Nou San Trafford

Az Index blogja a világ legjobb futballjáról.

A szerkesztőségből...

Utolsó kommentek

jujjdeizgi

Friss topikok

Dail(y) Africa - Német vonalcsatárok, cselező Heskey, satöbbi

2010.06.19. 09:00 mocsing

Van egy óriási csalódásunk erre a napra is, és ez nem Németország, továbbá nem is Joachim Löw, mivel utóbbiról tudjuk, hogy körülbelül annyira áll hozzá konstruktívan önmaga kritikájához, mint Jeanne d’Arc az análszexhez. Ő tehát nem lepett meg senkit, azonban a Capello-féle Anglia impotenciáján nem tudunk mást csinálni, mint röhögünk, és közben kimondjuk, amit bosszús szurkereik – vélhetően – nem akartak: respekt Algériának, stratégiailag járható utat választottak, ráadásul egyáltalán nem a legrondábbat. A júeszéj kezdeti szerencsétlenkedésén meglepődtünk, elvett góljukért sajnáljuk őket, viszont a torna egyik legfurább találatát itt láthattuk. Utóbbihoz kapcsolódóan annyi is egyértelművé vált, hogy a kapusfeladatokról érdekes elképzelésekkel rendelkező Handanovicsot nem szeretnénk a csapatunkban látni.


Lehetett érezni már az elején, hogy annak a felállásnak, amit Löw kitalált a hasára ütve, a szerbek ellen meglesz a böjtje. Pozitívum, miszerint a „modern nagymama vagyok, mobilom is van, wiwet is használok”-kardigánba bújt mester szemmel láthatóan sejtette, ezúttal nem fog menni az, ami Ausztrália ellen, ahol tulajdonképpen ösztönből szétfutották, illetve még inkább szétpasszolták és „szétmozogták” a kengurukat, akik azóta is szédülnek. Ezért nem ment neki a szerbeknek, hanem talán egygólos meccsre akart játszani, mivel – bár ez nem tűnt fel a meccset nézve, de – a szerbeknek elvileg nyerniük kellett. Csak hogy itt, ehhez koncepció kellett volna, ám a (jogos) kiállítás után nem nagyon volt.

A Nationalelf-ben a legnagyobb gond Müllerrel van, akinek két olyan beadását is megcsodálhattuk (még a kiállítás előtt), aminél csak az nem látja, hogy vonal mellé téve meghalt, aki nem néz oda. (Löw odanézett, direkt figyeltem). De hagyjuk is az ízekre szedést, már csak azért is, mert 37 percig volt érdekes, utána sokkal izgibb sztori jött, mégpedig az, hogy mit variál Löw, miután az egy szem csatára elment zuhanyozni, ahol, reméljük, egy beviagrázott gorilla várta.

Iszonyúan érdekelt, mi lesz: feltolja Müllert centerbe és Özil húzódik ki jobbra? Podolski megy fel és Özil oda húzódik ki? Esetleg behoz csatárt, mert annyira jónak látja a „szélsőit”? Löw, meglepve mindenkit, semmit nem csinált, hanem kivárt. Ő tudja, mire, gondolom, a szünetre. Az egy perc múlva érkező gól eléggé lelombozhatta, de alapvetően megérhető, hogy a szünetig 5 perc alatt nem akarta új szerkezetet felépíteni, de hogy a félidő után sem lépett semmit, az gyalázat. A középpályán ott sétálgat öt ember, akik közül három képes a szélen, illetve kettő csatárposzton játszani, de az edző végignézi, ahogy csatárai a vonal mellett rohangálnak, az ötvenkilós irányítója meg rendszeresen centerként találja magát – de legalábbis a csapat legelső embere ő. 4-2-3-1-ből, miután kiszórták a csatárt, meghagyott egy 4-2-3-at, pedig az anyag megvolt fent a pályán, hogy változtasson csere nélkül. A cserék később persze szintén a mennyiségről szóltak, a 77. percre jutott el oda, hogy védőt hozott le.

Igazából, ha akarnám, megvédhetném Löw-öt, mert a helyzeteik megvoltak meccsközben és a félidőben el is határoztam, nem fogok írni róla, hanem betudom Klose marhaságának az egészet, de nem tehetem. Igen, Podolski miatt. Egyszerűen felfoghatatlan, miért hagyta fent egész meccsen a Herceget, aki egy normális szövetségi kapitány mellett aligha rúghatta volna a büntetőt, ráadásul az elhibázott tizenegyes után gyakorlatilag mindent rálőtt ellőtt, hátha rendbe hozza.

Habkönnyű ez a német csapat, mert tökjó, hogy a futballközhely (ambiciózus, tehetséges fiatalok és tapasztalt öregek ideális összetételű elegye) többé-kevésbé megvan, de a fiatalok közül kevesen játszanak a helyükön, a valóban öregek közül a legfontosabb sérült, az edző pedig neveket tesz fel a pályára és akkor sem változtat, ha már az álláig ér a víz. Tartom, hogy döntő biztosan nem lesz ebből.

Amit Antics kitalált a németek ellen, az nem volt egy világmegváltó ötlet, de a körülmények segítségével bevált. Ahogy azt javasoltuk egy korábbi posztban, választott Pantelics és Zsigics között, illetve elfelejtette Milijas-t. Továbbá a középpályát duzzasztotta fel, ahol nyilvánvalóan meg kell fogni a németeket. Kint hagyta viszont a szélen Kraszicsot, akinek sokkal könnyebb dolga volt Badstuberrel, mint Sarpei-jel, többek közt a gól is ebből lett. Meg abból, hogy Zsigics a három labdába érése egyikét egy tökéletes visszafejesként követte el – mondjuk az mókás volt, ahogy részben Lahm-ot elnyomva sikerült ez neki.

Gyakorlatilag az egész második félidőt nyolc, egyfolytában védekező játékossal hozták le a szerbek, erre az szóljon be, aki inkább kitámadott volna – bár amikor észlelték, hogy Özilt és Müllert levitte a kardigános, szerintem megnyugodtak, akár mehettek is volna előre. Gólt egyébként így is kaphattak volna, nem rajtuk múlt, de ez semmit nem von le az érdemeikből. A gól miatt igazolást nyer Zsigics preferálása, más húzását nem is tudjuk kiemelni Radomir kapitánynak, mivel semmilyen gondolkodásra nem kényszerítették. Nem volt ötlete, vagy ha volt, nem kellett használnia. Ez egy kibrusztolt szerb siker volt, a döntetlen reálisabb és igazságosabb lett volna, de így legalább brutális Ghána-Németország várható. NÉMETORSZÁG-SZERBIA 0-1

Másodízben láthattunk négy gólt egy 2010-es vb-meccsen, ráadásul kétgólos hátrányból sikerült felállnia az egyik félnek. Van egy olyan érzésünk, hogy az amerikai fejekben a fordítás is sikerült, és lássuk be, ha őszinték akarunk lenni, mi sem értjük Edu góljának érvénytelenítését.

A mérkőzés első félideje során sok minden nem történt, csak esett két szlovén gól. Az első elől isten biza’ elugrott Onyewu, de ez legyen a Milan-szurkerek problémája, ahogy az is, hogy a második szlovén öröm előtt ő ragadt be.

Az amerikaiaknak sikerült rögtön a második játékrész kezdetén visszajönni a meccsbe, de egyszerűen nem tudok nem hangosan kacagni az amerikai Podolski „bombagólján”, amelyben egyrészt nem volt technikailag nehezen kivitelezhető részlet, másrészt olyan szintű kapus-dilettantizmus kellett hozzá, hogy azt fáj visszanézni. A futballvilág egyik legnagyobb kabarétréfája, az Európában eddig tulajdonképpen mindenhol és mindenhogyan megbukott Donovan további otthoni hájpolását kiválóan szolgáló gól egészen vicces körülmények között született, konkrétan én még sosem láttam olyat, hogy egy csatár a kaputól három méterre tudja úgy ellőni a labdát, hogy a portás a gólvonalon áll, holott előtte 20 méteren át rohant felé. Majd a végén a hálóőr mindezt megkoronázza a kapufa mögé történő beeséssel. Handanovics mérlegelt: ha kijövök, beadhatja középre, ha nem jövök, akkor is. Ha kijövök, elakadhat bennem, így szinte biztosan nem; feltéve, hogy meg tudja emelni a labdát és nagyobb erőt tud beleadni, mint egy lepke. Ok, maradok.

Bár jogos gólt vettek el a nagyot küzdő USA-tól, egyáltalán nem mondhatnánk, hogy kapujukhoz szögezték a szlovéneket, vagy bármilyen egyéb szempont alapján jobban rászolgáltak volna a három pontra. Ráadásul nem volt elég az állandó veszély Novakovicsék (aki OJ egyik állandó jellegű tettestársa szerint a szlovén Horváth Feri – ez lássuk be, zseniális észrevétel) részéről, a végén elég egyértelműen lejöhetett mindenkinek: a tengerentúliak megelégedtek az egy ponttal. Ez némileg csalódást keltő felismerés lehetett, de mindenképp megsüvegelendő a 0-2-ről való felállás. Az, hogy Altidore futatásán kívül sok, alaposan felépített akciót nem láttunk, már kevésbé. SZLOVÉNIA-USA 2-2

Huncutul nevetgélhetett mindenki, amikor az angol és az algériai válogatott kezdőjét elolvasva konstatálta: sem Sausi, sem Green nincs a kezdőkben, tehát egyikük pozíciója sem bírta el a kapitális potyát. Ez valahol érthető, bár amikor Capello-nak választania kell kapusügyben, olyan szituban érezheti magát, mintha döntenie kéne: a szakadt óvszert vegyem meg, vagy a kolbászízű fogkrémet? A rosseb vigye el, nem tudom, melyiket! Mi se tudnánk. Viszont ezen a meccsen nem James volt elkeserítő, hanem a biztos pontok ott elöl, meg középen, ahonnan elvileg árad az okosság.

Amit az első félidőben lehozott a két csapat, arra még keresem a szavakat, egészen semmilyen volt. Érdekesnek – bizonyos aspektusból – érdekes volt, ugyanis Algéria folyamatosan nyomta előre a játékot a középpályára, az angolok pedig annyira ötlet nélkül akarták odaterelni a Jabulanit M'Bohli kapuja (f)elé, hogy esélyük se volt rá. Nem volt tehát catenaccio, az afrikaiak pontosan olyan játékot nyújtottak, amilyet az idei Inter csinált volna egy nála gyengébb képességekkel rendelkező ellenféllel szemben a visszavágón, miután 1-0-ra nyert az odavágón. És ez nagyon nagy szégyen Capollo-éknak, ugyanis egyrészt itt nem ők a gyengébb képességű csapat, másrészt erre semmilyen tervük nem volt azon túl, hogy ha Lampard és Gerrard is ott van a középpályán, akkor csak lesz valami. Nem lett.

Egy motiválatlan, mindenféle fantáziát nélkülöző, szedett-vedett bandát láttunk az angol válogatott mezében, amelynek edzője se állt a helyzet magaslatán, például miért tartotta Lennont vajon 63 percig a pályán és miért csak akkor hozta be helyette Shaun Wright-Phillipset – rejtély. Persze egyes embereken minden kevésbé sikerült meccsen lehetne csámcsogni, pláne utólag, de valahogy en block nem láttuk az elképzelést. Nem a kezdőben, mert azt meg lehet lepni, de momentán ott tartunk, hogy Angliának nincs ellenszere egy kicsit is szokatlan védekezésre, akkor sem, ha azt átlagos, vagy az átlag alatti futballisták mutatják be. A klasszikus wingback-ekkel, illetve három belső védővel játszó Algéria gyakorlatilag eltüntette Heskeyt, mi több, Rooneyt is. A hangsúlyosabb szélsőjáték jó válasz lehetett volna, de egy szélsővel ez nem tud működni, főleg nem, ha az Lennon.

Mindezt tetézi, hogy bunkerfoci és darálás nélkül, kulturáltan hozták az afrikaiak az ikszet, tehát fanyalgásra legfeljebb önkritikus módon van ok brit részről. Ha Mourinho ül a padon, nem Rabah Saadane, akkor ez egy csodálatos taktikai siker, így meg ők maradnak a mázlis-bekkelős berberek. Részemről az első afrikai csapat, amelynek (a szlovén gyalázat ellenére is) drukkolok a továbbjutásért, még ha nem is lesz meg. ANGLIA-ALGÉRIA 0-0

AMIRE EMLÉKEZNI FOGUNK:
Nehéz a választás, de ennyire kilátástalan angol játékot még anno a horvátok ellen sem láttunk, úgyhogy egyrészt kérjük Capello elrablóit, álljanak elő követeléseikkel, másrészt a pálya mellé odaállított viszbábu készítőjének üzeni a Madame Tussauds nevű intézet HR directora, hogy volna egy ajánlata.

