Nou San Trafford

Az Index blogja a világ legjobb futballjáról.

A szerkesztőségből...

Utolsó kommentek

jujjdeizgi

Friss topikok

Dail(y) Africa - La Furia Ora?

2010.07.15. 12:20 donnelly

Most, hogy Iniesta lövésének híre a legeldugottabb halászfalvakba is eljutott, lassan ülepedni kezd a futballáradat méteres hordaléka. Azon túl, hogy rendszeresen naplóztak, csodáltak, ekéztek, az NST szerzői megpróbálják egyenként szétbontani és összerakni a világbajnokságot. Szembesülnek saját jóslataikkal, elmesélik, milyen benyomásokat szereztek és egyáltalán, mi minden foglalkoztatta őket az elmúlt egy hónapban.

Másodikként az a szerző szólal meg, aki a Limes túloldaláról (na jó, most épphogy belülről) mutogat az ángliusokra a beígért “angol gödröcske” tárgyalásával, amely csak terjedelmét tekintve gödröcske, hiszen itt valójában óriási kráterről van szó. Felfedi azt is ami a szoknya alatt rejlik, hogy a VB alatt titkos küldetést teljesített a demokrácia védelmében, és a mocskos poszt után felárazza a Furia Roját.

Annak ellenére, hogy sem a mi aranylábúink, de még a Tartan Army se képviseltette magát Dél-Afrikában, erős elfogultsággal szemléltem a viadalt - ami legalább egy poszt erejéig az NST-n is leképeződött -, hiszen a torna előtt elvállaltam a számomra legszimpatikusabb válogatott, a Team America szurkerblogjának üzemeltetését (Fuck Yeah!). Ebből következik, hogy a torna legkatartikusabb pillanataként (Winston Read fejesgólja mellett, mely egy csomó pénzt hozott) az Algéria elleni Donovan gólt és továbbjutást éltem meg, és ugye az sem meglepő, hogy miért a Team USA szereplését jelöltem meg faszipántként a jóslatos posztunkban. A jenkiket a négybe vártam, és ez, a kifejezetten könnyű ágon nem is lett volna irreális, viszont Ghána és Uruguay menetelését sem bántam, hiszen ez a két társaság csak jó meccset játszott a playoff-szakaszban. Másik csapatom, Chile, mindenkit meghódított, hiszen Bielsa rájött arra, hogy ezek az Andokból az oxigéndús környezetbe leereszkedve koka nélkül is képesek egész nap rohangálni, és ehhez igazította a taktikát is. Brazília ellen nem féltek 3-3-3-1-et játszani (védekezésben ez inkább 3-3-4-0 volt) és a vesztükbe rohanni, mi pedig tetszikeltük.

Sok jó válogatottat láttunk a 19. labdarúgó világbajnokságon, de ezek közül csupán az egyik működött tényleg csapatként -  a “csapat” szó minden értelmét figyelembe véve, nem csak az egységet és az összetartást. Ez főleg abból adódik, hogy Spanyolország válogatottja a döntőre hat Barcelona játékossal állt ki; a mi Aranycsapatunkhoz hasonlóan a társaság gerince egész évben együtt futballozik, és nem mellékesen a világ legjobb klubcsapatát alkotják. Az öt legfontosabb játékos, azaz a két középső védő, előttük a takarító, meg az építkezésért felelős két kreatív mind a gránátvörös-kékeknél rajzolja a focit hétről-hétre, így nem jelentett nekik különösebb problémát a Barcelona játékának és formájának átmentése a tornára. Idén Messi volt a gólokért és asszisztokért felelős firkász a szélen (néha középen), helyette Pedro, Jesús Navas, vagy a szélsőségesen formán kívül játszó Torres beállításával és Villa tologatásával kellett beérnie Vicente del Bosquénak. (Csöncsön kedvéért) mondhatjuk, hogy a spanyolok megérezték Messi hiányát, így kevésbé voltak gólerősek, de annyira stabilan tudják azt, amit a klubjukban is játszanak, hogy egynullákra bármelyik parkolóban, még a döntő helyszínéül szolgáló holland szupermarketében is képesek voltak.

Nem volt sok olyan csapat a VB-n amelynek ennyire zsigerből jött volna nem csak a játék, hanem a taktika is - és ez teljesen normális, hiszen évente mindössze pár hetet együtt töltő játékoshalmazokról, azaz válogatottakról van szó. Első ránézésre úgy tűnhet, hogy Dunga is megerőszakolta a brazilokat a kis túlzással VB-alapkövetelménynek számító 4-2-3-1-gyel, de ez az ő felfogásuk szerint nem volt több egy “aszimmetrikus gyémánt” (szép képzavar) középpályánál, vagyis a hagyományos brazil 4-2-2-2-es felállás  középpályás-doboza lett elforgatva enyhén jobbra (lásd a heinrichtől kölcsönvett taktikai táblán). Én őket tartom a másik csapatnak, amelynél nem csak a játék, de a taktika is zsigerből jött, noha a szövetségi kapitány ezúttal a megszokottnál is fegyelmezettebb és defenzívebb felfogást tartott szükségesnek, de ez az utóbbi húsz évben időről időre előkerül a selecao-nál is.

Nyilvánvalóbb, izgalmasabb, valószerűbb és kézenfekvőbb lett volna a brazil-spanyol döntő, hiszen ebben az esetben az utóbbi évek két legjobb nemzeti tizenegye találkozott volna, így a torna legnagyobb meglepetéseként beszélhetünk Maiconék Hollandia általi kimákolásáról. Viszont az is igaz, hogy óriási balhorog lett volna a futballistenektől, ha a saját tornájukon toronymagasan legjobb Cruyffék és Haanék helyett a van Bommel-vezette Oranje lett volna világbajnok, így tulajdonképpen “kompromisszumos” végeredmény született.

Brazíliát én is a döntőbe vártam a VB-jóslatos posztunkban, és poénból Angliát is (ugye nem kell külön kiemelnem, hogy miért nem szeretem őket), így hatalmas buktaként kell értékelnem ezt a tippemet. Ugyanakkor a Németország elleni nyolcaddöntőben végre helyre lett téve a hagyományosan túlértékelt angol nemzeti tizenegy - a legnagyobb tragédiájuknak azt tartom, hogy így most Lampard góljába lehet kapaszkodni, és elodázni azokat a felfogásbeli változtatásokat, amelyek legalább húsz, de még inkább negyven éve időszerűek az angol futballban. Ahhoz, hogy nagy tornákon is esélyes, nem csak egy játékra képes válogatottat tudjanak kiállítani, mindenképpen le kell térni arról az útról, amely a kontinentálistól teljesen eltérő sporttá tette a brit focit. A másik megoldás persze az lehet, hogy annyira erős csapatot állítanak ki, amely mindenkire rá tudja erőltetni ezt a sajátos stílust, és ebben mindenképpen segítségükre lehet a 6+5-ös szabály - viszont ehhez kőkemény angol menedzser kell a padra. Persze önmagában ez sem elegendő megoldás, hiszen aki a Premier League-ben klasszisnak számít, az nemzetközi mezőnyben nem feltétlenül, és fordítva.

