Nou San Trafford

Az Index blogja a világ legjobb futballjáról.

A szerkesztőségből...

Utolsó kommentek

jujjdeizgi

Friss topikok

Dail(y) Africa - Matekosok előnyben

2010.06.24. 14:43 Alapvonalszippantó Hapci Benő

Egy percig sem volt izgalom nélküli az utolsó csoportkör második napja, még akkor sem, ha szerző erre csak az utolsó pillanatban jött rá. A nap végére minden és mindenki a helyére került; a jók elnyerték méltó jutalmukat, a rosszak pedig egy-egy vuvuzelával a hátsójukban kulloghatnak hazafelé. Június 23. krónikája, némi faszozás-fuckolás, néhány izomból született mondat, meg persze négy jóslat a tovább után.

Az esti meccsen a kispadon reménytelenül matekozó ghánaiakat látva elégedetten dőlhettünk hátra (ha-ha, a buta kunták!): bár a vébén nem vagyunk ott, azért számolni mi tudunk jobban. Ehhez képest nekem csak a 90. percben esett le, hogy a szerbek 1 gólnyira vannak a továbbjutástól és így az afrikaiak kiejtésétől. Így aztán rögtön el kellett vetnem zseniális hipotézisemet, miszerint a ravasz AnticsRajevac a támadójáték szabotálásának - és így az angolok elkerülésének - szándékával küldte pályára (az egyébként itt a szomszédban blogoló) Muntarit.

De ne szaladjunk ennyire előre, hiszen a délutáni etapban is az utolsó utáni percig szükségünk volt az abakuszra. Mivel a - lassan közönségkedvenccé váló - amik (csoport)győzelmét (USA - Algéria: 1-0) donnelly kolléga külön posztban méltatja, én itt és most az angolok ismételten hideglelős meccsének kapcsán szólnék pár... ööö... keresetlen szót

Mi a fasz van? (What the fuck is going on?)

Merül fel nemes egyszerűséggel a kérdés az angolok szurkolóiban a csapat eddigi teljesítménye láttán. A választ sokan sokfelé keresik (a közvélemény nyomása, belső feszültségek, voodoo, stb.), én a magam részéről egy fogalmam sincs-csel szállnék versenybe; vannak azonban, akik igen egyszerűen zárják rövidre a vitát, röviden most hozzájuk fordulnék.

Mi a faszról beszélsz? (What the fuck are you on about?) Megjegyzés A Megint lebőgnek az angolok! válaszhoz.

Ha az utóbbi hónapokban delirált tudatállapotot tételeztél azoknál (így blogunk több szerzőjénél is), akik Anglia végső győzelmét jósolták, most elégedetten dörzsölheted a tenyered: ha-ha, tudtam én, hogy ismét lebőgnek! De voltaképpen milyen lebőgésekről is beszélsz, jóbarát? Igaz, könnyed és eredményes játékot ritkán láthattunk az angoloktól, a búcsú azonban – objektíven nézve – soha nem volt kínos. A ’86-os kiesés mikéntjére (a későbbi világbajnokkal szemben) azt hiszem keveseket kell emlékeztetni, mint ahogy 1990-ben sem kellett szégyenkezni az elődöntő büntetőkkel történő elvesztése miatt – ismét csak a későbbi világbajnok ellen. 1998-ban ismét büntetőkkel estek ki az angolok Argentína ellen – micsoda blamázs! 2002-ben ismét egy szűk vereséggel búcsúztak – történetesen megint a későbbi világbajnok, a mindenkit legyaluló Brazília ellen. Négy éve pedig – a sorminta kedvéért – ismét büntetőkkel, egy órát emberhátrányban játszva  kaptak ki Portugáliától – vérciki, nem igaz?
Hát ezért gondolhatta joggal az ember, hogy egy Capellóval a kispadon talán másképp alakul majd egy-egy hasonlóan derbi – ennyi plusz pedig épp elég lehet a vb-győzelemhez ennek az angol keretnek. Ebben a keretben ugyanis – minden ellenkező híresztelés dacára – nem Rooney + 22 kutyaütő található. Az egyéni képességek értékelése nyilván szubjektív, az viszont ténykérdés, hogy az angolok 9 játékosa játszott BL-döntőben (nagy részük többször is) – oda azért ritkán keveredik valaki tévedésből, Weah unokaöccseként.  
 

Fantasztikus Kapitány új ruhája

Steven Gerrard két arcát a Liverpool szurkolói tökéletesen ismerhetik. Ennek a két arcnak az érdekessége, hogy bár ugyanazok a vonások alkotják, egyik esetben egy görög isten profilja, másik esetben viszont egy Bosch-mellékalak ijesztő torzója áll össze belőlük. Captain Fantastic valóban minden esetben a vállán próbálja cipelni a csapatát - legjobb és legrosszabb formájában is. Legjobb formájában ez épp elég arra, hogy BL-győzelemig vigyen egy nem túl acélos csapatot - legrosszabb formájában viszont a kudarchoz is hasonló intenzitással járul hozzá. Dél-Afrikában egy másik mezben játszva is - immár a válogatottban is kapitányként - felismerhettük mindkét arcot az eddigi három találkozón. Gerrard rengeteget vállal - talán túl sokat is; mindenhol ott van - talán ott is, ahol nem kellene; minden labdát megjátszik - azokat is, amelyeket talán hagyni kellene másnak.

Ezt a potenciált azonban - időnkénti kártékonysága ellenére - Capello nem hagyhatja a padon, így az unalomig mantrázott Gerrard-Lampard dilemma megoldása jelenleg az utóbbi kihagyása a csapatból - ez egyébként, különösen a második félidőben, fel sem tűnt volna a szlovénok ellen.

