Nou San Trafford

Az Index blogja a világ legjobb futballjáról.

A szerkesztőségből...

Utolsó kommentek

jujjdeizgi

Friss topikok

Dail(y) Africa - Higany a köbön, hülyék a kútban

2010.06.18. 02:00 OJ

Három nap után leszakadt rólam az ing-zakó szett, jól is esett kicsit úgy délidőben rásüppedni az meccsekre, annak tudatában különösen, hogy megjöttek a gólok, betöltötték őket a rendszerbe. Fel se tűnt, hogy már húsz meccsen vagyunk túl, a színvonalban bekövetkező emelkedés rögtön vissza is hozta az életkedvet a hétvégén és hét elején megfáradókba. Csak csütörtökön tíz gól született, egyik meccs se nélkülözte a jó, fordulatos focit és az A-B ágat illetően is tisztábban látni már a közeljövőt. Higany és Mexikó gyönyöre, Nigéria és Domenech nyomora, egyéb apróságok kíséretében.

Rögtön némi csalódással indítunk. A pitypanglábú görögökkel indító Dél-Korea képtelen volt felnőni az ellenfélhez, sem mezőnyjátékban, sem helyzetkihasználásban (nem volt sok, de ami akadt, ordas nagy volt), sem összeszedettségben nem hozta a vele szemben elvártakat. Lesújtó öngólból hatalmas szerencsével álltak talpra, ziccert rontottak, de kétségem sincs afelől, hogy egy 2-2 is csak átmeneti reménykeltő állapot lett volna egy argentin gól előtt, így aztán nem szurkálom őket, mert nem vállaltak elég kockázatot a győzelemért. Egy szép fokozatosan felpörgő Argentínával szemben sajnos nem tudtak ellenféllé válni, és mivel ennél többet reméltünk, nyugodtan felróhatjuk nekik - a népszerű kérdéskörök szempontjából persze -, hogy nem tették kellően próbára a Jonasszal és Demichelisszel súlyosbított védelmet, csak annyit szűrtünk le, hogy a bizonytalanság is beöltözik a srácokkal.

Nem derült ki, mekkora a baj hátul, mivel elöl volt a hangsúly: csikicsukiból kevesebb jutott az első játékrészre, több oldalról érkező kezdeményezést számoltunk, született is belőlük két önbizalmat alapozó gól, aztán a meccs második felére megfordult a dolog és a nigériaiak ellen körülményeskedésbe fulladó játék mutatkozott meg precízebb verzióban - és újabb két gól képében. Messi az idő múlásával - és a koreai energiák fogyásával - "kiszabadult" a középpályáról és kihasználta az ellenfél széteső védekezésében megnyíló csatornákat. Megérdemelt gólját Higuain tette be, aztán a meccs legszebb támadásából bevitte a harmadikat is. Emlékeim szerint legutóbb Ferenczi Pistánál számoltak gólokra átlagolt lövéstávolságot, a 3,74m/gól azt jelenti, hogy Higu is az igazi klasszisok sorába emelkedett. Mocsing is fradistával jött, szerinte Higuain az argentinok Eldingje. Argentína-Dél-Korea 4-1

Rehhagel az EB-stíl négyzetre emelésével sem tudja megállásra kényszeríteni az argentinokat, a békés gurigázással viszont reális esélye lehet a továbblépésre, ez pedig a nemzeti szégyennel egyenértékű nyitány ellenére sem tűnik jó ötletnek. De a házigazda kontinens iránti figyelmességből, kezdjük a zöldekkel. Itt az ideje, hogy a szuper Sasok legszuperebb fanatikusaival is közöljük: nincs olyan, hogy erős Nigéria. Bármilyen összetételben, erőállapotban érkeznek, bukfencre vannak ítélve és még csak mások ökörsége se kell hozzá, elbarmolják ők saját maguknak. Lásd Kaitát, aki szerintem inkább a klubja edzőtábora felé veszi az irányt, minthogy a bőröndök közt sunnyogjon le a gépről. Szépen indult pedig: Martins, a keret messze legjobb támadója helyett hasonmása, Kalu Uche sodorta a szakadék szélére a görögöket - mondjuk ez inkább Corvasz öngólja volt, mégha nem is ért bele -, de hogy mi szükség volt arra, hogy Kaita megfegyelmezze Toroszidiszt... A válasz az agyban rejlő részletekben - vagy pusztán az agy hiányában - keresendő.

Tíz - sérülések miatt olykor kilenc - emberen aztán szép lassan felülkerekedtek Cioliszék, eloszlatva a nekik szánt jövőt (kapnak kettőt, szünetben félig bepakolnak, lőtt gól nélkül búcsúznak), de megint milyen gól és pont a támadásban '94 óta fogalmatlan görögök találják... Az átkuk legalább megtört, másnak úgyse örülhettek, az előny ellenére sem: Gekasz és Yakubu lábában egyaránt bennragadt két-két örömbomba, az első körben nagyot alkotó Enyeamánál záporoztak a bravúros védések - egyetlen alkalmat leszámítva, Toroszidisz a földön heverő Yobo helyéről szúrt a hálóba. Ettől a jogos sikertől még nem lett reményteljesebb a társaság, de miután van némi sansz a tizenhatra, elképzelhető, hogy Rehhagelt a vártnál pár nappal később nyugdíjazzák. Görögország-Nigéria 2-1

Meteorológiai adatokkal nem tudjuk alátámasztani, csak sejtjük: Polokwane úgy vonul be a történelembe, mint minden idők legfagyosabb vébémeccsének színhelye. A kesztyű-sísapka-széldzseki-pokróc szett eddig nem volt része a világbajnokságokra rendszeresített kelléktárnak, nem mintha bánnánk, hogy így alakult: a csípős klíma a téttel kiegészülve olyan iramba csapott, ami időnként a motorsport-magazint idézte. Mexikó alapból a vendégszeretetre épített, amíg saját térfelén fogadta az agresszorokat, azt forralta, hogyan csapja meg őket. Sokkal letisztultabb volt ez a mexikói foci, mint a nyitómeccsen, de hát itt a második körben már minden másképp működik. Kivéve a franciák.

Kifejezetten miattuk választottam ezt a napot, de nem a közhelyes, öncélú ekézés szándéka dominált, hanem a várakozás, hogy a kiheréltnek aposztrofált - és ezt legutóbb bizonyító - válogatott kényszerben össze tudja azért szedni magát és történik valami érdekes, amire lehet majd érdemben reflektálni. Hajlandó vagyok rutintalannak, mi több, enyhén naivnak minősíteni magam. Néhány pillanatnyi megrogyást leszámítva - amikor nyomokban olyannak tűnhetett a válogatott, amilyennek látni szeretném/szeretnénk - ismét kár volt engedni a nagyok-úgyis-továbbmennek-valahogy nyomásnak. Az egyetlen kezdőbéli változás - Gourcuff kiszerencsétlenkedte magát onnan - révén Ribéry került középre, mégis Malouda lett igazán a váltás kedvezményezettje, sokkal szabadabban játszhatott - és látszott is, amiről korábban beszéltünk. Na, Llorist leszámítva a legkevésbé szar teljesítményt ő mutatta be.

