Nou San Trafford

Az Index blogja a világ legjobb futballjáról.

A szerkesztőségből...

Utolsó kommentek

jujjdeizgi

Friss topikok

Nyitómeccs, bréking és még hétmeccs - Premier League, 1.forduló (1.nap)

2010.08.14. 11:00 pote

Elkezdődnek a csatározások a tavalyelőtti év legjobb bajnokságában is. Ahogy már az elmúlt évek során megszokhattuk, az átigazolási időszak lezárása nem esik egybe az idény kezdetével, vagyis a konkrét erővonalakat még nagyon nehéz meghúzni. Így az első pár forduló beharangozójánál még mi sem próbáljuk meg a legfontosabb kérdéseket (bajnok, BL-helyek, kiesők) vizionálni, hiszen könnyedén elképzelhető, hogy augusztus 30-án a Man City vételi szándékkal jelentkezik a Barcelona egész keretére vonatkozólag, aztán be kell őket tennünk a harmadik helyről a másodikra.
Lapozás után picit részletsebben foglalkozunk a forduló első rangadójával, a tegnapi nap egyik sztárigazolásával és szigetjeggyel a csuklónkon felvázoljuk, hogyan is képzeljük el ezt a PL-idényt majdnem itt és mindenképpen Veletek.

Fura egy hétnek az utolsó óráit éljük éppen. Hétfőn még azt az együttest búcsúztattuk, amelyik több generációnak tette elviselhetőbbé az ezredfordulót, szerdán bemutatkozott az új szövetségi kapitányunk, szombaton meg már startol az utóbbi évek legizgalmasabbnak tűnő angol bajnoksága.

Rögtön egy rangadóval. Írhatnánk is, hogy a negyedik hely szempontjából sorsdöntő mérkőzés lesz, de persze tudjuk, hogy ez óriási badarság lenne az első fordulóban. Ráadásul nem is gondoljuk így. A City-t egy kicsit feljebb várjuk, a Spursöt meg féltjük.
Redknapp csapatától nem volt hangos a sajtó a nyáron. Szinte hihetetlen, de eddig csak egy játékos érkezett és a távozók között sincs meghatározó focista. Itt jöhet is a közhely, hogy egy összeszokott csapattal könnyebben lehet sikereket elérni, mint egy sztárokból/nevekből összeverbuvált alakulattal. Ennek igazolására (vagy cáfolatára) tökéletes lesz a City elleni nyitómeccs.
A City pont a másik utat járja be. Ha egy átlagos laptopon akarod átfutni a Telegraph azon oldalát, amelyben a hivatalossá vált igazolásokat mutatja be, akkor az egyetlen csapat, amelynél ehhez nem elég egy oldal, az Manchester City. A legnagyobb vicc persze az, hogy a bevezetett 25 fős keretes szabály miatt, nekik az eladási/kölcsönadási oldal a stresszes idén.

Azt nem lehet mondani, hogy a nyáron ész nélkül vásároltak volna, de az a politika, amit a vételeknél folytatnak már azoknak is gyomorforgató, akik különben szimpatizálnak velük. Például jómagam.
Négy éve sem volt egy szegény klub a kisebbik manchesteri, de valahogy más volt, mint most. Akkor még úgy tűnt, hogy tényleg építkezni akarnak. Fiatal, tehetséges játékosok voltak a nagyfogások az átigazolási piacon. Volt egy filozófia (our city) a csapat körül, ami nem toborozni, neadjisten venni akart szurkolókat, hanem a helyieket megtartani. Nem volt nehéz megkedvelni olyan valakinek, aki egy kisvárosban nőtt fel, ahol ráadásul volt egy helyi csapat.
A gond csak ott van, hogy ezerszer könnyebb egy csapat szurkolójává válni, mint abból kiszeretni. Persze, nem sajnáltatni akarom magam, de az elmúlt három év alatt nem tudok mondani olyat, hogy a Manchester City vezetősége jól döntött. Volt két edzőváltás. Az egyik felháborító, a másik iszonyatosan rosszul időzített. Oké, ezen még túl lehet lépni, hiszen új tulajdonos, hadd dolgozzon azzal, akivel akar. De basszus olyat régen tojt már a nyúl, hogy öt átigazolási szezon alatt ne sikerüljön olyan játékost igazolni, akire futballtudásilag és emberileg is csettintene az ember, miközben az összes kedvencet eladják a rákba. Mintha ez lenne a cél, hogy egy bizonyos taplósági szintet el kell érnie a kiszemeltnek, hogy felhúzhassa a világoskék mezt a mellkasára.
És ezt akkor is leírtam volna, ha nincs a tegnapi bejelentés. De volt.

Eddig nem tettem fel azt a jogosnak tűnő kérdést, hogy hogyan lehet olyan csapatnak szurkolni, amiben Balotelli játszik, mert ugye az Interben játszott. Mostantól azonban ezzel a tudattal kell a tükörbe néznem. Tényleg nehéz szavakat találnom. Durva, de ebben az állapotban még szóviccre sem telik. Na jó, Morvai Krisztina férjének születésénél mondta flegmán a kórház portása, amikor a család az anyát kereste, hogy menjenek a szülészetre, épp a Balót elli...
És ezen videó 29. másodpercénél még látszik, hogy nagyon bíztam abban, hogy ez az üzlet valami oknál fogva meghiúsul. Nem így történt. Egy perces néma felállás.

A rövid dühöngés után azért a rangadóról is. Demiafaszért pont ezt a köcsögöt??? Különben tehetséges, de akkoris... Ha csak a kereteket nézzük, mint egy szar kiállításon, akkor ez a meccs a City-nek áll. Sőt, nem elhanyagolható szempont, hogy a Spursnek nem a tökéletes PL-rajt a célja ezekben a napokban, hanem, hogy a májusi eufóriát pénzre váltsa. Pár éve az Evertonnak sikerült megtörnie a big4 hegemóniáját (volt egy albérlőtársam nyolc évig, Hegének hívták, a barátnőjét meg Móninak. Azóta imádom ezt a szót), de ők elbuktak a selejtezőkön. A londoniaknak most óriási blama lenne, ha nem mennének túl a svájci fiatal fiúkon (hm, pazar képzavar), és épp ezért nehezen hinnénk, ha ma kockáztatnanák. Ellenben egy összeszokott keretből kell kiállítania Redknappnek a kezdőt, míg Mancini ezerszázalék, hogy játszatni fogja az új szerzeményeket (kivéve a friss hisztit). Egy szónak is száz a vége, nyugodtan csak akkor ebédelek, ha ikszet tippelek a Spurs-City-re.
Tottenham - Man City 1-1

Dióhéjban a többi szombati mérkőzésről:

Aston Villa - West Ham 2-0
A menedzsertelen Villa, Milnerrel még a keretben, le fogja nullázni a West Hamet.

Blackburn - Everton 1-2
A Rovers nem arról híres, hogy jól rajtol a PL-ben. Hm, akkor miről is...
Az Everton kerete erősebb, ráadásul a sárgakirály Hajasbaba és az agresszív Tetkósabo játékára is van esély.

Bolton - Fulham 1-1
Owen Coyle még számunkra is szimpatikussá tette a Boltont, így csak Gera személye miatt tudunk most ellenük szorítani.

Sunderland - Birmingham 0-1
A fülöptelenített hazaiak fogadják az NST olvasóit legjobban megosztó kiscsapatot. Én szeretem őket, ti meg sokan egy favágó bandának tartjátok. Ma varázsolni fognak.

Wigan - Blackpool 3-2
Az egyik kiesésre esélyes csapathoz látogat az egyik újonc. Mivel közel is van egymáshoz a két város, így parázs ütközetre számítunk. Égjenek a sztrímek! Blackpool különben olyan, mint Siófok, csak mégsem. Mivel voltam ott, így valószínűleg, ha nem lettem volna ott, akkor ez lenne az utolsó város Angliában, ahova elmennék. Erről eszembe is jut egy Heidegger idézet, amit most nem osztanék meg veletek.

Wolverhampton - Stoke 0-0
A két tavalyi hős, de csak azoknak, akik a Elm utcás horrorokat is bírták.

Chelsea - West Brom 3-0
Az angol Haladásnál sem hinnénk, hogy örülnek, hogy a bajnokkal kell kezdeniük.



És akkor egy picit a jövőről.
Egy menstruáló nő kiszámíthatóbb volt, mint ahogy a PL posztok érkeztek az NST-re tavaly. Ezen mindenképpen változtatni akarunk. Ja, és nem ígéretekkel. Máséval csalánt nem illik, így először csak a saját nevemben írok.
Először a beharangok. Próbálom szemléltetni már az első héten. Ahogy a vébé alatt is tapasztaltuk, eléggé csippáztátok, hogy minden meccs alatt volt kinn kommentfogó, illetve a komolyabb meccsek előtt komolyabb beharangozó. Ezt egy picit átültetjük ide is. Lesz mindig egy hosszabb beharang péntek éjjelig (igyekszem majd péntek koradélutánra időzíteni, de sokszor még nincs elég információ addig), amiben egy rangadóval részletesebben foglalkozunk (most ez a Spurs-City). Amennyiben vasárnapra is jut egy gigarangadó (vagy ugye lesznek SuperSunday-ek), ami most a Pool-Arsenal, akkor az elé külön posztot rakunk ki. Vagyis holnap külön poszt lesz.

A tippjátékot sem akarjuk elengedni, vagyis feltámasztjuk poraiból. Ismét lennének kvízkérdések, amivel megkapnátok az esélyt, hogy halálra alázzatok. Az első fordulóban, az idő rövidsége miatt, ez még elmarad, vagyis a leggyorsabb kezű kapja meg a lehetőséget. Cserébe a maradék két meccs tippjeit is megmutatom:
Liverpool - Arsenal 2-1
Man Utd - Newcastle 2-1

A szük keresztmetszet az összefoglalóknál szokott jelentkezni. Itt kell nagyon igyekeznünk. A lendület egy ideig biztosan fog tartani. A hullámvölgyek alkalmával meg valószínűleg Titeket fogunk bevonni, de erről majd később részletesebben. Most úgy képzelem, hogy összeszedjük azokat, akik egyes csapatokhoz erősen kötődnek (Imici - Spurs, Woland - Arsenal, ZenZo - Fulham, davidmoyes - Pool, horas - Milan, popp, én - Lazio, és így tovább), és ha azt érezzük, hogy idődeficitünk van, és necces, hogy időben kikerüljön a beharang, akkor riadóztatunk egyes kommentelőket. Reméljük erre minél később kerül sor.

Most még csak annyit, hogy FASZIPÁNTOS SZEZONT mindenkinek. Mindenki kedvenc csapata, kivéve, aki a Poolnak szurkol, legyen bajnok, és senkié se essen ki.

434 komment

Címkék: angol premier league pl balotelli

A bejegyzés trackback címe:

https://nst.blog.hu/api/trackback/id/tr412220947

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

pote · http://nst.blog.hu/ 2010.08.14. 11:07:53

balunak szeretettel az új profilkép

Everred 2010.08.14. 11:08:35

Tottenham-City 2-1
Villa-West Ham 1-0
Blackburn-Everton 1-2
Bolton-Fulham 0-0
Sunderland-Birmingham 1-1
Wigan-Blackpool 3-1
Wolves-Stoke 1-0
Chelsea-WBA 5-0
Liverpool-Arsenal 2-2
Man Utd-Newcastle 3-1

poolfanati 2010.08.14. 11:09:36

Saturday August 14
Time Match
12:45 Tottenham HotspurvManchester City 1-1
15:00 SunderlandvBirmingham City 1-2
15:00 Wolverhampton WanderersvStoke City 0-0
15:00 Aston VillavWest Ham United 2-0
15:00 Blackburn RoversvEverton 1-2
15:00 Bolton WanderersvFulham 0-1
15:00 Wigan AthleticvBlackpool2-0
17:30 ChelseavWest Bromwich Albion3-0
Sunday August 15
Time Match
16:00 LiverpoolvArsenal 2-0
Monday August 16
Time Match
20:00 Manchester UnitedvNewcastle United 4-0

kewell 2010.08.14. 11:10:01

Tottenham - Man City 1-2
Aston Villa - West Ham 0-0
Blackburn - Everton 0-2
Bolton - Fulham 0-1
Sunderland - Birmingham 1-0
Wigan - Blackpool 2-0
Wolverhampton - Stoke 0-1
Chelsea - West Brom 3-1
Liverpool - Arsenal 2-2
Man Utd - Newcastle 3-0

poolfanati 2010.08.14. 11:11:20

@Everred: basszus pedig percenként frissítettem az oldalt, tudtam hogy 11-kor jön majd a poszt és akkor is jött ki, de nálam valahogy mégis később jelent meg...
sok szerencsét, remélem mi kommentelők győzelemmel kezdünk:D
asszem most elolvasom a posztot is:D

Everred 2010.08.14. 11:11:48

És ha már így benne vagyok, akkor jó kis tabellatipp.

1. Chelsea
2. Arsenal
3. City
4. Liverpool
5. Manchester United
6. Everton
7. Spurs
8. Sunderland
9. Villa
10. Stoke
11. Birmingham City
12. Fulham
13. West Ham
14. Wolves
15. Bolton
16. Newcastle
17. Blackburn
18. WBA
19. Wigan
20. Blackpool

Ha valaki valamit nem ért, kérdezzen, szívesen megmagyarázom, de kétlem, hogy bárkit kellő mértékben érdekelnek a jóslataim :-)

Bluenose 2010.08.14. 11:17:31

Marha jó lesz ez a szezon.

Idén megelőzzük a pudlikat.

Come on Blues!

ps:davidmoyes livepool rajongó?

shinigami 2010.08.14. 11:17:34

tud majd vki dobni a spurs cityhez streamet?
lehetoleg olyan kene amihez nem kell semmit telepitgetni, eljenek a ceges gepek..

shinigami 2010.08.14. 11:18:41

tud majd vki a spurs - cityhez streamet dobni? lehetoleg olyan kene amihez nem kell semmit telepitgetni, eljenek a ceges gepek...
ja es a blogmotor!

chrisred 2010.08.14. 11:19:19

@Everred:

1. Chelsea
2. Man City
3. Arsenal
4. Man Utd
5. Spurs
6. Everton
7. Liverpool
8. Sunderland
9. West Ham
10. Villa
11. Birmingham
12. Stoke
13. Fulham
14. Bolton
15. Newcastle
16. Wolves
17. Wigan
18. Blackburn
19. WBA
20. Blackpool

Bluenose 2010.08.14. 11:21:31

Everton lesz a bajnok! :D

Na jó, de legalább a pudlikat lenyomjuk idén!

donnelly · http://nst.blog.hu 2010.08.14. 11:22:01

@Bluenose: Nézd meg a többi rajongó-párosítást is!;)

Strigo 2010.08.14. 11:23:15

@Everred: soha nem volt még 5. a United mióta PL van, egy hete lezúztuk a bajnokot, már megint mire ez a nagy pesszimizmus?
A shitty lesz az ötödik, és ők fogják begyűjteni a legtöbb piros lapot is.

vadkutya 2010.08.14. 11:25:29

That's the name of the game! :)

poolfanati 2010.08.14. 11:26:41

Basszus, még a cikk elolvasása előtt lájkoltam, erre meg: "Mindenki kedvenc csapata, kivéve, aki a Poolnak szurkol, legyen bajnok, és senkié se essen ki."

Na jól van... ezt megjegyeztem.

pote · http://nst.blog.hu/ 2010.08.14. 11:28:40

@poolfanati:
a nagyok közül én is nekik szurkolok, nyugi ;)

poolfanati 2010.08.14. 11:29:49

@Bluenose: davidmoyes annyira pool szurker, mint én everton vagy mu...:D

Glory 2010.08.14. 11:29:49

hello mindenkinek. visszatertem :) nem csak ide hanem veglegesen magyarorszagra is. vegre igazi foci lesz es ugy erzem hogy et az idenyt ujra behuzzuk.
GLORY MAN UNITED

Glory 2010.08.14. 11:31:59

@Everred: ne haragudj de mi ez??????????????? 4.pool 5.MU???? tudom hogy te a pesszimistabb fajtabol szarmazol na de ennyire???
szeretnel rola beszelgetni?? foglalj helyet dolj hatra en hallgatok :D

poolfanati 2010.08.14. 11:34:47

@pote: Persze... Ezt most csak úgy mondod:D:D

Egyébként félek hogy megtörténik az a Poollal mint ami most a Mancityvel. Persze most még a szakadék szélén vagyunk egy rakás adóssággal, de lehet hogy csak lesz majd valamikor új tulajunk.
Egyszerűen nem úgy szeretnék sikereket hogy bevásárlunk egy milliárdért, szerintem lehet azt máshogy is. Például amit leírtál a Mancityvel kapcsolatban, amit néhány éve kezdtek: fiatalok, csapatépítés normálisan. Vagy lásd Arsenal.

poolfanati 2010.08.14. 11:36:55

Mit tudtok a diginek a streamjéről? Idén is ingyenes lesz a szokásos jó minőségben?

Végre van ES2-m erre a PL-t a digi adja ami nincsen...
Rohadjon meg az összes tv szolgáltató.

poolfanati 2010.08.14. 11:37:54

@donnelly: Jogos:D Mostmár ne üveggömbből jósoljatok, hanem a háziállataitokkal:D

Glory 2010.08.14. 11:38:38

@poolfanati: szerintem nem, mert tegnap megneztem es ugy tunik fizetni kell ha nezni akarod

Everred 2010.08.14. 11:38:45

@Glory: ugyan sokat téptem már a szám United-ügyben, de hajrá.

Nincs megbízható jobbhátvéd. Ferdinand állandóan sérült. Evrának előbb-utóbb kinéz egy gyengébb szezon, négy éve teljesít folyamatosan világklasszis szinten, helyettese meg nincs. Fletcher pótolhatatlan, ha megsérül, végünk. Carrick visszavonult a profi labdarúgástól 2009-ben, nem tudom, meg lehet-e győzni, hogy visszatérjen. Anderson sérült, ki tudja, milyen állapotban tér vissza egy keresztszalag-szakadásból, ráadásul hozzáállásbeli problémái vannak. Kizárt, hogy Rooney még egyszer olyan szezont fusson, mint tavaly. Scholes és Giggs még egy évvel öregebbek és statikusabbak. VdS már 40, lehet, hogy ebben a szezonban már meg is látszik majd rajta... Hernandez kicsi, sovány és mexikói: ez a PL-ben nem szokott jó előjel lenni. Semmi jel nem utal rá, hogy Berbatov többet tudna hozzátenni a csapat játékához, mint tavaly.

A Liverpool meg negyedik lesz, mert nagy lelkesedés, új edző, bizonyítási vágy - meg a tavalyi hetedik hely éppoly irreális volt, mint a 2009-es ezüst - a kettő között van az ő igazi helyük, játékerő tekintetében.

