Nou San Trafford

Az Index blogja a világ legjobb futballjáról.

A szerkesztőségből...

Utolsó kommentek

jujjdeizgi

Friss topikok

Dail(y) Africa - Beton, cselló, bombák: a nyolcaddöntők legjobbjai

2010.06.30. 21:21 OJ

Lassan abba a fázisba érünk, ahol már nem rendeznek elegendő meccset, hogy azokból álomcsapatokat generálhassunk, így legközelebb csak a vébé végeztével térünk vissza a szabadszellemű, de semmiképp sem öncélú kapitánykodáshoz. Addig is a nyolcaddöntők teljesítményeivel példálózva kerítünk sort csapathirdetésre. Masszív védelem, dolgos középpálya, gólerős támadóegység - ezek az ismérvei annak a tizenegynek, amelyben szerephez jut egy kieső kapus, egy uruguayi földműves és egy holland csellóművész, ellenben se Özil, se Villa. Sőt, még Törpike sincs.

Kapusposztra az időrendileg első választás Kingsonra esett, akit még Bölöni is gazdagon dicsért a stúdióban, nem puszta fényezésről volt szó, hiszen a tizenegyest leszámítva minden amerikai próbálkozásnak ő volt a végállomása. Csak egy jobb produkciót láttunk a torna messze legjobb afrikai kapusáénál: Eduardo az első három meccset elég csöndesen töltötte, a spanyol csatársor Villa viszont minden porcikáját megmozgatta - pechjére pont azon az egy meccsen kapott gólt, amikor igazán védenie is kellett. Magasan vele lehetett a legelégedettebb a közvélemény, a lincselésre izguló médiafegyencek nem rajta fogják elverni a port azért, mert nem ismerte a Jabulani fizikáját vagy nem védett még jobban. Marad Cé.

Coentrao egy félidőn keresztül kokettált a Bayern és az NST kollektív vébécsapatával is, aztán a vele szemben játszó Sergio Ramos teljesítménye felülkerekedett az ifjú portugézáén. Ramos szokásos előrekalandozásai szögletek helyett ezúttal átmeneti szélsőjátékban mutatkoztak meg - és így lényegében veszélyesebb volt, mint a fonalat sikertelenül kereső Torres. Mintaszerű fejese - pedig L-Fab majdnem az ölébe zuhant - és elegáns játéka Juant is az aktuális válogatottba repítette, ahogy korábban Maicont és Lúciot is, így a selecao védősorából már csak Michel Bastosra várunk, hogy eldurrantsa azt a piszkos balosát, mindezt egy balfelsőbe vágódó szabadrúgás formájában képzelem el, a Robben előtt térdeplő holland nemzet kárára. Harmadik védőnkről, Friedrichről pedig az angolalázó cselei el nem árulnák, hogy egy BuLiból kizúgó társaság csapatkapitánya volt idén, a kiemelkedő német védőteljesítményt így már nem várjuk hiába.

A védekező triumvirátus összerakása sokkal egyszerűbb volt, mint a középpályássoré. Nagyon tetszetős volt a produkció, amit a cseresorból előlépő Ramires nyújtott, a ghánai Annanról, Boatengről és a legutóbb behívott, a hosszabbításban még trükkökre is vetemedő André Ayew játékáról is csak szépeket mondhatunk, mégis egy-egy jenki és uru kolléga került a szekció közepére. Bradleyt - bár elköszönt a további küzdelmektől - sokszor méltattuk, futómennyiségben, labdaszerzésben, támadásépítésben egyaránt hatalmasat alkotott, szétzilálva a komolytalanok kétségeit, miszerint csak apuka miatt van a csapatban. Párja az a Diego Pérez lett, aki iránt a rajongás saját klubja, a Monaco szurkolói között sem egyöntetű - hát egy irtó pokróc játékost azért nehéz szeretni. Pérez állítólag bölcső helyett betonkeverőben kezdte a karrierjét, kamaszkora óta pedig vonaltól vonalig szántja a pályákat - igaz, az agrofocin kívül más erénye nincs. Ghána ellen különösen nagy szükség lesz az efféle háttérmunkára, bár nem árt tudni, a kiállítás rizikója mindig vele van.

Jobbszárnyunkon az angolokat megsemmisítő Müller bizonyítja, hogy elsőévesként, három-három góllal és gólpasszal kicsit több már, mint egy ügyetlenkedő kicker-lufi, akit elsősorban Özil tesz naggyá. A túloldalon mégse a gülüszemű robotol, hanem - és most nyugodtan kérjetek challenge-et, ha nem hiszitek - Robben. Magyarázatképp visszautalnék a mennyei holland-szlovák egyetlen igazi tanulságára. Szeretnénk ugyanis a meccs felvételét segédanyagként felajánlani a pedagógiai tanszékek oktatóinak egy Tanulási stratégiák nyári kurzus reményében, ahol együtt elemezhetik, hogyan próbálják a szlovák védők Robben egyetlen cselét memorizálni - teljesen sikertelenül. És ennél a védelemnél a hollandoké csak egy fokkal lehet jobb. Úgy érezzük, Dungáék módszertani szemináriumot tartanak a negyeddöntőben, ami azt is magával vonja, hogy a kopaszodó hollandusnak több ilyen húzása már aligha lesz, így 17%-nyi tribute is kalkulálódott a döntésbe.

A csatársor elsődleges vitapontja Villa hiánya lehet, pedig játékát nem győzzük elégszer elismerni, senkit nem látnánk annyira jó szívvel a torna gólkirályaként, mint őt. Helyette egy kétharmad részben vébéfelfedezettekből álló támadótriót neveznénk meg, benne egy nyakas argentin, egy nyegle uru és egy eltiporhatatlan ghánai. Tévezt a túl jó helyezkedés, Suárezt röhejes kapusmalőr segítette a továbbjutást hozó dupla felé, a második dugó aztán mindkettejüknél csodálatosra sikeredett. Asamoah Gyan meg csak simán qrvajó volt az USA ellen. Láthatóan duzzad az önbizalomtól, a celeste védőinek kéne némi energiafröccs és ötletbörze, hogyan radírozzák le - bár attól tartunk, a projekt a legdrasztikusabb védekezési módszerek mellett is szinte lehetetlen.

Tehát:   Eduardo - Sergio Ramos, Juan, Friedrich - Müller, Bradley, Pérez, Robben - Tévez, Gyan, Suárez.

