Nou San Trafford

Az Index blogja a világ legjobb futballjáról.

A szerkesztőségből...

Utolsó kommentek

jujjdeizgi

Friss topikok

D-csoport, 20.30

2010.06.23. 19:26 mocsing

Ghána-Németország, Johannesburg

Ausztrália-Szerbia, Nelspruit

Tökéletes helyzet állt elő a D-csoportban, mivel mindenki tud arra játszani, hogy elkerülje Angliát, tehát senki nem fog köcsögösködni és az ikszet kitűzni célul, ráadásul nincs még fix továbbjutónk se.

Az odáig biztos, hogy x-re elvileg csak Ghána játszhat(na), mert automatikus továbbjutást egyedül nekik érne a döntetlen – nem is lennének olyan boldogtalanok ezzel, mert valószínűleg így a csoport második helyén mennének tovább, ergo az amerikai válogatottal kellene megküzdeniük a nyolcba kerülésért. Ha a ghánai és a német csapat találkozója döntetlen lesz, úgy a szerbeken (és az ausztrálokon) múlik, továbbjut-e a Nationalelf, de valami itt belül azt súgja, hogy az auszi bravúrra nincs reális esély.

D- csoport M Gy D V Rg Kg Gk P
Ghána Ghána 2 1 1 0 2 1 +1 4
Német Németország 2 1 0 1 4 1 +3 3
Szerb Szerbia 2 1 0 1 1 1 0 3
Ausztrál Ausztrália 2 0 1 1 1 5 –4 1


A történet tehát úgy fest, hogy Szerbia egyetlen igazi esélye a győzelem, illetve, ha leikszelnek a kengurukkal, akkor is meglehet a nyolcaddöntő, de csak ghánai siker, vagy legalább kétgólos német győzelem esetén. Déli szomszédunknál tehát nem nagyon tudják, kinek is kéne drukkolni a másik meccsen, de ez legyen az ő bajuk.

A kvartett surranópályán legalább kettőt előzni kívánó, negyedik tagjához Cahill visszatérhet, azonba mind Kewell, mind a sárgái miatt pihenő Moore hiánya fájó lehet. Amennyiben Verbeek fiai komolyan veszik, hogy tovább szeretnének menni, úgy feltétlenül meg kell verniük a balkániakat, azonban számukra ez nem feltétlenül lesz elég. Ahogy mondani szokás, nem a saját kezükben van a sorsuk.

Németország egyenletrendszeréről nem vagyok hajlandó semmit mondani, verjék meg Ghánát, vagy húzzanak haza a retekbe és keressenek egy szövetségi kapitányt, meg borogassák Ballack lábát. (Najó, akit érdekel, az itt olvashatja el a csoport "ha, akkor"-jait). Ami még aggodalomra adhat okot Löwéknek, az Cacau kezdőbe jelölése a potenciális eltiltottak listája, elvégre a válogatott három legfontosabb tagja (Schweinsteiger, Lahm, Özil) is pihenni fog a tizenhat között, ha ma este besárgul.

Előre várom a sok felhördülést, amikor valaki csak megsimogatja a Prince-mezes csávót, hogy igen, „Es ist Zeit für Rache!” – persze azt azért mindenképp tegyük hozzá, hogy K-P Boateng heréit csak az nem tolná be az ultrafinoman mozgó budapesti szovjet metró záródó ajtói közé, akinek már legalább egyszer átrendezte a térdkalácsa körüli elemeket Ballack, de egyelőre ők alkotják a világ kisebbik felét. Szívünk és elménk semleges fele,  ha lenne, Boateng miatt a németek felé húzna. Amennyiben a többség akaratát szeretnénk összefoglalni, akkor annyit kérünk, hogy ha már továbbmennek, legyenek csoportelsők a friccek, hadd nézzük meg Capello-t és Carraghert végre egy komoly ellenféllel szemben.

Tippjeink

Ghána – Németország 2-4, mert nem létezik, hogy egy atlétákból álló afrikai, egy német és egy balkáni csapat csoportjában egyszer sem lesz egy sokgólos, fordulatos meccs.

Ausztrália - Szerbia 0-2, mert sajnos az auszik nem hisznek a matekozásban, a szerbek viszont nem szeretnének számolni, mert sose voltak jó számtanból.

456 komment

Címkék: vb 2010

A bejegyzés trackback címe:

https://nst.blog.hu/api/trackback/id/tr472104643

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

raja ram 2010.06.23. 23:27:43

@Crouch: Az ausztrálok fantasztikusak. Azt hitte volna az ember, hogy a 4-0 után összezuhannak. De nem. Igazi sportemberek és küzdöttek a végsőkig. 4 pontot szereztek, megelőzték a szerbeket Igazi sportemberek. Ezért szeretem a focit.

Titi120 2010.06.23. 23:38:39

@mocsing:
Amikor megláttam Jansent a partvonal mellett, azt mondtam, hogy ha most se Poldit hozza le, akkor a kisherceget soha a büdös életben nem fogja már lecserélni. Megkaptam a választ ...

