Nou San Trafford

Az Index blogja a világ legjobb futballjáról.

A szerkesztőségből...

Utolsó kommentek

jujjdeizgi

Friss topikok

Dail(y) Africa - Amikor olaszt oktatnak: a második kör legjobbjai

2010.06.22. 07:00 OJ

Nem tagadom, a spanyol förgeteg előtt már a legtöbb mez kiosztásra került - enbéegyes szakemberek határozottságával mondhattam volna, hogy "egy-két poszton még változhat a helyzet, de a fejemben nagyjából összeállt az ideális kezdő" -, de azért kivártam a tizenhatodik meccset is a teljesség kedvéért, hátha valaki bejátssza magát. Nem így lett. Latin-Amerika átvette az irányítást a vébé fölött, vén Európánk gyakorlatilag másodhegedűs lett a kontinensek harcában és ez hellyel-közzel tükröződik a második kör álomcsapatában is. A futballozni akaró csapatok száma és vele a meccsenkénti gólátlag is 2 fölé kúszott, ami termelékenyebb csapatot és egzaktabb csapatkeresési módszert igényelt, de jelentem, sikerült - és igen, van Messi is.

Kezdjük a kapufák vonzáskörzetében, ott ugyanis a valogatasielvek.pdf-ben nem szereplő furcsa madarakra lettem figyelmes, akik egymással versengve súgdosták hol Paston, hol Schwarzer nevét. Az új-zélandi rendkívül magabiztosan, de emlékeim szerint egetrengető bravúrok nélkül tette a dolgát, ausztrál kollégáját egy fokkal több munkára fogták a ghánaiak - és védőtársai -, a tizenegyest fogó Sztojkovicsról meg nem is szóltunk még. Azért esett velük szemben Benagliora a választás, mert a spanyolok elleni meggyőző teljesítményét sikerült megfejelnie jó néhány szép védéssel, sorban vette el a gólöröm lehetőségét a chilenóktól - a kapott gólban nem tehető felelőssé, a partjelző sara -, így asszisztált Doxáék (© Hofi) maratoni, de féloldalas (percre megvan, meccsre nem) góltalanságos rekorddöntéshez.

A védősor összetételében ezúttal is használtuk a reteszt, csak épp nem a svejcit, hanem az új-zélandit. Feltételezzük, hogy Nelsent, a szigetlakók kapitányát a vaklovas olaszfanokon kívül mindenki kiszúrta magának: egyrészt a heroikus módon kiv(i)édekezett nyomás ellenére tanári módszerekkel hajtotta csapattársait, másrészt épp a nevetségessé váló Cannát elviselni kénytelen squadrának illusztrálta, hogyan is működik egy normális védelem. Egy pont a csapatnak, tíz pont neki. Lúcio előretöréseit látszólag későbbre tartogatja, addig is már-már gamarrai tisztaságú védekezést prezentált, az elefántok tiprását elnézve ez különösen becsülendő, mégha a favágás legjava nem a támadóegységtől származott. Hasonlóan fegyelmezettnek láttuk a mexikói Salcidot, lendületben, motiváltságban az összes franciát verte, olykor középre keveredve segítette a társakat.

A keret tagjaira varrt nőalakok együttes zokogásban törtek volna ki, ha a portugálok nem gyűri maguk alá Népi Koreát. Ha ők nem is, de Esőisten végül becsülettel elsiratta az ázsiaiakat, Tiago viszont kifejezetten élvezettel fürdőzött az égi áldásban, két gól+gólpassz kombinációja élménydúsabb volt, mint harminc torinói hónapjának bármelyik órája. Beválogatását némi provokáló szándék is hajtotta, az igazán súlyos mégis az lett volna, ha Felipe Melót is idevesszük, elvégre ő sem a bajnoki átlagát hozta, 89%-os passzpontosság mellett annyira nem is lehet gyengén játszani. Helyette került be a remélhetőleg továbbjutást érő győzelmet koordináló Márquez, akire a komplett francia botrányválogatott felnézhet, nemcsak a kimagasló játék, hanem a Hernándeznek odaemelt gólpassz miatt is. A középpályás szekció hiányzó darabkáit keresve felmerült a paraguayi Riveros és a jenki recovery-t levezénylő Donovan neve is, mégis inkább a fizimiskájában és tempójában egyaránt pizzafutárt idéző Rommedahlra tettünk: a lüktető játékban lubickolva előbb kiszolgálta Bendtnert, majd győztesnek bizonyuló gólt szerzett.

