Nou San Trafford

Az Index blogja a világ legjobb futballjáról.

A szerkesztőségből...

Utolsó kommentek

jujjdeizgi

Friss topikok

Dail(y) Africa - Légiósbetegség

2010.06.23. 12:24 donnelly

Ceruzát le, papírt összeszed - az A és a B csoport befejezte röpdolgozatát, mi pedig már ki is értékeltük. Egy komplett idiótát megbuktattunk, egy őrültet pedig csillagos ötössel engedtünk tovább. Megvan két nyolcaddöntő párosítása, és a koreaiak jóvoltából megvan a világbajnokság első szabadrúgásgólja is. Kifejtőben találgatjuk, mi járhat Maradona fejében, függvénytáblánk segítségével pedig pontos képet kaphatunk a csoportokról. A forduló előtt még mind a nyolc együttesnek volt esélye a továbbjutásra, de végül a papírforma jött be. Tovább után megemlítjük, hogy miért, és rovatozunk is, ahogy azt megszokhattátok.

A-CSOPORT

Alapvetően nem érezzük úgy, hogy fel lennénk jogosítva a tanácsosztogatásra a legtöbb válogatott szövetségi kapitánya számára, de igen, úgy érezzük de mivel a francia padon egy dilettáns barom ült, mindenképpen meg kell osztanunk ilyen jellegű gondolatainkat. Domenech hülye. Egyébként is hülye, azért meg pláne, amiért klasszikus centert akart játszatni Anelkável, pedig a csávó alapvetően nem alkalmas erre. Ráadásul úgy, hogy Djibril Cissé is a keretben van. Egész jó kis csapatot lehetett volna kiállítani ebből a társaságból: például az Anelka, Henry, Ribéry - Cissé támadónégyes aligha maradt volna gólképtelen mielőtt összeomlik. De ez csak egy variáció a sokból.



Persze a leépülésben kiváló partnerre talált a nagyképű gyökerekből álló játékoskeretben és a stáb egyéb tagjaiban is, az egész bagázs csürheként viselkedett, nem vébéhez és nem válogatotthoz illően. Az utolsó meccs nem is igazán releváns Domenech megítélésének szempontjából, hiszen nem következhetett más, mint a bukás. A Kiszel Tündét megszégyenítő szemöldök fedezéke mögül szemlélő kapitány örülhetett, hogy valami kezdőcsapat-félét össze tudott tákolni egyáltalán - ezt példázza Gaël Clichy szerepeltetése, miközben két (lázadó) világklasszis balbekk ül a padon. A Cissé-Henry cserénél mondjuk már annyit sem tudtam mondani, hogy csigaf*sz, de egyébként eleve itt sem kellett volna lenniük, és nekünk sem lesznek többé rémálmaink a VB legrondább mezétől.

Dél-Afrika már láthatta a fényt a továbbjutáshoz vezető alagút végén, két góllal vezettek a fransziák ellen, miközben Suárez révén már az igen sportszerű uruk is kezdték lenyomni azték pajtásaik fejét a víz alá - Kassai Viktor vezetése mellett. Két gól hiányzott ekkor a házigazdák továbbjutásához, ráadásul emberelőnyben voltak, miután az első félidőben Gourcuff az idegenlégiónál oktatott mozdulattal tette harcképtelenné Sibayát. Egy német válogatott ebben a helyzetben rátesz még egy lapáttal, kiguvvadó szemmel, vicsorogva teker, és hatig meg sem áll. Ezzel szemben a dail-africaiak játéka minden előzmény nélkül olyan apatikussá vált a második félidőben, mint Széronaldó két SPL-ritmusú (magyarul kurva ütemtelen) belépő után. Igazából az sem lett volna csoda, ha kikapnak, de ez a francia válogatott még egy fáradt, kényelmesen focizó afrikai csapatot sem képes legyőzni.

Az A-csoportból vitán felül a két legjobb alakulat ment tovább. Noha az általunk várt, sokgólos, felszabadult játékkal kényeztető döntetlen helyett azt láthattuk, hogy Uruguay a szokásos játékával, biztos védekezésből indulva majd oda vissza is zárva, közben folyamatosan veszélyeztetve legyőzi Mexikót, és ezzel elkerüli Argentínát. A kieséses szakaszban szurkolni fogunk ennek a két csapatnak - az uruknak egy kicsit jobban. Mexikó-Uruguay 0-1, Franciaország-Dél-Afrika 1-2.

Az A-csoport végeredménye

Csapat
Mérk. Gy D V LG KG GK P
 Uruguay 3 2 1 0 4 0 +4 7
 Mexikó 3 1 1 1 3 2 +1 4
Dél-Afrika 3 1 1 1 3 5 −2 4
 Franciaország 3 0 1 2 1 4 −3 1
 



B-CSOPORT


Ha őszinték akarunk lenni, nagyon rossz vicc lett volna egy Uruguay-Görögország nyolcaddöntő, így - mivel sokkal érdekesebbnek véltük a Nigéria-Dél-Koreát, és elsősorban azt követtük - megnyugvó pillantással vettünk tudomásul egy Demichelis gólt (!), majd őszintén örültünk Martín Palermo találatának.

 

Nem nehéz megérteni, Maradona miért Javier Mascheranót tartja legfontosabb játékosának. Könnyű leegyemberescsapatozni az 1986-ban világbajnoki címet szerző argentin válogatottat, de ahhoz, hogy Diego szabadon rohangássza be a pályát - több meccsen gyakorlatilag egyemberes támadóalakulatként -, hogy nem merjen az ellenfél nagyon odarúgni neki, nem ártott hátra néhány jól képzett bérgyilkos. (Korábban ugye volt olyan, aki úgy semlegesítette a kis szippantóst, hogy hónapokra jól lerúgta...) Valószínűleg egyfajta fejvadász szerepkörben képzeli el Masch-ot, aki képes stabilitást és tekintélyt sugározni a pálya közepéről a társak, de méginkább az ellenfél számára. Szerencsére már nem azokat az időket éljük, amikor fenyegetőleg kell fellépni a durva barmokkal szemben, hogy ne rúgják szét a játékmestert, viszont szerkezeti szempontból kellenek az ilyen arcok, hogy biztosítsák Messi szabadságát a csatárok mögött. Zanetti és Cambiasso valószínűleg ártatlan ábrázatuk miatt nem kaptak meghívót...


