Nou San Trafford

Az Index blogja a világ legjobb futballjáról.

A szerkesztőségből...

Utolsó kommentek

jujjdeizgi

Friss topikok

Dail(y) Africa - Kenyeret és bronzmeccset a népnek

2010.07.11. 09:55 pote

Tudtuk, számítottunk rá, hogy jó lesz, mégis sikerült minden vágyunkat felülmúlnia a bronzmeccsnek. Kilencven percen keresztül a székünkhöz voltunk szögezve. Helyzet itt, helyzet ott, öt gól, fordítás kétszer is, és semmi cicó. Akik eddig fenntartással fogadták a bronzért folytatott meccseket, most egy ideig biztosan elhallgatnak, de az is igaz, hogy most az egyszer tényleg nem kellett volna dönteni, mert mindkét csapat megérdemelte az érmet.
Sírni csak a győztesnek szabad, lapozni meg Nektek.

Ez pont egy olyan meccs volt, amin mindig pont akkor történt fordulat, amikor már pont azt kezdtük érezni, hogy innentől már tuti, hogy ez lesz a játék képe pont a meccs végéig.
Az első negyedórában még nem volt semmi extra, mint egy elsőrandis mozizás: szolid tapogatózás. Aztán Müller gólja beindította a verklit. Lehet hibát találni a fiatal németben, ezzel nem is vitatkozunk, de van valamilyen ösztönösség a játékában, amit nem tudunk nem szeretni. A gólja is olyan volt. Ösztönösen, már Schweinsteiger lövésekor, rástartolt az esetleges kipattanóra. Lesről szó sem lehetett, így ő már a gólját ünnepelte, amikor a védők még csak eszméltek, Muslera meg épp diszlájkolta a jabulanit.
Már kezdtük elkönyvelni, hogy a kissé tartalékos német csapat uralni fogja a meccset, amikor egy gyors kontrából egyenlített Uruguay. Érdekes volt visszanézni az ismétléseket. Nem lehet azt mondani, hogy Löw tanítványai - vezetésük tudatában - beálltak volna blekkelni. Schweini úgy vesztette el a labdát a középpályánál, hogy mögötte már csak két védő volt.

Az első félidőben már újabb változás nem volt, de a szünet után Luganóék jöttek ki elszántabban. Egy mesteri kényszerítő után, egy tökéletes Forlan kapáslövéssel meg is fordították a meccset. Úgy tűnt, hogy uralni is fogják a mérkőzést, de Muslera a bakizós kesztyűjét húzta fel. Egy ártalmatlannak tűnő beadást mért fel rosszul, ami nemcsak a védőit és minket, nézőket lepett meg, hanem az érkező Jansent is. A középpályásnak esélye sem volt reagálni a történtekre, így egyszerűen bepattant a fejéről a labda a kapuba.
Az egyenlítő találatot kísérő gólöröm tökéletesen érzékeltette, hogy melyik csapatot viselte meg jobban az elvesztett elődöntő. Volt pár pacsi, oszt jól van. Öt perccel korábban Arevalo és Forlan üvöltve ölelkeztek össze, és nem azért, mert tegnap volt a melegfelvonulás Budapesten.

A 2-2 hatására sem álltak le a felek. A játék továbbra is lüktető volt, mintha azt az utasítást kapták volna a játékosok, hogy itt és most nekik népszerűsíteni kell a labdarúgást. Több elpuskázott lehetőség volt mindkét oldalon: Özil cselezett kettővel többet, mint kellett volna, Kießling lőtt, miután beállt a láthatatlan, de brazil, Cacau helyett, Forlan elől zárta jól a szöget Butt, Suarez többször is görcsösen akart gólt rúgni.
Az őrült rohanásnak a 75. perc körül lett vége. Uruguay ekkorra elkészült az erejével,  és a németek ezt megérezték. Nem volt kérdés, ha itt valaki gólt szerez még a rendes játékidőben, az a Nationalelf lesz. A győztes találatot Khedira vitte be, megkoronázva ezzel egyhónapos teljesítményét. Nem zár rossz hetet: a világbajnokságon harmadik helyet, a Milan Baros hasonmásversenyen első helyet csípett meg.

