, ki a frász vagy te, hogy egy legendát ilyen szavakkal minősíts bazzeg? és amúgy meg mit kerestél a bernabéuban? húzz onnan, máskor be ne tedd abba a szentélybe a tetves lábad.

Bede Márton 2007.03.13. 10:57:42

Hat nezd, ha az AS valami rosszat ir a Madridrol, akkor az ugy is van, naluk mar csak a Sport tud elfogultabb lenni, csak ok ugye a masik iranyba...

Es en is azt gondolom, hogy jovore a Madrid feltamad, de ehhez uj edzo, reszben uj keret es valoszinuleg uj elnok is kell.

MG 2007.03.13. 11:22:03

Nem egeszen igy van,marmint valoban rettento elfogultak es ezert szuletnek az ilyen irasok.2-3 olyan ujsagirojuk van,h szemrebbenes nelkul barmit elferditenek es felfujnak,foleg 2003 ota divat feszultseget kelteni,minel elkeseredettebbek annal inkabb szuletnek az ilyen irasok,most mar lassan hetrol hetre.Mondjuk en ezeken jot nevetek,de kepzelem,h egy csapatnak igy kell elnie mar tobb eve,nyilvan maguknak is koszonhetik,de az ilyen barmokkal szivesen dumalnek.A magyar portalok meg ugye gond nelkul atveszik,igy let divat fikazni a Madridot meg a Chelseat meg most lassan mar a Barcat is ill. ok a sorosak.
En a Marcanak szoktam hinni,azok meg elfogadhatoak szerintem.
süti beállítások módosítása