Nigéria annyi ziccert hibázott Dél-korea ellen, hogy megérdemelten esett ki, ugyanakkor Parkéknak is össze kell rántaniuk a hátsó csapatrészt, mert ez a szellős védekezés megengedhetetlen lesz Forlánékkal szemben, akik körülbelül még ötöt vágtak volna egy ilyen szétszórtan mozgó hátvédsornak. Arról is meg kell emlékeznünk, hogy a Koreai Köztársaság először jutott tovább csoportjából (önerőből?) idegen környezetben, és a görögök veresége miatt még csak gólkülönbséget sem kellett számolgatniuk.

Argentína hibátlanul, maximális pontszámmal végzett a csoportjában, igaz, még nem találkoztak komoly ellenféllel. Görögország ellen pihenhettek a sárgások, a szokásosnál is furábban felálló védelemnek nem akadt komoly gondja, amikor pedig igen, Szamarasz megoldotta helyettük. Messi még mindig nem talált be, de most már majdnem - a kissé fogalmatlan CNN-nél ez a Messi-szóló-lövés-kapufa-Palermo-gól nyerte a "Play of the Day" címet. Nigéria-Koreai Köztársaság 2-2, Görögország-Argentína 0-2.

A csoport végeredménye

Csapat
Mérk. Gy D V LG KG GK P
 Argentína 3 3 0 0 7 1 +6 9
 Koreai Köztársaság 3 1 1 1 5 6 −1 4
 Görögország 3 1 0 2 2 5 −3 3
 Nigéria 3 0 1 2 3 5 −2 1


A NAP SZABADRÚGÁSGÓLJA
Park Chuyoung ravasz cunderezéssel szerezte meg a 2010-es Világbajnokság első szabadrúgásgólját, mely egyben a továbbjutást is jelentette a tigriseknek. Így kell alkalmazkodni a dzsábuláni tulajdonságaihoz, nem óriási gólt lőni, hanem pattanósat tekerni - védhetetlen ezzel a labdával. Persze ez már kicsit az a kategória, mint amikor gumilabdával játszik az ember, és belekalkulálja a lövésébe azt az S-alakú pályát, amit a labda le fog írni egy erős csavarintás következtében...

AMIRE EMLÉKEZNI FOGUNK
Yakubu Aiyegbeni nem csak a VB, de az év helyzetét hagyta ki. Két méterről, a töküres kapu torkából, szinte visszapasszolta a szélre az élesen belőtt labdát. Lehet, hogy a társ volt a hülye, amiért nem sprintelt tovább a kapufához a kényszerítőre, akkora zsogabonítós arc az Everton csatára.

A NYOLCADDÖNTŐBEN
Szombat délután Uruguay-Koreai Köztársaság meccsel kezdődik a buli, Argentína pedig vasárnap este csap össze Mexikóval.

104 komment · 1 trackback

Címkék: d vb 2010

A bejegyzés trackback címe:

https://nst.blog.hu/api/trackback/id/tr612103247

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Megfogyva bár, de törve nem 2010.06.23. 15:10:43

Valójában a Dél-Korea elleni meccsen dőlt el az egész. Az ott mutatott játék, valamint a kétgólos vereség miatt megérdemelt a kiesés, minden más csak magyarázkodás. Összefoglalunk. Felhozhatnánk a szabálytalan első gólt, az argentinok mészárlását, ...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2010.06.23. 12:35:36

Argentína eddig a vébé kimagaslóan legszórakoztatóbb csapata, Maradonától Palermoig.

Reméljük, sokra viszik.

Azt a kihagyott nigériai ziccert pont elkaptam egy átkapcsolásnál. Nem nagyon emlékszem, hogy _életemben_ láttam-e már ekkora kihagyott helyzetet. Örök élmény marad.

imici77 · http://www.megujulasfc.blogspot.com 2010.06.23. 12:38:56

még mindig nem kaptam el a feelinget, de legalább az afrikai csapatok kiesnek...

Ronal-d'oh! 2010.06.23. 12:43:26

ez valójában egy nigériai népi játék, Kanu a nagy mestere: www.youtube.com/watch?v=1jQG73v7X0U

Beyonder 2010.06.23. 12:44:43

@Csöncsön: MESSI NEVÉT MIÉRT NEM EMLÍTETTED??????????

montipájton 2010.06.23. 12:45:50

@Csöncsön: Kimagaslóan, ja. Én a brazilok és spanyolok meccsein legalább olyan jól szórakoztam. Persze kinek a pap.

montipájton 2010.06.23. 12:47:30

@Beyonder: Még korán van, várjál. Tegnap is majdnem rúgott gólt, úgyhogy meg lesz említve. Amúgy Rizla és vitapartnerei egész este Messiről kommenteztek, ha hiányzik, olvasgasd azt. )))

United82 2010.06.23. 12:52:46

Mint egy másik posztban már említettem, kicsit drukkolok argentínának, ugyanakkor majd a Mexikó elleni meccs lesz az ami sokat fog mondani. Láthattuk Mexikót a franciák ellen, hogy remekül védekeznek és a kontráik ülnek rendesen, persze az argentín támadógépezet hatékonyabb mint a francia, de majd meglássuk.
Forlanék pedig ha hozzák azt amit eddig , akkor a 8ba juthatnak, de valahogy ilyenkor szoktak mindig nagyot bukni az ilyen csapatok....Korea pedig csak erre vár....de "normális" esetben Evra után Park is mehet "haza" Manchesterbe pihenni (illetve valamelyik tengerpartra a világban:))

bakító 2010.06.23. 12:56:29

A kiszeltündés és a skót belépős poén nagyon ült, egy darabig nem is tudtam folytatni a májkrémes kenyér legyűrését...

