Nou San Trafford

Az Index blogja a világ legjobb futballjáról.

A szerkesztőségből...

Utolsó kommentek

jujjdeizgi

Friss topikok

Szolgálati közlemény: Dail(y) Africa, és egyéb tudnivalók

2010.06.08. 16:47 nou san trafford

Már csak néhány nap, és azokkal a kollégáiddal, osztálytársaiddal, szomszédjaiddal is a futballról fogsz beszélgetni, akik korábban olyan kijelentésekkel mértek súlyos csapást a nyúltagyadra, hogy „én mondjuk annyira nem követem a focit, de Del Piero miatt az olaszoknak drukkolok”, vagy „a brazilokat megnézem, meg a spanyolokat is, de a többit leszarom”, esetleg „mi kijutottunk?”. A blog szülőatyja fogalmazta meg jól a napokban: ez a vébé akkor is rohadt jó lesz, ha minden idők legszarabb tornája előtt állunk. És tényleg az lesz. Nekünk különösen. Hajtás után megmagyarázzuk.

Már valamikor télen elkezdtünk beszélni arról, hogy lesz a vébé az NST-n. De mielőtt erről elkezdtünk volna beszélni, a szülinap környékén megbeszéltük, hogy megújítjuk a blogot, és visszatérünk oda, ahova tartozunk. Ebből azonban nem lett semmi a világon – aminek számos oka van, aki rendszeresen ránk kattint, nagyjából ki is találhatta, hogy mik ezek.

A világbajnoki felkészülésünk viszont már egy másik ok miatt vett érdekes kanyart. Somos Ákos segítő munkásságán keresztül - akinek ezúton is erőt, egészséget kívánunk -  a Magyar Televízió látkörébe kerültünk. Ajánlására behívták heinrichet és _benitót egy próbafelvételre, ami nem sikerülhetett túl rosszul, mert azóta két másikon is részt vettünk, és most már egészen biztos: szakkommentátorként ott leszünk az M1 stúdiójában. (Lássuk be, ez a magyar közszolgálati csatornától elég nagy dolog, hiszen az ő konzervatív műsorszerkesztési protokolljukba nem biztos, hogy csak úgy belefér két trágár, mosdatlan szájú blogger hőzöngése). 

És nem csak mi, hanem ti is (annyira modorosch a Ti, nem?). Ott lesztek velünk, mert mi sem lehetnénk ott nélkületek, hiszen egyikünk sem az általa képviselt sajtóorgánum nevében lesz jelen, hanem az NST szerzőjeként. Ez nem azt jelenti, hogy a Puffin lekváros szponzorgallér fölött Nou San Trafford-feliratú sapkát fogunk viselni, hanem azt, hogy valóban ott lesztek velünk: az adás alatt netbookon folyamatosan követjük a blogot, és igyekszünk az NST szakértő kommentelőinek rendszerint kiváló meglátásait az éterbe jutattni. Ezen oknál fogva arra kérünk mindenkit, hogy ontsa a szokásosnál is aktívabban az okosságokat, mi pedig megpróbálunk minél többet az adásba csempészni közülük, hogy általuk tulajdonosaikat boldoggá, a tévénézőket tájékozottá, a világot pedig jobb hellyé tegyük.

Megbízatásunk a délutáni meccsekre szól (13.30, 16.00), azaz az estieken nem leszünk ott, hanem mi is klaviatúrát ragadunk, és közétek vetjük magunkat a fórumon. A fel nem tett kérdésre válaszolva: igen, be vagyunk szarva, nem, még soha nem beszéltünk egyszerre kétmillió emberhez, igen, anutáink büszkék ránk.

És akkor arról, hogy mi várható nálunk. Némileg összefügg a fent taglalt problémával, amit tervezünk, de ez nem jelenti azt, hogy kizárólag kényszerből lesz úgy, ahogy. Nem lesz minden meccsnek beharangozója, összefoglalója, Három dolga, értékelése, és egyáltalán, az eseménykövetést igyekszünk sajátosan értelmezni. A zinternet a vb-ről fog szólni egy hónapig, nem akarunk beállni a sorba, hiszen ez nem is feladatunk. Egy vb-blogot (aka: naplót) tervezünk vezetni, napi 1, maximum 2 poszttal, ahova az előző nap legérdekesebb eseményeit gyűjtjük össze, és kicsit értekezünk az előttünk álló dolgokról. Szerintünk ez rohadt jó lesz, mi sem szakadunk bele (= nem lesznek izzadtságszagúak a posztok), mindig friss ember friss szemszögéből tárhatjuk elétek, mit gondolunk az eseményekről, és azért is jó, mert végső soron ez lenne a dolgunk.

