Nou San Trafford

Az Index blogja a világ legjobb futballjáról.

A szerkesztőségből...

Utolsó kommentek

jujjdeizgi

Friss topikok

True colors VIII. - Pedro

2010.07.27. 12:25 heinrich

Gyakran megesik, hogy nehézsúlyú vitába bonyolódunk _benito kollégával, de az már ritkább eset, hogy szinte másodpercek alatt váltunk át _minősíthetetlen hangerejű és stílusú_ eszmecserére. Márpedig ha Pedro kerül szóba, garantált a lincshangulat. A True colors posztoktól eltérően itt nem elsősorban értékmérő vita folyik, sokkal inkább az ember ideális posztjáról és legfőbb erényeiről csörtézünk. Tovább után kifejtjük az álláspontokat.

heinrich
Ha a klasszikus besoroláshoz ragaszkodunk, akkor szerintem Pedro szélső, és ez jól is van így. Ha kicsit lazábbra vesszük a terminológiát, akkor Pedronak – bevett keretek között – nincs posztja, én úgy mondanám, ő az újkori 5-ös, a régi balösszekötő (a poszt eredeti elnevezése talán kifejezőbb, angolul inside forward).

Ez úgy jön ki, hogy megfelezünk egy klasszikus 10-est. Mind pozícióra, mind feladatkörre. Pedro önmagában egy csapat támadójátékát sem fogja meghatározni, de tökéletes kiegészítés szinte bármely felálláshoz. Lehet center mögötti árnyékék, lehet szélső, szerintem egy támadó középpályást is ki lehetne belőle csiholni, a legjobban mégis az ábrán jelölt poszton érvényesülhet.

Gyors, jó a labdával, tud passzolni, cselezni és lőni is, mindemellett futóbolond is, védekezésben is nyugodtan használható, ráadásul jobb és bal oldalon is játszhat. Röviden: az ellenfél térfelén bárhol kapja is a labdát, tud vele mit kezdeni. Ezáltal egyszerre nagyon komplett, és egyszerre nagyon poszt nélküli. Sokkal több van a játékában, mint hogy lecsatározzuk, és elsősorban góllövésre tartsuk.

Ha van valami, amit nem szabad megtenni vele az az, hogy beküldjük centerbe. Meg tudná oldani azt, de összességében sokkal többet veszít, mint nyer a csapat.  

_benito

Az úgy volt, hogy egyszer néztünk heinrichhel együtt egy Barca-meccset (még a triplázós szezonban), és azt találtam mondani, hogy furcsa ezt a srácot a szélen látni, hiszen üvölt róla, hogy százszor inkább Eto'o, mint Henry. Ez azóta nem kevesebbszer bizonyosodott be, mint ahányszor Pedro pályára lépett, legutóbb például akkor, amikor a fent említett _minősíthetetlen hangvételű vita kirobbant a világbajnokság döntőjében. Pedro kiváló játékos, eljátszik a szélen is - ahogy ezen a meccsen is eljátszott -, de az ő igazi helye középen van. A spanyolok játéka is akkor élénkült meg, amikor beállt a helyére egy igazi szélső, Pedro hasznos volt, de beadni nem tud, és nem is szeret (főleg akkor nem, amikor egy hozzá hasonló méretű játékost kellene megtalálni a védők között). Tőle meghatározó ziccerpasszokat várni baromság, mert jó játékos lévén néha kifut belőle egy-egy, de nem ez az igazi erőssége. Hanem a góllövés. Mint általában a csatároknak.

Pedrito csatár, és nem szélső. Rengeteg gólt lő, de legtöbbjét úgy, hogy behúzódik középre, ahol a legjobban érzi magát. Mintha mágnes lenne a 16-oson belül, úgy vágtat be minden egyes alkalommal, ha lehetősége van rá, ha tippelnem kellene, egyáltalán nem szeret a szélen játszani. Sajnos Guardiola szemét még nem szúrta ki, hogy a srác képtelen beadni (barcelonai pályafutása alatt 4, azaz négy darab gólpasszt préselt ki magából bajnokin, kupameccsen, BL-ben, válogatottban, edzésen és a grundon összevissza), de az igaz, hogy kihagyni nem szabad, mert hihetetlenül érzi a kaput,  centerbe viszont kezdőként nem fért be Eto'o és Ibrahimovic miatt. Ha a szélen van számára hely, ott kell játszatni, aztán majd behúzódik középre, és onnan lövöldözi a gólokat. David Villa érkezése megnyithatja az utat számára, hiszen ő valószínűleg balról indul majd, Messi pedig jobbról, ha pedig így lesz, megnézzük Pedritót középen, és lezárjuk ezt a vitát.