Tika_ 2010.06.23. 23:52:05

Nagyon jó volt látni végre egy afrikai csapatot, amelyiknek volt elképzelés a játékában. És ez hatalmas nagy szó, mert pl. Olaszországéban zéró van ebből, de még a Barca is nélkülözi néha.

Azért az milyen már, hogy a másik csoport góllövőinek ez: www.youtube.com/watch?v=fncOu6dp1IY és ez: nst.blog.hu/2009/07/21/david_beckham_nem_kiserlet_jelenseg volt pályafutásuk csúcsa, most meg ők a hősök? :))))

@Titi120: te képben szoktál lenni ilyen ügyekben, áruld már el légyszi, miért herceg ez a csávó??

Everred 2010.06.23. 23:56:57

Szóval angol-német... ez van, legalább a 16-ba sikerült bejutni. Szerbia vagy Ghána ellen azért lett volna némi esély.

USA-Ghána érdekes lesz, a ghánaiak erősebbnek tűnnek, de hát ilyen helyzetkihasználással nem lehet nyerni még az amerikaiak ellen sem, lásd még angol-USA meccs...

BruceWayne 2010.06.24. 00:05:40

érdekes lesz ez az angol-német.... lehet itt szurkolni egyáltalán bárkinek is? oké hogy németeknek alapból nem (bár ez az internazionalelf Dönerrel az élen azért viselhetőbb mint a kahn-effenberg féle vonulat), na de ez a kiherélt capello féle anglia is távol áll bárminemű szimpátiától.

ráadásul a győztes aztán nyomhatja az idióta Maradona and friends brigáddal....

BruceWayne 2010.06.24. 00:06:23

érdekes lesz ez az angol-német.... lehet itt szurkolni egyáltalán bárkinek is? oké hogy németeknek alapból nem (bár ez az internazionalelf Dönerrel az élen azért viselhetőbb mint a kahn-effenberg féle vonulat), na de ez a kiherélt capello féle anglia is távol áll bárminemű szimpátiától.

ráadásul a győztes aztán nyomhatja az idióta Maradona and friends brigáddal....

2010.06.24. 00:12:17

@Everred (Ballon d'Or Winner 2010: Jermain Defoe):
igaz, de az USA-ra se a tökéletes helyzetkihasználás a jellemző:), lehet, hogy egy atom meccset fogunk látni :), csak adják meg az usa góljait :)

értelmetlen_nevű 2010.06.24. 01:37:59

Sweinsteiger valószínűleg kihagyja az angolok elleni meccset. Ez a meccs sem a pályán dől el.

értelmetlen_nevű 2010.06.24. 01:51:00

@Szom Ki Van, a Denevér szálló lakosa:

Én nem láttam az esetet, fogalmam sincs, meghúzódott valahogy.

Nagyjából mindenki pótolható lenne rajta kívül (illetve Lahmnak sincs hasonló kaliberű alternatívája). Óriási fasz volt Löw, hogy képes volt két (!!!) belső középpályással nekivágni egy VB-nek. Nyilván arról nem tehet, hogy sorra megsérült Rolfes, Ballack, Westermann, de Frings kihagyása óriási hiba, annak ellenére, hogy ő sem a régi már. El sem merem képzelni, hogy ki fogja mozgatni ezt a csapatot, pláne ha Khedira is úgy játszik, mint ma. Vagy valami védő féleséget (Aogo, Jansen, de Lahm is felmerült már...) tesz oda Löw, vagy hátrahúzza Kroost, aki marhára nem védekező jellegű játékos.

CaBeL 2010.06.24. 03:12:40

@horas: Mondj az angolokéban egyet. Sorold fel kiket herélt ki eddig capello a vb-n. Ja, értem. Senkit. Köszi.

United82 2010.06.24. 06:48:16

azért az mindenkinek tiszta hogy Uruguay/Dél-Korea/USA/Ghána négyesből 1 a 4között lesz?...ergo van meglepetéscsapat a vb-n:), eldöntik egymás között ki lesz az:):)

Nyico 2010.06.24. 07:37:07

@Rooney82: Már, ha ők döntik el és nem a Fifa, így újra köztünk járhat kéz a kézben 2002 szelleme és Ghána

váév építők (törölt) 2010.06.24. 07:41:57

@Rooney82: én mondjuk USA-t, Ghana-t 8-ba vártam, tehát számomra ők nem meglepetések, az uruk sötét lovak voltak, korea pedig olyan faszom tudja: ha 0 ponttal zárnak vagy 8-ba jutnak akkor sem lepődtem volna meg.

USA-Uruguay-t szeretnék a 4-ed döntőben.

United82 2010.06.24. 07:44:01

@Nyico:
nekem amúgy nem tetszik ghána, akciógólt se lőttek a vb-n, emberelőnyben játszottak szinte 2 meccset, tegnap pedig nem csináltak semmit....
drukkolok a jenkiknek....akiktől eddig 2 szabályos gólt vettek el, remélem többet nem fognak...