Jó jel, hogy a "kiegészítő emberek" (Milner és Defoe) hozták a meccset, mint ahogy Rooney játéka is az volt - előbb utóbb a gólok is megjönnek majd tőle. Upson teljesítménye megnyugtató, még inkább Calamity Jamesé. Ashley Coletól előrejátékban többre volna szükség - a Lampard kihagyásából következő szerkezeti változás akár ehhez is hozzájárulhat.

Az angol csapat egyébként valószínűleg jobban járt a (jóval) nehezebb ággal: az az érzésem, hogy (kvázi-) underdogként jobban teljesíthenek majd.

(Anglia - Szlovénia: 1-0)


 

Az ausztrálok elleni nyitómeccsen beigazolódott az, amit már a vb előtt is sejteni lehetett, hogy ti. ebben a fiatal német válogatottban nagyon sok fantázia van. Az első fordulós sziporka azonban elfedte a csapat – és Löw taktikájának – hiányosságait, amelyek Ghána ellen szépen megmutatkoztak (a szerbek elleni meccsüket sajnos nem láttam). Schweinsteiger, Neuer és Lahm rendkívül magas színvonalon játszott; a belső középpályán Özil és Khedira (utóbbi ráadásul bizarrul támadó felfogású) játéka szintén jó/jeles érdemjegyet érdemel. A probléma – az előzmények ismeretében nem túl meglepő módon – a széleken és a csatárposzton van. Podolski az első meccsen sikerrel hitette el mindenkivel (így nyilván Löwvel is), hogy a válogatottban akkor is betölti a szentlélek, ha előtte egy egész szezonon át  egy elefántot nem talál el három méterről. A tegnapi meccsen értékelhetetlen teljesítményt nyújtott – csak Löw tudja miért – 90 percen át. A Müller képességeiről szóló vita egyelőre eldönthetetlen, az viszont hétszentség, hogy (egyelőre?) szélsőként épkézláb csapat ellen használhatatlan. A csatárkérdést most nem feszegetném – bízom abban, hogy mocsing kolléga hamarost előrukkol egy Löw-gyalázásba csomagolt Cacau-criticával.

 A ghánaiak teljesítményét nagyon nehéz értékelni. Az egyértelműen látszik, hogy – legalábbis ezen a világbajnokságon – toronymagasan kiemelkednek az afrikai mezőnyből. Látszólag minden rendben van ennél a csapatnál: jó kapus, stabil védekezés, tetszetős összjáték, jó csapatszellem. Mégis; akciógól nélkül jutottak (amúgy megérdemelten) a nyolcaddöntőbe, valami tehát mégis hiányzik. Elfogultságom ezt a valamit az otthon vuvuzelázó Essienben véli megtalálni – továbbra is nagy fájdalmam, hogy a legjobb afrikai játékos a mellékelt illusztráción látható pótcselekvéssel kénytelen tölteni ezeket a heteket.

(Németország - Ghána: 1-0)

A szerb-auszi meccset nem látván _benito kolléga szerkesztetlen, ám igen meggyőzően hangzó szavaira kell hagyatkoznom:

"...(a szerbeknél) volt többet a labda, támadtak, és amikor néztem (első félidő, második eleje), jobbak is voltak, de ezt a faszügyetlen tornyot kurva nehéz volt megtalálni. sztem a szerbeknek kurva jó csapatuk van, csak nincs csatáruk, mert pantelics egy rakás szar, hiába lőtt két gólt is, ha ehhez kellett neki vagy 5 kurva nagy ziccer.
az ausztrálok meg olyanok, amilyennek várod: kemények, masszívak, futnak, ütköznek, és van néhány jó játékosuk, de most gyengébbek voltak, mint négy éve (négy éve még az ausztrálok is jobbak voltak, hehe), de ezt a győzelmet megérdemelték, mert a szerbek tudták, hogy áll a másik meccs, és inkább a taknyot cukrozták, mint mentek a győztes gólért. megérdemelték, ez vitán felül áll.
"

(Ausztrália - Szerbia: 2-1)


 

Jóslatok mára, röviden.

F-csoport

A paraguayiak győzelméhez nem férhet kétség, mint ahogy ahhoz sem, hogy az olaszok egy dicsőséges (az utolsó negyedórában befújt tizenegyessel kiharcolt) döntetlennel csúsznak tovább. Az, hogy utána megcsapják a Hollandokat, talán már saját szurkolóiknak is sok volna.

Paraguay - Új-Zéland: 2-0

Olaszország - Szlovákia: 1-1

E-csoport

Az esti program egy jó meccs Kuyt- és Afellay-parádéval, valamint egy szenvedős meccs megváltó Bendtner-fejessel.

Hollandia - Kamerun: 4-1

Japán - Dánia: 0-1
 

535 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://nst.blog.hu/api/trackback/id/tr222106163

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

raja ram 2010.06.24. 18:52:29

@horas: Illetve ott van a keretben És az egyiket 80000 ember akarta megölni, mert kikészült idegileg, hogy nem számítanak rá a kezdőcsapatban.

abandi 2010.06.24. 18:52:32

hehehe!
A tót sas (magyarul:veréb) le/kipottyantotta a macskazabálókat!

Hispan07 2010.06.24. 18:54:23

@_benito: érdemben teljesen igazad volt már akkor is, csak a nevek változtak tovább negatív irányban: jakinta és gilardino is kalapszar (de nyilván együtt erőltette őket), rossit persze otthon hagyta edzőbá, gattuso bevégeztetett, chiellini látványosan szétesett a VB-re, santon és motta eltűnt, marchisio és montolivo leégett, giovinco-ról és de ceglieről végképp kiderült hogy lufi.

Mr.AT 2010.06.24. 18:55:05

Lippi egyszerűen annyira bízott Cannában, hogy egy percre sem merte lehozni, hogy bárkit kipróbáljon a helyén. Én igazából ezt tartom a legnagyobb hibájának. Bonucci egyetlen percet sem kapott, pedig nagy tétben fogadok bárkivel egy üveg bármiben, hogy jövő ilyenkorra az ő nevét mki ismerni fogja, az is, aki most még wikipediázik (1st fail).