Játsszunk hibakeresősdit Domenech-módra: ott volt a les, meg a bíró, meg a tizi. Meg a tét. Meg a vuvu. Meg a sajtó. Meg a hideg. Meg az ellenfél.

Ja, meg az a barom, aki egy vagon villámgyors mexicanóval szemben ócska lescsapdával próbálkozik. Az inkompetens, rögeszmés bolond, aki az utolsó húsz percre már a harmadik cseréről is lemondott (egyébként meg...), feladva az egészet, miközben Aguirre kiváló cserékkel egészítette ki Márquez, Salcido, Torrado és a bongyori dos Santos hasonlóan príma játékát.  Aki tett róla, hogy ugyanaz legyen a koreográfia, mint a franciák idei összes meccsén: nekifeszülés, meddőség, tanácstalanság, görcs, bukás. Aki képtelen volt lereagálni, ahogy egyre akaratosabban jöttek a zöldek, Hernández, majd Barrera és Blanco, ahogy Llorist sorban hozták kellemetlen helyzetbe a társak, ő meg csak pironkodott az indiszponált Gallas-szal versenyt vállaló, a futballhoz bizonyíthatóan teljesen hülye Abidalt látva. A köpcös showman pedig büntetett, az ég áldja meg a nevét! Franciaország-Mexikó 0-2

NAPI DILEMMA

Érdekes ez a ki mit érdemel téma, valamiért az körvonalazódik a vélemények jelentős részében - de lehet, hogy csak én sarkítok -, hogy Messi mindent, Higuain meg örüljön, hogy lyuk van a seggén. A szintén többször emlegetett "nem csinált semmit, csak rúgott hármat" vonalat se venném fel, sokat mozgott, kereste a helyét, nem játszott kiemelkedően - mégis megtalálta a labda háromszor. Érdeklődve olvasom, ki hol helyezkedik el az argentin csatárok hálójában, ugyanis képességeik, gólérzékenységük, döntő pillanatokban való megnyilvánulásaik alapján képtelen vagyok különbséget tenni köztük - noha öt kommentből három ezen rugózik, tehát lenne épp némi támaszom. Számomra a Batistuta óta első argie vb-triplázó Higuain pontosan annyit ér, mint Tévez, ő pedig épp annyit mint Milito vagy Agüero, minden kombináció jól néz ki és ugyanannyira életveszélyes. Nem itt van a kulcs, az argentinok jövőképe szempontjából nem Higuain pályánléte - avagy Milito mellőzése - a kérdés, de még csak nem is a hátsó részek rendezése számít, hanem az, hogy Messi új szerepköre és kötetlensége mennyire tud majd érvényesülni rendezett, szervezett, adott esetben játékgyilkos riválisok ellenében. Extrém esetben Simán kieshetnek úgy, hogy nem futnak össze ilyennel, így ki se derülhet, mihez kezd az isteni bohóc, amikor a csapata le van fogva.

A NAP FELISMERÉSE I.

Eggyel többen lesznek az argentinok a görög meccsen, Jonas ugyanis kisárgázta magát a harmadik körből, így szikrázó Otamendi-Szalpingidisz csörte lóg a levegőben.

A NAP FELISMERÉSE II.

Nem lehet, hogy Giovani az mtv-s Hesna rokona..?

A NAP HÜLYÉJE

Sani Kaita kénytelen lesz elvinni a balhét Nigéria kieséséért. Ghezzal és Kuzmanovic ostobaságát is túlszárnyalta a középpályás, mozdulatában tetőzött hazája futballnyomora.

NEM VÉNEMBER

Blanco minden vébék harmadik legkorosabb gólszerzője lett. Megérdemli, hogy egy sörrel teli medencébe gurítsák.

A NAP INTERJÚRÉSZLETE

"Egyelőre fogalmam sincs, mit mondhatnék a játékosaimnak."  

                                          Egy "Igen, elbasztam!" talán megtenné.

A NAP SZALAGCÍME

Integető hajbókoló lufiember kolléga, a francia posztok lelkes követője hívta fel a figyelmet a szurkerblogon a L'Equipe meccs utáni szalagcímébe foglalt sombreros-sombre héros (sötét hősök, ha jól fordítom) szójátékra.

***

Prognózis péntekre:

Példás küzdelem egy remek meccsen, Mertesacker először találkozik olyan támadóval, akire még neki is fel kell néznie. Schweinsteiger távoli lövése dönt, a vége viszont csúnyán alakul, mert a szerbek közül többen is ledobják az ékszíjat. Németország-Szerbia 1-0

A barbecue-partik nyugalmában reménykedő szomszédokat hamar kioktatják a játékot sokkal magasabb színvonalon űző ámerikai srácok, Altidore rögtön egy duplát zavar Handanovics kapujába. Szlovénia-USA 0-2

Sivatagi magányban vonulnak majd az öltözőbe az algériaiak: hiába készülnek célirányosan az összes zátonyon focizó csapattag kezdőbe állításával, a tüskék nem ülnek, a nagy kihaminem ígérgetés pedig már szünetre kétgólos hátrányba fordul. Lennonnal és Culával nem tudnak mit kezdeni. Sajnos újabb két angol sérül bele az ütközetbe, Beckham doktor szerint Kadhafi bosszúja. Anglia-Algéria 4-0

130 komment · 1 trackback

Címkék: vb 2010

A bejegyzés trackback címe:

https://nst.blog.hu/api/trackback/id/tr462090436

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Zöldikét lőttünk 2010.06.18. 06:15:02

Próbálunk higgadt fejjel gyorselemezni, valószínűleg eredménytelenül, buzog bennünk a buzuki hangja, és ha sikerült volna egy görög közösségből közvetíteni, akkor hatványozottan élvezhetőbb beszámolóval jelentkeznénk. Balsors akit régen tép jellegű el...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

vadkutya 2010.06.18. 09:16:15

@zsakfos : MEKKORA!! Disszidáltak...

zsakfos 2010.06.18. 09:21:05

@Walmer:
A smiley-t lehagytam a végéről, vagy írhattam volna a vannak helyett lehetnek-et.
Azt írtam, hogy nem tűnik verhetetlennek az ág, nem azt, hogy ők lesznek az esélyesek a drága angoljaid ellen...
Az eddig lement meccsek alapján egy Korea, Anglia páros nekem könnyebbnek tűnik mint egy Argentína/Németország a 4 közé jutásért, de nyugodtan megcáfolhatsz...