Számítani kell rá sajnos, hogy a növekvő érdeklődés miatt nektek is nehezebb lesz a dolgotok, hogy a megszokott kulturált kiberközegben küldhessétek el egymást anyukájába, hiszen már attól robbanásszerűen megnőtt a betévedő orkok száma, hogy a zindex közvetítésébe bekerült a linkünk. Ne legyen illúziónk: a trollok furkósbotot szegezve már a kapuk előtt gyülekeznek. Jegyezzük meg jól az alapszabályt: A TROLLT NEM ETETJÜK! Mert akkor visszajön. Ha látja, hogy leszarja mindenki, akkor megy. Igyekszünk majd mi is jobban figyelni, és aprítani a férgesét, de sajnos benne van, hogy nem bírunk el velük.

Egyelőre ennyi, hamarosan jönnek a közvetlen beharangok, és vb-jóslataink, amikről csak annyit szeretnék mondani, hogy gyakorlatilag semmiben nem értünk egyet szerkesztőségileg, úgyhogy igen mókás lesz. És még egy szolgálati közlemény: véletlenül alakult így, de én őszintén szólva nem is bánom, hogy majd a következő bajnokságok előtt melegítünk be a mostani visszaemlékezésével, a köcsög-, és szuperválogatottal és a szezon best of-jaival.

244 komment

Címkék: szolgálati közlemény vb 2010

A bejegyzés trackback címe:

https://nst.blog.hu/api/trackback/id/tr622066051

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

füligjimmy77 2010.06.09. 13:07:12

Végre valami újd szín költözik a közvetítésbe (az meg se fordul a fejemben, hogy rossz lesz).
A típushibákat nem elkövetni:
-kacifántos, értelem nélküli körmondatok, csak mert jól hangzik
-ha nem ismersz fel hirtelen egy játékost, inkább ne mondd a nevét

A kommentárok 90%-át simán felül tudjátok múlni.
Sok sikert!

Endoscope 2010.06.09. 13:16:35

@_benito: Nem tudom van-e NST himnusz (vagy legalábbis valamiféle közfelkiáltással elfogadott közös origó), de én ezzel indítalak el titeket a siker útján:

www.youtube.com/watch?v=MbWeGDQ7l2g

heinrich · http://nst.blog.hu 2010.06.09. 13:17:31

Köszönjük a lelkesítő szavakat, majd a pályán mutatott játékunkkal igyekszünk meghálálni a bizalmat :)

Madcow,

nincs harag, de a kommentedet kivettem (egyébként nem, nem ő az), a nick anonimitása mindenkit megillet.

Messi88 2010.06.09. 13:27:56

kicsit off:
www.youtube.com/watch?v=VxP4saQPGDY
az argentínok komoly szakmai munkával készülnek a VB-re :))

krysal 2010.06.09. 13:40:29

@Messi88: o, jeah... xD

Ezt Mari melyik kábítószeres lázálmában hozta össze? Nesze neked, csapatépítő-tréning:P

Endoscope 2010.06.09. 13:42:38

@heinrich: Bázze'... nincs több kérdésem. :)

nordsee 2010.06.09. 13:50:01

@heinrich: Mágnestáblát viszed, vagy blueboxban aládanimálják? ;-)
Viccen kívül okosítasz-e tömegeket ilyen mélységekben a szokott brilliáns színvonalon?

nikodémus 2010.06.09. 13:54:10

Három dolog.

1. Hatalmas GRATULA!

2. Szakértői jótanácsok: alapos erőnléti felkészülés (gargarizálás sörrel, keringő a mikroporttal, szoliban való edzés a stúdiólámpák égető fényére), taktikai értekezlet (kezdők, sérültek, partjelzők, pletykafészkek), mentális összerázódás ("Úgyis lenyomom a bognárgyuriiiit!" és egyéb csatakiáltások, nemkoncentrálni a csinos szurkolókra és riporternőkre), és a rejtélyes "X faktor" bevetése verebesmester nyomán: hatot rúgtok nekik!!!

3. Az MTV jót húzott ezzel (lásd még: Választás 2010, 1. forduló), lehet, hogy felveszik a XXI. század ritmusát? Rájuk férne. Épp a múltkor gondolkoztam - asszem a legutóbbi BL-döntős posztot olvasva -, hogy az NST mellett kb. az egész magyar sportújságírás elmehet a sunyiba nemzetisportostul, sinkovicsostul, szöllősistül, sportpluszostul. Teljesítsétek be a várakozásomat!

+ 1. Majd' 2 éve olvasom a blogot lankadatlan lelkesedéssel, jól sikerült időzítenem a megszólalást? ;-) Szorgalmas nem leszek az írogatásban, de ismeretlenül is élvezem virtuális társaságotokat.

üdv

nikodémus

Parser 2010.06.09. 14:03:07

gratula sracok,
mindent bele, csak oszinten

kelta 2010.06.09. 14:03:19

@Dr Jozef Vengloš: de a máltai sólyom nem ér, engem már a látványától elfog az ideg.