A csatárokkal meg ráfaragott. Gila stabilan szar volt, a végére ki is került, Di Natale meg hol jó volt (első meccsen csereként, és most), hol meg eltűnt (új-zéland ellen). Iaqihoz nem tudom miért ragaszkodott ennyire, értem én, hogy tűz meg küzdés, de szegényem idénre teljesen eltorghellesanyisodott (2nd fail).

A középpályát meg pont akkor belassítani Pirlo apóval, mikor hajtani kellene - hát nem tudom... Gattuso és Pirlo is játszott, míg pl. Palombo egy percet sem. (3rd fail)

Sajnálom őket, de ennyi gyenge teljesítményt egy csapat sem bír el. A baj az, hogy ha mondjuk 10 év múlva megkérdeznek vkit, hogy kire emlékszik ebből az olasz csapatra, senkit se fog tudni mondani. Egy kiemelkedő teljesítmény sem volt. Quagliarella gólja szép volt, Montolivo pedig két meccsen is a legjobb volt, de objektíven még ezek is kevesek voltak.

Nincs arca a csapatnak, hacsak az épphogy be nem alvó Lippi papa távolbameredő szemeit, vagy a folyton az égre pillantgató (honnan máshonnan remélhetne bármit?) Cannavaro fogalmatlan arckifejezése nem az.

kroos 2010.06.24. 18:55:39

Inter-Bayern BL donto, Olasz cumi, mas se hianyzik meg az nst-nek csak egy Argentin-Nemet VB donto.....

calcio_di_rigore 2010.06.24. 18:56:39

@Szom Ki Van, a Denevér szálló lakosa: bocs, elfelejtettem h az Inter nem is olasz csapat.

sporttárs 2010.06.24. 18:57:00

Cak kicsit volt szánalmasabb annál az olasz válogatott, amennyire nevetséges volt. 1-2-nél a hálóban fetrengeni színészkedve, kiállításra játszani a rohanás helyett, ez önmagában kieséssel büntetendő cselekedet, de hát elég nekik az ebben a csoportban (!!!!) begyűjtött két pont, nem kell itt még halmozati büntetés.

Persze lesz az is, még az angolokról írta egy honlap amikor torkukon volt a kés, hogy a közvélemény és a sajtó nem ejt túszokat... :))

calcio_di_rigore 2010.06.24. 18:58:20

@Mr.AT: Bonucci úgy néz ki a miénk.

raja ram 2010.06.24. 18:58:33

@kroos: nem lehet arg-ger döntő

Mr.AT 2010.06.24. 18:59:45

@sporttárs: Mondjuk mentségére szóljon, először rohanni akart, csak aztán a szlovák kesztyűs arcon nyomta, miután eldugta a labdát. Egyik fél sem volt a sportszerűség mintaképe, maradjunk annyiban.

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2010.06.24. 19:00:02

@calcio_di_rigore: Te kész vagy, vigyázz, megint pihi lesz. :)
Ne rajtam töltsd már ki a frusztrációd, egyáltalán, mi a fasz bajod van neked mindig és egyfolytában?

Mr.AT 2010.06.24. 19:01:12

@calcio_di_rigore: Még nincs bejelentés, sajnos, úgyhogy hiszem, ha látom.

Eddig csak három hivatalos igazolásunk van, Pepe, Martinez és Storari.

horas 2010.06.24. 19:02:28

@raja ram:
Balotelli,lehet,hogy fasz de elöbb lő gólt,harcol ki egy tizenegyest,ver meg 2-3 embert,ad gólpaszt, fejel egy gólt,mint a mostani keret támadások ért felelős részleg 90%-a.
Qugliarella nélkül ez egy sima 2-0 lett volna.Se Iaquinta-nak,se Di Natale-nak,Se Pepe-nek köze nem volt ám az akciókhoz....

Különben perpillanat elfogytak az érvek Balotelli Cassano és az összes az olasz válogatott "közellenségének"kikiáltott egyéneivel szemben.Csak szólok...

Hispan07 2010.06.24. 19:04:23

@Mr.AT: hogy Storarit hogy sikerült lepasszolnunk ilyen remekül... tom hogy jó félidénye volt, de könyörgöm, a Milanban 4 év alatt nem védett 4 meccset... kiváncsi leszek. meg arra is, h Ameli vagy Abbi?

horas 2010.06.24. 19:05:14

Meg még annyit az Inter-hez,hogy Bonucci a következő nagy középhátvéd reménység szintén zenész,magyarúl Inter nevelést.

Chiellini nagyon csúnyán leégett ezen a VB-nálam,nekem az egyik fő reményéségem volt,méga VB elött írtam is,hogy "Chiellini végképp a legnagyobbak közé emelkedik."

Ma szerinem az összes gólban benne volt.

montipájton 2010.06.24. 19:06:19

@popp: Igen, de azt is mondtad, hogy meglátjuk, Lippi tudja, mit akar és Pirlo a vb-n jó lesz.

calcio_di_rigore 2010.06.24. 19:07:53

@Mr.AT: Martinez sem hivatalos még. Bonucci megszerzése friss, ropogós Sky hír, Criscito másik fele is megy Genovába érte, állítólag. De tényleg várjuk meg a tutit.

Gallas meg állítólag 5 milkás fizut akart.:)) Az állatja.

rexford 2010.06.24. 19:11:38

@calcio_di_rigore: Lassan szélsőhátvédekre kéne gyúrni.