Szívesen készítenék egy szép taktikai rajzot Pedro mozgásáról a pályán, de talán érdemesebb megnézni azt a videót, amin az idei góljai szerepelnek. Aki esetleg rongyosra nézte már, annak zanzásítom: a 15 gólból hármat lő szélsőpozícióból, a többit egytől-egyig középre húzódva.

És hogy mire gondolok, amikor azt mondom, Pedro vércenter, és csak azért játszik a szélen, mert eddig többre tartott játékosok voltak ott előtte? Hát erre. Pedig középre beküldeni végzetes hiba, ugyebár.

82 komment

Címkék: true colors

A bejegyzés trackback címe:

https://nst.blog.hu/api/trackback/id/tr502164638

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

imici77 · http://www.megujulasfc.blogspot.com 2010.07.27. 12:29:46

pedro=(bendtner+walcott)/2

ha érted, hogy mondom.

spangol 2010.07.27. 12:33:40

Érdekes kérdés, szerintem a bajnokság dönti el.

Elég sok spanyol bajnokit nézek, nekem ez a foci. Itt Pedro mozgékonysága, összjátéka jobban érvényesülhet egy kötetlenebb szerepben, mint ha beállítják középre. Ezt amúgy is csak a spanyol "kiscsapatok" csinálják (L. Fabiano, Llorente, Tchité).

A Barca meg külön kivétel, itt el tudom képzelni, hogy a Barca úgy játsszon centerrel (Pedro) jövőre, hogy tkp nem centerrel játszik, hiszen középről mozog jobbra-balra, és oda áll vissza.

Sztem az a lényeg, h mozgásban legyen.

donnelly · http://nst.blog.hu 2010.07.27. 12:39:04

Idén pedig bebizonyosodott, hogy Eto'o sem feltétlenül center...:DDD

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2010.07.27. 12:40:48

Hát ez nagyon érdekes. Szerintem mindkettőtöknek van igazsága. Amit _benito nem vesz figyelembe, az az, hogy Pedro IMÁD FUTNI, márpedig ezt a tulajdonságát épp centerposzton tudja legkevésbé kihasználni. Tehát örül, ha van helye.

De az is igaz, hogy még jobban szeret (és tud) gólt lőni.

Én egyébként Bojanban, aki centerebb center Pedronál, is látom a jó szélsőt, sőt (idézve a posztot) ő "inkább Henry, mint Eto'o".

Egyébként a spanyol szélsők feladata nem feltétlenül a beívelés. Még Jesus Navas is, aki pedig rengeteg gólpasszt adott beívelésből, akkor volt a vébén a leghasznosabb, amikor lapos labdákkal operált.

popp · http://koncertblog.com/ 2010.07.27. 12:53:52

Én inkább heinrich-kel értek egyet. Pedro egy izgő-mozgó gyerek, akit ráadásul klasszikus centerként szerintem föl is zabálna egy klasszis védő. Ha ráadásul jó lábávaj ellenkező oldalon játszva nem is beadás feladata. Szélről befelé cselezve vagy érkezve sokkal több veszélyt okozhat mint centerként.