Glory 2010.08.14. 11:43:26

@Everred: en viszont bizom a jatekosokban es bizok az oregben is. o az elmult 20 evben mindig kitalalt vmit es hiszem hogy most is ki fog. chicharito jobb lesz mint torres bebe jobb lesz mint drogba, rooney pedig jobb lesz mint rooney. evra egyszeruen nem lesz xar, rionak mar kijar egy vegigfocizott szezon, carrick kipihente magat, berbatov tudja ha most nem akkor soha.
BELIEVE

jasszgeri 2010.08.14. 11:44:16

akkor még nem jártál burnley-ben.

Everred 2010.08.14. 11:45:54

@Glory: erre mondja az angol, hogy "clutching at straws".

Egyébként az angol sajtóban túl sokan tippelnek minket bajnoknak, ez is csak azt erősíti bennem, hogy katasztrofális szezon jön (lásd még Liverpool 2009/10)

chrisred 2010.08.14. 11:58:49

@poolfanati: Na ez az, amitől nem kell tartani, három hónap alatt senki nem nyújtott be értékelhető ajánlatot.

England win The Ashes! 2010.08.14. 12:00:50

@Bluenose: Persze, konkrétan Everton FC Liverpool-rajongó. ;-)

kewell 2010.08.14. 12:01:29

@Glory: én meg most néztem és simán elindul az élő adás

LT91 2010.08.14. 12:02:21

Nem értem, hogy miért írják le sokan ennyire a Manchester United-et. Ennyi erővel lehetne azt is mondani, hogy Ashley Cole-nak becsúszhat idén egypár olyan meccs mint a Szuperkupa döntő. A középpályán Lampard, Essien, Mikel, Ramires és Benayoun is tud középen játszani. Nos Lampard sem mai gyerek már, Essien ki tudja mikor sérül meg és mennyi időre, Mikel még focizni tanul, Ramires fekete ló, Benayounnak volt pár jó meccs a poolban is, de nem hinném, hogy ő lenne a megváltó. A csatársorban van egy teljesen impotens Anelka és egy már majdnem a 33-at taposó Drogba. Az elefántcsontparti egyre sérülékenyebb és ő is hatalmasat focizott tavaly csakúgy mint Rooney. Nehéz lesz megismételnie. A kapusuk Petr Cech pedig szinte minden évben lesérül pár meccs erejéig. Bosingwa még mindig sérült hátul és ki tudja mikor épül fel... A Chelseanél is vannak tehát gondok. Hiábát mindenhol lehet találni csak keresni kell...

A Manchester Unitednél tény, hogy Edwin már a 40-et rúgja és hiába mondják azt, hogy Evrának befog csúszni egy rossz szezon, vagy azt, hogy Ferdinand sérült. Azért Vidic, Brown, O'Shea, Evans, Smalling, Rafael és Fabio sem ügyetlen védő. Gary Neville-t szándékosan hagytam ki. Nem hiszem, hogy túl sokat játszana. Evans bizonyította már, hogy tudja azt a szintet hozni amit a szerb és a Snoop Dogra hasonlító angol védótársa. Fabio nem mozgott ügyetlenül a bal bekk poziciójában a CS-n. Rafael-t pedig kedvelik a United drukker, ezért rossz ő sem lehet. O'Shea nem játszott jól a CS-n, de ha felveszi a ritmust a stabilitás meglehet hátul vele is. A középpályán lényegesen az egyik legjobb a helyzet még így is. A Chelseanél Kalou és Malouda és ha Benayoun-t odavesszük akkor három szélsó van. A Unitednél ennél lényegesen jobb a helyzet. Giggs is tud még a szélen játszani. Nani, Park és Valencia pedig ott fognak játszani. Ha már ott tartunk, hogy Giggs a szélen akkor Parkot nyugodtan be lehet tenni középre is. Láttuk már a Milan ellen. Pirlo azt sem tudta, hogy fiú e vagy lány. Láttuk már azt is, hogy Rooney is tud akár a szélén játszani ha a helyzet úgy kivánja és van egy nagyon tehetséges Obertan is a szélre. A középtengelyre pedig Gibson, Carrick, Scholes, Fletcher, Cleverley, Anderson is ott van, Előbbiről azt mondják, hogy csak nagy gólokat tud rúgni de ezen kívül semmi. Ha jól tudom a focit még mindig gólra játsszák. Carrick a CS-n azért mutatott már valamit abból amit tavaly szerettek volna látni tőle a Unitedesek. Igaz még ez sem 2007, 2008-as vagy Spurs évekbeli csúcsforma volt. Scholes a rutinnal még mindig tehet a csapatért sokat és ezt a CS-n is láttuk. Nem véletlenül lett MoM. Fletcher tudja, hozni a tőle elvárt szintet és akkor Anderson marad a kakukktojás, hogy tud e valamit tenni a játékhoz. Elöl Rooney van olyan játékos, hogy ne maradjon adós a gólokkal. Berbatovnak nagyon jól sikerült a felkészülés és egyelőre Hernandez is minden meccsen gólt rúgott amin pályára lépett. Owenről nem ejtünk most szót mert ő a kakukktojás. Macheda pedig tehetséges.

1. Manchester United
2. Manchester City
csakhogy még nagyobb legyen a rivalizálás.
3.Chelsea
4. Liverpool
5. Arsenal
Az Arsenalnál mindig fogadkoznak aztán rendre lemaradnak... Most sem lesz ez másképp. Hiába a marokkói és hiába maradt Fabregas is náluk. Hiába Nasri és a sérülékeny Rosicky Hiába RvP és Arshavin, hiába Vermaelen remek játéka, hiába Sagna spagetti haja....Ebouékkel és Diabykkal a keretben nem lehet bajnokságot nyerni...
6. Tottenham
7. Everton
8. Aston Villa
.....
18. West Ham
19. Wigan.
20. Blackpool

England win The Ashes! 2010.08.14. 12:10:37

@Everred: Túl sokan? Eddig a FourFourTwo, a Mirror, a Sun, a Metro és az Independent idevágó beharangját olvastam, mindenhol a Chelsea-t jósolják bajnoknak. Továbbá őket favorizálja a Will Hill, a Paddy Powers, a Coral és még mittomén melyik fogadóiroda is.

nasteey 2010.08.14. 12:11:08

Szerintem a MU - Chelsea - Arsenal hármasból kerül ki a végső győztes, mégpedig annak függvényében, hogy kinél lesz kevesebb meghatározó sérült.
Sokan leírják az Arsenalt, de ha Cesc és RvP nem hiányzik hónapokat, simán benne lehet, hogy odaérnek a végén.

peter135 · http://www.youtube.com/Goonerpeter14 2010.08.14. 12:12:25

Hivatalos: Wenger 2014-ig hosszabbított.

England win The Ashes! 2010.08.14. 12:14:33

@peter135: B*SSZA MEG A JÓ K**VA ANY**T AZ A ROH**DÉK!

wil 2010.08.14. 12:16:20

a Digisport streamje ugye menni fog a meccsek közben is, és a nagyobb terheltség miatt nem fog beszarni?

UGYE?:)

mert most tökéletesen megy, nem akad, igaz csak vmi kézilabda megy...

(amúgy nem volt ez tavaly már fizetős?)

Everred 2010.08.14. 12:16:59

@Dr Jozef Vengloš: a Guardian ma megjelent jóslataiban az újságírók több mint fele a Unitedet tippelte (hogy a beharangozóknál hogy jött ki összesített átlagban a harmadik hely, azt nem tudom), a Daily Mailben Des Kelly minket tippel bajnoknak, Mark Lawrenson is ránk szavaz, a Sky és a Football 365 írói közül többen is mondták a Unitedet.

Iustizmord 2010.08.14. 12:17:26

horas -> milan ?
popp -> lazio ?

itt valami félrehallás van...

majd röhtön MrAT -> inter
esti->roma
giacinto->juve

rowi 2010.08.14. 12:19:40

Zenzo - Fulham??:D átálltál egy kerülettel arrébb teee:D (de kussoljak egyébként mert Fulham meccsen már voltam, Chelsean meg még nem)

wil 2010.08.14. 12:20:25

ja és végre angol poszt, remélem jó ideig nem az utolsó:)

nálam kb. ez a szitu

1. Chelsea vagy MU bajnok
2. a fenti vesztese jön ide:)
3. City vagy Arsenal (ha az Arsenal vesz kapust + védőt még augusztusban, és nagyjából nem lesz annyira sok sérült-mert jó pár amúgy is lesz-, akkor még van bennük annyi, hogy a valamennyit biztosan javuló City-t még maguk mögött tartsák)
4. a fenti vesztese:)

5. Liverpool
6. Everton/Spurs
7. Spurs/Everton

8. /9./10. : Villa, Birmingham/Sunderland

WBA kiesik, Newcastle talán bent marad

Fulham akár befuthat 10-en belülre talán

England win The Ashes! 2010.08.14. 12:21:18

@Everred: Na, akkor döntetlen, mert ezeket a sajtótermékeket még nem csekkoltam. Apropó, a Times weboldala mióta fizetős?

Everred 2010.08.14. 12:24:53

@Dr Jozef Vengloš: egy pár hónapja, hogy szakadna rájuk az a kapitalista égbolt.

donnelly · http://nst.blog.hu 2010.08.14. 12:29:31

@Iustizmord: látom, neked sem megy az irónia...

Everred 2010.08.14. 12:31:19

@Dr Jozef Vengloš: hmm, ez teljesen komoly, vagy te is felszálltál az iróniavonatra?

pote · http://nst.blog.hu/ 2010.08.14. 12:32:47

@Iustizmord: @rowi:
becsszó írok egy olyan posztot is, ahol minden mondat azt fogja jelenti, ami oda van írva
a címe: 2+2=4 lesz

shinigami 2010.08.14. 12:57:21

tud vki linket a spurs cityhez?

Ronal-d'oh! 2010.08.14. 13:02:54

@Everred: ezt nem lehet cáfolni, pontosabban lehetne, de abból csak parttalan vita lenne. Ha már egy angol szófordulattal éltél, akkor hadd tegyem meg én is ezt a tippjeiddel kapcsolatban: worst case scenario.

Csak a legeslegrosszabb esetben csúszhat ki az MU a legjobb négyből, ehhez sorozatos balszerencse és még soha nem látott formahanyatlás kéne, hogy ez megtörténjen. Tavaly-tavalyelőtt volt, hogy a védelem hónapokon keresztül lyukas volt, és még így is bőven benne volt a csapat az első kettőben. A csatárgondokra jött idén Chicharito, hátra ott van Smalling, középen Fletch mellé egyre többször jön majd Gibson, Carrick speciel jól játszott a CS-en, és még a saját nevelés Cleversley is kaphat pár meccset, a felkészülési meccseken abszolút megbízható volt, SAF is nyilatkozta, hogy marad a csapatnál. Tavaly Berba elérte a minimumot (12 gól és 7 gólpassz papíron nem rossz, persze a mutatott játék más), Macheda is faszipántos volt a USA-túrán, Owen pedig még mindig ott van, ha valakit be kell dobni a végén.

Végül azért csak megpróbáltam rád cáfolni... :)

Riverbandit 2010.08.14. 13:04:15

Balotelli első héten le fogja rúgni Tevezt, mert az nem üdvrivalgással köszöntötte új klubjánál. Erre Mancini idegrohamot kap. Mire Bellamy dühében lerúgja Barryt. Elszabadul a pokol, a shitty meg mehet a süllyesztőbe.
Őszintén remélem, hogy Redknapp tanítványai újra megmutatják annak a pénzéhes csürhének, hogy kell focizni Britanniában.

clfo 2010.08.14. 13:04:57

@Everred: b*zdmeg...

Egyébként Te milyen angol sajtót olvasol sporttárs? BBC-t szoktál nézegetni? Phil McNulty éves jóslatait láttad már?

Á f*szom most keltem fel és elvetted a kedvemet mindentől :>

EGYÉBKÉNT

Másnak is feltűnt, hogy az Arsenal az ÖSSZES nagy meccsének (pool, mu, city, chelsea) visszavágóját otthon játsza a szezon második felében?

Ezzel csak azt akarom mondani, hogy ha kivételesen raknak egy faszipántos tavaszt akkor ott lehetnek a végén legfelül :)

poolfanati 2010.08.14. 13:05:13

@_norbi: Köszi, ezt tök jónak tűnik, megy is rögtön könyvjelzőnek...
Egyébként üdv a kommentelők között:D

Everred 2010.08.14. 13:07:25

@Ronal-d'oh!: "Fletch mellé egyre többször jön majd Gibson"

Na, ezt meg sem említettem, pedig nagy szerepet játszik a pesszimista jóslatomban.

Beyonder 2010.08.14. 13:07:37

Indult egy NST Kommentelők Ligája a PL-honlapján.

Regisztráció:
iknowthescore.premierleague.com//landing.htm

Utána a Mini-Leagues menüpontra kell kattintani, és megadni ezt a kódot:
FB887-QDW

Gyertek, fasza lesz!

Everred 2010.08.14. 13:09:40

@clfo: Phil McNulty második helyre vár minket, ami szerintem szintén indokolatlan optimizmus.

egyébként bocs, ha elvettem a kedved bármitől: hidd el, az én véleményem nem ér annyit, hogy elkedvetlenedj miatta.

Ronal-d'oh! 2010.08.14. 13:11:20

@Everred: Pedig az ilyen Stoke-féle favágók ellen nem árt majd, ha valaki be tud bikkantani egy gólt 30-ról is.

Egyébként 3 éve még Fletchert se akarta senki a csapat környékén látni.

_norbi · http://www.liverpoolfc.tv/ 2010.08.14. 13:11:23

@poolfanati: Már régebb is itt voltam, más neveken, nemigen szoktam kommentelni, inkább olvasgatni szeretem őket na meg a posztokat. Ja, és hajrá Liverpool! YNWA! (ugye, pöte?) :)

clfo 2010.08.14. 13:14:07

@Ronal-d'oh!: nem akarok még 1 Berba vitát indítani, csak azt akartam megjegyezni, hogy lehet, hogy statisztikailag hozta a minimumot, de ha ezt a minimumot azokon a meccseken vagy szituációkban hozza, mint Tevez, amikor még a MU-ban játszott, akkor talán még bajnokok is lehettünk volna.
(pölö abból a 12 gólból tartalékolhatott volna egyet-egyet a Chelsea ellen otthon v a Blackburn ellen idegenben v a Bayern ellen, sokáig lehetne sorolni).

Tevezt nagyobb hiba volt elengedni, mint Ronaldot (tudom, menni akart Ő is).
Kapásból, ami eszembe jut az az Anfielden lőtt gólja, a Blackburn ellen idegenben, amivel nagyon fontos pontot szereztek vagy a Lyon elleni idegenbeli gólja.

Berba sajnos ilyen fontos gólokat nem szerzett. Rangadókon szintén nem. Ja, bocs, 2-0-nál, ha berúgja a 3.-at az sztem nem fontos gól...

Idén se fog sztem kulcsfontosságúakat lőni. Kapufára és felsőlécre biztosan...

A csávó egy totál frusztráció...

Everred 2010.08.14. 13:15:33

@Ronal-d'oh!: nem akarok dicsekedni, de én akartam :-)

Fletcher 2005-től folyamatosan és elég látványosan fejlődött (pl. a 2005-ös FA Kupa döntőn nagyon jó volt, azóta hiszek benne igazából). 23 éves korára már ha alapember nem is volt, de fontos kiegészítő ember igen, és nagy meccseken is játszott.

Gibson ezzel szemben most 23, lassú, ügyetlen, pontatlan, rosszul helyezkedik. Luxus azért benntartani, hogy majd hátha lő egy nagy gólt, havonta kétszer.

clfo 2010.08.14. 13:16:53

@Everred: jókat szoktál írogatni, már múltkor is mondtam, csak valahogy totálisan ellent mond a pesszimizmusod annak az attitűdnek, ami általában körülveszi a United-ed.

Ha ezt még nem láttad tessék megnézni www.youtube.com/watch?v=JdSmF5WgT6Q , de valószínűleg ismered az összeset, de itt egyben van (a zene gáz előre szólok:D)

Na szóval hasonló negatívizmussal ilyen gólokat nem lőtt volna a csapat!!

Ronal-d'oh! 2010.08.14. 13:17:46

@clfo: jaja, rosszul fogalmaztam, nem csak mutatott játékot kellett volna írni. Teveznek tényleg volt egy halom fontos gólja, sőt, szinte csak olyan volt. Amikor nagyon kellett, akkor biztos jó helyen volt.

De most már tovább kell lépni, nem lehet károgni, hogy miért Tevez ment, miért Berba maradt, a bolgárnak is tovább kell lépnie. Make or break, ha idén is marad ez a szánalmas játéka, akkor lehet már télen elküldik.

Everred 2010.08.14. 13:19:21

@clfo: óriási hiba volt Tevezt leigazolni, és ezt a hibát tetézte Ferguson azzal, hogy elhozta Berbatovot.

Ő is látta 07/08 után, hogy Tevez egy poor man's Rooney: nem elég gyors, elpattannak tőle a labdák, túl sokat fut fölöslegesen és agyatlanul. Amiben jó volt, hogy a fontos meccseken tényleg tudott a semmiből gólt lőni, valahogy. Ettől még kellett egy másik csatár, aki valami pluszt tud hozni, ez lett volna Berbatov - újabb hiba.

2007 nyarán kellett volna igazán minőségi támadót hozni, aki tudja azt nyújtani, amit Saha 2006 őszén mutatott. 2008/09 világosan megmutatta, hogy Tevez nem United-szint: a csapatjáték visszaesett mögötte, több okból is, mire ő gyakorlatilag értékelhetetlenül gyenge lett. 29 bajnokin 5 gól, kriminális lett volna, ha megtartjuk.

Riverbandit 2010.08.14. 13:20:01

@clfo: akkor Hernandezt neked igazolták:)

Én mindenesetre optimistán tekintek a szezon elé, szerintem a bajnokság meg lesz. A BL-ben nincs sok esélyünk, de sosem lehet tudni.

Everred 2010.08.14. 13:21:06

@clfo: idén sem a mentalitással lesz probléma :-)

Data4u 2010.08.14. 13:23:29

BBC.co.uk:

"Don't forget that either Arsenal or Spurs have won the league or cup or both every 10 seasons since 1900/01."