Mr.AT 2010.06.24. 19:13:29

@rexford: Bastosért 18 Mio EUR-t kínáltunk ma a Lyonnak, meg is érne annyit.

calcio_di_rigore 2010.06.24. 19:14:00

@Szom Ki Van, a Denevér szálló lakosa: de kinyílt a csipád, öcsi.:) Emlékszem amikor még az első időkben jöttél kötözködni, alig tudtalak lerázni. Nehogymár te kérjél számon.:)
Mi bajom lenne? Egyik Inter-szurkoló ismerősöm sem szurkol az olaszoknak, úgyhogy jogtalanul "várom" el ezt tőled is. Csak elsőre nem kapcsoltam, ne haragudj már!

horas 2010.06.24. 19:14:39

@Mr.AT:
Semmi rossz indulat,de ezek az arcok az én ovlasatomban,nem nagyon ütnek el az Almiron-Grygera vonaltól.
Szal nem nagyon látom,azt a radikális irány váltást amit a tavalyi szezon eszközölne.

Mr.AT 2010.06.24. 19:15:12

@calcio_di_rigore: Martinezről a Catania sportigazgatója nyilatkozta egy hete a Tuttosportban, hogy "Jorge Martínez a Juventus játékosa. El kell búcsúznunk tőle. Gratulálni szeretnék Jorge-nak, hiszen egy nagyon fontos klub mezét viseli majd."

Ez azért már több, mint pletyka.

calcio_di_rigore 2010.06.24. 19:16:22

@rexford: nekem már az is elég ha eladják Grossót.

calcio_di_rigore 2010.06.24. 19:18:06

@Mr.AT: igen, olvastam, de azóta felmerült vmi gebasz, talán a fizujával, nemtudom. Ettől függetlenül szerintem is jönni fog, csak idő kérdése.

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2010.06.24. 19:19:21

@calcio_di_rigore: Kötözködni? Én, veled? Nem kell nekem a feszültség, az életben is találkozom elég hülyével. A másikat meg nem is méltatom, így tovább a következő pihenőig!

Mr.AT 2010.06.24. 19:19:27

@horas: Amiben elütnek, az az, hogy előre játszanak, nem hátra. Ránk fér ez az irányváltás, nagyon.

A szélekre kell ember, meg egy csere kell elől és hátul (Iaqi és Canna helyén). Ez nagyjából alakulgat is. (Pepe és Martinez szélső, szélsőhátvédet hármat is kerülgetünk most, és Bonuccival Canna helye is megoldódna, ő Chielloval 5-6 évre megoldaná minden gondunkat hátul.)

Kvázi sztárt sztem csak egy csatárt veszünk majd, oda egy nagy nevet mond Del Neri, Forlantól Gilardinoig kb. mkiről volt szó az elmúlt hetekben, de én remélem, hogy Pazzini lesz a végállomás.

Pályaelhagyó autóversenyző 2010.06.24. 19:19:28

@calcio_di_rigore: bocs, de ennek a szedett-vedett bandanak nehez drukkolni...

nekem pl. hamarabb volt macskazabalo mezem, mint interes, de ha egy edzo ennyire hulye, mint lippi...

ui. a valodi luzer az domenech, mert ott legalabb valodi sztarok alkottak a keretet. itt meg cannavarok es marchisiok rohangaltak (athuzva. setaltak)

Mr.AT 2010.06.24. 19:21:37

Del Neri amúgy azt mondta, hogy számít Diegora, afféle jolly jokerként. (Az alap a 4-4-2, s ha ki kell váltani támadásban, középen jól jöhet a kis brazil.)

Kérdés, hogy ő mit szól ehhez. Remélem marad, épp elég kiscsapat jön majd bekkelni Torinóba, kelleni fog a bugi a lábakba.

ddrum77 2010.06.24. 19:23:18

még jó hogy vmelyik BAJNOK azt találta mondani, hogy "megpróbáljuk megvédeni a világbajnoki címünket", mi lett volna ha nem akarják megvédeni?

fransancisco 2010.06.24. 19:32:34

@Irapuatótól Szuezig: tegnap még az angolok is látogattak

Adriano87 2010.06.24. 19:36:40

@Pályaelhagyó autóversenyző:

sorold már fel a francia világsztárokat.

ddrum77 2010.06.24. 19:37:36

@calcio_di_rigore: "Gallas meg állítólag 5 milkás fizut akart.:)) Az állatja."
valami jó is legyen abban a két évben amíg ott van

horas 2010.06.24. 19:41:01

@Mr.AT:
Amúgy abban biztos vagyok,hogy egy stabil alapjátékat egy szervezettel alappal,jobban kifogni jönni a játékosok erénye,eddig sem tartottam rossz játékosoknak azokat akiket a Juve igazolt,nem nagyon jöttek be de a tavalyi szezon nem támpont semmiben,ezért lenne hiba elengedni Diego-t vagy Melo-t.

Amúgy sokszor leírtam,de leírom most ism egyszerűen nekem orbitális baromságnak tűnik ez,hogy Diego nem illik az elképzelésbe,mert klasszikus 4-4-2-őt játszik Del Neri.

1.)Ez nem klasszikus 4-4-2 mert,ha megnézzük tavaly a Samp-ot az elött meg az Atalanta-t Del Neri direktben egy árnyék-ékkel és egy befejező csatárral játszott,tavaly Cassano-Pazzini elötte,meg Doni-Floccari kettőssel.
Doni és Cassano is szinte kötetlen szerepeben voltak,visszaléptek kimozogtak a szélre,most Diego miniméter pontosan illeszkedik ezeknek a posztoknak a profíljába.
2.)Símán eltudom képzelni az idei Eto'o után Diego-t szélsőkén néha bfele mozogva váltájk egymást a szélső hátvéddel.
3.)Vagy akár középen,ahogy most Schweinstaiger játszik,Diego-nak ráadásul meg is van a fizikuma az ütközésekhet középre,és az intelligenciája és a rúgótechnikája is megvan,hogy tudja mozgatni a csapatot,és onnan tudna érkezni második hullámban.

Magyarán Diego-t nem szabad elengedni,nonszensz,hogy nem tudnak mit kezdeni vele,klasszikus tizesnek szerinte nem elég kreatív és fifikás ezért kéne egy kicsit melósabb helyett talánli neki viszont a gyorsasága ügyessége kamatozni tudna úgy is.