A lassan leáldozott két ékes rendszerben már jobban el tudom képzelni, mint centerként.

balu11 2010.07.27. 12:59:51

@popp: csatlakozom, főleg az utolsó bekezdéshez

egyébként eszembe jutott néhány hasonló "poszt nélküli" játékos (sztem pl. Müller, Baptista), és jó focibuzi szokás szerint már majdnem elkezdtem válogatottba sorolni őket - amikor is szembesültem a problémával, hogy hogyan rakom őket fel a mágnestáblára, még csak hevenyészetten is... szóval bukta, sajnos :)

balu11 2010.07.27. 13:03:31

ja, és sztem egyébként Reyeshez hasonlít az esete - szélsőnél / szélső kp-nál csatárabb, centernél nagyobb területet játszik be, irányítónak kicsit kevés

Romanes eunt domus 2010.07.27. 13:04:14

Két csatáros játékban, árnyékékként használnám egy jó Luca Toni mögött (hirtelen nem jutott más eszembe a gólerős torony posztjára)

popp · http://koncertblog.com/ 2010.07.27. 13:04:37

Ja amúgy heinrich és benito jól ellehetnek meccsnézés közben :-D.

Phil Laak 2010.07.27. 13:35:25

Teljes mértékben egyikőtökkel sem tudok egyetérteni, de talán Henrik véleménye áll szerintem közelebb a valósághoz.
Centerbe biztosan nem raknám a srácot. Bence, azt írod, hogy behúzódik középre...talán épp ez a titka. Ha ez lenne az állandó pozíciója, akkor a védők könnyebben lefülelnék, és elveszne a lendülete. Én leginkább a jobb oldalon tudom elképzelni, a center mögé húzódva. Így teret nyit Dani Alvesnek, aki ebben a labdabiztos játékban nyugodtan játszhat jobbszélsőt.
(Messi meg csere az elméletemben, de amúgy tök jó, nem :)

Mala Suerte 2010.07.27. 13:39:55

Egyébként a True Colors rovatnak kik voltak az első két részében? McManaman és ...?

MAti 2010.07.27. 13:46:24

benito mester... pont az utolsó videót nézd meg még egyszer.
Ilyen helyzetbe szerinted hányszor kerül egy Lucio-Samuel kettős között?
Mert az Alméria ellen ez valóban megy, és iszonyatos nagy gól... de pont az év 5 fontos meccsén nem fog menni, pedig arra nem árt készülni azért.

spangol 2010.07.27. 14:04:15

@matthe07: a bevezetőben rá van linkelve a True colors szóra az eddig sorozat.

takilaci 2010.07.27. 14:05:49

sziasztok!
pedro egyértelműen Messi 2, kicsi gyors érzi a kaput és akkor a legjobb ha jobb szélről indul befelé, csak egy Messi melett ez úgy látszik senkinek nem tűnik fel, a Barca játéka mindig is erre épült támadó szélsők akik befelé húzva lövik a gólokat, néha-néha volt csak olyan játékosunk akinek a magas beadásai veszélyt jelentenek, ami kell az csel, pasz, laposan középre, lőni...

Shopping 2010.07.27. 14:08:19

szerzett helyesen= szerzet

legalább a cím legyen helyes...

donnelly · http://nst.blog.hu 2010.07.27. 14:09:13

Amúgy nem is kell besorolni az ilyen típusú játékosokat, támadó, aztán jól van - a modern fociban úgyis négy darab hasonlóan univerzális játékos alkotja a tökéletes támadósort, akiknek a pozícióját az ellenféltől függően lehet variálgatni, tehát sosem lesz "igazi posztjuk".

Henke 2010.07.27. 14:12:48

...leszarom, imádom ezt a kis lurkót! :D:D:D

Henke 2010.07.27. 14:16:05

@donnelly: Űűűűűű Donelly pont ezt akartam írni hogy nem lehetne inkább támadónak nevezni? :P

Mala Suerte 2010.07.27. 14:19:32

@spangol: az első kettő hiányzott, épp ezért kérdeztem.

@popp: köszi!

imici77 · http://www.megujulasfc.blogspot.com 2010.07.27. 14:19:52

@donnelly: Rvp? Bendtner, Arsha is képes szélen és centerben is játszani... szóval sztem is csak támadó, oszt csókolom. ezek univerzális játékosok. de pont ez ilyen kaliberű játékosok kellenek az űrfocihoz a XXI. század hajnalán.

el sastre 2010.07.27. 14:20:24

donelly-vel kell hogy egyet értsek

amit személy szerint nagyon bírok benne, hogy abszolult kétlábas játokos

heinrich · http://nst.blog.hu 2010.07.27. 14:26:35

@matthe07: kijavítottam, most már mind rajta van a linken.