166 komment

Címkék: vb 2010

A bejegyzés trackback címe:

https://nst.blog.hu/api/trackback/id/tr522121709

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

HosCincer 2010.07.01. 14:40:12

@horas: Egyértelműen az IS emeli a vb nívóját, hogy ritkán van. De azért egy vb-t ne hasonlítsunk egy bl-hez, teljesen más kávéház a kettő (adott nemzet játékosai <-> azt veszek meg akit csak akarok, ha van elég pénzem).

Everred 2010.07.01. 14:42:26

@neeskens: Henry mikor bizonyította nagy tornán, hogy igazi klasszis? Vagy nem is az? Mert ugye a 98-as vébén a kieséses szakaszban Blanc, Thuram, Zidane és Petit szereztek gólokat, a 2000-es Eb-n meg lőtt kettő darab gólt, két csoportmeccsen, Dánia és Csehország ellen. Di Stefano sem volt igazi klasszis?

simy69 2010.07.01. 14:44:26

Nem feledkezhetünk meg arról, hogy korábban például a brazil válogatott tagjait soha semmilyen módon nem láthattuk, csak és kizárólag vb-n. Ez anno nagyon felértékelte az ott nyújtott jó teljesítményt. Számos példa van erre, de a legnagyobb mindenképpen Pelé. Tegye fel a kezét, aki valaha is látta klubcsapatban játszani?

Ez a trend jelenleg megváltozott, több szempontból is: a legjobb játékosok szerte a világon szinte kivétel nélkül európai csapatokban játszanak, mivel itt lehet a legtöbbet keresni, ugyanis Európa lakosai a legpiacképesebb vevők (az arabokról ne beszéljünk itt), ezért a mi kontinensünkön van a legnagyobb klubfoci, vagy legalábbis mi ebből látjuk a legtöbbet. Ma már gyakorlatilag bármely nemzeti bajnokságot megnézheted a tv-ben, míg mondjuk tizenöt évvel ezelőttig, egy BL-körből egy meccs jutott. Nem tudom, ki mikor látta kedvenc külföldi csapata első bajnoki meccsét, de nem lehetett olyan régen.

Ezért lehet az, hogy sokan "túlsztároltnak" hívnak egy olyan játékost, aki a vb-n nem csillog.

Azt azonban én is úgy gondolom, hogy ilyen kaliberű játékosoktól (maradjunk a példáknál: Rooney, C. Ronaldo) a laikus szurkoló (semleges/nem semleges) egyaránt többet vár.

Én is többet vártam mindkettőtől, holott egyik sem a kedvenc játékosom és nem is a kedvenc csapatomban játszik. De elmondható ugyanez Drogbár(ró)ól (bocsi :) ), Lampardról, Gerrardról, Ribéry-ről, Anelkáról, stb.

Most, hogy így végignézem a fenti listát, mind a PL-ből jött (kivéve CR-t). Ez jelenthet valamit? De lehet, hogy totál véletlen.

Valamint régebben nagy tehetségeket is felfedeztek egy-egy tornán. Még a két évvel ezlőtti EB-n is volt ilyen (Arsavin), jelenleg ilyet nem látok (talán a német csapat úgy ahogy van, de egyénileg ott sem találom a kiemelhető játékost)

horas 2010.07.01. 14:45:36

@HosCincer:
Adott nemzet?
Sami,Mesut,Miroslav,Lukas,Piotr...
Bocs de nem lehetett kihagyni.
Persze,hogy más kávéház,a legerősebb válogatottak vannak olyan erősek mint a lgerősebb topklubbok,de mivel nekik sokkal több idejük van együtt dolgozni és szisztematikusan van felépítve egy csapat,ezáltal,szerintem jóval erősebbek is.

De nem mondom,hogy egy VB-t könnyű megnyerni vagy nincs presztizse,csak úgy gondolom egy BL-döntőben sokkal nagyobb erők és munka csap össze mint egy VB-döntőben.

halihalo 2010.07.01. 14:45:47

@neeskens: A technikai megoldások bevezetése mellett vagyok, de nem hiszem, hogy mindenre (pl. szabálytalanság) kellene használni. Az maradjon meg a bírónak, ahol mérlegelni lehet. De ami számszerűsíthető, mérhető (les, bent volt vagy sem), ott SZVSZ igenis kell az ilyen technikai segítség.

Everred 2010.07.01. 14:47:24

@simy69: Arsavint a világ már a Zenit UEFA Kupa-menetelésekor felfedezte, ő az Eb-re már úgy érkezett, mint potenciális sztár.

Most talán Andre Ayewet lehet kis jóindulattal felfedezettnek tekinteni. Ami meg a laikusok várakozásait illeti: oda kell figyelni az olyan rendkívül okos, hozzáértő, tisztánlátó emberekre, mint ÉN, akik megmondták előre, hogy az angol válogatott egy rakás szar lesz a vb-n, és hogy Rooney sem fog tudni brillírozni ebben a csapatban, pláne félig sérülten.

Everred 2010.07.01. 14:48:27

@halihalo: egyetértek, én is a lesek, valamint bent volt - nem volt bent megítélésére használnék valami okosságot.

simy69 2010.07.01. 14:51:44

@Everred (Ballon d'Or Winner 2010: Jermain Defoe): "Arsavint a világ már a Zenit UEFA Kupa-menetelésekor felfedezte, ő az Eb-re már úgy érkezett, mint potenciális sztár."

Pont ez az, amire gondoltam. A "világ" ott nem látta, mert azt nem nézi, de egy vb-t kis túlzással mindenki néz...

Ez is egy különbség a BL/EL és a VB/EB között...

horas 2010.07.01. 14:55:06

@simy69:
Az EB-n?
Zhirkov,Silva,(én tudtam,hogy jó játékos az Inter és a Chelsea ellen felfigyeltem rá még 2007/2008.a szezonban,de a nagy világ elött ott mutatta meg magát),Lahm,Turan,Akinfeev.
Arshavin a Zenit-el jött képbe,mindeki róla beszélt pedig még kinnt sem volt az EB-n.

simy69 2010.07.01. 14:55:11

@horas: "nekik sokkal több idejük van együtt dolgozni és szisztematikusan van felépítve egy csapat,ezáltal,szerintem jóval erősebbek is."

Helyes meglátás szerintem is.

Ezért van szüksége egy-egy válogatottnak nagy klasszis(ok)ra, aki(k)nek viszonylag könnyű az "összeszokás", már ha ez egyáltalán lehetséges, vagy a folyamatos (válogatottaknál értsd: több éves) közös munka, mivel éves szinten az a néhány hét nem lehet elég egy ütőképes csapat összeállítására, mondjuk egy Barcelona vagy Inter ellenében.