United82 2010.06.24. 07:44:40

@váév építők:
én is USA-Uruguayt szeretnék...ha korea-ghána lesz tuti nem nézem:)

Strigo 2010.06.24. 07:45:39

@Tika_: "Nagyon jó volt látni végre egy afrikai csapatot, amelyiknek volt elképzelés a játékában."

A 3 meccsen elért 0 akciógólra gondolsz, mint elképzelés? Ez a Ghána ugyanolyan gyenge, mint az összes többi afrikai csapat, de ők a kiállításoknak, a tiziknek, meg a szerencsének köszönhetően játszhatnak még egy meccset.

zsakfos 2010.06.24. 08:23:58

@Strigo a divatdrukker:
Nincs igazán klasszis csatáruk ez látszik,de azért zongorázni lehet a külünbséget Ghána és a többi afrikai csapat között. Főleg szervezettségben, de szerintem játékban is bőven. Az egyik ( ha nem a )legerősebb csoportból továbbjutottak, úgy hogy Essienre nem is számíthatnak.
Én látok bennük fantáziát akár a 4-be kerülésre is,de azért remélem nem bírói segítséggel ( mint egyetlen állva maradt afrikai csapat) érik majd el.

popp · http://koncertblog.com/ 2010.06.24. 08:25:56

@értelmetlen_nevű: Jaj hagyjad már ezt. Az angoloknál is megsérült pár kulcsember az utóbbi hetekben, hónapokban. Így legalább foghatjátok az esetleges vereséget arra, hogy szegény Basti lesérült. Egyébként nagy duzzogva el kell ismernem ,hogy tegnap tényleg klasszis teljesítményt nyújtott, hiányozni fog, de túl oldalon is lesz hiányzó és nekik még kapusuk sincs.

popp · http://koncertblog.com/ 2010.06.24. 08:33:42

@zsakfos : Adiyah érzi a kaput, de nincs játékban. Szerintem is jól játszott Ghána, ha higgadtabbak a kapu előtt, akkor sokkal magabiztosabban is tovább lehet jutni.

@Strigo a divatdrukker: Mantraszerűen mormoljátok ezt csak két tizi gólt rúgtak dumát, de mindkét tizi jogos volt, ráadásul az angolol és az usákok is bőkezűen szórták el a helyzeteiket. Ráadásul Green és Hadanovics is nagyot segített utóbbiaknak a gól szerzésben. Lehet, hogy egy akciógóltól átszakadna a gát Ghánánál is, mert helyzeteket szakmányban dolgozzák ki.

ForzaBianconero 2010.06.24. 08:43:39

@Rooney82: Az semmi, de ha a spanyolok nem nyerik a csoportjukat akkor a Paraguay-Dán/Japán -Chile/Svájc-Portugál négyesből is egyik biztos 4 közt lesz. Jó a Portugál talán nem lenne meglepetés(?) de a többi igen.

Everred 2010.06.24. 08:54:03

@értelmetlen_nevű: majd elbeszélget Ferdinanddel, Kinggel, Hargreavesszel, jól ellesznek.

exeaxe 2010.06.24. 09:20:37

@ForzaBianconero:
Paraguay nem akkora meglepetés, pl. atombiztosan jutottak ki, az első 10 selejtezőjüket 8-1-1-el, 25 ponttal hozták, biztosan hozták a kötelezőket, és még a Chilenek nyújtott testvéri segítségre is volt gondjuk

United82 2010.06.24. 09:31:55

Érik a Brazília-Uruguay és a Paraguay-Argentína elődöntő:D:D

United82 2010.06.24. 09:33:21

@ForzaBianconero:
a másik ágról meg a brazil/spanyol/holland/olasz közül egy?:)
szép lenne:)

balu11 2010.06.24. 09:34:17

sajnálom a szerbeket, nagyon drukkoltam nekik, de megérdemlik a sorsukat (remélem, lesznek annyira önkritikusak, hogy nem kenik a kiesést az utolsó perces kezezés-gyanús helyzetre... nem lenne elegáns)

viszont ez igazi halálcsoport lett tényleg - az utolsó forduló második félidejében még mind a 4 csapat reális eséllyel pályázott a továbblépésre!!! ez sztem nagyon ritka (20 perccel a vége előtt az ausziknak is csak 2 gól kellett maguktól+a németektől, és mindkét meccsben benne volt)

a másik, ami nem gyakori, és jelzi a csoport erejét + kiegyensúlyozottságát, hogy az utolsó helyezett csak az első ellen szerzett pontot, viszont ellene rögtön 3-at

érdekes volt, mindenesetre, alakulhatott volna jobban is

(fog valamikor Jogi Müller helyett tényleg-szélsővel játszani? sztem dobna a játékukon, de nem vagyok annyira topon németből...)

bz249 2010.06.24. 09:45:39

Ennek az Ozilnek a szeme se all jol, meg rengeteget kell tanulnia a jatek iranti alazatbol, a golnal viszont azt a megoldast valasztotta, amelyiket kellett. Mindenesetre egy klasszikus mar biztosan lesz a 16 kozott.