Shikaka 2010.07.27. 14:29:11

Szerintem nem annyira erős/alattomos, hogy megéljen centerben.

redmist 2010.07.27. 14:29:22

pedro posztja a kispad. kell egy minőségi csere, ha szarban a haza

Count Adyn 2010.07.27. 14:43:36

Nekem az a futballfilológiai kifejezés ugrott be heinrich elemzéséről hogy:

nagyon sokoldalú játékos = mindenben egyformán szar

bár jelenleg lehet nem ez a helyzet^^

nordsee 2010.07.27. 14:45:21

@heinrich: Apropó: állandó rovatoknak egy címkefelleg legalább nem lehetne? Múltkor régi EL-posztot kerestem, de föladtam.
Vagy most már az új köpenyig fölösleges? ;-)

Iustizmord 2010.07.27. 14:55:57

center? mind a 165 centijével???? majd jön egy vidic vagy egy terry és jól nyakontérdeli. mellesleg olasz védők mellett nehezen képzelem ahogy "nagy területet bejátszik", pláne hogy középen beadásra érkezik. tipikus "kis ügyes" laton játékos, jó nézni játszani (ha hagyják), de kb ennyi.

ha kosaras hasonlatot hozhatok, ő le(het)ne a 6. ember. vagy a a gyorsreagálású azonnalbárholbevethető jollyjoker. de csak korlátozott képességű könnyűfegyverzetű (ún "könnyűlövész") szerepkörben.

másrészt: pedro a szegény ember messije, ismerős a hasonlat ? :o))))

TroppauerHümér 2010.07.27. 15:00:54

A gólérzékenysége nagy érték, mert kevés ilyen csatár van akár a spanyol válogatottban, akár a Barcában. Az optimális posztja szerintem a baloldali Messi, kötetlenül.

Ez azonban nem valósítható meg, mert három csatár nem fér bele: Xavi és Iniesta mellé két védekező középpályás kell. Ezért védekező feladatot is adnék neki, Xavi-val közösen. Tehát a felállás:

Valdez
Alves, Pigue, Puyol, Abidal
Busquets
Messi, Xavi, Pedro, Iniesta
Villa

A spanyol válogatottban az értelemszerű cserékkel (Casillas, Ramos, Capdevila, Fabregas)

Iustizmord 2010.07.27. 15:04:29

"egy jó Luca Toni "

contradiction in terms. :o)))

amúgy ehhez mit szóltok:

sportgeza.hu/futball/2010/07/27/megszunik_a_43_eves_olasz_birozos_tevemusor/

Iustizmord 2010.07.27. 15:05:38

"egy jó Luca Toni "

contradiction in terms. :o)))

amúgy ehhez mit szóltok:

sportgeza.hu/futball/2010/07/27/megszunik_a_43_eves_olasz_birozos_tevemusor/

töröltprofil (törölt) 2010.07.27. 15:30:34

A Barcába nincsenek igazán annyira szélsők.
A Barcelonában úgy mond inkább szélső csatárok vannak.
Ahogy én időről időre nézem ez a labdatartós játék amire a Barca is játszik az a lényege hogy Xaviék hátul passzolgatnak türelmesen. Aztán a labda kikerül Messihez vagy Pedrohoz a másik oldalon és indul a banzáj.
Ebbe tili-toli játékba kell 2játékos a szélekre akik nem csak passzolgatnak hanem mernek vmi váratlant húzni akik ritmust váltanak.
A Barca nem volt olyan jó mert tulajdonképpen Messi volt egyedül. Túlságosan is a jobb oldalról jött a játék. Viszont remélem hogy David Villa személyében megoldódik az a bal oldal és végre nem csak 1 méregfoga lesz a Barca-nak.