Mindenki gondoljon, amit akar, én is úgy teszek :-D

England win The Ashes! 2010.08.14. 13:23:55

@Everred: Komoly, sajnos egyre véresebben.
@vadkutya: Király az avatarod! XD

Mindkettőtöknek:

Félig nyílt titok, hogy ez lesz Ferg utolsó szezonja. 75%-ra teszem, hogy rámoccannak Moyes-ra. Akit k*rva szívesen üdvözölnék az Arsenal padján. Ez utóbbira ugye így 1% esély maradt, mert ez a vadállat még további három évig mérgezi a levegőt arrafelé. Valaha jó volt, de kiégett, menjen amerre lát. Mélyebb elemzést igény szerint későbbre halasztom (felesleges, mert már páran párszor leírtuk).

man city 2010.08.14. 13:24:36

eddig nem láttam sok értelmét, de tényleg jobb lenne üres posztokat kirakni a kommenteknek:DD

a PL beharangzó így is elmaradt...

Everton, Chelsea-ről 1-1 mondat meg 2 szép ígéret
wow

na mind1, rock n roll...

Hart, Richards, Toure, Kompany, Kolarov, Wright-Phillips, Toure Yaya, De Jong, Barry, Silva, Tevez(c).

clfo 2010.08.14. 13:31:13

@Everred: na itt most nem értünk egyet :> Én pont a Berbától téptem a hajamat a tavalyi szezonban, az a "lanquish style" (amit én lustaságnak hívnék) engem nagyon felb*szott párszor. Vágod, amikor megy előre a csapat, odakerül a bogyó és hirtelen valami stázisba kerül a csapat, mert lelassul az egész játék.

Számomra nincs rossz igazolás, ha a BL-t és PL-t nyer a csapat egy szezonban, márpedig Tevez még a 11-esét is belőtte a döntőben arról nem is beszélve, hogy valószínűleg kulcsfontosságú volt, h Drogbát kiállították annál a szitunál, ami tulképpen vele kezdődött v az ő hatására indult (mert, hogy akkor vagy az Análka v TinyTears biztos nem lő 11-est)

Tevez sztem illett a Unitedbe, az addig-hajtok-amíg-nyerünk mentalitása mindenféleképpen és ez többet ér 3 Berbatovnál...

poolfanati 2010.08.14. 13:31:14

@man city: basszus, akkor swp mégsem eladó?

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2010.08.14. 13:32:04

@Glory:

(Hozod itt rám a szívbajt. Ugyanúgy ingyen megy, mint tavaly, csak regisztrálni kell.)

(Kérdés: tényleg minden PL-meccs a Digin lesz idén, és minden BuLi az ES2-n?)

Everred 2010.08.14. 13:34:42

@clfo: a lényeg itt az, hogy én is hajtanék, mint az állat, csak én sem vagyok elég jó. Tevez sem volt az.

Én nagyon bíztam benne, hogy 07/08 volt a beilleszkedős szezon, és hogy ahhoz képest egész jó, és utána majd kivirágzik. Hát, ezek után nagyjából egy vödör híg lófasz volt a következő idényben, és ne jöjjön senki a kevés lehetőséggel, mert több meccset játszott, mint Rooney és Berbatov.

Nem mondom, hogy Berba jó igazolás volt, de sajnos Tevez sem volt az - mihelyst a pályán nem tudott elég jó lenni, egyből gondok lettek vele a pályán kívül is. Az, hogy minden meccsen kurva sokat rohangált fölöslegesen, az még kevés. Mondjam, hogy Berbatov több labdát szerzett 08/09-ben, mint Tevez?

Ronal-d'oh! 2010.08.14. 13:36:09

@Everred: egyértelműen hibának nyilvánítani Tevez leigazolását badarság. 07/08 ugye a BL+PL év, ráadásul CR legjobbja. Az már akkor is nyilvánvaló volt, hogy mellé olyanok kellenek, akik güriznek helyette, Rooney és Tevez is tökéletes volt erre a szerepre, nélkülük valószínűleg nem sikerült volna a duplázás. CR volt az a klasszis támadó, aki a csapatnak kellett.

Berba viszont egyértelműen rossz igazolás volt, legalábbis ennyi pénzért biztosan, ha 10-15 millió fontért jön, akkor még rendben lenne.

Everred 2010.08.14. 13:36:57

@clfo: ja, még valami. Ha nagyon rosszmájú lennék (nem vagyok), akkor mondhatnám, hogy a BL-döntő kishíján Tevezen úszott el, elvégre 1-0-nál két ziccert is kihagyott, ha azokat belövi, akkor over the hills and far away még a szünet előtt, soha nem jött volna vissza a Chelsea.

Slice 2010.08.14. 13:37:15

Szerencsére lehet nézni neten is a digit, de ettől függetlenül bekaphatják. Kivételesen hajrá T'ham, nem kell az angol focinak egy ilyen burzsuj ManCity..

Iustizmord 2010.08.14. 13:37:43

@donnelly: aszittem komoly. @pote: eddig ist azt hittem h olyat írsz...

clfo 2010.08.14. 13:38:52

@Everred: Ok, sztem ráhagyhatjuk.

Megigérem neked, itt és most augusztus 14-én, hogy ha szezon végén behúzzúk a tizenkilencediket (a BL nem érdekel ebben a szezonban), és Berbatov meghatározó játékos lesz (ezt majd definiáljuk, hogy pontosan mit is jelent, de sztem érezni fogjuk), akkor veszek az MU shopban egy Berbatov mezt és lefényképezem magam azzal a mondattal, hogy "Everred you were right, the man is a GENIUS" :D

Árpádka 2010.08.14. 13:39:45

Szerintetek hányadik fordulóban állítják ki Dulifulit, az én tippem a 3.ban.

Iustizmord 2010.08.14. 13:39:52

@Riverbandit: bellamy-balotelli, ez elmenne az MGM grand hotelben is mint középsúlyú boxmeccs, ezek még a pályán is össze fognak tudni bunyózni

Everred 2010.08.14. 13:41:25

@Ronal-d'oh!: hosszú távon hiba, épp azért, mert ő sem jelentett megoldást a csatárgondokra, amik most már négy éve fennállnak. Ott tartunk még mindig, hogy Rooney az egy szem klasszis támadónk, és abban kell bíznunk, hogy valami mexikói gyerek majd csodát tesz.

Mondom, én sem vitatom, hogy 07/08-ban csinált jó dolgokat. De hát sajnos Hargreaves leigazolása is hiba, bármennyire is fáj érte a szívem: ő is remek volt 07/08-ban, de azóta nem is láttuk...

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2010.08.14. 13:41:54

@Csöncsön: @Slice:

(Öööö... nálam most le van véve a kép, és azt írja a DigiTV honlapja, hogy újra regisztrálnom kell, bankkártyával. Szóval mégis igaza lesz @Glory:-nak. Ez ölég undorító eljárás. Marad a patak, vagy még annyi PL/Serie A/BL-meccset se fogok látni, mint eddig.)

Everred 2010.08.14. 13:42:23

@clfo: hahó, ember, én azt mondom, hogy Tevez gyenge középszar, nem azt, hogy Berbatov is a genius :-)

Ha visszaolvasol, látod, hogy az ötödik hely egyik indoka éppen Berbatov, személyesen... hangsúlyozom, szerintem ő NEM VÁLT BE.

England win The Ashes! 2010.08.14. 13:42:58

A FourFourTwo tippjei időnként produkálnak meglepiket. Itt van előttem a tavalyi szezonnyitó mellékletük: elég jól tippeltek a PL-re. A Chelsea bejött, a Pool-t tették ezüstre (ez volt a 2. legnagyobb bakijuk), utána MU, Arsenal, ManCi, Csirkék, Everton, Villa (nagyjából ül, minimális az eltérés. Amit még nagyon benéztek, az a Birmingham (17. helyett 9.). A három kiesőt eltalálták, igaz, nem jó sorrendben, de a Pompey-t a rajtnál kevesen várták pottyanni.
Amit nagyon elb***tak, az a Championship volt :))) A NU-t eltalálták (nem volt nehéz), az Ipswich viszont 2. helyett 15., a Reading 3. helyett 9., Boro 4. helyett 11. lett. A három tippelt kiesőjük közül a Scunthorpe és a Barnsley bennmaradt, a Blackpool meg egyenesen feljutott (mármint nem ÚGY egyenesen, de mindegy).
Idénre CSZKA, MU, Gun, ManCi, Spurs, Pool, Evr, Villa ... SoT, WBrom, mandarinék sorrendet tippelnek. Kíváncsi leszek...

Iustizmord 2010.08.14. 13:43:17

@man city: silva, tevez, és megy a fejreívelgetés ?

Slice 2010.08.14. 13:43:25

@Csöncsön: Nekem kb. 1 éves regisztrációm van a Digin, most simán beléptem vele és megy ingyen.

Árpádka 2010.08.14. 13:44:36

@Everred: Az 5. hely nem mondom elkőpzelhető, de hogy nem a Pool fog megelőzni az is tuti. Nekik nagy eredmény lesz ha 10-ben lesznek.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2010.08.14. 13:45:20

@Slice:

(Én is kb. egy éve regisztráltam, és eddig minden ment. Remélem, csak az én készülékemben van a hiba.)

England win The Ashes! 2010.08.14. 13:45:33

@Data4u: Készültök a jubileumra? Ehhehhe! (Ez Wolandnak és danedzdunak is szól.)

_norbi · http://www.liverpoolfc.tv/ 2010.08.14. 13:46:18

@Csöncsön: Nézzétek meg a fromsportot, azon mindig adja a fontosabbakat, az előbb is írtam...

Everred 2010.08.14. 13:46:45

@Dr Jozef Vengloš: "a Pompey-t a rajtnál kevesen várták pottyanni."

A Portsmouth-t tavaly nagyjából mindenki kiesőnek számolta, tekintve, hogy a fél keretet el kellett adni a nyáron az anyagi gondok miatt.

England win The Ashes! 2010.08.14. 13:47:36

@Everred: Várj, az a rajtnál volt? Nem később?

Árpádka 2010.08.14. 13:48:30

@Dr Jozef Vengloš: Szerintem csak Silva miatt vagy ezt használja tüskés öv helyett .

clfo 2010.08.14. 13:49:04

Csak azért mert egy újszülöttnek... :)

www.myp2p.eu/broadcast.php?matchid=83703&part=sports

A YES rögtön az elején tükörsimán megy!

England win The Ashes! 2010.08.14. 13:50:00

@Everred: Bocs, igazad van, tényleg a rajtnál volt.

ddrum77 2010.08.14. 13:50:00

Robinnyóval mi van?

Everred 2010.08.14. 13:50:14

@Dr Jozef Vengloš: Long-standing Portsmouth fans will take anything they can get at present. As the ownership of their club remains in limbo and the squad barely contains enough senior players to name a match-day team, the diehards can find perverse pleasure in a return to how it once was...

Ez a Guardian tavalyi pompey-preview-jának első mondata.

Domingo 2010.08.14. 13:50:36

Man United
Chelsea
Liverpool
Man City
Arsenal
Tottenham
Everton
Aston Villa
Fulham
Sunderland
West Ham
Birmingham
Stoke
Bolton
Newcastle
Wolves
Blackburn
Wigan
West Brom
Blackpool

Árpádka 2010.08.14. 13:51:00

Given helyében mennék valahova kölcsönbe. mondjuk a city se lesz hülye elengedni a flintásokhoz. de Howard és Friedel helyén simán elférne.

Domingo 2010.08.14. 13:51:22

@Müller? Az meg ki?: Mancini azt mondta, hogy egyezkedik vele.

ddrum77 2010.08.14. 13:52:55

@Domingo: Kár h a pénz nem számít a Citynek, különben eladnák Robinynót vmi normális csapatnak.

Mourinho már nem a király 2010.08.14. 13:53:00

Furcsa ez a City kezdő. SVP? Azt minek teszik be?

ddrum77 2010.08.14. 13:54:07

@Anthony-a Polip megmondja!: Hogy még 31. előtt elvigye vki =) ez itt a reklám helye

Domingo 2010.08.14. 13:57:45

Modricnak most sincs kevésbé patkány feje.
@Müller? Az meg ki?: Nem tudom, hogy Robinhonak melyik csapatban lenne a helye, mert a képességei alapján szerintem nem a Santosban kellene alibiznie, de hát ez is csak egy átlagos erkölcsi hulladék brazil focista. Mindenesetre én simán megtartanám.

England win The Ashes! 2010.08.14. 13:59:34

Hart eddig a szezon legjobbja.

Everred 2010.08.14. 14:00:14

atyaúristen, Hart mekkorát védett.

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2010.08.14. 14:01:46

Mancini úgy néz ki mint aki egész nyáron napozott, Redknapp meg mint aki egész nyáron egy pubban volt.

Iustizmord 2010.08.14. 14:02:04

tényleg, hogy viseli adebayor h csak csere? vagy vieira? igaz ő már öregfiúkba is beférne, de akkor is.

Árpádka 2010.08.14. 14:02:21

Modric és Bale bármelyik csapatban elférne

England win The Ashes! 2010.08.14. 14:02:25

@kulibáli-a-sötét-sanyi: Talán nem kéne ezt még elkiabálni. (Amúgy ne hidd, hogy Shiltonnak kevesebb bakija volt, mint mondjuk Seamannek vagy Robinsonnak. Csak akkor még nem volt jútyúb.)

Árpádka 2010.08.14. 14:04:07

@Dr Jozef Vengloš: valóban azért az angol sajtó néha túl hisztizi ezt a kapus dolgot.

ddrum77 2010.08.14. 14:04:16

Angliának van kapusa végre?

agentagent 2010.08.14. 14:04:18

nincs valakinek magyar digisport streamje? kösz

Iustizmord 2010.08.14. 14:04:41

amúgy a mancity hnlapja nagyon interaktív meccs közben, érdemes ránézni

Árpádka 2010.08.14. 14:05:25

te jó szagú attya úr Isten ezt hogy?

ddrum77 2010.08.14. 14:05:46

Given ihatna egy sört az öreglánnyal, hátha elviszi Londonba.

Data4u 2010.08.14. 14:05:55

ez a Hart, wow, a kutya.

Everred 2010.08.14. 14:06:29

bazmeeeeeeg.

ugyanezt Reina tavaly nem szedte ki Assou-Ekottótól.

Árpádka 2010.08.14. 14:06:45

given se szar kapus a City meg nem érdemel ennyi jó játékost.:)

Mourinho már nem a király 2010.08.14. 14:06:57

Szép kis tüzijáték bontakozik ki a City kapujánál, öröm nézni :D

man city 2010.08.14. 14:07:44

Given-es bevágás nagyon epic volt:D

viszont így 2-0 lesz ebből oda...

Slice 2010.08.14. 14:08:14

Ejj de szar most belegondolni, hogy Hart akár az Arsenalban is lehetne. Eddig is jó kapusnak tartottam, már a VB-n sem értettem, hogy miért Green kezdett, sőt utána miért James volt a favorit, de úgy néz ki most nagyon bizonyítani akar és megy neki.

Everred 2010.08.14. 14:08:19

jé, Barry a pályán van. láttam reklamálni.

England win The Ashes! 2010.08.14. 14:09:46

Ha nem lőnek gólt a csirkék, miközben ilyen helyzetek maradnak ki, akkor már tudom, mi lesz a Sun hátsó borítóján a főcím. Hart's War.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2010.08.14. 14:10:31

@_norbi:

(Köszi. Fölírtam opciónak a májpítúpí mellé.) :-)

@Dr Jozef Vengloš:

(Körte Góliát által újabb szimpatikus játékossal gyarapodott a PL. Ezzel együtt komoly kihívás lesz ennek a Citynek szurkolnom, jól írja Pöte.)

Everred 2010.08.14. 14:11:56

@Dr Jozef Vengloš: Esetleg "Opening day Hartbreak for Spurs"

Árpádka 2010.08.14. 14:13:37

Huddelstone felugrott és SWP.belefutott a lábába:D

rajaram 2010.08.14. 14:15:59

A City arabjai bebizonyították, hogy nem az eszükről híresek. Hogy lehet ilyen szedett-vedett csapatot összeállítani? Ha én lennék egy arab sejk (szerencsére nem vagyok), akkor legelőször megvettem volna Mourinhot, odaadtam volna neki a csekk könyvet és féláron lett volna egy világverő csapatom. Így rajtuk röhög a világ műveltebb része.

Everred 2010.08.14. 14:17:59

na jó, Hart kezd idegesíteni.

Árpádka 2010.08.14. 14:18:10

30perc allat 2 szinte tiszta gólhelyzet a Spursnek vagy ők kurva jók a támadóikra ránézve ezt nehéz elképzelni. Vagy a city védelme szar .

ddrum77 2010.08.14. 14:19:34

Touré, aki "nagy lövő"?

Árpádka 2010.08.14. 14:19:37

Beszarsz:D mekkora mecccs. Most jön egy kamu tizi a Citynek?

Everred 2010.08.14. 14:19:51

elképesztő, miket hagy ki a Spurs. Simán lehetne már 3-0.

Árpádka 2010.08.14. 14:20:49

ezt Keane simán belövi még Gudjonsen is :D

Everred 2010.08.14. 14:21:59

félidei doppingteszt Hartnak.

Data4u 2010.08.14. 14:23:35

@Everred: én már kettőn túl is vagyok.

Everred 2010.08.14. 14:32:17

SWP nettó emberhátrány eddig a Citynek.

OJ · http://sportvers.blog.nepsport.hu/ 2010.08.14. 14:35:38

A PL-rajt és pöte tiszteletére csaptam egy fröccsöt.

halihalo 2010.08.14. 14:37:21

Hát, ez a City egyelőre elég nagy nulla. Mondjuk vannak a pályán olyanok, akik még talán egymás nevét sem tudnák, ha nem lenne a hátukra írva.
Viszont a Spurs megérdemelné a vezetést.

danesdzsu2 2010.08.14. 14:37:44

Nem is mondok semmit...

halihalo 2010.08.14. 14:38:13

@kulibáli-a-sötét-sanyi: Ha már a Spursnek nem adta meg. Richards nem szabályosan állította meg Bale-t....

halihalo 2010.08.14. 14:39:17

@agentagent: Miért akarod ezt a béna kommentátort hallgatni, ha nem muszáj?

pote · http://nst.blog.hu/ 2010.08.14. 14:39:23

@OJ:
én meg már habinál is szavaztam az ötödik válaszlehetőségre, itt oldalt ;)

Ronal-d'oh! 2010.08.14. 14:39:31

Hart eddig adja nagyon.

halihalo 2010.08.14. 14:40:41

@Everred: Még vannak (szerencsére) páran ilyenek.

OJ · http://sportvers.blog.nepsport.hu/ 2010.08.14. 14:41:36

@pote: Jaj. :) Amúgy valami olcsó diákbor, be is gyűröm a javát a Loki-meccsig.

Everred 2010.08.14. 14:48:37

@halihalo: igen, mondjuk elég vicces, hogy Modric rendszeresen elnyomja De Jongot és Tourét, és elhozza közülük a labdát.