A masik agat (Uruguay, Ghana, Del-Korea, USA) viszont egyaltalan nem erzem gyengenek. Uruguay jol szervezett, kivaloan kontrazo csapat, de ha kell iranyitani is tudjak a meccset. Nem mellesleg eddig meg golt sem kaptak. Az USA egy rendkivul massziv csapat egeszen kivalo kondival es csapategyseggel. Ghana fizikailag kivalo, taktikailag is erettek, bar egyelore nem megy az akciogol. Del-Korea viszont valoban a celtalan futkoraszast mutatta be a csoportkorben. Az elso harom csapat eseteben viszont egyaltalan nem lenne nem megerdemelt az elodonto.

Mourinho már nem a király 2010.06.24. 09:50:38

Ezt az Özilt én bizony szívesen látnám a csapatomban, a kihagyott helyzetek ellenére is. Nagyot játszott a tegnap, a végére le kellett volna cserélni, nagyon elfáradt.
A ghánaiaktól meg sokan el vannak szállva, csak egyelőre nem tudom mitől, hiszen tiszta olasz csapat, csak atltetikusabbak. Két 11-es gólt szereztek eddig, oszt annyi.

fransancisco 2010.06.24. 09:50:40

@popp: söt csapatuk se nagyon...
tizenegyespárbaj? hány angolfan fejében fordult meg annak lehetösége?

bz249 2010.06.24. 09:55:10

@Anthony (kick-ass): ugyes fiu mar most is, de egy kicsit idosebben es higgadtabban ennel sokkal jobb lehet. Remelem se Schweini se o nem serult meg komolyabban, megiscsak ugy lenne az igazi az angol-nemet.

horas 2010.06.24. 10:09:48

@CaBeL:
Hát,ha úgy nézzük normális gólt nem szereztek ellenük.Példáúl.
De mondivalóm lényege az volt,hogy a szlovénia,Algírok,USA ellen nekik kellett támadni,jönni mert azokat a meccseket hozni kellett és ezket a csapatokat szégyen lett volna nem megverni,ergo támadniuk kellett.
A németek ellen nem kell,illetve én erre számítok Capello-tól.
Egy szöglet utáni keveredésből vagy egy kontrából lőnek egy gólt és kibekkelik.

De nem tudom,mi volt ebben iylen bonyolult,szeintem ez rém egyszerű volt,ahogy levolt írva.

horas 2010.06.24. 10:25:54

@Anthony (kick-ass):
Nem igaz.
Ghána baja,hogy nincs csatáruk,bárkinek a kapuja elött ott teremnek pikk-pakk,nagyon jól támadnak,csak hát nincs semmilyen szinten csatáruk.Akár egy Cissé szintű csatáruk lenne,szerinem nyerik a csoportot.

horas 2010.06.24. 10:28:07

Amúgy a ghánai Boateng gyerek is ügyes,nekem már feltünt a Portsmouth ban is,de akkora inkább az jött le,hogy előrébb tart egy látványos megoldást mint egy jót.Mindesetre a potenciál meg van benne,nagyon képzett,technkialag.

horas 2010.06.24. 10:55:58

@Szom Ki Van, a Denevér szálló lakosa:
Faraoni-s helyzet ,hogy áll?
Iletve mit kell a srácról tudni?

Everred 2010.06.24. 11:02:14

@fransancisco: csak azt ne. Inkább legyen 0-4, mint tizenegyesekkel való kiesés.

A tizenegyesekkel való továbbjutás természetesen nem reális opció.

United82 2010.06.24. 11:10:54

@Everred (Ballon d'Or Winner 2010: Jermain Defoe):
:)
A németek játéka kedvezni fog Capellonak, igazán egy olasz tudja ölni(vagy Muri:)) a gyors,rövid passzra épülő támadójátékot amit a németek játszanak, és a kontrajáték Rooneyval nagyon hatékony lehet...eddig ugye az angoloknak mindig menni kellett előre, most nem kell, és nem is fognak:)

bz249 2010.06.24. 11:12:55

@Rooney82: Azert bator dolog am vedekezo taktikat jatszani mikozben egy brit allampolgar vedi a kaput. :D

rowi 2010.06.24. 11:15:42

amikor anglia pirosban játszott a vb-ken nem kapott ki soha, és döntetlen is csak egy van...namármost a következő két meccsen is anglia lesz a "vendég"...

rowi 2010.06.24. 11:16:17

@bz249:

jah ez meg a másik amit írni akartam...