A NAP KÍNZÓ KÉRDÉSE:
Vajon a 2010. júniusi Jamie Carragher gyorsabb, mint a 2010. júniusi Paolo Maldini?


Hollandia-Japán
Noha továbbra is Robben nélkül, de most már talán a kezdőbe jelölt Elia-val kezdi meg a rohamozást Marwijk együttese és az első fordulós szenvedése alapján Japánnak nem sok jót jósolunk. Mathijsenben azért lehet bízni, kapott gól nélkül nem ússzák meg, de legalább beindul van Persie. 3-1

Ghána-Ausztrália
Az afrikai csapat óriási sanszot kapott a sorstól, nehezen tudnám elképzelni, hogy ne éljenek vele, illetve nehezen tudnám elképzelni, hogy ez az auszi csapat bármilyen nagyívű tervükben meg tudja akadályozni őket. Szépíteni fognak a végén, meg lesz, aki izgul is, de valójában sima hazai siker. 2-1

Kamerun-Dánia
Aki itt kikap, az vélhetően utazhat haza a csoportkör után, egy iksz esetén viszont még több kapu is nyitva maradhatna. A tejfehérek és a kakóbarnák csatája eldöntetlen marad, de most jelezzük, a tippet arra az esetre értjük, ha Bendtner nem játszhat. Amennyiben ott lehet, úgy gólnélküli remit vizionálok. 1-1

189 komment

Címkék: vb 2010

A bejegyzés trackback címe:

https://nst.blog.hu/api/trackback/id/tr582092919

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

United82 2010.06.19. 09:12:47

én csak azt nem értem hogy az egy dolog ha nem megy a játék, de hogy semmi tűz, semmi élet nem volt a csapatban, azt nem fogom megérteni. Mert egy dolog ha nem jön össze egy passz vagy egy lövés, de hogy az algériaiak gyorsabbak, erősebbek , fizikailag jobbak, mert ezen a meccsen jobbak voltak, azt már nem tudom felfogni. Láttam, láttuk ezt az angol válogatottat, ugyanezekkel a játékosokkal, sokkal erősebb csapatok ellen is jól játszani , így totálisan nem értem hogy ez a produkció mi volt, Capello nagyon elbaszott valamit...
Rooney utoljára a Bayern ellen idegenben lőtt gólt, a sérülése utáni gyors visszatérése óta pedig értelmes megmozdulása nem volt , nemhogy hólt lőtt volna...ott a szezonja nagyon el lett cseszve és azóta se tud talpra állni.
A szlovánek kb hasonló módon fognak játszani, azzal a kivétellel hogy náluk lesz olyan csatár aki bevágja a kontrát, nem sok jót jósolok angliának, főleg ha Heskey a kezdőben marad...
Valamint Lennont és SWP-t is el kéne felejteni, főleg olyan meccseken ahol betömörülnek és nincs egy morzsa szabad terület se, ugyanakkor a padon van jegelve Joe Cole aki akkor is tud alkotni ha nincs nagyon helye...
Egy tuti Capellonak is óriási égés lesz ha hazajönnek a csoportkör után és a csapatnak is, max abban bízok hogy ez lebüg a szemük előtt és így az utolsó meccsen kihatják a szart is magukból, abban nem bízok hogy valami hihetetlen csodajáték lesz, mert elnézve a játékosok formáját.....

Everred 2010.06.19. 09:15:35

Hát, a csoportból való kiesésre még én sem számítottam, különösen a relatíve biztató kezdés után. Innentől csoda lenne a továbbjutás, nem nagyon látom, hogy Szlovéniát miképp győznék le az angolok, 0-0 lesz, vagy esetleg kontrákból 0-2.

Zsoca87 · http://kilencesterv.blog.hu/ 2010.06.19. 09:17:17

Mocsing, szerinted SWP jobb volt, mint Lennon? Nemááá. Vagy SWP-t tennéd a kezdőbe Lennon helyére? Lennon veszélyes játékos, de alig kapott értékelhető labdát. Ő most a legjobb angol jobbszélső.

Everred 2010.06.19. 09:19:42

ja és egyébként Donovan kiválóan játszott tavasszal az Evertonban, olyannyira, hogy marasztalták is. Szóval a "mindig és mindenhol megbukott" kitétel erőteljes bundesliga-centrizmustól bűzlik.

vadkutya 2010.06.19. 09:22:49

Hagyjuk is ezt a tegnapi angol meccset, mert ez látásszennyezés volt. A második félidőben többször is észrevettem,h párosával álltak vagy max sétáltak az angol játékosok a 16oson belül, támadásban. Nézték, ahogy a fejük fölött elrepül a labda, mint vmi faszverő primadonna-társulat.

Azt pedig,h a nyerskolbászarcú ennyire veszélytelen, formán kívüli játékot produkál, azt köszönje meg minden brit szurkoló SAF-éknak...

Jah, s Capello-nak még max 2 hónapig van állása az angoloknál.

Zsoca87 · http://kilencesterv.blog.hu/ 2010.06.19. 09:25:57

Egyébként tegnapi angol meccsen volt a VB eddigi egyik legszánalmasabb jelenete: Heskey biciklicsele, amit elkúr, de nála marad a labda, majd próbálja megtolni, de hosszan, ezért a beadás is lecsúszik...

Azazello007 2010.06.19. 09:30:46

Mocsing, neked valamiért nagyon a bögyödben van szegény Donovan? Nem láttam Münchenben játszani, ennyire szar volt? Birmingham kékebbik fele elégedett volt vele, jogosan.

OJ · http://sportvers.blog.nepsport.hu/ 2010.06.19. 09:32:08

A Donovan-gól tipikusan az, amikor hiába van egy hatalmas kapushiba, kell hozzá még zseniálisabb kivitelezés, hogy gól legyen belőle. Amúgy ez a jenki presszing még szakmailag is érdekes lehet egyeseknek, hiszen ugye az volt az alapja, hogy támadót vittek le azért, hogy Donovan könnyebben labdázhasson, ezzel szemben a szlovén főnök semmilyen védekezést segítő lépést nem eszközölt, csak a támadóit frissítette.

raja ram 2010.06.19. 09:34:31

Érthetetlen Anglia gyengélkedése a korábbi meccseiket látva, de legfontosabb emberük, Rooney teljesen kész van. Egy ilyen szezon után nem is csoda.
Kiváncsi leszek Ausztrália hátralévő meccseire, mert a csoport végeredményében nagy szerepe lesz a gólkülönbségnek és a németek a 4:0-lal megadták az alaphangot - de még Ausztrália is továbbjuthat, ha megverik Ghanát és Szerbiát.
Ha a németek kiesnek a csoportból, visszaveszik az állampolgárságot Podolskitól és Klosétól.

Everred 2010.06.19. 09:34:47

@vadkutya: bizony, Rooney gyenge játékáról sem a gyenge középpályás játék, sem a pontatlan, agyatlan szélsők nem tehetnek, csak és kizárólag SAF. Szerintem Gerrard és Lampard gyenge formája is az ő hibája, meg az is, hogy Carragher egy járókeretes teknőcre emlékeztető sebességgel bír.

Mourinho már nem a király 2010.06.19. 09:36:39

Továbbra is azt mondom, a német meccsen hülyebíró volt, ha ő fújta volna az angol meccset, na ott hány lap lett volna, kérdem én??

Még azt is meg szeretném kérdezni a német kapustól, hogy mi a jóistent csinált a gól előtt? Követte a labda mozgását 5 mp-es fáziskéséssel, no comment...
Podolskinak még egyszer a jó anyukáját!

Az angolok meg, vicc volt amit leműveltek.

Nem értem mi van az európai csapatokkal?? Mindenki rájött, hogy védekezni kell ellenük, és még a kisebb csapatok is meg tudják tenni egy-egy európai "nagy" ellen. Érdekes, a dél-amerikaiak mennyivel szebb és jobb focit játszanak (ezt is leírtam valahol korábban), konkrétan bármelyik délamerikai csapatot nézem mindegyik jó focit játszik, még akkor is, ha a keretükben óriási lyukak vannak (pl. Uruguay, irányító)

vadkutya 2010.06.19. 09:40:45

@Ever "Aranylabdát Heskeynek!" red: Azt ne mondd,h semmi köze nincs hozzá annak,h olyan hamar visszarángatták a pályára. Azóta egy egyeneset nem rúgott még a labdába...

Zsoca87 · http://kilencesterv.blog.hu/ 2010.06.19. 09:42:37

@vadkutya: @Ever "Aranylabdát Heskeynek!" red:
Vadkutyának van igaza, SAF-nak van felelőssége a dologban, nyilván nem csak és kizárólag az ő hibája, de benne van keményen.

raja ram 2010.06.19. 09:46:55

Ha az ún. kiscsapatok 1000%-ig koncentrálnának a hátralévő meccsekre, végre meglepetés születhetne ezen a VB-n. A nagycsapatok sztárjai klubcsapataikban iszonyú terhelésnek vannak kitéve és most meg lehetne őket fogni. Mexico, Uruguay,Szerbia,Ghana,Elefántcsontpart VB győztesnek én pl. örülnék.

Asidotus 2010.06.19. 09:48:11

Ferguoson a válogatottak ellensége. Nem ezekkel a szavakkal, de rendszeresen ezt nyilatkozza. Pl. Nani sérülése után is egyből haza akarta rángatni a srácot, nehogy már jól érezze magát ott, ahová tartozik...
Rooney-t elbaszták, méghozzá nem kicsit, nagyon
(de ebben én ugyanúgy felelősnek sejtem Wayne-t is, szerintem kb. annyira erősködött ő is).

klubhűség · http://www.youtube.com/watch?v=ayF8sBXDQsA 2010.06.19. 09:48:35

Handanovic dilettáns hálóőr...
Donovan mindig és mindenhol megbukott
Ezzel a poszttal nem sikerült emelni a színvonalat, de legalább ne ilyen egyértelműnek vélt okoskodás jellege lenne.

Everred 2010.06.19. 09:49:08

@Zsoca87: felelőssége nincs a dologban, neki ugyanis magasról szarnia kell az angol válogatottra. Ha meg Rooney nincs megfelelő állapotban, otthon kell hagyni, kész. 0-0-át nélküle is játszanak Algéria ellen.

By the way, miután "visszarángatták" a Bayern elleni meccsre, a következő bajnokit kihagyta, aztán a City ellen játszott, a következő bajnokit megint kihagyta... jobb lett volna tán, ha egyáltalán nem is játszik? Ashley Cole "rápihent" a vébére lábadozással, aztán egy értelmes felfutása nem volt még, semmit nem tesz hozzá a támadásokhoz. Lehet, hogy neki is néhány meccs hiányzott volna?

Rooney-nak nagy szezonja volt, sokat kapott, faragták, törvényszerű volt, hogy nem fog neki menni a vébén, de hát elmondtam én ezt februárban már.

töröltprofil (törölt) 2010.06.19. 09:53:07

Az angolokat nem sajnálom. Az ottani média félisteneket csinál az amúgy extrém tehetségtelen játékosokból. Ezért esnek mindig pofára. Nem a játékosok hibája. Egyszerűen tehetségtelenek.
Ne értsetek félre! Az angoloknak mindig voltak, vannak és lesznek halhatatlan egyéniségei.
Csak azt próbálom elmagyarázni hogy sosem volt olyan játékosuk aki miatt érdemes volt leülni a TV elé, akinek a játékát élmény volt nézni. (PL:Ronaldinho, Messi,Zidane). Megjegyzem ugyan ebben a szindrómában szenvednek a németek is. De rájöttem hogy az angolok soha a büdös életben nem fognak megváltozni. Örökké "bazdelőre fc" marad az egész banda.

Everred 2010.06.19. 09:53:30

@Nűnű: még szép, hogy Nani eljött a portugál táborból, mit csinált volna ott sérülten? Az sem meglepő, hogy a klubja ragaszkodott ehhez: talán nem árt, ha itt kezelik, úgy és ahogy a legcélszerűbb és a leghatékonyabb. Egy világbajnokságon nem arra vannak berendezkedve a csapatok, hogy sérült játékosok rehabilitációjával foglalkozzanak, a klubnál viszont kellő figyelmet szentelnek neki. Rio Ferdinandet is hazahívta a United, nagyon helyesen.

Mourinho már nem a király 2010.06.19. 09:53:46

@Ever "Aranylabdát Heskeynek!" red: miután "visszarángatták" a Bayern elleni meccsre, a következő bajnokit kihagyta, aztán a City ellen játszott, a következő bajnokit megint kihagyta... jobb lett volna tán, ha egyáltalán nem is játszik?

-ha ez így szerinted rendben van, akkor no comment

spangol 2010.06.19. 09:54:59

@klubhűség: Donovan tényleg bukott a Leverkusenben és a Bayernben is, Handanovics viszont kurva jó kapus, az ő fikkantásával én sem értek egyet.

vadkutya 2010.06.19. 09:55:28

@Nűnű: Jó,h erősködött, nem fogja azt mondani,h áh mester, én most pihenek.