Fekete ló-kategóriában több megközelítést is felvázoltam, majd vesztemre Szerbiánál maradtam, így egy újabb rossz pontot kell beírnom magamnak, de ezt kompenzálja a buktás tippem, ugyanis Olaszország, Portugália és Argentína korai búcsúját nagyjából eltaláltam - mondjuk, a luzitánok meg a gaucsók számára korai volt a dolog, számomra kevésbé, és annak ellenére, hogy a VB-cím volt a cél, és ismét csak a legjobb nyolc lett meg, Tangóországban ünnepelték Maradonát. Neki sokkal nagyobbat kell buknia ahhoz, hogy hazatérve ne ünnepeljék, noha első komoly ellenfele, Jogi Löw a negyeddöntőben szembesítette fogalmatlanságával, amit nevezhetünk nagyképűségnek, gőgnek, makacsságnak és ostobaságnak is, ugyanis valószínűleg arról van itt szó, amire már alig akad példa a profi futballban, hogy az Isteni Szippantós Németországot le, saját csapata erejét meg túlbecsülte, így nem érezte szükségesnek, hogy meghúzza azokat az apró változtatásokat, amelyekért már a találkozó előtt is ordítottak az elemzők. (Persze Németország itt is a meccs elején szerezte meg a vezetést, és utána kedvére kontrázhatott, de hadd ne kelljen már elnézést kérniük azért, mert az első pillanattól fogva kihasználták a helyzeteiket.) A német-argentint tartom egyébként a torna meccsének.

A szép búcsút Kewelltől és van Bronckhorsttól vártam - előbbi sajnos nagy melléfogásnak bizonyult, rá csak amiatt a szerencsétlen kezezés miatt fogunk emlékezni Dél-Afrikával kapcsolatban, míg Gio maximálisan eleget tett elvárásaimnak. No, nem csupán azzal, hogy a torna gólját tette be Muslerának nyolcszázról, hanem az egész VB alatt uralta a holland balszárnyat, és ezzel a VB-ezüsttel megkoronázta pályafutását.

Írország pedig csak nekem hiányzott?

203 komment

Címkék: d több mint foci vb 2010

A bejegyzés trackback címe:

https://nst.blog.hu/api/trackback/id/tr82153140

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

robill760 2010.07.16. 10:36:01

@horas: Ha van rá másfél órád, nézd meg Kusturica dokuját róla. Nem mondom, hogy meg fogod szeretni Maradonát, de egy kicsit árnyalja annak a bohócnak a képét, aki a bulvársajtóból és a híradókból átjön.

Neil Blender 2010.07.16. 10:37:10

@Everred: Ahhoz először ki kell jutniuk.

Bár ahogy itt Tika véleményét elnézem eljutunk arra a szintre hogy Maradona nem is egy inkompetens barom, hanem egy rossz útra tért csibész, aki megpróbálta őszintén, és aranyosan. eme próbálkozása a világ 2-3. legerősebb keretével meg így sikerült, egy metroszexuális hasonlóan fogalmatlan edző csikó csapata lazán gurított egy négyest, szarrá alázva a csapatát.

Természetesen ahelyett hogy magába nézett volna ő inkább a német szurkolókat verte volna agyon. Nem tudok romantikusan az egyik kedvenc csapatom edzőjére tisztelettel gondolni, hogy ő megpróbálta nem jött be, de azért értékelni kell mert kisfiús daccal szembe ment a világgal.

Lószart!

bz249 2010.07.16. 10:47:39

@Neil Blender: Del-Amerikabol azert annyira nem nehez kijutni, hacsak valamit irtozatosan nem kefel el Maradona.

Ugye a hazigazda Brazilia nem selejtez. A del-amerikai csapatok eredmenyessege okan nem hinnem, hogy elvennek toluk helyet (sot inkabb kapnak egyet Afrikatol). Vagyis a valoszinu forgatokonyv, hogy ugyanannyi helyert (4+1) meccsel Uruguay, Paraguay, Chile, Peru, Kolumbia, Bolivia, Ecuador, Venezuela es Argentina.

Ebbol a brancsbol kellene 3-at lenyomni. Venezuela szerintem adott. Szoval a Bolivia, Kolumbia, Ecuador, Peru negyesbol kettot meg kell elozniuk. Ezt szerintem a nagymamam megoldana az argentin kerettel.

vadkutya 2010.07.16. 10:59:16

@Neil Blender: +1

Hagyjuk már Maradonát, komolyan emberek, egy legyintést érdemel max. Maradjunk annyiban,h nem túl okos ember, bár ez az ő szempontjából bók...

HosCincer 2010.07.16. 11:07:23

@Neil Blender: nagyából egyetértek veled, de azért Jogit "hasonlóan fogalmatlan edző "-nek nevezni kicsit erős. Mert azért lássuk be fogalmatlan edzők nem szoktak három egymás utáni világversenyen három érmet szerezni ('06-ban is igazából ő volt az agy Klinsi mögött), pláne úgy, hogy valójában egyik sem volt egy világverő játékos keret.

HosCincer 2010.07.16. 11:08:36

@vadkutya: igazából a focistákat nem az eszük miatt szokták elrabolni... :)

rizla 2010.07.16. 11:13:39

@bz249: "Del-Amerikabol azert annyira nem nehez kijutni, hacsak valamit irtozatosan nem kefel el Maradona."

végülis az utolsó utáni utáni pillanatban simán sikerült legutóbb is. hát csak chile meg paraguay mögött, de a lényeg, hogy egy őszinte ember, aki kitart az elképzelései mellett!

bz249 2010.07.16. 11:15:53

@rizla: legkozelebb egyszerubb lesz, mert nincs Brazilia es nem tudom elkepzelni, hogy ne 5.5 (igazabol 6) del-amerikai csapat legyen a tornan. Szoval most konnyebb a feladat.

Amugy nagyon ugyes konstrukcio ez a del-amerikai selejtezo gyakorlatilag kizart a meglepetes benne.

Neil Blender 2010.07.16. 11:21:03

@bz249: Jó, természetesen egy nagy adag malíciával írtam azt a sort. Nagy előnye hogy Brazília nem selejtez, ha selejtezne, lehetne ugyanolyan meleg mint erre a Vb-re kijutni...

@HosCincer: Löwöt nem tartom egy nagy edzőnek, persze a szakmában fiatal szóval lehet még legenda is akár. Viszont ő is hozott konzekvensen rossz döntéseket, akárcsak Maradona, vagy Dunga csak épp neki annyiban volt szerencséje, hogy a játékosok akiket kivitt nagy felzúdulás okán, azok nem égtek be (klose poldi). Mondjuk Gomez szerepeltetése védhetetlen (klubszinten is). 2 óriási fegyvertényt elért, nem is bagatelizálom el az eredménysorát mert Angliát és Argentinát megverni, 4 gólt rúgni önmagáért beszél, DE: Anglia kb a 2. Franciaország volt a vbn belviszállyal, impotens Rooneyval stb. Argentina kispadján pedig ugye az inkomptens szippantó ült. Löwnek sikeres szereplése volt, egy percig sem vitatom, de azért egyelőre nem ájultam el tőle. A spanyolok elleni meccsre pedig bevallottan szar taktikát dolgozott ki, nem is cserélt azon a meccsen szerintem olyan marha jól.

