Nou San Trafford

Az Index blogja a világ legjobb futballjáról.

A szerkesztőségből...

Utolsó kommentek

jujjdeizgi

Friss topikok

Az NST vébéábécéje

2010.06.10. 07:00 OJ

Egyre jobban pörög a vébégépezet, mi is készülünk rendesen, ezért összeszedtük a magunk kis vébéábécéjét, keretbe téve az előttünk álló hetek izgalmát és ismeretanyagát. Megspóroljuk nektek az értékes időt és kutatómunkát, egyedi gyűjtésben és formában kapjátok kézhez mindazt, amit tudni érdemes az országról, a tornáról és a résztvevőkről. Egy magára valamit is adó NST-s zsebéből egyszerűen nem hiányozhat, enélkül, attól tartok, nem lehetsz vébékompatibilis - mondhatod magadra, persze, de a többiek úgyse fogják elhinni. Ha pedig egy sörözőben összefutnánk egy meccs szünetében, nyugodtan lépj oda hozzánk, felkérdezzük.

 

A - Az autotune és az indokolatlanul népszerű nyári partizenék szenegáli származású hercege, Akon dobta ki emlékeim szerint az első vb-hez kapcsolódó dalt. Szép színes video, pofonegyszerű dallamok - az Oh Africa remekül illeszkedik az eseményhez, külön kiemelném, hogy a Dario G-féle Carnival óta nem született ennyire jópofa vb-dal - hacsak nem az, amiről lentebb esik majd szó. Kis bulvár: a ghánaiak Essien sérülése után állítólag be akarták csempészni a keretbe, de egy bravúros cselsorozat után kitört belőle a wéówé-wéówááá, így szinte azonnal lebuktatta magát.

B - A népszerű Bafana Bafana (Fiúk, Fiúk) nevet újságírók ragasztották a dél-afrikai válogatottra, bele se gondolva, mennyire könnyítik meg ezzel az önismétlő fogalmazványok és tudósítások zsákutcájában forgolódó zsurnaliszták munkáját. Csakhogy a női foci megerősödésével a másik nem is igényt tartott egy kollektív becenévre: a históriáskönyvek szerint egy gyatrán sikerült felkészülési meccs után a lelátó korlátjánál óbégató fogatlan aggszüzek után vették fel a Banyana Banyana nevet. Na jó, nem felvették, rajtuk maradt. Bár még mindig jobb, mint az Amaglug-glug, amit az U23-asok kénytelenek elviselni. Nem véletlen, hogy a korábbi államelnök Thabo Mbeki is a bugyuta nevek újragondolására buzdított.

C - Fentiek szellemében egyértelmű, hogy Charlize Theron Dél-Afrika egyetlen dívája - lehetne, ha úgy viselkedne. Ehelyett lazán kihúzta az íreket és hagyta, hogy Beckham nagy nyilvánosság előtt is orcátlanul stírölje a seggét (mégha ez a kép nem is mutatja). Nem neheztelünk rá, Charlize az ideális futballistakort lassan elhagyva tökéletessé válik, miközben Poshikát csak a botox tartja össze.

D - Bizony, a népnemzeti idegösszeomlást elősegítő vuvuzela sem kerülhette el a magyarosítást: az egyik ismert hazai futballhonlap versenyében bénábbnál bénább megoldások előzgették egymást, a befutó végül a darázskürt lett. Mire ezt leírtam, meg is fájdult a fejem, lementem Saridonért. [OJ el. _benito veszi át a mikrofont]

E - Első vébéjére készül Afrika mellett az NST-stáb is, ennek örömére médiahacket és egy hozzá(nk) méltó vébénaplót csinálunk, a projektet kezdeményezésemre Dail(y)-Africának kereszteltük el. Amint feldobtam levlistára, a kollégákból olyan hörgés szakadt fel, hogy hirtelen az összes ciklon eltakarodott az ország légteréből, erre beül ez a dögmeleg. Hálistennek a stúdió légkondicionált.  [OJ vissza. Csak sör volt, abból is Kőbányai, az meg nem az. Folytassuk.]

F - Fokföldi ibolya. Mifelénk leginkább kisnyugdíjasok közelében előforduló szépség. Bolyhos leveleinek cirógatása állítólag szerencsét hoz a góltotóban. Egy következő posztunkban elmondjuk, kik fogják alulról szagolni.