MUfanatic 2010.07.27. 15:56:33

Szakadtam, Barcelona- Almeria 1-0 Highlights& ALL GOALS! :D

dzzzzz 2010.07.27. 15:59:41

Középen kibírna egy jó kis rugdosódós, favágóvédős meccset? Nem hiszem, hogy a felsorolt indokok miatt lenne a szélen, szerintem egész egyszerűen minél kevesebb időt akarnak vele töltetni a középső védők közt.

takaróléc 2010.07.27. 16:00:53

Ezek a videón Pedrónak nem "az idei góljai", csak közülük néhány, 15 a 23-ból. Amúgy hihetetlen a fickó: egy éve még senki nem értette mit keres a Barca keretében, most meg azon vitatkozunk, hol van az igazi posztja. Az Henry vagy Eto'o dolgot azért nem teljesen értem: emlékeim szerint Henryból Reijkard csinált szélsőt, és egy évig tartott, mire beletanult.

Romanes eunt domus 2010.07.27. 16:17:50

@Iustizmord: Azért Olaszországban nem szarral gurigázott, azt elismerhetjük. Erre gondoltam a "jó" szóval :))

Artsuhtaraz · http://latomasok-arnyjateka.blog.hu/ 2010.07.27. 16:59:37

@takaróléc:
Henry monacoban és juvéban is szélsőt játszott, Wenger faragott belőle centert.

nagyon halott 2010.07.27. 17:00:22

nehéz őt elképzelni 4-4-2-ben, akárcsak messit. nekik sztem pont a 4-3-3 lett kitalálva, ahol a támadó hármas szélsői nem igazi szélsők, de nem is centerek. a barca játéka rájuk épül, az állandóan helyet cserélgető uccsó 3asra. talán zlatannak pont ezért nem is ment annyira.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2010.07.27. 17:01:19

@Iustizmord:

Lehet, hogy nehezen képzeled el az "olasz védők között", hogy Pedro "beadásra érkezik" [vajon az olasz szurkeszeknek hány pofon kell még, hogy egy picikét visszavegyenek az óriási arcukból?], de Pedro lőtt gólt az olasz bajnokság egyetlen nemzetközileg is számottevő alakulatának. (A Milan-csatárok idén hányat lőttek az Internek?)

Nem is egyet.

www.youtube.com/watch?v=S-2aVMLqe1s

www.youtube.com/watch?v=h5lYABBvKR8&feature=related

bobix 2010.07.27. 17:14:33

Tény, hogy Pedro nagyon sokoldalú, de valahogy én is úgy érzem, hogy inkább belül van az ő helye. Na mind1, az okoskodást meghagyom a szakértőknek, hozzátenni még csak annyit szeretnék, hogy 0:40nél az a Xavi passz...

gyore 2010.07.27. 17:22:24

Alapvetően heinrich úrral kell egyetértsek.
A inside forward és a wing már összefonódott,
edzői preferencia, hogy wingert (megfelelő oldal - megfelelő láb) vagy wing forwardot játszik (jó lábbal elllentétes oldal)
A feladatkör is összefonódott (védelmet széthúzni, ill. tömöríteni, beadni, lőni, visszazárni), csak egy dologban különbözik: ívesen beadjam, vagy húzzak rá és centerjáték/kényszerítő/durr.
Mivel a Barca aktív felfutó szélső bekkekkel játszik (mindkét oldalon), a védők kapu elé húzása is részfeladat, hogy legyen helye, ideje Alvesnek, Maxwellnek. (na ők adnak be)
Ezen a poszton roppant hasznosan játszhat/játszik Pedro, minden adottsága megvan hozzá.
4-3-3-ban, 4-2-3-1-ben, vagy 4-2-4-ben a védők, fedezetek pozíciója fix, a támadósor (a fedezetek előtt játszó banda) sokszor szabad kezet kap, szituáció szerint vált pozíciót, bukkan fel váratlan helyeken. (összekötő, szélső, 10-es, 9-es)
A struktúra a védekezésben lényegesebb, vagy ha kézilabdázni kell a kapu előtt. (de utóbbi esetben a 2-3 fedezet már az összekötő helyén játszik, a többiek meg amerre elférnek)
Innentől kezdve kár azon vitatkozni, hogy most szélsőről, támadó középpályásról, összekötőről, , 10-esről, vagy centerről beszélünk, mert mindegy. Tényleg. Hogy hol a helye a táblán, na az maximum ajánlás.
A Barcelona játékára ráadásul nem a tipikus centerjáték, hanem a lebzseljetek közel (mind) és döntsetek jól (passz vagy lövés) filozófia érvényesül.

popp · http://koncertblog.com/ 2010.07.27. 17:51:55

@Csöncsön: Mondjuk a Roma hármat lőtt két bajnokin, míg a Barcanak négy meccs kellett négyhez. De ez alapján a Catania viszi a pálmát, akik egy meccsen vágtak hármat. Ne gyöjj mán ezekkel a kiragadott összehasonlításokkal állandóan, mert olyan fociszerűtlen, mint amilyen történelmietlen a ha.