Előzetesen ettől a nyolcastól vártam a legkevesebbet, de ez csak részben igazolódott. Egyértelműen kellemes meglepetés Uruguay és Argentína. Korea, Mexikó és a Görögök azt hozták amit vártam, Nigéria játéka csalódás, a fransziák pedig mindennek a legalja. Ilyen bolhacirkuszt még arab csapatok sem produkáltak soha VB-n, Domenech neve összeforrt a pökhendi idióta szóösszetétellel.

A latin amerikai derbi kapcsán elgondolkoztam, hogy egy Forlannal és Suarezzel súlyosbított Mexikó az a csapat lenne, aminek a VB döntőben is tudnék szurkolni, de hát így csak egy nagyszerű kiesés vár rájuk a Nagy Kokós ellen. És a másik meccs sem lesz rossz, ahol Forlan bejelentkezik a gólkirály címre.
Jó meccsek lesznek nnna!

balu11 2010.06.23. 12:56:50

nekem a nemnépi Korea játéka nagyon is tetszik (igazából 2002-ben is azért sajnáltam a csalásokat leginkább, mert így szóba sem jöhetett, hogy bárki az ázsiaiak már akkor is tetszetős játékával foglalkozzon)

gyors, sok passzos, kreatív játékot nyomnak, megfűszerezve néhány jó kis távoli lökettel

az első számú kedvenc hollandokon és a második vonalas Uruguay, Szerbián kívül nekik szorítok leginkább ezen a VB-n, sajnálom, hogy az urukkal kerületek össze, nem sanszos, hogy onnan tovább mennek

viszont szerintem talán a VB eddigi legjobb meccse volt a tegnapi, nagyon élvezetes, komoly téttel bíró kis derbit látott, aki azt választotta (volt egy olyan akciójuk a 65-70. perc táján, ami egészen szenzációs volt)

igazából mind a négy továbbjutó szimpatikus, ráadásul nem is a defenzív foci híve egyik sem, jó kis nyolcaddöntők lesznek ezek (mindkettőn meglepetést szimatolok, egyébként...)

húzzák még be ma a szerbek, és akkor nekem az A-D csoport úgy alakult, ahogyan szerettem volna (na jó, az angolok helyett sem nézném szívesen a szlovénokat, de azt elviselem, tekintve, h csak maguknak köszönhetik... USA meg remélem, jön tovább)

spain33 2010.06.23. 12:59:33

hm tegnap a sokat által kezdőbe parancsolt Milito végre kezdett, de látott tőle bárki is bármi értékelhető megoldást?

egy viccnek tartom, hogy Higuain helyett őt kéne játszatni, pedig itt mást sem lehetett olvasni eddig, hogy miért Higuain kezdő Milito helyett

Messi többször próbálta meg kiugratni, de Milito azt sem tudta merre szaladjon, 3-szor meg a labdában botlott meg
erre képes Higuain is, de emellett 3-szor ziccerbe kerül, amiből 4-et kihagy, de 1-2 gólt még így is lő:D

a görögök jól megérdemelték a verést és a kiesést is,náluk jobban már csak Nigéria, akik előtt volt annyi lehetőség, hogy 1 győzelemmel és jó gólkülönbséggel továbbjussanak erre kihagytak mindent kb.

Lagerback Nigériát, Eriksson Elefántcsontpartot filézte ki, Le Guen meg Kamerun-t
okosnak hitt európai edzők irány haza

bz249 2010.06.23. 13:04:13

@balu11: Uruguay azert vedekezni is tud ha kell. Nagyon jol osszepakolt, kiegyensulyozott csapat az. Ha kepesek megtartani ezt szintet akkor a VB meglepetescsapata lehetnek.

bakító 2010.06.23. 13:09:21

@spain33: Mondjuk Maradona nem tud összeállítani olyan támadószekciót ami rossz lenne. Messi, Aguero, Higuain, Milito, Tevez, Palermo vazzzzzz....
Ha jól emlékszem Higuain is szenvedett az első meccsen, azt pedig nem tudhatjuk, hogy Korea ellen mit nyújtott volna Milito. Mindenesetre tök mindegy melyik hármast küldi a pályára (természetesen Messi kihagyása nélkül), nem nagyon tud hibázni.

Leeroy of SMV Design 2010.06.23. 13:16:04

@Rooney82: Ez a Park maximum egy monacoi parkba megy pihenni. :)

Neil Blender 2010.06.23. 13:17:08

@Ronal-d'oh!: Az nem Kanu volt hanem Ellington.

De az is eleg nagy helyzetkihagyas volt az teny.

herculepoirot 2010.06.23. 13:18:23

"Park Chuyoung ravasz cunderezéssel szerezte meg a 2010-es Világbajnokság első szabadrúgásgólját" A Magyar Helyesírási Szabályzat az alábbit írja: A nem latin betűs írású nyelvek közszavait és tulajdonneveit általában a magyar ábécé
betűivel, lehetőleg a forrásnyelvből írjuk át.

popp · http://koncertblog.com/ 2010.06.23. 13:18:44

@montipájton: "Persze kinek a pap...", kinek az Isten(i).