De amúgy általánosságban szerintem még mindig jobb ha hülyésegeket pofázik valaki, mintha valaki arra a kérdésre hogy
p.: "mit kezdjen a MU Drogbával?"
ilyeneket válaszol : "Hát igen..Drogba nagyon jó játékos, és sok veszélyes lövése volt ............ de szerintem Fergusson nagyon jó edző szerintem tudja mit kell csinálni, megoldja"

RiverRat 2010.06.09. 14:04:19

Hát gyerekek! Mindent bele! :)

heinrich · http://nst.blog.hu 2010.06.09. 14:09:32

@nordsee: csak szőrmentén. Ahogy zsakfos is utalt rá, ez most nem egy rétegblognak, hanem a fél országnak megy majd, érthető, hogy kicsit tompítani kell a dolgokon, meg nincs is idő monológokat elereszteni.

Azért igyekszünk majd, de nagyon tömören és közérthetően kell fogalmazni.

Grigorij 2010.06.09. 14:12:01

"(Lássuk be, ez a magyar közszolgálati csatornától elég nagy dolog, hiszen az ő konzervatív műsorszerkesztési protokolljukba nem biztos, hogy csak úgy belefér két trágár, mosdatlan szájú blogger hőzöngése)

Nem, ez a közszolgálatiság mélypontja lesz!

Függetlenül attól, hogy a két blogger jó-e, érti-e azt, amiről majd szakért, tud-e beszélni stb.

A baj az, hogy az m1 az adófizetők pénzén eltartott szervezet, az Index pedig egy kegyetlenül pártfüggő magáncsapat!
Ráadásul miért is kell minden focirajongónak egy olyan magánszervezet tagjait hallgatnia (ide ugye önként jön az ember, a VB-t meg csak "ott" nézhetjük... Hasonló, mint az F1 a buzeráns Palikkal - az UPC meg leveszi a német RTL-t, nehogy elkapcsolhassunk...), szóval kérdőjeles az egész hitelessége, mert azért az Indexhez két olyan szélsőségesen kirekesztő "munkatárs" is kapcsolható, mint a nyioltan rasszista totaw és a szintén provokátor Bede!

Tehát tiszteletem az itteni két bloggernek(!), de ők - az Index-en keresztül - a már nem a független szakértőséget, hanem egy kereskedelmi célú magántársaság reklámját fogják képviselni!
Biztos örül majd a KNDP vezetése, hogy a keresztény hívőket már többször nyíltan megalázó, leköpő totaw munkahelyét reklámozza majd a köztévé!!!

Persze lehetne függetlenül is, mondjuk a többi hírportál egy-egy "szakértője" is beülhetne...

Ismétlem, nem a két érintettel van bajom, ők már azt a nagyon pici valamikori normális és tisztességes Indexet képviselik!
De - Alfonzóval szabadon - hiába a hatalmas asztal, telisteli kajával, ha az egyik sarkán egy pici kaki is található... Itt meg egy egész szaros asztal sarkában van még egy picike normális világ...

balu11 2010.06.09. 14:18:59

asszem a kommentek alapján leszögezhetjük, hogy

1. az NST üde színfolt a magyar sportújságírásban
2. az egyszeri sportrajongó belefásult az nso&friends vonalba
3. az NST XXI. századi, fiatalos lendületű valami
4. jelentősek a várakozások az NST "bemutatkozása" iránt

ERGO

az NST a magyar sportmédia U-21-es válogatottja :)

hajrá, fiúk!

morphine · http://designpumpa.blog.hu/ 2010.06.09. 14:20:07

@morphine: Úristen, megszegtem az első szabály! :-x kérem a magas szerzőgárdát, hogy fenti kommentemet töröljék....

Titi120 2010.06.09. 14:20:23

Nekem erről a szakkomentátoroskodásról az jut mindig eszembe (biztos írtam már ide is), amikor Bölönit 2 (4 ? ) évvel ezelőtt behívták az M1-be valamelyik elődöntőre (?) szakérteni és a pali teljesen más nyelven kezdett el beszélni, mint a megszokott.

Na, az SZAKkomentátorkodás volt, de mindemellett a kevésbbé elvetemültek számára is érthető, logikus dolgokról beszélt, nagyon üdítő volt hallgatni Bozsikék szokásos agyzsibbasztó lózungaiak után.

Szerezzétek meg a felvételt, és legyen az az etalon ! :)

England win The Ashes! 2010.06.09. 14:21:21

@kelta:

Értem a problémát, de már a kérdést is durvának tartom. Honnan tudhatná egy magyar "szakember", hogy mit lehet kezdeni Drogbával? Ha tudná, akkor legalább a Stoke City kispadján ülne. Engem az bosszant, amikor véleménye is van, jobban tudja, mint Ferg, megmagyarázza, hogy mi lenne a legjobb húzás.
Hogy egy másik sportág példájából merítsek: tegyük fel, hogy a tévé közvetíti az Anand-Topalov párosmeccset. Az egyik húz egy váratlant, mire a stúdióban a riporter megkérdezné a szakkommentátort, hogy mi lehetne a helyes válaszlépés. Ha Lékó válaszol a kérdésre, az hiteles. Ha én ülnék ott, már a kérdéstől is kiverne a víz, majd valószínűleg valami hasonlót nyögnék ki, mint a példád alanya. Vagy mondanék egy lehetőséget, kiröhögtetve ezzel magam. Ha én lennék a riporter, és mellettem egy amatőr ülne, nem kérdeznék ekkora baromságot.
A legfőbb gond az, hogy neves szakkommentátoraink annyira értenek a mai modern focihoz, mint én a sakkhoz.
Időnként (az utóbbi időben sajnos(?) gyakrabban) külföldi csatornákon követem a fontosabb meccseket. Érdekes, hogy ott nem ez a divat. Meccs közben arról beszélnek, ami épp zajlik, vagy amit mi laikusok nem veszünk észre, a szünetben/meccs végén pedig elemzik a félidő történéseit. De sosem azt, hogy mit kellett volna. Pedig picit nagyobb szakik ott a vendégek.