Tika_ 2010.07.27. 17:52:24

jó poszt, köszi
@imici77: ilyenekkel meg kár elrondítani
@Iustizmord: ezen meg tényleg csak röhögni lehet :)

rizla 2010.07.27. 17:57:02

mindkét véleményben van igazság, de henriké valamivel szimpatikusabb nekem.

benito érvelése nem áll valami erős lábakon. azért, mert valaki középre húzódva lövi a legtöbb gólját, abból még nem következik automatikusan, hogy center poszton van a helye. pont azért tudnak a barca szélső támadói (vagy árnyékékei, vagy nevezzük őket, ahogy akarjuk) annyi gólt lőni középre tekeredve, mert a középcsatár töri a követ legelöl. pedro erre alkalmatlan, a fizikuma gyenge, és ott nem tudna lendületből játszani (egy másik csapatban jobban el tudnám képzelni középen, ahol az ellenfelek nem automatikusan sündisznó-állásban játszanak ellene/ellenük). csak azért, mert a befejezései zseniálisak (ez egyfajta bónusz), attól még a mezőnyjátéka nem egy centeré, és valóban nincs igazi posztja, de a stílusából adódik, hogy eleve ne ő legyen a csapat legtetején, mert úgy sokkal kevésbé tud érvényesülni.
david villát érdemes volt figyelni a vb-n, a baloldalról indulva sokkal veszélyesebben játszott, mint középen, és teljesen lényegtelen, hogy a legtöbb gólját középről lőtte. oda akarok kilyukadni végülis, hogy ebben a modern labdabirtoklós izében nem a középcsatáré a leggólerősebb poszt automatikusan (és a hollandokat is érdemes volt megnézni, van persie lényegében robben és sneijder előtt söprögetett).

azt azért nem mondanám, hogy pedro beadásai gyengék, nem ez a fő profilja, de tud ő szép labdákat adni, csak nem világklasszis. ahogy szinte semmiben sem az egyébként (a lövéseket leszámítva, ráadásul kétlábas), viszont mindenhez konyít egy kicsit, ami az utolsó harmadban kell, és baromi lelkes.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2010.07.27. 17:58:27

@popp:

Minden valamirevaló történész tudja, hogy "ha"-val kezdődő mondatok nélkül nem lehetne történelemkönyveket írni. (Bármennyire irtózott is ilyenféle mondatoktól az egyedüli kizárólagos igazságban vakon hívő vulgármarxista történetírás.) :-)

De a kiragadott összehasonlításom ezúttal semmi egyéb nem akart lenni, mint Iustizmord (meglehetősen légbőlkapott) állításának nevetségessé tétele. Tud Pedro "olasz védők mellett" is érkezni egy beadásra.

rizla 2010.07.27. 18:02:31

@Csöncsön: "Én egyébként Bojanban, aki centerebb center Pedronál, is látom a jó szélsőt"

bojan TRAGIKUSAN SZAR szélső, egyszerűen pocsék. hogy miért, az jó kérdés, de tény, hogy eddig akárhányszor ott játszott a barcában, szar volt. egyszerűen kényelmetlenül érzi magát ott, szar döntéseket hoz, gyengén passzol, lassan kapcsol, nincs önbizalma. a képességei és stílusa alapján persze elvileg működnie kellene ott is, de az eddig látottak alapján középen van a helye.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2010.07.27. 18:07:44

@rizla:

Ezzel egyáltalán nem értek egyet. Volt januárban egymás után két meccs, amikor Bojan szélsőt játszott. A Sevilla ellen a kupában és a Tenerife elleni bajnokin. Már az előbbi meccsen is többször lejátszotta a jobbhátvédet, az utóbbin viszont egyenesen nyerő megoldásai voltak. Legalább egy gólpasszára konkrétan emlékszem, amit azon a meccsen balszélről adott. Szerintem ebben a játékban lesznek még lehetőségek, és próbálkozni fog még vele Guardiola szélen is.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2010.07.27. 18:13:48

@rizla: @Csöncsön:

Na itt van: www.youtube.com/watch?v=2XzoFRvO1lw

Bojan három (!) gólpasszt adott szélső pozícióból Messinek.

rizla 2010.07.27. 18:25:57

@Csöncsön: jó, volt 2 jó meccse, istenem, és? a valencia ellen meg olyan kurva szar volt, hogy pep már a szünetben le kellett, hogy cserélje. egyből meg is változott a játék képe. 2008-ban meg a getafe elleni meccs, olyan szar egyéni teljesítményt szélső poszton a barcában, amit bojan és hleb nyújtott akkor, nem is tudom láttam-e már.

mickeyknox 2010.07.27. 18:28:40

heinrich véleménye közelebb áll a valósághoz, legalábbis az én álláspontomhoz. pedro egy jolly joker, támadóként bármikor bárhol bevethető. ő talán az egyik legsokoldalúbb, támadófeladatokat ellátni képes játékos a mezőnyben, gyors, jól cselez, jól lő, és nagyon érzi a kaput.
a legideálisabb csereember, amikor gólt kell rúgni...

popp · http://koncertblog.com/ 2010.07.27. 18:29:15

@Csöncsön: Ugyanúgy fölhasználsz sztereotípiákat (te is tudod, hogy amit légből kapottnak nevezel egy nem teljesen alapnélküli vaskos foci közhely), mikor a La Ligádat véded, de te vagy az első, aki ugrik az ilyenekre, ha tieidet degradálják.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2010.07.27. 18:31:42

@rizla:

Igen, bizonyára voltak rossz meccsei is szélsőként. Mint ahogy centerként is. De az az állítás, hogy "eddig akárhányszor ott játszott a Barcában, szar volt", nem igaz.

Egy fiatal játékosnál nem meglepő, ha nem tud mindig jól játszani. Viszont ha egyszer (kétszer, többször) jól játszik egy poszton, akkor van esély arra, hogy később is jó legyen ott. A képességei mindenesetre megvannak hozzá (gyors, jól cselez, mérete miatt nehezen "fogható", van játékintelligenciája stb.).

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2010.07.27. 18:33:53

@popp:

Az a különbség, hogy én egy (mondjuk) Chiellinit dicsérő poszthoz biztosan nem kommentelném oda, hogy "megnézném egy David Villa ellen, tud-e védekezni", meg ilyen, kizárólag az agyvíz fölforralására alkalmas baromságokat.
:-)

dzzzzz 2010.07.27. 18:35:44

Amúgy meg szerintem Pedronem poszt nélküli játékos, teljesen tipikus inside forward. Hogy Kuyt-nek hol kéne játszani, azt találjátok ki!

dzzzzz 2010.07.27. 18:37:08

@Csöncsön: "Az a különbség, hogy én egy (mondjuk) Chiellinit dicsérő poszthoz biztosan nem kommentelném oda, hogy "megnézném egy David Villa ellen, tud-e védekezni""
Pedig odaírhatnád, mert igaz.

nasteey 2010.07.27. 19:16:31

@donnelly: Ez pont így van, főleg a Barcában. A 3 támadó állandóan mozog, cserélgeti a helyét, erre kurva jó Pedro, mert állandóan rohan, és ha a 16-oson belül labdát kap, annak jó eséllyel gól a vége. Még egy kis rutin, bátrabb cselezés, és tényleg megragad a Barcában (amit személy szerint nem igazán hittem).