Walmer 2010.06.18. 09:27:24

@zsakfos : Németo játszott Ausztráliával, Anglia meg egy világranglista 14. USA-val, amelyik leverte az addig verhetetlen spanyolokat és csinált egy jó meccset a brazilokkal a KK döntőben. Az Argentinok lebirkózták Nigériát, és lőttek 4-et Koreának, ami valóban fasza dolog.
Ha ma az angolok lőnek 4-et Algériának, akkor majd az Argentin/német ág lesz gyengébb?
És ha utána angol-szlovén döntetlen, akkor meg megint az angol?

danesdzsu2 2010.06.18. 09:31:57

@vadkutya: egyszerűen felháborító, hogy rendes becsületes koreaiakat egyszerűen csak elrabolnak a VB-ről, és a kapitalisták csak somolyognak a bajszuk alatt....

A következő VB.t majd KNDK szervezi, ott nem lesz ilyen!

Malachi 2010.06.18. 09:32:58

@zsakfos : nahát, nahát. ez azért nagyon kemény.

egy angol 4-esnek nagyon tudnék örülni este. a német-szerb pedig nagyszerű dupla piros lapos meccsnek ígérkezik! jó lesz ez a nap.

sporttárs 2010.06.18. 09:39:12

@Walmer: Meg kéne határozni, ki az, aki már akár arcpirító módon is ekézheti Domenechet. Mert úgy rémlik, itt a fórumon még senkin nem akadtál ki emiatt. Ezek szerint a kommentelők magasan kvalifikált, bizonyított futball-szakemberek. Vagy a posztírók, akiknél ugye szintén régóta téma az inkompetens, beszari, konok, hülye, hozzá nem értő, idióta francia kapitány.
Csak Egri kussoljon, világos.

danesdzsu2 2010.06.18. 09:45:22

@sporttárs: Tehát, szerinted egy kommentátor bőven megengedheti magának azt közvetítésben, mint amit az ide kommentelők? Forradalmasítani kéne a köztévét:)

sporttárs 2010.06.18. 09:45:27

Most én is bízom benne, hogy nem lesz szalonremi az uru-mexikó, aztán ki tudja. Ha döntetlen lesz, az isten nem mossa le róluk a egegyezést, pedig még akár "igazi" döntetlen is lehet, a fociban az is egy lehetőség...

Viszont ne legyen igazam, de félek én attól, hogy a görögök amolyan EB-módra "beindulnak", értsd: meggyilkolják a játékot az argentinok ellen, akik ki tudja mennyire lesznek motiválva egy nagy győzelemre... És ha a hellének be tudnak jutni egy vébén a tizenhatba, az rettentő szomorú, pláne az európai nagycsapatok eddigi teljesítményének függvényében. De még egyszer: ne legyen igazam.

(Nagyon érdekes ez az amrikai fölény egyelőre, szinte nem buknak meccset, csak Honduras, de az meg Chilével szemben... Ettől még simán elképzelem, hogy akár három európai lesz a legjobb négyben, elvégre tornákon nem az eleje számít. Mindenesetre mintha abban a távolabbi régióban nem annyira az esélyeken való pöcsölődés lenne a jellemző, hanem a foci előre, ez szimpatikus.)

sporttárs 2010.06.18. 09:46:05

Ja, amúgy remek poszt volt, OJ! :)

Szent.J. 2010.06.18. 09:48:38

Kérdés: Valaki látta, Blanco a tizenegyes előtt milyen "áldást" kapott Ribery-től? Megvan hogy az mi volt?

Nagyon érdekelne.

bz249 2010.06.18. 09:50:41

@sporttárs: azert a legvaloszinubb szerintem meg mindig a 0-0

uruk: a 0-0 tokeletes eredmeny, hulyek lennenek nem vedekezo felfogasban palyara lepni. Raadasul nem is rosszak benne.

mehiko: ha nyernek elkerulik Argentinat, de a dontetlen azert jobb a veresegnel (mert az elobbi 16 az utobbi meg 32 kozotti bucsuzast jelenthet), szoval ertelmes ember csak modjaval tamad. Ha helyzet van beveri, de egyebkent elso a vedekezes.

Ez az alaphelyzet minden megegyezes nelkul. Amiatt meg senkit nem lehet vadolni, hogy a neki megfelelo eredmenyt igyekszik tartani.

mocsing · http://nst.blog.hu 2010.06.18. 09:59:20

@danesdzsu2: basszus, nem erről van szó nyilván, de most már szerintem is vissza kéne venni kicsit fórumilag. mármint nem azért, mert nem írhatunk le bármit, hanem csak úgy magunk miatt. a világ egyik legnehezebb dolgát csinálják, amitől még lehet, sőt szükséges is kritizálni őket, az se baj, ha nem építő jellegű, de ne az legyen már az érv, hogy egri (aki valóban egy végtelenül idegesítő figura, ráadásul knézyi magasságokba emelkedik az elfogultságot illetően) ne ekézze domenechet, mert hát az mégiscsak egy szövkap. de, ekézze, ha logikusan van felépítve, amit mond, akkor az se zavar, ha szakmailag baromság. a stúdióban majd jól elmondják a szakértők, hogy baromság és akkor majd jól tudni fogjuk és akkor majd ha sok baromságot mond, majd akkor kirúgják.

kicsit ketté kéne választanunk három dolgot:

- a kurvaanyazást, aminek az alapja sokszor a személyes unszimpátia
- a stílusuk megítélését
- az általuk elmondottak tartalmi minőségét

ettől függetlenül mehet az anyázás online, ettől is olyan nagyon jó a fórumozás, csak hát talán ettől érzi az nst-hez tartozó kommuna többnek az nst-t, mert itt másképp kurvaanyázunk: okkal és frappánsan. legalábbis elvileg.

heizer 2010.06.18. 10:00:53

@OJ: Bocs, nagyot koppant, én is ütöm Beckham doktor szintjét :)

popp · http://koncertblog.com/ 2010.06.18. 10:01:11

@montipájton: Természetesen a szmpátia. Vágod, a szurkolás nem racionális.

@Walmer: Vitatkoznék, igenis nevek játszák, a csapatok nevekből állnak, rosszabb és jobb nevekből.

@zsakfos : Számítottam ilyesmire, lesznek még többen is!

vadkutya 2010.06.18. 10:01:19

@OJ: Egyébként - kapcsolódva a poszthoz, ami remek - Domenech-en túl én a játékosokon is vélek felfedezni némi tanácstalanságot. Tegnap már totál üres tekintettel futballoztak, mindenki csak előre nézett, meg a labdára, meg a földre, semmi jele nem volt annak,h bárminemű kommunikáció lenne az emberek között. S ez az előző meccsen is így volt, fejben mintha már menne az "ennyit tudunk".

Pedig sztem nem. Képtelen vagyok felfogni,h miként engedhetik dolgozni ezt a fényes-szemű, hibbant... Áh, botrány az ürge, a víz lever tőle.