@Ever "Aranylabdát Heskeynek!" red: Igen, Rooney esetében talán jobb lett volna,h ha egyáltalán nem játszik. Te is írtad, nagy szezonja volt, stb. Ilyen tekintetben tán logikusabb döntés a nem játszás, mint az 1et igen - 1et nem. Ashley Cole - Rooney párhuzamot pedig sehogyan sem értem.

Azzal pedig,h ha azt írod,h Rooney a szélsők miatt ENNYIRE szar, azzal pont azt mondod ki - ha fordítunk rajta -,h Roo valójában nem is akkora klasszis, akire lehet támaszkodni, aki képes eldönteni egy meccset. Vagy csak a MU-ban?

A személyes formához pedig semmi köze a brit középpályának. Persze, mindez magánvélemény.

Everred 2010.06.19. 09:56:10

@Anthony (kick-ass): azt próbálom mondani, hogy szó sincs arról, hogy a sérülése után túlterhelték és minden meccsen játszatták. Amikor nem volt olyan állapotban, mert rásérült a problémára, vagy edzésen kijött valami más (mert ugye két külön sérülése volt, egy boka és egy ágyék, előbbi viszonylag hamar rendbejött, utóbbival küszködött a szezon végén Rooney), akkor SAF szívfájdalom nélkül kihagyta.

Everred 2010.06.19. 09:58:51

@vadkutya: hát pedig MINDEN csatár függ a középpályásoktól, szélsőktől, ez teljesen triviális, nem is értem, miről beszélünk. A legnagyobb extraklasszisnak is kellenek értelmes passzok, jó indítások...

Vul-Kahn 2010.06.19. 09:59:45

" ... azt el kell mondani, hogy a bosnyák térfélen nem szabad így odalépni..."

"furcsa, én úgy éreztem, hogy a horvátoknak volt még néhány lehetőségük ..."

GRAT JOGI, FASZA VAGY!!!

_KingJack_ 2010.06.19. 10:00:05

Megkockáztatom az utóbbi 10 év legszánalmasabb angol válogatottját láttam tegnap. Ilyen felháborító játékot én még a magyar futball-válogatottól sem tapasztaltam soha!
Barray gyakorlatilag a semminél kicsit kevesebbet csinált, Gerrard és Lampard ugyan lövöldözött de többnyire semerre meg a vakvilágba felváltva. Rooney konkrétan botrány volt, minden labda legalább 6 méterre pattant el tőle. Az, hogy Heskey volt kettejük közül a veszélyesebb, mindent elmond a meccsről. Komolyan mondom, a meccs végére eljutottam oda, hogy ez az angol válogatott ne jusson tovább sehova, mert nem érdemlik meg szegény szurkolóik hogy esetleg a 3 kötelező meccsen kívül még egy percig is kínozza őket kedvenc csapatuk. 2008-ban legalább ki sem jutott egy ilyen szánalmas bagázs, így nem kellett agyvérzés közelig felbasznom az agyamat az úgynevezett futballjuk láttán.
Nem tudom mit lehet itt kitalálni Szovénia ellen, de ha ebből az angol csapatból valaki képes lesz nekik gólt lőni.... Még nem látom ki lenne az. Én special Rooneyt biztosan nem játszatnám, hanem a Defoe-Crouch párossal kezdenék elöl, a jobbszélen pedig Joe Cole-lal. Neki legalább nem olyan impotens a bal lába, mint Lennon-nak, és befelé cselezve is tud valamit kezdeni a labdával. Lennon annyira egylábas, hogy gyakorlatilag még Bodor Boldizsár is röhögve leszedné a pályáról.

montipájton 2010.06.19. 10:04:06

Nagyon szépen és hosszan élévezkedtél Donovan gólján, Mocsing, ezzel együtt simán tartom, hogy nem potya és nem kapusé. Ha kiront elé, simán üreskapus ziccer egy középre passzal, a védők se tudták, kire figyeljenek - aztán meg izomból, egy méterről, szeme közé - tényleg, ügyetlen majom, hogy nem fejelte ki. )))

Én inkább megnézném, tízből hány csatár rúgta volna fel onnan, így, oda.

vadkutya 2010.06.19. 10:04:39

@Ever "Aranylabdát Heskeynek!" red: Nem is azt írtam,h elég lenne akkor csak egy formában lévő Rooney-val kiállni. De ahhoz semmi köze,h vki értelmesen vegye át a labdát, vagy lőjön egy embereset. Ez forma kérdése, ami pedig klubkompetencia.

Félre ne értsd, távol áll tőlem,h pont Veled veszekedjek, de olyat írni,h SAF-ék nem hibásak, az kissé sántít. Főleg úgy,h után azt írod, neki valójában szarnia kell az angol válogatottra. Talán akkor ez is közrejátszik abban,h egy ideje az angolok mindig formán kívül teljesítenek nemzetközi tornán. Ugyanis nem az Arsenal-ról beszélünk, ahol 1 angol játékos játszik. S nem, ez nem összeesküvés elmélet, csak egy kurta megállapítás...

Asidotus 2010.06.19. 10:05:25

@Ever "Aranylabdát Heskeynek!" red:
Én úgy tudom, legalábbis ezt olvastam, hogy Nani maradni akart Dél Afrikában

vadkutya 2010.06.19. 10:09:40

@Nűnű: Még jó,h maradni akart Nani...

Everred 2010.06.19. 10:12:56

@vadkutya: egy ideje = 1966 kivételével mindig, szóval talán nem a klubcsapatokat kell hibáztatni.

ÉS igen, SAF a Manchester United menedzsere, ráadásul skót, miért érdekelje őt az angol válogatott? Nem is értem. Hangsúlyozom, "hibás" ebben a kérdésben Capello lehet csak: ha Rooney rossz formában van, nem kell kivinni, ennyi. Vagy nem kell játszatni. De arra nem lehet építeni, hogy majd a klubedző, a klub érdekeit háttérbe szorítva, optimális formába hozza a világbajnokságra. Tárgyi tévedés, a klubedzőnek nem ez a feladata.

@Nűnű: ne maradjon. Ha megsérült, menjen szépen haza, mert onnantól neki a következő szezon kell, hogy a legfontosabb legyen. Meccseket meg lehet nézni tévén, egyébként meg a rehabilitációval kell foglalkozni.

gezabá (törölt) 2010.06.19. 10:13:04

jó poszt. jó meglátásokkal. trollok haza!

anglia szégyen. podolski is. spanyol bíró jó, bár a szünetben szólhattak neki, hogy most már elég ( amúgy nehogy már egy csatár ne kapjon sárgát, mert hátulról felrúgja az induló támadást...).

ezzel együtt vannak érthetetlen szituk. valaki sorolja föl az eddigi 5-6 vb győztest, és derüljön ki, hogy ezek közül itt és most melyiknek van még esélye... sacc/kb. mókás lesz az eredmény, asszem.

_KingJack_ 2010.06.19. 10:13:28

@vadkutya: Bocs, hogy beleszólok a vitába, de tegnap este, amikor épp nem volt 200 a vérnyomásom, akkor én is gondolkodtam ezen a problémán. Szerintem SAF nem lehet felelős a dologban, ugyanis ő nehogy már az angol válogatott érdekeit nézze... Mije Fergusonnak az angol válogatott?
Az itt a nagy probléma, hogy tavasszal a ManU is egyemberes csapat volt, meg most az angol válogatottnak is annak kéne lennie. Csakhogy az a bizonyos "egyember" ezt a terhelést nem bírja. És én nem is ezért vagyok kiakadva Rooney-ra, hisz ezt senki nem bírná el. Hanem amiatt hogy egy egyszerű 10 méteres passzt nem tud átvenni, aztán meg elkezdi ekézni a szurkolókat, mert ki merik fütyülni.
Ráadásul az angol válogatott legnagyobb baja sem Roo szar formája. Elég megnézni a selejtezőket: nem Wayne egyedül vitt ki a VB-re minket. Horvátország 5-1 és 4-0-ás legyőzése sem az ő érdeme volt elsősorban. Valahogy úgy kéne együtt-csapatként működnie a társaságanak mint akkor. És ez egyértelműen Capello felelőssége.

2010.06.19. 10:13:40

Az angol sajtó esti reakciója:
- Örvendjünk, veretlenek maradtunk!

A Capello féle beállunk 1-0 után bekkelni mert jó a döntetlen is válogatott meccsen nem működik.

fraulein praxa 2010.06.19. 10:17:40

angliának minimum két góllal kellett volna vernie algériát, MINIMUM. minden egyéb eredmény elfogadhatatlan, így az 1-0 is az lett volna, de ez a 0-0 különösen szánalmas. nem volt egy épkézláb támadás, a védelmet nem hibáztatnám, mert végül is gólt nem kaptunk és ez is valami, de a középpálya siralmas, heskeynek nem tudom, mi lett volna a feladata, talán beszaratni az algír védőket a puszta termetével?... én nem ezért szerettem meg anno 14 éve anglia csapatát. nincsenek illúzióim, vb-n és eb-n nem fognak soha 5-6 gólos különgséggel meccset nyerni, de ma óriásit csalódtam bennük.

készüljünk fel rá mentálisan, hogy ez a vb nagy-nagy valószínűséggel nem az európai csapatokról fog szólni, ami nem volna feltétlenül baj.

_KingJack_ 2010.06.19. 10:18:30

@Hadrian77: Elég rosszul látod öreg, az angol válogatott totál nem ezt játszotta a selejtezőkön pl.
Itt sem ez lett volna a terv, ám a játékosok totális fásultsága és formán kívülisége mindent megpecsétel. Szerintem Capello abban hibás, hogy az egyénekre próbálja kihegyezni a támadójátékot, holott a selejtezőkön a tökéletes csapatjátékkal vertük le a fél világot.

vadkutya 2010.06.19. 10:18:56

@Ever "Aranylabdát Heskeynek!" red: @_KingJack_: Vegyük elölről, nem azt írom - mert ebben én is egyetértek -,h egy klubedzőnek pont a válogatottal kellene foglalkoznia bármilyen szinten is. Szép is lenne, akkor nálunk, ahol tizenX nemzet válogatottjai vannak, megállna az élet (mondjuk így is mintha egy picit stagnálnánk). Még csak azt sem írta,h ez így nem fair, s vegyék fejét SAF-nak.

Az,h a formán kívüli Rooney a vb-n kint van, az valóban Capello felelőssége. Persze, megnéztem volna az angolokat, ha a Don bejelenti,h nem viszi Rooney-t, nah akkor mit kapott volna a MU + SAF a médiától és a szurkolóktól...

Artsuhtaraz · http://latomasok-arnyjateka.blog.hu/ 2010.06.19. 10:21:41

"respekt Algériának, stratégiailag járható utat választottak"

0 pontjuk van és 1 pontra időt húzni? Szerintem ez rohadt nagy öngyilkosság és semmi értelme nem volt.
Aki ilyen helyzetben időt húz (és nem utolsó sorban még szarabbá teszi ezzel a meccset) az rohadjon meg.

il Magnifico 2010.06.19. 10:22:55

@montipájton: Hát igen, kijönnie semmiképpen nem kellett volna a kapusnak, mert ugye annak az lenne a célja, hogy nagyobb szöget fedezzen, itt meg eleve nullszög volt. Ráadásul joggal remélhette, hogy a hátrafelé rohanó védő odaér blokkolni (oda is kellett volna érnie). Ettől függetlenül bravúrral foghatta volna a lövést, de én sem érzem ezt egy ordító kapus hibának. Inkább az volt feltűnő, hogy miután a szélső védő komplett hülyét csinált magából, a középhátvéd kb 5 másodperces fáziskéséssel ébredt rá, hogy talán ki kéne váltania Donovanra.

_KingJack_ 2010.06.19. 10:23:26

@vadkutya: Az sem lett volna jó döntés ha otthon hagyja, sőt. Azért még így is benne van egy gól, legalábbis remélem... Csak nem kellene ennyire görcsösen bízni benne, minden támadást rá kijátszani, őbenne bízni az elejétől fogva... Nem értem miért teszi ezt a csapat, még kevésbé, hogy Capello miért partner ebben. Nem ezzel a játékkal jutottunk el ide, hanem a tökéletes csapatjátékkal, ahol rengeteg emberünk gólt szerzett. Most elég lenne, ha egyvalakinek sikerülne Szlovénia ellen.

Everred 2010.06.19. 10:23:58

@vadkutya: az mondjuk tényleg vicces lett volna, ha bejelenti, hogy Rooney akkor marad szépen otthon. Már csak a poén kedvéért megnéztem volna. Kár, hogy Capellónak nincs humora :-)

Ki lehet próbálni Szlovénia ellen Defoe-t, egész nyugodtan. Rosszabb ő sem lesz, legalább mozgékony és gyors, talán jobban meg tud élni Heskey lefejelt labdáiból. Meg hát legyünk őszinték, a realitás most már a csoportból való kiesés, el lehet kezdeni kísérletezni az Eb-selejtezőkre.