A hátralévő tíz percben még talán a német szurkolók is szorítottak az uruguay-i egyenlítésért. Szerintünk, ők is szívesen nézték volna még félórát  ezt az ütközetet. A ráadás tíz centin múlott, ennyivel kellett volna Forlan szabadrúgásának lejjebb csapódnia.

Az őszinte foci napján a frissebb csapat diadalmaskodott. Tabarez legénysége, amíg bírta erővel, ment előre, de a végére teljesen leblokkoltak. Egy német válogatott ellen pedig még egy bronzmeccsen sem fér bele kettő kapusbaki. (Az elődöntőig öt meccsen kaptak két gólt, a hátralévő kettőn meg hatot) Ettől függetlenül mi is elsütjük az ilyenkor szokásos közhelyet: ezen a találkozón egyik csapat sem érdemelt vereséget. Picit fáj a szívünk az urukért, mert azért az borítékolható, hogy négy év múlva nem fognak elődöntőt játszani. Ha végignézünk az elmúlt pár világbajnokság meglepetéscsapatain, akkor az mindegyiknél elmondható, hogy a következő alkalommal meg sem közelítették előző teljesítményüket (svédek, bolgárok, horvátok, törökök, dél-koreaiak).
A németeknek ellenben simán meg merünk előlegezni egy döntőt Brazíliában. Ebből a keretből pár embert kell csak elfelejteni. Tényleg, ugye Gomez odaadta valamelyik uruguay-inak az érmét.



A MECCS AKCIÓJA
3-2-nél, a 88. percben, Boateng szerzett labdát a saját kapujuk előtt. Majd egy villámgyors kontrát vittek végig. Boateng, Kießing, Boateng, Müller, Boateng, Kießling volt a labda útja. A ghánai származású védő, a jobbhátvéd pozíciójában történő labdaszerzéstől számított 11 másodperc múlva az ellenfél tizenhatosának baloldali csücskéről adott tökéletes passzt a pár perce beálló leverkuseni csatárnak, aki nem sokkal, de fölé pörgetett. 88 perc után lezavart egy százméteres sprintet, közben passzolt három pontosat, meg vezette a labdát métereken keresztül. Riszpekt, de tényleg.
Kifogástalan - és hihetetlenül gyors - kontra volt.

A NAP MAGYAR VONATKOZÁSÚ ESEMÉNYE

Érdekes, mi is meglepődtünk, hogy még a kisdöntőre is jutott magyar vonatkozás. Löw okosan húzta az időt, a rendes játékidő lejárta után pályára küldte a német keret egyetlen még nem bevetett mezőnyjátékosát, Tascit. A Stuttgart játékosának török apja, csakúgy mint sokan közülünk, Fekete István könyveken nőtt fel. Úgy tűnik, hogy a madárhőseiért rajongott, mert rögtön kettőről (Tásról és Csíről) nevezte el elsőszülött fiát. Meg nem erősített hírek szerint (a badacsonyi lángossütőtől hallottuk), öccsét Vukkelének hívják.
 

63 komment

Címkék: p vb 2010 bronzmeccs

A bejegyzés trackback címe:

https://nst.blog.hu/api/trackback/id/tr72143898

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Beyonder 2010.07.11. 10:18:49

off: Letsholonyane magyar gyökereiről mit lehet tudni?

rowi 2010.07.11. 10:29:14

most látom, hogy az Aranycipőt eldöntik a gólpasszok. szal ha sem Villa, Sem Sneijder nem rúg gólt (vagy oszt ki másnak 2+ gólpasszt), akkor Mülleré

horas 2010.07.11. 10:41:29

A németek jól megverték Uruguay-t is.

Stiel 2010.07.11. 10:48:57

Meccs előtt nem tudtam elképzelni, hogy ne a németeké legyen. Aztán közben már igen :), tartalékos volt ez a német csapat, meg az uruk elől azért igencsak jók. Végül csak a németeké lett.