Némi szerkezeti csalást is bevetettünk, hogy helyet szoríthassunk a csapat balszárnyán egy feltörekvő fiatalembernek. Queiróz "találmányainak" listája még a legszakértőbb portugálok szerint se hosszú, azt viszont nehéz elvitatni tőle, hogy tíz éves lekötésre megtalálta a válogatott balbekkjét. (Igaz, ez se teljesen az övé, a Benficában is most tavasszal találták ki neki ezt a helyet.) Az egyébként érthetetlenül sokáig favorizált Duda lecserélése Fábio Coentraora kifejezetten jó döntés volt, elefánték ellen se okozott csalódást,  Korea szétverésében meg pláne. Három gólhoz vezető támadás indult az oldaláról, adott egy gólpasszt, kapott is egyet Cétől (mától: a másiktól), de melléemelt. Érdekes lesz látni, hogy boldogul majd, ha Maiconnal vagy Dani Alvessel kerül szembe.

Álomcsapatunk támadósora összesen öt gólt szöcskézett össze az elmúlt napokban, nyilván ez nem jöhetett volna létre, ha nincs a Kontrax, ha nem váltanak pár fokozattal feljebb - és akkor ez még egy szerényebb felállás. Messi nevezésével helyt adtunk azon közösségi igényeknek és szemrehányásoknak, hogy a vébé legtöbbet lövő, legtöbb gólhelyzetet kidolgozó játékosa szerephez jusson, Dél-Korea elverése után ez már nem lehetett vita tárgya. Bár szélesebb támadóspektrumból lehetett válogatni, Törpike hatáskörébe a csapatrészek stabilitása érdekében inkább csak két támadót rendeltünk: a triplázó Higuaínt nem lehetett kihagyni, noha első meccsén haszontalanabb volt, mint overáll a strandon.

A páros másik tagjára a kétgólosok táborából akadtak jelöltek. Villa az elgondoltaknak megfelelve Szalenko-közeli gálát rendezhetett volna Honduras ellen, bár a rengeteg nagy helyzet mellett a tizit is elpackázta, míg a heinrich által kulcsfigurának tippelt vigyorgós, Luis Fabiano bevágta, amit elé tettek - némi malíciával, egymaga kezeskedett a továbbjutásról. Végül az döntött velük szemben Forlán javára, hogy - amellett, hogy tőle látunk először valódi csatárteljesítményt a tornán - az ő játékánál merült fel legkevésbé hiányérzet.

Néha ennyi is elég, mégha ezzel az álomszerű helyzetkihasználást sejtető Higany-Bendtner duó nem állhatott össze. Sajnáljuk, tényleg.

Tehát: Benaglio - Nelsen, Lúcio, Salcido - Rommedahl, Márquez, Tiago, Coentrao - Messi - Forlán, Higuaín.

77 komment

Címkék: vb 2010

A bejegyzés trackback címe:

https://nst.blog.hu/api/trackback/id/tr822099794

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

HeroZs 2010.06.22. 07:28:17

Higany-Bendtner :D:D

IronRock 2010.06.22. 07:47:16

OJ: Ez a 3-5-2 vagy 3-4-1-2 felállás valami új? Úgy emlékszem, Nelsen középső védő, ebben a felállásban viszont nincs a best-of csapatnak jobbhátvédje, márpedig Rommedahl nem wingback a jobboldalon.

Mourinho már nem a király 2010.06.22. 08:04:42

@IronRock: OJ: Ez a 3-5-2 vagy 3-4-1-2 felállás valami új?
Nem, a 3-5-2 felállás az valami nagyon régi :)

pattopo · http://100ev.uw.hu 2010.06.22. 08:05:04

@IronRock:
de OJ azt játszatja vele a csapatában.
jó ez így.

bakító 2010.06.22. 08:05:42

Jó kis összeállítás, legközelebb egy cseresort is összehozhatnátok, mert tényleg van egy-két poszt (most csatár és kapus) ahol paraszthajszál dönt.
Én azért megemlítettem volna Raul Mejrelessst, mert gyakorlatilag minden támadásban benne volt, amíg le nem hozták. Ráadásul azt se tudom mivel foglalkozott a VB előtt ez a fickó.

popp · http://koncertblog.com/ 2010.06.22. 08:09:56

@IronRock: A szerkezettel tényleg akadnak problémák, de egy álomcsapat sohasem patent ebből szempontból. Forlan is inkább valami hagyományos tízes félét játszott baromi jól, mint igazi csatárt. A nevekbe viszont nehéz belekötni.