morphine · http://designpumpa.blog.hu/ 2010.06.09. 14:21:27

Egyébként, ha már végre itt vagyok: bár a TS riport kapcsán már gratuláltam, ezt nem lehet elégszer, hajrá benito és heinrich :-DDD

Titi120 2010.06.09. 14:21:44

@morphine:
Ne dőlj be nekik, ezt a nicket valamelyik szerző csinálta, hogy teszteljen minket ! :)

morphine · http://designpumpa.blog.hu/ 2010.06.09. 14:23:29

@Dr Jozef Vengloš: Ne feledd, hogy szebb éghajlatú országokban a szakkomentátor általában komoly multú játékos vagy szakvezető, aki éppen nem érdekelt, ezért kérték fel véleményezni. Shearer, Souness, Lothar stb véleménye valóban érdekes lehet.....

morphine · http://designpumpa.blog.hu/ 2010.06.09. 14:24:49

@Titi120: Emlékszem rá, én is majd' leestem a székről :-)

mook 2010.06.09. 14:26:18

Somos Ákos Peking óta kedvencem, együtt érzékenyültem el vele amikor a kajak-kenu közvetítéseken Kolonicsról mesélt.

Más. Régen jobb volt a Bede. És nem arra gondolok, hogy fél ötös meccsről írt a linkelt cikkben, amikor azok valójában négykor kezdődnek.

Jó munkát! Mi kijutottunk? ;-)

England win The Ashes! 2010.06.09. 14:26:49

@morphine:

Lefogadom, ezért is szeretnéd a kommentedet töröltetni: "szakúlyságírót".

:D

morphine · http://designpumpa.blog.hu/ 2010.06.09. 14:27:58

@Dr Jozef Vengloš: Igen, időközben ezt is kiszúrtam. Amiben az a legszebb, hogy vannak olyan események, ahol én jelenek meg szakújságíróként - igaz, nem a magyar nyelvi szabályok közlönyétől, ez tény :-D

Tika_ 2010.06.09. 14:35:47

Gralulálok, srácok!
Nem kérdés, hogy óriásit lendítetek a vb közvetítések színvonalán!
A napi 1-2 poszt nagyon jó ötlet, értelmetlen lenne minden Dél-Korea – Chile meccshez külön poszt.
A szezon- és köcsögválogatottak eltolása szintén szerintem még jobb is, mint ha most be akarnátok sűríteni – csak aztán nehogy elfelejtsétek, vazz!
Boázz, már most több, mint egy tucat olyan kommentelőt számoltam, akiket még sosem láttam :)). De pl. a kapitány @marvin__42: nagyon nagy király (H).
A királyiaknak is respect, sőt gondoljunk bele: blog, HD, nincsenek ők lemaradva :))).

@vadkutya: Elismerésre méltó a tisztelet, komolyan!
@díszbohóc: Az mekkora lesz!!!! Ahogy heinrich bemondja: a Rorzsak lényege röviden, blabla, tegnap ez a kép volt kinnt (kép az egyik stadionról madártávlatból), egyetlen kommentet idéznék csak: …. :)))). De poolfanati példája is nagyon ott van :P.
@poolfanati: Első lecke: stílus és szélsőségesség mértéke. Nem is oly rég valami hasonlót vezettem elő @Grigorij:, oszt mégse trolozott le senki...
@giacinto: …és tegyétek hozzá, hogy minden címüket csalással szerezték :))))
@virtuoz: Ilyenkor béke van ;). Együtt örülünk (csak nehogy valami madridi a fiúk fejére nőjön :)))).
@Endoscope: +1

England win The Ashes! 2010.06.09. 14:36:23

@morphine:

Pontosan. Namármost ugye az olimpia idején a vízilabda, kézilabda meccseken ez Magyarországon is működik. Fociban nem, oké. De akkor ne kérdezzen már a műsorvezető olyanokat, hogy "Ön kit hozna be?", "Milyen taktikára váltana most?", "Hogy állítaná meg Drogbát?". Vagy ha már mégis ilyeneket kérdez, akkor a szaki meg ne kezdjen okoskodni, mert ha nem tudta a hétvégén a csapata XY falábút megakadályozni, hogy belebotolva a labdába gólt szerezzen, akkor minimum röhejes a véleménye. Esetleg egy forradalmi javaslat: adják a meccseket egy perces csúszással, egy szinkrontolmács fordítsa gyorsan pl. Lineker, Shearer és Venables beszélgetését, aztán táblán (minek hívják azt a kütyüt, amit ilyenkor használnak? Az a kis monitor, ahol folyamatosan írják a műsorvezetőnek, hogy mit mondjon?) írják a műsorvezetőnek a kérdéseket, a vendégnek meg a válaszokat.