Walmer 2010.06.18. 10:01:22

@sporttárs: gondolom azt neked sem kell magyaráznom, hogy mi a különbség kommentelő meg sportriporter között. vagy kell?
Segítek.
Én elküldhetem minősíthetetlen stílusban, akár bazmegolva is messit mondjuk az anyjába. max kimoderálnak, de még az sem biztos. Ezt egy sportriporter nem teheti meg, mert a tévében nagy nyilvánosság előtt sok embernek beszél.
kezdjem el megyarázni a magánbeszélgetés-nyilvános beszéd közötti különbséget is, vagy úgy nagyjából leesett.

popp · http://koncertblog.com/ 2010.06.18. 10:08:00

@mocsing: Szép volt, egyetértek! Kivéve annyit, hogy engem nem idegesít Egri (bár megértem, ha valaki a falra mászik tőle), sőt bírom a közvetítéseit. Nagyon tetszett, ahogy pártolta Mexikót. Olasz közvetítései alatt meg már nem sok hiányzik ahhoz, hogy kibukjon belőle egy 'add be Mussi'-szerű klasszikus.

Az interjúkban meg különösen jó, a Sport7 című műsorban nem egy sportvezetőt hozott igen kellemetlen helyzetbe.

Walmer 2010.06.18. 10:10:41

@mocsing:
Szerintem nagy nyilvánosság előtt ekézni egy labdarúgó szakembert annak kellene, aki hiteles.
Miért? mert nem tudjuk mi az eredeti koncepciója, nem tudjuk ki, mit, miért játszik.
Lásd. Beckenbauer lefikázza capellot. nem szimpatikus, de egy beckenbauer ezt simán benyöghtei, mert hiteles, mint edző, mint szakember. Még akkor is így van ez, ha esetleg nagy butaságot mond.
Én qrva régóta nézek focimeccseket, de még az életben nem hallottam olyan speakert aki egy idegen(!!!!) válogatott edzőjével, ill. annak hozzá nem értésével foglalkozott volna.

Ha egri azt mondja, hogy Abidal mekkora szar, azzal nincs gond, mert ez hozzátartozik, másrészt azt mindenki látja. De már megbocsásson a világ, ki ő, hogy belemondja a világba, hogy Domenech mekkora szar. Alátámasztotta valamivel? és amivel alátámasztotta az megállja a helyét?
Már akkor is forradalom van itt, ha Várhidi bírál egyes olasz edzőket a Serie A közvetítései altt. De az, hogy Egri csinálja, az tök rendben van.

danesdzsu2 2010.06.18. 10:12:41

@mocsing: " Meg kéne határozni, ki az, aki már akár arcpirító módon is ekézheti Domenechet"

Nekem nem fáj még az sem, ha Kahnt ekézi ( :) ), az arcpirító móddal lenne egyedül bajom. Mivel egyáltalán nem figyeltem este, nem tudom, hogy történt e ilyen, csak erre reagáltam.

Walmer 2010.06.18. 10:12:49

@popp:
"sőt bírom a közvetítéseit. Nagyon tetszett, ahogy pártolta Mexikót. "

Most erre mit lehet mondani?
ha neked akkor jó egy sportriporter ha annak szurkol akinek te, akkor azzal tényleg nincs mit kezdeni.

Neil Blender 2010.06.18. 10:13:12

Bocsánat tegnap nem voltam és nincs kedvem végigolvasgatni az összes kommentet.

Csak azt szeretném megkérdezni, hogy pancho jött-e azzal hogy:

- Higuain már megint csak egy szar csapat hálójába tud betalálni
- Higuain csak szar gólokat tud lőni?

Köszi :)

Viccet félretéve a frankfurti reptéren (Bokros Lajossal szemben, Deutsch Tamástól 3 méterre) ugráltam öltönnyakkendőben Higu góljainál (bár a 2. gól előtt Messi nagyon megérdemelte volna hogy valamelyik lövése bemenjen). Az ugrálás után odajött hozzám egy csávó és elkezdett spanyolul örömködni velem,mondtam neki hogy no habla, erre nézett rám hülyén hogy akkor mit ugrálok. Multikulti rulez.

Franciákat tegnap látni meg iszonyatosan jó votl a májamnak, Domenech elvette a semlegesektől ezt a francia csapatot és átalakított egy bohóctársasággá. Gallast ezzel a teljesítménnyel még a Baktalórántháza ifiből is 2 pofonnal és örökös eltiltással zavarnák el a picsbe. Viva Mexico!

nordsee 2010.06.18. 10:16:17

Nekem egy bődületes szabadrúgás-gól hiányzik, de égetően.
(A görög nem ér :), azon kívül nem emlékszem, hogy lett volna.)

mocsing · http://nst.blog.hu 2010.06.18. 10:17:07

@popp: ebben különbözünk, én akkor is hülyét kapnék az elfogultságától, ha a csapatomnak szurkolna. szerintem az ilyen egy bizonyos szint után, amit ő bőven átlépett már, uneacceptable

@Walmer: szerintem meg vállalja a véleményét, ha nem látod benne a logikai vonalat, akkor azt írd le, hogy egri ostobán ekézett, mert olyanokat állított, amik lógtak a levegőben, vagy akármi, ez szerintem totál rendben van/lehet online akár kurvaanyázva is, de ne az ekézés TÉNYE legyen a baj. vállalja a véleményét, amit gondol. max nem lesz igaza, elmondják nála okosabbak utána, ezért is baszott nehéz munka, de szerintem nem abba kötünk bele, amibe kéne, vagy amibe értelme lenne.

@mocsing: @danesdzsu2: és még annyi, hogy egész végén ott a SZERINTEM és hogy nem rád akartam kihegyezni a dolgot, általánosságban beszéltem, csak most a tiedre reagáltam

Walmer 2010.06.18. 10:18:27

@popp: valóban. nevek. ilyen szempontból igazad van.
csak te azt mondtad, hogy az argentin támadószekció erősebb, mint a barcelonáé. Ez szerintem nem állja meg a helyét. Ott vannak a vb selejztezők bizonyítékul. A barcelonáé meg most ráadásul a legerősebb a világon. Ettől az argentinoké fényévekre van. Egyénileg mind remek csatár, csak a focit csapatok játszák.
A te filozófiádat követte az utóbbi 5 évben a Real Madrid is. Sajnos a Lyonnak sem mondták meg hogy a futballt "nevek" játszák.

popp · http://koncertblog.com/ 2010.06.18. 10:20:38

@Walmer: Ugyanakkor egy korrekt, mértéktartó kommentátor, csak a történésekre hagyatkozó kommentátor dögunalmas. Persze nem mindenkinek áll jól ez a Hajdu B. által behozott poénkodós szpíkelés, ez függ az egyes nézők fejében lévő antennától. Múltkor például jót mosolyogtam az egyik Somos Szózat parafrázisán "Lőni fog, ha lőni kell" - de lehet, hogy mások a fejüket fogják az ilyesmitől.