2010.06.19. 10:24:07

@_KingJack_: Pedig az USA ellen én ezt éreztem. A selejtezőket kár alapul venni, ilyenkor nem mindig használhatók az ott alkalmazott taktikák.

fraulein praxa 2010.06.19. 10:25:55

@Artsuhtaraz:

így igaz, ritka unszimpik, számomra érthetetlen a szereplésük (tudom külsőt fikázni primitív dolog, de nem tudok felülemelkedni az imidzsükön, arrafelé ennyire menő a szalmasárgával melírozott e-klub császár frizu?..:-D ).

bakító 2010.06.19. 10:26:52

A poszt tele van ihletett poénokkal, különösen tetszett a Capello kapusdilemmájáról szóló. Kolbászízű fogkrém.... vazzz!
Loew és Capello ekézése teljesen jogos. Podolski szánalmas és önző játéka mindenkinek szemet szúrt, de nem bírta lehozni a lieblingijét a kardigános.
Capello pedig keményen kiszúrt magával, amikor elvitte Dél-Afrikába Lennont és SWP-t is. Két ilyen buta futógép sok egyszerre, főleg hogy rendszeresen egymást váltják. Tudom, hogy Walcottnak nem volt valami nagy szezonja, de SWP-nél még így is sokkal jobb. És akkor még ott van Agbonlahor és Young a Villából, akik szintén jobbak Mighty Wrighty fogadott fiától. Persze ott ül még a padon Joe Cole, akinek a mellőzése számomra érthetetlen, csakúgy mint minden angol kapitány a Heskeybe való beleszerelmesedése. Amit a nagydarab néger csinál, a pálcikaember sokkal jobban és gólveszélyesebben megoldotta volna. Ezzel együtt a "húzóemberek" fásultsága és gyenge fizikuma önmagában elég egy ilyen csúnya leégéshez, és ez alapvetően nem Capello hibája.

Valaki megemlítette, hogy a dél-amerikai csapatok sokkal jobban teljesítenek. Utoljára Brazília tudott duplázni (1958 és 1962), azóta pedig egy igen stabil trend alakult ki: egy európai győzelmet egy dél-amerikai követett (66 Anglia, 70 Brazília, 74 Németo., 78 Argentína, 82 Olaszo., 86 Argentína, 90 Németo. 94 Brazília, 98 Franciao., 02 Brazília, 06 Olaszo.). Ugye most a sorban egy dél-amerikai győztesnek kellene jönni....

Azazello007 2010.06.19. 10:27:18

@Azazello007: lóf*szt Birmingham, jaj, kissé még másnapos voltam:-)

Harald hardrode 2010.06.19. 10:27:52

fasza poszt. A német meccs után pont azon gondolkodtam, amiket Mocsing leírt. Megoldásként egy okot látok, hogy a herceg maradt: ő ejti el minden este a szappant joginak a fürdőszobába. Ghána ellen meg senki ne számítson arra, hogy Khedira vagy Schweini nem kap lapot, és akkor ki játszik középen ha tovább jutnak? Gomez? (a baj, hogy még ezt is ki tudom nézni Löwből, pedig anno mennyire jól indult mr. nivea)

Tassadar 2010.06.19. 10:31:08

Mocsing: Ma nincsen "a nap hülyéje"?
Pedig akadt rá elég jelentkező:)

_KingJack_ 2010.06.19. 10:32:21

@Ever "Aranylabdát Heskeynek!" red Milyen igazad van. Papírforma alapján még csoportelsők is lehetnénk, de a tegnap mutatott játék alapján a realitás a csoprtból egy rúgott góllal való kizúgás.Érthetetlen lenne az biztos körülbelül akkora pofára esés, amekkorát a franciáktól láttunk 02-ben vagy a mieinktől '86-ban.

Szlovénia ellen:
James - G. Johnson, Terry,Dawson,A. Cole - J. Cole,Barry, Lampard, Gerrard, - Crouch,Defoe

Más, jobb ötletem sajna nincs.

toerix_ (törölt) 2010.06.19. 10:32:46

lehet ilyen játékkal nem lesz egyszerű, de ha megverik a szlovéneket, biztosan továbbjutnak. szóval még nem kellene temetni őket

zsakfos 2010.06.19. 10:32:56

@montipájton:
Kettőt kellett volna előrelépni,szétdobni kezét-lábát, hogy minél nagyobb szöget fogjon, nem belépni a kapufa mellé, mögé,mert így semmi esélye nem volt.
A középre passz utáni ziccerrel szerinted ezzel a kapufa mellé állással mennyi esélye lett volna? ugyanannyi mint ha előrelép, semmi.
A kapus figyel a rövidre, a védők a bepasszokra, (egyébként 4-a 2-be voltak a védők) alapszabály. Ha kilépsz mert el akarod csípni a bepasszt és belövik a rövidbe a te gólod, ugyanúgy mint a szabadrúgásnál. Ha ellövik a sorfal felett a rövidbe, megtapsolod az ellenfelet, ügyes vagy barátom, de ha a helyedre lövik a hosszúba az a te gólod, mert neked azt a szöget kell fogni.
És ebben a potyában az a szar, hogy ezek tanult dolgok, ösztönösnek kellene lennie, mert olyan mindenkivel előfordul, hogy szitál a labda, felpattan egy göröngyön és mellényúl, nálam az sokkal kisebb hiba.

vadkutya 2010.06.19. 10:35:35

@_KingJack_: "Csak nem kellene ennyire görcsösen bízni benne." - Pedig ez nem fog változni, kiben másban bízzanak a csapattársai, Heskey-ben? (tény,h eddig több veszélyt jelent, mint bárki)

Capello-nak is meg van ám kötve a keze, ugyanúgy, ahogy nem dönthet egyik fél részére sem a Lampard kontra Gerrard vitában, úgy kell Rooney-t is játszatnia, ha egészséges. A nép követeli + a marketing érték. Az előbbivel semmi baj, utóbbit szopja mindig is az angol válogatott...

Everred 2010.06.19. 10:37:57

@_KingJack_: a mieink egy brutálisan nehéz csoportban voltak 86-ban, még akkor is, ha a magyar sajtó ezt akkor valahogy nem érzékelte a torna előtt. Az angolok viszont most nem nagyon hivatkozhatnak arra, hogy erős a csoport...

Crouch-Defoe? Akár... Én biztos, hogy megpróbálnám Carricket, mert ez botrány, hogy nincs egy játékos, aki képes pontosan, egyszerűen passzolni. Persze lehet, hogy Carrick is elkapja az angol betegséget és nekiáll tanácstalan gurigázás után felkúrni a labdát Heskey-nek vagy Crouchnak, szóval a fasz tudja.

fraulein praxa 2010.06.19. 10:38:36

@toerix_:
nem vagyok benne biztos, hogy meg tudják verni... kikapni nem fogak tőlük, egy x-et jelenleg elképzelhetőbbnek tartok, főleg mert szlovénok már 4 pontosak, nekik jó lesz az 5 pont is.:-/ ne legyen igazam, nagyon szeretném, hogy ne legyen.

Everred 2010.06.19. 10:42:02

@toerix_: ja, egy megpattanó Gerrard- vagy Lampard-lövéssel (tényleg, a fasz kivan, hogy a klubjukban szórják az ilyen szánalmas, öt emberen megpattanó gólokat a 25 méteres lövésekből, a válogatottban meg soha nem akad be egy sem...) és némi bekkeléssel össze lehet hozni egy 1-0-t, de mi értelme lenne? Szerbia, Ghána vagy Németország nagy, szőrös lófalloszt inzertál az angol válogatott ánuszába a 16 között, ez nagyjából biztosra vehető.

chrisred 2010.06.19. 10:50:29

@vadkutya: Minden fontos játékost idő előtt rángatnak vissza a csapatába. Ez nem mentség. Gerrard az elmúlt szezonban kétszer sérült meg komolyabban, hogy egy vagy több hónapos kiesést prognosztizáltak, mégis mindkétszer pár hét múlva pályán volt. Alkalomadtán úgy, hogy előtte még normális edzésen sem vett részt.

horas 2010.06.19. 10:51:13

@Rooney82:
Most öszintén,mi értelme lesz egy brusztolás tovább menni(?)ebből semmi lesz...ahogy a franciák és a portugálokak is jobb otthon....

imici77 · http://www.megujulasfc.blogspot.com 2010.06.19. 10:52:08

az sem lenne jó, ha a legutóbbi Hollandiát (popp-nak: hollan-DIÁT) copyzná eredményben a digó kapitány... várjuk ki a végét.

(@vadkutya: 0-2-ről a kiszemelt Kapitányom fordított szinte)

vadkutya 2010.06.19. 10:53:22

@chrisred: Jöjjenek az Arsenal-ba, nálunk simán el lehet lébecolni hónapokat is akár... :)

doktor.dikhed 2010.06.19. 10:57:12

Tényleg hihetetlen, hogy Capello egy beijedt amatőr edzőnek látszik az angol kispadon. Egyedül sétálgat, meg sem mer szólalni. A kamera egyszer kapta el, hogy beszél Gerrarddal, és látszott, hogy nem azért beszél lassan, mert türelmes, hanem mert még mindig keresi az angol szavakat.

Egyébként furcsa az angol kispad is. Capello mintha nem is ismerné őket. Egyedül ül, vagy járkál. Ha a játékosaival is ilyen elhidegült viszonyban van, nem csoda, hogy ilyen meccseket kapunk.

Nyilván, nem lehet az ő nyakába varrni mindent (zavartalanul leadott és elrontott 5-6 méteres passzokat, amiért még annak idején megye II ifiben is leordították volna a fejem), de neki is nagy a felelőssége.

Lehet, hogy ennek a válogatottnak egy Pearce típusú edző kellene, aki sörszagú lehelettel ordítja le a játékosok fejét félidőben...és a meccs közben is. De hát manapság már Pearce is csak keresztbe tett lábbal, fél kézzel úriasan gesztikulálva társalog a kispadon... :)

donnelly · http://nst.blog.hu 2010.06.19. 10:58:25

Donovant tényleg nem kell bántani csak azért, mert angolul jobban focizik, mint németül:)

Anglia meg 2000. június 12., este tíz óra óta egyoldalas csapat.

blasiusblay 2010.06.19. 10:58:58

Én nem értettem miért hozta le Özilt Löw? Miután lehozta szinte alig jutottak el a kapuhoz a németek. Számomra érthetetlen volt.

Az angolok pedig próbálták a régi "tipikus" angol focit hozni. Felívelgetjük és csak lesz valami. Nem jött be. Tényleg fantáziátlan volt ez a válogatott, én sokkal többet vártam tőlük.

Zsoca87 · http://kilencesterv.blog.hu/ 2010.06.19. 11:02:43

@Ever "Aranylabdát Heskeynek!" red: "felelőssége nincs a dologban, neki ugyanis magasról szarnia kell az angol válogatottra." Attól, hogy szarnia kell, attól még felelős abban, hogy utána sem a klubcsapatában, sem a válogatottban nem tudott jól játszani. A felelősség nem egyenlő a kötelességgel, vágod. :D

horas 2010.06.19. 11:05:00

Aposzthoz meg annyit,hogy ennyire okos ne legyél mocsing,azért mert Handanovic hibázott egyet,nem kell leírni,Julio Cesar is lepkézett egy óriásit a Chelsea ellen Messi megfoghatatltan kiflijét meg kiütötte...

A németekkel semmi gond nincs,körülmények szerencsétlenül alakultak,amúgy a produkció teljesen rendben volt,nem ez a ma eccs miatt nincs benne a német válogatottban a döntő,hanem alapvetően,szerencsén múlott,hogy nem tudtak ki egyenlíteni,ember hátrányban is jobbak voltak mit akarsz még?

Mourinho fikázásod meg a tipikus szánalmas menetrend szerinti frusztráltságod...

gezabá (törölt) 2010.06.19. 11:08:38

@horas: nem akarsz nicket váltani? tele van veled az nst.

horas 2010.06.19. 11:09:26

@gezabá: Igen?
Ennek fuss neki még egyszer.

peter135 · http://www.youtube.com/Goonerpeter14 2010.06.19. 11:10:54

Nem is tudom, hogy a franciák játszottak-e szarabbul, vagy az angolok. Mindenesetre abban biztos vagyok, hogy egy Mexikó szintű ellenféltől tegnap ők is simán kikaptak volna. Borzalmasan elképzeléstelen és lassú volt a játék. Nagyon kevés volt a labda nélküli mozgás. Sokszor olyan érzésem volt, mintha az egyik szuperlassítást nyomták volna nagyon sokáig.
Én mindenesetre kipróbálnék egy ilyesmit:
Lennon-Barry-Carrick-J.Cole
Gerrard
Rooney

rowi 2010.06.19. 11:15:53

nekem volt egy kényszerképzetem, hogy a 3-4-3 az egy támadó felfogású vmi...de ezen a vébén ez egy jól álcázott 7 védős megoldás...

rowi 2010.06.19. 11:17:21

@rowi:
kivéve mehikó

egyébként ha Capello fenthagyja Gerrardot és Lampot is akkor ez a szlovének ellen is reménytelen lesz...