Az első kör gólínsége és biztonsági játéka kapcsán kibukó csalódottságot bőven ellenpontozta a gólgazdag és vibrálóan feszült második forduló. Ráadásul a harmadik kör a legtöbb csoportban óriási izgalmakat, sőt egy kvázi egyenes kieséses kört ígér. Ilyenkorra már kiszokott bukni a kiesők és a továbbjutók legtöbbje, ehhezképest most a legtöbb csapat még reménykedhet és cidrizhet.

Ki kell mondani, hogy a szolid rajt ellenére mára igen fasza a vébé és ha második körhöz hasonlóan folytatódik sokáig emlékezetes marad. Éljen a focivébé, szóljon a rock and roll!

Zete · http://sikeresmagyarok.blog.hu 2010.06.22. 08:29:59

Overáll a strandon? :-)
A sokat szidott Tiagóban mindig is benne volt ez a kimagasló teljesítmény, bár az igaz, hogy az utolsó két csapatának szurkolói nem sokat élvezhettek ebből. A Chelseaben és a Lyonban azonban volt jó pár figyelemre méltó meccse.

zyndar 2010.06.22. 08:44:01

Az megvan, hogy a francia spori (Lannoy) nevetve futott a középkezdéshez Fabianoval és közben a kezére mutatott? Ha valakinek lenne egy linkje a képhez, lekötelezne. A lassításon mindenesetre egyértelműen látszódott :)

ih bín ájn bájener 2010.06.22. 08:55:05

Köpjetek le, de nálam befért volna Elano is.
Egyre azonban nagyon kíváncsi vagyok, hogy a franciák képesek még mélyebbre süllyedni. Remélem, azért Uruguay és Mexikó kiegyezik egy döntetlenben, bár szerintem nem lesz rá szükség, a franciák úgy is rúgott gól nélkül csámpáznak haza. Domenech meg megy a gilotin alá, a francia labdarugó szövetséggel együtt. Hányszoros a szorzója van egy dél-afrikai továbbjuttásnak? :D

imici77 · http://www.megujulasfc.blogspot.com 2010.06.22. 09:16:19

nah, betapsolták Messit, hihetetlen... Bendtnert a kezdőbe, MOST!!! :)

OJ · http://sportvers.blog.nepsport.hu/ 2010.06.22. 09:17:21

@IronRock:
Igen, eközben viszont két balhátvédje van. Salcido és Coentrao alap volt most, múlthéten meg a jobbhátvéd személye (Maicon) volt egyértelmű. Sergio Ramos jöhetett volna szóba - és akkor fel lett volna oldva a féloldalasság -, de fog ő még a tegnapinál sokkal jobban is játszani.

zyndar 2010.06.22. 09:22:43

@nagyon halott: @ih bín ájn bájener: nagyon köszi, a videót meg otthon megnézem :P

Asidotus 2010.06.22. 09:31:37

@imici77:
úgy látszik, lassan megdől a "WEnger knows" elmélet.
Bendtner tényleg hatalmasat játszott, egy másik poszton, mint ahol Arsene mester játszatja. Azt meg mégsem foghatjuk rá, hogy nem PL-szintű feladata volt, mert két Tottenham és egy Arsenal védő volt vele szemben, vagyis PL Big4 tagok

2010.06.22. 09:38:16

@zyndar: A spori mutogatását még a közvetítés szünetében is lassítva többször visszajátszották:) Ezt hogy fogja kimagyarázni a végső értékelésnél?:)

imici77 · http://www.megujulasfc.blogspot.com 2010.06.22. 09:39:51

@Nűnű:
1.: soha nem fog megdőlni
2.: játszott Ő már ezen a poszton nálunk is
3.: Bendtner nem PL szintű játékos, vagyis nem big3

Ronal-d'oh! 2010.06.22. 09:40:58

@Nűnű: Bendtner évek óta az egyik legnagyobb csatártehetség, csak a hozzá nem értő Arsenal szurkolók ekézik állandóan. :)))

zyndar 2010.06.22. 09:50:44

@Hadrian77: Nem is azon nevettek, hanem a szerencsétlen védőkön :)
Esetleg Rorschach-teszt is lehetne?