t.o.d. 2010.06.09. 14:37:31

@morphine: nekem is pont az jutott eszembe, hogy "do not feed the trolls". Sorry, előző kommentem törléséhez ezúton járulok hozzá. :-/

Zsoca87 · http://kilencesterv.blog.hu/ 2010.06.09. 14:39:41

@t.o.d.: Az én kommentem is törlendő.
De rohadt nehéz lesz ezt így kibírni. :D

Hódos Hajnalka 2010.06.09. 14:40:33

Őszintén gratulálok, kéz- és lábtörést! :)

heinrich · http://nst.blog.hu 2010.06.09. 14:42:52

@Grigorij: ez így nem igaz. Az NST kapta a lehetőséget, amit az NST érdemelt ki - hogy jogosan-e vagy sem, az majd kiderül.

Az Indexnek ehhez semmi köze, mikor a két cég megállapodott egymással az online közvetítésekről, akkor az NST részvétele már hetek óta el volt döntve (a próbafelvételek függvényében persze), mi az NST-t és nem az Indexet fogjuk képviselni.

t.o.d. 2010.06.09. 14:42:54

@Zsoca87: szerintem szórakoztató lesz.
Lépések:
1. Kommentek olvasása
2. Trollgyanús elemek figyelemmel kísérése
3. Troll beazonosítása
4. A felismerés előtti, a trollnak szánt kommentek töröltetése.
:-)

Hajrá NST, glory England! :-)

Bastille · http://labdabiztos.blog.hu 2010.06.09. 14:43:38

gratula.

télleg nem azért, de legalább minőségi lesz a szakértés, én valahogy senkivel sem szoktam elégedett lenni, max a puhl-nyilasi párossal...még két nap, alig várom!

morphine · http://designpumpa.blog.hu/ 2010.06.09. 14:44:29

@Dr Jozef Vengloš: Súgógép a neve. Sajnos arról pontosan olvasni külön skill, a szakértőkön nem segítene..... Ezért igazából egyik javaslatod sem áll, és ha már nem lehet minden normális meccshez Bölönit hívni, akkor legalább olyan arcokat, mint ebben az esetben benito és heinrich tűnik a jó megoldásnak: ha már a bennfenteseink is csak látszatból azok, akkor vállaljuk fel a kívülállót, úgy sokkal jobb és őszintéb dolog sülhet ki belőle.

t.o.d. 2010.06.09. 14:45:47

@heinrich: DO NOT FEED THE TROLLS!

drani 2010.06.09. 14:46:52

Bocs az OFF-ért:
tegnap volt 13 éve a francia mini-vb legjobb meccse: Brazil-Olasz 3:3.
érdemes nosztalgiázni egy kicsit:
www.youtube.com/watch?v=rIOzF3zmfts&feature=related
Nem semmi a csapatok felállása, azt hiszem megirigyelné most Lippi és Dunga:
Pagliuca-Panucci,Costacurta,Cannavaro,Maldini (DiLivio)-DiMatteo,DinoBaggio(Fuser),Albertini,Lombardo-Vieri(Inzaghi),DelPiero és Taffarel-Goncalves,CelioSilva,Aldair,RobertoCarlos-Denilson,Dunga,MauroSilva,Leonardo-Romário,Ronaldo
két öngól, két 11-es + ronaldo+Romario
nagyon komoly

England win The Ashes! 2010.06.09. 14:52:14

@morphine:

"... ha már a bennfenteseink is csak látszatból azok, akkor vállaljuk fel a kívülállót, úgy sokkal jobb és őszintéb dolog sülhet ki belőle."

Erről van szó! Két év múlva az EB-n pedig egy angol-spanyol párharc esetén (már ha kijut mindkét csapat) megnéznék egy Walmer feat rizla formációt is. ;-)

spurs 42+42 2010.06.09. 15:00:02

sziasztok!
régi-új felhasználó vagyok itt a blogon(a nickem talán ismerős lehet egyeseknek), csak a régi indapassom valamiért elfelejtett működni, és sokáig csak readonly voltam...de most szeretném megragadni az alkalmat a gratra benito és heinrich uraknak! (akik persze nyilvánvalóan mindig is celebek akartak lenni, de ennyi gyarlóság talán mindenkinek elnézhető:D)
have a nice WM!

rexter 2010.06.09. 15:02:57

haha jo post, hulljanak a trollok!! sztem szar vb lesz, mert nem lesz a brazil Ronaldo, es igy nemtudom kinek drukkoljak. maradnak az olvaszok a 2006-os elodonto miatt.

dontotti 2010.06.09. 15:04:34

Sziasztok, a blogot mindig olvasom, de ritkán szólok hozzá. Most úgy érzem muszáj! GRATULÁLOK!