Kár, hogy ilyen torna nincs :D

simy69 2010.07.01. 14:56:44

@horas: "Az EB-n?"

Nem értem a kérdést. Én is azt írtam, hogy ott még voltak, de itt sajna egyelőre nem nagyon látok ilyet (és ez már nem nagyon tud változni).

simy69 2010.07.01. 14:57:56

@simy69: Ja. Most értettem meg. Feltetted magadnak a kérdést, és leírtad a választ. Bocsi, de már kezdek fáradni...

neeskens 2010.07.01. 15:00:52

@Everred (Ballon d'Or Winner 2010: Jermain Defoe):
Egyrészt Henry vébé és eb győztes,de valóban annak a csapatnak inkább Zidane volt a sztárja. Én nem a Petit, Blanc szintről beszéltem, hanem az extraklasszisokról. Burruchaga, vagy Valdano is jó volt, de Maradoona nélkül nem lettek volna vb győztesek. Érted amiről beszélek?

DiStefano élettörténete speciális, mindig találhatsz kivételeket.

@horas: a vb presztízsét az adja, hogy itt nemzetek közötti, ez pedig - hiába van a legnagyobb kluboknak nagy hagyománya- sokkal erősebb kötelék a legtöbb ember számára, mint a klub szurkolójának lenni.

horas 2010.07.01. 15:01:10

@halihalo: @Everred (Ballon d'Or Winner 2010: Jermain Defoe):
Szerintem tök egyszerű.
A bíró ugyanúgy szabad kezet kap mint eddig.
A videóbíró pedig korrigálná a tévedéseit.:

1.)Tévesen lesen állítja meg az akciót,a szitáció jellegétól fűggően tizenegyes vagy szabadrúgás a lesen megállított pontról.

2.)Ha esetleg mulasztás miatt szabálytalan gólt ér el vmelyik csapat,utólag visszavonja a videóbíró utasításásra és kifele szabadrúgás.

Minden megy ahogy a bíró vezeti a meccset,ha téved pár másodpercen belül megy az utasítás.
Szerintem ebben benne van minden.

horas 2010.07.01. 15:04:00

@neeskens: Az igaz.
Én szakmailag közelítettem,és egy esetleges VB-gólkirályi cím nívóját probáltuk egy vagy több klub címen keresztűl felmérni.

horas 2010.07.01. 15:06:58

Jó példa Güiza,Torres és Villa szituja.
Güiza símán volt olyan jó az Eb-n mint Torres vagy Villa,de még sincs itt.

bz249 2010.07.01. 15:10:14

@horas: mindenesetre lenyegesen szigorubbak a feltetelek, mint egy klubcsapat eseten a 4 sajatnevelesu es 4 hazai nevelesu jatekos a 25 fos BL keretben (meg ahol van: max 5 EU-n kivuli jatekos a meccskeretben).

Everred 2010.07.01. 15:18:09

@neeskens: igazából nem értem, hogy ez mennyiben támasztja alá azt, hogy Rooney és Ronaldo nem klasszis, hogy ők nincsenek most a világ legjobb játékosai között. Nem hiszem, hogy pusztán azért, mert nem alázták porrá a vb-mezőnyt, ők most hirtelen középszerű senkikké váltak volna.

Szerintem örülnél, ha a nagy tornákon sokszor bizonyított Podolskira cserélné Ronaldót a Real, és Ancelotti meg Wenger is összehugyozná magát a boldogságtól, ha Fergie a vb-gólkirály, tornazseni Klosét szerződtetné Rooney helyére, de persze ettől még lehet, hogy ők középszerűek, igazából.

horas 2010.07.01. 15:21:30

Mindenesetre mindenre van példa.
1.)Van olyan klasszis játékos soha nem fog maradandót alkotni a VB-n.
2.)Van olyan,aki a VB-n EB-n kiugrót alkot majd egy darabig abból él majd eltűnik a süllyesztőben.
3.)Ill.van olyan aki klubban és nagy válogatott tornán is szórja a gólokat.
4.)És van aki gombokat varr....

:)

HosCincer 2010.07.01. 15:26:15

@horas: érted te a lényeget, csak most sarkítasz. Egyébként az általad említettekkel eléggé mellé lőttél, mert az adott országban születettek ill. azok akik ott nőttek fel (külföldi szülők gyermekei) teljesen mást képviselnek mint azok akik felnöttként vesznek fel egy adott állampolgárságot, hogy vb/eb résztvevők lehessenek ilyenek pl: Cacau, Deco, Camoranesi.
De ezt már párszor itten kibeszéltük.

Kettészakad a pálya középen jön fel a víz 2010.07.01. 15:29:06

Salcido nálam mindenképp beférne balbekkbe. fransziák ellen a mezőny legjobbja volt és Argentína ellen is ő volt szinte a legveszélyesebb mehíkói hátvéd létére.

horas 2010.07.01. 15:45:15

@HosCincer:
Jó értem én csak vicceltem,engem ez nem zavar.
De hiába adott ország,mikor Özil skilljei tipikusan nem németek,és ez a génjeiből jön amik megint nem és hiába született ott...
Ahogy mondjuk a japánoknál játszna Kurányi,hiába élt ott egész életében,attól még nem japán,viszont a japók élvezhetnék ennek az előnyeit,ahogy a német válogatott is élvezi,érted...

horas 2010.07.01. 15:47:44

@HosCincer:
Szal szerintem mindegy,hogy hol tanult meg beadni a gyerek,ha az érzéket fatertől örökölte aki meg tipik argentín rongylábú szélső volt....érted...

HosCincer 2010.07.01. 15:53:27

@horas: én csak azt nem értem, hogy ez a trend évtizedek óta (lásd Puskás és a spanyol válogatottság) és most, hogy a németeknél is van erre példa mindenki ki van bukva a mostani (és a két évvel ezelőtti) válogatottjukra. Persze én is tanultam történelmet, hogy adolfka meg karlengetés de ők már a mult és már a földalatt vannak.

neeskens 2010.07.01. 15:56:36

@Everred - Rooney sose lesz klasszis :-(: Ember, hol írtam én olyat, hogy nem klasszis Rooney, vagy Ronaldo?

Villa kapcsán írtam, hogy hozzá képest túlsztároltak, ugyanis a vb előtt olyan hangulatkeltés ment körülöttük, hogy jobbak mint Pelé meg Maradona együttvéve.