Lechert 2010.08.14. 14:48:57

Attól tartok, hogy ezt a gyenge formát átmentjük a bajnokság elejére is... úgyhogy 3-0 helyett 2-1 talán...
Go Chelsea!

England win The Ashes! 2010.08.14. 14:52:37

@danesdzsu2: Ne búsulj, idén aranylakodalom! Az 50. szezon bajnoki cím nélkül. XD

Martin Astin 2010.08.14. 14:53:02

@Dr Jozef Vengloš: ezt most frankón Wengerre írtad? Mert akkor én azért nyugodt szívvel elküldelek a p*csába, csak hogy legyen egy másik hasonlóan markáns vélemény is, no persze, nem személyeskedésképpen, csak úgy finoman, barátilag.

@peter135: arról van infó, hogy ez csak a PL-re vonatkozik-e, vagy valamennyi érdeklődésre számot tartó eseményre, Serie A, stb?

Data4u 2010.08.14. 14:53:46

"Tottenham have failed to win their last three PL home matches that have been 0-0 at half time - failing to score in all three. Their last victory from this position was 2-1 against Birmingham City in August 2009... Joe Hart was in goal."

England win The Ashes! 2010.08.14. 14:55:13

@Martin Astin: Igen, Wengerre írtam, és nem veszem személyeskedésnek a véleményed. Peace!

danesdzsu2 2010.08.14. 14:55:39

@Dr Jozef Vengloš: A nagy csapatoknak vannak komoly hagyományaik.
:P

England win The Ashes! 2010.08.14. 14:59:01

@danesdzsu2: Igaz, hol van ez még a Villa 70 évéhez képest, vagy a Sunderland 75 évéhez, ami máig tart. :)

Data4u 2010.08.14. 15:00:18

@Dr Jozef Vengloš:
én türelmes embör vagyok...
majd a csigaembör behúzza nektek biztosan.

Everred 2010.08.14. 15:01:33

a második félidő eddig a Cityé, mintha kicsit elfogyott volna a Spurs lendülete.

Martin Astin 2010.08.14. 15:01:47

@Dr Jozef Vengloš: Ok, persze, azért is írtam, hogy ne vedd annak! Szopjon a Sp*rs, és mindenki boldog!:)

England win The Ashes! 2010.08.14. 15:04:58

@Martin Astin: Bizony, annál kevés fontosabb dolog van. :)

nils_h 2010.08.14. 15:09:06

@Dr Jozef Vengloš: díszbohócnak lenne azért egy-két tippje :)

man city 2010.08.14. 15:11:47

David Platt magyaráz a kis füzetéből Johnson-nak...

remélem AJ elfelejti, amit hallott tőle, és azt hozza amit tud

Everred 2010.08.14. 15:14:30

azigen, Dirty Harry nem pöcsöl, kettős csere csatárposzton.

England win The Ashes! 2010.08.14. 15:14:58

@nils_h: :)) Nem azt mindtam, hogy nincs, csak azt, hogy kevés. A Rönó-jel előkelő helyen van a listán. :)))))

nils_h 2010.08.14. 15:15:15

Wáhháhhá! Ki mennyit tesz a Robbie Keane duplára?

dino vercotti · http://bianconeri.blog.nepsport.hu/ 2010.08.14. 15:16:08

Meg lehetett volna említeni Platt nevét. Persze, ha nem ismeri fel valaki, akkor nem fogja megemlíteni.

Everred 2010.08.14. 15:18:54

Pavjucsenko ezt miért lőtte el egyből...? Lett volna ideje átvenni, tolni rajta egyet...

ddrum77 2010.08.14. 15:22:35

A kislány majd eldönti

Data4u 2010.08.14. 15:22:46

na vége a stream-emnek.
mondjuk eddig kafaság volt.
croatia, rab

danesdzsu2 2010.08.14. 15:24:49

Holnap estig sem rúgunk gólt

nils_h 2010.08.14. 15:25:10

@Data4u: én egy román patakon nézem, ahol pont most Roy Keane-ezték le a jó öreg Robbie-t...

ddrum77 2010.08.14. 15:25:57

Kicsit mátrixos a közvetítés

pote · http://nst.blog.hu/ 2010.08.14. 15:28:47

@nils_h:
nem tudsz mondani akkora összeget, amit ne raknék fel rá akár a 92.percben is!

Everred 2010.08.14. 15:30:44

ezt nem hiszem el bazmeg, a Spurs totál elkúrja a tippemet. Bale is... a jobb lábát le lehetne vágni nyugodtan, teljesen használhatatlan darab.

danesdzsu2 2010.08.14. 15:30:48

Üres kapu 2 méterről nem lenne elég ma.

nils_h 2010.08.14. 15:31:35

@pote: tudom, tudom. de te már kifizettél :)

danesdzsu2 2010.08.14. 15:35:44

A Football Manager-ben már anyáznék, hogy ilyen a valóságban nem fordulhatna elő...

vadkutya 2010.08.14. 15:37:08

Oh God, ez a patkány Kín már megint itt van? Fizetni kellett érte? :)

pote · http://nst.blog.hu/ 2010.08.14. 15:40:26

@nils_h:
hát igen, te sem vagy olcsó ;)

Everred 2010.08.14. 15:41:11

ehhh, szép tippel kezdhettem volna a szezont, ha a Spurs képes kihasználni a 837 helyzet közül egyet...

Strigo 2010.08.14. 15:44:41

Vajon mit akart a City ezzel a játékkal? Gólt lőni biztosan nem, ahhoz nem ártana legalább néha egy-egy ember a tizenhatoson belülre. Bajnokesélyesek, muhaha.

Everred 2010.08.14. 15:45:39

@Strigo a divatdrukker: azért várd ki a végét, az aktuális bajnok tavaly ennél is kilátástalanabb játékkal kapott ki a White Hart Lane-en.

pote · http://nst.blog.hu/ 2010.08.14. 15:45:46

@vadkutya:
köccsönben volt

@Everred:
nagyon sajnálom :)

értelmetlen_nevű 2010.08.14. 15:47:32

Dzeko-val odabaszna ez a spurs.

mocskos city!

Data4u 2010.08.14. 15:49:18

köszi a streameket :-)
hát behúzhattuk volna easily...
várom Woland sporttárs összefoglalóját, bár mit lehet erre mondani? be kellett volna lőni mondjuk 5öt...
további jó szurkolást! én megyek fürdeni a tengerbe :-D

vadkutya 2010.08.14. 15:54:42

@pote: Akkor ez egy tökéletes ár-érték aránnyal lekövetett biznisz volt...

Everred 2010.08.14. 16:04:51

@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa: szarul. Nem nagyon tudta tartani sem Lennont, sem Defoe-t, amikor az kihúzódott arra az oldalra, Mancini le is cserélte a szünetben, ami jót tett a City védekezésének.

poolfanati 2010.08.14. 16:15:02

@Everred: nem azért cserélte le mert megsérült? én úgy láttam hogy jegelte a lábát.

Everred 2010.08.14. 16:17:31

hopp, vezet a Blackpool.

Még mindig olyan kis buta csapat ez a Wigan.

Everred 2010.08.14. 16:18:12

@poolfanati: lehet, nem tudom. Az biztos, hogy rosszul játszott.

Everred 2010.08.14. 16:21:53

köszönet az ostoba partjelzőnek, életben tartotta a telitalálat halovány reményét Wiganben :-)

man city 2010.08.14. 16:27:08

@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa: mivel nem 100%-os, sérült volt kissé, ezért nem volt túl jó
nem is nyomta végig, csak 45 percet

de Bridge-hez képes végre vki, aki nem liability...

Zsoca87 · http://kilencesterv.blog.hu/ 2010.08.14. 16:34:02

@man city: "de Bridge-hez képes végre vki, aki nem liability... " Ezt majd 10. forduló után. Egy gyenge meccs után én nem ezt a következtetést vonnám le a helyedben.

OJ · http://sportvers.blog.nepsport.hu/ 2010.08.14. 16:35:58

A Citynél nagyon Hartcore volt a kapusteljesítmény.

dino vercotti · http://bianconeri.blog.nepsport.hu/ 2010.08.14. 16:38:07

A wolfes megszerezte az év szabigólját. Mindjárt tolom a videót.

LT91 2010.08.14. 17:00:07

A Wigan - Blackpoolt szinte mindenki bebukja most. A Forduló után a Blackpoolt az első helyre...

dino vercotti · http://bianconeri.blog.nepsport.hu/ 2010.08.14. 17:06:03

Közben egy teljesen jogos góltól megfosztották a Wigant.

poolfanati 2010.08.14. 17:16:47

@dino vercotti: Oh my frakking god. Erre nem is tudok többet mondani.

spurs 42+42 2010.08.14. 17:18:09

hát, lehet hogy a Young Boys keményebb lesz, mint ez a City :)

dino vercotti · http://bianconeri.blog.nepsport.hu/ 2010.08.14. 17:18:53

A Sunderland-Birmingham meccsen pedig az év öngólja született meg, Carr révén. Ezzel 2-0.

Szintén a mai napra várom az év kapuskirúgását, valamint az év szögletét.

LT91 2010.08.14. 17:21:53

Eddig csak a digi által adott meccseken nincs gól........ Természetesen ezért nem okolhatjuk őket, de én rájuk fogom...van sapka nincs sapka esete...

spurs 42+42 2010.08.14. 17:23:45

@dino vercotti: gondolom, az év bedobása már túl olcsó tipp lenne

LT91 2010.08.14. 17:24:24

Gera miatt adják csak, de fogadni merek, hogy többen stream-elik a Latics - Seasiders meccset

imici77 · http://www.megujulasfc.blogspot.com 2010.08.14. 17:33:20

az nst-t hamarabb olvasom, mint a .com-ot, de akkor lehet örülni, Wenger marad. Fontosabb láncszeme az Arsenalnak, mint Cesc idén, bontok is egy sört.

Ki a Villa edzője?

A sp?rs tényleg ott folytatja, ahol tavaly abbahagyta, érik az 50. évforduló...

már csak egyet kell aludni :)

ps: Adebazsor a padon kezdett, ÉBRESZTŐ! :)

Füles 60 2010.08.14. 17:34:05

Gera le, amit láttam az nem volt sok tőle

Everred 2010.08.14. 17:34:33

Kirkland mit nyelt be, atyaég :D

imici77 · http://www.megujulasfc.blogspot.com 2010.08.14. 17:37:04

nah, a wh is küzdeni fog a bennmaradásért, VÉGRE! :)

Everred 2010.08.14. 17:37:18

@LadicsTamás: én voltam kinn egy Bolton-Fulhamen, januárban, kurva hidegben.

Azóta tudom, hogy ez nem egy olyan párosítás, amelytől felgyorsul az ember pulzusa.

Blandings 2010.08.14. 17:48:59

Az Everton játékosaira még véletlenül a női csapatuk mezét húzták? Nagyon büntet ez a világító rózsaszín.

LT91 2010.08.14. 18:03:05

Blackpool az élen :D

halihalo 2010.08.14. 18:05:05

@LadicsTamás: Remélem, leszoknak arról, hogy mindig a gerameccseket adják.

LT91 2010.08.14. 18:12:55

jövőhét szombaton 4-kor Arsenal - Blackpool élőben a digin mostmár kiváncsi vagyok rájuk, hogy mire mennek egy komolyabb csapat ellen. Wigan - Chelsea is lesz ott pedig adott a sok gól. Van mit bepótolni a gólokban a diginek. Vasárnap Newcastle - Aston Villát meg Fulham - Man United-et ad....Gondolom a Fulham meccseit amikor csak lehet adják. Ez kb ilyen Sport1 Dzsudzsák PSV szindróma lesz...

nem jut a lyon el messzire, ha nem figyel lionel m 2010.08.14. 18:19:07

Van egy ismerősöm, akit Hegének hívnak, a barátnőjét pedig Móninak. Csak nem? Vörös haja van?

spurs 42+42 2010.08.14. 18:21:49

@LadicsTamás: csak épp Hollandiából akkor is PSV-meccseket lenne érdemes adni, ha nem lenne ott Dzsudzsák

bag 2010.08.14. 18:27:19

Hát szerintem még nyitó meccshez, meg idény eleji formához képest is eléggé gyenge volt ez a Spurs-City.

Az átjött, hogy Csisztu következetesen Givenezte Hartot...:)

Ronal-d'oh! 2010.08.14. 18:28:23

@LadicsTamás: az volt az idegesítő, amikor Gera még a WBA-ban nyomta, és mindig az ő meccseik voltak, mert az a WBA bűnrossz volt.

Everred 2010.08.14. 18:30:37

@LadicsTamás: "jövőhét szombaton 4-kor Arsenal - Blackpool"

csúnya reality check lesz szerintem.

Vaader 2010.08.14. 18:38:39

Ritka idegesítő a Digin a Chelsea meccs kommentátora.

Everred 2010.08.14. 18:45:19

lehet, hogy az 5-0-al még alábecsültem a Chelsea-t, még a végén megint rúgnak nyolcat.

England win The Ashes! 2010.08.14. 18:58:25

@Blandings: Retro mez, ilyenben (lazacszínűnek vagy minek nevezik) voltak először bajnokok. Szerintem nem rossz, de azért nem vennék fel ilyet.

Everred 2010.08.14. 19:20:54

na erről ennyit.

Mindegy, mondjuk kár is nézni, mindenki tudja, hogy a Chelsea lesz a bajnok, bőven elég lenne, ha csak a többiek játszanának, hogy eldöntsék egymás között a második helyet. Valahol lehangoló, hogy az angol bajnokság ilyen kiszámítható :-(

halihalo 2010.08.14. 19:21:58

@bag: Lehet, hogy tavalyi adásokból vágták össze a szünetbeli beszélgetést! :)

halihalo 2010.08.14. 19:23:11

Még három gól legalább kellene az első helyhez. Mégiscsak jobban nézne ki: )

halihalo 2010.08.14. 19:28:57

@Everred: Azért egy 3/4-ed fordulóból nem vonnék le messzemenő következtetéseket, de ha másoknak is oké, akkor legyen az általad javasolt végeredmény. :)
Ez a WBA nem túl acélos jelenleg, de lehet bennük potenciál, ha összeszoknak. Az edzőjük előélete mindenesetre biztató.

Everred 2010.08.14. 19:32:42

@imici77: nem sajnos, de fontolgatom, hogy elviselhető legyen ez az idény.

Utoljára 2005-ben volt az, hogy a bajnoknak ennyire ne legyen komolyan vehető kihívója, és ez elkeserítő azért. Mert, sorry, de az Arsenalnak is nagy csoda kéne a bajnoki címhez szerintem, ahogy a Citynek is.

vizsla_ 2010.08.14. 19:37:34

@Everred: inkább örülni kéne, hogy végre nincs boring top four

mindig ugyanaz a 4 csapat az első 4 helyen, abból is mindig a Chelsea és a MU az élen, mióta a Chelsea-t Abra összevásárolta
hány éven át már...
előtte meg csak MU, csak Arsenal...

most pedig élet-halál meccsek minden fordulóban, kiélezett küzdelem az utolsó fordulókig a top4-ért (ami a BL pénzek miatt óriási dolog, főleg azoknak akik nem jutnak be, de egy Pool-nak is komoly hiány ez idén)

na meg a bajnoki címért is

City, Spurs, Liverpool bármelyike lehet 4., és az Arsenal meg lehet kikerül a 4-ből (ahogy a Pool is ki tudott kerülni)

megjósolhatatlan az első pár hely, leszámítva azt, hogy az 1. hely valszeg a Chelsea-é lesz(ha el nem basszák ugye)

na pár éve meg biztos volt, hogy MU-é lesz(pl. 2000-es évek legeleje, meg 90-es évek vége)
az akkor 100-szor unalmasabb volt

ahogy a spanyol bajnokság most egy vicc, régen 100-szor jobb volt, amikor egy Depor meg Valencia még odaérhetett

most meg 30-40 pontos szakadékok lesznek lassan a 2. helytől lefelé...
az olasz Serie A meg egy vicc a középszerű Juve-val, és a nyugdíjas, motiválatlan Milan-nal
(+most Rafa is ott van már:D)

csak a buzi digi ne vitte volna el az egész PL-t...

badblood 2010.08.14. 19:39:56

Mindentől függetlenül a 4(?) nagy közül jelen pillanatban szerintem a chelsea-nek a leggyengébb a keretje... De egy WBA ellen még jók lesznek így... :))

Everred 2010.08.14. 19:42:30

@vizsla_: ja, az jó, hogy a BL-helyekért nagy csata lesz, csak nem örülök, hogy az én csapatom az egyik fő esélyes arra, hogy kikerüljön az első négyből :-) Meg hát egy bajnokság lényege, legfontosabb kérdése mégiscsak a bajnoki cím, és az kurvára egyértelmű, hogy a Chelsea-é lesz.

A 99/2000-es és a 2000/01-es szezon előtt volt hasonló a helyzet, igen, akkor a United volt verhetetlen, de az rég volt. 2005 is hasonlóan egyértelmű volt, azóta viszont minden szezon elején legalább két csapatnak reális esélye volt a bajnoki címre. Most csak egynek van, ennek én nem örülök, sorry.

Blandings 2010.08.14. 19:53:28

@Dr Jozef Vengloš:
Ja, pszichológiai hadviselésnek nem rossz, bár ez ma nem jött be a Blackburn ellen:)

De hogy a meccsről is valamit: pont olyan volt, mint amit kb vár az ember egy Blackburn-Evertontól. Ahova azért néztem be, hátha játszik a kis Rodwell, aki a héten a riportok szerint baromi jó volt az U21-es üzbégek elleni meccsen. De csak a vége előtt 10 perccel állt be, amikor behalt a stream, he-he.

papercut 2010.08.14. 19:54:23

@Everred: Bocs , de nem fogom kibírni, hogy amikor bajnokok leszünk, ne dörgöljem ezt a Chelsea-s marhaságot az orrod alá...

Everred 2010.08.14. 19:59:14

és ott az ötödik.

félgőzzel, kábé kettes sebességi fokozatban rúgtak ötöt 67 perc alatt.

Szeretném tudni, hogy azok, akik el tudják képzelni, hogy nem ők nyerik a bajnokságot, mire alapozzák ezt?

Micimedwe 2010.08.14. 20:00:03

Nekem a Bolton a titkos favoritom.

Titi120 2010.08.14. 20:02:34

@Everred:
A kérdés az, hogy te mire alapozod ezt az ellentmondást nem tűrő véleményedet. Az újonc elleni első meccsre ?

Strigo 2010.08.14. 20:05:08

@Everred: "Szeretném tudni, hogy azok, akik el tudják képzelni, hogy nem ők nyerik a bajnokságot, mire alapozzák ezt?"