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2010.06.19. 11:17:32

@Tassadar:

Ja, ja. :-) Szerintem mocsing nem tudott úrrá lenni a bőség zavarán. :-))

_ _ _ _ _

Pár szóban:

Szerb-német: éreztem, hogy kissé túlhájpolták a németeket az első kör után, és ez soha egyetlen csapatnak se tesz jót. Már az első félórában is álmosak voltak, a szerbek meg okosan kivártak, nem siették el a meccs eldöntését. Aztán jött a spanyol bíró [MINDEN spanyol bíró ilyen: minden apró fault sárga lap, ezért van a spanyol bajnokságban átlagban nyolc sárga és két piros egy meccsen], Klose butasága, a gól, a lefagyó Löw, és kész voltak. Elég bajban van az a válogatott, amelyiket Podolski kell, hogy visszahozzon a meccsbe emberhátrányban.

USA-Szlovénia: meglepően jó szlovénok, lelkes amik, igazságos iksz.

Anglia-Algéria: még mindig röhögünk Bognár Gyurin, mi, hogy az angolok ESETLEG a nyolc közé bejuthatnak?...

horas 2010.06.19. 11:19:04

Amúgy teljesen feleslegesnek érzem az angol kezdővel való mahinálást,de Gerrard és Lampard nem egymást miatt nem jó és nem valózinű,hogy bármelyikőjük is jobb lenne,ha a másik nincs.
Az angol válogatott játékosállománya úgy nézki tőlságosan egyoldalú képességekkel megáldott garnítura,
Rooney mellől hiányoznak a latinos szélsők,
Gerrard alá nem dolgozik az egész középpálya,
Lampard-nak mükődnie kellene de valamiért mégsem
Ez a három játékos lenne a lényeg angliának,döglődnek is...

SamS 2010.06.19. 11:20:09

Baromira el vannak tévedve azok, akik Rooney rossz formájának tudják be az angolok gyengélkedését. Az egész tegnapi csapat úgy, ahogy van gyenge - elsősorban a középpálya miatt.

Gerrardról és Lampardról most kezd kiderülni, milyen játékosok ők valójában: a Premier League egyedi és hihetetlen tempójú játékstílusában dominálni tudnak, de egy tipikus PL középpályásnál kicsit okosabb és technikásabb játékosokból álló ellenféllel szemben ijesztő módon kijönnek a hiányosságaik - nem passzolnak elég türelmesen, nem elég labdabiztosak, egyszerűen kevesek, na. Gerrard mentségére szóljon, hogy tegnap nagyon akart, Lampardot viszont ezek után úgy ültetném padra, hogy max. akkor áll be, ha elfogynak az emberek középről.

A belső középpályán mindenképpen valami mást kell kiállítani - a két futógép egymás mellett semmit nem ér, főleg h egyikük nem is fut. Barry sajnos hasonló kategória és tegnap szintén harmatos volt. Kell egy kevésbé atletikus, ám technikailag és játékintelligencia terén magasabb szinten álló játékos - mint már többször leírtam, Paul Scholesért ordít ez a csapat... Bár ehhez a szarhoz még Carrick is hozzá tudna tenni.

A széleken nincsen semmi fantázia - Lennon és SWP Dombi Tibi csokis verziói. Joe Cole akármilyen szar formában van, benne ott van mindig a kreativitás h kihúzza a szarból a csapatot.

Nem Rooneyval van a komoly gond: nem tudják eljuttatni hozzá a labdát, hacsak nem lép vissza a felezővonalig minimum. Nincsenek Valencia szintű szélsők, akik bármikor a fejére tekerik a labdát, szóval nem is értem, mit vár tőle ilyen támogatással a sok ekéző. Ő az egyetlen olyan ember ebben a csapatban, akire azt mondom, hogy nemzetközi szinten is extraklasszis, de annyira gyenge a felhozatal mögötte, hogy nem jön ki belőle.

vadkutya 2010.06.19. 11:20:40

@imici77: Kiszemelt kapitány? Az amcsira gondolsz?

sporttárs 2010.06.19. 11:21:32

Mocsing, ennyire frusztrált a németek versége? :) Lőw fogalmatlan, Podolski hülye, Antics semmit se gondolt, Zsigics egyszer ért labdába, Donovan túlértékelt szar, szlovén kapus egy idióta, angolokról, Capellóról nem beszélve. Én a jogos kritikákkal együtt is erős túlzásnak érzem, amit elővezettél.
Főleg, hogy a vb eddigi (minimum egyik) legjobb meccse kapcsán összvissz ennyi mondandód volt.

De a Saadane-Mourinho mondattal azért bebizonyítottad, hogy tudsz dícsérni is, ráadásul az abszolút igaz és jó meglátás. :)

heinrich · http://nst.blog.hu 2010.06.19. 11:22:56

@horas: a vb kezdete óta kicsit fel vagy pörögve, a nyomorékos kommentet ki is szedtem. Igyál egy bambit, nyomj pár fekvőt, aztán gyere vissza :)

sporttárs 2010.06.19. 11:23:21

Én megértem Rooney frusztrációját, nyilván neki a legszarabb, hogy nem megy a játék. Amit mondott, azt azért helyén kell kezelni, egy perccel meccs után volt, aki ilyenkor közel megy egy játékoshoz, ne szalonnyilatkozatot várjon tőle.
Szurkolok neki.

Hispan07 2010.06.19. 11:26:37

egy jó hírem azért van Rúninak: a lepukkant lakókocsijából kikászálódva tuti nem önelégült franciák fognak belevigyorogni a képébe :)

horas 2010.06.19. 11:28:21

@sporttárs: De a Saadane-Mourinho mondattal azért bebizonyítottad, hogy tudsz dícsérni is, ráadásul az abszolút igaz és jó meglátás. :)

Ebben nem értünk egyet,a Guardiola-féle Barca-nak SENKI nem rúgott három gólt,angliát meg az amúgy a szlovénokkal szemben kiderült egy közepes USA is le xelte...

fraulein praxa 2010.06.19. 11:28:45

@DimitarSuperstar:
"a Premier League egyedi és hihetetlen tempójú játékstílusában dominálni tudnak, de egy tipikus PL középpályásnál kicsit okosabb és technikásabb játékosokból álló ellenféllel szemben ijesztő módon kijönnek a hiányosságaik "

ember ezt most ugye nem az algírokra értetted, mert erős túlzás...

mbm 2010.06.19. 11:32:04

@Hispan07: Valóban nem... Ribéry a szomszédja lesz :D

reader613 2010.06.19. 11:33:07

jogos kiállítás? :D ne röhögtess.

még az utolsó percben is sima tizi járt volna a németeknek, teli rüszttel rúgták szét a vádliját...

_KingJack_ 2010.06.19. 11:33:25

@Csöncsön: Az angolokra apám konkrétan azt mondta, hogy világbajnokok lehetnek, mert annyira szarok így az elején. Mondjuk neki '82 az etalon, úgyhogy ne csodálkozz. Mondtam neki, hogy Te, ezek az ANGOLOK, már most olyan görcsben vannak, hogy mindegyiken 4 masszőr dolgozik egyszerre.

Ettől függetlenül azért bízom a továbbjutásban, Szlovénia ellen ki kell szenvedni a sikert, és tovább kell jutni, még ha csak a 2. helyen akkor is. A nyolcaddöntőben pedig egy siker azért megdobhatná az angolok önbizalmát, mert szerintem jelen pillanatban ez az ami nagyon nincs nekik. Az egyenes kiesésesben úgyis egy új torna kezdődik, ha például nagy mákkal a Thrree Lions kiverné a Nationalelfet akkor bármeddig elvihetné őket a kapott lendület.. És valljuk be, a játékstílusukból adódóan Németország ellen sokkal jobb eséllyel szereznének gólt, mint Algéria, vagy akár Szlovénia ellen.

Kettészakad a pálya középen jön fel a víz 2010.06.19. 11:35:49

Természetesen Maldini. Bemelegítés nélkül, öltönyben, labdával.

GGG77 2010.06.19. 11:35:51

"Vajon a 2010. júniusi Jamie Carragher gyorsabb, mint a 2010. júniusi Paolo Maldini?"

:)))
Amúgy mindegy, Carragher boldog lenne ha valaha akkora játékos lenne, mint Paolo volt.

horas 2010.06.19. 11:37:58

Szumma szummárum,az angolokn ak reálisan kell nézni a szitut,itt ngyon komoly gondok vannak,eléggé szerteágazó és melélyen gyökerezőnek tűnő,nagyon nehezn tudom elképzelni,hogy ez a VB alatt bármilyen szinten pozitív irányba elmozdúlhat.
Annak az USA-nak akiknek a magyar válogatottnál gyengébb játékosállománnyal rendelekező szlovének többet rúgtak mint ők és egy szedett vedett algíroknak nem képesek gólt lőni minden poszton klasszisokkal jobb játékosokkal ott komoly gondok vannnak.

Valami radikálisat kellene kitalálni,lehet bekéne bekkel nimindenki ellen,mert ők senkinek a védelmét nem fogják feltőrni az fix.

_KingJack_ 2010.06.19. 11:38:52

@Artsuhtaraz: Hidd el csak ebben reménykedek. Ha végre ez a bezsari alakulat nyerne egy tizenegyespárbajt valami jegyzett ellenféllel szemben, sok gát felszabadulna. De előtte még gólt kellene lőni Szlovéniának, és elnézve a tegnapi meccset, sok eséyl nincsen rá.
@GGG77: Az angol meccs legnagyobb pozitívuma az volt tegnap, hogy Carragher kapott egy sárgát és nem játszhat a Szlovénok ellen.

Skeeter 2010.06.19. 11:39:25

Nekem a tegnapi meccs után egyböl az ugrott be, hogy ezt a sablonos 4-4-2-t eccerüen el kéne felejtenie az angoloknak. Az egész telejsen koncepció nélküli, főleg annak tükrében, hogy szerintem ez a keret nem is erre a játékrendszerre lenne a legalkalmasabb. Én a szlovénok ellen vmi ilyesmi csapatot tolnék 4-2-3-1ben: James-A.Cole, Terry, Dawson, Johnson - Barry, Carrick - Gerrard, Lampard, J. Cole - Rooney. Így lenne egy stabil, de passzolni is tudó 2 vkp-juk, ill. a 3 tkp is fel tudna érni a támadásokhoz Rooney mögé. Nemkell oda a klasszikus szélső kp, A.Cole meg Johnson felváltva bőven megoldanák a felfutásokat felváltva is. Valahogy ez sztem életképesebb lenne, de lehet csak én vagyok naiv : )

_KingJack_ 2010.06.19. 11:40:43

@horas: Tegnao is ezt akarták, átadni a területet az algíroknak, legalábbis remélem, hogy nem pusztán impotensségből nem támadtak le a középpályán, hanem taktikai utasítás volt. Bár ettől függetlenül megőrített....
A baj az, hogy a gyorsaság szót egy mondatba se lehet írni az angol válogatottal. Így meg hiába van terület....

_KingJack_ 2010.06.19. 11:42:46

@Skeeter: Leírva nem rossz ez a taktika, de enyhén szólva ideges lennék, ha a sorsdöntő (már ez is mekkora égés, atyám) VB-meccsen egy olyan taktikával állnánk ki, amilyet Capello alatt még nem játszott a csapat. Persze ha bejön, epic.

Artsuhtaraz · http://latomasok-arnyjateka.blog.hu/ 2010.06.19. 11:42:56

@_KingJack_:
Előbb jut ki magyar válogatott vb-re, mint hogy Anglia 11es párbajt nyerjen :D

GGG77 2010.06.19. 11:42:58

@horas: hát ez a gáz, éppen! a PL-ben nem angolokkal vannak körülvéve, mert a PL-ben rajtuk kívül nincs épkézláb angol játékos, sőt angol sincs nagyon. majd ha az angol szövetség rájön, hogy a PL-ben talán 1-2 szakmai szempontot is figyelembe kéne venni (már hogy játszanak benne angolok is) az üzletieken túl, akkor lehet valami. addig szívni fognak.

Skeeter 2010.06.19. 11:47:10

@_KingJack_: Hát figy, sztem ezzel sem buknának nagyot az angolok, az alap taktikájukhoz képest, de természetesen a jó öreg Fabio nem valószínű h épp az uccso meccsre dobja majd ilyesmi hadredben meccsbe az övéit, ámbár az elképzelésem ezekszerint mégsem olyan rossz, csak nem időszerű : )

Everred 2010.06.19. 11:47:26

@_KingJack_: Lennon, Rooney, Gerrard, A. Cole, Johnson - ezek korántsem lassú játékosok, nem a gyorsasággal van a gond.