2010.06.24. 19:42:21

a Corriere dello sportba, Lippi csak annyit mondott: az én hibám! Ezt mondjuk Domenechtől nem lehetett soha hallani, hmm

calcio_di_rigore 2010.06.24. 19:42:46

@Pályaelhagyó autóversenyző: igazad van, szánalmas volt ez az olasz válogatott. Meg engem se érdekel annyira a téma, de ha már olasz csapatnak szurkolok, akkor ne gyűlöljem már az olasz játékosokat, meg ne legyek ellenszurkoló. Legalábbis szerintem.
De mondom csak félreértelmeztem Esti szavait, remélem azért elfogadja majd a bocsánatkérésem.

calcio_di_rigore 2010.06.24. 19:43:33

@Szom Ki Van, a Denevér szálló lakosa: már másodszor hülyézel le, de engem tiltanak ki? Gondold át.:)

Mr.AT 2010.06.24. 19:44:57

@Higuain le, Milito be!: Hála az égnek, hogy ekkora arca van. Épp elég volt már abból, hogy mki levezetni akar jönni hozzánk. Az elmúlt években elnézegettük a Mellberg-Cannavaro elfekvő vonalat, de ez a Juventus, nem a szaúdi al-Ittihad.

Bonucci is the best choice. Fiatal, nagydarab, gyors, megbízható, ráadásul olasz, és mivel még nem annyira közismert sztár, emberi összegért megvehető és megfizethető. Tipikus Juve style.

Épp ideje visszatalálni a régi erényeinkhez az elmúlt évek bohóckodása után.

horas 2010.06.24. 19:46:31

@Adriano87:
Azért a francia keret lényegesen bővebb és tehetősebb lett volna.Figyeld majd nagyjából ezt a keretet két év múlva az EB-n Blanc-al,biztos vagyok benne,hogy oda fognak baszni.

Mr.AT 2010.06.24. 19:47:04

@Belpo: Itt a különbség egy született úriember és egy útszéli felkapaszkodott suttyó közt.

Veszíteni tudni kell, és azt úgy kell, ahogy most Lippi teszi. Így nekem kerek a történet.

Domenechet meg remélem megtalálja még pár lecsúszottabb színes honfitársa mondjuk Marseille-ben. :-)

calcio_di_rigore 2010.06.24. 19:48:02

@Mr.AT: Marrotta most mondta, hogy Bonuccinál már csak a részletek vannak hátra, Criscito teljes egésze megy Genovába.

ddrum77 2010.06.24. 19:48:37

@Mr.AT: érdekes, mert a Milan is egy öregek otthona, ez vmi olaszos izé lehet... a bajnok akkor is bajnok, ha már bottal jár. egyébként nem értem pl. Cannával mi történt, látványosan nem lassult le, nem öregedett meg, akkor meg miért esett ekkorát a színvonal?

ddrum77 2010.06.24. 19:49:32

@horas: előbb ki kell jutni, lábbal rúgott gólokkal =)

ddrum77 2010.06.24. 19:50:18

@Mr.AT: Anelkára, Cissére és Govoura gondolsz? =)

OJ · http://sportvers.blog.nepsport.hu/ 2010.06.24. 19:52:56

@Higuain le, Milito be!:
Govouról jut eszembe, hogy a Panában folytatja.
Ne kérdezzétek, miért.

Mr.AT 2010.06.24. 19:53:21

@Higuain le, Milito be!: Borzasztó lassú lett szegényem, meg hát a rugói is megkoptak. Elég sokszor lefejelik már, pedig régebben ez volt az egyik legnagyobb fegyvere, és hát a fiatalok már labdával is oda-vissza kerülik meg. Hiába, 36 év, az 36 év. Mindent nem lehet helyezkedéssel pótolni.

Pár napja valaki már írta, de ez így van - akkor van jó olasz válogatott, ha jó a Juventus és a Milan. Mindig erre a két csapatra épült a gerinc, ha ez hiányzik, nem lehet máshonnan összegereblyézett játékosokból pótolni.

Amióta ez a két csapat gödörben van, a squadra azzura is csak szenved.

ddrum77 2010.06.24. 19:55:29

@OJ: nekem mindig furcsa volt Govou a Lyon csatársorában (ami azért európai topcsapat-szerűség), vhogy sosem volt hangos a góljaitól európa, de lehet nem nézek elég francia bajnokit...

horas 2010.06.24. 19:56:17

@Higuain le, Milito be!:
Reakció idő,ideg pályák tudod.
Amúgy nemtudom,azért emrt fizikálisan nem látszik megöregedett,ennyi idős korában nagyon nagyon ritkán van ember még a csúcs közelében.
Maldini,Zanetti.
Ebben az évtizedben kb őket lehet ide sorolni.
Zidane is két évvel fiatlabb volt mikor már visszavonult,és Canna-nak már idén Al-ihaj csapatában kellett volna levezetnie.

Amúgy Lippi-t azon kívül,hogy a világ szidja,emberileg megtartotta a kultuszát,kiállt amellett amit akart,megbukott elviszi a balhét,a lelki ismerete tiszta és ez nagyon fontos,egy ilyen csalódáskor szerintem.Donadoni-nak nem maradt semmilye,emrt ő engedettt a média és külvilág nyomásának,csinlt olyanokat amiket nem akart a végeredmény ugyanaz lett,de felemás a lelki tényező.
Domenech-et más tészta,róla nem lehet,normális keretek között beszélni.

horas 2010.06.24. 19:58:52

@Higuain le, Milito be!:
Igen,azért az meredek,hogy Govou volt ennek a francia válogatottnak a 10-se!
Nem rossz játékos minden meccsen volt egy olyan megmozdulás amire azt mondta az ember,hogy ez igen,de csak egyetlen egy és soha nem volt belőle semmi.