2010.06.22. 09:53:42

@zyndar: megfejtettem, a bíró mondta, hogy kezezett, de Fabiano megmagyarázta, hogy az elefántcsontparti védő alátámasztotta a kezét és azért történt:)

popp · http://koncertblog.com/ 2010.06.22. 09:56:01

@OJ: Megnéztem az elsőkörösa csapatodat is, sehol sem egyezik a mostanival, viszont elég jó meccs sülhetne ki a két gárda összecsapásából

Beyonder 2010.06.22. 10:38:30

@ih bín ájn bájener: Hatalmas ja, hatalmas nagy köcsögség. Érdekelne, akkor is ilyen jókedéllyel fogadná a bíró a szabálytalan KEZES gólt, ha a francia csapat szerzi?
Ja, igen, mert a bíró is francia.

Az üzenet mindenesetre egyértelmű: a braziloknak mindent szabad, mert ők ZSENIK!!!

2010.06.22. 11:03:32

@Beyonder: ez egyértelműen kiderült Elano lerúgásánál és Kaká kiállításánál is.

gezabá (törölt) 2010.06.22. 11:09:00

@ih bín ájn bájener: én is sokat vigyorogtam rajta, már a meccsen is adták ezt a szitut... Fabiano arca hogy megváltozik, mint a csínytevő kisgyerek, á, dehogy én ettem bele a lekvárba... :) és veri a mellét.

2010.06.22. 11:19:20

@gezabá: de azért a védők sem nagyon kalimpáltak a kezezés miatt:)

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2010.06.22. 11:25:27

Köszönet Messiért, végre kinyílt a blogszerzők szeme, hogy nem is olyan rossz az az argentin 10-es. :-)

@popp: "Ilyenkorra már kiszokott bukni a kiesők és a továbbjutók legtöbbje, ehhezképest most a legtöbb csapat még reménykedhet és cidrizhet."

Igen, pont ez jutott eszembe. Végre egy igazán izgalmas harmadik kör jön!

Emlékszem, négy évvel ezelőtt (még a vébé előtt) mennyire csorgattam a nyálam az argentin-holland meccsre, úgy gondoltam, hogy abból akár még egy nagy vb-klasszikus is lehet. Aztán mi történt? Mindkét csapat két forduló alatt simán kiharcolta a továbbjutást, mindkettő kiválasztotta magának a szimpatikus ellenfelet a másik csoportból, az argentin-hollandból pedig egy nézhetetlen 0-0 lett...

Na az ilyen élményektől idén meg vagyunk kímélve. (Bár a Mexikó-Uruguay elvileg kivétel lehet.)

gezabá (törölt) 2010.06.22. 11:35:25

@Hadrian77: hát ők a labdát keresték...

bakító 2010.06.22. 11:37:04

@Csöncsön: Most szólok, hogy a Mexikó-Uruguay derbit nem szabd megnézni. Olyan alibi focit fognak nyomni, hogy csak na (nem mintha nem érdemelnék meg a franciák.)
Legalább lesz miért sipákolnia Domenechnek, mert simán rá fog férni az arcára.

gezabá (törölt) 2010.06.22. 11:37:48

szvsz a Dél-Afrika-Franciao. egy klasszikus lesz, nem feltétlenül a játék miatt, persze. néhányan a francia csapatból játszani sem akarnak állítólag...

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2010.06.22. 11:39:10

Istenem, Tiago mint a vb második körének egyik legjobbja... Szomorú, de ilyen meccs után valóban megérdemli. Tegye fel az a juventino a kezét, akinek ez nem csak rémálmába fordult elő, annyira látom magam előtt a zebramezben mutatott "teljesítményét".

ih bín ájn bájener 2010.06.22. 11:40:24

@Beyonder: Mérgelődj csak, legalább szépen csinálta... :D
Rohadt nagy volt ez a két esernyős csel, nekem eddig a kedvenc gólom a vb-n, pedig a németeknek szurkolok.

avenger13 2010.06.22. 11:42:07

sajnos a mex-uru meccs tényleg egy szar döntetlen lesz, esetleg ha valamelyik részről az az egy kapu irányába félpályáról megeresztett lövés bepattan, akkor majd a másik oldalon egy ártalmatlan szerb kezezős megoldással egyenlítenek. kicsit emlékeztet a spanyolok 12 évvel ezelőtti kiesésére a helyzet, ahol nigéria és paraguay játszotta el ezt, a spanyolok meg lealázták 6-1-re a bulgárokat és bőgtek a góljaik után. a franciák most erre sem lesznek hajlandók, még azt is kinézem belőlük, hogy szándékosan ki fognak kapni.