Mondjuk a múlt heti Community Shieldre. Ezt a West Bromot bárki megveri hazai pályán, ez nem szint.

Everred 2010.08.14. 20:06:48

@Strigo a divatdrukker: persze, hogy megveri. Csak nem úgy, hogy félgőzzel ötöt rúg 70 perc alatt. Jó játékkal, jó formában más csapatok is képesek erre Angliában; így, kettes fokozatban, anélkül, hogy megizzadna, csak a Chelsea.

A Community Shield egy felkészülési meccs, sokat nem szabad belelátni.

rajaram 2010.08.14. 20:07:33

Szeretem nézni a Chelsea-t. igaz, hogy egy összevásárolt csapat, de ésszel van megcsinálva. Nem nagy neveket vettek, hanem alázatos játékosokat, akik imádnak (és tudnak) focizni. Mellesleg itt játszik 2 kedvencem: Drogba és Essien.

Everred 2010.08.14. 20:08:18

@Titi120: nem, arra, hogy a tavalyi bajnokcsapat nem gyengült, a tavalyi legfőbb kihívója viszont igen, míg a második számú tavalyi kihívója sem tűnik erősebbnek, sőt, középső védőből például alig maradt nekik.

és hát látszik, hogy a Chelsea-ben simán benne van, hogy 100 gól fölött rúg.

badblood 2010.08.14. 20:08:23

@Everred:
Azért szerintem egy WBA-nak ötöt(?) gurítani nem nagy pukkanás... Ha a 'pool-nak, vagy pl. a Tottenham-nek lőnének ennyit, arra azt mondanám, ez igen, ez fasza!
De persze ez sem rossz! Csak így tovább! :))

chrisred 2010.08.14. 20:08:48

@vizsla_: "(ami a BL pénzek miatt óriási dolog, főleg azoknak akik nem jutnak be, de egy Pool-nak is komoly hiány ez idén)"

A jelenlegi tulajdonosok működése mellett egy olyan mértékű összeg kiesése, mint egy évi BL bevétel, igazából csak resztli, fel sem tűnik...

Everred 2010.08.14. 20:11:09

De szép lenne, ha a Chelsea leállna, és lenne még egy szép telitalálatom. De biztos, hogy rúgnak még kettőt.

Titi120 2010.08.14. 20:16:33

@Everred:
Aztán az MU mivel gyengült tavalyhoz képest ? Ben Fosterrel vagy Tosiccsal ?
Az Arsenalnál is amint felépülnek a sérültek már egy Chamachkal jobban fognak állni mint tavaly (plusz lehet Van Persie és Fabregas is kevesebbet lesz sérült), mindeközben a Chelsea elveszítette a standard tizenegyéből Carvalhot.

Fogalmam sincs hova ez a sírás, előző évben is csak a hajrában húzták be Lampardék, miért lenne idén egyértelműbb a győzelmük ?

rajaram 2010.08.14. 20:20:14

@Titi120: Carvalho helyett ott van Alex, aki szerintem sokkal jobb

értelmetlen_nevű 2010.08.14. 20:20:44

@Everred:
Lassan tényleg irritálóbb vagy, mint Csöncsön fénykorában. Pedig én nem is szeretem a Unitedet.

Tényleg mekkora ász ez a Chelsea, Drogba akkora király, hogy direkt szétugrik a sorfal a tiszteletére. Nálam megvan az első kieső mindenesetre.

Persze masszív a Chelsea, nem lenne meglepetés, ha megint ők nyernének. De előre hasra esni előttük, pláne egy WBA elleni meccs után baromság. A bajnokság megnyerése szempontjából totálisan lényegtelen, hogy hány góllal végeznek ki egy ennyire lepkefing csapatot.

Az viszont sanszos, hogy Drogba megint gólkirály lesz, nem látszik rajta meg a kor. Ezzel együtt totál jellegtelen csapat lett a Chelsea mostanában, a rakás gól ellenére is unalmas volt a meccs.

Everred 2010.08.14. 20:21:24

óóó, a kurva anyátokat. Most ez tényleg fontos volt?

vizsla_ 2010.08.14. 20:23:15

@rajaram: hehe, azért a Chelsea sem ment a szomszédba pár éve a fura igazolásokért

25 millió font SWP-re (!!)
20-22 millió font Damien Duff-ra
40 millió € Sevcsenko-ra úgy ugye, közben Sevcsenko megszűnt létezni akkoriban:)

Crespo, Kezman, Jarosik, Tiago, Del Horno és társaikra csak úgy repkedtek a több 10 millió eurók összességében
na meg Verón-t sosem felejtem el, megbukott, sérült volt a MU-ban, a Chelsea pedig kipengette egy olyan összeget érte, amit a MU köszönt szépen...
(20 mill. € körül)

azóta persze kikupálódtak, ezt aláírom...

rajaram 2010.08.14. 20:24:45

@értelmetlen_nevű: totál jellegtelen csapat lett a Chelsea mostanában, a rakás gól ellenére is unalmas volt a meccs.

én pl. nagyon szeretem, ahogy játszanak. mindíg élvezet nézni őket.

Everred 2010.08.14. 20:25:03

@értelmetlen_nevű: komolyan, úgy tesztek, mintha csak a meccs alatt kezdtem volna el hangoztatni, hogy a Chelsea simán bajnok lesz :-) Pedig hát láthatod, hogy nem, már korábban is mindig mondtam, hogy most csak nekik lesz esélyük.

@Titi120: Scholes, Giggs, VdS mind egy évvel öregebbek lettek, látszani is fog rajtuk. Nehéz elképzelni, hogy Rooney, Fletcher és különösen Evra még egy szezont végigjátsszon gyakorlatilag sérülés nélkül - Rooney tavaly sem bírta végig a terhelést, idén mitől bírná? valószínűleg még hamarabb ki fog dőlni, biztos, hogy a világbajnokság sokat kivett belőle. Evra dettó. A keret egyáltalán nem lett felfrissítve, csak az egy szem Hernandez érkezett, aki rendszeres játéklehetőséghez juthat - márpedig stagnálás=gyengülés.

vadkutya 2010.08.14. 20:30:04

@Everred: Apa, még egy forduló sem ment le, komolyan nem értem ezt a picsogást a részedről. Nem is szoktam hozzá, általában kamázom a kommentjeid, tehenes léted ellenére is... ;)

vizsla_ 2010.08.14. 20:31:51

@chrisred: nem tudom pontosan mi folyik a Pool-nál most, de a BL pénz az 20-30 millió € is lehet, +a származékos bevételek...

azért ha ez csak igazolásokra rendelkezésre állna a Pool-nak, az is jobb lenne nekik
(vagy gyorsabban fizetnék vissza a hitelt:D)

lényeg a lényeg ott lenni a BL-ben sokkal jobb, mint nem:)

rajaram 2010.08.14. 20:32:00

@vizsla_: Nem voltak azok se hülye igazolások, csak nem váltak be. Tőlem lehet akárki PL bajnok, vagy CL győztes, mivel egyik sem magyar, igazából nem érdekel, de a Chelsea a kevés csapatok egyike, akiket szívesen nézek.

halihalo 2010.08.14. 20:32:51

@vizsla_: Az utóbbi időben nem nagyon költött Abra, és - szerintem nagyon jól - elengedtek négy olyan játékost, akiknek k..va sokat kellett fizetni, viszont alig vittek előre a csapaton (Belletti, Deco, Ballack, J. Cole). Ha ezek helyett jön Ramires, és talán Neymar, és csak fele annyit tudnak majd nyújtani az első szezonban, amennyire jónak látszanak, az már kész nyereség lesz. J. Cole az egyik kedvencem volt, de ettől függetlenül, nem is lett volna szabad neki megadni a Drogba-Lampard szintű fizetést. Az elmúlt 2-3 évben semmit nem igazolt a tehetségéből, alig volt egészséges. Ja, és van még egy nagy "igazolás". Essien.

vadkutya 2010.08.14. 20:33:13

@badblood: Hát, ezt a "gyenge keretet" sztem bőven ellensúlyozza az,h ezek az arcok évek óta együtt nyomják, kurva összeszokott társaság a Chelsea, nagyon könnyedén játszanak, s ezt nem csak a mai meccs alapján mondanám...

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2010.08.14. 20:33:41

(Úristen mit kapna a La Liga, ha ez a 6-0-ás eredmény ott született volna. Belegondolni is szörnyű. Pedig ott nem a nemzetközi téren inkább a bekkelős játékáról híres Chelsea oszt hatosokat, ha egyáltalán...)

Everred 2010.08.14. 20:34:35

@vadkutya: hát de pont ez a bajom, nem hogy egy forduló nem ment le, de mielőtt bárki labdába rúgott volna, már lehetett tudni, ki lesz a bajnok...

egyébként csak két hozzászólásban jeleztem, hogy ezt elkeserítőnek találom, a többiben teljesen tárgyilagos hangon elemeztem az esélyeket, szóval a picsogás erős túlzás szerintem.

Everred 2010.08.14. 20:37:17

@Csöncsön: nem, ott a nemzetközi színtéren az első kieséses párharcban rendre hazaküldött Real Madrid osztja őket :-)

rajaram 2010.08.14. 20:37:57

@Csöncsön: A spanyol bajnokságnál izgalmasabbat nem tudok elképzelni. A körmömet fogom lerágni, hogy a 3. helyezett 40 vagy 50 ponttal lesz lemaradva. Hú! Már alig várom!

Árpádka 2010.08.14. 20:38:38

@Everred: stagnálás=gyengülés. -nem feltétlenül csak akkor ha az ellenfél erősebb lett. És ez nem feltétlenül igaz. A kereteket figyelembe véve erősdött a City rengeteg igazolás miatt. Az Arsenal megtartotta Fabregast de továbbra sincs kapusa és a védelme is gyöngült szerintem.
Gyengült a MU és a Chelsea mert öregedett az alapkeret egy évet -mondjuk Londonban a Ramires gyerek se lesz Messiás szerintem.
Spurs , Villa maradt ugyanazon a szinten, míg az Everton mindig tavasszal jó.
Scholes, Giggs, VdS mind egy évvel öregebbek lettek, látszani is fog rajtuk-ez tény itt nincs mit vitatkozni és idejön sajna Ferdinand is aki nem lesz már a régi soha de a Chelsea kerete is öregedett nincs Deco, Carvalho-aki akármikor jobb mint Alex
Drogba se fiatalodott ráadásul egyre többet sérült és neki sincs helyetese. Terry tavasszal homály volt.Lampard is lassan 30
És végső soron azMU is hintett 2x 5-t a Wigannek, és a WBA a Blackpool mellet az egyik legnagyobb esélyes a kiesésre.

halihalo 2010.08.14. 20:38:39

@Csöncsön: Azért az utolsó három meccs 21:0 gólkülönbségére elég kevés más példát tudnál hozni.
Egyébként amit írtál, azért nem nagyon áll meg, mert az angol bajnokságban van legalább 5-6 viszonylag egymáshoz közel álló színvonalú csapat. A spanyolban kettő csak. Persze, ettől még az a kettő játszhatja a BL döntőjét...

vizsla_ 2010.08.14. 20:38:54

@Everred: félrerakott pénzedet fel kell tenned ebbe az esetben a Chelsea bajnoki címére:)))

ha már ennyire biztos vagy benne...

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2010.08.14. 20:41:45

@halihalo:

(Milyen 21:0-ás gólkülönbségre célzol? Nem értem.)

chrisred 2010.08.14. 20:42:40

@vizsla_: Miután két év telt el úgy, hogy volt BL bevétel, viszont a Liverpool nem költött semmit játékosokra, a kettő közti összefüggés nem egyértelmű. A hitel már nem lesz visszafizetve - vagy ha igen, akkor nem a mostani tulajdonosok pénzéből.

A legutolsó mondattal nem lehet vitatkozni. :)

Árpádka 2010.08.14. 20:43:58

Azt kijelenteni hogy a Chelsea a bajnok azérrt erős mi van ha éri öket egy tömeges ételmérgezés januárban?

rajaram 2010.08.14. 20:46:39

@kulibáli-a-sötét-sanyi: addigra már olyan sok ponttal fognak vezetni, hogy a fakó is elég lesz :)

Everred 2010.08.14. 20:48:26

@vizsla_: félrerakott pénz, hahh, milyen furcsa, idegen koncepció.

vizsla_ 2010.08.14. 20:48:27

@halihalo: ign írtam is, hogy kikupálódott a csapat, hiszen a nagy merítésből anno rohadt sok volt a bukott igazolás, de sikerült pár igazgyöngyöt is befogni (Essien, Drogba, Carvalho stb.), akik még ma is alapemberek meg az elmúlt években is azok voltak

manapság meg jobban meggondolja a Chelsea, hogy kikre mikor mennyit áldoz, és jól is teszik, hiszen toppon vannak, PL-hez elég a keret, BL-hez meg kelleni fog 1 nagy adag mák...
ami eddig hiányzott jó pár szezonban nekik

de ugye az az ócska poén érvényes, hogy ejjj hol lenne Abra nélkül most a Chelsea:D
(nekem úgy rémlik, hogy anyagilag nem állt jól klub az orosz érkezte előtt, vagy másik klubbal keverem?
mintha csődközeli szitu is lett volna, tehát az azt megelőző években is elég idióta gazdálkodás folyhatott...
persze Abra érkeztével ez mondhatni szőnyeg alá lett söpörve, illetve megoldotta a gondokat)

de inkább egy jó orosz, egy jó arab, mint a pénzéhes amcsik, lásd Liverpool és Man U
hiszen Abra-nak, meg most az araboknak sok profitot nem termelnek a klubjaik:D

vadkutya 2010.08.14. 20:49:03

@Everred: Lehet,h rossz szót használtam, de picsogást arra értettem,h egy ideje abszolút megkérdőjelezhetetlen módban adod tudtára az itt megjelenőknek,h a Chelsea lesz a bajnok.

Nem az okfejtéssel van a baj, hanem többen azt nem értik (köztük én sem),h hogyan tudja ezt vki leírni 2 meccs után (amiből történetesen 1et elvesztett a kék alakulat)? Egy olyan valaki, aki évek óta nézi az angol bajnokságot...

halihalo 2010.08.14. 20:49:06

@Csöncsön: A Chelsea utolsó három hazai bajnokija.

Everred 2010.08.14. 20:49:31

@kulibáli-a-sötét-sanyi: ezek droidok, nem árt nekik semmi!

LT91 2010.08.14. 20:49:43

Mivan akkor ha a MU rúg hétfő este hetet? Úgyis hozzá vannak szokva a Newcastle elpáholásához mostanában...

halihalo 2010.08.14. 20:51:57

@Csöncsön: De mondok jobbat: az utolsó 6 otthoni ŐL meccs: 33:2-es gólkülönbség.

Árpádka 2010.08.14. 20:52:48

@LadicsTamás: MU lesz a listavezető, tavaly is az a csapat húzta be a PL-t amelyik megnyerte a rangadókat.
Ráadásul idén a szarkáknál nem BL álmokat szövögetnek hanem a bent maradást tervezik.

vizsla_ 2010.08.14. 20:52:53

@rajaram: csak arra írtam, hogy "ésszel" lett megcsinálva

volt ész is benne, meg pár óriási nagy homály, ami nem okozott gondot anyagilag nekik, mivel Abrának meg sem kottyant az a pár elfuserált 20 millió fontos csekk:)

épp a napokban nézegettem az igazolásokat a PL kluboknál, meg is lepődtem, hogy a Chelsea anno mekkora bevásárlást rendezett olyan játékosokkal, akiknek fele már ki tudja hol van...
de 6-7 éve volt, így könnyen elfelejti az ember

vizsla_ 2010.08.14. 20:55:25

@chrisred: de most majd Hodgson megváltja a világot:)

(igaz, Cole, Jovanovic, Poulsen nem az a fajta erősítés, amitől a Pool visszakerül a BL helyekre

de Gerrard is maradt, Torres is, még a végén az argentin pitbull is marad, pedig nyár elején már alapvető volt, hogy lesznek nagy távozók a Pool-nál)

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2010.08.14. 20:55:40

@halihalo:

(Tényleg tiszteletreméltó, de képzeld el, mi lenne a vélemény, ha mondjuk egy bizonyos katalán csapat rúgna ennyit a hazai bajnokijain. Lépjünk föl közösen a kettős mérce ellen!) :-)

Everred 2010.08.14. 20:55:42

@vadkutya: nézd, a City kerete erős, de nagyon, nagyon messze van attól, hogy csapat legyen - ezt ma is láttuk. Lehet, hogy jövőre már bajnokesélyesek lesznek, idén aligha. Úgy vettem ki, ezzel a legtöbben egyetértenek itt.

Az Arsenalnál megint az van, hogy HA elkerülik a sérüléseket, akkor nagy dolgokra lehetnek képesek. Na de kérdem én, mikor kerülte el a sérüléseket az Arsenal? Sérülékeny játékosaik vannak, ennyi - arra számítani, hogy Van Persie végigjátssza a szezont fitten, az olyan, mint Hargreaves visszatérésére várni... Természetesen ha Wenger igazol még, akkor bennük van a nagy durranás, jelen állás szerint szűk a keret, aggasztó még az alap védőnégyes is, hát még a cseréik, és a kapusposzt továbbra sem megoldott, márpedig az 4-5 pont lehetne egy szezonban.

A Unitedet kiveséztem elégszer. A Liverpool nem bajnokesélyes matéria, a Spurs sem igazán. Ki marad? Igen, mindannyiunk nagy meglepetésére, a Chelsea.

Árpádka 2010.08.14. 20:56:38

@vizsla_: Emlékszem azon a nyáron amikor a a Abráék nagy bevásárlást csináltak akkor Essien ára bekerült a 10 legdrágább játékos közzé abban az évben nem ? vlm35 milla volt2006 volt talán?

halihalo 2010.08.14. 20:58:46

@Csöncsön: Azért itt nem csak Osasuna és Málaga volt az ellenfél... :) mint már fentebb írtam...

Árpádka 2010.08.14. 20:59:46

@Everred: éppen ez az, hogy tavaly is csak békanyálon húzta be a Chelsea és nem erősödött olyan mértékben hogy abszolút favorit legyen.

halihalo 2010.08.14. 21:00:37

@kulibáli-a-sötét-sanyi: £26 millió volt, de ő aztán megérte ezt az összeget, ellentétben másokkal...

rajaram 2010.08.14. 21:02:28

@vizsla_: Ma már nincsenek igazi focicsapatok, csak részvénytársaságok. Ezek közt kell válogatni. Nem tudom miért, de én a Chelsea-t szívesen nézem, pedig ugyanolyan droidcsapat, mint a többi.