Mailand oder Madrid - Hauptsache Italien 2010.07.01. 16:00:28

@horas: Bocs, de ez hülyeség. Példa:Bernd Schneidernek se tiptkus német "skilljei "vannak, mégis német "génjei" vannak és nem török származású.(Szerintem technikai tudásban hasonlítnak egymásra Özillel.)
Messi skilljei tipikusan argetín? Hormonkezelést kapott, mert nem nőtt eléggé. Ha nem kezelik lehet nem lesz soha focista.

neeskens 2010.07.01. 16:05:31

@Everred - Rooney sose lesz klasszis :-(: Egyébként vicces ez a sértődöttséged, hogy még az avatarodba is beteszel egy nem létező idézetet, mert valaki nem ért egyet veled.

bz249 2010.07.01. 16:05:44

@HosCincer: Cacau is 10 eve Nemetorszagban el es kivaloan beszel nemetul (nem mellesleg a himnuszt is enekli), ennyi ido alatt meg egy vasesztergalyos is megkaphatja a nemet allampolgarsagot.

Everred 2010.07.01. 16:10:49

@neeskens: de ez se igaz, a spanyol válogatottat kollektíve legalább annyira, sőt, jobban sztárolták, mint Rooneyékat, akiket egyénileg kiemeltek, mert gyenge középszar válogatottakat kellett volna a hátukon vinniük. És az, hogy ezt nem tették meg, a szemedben a hozzászólásaid alapján bizonyíték, hogy ők nem igazi klasszisok.

neeskens 2010.07.01. 16:20:53

@Everred - Rooney sose lesz klasszis :-(: Anyám...

1. a spanyol válogatott még versenyben van.
2. Az angol és a portugál válogatott nem gyenge szerintem.

Rooney-val kapcsolatban például szerintem jogosan elvárható lett volna, hogy az USA, de méginkább Algéria ellen szerezzen gólt, ezzel a Ghána, Uru, Dél-Korea ágra küldve a csapatát. Ettől még jó játékos, csak nem váltotta be a hozzá fűzött remények töredékét sem.
Ahogy az Észak-Koreai mészárlástól eltekintve Portugália 0 gólt szerzett, ami a világ legdrágább focistájával a támadósorban siralmas.

Mailand oder Madrid - Hauptsache Italien 2010.07.01. 16:21:30

@bz249: Állítólag Helmuth a beceneve a válogatottban, mert nagyon "németesen" él.

Everred 2010.07.01. 16:30:24

@neeskens: és? kiragadtál a pályafutásukból 2, illetve 3 meccset. Most ezeken épp nem ment jól nekik. Lefogadom, hogy Villának is volt olyan meccse, amikor nem szerzett gólt, kiesőjelölt ellen. Vagy éppen Svájc ellen. Na és?

És tartom, hogy a modern fociban az nem megy, hogy egy félig sérült játékostól várjuk, hogy megváltson egy rosszul összerakott, alapvető hiányosságokkal küszködő, középszerű játékosokkal (Barry, Milner, Upson) teletűzdelt csapatot.

És nézd meg, hogy általában hány gólt rúg a portugál válogatott. Hány rúgott góllal jutottak ki... ez egy ilyen csapat.

neeskens 2010.07.01. 16:31:44

Ahogy a NIKE reklámban: Write the future!

Egy szimpla bajnokin, vagy BL meccsen elért gólnak lehet a sportszakmai értéke nagyobb, mint egy vb gólnak. Csakhogy ez összehasonlíthatatlanul több embert érint meg, mint egy bajnoki, vagy egy BL meccs. Ezért szerintem azoknak a játékosoknak, akiket a legjobbak között szokás emlegetni, igenis nagyot kell dobniuk egy ezeken a világeseményeken.

Attól persze nem lesznek jobbak, vagy rosszabbak, de ha nem jön össze (főleg, hogy megvolt rá az esély) mindig fájó pont marad. Arról nem beszélve , hogy itt a hazájáért játszik. Maradonának vajon ilyen kultusza lenne, ha csak a Barcelonában , vagy a Napoliban tündökölt volna?

Mailand oder Madrid - Hauptsache Italien 2010.07.01. 16:36:11

""-ben van, de azért válaszolok:(bőrgatyát hordanak, sört isznak, mercedesszük van):)

neeskens 2010.07.01. 16:36:31

@Everred - Rooney sose lesz klasszis :-(: Csakhogy ez nem 2-3 kiragadott meccs. Ez a vb, amire az egész világ figyel, ami még az olimpiánál is fontosabb sporteseménye.

Tudod fejből, ki volt pl a német gólkirály 82-ben? De , ha azt mondom 82-es vébé, akkor mindenki tudja, hogy Rossi, még akkor is, ha a Bundesliga gólkirályság sportszakmailag kiemelkedőbb.

simy69 2010.07.01. 16:36:45

@Everred - Rooney sose lesz klasszis :-(: Az megtörténik minden jó játékos életében, hogy egymás után akár 4-5 meccsen sem megy a játék, és ezzel nincs is semmi gond, de ha ez egy világbajnokságon történik akkor azzal már probléma van, mivel mindenki, szó szerint mindenki tökéletes produkciót vár tőlük. Olyan emberek is nézik őket ilyenkor, akik mellesleg még egy BL-döntőt sem néznek meg.

Ettől függetlenül hihetetlen képességekkel rendelkező játékosokról beszélünk itt, szerintem senki nem vitatja hozzáértésüket, tehetségüket, stb.

Az angol válogatott teljesítménye ettől függetlenül minden szempontból alulmaradt a várakozásoknak, mivel a jelenleg aktív irányító középpályások top 10-es listájából kettő játszik ott, valamint a csatárok top 5-öséből pedig egy (A lista teljesen szubjektív).

A portugálokról már korábban is írtam, hogy CR középcsatárként való játszatása irtó nagy baklövés.

Timoteus88 2010.07.01. 16:40:16

@HosCincer: Megitélésem szerint éppen ezért voltak eddig tartalékosak. Akkor az oroszok átfutottak rajtuk, főleg a hosszabításban Arshavin, és ezt akarták elkerülni úgy, hogy eddig nem hoztak 100%-ot egy meccsen sem. Most ha eddig játszottak volna úgy, mint az Eb csoportmeccsei alatt simán szopnának Brazilíától a tapasztalatok alapján, de így egy nagy kérdés az egész.

mocsing · http://nst.blog.hu 2010.07.01. 16:41:03

@neeskens: a bundesliga-gólkirályság a szakma csúcsa, onnan nincs feljebb :)

Everred 2010.07.01. 16:46:32

@simy69: az angoloknál egy fél darab irányító középpályás sem játszik. És ha elfogadjuk neeskens érvelését, akkor Rooney sincs a top5 csatár között, mert Klose és Podolski is megelőzi, ők olyankor a legjobbak, amikor rájuk figyel a világ. Vagy mi.