Ügyesen srácok! Hát ez qrva jó!

spurs 42+42 2010.06.09. 15:08:43

@Messi88: Maradona ilyenekre flash-el? :)

spurs 42+42 2010.06.09. 15:16:21

@drani: valamelyik angol szaklap(kerestem, de nem találom sajnos, melyik) be is választotta minden idők 10 legjobb meccse közé

HosCincer 2010.06.09. 15:18:54

Ha már Bölöni szóba került az EL döntőn Dárdai volt a szaki és neki is voltak a meccs közben jó meglátásai

balu11 2010.06.09. 15:28:31

@drani: akkor kijelenthetjük, h Dungának kéne egy Dunga..? :)

Bastille · http://labdabiztos.blog.hu 2010.06.09. 15:30:50

@drani: a végén a pagliuca robi carlos kettős több, mint vicces, és erről a minivébéről mindenkinek a kifligól és barthez riadt tekintete ugrik be, ahogy megcsillan a stade de france reflektora a hortobágyi, végtelen homlokán, pedig ez a meccs rohadt jó volt...köszi!

spurs 42+42 2010.06.09. 15:31:42

az olaszoknak meg két Maldini

drani 2010.06.09. 15:40:15

nekem megvan az egész videokazettán, kölcsön tudom adni. Cannavaro az idióta hajával nagyon vicces. Mint egy csintalan kölök.

Titi120 2010.06.09. 15:43:17

@spurs 42+42:
Foglalt volt a Spurs 84 ? :o)

spurs 42+42 2010.06.09. 15:48:30

@Titi120: néha kell egy kis változatosság...ha kitiltanak, gyököt vonok:)

Neil Blender 2010.06.09. 15:49:27

@Titi120: ezen mar en is gondolkoztam :)

@spurs 42+42: es Spurs 6,48 + 6,48 leszel? ;)

spurs 42+42 2010.06.09. 15:50:39

@Neil Blender: kommentelek, míg el nem fogyok:)

balu11 2010.06.09. 15:53:43

ajajj, Index-címlapra került a poszt... troll alert

Titi120 2010.06.09. 15:54:30

@spurs 42+42:
Ja, pont fentebb van róla szó, hogy jönni fognak a trollok. És tényleg ! :P

krystian · http://detektorok.blog.hu/ 2010.06.09. 15:54:53

ez úgy lenne az igazi, ha a VB idejére Ottó és Várhidi átvenné a blogot...
na jó, nem.

anonim222 [semleges néző] (törölt) 2010.06.09. 15:57:35

csak egy megjegyzés a trollokhoz. idegyön az összes, aki egy kicsit is bírja a magyeri nyelvet, hisz még az m1-be is bekerülhet esetleg! pl lenne ilyen alulfutó bejegyzéssáv... ahhh! már el is aléltam.

spurs 42+42 2010.06.09. 16:01:33

@Titi120: én már 2007-ben is trollkodtam itt:)

imici77 · http://www.megujulasfc.blogspot.com 2010.06.09. 16:02:45

@spurs 42+42: a sp?rs soha nem fog elérni 84 pontot egy szezonban. :)

spurs 42+42 2010.06.09. 16:07:48

@imici77: deal, amíg az Emirates sem lát kupát ezen a nevén:)
on: Iniesta nem játszik Svájc ellen?

Sólyom csőrmester 2010.06.09. 16:09:48

A mai egyike azon ritka alkalmaknak, hogy nem csak olvasom a blogot, hanem hozzá is szólok.
Szóval gratula srácok, legyetek ügyesek! Lehet hogy még az Algéria - Szlovénia meccset is nézni fogom a félidei szakértői elemzések miatt, aholis Messi zsenialitásáról értekeztek :)). És már alig várom, hogy a meccsek után megjegezzétek, hogy XY csapat korszakos és milyen faszipántosan játszott, az ellenfél pedig gödörben van és ilyen játékkal a csoportból sem jut tovább :)

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2010.06.09. 16:10:36

Az uraknak gratulálok a lehetőséghez, de nagyon sajnálom hogy nem lehet ezt "titokban" végezni, mármint úgy, hogy csak az nst közössége tudjon róla. Így hogy címlapos és behirdetett lesz, csak ide fog gyűlni a sok agyament barom hogy ökörködjon, elrontva az eszmecseréink, mert ha nem is etetjük azt az egyet, hát jön helyette kettő másik.
Benito, Heinrich hajrá!

England win The Ashes! 2010.06.09. 16:19:36

A trollkérdéshez:

Azért van még pár posztoló, aki "jogosítvánnyal" rendelkezik. Javaslom, hogy váltott műszakban gyomlálják ki a konkolyt. :)

Neil Blender 2010.06.09. 16:31:51

@Dr Jozef Vengloš: es akkor a Gyornek nem lesz edzoje? :)

England win The Ashes! 2010.06.09. 16:41:05

@Neil Blender:

'ssza meg! XD
Épp ezen röhögtem magamban, zárójelben meg is akartam jegyezni, hogy nem a Csabára gondoltam, aztán meggondoltam magam, azt hittem, senki nem üti le.