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2010.06.18. 10:21:29

@Neil Blender: Aszem múltkor kyrsalt (ez nem tuti) világosítottam fel, de veled is rendes leszek.
Szóval vannak a fociban aranyigazságok, pl. Guardiola nem edző, az olasz futballnak van létjogosultsága, stb. Na az, hogy Higuain sz.r és takarodjon ki minden kezdőből ez az NBIII szintű senkiháza az szintén az.
Ne köszönd, örülök hogy segíthettem :))))

popp · http://koncertblog.com/ 2010.06.18. 10:27:41

@Walmer: Értem mit mondasz, de nem értek egyet. A vébé-selejtező nem jó összehasonlítási alap. A Barca támadói ugye évek óta együtt készülnek hétről-hétre, míg a vébéselejtezőkre sok ezer kilométeres repülés után max egy heteket készülnek együtt.

Most a vébé előtt volt majd egy hónap és ez meg is látszik az argentin teljesítményen. A Barca egysége így is összeszokottabb. de az argentínoké több hangszeren játszik, legalábbis szerintem.

christvhu 2010.06.18. 10:29:05

@zsakfos : szerintem szemmel láthatóan próbálkoztak is! És pont ebből következik, hogy nem lesz szalonremi az utso meccsük sem, mert egy ilyen meccs után (sőt kettő, mert a nyitómeccsen is látszott már, hogy van fantázia ebben a mexikói csapatban) a csapat nyilván belelkesedik annyira, hogy már az az elsődleges cél, hogy a lehető legmeszebb jussanak. Ehhez pedig nem volna baj elkerülni Messiéket. Az uruk hasonlóan gondolkodnak, egyikük kiesése sem tűnik reális veszélynek, így aztán kőkemény ki-ki meccs lesz a MEX-URU!

Walmer 2010.06.18. 10:34:23

@mocsing: de nem a véleménye ténye a baj, hanem az, hogy az arra alkalmatlan ember, az arra alkalmatlan időben mondja el.
Szakemberről véleményt szakember mondjon. mert az valszeg meg tudja indokolni azt.
Egrit nem azért tartják, hogy elmondja a meccs alatt a véleményét, meg szurkoljon az egyik csapatnak, mert azt sokan meg tudnánk csinálni. A sportriprterkedés azért egy picit bonyolultabb ennél.
Én nézek elég sok é-amerikai sportot is. Ott az edzőkről mindig a szakkommentátor mondja meg a tutit, mert őt meg azért tartják.
A sport1-es NBA közvetítések alatt sem a Méhes Gábor ekézi mondjuk stan van gundyt, hanem a Dávid Kornél.

Vigyék ki Várhidit, ültessék le egri mellé és mondjon ő véleményt a francia taktikáról. Egri meg közvetítsen, vagy fikázza a játékosokat, leszarom.
De taktikáról, meg edzőkről ne értekezzen, mert ahhoz qrvára nem ért, nekem meg totál felbassza az agyamat;-)

popp · http://koncertblog.com/ 2010.06.18. 10:36:47

@mocsing: Érdekes ez, mert például ha egy politikai elemző szövi bele az elfogultságát a mondandójába attól én is hülyét kapok és elkapcsolok rögvest.

A foci szurkolás viszont más a szememben az nem racionális, így becsülöm Egriben is, hogy bátran felvállalja szimpátiáját egy-egy meccsen. Ráadásul ez annak is érdekes, akinek a csapata ellen szurkol, mert az meg anyázhatja rendesen és ha nyer a csapat még elégtételt is érezhet a 'köcösg kommentátorral' szemben.

Walmer 2010.06.18. 10:38:14

@popp: " A Barca támadói ugye évek óta együtt készülnek hétről-hétre, "

Ez is az egyik (legfőbb) oka, hogy jobbak.
De szerintem még a spanyolok gépezete is jobb.
Mindig is remek argentin támadók voltak. legutóbb is , meg japánban is. Nem jutottak el semeddig. Egy koreai elleni parádé, benne egy öngóllal meg egy potyával, ne legyen már alap annak megállapítására, hogy erősebb a támadószekció mint egy barcelonáé.
Az egy mecs volt.
Ez az argentin csapat nem bizonyította be az utóbbi 4 évben egyszer sem, hogy különösen erős lenne a csatársora. A játékosok egytől egyig klasszisok, tiszta sor. De csapatként nincsenek a topon. Szerintem.

christvhu 2010.06.18. 10:38:55

@csizsikpizsik: Ha ezt viccnek szántad, értékelni kell a szándékot!!! Ha komolyan gondoltad, azt meg nem akarom értékelni....

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2010.06.18. 10:41:57

@montipájton:

Na végre, újabb tagja van a Bognár Gyuri-fanklubnak. :-DD

Ha már m1-ezünk: eddig le a kalappal a közvetítő csapat előtt, három klasszissal verik a négy évvel ezelőttieket. Semmi gond a közvetítésekkel és a háttérbeszélgetéssel, bár tegnap mindkét Somos érezhetően fáradt volt, szokatlanul sokat bakiztak (nevek, szavak összecserélése, argentinok lebrazilozása stb.).

Aki nagyon kellemes meglepetés, az Somogyi Dia. Ő eddig mindig elizgulta, ha élőben kellett beszélnie, most viszont nagyon jól ott van, sőt a női műsorvezetők közül talán a legjobb!

@popp:

Ez így van, a Messi, Higany, Milito, Tevez, Agüero, (Di Maria) sor egyszerűen brutális. Szerintem MINDEN IDŐK legjobb támadósorának címére is esélyes lehetne.

Zsoca87 · http://kilencesterv.blog.hu/ 2010.06.18. 10:44:24

@Csöncsön: "Ez így van, a Messi, Higany, Milito, Tevez, Agüero, (Di Maria) sor egyszerűen brutális. Szerintem MINDEN IDŐK legjobb támadósorának címére is esélyes lehetne. "

Háát azért várjuk meg vele legalább az elődöntőket. Már ha eljutnak odáig... :D

Neil Blender 2010.06.18. 10:45:07

Alapvetoen szerintem egy kommentator legyen objektiv ameddig lehet. Engem is idegesit mikor latvanyosan, jol hallhatoan a csapatom ellen szurkolnak de az is ha egy, szamomra erdektelen meccsen is kihallatszik a "drukk" a kommentator szovegebol.

Nem arra tartjak. Velemenyt formalni, es szurkolva kozvetiteni szerintem 2 kulonbozo dolog amit nem kellene osszemosni.

popp · http://koncertblog.com/ 2010.06.18. 10:45:43

@christvhu: Azonos pontszámnál nem az egymás elleni számít először? Mert ha az, akkor Mexikó nyugodtan kockáztathat a csoportelsőségért, mert ez esetben akkor sem eshet ki ha kikap, ugyanis legyőzte a franciákat ( illetve kiesehet, ha sokkal kap ki és Dél-Afrika sokkal veri franciákat, de ez azért elég valószínűtlen).

@Walmer: "Szakemberről véleményt szakember mondjon. mert az valszeg meg tudja indokolni azt." - csak az kritizálhat zenét, aki tud kottát olvasni vagy mi?