avenger13 2010.06.22. 11:43:17

@Beyonder: az a bíró nem a braziloknak fújt, szimplán szar volt, csak úgy mint általában a bírók. szerencsére a fifa elégedett velük. legalább ők ha már más nem.

ih bín ájn bájener 2010.06.22. 11:46:35

Az olasz szövetség elnökének nyilatkozatán is kurva jót röhögten, fenn van nso-n, ajánlom mindenkinek.

popp · http://koncertblog.com/ 2010.06.22. 11:47:20

@bakító: Szerintam meg nem: a csoportelsőség ugyanis jó esélyt jelent a nyolc közé jutásra. Mexikónak nyernie kell, hogy az Argentínánál jóval sanszosabban legyőzhető koreai-nigériai-görög hármas valamelyikével játszon. Ha meg Mehikó vezetést szerez, akkor az uruknak is csipkedniük kell magukat. Lehet az is egy jó meccs. Én mindenesetre Mexikónak drukkolok, mert még Uruguaynál is szívesebben látnám őket a nyolc között.

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2010.06.22. 11:48:42

@gezabá: Azért én Tiago teljesítményére kíváncsi leszek egy erős ellenfél ellen is, na meg az egész portugál válogatottra, de nem kezdem megint az isteni portugálok bántását.

Ami örömteli, hogy így a harmadik körben minden Lazio játékos csapatának van esélye továbbjutni, Muslera esetében ez több mint bizonyosság.
A nagy csalódás nekem az afrikai csapatok. Ghána lesz az egyetlen továbbjutó a papírforma szerint, ez durva, ha már afrikai vb, nagy összeborulás, stb.

mocsing · http://nst.blog.hu 2010.06.22. 11:49:10

az odáig tök fasza, h szép volt a két esernyő, csak éppen sose kerül sor talán az első esernyőre, ha nem veszi le kézzel, mielőtt elkezdi, továbbá sose lesz értelme az esernyőknek, ha nem veszi le kézzel, miután megcsinálta. de amúgy tényleg zseniális, zeusz keze, meg minden.

szal ez nem egy apró stikli figyelmen kívül hagyása egy csodálatos mozdulat(sor)nál, hanem a csodálatos mozdulatsor lényegi eleme és feltétele a stikli.

ih bín ájn bájener 2010.06.22. 11:53:00

@popp: Szerintem meg elégszenek a csoportból való továbbjutással, nem nagyon szövögetnek ők negyeddöntős terveket. Mondjuk csak egy a fontos, domenechre boruljon a szar lavina, bár ez már bekövetkezett.

gezabá (törölt) 2010.06.22. 11:55:40

@mocsing: az elsőnél még csak egyszerűen ráesett a kezére, a közelképen még a szeme is csukva volt. ott taszigálta két védő. 2x-ra szépen átvette jobb bicepsszel, az igaz.
@Szom Ki Van, a Denevér szálló lakosa: nem szabad rosszul bánni a jó játékosokkal, mert könnyen megsértődnek :) (nagy szmájli).

ih bín ájn bájener 2010.06.22. 11:58:34

@mocsing: Jó pár dolgot el néztek már ezen a vb-n amik később sorsdöntőnek bizonyultak, ez az eset nem volt ilyen. Az elefántoknak közük sem volt a meccshez. Hozzuk ki egálra, a bíró meg egy nagy rakás fos volt.

2010.06.22. 12:00:28

@ih bín ájn bájener: a francia bíró hozta a francia válogatott színvonalát. Össze kéne engedni őket...

bz249 2010.06.22. 12:06:20

@popp: Mivel a vesztes csapat elbucsuzhat a csoportkorben (mert akarmilyen segg Domenech es akarmennyire nincs csapategyseg a Franciaorszagot jo jatekosok kepviselik a vb-n), szoval szinte biztos, hogy a vedekezes fog dominalni mind a ket csapatnal. Ha talalnak egy golhelyzetet, akkor persze beverhetik, de csak egy nagyon hulye edzo kuldene fel agressziv taktikaval a csapatokat.

montipájton 2010.06.22. 12:07:21

Tiago és Melo játéka elég rendesen beszél arról, hogy a Juventusnál nem a játékosokkal volt a legnagyobb baj. Edző és csapat nélkül nehéz alkotni.

mocsing · http://nst.blog.hu 2010.06.22. 12:10:33

@ih bín ájn bájener: nem befolyásolta a meccset, ez nem vitás, csak az általános elájulás része zavar kicsit

popp · http://koncertblog.com/ 2010.06.22. 12:10:34

@ih bín ájn bájener: Miért ne szövögethetnének? Jó csapata van mind a kettőnek, akármi is kisülhet a menetelésükből.