G - Benny McCarthy hiába vágott már több mint harminc gólt a szivárványszín mezben (zsenge korában rögtön egy mesternégyessel indított), halálos nyugalmába feledkezve gyönyörűen kijátszotta magát a vébékeretből. Az ok egyszerű: Dél-Afrika Ronaldója rögtön két helyet foglalt volna a keretben, annyi felesleg volt rajta, ezt meg Parreira nem vállalta be. Nem kell hozzá diploma, hogy megállapítsuk: a dél-afrikai gólrekorder testzsír-százalék tekintetében még az NST-kezdőbe se férne be. A jó formát mutató Katlego Mphela talán az egyetlen, előzésre alkalmas játékos a mostaniaktól, neki tizenöt gólja van és a vébén is menni fog, meglássátok.

Gy - Ha egy stadion lehet ékszerdoboz, akkor a játékosokat joggal rokoníthatjuk a féldrágakövekkel. A 620 grammos, több mint 3000 karátos Cullinan szupergyémántból például az Univerzum három legértékesebb játékosát meg lehetne venni, de arra is jutna pénz bőven, hogy kiszolgáló személyzetet (értsd: csapat) húzzanak köréjük. Nem, a gyémánt nincs a Real Madrid tulajdonában, Pérezt csúnyán hülyére vették a kincstárnokai, akik amúgy másodállásban - milyen meglepő - a de Beers igazgatótanácsában feszítenek.

H - 2004 májusa óta ismert, hogy Dél-Afrika lesz az első afrikai házigazda. A rendező ország válogatottja eddig kivétel nélkül túlélte a csoportkört: ha Mexikót legyűrik, a hagyomány folytatódhat, ellenkező esetben benn ragadnak.

I - Pierre Issa nevét annyira alap ismerni, hogy tesztkérdésnek se mernénk bedobni - még megkapnánk, hogy gagyizunk. Francia szakosoknak kötelező elem, az OM védősorában is dolgozott, mi több, UEFA-kupa döntőig jutott. Klasszisnak még tekintélyes italfogyasztás mellett sem minősíthető, kopaszságán túl (örökségét Booooooth viszi) csak úgy ismerjük, mint a másfél öngólos játékost. 1998-ban a franciák ellen ő szerezte a nemzet vébétörténetének első gólját, csak épp rossz kapuba - na bumm, újoncoknak elnézzük, ha elvétik. Pár perccel később szintén öngólt vétett, de azt Henrynak adták, így a FIFA papíron egyet ismer el, miközben teli pofával röhög mindkettőn.

 

J - Elértünk minden játék alfájához és omegájához. A vébére kifejlesztett Jabulani a zuluk nyelvén örömöt, ünnepet jelent, bár nevének és missziójának némileg ellentmond kétes reputációja. Holott a legpontosabb célzást teszi lehetővé, úgy száll, mint az álom - a maradék nyolcszáznegyvenkilenc paraméterében meg csak simán tökéletes. Előttem van egy sajtótájékoztató képe, ahol a nyekergő szövkap az "előre megfontolt szándékkal összevissza cikázó" játékszert - illetve idegállapottól függően a sportszergyártót - teszi felelőssé csapata kieséséért. Valljuk be, kevés ennél szánalmasabb dolog történhet egy vébén.

K - Kaiser Chiefs, leeds-i illetőségű zenekar, nem összetévesztendő a Kaizer Chiefs néven futó klubbal - Dél-Afrika egyik legnevesebb egyesülete -, bár a keresztelkedés folyamatában egyértelmű szerepe van. Kettejük közt a kapocs egy hátvéd, aki több mint tíz éven át volt a Bafana Bafana arca és húzóembere, a vébével kapcsolatos felhajtás során valahogy mégse került elő a neve. Lucas Radebe tiszteletére szóljon a következő:

 

 

L - A kongói és a madagaszkári válogatottat nem fenyegeti vébészereplés, legalábbis ebben a sportágban biztos nem, ezzel több generációnyi riportert és kommentátort sikerült mentesíteni a szégyentől, hogy mezszámán vagy becenevén kelljen szólítani egy kimondhatatlan nevű játékost. Hajdúbé legyen a talpán, akit nem zaklat fel meg a torna legnyelvpusztítóbb középpályássora. Letsholonyane, Tshabalala és Dikgacoi triója büntet, de még így se jut nekik hely a vb-történelem tonguetwister-tizenegyében: Abbondanzieri - Olarticoechea, Aposztolakisz, Bakhtiarizadeh, Neszmacsnij - Goikoetxea, Sabanadzovic, Swierczewski - Czerniatynski, Makanaky, Beszcsasztnih.

M - A Moroka Swallows egy létező futballklub a dél-afrikai PL-ből, mellesleg az ex-udinei kerettag Siyabonga Nomvethe jelenlegi csapata. Vajon tudja-e, mit dob ki a google, ha véletlenül elírjuk a klub nevét?