Zsoca87 · http://kilencesterv.blog.hu/ 2010.06.18. 10:47:33

@mocsing: Ez a példa azért ütős lett. :D:D Nincs több kérdésem... :D

mocsing · http://nst.blog.hu 2010.06.18. 10:47:36

@Walmer: szerintem meg elmondhatja a véleményét, legyen benne logika, rendszer, érvek, és ne vigye túlzásba, illetve fogadja el a szakember ellenvéleményének jogosságát. ha ezek nincsenek meg, akkor arra be lehet szólni jogosan.

@popp: becsülnéd akkor is, ha a németeknek szurkolna így? mondjuk egy német-argentinon? bayern-roma-n??

őt azért tartják/fizetik amúgy, hogy racionális legyen. kicsit fura a párhuzam, de a biztonsági őrt meg azért fizetik a koncerten, hogy ne csápoljon, hiába a kedvencei vannak a színpadon, hanem a rendre figyeljen. milyen lenne, ha bodysurfingelne, vagy felrohanna és megfogná az énekesnő pináját, mert imádja és nem tudott racionális maradni.

zsakfos 2010.06.18. 10:48:32

@zsakfos :
Na már cáfolták is az észak-koreai csapatvezetők a lelécelést, kérdés persze igaz e...

gezabá (törölt) 2010.06.18. 10:51:03

@zsakfos : szereztek pár színészt, az eredetiekre meg ráküldték az elhárításukat...

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2010.06.18. 10:52:41

@Zsoca87:

Ezért írtam, hogy "lehetne", és nem azt, hogy az. :-)

Az argentin meccsek azért különösen szórakoztatók, mert minden pillanatban várható a gól, elöl vagy hátul, ez az argentin válogatott igen-igen gólképes.

Szent.J. 2010.06.18. 10:53:02

@Csöncsön: Pont ez lehet a vesztük hosszabb távon. Mert ha nem É-Korea az ellen kicsit melegebb ez a pite.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2010.06.18. 10:56:30

@Szent.J.:

É-Korea a braziloknak volt. Argentína a sokkal erősebb Déllel mérkőzött, és valamivel meggyőzőbbnek tűnt, mint északi szomszédiak...

Egyébként egyetértünk, bár én nagyon drukkolok az argentinoknak.

montipájton 2010.06.18. 10:58:36

@Walmer: Linkeld már be lécci, hol küldte el bármelyik magyar kommentátor Domenechet az anyjába, amúgy szurkoló módra...
Kritizálni meg nemcsak lehet, de szabad is, még a tévében is, nem?

Szent.J. 2010.06.18. 11:00:34

@Csöncsön: Elnézést, égtájat tévesztettem. :) (a lényegen, és a véleményem nem változtat!)

sorry

popp · http://koncertblog.com/ 2010.06.18. 11:01:13

@mocsing: Akkor én lennék az, aki anyázná és elégtételet érezne a köcsögjével szemben, ha gólt lő a csapatom, de a közvetítés számomra is érdekes lenne és tudnám mire számítsak a tagtól.

Amúgy magamból indulok ki, mert már harmadszor mondom ma, hogy a foci nézés nem a racionalitás világa számomra, így riportertől sem azt várom, mint egy biztonsági őrtől vagy egy politikai elemzőtől.

Ettől függetlenül szívesen olvasok objektív elemzéseket is fociról, bár tapasztalatom szerint e témában a legobjektívabbnak szánt elemzés sem lehet teljesen objektív, mert ha nem konkrétan csapatoknak drukkolsz, akkor meg valamiféle játék filizófiát preferálsz.

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2010.06.18. 11:07:06

@Csöncsön: Az utóbbi meccsek alapján nem volt sokkal meggyőzőbb Dél-Korea mint Észak-Korea, sőt. Elég csak előbbi argentinok elleni, utóbbi pedig brazilok elleni teljesítményét, eredményét megnézni és rögtön látszik is valóság.

zsakfos 2010.06.18. 11:09:21

@Csöncsön:
Igen, igen Somogyi Diát szeressük a ceruzájával együtt:)))
"Ez így van, a Messi, Higany, Milito, Tevez, Agüero, (Di Maria) sor egyszerűen brutális. Szerintem MINDEN IDŐK legjobb támadósorának címére is esélyes lehetne. "
Azért ne essünk túlzásokba:)))
Hol van ez a Garrincha, Vava, Pelé, Didi, Zagallo vagy a Puskás, Kocsis, Hidegkúti, Czibor, Budai II csatársortól, az utóbbiba csak egy Szusza, Sándor Csikar, Deák Bamba nem fért be...
És akkor ugye most klubcsapatokról nem is beszéltünk....

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2010.06.18. 11:09:57

Amúgy természetesen egy koreai sem disszidált, megint megy a vakítás hogy ezzel próbáljanak zavart kelteni.

zsakfos 2010.06.18. 11:10:55

@Csöncsön:
Na így már más:) De azért annyit megért, hogy elgondolkozzak milyen csatársorunk is volt az 50-es években...

christvhu 2010.06.18. 11:11:05

@popp: Az egymás elleni dönt, én is úgy tudom. Viszont ha az döntetlen, akkor a gólkülönbség, ezért akartak rúgni egy harmadikat a franciáknak, - akiket Domenech ellopott a világtól - mert azzal a rúgott gólok miatt egy uruk elleni döntetlennel ők lettek volna a csoportelsők. Amúgy pedig gyakorlatilag tényleg nem nagyon tudnak kiesni. És ráadásul az eddigiek alapján a világ szégyene volna akár RSA akár a franciák továbbjutása...
Semmi bajom amúgy a csigazabálókkal, de amit ez a Domench művelt, az felháborító. Nem is értem, hogy került oda. Nem a szakmai tudása miatt, ezt látjuk. Nem a szurkolók akaratából, ezt is. Nem akadt jobb, vagy bátrabb? Egy ilyen meccsbe, mint a tegnapi, hogy a bánatba lehet, hogy meg sem próbált belenyúlni?? ehhh, csak felbacom az agyam. És továbbra is fenntartom, nem a Franciákhoz való bármilyen irányú érzelmi kötődésem miatt, csupán mint futballszerető laikus dühöngök.

christvhu 2010.06.18. 11:12:53

@christvhu: meg is érdemli, hogy rosszul írjam a nevét. ezért íme helyesen: domenech - így helyes. csupa kisbetűvel!

szemeteske 2010.06.18. 11:13:50

"a futballhoz bizonyíthatóan teljesen hülye Abidal"

Ez azért erős volt. Nem kéne.

Strigo 2010.06.18. 11:14:32

@Csöncsön: tényleg minden idők legjobb támadósora, a hobbit fajúakat nézve

popp · http://koncertblog.com/ 2010.06.18. 11:16:25

@Szom Ki Van, a Denevér szálló lakosa: Pedig megérdemelnék ezek a gyerekek, hogy eljöjjenek, abból a tetű országból.