BruceWayne 2010.06.24. 19:59:23

azért Lippit se védjük már ennyire. nyaralni ment ki erre a meccsre, semmi mást nem csinált.
még jó hogy 2 mondatban elismeri mekkora lúzer volt.

OJ · http://sportvers.blog.nepsport.hu/ 2010.06.24. 20:00:13

@Higuain le, Milito be!:
Inkább szélen játszott, az utóbbi időben csak kényszerből vagy csereként szerepelt csatárként. Egy ilyen vb után érdekesen fogadhatják majd Görögben. Hozzáteszem azért, hogy a PSG volt a másik lehetőség.

horas 2010.06.24. 20:02:03

@Nerazzurri:
Lippi egy monolit,és ettől is az marad.
Ahogy a világbajnok,Eb győztes francia csapat tagjairól mindig azt fogják mondani,hogy világ és európa bajnok és soha nem fogják mondai,de utána kiestek a VB-ról rúgott gólnélkül a csoportból,beeeee.....

2010.06.24. 20:02:14

@horas:
hát igen, nincs már miről beszélni, Lippi választhatott, új csapatot épít, vagy a 2006os hősökre tesz, hátha van még egy dobásuk. Nem volt, sőt, semmi nem volt bennük, ő ugyan azt nyilatkozta, hogy nem jól készítette fel őket, ezért az ő hibája, de ez érthető, nem mondhatta azt : a fél csapatot otthon kellett volna hagynom :) és másokat hoznom.

Mr.AT 2010.06.24. 20:02:18

@OJ: Nem vagyok egy nagy francia fan, de hogy lehet a PSG és Görögország közül az utóbbit választani?

Hiába nem nyer már 184 éve semmit, azért a PSG továbbra is a francia futball Fradija. :-)

OJ · http://sportvers.blog.nepsport.hu/ 2010.06.24. 20:03:23

@horas:
Minden tiszteletem Govoué az eredményei miatt, de ez a 10-es mez egyszerűen megmagyarázhatatlan.
Domenech beszívva beígérte neki életműdíjnak, jobbat nem tudok.

Mr.AT 2010.06.24. 20:03:27

@Iustizmord: Szerintem ne finomkodj, add ki magadból, ami benned van. :-)

értelmetlen_nevű 2010.06.24. 20:05:17

@Iustizmord: Én nagyon bírom Ambrosinit, de önáltatás azt gondolni, hogy vele jobb lett volna ez a csapat. Nézd a jó oldalát, így legalább ő kimaradt a szopásból.

OJ · http://sportvers.blog.nepsport.hu/ 2010.06.24. 20:06:57

@Mr.AT:
Furcsa ez, franciák közül újabban egyre többen mennek. Harminc körüli vagy azon átlépő, komolyabb bajnoki múlttal rendelkező játékosokkal kapcsolatban rendszeresen felmerülnek görög klubok. Ciprus még nem, az túl kicsi - az arcukhoz képest. :)

Iustizmord 2010.06.24. 20:09:19

@Mr.AT: Bastosért 18 Mio EUR-t kínáltunk ma a Lyonnak, meg is érne annyit.

ebbe a versenybe én is beszállnék, ha én lennék a presidente a milanban

@calcio_di_rigore: @Szom Ki Van, a Denevér szálló lakosa: de kinyílt a csipád, öcsi.:) Emlékszem amikor még az első időkben jöttél kötözködni, alig tudtalak lerázni. Nehogymár te kérjél számon.:)

ez szép és úri volt,felírtuk. amúgy úgy tűnik egy hangot sem vakkantottál arra hogy a minap magánban lnézést kértem.

calcio_di_rigore 2010.06.24. 20:10:28

@Iustizmord: "de az is sicher, hogy ha a szar juve okádék formában lévő játékosai alkotják a válogatottat, úgy kettősnyíl a válogatott is hígfos lesz."

Ebben tökéletesen egyetértünk.

Mr.AT 2010.06.24. 20:10:29

@OJ: Jó, ezt értem, nyilván jót tesz az amúgy sem túl kicsit önérzetnek, ha a(z onnan nézve) balkáni indiánokat tanítgatjuk kicsit focizni, hogy aztán szobrot emeljenek neki, meg mintegy mellékesen mellé csúsztassanak egy banánköztársaság GDP-nyi fizut - de ha választhatott a PSG és köztük, akkor azért nem korai kvázi visszavonulni?

Adriano87 2010.06.24. 20:11:39

szerintem 2008 után új csapatot kellett volna építenie Lippinek.sikerre éhes fiatal játékosokat kellett volna beépítenie és el kellett volna felejtenie a nagy bajnokokat.Prandellinek nehéz dolga lesz.

calcio_di_rigore 2010.06.24. 20:11:46

@Iustizmord: ne kezd újra, nem fogok veled levelezgetni megint.:)

ddrum77 2010.06.24. 20:13:28

@OJ: görög-török klubok vmiért még/már elég respekttel rendelkeznek... bár a törökök felől várom pár éve a csodát klubszinten, de nem nagyon jön...

calcio_di_rigore 2010.06.24. 20:13:48

@Iustizmord: ja de nem kaptad meg a levélkém?:( válaszoltam pedig, megható volt.:)

vizsla_ 2010.06.24. 20:14:44

Lippi simán alulmúlta Donadoni-t, ami nagy feladat volt mondjuk

Donadoni továbbment az Eb-n egy olyan csoportból, hogy holland-olasz-francia-román, jóval erősebb, mint az olasz-paraguay-új-zéland-szlovák 4-es