N - A napirend szerint három műsorsávban zajlanak majd az események. Fél kettőkor indul a mandula, úgyhogy leszel szíves ebéd után felfüggeszteni vagy átütemezni a munkát (vagy győzködni a főnököt). Négykor jön a második kör, az esti meccsek pedig fél kilenctől teszik parkolópályára a lakosságot. Megszívta a szomszédság, mert se a szlovákoknak, se a szlovéneknek nem jutott esti meccs, Hollandia viszont kétszer is koránkelésre kényszerül. Délutánra azért nem olyan rossz egy portugál-brazil, argentin-nigériai, szerb-ghánai vagy mexi-uru párharc, tessék élezni a kommenteket, tudjuk miért. Ennél tökéletesebb napirendet nem találni.

O - Orlando Pirates: Híres-neves délafró klub, nevét A Karib-tenger kalózai kasszasikerét követően kapta. Játékosai jellemzően szakadt, szutykos, kutyatépte dresszben futnak pályára és a klubszabályzat értelmében valaki mindig köteles Orlando Bloomnak öltözni. A bérletesek 52%-a a gyengébb nem soraiból kerül ki, bár veszélyfaktoruk 5/5. Rangadókra külön készülnek: az ultrakultúrában egyedülálló módon az ellenfél támadóit gáztámadásra készülő hajlakk-kombinátként kábítják el, a tetemeket rózsaszínre festik, vattacukorba hengergetik, altestileg meggyalázzák és rituálisan kitűzik a szektort szegélyező kerítésre.

Ö - Ötven ország bajnokságaiból verbuválódott a vébé 32x23 játékosa. Az UEFA égisze alá tartozók közül huszonhat, az amerikai kontinensről kilenc, Afrikából hat ország ad spílert a tornára. Észak-Koreát rögtön húsz potenciális szobormodell képviseli.

P - A Joburg árnyékában méltóságteljesen meghúzódó főváros, Pretoria a világ egyik legbékésebb, legzöldebb és legegészségesebb városa. A helyi sportot felkaroló üzletemberről elnevezett Loftus Versfeld-stadion öt csoportmeccsnek és egy nyolcaddöntőnek ad majd otthont.

Q - Na de hová tűnt Quinton Fortune? Mióta Manchesterből lelépett, azóta csak közösségi szájtok nyomozócsoportjainak leleményére van bízva az egykori Giggs-pótlék. Bolton, Brescia és Tubize után visszatért a ködösbe, de Doncasterből is kipenderítették. Mivel a naptári évben még nem focizott egy tisztességeset, gyakorlatilag a nyakába rakhatjuk a retired táblát - hacsak nem igazol mondjuk a Haladásba.

R - A Robben-sziget elsőként jöhetne szóba alternatív vébéhelyszínként. Az egykori börtönsziget nagy előnye, hogy a bentlakás megoldott. Különösen feküdne a tulipánszedők mellett a G-jelű négyes résztvevőinek is:  Észak-Korea például kifejezetten otthon érezné magát, a másik hárommal pedig gond nélkül le lehetne forgatni három évre előre az összes Nike, Puma és adidas reklámot, mondjuk egy színlelt börtönlázadás keretében. A kvalifikáció kérdését a kerékpárosoknál bevált csapat-időfutamhoz hasonlóan oldanánk meg: be a vízbe, tempó-tempó, a két leghamarabb Fokvárosba érő válogatott továbbjut.

S - Sun City: Átmenetileg SunaCity, a dél-afro Las Vegas. Tökéletes kikapcsolódás a tekintélyes WAG-különítménnyel érkező csapatok számára.

Sz - Szurkolók. "Részegen elaludt az utcán, aztán azt hitte, az 1450 km-rel arrébb levő Fokvárosban van a jövő pénteken kezdődő vb-re érkező férfi. A 26 éves Jerry Goding egy átivott éjszaka után épp egy politikus kocsibejáróján aludt el egy fagyos johannesburgi hajnalon. "Eltartott egy ideig, mire felébresztettük - mondta pénteken a helyi képviselőtestületben tevékenykedő Kate Lorimer. - Kapott egy kávét, lezuhanyozott, és elmagyaráztuk neki, hogy a bűnözés és a hideg miatt veszélyes az utcán aludni. Csak egy futballmezt, egy rövidnadrágot és papucsot viselt."

T - A hivatalos nyelvek száma tizenegy - nem kevés, de még mindig több, mint a futballtörténetileg releváns személyiségeké.

Ú - A leggyengébbnek tartott résztvevő, Új-Zéland teljes joggal számíthat rokonszenves szurkolók ezreire, mégha a kezdőjükből ismert nevek száma száz kocsmára levetítve se haladja meg a 0,1-t. Szentül hisszük, hogy összesikeredik egy kivigól - ha az olaszokat szoptatják vele, az hármat ér.