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2010.06.18. 11:19:41

@Csöncsön: Igen, ezt mutatja a dupla annyi gól kapott gól, ezért mondom, hogy ilyet még nem lehet kijelenteni.

Walmer 2010.06.18. 11:19:46

@popp: nem. kritizálni kritizálhat bárki.
csak ha nem hitelesen teszi ezt, akkor fikázásnak hívják. Én is leszarozhatom mozartot, csak hát....

Fáy Miklós sem zenélt soha, mégis a legelfogadottabb magyar zenekritikus.

zsakfos 2010.06.18. 11:20:46

Egy sportriporter nálam is csak akkor drukkolhat ha magyar áll szemben külföldivel.
Mondjuk drukkolásban Knézy volt a nagy király:
Elképesztő módon tudott szurkolni a finneknek is jégkorongban, de engem is zavart pedig én is nekik szorítok. Mondjuk nem véletlen, ők a hoki hollandjai, szépen játszanak, általában ők a szimpatikus vesztesek, de azért 30évente nyernek is valamit:)))

christvhu 2010.06.18. 11:21:35

@csizsikpizsik: bocsi))) azt hittem, az csak az utolsó mondatnak szólt. szórom a hamut a fejemre és megkövetlek ezúton is!

christvhu 2010.06.18. 11:22:08

@zsakfos : a hasonlat jó, de melyik az a két harmincéves periódus, amikor a hollandok nyertek valamit?

Walmer 2010.06.18. 11:24:00

@montipájton: nem fogom újra elmagyarázni, még neked sem.
bocsi.

zsakfos 2010.06.18. 11:33:26

@christvhu:
Még nem járt le az első:))) majd 2018-ban nyernek vb-t:) a finnek meg 2025-ben hokiban:)

Integető hajbókoló lufiember 2010.06.18. 11:41:51

Köszönöm szépen a 15 perc hírnevet OJ :)

A cikk önmagáért beszél, nem is fűznék hozzá semmit.

El lehet játszani a gondolattal, hogy most olyan játékosokat képzelnek el a fr. válogatottba komoly szakmai emberek, mint Gameiro, Cabaye, Cheyrou.

Neil Blender 2010.06.18. 11:49:25

@Integető hajbókoló lufiember: A franciák ezzel a kerettel is sikeresek lehettek volna.

Csak nem egy ilyen edzővel. Domenechben annyi a karizmatika mint egy döglött antilopban...

Vkiről nagyon tud valamit hogy a vbre ő vihette ki még a cspatot.

England win The Ashes! 2010.06.18. 12:02:41

@danesdzsu2: Sőt, ott más nemzet futballistái fognak eltűnni. :)

Integető hajbókoló lufiember 2010.06.18. 12:03:13

@Neil Blender:
Másképp látom, mert ugyanez a Domenech 4 éve döntőig vitte/hozták.

Ami szembe ötlik erről a csapatról, hogy
1. taktikailag full dikklekszia (lásd OJ kiherélt-írását)
2. nincs az a hódító, hakuna matata- légkör, amiben fontos lenne a karizma mondjuk néhány értékvezérelt ugató farkasölővel, legyen az edző vagy játékos (2006)
3. pedig alapanyagra tényleg van miből építeni

England win The Ashes! 2010.06.18. 12:04:34

@zsakfos : Fenét! Las Vegasban lehetne a Circus Circus egyik figurája. Kaszinónak kaszinó (nem is akármilyen, állítólag ;-) ), BGy meg bohóc.

danesdzsu2 2010.06.18. 12:15:07

@Dr Jozef Vengloš: Ha bárki odalátogató a szabadságot választja, azt a népi demokrácia természetesen segíteni fogja, és megvédi majd az erőszakos kolonizációs tevékenységet folytató imperialista hatalmaktól. Senki sem kényszeríthető rabszolgaságba.

Előre a népek szabadságáért!

Neil Blender 2010.06.18. 12:29:23

@Integető hajbókoló lufiember: Igen, kifulladt Domenech mint edzo illetve a csapat maga.

Zidane nincs, Henry 4 evvel oregebb es szarabb, Ribery nincs nagy formaban.

Velemenyem szerint ha a bukott EB utan mas kezebe adtak volna a palcat akkor meg lehetett volna az ujdonsag ereje, a tuz amit egy sikerehes edzo kepvisel.

Domenech az elmult 2 evben nem csinalt mast csak vedekezett, a csapaton alig valtoztatott, az "uj" beepitesek meg nem jottek be.

Alapvetoen verfrissites kell a fhransziaknak es kellett volna mar 2 eve... A legjobb pedig azt a vezetoedzonel elkezdeni.

váév építők (törölt) 2010.06.18. 12:30:53

ahogy elnézem a tabellákat én angol-német, holland-olasz és brazil-spanyol 8-ad döntőket szeretnék látni.

sporttárs 2010.06.18. 12:32:04

@danesdzsu2: Stílusában természetesen nem, még csak az kéne. :) De itt a kifogás az ellen szólt, hogy a véleménye Domenechről megegyezik a többségével. Azzal meg mi a baj, csak neki nem lehet?
Én simán el tudom képzelni, hogy a francia kommentátorok még keményebben osztják a coach-t. :))

horas 2010.06.18. 12:32:13

@popp:
Ha játszik Agüero akkor talán.
De labdavesztéseknél megnézem mit fognak csinálni mikor nem két labda-analfabéta Koreai indul meg vele,hanem Van Persie és Robben,
de mondhatnám Forlán-Suárez kettőst is.

Higuain mezőnyben továbbra is nulla,rendben,jól kerül helyzetbe,de ez egy komoly védelem ellen máshogy fog kinéz.

Tevez túlságosan a szélen és távol van kaputól számomra,ő a tizenhatoson belül veszélyes a verekedős stílusával,hirtelen megoldásaival.

Di Maria az ügyeltes Quaresma és Maxi-val együtt középpályán játszanak középen,keveset lépnek fel a támadásokhoz,a fő gond a védekezés kellő szintű ellátása lehet,Maxi-tól még talán nem,de Di Maria-tól nagyon távolinak tűnik a védekezés.

Viszont ebben óriási potenciál van,hogy Messi egyedül beszívja a középpályát és megjátszható marad Tevez,Higuain vagy akár ha feltud lépni Maxi vagy Di Maria is.

De az argentín csapatban én nem látom,hogy ők egy esetleges vezetést megtudnának tartani,ki tudnának bekkelni,de még azt sem,hogy tarják a labdát.

(Kár amúgy,hogy Rehhagel-nek már nincs alapszintű kirtériumokat kielégítő válogatottja,mert taktikailag tudna gondot okozni ezeknek az argentínoknak,de Rehhagel munkája,inkább már csak szélmalomharc.)

sporttárs 2010.06.18. 12:34:03

@Walmer: Teljesen igazad van, nem vitatkozom. A kédésem, mivel én nem hallottam: említett riporter ezek szerint bazmegolva küdte el az anyjába Domenech-t? Mert az valóban felháborító lenne.