Hangsúlyozom, az angolok teljesítménye max. annak lehetett csalódás, aki nem vette a fáradtságot, hogy végignézze a keretet. Összességében az Algéria elleni szenvedés kínos volt, a németek elleni égés arcpirító, mert ott én is csak egy szorosabb vereségre számítottam, viszont az USA és Szlovénia ellen pozitív meglepetést okozott az angol csapat. Szóval az összmérleget tekintve kábé hozták, amit várni lehetett, ha nem is pont úgy, hogy várni lehetett...

Everred 2010.07.01. 16:47:32

egy t-vel kevesebb kell az előző kommentbe, vegyétek a fáradságot és találjátok meg, hol van több a kelleténél, nem árulom el.

horas 2010.07.01. 16:47:56

@Mailand oder Madrid - Hauptsache Italien:
Akkor mi lett volna,hogyha én nem kocsmázni megyek tizenévesen,hanem maradok focizni....
Most mi a hülyeség?
Az,hogy Özil-en kívül volt a történeleben egy futballista aki elütött a tipikus sztereotípiákltól?
Arról meg nem beszélve,hogy ki a tököm az a Bernd Schneider?Nem hiszem,hogy ő nyomos példa lenne erre...

Nem vagyok egy nagy biológus,de a hormon és a gének között van egy kis különbség.
A nők hiába szednek férfi hormonokat attól még nők maradnak,a gén állományt pedig tudtommal nem nagyon lehet megbasztatni megváltoztatni.

horas 2010.07.01. 16:49:55

@HosCincer:
Engem ez nem zavar,és nem is érdekel.
És ninys mit tenni ellenne.

HPR 2010.07.01. 16:51:25

Az álmaim meccsén Robben Lucióról lefordulva ragaszt egyet a hosszú felsőbe, majd még rúg lesről egyet Sneijder a 75. percben ami után Lució egy pirossal távozik. (Csak mert nagyon szeretem ezt a Luciót)

Mailand oder Madrid - Hauptsache Italien 2010.07.01. 16:57:40

@horas: Ha nem ismered(ami azért valljuk be nem Schneider hibája) Schneidert, akkor nincs miről vitázni, de akkor nem ismered Netzert, Icke Hässlert, Baslert stb-stb. De akkor mondj egy technikás török irányítót, aki Vb vagy Eb- vagy Bek-Kek-et vagy mit tudom én, hogy mit nyert.
Messi-nél meg azt mondom, hogy a génjei révén, majdnem törpe maradt és nincs foci karrier. Nem csak a gének kellenek klasszis teeljesítményhez. Ilyen alapon a legtechnikásabb németeket, a Holland határon kéne találni, mégis sokszor bajorok, vagy kelet-németek(ndk-sok voltak).

neeskens 2010.07.01. 16:59:20

@Everred - Rooney sose lesz klasszis :-(:

Baszki, ez hihetetlen. Én nem írtam, hogy Rooney rosszabb, mint Podolski. Hanem azt, hogy csalódás a teljesítménye és elvárható lett volna, hogy bizonyítson.Rooney jobb csatár, mint Podolski senki nem állítja, hogy nem. Csakhogy a német -angolt a néemt háztartások 90%-ában nézték, ami sokat elmond a meccs fontosságáról.

"az USA és Szlovénia ellen pozitív meglepetést okozott az angol csapat" - Most vagy te vagy a legnagyobb fociértő, akit anya szült, vagy hülye vagy, már bocs.

Az angolokat a szaksajtótól a bulvárig mindenki esélyesnek kiáltotta ki, egy x az usával és egy nyögvenyelős győzelem a szlovénok ellen szerinted a pozitív meglepetés kategória.Hagyjuk inkább...

simy69 2010.07.01. 17:03:41

@Everred - Rooney sose lesz klasszis :-(: Lampard és Gerrard sztem irányító. A listáknál írtam, h szubjektív, szóval szerintem Rooney benne van abban az ötben.
És bocs, de én többet vártam ettől az angol csapattól (nem szurkoltam nekik, de többet vártam). Mint ahogy többet vártam a francia és az olasz csapattól is (nekik meg aztán pláne nem szurkoltam). És persze az, hogy továbbjutottak az angolok a másik kettőhöz képest jobb teljesítmény, de a saját sorsuk a kezükben volt, és a szlovén meccset egyértelműen ők irányították, de amikor elkezdtek alibizni az utolsó szűk fél órában, akkor annyit mondtam, hogy meg is érdemlik, ha a németekkel kell játszaniuk, mert simán rúghattak volna egyet, pláne úgy, hogy tudták a másik meccs eredményét, és az majdnem biztos volt, hogy USA nem fog kettővel nyerni. És akkor összekerülnek Ghánával (persze mindez csak elmélet, mivel akkor Ghána is tudta volna ugyanezt, stb., stb.)
És akkor ez a "gyenge" keret kisebb erőlködéssel simán elődöntős, és mindenki boldog (aki nekik szurkol).
És akkor megint nem derül ki, hogy az angol klubfutball ereje nem egyenlő az angol válogatott erejével.

HosCincer 2010.07.01. 17:04:36

@horas: no offense, de ami nem érdekel, azzal nem hozakodok elő...

Mr.AT 2010.07.01. 17:04:47

@horas: "a gén állományt pedig tudtommal nem nagyon lehet megbasztatni"

Nevezett user MTA akadémiai székfoglalójából hallottak egy rövid részletet. :-)

Schneider amúgy Ulf Kirsten mellett a Leverkusen legemblematikusabb figurája volt a nem is oly távoli múltban, Lahm feltűnéséig egyben méltán kirobbanthatatlan a német válogatottból - ezt még én is tudom, pedig hát sok rosszat lehet mondani rám, de hogy Bundesliga-szakértő nem vagyok, az tuti. (Anyagyilkos és pedofil szatír az igen.)

Everred 2010.07.01. 17:07:38

@neeskens: de miért kiáltotta ki őket esélyesnek bárki?