Amúgy meg Abate csak közhelyeket sorol föl, de mondjuk nem is baj, ha belekezdenek a vébé után egy komlyabb utánpótlás programba. A németek is sokáig ültek egy nagy generáció, évek kellettek mire észbe kaptak és most kezd beérni a munkájuk, de Ghána így is keresztül húzhatja a számításukat.

popp · http://koncertblog.com/ 2010.06.22. 12:16:34

@bz249: A franciáknak minimum hárommal kéne verni a hazai pályán szép búcsúra készülő Dél-Afrikát, hogy egy egygólos különbségű mexikói-uru esetén továbbmenjenek, azt momentán nem nézem ki belőlük. Egyébként már rég nem csak Domenech-sel van a gond, ha olvsaod a híreket, látod, hogy áll a bál a csapatnál.

avenger13 2010.06.22. 12:18:40

@Szom Ki Van, a Denevér szálló lakosa: igazából ghána sincs a legjobb helyzetben, nem lesz könnyű nem kikapni a németektől, mert nagyon jók, podolskiban persze reménykedhetnek. ugyanakkor én nem vagyok benne biztos, hogy a szerbek megverik az ausztrálokat, akiket nagyon lenéztek a németek elleni vereség után holott csak a különbség jött ki.a németek a szerbeknél is jobbak voltak, csak nem kéne poldira játszani.

avenger13 2010.06.22. 12:21:11

@popp: a franciák továbbjuthatnak, de már csak a második helyen, így argentína könnyen végállomás lehet nekik. aztán persze ki tudja.

bz249 2010.06.22. 12:22:23

@popp: Del-Afrika egy nagy nulla jatekerot tekintve, a franciak meg jo jatekosok, csak szar csapat*. Valoszinutlen, hogy akarcsak gyozzenek, de egyeni kepessegeikben annyival jobbak, mint Del-Afrika, hogy az is benne van, hogy nagyon megrakjak oket. Valoszinubb, hogy a kaput se talaljak el, csak kerdes erdemes-e kockaztatni, mert mi van ha megis elsul valamelyik laba. Szoval az ertelmes taktika az ovatos kezdes, aztan, ha latszik mi lesz a masik meccs, akkor a vegen lehet tamadni.

*Amugy a 74-es vilagbajnok NSZK is ritka egoman taplokbol allt, de ennek ellenere megnyertek. Igaz ott az edzonek volt tekintelye.

popp · http://koncertblog.com/ 2010.06.22. 12:29:28

@bz249: Na igen, meg baszva a politikai kontextusra meg a presztízsre volt pofájuk kikapni az NDK-tól, hogy a jóval könnyebb ágon slisszoljanak a döntőbe. Mondjuk döntőbeli holland ellenfeleik Cruyffal az élen még egoistábbak voltak. Mondjuk ezt magyarázza, hogy az az extrém egyéniségek kora volt.

Mexikó-Uru - aki mer az nyer. Ha a mexikói csapatnak lesz töke bevállalni egy kis rizikót nagyot nyerhetnek Argentína elkerülésével.

montipájton 2010.06.22. 12:45:35

@popp: Én inkább vizionálok egy tökös, dél-amerikai 3-3-at (ha már megegyeznek, legalább adjanak a látványnak), mint egy bármekkora kockázatot is felvállaló URU-t vagy MEX-t, mikor iksszel mindkettő továbbmegy.

popp · http://koncertblog.com/ 2010.06.22. 12:48:47

@montipájton: Szerintem meg csak motoszkál a fejükben Argentína elkerülésének lehetősége. De úgy látom, csak én gondolom így.

avenger13 2010.06.22. 12:53:18

@popp: az argentínok elkerülésében igazad lehet, a probléma ott van, hogy választani kell a biztos továbbjutás és az argentínok elkerülése között. ebben az esetben mexikónak kell kockáztatnia, de abból már bármi lehet. izgalmas a kérdés, de szerintem, erősebb a továbbjutás motiváció és az argentínok ellen meg hátha összejön valami.

zyndar 2010.06.22. 12:57:28

A Mehikó-Uruguay meccsről annyit, hogy nem véletlenül ér az iksz 1,67-et a tippmixen. Ez nem sakk, kérem szépen.

raja ram 2010.06.22. 13:18:50

@mocsing: az odáig tök fasza, h szép volt a két esernyő, csak éppen sose kerül sor talán az első esernyőre, ha nem veszi le kézzel.....