XD

Minarik Ede bácsi 2010.06.09. 17:13:35

1.Gratulálok a lehetőséghez!
2.Remélem a szép (de plusz) feladat mellett lesz időtök pontosan egy hónap múlva megírni a hagyományosan "Mocskos Anglia" és a tudományosan megalapozott "Mocskos Brazília" posztokat! Vagy ez a kiváltság csak a BL-döntősöknek jár?

váév építők (törölt) 2010.06.09. 17:22:15

hajrá gyerekek, büszkék vagyunk rátok! aztán csak semmi komolyság...

Artsuhtaraz · http://latomasok-arnyjateka.blog.hu/ 2010.06.09. 18:02:17

Eddig is úgy nézett ki, hogy különleges lesz számomra ez a vb (mondjuk melyik nem az? :) ). A délutáni meccseket tv-n akartam nézni, de most már biztos, hogy stream előtt fogok ülni.

Freeezer 2010.06.09. 18:14:53

kicsit off
de megprobaltam osszeszedni,h melyik CSAPAT hany jatokost kuld a VBre:
Arsenal 9 fodbalista
Barca 14
MU 8
Bayern 9
Chelsea 15
Juve 9
Inter 10
Liverpool 12
Real 10
AC Milan 7
kulenlegessegnek Pompey 8 jatekosa vesz reszt a VBn. ezek a VBre nevezett keretekbe talalhato fodbalistak, azok is benne vannak szamolva akik most serultek le (Ferdinand, Drogba, Robben, Mikel..) lehet,h tevedtem vlhol esteleg akkor javitsatok ki :P

England win The Ashes! 2010.06.09. 18:31:37

@Freeezer:

Barcelona 13
Chelsea 12, plusz Stoch, de őt a Twentéhez sorolták.
L'pool 12
Arsenal, Inter, Panata, Madrid 10-10
Ajax, Juve, Wolfsburg, csirkék 9-9
Pompey, Udinese 8-8
April 25, Benfica, Everton, Hamburg, ManCi, MU, Milan, Stuttgart, Valencia, Twente (ide számolták Stochot, mint fentebb említettem) 7-7

Hogy lehetett kihagyni olyat, mint az April 25? Hét játékost küld a tornára. :)

Freeezer 2010.06.09. 18:47:25

@Dr Jozef Vengloš: persze csak nem akartam ennyire reszeletekbemenoleg belemenni :P
es direkt irtam CSAPATOK,mert a NAGY csapatokra gondoltam :D
de pl neked h jott ki az MUnak 7 játékos, vagy te nyilván nem számoltad mar a serulteket?

Freeezer 2010.06.09. 18:56:29

@Freeezer: azer en is tudok reszletekbemenoleg belemenni mer majdnem olyan a megszentségteleníthetetlenségeskedéseitekért
XDDDD szegyen, gyalazat a fejemre

England win The Ashes! 2010.06.09. 18:59:34

@Freeezer:

Neked az April 25 nem nagycsapat??? Ha ezt Fikusz Kukisz (akarom mondani a Kedves Vezér) megtudja... :)))

Asszem az én adatsorom sem pontos, mert ha utánaszámolok, csak öten vannak a MU-ból: Evra, Pak, Rooney, Carrick és Vidic. Valószínűleg a táblázat, ahonnan kilestem, már a keretszűkítés után, de még a sérüléshullám előtt készült, és még benne maradt Ferdinand és Nani.

peter135 · http://www.youtube.com/Goonerpeter14 2010.06.09. 19:06:47

@peter135:
Egyébként zavaros ez az egész. Hernandezt még mondjuk lehet számolni az előző klubjához de Tosicot is lehet számolni a Kölnhöz és a Unitedhez is.

Freeezer 2010.06.09. 19:07:32

@Dr Jozef Vengloš: haahaaaaa most kifogtam rajtad :PPP
es a mexikoi Chicharito???vagy csak siman lehet,h a te forrasodban meg nem MU jatekos!
nembaj sztem eggyezzunk meg abban,h teljesen objektiv iteletet, ugyse tudunk tenni

Freeezer 2010.06.09. 19:09:41

nem voltam eleg gyors :P

Ganz 2010.06.09. 19:11:07

Ez nagyon jó lesz...!!!

:DD

Fúú, már nagyon várom, nemtudom, hogy nem fogjátok elröhögni...

is-is, se-se 2010.06.09. 19:13:51

Gratulálok, minden elismerésem a tiétek, nagyon örülök nektek. Röviden, közérthetően fogalmazni nagy kihívás. Talán Churchill mondta egyszer, hogy „ha beszélhetek róla két órát, rögtön kezdhetjük, ha öt percben kell összefoglalni, kérek egy hét felkészülési időt!”

danesdzsu2 2010.06.09. 19:20:18

Hány könyörtelen harkályt terveztek naponta elsütni?:)

England win The Ashes! 2010.06.09. 19:21:58

@peter135: @Freeezer:

A mexikói MÉG nem számít MU-snak, csak asszem júl.1-től. Nem ő az egyetlen, aki még a régi csapata neve alatt fut.

danesdzsu2 2010.06.09. 19:22:52

@Dr Jozef Vengloš: Tessék csak rendesen leírni, igen a Tottenham United számolhatatlanul küldi a játékosokat a vbre:)

spurs 42+42 2010.06.09. 20:01:45

@danesdzsu2: pedig a horvátok meg az oroszok ki se jutottak:)

montipájton 2010.06.09. 20:40:31

Hát, izgatottan várjuk...