Neil Blender 2010.07.16. 11:25:41

Lassan mondjuk meg kell szeretnem a németeket: Khedira, Özil és Schweini is célpontja Mounak, a tunéziai már ma is érkezhet.

Viszont legalább úgy néz ki leigazoltuk Pedro Leont is, akit az egyik legtehetségesebb spanyol underrated középpályásnak tartok. Iszonyatosan kurva jó játékos lehet belőle.

popp · http://koncertblog.com/ 2010.07.16. 11:30:22

@robill760: Na igen azt ajánlanám én is az összes Maradona gyűlölőnek.

@mocsing: Lehet, hogy tovább röhögsz, de szerintem Maradona argentinjai előbb nyernek vébét, mint a Löw-féle német csapat.

HosCincer 2010.07.16. 11:35:27

@Neil Blender: én a "fogalmatlan" jelzőt kérdőjeleztem meg és nem a "nagy" ill. "zseniális" előtagot hiányoltam. Az utóbbi kettőhöz még azért pár év és pár siker kell valamint klub edzői tapasztalat, de igazából a potenciál benne van.
Az, hogy néha rosszul cserélt és a spanyolok ellen rossz volt a taktika abban egyetértünk.

HosCincer 2010.07.16. 11:38:36

@popp: ha a képletet csak a válogatottakra hegyezed ki akkor lehet (játékos állomány alapján), viszont ha az edzőket is benne hagyod akkor szinte biztos, hogy tévedsz (szerintem).

montipájton 2010.07.16. 11:39:20

@popp: Lehet, de Maradona nélkül. Edzőként megbukott, nem tuidom, miért olyan nehéz belátni ezt.

mocsing · http://nst.blog.hu 2010.07.16. 11:40:57

@popp: elég meredek most ez így két héttel a 4-0 (kiírom: négy-null) után :))

de onnan, hogy piqué köpését tegnap szerethető gimis diákcsínynek minősítettétek, ami tkp megható, semmin nem lepődök meg.

a lényeg, hogy mindenkinek nagy szíve van, a felfuvalkodott sutyeráknak meg a legnagyobb. és ez a lényeg a futballban.

montipájton 2010.07.16. 11:43:06

@popp: Azt már értjük, mert eleget ragoztad, hogy neked szimpi, de hogy edzőként mit látsz benne, komolyan érdekelne. Ennyit Tornyi Barnabás is kihozott volna az argentinokból kb. Ehhez képest meg szerinted a Copát megnyerheti. Kíváncsi vagyok, milyen edzői képességeket fedeztél fel benne eddigi munkássága alapján, mert azt ne hívjuk annak, hogy szereti a nép. Ez esetben Lothar Mattheus volt minden idők legnagyobb magyar kapitánya, kb. stimmel is a kvalitásuk. )))

vadkutya 2010.07.16. 11:54:35

@montipájton: "Ennyit Tornyi Barnabás is kihozott volna az argentinokból"

De még Urbán Flóri is... :)

rizla 2010.07.16. 11:57:26

@vadkutya: azért ez túlzás, ha semmi személyes varázsa nem lett volna maradonának, akkor azért nem ment volna így a szekér az elején. a játékosoknak is ő a szent, nem csak poppnak. csakhát ettől még a szakma az szakma.

Dani Kalifornia 2010.07.16. 11:59:39

@rizla: Ja, sokkal inkább Verebes, mint Matthäus :D

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2010.07.16. 12:01:20

@montipájton: Sot, ennyit meg Guardiola is, az edzoi nulla aki helyett a kutyam is 16 kupat nyert volna tavaly ugyebar azzal a kerettel...

vadkutya 2010.07.16. 12:01:52

@rizla: Személyes varázsnak ki lehetett volna vinni Salma Hayek-et is, bár álló fasszal még talán Messi is nehezebben rohangál - való igaz, e tekintetben jó választás volt Maradona...

balu11 2010.07.16. 12:04:04

nyilván valamennyire trend, meg divat "utálni" Maradonát, mint edzőt, és az is világos, hogy ez zavarhat embereket, főleg, ha argentín-szimpatizánsok

az is egyértelmű, hogy a "bohóckodásai" miatt vérmérséklet és szimpátia alapján lehet bazári majomnak vagy showman-nek nevezni

ugyancsak tiszta, hogy a nimbusza, és a focistaként elért sikerei miatt nagy pszichológiai hatással lehet a játékosaira

amit viszont nem értek (és most hirtelen nem is emlékszem felvilágosító kommentre), hogy edzőként (a lelkesítésen kívül) milyen erényeket tud bárki tulajdonítani neki?

ezt most abszolút nem kötözködésből: komolyan kíváncsi vagyok, hogy azok, akik itt "védik" Diegot, azok csak azért teszik mert

A - tökötökk tele van vele, hogy mindenki ócsárolja az "Istenit" és/vagy szimpatizáltok az argetínokkal és/vagy imádtátok játékosként és/vagy tetszik a show, amit rittyent

B - komolyan azt gondoljátok, hogy olyan kaliberű edző, akinek VB-re kijutott válogatott (sőt a világ 2-3. legjobb keretű válogatottja) mellett a helye, mert (edzői!) kvalitásai egyáltalán nem rosszak, sőt

(nyilván nem a szélsőséges / idetévedt illetők véleményére vagyok igazából kíváncsi, hanem pl. @Tika_:, @popp:, vagy csörszike, ...)

rizla 2010.07.16. 12:05:12

@vadkutya: "Személyes varázsnak ki lehetett volna vinni Salma Hayek-et is"

ő nem csókol olyan jól (igaz, maradonát még nem próbáltam)

vadkutya 2010.07.16. 12:11:40

@rizla: :D Módosíts egy picit a tudatállapotod vmi kedélyjavítóval, aztán szerezz egy webcamet.

Maradona tökéletes lett volna "másodedzőnek", ha már ennyire számít a személye. Nyugodtan rendelhetnének vkit fölé, aki nem csak egy utca kihúzására használta a szakmai könyveket.

Ennyi erővel a szaudiaknál ülhetne Allah a kispadon, az olaszoknál meg mondjuk a Pápa...

imici77 · http://www.megujulasfc.blogspot.com 2010.07.16. 12:12:17

@balu11: a csoportkör után Neked volt egy Maradonát "védő" kommented, amikor pl. ellőtte a barát is játszon kártyáját és a cseréi elsültek...

mondjuk sztem vannak olyan meccsek, amikor tök mindegy ki az edző, a csapat szétesik és kikap... nem mondom, h a német meccs ilyen volt, de a németeknek minden bejött akkor.

Üdv, ymy - én nyertem fogadást azzal, hogy nem jutnak 4be az argentinok. jó pár sört :) és minden érvre csak egy szót mondtam: maradona.

popp · http://koncertblog.com/ 2010.07.16. 12:12:39

@mocsing: A Pique ügy túl van ragozva, de ki mondta, hogy szerethető megnyilvánulás volt?