Kéne egy olyan ember, aki képes középpályán összeszedni a labdát, megtartani nyomás alatt és türelmesen, okosan passzolni, aki tudja diktálni a tempót is - erre ugyanis Lampard és Gerrard képtelenek. Kéne egy Paul Scholes, igazából, csak persze nem a mostani. Egy 2007-es Scholes viszont már nagyon jól jönne. Egy 2003-as meg pláne.

_KingJack_ 2010.06.19. 11:48:28

@Skeeter: Szeretnék bízni benne, hogy egy Anglia akkor is megverné Szlovéniát, ha taktika nélkül küldenék pályára, de a tegnapi produkció alapján itt a realitás egy 0-0 és egy veretlen, de nyeretlen angol kiesés a csoportból. De szeretném ha nem lenne igazam....

Vul-Kahn 2010.06.19. 11:48:52

Kissé lehiggadva a tegnapi nap után... Valaki el tudja nekem mondani, hogy VIDIC HOGYAN ÚSZHATTA MEG A PIROSAT?????

Előre is köszönöm a megfejtéseket!

Everred 2010.06.19. 11:50:24

@_KingJack_: Capello alatt szinte végig 4-2-3-1-et játszottak az angolok... más kérdés, hogy Lampard, mint AMC, az valóban erőteljes újítás lenne és őszintén szólva hülyeség is, a Chelsea-ben sem a diamond csúcsán ment neki igazán. Aminek van létjogosultsága, az az, hogy Gerrard játsszon a 10-es, Rooney a 9-es posztján és Joe Cole induljon balról. De Capello úgy van vele, hogy Heskey hozza ki a legjobbat Rooneyból, szóval gondolom, marad a mostani felállás.

_KingJack_ 2010.06.19. 11:54:14

@Vul-Kahn: Te legalább okolhatod a bírót.... Én meg itt ekézem a "saját" csapatomat, akik a saját nagyképűségük, falábúságuk, és akartgyenge teljesítményül miatt sodródtak a kiesés szélére....

Everred 2010.06.19. 11:54:36

@Vul-Kahn: mit követett el? volt még a kezezésen kívül is sárga lapos szabálytalansága?

horas 2010.06.19. 11:54:38

@_KingJack_:
Igen nagyon durva volt látni mennyivel mozgékonyabbak pörgösebbek voltak az algírok,ez is számomr az bízonyítja,hogy az angoloknál totálisan szellemi blokk van,mert látjuk ezeket a játékosokat minden héten a PL-ben jégkorong gyrosaságban futballozni.

_KingJack_ 2010.06.19. 11:57:31

@Ever "Aranylabdát Heskeynek!" red: Háát ez hogy Capello alatt végig 4-2-3-1 volt-e...
Szerintem ellenfél függő, de az tény, hogy a felkészülés során nem erőltette ezt a felállást a Don.
Azt pedig, hogy az angol játékosok alaphelyzetben nem gyorsak azt nem tagadom, de gondolkodásbli gyorsaságuk már-már Vanczák Vilit idézte....

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2010.06.19. 11:58:01

@Vul-Kahn:

Nem volt piros. Pirosat akkor kell adni, ha tiszta gólhelyzetet vagy gólt akadályoz meg a szabálytalanság. Vidics mögött nem jött senki. Ezért is különösen méltó jelölt a nap hülyéje címre. Teljesen ok nélkül, értelmetlenül kezezett.

@_KingJack_:

Nem is a továbbjutásuk elképzelhetetlen, hanem a játékuk siralmas. Ezzel együtt persze láttunk már csapatot megtáltosodni vébéken, ez igaz. '82 mellett a '90-es argentin csapat is említhető. Vagy a '94-es olasz. (Bár az akkor inkább úgy játszott, mint most a spanyol: igazából rohadt jól, csak semmi nem jött össze nekik a nyitómeccsükön.)

pote · http://nst.blog.hu/ 2010.06.19. 12:00:56

@sporttárs:
lájkolom
legalább egy órával a meccs utánig nem nagyon kellene senkit sem megszólaltatni (edzőt sem)

Everred 2010.06.19. 12:01:57

@_KingJack_: na de pont ezen csodálkozott az angol sajtó, hogy épp a világbajnokság előtti utolsó felkészülési meccseken próbálkozik valami újjal Capello, nyilván részben válaszul Barry hiányára.

A selejtezőkön viszont az volt az alapfelállás, ami tegnap is. Volt, hogy Lennon helyett Walcott kezdett, hátul Ferdinand vagy Upson játszott, nem Carragher, de egyébként a tengely ugyanez: Barry a holding midfielder, Lampard mélységből indulva igyekszik felérni a támadásokkal, Gerrard balról indulva kötetlenül mozoghat, Heskey leköti a védőket és lefejelgeti a labdákat Rooneynak, aki a védelem és a középpálya között igyekszik kárt okozni, a jobbszélső meg ragad a vonalra, és onnan igyekszik jó beadásokat produkálni és összejátszani a felfutó szélső védővel.

_KingJack_ 2010.06.19. 12:03:24

@Csöncsön: Igen, az a fájó (legalábbis nekem, te ezzel gondolom máshogy vagy:)),hogy az angolok játékában egyáltalán nincs benne a javulás lehetősége szerintem. Még elméleti síkon sem. De sokadszor mondom ne legyen igazam. Am valamelyik szerzőtől nem kérhetnénk egy angol-gödör posztot? Donelly, Pöte?

Everred 2010.06.19. 12:03:57

@pote: Rooney-t nem szólaltatta meg senki, ő egy felé közelítő kamerába mondta bele, amit mondott. Ami az adott helyzetben nem volt éppen bölcs dolog.

Egyébként én is támogatom ezt, hogy várjunk a nyilatkozattal, amíg lehiggad az edző/játékos.

Harald hardrode 2010.06.19. 12:06:40

egyébként hallkan megkérdezem, hogy valaki emlékszik még arra a jelentre a német meccsen, amikor a végén feküdt a szerb gyerek és kifele szabad. Ha megnézi valaki a visszajátszást látni, hogy Gomez elpöcköli a labdát, a baromarcú meg izomból belerúg a talpába és abba sérül bele. Ez a tizenhatoson belül volt, ergo büntető.
Nem ezen múlott, hanem húgyolszkin, meg azon, hogy a kihagyott büntető után látványosan megzuhantak a fehér sasok - mi van a német mentalitással????

_KingJack_ 2010.06.19. 12:07:57

@Ever "Aranylabdát Heskeynek!" red: Ez a taktika látváynosan megbukott tegnap este. Kérdem én: hogy lehet hogy ezzel 5-1 re verjük a horvátokat, és Algéria ellen helyzetig sem jutunk?

Vul-Kahn 2010.06.19. 12:08:57

@Ever "Aranylabdát Heskeynek!" red: @Csöncsön: Szándékos kezezés a saját ötösön... Nálam AUTOpiros. Rohadtul mind1, h jött-e mögötte vki, vagy nem. Direkt lekapta a levegőből a beadást bazzeg. Nem tudok mást mondani, normális futballkultúrájú országban ez INSTANT piroslap.

Everred 2010.06.19. 12:11:01

@Vul-Kahn: normális futballkultúrájú országokban betartják a szabályokat. A szabályok azt mondják ki, hogy akkor jár piros lap a kezezésért, ha gólt vagy egyértelmű gólszerzési lehetőséget akadályoz meg. Máskülönben sárga lapos figyelmeztetés. Igazából nagyon egyszerű, Csöncsön teljesen jól mondta.

Everred 2010.06.19. 12:12:19

@_KingJack_: Horvátország ellen jó, de legalábbis elfogadható formában és egészségi állapotban lévő játékosok álltak ki, sokkal kisebb nyomás alatt, hazai pályán.

Mondom újra: ha a játékosok maguk alatt vannak, ha a fejek nincsenek rendben, akkor nincs jó taktika.

horas 2010.06.19. 12:13:04

@Vul-Kahn: Tök mindegy,nem azon múlott,hogy a németek nem egyenlítettek ki,hanem elrontották a helyzeteiket.

Nyakamat rá,fordított helyzetben mindent felhoztál volna,hogy ez aztán semmilyen körülmények között sem piros.

Ne rúgozz ezen a németek most jók,nem lesz gond.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2010.06.19. 12:13:24

@_KingJack_:

Én az angolszurkeszek helyében egy dologban bíznék nagyon: Capelloban. Nagyon-nagyon ravasz vén róka ez, valamit ki fog találni. (Még ha ennek mi most, egyszerű földi halandók, egyelőre a nyomát sem láthatjuk.)

dzzzzz 2010.06.19. 12:17:04

amúgy nem értem mi bajotok Carragherrel, rohadtul lassú, de megoldja amit kell, koncentrál, akar. Ellenben Terry majdnem adott egy gólpasszt Algériának.

_KingJack_ 2010.06.19. 12:18:54

@Csöncsön: Eddig én is ebben bíztam, ezért mondtam hogy ha most nem jutunk 4be akkor talán sosem. Főleg hogy Lampardék után van egy elég gyenge korosztályunk. Mondom ezt úgy, hogy tavaly azért U23 EB-ezüstöt nyertek...

Szó ami szó, egyben bízom: Capello knows. Mindenesetre sztem ő tegnap is tudta, hogy mit kellene csinálni, de egyszerűen egyetlen épkézláb, magához képest legalább elfogadható formában lévő játékosa sincs. Ebben pedig azért neki is van felelőssége.

mocsing · http://nst.blog.hu 2010.06.19. 12:23:34

donovan egy akkora LOL, hogy kilóg a pályáról, ebből akkor se engedek, ha csoportosan kivégeztek. (előre szólok, hogy ha leírjátok a hülye szót, akkor se változik ez). mondja meg valaki, hogy mi volt a kunszt ebben a gólban. handanovics még az útból is elugrott. és ő már algéria ellen is szarul védett szerintem, de ok, nála talán korai a sommás ítélet.

@sporttárs: évek óta nem frusztrált ennyire kevéssé szar német csapat, részben azért, mert igazolva látom, amit gondolok és néha itt-ott leírok löw-ről.
amit anticsról írtam, az szerintem a németek kritikája, véletlenül sem az övé.

@horas: ki fikázta mourinhot? most tényleg. azt írtam, hogy ha egy ismeretlen megcsinálja ugyanazt ismeretlen játékosokkal, akkor kevésbé tudunk elájulni. nincs neked véletlenül üldözési mániád, ha valaki leírja mourinho nevét?

@montipájton: jól hallom, egy méterről rúghatták a szeme közé, miközben ő a gólvonalon állt? akkor melyik az a szitu, amikor ki kell jönnie egy kapusnak?

horas 2010.06.19. 12:26:00

@_KingJack_: Egy egész csapat nem lehet rossz formában,ilyen nincs.
Capello lehetséges,hogy támadójátékban nem akkora géniusz...

chrisred 2010.06.19. 12:28:21

@Vul-Kahn: Akkor piros, ha gólt vagy nyilvánvaló gólhelyzetet akadályoz meg. Azt a labdát meg senki nem érte volna el. A szándékosság meg alapkövetelmény, hogy a kezezés egyáltalán szabálytalan legyen.

jozinho 2010.06.19. 12:29:10

"Bár jogos gólt vettek el a nagyot küzdő USA-tól(...)vagy bármilyen egyéb szempont alapján jobban rászolgáltak volna a három pontra."

Nincs egyéb szempont: gólra játsszák.

horas 2010.06.19. 12:29:45

@mocsing: Lehet,hogy van,nekem így állt össze bocs,igazad lehet.

horas 2010.06.19. 12:31:45

Ki lesz ma astúdióban?

mocsing · http://nst.blog.hu 2010.06.19. 12:32:20

@Zsoca87: szerintem lennont le kellett volna hozni a félidőben, ennyi. nem bukhatott volna vele capello, mert lennon semmit nem csinált, márpedig szélsőjáték nélkül esélyük sem volt. (ez független attól, h ki a jobb játékos, ő, vagy swp)

@Artsuhtaraz: algériának le kellene támadni angliát? tényleg? van még egy meccsük, az egyetlen opció számukra a négy pont, amivel tovább lehet jutni, hátha megverik usa-t. nem fogják, de ez reálisabb, mint az angolok legyőzése

@Tassadar: túl sokan lettek volna :))

gezabá (törölt) 2010.06.19. 12:36:21

@Vul-Kahn: de nem volt gólhelyzet, és nagyon szándokolt se volt.

imici77 · http://www.megujulasfc.blogspot.com 2010.06.19. 12:39:31

@mocsing: melóDIA :)

ps: még a bayernbe is beférne az amcsi.