Szóval alapból én is heinrich "posztjára" nevezném, de mint már írtam ez a poszt addig él, amíg a meccs elején felrajzolják, mert ahogy elkezdődik a játék, folyamatosan változtatják a helyüket a támadók.

mickeyknox 2010.07.27. 19:27:00

@Csöncsön: oda azt kell kommentelni, hogy a fejével ki tud vágni egy fát :)

jazs 2010.07.27. 19:28:22

pedro szerintem egyértelműen csatár.
szélen játszva is látszik rajta, hogy jó barátságban van a labdával, de az már kevésbé, hogy a többiekkel is, és úgy ráadásul alig veszélyes a kapura. De mondjuk én nem értek hozzá, szóval lehet nem így van :)

horas 2010.07.27. 19:32:53

Pedro egyelőre a kicsit minden és kicsit semmilyen tipusú játékos.Kiválóan képzett technikailag,nagyon szorgalmas és hajtós.

Az ő játékán rendkívül érezni Guardiola elvárásait a aggresszív védekezésben visszafele,ez keveredik a tipikus Barca-képzés iskolával,ezért tünik egy kis inasnak és egy kiskirálynak egyszerre.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2010.07.27. 20:36:18

@rizla:

Na, hát Pep is lát benne valamit a pálya szélén.

CaBeL 2010.07.27. 20:49:13

Gomez + Schweinsteiger = 40 millió euró + Kaká.

Iustizmord 2010.07.27. 21:10:43

@popp: márhogy azér lesz bajnok mert nincs visszajátszás? akkor egál azinterrel :o)))

@Csöncsön:cimbi, arcod az van neked is, nem kicsi, de bazinagy :o)))) pedro egy ügyes kis seggdugó, aki a védelmek jelentős része elle jó (pláne ha az natív), de szvsz egy vidic megeszi, egy samuel megbassza, egy maldini (nesta) meg eltüneti. és igen olasz védelem rulez.

@Tika_: örülök az örömödnek, tudod: reciprocitás :o)

@popp: bezony, csöncsön se megy szomszédba a sztereo típiákért (hátmég a hidrokulcsokért).... :o)))

Iustizmord 2010.07.27. 21:57:09

@horas: amúgy igen, csöncsöntől elovnatkoztava, tényleg ügyes-hasznos kis játékos, kérdés h ez elég-e a barcában hosszútávon (xavinak elég) vagy lesz helyette "nevesebb" candidate. bár ez tán a barcában kevésbé névre megyen (vö real, pl !!!), vö henry meg ibra, két missing out

mentem stratégozni.

panzer general valakinek megvan még? bár kb 15 éves játék, kéne. addig vmi panzers phase x lesz

horas 2010.07.27. 22:03:16

@Iustizmord:
Ez ilyen,a Heroes 3 és a Total Annihilation a mai napig izgalmasabb a legszebb és legújabb stratégiáknál,de emulatoron a Street Fighter a Golden Axe,a Mortal Kombat vagy Silkworm a mai napig tanár.
:)
ON

England win The Ashes! 2010.07.27. 22:06:33

@Iustizmord: Ha tippelnem kellett volna, milyen stratégiai játékot nyomatsz, erre voksoltam volna! :DDD

(Egyébként Panzer II rulez!)

CaBeL 2010.07.28. 03:41:24

@horas: golden axe rlz, de most itt a starcraft 2. Pedró is baszhatja ha egy protoss carrier rázúdítja az inceptorokat.

davidmoyes 2010.07.28. 10:04:42

Nem értem a vitátokat srácok. :)
Szerintem Pedro olyan szélső, akitől Guardiola azt várja, hogy középre húzódva gólokat szerezzen, mint egy csatár. :D

davidmoyes 2010.07.28. 10:06:26

@nasteey: "Szóval alapból én is heinrich "posztjára" nevezném, de mint már írtam ez a poszt addig él, amíg a meccs elején felrajzolják, mert ahogy elkezdődik a játék, folyamatosan változtatják a helyüket a támadók."
Azt hiszem itt az igazság.

davidmoyes 2010.07.28. 10:12:05

1:46-tól: szegény kapus...
Leszedtem volna a védők fejét.

hakapesz imi 2010.07.28. 14:55:47

@rizla: "Bojan: <I can play on the wing>”
totalbarca.com

hakapesz imi 2010.07.28. 14:58:45

@hakapesz imi: így jár, aki nem olvassa végig a kommenteket, mielőtt pofázik...
süti beállítások módosítása