4-0: azt azért mindenki elfelejti, hogy az 2-0-ig volt meccs és 1-0 után legalább annyira benne volt az argentinok egyenlítése, mint a németek második gólja. Szerintem ez a német válogatott, ezzel a Maradona-féle argentinnal szemben a 4-0 ellenére sem jönne ki tíz egymás ellen lejátszott meccsből jobban. (nyilván ez leellenőrizhetetlen feltételezés).

@montipájton: A negyeddöntő előtt ment még a duma, hogy Maradona súgóié az érdem. Amikor meg buktak, akkor megint Maradona lett az alkalmatlanpökhendipojácakokós.

Persze az világosan látszik, hogy nem egy nagy edző (Klinsmann sem volt az), de maga köré vehet egy olyan stábot, ahol nem is kell annak lennie.
Ha ehhez még játékosai tehetségét, pár mostani kimaradó meghívását és emberünk motivációs képességét, egy hazai Copát igenis behúzhatnának. Ha nem így lesz, természetesen megint megy majd a kárörvendő mutogatás, hogy még hazai pályán sem képes, dehát mi előre megmondtuk. Ha viszont nyer, akkor az következik, hogy ezzel a csapattal én is behúztam volna.

HosCincer 2010.07.16. 12:14:04

@rizla: na mi volt? mesély! :)

rizla 2010.07.16. 12:14:22

@popp: "Szerintem ez a német válogatott, ezzel a Maradona-féle argentinnal szemben a 4-0 ellenére sem jönne ki tíz egymás ellen lejátszott meccsből jobban"

már csak az a kérdés, hogy ezt mire alapozod, milyen eredményekre?

rizla 2010.07.16. 12:15:37

@HosCincer: semmi extra, azóta is hivogat salma, de mondtam neki, hogy nem érek rá, kommentelnem kell. szerintem hihető lerázós duma.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2010.07.16. 12:17:56

@rizla:

Mondjuk márciusban Münchenben Argentína nyert barátságos meccsen. Higuaín góljával. :-)

balu11 2010.07.16. 12:19:34

@imici77: valóban rémlik ilyesmi, de akkor is írtam, hogy mekkora baromság volt pl. az a nyilatkozata a csoportkör után, vgay max a Mexikó meccs után (!), hogy most akkor mindenki kérjen tőle bocsánatot - tipikusan olyan mondat, amit még egy Maradona is csak a kupával a kezében mondhat

igen, eljutott a 8 közé, ami mindenképpen teljesítmény, és eddig a pontig kicsit változott is róla a véleményem, eltolódott a pozitív irányba

de így utólag számot vetve a VB-vel felmerült bennem a fenti kérdés: azon kívül, hogy jó showman-sámán, edzőként mit tud?

nem tartom magam mindentudónak, csak egy mezei foci-fan vagyok, és simán lehet, hogy csak én nem vettem észre a komoly edzői kvalitásait - ezért is kértem segítséget a többiektől

mit tud Maradona, az edző a lelkesítésen kívül? (és tényleg nem kötözködésből kérdem, kíváncsi vagyok)

imici77 · http://www.megujulasfc.blogspot.com 2010.07.16. 12:25:15

@balu11: vajon ha nincsenek az ilyen nyilatkozatai (öngólok ezerrel), és kiesnek 1-0-lal a németek ellen, akkor is felmerült volna Benned ez a kérdés?

sztem nem edző, bár vki azt mondta, hogy Ő a játékot a játékos szemével tudja nézni, mintha a pályán lenne, és nem a mágnestáblák varázsában él, s ez vagy bejön majd, vagy nem.

Dani Kalifornia 2010.07.16. 12:26:51

@imici77: Jah, csak azóta, amióta ő visszavonult, megnőtt a mágnestáblák jelentősége.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2010.07.16. 12:29:02

@balu11:

Számomra is pozitív csalódás volt az argentinok első négy meccse. Tíz gólt lőttek, és azon kívül is volt egy csomó nagy lehetőségük. Ami különösen tetszett (és ebben tényleg benne lehetett az edző keze): szinte minden szögletük, pontrúgásuk gólveszélyt jelentett.

(Lehet vitatkozni azon, hogy pl. Demichelis gólja szabályos volt-e, de pl. Juan Chile elleni góljánál pontosan ugyanúgy eltűnt egy védő, és azt nem reklamálta senki. Igaz, azt a meccset nem is az argentingyűlölő Egri Viktor közvetítette.)

horas 2010.07.16. 12:29:50

@Tika_: Jólvan lelettél nullázva,nem kell megmagyarázni a semmit...

@sporttárs: Én nem tartom magam valami húde nagy szakértőnek,de az amit Maradona csinált,az totálisan értelmetlenség volt még laikus szemmel is ami be is bebizonyosodott.Nem tudom mi a vita téme ezen.

@pimpalini: Figylej,300-szor leírtam,leírom mégegyszer nekem problémáim voltak a VB felhozatalával,hagyd meg nekem ezt,hogy legyen vélemény erről,számomra így,hogy kicsit csalódást keltő volt a VB,számomra ez ütötte volna meg egy általános VB döntő színvonálat számomra ez lett volna az álomdöntő,ahogy írtam.A mostani döntő kicsit elütött,a várt színvonaltól,nagyon szerintem nem kell bízonygatom taglalnom.

Az,hogy ki kinek szurkol klub szinten az 1000%-ban halálosan szubjektív ezért ne tegyünk egymásnak szemre hányást ha kérhetem.

horas 2010.07.16. 12:34:26

@robill760:
Nekem nem kell bemutatni Maradona-t,alapvetően nincs vele semmi bajom elismermem a sportolói pályafutását,tudom,hogy ki ő,tisztában vagyok vele,csak ha számomra kedvelt környezetben kártékonykodik,nem fogom neki megköszönni és nem fogom elnézni mert sportólóként a múltban valami egyedülállüt alkotott...

rizla 2010.07.16. 12:34:38

@imici77: "vajon ha nincsenek az ilyen nyilatkozatai (öngólok ezerrel), és kiesnek 1-0-lal a németek ellen, akkor is felmerült volna Benned ez a kérdés?"

de voltak. a 4 gól meg szinte törvényszerű volt.

"vki azt mondta, hogy Ő a játékot a játékos szemével tudja nézni, mintha a pályán lenne, és nem a mágnestáblák varázsában él, s ez vagy bejön majd, vagy nem. "

ez a mágnestábla is csak magyarországon lehet ennyire pejoratív kifejezés.

rizla 2010.07.16. 12:35:53

@Csöncsön: "Igaz, azt a meccset nem is az argentingyűlölő Egri Viktor közvetítette."

ez most kurvára mellé, egri egy szót nem szólt arról, hogy szabálytalan lett volna az argentin gól, utólag derült ki. és nem vitatkozni lehet rajta, hanem tény, hogy szabálytalan volt. az, hogy sok lehetőségük volt, szép, de nigéria is úgy szaladgált át azon a középpályán hogy rossz volt nézni.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2010.07.16. 12:39:04

@rizla:

A görögök elleni Demichelis gólról beszélek. Ott rendesen keltette Egri a hangulatot. Mint ahogy az egész meccsen is.