Tényleg hihetetlen, még a vébé előtt oké, hogy ezen vitatkoztak itt velem sokan, de most, amikor bebizonyosodott, hogy igazam volt, nekem, meg még egy rakás más embernek, aki ugyanezt hajtogatta? Nem is értem. Mondtuk, hogy nincs kapus - és tényleg, elment rajta két pont. Mondtuk, hogy nincs jobbhátvéd - tessék megnézni Johnson játékát a németek ellen. Mondtuk, hogy Gerrard borzalmasan rossz formában van - még többet nyújtott, amit én vártam tőle. Mondtuk, hogy Barry félig sérülten, egy szem védekező középpályásként nem lesz képes megoldani a feladatokat - megint csak pipa. Mondtuk azt is, hogy Ferdinand hiánya súlyos érvágás - Matthew Upson lépjen elő, hajoljon meg, ő volt a németek legjobbja.

És igen, én elégedett voltam az USA elleni játékkal, mert többet nyújtott a csapat, mint amire számítottam, mint amire számítani lehetett reálisan, Szlovénia ellen dettó. Algéria ellen, az csalódás volt, ott azért vártam volna egy rutinszerű 2-0-át.

Ami meg Rooneyt illeti: te azt mondod, hogy azoknak, akiket a legjobbak közé sorolnak, dobbantaniuk is kell az ilyen nagy tornákon, és azt mondod, hogy Rooney nem tette meg. Sorry, de ebből nekem az következik, hogy Rooney szerinted nincs a legjobb csatárok között jelenleg.

Everred 2010.07.01. 17:11:10

@simy69: jó, hát én is mondhatom, hogy szerintem Villa középső védő. Attól még nem az, ez nem szubjektív dolog. Gerrard _alkalmatlan_ az irányításra, mindig is az volt, mindig is az lesz, kár, hogy néha viszont valóban irányítónak képzeli magát. Ő egy erőteljes, gólerős, relatíve gyors támadó középpályás/második csatár. Lampard egy góllövő középpályás, még ha a válogatottban ezt jól titkolja is néhány éve már. Irányítani nem tud és soha nem is csinálta.

Mailand oder Madrid - Hauptsache Italien 2010.07.01. 17:15:49

@Everred - Rooney sose lesz klasszis :-(: Nem támadásból mondom, de nem azt mondták sokan, hogy a MU egy emberes csapat és Rooney nélkül szinte sehol(sarkítás) nem lenne.Tehát egy nem túl acélos válogatotton is sokat segítene.

simy69 2010.07.01. 17:18:53

@Everred - Rooney sose lesz klasszis :-(: Ok, megfogtál. Xavi-n kívül nem tudok irányító középpályást mondani. Ki tudsz segíteni?

Everred 2010.07.01. 17:20:08

@Mailand oder Madrid - Hauptsache Italien: Evra, Valencia, Nani, Fletcher, Van der Sar - nagyon jól jöttek volna ők az angol válogatottnak. A United még jelenlegi formájában is jóval erősebb, mint az angol válogatott.

neeskens 2010.07.01. 17:21:29

@Everred - Rooney sose lesz klasszis :-(: Nem jelenleg, hanem ahogy beállították sok helyen, hogy minden idők legjobbjai közé emelkedhet ezen a vb-n.

Ha hozol nekem egy idézetet a szlovén-angol előtt, hogy téged meglepne az angol siker, akkor elfogadom, amit mondasz.A többi kamu, az "én már előre megmondtam" típusú károgás.

Everred 2010.07.01. 17:21:31

@simy69: nem nagyon, nem sok van belőlük. Deco volt az, de hát őt már nehéz komolyan venni, Özilre, Diegóra rásüthetjük esetleg. Verón, de ő is a Deco-szint most már.

Strigo 2010.07.01. 17:23:44

@Everred - Rooney sose lesz klasszis :-(: én azt hangoztattam itt, hogy ez az angol keret az utóbbi 20 év leggyengébbike, sajnos igazam is lett. Legutóbb McLaren követte el azt a butaságot, hogy Rooney volt az egyetlen United-játékos, a horvátok elleni sorsdöntő selejtezőn.

Everred 2010.07.01. 17:25:54

@neeskens: "nem lesz sorsolás, simán továbbmegy az USA és Szlovénia. Az angoloknak egyetlen helyzetük sem lesz, az nem kizárt, hogy kontrákból a szlovénok még ki is végzik őket, egy laza 2-0 formájában."

Én ezt írtam a C-csoport poszthoz délután 14:59-kor a meccs napján, szerencsére (?) nem lett igazam, váratlanul nagyot javultak az angolok az Algéria elleni meccshez képest.

CaBeL 2010.07.01. 17:26:55

@Everred - Rooney sose lesz klasszis :-(: Nehogymár egy usa meg egy szlovénia elleni meccs alapján ítéljük meg az angolokat. ez már önmagában ciki.

neeskens 2010.07.01. 17:27:05

@Everred - Rooney sose lesz klasszis :-(: így ok. Mindenestre a vb előtt szerintem senki nem számított ekkora égésre, meg főleg arra, hogy a Shrek ennyire gyenge lesz.

Everred 2010.07.01. 17:28:11

@Strigo a divatdrukker: hát ja. mondjuk hadd kössek beléd: azon a meccsen Rooney egyáltalán nem játszott, asszem, sérülés miatt, a Unitedből Hargreaves ült végig a padon. Most meg két United-játékos is volt ám a keretben, sőt, nem Capellón múlt, hogy nem három...

Everred 2010.07.01. 17:29:47

@CaBeL: hát márpedig csak az alapján ítélhetjük meg őket, akik ellen játszottak is. Vagy mit akarsz ezzel mondani?

By the way, tőled kaptam a szabadság teres tippet a német-angolra? Ha igen, akkor kösz, teljesen zsír volt, csak az eredmény nem volt az igazi.

CaBeL 2010.07.01. 17:32:11

@Everred - Rooney sose lesz klasszis :-(: Nincs mit, szerintem igen! Hát ja, jobb hallgatni ha a te csapatod lő gólt, és a tömeg őrjöng :)

Strigo 2010.07.01. 17:33:50

@Everred - Rooney sose lesz klasszis :-(: igazad van, Hargreaves és Brown padoztak azon a meccsen. Két United játékos, annyian a West Hamből is voltak...

Mailand oder Madrid - Hauptsache Italien 2010.07.01. 17:36:18

@Everred - Rooney sose lesz klasszis :-(: Evraról jut eszembe a francia válogatott, amely ezek szerint sokkal erősebb volt, mint az angol, de mégse jutottak még csoporton se túl vagy az olaszt már ide se akarom keverni.