Skatulya bácsi megmondta 2010.07.11. 10:59:28

Nekem továbbra is fenntartásaim vanak. Uruguaytól elvették a bronzérmét! A németek meg csak megtartották az övéket.

tb 2010.07.11. 11:00:41

@rowi: kösz, ezek szerint 2 gólpassz sem lenne elég, mert Müller kevesebb percet játszott

JClayton · http://bumm.sk/blog/szemtanu/ 2010.07.11. 11:03:16

@Beyonder: Volt egyszer egy Magyarországra kiránduló afrikai család, akiket keresztülvittek a Hortobágyon, és megmutattak nekik mindent, ami csak hozzátartozik az alföldi magyar léthez. Talán még túl sokat is.
A tizedik napon az elkeseredett családfő felkiáltott, mikor megismertették őt az aznapi programmal. "Lecsó? Ló? Na ne!" - fakadt ki kissé érdekes kiejtéssel, majd összepakolt, és meg se állt hazáig. Mivel a korábbi, meglehetősen forró estén azért megfogant az ifjú utód, azért úgy gondolta, illene mégiscsak valamilyen emléket állítania ennek a sokat szenvedett kis országnak.

vasziljevics 2010.07.11. 11:04:30

szőrszálhasogató leszek, de szerintem van a billentyűzeteteken alt és á gomb, szóval próbáljuk már meg Kießling nevét helyesen leírni - attól, hogy a dél-afrikaiak rendszerében nincs ilyen karakter, az a szerencsétlen még így írja a nevét. igen, a mezén is. elvégre Müllert se írjátok 'Mueller'-nek.

a meccs jó volt - soha rosszabbat ne lássak se vébén, se a németektől :)

ps. mintha Jansent is elírtátok volna Jensennek valahol.

pote · http://nst.blog.hu/ 2010.07.11. 11:09:10

@vasziljevics: nekem nem mükszik az a kombináció,
de kopipészteltem a szebb vasárnapért ;)

horas 2010.07.11. 11:09:39

@vasziljevics: Amúgy a Kiessling ugyanúgy helyes,a dupla 's'-t jelenti a 'ß' betűt.

sporttárs 2010.07.11. 11:09:46

Remek, őszinte, nagy foci volt, az ilyenek miatt szeretjük ezt a sportot, még ha a 600-at passzoló középpályásokat is tartják a letisztult, igazi futball apostolának a manapság divatos szólamok. Meg, ugye, hogy szórakozni a curkuszban, köszi, élvezzétek akkor a labdatartást meccsenként egy (1) góllal.

A németek megérdemlik a bronzot, egyrészt a vébén mutatott teljesítményükkel, másrészt azzal, hogy egy alapjaiban felforgatott csapattal is nyerni tudtak, ez amolyan "igazi" germán siker volt egy nagyon szimpatikus vesztes ellen. Uruguay a vébé talán legkellemesebb meglepetése (bár ez a német csapat is az volt).

És hiába lesz majd nyilván a torna hivalatos aranylabdása valaki a szokott ajnározottak közül, számomra nem kétséges, hogy Forlan a vébé legnagyobb játékosa. Amit ebben a csapatban és ezzel a csapattal művelt - azért vegyük már figyelembe a játszótársak közti különbséget - az egyedülálló. Miközben ugye nem is annyira a helyén játszott, volt spíler, akivel kapcsolatban mást se olvastunk, mintz hogy szegény ezért szenved. (Bizonyára igaz is volt, de Forlannak így is ment, sőt...)

feed_the_Goat 2010.07.11. 11:09:46

Boateng lényegesen jobb volt eredeti posztján, már kezdtem félni, hogy annyira balhátvédként nyomatják, hogy a City-ben is ott játszik majd, de most igazán jól tolta, és a támadásokat is bátrabban segítette, mint eddig.
(Pl. ez a kontra akció + a beívelés Janssen fejére.)