Emlékszem, volt a meccs végefelé egy ilyen mondata: "A görögök így ki fognak kapni, sajnos..."

popp · http://koncertblog.com/ 2010.07.16. 12:40:46

@balu11: Erre is azt mondanám, hogy egy olyan stáb kell mögé (ahogy ez részben most is volt), hogy ne neki kelljen a szakmával foglalkoznia. Ő pedig, mint a nép kapitánya, afféle karizmatikus vezető és motivátor lenne.

Szerintem túlságosan Maradonán verik el a port egy tragikusan sikerült meccs miatt, amelyik jó részében nem a 0-4, hanem az argentin egyenlítés volt benne.

És igazad van unom ezt az időnként alpári pocskondiázást, meg ezt a kárörvendéssel vegyes trendi Maradona gyűlölő hullámot.

@rizla: Előre bocsátva, hogy nincs két ugyanolyan meccs, meg azt, hogy egy barátságos nem ugyanaz, mint egy vébé negyeddöntőt, de lehet ilyen eredményeket mondani. Tehát egy barátságoson Németországban az argentinok nyertek még tavasszal. Aztán mondhatom, hogy az argentinok éltal igencsak lebucizott Korea által megszorongatott Uruguay hetven percen át jobban focizott a németeknél és csak Muslerának köszönhetik a vereségüket. Mivel azonban értelmetlen tartom, az efféle összehasonlításokat.

Inkább alapozom állításomat az argentin keret erősségére, játékosai inteligenciájára. Arra. hogy egy ilyen meccs után biztos nem szaladnának bele még egy hasonlóba, aztán nem minden meccsen találnának a németek egy ilyen szabadrúgás gólt a második percben és ha történetesen az argentinok találnának egy korai gólt mindjárt más a lányzó fekvése. Elismerve a németek negyeddöntőbeli parádéját, imicihez csatlakoznék: azon a meccsen a németeknek minden összejött, az argentinoknak meg semmi. És ez inkább múlott a csillagok állásán, mint szegény agyonszidott Diegon. Szerintem.

rizla 2010.07.16. 12:42:58

@Csöncsön: bocs, én kúrtam el akkor. görög meccsről homályos emlékeim vannak már csak. demichelist meg heinzével kevertem.

essien 2010.07.16. 12:44:14

@rizla: 3 szabálytalan gól volt annak a jólmenő szekérnek az üzemanyaga többek közt../nigéria,görög,mexiko/. ráadásul első gólok

mocsing · http://nst.blog.hu 2010.07.16. 12:45:49

@Csöncsön: megfeküdtem, mivel a vébék barátságos meccsekből állnak, ti nyertetek

@popp: piqué hőstettét, ha nem lenne ilyen geci meleg, bőven lehetne még ragozni, ráadásul jogosan

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2010.07.16. 12:47:37

@essien:

De mindhárom meccs jelentős részében döntő fölényben voltak az argentinok. Emlékszem, volt valami olyan statisztika, hogy az egész csoportkörben (tehát mind a 32 csapatot figyelembe véve) Argentína kapujára ment a legkevesebb lövés.

popp · http://koncertblog.com/ 2010.07.16. 12:48:18

@mocsing: Hogyne lehetne, csak tudod, mivan. Míg mi itt háborognánk a geci melegben az érintettek már rég túlléptek rajta. Nem hallottuk a beszélgetést nem ismerjük a szituációt, csak a köpést láttuk, úgyhogy inkább ne kezdjünk fröcsögve ítélkezni.

balu11 2010.07.16. 12:49:01

@imici77: most mér' szálltál rám? :) te magad mondtad, hogy mindenre az volt a válaszod, hogy "Maradona", tehát te sem tartod egy sikerkovácsnak

a válasz pedig, igen, felmerült volna, mert nem ért el a 4-be a VB egyik legnagyobb esélyesének tartott csapat, ráadásul egy náluk (nagyjából) mindenki által gyengébb csapat állta útjukat

akkor is felmerülne az edző felelősségének kérdése, ha XY-nak hívnák (sőt, akkor még a szülei is, hogy miért adtak neki ilyen hülye nevet :))

Maradona, ahogyan én láttam:

+ cserélt néhány jót jóval gyengébb ellenfelek ellen, és nyilván nagyon komoly pszichikai, érzelmi pluszt rakott hozzá

- közben (Cambiasso-Zanetti otthonhagyásán túl, ami bár unalmas, de nem feledhető) Messit hátrébb játszatta, Jonas 2szer kezdett, nem volt egyértelmű, hogy hogyan akarja eljuttatni a labdát a csatárokhoz (Veron? - sérülés, nem igazán ment neki, öreg; Messi? - nem abban a legjobb, így nagyon fontos támadópotenciáltól fosztotta meg a csapatát; Maxi-keránó? - 1-2 jó lasztijuk van, de nem lehet arra bazírozni, hogy egy egész meccset végigirányítanak, ...?), és az értékmérő meccsén nem tudott egyszerűen semmit sem reagálni még igazából az első gólra sem, de a 2.-ra már semmiképp' - ráadásul a végére fejben, mentálisan is összezuhantak, pedig elvileg azzal a komponenssel nem lehetett volna gond, hiszen az isteni Diego plántálta beléjük hatalmas szívének hullámait...

(bocs a túlzásokért, valószínűleg egyébként azon k_rtam fel picit az agyam, hogy marad ez a kókler, pedig több nagyon érdekes és szerethető focista van ebben a csapatban, akiknek ezzel (sztem!) jóval kevesebb esélyük lesz komoly sikerre)

rizla 2010.07.16. 12:50:17

@essien: én lennék az utolsó, aki a mákos szériájukat vitatnám (korea ellen meg öngól indította be a szereket, popp nagyon érzékeny volt ennek az említésére, persze a németek ha nem "találnak egy szabadrúgásgólt".. :DDD). ettől függetlenül volt valami a csapatban, amit maradona rakott hozzá. nagy összeborulós lelkesedés.
csak hát lufi volt.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2010.07.16. 12:50:48

@mocsing:

Azt a dolgot a "szenvedő fél" kezelte helyén, aki azt nyilatkozta, hogy semmiféle jelentősége nincs Piqué köpésének.

Talán valamivel autentikusabb személy ő ennek megítélésében, mint te vagy popp vagy én.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2010.07.16. 12:55:28

@balu11: "marad ez a kókler, pedig több nagyon érdekes és szerethető focista van ebben a csapatban, akiknek ezzel (sztem!) jóval kevesebb esélyük lesz komoly sikerre"

+1

popp · http://koncertblog.com/ 2010.07.16. 12:55:40

@rizla: Mikor voltam én érzékeny, öngól volt, ki vitatta? De annak már voltak már előjelei, argentin nyomás, ígéretes Tevez és Messi lövések. A német szabadrúgás fejes-kombó meg tényleg a semmiből jött akkor, amikor még ki sem rajzolódott a játék képe. Úgyhogy nem kuffára nem ugyanaz a két szitu. :DDD

mocsing · http://nst.blog.hu 2010.07.16. 12:56:17

@popp: tőlem egymás nyakára is szarhat az utca közepén piqué meg a spanyol szövetség, ha nem lenne bent légkondi, valszeg erre a kommentre se futotta volna, csak lécci, ne _gimis diákcsínyezzétek_ már, ha X játékos leköpi az utcán Y sportvezetőt

@Csöncsön: és ha xabi alonso szerint de jong rúgása benne van a játékban, akkor már nem is szabálytalan

balu11 2010.07.16. 13:01:02

@popp:

"És ez inkább múlott a csillagok állásán, mint szegény agyonszidott Diegon" - hát ez erős, sztem... Fogjuk a szerencsére, most komolyan? Illetve tegyük a szerencsét inkább felelősnek, mint az edzőt??? Ezt szerintem nem igazán gondolhatod komolyan, vagy én értem félre.