Integető hajbókoló lufiember 2010.06.23. 13:21:10

A VB legrondább mezéről jut eszembe, hogy a franciák következő mezét a Nike fogja szállítani, van is emögött némi konteó, hogy direkt csinálták Adiék ilyen rondára, hogy a Nike-val azonosítsák. Bár meg kell vallani, elég gyenge érv.

mrazziee 2010.06.23. 13:25:53

@Integető hajbókoló lufiember: BTW, azt tudja valaki, hogy majdnem mindegyik Adidas mez hátulján, mi az a fekete x alakú valami?

szferi 2010.06.23. 13:28:12

@spain33: nem hiszem hogy lagerback kritikája lenne, hogy görögország ellen vezetésnél hülyén kiállítsa magát valaki, a tegnapi kapu előtti produkciók meg pláne nem.
nem lehet mit kezdeni ezekkel a játékosokkal, fegyelmezetlen, flegma faszok, nem tudom sajnálni őket (pedig próbáltam)

MUfanatic 2010.06.23. 13:32:27

Amúgy meg Uche is betett már egy szabadrúgást a görögök ellen! :D

spain33 2010.06.23. 13:32:36

@bakító: hát azért még a 90 éves Palermo-nak is több jó mozdulata volt pár perc alatt, mint Milito-nak előtte

persze nagyot nem hibázhat Maradona, de kicsit igen, és Higany egyelőre jobb a VB-n, ez elég simának tűnik
(centerként, befejező csatárként, mert ugye Messi nem ez a poszt, Agüero sem, hisz ő meg Forlán mellett játszik klubszinten)

ja amúgy még Forlán-hoz:

nemcsak a játéka, hanem a vezéregyénisége is kiemelkedik, képes vállán cipelni a csapatot, mintha sokszor 1 pár méterrel hátrébb játszana taktikai okokból (Suarez mögött...), mint szokott, és még így is nagyon jó, valamint mezőnymunkája is kiemelkedik

remélem Uruguay jut a 8-ba

BoBoN · http://hajitofa.blog.hu 2010.06.23. 13:34:17

Valóban nem találkozott Argentína még erős csapattal, de felhívnám a figyelmet arra, hogy csak a hajrában tudtak betalálni a masszívan védekező görögöknek. Nyilván nem parázzák ezt túl, de azért sokatmondó... Szerintem a németekkel találkoznak majd a nyolc között (Mexikó verése nem lehet kérdés) és ellenük nem biztos, hogy képesek lesznek betalálni. Az lesz majd az igazi próbatétel Maradonának, meg kell mutatnia, hogy taktikázni is tud, nemcsak a világ legjobb csatáraira támaszkodni. Érdekes lesz.

mickeyknox 2010.06.23. 13:37:48

@BoBoN: nem biztos, hogy egyértelmű lesz mexico verése. ottan én meglepetést szimmantok.

Tika_ 2010.06.23. 13:39:18

@Csöncsön: annyiban nem értek egyet, hogy tegnap este az argentin küldöttségnek egyetlen szórakoztató tagja volt, de ő a szövkap, így nem lép pályára. Egyébként azon gondolkodtam, hogy ez a meccs szarabb vagy az Anglia-Algéria volt az.
Meg azon, hogy melyik játékos Maradona legdurvább tréfája (Militot én is továbbra is tréfarépának látom), és hogy valóban őrültnek kell lenni ahhoz, hogy valaki ebből a csapatból kihagyja Cambiassot.

Henry The Navigator 2010.06.23. 13:43:28

@BoBoN: Na akkor ugyanaz lesz mint négy éve? Nyolcaddöntőben Mexikó, aztán negyeddöntőben Németország, végállomás. Akkor már inkább Ghána..

Henry The Navigator 2010.06.23. 13:47:23

Ja és ez a Rodriguez gyerek egész jól játszott, Otamendi is jobbnak tűnt mint Jonas.Középre viszont kell Samuel, de akkor hol fog játszani Burdisso és mi lesz Veronnal, Di Mariaval és Maxival, mert Mascherano is visszatér gondolom. Szerintetek, Mexikó elleni kezdő tizenegy?

balu11 2010.06.23. 13:56:54

Maradonára eddig tényleg nem lehet panasz, viszont ezt még sztem nagyon korán lőtte el, szerencsésebb lett volna majd a kupával a kezében...

www.nemzetisport.hu/foci_vb_2010/maradona-minden-kritikusunk-kerjen-bocsanatot-2033878/

@mickeyknox: ugyancsak, és a másikon is - de persze nem sokkal több, mint megérzés...

imici77 · http://www.megujulasfc.blogspot.com 2010.06.23. 14:17:44

@balu11: leveszi a terhet és a figyelmet a játékosairól...

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2010.06.23. 14:21:53

@montipájton: @Tika_:

A szórakoztató mivolt egy futballcsapat esetében abból fakad, hogy bármelyik pillanatban levegőben lóg valamilyen emlékezetes történés. Maradona megcsókolja Kunt, Verón negyvenről rászúrja, Demichelis odaadja a labdát az ellenfél csatárának, Messi kicselez öt embert, Heinze és Demichelis támadóduója gólkirályi címre tör, lecserélik a jobbhátvédet, Higany mesterhármast lő stb. stb.

Ezekhez képest a többi csapat semmi érdekeset nem mutat. Mondjuk én a brazilokat már '90 óta ki nem állhatom. Braziloknak szurkolni fociban a sznobizmus minősített esete. Rosszabb, mint a Real Madridnak. :-))

donnelly · http://nst.blog.hu 2010.06.23. 14:24:19

@Csöncsön: "Van egy nagyon precíz kifejezés, amellyel tökéletesen le lehet írni az argentin válogatott magyar drukkereit: mûmájer faszok. Ez az a réteg, amelyik valamilyen délibábos álmot kergetve nem mer a braziloknak drukkolni, esetleg svábnak született, vagy valamikor tényleg brazil-drukker volt, csak azóta kicsit jobban megy neki. A szurtos sumákolókat valamilyen megmagyarázhatatlan coolság lengi körül Magyarországon, legalábbis a tanulatlan, viszonylag jómódú néprétegek körében, élükön Ganxsta Zoleeval, a világ egyetlen emberével, aki egyszerre drukkol a Boca Juniorsnak és a River Plate-nek."