Ha ellenben csupán kritizálta, akkor annyit tett, mint mindeki a világon.

sporttárs 2010.06.18. 12:39:12

@popp: Ebben a vitában inkább azok felé hajlok, akik a Barcát tartják jobbnak, tőlem ez igazán objektívnek számít. :)) A Barca támadójátéka megkomponált, persze zsenikre komponált, ezért tűnhet improvizatívnak.
Az argentinoké sokkal improvizatívabb, az egyéniségeken múlik - bár ennek ellentmond, hogy a nem zseni Hiugain fejezte be háromszor tegnap góllal az akciót.

Messi szerepét tekintve lehet kritizálni Maradonát, de ott van valami elképzelés, egyebekben mintha bedobta volna a gyeplőt a klaszsisok közé, fiúk, faszák vagytok, megoldjátok.

Amúgy nyilván nem ezen fognak bukni, amikor fognak, hanem a védelmükön.

sporttárs 2010.06.18. 12:42:49

Egyébként szerintem a francia és az argentin válogatot között a legnagyobb különbség mindössze annyi, hogy utóbbi játékosai hisznek az edzőjükben, aki szereti őket.
De ha ez nincs is meg a franciáknál, egy jó tréner ebből a keretből is sokkal többet hozhatott volna ki.

luis garcia 2010.06.18. 12:45:42

a közvetítéshez még egy gondolat, bár szerintem sok máshoz hasonlóan már ez is túl lett lihegve :

én azt szeretném, ha hívnának egy nagynevű, akár külföldön is dolgozó edzőt/szakértőt, meg egy szőkét akkora dudákkal mint a fejem, és az úriember hozzáértő duruzsolása alatt végig a dudákat mutatnák.

Walmer 2010.06.18. 12:45:57

@sporttárs:
" francia kommentátorok még keményebben osztják a coach-t. :)) "

Szerintem inkább a sajtótájékoztatón kap izomból. a meccsen nem hiszem hogy vele foglalkozik bárki is, Egrin kívül.

horas 2010.06.18. 12:48:59

@sporttárs:
A Barca-t összesem lehet,hasonlítani ezzel az argentín válogatottal,a Barca egy futball monstrum,szörnyeteg a játékminden elemében,felfallja az ellenfelet.

Maradona az én meglátásom szerint Messi-nélkül nehezen játszaná ezt a fajta futballt,aka valószinüleg a francia válogatottal is meglett volna lőve.Választ komolyabb ellenfelek kapjuk majd meg.

Walmer 2010.06.18. 12:50:06

@sporttárs: igen. azt mondta, hogy, idézem:

"ez a domenech egy faszfej", közvetlenül ezután: "domenech, te egy szarzsák vagy" és hátborzongatóan kacagott is hozzá.
valahogy így: HÁHÁHÁHÁ.

sporttárs 2010.06.18. 12:51:35

@horas: Nem is azt mondtam, hogy Maradona jó lenne a franciákkal! Éppen azt, hogy ő sem nagy edző, csak ott van egy bizalom a csapaton belül. A franciáknak is ez az egy esélyük lett volna, ha már gyenge a tréner.

Mondjuk Maradona előnyből indult e tekintetben bárkivel szemben, hiszen Isten a hazájában. (De minimum Isten keze.)

sporttárs 2010.06.18. 12:52:25

@Walmer: Na. Hát ez nem szép. De legalább új. :)))

OJ · http://sportvers.blog.nepsport.hu/ 2010.06.18. 12:53:08

@Walmer:
Akkor ezért nem közvetíthet ma. :)

christvhu 2010.06.18. 12:54:01

@Walmer: és közben a kezében levő gombostűkkel szurkálta a másik kezében tartott Domenech viaszfigurát is!!!!

sporttárs 2010.06.18. 12:54:12

@luis garcia: :DDD

Asszem, ez esetben elmenne a Bognár-féle duruzsolás is. :)))

nikodémus 2010.06.18. 13:06:18

@Walmer:

"Fáy Miklós sem zenélt soha, mégis a legelfogadottabb magyar zenekritikus."

Hát igen. Az, hogy az említett úr Magyarországon ún. "a legelfogadottabb zenekritikus", sokat elmond a színvonalról...

Integető hajbókoló lufiember 2010.06.18. 13:06:59

@Neil Blender:

Megint csak nem gondolom, hogy vérfrissítés kell, csak kontextusban nézni a dolgot. Domenech 2006-ban 1-tizenegyesen-múló-VB-győztes csapatnak volt a szövetségi kapitánya.

Az EB-re vért frissített, Benzema, Nasri, Toulalan, és röhögni fogok, Gomis. Nem stimmelt valami, de volt bőr a képén azt mondani (a kiesést követően a kispad mellől), hogy ezt a csapatot nem az EB-re készítette, hanem a VB-re. Be is vette mindenki.

Most látjuk mi lett az eredménye. Ebben a csapatban nincsenek nagyöregek, csak közösségbontó arcok, felelősségkerülő suhancok és rosszul kitalált és elvégeztetett feladatok. Említeni sem merem a kommunikációt csapaton belül, kívül, nameg Ray kíváló fondorlatait a leánykéréstől a kifogáskeresésig.

nikodémus 2010.06.18. 13:12:57

Tésztakúra, német bukta? :-)))

nikodémus 2010.06.18. 13:20:53

A kritizálhatóságról.

A probléma nyilván többrétegű. Minél inkább van valakinek valamiféle szakmai alapú viszonyulása az adott produktumhoz (legyen az zene vagy foci), úgy próbálja egyre inkább véleményét racionálisan megalapozni, érvekkel alátámasztani. szubjektivitásról, objektivitásról ne beszéljünk, ezek tisztán nem léteznek. Keverve igen, és egy jó kritikus épp attól jó, hogy a (a befogadó/néző/olvasó számára) a "helyes" avagy a szimpatikus arányban adagolja az elegyet. Magyarán: ha a magyarok játszanak valakivel, akkor igenis szurkoljon (de ne legyen vak), ha meg pl. vb van (nélkülünk - ez lassan axióma lesz), akkor közvetítsen korrekten. Jó példa HBI, aki visszafogottan közvetít, ha pedig Gundi megkérbi a BL-meccs után a véleményét, akkor elmondja. És kiderül, hogy megalapozott.

nikodémus 2010.06.18. 13:21:56

Bognárgyuri folyamatosan igazat ad Henriknek. Levágták a haját, és elment az ereje, vagy mi? ;-)

CaBeL 2010.06.18. 16:57:09

@Walmer: te leragadtál valami személyi kultuszon alapuló rendszernél? miért ne fikázhatná egri domenechet, lol. mi az hogy hiteles ember okoskodhat csak? hát hol élsz te? főleg, hogy van is oka rá ilyen teljesítmény után.
süti beállítások módosítása