"És igazad van unom ezt az időnként alpári pocskondiázást, meg ezt a kárörvendéssel vegyes trendi Maradona gyűlölő hullámot." - na, ebben a kérdésben nagyon együtt tudok érezni, hollnad-drukker lévén :)

"Hogyne lehetne, csak tudod, mivan. Míg mi itt háborognánk a geci melegben az érintettek már rég túlléptek rajta. Nem hallottuk a beszélgetést nem ismerjük a szituációt, csak a köpést láttuk, úgyhogy inkább ne kezdjünk fröcsögve ítélkezni."
+1!

"Ő pedig, mint a nép kapitánya, afféle karizmatikus vezető és motivátor lenne." Hát, nem is tudom... Az edzősködés, azért mégiscsak egy szakma, aminek kvázi csúcsa szövetségi kapitányoskodni a világ egyik legjobb kerete mellett... Mellém is felvehetnének egy embert, hogy csinálja a dolgomat, én meg járhatnék reprezentálni, vacsikra, meg ilyenek.... Értem én (sőt inkább soha nem fogom megérteni), hogy mekkora fáraó Maradona odahaza, de akkor is: ez edzői szakma egy kicsi szelet a motivátorkodás, és sztem nagy hiba ezt elfeledni bárki kedvéért.

popp · http://koncertblog.com/ 2010.07.16. 13:01:08

@mocsing: De most miért emeled ki a sztorit a kontextusból? Csuma részaegen ünnepelték életük legnagyobb sikereüket a tagok. Aztán nekem úgy tűnt, hogy a legrészegebbet elkezdték húzni, hogy nem mered lecsulni, úgyse mered. A csurom részeg Piqué meg idült mosollyal megmerte. nem modnom, hogy ez szép dolog, meg hogy igazi hőstett, sőt elég nagy türhőség, de én azért röhögtem jeleneten és nem hoznék erkölcsi ítéletet.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2010.07.16. 13:02:22

@popp:

Annyiból nem a semmiből jött, hogy a szabadrúgás előtt a jobbhátvéd szabálytalankodott bután. Ha Maradona kivitt volna arra a posztra egy klasszis játékost (hm... mondjuk Zanettit), akkor valószínűleg nincs a szabadrúgás sem.

@mocsing:

Azt is mondta, hogy "semmi jelentősége" nem volt, hogy De Jong nem kapott érte pirosat?

mocsing · http://nst.blog.hu 2010.07.16. 13:04:53

@Csöncsön: nem értem a megsemmisítő stratégiát ebben a visszakérdezésben

ez rúgott, objektíve köcsög, egyébként meg nem állították ki

az köpött, szerintem köcsög, szerintetek cuki, egyébként meg senki nem verte pofán érte

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2010.07.16. 13:11:37

@mocsing:

Ki mondta, hogy cuki?

Szerintem itt csak az erkölcsi felháborodás (mely ugye mindig erkölcsi magasabbrendűség feltételezéséből fakad) jogossága kérdőjeleződött meg.

imici77 · http://www.megujulasfc.blogspot.com 2010.07.16. 13:12:09

@balu11: nem szálltam Rád, félreérted. megnyertem a söröket :) rizlától is:)

rizla 2010.07.16. 13:15:16

www.youtube.com/watch?v=fdHZjEc3lm4

nem köpni kell a stábtagokat, hanem ütni!

popp · http://koncertblog.com/ 2010.07.16. 13:17:15

@balu11: Jó kicsit túlzás. DE szerintem az argentinoknak úgy a huszadiktól a hatvanadikig meg volt a játéka az egyenlítéshez. Én elfogultan úgy is láttam, hogy jobban benne a meccsben, mint a német második gól. 2-0 után meg már állhatott volna akárki a szétesett argentin csapat élén. Vannak olyan meccsek két hasonló játékerejű csapat között, amikor az egyiknek minden bejön, a másiknak semmi - ez ilyen volt.

Szerintem meglehetősen változatos, hogy áll föl a válogatottak mögötti szakmai stáb. Nem újdonság, hogy egy népszerű és játékospályafutása alapján nagytekintélyű ember áll a válogatott élén és egy a szakma professzorának számító szürkébb egyéniség mögötte. Ilyen volt a magyar válogatottat a '82-es vébére kivivő Mészöly-Mezey páros vagy anémeteknél Völler-Skibbe vagy Klinsmann-Löw kettős.

r_magpie 2010.07.16. 13:17:33

Csavarjunk egyet a történeten, és filozofáljunk azon, mi lett volna, ha Piqué Maradonát köpte volna le részegen:)

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2010.07.16. 13:20:16

@rizla:

Annak ki tudja, milyen következményei lehetnek. Lehet, hogy Pep _ezért_ adott túl Eto'o-n? :-)

www.youtube.com/watch?v=xe7yFQDON64

Neil Blender 2010.07.16. 13:21:10

@mocsing: Felesleges ezen a Piqués dolgon sokat rugózni! Akkor és ott kvázi mindent szabadott volna, alig állt a lábán, szerintem ha Puyol sétál arra akkor őt is leköpi.

Szándékos sértegetés személyeskedés nem volt benne. Ha Magyarország vb-t nyerne (muhahhhaha) és a torna egyik legkiválóbb játékosa mondjuk Torghelle Sanci (muhhahhahahahaha) lecsúlná az egyik MLSZest akkor így rugóznál rajta? Vagy elintéznéd azzal, hogy a srác atomrészeg volt, húzták az agyát, bevállalta.

Azt meg ne felejtsük el hogy nem ösztöndíjas atomfizikusok ezek a fiúk, Rob Schneider összes altesti poénja fasorban sincs egy focicsapat öltözőjéhez képest olyankor.

ennyi erővel azon is ki kéne akadni, hogy Puyol mekkora egy tiszteletlen köcsöt, mert egy szál törölközőben fogadta a királynőt.

Túl van ragozva a dolog.

popp · http://koncertblog.com/ 2010.07.16. 13:21:29

@r_magpie: Maradona visszaköpi és lehet, hogy még a vizipisztoly is előkerül

Neil Blender 2010.07.16. 13:25:08

@popp: mondjuk ez egy könynelmű kijelentés, hiszen sosem tudjuk meg...