Ü - Nemzetközibb nyitány nem is létezhet annál, minthogy Dél-Afrika és Mexikó nyitómeccsét egy üzbég bíró kapja meg, úgyhogy félre az etnosovinizmussal. Ráadásul épp a sporimezőny benjáminja kapja a megbízatást: Ravsan Irmatov 33 éves, de volt már Ázsia legjobbja, szerepelt utánpótlás-vébén és klubvébé-döntőt is dirigált már. Civilben az iskolai fociban tevékenykedik, péntek este pedig egy kirgiz és egy másik üzbég lenget majd a sikeréért.

V - Az adóreformok hajnalán ismerős jelenségnek lehetünk tanúi: milliók harsogják majd utcaszerte, hogy Viktor! Viktor! Kassai sporttárstól és kollégáitól a magyar sportdiplomácia megléte nemléte ellenére is színvonalas (a vágneri szintnél mindenképp), az olimpián megszokott szintű képviseletet várunk. Brazilokkal és az őket megtörni vágyó darabos kommancsfétissel indít a trió, de ha jut nekik egy szlovák meccs, hát ne tessék szerénykedni. Többször bizonyított tény: van, akit tuningol, ha kiszakad a mocsárszagból.

W - Shakira higanymozgásával és hangfekvésével ki is lennénk békülve, de a szintén vébéhimnusznak szánt Waka Waka refrénje valami dermesztően buta. Spanyolul mondjuk egy fokkal jobban esik, de kávézás közben jobbat írok.

 

X - Röpke közvéleménykutatás következik. Miért ülnek le a hölgyek vébét nézni?  

                    1) Hideg sör.   X) Hogy megértsék a lesszabályt.   2) Cé miatt.

                    Jó válasz: X.   A VB soha nem volt ilyen egyszerű.

Y - 1994 óta a dél-afrikai zászlóban egy Y jelenik meg, a számtalan különböző kultúrából kikristályosodó egységet szimbolizálva.

Z - A köztársasággal egyidős leopárdkölyök, Zakumi valószínűleg egy festékgyár mellett született, de az is lehet, hogy a gyárépület falának simulva zöldült be szerencsétlen, amikor pajkosan fürdőző oroszlánlánykákra reszelte mutyiban. Mutánsokat idéző sörényével viszont kiválóan el tud rejtőzni a természetben, tehát bármikor ráijeszthet a békésen túrázgató szurkolókra, így kívánva nekik "jol" szórakozást (ahogy a fanguide-bibliában írva vagyon, "jol means party") a világbajnoksághoz.

ZS - Az alig több mint száz éve alapított Nelspruit az ismeretlen helyszínek egyike, pedig hát a szafarira csorgató európaiak és portugál bevásárlóturisták közkedvelt állomáshelye. A mozambiki határ mellett elnyúló Kruger Nemzeti Parkban szünnapokon mini-vb-t rendeznek, a lelátó feszültségéből kiszabaduló szurkolók pár rand fejében taktikai tanácsokkal láthatják el a vadászatra induló állatokat - a vadőröket viszont hiába biztatják lövésre -, miközben a háttérben húzódó erdő susogása megpróbálja elnyomni a távolról beszűrődő Ria! Ria! Ma-lá-ria! rigmust. A nelspruiti Mbombela stadion neve szvázi nyelven annyit tesz: sok ember kis helyen együtt, a stadion tartóelemei is különlegesek: narancssárga zsiráfokként tűnnek elő a távolból. Óriás acélzsiráfok lábainál még biztos nem rendeztek futballmeccset.

91 komment

Címkék: több mint foci vébé kisszínes vb 2010 fwc tort

A bejegyzés trackback címe:

https://nst.blog.hu/api/trackback/id/tr112069696

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

HosCincer 2010.06.10. 08:30:33

"de kávézás közben jobbat írok" halljuk, halljuk!

Jól emlékszem, hogy Kassai a óz olimpián vezetett valami komoly meccset is és nem csak csoport meccset?

danesdzsu2 2010.06.10. 08:36:31

Elírtátok: a női válogatott neve helyesen Banyane-banyaneeee!!