Árpádka 2010.08.14. 21:02:40

@halihalo: jaja de az akkor mennyi ajrót ért 38-at?, bocs de én abban számolok:) az az évi igazolásokból csak ő maradt nem?

rajaram 2010.08.14. 21:03:54

@kulibáli-a-sötét-sanyi: Essien a világ egyik legjobb játékosa. Imádom a játékát. Ha ott lett volna a VB-n, más lett volna a végeredmény.

Everred 2010.08.14. 21:05:02

@kulibáli-a-sötét-sanyi: az Arsenalt 11 ponttal előzték meg, nem nagyon látszik, mitől lenne ez most lényegesen kevesebb. A United meg előbb-utóbb le fog csúszni, most már visszafelé haladunk 2008 óta folyamatosan...

chrisred 2010.08.14. 21:05:10

@vizsla_: Majd szeptember 1-jén jelentsük ki, addig kopp-kopp.

Hodgson éppen most jelentette ki, hogy nagyon nagy a távolság a top 4-tól. Nem tudja, hogy pont azt a feladatot vállalta el, hogy már most év végén kötelező ott végezni?

Árpádka 2010.08.14. 21:06:13

@rajaram: az afrikai középpályások között tényleg a legjobb, Angliában azért Fletcher, és védekezésben Mascherano van olyan jó mint ő. Hiszen kb hasonló a poszt

vadkutya 2010.08.14. 21:06:13

@Everred: Nah, ezekről a kommentjeidről beszéltem, ugyanis abszolút aláírom, szinte minden szót. Csak én nem jelentem ki még így az elején, ennyire kategórikusan,h a Chelsea lesz a bajnok. Az angol pontvadászat éppen nem a kiszámíthatóságáról híres, mindig történnek meglepetések, ezt mindketten tudjuk. Tavaly sem kényelmesen nyert a Dinamo, ennek ellenére persze idén megtörténhet...

De akko se legyél Horas! :)

rajaram 2010.08.14. 21:11:54

@kulibáli-a-sötét-sanyi: ezt nem lehet patikamérlegen mérlegelni. azért szeretem drogbát és essient, mert tőlük mindég számíthatok egy váratlan megoldásra, olyanra, amit még sohasem láttam.

Árpádka 2010.08.14. 21:14:48

@Everred: Miért is mert 3 év után lemaradt az MU a PL-ről hány pontal is. Vagy valami elképesztő balszerencsével 3-0-ról kiestünk a Bayern ellen?
Valóban haladunk lefelé mert nem költönk évente 60 millát játékosokra? Mikor Glazerék megvették a klubot volt egy bevásárlás azokból a játékosokból ki maradt meg talán csak Nani a kezdő közelében, és Anderson. a többi homály.
Tőlem kieshet a csapat a Championshipbe akkor is megnézem a meccseiket, sajnálnám tuti de előbb vagy utóbb inkább utóbb a helyzet normalizálodni fog.
És legalább nem fog a csapat 20-30 millákat kipengetni Quaresmákért, meg Aquilanikért.
Abramovics még marad vagy 20 évig a Chelsea mögött utána mi lesz? legalább Glazerék elcseszték és így mint egy főnix újászülethet a klub.

Árpádka 2010.08.14. 21:18:15

@kulibáli-a-sötét-sanyi: a kiesés meg a az újászületés erős elismerem:)

vizsla_ 2010.08.14. 21:24:53

@chrisred: olyan nagy??

tavaly azért az a 62 -64 pont sztem még az elég gyenge Pool-tól is kevés volt
ennek több oka lehetett, maga a játékoskeret, Torres rengeteg sérülése, Gerrard formahanyatlása, Xabi Alonso távozása (Aquilani hónapokig haszontalan volt), Rafa Benítez baromságai (nem tudhatjuk mi igaz a sok kamuhírből, hogy jóban volt a játékosokkal, vagy utálták már) és még sok dolog...

elég szoros volt a befutó tavaly, nagy nagyot huppant a Pool, de sztem a 68-70 pont az a minimum, amit Hodgson-nak hoznia kéne
(egy egészséges Torres-sel, Joe Cole-lal, Gerrard-dal,igazi előbbi kettő sérülékeny:D)

nálam a távoli azt jelentené, hogy a Pool 10 pontnál is távolabb lesz a 4. helytől
sztem azon belül lesz,
ahogy volt tavaly is
(igaz, ezt tudta Rafa is hozni a legrosszabb évében)

halihalo 2010.08.14. 21:27:33

@kulibáli-a-sötét-sanyi: Még Cech és Drogba is ott van abból az évből. Ha minden évből lenne három ilyen játékos, akkor nem itt tartanánk. :)

halihalo 2010.08.14. 21:30:11

@kulibáli-a-sötét-sanyi: Bocs, egy évvel elnéztem, ők korábban jöttek.

Everred 2010.08.14. 21:31:54

@kulibáli-a-sötét-sanyi: mondjuk a Glazerék 2005-ben vették meg a klubot, azon a nyáron Van der Sar és Park érkezett :-)

Én is nézném a csapatot akkor is, ha a Championshipben játszana, egy szóval sem mondtam, hogy menjenek a picsába, vagy bármi, akkor is szurkolni fogok, ha tényleg ötödikek leszünk, de nem is ez a kérdés, erről szó sem volt igazából.

Mi nem Quaresmáért meg Aquilaniért pengetünk ki 20-30 milliót, hanem Berbatovért és Hargreavesért. És azért csúszunk lefele, mert 2008 óta nem sikerült igazán megerősíteni a kezdőcsapatot, viszont az akkori kulcsemberek közül sokan visszaestek: Hargreaves, ugye, nyilvánvaló, Carrick a római BL-döntő óta nem találja magát, Scholes még két évvel öregebb, Ronaldo már nincs is, Ferdinand eltűnt a sérülések süllyesztőjében, Anderson visszaesett erősen az ígéretes bemutatkozó szezon után.

Azóta csak Rooney és Fletcher fejlődött, illetve jött egy jó Valencia, VdS, Vidic és Evra tartja magát. De nagyon kellene a frissítés, és igen, néha nem árt a kezdőcsapatba is igazolni - és jól igazolni, nem pedig Berbatovot -, nem csak mindig ígéretes tehetségeket, akik vagy beválnak, vagy nem, de inkább nem. Tosic, Diouf, Manucho, Possebon - ezek mind-mind az újfajta átigazolási politika termékei, és mind eltűnt 1-2 meccs után. Bebe, Obertan hasonló kategória lehet, és még Hernandez előtt is hosszú út áll.

És még valami: nem gondolom, hogy véletlen lenne, hogy a klub történetének két legsikeresebb szezonját (1998/99, 2007/08) alapos keretfrissítés előzte meg az előző nyáron. Vagy mondhatnám 1995/96-ot, amikor egy teljesen átalakult csapattal sikerült tök váratlanul duplázni. Ezzel szemben 94/95, 97/98, 09/10 - mind azt jelzi, hogy a stagnálásból rosszul jövünk ki.

Mourinho már nem a király 2010.08.14. 21:34:35

Valóban az szól a Chelsea mellett, hogy nagyon összeszokott társaság, ráadásul a tavalyhoz képest az igazolások mellett felépült Essien, és remélhetőleg nemsokára Bosingwa is (nem tudom most mi van vele).

Plusz Ramires, Kakuta és Sturridge is mind nagyon igéretes fiatalok.

Domingo 2010.08.14. 21:53:22

@Anthony-a Polip megmondja!: Na és persze ott van a két brazil, Ronaldo és Kaká homoerotikus viszonyának retardált végterméke: di Santo. :D

Sturridge-ről én még csak óvatosan beszélnék, mert egyelőre csatár létére nem igen lődözte a gólokat se a válogatottban, se a Cityben, se a Chelsea-ben.

halihalo 2010.08.14. 21:56:37

@Anthony-a Polip megmondja!: Bosingwa azt írja a blogján, hogy nemsokára elkezd edzeni újra.

halihalo 2010.08.14. 22:02:15

@Domingo: Sturridge-ben én egyelőre semmit nem látok, de remélem, rám cáfol. Egyelőre a legnagyobb helyzeteket is kihagyja.

Domingo 2010.08.14. 22:14:55

@halihalo: Elég értetlenül lestem, mikor a Chelsea leigazolta. Persze ők biztosan jobban tudják, de egyelőre tényleg nem mutatott semmit, ráadásul fizikailag sem olyan nagy szám, pl. nem valami gyors, tehát még csak nem is Walcott szint, akiről a világ legnagyobb pofátlansága volt olyan reklámot csinálni, hogy FAST IS NEVER ENOUGH. :) Persze, ha a NIKE intő példának szánta, akkor nem szóltam.

Mourinho már nem a király 2010.08.14. 22:44:00

kicsit off:
Blatter azt akarja, hogy a VB-n a csoportmeccseken ha döntetlen van akkor legyenek 11-esek. Merthogy ezzel támogatja a támadófocit.
Arra nem gondolt, hogy egy kiscsapatnak még jobban megéri bekkelni, mert 11-esekkel elviheti a 3 pontot is???

Everred 2010.08.14. 22:50:40

@Anthony-a Polip megmondja!: nem tudom, hogy ő mire gondolt. Én arra gondoltam, hogy Blatter egy ostoba fasz.

Szerintem az én gondolatom jobb.

Juan de Keserű, a keselyű 2010.08.14. 22:54:38

Emberek!

Tud ajánlani valaki magyar ip-címről elérhető netes előfizetési megoldást a PL-re?

Árban kb. EuroSport-Playerben gondolkodom, HD nem lényeg, Paypalos fizetési opció preferált.

Ha valakinek van infója, ötlete, ne tartsa magában, köszi!

Árpádka 2010.08.14. 22:55:07

@Everred: Ja lehet végül is a frissítésben van valami de például 2000-es évek legnagyobb mélypontja pont akkor volt amikor Rooney és Céé a csapathoz kerültek ugyebár Wayne az EB után érkezet és egy évvel az előtt Ronaldo. És 2005-ben kieset a csapat a csoportkörből, utána Ferguson lényegébben újászervezte a csapatott és 2007-ben pedig csak azért nem lett Bl-győztes a csapat mert a Milannak volt két jó hónapja. és az elődöntő pont beleset.
Én nem látom annyira reménytelenek a helyzetet csicsáritó még be is válhat. Csak hát az MU nem tud annyit költenni mint más csapatok és ez így lesz legalább 10 évig.

Árpádka 2010.08.14. 22:57:39

@Anthony-Mourinho a király-: Na jó mindjárt nem lehet megkülönböztetni Blattert meg Becalit ami durva Kb Becali szokott ilyeneket nyilatkozgatni

halihalo 2010.08.14. 23:05:46

@kulibáli-a-sötét-sanyi: Borsócska első gólja feledhetetlen volt. Kevesen tudják így fejbe rúgni magukat. Gondolkodtam is, aki fejes gólra fogadott a következő gólként, az vajon nyert? :))

Everred 2010.08.14. 23:08:10

@kulibáli-a-sötét-sanyi: "az MU nem tud annyit költeni mint más csapatok és ez így lesz legalább 10 évig."

viszont elköltöttünk összesen kábé 15 millió fontot Bebére és Smallingre - ennyiből már kijött volna egy erősítést jelentő középső középpályás is.

Ronaldo és Rooney hosszútávú csapatépítés céljával lettek megvéve, ez igaz. De az általuk fémjelzett csapatból is csak akkor lett valami, amikor 2006-ban leigazoltuk Vidicet, Evrát és Carricket, és kidobtuk az akkor már sajnos kerékkötőnek számító Roy Keane-Van Nistelrooy duót (tudom, szentségtörés, de akkor is így volt. attól még ez a múltbeli érdemeiket nem írja fölül persze)

Everred 2010.08.15. 01:17:05

Na, jó éjszakát emberek, csak azért jöttem még vissza, hogy visszaadjam a kedvét azon United-fanoknak, akiknek elvettem (clfo, especially :D)

www.youtube.com/watch?v=mMhb-g_7cDc&feature=related

vizsla_ 2010.08.15. 01:31:17

Wenger-nek nem tetszik a 25 fős keretről szóló új szabály:)

"The Premier League have to decide: are they here to prepare the national team, so let's kick everybody else out? Or are they here to be the best league in the world?"

Woland 2010.08.15. 02:17:33

@bag: "Hát szerintem még nyitó meccshez, meg idény eleji formához képest is eléggé gyenge volt ez a Spurs-City."

szerintem meg ennél a Spurs és a City meccseinek a zöme gyengébb lesz. 17 kaput eltaláló lövés (igaz, ebből 13 hazai), meg rohanás oda-vissza - ezt én bármelyik meccs előtt aláírnám. :) Bár te emlékszem, hogy kikérted magadnak azt is látatlanban, hogy az Arsenal-Tottenham-et derby-nek nevezzük, úgyhogy talán most is arról van szó, hogy a Spurs egyszerűen irritál, nem? Attól, hogy 0-0 lett még nem volt gyenge a meccs, sem iramban, sem színvonalban. Ha Hart nincs ekkora formában akkor láthattál volna 2-3 hazai gólt.

a BBC az első félidei teljesítményünket egyszerűen csak "sublime"-nak minősítette, mondván, hogy a tavaly év végi kirobbanó formát sikerült átmenteni az új szezonra is. szóval szerintem ne nézz több Tottenham-meccset mert a mainál többnyire borítékolhatóan nem lesznek jobbak.

_norbi · http://www.liverpoolfc.tv/ 2010.08.15. 02:37:20

Az esti rockbuliról a magyar testvérekkel (és persze azért is szóljon, hogy a Liverpool legyen a bajnok 20 év után!):
www.youtube.com/watch?v=vcWTTs8QVRc

Slice 2010.08.15. 02:54:21

@Everred: Előre kikiáltani a Chelsea-t bajnoknak elég merész döntés. Oké nyertek 6-0-ra, ez meggyőző. De egy WBA ellen sikerült ezt összehozni, ha a Wigan kioszt nekik 7-et, akkor ők is bajnokesélyesek lesznek? Vagy ha esetleg a MU hazaküldi a NU-t 7-tel, akkor mindjárt ők lesznek azok? Pont te mondtad, hogy a Community Shield meccsről nem érdemes levonni következtetéseket. Hát egy első fordulós meccsről pont ugyanennyire érdemes bármire is következtetni. Erős gárda a Chelsea, de simán el tudom képzelni, hogy idén megelőzik őket, akár többen is. Mielőtt bármilyen esélylatolgatásba belemennék inkább megvárom, hogy mit mutat a MU és az Arsenal,'Pool hármas.

chrisred 2010.08.15. 07:35:04

@vizsla_: Talán úgy kell érteni, mint abban a viccben, amikor a diák felkéredzkedik az öreg székely szekerére, majd folyamatosan kérdezgeti, hogy messze van-e még Kolozsvár.

Most, hogy nemcsak játékosállományban és bevételben vagyunk elmaradva a legjobbaktól, hanem a menedzser képességeit tekintve is, már igen nagy a távolság.

váév építők (törölt) 2010.08.15. 09:30:37

igaz, hogy a tavalyelőtti év legjobb bajnoksága volt a pl, de a tavalyié is..
jó kis cikk, már vártam én is a szezonkezdetet!

gio · http://www.napiauto.blog.hu 2010.08.15. 10:09:30

@Everred: mondjuk egy középső védő is elfért nálunk, főleg úgy, hogy Vidic a távozásáról szóló pletykák, Ferdinand meg az állandó sérülései miatt nem volt 100%, hogy a hasznunkra lehet az idén.

a Chelsea-szurkolóknak pedig gratulálok, szép szezont futottak az idén is, augusztusban ritkán dől el a Premier League.

gio · http://www.napiauto.blog.hu 2010.08.15. 10:11:00

@Slice: az a baj ezzel a Chelsea-vel, hogy nem hibázik. tavaly sem hibázott, otthon verhetetlen, és ha egy csapat ilyen formába kerül, ennyi önbizalommal, akkor lehetetlen lesz megállítani.

egyetlen csapat sincs, amelyik eléjük kerülhetne, nekik áll minden az idén.

gio · http://www.napiauto.blog.hu 2010.08.15. 10:12:26

@kulibáli-a-sötét-sanyi: az a Milan akkor azért erősebb volt nálunk. viszont mi akkor felfelé tartottunk, ezt 1 és 2 évvel azután is bizonyítottuk. mostanra azonban elkezdtük követni a Milant...

undertow 2010.08.15. 10:53:56

@gio: amíg a jelenlegihez hasonlóan sérülésmentes marad a csapat, talán. de a sérülések jönni fognak mint mindig, akkor meg a fiataloknak kell beugraniuk akikről fogalmunk sincs, hogy mit tudnak majd nyújtani. a keret szűkült és elég nagyot fiatalodott, ez pedig majd december környékén amikor a csapból is meccsek fognak folyni visszaüthet.