Mindenestre felőlem szemen hugyozhatná Orbán Viktort is ha nyerne nekünk egy VB-t

Neil Blender 2010.07.16. 13:26:48

@r_magpie: akkora Maradona egy nyelves csókkal válaszol miközben Piqué seggét markolássza...

essien 2010.07.16. 13:28:17

@horas: murinnyo legalább ugyanekkora gyökér..hozzátéve persze, hogy edzőként ő már letett vmit.(maradona meg játékosként,persze a drogos multja minimum 50%kal elbizonytalanítja az embert..)
jah, hogy megnyerte nektek a bl-t és akkor elvan nézve minden?
3év alatt sikerült kiutáltatnia magát olaszból.
mindkét ember , M és M is tiszteletlen, nem igazi sportember.
az volt a legszebb,hogy vb alatt napi telefonos kapcsolatban álltak:)))

bz249 2010.07.16. 13:28:22

@Neil Blender: ugye nem lattal meg osztondijas atomfizikusokat? Hidd el siman sokkal durvabbakat muvelnek mattreszegen. :)

popp · http://koncertblog.com/ 2010.07.16. 13:30:44

@Neil Blender: Felőlem is. A lényeg, hogy túl van ez ragozva, de legalább leszakadtunk Maradonáról.

Neil Blender 2010.07.16. 13:37:12

@bz249: ööö, nem nem egy körben mozgunk...

rizla 2010.07.16. 13:39:25

@essien: mourinho azért kíváncsi vagyok hogy mikor rohanna neki az ellenfél szurkolótáborának, hogy üssön.
én a mai napig nem értem, hogy henrikék és a többiek akik ezt mondták, hogy gondolhatták komolyan, hogy maradona azt csinálja amit mourinho, szóval "a játékosairól akarja levenni a terhet", meg a többi. mondjuk nálam már mourinhonál is nagyon erőltetettnek hat már ez, egyszerűen csak igazi exhibicionista a csávó (persze közben hatalmas profi). maradona meg egy ösztönlénynek tűnik kb.

pancho_sanza · www.nst.blog.hu 2010.07.16. 13:40:04

@popp: az az igazság, hogy kurva mindegy ki ül a padon, hiszen Heinzén 10 komoly mérkőzésből 5 simán elmegy és az argentin védelemben még ő volt a stabilitás. Bár kétségtelen,hogy a csoportban nem vallottak kudarcot, de az egész szereplésük szürreális volt, a Heinze fejessel, ahogy a mexikói gyerek odaadta a labdát, ahogy az olasz bíró megadta a lest gólt, ahogy a dél-koreaiak ellen Higauín mesterhármast lőtt az ötösről, ahogy Veron és Maxi Rodrigez váltva irányított. És mindennek tetejébe ott volt Maradona a pálya szélén.

Ez a vb nem arról szólt, hogy valaki megpróbált túljátszani akárkit is. Ilyen vakok között a félszemű a király elven működött a dolog, amire nagyon jó példa majdnem az egész egyenes kieséses szakasz, csak a győztes mindent visz elv alapján felértékelődtek a sikerek. Egy edző nem igazán tud sok mindent kezdeni a csapattal, ha szerencséje van, akkor össze tud hozni egy ütőképeset, de inkább az a jellemző, hogy elsősorban a játékosok képessége és a motiváció számít. Ilyen szempontból ez volt az első vb, amikor előbbi háttérbe szorult utóbbi rovására. És nem pusztán az angolokról van szó, hanem például a brazilok lélektelenségéről a hollandok ellen, vagy a portugálok észrevétlen/hiszti nélküli kieséséről (Nem rúgtak szét minden spanyolt?), hogy a franciákról már ne is beszéljünk.

Hatalams a kontraszt alázatban a kisebb csapatok sztárjai (Asamoah Gyan, Honda, Forlán) és az igazi nagyok között (Ribery, Ronaldo, Rooney, Kaká). És még az eredményes csapatok is megtapasztalták, hogy Muntari mekkora köcsög, a hollandok hogy nem passzolnak egymásnak, de szerintem Tevez is rendesen odaszart a pályára olykor.

A dél amerikai csapatok sikere is inkább arról szólt, hogy a három kicsi sokkal komolyabban vette az egészet mindenkinél. A németek és a spanyolok mellett ők voltak egységesen és alázatosak, bár azért Özil már sztárnak érezte magát a végére.

Tika_ 2010.07.16. 13:41:31

@balu11: Csak annyi az oka, hogy még mindig másról beszélünk :).
Maradonát utáltam játékosként, kifejezetten miatta az argentinokat (2002 óta bírok velük újra szimpatizálni, erre azóta folyton szopnak :)), és _szerintem egy nagyon rossz edző_.
Illetve inkább tényleg ott az igazság, hogy igazából nem is edző @imici77:. Ő még mindig 86-ban él, azt hiszi, hogy úgy működik a foci, mint akkor (pedig q nem @henkmoody:), és nyilatkozgathat – mint valami fiatal játékos (pedig q nem kéne).
Ez engem nem zavar, mert pont leszarom, hogy milyen eredményes az argentin válogatott. Kicsit kedvelem őket, de legalább ennyire örülök is, hogy kiesett egy erős rivális.
Így marad a számomra pozitívum, amit már leírtam.
Nyilván, ha ez visszaveti Messit a köv. szezonban, akkor q ideges leszek, és faszszopó köcsög sarlatán gecinek fogom minősíteni :).
És tökre megértem, ha egy argentin drukker háborog ezen. Viszont ahogy itt megy a savazása, azt azért soknak tartom.
@mocsing: Figy, egyedül te kattogsz ám ezen. Piqué bunkó volt, ha ettől nyugszol meg, én is elismerem, hogy húzhass +1 strigulát :). Vagy mire lenne szükséged, hogy túllépj ezen? Nézd inkább Reina bemutatását, én megnézem minden nap kétszer, q jó :))) (B)(H).

pancho_sanza · www.nst.blog.hu 2010.07.16. 13:42:40

@rizla: Mourinho még nem vetette be azt a vesztes csapat a kapuba áll, a győztes meg szétbombázhatja pszichológiai eszközt. Lesz még itt puszilkodás meccsek után Madridban.

smartdrive 2010.07.16. 13:46:24

Írország? ne röhögtess már

horas 2010.07.16. 13:47:17

@pancho_sanza:
"Özil már sztárnak érezte magát a végére."
Mert nem volt olyan fórum a világon ahonnan ne ez ömlött volna...

X év múlva meg a Bochum-ban látjuk játszani majd csak hüledezünk,hogy ez volt az a srác aki a 2010-es VB mekkora tehetségnek tünt...
:)

Neil Blender 2010.07.16. 13:53:26

@pancho_sanza: Hogy lehet Mourinhót Maradonához mérni?? Előbbi nem keveset tett már le az asztalra edzőként, míg a másik meg sem próbál edző lenni. Ő megmarad a cukros bácsi szerepkörben. Vki írta és igaza volt, Maradonát úgy kellett volna kivinni mint az angoloknak Beckset. Legyen ott, csókolgassa a játékosokat, de legyen vki aki EDZŐ és összeállítja, felkészíti a csapatot.