Everred 2010.06.19. 12:41:02

@mocsing: ez így van, Algéria a lehető legjobb taktikát választotta, még az is benne volt, hogy valaki körbefutja Carraghert és megszopatja Jamest, és esetleg nyernek. De így is életben tartották az esélyeiket, és akár előfordulhat, hogy megverik az amerikaiakat, bármennyire valószínűtlen is.

imici77 · http://www.megujulasfc.blogspot.com 2010.06.19. 12:43:10

Benito, bár nem fogom hallani, de ha bemondod Bergkamp nevét, akkor jövök egy sörrel :)

Ha összekötöd Wengerrel, akkor a köv nst tornán engedek egy kötényt ellened :) (magas labda, nem lecsapni:))

Ha tényleg összekötöd, akkor felveszek egyszer egy juve mezt :)

Everred 2010.06.19. 12:44:37

@_KingJack_: ha valahogy sikerül továbbvergődni - nem hiszek benne, de talán -, akkor egy játszó csapat ellen, amelyik meg akarja verni az angolokat és nem a döntetlenért megy, egy fokkal talán jobb lesz a foci. Betömörülő védekezést feltörni a jelek szerint ugyanis reménytelen a jelenlegi angol válogatottnak. De hát a spanyoloknak sem ment, a szekérderéknyi kreatív játékosukkal :-)

Strigo 2010.06.19. 12:45:43

Csak azt tudom mondani, amit az első meccs előtt is, ez a keret az utóbbi 20 év leggyengébbike. Ráadásul 4-4-2-t játszatni úgy, hogy egyetlen balszélső sincs a keretben? Meg kellett érnünk azt, hogy pontrúgásokból is teljesen veszélyes az angol válogatott. Nincs egy normális szögletrúgó, és a szabadrúgásoktól sem szarják össze magukat a kapusok. Heskey és Carragher óriási tévedés, mint ahogyan a fiatalok teljes mellőzése is. Kapusposzton nem hozott döntést még a vb előtt Capello, a cséká egy féreg, a kulcsjátékosok fáradtak. Ha az utolsó meccset be is húzzák valahogy, a másik csoportból a németek, és a ghánaiak is simán kivernék őket a 16 között. A szerbek elleni meg a legrosszabb nyolcaddöntő lenne az összes közül.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2010.06.19. 12:46:05

@Csöncsön: @_KingJack_:

Tényleg, közben eszembe jutott még egy példa: négy éve a franciák. Az első két meccsükön ők hasonlóan nézhetetlenül és kilátástalanul "fociztak", mint most az angolok. Aztán kevés híján vébét nyertek.

horas 2010.06.19. 12:46:36

Valaki tudja mit mondott Rooney a kamerába,lefordították,de kiváncsi vagyok,hogy néz ki angolul,eddig értem,hogy
Nice to see our fans...
www.nemzetisport.hu/foci_vb_2010/rooney-beszolt-az-angolok-szemetre-valo-jatekot-emlegetnek-2033291/

?

chrisred 2010.06.19. 12:47:45

@horas: “Nice to see your home fans booing you. That’s loyal supporters.”

Strigo 2010.06.19. 12:48:00

@Strigo a divatdrukker: pontrúgások teljesen veszélytelenek, persze

Amúgy marhaság Fergusont hibáztatni Rooneyért. Max Brown miatt lehetne, hogy keveset játszatta. Mint Wengert Walcott miatt.

horas 2010.06.19. 12:49:55

@chrisred: THX.
Ezért kellene kiállni egy csapat mellett mert látszik,hogy szenvednek,elhiheti minedki,hogy mindent megtesznek.

horas 2010.06.19. 12:51:15

@horas: A másik felem,meg azt mondja,hogy igen is érezze magát rosszul,azért a tankhajónyi pénzért cserébe...

imici77 · http://www.megujulasfc.blogspot.com 2010.06.19. 12:53:15

@Strigo a divatdrukker: rúúniért is wengert hibáztasd, ne vicceljbolondozz...

CaBeL 2010.06.19. 12:55:33

@Artsuhtaraz: anglia 90 percig húzta az időt- legalábbis az enyémet. le is zárhatjuk a témát.

bakító 2010.06.19. 12:57:41

@imici77: Ahhoz a sörhöz én finanszírozok egy szabadonválasztott picurt is (kivéve unicum, mert az méreg).

fransancisco 2010.06.19. 13:01:11

az nst a legnagyobb észosztó blog, de azt a legundorítóbb módon teszik: a jogabonito nem foci (de ha a brazilok europai focival jonnek ki, az se jó),
robinho vagy higuain nevetségesek, Benitez nem jó edzo, a latinok szinészek, szép lassan kiderul, az angolok a foci igazi muveloi, minden amit az angolok csinálnak nagyon szép, nagyon jó,
hú de fasza lesz az uj dressz, valamely leedsi riphoptekno zenekar mutatta be a zibizaPlaza megnyitóján, hú de retro meg cool, a fiúk naptáron fotozkodtak,
fuuú hát az is milyen fasza de nem? rooney uj nájki reklámját láttad már, lesoport mindenkit, anyám hogy az mekkora poén
próbáltak volna a portugálok fotozkodn, azt szétszedtétek volna darabokra, az algériai dresszbemutatóra nem is merek gondolni, rorsarch teszt kulonszám lett volna minimum
uj kommentelo valahogy ugy jelentkezett be: látja hogy nem lesz nnépszeru, de o a portugáloknak drukkol, hát igen igencsak ovatosan kell ide bekoszonni, az ember megkaphatja a magaet
ja igen egri viktor se jo, mondja ezt olyan valaki aki tuzoltoletrarol is csak epp a bokajáig ér
hát akkor mondok egy meglepot: a premier liguei (igen így!!) azért jó mert játszanak ott idegenek is. pont.
es igy bucsuzásként kapjátok be a benny hill retkes elkorhadt faszát, az jót tesz az anglomán tudatoknak, a commonwealth kupa meg lehethogy meglesz (bár barbados erosodott)

Everred 2010.06.19. 13:03:32

@horas: “Nice to see your home fans boo you. That’s what loyal support is, for fuck's sake."

montipájton 2010.06.19. 13:06:43

Vul-Kahn: lehgetett volna piros is, igazad van, a bíró Klosét sem olyanért küldte le, amiért mindenhol lapot adnak, úgyhogy ez alapján Vidisnek is mennie kellett volna.

De a leggusztusosabb bírói ítélet egyértelműen Edu góljának az érvénytelenítése, még mindig nehezen hiszem el, ha a lassításra gondolok: négy szlovén védő húzott vissza négy USA-csatárt a 16-oson belül, és nem csak úgy tessék-lássék, hanem konkrét birkózás árán, miközben az egy szem valahogy szabadon hagyott csatár hátulról érkezve tisztán a kapuba lőtt. A bíró meg, a 16-os vonalán állva, már a beadásnál gyorsan a sípjába fújt...

Komolyan, nekem ez csak a koreai vb utólag belengetett spanyol góljához fogható belenyúlás.

rizla 2010.06.19. 13:11:54

@mocsing: kapushiba volt donovan gólja, tiszta sor. de a lövés attól még szép volt, már úgy értem, hogy ESZTÉTIKAILAG szép. fogta, bekúrta.

lószerafin 2010.06.19. 13:52:47

@montipájton: Egy darab amerikai is visszarántott egy szlovént, pont azt amelyik kifejelhette volna a beadást.

il Magnifico 2010.06.19. 14:24:04

@rizla: a kapusé csak a harmadik legnagyobb hiba volt abban a helyzetben. ha én lennék az edző Handanovic húszat guggolt volna, de csak miután felhívtam a Suler és a Cesar anyukát, hogy a jövőhéttől inkább a kiütőcske edzésre vigyék a gyerkőcöket.

donnelly · http://nst.blog.hu 2010.06.19. 14:25:32

@fransancisco: Már elkezdtem az angol-helyrerakó posztot, de ezek után hiteltelen lenne...:D

donnelly · http://nst.blog.hu 2010.06.19. 14:27:15

@lószerafin: Négy szlovén meg négy jenkit, az még mindig minimum három tizenegyes...:)

Oarbeaskoa 2010.06.19. 14:44:56

fransancisco!
Ajánlom, ha már ennyire tájékozott vagy, és analizáló, összefoglaló skill-ekkel lettél megáldva, hogy nézzél utánna a klasszikus pszichopatológiában, hogy milyen személyiségszerkezetre utalhat a soraidból áttetsző hipervigilitás, hipothenax, gondolattodulás, anagrammák, rímek, konvenciók nem tartása. Nincs szükség Rorschach-ra. Mert ugyanaz a klasszikus, fórumokon megjelenő kérdés merül fel, hogy miért vagy itt akkor.

lószerafin 2010.06.19. 14:46:24

@donnelly: Igen, persze, csak először nem értettem hogy mi van, aztán megnéztem még párszor és azért nem a semmire fújt szabadot... Persze nem azt mondom hogy jogosan, tizit kellett volna adnia vagy megadni a gólt..

_KingJack_ 2010.06.19. 14:48:27

@donnelly: Ne hagyd abba kérlek, mindenképp kell egy angol gödör! Másban már nem bízom. Illetve dehogynem: Capelloban és abban amit Csöncsön írt a négy évvel ezelőtti francia kezdésről.

lószerafin 2010.06.19. 14:51:11

""Baszd meg a mocskos kurva anyád" - engedett teret gondolatainak Nicolas Anelka a Mexikó elleni meccs szünetében a L'equipe szerint."

:D:D:D

Mrs Columbo 2010.06.19. 14:51:39

szasztok, én is még a tegnapi meccsen vetyengek--- sztem Rooney szövege nem gáz, én magyar angol szimpatizánsként sem fújjoltam őket, és Rooneynak, aki azért gürcölt a meccsen, nem csoda, hogy hirtelen ez jutott az eszébe...

Írta vki, hogy Capello egy ravasz róka, hát remélem, hogy nem csak egy rókaprém boa.....jó, ez nem annyira érthető, szal remélem, ez a "tudja mit csinál igazából, csak úgy néz ki, mintha nem tudná" szitu.....

danesdzsu2 2010.06.19. 14:55:23

@fransancisco: ez mind semmi, a csúzlisok a legrosszabbak.
:)

lószerafin 2010.06.19. 14:56:30

@Mrs Columbo: Az a baj hogy Rooneynak töke ki volt az egésszel.. Persze meg értem hogy ki volt akadva, de ő is megérthetné hogy mi van, még akkor is ha nem rajta múlott a döntetlen... Nagyon nem ezt várták a szurkolók, főleg azok nem akik átutazták a fél világot.

lószerafin 2010.06.19. 14:58:21

@Mrs Columbo: Domenechnek. Azért jött Gignac a másodikra nem ő.

Mrs Columbo 2010.06.19. 15:02:36

@lószerafin:
hehe, erre gondoltam, de azt hittem, csak hülyéskedek.
amál rulez :D

Mrs Columbo 2010.06.19. 15:05:06

@lószerafin:
Rooneyt ismerik a szurkeszek sztem. Nyilván sem volt boldog, és azt mondom most is egy angol ne fújjoljon egy döntetlenen. Még ha kikaptak volna, akkor sem, nemhogy így.
A franciákat sem fütyültem volna ki franciaként, csad Domenechnek mutattam volna fel a középső ujjjamat.

Mrs Columbo 2010.06.19. 15:06:08

jav: nyilván nem volt boldog

danesdzsu2 2010.06.19. 15:07:58

@Mrs Columbo: szerintem a magyar válogatott angol szimpatizánsai se szoktak olyanokat üvölteni, mint mondjuk én az aranylábú fiaink egynéhány produkciója láttán....

_KingJack_ 2010.06.19. 15:09:07

@Mrs Columbo: Sztem meg a szurkolónak joga van fújolni egy ilyen teljesítményt látva. Attól még szeretheti a csapatát, ahogyan valszeg szereti is. De Rooney, aki például egyszer sem ért értelmesen a labdába a meccsen, jobban tenné, ha a teljesítményével foglalkozna, és nem a szurkolókkal.

PaliDrobo 2010.06.19. 15:11:14

ez igazából illeszkedik Rooney B csapatos dumájára, bár korábbi ugye

EASY, mi? hehe:D

cdn.majorleaguesoccertalk.com/wp-content/uploads/2009/12/the-sun-world-cup-2010.jpg

Mrs Columbo 2010.06.19. 15:20:42

@_KingJack_:
jó, igazad van, de most ezzel nem tesznek jót a csapatnak, ha belegondolsz...