United82 2010.06.24. 11:18:52

@bz249:
Gondolod Capello nekivezeti a németeknek a csapatát? (illetve úgy teszem fel a kérdést..Capello valaha nekivezette valakinek a csapatát ilyen téttel bíró meccsen?...akárki védi a kaput, kontrajáték lesz, akkor is ha Roo nem játszhat, olvasom hogy a bokája még mindig szarakodik...a vb után kéne neki 2-3hónap pihenő...persze erre rámegy a United szezonja rögtön az első 2 hónapban, de Roo-n látszik hogy nem 100%-os a bokasérülése óta...és akkor már inkább ne játszon, mint így "féllábbal"...)

balu11 2010.06.24. 11:22:55

@rowi: "következő _két_ meccsen" - hmmm... mármint "ha..." ugyebár :)

@Rooney82: van benne valami... mondjuk a VB előtt jogosabb volt a csapatot Capelloval "azonosítani", tényleg olyan összeszedett, meggyőző volt, mint edzőjük - az elmúlt két meccs azonban megmutatta, hogy azért teljesen nem feleltethető meg egymásnak a két entitás...

szóval Capellonak valóban fekszenek a németek, kérdés, hogy James-Cole-Terry-...-nek feküdni fognak-e - sztem ahhoz komoly formajavulás / szerencse kellene

Walmer 2010.06.24. 11:26:02

@rowi: ezt neee, könyörgöm.
Rettegve várom mikor lesz majd ez a fő téma az angol sajtóban, mikor kezdik erről faggatni a játékosokat, meg Capellot.

Harald hardrode 2010.06.24. 11:26:10

@rowi: a VB-n, ha a mindkét csapat hazai meze ugyanolyan, akkor a vendég számít hazainak és ő játszik a hazai szerelésében, tehát ergo Angolok lesznek fehérben.

Más: most akkor a németek tényleg kurva jók voltak az ausszik ellen, vagy Ghána és Szerbia volt ennyire szar/balfasz? Mert mindenki mondta az ausszi meccs után, hogy ez nem volt valami túl nagy teljesítmény.

Harald hardrode 2010.06.24. 11:30:45

Én pedig büntetőket szeretnék. Nézni az angol arcokat a rúgások előtt, szeirintem olyan páni félelem akkor se lenne az arcukon, ha épp egy Boateng szendvics közepén lennének szenvedő alanyok.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2010.06.24. 11:30:51

@Harald hardrode:

Egy harmadik az igazság: az auszik múlták ott alul magukat.

Titi120 2010.06.24. 11:33:32

@Tika_:
Még pályafutása elején ragasztotta rá ezt a becenevet a német sajtó (volt ő akkor wunderkind is), nem tudok róla, hogy különösebb történet fűzödne hozzá.

Harald hardrode 2010.06.24. 11:36:37

@Csöncsön: Ez így van, csak mindenki mondta, hogy ez nem mérvadó. Mert az mérvadó volt, hogy a szerbek meg mind a három meccsen magukat múlták alul (igen, a németek elleni győzelmük sem volt egy nagy teljesítmény)?

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2010.06.24. 11:36:54

@horas: Röviden Faraoniról: '91-s születésű, Lazio nevelés, az új Nestának tartják. Ebben az évben már tagja volt a nagycsapat keretének, de sajnos augusztusban egy súlyos keresztszalag-szakadása volt, így csak tavaszra épült fel. Hihetetlen nagy ígéret és kurva nagy kár hogy távozni akar, de nem egyedülálló, főleg a Laziónál. Szerencsések lehettek hogy a csapatotokban fog játszani. 3 évre fog aláírni az Interhez, ami körülbelül csak percek kérdése.

Harald hardrode 2010.06.24. 11:37:22

@Titi120: az alliterálásnak azért van hozzá köze: Prinz Poldi, ugyanígy szójáték eredményeként látott napvilágot a Basti Fantasti is.

nordsee 2010.06.24. 11:40:15

@Titi120: Szerintem a Bajor herceg, Leopold közkeletű nevével való játék.

de.wikipedia.org/wiki/Leopold_Prinz_von_Bayern

A szurkeszek annyira szerették, hogy eképp aposztrofálták. Talán.

danesdzsu2 2010.06.24. 11:40:57

@Harald hardrode: A szerbek és Ghána gyenge. Mondjuk, ettől még a németeket a szerbek megverték:)

nordsee 2010.06.24. 11:41:49

@nordsee: @Harald hardrode: Ja igen és a szójáték.
Podolski => Poldi <= Leopold

Walmer 2010.06.24. 11:46:57

@Walmer: sőt ide illik még a Kuttor Kutya, meg a Détári Döme. esetleg a Fodor Foci.
Vagy az az örökbecsű, hogy Boda belőtte oda!

Walmer 2010.06.24. 11:47:58

@nordsee: hú, ez már nagyon entellektüel.
valami klasszika-filológia blogon a helye.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2010.06.24. 11:49:14

@Harald hardrode:

A szerbek nekem hatalmas csalódást okoztak. Főleg azt nem hittem volna, hogy ilyen vérprofi játékosok magukat verjék meg fölösleges piros lapokkal és 11-esekkel, töketlen támadójátékkal, szerencsétlenkedéssel. Örülök is, hogy kiestek. Inkább az auszik ellen kapjanak ki, mint Angliától. :-)

Összejött a német-angol, amit vártam. A németeket maximálisan alkalmasnak látom arra, hogy hazaküldjék Capelloékat. Nagy darálás lesz, szoros meccs, huszonketten játszanak majd, és a végén a németek nyernek. :-)

Persze a legfontosabb az argentin továbbjutás lenne. Akár egy német-argentin, akár egy angol-argentin negyeddöntő nem kicsit volna pikáns.

balu11 2010.06.24. 11:53:43

bocs, az offtopikért, de az nso ismét szép öngólt lőtt:

"A támadóalakzat összetétele bizonytalan. Lippi több variációt is próbálgat, de, hogy hárman támadnak majd, az biztos. Egyelőre csak _Gilardino_ helye tűnik biztosnak.