és csak 11-esekkel buktak a későbbi győztes ellen, ami hát azért utólag vállalható
ez meg Lippi-nek sehogy sem vállalható

amúgy 2 csapatról tudok, akiknél már a Vb előtt megvolt hogy a szöv. kap. biztosan távozik, épp az olasz és francia

jobb lett volna talán még előtte váltani

2010.06.24. 20:15:20

@Adriano87:
az hogy valaki sikerre éhes, még nem jelenti azt, hogy jó,
nincsenek olyan tehetségek, mint akár a 2006 os nyertesek voltak, ez a fő probléma, nincsen, hol van Montolivo Pirlohoz képest, sajna sehol

Iustizmord 2010.06.24. 20:15:39

@Mr.AT: pedig még csak hangolok és skálázok :o)

"Pár napja valaki már írta, de ez így van - akkor van jó olasz válogatott, ha jó a Juventus és a Milan. Mindig erre a két csapatra épült a gerinc, ha ez hiányzik, nem lehet máshonnan összegereblyézett játékosokból pótolni."

calcio_d_r írta, de nem így, hanem kizárólag a juvéra értve. a milan játékosok nyilván csak azért voltak ott, hogy a létszám kilegyen

@értelmetlen_nevű: pedig vele stabilabb lett volna a kp, de utóbb igazad van, jobb hogy minden idők tán legpetyhüdtebb álogatottjában nem kellett szopnia.

@OJ: govou puszta jelenléte se volt magayrázható...

Piiii 2010.06.24. 20:16:15

@kroos: még jó h az nem lehet...mivel ergo képtelenség

OJ · http://sportvers.blog.nepsport.hu/ 2010.06.24. 20:16:29

@Mr.AT:
Lehet, hogy Görögben két edzés alatt több sikerélmény éri, mint Párizsban egy félév alatt. Nem hivatalos még a dolog, ahogy körbenéztem, 80%-ra saccolom, még bejöhet a másik vonal is, Lyonban már elbúcsúztatták.

Iustizmord 2010.06.24. 20:17:27

@calcio_di_rigore: egyetértünk vmiben, baszki, erre pezsgőt bntok, rendszergizdák, piros betűs dátum ! és nem, sajna nem gyütt át a leveled ... ha nem tévedek

r_magpie 2010.06.24. 20:20:21

a franciákon kicsit sem lepődtem meg, ez viszont nagyonLOL volt. ha a spanyolok is kizúgnak, enyhén szólva is gyengécske 16 jön össze.

más: ma olvastam a hávégében, hogy egy matematikus kiszámolta, hogy egy húszcsapatos mezőnyben 8 ezer meccset kellene körbejátszani ahhoz, hogy tutira a papíron legerősebb csapat legyen a végső győztes.

Adriano87 2010.06.24. 20:21:00

@Belpo:

nem olyan tehetségesek ez tény de kellenek az új arcok.

horas 2010.06.24. 20:24:17

@Belpo:
A legelső Olasz meccs elött megmondtam,hogy szerintem még Lippi sem tudja ki fog váratlan húzni ebből a csapatból.
Quagliarella lett az akire ez télleg jellemző,de messze nem erről híres,most lett volna,ha egy olyan improvízatív játékos a pályá aki erről ismerszik meg...

Az volt a probléma,hogy mi mint fotelszakértők,tudtuk,hogy ebben a csaptban nincs egy olyan ember aki tud futni a labdával,aki tud egy remek passzt adni,aki megtud csinálni egy cselt...ez a csapat tudni lehetett,hogy képtelen lesz egy ritmus váltásra.

Én elhiszem,hogy ez gyönyörűen ki volt találva papíron,hogy mi lesz,de Lippi már ott elrontotta az egész taktikát,hogy nem "posztra igazolt".
Cassano,Totti vagy Del Piero posztjára berakta Marchisio-t.Ezer kérdőjel.
Jó rendben kivitte Pepe-t aki a posztján is játszott,de volt megnyert párharca?láttuk egyetlen egyszer beadni egyértelműen a centerjátékra felhúzott taktikában Gilardino-nak?Aka ő is teljesességgel alkalmatlan volt az adott feladatra.
A másik szélen,egy verekedős labdaügyetlen befejező csatár Iaquinta zabálta a métereket...nonszensz

Ez kb az volt amikor Stankovic-al probálkozott az Inter évekig Sneijder posztján idén láttuk a különbséget,mit jelent az amikor egy az adott posztra alkalmas játszik egy arra alkalmatlan helyett.

Lehet,hogy Balotelli és Cassano összeverekedtek volna minden meccsen az öltözőben és Miccoli(tudom,hoy sérült,de ha nem az sincs itt) nem tartja be Lippi utasításait és sajét szakállra elkezd magán akcióit,és teljessé vált volna a Lippi által retteget káosz a csapategységebn ennél kiábrándítóbb teljesítményt,nem hiszem,hogy láttunk volna és ennél okosabbak lennék,mert egy lehetőséggel már okosabbak lennénk,lennének au olaszok,hogy hogyan tovább mert azért ezt várható volt,hogy ez a garnítura nem sok kárt már nem fog tenni az ellenben.

A Vb elött is feltettük a kérdést sokan,és most is feltesszük:Lippi egyáltalán mit akart,mit gondolt?

Iustizmord 2010.06.24. 20:24:21

@Higuain le, Milito be!: emlékeim szerint baszott már ki török klub a milannal, nem kicsit, nagyon... és megkockáztatom h a török klubok egynémelyike (fener, galata, besiktas, mely mehmet haverom szerint egy "kibaszott csapat") messze jobb mint a görögök, szóval a trabzonspor-t ide nem értve, a törökök verik a görögöket

váév építők (törölt) 2010.06.24. 20:24:35

amit Lippi fog kapni ha hazaérnek....
mert azért ez az ő hibája nagy részben. nem tudja megmagyarázni, hogy nem tudott volna motiváltabb játékosokat kivinni.
az olasz bajnokság még van olyan erős, hogy legalább a sima továbbjutást a csoportból ne lehetett volna elérni akár B csapattal is.
szlovkia rendkívül szimpatikus csapattal ment délafrikába, abszolút megérdemelten jutott tovább. nem lepődnék meg, ha kivernék a hollandokat.

ddrum77 2010.06.24. 20:25:40

@r_magpie: ezek a matematikusok... energiájuk 90%-át olyan dolgok matematikai levezetésére pazarolják, ami nélkül simán meglenne az emberiség =)

Iustizmord 2010.06.24. 20:26:23

@horas: nem tudni mit akart lippi, de cassano és balotelli közös átka hatott...