Kicsit passzolhatna pontosabban, de majd a rutin...
:D

halihalo 2010.07.11. 11:11:14

Azért Özil és Messi elég viccesen néznek ki a vébé legjobb játékosaira jelöltek között. A többieket lehet védeni, de őket elég nehéz.

halihalo 2010.07.11. 11:12:10

Amúgy meg,hajrá Forlán!

horas 2010.07.11. 11:15:09

@sporttárs:
Nálam Milito a klub-foci idei legjobb csatára válogatott szinten pedig egyértelműen Forlán.
A csatárt kereső nagy klubboknak benne kellene gondolkodniuk,minden tud a csávó,mindent.

vasziljevics 2010.07.11. 11:15:38

@horas: így van, és a németben terjedőben is van a két s írása a ß helyett, nem is tettem volna szóvá, ha tényleg nem úgy írná a nevét

@pote: köszi :)

corrado 2010.07.11. 11:23:42

@horas:
szeretem Forlan-t, de az, hogy 31 éves és hogy Manchesterben nem futott valami jó szezont, azt hiszem óvatosságra inti a nagy klubok vezetőségét.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2010.07.11. 11:23:54

@horas:

Tegyük hozzá, klubszinten is csodálatos volt Forlán. Az Atlético Madridot ugyanúgy ketten vitték az EL-győzelemig (Agüeroval), ahogy Uruguayt itt a négybe (Suárez-szel).

@halihalo:

Messi szinte mindegyik (!) argentin gólban oroszlánrészt vállalt. Ismét azt mondom, amit már egyszer: ha nem tudnánk róla, hogy ő Messi, most a legnagyobb klubok versengenének érte, egekig srófolva az árát. Dehát tudjuk róla, ezért valóban csalódás volt a szereplése (persze még így is sokkal jobb, mint Céé vagy Rooneyé).

montipájton 2010.07.11. 11:24:36

A vb legjobb játékosa Diego Forlán, ez nem lehet kétséges. Villa a legjobb csatár, Schweini érdemei is számosak, Müller bravúros - de amit az uruguayi jelentett a csapatának, arra nem volt még csak hasonló példa sem.

Ezzel együtt, ha a spanyolok nyernek, Xavit fogják megszavazni (kizárólag megszokásból), ha a hollandok, Sneijdert.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2010.07.11. 11:28:04

Ja, "sárfeszesz" kérdéshez.

Természetesen tévedés, hogy újabban a németek is "ss"-t használnának ott, ahol "ß"-t kell.

Egyszerűen arról van szó, hogy az új helyesírás egységesítette a szabályt, és sokan nem sajátították el: hosszú magánhangzó (ill. diftongus) után ß, rövid magánhangzó után ss.

pote · http://nst.blog.hu/ 2010.07.11. 11:28:24

@montipájton:
ha villa gólt lő, akkor őt,
ha nem, akkor iniestát
(mármint spanyol győzelem esetén)

forlan kurtajó volt, iszonyatosan megérdemelte volna a bronzot, de azért óvatosan a szavakkal:
"de amit az uruguayi jelentett a csapatának, arra nem volt még csak hasonló példa sem"
hmmm, maradona 86? zidane 2006? (talán még Hagi is 94-ben)

horas 2010.07.11. 11:31:44

@pote: Szerintem az idei VB-re gondolt.

HosCincer 2010.07.11. 11:37:01

nagyon frankó meccs volt és ehez kellett mindkét fél őszinte nyerni akarása és küzdő szelleme.

@horas: való igaz, hogy pár éve a mindennapi írásba a "ß" helyett már a "ss"-t használják, de ez nem vonatkozik a nevekre (család- és helységnév), ez kb olyan mint nálunk a hagyomány elve (pl.: Sinkovits - hogy ismert embereknél maradjunk)

@sporttárs: Forlán tekintetében teljesen egyet értek veled.

egyébként a torna legjobbját mikor választják? Mert tegnap a meccs alatt Faragó azt mondta, hogy a döntő után, pedig régen (pl.: 2002) a döntő elött választották, így lett Kahn az, a döntőbeli bakijai ellenére.