...

A VÁRHATÓ KEZDŐCSAPATOK

Olaszország: Marchetti – Zambrotta, Chiellini, Cannavaro, Criscito – Montolivo, Gattuso, De Rossi – Iaquinta, Pazzini, Di Natale"

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2010.06.24. 11:57:39

Ha már úgyis az olaszok meccse lesz, és @horas: is előhozta, némi offtopic a Serie A színfalai mögül:
Kolarov iránt most már a Juventus is komolyan érdeklődik, Del Neri le akarja igazolni, 20 millió euróig is elmennek. Ezzel összecseng, hogy egyre komolyabb a realitása Giovinco Rómába költözésének.
Kozak kölcsönben szerepelt a feljutó Bresciánál és szeretnék is meghosszabbítani a kölcsönszerződését, amúgy a Fiorentina is érdeklődik iránta.

bz249 2010.06.24. 12:03:20

@Rooney82: fogalmam sincs mi lehet jo taktika ezzel a jelenlegi angol valogatottal, mindenki tetanuszos gorcsben. Elvileg ez a csapat sokkal alkalmasabb a tamadasra (plane, hogy a vilagszinvonalu Metresacker-Friedrich kettost kell atfuzni) vagy kozeppalyas gyomoszolesre. Ugyanakkor a kozeppalya es a tamadok is kritikan aluliak, bar ki tudja egy klasszikus meccs jon, hatha ettol rendbejon az agyuk. Shrek meg remelem jatekra alkalmas lesz. Megiscsak ugy lenne az igazi rangado, ha mindenki jatszhatna.

neeskens 2010.06.24. 12:16:13

Csapjatok agyon, de nálam Németország a favorit Anglia ellenében.

Az angoloknak nemigen van csapatjátékuk szerintem. A németek szervezettebb tudatosabb focit játszanak, az angolok kibrusztolták a továbbjutást, de nem nagyon látom mit is akarnak.

Walmer 2010.06.24. 12:17:40

@Csöncsön: lehet hogy maximálisan alkalmasnak tartod őket arra, hogy kiverjék az angolokat, de most egy dolog szól mellettük, mégpedig az, hogy a múltban mindig kiverték az angolokat.
de capello jobb edző, mint Löw, az angol csapatot jobb játékosok alkotják, mint a németet és szerintem csapatként is jobban össze vannak rakva. Egy szlovénia elleni játék simán elég kell, hogy legyen. Ráadásul idén már verték a németeket, ráadásul idegenben.

Ettől persze a krautok (lengyelek, törökök, fekék, arabok, stb) még simán kicsaphatják az angolokat, nem vitatom:-)

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2010.06.24. 12:24:39

@Walmer:

A múltban is azért nyertek a németek, mert mentálisan sokkal erősebbek az ilyen ki-ki meccseken. Ezért nyernek meg minden 11-es párbajt is. Jobban fölszívják magukat, jobban koncentrálnak. Ennélfogva egyáltalán nem mérvadó, hogy egy barátságos meccsen mi történt. Ez most egy K.O. meccs lesz, utolsó vérig.

Ilyen meccseken német csapat csak akkor szokott kikapni, amikor technikailag/taktikailag sokkal jobb az ellenfél. Most nem ez lesz a helyzet.

Everred 2010.06.24. 12:27:07

@Harald hardrode: Szlovénia-Anglia, a szlovénok játszottak zöldben, az angolok pirosban.

Walmer 2010.06.24. 12:32:15

@Csöncsön: ez a német csapat nem olyan amilyen a kilencvenes évek első feléig volt.
Ennek a német csapatnak már köze nincs azokhoz a német csapatokhoz.
A mentális erőt pedig remekül példázza a kihagyott Podolski 11-es a szerbek ellen, meg a kiállítás. A nyögvenyelős ghánai meccs.
Én nem azt mondom, hogy az angolok nyernek majd. lehet hogy lesimázzák őket. De most először vagyok úgy, hogy esélyesebbnek gondolom lampsékat a németeknél. pedig 1986 óta követem a világversenyeket.

mocsing · http://nst.blog.hu 2010.06.24. 13:05:25

@Csöncsön: @Walmer: ez a német csapat sok minden, de mentálisan nem erős. ez a német csapat legfeljebb ügyes, meg minden szempontból lehet vb-esélyes 4 év múlva, vagy akár eb-esélyes 2012-ben, de most nem esélyesek még ezek a rettenetes angolok ellen sem.