Garcia bőrmester 2010.06.23. 14:24:55

@balu11: Maradona nagyon jókat cserélt. Nem jött be az eredeti elképzelés, mert az elől játszó hármas egyfolytában háttal vette át a kapunak, miközben Veron a félpályáról próbálta őket játékba hozni, így a támadók és a középpály között két sor görög volt. Erre a haszontalanná váló Maxi helyett, behozta Di Mariat, aki a szélen próbált mögéjük kerülni, úgy, hogy addig is az volt a jó, mert CR3-nak ott voltak jó elfutásai. Agüero helyett Pastore, aki jobban lépett vissza labdáért, így széltében és hosszában is megnyúlt a görög védelem (legalább a félpűlya teljes területére). Így már megvolt a megoldás, hogy Messi hogyan tud elszaladni a labdával a kapuig.
Maradona tegnap pazarul szerepelt, használta a keretet és figyelt arra, ami a pályán történik, ez a minimum lenne, de nem sokan tudják megoldani.
Cambiasso hiánya még így is szemet szúr, de legalább itt a vb-n jól tolja

bz249 2010.06.23. 14:26:24

@Csöncsön: azert az sem art, ha vegig kielezett nyilt csatat vivnak, ahol az eredmeny/tovabbjutas a lefujas pillanataig kerdeses. Ilyet persze egy futballcsapat altalaban nem tud csak adott meccseken. De pl. egy Portugalia-Eszak-Korea 7:0 legfeljebb cirkuszi attrakciokent lehet szorakoztato, sportesemenykent nem.

fransancisco 2010.06.23. 14:28:39

@donnelly: ettöl már csak angoloknak szurkolni kínosabb, nemdebár? nyertek vb-t? ja akkor még viktória királynö uralkodott?

Garcia bőrmester 2010.06.23. 14:29:49

@donnelly: ilyet minden csapatról össze lehet állítani, mint ahogy a szerző meg is tette annak idején, ha komolyan gondolta akkor szar lehet neki vébét nézni, ha meg nem komolyan csak szórakoztatni akart, akkor pontosan ott tartott, mint az argentinok: műmájer fasz, aki dönteni ugyan nem tud, de azért mindenkire beszól, mert az vicces

balu11 2010.06.23. 14:34:30

@Garcia bőrmester: jaja, én is erre gondoltam, hogy ha elfelejtjük (nem fogjuk) a kerethirdetés körüli dolgait, akkor jár neki az ötös a dél-afrikai teljesítményére

mondjuk az argentín meccset csak fél szemmel követtem, de tetszett az is, hogy Militonak megadta az esélyt kezdőként, vagy hogy láttuk Pastoret is játszani + okosan ellőtte az öreg harcostársat kielégítő kártyát is

Messi bár nem lőtt gólt, de csk volt, és nem rossz az eddgig összteljesítménye

szóval mindenki elégedett, mindenki szeret mindenkit, teljes az egység, 100%-os a mérleg, a szurkolók istenítik a kapitányt - tehát pont mint a franciáknál, csak fordítva

amire rá akartam tapintani az az, hogy a "Mindenki kérjen tőlem bocsánatot!" mondat igazából nem idegen Maradonától, csupán egy kicsit rosszul van időzítve szerintem, mert pl. egy valószínűtlen Mexikó-bukta, vagy akár egy 8 közüli kizúgás után már nem csak az Inter-fanok hiányolnák joggal Javiert és Estebant... öngól-szaga van, na

matvely 2010.06.23. 14:38:08

@mrazziee: valami tartást segítő cucc

imici77 · http://www.megujulasfc.blogspot.com 2010.06.23. 14:41:34

@balu11: " öngól-szaga van, na "

ha nem jutnak négybe (s nem bírói csalással esnek ki), akkor Maradona mindenképp öngólt lőtt már sztem, annyi ésszerűtlen dolgot csinált, h 1-2 ilyen már nem számít...

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2010.06.23. 14:42:37

@donnelly:

Alapmű. :-) De van brazil részlete is. Meg angol, német, olasz stb.

Egyébként bennem soha föl sem merült, hogy a braziloknak szurkoljak. Lassú, unalmas játékot nyújtó, beképzelt hisztis picsák gyülekezete, akiket jellemzően focit csak négy évente látó laikusok hájpolnak, akik elélveznek egy biciklicseltől. :-)))

fransancisco 2010.06.23. 14:45:09

@Csöncsön: akkor melyik foci az amitöl elélvezel?

Garcia bőrmester 2010.06.23. 14:49:11

@balu11: persze, faszságokat mindig fog mondani, csak, hogy őszinte legyek, nem gondoltam, hogy jól fog meccseket koordinálni a padról, bár benne van, ha jobban belegondolok, mert annyira képzetlen edző, hogy úgy gondolkodik mintha a pályán lenne és onnan mondhatná meg, hogy hogyan támadjanak és kik-kivel cseréljen, továbbra is abból lehet a baj, hogy ugyanezt a védekezésre kevésbé tudja megmondani, nem amerikai foci, hogy ennyire külön lehessen szedni, de az azért látszik, hogy Dunga meg inkább "a védelemben szereplő irányító"

donnelly · http://nst.blog.hu 2010.06.23. 14:49:14

@Garcia bőrmester: Valahogy az én csapataim kimaradtak az összeállításból, igaz a vébéről is ;)

lószerafin 2010.06.23. 14:50:30

@donnelly: :D ezt most az egyszer megbocsájtom.

Garcia bőrmester 2010.06.23. 14:50:51

@lószerafin: tudom-tudom, vicces is az az igazság, csak ilyenkor mindig az jut eszembe, hogy ilyenekre kizárólag azért van igény, mert az emberek kénytelenek úgy tenni mintha szurkolnának egy másik ország válogatottjának

Walmer 2010.06.23. 14:51:26

@Csöncsön:
"Egyébként bennem soha föl sem merült, hogy a braziloknak szurkoljak. Lassú, unalmas játékot nyújtó, beképzelt hisztis picsák gyülekezete, akiket jellemzően focit csak négy évente látó laikusok hájpolnak, akik elélveznek egy biciklicseltől. :-))) "

nyugodtan helyettesítsd be a brazilok helyett a spanyolokat, vagy a barcelonát és ugyanúgy igaz lesz.