ForzaBianconero 2010.06.24. 20:32:57

A sok Iaquinta szapulónak megjegyezném, hogy bár ezen a meccsen nagyon szar volt, az első gól előtt ő ugratta ki Quagriellát(nem is akárhogy).
Amúgy komolyan van olyan aki úgy gondolja, hogy Cassanoval vagy Ballotellivel jobb lett volna?

Ettől függetlenül Lippi buta és gyáva volt(NEM húgyagyú, meg NEM idióta :) ) Szar csapattal is lehet támadófocit játszani.

fransancisco 2010.06.24. 20:34:11

@váév építők: "nem lepődnék meg, ha kivernék a hollandokat." azért álljon meg a menet, ez a csoportból való továbbjutás bennuk volt, de ez a maximum

horas 2010.06.24. 20:35:25

"és ennél okosabbak lennék,mert egy lehetőséggel már okosabbak lennénk,lennének au olaszok,hogy hogyan tovább mert azért ezt várható volt,hogy ez a garnítura nem sok kárt már nem fog tenni az ellenben."

Ez megint beszívottra sikerült.

Lényeg,hogy ebben a garníturában várható,hogy már nincs sok,viszont a Cassano Balotelli vonal nyugodtan levizsgázhatott volna ezen a Vb és akkor okosabbak lennének az olaszok,hogy merre tovább mert ez az ösvény amit most válaszottak előzetesen is nagyon vékony volt már.

horas 2010.06.24. 20:37:07

@ForzaBianconero:
Ennél csak jobb lett volna,ne haragudj.

2010.06.24. 20:47:56

bumm, közben vezetnek a japok

snmarton (törölt) 2010.06.24. 20:49:06

sörensen, te szerencsétlen

calcio_di_rigore 2010.06.24. 21:23:51

@Iustizmord: OFF akkor nem tudok mit csinálni, rányomtam itt a nevedre és az üzenetküldésre. nem vagyok annyira tirpák h nem válaszolok.:)

Kaputykin · http://kittenberger.blog.hu 2010.06.24. 21:41:31

sörensen kis híján seamani magasságokba emelkedett :)

GGG77 2010.06.24. 22:09:35

"Mindenért vállalom a felelősséget. Amikor egy csapat képtelen egy ilyen mérkőzésen azt nyújtani, amit tud, az azt jelenti, hogy az edző nem készítette fel megfelelően. Halálosan bánt, hogy így ér véget az együttműködésem a szövetséggel. Nem mondtam, hogy meg fogjuk nyerni a világbajnokságot, de ennél azért többet vártam."

Ha netán még valaki párhuzamot akarna vonni a franciákkal: hallottunk ilyet valaha Domenechtől? Lippi és az olaszok legalább sportemberként mehetnek haza, a franciákról ez nem mondható el.

Domingo 2010.06.24. 22:13:27

@GGG77: Valóban. Igazi sportemberek. El is nézem nekik, hogy a válogatott történetének egyik legszarabb produkciójával rukkoltak elő az utóbbi hetekben.

Szar a csapatod, kiesik utsóként, erre a franciákra mutogatsz. Ez csak szerintem vicces? :)

ForzaBianconero 2010.06.24. 22:26:02

@Rico1: Nem sokkal viccesebb kárörvendeni. Azt azért jó látni hogy a 4 évvel ezelőtti győzelem sokak szemét csípi még mindig.(ők örülnek most legjobban)

@horas: oké jobb lett volna, de akkor is kiesés lett volna a vége.

horas 2010.06.24. 22:29:40

@ForzaBianconero:
Jó hát találgatás,de ez amúgy is halálra volt itélve.

Crouch 2010.06.25. 00:07:29

Mintha az igazi sportember Lippi is kézfogás nélkül rohant volna az öltözőbe, legalábbis tévéből úgy tűnt hogy nem ment oda gratulálni a szlováknak.

Asidotus 2010.06.25. 00:09:43

@Iustizmord:
A Milan -t én tettem hozzá. 1994-ben és 2006-ban is komoly Milan-kontingens szerepelt a válogatottban, és mindkét VB-döntő környékén a Milan szerves része volt a BL-döntőknek.

horas 2010.06.25. 00:18:12

@Iustizmord:
Amúgy a Fenerbache-nak volt egy fellángolása a BL-ben még Zico-val,2007/2008-ban.
Abban az idényben megverték otthon az Inter-t (1-0) a Sevilla-t (3-2) majd a Chelsea-t is (2-1) a 8 között estek ki a Chelsea ellen,és nemis lettek kitömve valami szolíd eredménnyel.
Nem is értettem mert,elküldték Zico-t is a friss Eb-győztes Aragones ment a helyére,elhiszem,hogy papíron jó ötletnek tünt az öreg,de Zico-val egy bravúros szezonon voltak túl és otthon télleg bevehetetlenek voltak... :S
Aragones egy szezont húzott le aztán elküldték...természtesen....S
Pedig utána félszemem rajta volt a Fener-en mert jók voltak,Aragones-nek az egekben volt az ázsiója,számoltam velük szószerint,de nem jutottak tovább Porto-Arsenal csoportból.

Iustizmord 2010.06.25. 00:21:18

@calcio_di_rigore: nem gondolok rólad rosszat, arcunum9bajc@t-online.hu ide plz

Iustizmord 2010.06.25. 00:23:03

@GGG77: lippi ÚR. ez a minimum...
süti beállítások módosítása