Everred 2010.08.15. 11:25:49

@undertow: tökmindegy, nincs ellenfeletek. Ha Drogba, Lampard, Essien és Cole is kidől 4+ hónapra, akkor lehet aggódni, egyébként sima ügy.

wil 2010.08.15. 11:39:41

először a Digisportról

tehát végig megy a netes közvetítés, de amikor a PL meccsek vannak, akkor képesek leállítani?
mert ez történt...
és ezt még megfejelik azzal, hogy vannak, akik ugyanúgy tudták nézni az oldalukon
(ezt több helyről hallottam)
nekem meg végig jelenleg nincs elérhető adást írt ki (másoknak is, olvastam)
tényleg menjenek a fenébe
(pl. most megint megy vmi motorverseny, hibátlanul)

Chelsea-WBA, hát ebből sokat nem lehet levonni, Chelsea idén is párszor kioszt 6-7 gólos pofonokat, azoknak a csapatoknak, akik ezt meg is érdemlik az adott napon
jó a helyzetkihasználása a Chelsea-nek, másrészt remekül alakítanak ki sok helyzetet
nem igazán tudom milyen taktikát talál ki 1 WBA ilyenkor
6 védővel és 3 védekező kp.-val lehet egy kis csapatnak pontot hoznia a Chelsea-től kb.:D
Drogba pedig zseniálisan tolja, és Essien +Bosingwa játékával simán lehet erősebb a Chelsea, mint tavaly
(de ezt majd a BL-ben látom fontosabbnak náluk, ezt is tavasszal)

Spurs-City sem volt rossz, atyaég Hart mivel rukkolt elő, nem idegbajos gyerek, és angol kapus, vmi titoknak lennie kell itt:D
Spurs tényleg a tavalyi jobb játékát hozta, gyors akciókkal, nagyon jó helyezkedéssel, remek támadásépítésekkel( azok a lapos 20-30 méteres labdák szélről a visszalépő csatárnak középre, aki egyből ráfordul, közben jön fel a szélső is szélvész gyorsan és veszélyt okoznak, ez vmi Spurs-ös sajátosság:D)
de ennyi helyzetből nem gólt rúgni nagy hiba, és inkább buktak 2 pontot, mint nyertek egyet

City meg nyert 1 pontot, nagyon a szezon elején vannak, ez látszott, meg hát míg a Spurs a tavaly kezdővel tolta, addig Mancini 3 új játékost is berakott, naná hogy még nem volt domináns játékuk (bár a 2. félidőben szépen tartották a labdát, az 1. félidőhöz képest és ezzel alig engedtek helyzetet a Spurs-nek)
rövid passzos játék, vagy valahogy a sebesség hiányzik nekem a City-ből még
Barry, DeJong és Yaya sem annyira gyors (utóbbi viszont alig vesztett labdát, Barca-s passzjáték hatott rá:D), Tevez távol volt a kaputól, Silva-ra nagyon kíváncsi vagyok, kapott egy kis ízelítőt a PL-ből:)
SWP hiába gyors, egyszerűen gyenge
na de majd Balotelli, neki van sebessége, ha éppen akar futni:D
clean sheet a Spurs stadionjában ilyen meccs után, na meg 1 pont, ez a City-nek kedvezett így tegnap

ma Pool-Arsenal 5 órától, tipp: 2-2:)

wil 2010.08.15. 11:47:51

www.dailymail.co.uk/sport/football/article-1301270/Jamie-Redknapp-My-10-watch-Barclays-Premier-League.html

(így kell linket betenni?)

egy 10-es lista, amolyan "players to watch" Jamie Redknapp-től:

10. Wilshere
9. Hart
8. Joe Cole
7. Fabregas
6. Adam Johnson
5. Andy Carroll (Newcastle)
4. Javi Hernandez
3. Carlie Adam (Blackpool)
2. Bale
1. D. Silva

én azért még rávenném Balotelli-t, de Bebét is:), hátha Ferguson megint belenyúlt vmi nagyon nagyba, h már egy poénnek tűnt a megvétele elsőre, meg másodikra is:)

LT91 2010.08.15. 11:54:50

Megírtam a tegnapi nap összefoglalóját.... Annyit még hozzátennék röviden, hogy Drogba ha a spanyol válogatottban játszana akkor tuti aranylabdás lenne idén. Így is ott lesz a top five-ba. Nagyon tud a srác és nem túlzás azt mondani, hogy a világ legjobb csatára és ezt most elsősorban nem a tegnapi meccsre értem. A Chelsea pedig kötelező 15 pont megszerzésén van. A nagyok ellen és a fontos meccsek ellen lesz érdekes, hogy mire lesz képes ez a viszonylag szűkebb keret úgy, hogy közben VB is volt...

Slice 2010.08.15. 12:01:18

De az ilyenek, hogy a Chelsea nem képes hibázni és stb. miből szűritek le? 2 tétmérkőzésük volt idén. Az egyik egy potenciális kiesőjelölt ellen hazai pályán akiket kitömtek, a másik pedig a CH ahol az egyik riválissal találkoztak és kikaptak. Azt meg tegyük hozzá, hogy se a MU se a 'Pool és se az Arsenal nem lépett még pályára. Mi van akkor, ha Essiennek kiújul a térdsérülése..A Chelsea öregedett, és már kifele mennek a játékosok. Simán lehet, hogy ez abban fog megmutatkozni, hogy Drogba,Terry vagy akár Lampard a szezon utolsó negyedére el fog fáradni. Én is őket látom a legerősebbnek idén is, de azt se felejtsük el, hogy az átig. szezonból is van hátra.

Everred 2010.08.15. 12:16:56

@Slice: az ő keretük a legerősebb, most már bennük van az az önbizalom is, ami a bajnokság megnyerésével jár - és ez nagyon fontos, tavaly szinte csak emiatt volt végig versenyben a United -, és felszabadultan játszhatnak. És ezt nem a két eddigi meccs alapján mondom, hanem úgy általánosságban. És mondom, a Community Shield nem sokat számít: mi sem vagyunk gyengébbek a Kansas Citynél, csak mert kikaptunk tőlük.

Különben is, a Chelsea olyan csapat, évek óta, hogy úgyis lehet tudni, hogy nyer. Minden meccsén azt érzi az ember, hogy tökmindegy, mi történik a pályán, valahogy úgyis nyerni fognak. Vezetést szerzett az ellenfél? Nem számít, úgyis megfordítják. 0-0 a 93. percben? Hiú remény, a 95. percben jön Drogba, vagy egy megpattanó Lampard-lövés.

Nehéz elképzelni, hogy az átigazolási időszakból hátralévő idő lényegesen változtasson ezen. A City lassan talán befejezi a bevásárlást, az Arsenal úgysem fog sokat költeni, a United meg nem vesz több embert.

Everred 2010.08.15. 12:32:49

komment, jelenj meg.

Ronal-d'oh! 2010.08.15. 12:46:24

@Everred: semmi bajom veled, de kezd kurva idegesítő lenni ez a károgás. Fontolgatom, hogy szólok Csöncsönnek, hintsen igét Messiről és/vagy a Barcáról és/vagy a spanyol válogatottról, ennél még az is jobb.

Slice 2010.08.15. 12:59:06

@Everred: A Community Shield szerintem sem számít sokat, de sztem kb pont ennyit számít az 1. kör is. Azért olyan nagyon felszabadultan sem játszhatnak, mert mindenki tőlük várja most, hogy bajnokok legyenek és azért ez nem kis teher. Drogba pedig hiába jön a 95. percben vagy Lampard, ha esetleg a szezon végére teljesen elfáradnak, vagy lesérülnek. Minél idősebb valaki általában annál sérülékenyebb, ezt is bele kell kalkulálni. Az átig. szezontól már én sem várok sokat igazából, de ha valami orbitális véletlen folytán Wenger esetleg igazolna egy KAPUST az szerintem óriásit dobna az Arsenal esélyein. Szokásosan kérdés lesz az is, hogy melyik csapatokat mennyire kerülik el a sérülések. Lehet bármilyen jó csapat a Chelsea, ha egyszerre elveszíti 2-3 legjobbját vagy a komplett védősorát.

Everred 2010.08.15. 12:59:22

@Ronal-d'oh!: igazad van, azt is el kell mondani, hogy szerintem jó focit, érdekes meccseket fogunk játszani, izgalmas és gyors támadósorunk van, amit élmény lesz nézni végig.

Trófeákat nyertünk eleget mostanság, szóval nem katasztrófa, hogy most nem fogunk, csak szabaduljunk meg a Glazerektől mihamarabb.

imici77 · http://www.megujulasfc.blogspot.com 2010.08.15. 13:02:30

csilisbab és becks... készülök a meccsre:)

vadkutya 2010.08.15. 13:04:40

@imici77: Jó is leszel vegyi fegyvernek, ha kikapunk... :))))

Everred 2010.08.15. 13:05:56

@Slice: ők nem fáradnak el, kibaszott szörny az összes, 200 meccset le tudnának játszani azonos szinten. Elpusztíthatatlan droidok ezek :-)

Nem mindegy, hogy az Arsenal milyen kapust igazol, ha egyáltalán. Olyan kéne, amelyik 1) nem követ el hülye hibákat, tehát általánosan megbízható, 2) magabiztosan képes irányítani a védelmet, és jó döntéseket hoz a levegőben érkező labdáknál.

Szóval pl. felmerült Given, az nem biztos, hogy annyira nagy előrelépés lenne - a pontrúgásoktól, beadásoktól továbbra is retteghetnétek, páni félelemmel.

imici77 · http://www.megujulasfc.blogspot.com 2010.08.15. 13:06:49

@vadkutya: nyugi, Arsha lesz, nem kaphatunk ki:) meg szétcsapatom egy kis unicummal, alszom egyet, sál a nyakba és indulás:)

imici77 · http://www.megujulasfc.blogspot.com 2010.08.15. 13:07:55

@vadkutya: baszki, Everred nyafogása nem a hét picsogása sztem, hanem a hónapé, jó, h nem Ágyús:)

Slice 2010.08.15. 13:09:11

@Everred: Igen-igen ezért is írtam nagy betűvel azt, hogy kapus. Hartért imádkoztam amikor szóba jött, de reménytelen. Schwarzerrel és hozzá hasonlókkal sehol nem lennénk igazából. Ott van Frey akár..Boruc most igazolt oda, kétlem hogy 2en megférnének. De tennék rá egy nagyobb összeget, hogy most sem fog épkézláb kapus érkezni és minden marad a régiben.

vadkutya 2010.08.15. 13:09:20

@imici77: Nincs egy picit meleg a sálhoz? Azért kérdem, mert ezen gondolkod egy ideje. Meg nem akarom lejégerezni... :)

man city 2010.08.15. 13:14:19

kezd unalmas lenni a bajnokság, mert a MU kezd megzuhanni, aha...

a szegény MU nem tud már annyi pénzt költeni, mint a többiek... rotfl#1
különben sincs értékes játékos a piacon jelenleg...
csak Bébé

Scholes volt a legnagyobb pár hete ezzel:
"The last thing we want is City above us."
amitől csak még királyabb az egész...

különben sem hinném, hogy egy olyan óriási csapatnál, mint a MU, a pénz komoly faktor lenne az eredményességben
az szembe menne minden eddigivel, hiszen a MU sosem a pénz miatt volt sikeres
rotfl#2

Ronal-d'oh! 2010.08.15. 13:15:01

@Everred: That's more like it!

bár mintha némi iróniát éreznék a levegőben.

imici77 · http://www.megujulasfc.blogspot.com 2010.08.15. 13:16:25

@vadkutya: lehet h meleg lesz, de a pudliban a Srácok is izzadni fognak :)

vadkutya 2010.08.15. 13:22:05

@imici77: Izzadni én is fogok, ha beváltom azt a májszter mennyiséget, amiket itt felelőtlenül összeígérgettél a posztjaim után... ;)

vadkutya 2010.08.15. 13:23:29

@imici77: S igazából a legnagyobb bajom az,h a nyáron vettem egy vuvuzelát, de elmúlt egy baráti összejövetel által. Pedig zárt térben az igazi... :)

man city 2010.08.15. 13:24:09

@Everred: Cech, van der Sar, Buffon és Casillas
kb. ezeket írtad le
ilyen kapust soha nem szervál az Arse

de Fabianski-hoz képes Given olyan más dimenzió, amitől az Arse fanok elhihetnék részben, hogy Wenger nem komplett bolond azügyben, amit a kapusokkal művel...

Given nem világklasszis ez tény, sőt sok gyengesége is van
de sem a Newcastle-ben, sem a City-ben nem volt előtte sosem igazi betonvédelem
de kb. olyan a kontraszt, minthogy Fülöp vagy Hart...

mivel az Arse védelme közelébe nincsen a top-top csapatok védelméhez, ezért 1 világklasszis kapus sem lenne ott annyira jó
ez fordítva is igaz, pl. Fabianski lerontja az Arse védelmét már a jelenlétével...

ha van reális lehetőségük Given-re, és nem szerzik meg, hanem maradnak Almunia/Fabianski-val, akkor Wenger jót tesz a riválisoknak

imici77 · http://www.megujulasfc.blogspot.com 2010.08.15. 13:28:41

@vadkutya: jó, párat beválthatsz:) csak ugasd ki a 3 pontot:) akkor pénz nem számít :)

imici77 · http://www.megujulasfc.blogspot.com 2010.08.15. 13:30:37

@man city: "mivel az Arse védelme közelébe nincsen a top-top csapatok védelméhez, ezért 1 világklasszis kapus sem lenne ott annyira jó"

öööö... a Real védelme átjáróház, ezért egy Casillas nagyon fontos láncszem, és van mód bizonyításra is...

Slice 2010.08.15. 13:31:53

@man city: Mondjuk Cech szerintem nem említhető egy lapon VDS-el vagy akár a másik 2 emberrel. Amióta bukósisakban tolja sokat bakizik. Inkább Cesart venném még ide. VDS visszavonul hamar, szóval a jó kapusok száma csökkenni fog, hacsak nem érik klasszissá 1-2 fiatalabb tehetség.

Given bár nem világklasszis, de kb 10 góllal kapnánk kevesebbet, ha ő védene. Kíváncsi lennék egy statisztikára, hogy a tavalyi szezonban hány gólt kaptunk kapushibából. Abban biztos vagyok, hogy ez 10 fölött van.

Slice 2010.08.15. 13:32:58

@Slice: "VDS visszavonul hamar," =VDS visszavonul hamarosan

Everred 2010.08.15. 13:34:57

@Ronal-d'oh!: pedig nincs, teljesen komolyan gondoltam.

imici77 · http://www.megujulasfc.blogspot.com 2010.08.15. 13:35:18

@vadkutya: amúgy a cselszkijes cikkeidért meg TE jössz nekem sörökkel, mert miattad kaptunk ki :)

Everred 2010.08.15. 13:38:36

@man city: azt próbáltam mondani, hogy nem bravúrkapus kell, nem olyan, aki kiváló "shot stopper", az akkor igazán jó, ha előtte erős, magas, domináns középső védők vannak - az Arsenalnál nem ez a helyzet.

Ide olyan kapus kell, aki a légtér korlátlan ura tud lenni. Nem feltétlenül VdS vagy Cech, de pl. egy Neuerrel szerintem jobban járnának, mint Givennel, bármennyire fiatal és tapasztalatlan, mert inkább az a TÍPUS, amire szükségük van.

Az, hogy Given is klasszisokkal jobb, mint Almunia vagy Flapianski, nem vitás :-)

dzzzzz 2010.08.15. 13:39:57

@Everred: szép is lenne egy Neuer, ahogy fut ki a kapuja elé 30 méterre :D

man city 2010.08.15. 13:42:31

@wil: no vmi értelmes is:D

az tényleg érdekes volt nyitómeccsben, hogy a rövid passzos játék mennyire átvette az irányítást a City-ben...
Mancini már formálja a csapatot, egyre jobban

pl. King és Dawson (2 belső védő), összesen passzoltak 18+19-et, nagyjánól minden pontosan
Kolo és Kompany pedig passzoltak 55-öt és 48-at (!!) és nem is adták el a labdát soha (Yaya 68/70 amúgy)

középen is Huddlestone és Modric együtt nem passzoltak annyit, mint Yaya, és fejelnként fele annyit mint Barry egyedül

Mancio rámegy a rövid passzokra, és a labdatartásra, mert a rohanásban általában gyenge a City
minél gyorsabb a meccs, annál inkább kedvezett ez a Tottenham-nek
(pl. Tevez is egyedül többet passzolt, mint Defoe, Crouch, az orosz meg Keane 4-en együtt, persze így baszott helyzetbe kerülni...)

Spurs nem szereti tartani a labdát, mindig mennek vele, és teszik tovább, nagyon jól italálták Bale-t és Lennon-t is, a csatárduójuk is hatásos, bár 1 komoly centerrel nagyon nagyon húzhatnának, aki tényleg bever 2-ből 1-et mindig...
(Defoe képes eltűnni meccsekre, Crouch kurvázik hogy lesz ez?:D)

amúgy Bale statjaira ránézve, kibaszot szarok voltak a beadásai, csomó pontatlan 1 pontos kb.
de így is adott kb. kvázi 2 gólpasszt meg a kapufa...
ezt Richards számlájára lehet írni mondjuk

ha Bale agresszivitását, és sebességét ötvözni lehetne Adam Johnson képpességeivel, na akkor kapnánk egy Crinyát...
ezzel így persze sokra megyünk:D

egyedül SWP volt szabadjára engedve, hogy hasznosítsa magát, amíg a csapat mögötte dolgozik, de azt az 1 rohadt nagy Yaya labdát is eltoporzékolta, amíg az ananász fejű Ekotto odaért
(apropó Ekotto mekkorákat dolgozott, Corluka-t meg nem is láttam, mivel nem is használtuk azt az oldalt sajnos, pedig nem Ekotto-t kellett volna bepróbálni)

de nem jó, hogy a Spurs topformához közelít már az 1. meccsen, kibaszott szar telük lesz, és tavasz is kérdéses, mert még egy pofátlanul nehéz BL csoportkör is jön nekik (remélem)

Everred 2010.08.15. 13:45:51

@man city: pénztéma? Legyen :-)

Ha (amikor) Milner meglesz, a City által játékosokra költött összeg a Premiership évei alatt (1992-2010) 515 millió fontra nő.

A Manchester United ugyanezen időszak alatt 419 millió fontot költött. A bajnoki helyezéseket is hasonlítsam össze? Ígérem, a Division Two-ban töltött idényt kihagyom :-)

A bajnokság miattatok is unalmas lesz, nem csak azért, mert mi "megzuhanunk": majd ha tényleg bajnokesélyes csapatot vásárolnak össze az arabok, akkor nem lesz az, lesz kihívója a Chelsea-nek. Most nincs.

Everred 2010.08.15. 13:47:31

@imici77: majd elmúlik, mint a szénanátha.

man city 2010.08.15. 13:49:56

@imici77: nézd meg Casillas-t a spanyol védelem mögött, és nézd meg a 2 évvel ezelőtti Casillas-t a Real védelme mögött

persze hogy nagyon nagy kapus, de mennyivel jobb lenne a Real-ban is mondjuk egy Chelsea szerű védelem mögött

amikor meccsenként 2-szer kéne csak védenie, nem pedig 6-szor...
nagyon nem mind1

Everred 2010.08.15. 13:53:26

@man city: ja, még valami. Tényleg nem tudunk annyit költeni, mint a többiek, a Chelsea, City, Barcelona, Real bandával nem tudjuk felvenni a versenyt.

Idén kiadtunk 8 millió fontot Smallingért, 7 milliót Hernandezért, 7,5 milliót Bebéért, az összesen 22,5 millió font. Na de: elment Foster 6 millióért, Tosic 8 millióért, és nem vettük meg végül az előzetesen már bekalkuláltan 8 millió fontba kerülő Ljajicot. Ha összeadod, kijön, hogy kábé nullánál tartunk...

peter135 · http://www.youtube.com/Goonerpeter14 2010.08.15. 14:08:27

@imici77:
Az én optimista tippem 2-0-ás hazai győzelem. A pesszimistát inkább nem mondom.

chrisred 2010.08.15. 14:14:56

@Everred: Akkor ehhez már azt kellene csak hozzáadni, amit a két klub fizetésekre elköltött ebben az időszakban. :)

man city 2010.08.15. 14:18:22

@Everred: megsajnálom a MU-t még a végén...

addig, amíg eszembe nem jut az az idő, amikor a fizetési sapka, és az őrült átigazolási összegekre Ferguson csak legyintett anno, hogy hát a minőséget meg kell fizetni (vagy meg kell találni nagy mákkal)

(és igaza volt:DD)

Everred 2010.08.15. 14:27:06

@chrisred: szerintem abban is feljöttek keményen az utóbbi két évben. Ha minden igaz, Robinho, Tevez, és Yaya Touré is többet keres, mint Ferdinand, aki a United legjobban fizetett játékosa; Bridge 90 ezer fontot kap hetente, annyit, mint Vidic...