Walmer 2010.06.23. 14:53:19

@donnelly: bizony, ultragáz.
Sokkal inkább a latinos-fineszes-pengés foci. Akármit is jelentsen

horas 2010.06.23. 14:54:24

@spain33:
Igen Milito tényleg nem csinált semmit.
Viszont Milito képes a semmiből gólt lőni.
Hiuain és Palermo eddig ilyet nem csinált,lehet,hogy most fog.
Nem feltétlen lesz probléma abból,hogy Milito nem játszik,de az idei szezonja után,szinte érthetetlen.
Ettől még az argentínoknak bejöhet.

(Mexikó biztos,hogy fog helyzetbe kerülni,Demichelis,Burdisso,Heinze permanens potenciális bakiveszély és egy ilyen gyors,kontrázó csapatnál piros veszély is,és ami eddig senkinek jutott eszébe az felszínre tört tegnap,a csapat tele van olyanokkal akik hajlamsoak az agymenésre.Most nem voltak kiélezödőtt szituk,de tegnap már továbbjutásra állva is voltak feszült helyzetek láttuk,hogy egy-két játékos(pl Verón),keresi az acsarkodás lehetőségét,én ebben is látok veszély forrást,sokat elárúl,hogy a csapat kapitánya Mascherano aki szintén ketyegő idegbomba.

Mindenesetre két hasonló játékú csapat találkozik,argentína anyagban mindenképp jobb,mindkét csapat sok helyzetet ront,viszont az argentínoknak minden bizonnyal több lesz.
Nem lepődök meg,ha alúl maradnak Mexikóval szemben,már csak az is ide vág,ritkán van csoportköri parádéból mentelés.)

donnelly · http://nst.blog.hu 2010.06.23. 14:56:49

@Walmer: Nem vagyok oda a latinos fociért, de nekem az angolok az ellenségeim!:)

pote · http://nst.blog.hu/ 2010.06.23. 14:58:54

@donnelly:
ott van a szimpatikus kiscsapat kategória,
oda simán berakhatod a skótjaidat :)

horas 2010.06.23. 15:01:15

@Garcia bőrmester:
Nemtudom.
Ebben van valami,de az én ovasatomba annyi történt,hogy pontrugásból szereztek egy gólt és utána "kinyíltak" a görögök.

Mindenesetre az argentín meccsek innentől kezdve,kézilabda meccsekre fognak hajazni,mert egyre jobb ellenfelek jönnek,és most már lesznek az argentínok térfelén is klasszis vagy kiváló támadók,akik szerintem ezt a védelemet lendültből símán megverik,de az argentínok és baromi sok helyzetet fognak tudni kialakítani.

Walmer 2010.06.23. 15:02:20

@donnelly: tudom.
te vagy a magyar Robert Bruce:-)

raja ram 2010.06.23. 15:03:44

@donnelly: Ez a komment már Örkény "egyperceseinek" színvonalán van. Tökéletesen megfogalmaztad.

horas 2010.06.23. 15:09:38

@donnelly:
Ganxsta eredetileg River Plate-es volt.
De Maradona fanatikus,ezért átpártolt a Boca-ra.
Ezt az argentín-dolgot magyarországon,ő ültette,hintette el,mert egy időben marha menő volt,és mindenki itta a szavait,én innen eredeztetem,az argentín-szimpatizálást.

popp · http://koncertblog.com/ 2010.06.23. 15:12:02

@Garcia bőrmester: Ó, hát ez Bede úr szösszenete volna, akkor is szellemes ;-). Olvasgattam a Matulát annakidején, de sohasem estem áldozatul a cuccot körülvevő hypenak. Ez az argentinokról írt szöveg meg pontosan ráakasztaható a Matula szerzőkre és rajongókra is ;-).

mickeyknox 2010.06.23. 15:12:34

@Csöncsön: látod, vannak, akik semmi értelmes dolgot nem olvasnak a neten :DDDD
én sem értem különben, azt hittem ezt mindenki ismeri, aki az nst-re jár.

horas 2010.06.23. 15:15:12

@balu11:Öngól szaga van,na...
Nagyon.Jó télleg könnyedén vették ezt a csoportot,de innen látszik,hogy semmi edzői életrutin,semmi következetesség.
8 között már mindenféleképpen fajsúlyos ellenfelek jönnek -ha eljutnak odáig,exik jibb mint várható volt- és ha igen benne van egy komolyabb zakó is.
Kifog erre a csoportkörre emlékezni,mint ahogy a kutyát nem érdekli,hogy a hollandok bucira verték a vb-döntősőket és a velük le x-elő románokat...miután simán zúgtak kifele az oroszoktól.

Garcia bőrmester 2010.06.23. 15:16:10

@horas: ez is eszembe jutott, de azután elvetettem, mert nem nyíltak ki :)

balu11 2010.06.23. 15:16:33

@Garcia bőrmester: nagyon jó nézőpont, az az igazság

el is képzeltem egy Dél-Amerika - Európa derbit, ahol a defenzív koordinátor Dunga, az offenzív koordinátor meg Maradona

nem lenne könnyű dolga ez ellen a csapat ellen a Lagerback-...* duónak

(*: próbáltam találni egy offenzív, játékos-nézőpontú európai szövetségi kapitányt, de nem sikerült. Most vagy túl sokat melózom, vagy ...)

fransancisco 2010.06.23. 15:16:56

@Walmer: ja bocs még nem értem fel az nst színvonalára idológiailag, itt a lúzerség szinonimája a portugál, ha jól értettem,
hányszor találkoztak az angolokkal az elmúlt években? hányszor nyertek a zangolok? stimm, leülhet

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2010.06.23. 15:18:22

@horas:

Tiltakozom. Én azt se tudtam, ki az a Ganxsta Zoli, amikor '94-ben először ejtett ámulatba az argentinok játéka.