Everred 2010.07.01. 17:37:50

@Mailand oder Madrid - Hauptsache Italien: ez az, hogy még a relatíve erős keret se garancia semmire, az angoloké meg ráadásul gyenge is volt.

Mailand oder Madrid - Hauptsache Italien 2010.07.01. 17:47:48

@Everred - Rooney sose lesz klasszis :-(: ?? De ha az erős kerettel rendelkező csapat kiesik, akkor egy gyengébb jut tovább, nem? Én azon a véleményen vagyok, hogy sok múlik az edzőn(lásd a két bl döntőst idén), tehát Capello jó edző és az angolok jó eredményt fognak elérni.

Más, bár én is a hollandoknak drukkolok a brazilok ellen, mégis állítólag eddig 3-szor juttotak az elődöntőbe, mert akkor nem sokat várok tőlük a brazilok ellen.

Juan de Keserű, a keselyű 2010.07.01. 18:02:56

Nézi valaki a nézők szavazatai alapján összeállított álomcsapatot? Befosok...

horas 2010.07.01. 19:21:02

@Mailand oder Madrid - Hauptsache Italien:
Ja,Hassler,nekem is eszembe jutott,de reméltem,hogy neked nem.
:)
A VB és klubvilág közötti különbségeket taglaltuk és jött ez,hogy a VB-n egy adott ország játékosai...és én erre mondtam,hogy manapság már ez sem,feltétlen alap és ekkor jött a mostani német válogatott,semmi pejoratív részemről,csak mondtam,hogy ebben a német a válogatottban játszó játékosokat több ország dutballistáinak a tulajdonságaival vannak felvértezve,szóval azt a tiszta válogatottas szemléletét már nyílván valamennyire elvesztette.

Ismerős volt Schneider nem hiszem,hogy ő akkor figura volt és annyiban elütött a tipikus német futballistáktól,hogy ide tökéletesen vágjon,mert szerintem nem Cafú-hoz hasonlítgatták annak idején Özil-t pedig már most nem Effenberg-hez...

De leírom sokadszorra,nekem ezzel semmi bajom sincs,csak elírtam a gondolataimat ezzel kapcs.

simy69 2010.07.01. 19:36:11

@Everred - Rooney sose lesz klasszis :-(: sztem egyébként Kaká illetve Sneijder lehetne, az, de a te írásod alapján ők is inkább támadó középpályások, esetleg Robben. Ők azok akik kreativitással és tartalommal tudják megtölteni a támadásépítést.

horas 2010.07.01. 19:40:38

www.inter.it/aas/news/reader?N=34055&L=en

Na Faraoni-t leigazolta z Inter.
19 éves a csávó remélem a felnött csapathoz vették és nem kell 3 évet lehúznia a Bari-ban...

Everred 2010.07.01. 20:09:31

@simy69: de épp ez az, hogy sem Gerrard, sem Lampard nem kreatív játékos, a szó szoros értelmében. Sneijder sokkal inkább, Robben viszont erőteljesen felejtős, ő saját magának tud remekül helyzetet kialakítani, de az még nem kreativitás :-)

simy69 2010.07.01. 20:34:17

@Everred - Rooney sose lesz klasszis :-(: engem meg lehet győzni :) Egyik játékos sem kedvencem (mármint az angolok, a hollandok már más téma :) ), de eddig úgy gondoltam, hogy az angol csapat legnagyobb hibája az, hogy két közel azonos képességű irányító (na jó: támadó) középpályás nem fér el egymás mellett, főleg igazi vkp nélkül. Asszem talán a Japán elleni felkészülési meccsen láttam ezt először igazán nagy problémának (angol válogatott meccset nem nagyon láttam egyébként). Ettől függetlenül Rooney mélyen a várakozásaim alatt teljesített. Ettől ő még világklasszis, csak hogy ellent mondjak a becenevednek, és én nem gondolom, hogy túlsztárolták, mert aki ilyen gólérzékeny a világ egyik (ha nem a) legerősebb bajnokságában, valamint a BL-ben az biztosan nem kutyaütő.

Everred 2010.07.01. 22:13:03

@Beyonder: hát ez óriási, felülmúlták önmagukat a fiúk :-) egyáltalán honnan vették ezt, és milyen alapon jutott eszükbe leírni, hogy már az orvosi vizsgálatra készülődik? Meg egyáltalán, milyen lelki és szellemi konstelláció kell egy ilyen irományhoz?

popp · http://koncertblog.com/ 2010.07.01. 22:23:20

Húsz éve után is tiszta szerelés volt a németek tizenegyese előtt.

Beyonder 2010.07.01. 22:23:29

@Everred - Rooney sose lesz klasszis :-(: Ha már védekező kp, inkább Bradley-t kéne megvenni, nagy harcos, (igazából persze VKP-ra nincs szükségünk), plusz Özilt.

Everred 2010.07.01. 22:30:16

@Beyonder: igazából meg nem veszünk senkit, mert nincs miből.

Beyonder 2010.07.01. 22:32:56

off: 4 éve ugye úgy volt, hogy az RTL a "szakkomentátorokat" is kiutaztatta a vébére, és közösen nyomták a meccset kommentátorokkal?
az agyam hajlamos a negatív élményeket elnyomni. :)

mocsing · http://nst.blog.hu 2010.07.01. 22:35:16

@popp: augenthaleré is?

bazzeg, csak ezért jöttem fel, megnézni, beírod-e ezt. egyébként kurvára nem volt tiszta szerelés, minimum necces, a tiszta szerelés egész más.

Beyonder 2010.07.01. 22:38:33

@Beyonder: ezt hogy is felejthettem el??

>>>
A magyar szakkomentátorok is szereztek néhány felejthetetlen pillanatot: Léderer Ákos egy félidőn keresztül a pályán látta a svájci Philippe Senderost Dél-Korea ellen, aki addigra már rég otthon volt egy sérülés miatt. Kovács Kálmán pedig így: ,,A kilencvennyolcas döntő után Mitterrand elnök csókolta meg Barthez fejét a francia öltözőben, és most, a döntő után is lehet, hogy Mitterrand elnök csókolja meg…” Francois Mitterrand 1996-ban elhunyt.
>>>

popp · http://koncertblog.com/ 2010.07.01. 22:43:36

@mocsing: Egyértelműen a labda volt elébb.

popp · http://koncertblog.com/ 2010.07.01. 22:47:59

@mocsing: Én is fogadtam volna, hogy érkezel.