:)

anonim222 [semleges néző] (törölt) 2010.06.10. 08:37:37

R - lenne ott gond az úszással, a cápák meg jóllaknának.

mickeyknox 2010.06.10. 08:41:21

@HosCincer: ő vezette a döntőt pekingben :)

r_magpie 2010.06.10. 09:48:19

én a Waving flags-szel kapcsolatban gondolom azt, hogy minden sablonossága, bugyutasága és hatásvadászata ellenére a Dario G-féle nóta óta a legjobb hangulatú vb-dal. legalábbis én már több mint egy hete csak azt dudorászom.

tényleg, akkor most melyik a hivatalos vébédal?

r_magpie 2010.06.10. 09:49:37

@r_magpie: egyébként '98-ban sem a Carnival of Paris volt a hivatalos dal, hanem valami Youssou Ndour (nincs türtelmem guglizni a nevét) féle borzalom

Neil Blender 2010.06.10. 09:58:18

A moroka swallows elutesen szenne rohogtem magam + Becksrol a kep igy is rohadt jo hogy epp nem nezi Charlize segget.. :)

Althedokan 2010.06.10. 10:00:16

újabb remekbe szabott poszt

ennél már csak az lett volna ha rímekbe szabott lett volna:P:P:P

Kösz, élmény titeket olvasni:D

szferi 2010.06.10. 10:01:27

@r_magpie: shakiráé. a wavin flagset a coca-cola, választotta a saját vb kampányához.

thetriggerhappy 2010.06.10. 10:06:35

a bafana bafana nem azt jelenti, hogy fiúk, fiúk, hanem simán, hogy a fiúk. a többes számot jelöli az ismétlés, semmi több.

thetriggerhappy 2010.06.10. 10:15:08

pretoria mint békés város? látszik, hogy nem nagyon jártatok arrafelé.

OJ · http://sportvers.blog.nepsport.hu/ 2010.06.10. 10:17:33

@thetriggerhappy:
Hát Cegléden többször jártam, ez tény. Kötekedést nem kértünk.

thetriggerhappy 2010.06.10. 10:20:18

@OJ:

nem kötekedés, simán csak hülyeséget írtatok. jártam pretoriában, nem békés kisváros, egészségesnek meg csak azért sem mondanám, mert épeszű ember nem nagyon sétál az utcán....

OJ · http://sportvers.blog.nepsport.hu/ 2010.06.10. 10:29:04

@thetriggerhappy:
Johannesburg, Fokváros vagy Durban is pontosan annyira egészséges és békés, mint Pretoria, többet nem segítek. ;)

t.o.d. 2010.06.10. 10:32:04

@OJ: beszarok rajtatok. Tényleg a semmiből is lehet faszipántos poszt, ha kicsit kreatívkodtok. Köszi és grat! :-)

thetriggerhappy 2010.06.10. 10:33:21

@OJ:

fokváros rossz példa ismét. ott még vannak részek, ahol lehet sétálni, akár éjszaka is.
de persze vettem. irónia volt, ahogyan a bafana bafana is....

t.o.d. 2010.06.10. 10:45:11

@Rino: qrvára sajnálom, h megsérült, óriási egyéniség, megérdemelte volna, hogy a vébén még szerepelhessen, nem tudom, az EB-re fel tud-e még pörögni...

Althedokan 2010.06.10. 10:46:31

tudom, hogy nem szeretjük, de számomra úgy tűnik hogy sikerült egy minőségi dologgal is előállni...

www.nemzetisport.hu/nso_hirek/vb-2010-mar-letoltheto-az-nso-elektronikus-szurkoloi-fuzete-2031801

szerintem nem rossz

Althedokan 2010.06.10. 10:48:01

@t.o.d.: de bírom a mentalitását:D Hogy kiakasztja az orvost:D Szerintem az ilyen embernek nem okoz gondot a felépülés. Egyébként ő lett volna az egyetlen ember, aki miatt kicsit is pozitív hangulatom lett volna Angliával kapcsolatban... Így nyugodtan utálom őket...

Rino 2010.06.10. 10:50:22

@t.o.d.: igen, én is, nagyon.
de tudok még pár embert, akik szintén megérdemelték volna...

pote · http://nst.blog.hu/ 2010.06.10. 11:09:43

@thetriggerhappy:
kiegészítés az "I" betűhöz:

I - irónia

így már érted,
vagy leírjuk, h csak "VICC VOLT"
:)

Althedokan 2010.06.10. 11:11:56

@thetriggerhappy: ha ekkora szakértő vagy miért nem írsz inkább egy posztot a Dél-Afrikai helyzetről, városok hangulatáról, éjszakai életről, klímáról, satöbbiről, majd küldöd el OJ barátunknak?

Szerintem ez egy értelmes ötlet lenne, érdekelne is, hogy milyen ott lenni, átélni a dolgokat

Althedokan 2010.06.10. 11:13:32

egyébként nem lehet hogy Issa csúnyán beépített ember volt?:D

szerintem már készül egy dél-afrikai film, aminek a címe: Tégla - Pierre Issa

Mr.AT 2010.06.10. 11:15:01

@Althedokan: Ja, lehetne egy vígjáték, ahol bár mindig próbálkozik elérni valamit, a végén mindig ő Issa meg a levét... :-)

popp · http://koncertblog.com/ 2010.06.10. 11:17:24

Hát igen, Issára alaposan rájárt a rúd azon a meccsen, hiszen az öngólja mellé jól megtaposta még egy jelentős tuskóból kiálló súlyos aranyrög is. Igen az nst által mépltán tisztelt, de tévesen a világ valaha volt legjobbjának aposztrofált Zinedine Zidane lába. Ezt azért megjegyezhettétek volna ha már az a meccs szóba került. Amúgy hétrét röhögtam magam a poszton.