Radio Free Aberrania · http://radiofa.blog.hu/ 2010.07.11. 11:37:27

@montipájton: forlán télleg nagy vébét nyomott, de az egész uru válogatott átkerült nálam a diszlájkból a lájkoltba.
amúgy mekkora újdonság lenne, ha egyszer valami puccos trófeát a fociban a VALÓS teljesítmény alapján osztanának ki :)
kábé a videóbíró bevezetésével párhuzamosan merném ezt megtippelni.

_benito · www.nst.blog.hu 2010.07.11. 11:40:20

@Csöncsön: köszönjük, doktor pooooooohl.

HosCincer 2010.07.11. 11:40:50

@montipájton: Müller a legjobb fiatal játékos lesz szvsz (bár nem tudom az életkor határt).

Radio Free Aberrania · http://radiofa.blog.hu/ 2010.07.11. 11:41:00

@Csöncsön: átmegyünk nyelvészbe? :)
a sárfesszt történelmileg írták "ss"-ként és "sz"-ként (utóbbi a jóval ritkább) is, ha a nyomda, vagy a kőbe/fába vésés vagy egyéb okok így kívánták.
az idézett szabályváltozás emlékeim szerint nevekre amúgy sem vonatkozik, nem minden sárfesszt lehet szerintük se átírni, ráadásul több tartomány el sem fogadta, így pillanatnyilag németországon belül sincs egységes helyesírás.
ha kießling így írja, próbáljuk mi is.

Radio Free Aberrania · http://radiofa.blog.hu/ 2010.07.11. 11:43:09

@HosCincer: kahn 2002-ben illik a pote által sorolt "hátán vitte a csapatot"-ba is.

pote · http://nst.blog.hu/ 2010.07.11. 11:45:42

@horas:
jaja, most újraolvasva valóban. így okés, sorry

@Radio Free Aberrania:
ez is jogos

vasziljevics 2010.07.11. 11:45:44

gyerekek, én csak annyit szerettem volna, hogy szegény Kießling neve helyesen legyen leírva, ti meg már a nyomdászatnál meg a német tartományok helyesírási szabályzatainál tartotok... nooormális? :)

HosCincer 2010.07.11. 11:47:42

Egyébként a posztból kimaradt Buttnak egy "szép volt haver" pacsi. Iszonyt jól védett és igazából a németek neki köszönhetik a bronzot (na meg Musleranak).

HosCincer 2010.07.11. 11:49:35

@pote: :)

@Radio Free Aberrania: és ugyan ezért érdemelné meg Forlán is!

Buzgómócsing 2010.07.11. 12:01:33

@pote: ß = ALTgr+á

A sima alt nem jó. Pont mint a @-nál. Továbbá:

ALTgr + a = ä
ALTgr + E = Ä

De szerintem ezeket sima mocsing is kell, hogy tudja.

csiribi (törölt) 2010.07.11. 12:13:54

Szóval, először attól féltem, a németek egy négyest rúgnak az uruknak is.
Aztán 2:1 után jött egy német szöglet.
Visszajátszották, talán azért, mert nem csak én láttam: jött ki az uru kapus, és BECSUKTA A SZEMÉT!!! - ahogyan nyúlt a labdáért:(
Elképesztő volt!!!!
Ja, nem sütött a nap a szemébe:(
Félreértés ne essék, a németek megérdemelték.
De ez a nap nem az uruké volt:(
Lásd Forlan "időn túli" kapufáját, telibe!
Nálam ők a győztesek azzal együtt, hogy ez a német válogatott nagy dolgokra képes, minden tisztelet az övék:)

vasziljevics 2010.07.11. 12:15:44

@Radio Free Aberrania: Vor-lahm :) Tschawi meg valami közép-afrikai ország is lehetne :)))

smartdrive 2010.07.11. 12:30:21

bronzmeccset dicsőíteni olyan, mint az évszázad mérkőzésének hívni egy friendly-t