@mickeyknox:

Az embert mindig érik meglepetések. :-) Újraolvastam megint, és hát továbbra is tökéletes.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2010.06.23. 15:19:40

"amikor '94-ben először ejtett ámulatba az argentinok játéka..."

... és azóta is keresem az államat.

Ez lemaradt.

donnelly · http://nst.blog.hu 2010.06.23. 15:20:38

@raja ram: @popp: Ez Matula Magazin, nem az enyém:)

lószerafin 2010.06.23. 15:20:55

@balu11: Mourinho-Wenger mondjuk? :o

Garcia bőrmester 2010.06.23. 15:22:23

@popp: szerintem is vicces, meg jó ötlet, meg sarkos, meg felkapható, csak én személy szerint nem a coolság miatt szurkoltam néha az argentinoknak, hanem, mert Redondo a kezdőkörből irányított egyérintőből, Batistuta olyan tisztán lőtte meg a labdát ahogy, nem váltak meg a mai napig sem a technikás 10-estől stb.,
igazán magyaros amikor úgy teszünk, hogy mindenki máson röhögünk csak mi vagyunk az okosak, mialatt mindenki más szemszögéből mi magunk is benne vagyunk a mindenki másban

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2010.06.23. 15:28:10

@Garcia bőrmester:

Jézus, ki veszi ezt komolyan? Szerintem tök jó ötlet volt, nagyon viccesen megírva. Tökéletesen alkalmas az önirónia gyakorlására, ami a futballszurkolásnak (is) az egyik lényege.

Egyébként meg: Caniggia, Redondo, Batistuta, Crespo, Verón, Riquelme, Cambiasso, Messi, Agüero, Milito...

Garcia bőrmester 2010.06.23. 15:30:25

@Csöncsön: valóban, mindenkinek megmondom a magamét jelleget vitán felül ellensúlyozza a szellemessége

raja ram 2010.06.23. 15:30:43

@Csöncsön: Én nem ismertem. Sorry. De van egy barátom, akivel utazásokról beszélgettünk és elhangzott ez a mondat: a legnagyobb vágyam, hogy eljussak Buenos Airesbe egy Boca meccsre. WTF? A világ legszarabb országába, egy tök unalmas meccsre? 500.000 forintért? Ennyi pénzért másfél hónapig lazíthatsz Goán.

popp · http://koncertblog.com/ 2010.06.23. 15:31:46

@horas: Lufaszt, maximum azoknál akik nem látták Maradonát fénykorában játszani. Ganxta még a fasorba sem volt, mikor én már az argentinoknak drukkoltam. A rocker-rapper kókler ugyan azt állítja, hogy '78 óta az argentínoknak drukkol, de akkor a többség éppen hogy megutálta őket.

A hazai és szerintem más országbeli argentin foci szimpátiának legfőbb kovásza szerintem Diego Armando Maradona és amit ő 1986-ban művelt. (sokan meg éppen miatta utálják az argentín válogatottat). Nálam legalábbis ez a motívum. Azóta rajongója lettem a Romának és az olasz focinak is, de Mardona miatt mindig az argentinoknak szurkolok leginkább a vébéken.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2010.06.23. 15:34:36

@raja ram:

A világ egyik legérdekesebb országába, a világ egyik legszebb városába, egy Superclásicora?

Ha sok pénzem lenne, pillanatig se haboznék. :-)

raja ram 2010.06.23. 15:35:39

@popp: Szerencsétek, hogy ilyen fiatalok vagytok. Én láttam Argentínát 78 előtt is, amikor arról szólt az argentin foci, hogy kimegyünk a pályára és kurvára szétrúgunk mindenkit. A világ legdurvább csapatai voltak. A labdával nem törődött senki, a lényeg az volt, hogy megöljenek valakit.

raja ram 2010.06.23. 15:38:32

@Csöncsön: Jó barátom kinn volt az RTL klubos faszságon hónapokig Argentínában. Véleménye: ez nem harmadik, hanem harmincharmadik világ. Totális nihill, barátságtalan népek....
Az argentín foci meg .... de hát gondolom te is nézed a Sportklubot

popp · http://koncertblog.com/ 2010.06.23. 15:39:05

@raja ram: Erre az érvre mondom, hogy Diego megváltotta az argentin focit korábbi bűneitől ;-).

Walmer 2010.06.23. 15:41:50

@popp:
"A hazai és szerintem más országbeli argentin foci szimpátiának legfőbb kovásza szerintem Diego Armando Maradona és amit ő 1986-ban művelt."

erre azért mérget nem vennék. Akik megszerették akkor őket, '90-ben az antifocijuk, meg maradona hisztijei miatt ki is ábrándultak belőlük.

Aztán jött ganxta, meg lóri, meg a többi sötét paraszt (mondom ezt úgy, hogy az első 3 kartell album megvan) a maradonázással, meg redondózással, meg batistutázással. na, szerintem onnantól datálható a nagy argentinszurkoló szubkultúra kialakulása kishazánkban.

kedvencem: mikor a japó vébén ganxta bent volt a stúdióban az angol-argentínon, aztán miután kikaptak, hazarohant még a visszakapcsolás előtt és szerencsétlen műsorvezető meg magyarázgatot, hogy "hát a ganxsta zoli izé, ugye...":-)

popp · http://koncertblog.com/ 2010.06.23. 15:44:41

@Garcia bőrmester: Erről szólt a Matula, ezt az attitűdjét nem szerettem, tehát ebben egyetértünk. Természetesen argentin szurkerként hülye lennék magamra venni ezt a tényleg szellemes szösszenetet.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2010.06.23. 15:47:25

@raja ram:

Ebben is, fociban is inkább a saját szememnek hiszek. Buenos Airest csak képeken láttam, de azok alapján tényleg a világ egyik legszebb városa.