át kellene nézni a szabálykönyvet, mert elképzelhető, hogy esernyőzés esetében lehet kezezni, hiszen az esernyőt se lábbal tartja az ember. nem tudom pontosan, utána kellene nézni.

ih bín ájn bájener 2010.06.22. 13:32:15

@popp: AZ elsődleges céluk a csoportból való továbbjutás volt, ez meg van, illetve be kell biztosítani.
Abate lehet általánosságokat dumál, de nem igazán az olasz példára vonatkozik. Inkább az angolra. A németre meg semmiképp.

Lacóka 2010.06.22. 14:26:05

nemtom vki összeszámolta-e már, az első körben 25 gól volt, a másodikban 42. egész jó fejlődés.

Mr.AT 2010.06.22. 15:46:04

Az, hogy Tiago álomcsapatba kerül, rosszabb, mintha Messi nem kerül oda.

A másodiknál csak nem hallok semmit Csöncsön nyivákolásától, de az elsőnél konkrétan nem tudok aludni, olyan szinten b*sz az ideg.

mocsing · http://nst.blog.hu 2010.06.22. 15:52:55

@raja ram: ezzel sincs bajom, csak akkor hívjuk fel a többi, labdát kizárólag lábbal emelgető balfasz figyelmét erre :)

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2010.06.22. 16:15:13

@horas:

Ajánlom figyelmedbe: @Mr.AT:

@avenger13: Milyen durva lenne már, ha az afrikai vb-n egyetlenegy afrikai csapat sem élné túl a csoportját.

horas 2010.06.22. 19:16:02

@Szom Ki Van, a Denevér szálló lakosa:
Abban amit én ajánlottam a figyelmedbe abban van ráció,az,hogy Mr.AT hozza a szokásos fasiszta megnyílvánulsait abban nem sok...

CaBeL 2010.06.22. 19:20:36

@raja ram: ugy szol a szabály, hogy ha te v bármely csapattársad ellen szabálytalankodnak 5 alkalommal, akkor kezehetsz labdalevételnél. meg különben is, maradona is kezezett, meg bezzeg ha messi csinálná. meg különben is ha nem veszed le kézzel Fabi, akkor megbaszhatjuk mindenki kurva anyját!

Mr.AT 2010.06.22. 23:08:07

@horas: Mi a fasizmus abban, hogy egy fehér játékost, aki konkrétan a saját csapatom tulajdona, ki nem állhatok, mert egy béna tehetségtelen f*sz, akinek szökőévente egy jó meccse van, hm, te agyhalott?

horas 2010.06.23. 00:21:26

@Mr.AT: A Fasiszta kifejezést nem a politkai ideológia és a faji megítélések tükrében használtam,hanem az ezekre jellemző minden logikus és erkölcsi érvet nélkölző gyülőködő értékítéletekre utaltam,amiben te világbajnok vagy amit a Tiago-s kommented és a mostani reakciód tökéletesen alátámaszt,és egyszersmind fasizmus
lényeget minden kritériumnak megfeleően kielégíti.

És,hogy ne csak rólad legyen szó,a témához is hozzászóljak,hol van szökő évente jó meccse?
A Juve-ban?
Nem baj,hogy szinte minden a Juve-ban szenvedő játékos szárnyal a VB-n?

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2010.06.23. 00:26:41

@horas: Nem azért, de ki szárnyal? Melo elfogadható, nem több, Tiago pedig a vb mezőny egyik - sajnos - leggyengébb résztvevője ellen nagyon jól játszik és máris elfelejtjük neki mindazt, amit nyújtott Torinóban? Nem hiszem hogy egy rossz edző illetve koncepció hiánya miatt ad gólpasszokat az ellenfélnek, illetve jelent emberhátrányt a csapatának.