HosCincer 2010.06.10. 11:20:16

minden focista ennyire láma mint a Beckham vagy ő egy különös példány?
Esetleg az egész csak a sajtónak szól és előre eltervezett?

r_magpie 2010.06.10. 11:23:34

@popp: Zidane nem a szaúdiak ellen taposott? vagy a dél-afrikaiak ellen is?

Neil Blender 2010.06.10. 11:55:07

@popp: Sztem Zidane nem Issa-t taposta meg.

Amugy meg az altalam ismert es latott focivilag valaha volt legjobbja :)

England win The Ashes! 2010.06.10. 12:00:47

@Althedokan: nekem már megvan :P

Én barom türelmetlen voltam, kb. 1 hónapja leszedtem, de akkor még nem voltak naprakész a keretek, magamnak kellett kitölteni, átjavítani. Mire elkészültem vele, felrakták a végleges verziót. :)

popp · http://koncertblog.com/ 2010.06.10. 12:01:05

@r_magpie: @Neil Blender: Igazatok van a szaudiak ellen volt, nem tudom miért Issára emlékeztem! Sorry vagyok!

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2010.06.10. 12:01:51

Ez a MARCA-féle vébékalendárium egészen remek!

Az "Sz" betűs részről pedig egy kiváló Joachim Ringelnatz költemény jutott eszembe (németül tudók előnyben):

In Hamburg lebten zwei Ameisen,
sie wollten nach Australien reisen,
bei Altona auf der Chausee,
da taten ihnen die Beine weh,
so verzichteten sie weise
denn auf den letzten Teil der Reise.

:-)

thetriggerhappy 2010.06.10. 12:06:52

@pote:

nem volt irónia és et te is tudod.

thetriggerhappy 2010.06.10. 12:07:43

@Althedokan:

mert nem vagyok szakértő. attól mert jártam ott és kijavítottam két tévedést, még nem leszek szakértő.

OJ · http://sportvers.blog.nepsport.hu/ 2010.06.10. 12:20:27

@thetriggerhappy:
A tévedés szerinted az, mások szerint nem biztos. Járni valahol meg nem ugyanaz, mint élni ott.

lószerafin 2010.06.10. 12:23:08

@r_magpie: Azért a Campione is ott volt kétezerben. Igaz h nem EB de akkor is szerintem volt olyan jó mint a francia. A wawing flags nekem igazán tetszik, a waka waka meg viccnek is rossz.

sTormy 2010.06.10. 12:23:54

@Althedokan: A Magyar Hírlap a csoportmeccsek után egy "Issa: por és hamu" című kisszínesben emlékezett meg szerencsétlen emberről (merthogy később a szaúdiaknak még két tizenegyest is összehozott).

Egyébként szerintem a nyelvtörő hátvédsorba simán befért volna Papaszthatopulosz. :)

Mr.AT 2010.06.10. 12:24:28

"Körbevették kínai újságírók autóját, és elvették 1200 eurós fényképezőgépüket Dél-Afrikában. Szerdán portugál és spanyol újságírókat loptak meg." //t-zones

Kezd ráébredni mindenki, hogy hova is sikerült vinni a VB-t, gratulálunk. Welcome to the jungle!

Imiface · http://zenezenezene.blog.hu/ 2010.06.10. 12:25:20

Charlize Theron-t nem oltani, nálam az istennő kategóriába lépett elő, amikor a csoportok sorsolásánál kihúzta a franciákat, de a mikrofonba azt mondta, Írország.

Kár, hogy nem merte élesben is bevállalni.:)

Vészmadár · http://foxhole.blog.hu 2010.06.10. 12:28:02

@Imiface: Csatlakozom, leszállni róla :).
Amúgy élesben is vállalnia kellett volna -Dublinban tuti szobrot emelnének neki érte:)

England win The Ashes! 2010.06.10. 12:32:26

@Imiface: @Vészmadár:

Bonyolult lett volna, mert élesben a FIFA-főtitkár (vagy ki volt az a muksó?) mondta be a csapatneeket, Charlize drága meg azt, hogy melyik pozícióba kerülnek a csapatok. Szerintem simán bemondta volna élesben is, ha van rá módja. :)