Everred 2010.06.19. 15:33:12

@PaliDrobo: mondjuk nem azt mondta, hogy a B-csapattal is megverhetik Algériát, hanem hogy gyengébb játékkal, nem csúcsformában is sikerülhet.

davidmoyes 2010.06.19. 15:58:15

"A futballvilág egyik legnagyobb kabarétréfája, az Európában eddig tulajdonképpen mindenhol és mindenhogyan megbukott Donovan"
Az akkora méteres baromság, hogy reagálnom is felesleges.. :)

Everred 2010.06.19. 15:58:55

@davidmoyes: mocsingnak Európa nem terjed túl Németország határain :-)

mocsing · http://nst.blog.hu 2010.06.19. 16:14:14

@davidmoyes: tekintélyt parancsoló tizenhárom meccsen van túl az evertonban, még két gólt is rúgott, amellyel hipp-hopp ellensúlyozta a németországi időket ez az amerikai IKON :)

állítólag a legrosszabb fizikai mutatókat produkálta a bayern edzésein :) még klinsmann is kiakadt rá :))

CaBeL 2010.06.19. 17:15:17

Jahogy Everton. Értem. Akkor már mindjárt világsztár:)))))))

macca17 2010.06.19. 17:34:56

@Strigo a divatdrukker: mér is féreg a cséká? ezt nem értem.
amúgy meg sztem az van, h angolok be vannak tojva. félnek, és így nem lehet játszani. a szokásos túlzott elvárások és az elmúlt évtizedek teljesítménye között órási az eltérés. még azt sem tudják értékelni, h 90-ben 4.ek lettek, 96-ban meg 98-ban egész értékelhető focit mutattak be, de mind kudarcként él bennük. most is ez a helyzet, sztárolt, jó futballisták, akik be vannak rezelve, h nem tudnak megfelelni az elvárásoknak: egy cselt nem képesek megcsinálni, ezerszer megoldott rutinpasszokat rontanak el, csak biztonsági játékot adnak elő, mert mást nem mernek. a védekezésük is egy fos:a középpályán csak területet védenek, ugrabugrálnak a labda meg az ellenfél körül, nem támadják meg őket. azok a játékosok, akik hétről-hétre semmi mást nem csinálnak, csak hatalmas iramban nyomást gyakorolnak az ellenfélre, most semmi: alibiznek, mert félnek, h nem képesek megfelelni az elvárásoknak (közvélemény, sajtó, szakma). sehol egy rágyorsítás, egy kis kockázatvállalás, alig van sprint, mozgás semmi. önbizalomhiány, ahogy king jack mondta, de már az első meccsen is látható volt ez, és a potya (meg a döntetlen) csak erősítette

Szergő 2010.06.19. 17:36:33

@montipájton: az volt már,h az amerikai gólt nem érvénytelenítve lett,hanem nem is volt?Mivel sípszó után született ugye

mbm 2010.06.19. 21:56:17

@lószerafin: Ez már mindennek az alja. Félidőben, döntetlennél beszólni ezt, egy kicsit durva.
Mondjuk elképzeltem, ahogy már a gépen Anelka kényelmesen hátradől és azt mondja: "totál megérte!" :D

Woland 2010.06.20. 05:20:19

@mocsing:

meg talan sosem volt olyan cikk az NST-n amivel ennyi mindenben nem ertettem volna egyet. :) (nem mintha ennek zavarnia kellene teged)

az tiszta sor, hogy Handanovics egy rajzfilmbe illoen gyava nyul, meg az is, hogy Algeria nagyon is elegansan alazta meg az angolokat az okos mourinhoista vedekezessel.

viszont:

1. az USA megelegedett a dontetlennel?
alig lehetett lefogni oket a vegen, hogy ne pofozzak fel a birot. es az egyenlites utan teljesen nyilvanvalo volt, hogy egy golt meg legalabb lonek - mas kerdes, hogy ezt nem adta meg a biro, a negyedik golt pedig mar nem sikerult beloni. az, hogy az utolso 5 percre hullafaradtak voltak a vegig az eredmeny utan rohano, fokepp otthoni csapatokban senyvedo jenkik, szerintem nem meglepo. na meg egy akkora, a karukra elkovetett lelekrombolo biroi bolondsag utan, ami tortent veluk nem csoda, ha megtort bennuk a lendulet egy picit.
de, hogy nem akartak volna nyerni - ill. hogy megelegedtek volna a dontetlennel, azt kikerem magamnak a valoban nevetsegesen tulhajpolt Donovan neveben! :)
(Aki egyebkent az Everton-ban jo kis honapokat toltott - egy Spurs-elleni, hibakkal halmozott meccs kivetelevel.)

2. Klose kiallitasa jogos volt?
meg az germanofiliaval kevesse asszocialhato BBC studiojaban is egymas fejet fogtak a nepsegek, hogy mekkora okorseg volt a birotol ezt meglepni. ugye nem kell leirnom azt az orbitalis kozhelyet, hogy hanyan fejeztek volna be a meccset ha kovetkezetesen osztja a lapokat a spanyol? az elso sarga teljesen oke - lehet, hogy csak osszeakadt a labuk, de szerb letamadas szakadt meg vele, es a biro eppen elotte figyelmeztette a nemetet. viszont a masodik sarga teljesen kabare - elkesett, labdat celzo szurka, amikor a szerb srac a teljes nemet vedelem fele igyekezett a tavolbol, meg a sajat terfelen. ez jogos sarga? oszinten?
a nemet csapat tiz emberrel is helyzeteket halmozott - ha az anyaszomorito kurva Podolski nincs a palyan akkor, ahogy te is sugallmaztad, teljesen mas a helyzet. (persze a szerbeknek is volt egy-ket veszelyes kontraja a vege fele.)
mindenesetre en nem huznam le az egesz nemet csapatot - szerintem tipikusan az a helyzet, amikor jogosan lehet ketto embert bunbaknak tekinteni: Low es Podolski tette hozza a szukseges pluszt a szerbek eltokelt teljesitmenyehez.

3. Lennon helyett SWP?
ez a fenntartas tolem nyilvan elfogultan hangzik. de megis mit varhat barki is SWP-tol, amit Lennon nem hoz meg egy ilyenre sikeredett meccsen is? Lennon gyorsabb, jobban/tobbet zar vissza vedekezni, ritkabban cselezi magat emberbe/oldalvonalon tulra, beadni meg egyikuk sem nagyon tud.
mindket angol helyzetecske Lennon beadasaival indult - az elso felido vegen Heskey fejere akarta csavarni, a vedo valahogy elfejelte, de Lampard pont jo helyen allt, a kapus vedett (messze a legnagyobb helyzet volt). a lecserelese elotti beadasanal hatalmasat mentett a berber vedo Rooney elol.
ez nem sok, de pont kettovel tobb mint amit SWP csinalt - hogy csinalt egy szabadot meg egy szogletet azt nem szamoltam bele Lennonnal sem.
Egy valami viszont nagyon feltunt: Lennon legalabb ketszer futott be az algeriai vedok kozott nyilt folyosora ugy, hogy ha Gerrard/Lampard bepasszolta volna neki egyedul vezetheti a kapusra - ketszer tortent ilyen ugy hogy a kommentator velem egyutt orditotta, hogy "aggyadma Lennonnak te kurva!!!!" Altalanossagban elmondhato szerintem, hogy Gerrard es Lampard elvetve jatszik ossze Lennonnal (ill. SWP-vel, itt nem az egyenrol van szo) - ez itt szerintem nem a "legkisebb kiralyfi"-szituacio manifesztacioja, hanem: - a Frankie-Stevie problema miatt, ha nem eppen sajat maguk keszulnek vegigvinni egy tamadast, akkor egybol egymast keresik, mert mindenhol azt halljak, hogy nem tudnak egymas mellett jatszani. ezert ha eppen nem egyedul basznak el egy helyzetet, akkor egyutt basszak el - a fontos, hogy passzoljanak egymasnak neha legalabb. Igy az aktualis szelsonek elvetve jut laszti.
Nincs szelsojatek, es nem Lennon vagy SWP miatt, hanem azert mert a harom kozepso kozeppalyas tul sokat dajkalja a labdat, ill. kozepen akarnak eroltetni mindent.
Ha Rooney egyedul lenne elol, Gerrard mogotte (vagy Defoe/Crouch elol es Rooney mogotte) a ket szelen meg Lennon/SWP es Joe Cole futkarozna az izgalmas dolgokat eredmenyezne szerintem. SWP-vel is jobban mukodne ez mint a 4-4-2, bar szerintem Lennon jobb valasztas.

Mindegy no, csak el akartam mondani a velemenyem - akar szintiszta hulyeseg akar nem. Koszonom a lehetoseget! :)

(Amugy nagyon tetszenek a Bundesliga-cikkeid, ugyhogy danke schon azokert is.)

mocsing · http://nst.blog.hu 2010.06.20. 15:24:46

@Woland: ne viccelj, építő jellegű kritika? megnyalom mind a tíz ujjamat :)

1. a meg nem adott gól után szerintem az amcsik inkább nem kockáztatták meg, hogy elbukják az egy pontot is. erre aligha érv, hogy de dühösek voltak a hülye sporira, még jóhogy :) valahogy többet volt a szlovén térfélen a labda a hajrában (bár nem sokkal), de veszélyesebbek voltak novakovicsék. épp azért furcsálltam ezt, mert megfoghatónak éreztem a szlovéneket.

2. lehet rajta vitatkozni, de a helyzet akkor is az, hogy _meg lehetett adni_, ráadásul volt már egy durva belépője az elején, amire nem kapott semmit. szerintem ez baszta fel a spanyolt, hogy nem elég, hogy kettőből, csak egyet büntetett, még tovább csinálja. én úgy vagyok vele, hogy lapot akkor kritizálok, pláne pirosat, ha konkrétan jogtalan. ha első sárga lett volna, senki nem vitatná.

a meccs közbeni további következetlenség megint más tészta, a lényeg, hogy abban a félidőben klose szinte kiprovokálta, hogy lezavarják, ami egyébként egyáltalán nem jellemző rá.

3. itt félreérti mindenki, én nem azt mondom, hogy lennonnál jobb swp, hanem hogy le kellett volna hozni, mert nem ment neki. nálam kb ugyanaz a két játékos, bár nem látom annyit, mint ti, ez nyilvánvaló. amúgy meg a fél csapatot le lehetett volna cserélni, úgy látszik, darázsfészekbe nyúltam, hogy pont lennont emeltem ki :))

Woland 2010.06.20. 19:53:43

@mocsing:

nem kritika, csak ellenvelemeny :)

1. az amcsiknal nem a duhon van a hangsuly, hanem azon, hogy foleg szar bajnoksagokban jatszo/nem jatszo jatekosok futottak vegig az eredmeny utan es termeszetesen jobban elfaradtak a vegere mint a meccs nagy reszeben kocogo szlovenek - a meg nem adott gol utan ezert voltak robbanekonyabbak szlavok. szerintem az amcsik mindent kihoztak magukbol - szerinted meg megelegedtek a dontetlennel. itt csak ennyi a nezetkulonbseg :)

2. "ha első sárga lett volna, senki nem vitatná."
en pont vitatnam! :) latszott hogy a labdat akarta elpockolni - nem rugas vagy akasztas volt. de azt, hogy durvasagnak semmikeppen nem lehet nevezni gondolom te is adod. masik, hogy a szerb srac a sajat terfelen vitte a labdat oldalra-elore, es elotte ott volt a komplett, felallt german vedelem. szerintem ez nem sarga - az elso sargat nem vitatom, kulonosen, hogy figyelmeztetes utan esett. az elso eset sem volt durva, Ivanovics nagyobb ugyet csinalt belole mint amilyen volt.

amugy hany szabalytalansaga volt Klose-nek osszesen? ha csak ez a harom, akkor kulonosen vicces a piros szerintem.

3. szerintem nem volt Lennon-nak gyengebb meccse mint a tobbieknek. egyszeruen nem passzoltak neki a labdat amikor helye lett volna futni - ketszer indult kozepen folyosoba tokeletes utemben amikor ki lehetett volna ugratni. a szelen sosem kapta lenduletben a labdat - ha a kozeppalya agyasai (Lamp, Gerrard, Barry) nem hasznaljak a szelsot akkor teljesen mindegy hogy Lennon vagy SWP van ott, ezert ereztem feleslegesnek a cseret.

Amugy Lennon es SWP tenyleg nagyon hasonloak, csak Lennon kicsivel talan mindenben jobb.

Beke veled :)

Asidotus 2010.06.20. 20:09:12

@Woland:
én néhány éve nagyon figyelem Lennont, és drukkolok neki, de most a tavasz vége felé, amikor visszatért, és figyeltem, de nem győzött meg. Még nincs azon a szinten, ahol a sérülése előtt volt. Pont az hiányzott, amit ő korábban tudott..

Iniesta homokozik 2010.06.20. 21:20:18

A BBC Sport értesülései szerint amennyiben az angol labdarúgó-válogatott nem jut tovább a csoportjából a dél-afrikai világbajnokságon, az angol Labdarúgó-szövetség (FA) elvárja Fabio Capello szövetségi kapitánytól, hogy lemondjon posztjáról.
süti beállítások módosítása