Szó se róla, kijött neki a lépés ezúttal, de ezért jó és hasznos játékosnak beállítani valami nagyon erős túlzás.

horas 2010.06.23. 00:36:55

@Szom Ki Van, a Denevér szálló lakosa:
A lényeg montipájton írta,hogy érdekes,hogy a Juve-ban az elmúlt években minden játékos visszaesett,akit igazoltak.
Tiago,Poulsen,Amauri és most Diego és Melo.
Nem feltétlen személyes kudarokról beszélhetünk szerintem,egyértelmű,hogy komoly gondok vannak a csapattal.Nem azt mondom,hogy Tiago egy hatalmas nagy spíler lett vagy volt,de nem volt ő szerintem sosem egy égetni való szemét mint a Juve-ban,másképp miért vették volna meg,ettől függetlenül,lehet,hogy neki az olasz foci nem fekszik,de még ettől függetlenül sem mondanám rá,hogy egy hulladék,szerintem érted mit mondok.

_benito · www.nst.blog.hu 2010.06.23. 11:25:45

@Szom Ki Van, a Denevér szálló lakosa: megingott a hited, elvtárs. mingyá fékez a fekete volga a ház előtt.

Mr.AT 2010.06.23. 12:00:54

@horas: A fasizmus nélkülöz minden logikus és erkölcsi érvet? A saját logikájánál tisztább, lineárisabb logikája talán csak a liberális piacgazdaságnak van, az ideológiájának alapja meg maga az erkölcsiség, igaz, egy sajátságos vonatkoztatási rendszerben. Az, hogy aztán ezt ki hogyan értékeli, az egy másik kérdés (magam pl. egyáltalán nem értek egyet vele), de elvitatni a létét nevetséges.

Más: engem a hozzád hasonló IQ fighterek, akik két szót nem tudnak 5 helyesírási hiba nélkül leírni, sok mindennek neveztek már itt, de fasisztának még soha... :-) Ezért is érdemes volt felkelni.

Bár szemmel láthatóan komoly fogalmi zavarokkal küzdesz, segítek egy picit:
1. Az, hogy egy labdarúgót, aki a saját csapatomnak csak kárt okozott a tevékenykedésével, nem kedvelek különösebben, messze nem "gyűlölködés".
2. A gyűlölködés önmagában messze nem fasizmus.

Ami Tiagot illeti, a Juvénál eltöltött három éve (!) alatt írd és mondd egyetlen gólt sem rúgott (!), s összesen 2 gólpasszig jutott, pedig összesen 3 edző keze alatt játszott, vagy 5féle játékrendszerben. Ehhez képest pl. a Napoli ellen tavaly ősszel három gólpasszt sikerült adnia az ellennek, ennek köszönhetően buktunk pl. 2:0ról 2:3ra. Engedtessék meg nekem, hogy kicsit felvonjam a szemöldökömet, ha ez az ember egy 2 gól + gólpassz kombóval Man of the match lesz egy VBn.

Ami a VBn tündöklő Juve-játékosokat illeti, jelenleg 9, az elmúlt szezont legalább részben a Juventusban töltő játékos szerepel a VBn (Caceres, Poulsen, Buffon, Chiellini, Iaquinta, Marchisio, Camoranesi, Felipe Melo, Tiago), közülük legjobb esetben is maximum Tiagora és Felipe Melora mondhatjuk, hogy (idézve téged) "szárnyal". Ez még statisztikai alapon is gyenge átlag, nemhogy objektíven.

Ezentúl megköszönném, ha a továbbiakban az ontopic témában tett ontopic kommentjeimre koncentrálnál, és eltekintenél a személyeskedő méltatásomtól, különös tekintettel a prejudikáló fantazmagóriáidra. Köszönet & üdv.

horas 2010.06.23. 14:27:34

@Mr.AT:
Lényeg a lényegben,onnan kezdődött a vita,hogy sok játékos akit a Juve igazolt az elmúlt egy-két évben rendre visszaestek,mondj egy olyan igazolást aki messzemenőkog bevállt a Juve-nál a visszajutás óta,akinek Del Neri csapatában objektív szempontokokat figyelembe véve meginoghatatlan a posztja?

Én csak annyit,akartam,mondani,hogy nem feltétlen ilyen rosszak ezek a játékosok,gondok vannak a csapattal is,de ezt százszor átrágtuk már,Tiago példáúl pont lehet az az eset akinek nem jön be olaszország,mert ilyen is van,de,hogy 8ból-7nek nem,az azért már elgondolkodtató.
süti beállítások módosítása