Neil Blender 2010.06.10. 12:33:21

@Mr.AT: Mar vartam mikor jon toled a na en megmondtam... :)

England win The Ashes! 2010.06.10. 12:36:31

Itt van a sorsolás első része, majd a menüben a többi rész:

www.youtube.com/watch?v=amMAqNklRqw

lószerafin 2010.06.10. 12:41:46

@Dr Jozef Vengloš: Azért nem rossz, hogy ott is beszól egy ilyet amikor a franciák vannak hogy azt hiszem néha a csönd hangosabb minden kommentárnál. :)

Tika_ 2010.06.10. 12:42:42

@Csöncsön: súlyos hátrányba kerültem :(
egy szót értek belőle, és ellentétben a linkekkel, amiket otthon majd meg tudok nyitni, ezt nem fogom - a lényege mi? :D

England win The Ashes! 2010.06.10. 12:48:07

@lószerafin: Basszus, tényleg! Kiment a fejemből, pedig élőben néztem decemberben (mármint tévén keresztül, hehe).

Vészmadár · http://foxhole.blog.hu 2010.06.10. 12:50:59

@lószerafin: "I think that sometimes "no comments" speak louder than words" - na, akkor ezt lehet a franciák orra alá dörgölni.

seamus gonzalez 2010.06.10. 12:55:06

OJ - tegnap este ittam egy Kőbányait, nem volt rossz.

England win The Ashes! 2010.06.10. 12:55:07

@Dr Jozef Vengloš: Szóval akkor nem "szerintem", hanem "tuti" bemondta volna ott is, hogy "Ireland".

Imádom ezt a csajt! :)

seamus gonzalez 2010.06.10. 12:57:15

OJ - tegnap este ittam egy Kőbányait és felülmúlta a várakozásaimat. Eddig a vb pozitív meglepetése :)

Tika_ 2010.06.10. 13:02:27

Nagyon elborultak vagytok :))). Ez tényleg olyan OJ-féle zöldség :).
A darázskürt nekem tetszik, a Robben-szigetes reklám hatalmas ötlet!
Azt, hogy a labda sz*r, én adom, mert olyanok mondják, akik kicsit közelibb barátságban vannak vele, mint mi, szóval szerintem ne osszuk őket ezért…

Neil Blender 2010.06.10. 13:09:06

@Tika_: az elmult 16 evben minden nagy torna elott az van, hogy az osszes kapus, jatekos meg mindenki panaszkodik a labdara.

Semmi uj a nap alatt szvsz...

Bezzeg a regi HEFA borlaszti... Azzal csak bombazni lehetett mert felfujva is netto 3 kg volt :)

Althedokan 2010.06.10. 13:12:24

Zinedine Zidane megtapISSA az ellenfél játékosát!

seamus gonzalez 2010.06.10. 13:15:21

, le@_alerob: A Kökinek sajna vége, legyagyulta ja a globalizáció :(
A Kaiser Chiefs viszont rúúlz, Szigetre őket megint!

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2010.06.10. 13:16:37

@Tika_:

Hamburgban élt két hangya, akik Ausztráliába akartak utazni. Altonában (ez Hamburg egyik városrésze) megfájdult a lábuk, ezért bölcsen lemondtak az út utolsó rövidke kis szakaszáról.

thetriggerhappy 2010.06.10. 13:19:25

@OJ:

na, most akkor az irónia érv dobva lett?

Titi120 2010.06.10. 14:00:58

Szerintem díszbohócnak lesz másik megfejtése is a P betűhöz ... :)

Neil Blender 2010.06.10. 14:42:17

@mickeyknox: leeresztve 2,98 :)

Imadtam azokat a labdakat, talan otthon meg mindig van egy vagy ketto.

kicsit olyan lenenk mint a nagyapam: azokban meg volt anyag, beton, fu, salak tokmind1 birtak.

A multkor az egyik csapattarsam vett vmi csilivilli teremlabdat, asszem Nike volt, 3 het alatt kilátszott a belseje...

spurs 42+42 2010.06.10. 14:57:34

Azpilicueta most bejátszhatta volna magát a kimondhatatlanok válogatottjába:)

mickeyknox 2010.06.10. 15:06:48

@Neil Blender: :)

gyerekkoromban kaptam egy bőrlabdát (asszem lengyel volt), olyan durva volt a bőre, hogy amikor keresztapám lőtt kapura nekem egyet (nb II-es focista volt), a lövés súrolta az arcomat, hát lenyúzta a bőrt róla rendesen... :) az is igaz viszont, hogy több évig játszottam vele, és amikor tönkrement, akkor is a szelep volt a ludas, a külseje még teljesen oké volt.

nadivereb 2010.06.10. 15:10:59

A fokföldi ibolya kilóg (Tanzániában él, tévedésből hívják fokföldinek), de a darázskürt kompenzálja.
Javaslom lecserélését a fokföldi szirtiborzra, ami viszont jópofa.