Dr. Remus Moody 2010.07.11. 12:30:23

dierechech tea nehm vaditochh nourmalischack.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2010.07.11. 12:34:32

@pote:

Amikor a Camp Nou 100.000-es közönsége egy emberként skandálja a "meeesi, meeeesi" szólamot, akkor az ott tényleg hosszú magánhangzónak hangzik. ;-)

2010.07.11. 12:41:37

Ezek a név poénok, mintha csak Hahotát olvasnék Alan Drucker meg Nyikolaj Nyakolaj féle zöngékkel...:) Sas kabaréból még nem kerestek szerzőnek?:)

montipájton 2010.07.11. 12:42:12

@pote: Én az idei vb-re írtam, hogy nem volt Forlánéhoz hasonló vezér. Persze, hogy a példák megvannak, épp azért nagy szó, amit művelt, mert - nem képességeiben, hanem szerepében - Maradonához, Zidane-hoz hasonlítható.

sejhajrutyutyu 2010.07.11. 12:42:39

Haverommal meccsnézés közben mi is hülyéskedünk a focisták nevein.

Tegnap csak SMS-ben volt a connect, de így is jót röhögtem:

Labda feldobó SMS:

- Német hátvéd ül a cukrázdába. Kérdezi mitől ilyen finom ez a torta szelet?

Küldi a helyes választ:

-Mert ez Sacher. Kicsit Cacaus!

Vissza:

- Amúgy nem olyan Suarez a meccs!

Radio Free Aberrania · http://radiofa.blog.hu/ 2010.07.11. 12:48:41

tulajdonképp köcsögség most pedzegetni, hogy löwöt nem kéne megtartani? :)
(másodedzőnek tök jó, de kéne valaki, aki egy ilyen kerettel a keze alatt nem szarja össze magát a spanyoloktól. lehetne pl hitzfeld. bár ő meg deffenzív.)

tb 2010.07.11. 12:58:57

@sejhajrutyutyu: tényleg vicces, hogy cukrázda...

Dr. Remus Moody 2010.07.11. 13:08:25

@smartdrive: Játékosra azt mondani, hogy ebolásan játszott meg olyan, mint a labdára azt mondani h csonka gúla alakú. Nem hiszem el, hogy megint itt jár a szád..

avenger13 2010.07.11. 13:16:40

forlán tényleg nagyot melózott. ugyanakkor, úgyis a döntőt behúzó csapatból név alapján fogják megválasztani a legjobbat. Schweininek pl. semmi esélye nincs, ami persze igazságtalan.

labdaszedő müller meg szintén óriásit alkotott, így mindenki befoghatja, aki azt fejtegette, hogy belőle soha nem lesz nagy csatár. a vb-n sneijder és villa mögött végezni (amire kicsi az esély, valszeg második lesz) azért nem semmi.

klose meg második a vb örökranglistán, így szépen vonulhat jövőre vissza, neki is hihetetlen a pályafutása, pályája legsikeresebb szakaszát a werderben töltötte, így sokkal kisebb az elismertsége, mint amit megérdemelne.

Minarik Ede bácsi 2010.07.11. 13:25:33

@smartdrive: Gondolom, számodra az 54-es VB-döntő volt az évszázad mérkőzése. Német létedre elég jól beszélsz - vagyis inkább írsz - magyarul. Azért remélem, nem baj, ha örülök annak a kevésnek, ami nekünk jutott!

pimpalini 2010.07.11. 13:26:19

@avenger13:

Tökéletesen igazad van:

- a döntéshozók mind gyáva divatmajmok, nem merik bevállalni Forlánt, persze ha C. Ronaldo lenne hasonló helyzetben, egyértelmű lenne számukra a helyzet.

- Müller fantasztikus, nyilván elviszi a legjobb fiatal játékosnak járó trófeát, bár ugye 8 ponttal vezeti a kanadai táblázatot, vannak csapatok, melyek összesen nem szereztek annyi gól a tornán.

pimpalini 2010.07.11. 13:28:10

@Radio Free Aberrania: @Minarik Ede bácsi:

Felvetődött bennem tegnap a gondolat - a német hiányzók kapcsán - nem lehet, hogy ezek a fiúk már a spanyolok ellen is betegen játszottak?