A blog hanyattdőlésig fesztelen és nyelvileg olykor kellően radikális stílusából nyilván levesz kicsit a másmilyen közeg, a magam részéről örülnék nagyon, ha két remek szakértőnknél elsősorban a tartalomra figyelne mindenki: sajna, skacok a köztévében nem lehet faszkorbáccsal és sünszarással érvelni, legfeljebb amúgy mögöttesen. )))) De éppen ezért lesz izgalmas - ha egyszer a próbaadásokon átment Henirich és Benito szakmai zsenije, nagy baj már nem lehet. Hajrá!

Ronal-d'oh! 2010.06.09. 21:30:41

@montipájton: azért a döntő során beférhetne a közvetítésbe egy "Zidane-fejes". :)

kutyacica 2010.06.09. 22:15:48

na hat gratulalok ez irto jo. remelem a videok elerhetoek lesznek outsider IP-rol is, ha nem is eloben legalabb felvetelrol meghallgatnalak titeket mindenkeppen.

BruceWayne 2010.06.09. 22:40:45

"A 2010-es vb szakkommentátorai Bánfi János (volt válogatott labdarúgó, hátvéd), Bognár György (volt válogatott labdarúgó, középpályás, labdarúgóedző), Mészöly Géza (volt válogatott labdarúgó, hátvéd, edző), és Sallói István (volt válogatott labdarúgó, támadó középpályás, csatár) lesznek."
comment.blog.hu/2010/06/09/foci_vb_kozteve_modra

illusztris társaságba kerültök :)
mondjuk az első 3 név nem meglepő, na de izraelita istvánt honnan a vérből kaparták elő, már a tel-avivi csapatát is szénné lopta vagy mi?

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2010.06.09. 22:57:29

Grat a szerkesztőknek. :)
Heinrich _benito, Csak mint mezei szakértők lesztek jelen, v hangot adhattok pártállásatoknak, értsd drukkolhattok csapatnak?

horas 2010.06.09. 22:58:54

@shinigami: Jó csak,belőlük kénezek egy olyan észrevételt amir így reagálok:"télleg bazdmeg!"
Ilyen nem volt még az egyik említett kommentátorral sem...

Alapvonalszippantó Hapci Benő · http://nst.blog.hu/ 2010.06.09. 23:05:49

@horas: az hagyján, de előre röhögök azon, amikor heinrich vagy benito reagál majd egy "télleg bazdmeg"-gel a stúdióban. :D

a kommentátoroknak azt a képességét csodálom leginkább, hogy képesek 90 percen keresztül úgy beszélni és váratlan történésekre reagálni, hogy egy "apicsába'" sem jön ki belőlük.

horas 2010.06.09. 23:15:25

@Alapvonalszippantó Hapci Benő: Nálam az"assztákurváá" az ösztönös kontrolálhatatlan beszólás...
Én a hasracsapott takitkai rajzokat szeretem,főleg Vince Otto-tól,aki bekarikáz 3 embert és mondja a semmit.
Ez már alapban ott a halálom,hogy bekarikázol 3 embert és azt mondasz róluk amit az ég világon akarsz.

mizie 2010.06.09. 23:25:32

Grat a lehetőséghez, hajrá NST!

Baski Sándor · http://filmvilag.blog.hu 2010.06.09. 23:28:19

Az ugye megvan, hogy Somos Ákos az NST egyik törzskommentelője? Nem is szokta magát visszafogni, nagyon helyesen. :)

CaBeL 2010.06.10. 00:35:04

Grat Srácok, alig várom az első Argentín meccset Messivel. Azért hajrá Oranje!

CaBeL 2010.06.10. 00:41:05

Azt olvastam valahol, hogy az indexes közvetítést csak magyar ip-ről lehet nézni, szóval ne éljétek bele magatok annyira, hacsak nem értetek vmi haxhoz :)

De cáfoljon meg, aki máshogy tudja.

England win The Ashes! 2010.06.10. 12:57:02

@CaBeL: Sajna én is ezt olvastam valahol. De már van tuti linkgyűjteményem (nem myp2p és rokonai, sokkal jobb :P )

jnzsblzs (Ki a franc nyúlta le a nevemet?!) 2010.06.10. 19:20:36

Milyen kar hogy en nezhetlek meg titeket sracok :( Igy sajna fel fog kerulni egy ujabb pont a miert zugjon ki Anglia olyan csunyan hogy Rooney elsirja magat listamra.
süti beállítások módosítása