MB13_fan 2010.06.24. 13:35:45

@Walmer

a németekkel nem azért kell kakulálni a végelszámolásnál, mert ők a "németek", hanem azért, mert olyan a német focisuli. Klose, Trochowski, meg a többiek ugyanazzal a német hozzáállással fociznak, mint a szőkék :-) szóval akármennyire is beleéljük magunkat egy-egy vébé kimenetelébe, tulajdonképpen a háttérben húzódó edzői tevékenységet, magasabb szinten meghozott általános érvényű döntéseket, helyes hozzáállását a foci intézményéhez, stb. dicsőítjük. Tehát a játékosok azok csak a kivitelezők, és valójában egy öltönyös úrimeber/úriemberek helyes döntései meghatározóak, hogy ki meddig jut. Sajnos vagy nem sajnos, így van.

horas 2010.06.24. 13:39:05

@Szom Ki Van, a Denevér szálló lakosa:
Kösz az Info-t,csak emrt olvastam az inter fórumba,hogy eléggé előrehaladottak at árgyalások,gondoltam megkérdezlek,mert azért te a szavadra jobban adok.
Hát bízom,benne,hogy a nagycsapat közel lesz,és nem szándékoznak úgy elbaszni a háztól mint Bonucci-t.
Bonucci és Faraoni tökéletesen áttudta volna venni Matrix és Córdoba helyét a keretben csereként.

szferi 2010.06.24. 13:42:20

@Csöncsön: én ennyit vártam a szerbektől, kegyetlen rossz mentalitású csapat, mégha egyénileg jó játékosok is (némelyikük). ausztrálokat sajnálom nagyon a két kiállítás miatt. főleg annak a tükrében, hogy ghána nemcsak hogy tizenegyesekkel nyerte a meccseit, de egyetlen ellenfelével sem tudott mit kezdeni, míg emberelőnybe nem került, sőt előnyben sem.

MB13_fan 2010.06.24. 13:42:58

@horas

Inter-Bayern Reloaded helyett inkabb Bayern-MU reloaded valószínű.. :D

United82 2010.06.24. 13:45:34

@MB13_fan:
akkor 4-4:) és jöhetnek a 11esek:)

horas 2010.06.24. 13:49:49

@MB13_fan:
Az lehet látod.
:)
Inter-párhuzamod Capello és a várható angol játék felfogás végett hoztam,de így is logikus.

Egyébként a "válasz erre" nyílra nyomj és akkor emeli ki a az ember nevét,ha neki írsz.

MB13_fan 2010.06.24. 13:51:31

@Rooney82:

hú banyek, erről meg is feledkeztem.. az döntetlen lett.. :D

értelmetlen_nevű 2010.06.24. 13:52:37

@mocsing: +1

Két év múlva lesz ez igazán jó csapat, idén a tisztes helytállás a cél.

CaBeL 2010.06.24. 13:55:41

Oszt mire fel vártok nagy dolgot az angoloktól amúgy? Persze azon kívül, hogy esetleg nekik szurkolotok? Capello, Rooney, Lampard, Gerard...? Egyik sem mutatott semmit, meg úgy kompletten az egész angol csapatnak nem volt egy valamire való támadása a VB-n. De hallgatom, mire fel?

United82 2010.06.24. 14:00:37

@CaBeL:
Megszokásból:)
Mindig várjuk a nagyot, aztán a jön a semmi, de a nagy számok törvénye alapján egyszer jön a nagy dolog:)

horas 2010.06.24. 14:24:28

@Csöncsön:
Horvát-Német 3-0
Az,akkor hogy volt?

brodi 2010.06.24. 14:31:30

nekem annyi vágyam volt a VB előtt, hogy jöjjön össze a német-angol tizipárbaj, ez félig sikerült, Capello miatt félek csak a meccstől. tartok tőle, hogy röhögve kapcsolja majd ki Özilt, akkor pedig nagyon benne vannak a németek kakiban, főleg ha nem lesz Bastian:(

OFF:
benito,

hogy állsz Edgar Allan Poe fordításokkal??

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2010.06.24. 14:42:38

@CaBeL: "meg úgy kompletten az egész angol csapatnak nem volt egy valamire való támadása a VB-n"

Ez már '96 óta minden világversenyen így van. :-))

@horas:

Az egy nagyon jó horvát csapat volt. Döntőt érdemeltek volna, és döntőt is játszottak volna, ha nem Franciaországban van a vébé.

MB13_fan 2010.06.24. 14:45:21

a tegnapi meccsel kapcsolatban még az b@szott fel, hogy az retekfejű princ jobban játszott mint a testvére, meg tulajdonképpen az egyik legjobb volt az afrikaiaknál.. mekkora gáz lett volna, ha rúg egy gólt, amivel a németeket elverik és azok kiesnek? és télleg rohadt sportszerű meccs volt.. főleg az elején, hosszú percekig a síp fölösleges szerszám volt a bírónál.. nagyon birom a németekben, hogy ilyen kevés faullal játszanak.. bezzeg ilyen hollandokat meg portugálokat istenítenek, hogy így szép foci, úgy szép foci, aztán mit műveltek négy éve a vébén?? na mindegy, hajrá németek!!