Szarok rá ha Mourinho szétbombáztatja a veszteseket, amig hoz ez BL-t, bajnokságot és kupát 2-3 éven belül.

horas 2010.07.16. 13:54:44

@pancho_sanza:
Mourinho első dolgza az lesz,hogy rendet rak a keretben,mivel ez a dolog nagyon rossz irányba mozdúlt el,Khedira,Di Maria...
Látom jövőre a magy takarítást ami az Inter-nél volt tavaly nyáron.
A Real-nál perpillanat a legnagyobb gond,hogy nincs igazi csatár,Higuain továbbra is Higuain,
Benzema nagyon világtalannak hat...
Mourinho egyetlen esélye,ha C ben gondolkodik csatárként,viszont mögötte szószerint összevan okádva a keret tipikusan ilyen különböző koncepciótlan nagy bevásárlások ilyen-olyan maradékjai...

balu11 2010.07.16. 13:59:19

@Tika_: OK, vettem, így értem, sőt nagyjából egyet is értek

@horas: na ja, csak nem mindegy, hogy X=2, vagy X=12...

azért mert szerinted túl vannak sztárolni a németek, nem biztos, hogy az a jó válasz, hogy erősen "alulsztárolod" őket...

(nem kötözködésből, csak kicsit zavar ez a kommentjeidben, pedig aztán pont a németek szereplésébe belekötni nem lehet könnyű feladat... de persze ezen kár vitatkozni, gondolom ízlések/pofonok kérdés főként...)

Maradona-Mourinho: ja, mind a kettő exhibicionista, kb. ennyi hasonlóság van köztük

viszotn a különbség ég és föld:
- az egyik a világ legjobb edzője
- a másik meg egy ex-világsztár, szimbólum, motivátor

más a szakmájuk, pont ezért is gond, hogy ugyanott (értsd: a pálya szélén) dolgoznak

(tényleg van Maradonának _bármilyen_ papírja arról, hogy ő labdarúgó edző?? én nemtom, valaki...?)

rizla 2010.07.16. 13:59:43

@horas: "Mourinho első dolgza az lesz,hogy rendet rak a keretben,mivel ez a dolog nagyon rossz irányba mozdúlt el,Khedira,Di Maria..."

ezeket már ő hagyta jóvá, csak mondom. legalábbis én így tudom. az interhez is odavitte quaresmát ugye.

mickeyknox 2010.07.16. 14:06:01

@balu11: érdekes, én mourinhora mindig úgy gondoltam, mint egy motivátorra és nagyon jó pszichológusra.

pancho_sanza · www.nst.blog.hu 2010.07.16. 14:06:43

@rizla: Valószínűlege nem is fognak olyan sokat játszani, Mourinhonak az lenne az elismerés, ha Pellegrini csapatát kiemelné a posványból. Ehhez valószínűleg elég lenne egy balhátvéd neki, de igazából nem is a védelem volt a Madrid problémája, hanem,hogy nem tudtak gólt lőni.

popp · http://koncertblog.com/ 2010.07.16. 14:14:04

@pancho_sanza: Hm, kicsit túlzó válemény, de azért van benne valami, ha olyan sok nem is. Szerintem csomónál egy momentum hiányzott, hogy beinduljon a motor. Én csak a franciákat érereztem totálisan motiválatlannak.

Neil Blender 2010.07.16. 14:33:53

"A Real Madrid hivatalos közlemény formájában tudatja, hogy mindenben megegyezett a Getafe csapatával Pedro León leigazolásával kapcsolatban. A játékos hat szezonra ír alá, s holnap átesik a kötelező orvosi vizsgálaton, majd délután fél egykor a bemutatására is sor kerül."

Az egyik legjobb hír! Végre egy értelmes igazolás.

horas 2010.07.16. 15:37:11

@rizla: Rosszul fogalmaztam,az lenne a dolga,de hajlamos rossz döntéseket hozni,úgy értettem,hogy símán látok esélyt jövőre h esetleg ezzel a keretel is besül,egy az Inter tavaly nyári,nagy keret átértékelést,újragondolást.

horas 2010.07.16. 15:37:45

@rizla: Rosszul fogalmaztam,az lenne a dolga,de hajlamos rossz döntéseket hozni,úgy értettem,hogy símán látok esélyt jövőre h esetleg ezzel a keretel is besül,egy az Inter tavaly nyári,nagy keret átértékelést,újragondolást.

Orvenyhivo 2010.07.16. 16:07:24

Off: Egy elismerő biccentés - neadjisten egy bejegyzés - nem járna ki Dél-Afikának? Végülis, minden előzetes vélekedés ellenére, képes volt megrendezni egy világbajnokságot.

robill760 2010.07.16. 16:10:13

@horas: éppen azért javaslom, hogy nézd meg a filmet. Ez nem a sportolóról szól, hanem az emberről (akármilyen közhelyes is ez). Nem egy kommentárokkal színesített gólösszefoglalóról van szó, ahhoz nem kellett volna Kusturica :)

rizla 2010.07.16. 16:18:51

@Orvenyhivo: támogatom. ahhoz képest hogy elvileg mennyire kellett félni mindentől, a vuvuzelán kívül nem ért atrocitás senkit. mondjuk pár játékos hotelszobáját kirámolták, az elég ciki, de ennyi még belefér.

horas 2010.07.16. 16:35:13

@robill760:
Az emberre meg nem vagyok kiváncsi.
Engem nem érdekel,hogy miylen szegény volt,meg honnan jött ez nem mentség semmire.

montipájton 2010.07.16. 16:43:04

@Orvenyhivo: Nagyon bezonyám. Afrika remek házigazda volt, az ottaniak nagyon jópofák és kedvesek, a szervezési töketlenkedések meg tipikus "zágson" ahhoz képest, hogy golyóállómellényt, páncélautót és halomban heverő turistahullákat vizionáltak sokan a vb előtt. (De legalábbis Benito még a rajt napján is eleresztett egy "sajnos nem tudjuk elképzelni, hogy nem lesz valamilyen balhé" jóslatot.)) )

Szép volt, Dél-Afrika!

Orvenyhivo 2010.07.16. 16:54:46

Szintén Off: Ha valaki erősen ráér, és szeretne jól szórakozni, olvassa újra a Fulham-Atleti bejegyzés kommentjeit - elsősorban a lefújás utáni, Forlánnal foglalkozókat. :)

rizla 2010.07.16. 20:49:47

"A játékvezető sajnos többször a kárunkra tévedett, Iniestát például korábban már ki kellett volna állítani, amikor odapakolt van Bommelnek."

"Amikor másodszor kiléptem, a játékvezetőnek szabadrúgást kellett volna ítélnie, és kiállítani második sárgával Puyolt. Előnyszabályt adott, de semmit nem tudtam kezdeni vele, így ez az ítélet a kárunkra volt."

én ezeket kb csak most olvastam így, viccesek.

Minarik Ede bácsi 2010.07.21. 15:30:34

@rizla: Ha Neked is lenne narancssárga szemüveged, akkor komolyan hinnél ezekben a butaságokban...

bz249 2010.07.21. 15:35:49

@rizla: @Minarik Ede bácsi: a jatekvezeto tenyleg tobb alkalommal tevedett a hollandok karara. Ennel is tobb alkalommal tevedett a spanyolok karara persze.

Minarik Ede bácsi 2010.07.21. 16:15:26

@bz249: És ha időrendben nézzük, akkor pláne a spanyolok reklamálhatnak. Van Bommelt a korai sárgalap láthatóan megfogta, csak a II.félidőben folytatta a favágást, de hogy Chuck Norris mit keresett a pályán?
süti beállítások módosítása