@man city: nem kell sajnálni, de hát ettől még csórók vagyunk. Nekünk van három olyan játékos a keretben, aki 20 millió fölötti összegbe került, a Citynek hét, épp ezt mondom, hogy így az a papírforma, hogy a City előttünk végez - mert hát a minőséget meg kell fizetni, ugye.

halareaal 2010.08.15. 14:28:09

@man city: Casillas ponthogy azért kiemelkedő, mert olyan csapatban véd rengeteget, ahol nem fektetnek különösebb hangsúlyt a védekezésre. így robbant be. volt nem is olyan rég egy gyengébb periódusa, de ez pont akkor volt, amikor a csapat védekezése már sokkal összeszedettebb volt, mint mondjuk 4-5 éve.
egy klasszis kapusnak bármilyen csapatban jól kell védenie, de minél gyengébb a csapat, annál többet tud hozzáadni.

man city 2010.08.15. 14:31:03

@Everred: Neuer, Lloris stb. jó kapusok, de egyáltalán nem biztos, hogy világklasszisok lesznek

Wenger pedig éppen azon agyalhat, hogy még Schwarzer sem kell, mert Almunia már ismeri a védelmet elég jól ugye

azért remélem Given marad, ahol van, nem kéne 80 pont fölé engedni az Arsenal-t

anonim222 [semleges néző] (törölt) 2010.08.15. 14:38:24

off: easypoll miatt nem jön be az oldal vége. b+meg... 3x kell nekihuzakodni, mire bejön a belépés. utána újra. b+meg újra, természetesen.

on: meccs mai rangadó +beharang? gyön-e már?

man city 2010.08.15. 14:40:14

@halareaal: "ahol nem fektetnek különösebb hangsúlyt a védekezésre"

majd José...

Casillas=top class, erről nincs mit beszélni

horas 2010.08.15. 14:40:33

@Domingo: Pizarro-t szerintem emglehetett volna tartani...
Már mondani akartam,állat ez az új avatar.

chrisred 2010.08.15. 14:49:12

@Everred: www.guardian.co.uk/football/table/2009/jun/03/premier-league-turnover-wages-debt

2007-08: Man Utd: 121,1M font, Man City: 54,2M font

news.bbc.co.uk/2/hi/business/7424134.stm

2006-07: Man Utd: 92,3M font, Man City: 36,4M font
2005-06: Man Utd. 85,4M font, Man City: 34,3M font

Ha csak ezt a három szezont nézzük:

Man Utd.: 298,8M font
Man City: 124,9M font

És érdekes módon nem a Man City lett a bajnok kétszer is. :)

Everred 2010.08.15. 14:54:47

@chrisred: még szerencse :-)

De a Chelsea is csak egyszer a háromból, pedig hát...

halihalo 2010.08.15. 16:52:35

@undertow: A fiatalok, sajnos, megmutatták, hogy mit tudnak, az Ajax ellen ők játszottak (csak Essien játszott, hogy formába jöjjön, senki más), vagy a világverő FT Wycombe ellen a következő csapat kapott ki 5 - 1-re: Samuel Walker; Billy Clifford, Rohan Ince, Aziz Deen-Conteh, Ryan Bertrand; Scott Sinclair, Jack Cork, Conor Clifford, Milan Lalkovic (Dan Philliskirk, 59); Franco Di Santo, Aliu Djalo (Philipp Prosenik, 59). Szóval a sérülések sajnos eléggé beleszólhatnak, mint ahogyan tavaly is. De azért most is nyugodtabb lenne mindenki, ha Ferreira helyett Bosingwa lenne a csapatban.

halihalo 2010.08.15. 16:58:10

@Slice: ""Lehet bármilyen jó csapat a Chelsea, ha egyszerre elveszíti 2-3 legjobbját vagy a komplett védősorát."
Tavaly volt olyan, hogy Mikel hátvédet játszott... :)

wil 2010.08.15. 21:42:15

@man city: ezt vettem észre én is:)

mondjuk alapvetően sztem nem nyerő ez felfogás a PL-ben, hogy legyen lassabb a meccs, járassuk többet a labdát a megfelelő játékosok nélkül (ez fontos ugye)
de ez épp abból is adódhat, hogy kevés igazán gyors játékosa van a City-nek
akik megadják a csapat tempóját
persze még túl korai megmondani, hogy Mancini hogyan képzeli el a City-t, és hogy pontosan kikkel, de valszeg a nehéz meccsekre vmi ugyanilyennek fog kiállni a City mindig, főleg idegenben

most attól el lehet tekinteni, hogy hárommal nyerhetett volna a Spurs, mert ez szezoneleji forma (Spurs-nél tényleg nem:D, ezt adom, hogy később meg kicsit megzuhanhatnak a BL hatására) a City-nél, jó pár játékos még csak keresi önmagát, ők pár meccs után stabilizálódnak
meg az újaknak is kell majd jó 10 meccs kb. mire legalább a ritmust teljesen felveszik

de nagyon messze van még a City attól, hogy ennyi játékosból Mancini összerántson vmi sikereset
a TOP4 nem lesz kérdéses sztem, de azon belül már 5 pontnyi különbség is 15-nek hat, nehéz felfelé lépegetni

tegnapra visszatérve SWP helyett pont Balotelli-t játszattam volna, aki nyilván nem segítette volna ki Richards-t Bale-lel szemben (bár SWP sem tűnt segítőkésznek:D), de azért meg tudja csinálni az 1 v 1-eket, agresszív, és sikeresebben lépett volna fel centernek (mint SWP), amíg Tevez máshol bóklászott
(vagy pedig Johnson-t, aki kb. mindenben jobb, mint SWP lassan)

általánosságban az a baj ezzel a visszaülős taktikával (sit back...), hogy nagyon magára húzhatja az ellenfelet a az adott csapat, tegnap is volt ilyen, hogy még akkor is a Spurs támadott, amikor a City tarthatta volna a labdát (vagy támadhattak volna)
ezért mondom, hogy ezt csak nagyobb meccseken tudom elképzelni, a legtöbb meccsen egy sokkal támadóbb taktika kell, vagy feljebb tolni mindenkit kicsit, hiszen sok csapat meg majd 2 vonalban védekezik a City ellen

meg hát ennyi minőségi támadóval a keretben illene nem szétvédekezni a meccseket, illetve kihasználni a támadókat sokkal jobban
(bár bitang erős védelem nélkül meg bajnokságot nem nyer senki, ez is igaz, de hát a balansz nagyon fontos, és ez utóbbi hiányzik még nagyon a Cityből)

tavaly elég jó kontrákat láttam a City-től több meccsen is, ha azt tovább tudják fejleszteni akár csak Balotelli-vel , akkor az jól kiegészítené ezt a visszaülős taktikát, csak a Spurs ellen még lehet, a MU és Chelsea ellen már annyira nem lehet labdát birtokolni
(ellenük meg éppen kontragólokat lőtt a City, ha jól rémlik)

van egy olyan érzésem, hogy egy nagyon jó formában lévő Adebayor-ra, vagy ugyanilyen Balotelli-re inkább nagyobb szüksége lehet idén a City-nek, mint egy nagyon jó Tevez-re
(benne sztem nincs még 1 olyan jó szezon, mint a tavalyi)
de majd elválik...

undertow 2010.08.15. 21:59:17

@Everred: mennyit tettél fel rá?

horas 2010.08.15. 21:59:24

@wil:
Mancini az Inter-nél is ezt csinálta.Nulla játék full biztonsági felfogás,semmi kreativitás,játékosság finesz.Elől a befejező jellegű emberket szerette akik nem szinesznek semmit bevarják azt csoki.
Nem szereti a mozgékony,gyors játékosokat a ha 442 van,akkor a szélsői messze vannak a kaputól,nem is tudom,hogy az Inter,hogy rúgta a gólokat mi volt a koncepció...

A BL-ben 3 szezon alatt 3 gólt lőtt a csapata a kiesési szakaszban...ez azért árulkodó.Ritka idegesítő a játékfelfogása,Mourinho is szeret betonozni,de nyilatkozta pl a BL-döntő után kontráknál 5 féle elmozgást beszéltek meg,Mancini-ről én ezt nehezen tudom elképzelni.

Ez haláosan nonszensz,hogy 3 védekező középpályással kiáll,amúgy nem láttam a meccset mit játszott? mert a kezdőből itélve,4-3-3-nak tünik de gondolom nem,inkább 4-5-1-re tippelek,félkör-szerű középpályával.

Domingo 2010.08.15. 22:02:37

Na hát az milyen már, hogy Bellamy a Cardiffhoz kerülhet. Bunkó paraszt, meg minden, de azért ennyire ne adja már le.

Everred 2010.08.15. 22:17:10

@undertow: semennyit, nem szoktam fogadni. Nagyon zsugori vagyok én ahhoz, hogy pénzt kockáztassak a futballon, épp elég az elmém épségét rendszeresen kockára tenni, minden egyes meccsel.

undertow 2010.08.15. 22:29:18

@halihalo: teljes ificsapat nem ugyanaz a kategória, mint az 1-2 legnagyobb tehetség a nagyok között. értelmetlen hasonlítgatni. majd amikor studge, bruma vagy kakuta sérülés miatt kerül a csapatba pár bajnokira, na akkor kiderülhet mit tudnak.
az nagyon nem mindegy, hogy pl egy ifi balback bruma társa a védelem közepén vagy JT irányítja.

szóval majd meglátjuk. mindenesetre ha ezzel a fiatalított kerettel charlie megint bajnok lesz az a mu drukkerek minden előresírása ellenére nagyon szép teljesítmény lenne.

undertow 2010.08.15. 22:31:11

@halihalo: az essien-ferreira belsővédő páros is előjön még a rémálmaimban...
huth, mint jobb back megvan? mindig rá kellett szólni, hogy a bedobást neki kell elvégeznie :D

undertow 2010.08.15. 22:33:10

@Everred: hát hol a kockázat, ha úgyis biztos bajnok lesz a Chelsea? :)

Woland 2010.08.15. 23:44:37

@Domingo:

Bellamy cardiffi srác - mindig is szeretett volna a hazai csapatban játszani, na meg a Cardiff City három éve volt FA-Kupa döntős, míg a City legutóbb 1981-ben járt arra. :)

(amúgy, szerintem Bellamy csak a többi focistával ill. az edzőivel bunkó, amúgy földi halandókkal nem túl tahó. sőt, ahogy nemrég olvastam igazi jótékony faszi, Sierra Leone-ben meg fociakadémiát alapított.)

Redknapp már régóta le szeretné igazolni, meg a wales-i is jönni akar a Lane-re, csak hát a City belevette a fejébe, hogy nem adnak el nekünk senkit (Bellamy-n kívül Micah Richardsért és Irelandért is bejelentkeztünk ha igaz - a Richards-transzferrel kapcsolatban nyár elején már minden készen volt az üzlethez, de a halványkékek meggondolták magukat).

A Cardiff City-n kívül a Sunderland, a Fulham, mi és a Celtic is vinni akarná, ha jól tudom.

feed_the_Goat 2010.08.16. 09:46:01

@Woland: Sztem jó pár játékost vehetne a Spurs a Cityből, de pont nem őket célozza meg. :D
(RSC-t vigyétek!:)

Bellamy pedig pont nagyon hasznos lehetne a Spursbe, ő pl. tuti befejezett volna egy akciót szombaton a Spurs színeiben. Ráadásul van BL tapasztalata is, ezért jól is jönne ilyen okból is gondolom Redknappnek.
Viszont a City részéről ez akkora öngól lehetne, mint hogy Givent az Arsenalnak adni.

@horas: @wil: Na ez alap, hogy én is támadóbb játékot várok, mondjuk rangadókon elfogadható (egyelőre). A 3 védekező középpályással nincs gondom, csak akkor tényleg a szélsővédők meg a támadók támadjanak úgy, ami a csövön kifér.
Vagy Yaya Touré lépjen előrébb, mert ő sokkal többet konyít a támadásokhoz, mint pl. DeJong.

halihalo 2010.08.16. 19:29:47

@undertow: Persze, nagyrészt igaz, de amikor Bruma a nagy csapatban játszott, akkor sem volt túl meggyőző még. Lehet, megilletődött volt.

Ronal-d'oh! 2010.08.16. 20:00:33

Na, még egy óra, és rajtol a Premier League!

A MU-NU meccsről lesz valami iromány?

ha mégsem, akkor is Glory, Glory, Man United! :)

undertow 2010.08.16. 20:09:01

@halihalo: arra a két PL meccsre gondolsz ahol kapott 20-30 percet? szerintem semmi baj nem volt a játékával.

vadkutya 2010.08.16. 21:37:35

Nah, ezt szépen csinálta Berbatov.

Domingo 2010.08.16. 21:44:13

Rút lehet még ez.

vadkutya 2010.08.16. 21:46:42

@Domingo: Szép is lesz, ha rúgnak ezek is 5öt, talán még Rooney is betalálna (mondom én). A Szarkák meg nullák.

r_magpie 2010.08.16. 21:50:12

ide nekünk azt a május végi 17. helyet!

Csongongor 2010.08.16. 21:53:05

Nem tudom mért kellett temetni őket nme olyan rossz ez a csapat, Berbatov is mintha egy kicsit meg emberelte magát, bár lehet, hogy csak azt szeretném látni...

Lacóka 2010.08.16. 22:02:11

berbatov mosolyog, felszedett vmi csajt, vagy nemtom mi történhetett...

Domingo 2010.08.16. 22:02:19

@Woland: Értem én a hazai kötődést, de ez szerintem akkor is nagyon nagy visszalépés. Nagyon jó kis duót alkothatna Zamorával, vagy Darren Benttel.

Hiába szeretném Givent az Arsenalban, nem tudom hibáztatni őket azért, mert nem látják el a közvetlen riválisokat játékosokkal. Ireland szerintem amúgy tök felesleges lenne a Spursbe, vannak azon a poszton embereitek gazdagon.

A Richardsos dolog nem tudom mennyire volt igaz, de nem hiszem, hogy tényleg megváltak volna tőle, ugyanis szélsőhátvéd poszton gyengusznak érzem őket, míg a Spursnek ott sincsenek szerintem különösebb gondjai, ráadásul Micah tett olyan nyilatkozatot, hogy idén nagy szezont akar futni a Cityben.

Lacóka 2010.08.16. 22:02:59

rooneyval meg vki rúgasson sürgősen egy gólt, mert nagyon kell neki

Freeezer 2010.08.16. 22:03:46

@Csongongor: Berbatov eddig nekem is kellemes meglepetés,de várjunk még vele is. engem kicsit azé megrémít,h egy Newcastle,néha így áttud szaladni a komplett kp, és néha elég simán jut el a kapunkig

Csongongor 2010.08.16. 22:05:17

71-29 labdabirtoklás...

értelmetlen_nevű 2010.08.16. 22:09:55

@Lacóka:

Szerintem ez lesz második félidei program. Rooney az új Berbatov egyelőre.

vadkutya 2010.08.16. 22:15:10

Scholes a régi, megnyugodtam. :)

Freeezer 2010.08.16. 22:16:15

istenem... rooney is meg berbatov is eleggé reménytelenek eddig

Domingo 2010.08.16. 22:16:28

Az édesanyád picsáját Berbatov, hát hogy lehet ezt kihagyni? :D

Scholes valami hihetetlenül jól nyomja.

Lacóka 2010.08.16. 22:19:42

@vadkutya: minek fusson, aki így passzol? :)

felmerült bennem: a bayernes odavágó óta lőtt rooney gólt? (mu, válogatott, barátságos, bárhol - edzés nem ér)

horas 2010.08.16. 22:20:49

Newcastle megint egy pár oldalnyi karrierisztkai tanulmány,hogy néhány év alatt a BL-ből és egy tehetős klubból,hogy lehet egy reménytelen kiscsapattá válni.

Rooney-ről Torres jut eszembe,rég láttam iylet vagy talán még sose mikor egy sérülés ennyire és ennyi ideig lenulláz egy játékost...

vadkutya 2010.08.16. 22:23:20

@Lacóka: Scholes most jól nyomja, a belépőjére gondoltam. De azóta már Fletcher is megmutatta magát e téren.

Amúgy pont ezen gondolkoztam én is, sztem azóta nem lőtt Rooney gólt.

vadkutya 2010.08.16. 22:27:23

A Newcastle-nél mostanában nem volt a labda, igazából semmit nem csinálnak.

horas 2010.08.16. 22:29:22

Fletcher engem már-már Cambiasso-ra kezd emlékeztetni...

horas 2010.08.16. 22:32:44

Döbbentesen gyenge ma (vagy általában) a Newcastle...

horas 2010.08.16. 22:39:16

Ez ellen a Newcastle ellen mindenki világklasszisnak tűnik az MU-ból,komolyan mondom...

Domingo 2010.08.16. 22:47:20

Na, a vének felébresztették a nézőket. :D

halihalo 2010.08.16. 22:57:07

Három dolog:
1. Berbatov egy vicc.
2. Scholes újra (?) a régi. (A becsúszásai is) :)
3. Ha a Newcastle-nek lenne még 3-4 Carroll és Gutierrez mentalitású és képességű játékosa, biztos nem esnének ki.

Ronal-d'oh! 2010.08.16. 22:58:32

ha eddig senki, akkor én: Giggs továbbra is az egyetlen, aki minden PL-szezonban be tudott találni.

Everred 2010.08.16. 23:22:00

most vajon ha írok, akkor megjelenik az a komment, amit a blogmotor elnyelt?

Everred 2010.08.16. 23:23:58

nem. akkor hát...

@halihalo: utálom, hogy Berbatovot lassan hivatalból és megszokásból fikázza mindenki. Ma például nagyon is jól játszott, ő rúgta az első gólt, baromi aktív volt a második félidőben végig.

Oké, kihagyott 3-4 nagy helyzetet, tény. De ettől még olyanokat írni, mint valaki fentebb, hogy "reménytelen", meg hogy "vicc"... hát nem tudom. Az az érzésem, hogy ha David Villának hívnák, most mindenki a nyálát csorgatná.

Scholes a második félidőben óriási volt, az elsőben csak szimplán jó.

pote · http://nst.blog.hu/ 2010.08.16. 23:27:34

@Everred:
nekem nem lőtte ki a posztom, amit 5re élesítettem
fuck
most csakazértis kilövöm...

Ronal-d'oh! 2010.08.16. 23:29:18

@Everred: agreed, ma Berba nagyot játszott, és végre azt láttam rajta, hogy van kedve az egészhez, és övé volt a legfontosabb gól, remélem megmarad az önbizalma.
süti beállítások módosítása