Walmer 2010.06.24. 14:51:55

@értelmetlen_nevű: @mocsing:
kövezzetek meg de én nem látom ebben a német csapatban a jövő világverő Nationalelfjét.

chrisred 2010.06.24. 14:54:25

@CaBeL: Nem tudom, ki vár tőlük nagy dolgokat, ugyanezt fogják produkálni. Mindenesetre ezzel a pocsék játékkal is 2004 óta, most már 11 meccsen keresztül nem kaptak ki a nagy tornákon. Hátha most végre igen. :)

MB13_fan 2010.06.24. 15:15:19

@Walmer:

senki nem mondja, hogy ez a Nationalelf egy világverő társaság lesz pár év múlva.. de én százszor szívesebben nézek egy ilyen válogatottat, mint egy kínlódó, impotens, minden nagy tornára világbajnokként érkező angol válogatottat, aki a németekkel ellentétben szinte minden ellenfelét lenézi, aztán marad a lehajtott fej, a korai hazautazás, szervezkedés az edző háta mögött, meg okádás a kamerába..

Harald hardrode 2010.06.24. 15:22:07

@Everred (Ballon d'Or Winner 2010: Jermain Defoe): akkor ezek szerint választhatja a mezt a vendég, de hivatalosan a vendég a játszik hazai mezben.

zsakfos 2010.06.24. 15:26:52

@Csöncsön:
Azért a 2000-es EB Portugália elleni első 20 percét ne vegyük el tőlük, mondjuk ott is ki tudtak kapni 2-0ról :)

_benito · www.nst.blog.hu 2010.06.24. 15:39:00

@brodi: megbízást akarsz adni, vagy olvastad a Gyalogbékát? :)

értelmetlen_nevű 2010.06.24. 15:43:31

@Walmer:
Szó sincs megkövezésről, valószínűleg nem sok Bundesliga meccset nézel. A tegnapi kezdő 11-ben Müller az ötödik, Boateng a hatodik, Neuer, Khedira a nyolcadik válogatott meccsét tudta le. A padon még durvább a helyzet ilyen szempontból, egy csomó játékos gyakorlatilag a facebookról ismeri egymást. Özil, Marin, Kroos, Müller akármekkora tehetségek is, még mindig borzasztó fiatal játékosok, a rutintalanságuk azért érződik a meccseken. Az utánpótlás pedig szintén erős, fel tudnék sorolni tíz fiatal játékost, akinek simán van esélye válogatott szintű focistává válni a nem túl távoli jövőben.
Nem állítom, hogy világverő lesz ez a német csapat, de ennél sokkal több van ebben a generációban, az utóbbi 10 év szerintem messze legerősebb mannschaftja állhat össze 2-4 éven belül.
Ez a VB pont a generációváltás kellős közepén jött, Ballack kiesésével nincs is igazi vezéregyénisége a csapatnak.
Ami aggasztó, hogy Klose kiöregedésével és Podolski elkurvulásával gyakorlatilag nem maradt épkézláb csatár, és utánpótlás szinten sincs túl nagy tolongás ezen a poszton.

brodi 2010.06.24. 16:06:07

@_benito: egyelőre még nem olvastam, ma kaptam ajándékba A Morgue utcai kötetet, a hétvégén belevetem magam :)

@Walmer: tavaly nyáron az U-21(Özilék, ugye),U-19 és az U-17 is egyszerre volt EB győztes. az évtized második fele gyanúsan a németeké lesz, legalábbis ott toporognak majd a tűz közelében.

horas 2010.06.24. 16:15:34

@MB13_fan:
Jaja :)

@Csöncsön: "Ilyen meccseken német csapat csak akkor szokott kikapni, amikor technikailag/taktikailag sokkal jobb az ellenfél. Most nem ez lesz a helyzet. "

Horvát csapat nem illik ebbe a halmazba,vegyük a kivétel mappába.Ahogy az Angoloknál is kivételt fogja erősíteni,ha most kiverik a németeket.

horas 2010.06.24. 16:18:42

@CaBeL:
Én megmondom öszintén Capello-ra alapozok,és ahogy megondotam ez az angol válogatotott engem egy svábbogárra emlékeztet,aki fejnélkül elvan egy hétig,ahogy ez az angol csapat is foci és játék nélkül szerintem sokáig fog menni.
Capello ebben nagyon jó...
Egy vélemyény,ahogy az is,hogy kiesnek most egyből mert szarok voltak a csoportban.....

horas 2010.06.24. 16:22:52

Az olaszokat most meyik posztban fikázzam?

horas 2010.06.24. 16:25:16

Na hello!!!!
Ott is van.
Bassza meg de szép a káröröm!!!!
Megmondtam,megmondtam,megmondtam!

BruceWayne 2010.06.24. 16:27:27

"Ajjaj, nagy a baj, Pistába benne van az ütés..!"
süti beállítások módosítása