OJ · http://sportvers.blog.nepsport.hu/ 2010.06.10. 15:14:55

@nadivereb:
Na ezt speciel tudtam, de afrikai ibolyaként nem lett volna helye. :)

nadivereb 2010.06.10. 16:04:10

@OJ: Eddigi tapasztalatom alapján a fokföldi szirtiborz simogatása is ugyanannyira hoz szerencsét góltotóügyileg, mint az ibolyáé.

Robin Scherbatsky 2010.06.10. 16:27:17

Az X-et kikérem magamnak. (Közben visszagondolok, hogy mióta ismerem a lesszabályt és megrémülök, hogy milyen gyorsan elszállt 16 év...)

England win The Ashes! 2010.06.10. 16:44:55

Bár csípem a Kaiser Chiefs-t, de a K-hoz ez sem lett volna rossz :DDD

www.youtube.com/watch?v=JC_8ryCVSsY

Állítólag ez lett volna a vébé himnusza, de Blatternak nem jött be szövegügyileg. :DDD

nagyon halott 2010.06.10. 17:15:09

@OJ: most mégis lehet etetni őket? :-)

rizla 2010.06.10. 18:50:02

ez az akon dal jobb lett volna hivatalos vb-dalnak mint a shakira. ricky martin óta nem volt jó dala a vb-nek:(

BASTi · http://www.borgatya.hu/ 2010.06.10. 20:01:44

Ha már Sz, mint szurkolóság, akkor itt egyetlen komoly kérdés vetődhet fel, uraim:

!! Egy óra testmozgás Shakirával vagy egy helyszínen végignézett VB-döntő? !!

=)

danesdzsu2 2010.06.10. 20:23:46

Nézi vki a nyitókoncertet? 10 perce azon röhögök, hogy pont olyan szemüvegem volt huszonpár éve, mint amiben most a Black Eyed Peas énekese nyomja. Mondjuk akkor az tök égő volt....:D

Everred 2010.06.10. 20:26:31

@BASTi: az attól függ, kik játsszák a döntőt?

danesdzsu2 2010.06.10. 20:28:55

@BASTi: A fene tudja, egy Juve-Milan döntő esetében talán bevállalnám a művésznőt.

danesdzsu2 2010.06.10. 20:30:39

@danesdzsu2:ps: azért BL, mert VB nem tudok elképzelni olyan rossz scenario-t, hogy Shakirát válasszam:)

horas 2010.06.10. 20:32:36

@BASTi: VB-döntő...
Nő annyi van mint a szemét Vb-döntőt szerintem átlag magyar ember egynél sokkal többet nem lát...

Tika_ 2010.06.10. 20:50:06

@danesdzsu2: akartam..., de még mindig dolgozok, hogy a rohadt kurva életbe :grrr:

doktor.dikhed 2010.06.10. 23:51:30

Shakira VB himnusza miért olyan szánalmas, mint az összes többi száma?
Miért nem valami zúzósabb együttes számát választották? Régebben a foci még férfisport volt.

imici77 · http://www.megujulasfc.blogspot.com 2010.06.11. 08:30:58

@Tika_: "de még mindig dolgozok"

legalább nem csak én szívok :)
ráadásul napi 2 meccsről le fogok maradni :( rádión lehet hallgatni a vb-t?

imici77 · http://www.megujulasfc.blogspot.com 2010.06.11. 08:32:11

@danesdzsu2: Shakirát kösd össze az Arsenallal, pls :) valahogy:)

imici77 · http://www.megujulasfc.blogspot.com 2010.06.11. 08:47:59

@peter135: baszki:) remélem, amikor kéred a sört, még elkérik a személyid és kapsz egy gyerek-kólát... szívószállal :)

(ma feladom az újságot)

ps: akkor most infó órád van, vagy ma már be sem mentél a suliba? :)

peter135 · http://www.youtube.com/Goonerpeter14 2010.06.11. 08:51:21

@imici77:
A héten levizsgáztam (nem pótvizsga, megelőzve ezzel a feltehetően nagyon humoros megjegyzést :) )
Ma már nem kellett bemennem. Jövő héttől pedig megy az angol nyelvvizsga előkészítő.

Igen én a VB minden meccsét látni fogom, kivéve akkor ha van fontosabb programom is. :)

Minarik Ede bácsi 2010.06.13. 17:56:11

@BASTi: Amikor a VB-döntőt játsszák, akkor VB-döntő, előtte Shakira, utána Shakira, meg utána is...
süti beállítások módosítása