Nem mintha fontos lenne, de pár dolgot megmagyarázna.

pimpalini 2010.07.11. 13:40:40

@Beyonder:

"off: Letsholonyane magyar gyökereiről mit lehet tudni?"

Magyar László - a híres Afrika-utazó kalandor - Mumbati törzsfőnök lányával köttetett frigye 17. gyermekének egyenes ági leszármazottja.
Nevét onnét kapta, hogy híres utazónk nagyon szerette a lecsót, ezért amikor csak tudott, azt rendelt az asszonytól. A gyermek azonban ki nem állhatta, s neve - a mintegy 150 évnyi fonetikai, alaki változásokat magán viselve, s a Mumbati törzs hangtalan szóközi "l" betűje okán - így keletkezett: "Lecsó? Anya! Ne!" - Letsholonyane...

szeme közé, laposan! 2010.07.11. 14:24:50

@pimpalini: A "lecsorog a nyála" félrahallásából lett ez a neve.

Fodri · http://aprochef.blog.hu/ 2010.07.11. 14:35:40

Szegény Uruk...pedig szorítottam értük az egész vb alatt. Forlán meg simán a torna legjobb játékosa nálam.

danesdzsu2 2010.07.11. 16:13:24

@vasziljevics: szőrszálhasogató leszek: előbb a koreai és a japán csapatok játékosaival kapcsolatban tessék reklamálni.

Strigo 2010.07.11. 17:28:23

Én is csatlakozom a Forlánnak a vébé aranylabdát táborhoz. 5 gólt lőtt, mint a többiek, de milyeneket!
Két bomba a léc alá 20-ról, egy szabigól, meg egy kapáslövés a tizenegyesen kívül.
Ha Villa eldönti a döntőt, akkor őt fogják választani, ha Hollandia nyerne, akkor pedig Sneijdert.

Minarik Ede bácsi 2010.07.11. 17:49:52

@pimpalini: Azt, hogy a teljes német válogatott visszaáll, és a spanyol térfélen labdát birtokló spanyol játékost messzire kerülik, nem magyarázza meg. A német taktikát nyilván Lőw határozta meg. Ha tudott a betegségükről. akkor miért rakta őket kezdőbe? Az esetleg elfogadható lett volna, ha fiatalokkal fárasztja az Armadát, és a gólszerzés reményében a vége felé beküldi őket.

sporttárs 2010.07.11. 18:04:40

@pimpalini: A fantasztikus támadófoci kapcsán csontig szopkodott spanyolok (ugye nyilvánvaló, hogy amúgy oké, csak nem a vébén...) között a prima primissimának tartott Xavinak 1 (egy darab) gólpassza van eddig. Hat meccsen... Szerinted a számok bármit számítani fognak, amikor majd szavaznak? Müller 8 pontja, Forlan, Schneijder, Villa góljai és teljesítménye... Talán utóbbi megelőzheti, ha nyernek a spanyolok. Szurkolok neki,hogy így legyen, mert változatlanul közelebb érzem a foci lényegéhez a gólt és látványt, mint a hosszú távon dögunalmas labdabirtoklást.

pote · http://nst.blog.hu/ 2010.07.11. 18:09:22

@sporttárs:
a spanyolok ellen az elmúlt 3 évben minden csapat tíz emberrel védekezett,
még a csontig szopkodott hiperlátványos németek is...
mit kellene csinálniuk? odaadni az ellenfélnek a labdát??? ugyanígy náluk volt a labda két évvel ezelőtt, igaz akkor kicsit jobb formában voltak.

engem marhára nem zavarna, ha 1-0-ra nyernének most is. egy meccs minősége sosem arról szól, h hány gól van. senki nem beszél a PL-ben a Pompey-Reading meccsről, pedig 11 gól volt rajta, majdnem igazságos leosztásben.
süti beállítások módosítása