@Beyonder: Jaj erre emlékszem, ráadásul úgy még viccesebb, hogy az évekig Franciaországban focizó Kovács K. kiejtette a volt elnök neve végén az egyébként néma d-t. :-D

mocsing · http://nst.blog.hu 2010.07.01. 22:51:08

@popp: ez jó, mert egyikünk sem csalódik legalább

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2010.07.01. 23:06:13

Kedves NST! Véletlenül sem a rinya miatt, de egy offtopicot tényleg nem akartok nyitni, csak egy címmel, hogy átigazolási pletykák? Én se, meg szerintem más se akarna nagyon offolni.

CaBeL 2010.07.01. 23:26:16

@Beyonder: az hagyján de náluk rui costát állítják ki a spanyolok ellen :DDDDDD

foci24.com/index.php?ugras=video&katszama=389&elem_id=27559&nyelv=0

sporttárs 2010.07.01. 23:41:37

@horas: A mindenkori aktuális BL-győztesnek is van a csoportban rendre egy-két, már tét nélküli, vagy könnyű meccse. Pont, mint a vébén egy-egy válogatottnak. Az egyenes kieséses szakaszban se minden meccs ér fel döntővel.
Nem értek egyet azokkal, akik degradálják a vébét a klubtrófeákhoz képest, de hogy az angol fanok ezt teszik, az persze megértem. :)))

Ugyanakkor az nyilvánvaló, hogy manapság a klubok elsőbbséget élveznek, és azt tesznek a sztárokkal, amit akartnak, ennek pedig a vébén isszák a levét a játékosok.

sporttárs 2010.07.01. 23:45:12

@popp: Bizony, plusz Klinsmann egészen undorító színészkedést vezetett elő az első kiállításnál (ami semmiképpen nem volt azonnali pirost érdemlő szabálytalanság), bazmeg, még halálszaltót is csinált majdnem. "A német, mentalitástól idegen az ilyesmi", bruhaha. Hülye pék.

(Mocsing ezért ki fog tiltani, de sebaj.)

popp · http://koncertblog.com/ 2010.07.02. 06:15:51

@sporttárs: Arról már nem is beszélve, hogy a vébé több, mint egy fociesemény, de kulturális politikai és még sok egyéb vetülete van. Országneveket tanul meg a világ java egy ilyen alakalommal.Például a nagy Egyesült Államok lakosai, a hárommmilliós Szlovéniáét. Szóval horas, ha túltekintünk a szigorú szakmai szempontokon, akkor egyáltalán nincs túlmisztikálva a vébé.

Persze akkor lenne igazi a buli, ha mieink is ott lennének. Már a gondolatba is beleborzongok mi lett volna itthon, ha egy vébén aratunk egy olyan győzelmet, mint a szlovákok az olaszok ellen. Nem azon ölnénk egymást, hogy Németország vagy Anglia, Argentína, Brazília vagy Spanyolország, nem Lippi, Capello vagy Löw hibáit cincálnánk leginkább, hanem együtt szorítanánk a magyarokért, a mi várható összeállításunkat latolgatnánk, a mi kimaradóinkat siratnánk, a mi kapitányunkat szidnánk vagy emelnénk az egekig.

Fanyaloghatunk egy Para-Japán nyolcaddöntő, láttán meg okoskodhatunk, hogy ilyen párosítás nem lenne 24 csapatos rendezésnél, de gondoljunk bele mit jelentett Paraguayban vagy Japánban ez a számunkra unalmas meccs (magam is bealudtam).

Szóval lehetnek multi csiliárdos klubok hatalmas presztízsű és szakmai nívójú Bl, meg vébére tisztesen megfáradó sztárok, akkoris ez a sportág elsőszámú eseménye, ha tetszik ez a klubvezetőknek, ha nem.

Persze el lelhet mondani a föntebb fölsorolt dolgokat, hogy régen csak ezt lehetett látni a nemzetközi és hogy a top klubcsapatok magasabb szakmai nívót képviselnek, És persze Rooney, Lampard vagy Gerrard igazi világklasszisok, attól még, hogy a nagytornákon nem megy nekik. Azt viszont látni kell, hogy legeslegnagyobbak a nagytornákon születnek.

popp · http://koncertblog.com/ 2010.07.02. 06:18:19

@sporttárs: Na ezt már meg sem említettem, mert mocsing verbálisan felnégyelt volna.

mocsing · http://nst.blog.hu 2010.07.02. 09:22:08

@popp: meg se lepődök, hogy az szerinted nem volt piros, de ribérynél reklamáltál, amikor felmerült, hogy a hárommeccses eltiltásból egymeccsest akarnak csinálni. néha beszarok rajtad.

meg azt is jó látni, ha a túljátszott fájdalommal ilyen komoly problémáid vannak.

popp · http://koncertblog.com/ 2010.07.02. 09:47:52

@mocsing: Ott akkor tizenhárom évesen persze azt mondtam nem piros, de látva tegnapi felvételt, úgy tűnik lehetett rá pirosat adni. Szándékos szabálytalanság vollt, nem a labdát célozta a mozdulat. Arra reagáltam amit sporttárs mondott, hogy Klinsmann sasjózsisat ripacskodott az esetnél. Ha egy olasz játszana el egy ilyet, rendesen köpködnél.

mocsing · http://nst.blog.hu 2010.07.02. 09:49:53

@popp: klinsmann fetrengett, sokkal többet, mint kellett volna, ezt sosem vitattam. mivel az egész kommentre helyeseltél, aszittem a pirosat is helyteleníted

jó, h ebbe lehet kapaszkodni végre egy német kapcsán, a legutóbbi ilyen olasz eset meg egy hete se volt :)))

popp · http://koncertblog.com/ 2010.07.02. 10:09:31

@mocsing: ma már nem színészkednek többet az olaszok, mint mások, ezt annak a hülye Antawnnak (Tony Rocky Horror) is tudnia kellet volna ;-).

Minarik Ede bácsi 2010.07.03. 20:09:41

@Rooney82: Az biztos, hogy az általad említettek sokkal többet tettek le a FOOTBALL asztalára, de nem tudhatjuk senkiről, aki nem futott be fényes karriert, hogy egy szerencsés szerződéssel, számára megfelelő közegben mire vitte volna. Persze lehet h Vittek esetében ez volt a maximum...
süti beállítások módosítása