Az argentin foci viszont egyszerűen gyönyörű. Azt látom a saját szememmel is. Taktikus, okos, szép, bölcs, technikás, ravasz, kiismerhetetlen, gazdag, mélyértelmű.

popp · http://koncertblog.com/ 2010.06.23. 15:48:30

@Walmer: Ümmm. Emlékeim szerint '94-ben is sokan drukkoltak az argiknak, akkor még a Sex Actionban dobolt Zana Zolika és nem osztotta úton-útfélen az igét.

Walmer 2010.06.23. 15:54:24

@Csöncsön: te honnan veszed ezt az elképesztő mennyiségű hülye jelzőt? Hogy lehet egy foci "mélyértelmű"?

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2010.06.23. 15:57:05

@Walmer:

Egy jó borász is pontosan tud jellemezni egy jó bort a találó jelzőkkel. :-)

Walmer 2010.06.23. 16:01:23

@Csöncsön: de hát pontosan tudjuk, hogy az csak süketelés a borhoz nem értő barmoknak, akik beszopják, hogy "árnyalatni csokoládéíz" a furmintban.
Mi viszont itt qrvára vágjuk a focit és nem kábulunk el a jelzőidtől:-)

drani 2010.06.23. 16:07:20

Messi nagyon önzően játszott, azért nem tudtak gólt rúgni hamarabb. Pastorét a kezdőbe! Amúgy egy vígjátékhoz hasonlított a meccs.

Blaugrana (törölt) 2010.06.23. 16:09:06

a tegnap estig nem is tudtam, hogy Brüno másodállásban Palermo néven argentín focistát alakít

Demichelis, Milito és Messi egymást múlták alul. 10 perc jó játék kevés a világ legjobbjától. Nem volt tét, de mégis csak a vb-n játszanak, és hamár a csk is ő volt, mutathatott volna jóval többet.
Remélem Marquezék hazaküldik őket. Sokkal szimpatikusabb csapat a mexikói.

Uruguay-t és Korea-t is csípem, ezért csak mérkőzés közben döntöm el kinek szurkolok majd.

CaBeL 2010.06.23. 17:22:07

Mexikó simán kap egy négyest legalább, ha Messi végre ráérez a kapura. Nem tudom miért hisztiztek, meglepetés, meg ilyenek. Nem Mexikó lesz az, aki megveri az Argentínokat. Közük sem lesz a meccshez.

Csoj Kil Bong · http://www.youtube.com/user/eurovision#p/u/38/buGOZExVf8o 2010.06.23. 18:28:19

"a Koreai Köztársaság először jutott tovább csoportjából (önerőből?) idegen környezetben"
Úgy látom, a sportújságíró urak még nem néztek labdarúgást 2002-ben. Az olaszok rinyálását követő spanyol botrány (melyek közül csak az utóbbi volt jogos) előtt Korea semmilyen segítséget nem kapott a bíróktól. Küldjek esetleg összefoglalót?

donnelly · http://nst.blog.hu 2010.06.23. 19:02:20

@Csoj Kil Bong: Azt a kitételt a közmegelégedés miatt tettem ki, nem volt kedvem ezen is vitatkozni, mert azt hiszik az emberek, hogy a portugálok két kiállítása is csalás, holott lófaszt, saját magukat ejtették ki. Szerintem az olaszok ellen sem volt csalás, csak a negyeddöntőben, de erről most se kedvem, se energiám nincs vitatkozni senkivel. Korea akkor is jó focit tolt, Guus Hiddinkkel.

horas 2010.06.23. 19:21:29

@Garcia bőrmester: Azért íratm én is idézőjelbe, a görögökhöz képestmindenképp nevehetjük kinyílásnak.
@Csöncsön:
Alapvetően lehet,hogy az,de ez az argentín válogatottban semmi sincs ezek közül.
Messi viszi-viszi-viszi,ha tudja rálővi,ha nem tudja lepasszolja vagy elveszíti.
Nigériát hagyjuk helyzetkihasználásban Korea meg Görögök pedig labda analfabéták,a csoport körben nem volt épkézláb támadó az argentínok térfelén.
Aztán lehet,hogy ezután sem lesz.De nehezen tudom elképzelni.

@popp: Átfogalmazom.Kit fog érdekelni,ez a csoportkörben való sétagalopp.

Vaader 2010.06.23. 19:27:26

"akkora zsogabonítós arc az Everton csatára" ezen sírtam :D

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2010.06.23. 19:28:23

@horas:

Egyik csapat se dolgozott ki ennyi helyzetet, egyik csapat se lőtt több gólt, egyik csapat se engedte ilyen kevésszer kapujához az ellenfelét, egyik csapatban sincs nagyobb támadó potenciál.

Én is több mint szkeptikus voltam a vb előtt az argentinokkal, de eddig abszolút kellemes csalódás, amit mutatnak.

Tika_ 2010.06.23. 23:47:12

@Garcia bőrmester: +1
rég értettem ennyire egyet hsz-szel

fransancisco 2010.06.24. 08:29:33

@donnelly: hát ha ez a jó foci, akkor a világ megérette az világvégére

donnelly · http://nst.blog.hu 2010.06.24. 09:14:34

@fransancisco: Szerintem igazából nem tudod miről beszélsz, csak hangzatosakat akarsz beszólni, hogy kemény csávónak tűnj ;)

Zete · http://sikeresmagyarok.blog.hu 2010.06.24. 13:20:44

A görögök is elégedettek lehetnek. Ez a keret ennyire volt képes, s így is a görög foci legjobb vébéeredményét érte el. Rehhagel korszaka nemcsak az EB-győzelem miatt a görög válogatott legsikeresebb időszaka: hu.wikipedia.org/wiki/G%C3%B6r%C3%B6g_labdar%C3%BAg%C3%B3-v%C3%A1logatott .
süti beállítások módosítása